Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τα φαρμακευτικά φυτά τίθενται υπό διωγμό!

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι άνθρωποι για το κέρδος; Που μας οδηγούνε οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής ένωσης;
Οργανισμός-σφραγίδα, που εργάζεται, απροκάλυπτα πλέον, μόνον για τα συμφέροντα των
φαρμακοβιομηχανιών, έχει καταντήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου, που υποτίθεται ότι είναι ο αρμόδιος κοινοτικός φορέας που φέρει την ευθύνη για την καταλληλότητα ή μη των φαρμακευτικών σκευασμάτων για ανθρώπινη χρήση, που διοχετεύονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Γεγονός που, όπως τονίζεται ιδιαίτερα, σε πρόσφατο Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με βάση το οποίο δεν εγκρίθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο προϋπολογισμός του ΕΟΦ για το 2009, δημιουργεί «αμφιβολία για την πραγματική ανεξαρτησία του Οργανισμού», αλλά και ανησυχία για το αν «η αξιολόγηση των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση», που διοχετεύονται σωρηδόν στην ευρωπαϊκή αγορά, «γίνεται από ανεξάρτητους και καταρτισμένους εμπειρογνώμονες».

Ελεγκτές-φερέφωνα
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του «παζλ», που συνθέτουν τη διαπίστωση ότι ο ΕΟΦ λειτουργεί, απροκάλυπτα πλέον, ως όχημα για την προώθηση των συμφερόντων των φαρμακοβιομηχάνων, αδιαφορώντας για το αν η χρήση των φαρμακοσκευασμάτων, που εγκρίνονται και διατίθενται στους ασθενείς, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, επιδείνωση των ασθενειών ή ακόμη και τον θάνατο.

Το 18% του προϋπολογισμού λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου καλύπτεται από την Κομισιόν και το 82% από τις εισφορές των φαρμακοβιομηχανιών που, έναντι αυτών των εισφορών, αποκτούν άδεια εμπορίας φαρμάκων στην Ε.Ε.

Οι «εμπειρογνώμονες», που προσλαμβάνονται στον ΕΟΦ και έχουν την αρμοδιότητα ελέγχου καταλληλότητας των φαρμάκων, έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν ως φερέφωνα της φαρμακοβιομηχανίας που μετά τη λήξη της θητείας τους στον Οργανισμό, ανταμείβονται με θέσεις και παχυλές αμοιβές στις φαρμακευτικές εταιρείες.

Ως ενέργεια που δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες ως προς την πραγματική ανεξαρτησία του ΕΟΦ, το Ψήφισμα αναφέρει το παράδειγμα του πρώην εκτελεστικού διευθυντή του Οργανισμού, που μετά την αποχώρησή του ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου σε εταιρείες φαρμάκων σχετικά με την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και τη μείωση του χρόνου έως την εισαγωγή των νέων προϊόντων στην αγορά.

Εκφράζεται, ακόμη, η βάσιμη υπόνοια ότι οι εμπειρογνώμονες και το προσωπικό που ασχολήθηκε με τα φάρμακα της κατηγορίας benfluorex δεν λειτούργησαν ως ανεξάρτητοι και δεν υπέβαλαν αληθή δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η αξιολόγηση των φαρμάκων που διοχετεύονται στην ευρωπαϊκή αγορά γίνεται από ανεξάρτητους και επιστημονικά καταρτισμένους εμπειρογνώμονες, τονίζεται στο Ψήφισμα.

Καταγγέλλεται ως απαράδεκτο το γεγονός ότι με έγκριση του ΕΟΦ κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά φάρμακα, για ανθρώπινη χρήση, με ανεπαρκείς πληροφορίες.

Σχετικά μ’ αυτό υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος, είχε επικρίνει, πέρυσι τον Ιούνιο, τον ΕΟΦ ότι απέκρυπτε τις παρενέργειες που είχε η χρήση ορισμένων σκευασμάτων για τη θεραπεία σοβαρής ακμής, που μπορούσαν να οδηγήσουν τους ασθενείς στην… αυτοκαταστροφή
Τα φαρμακευτικά φυτά υπό διωγμό!
Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ
Σε εφαρμογή τέθηκε από 1 Μαΐου 2011 Οδηγία της Ε.Ε. (εκδόθηκε 31 Μαρτίου του 2004), η οποία θέτει νέες προδιαγραφές για την απόκτηση άδειας κυκλοφορίας των φυτικών παραδοσιακών φαρμάκων. Σύμφωνα με αυτή την Οδηγία, μεγάλο μέρος των φαρμακευτικών σκευασμάτων με βάση τα βότανα δεν θα μπορούν πλέον να επωφεληθούν της απλοποιημένης διαδικασίας για να κυκλοφορήσουν στην αγορά, αλλά θα πρέπει να υποβληθούν σε παρόμοιες διαδικασίες έγκρισης με τα φάρμακα σύνθεσης που παρασκευάζονται σε εργαστήρια.

Στόχο της Οδηγίας, που φέρει χαρακτηριστικό όνομα Traditional Herbal Medicinal Products, THMPD directive (Οδηγία για τα παραδοσιακά φυτικά θεραπευτικά προϊόντα) είναι, σύμφωνα με τους συντάκτες της, η προστασία των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, στην Οδηγία επισημαίνεται ότι στο εξής άδεια κυκλοφορίας σ' ένα φυτικό φάρμακο ή στην ουσία που του αντιστοιχεί παρέχεται μόνο στην περίπτωση που αποδεικνύεται η ιατρική του χρήση για περισσότερα από τριάντα χρόνια, από τα οποία τα 15 τουλάχιστον στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προ της αίτησης για έγκριση. Οσα φάρμακα δεν περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία, θα ακολουθήσουν τις ίδιες διαδικασίες έγκρισης με τα φάρμακα σύνθεσης...

Το κόστος αυτών των διαδικασιών, που περιλαμβάνουν έρευνες και πολύχρονες κλινικές δοκιμές, ανέρχεται σε 100.000-150.000 ευρώ για το κάθε φυτικό συστατικό και είναι απαγορευτικός για μικροκαλλιεργητές και παρασκευαστές. Στην περίπτωση π.χ. ενός σκευάσματος που εμπεριέχει τρεις ή περισσότερες φυσικές ουσίες, το κόστος έγκρισης ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Η εφαρμογή της Οδηγίας, που μπορεί να θεωρηθεί μία ακόμη νίκη των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που εδώ και καιρό είχαν εξαπολύσει κυνήγι των μαγισσών εναντίον των φυσικών φάρμακων και της ομοιοπαθητικής ιατρικής, έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο χώρο της εναλλακτικής και ομοιοπαθητικής ιατρικής, αλλά και των καλλιεργητών, παραγωγών και εμπόρων φυτικών φαρμακευτικών βοτάνων και παρασκευασμάτων.

Αντιδράσεις
Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι, λαμβάνοντας μέρος στο διάλογο που πανευρωπαϊκά έχει ανοίξει στο Διαδίκτυο, αλλά και σε ορισμένα ξένα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, επισημαίνουν ότι η Οδηγία,που σύμφωνα με τους εμπνευστές της στοχεύει στην προστασία του καταναλωτή, κινδυνεύει να εξελιχθεί στην ουσία σε απαγορευτικό μέτρο της ιατρικής χρήσης φυτών, που εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνται με ασφάλεια για θεραπευτικούς σκοπούς . Επισημαίνεται επίσης ότι η νέα αυτή νομοθεσία εμπεριέχει πολλά κενά, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και, μοιραία, θα αποφέρει ένα καίριο πλήγμα στην ατομική ελευθερία επιλογής της θεραπείας, αλλά και στη δυνατότητα επιβίωσης χιλιάδων στην Ελλάδα και εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο μικροκαλλιεργητών και μικροπαρασκευαστών παραδοσιακών φυτικών φαρμάκων.

Δυσεύρετα, επίσης, θα καταντήσουν σύμφωνα με πολλούς αρκετά φυσικά παρασκευάσματα, αφού εκτιμάται ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες θα εξακολουθήσουν να τα αγνοούν, καθώς για τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και άρα το εμπόριό τους αποφέρει σαφώς πολύ μικρότερα κέρδη... Η εφαρμογή της ευρωπαϊκής Οδηγίας θα συμβάλει επιπλέον στην άνθηση του παράνομου εμπορίου φαρμακευτικών παρασκευασμάτων, με αποτέλεσμα αντίθετο του επιδιωκόμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς θα τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια των καταναλωτών.

Σχετικά με την Οδηγία, που τέθηκε χθες σε εφαρμογή, η «Ε» επικοινώνησε με τον ΕΟΦ. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν άγνοια και επιφυλάχθηκαν να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στο χώρο των παραδοσιακών φυτικών φαρμάκων.

Από την άλλη, η Διεθνής Συμμαχία για τη Φυσική Υγεία (Alliance for Natural Health International - ΑΝΗ int) έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των 79 φυτικών προϊόντων των οποίων η πώληση εγκρίθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μόνο 39 βοτανολογικά είδη ανάμεσα στα περισσότερα από 1.000 που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στα θεραπευτικά παρασκευάσματα. Σημασία έχει να σημειωθεί ότι 27 από τις 79 άδειες κυκλοφορίας στην αγορά που εκδόθηκαν αφορούν παρασκευάσματα που εμπεριέχουν δύο μόνο φυτά, τη βαλεριάνα και την εχινάτσια, και παράγονται από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες με κύριο αντικείμενο το εμπόριο χημικών φάρμακων.

Σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους της ΑΝΗ, η καινούργια ευρωπαϊκή νομοθεσία, που στόχο έχει την ασφάλεια των καταναλωτών και υποχρεώνει να αναφερθούν στη συσκευασία των φυσικών προϊόντων πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα, δεν λαμβάνει υπόψη ότι πολλά από τα εγκεκριμένα φυσικά παρασκευάσματα εμπεριέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως χημικά συντηρητικά, χρωστικές ουσίες κ.λπ. *

Πλέον διαδεδομένα στην Ελλάδα

Ιβίσκος
Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων.

Λεβάντα
Είναι ευεργετική ενάντια στον βήχα, το άσθμα και τη γρίπη.

Φασκόμηλο
Οι Κινέζοι τού απέδιδαν σχεδόν μαγικές ιδιότητες και ήταν πρόθυμοι να το ανταλλάξουν με το καλύτερο τσάι τους. Οι μοναδικές του ιδιότητες βοηθούν σημαντικά στο αναπνευστικό, αφού οι ουσίες που απελευθερώνονται όταν βράζει δρουν ευεργετικά κατά του άσθματος.

Χαμομήλι
Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου, κράμπες, στομαχικές ενοχλήσεις και διαταραχές του ύπνου. Το εκχύλισμα του ταπεινού αυτού φυτού αποδείχθηκε πως έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Τσουκνίδα
Η θαυματουργή. Κατά της αναιμίας, των αιμορραγιών και της διάρροιας.

Λουίζα
Από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Σπιρουλίνα
Βότανο των ποταμών και της θάλασσας (καλλιέργειες σπιρουλίνας υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα). Η σπιρουλίνα ενδείκνυται για όσους συνηθίζουν να καταφεύγουν στο φαγητό όταν δεν έχουν καλή διάθεση.

Σημύδα
Τα φύλλα της έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος.

Ταραξάκο
Είναι από τα πιο διαδεδομένα βότανα της Ελλάδας, με πολύπλευρη δράση, γι' αυτό και του έχει αποδοθεί πλήθος χαρακτηρισμών, όπως ταραξάκο «το ιαματικόν», «το θεραπευτικόν», «το καταπληκτικόν», «το μαγικόν». Βοηθά στο μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών.

Ιπποφαές
Καλλιεργείται στη βόρεια Εύβοια.
Εμπεριέχει 190 ωφέλημα συστατικά μεταξύ των οποίων αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία.

Κρόκος ή σαφράν
Ευδοκιμεί σε ημιορεινές περιοχές και σε χωράφια αμμουδερά. Χρησιμοποιείται σε πολλά θεραπευτικά παρασκευάσματα.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΑΝΕ !!!

Μικρογραφία



katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ελικόπτερο που γαζώθηκε στις φυλακές Τρικάλων και όλο το σκηνικό στις φυλακές (βίντεο)

Το ελικόπτερο που γαζώθηκε στις φυλακές Τρικάλων και όλο το σκηνικό στις φυλακές (βίντεο)Δείτε το βίντεο με τα πρώτα πλάνα από τις φυλακές Τρικάλων και το ελικόπτερο που γάζωσαν οι φρουροί.




trikalaola.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλο το χρονικό της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων!

ΦΩΤΟΤΟΓΡΑΦΙΑ: sportrikala.gr

- Πριν από δυο μήνες το υπουργείο είχε ενημερωθεί ότι το τριήμερο αυτό επίκειται απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού
- Οι φρουροί είχαν εντολή να πυροβολήσουν στην ουρά όποιο ελικόπτερο εμφανιζόταν κοντά στις φυλακές
- Ο Βλαστός και ένας σεσημασμένος Αλβανός επιχείρησαν να ανέβουν στο ελικόπτερο
- Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους συνεργούς του Βλαστού και τους φρουρούς των φυλακών
Έσπασε τα χέρια και τα πόδια του ο Βλαστός
 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αυτή τη φορά, ο βαρυποινίτης δεν κατάφερε να ανέβει στο ελικόπτερο και να αποδράσει! Το απόγευμα της Κυριακής, στις φυλακές Τρικάλων, έγινε απόπειρα απόδρασης αλά... Παλαιοκώστα. Μόνο που αυτή τη φορά ήθελε να αποδράσει ένας άλλος βαρυποινίτης, ο Παναγιώτης Βλαστός.

Μόνο που όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, τα σχέδιά του ήταν γνωστά στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πριν από δυο μήνες, το υπουργείο είχε ενημέρωση ότι το τριήμερο αυτό του Φεβρουαρίου, θα γινόταν προσπάθεια απόδρασης του Βλαστού. Και πριν από 10 μέρες, με κατεπείγουσα εντολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Καραγκούνη, τοποθετείται πλέγμα πάνω από το προαύλιο.
ΑΦΙΑ: TRIKALAVOICE.GR

Όταν στις 17:10 το απόγευμα της Κυριακής το ελικόπτερο με τους συνεργούς του Βλαστού προσέγγισε το χώρο των φυλακών, οι επιβαίνοντες έριξαν γάντζο για να σηκώσουν το πλέγμα. Εκείνη την ώρα, στο προαύλιο βρίσκονταν ο Βλαστός και ένας Αλβανός, σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες.

Και οι δυο επιχείρησαν να ανέβουν στο ελικόπτερο.

Όμως δεν προλαβαν γιατί οι φρουροί, που είχαν εντολή να πυροβολήσουν στην ουρά οποιοδήποτε ελικόπτερο προσεγγίσει τις φυλακές αυτές τις μέρες, ανοίγουν πυρ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από τα πυρά των αστυνομικών, το ελικόπτερο υποχρεώθηκε σε «βαριά» (αναγκαστική) προσγείωση δίπλα από τις φυλακές.

Συνελήφθησαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, ο πιλότος και τρεις Αλβανοί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλά για πιθανότητα να υπάρχει ένας τραυματίας από την ανταλλαγή των πυροβολισμών. Υπάρχουν πληροφορίες πως έχει τραυματιστεί ελαφρά και ένας φρουρός.

Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα πυρά των φρουρών τραυματίστηκε σοβαρά ο επίδοξος δραπέτης Παναγιώτης Βλαστός, κάτι που επιβεβαίωσε νωρίτερα στο NewsIt και ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, λέγοντας πως ο πελάτης του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών. Ο Παναγιώτης Βλαστός, έσπασε τα χέρια και τα πόδια του όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε από την ανεμόσκαλα.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το trikalavoice 
Οι συνεργοί του Βλαστού είχαν νοικιάσει το ελικόπτερο από τον Ασπρόπυργο και κατέθεσαν ως σχέδιο πτήσεις το Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εμφανίστηκαν δυο ξένοι σαν πελάτες και μετά προφανώς υπό απειλή, ανάγκασαν τον πιλότο να κατευθύνει το ελικόπτερο στα Τρίκαλα.

Και όλα αυτά όταν πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκαν τα σχέδια των νέων «Πυρήνων» να επιχειρήσουν ομαδική απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», νοικιάζοντας ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός με κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν επιχειρήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2011, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ



newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων από τον Παναγιώτη Βλαστό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TRIKALAVOICE.GR

- Η απόπειρα απόδρασης έγινε περίπου στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής
- Πληροφορίες πως ο Βλαστός προσπάθησε να ανέβει στο ελικόπτερο
- Φρουροί από δυο φυλάκια το γάζωσαν και το καθήλωσαν στο προαύλιο των φυλακών
- Σε κρίσιμη κατάσταση στο ιατρείο των φυλακών ο βαρυποινίτης, επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του Φρ. Ραγκούσης στο NewsIt
- Έγιναν τέσσερις συλλήψεις
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μέρες Παλαιοκώστα έζησαν το απόγευμα της Κυριακής κρατούμενοι και φύλακες στις φυλακές Τρικάλων, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει με ελικόπτερο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βαρυποινίτης, που έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων και για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, επιχείρησε να ανέβει στο ελικόπτερο από την ανεμόσκαλα που του πέταξαν αλλά δεν τα κατάφερε. Το ελικόπτερο προσέγγισε τις φυλακές την ώρα του προαυλισμού.


Φωτογραφία ντοκουμέντο από το trikalavoice
Φωτογραφία ντοκουμέντο από το trikalavoice








































Όμως, οι φρουροί των φυλακών αντιλήφθηκαν τι έγινε και άνοιξαν πυρ, καθηλώνοντας το ελικόπτερο στο προαύλιο των φυλακών. Ο δικηγόρος του Π. Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, επιβεβαίωσε στο Newsit ότι ο πελάτης του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ιατρείο των φυλακών Τρικάλων.

Συγκεχυμένες είναι για την ώρα οι λεπτομέρειες για το αν το ελικόπτερο έπεσε μέσα ή έξω από τις φυλακές.
Έχει τραυματιστεί επίσης ο πιλότος καθώς και τρεις Αλβανοί.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, δυο μελών του πληρώματος και δυο Αλβανών.

Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12 Δεκεμβρίου του 2011, όταν είχε κρατήσει ομήρους και τρεις δεσμοφύλακες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαλκιδική: Διαδηλώνουν κατά των μεταλλείων χρυσού - Μπλόκα και έλεγχοι από την αστυνομία (Video)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές πραγματοποιούν κάτοικοι στη Μεγάλη Παναγιά. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και πολίτες από άλλες περιοχές.
Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην Ιερισσό και κατευθύνθηκαν με αυτοκινητοπομπή στη Μεγάλη Παναγιά, για το συλλαλητήριο κατά της εξόρυξης χρυσού, στα μεταλλεία.

Στην περιοχή έφτασαν και λεωφορεία με διαδηλωτές από άλλες περιοχές.

Δείτε το βίντεο:




Σύμφωνα με το seleo.gr η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση της Αρναίας προς την Μεγάλη Παναγιά η αστυνομία έχει στήσει μπόκο και σημειώνει της πινακίδες των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς την περιοχή.

Επίσης, ένα δεύτερο μπλόκο έχει στηθεί έξω από το χωριό, στο οποίο η αστυνομία σταματάει τα αυτοκίνητα και πραγματοποιεί έλεγχο στα πορτ μπαγκάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει δύο προσαγωγές τώρα από λεωφορείο που συμμετείχε στην αυτοκινητοπομπή προς Μ. Παναγία και σταματήθηκε για έλεγχο...



Στη συγκέντρωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού συμμετέχουν και πολλοί Θεσσαλονικείς, αφού πριν λίγη ώρα 3 λεωφορεία από την Καμάρα και την πλατεία αρχαίας αγοράς, με συντονισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησαν για τη Χαλκιδική.

newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Επενδύσεις, φτώχεια και χρυσός

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για τα ορυχεία της Σιέρα Λεόνε, τις ξένες επενδύσεις και την πραγματικότητα των κατοίκων της με αφορμή πρόσφατη καταγγελία για μεταλλευτικές δραστηριότητες στην βόρεια Ελλάδα

Η Σιέρα Λεόνε είναι μια χώρα γεμάτη θησαυρούς, αλλά με προσδόκιμο ζωής τα 48 χρόνια. Φημισμένη για τον ορυκτό πλούτο της, ταυτόχρονα κατατάσσεται στα πιο φτωχά κράτη του πλανήτη. Τι φταίει και ενώ τα μάτια των επενδυτών είναι στραμμένα πάνω της, οι άνθρωποι της ζουν με 2 δολάρια την ημέρα;
Το 2007 βρέθηκα στο Κόνο, ένα μέρος που συγκεντρώνει μεγάλο ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Είναι η περιοχή με τα αδαμαντωρυχεία. Εκείνη την περίοδο, πολλοί ντόπιοι διώκονταν από τα σπίτια τους ακόμα και με χρήση εκρηκτικών, επειδή η γη που κατοικούσαν παραχωρήθηκε σε μια εταιρεία εξόρυξης. Η εταιρεία ειδοποίησε τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή γιατί θα άρχιζε τις εργασίες της και λίγο αργότερα ξεκίνησαν τα φουρνέλα. Μια γυναίκα που δεν εγκατέλειψε το σπίτι της γέννησε όταν μια έκρηξη έγινε σχεδόν δίπλα της. Ονόμασαν το κορίτσι Μπλαστίνα για να μην ξεχαστεί το περιστατικό.
Η κοινωνία διχάστηκε. Οι λίγοι που βρήκαν δουλειά στα ορυχεία ενάντια σε όσους τελικά εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Οι τελευταίοι διαμαρτυρήθηκαν με διάφορους τρόπους χωρίς αποτέλεσμα. Η έκταση παραχωρήθηκε.  Στην περίπτωση της Μπλαστίνα, παραλίγο και το δικαίωμα της στη ζωή.
Οι κάτοικοι αυτής της χώρας εργάζονται στα  ορυχεία από γενιά σε γενιά. Ο  γιος ακολουθεί τον πατέρα κι εκείνος  σκάβει και κοσκινίζει δίπλα στον δικό του πατέρα. Το εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 3 δολάρια την ημέρα. Είναι σπάνιες οι φορές που βρίσκουν κάτι αξίας. Για πολλά χρόνια, οι εκτάσεις που παραχωρούνται στους μικρούς αδαμαντορύχους είναι περιοχές από όπου ήδη έχει σχεδόν εξαντληθεί το κοίτασμα. Λειτουργούν επίσης πολλά παράνομα ορυχεία. Οι ποινές (επίσημες και ανεπίσημες) για την παράνομη εξόρυξη και εμπορία είναι πολύ σοβαρές και αρκετοί έχουν χάσει τα χέρια τους ή κατέληξαν στη φυλακή.
Αυτό το κομμάτι της αφρικανικής ηπείρου είναι από παλιά στο επίκεντρο των επενδύσεων. Η πρωτεύουσα Φριτάουν πήρε το όνομά της από μια ξένη εταιρία και ήταν ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια δουλεμπορίου. Από τα αλιευτικά της πεδία στον Ατλαντικό μέχρι τα αμέτρητα ορυχεία της (χρυσό και βωξίτη), η χώρα δίνει πρώτα την αίσθηση επιχειρηματικού πεδίου και μετά κράτους. Η πολύτιμη γη της σκάβεται καθημερινά, αλλά η κακοδιαχείριση αφήνει στους ανθρώπους της το μικρότερο μερίδιο της πίτας. Έτσι, η Σιέρα Λεόνε κατέχει θλιβερές θέσεις στους παγκόσμιους δείκτες ανάπτυξης. Επουλώνει τις πληγές ενός εμφυλίου που γέννησε 5.500 παιδιά στρατιώτες και την βύθισε στη βία και στον HIV. Μόλις το 35% του πληθυσμού της γνωρίζει γραφή και ανάγνωση και βασανίζεται συχνά από κοινωνικές αναταράξεις. Οι μεγάλες ελλείψεις υποδομών και πρόνοιας συνεχίζονται δώδεκα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου.
Παρά τις  πλούσιες πηγές της δεν έχει δική της βιομηχανία και η οικονομία της στηρίζεται αρκετά στην ξένη χρηματοδότηση. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα έχουν χρόνια παρουσία. Σήμερα, ενώ η πλειοψηφία είναι μικροκαλλιεργητές, το 50% των εξαγωγών προέρχεται από τον ορυκτό πλούτο ο οποίος είναι ακόμα κατά μεγάλο μέρος ανεκμετάλλευτος. Ένα μικρό ποσοστό των κατοίκων ασχολείται με την αλιεία, αλλά πλήττεται όπως όλη η Δυτική Αφρική από την υπεραλίευση. Τεράστιες εκτάσεις έχουν αποψιλωθεί και σκαφτεί, ποτάμια έχουν ανακατευθυνθεί ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ορυχείων με μεγάλες επιπτώσεις στο περιβάλλον και τους ανθρώπους. Η μια κυβέρνηση μετά την άλλη υπόσχεται ανάκαμψη και ευκαιρίες. Τίποτα από αυτά δεν άλλαξε τη ζωή των κατοίκων προς το καλύτερο.
Πριν από λίγες μέρες έλαβα κι εγώ την καταγγελία της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου Κατά της Εξώρηξης και Μεταλλουργίας Χρυσού:
Καταγγελία  παράνομων εργασιών της εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ” στο λόφο του Περάματος Έβρου.
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής επισκέφθηκαν το λόφο του  Περάματος στον Έβρο. Διαπιστώθηκαν  για μια ακόμα φορά σωρεία παράνομων  επεμβάσεων σε όλη την έκταση της  περιοχής από την εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ”.
Επιπλέον όμως, επί τόπου και κατά το χρόνο  της επίσκεψής, διαπιστώθηκαν  εργασίες από δύο μηχανήματα βαρέως τύπου, τα οποία διάνοιγαν παράνομα καινούριο  δρόμο μέσα σε δασική έκταση καταπατώντας δέντρα μαύρης Πεύκης, πουρνάρια και θάμνους.
Και παρακάτω συνεχίζει:
Δεν πρόκειται  να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν την ίδια πορεία. Ενώ έχουν λάβει  άδεια μόνο για ερευνητικές γεωτρήσεις, αυτοί έχουν αποψιλώσει σε μεγάλο βαθμό το λόφο του Περάματος και  συνεχίζεται καθημερινά η καταστροφή από παρεμβάσεις τους, αδιαφορώντας για τους νόμους.
Οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στην βόρεια Ελλάδα γενικά, έχουν διχάσει την τοπική κοινωνία και συχνά ακολουθούνται από βία. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με άρθρα και μαρτυρίες ανθρώπων που ζητούν την παύση των εργασιών, τον σεβασμό της ποιότητας ζωής και των δικαιωμάτων τους. Όπως επίσης και με τον αντίλογο των ξένων επενδύσεων που θα μας βοηθήσουν να σταθούμε όρθιοι. Η απάντηση βρίσκεται στα χιλιάδες παραδείγματα όπως και εκείνο του Κόνο, όπου οι θυσίες για την ανάπτυξη κακοδιαχειρίστηκαν και οδήγησαν σε υποβάθμιση και δυστυχία.
Φωτογραφία: Βίκυ Μαρκολέφα, Σιέρα Λεόνε 2012
* Η Βασιλική Μαρκολέφα σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον τομέα  επικοινωνίας του ελληνικού γραφείου της ActionAid.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιχείρηση "Καθαρά χέρια" στο Δημόσιο: Διορισμοί με πλαστά πτυχία, ανθρώπων που δεν τελείωσαν το σχολείο

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα των ελέγχων, που ξεκίνησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το "ξεκαθάρισμα" του Δημοσίου. Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, καταδικασμένοι χωρίς κυρώσεις και "εξαφανισμένοι" από την υπηρεσία τους πιάστηκαν στη φάκα
Πλαστά στοιχεία που έχουν κατατεθεί για τον διορισμό ή την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων, εκατοντάδες υπάλληλοι που έχουν εξαφανιστεί από τις υπηρεσίες τους λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, εργαζόμενοι του Δημοσίου που έχουν καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια και δεν είχαν απασχοληθεί τα πειθαρχικά συμβούλια της υπηρεσίας τους και ξενόγλωσσοι που δεν γνωρίζουν αγγλικά, είναι ορισμένα από τα ευρήματα των ελέγχων, που έχουν πραγματοποιηθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η επιχείρηση "Καθαρά χέρια" στο Δημόσιο έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς το Σώμα Επιθεωρητών Ελέγχων Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποιεί ελέγχους σε υπηρεσίες για τον εντοπισμό των "κοπανατζήδων".
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", τα μέχρι στιγμής ευρήματα είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι από το Δημόσιο μπορεί να απομακρυνθούν έως και 7.000 υπάλληλοι.
Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να προσεγγίσει και τον στόχο της απομάκρυνσης 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, δέσμευση που έχει αναλάβει, εντός του 2013.
Διορίστηκαν με πλαστά έγγραφα
Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας δήμου της Βόρειας Ελλάδας μετατάχθηκε από την κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην ανώτερη βαθμίδα των αποφοίτων λυκείου, με πλαστό όπως αποδείχθηκε, πτυχίο από ιδιωτική τεχνική σχολή της Θεσσαλονίκης.
Στη Στερεά Ελλάδα, διευθύντρια σχολείου είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πλαστό μεταπτυχιακό, με το οποίο κατέλαβε τη θέση της προϊσταμένης στο σχολικό συγκρότημα, όπου εργαζόταν.
Ακόμη, υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης σε φυλακές είχε καταθέσει για πρόσληψή του πλαστό απολυτήριο λυκείου, όπου εμφανιζόταν να έχει αποφοιτήσει με βαθμό 18, ενώ στην πραγματικότητα είχε λάβει βαθμό τελικό... 13.
Αυτή η διαφορά των 5 βαθμών του έδωσε τα κατάλληλα μόρια, για να διοριστεί. Σημειώνεται δε, πως ο εν λόγω φύλακας δεν είχε τελειώσει καν το σχολείο, ενώ το πτυχίο που είχε πλαστογραφήσει ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη ΣΟΚ από Γερμανικό περιοδικό: Ο Σόρος χρηματοδότησε το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ!..

"Πέσαμε από τα σύννεφα" λέω εγώ..
Λες και δεν το ξέραμε τόσο καιρό ποιος χρηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρό και κάτι παραμάγαζα του Συριζα (συνιστώσες,ΜΚΟ και αντιεξουσιαστικά site) που εντελώς ΤΥΧΑΊΑ έχουν ανθελληνικές θέσεις και προπαγανδίζουν συνεχώς υπέρ φανταστικών μειονοτήτων και ανοιχτών συνόρων...Επίσης...πάλι συμπτωματικά οι ίδιες ουρές του ΣΥΡΙΖΑ είναι και κατά όλων των σοβαρών εθνικών θεμάτων της Ελλάδας με γειτονικά κράτη.
Πάντως καλό είναι που βρέθηκε έστω και ένα ξένο περιοδικό να γράψει το τι ακριβώς παίζεται.

Η είδηση...
  Το think tank INET του Τζορτζ Σόρος πίσω από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική γράφει το γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Το πορτρέτο του Τζόρτζ Σόρος αποφάσισε να κάνει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό, Wirtschaftswoche και έφτασε να ανάψει φωτιές στην... Ελλάδα;
 Γιατί μιλά για οικονομική σχέση του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ!

 Το αφιέρωμα, που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας, δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου.
Και ένα κομμάτι του δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Τα Νέα.
 Το περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο μάτι της Γερμανίας.

 Γράφει το γερμανικό περιοδικό: 
«Ένας άλλος θεωρητικός του ΙΝΕΤ (σ.σ. think tank του Σόρος), ο Τόμας Φέργκιουσον από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συμμετείχε σε πάνελ στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε προσκληθεί σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε εκεί, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την άποψή του για τους τσιγκούνηδες Γερμανούς, εξόρκισε τον φόβο για έναν νέο Αδόλφο Χίτλερ και τον νέο φασισμό στην Ευρώπη. Μαζί του είχε τους οικονομικούς του συμβούλους Γιάννη Μηλιό και Ρένα Δούρου, βουλευτή του αριστερού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
 Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ. Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία;
Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του; Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι' αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος.
Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση "ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία"». 
 
eglimatikotita.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τον χαβά τους και οι Βαρνταρσκέοι...

Ο μέγας Αλέξανδρος σε πιστωτική των Σκοπίων
Σε ακόμη μια προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας η οργάνωση «United Macedonian Diaspora» που εκπροσωπεί καταγόμενους από την ΠΓΔΜ προχώρησε στην έκδοση πιστωτικής κάρτας με την προσωπογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Η εν λόγω οργάνωση έχει δράση στην Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία και είναι γνωστή στην ομογένεια της Αυστραλίας για τις προκλητικές της ενέργειες.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα στην οποία προβάλλει την πιστωτική κάρτα αναφέροντας ότι τα έσοδα που θα προέλθουν από αυτήν θα χρησιμοποιηθούν για διάφορα προγράμματα που έχει εκπονήσει η «United Macedonian Diaspora» για την ενότητα και υποστήριξη του έργου των πολιτών που κατάγονται από την ΠΓΔΜ.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο (AHC) και το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο (AMAC) κατά την επόμενη συνεδρίαση τους όπου αναμένεται να αποφασιστεί η αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τον τραπεζικό οργανισμό που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »