Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ 4/9 ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣΞεκινούν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 οι εγγραφές των ενδιαφερομένων για όλα τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος από την Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία «ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» , για την κολυμβητική περίοδο 2013 - 2014
Η διαδικασία της εγγραφής γίνεται στη Γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας που θα λειτουργεί (από Δευτέρα ως Σάββατο) κατά τις ώρες 10.30 π.μ – 13.00μ.μ και το απόγευμα 17.00 – 21.00 μ.μ.
Τα τμήματα που συγκροτούνται θα λειτουργήσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα και σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή, με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, σε νεώτερη ανακοίνωση.
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 24630 80030 κατά τις ώρες λειτουργίας της Γραμματείας.

Γραφείο Τύπου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΙΣΧΟΣ! ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ – ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ” ΦΕΤΑ ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ!


damanakifetaΟύτε την Ελληνική φέτα, ή καλύτερα την πρώην «Ελληνική φέτα» δεν μπόρεσε να προστατέψει η αργόμισθη κυρία Δαμανάκη που τοποθετήθηκε στην θέση της επιτρόπου από το σαΐνι τον Τζέφρι για να ξεπουλήσει και αυτή ό,τι περνάει από το χέρι της! Ανίκανη να κρατήσει την φετούλα μας, στη διεθνή «μάχη της φέτας»! Τσάμπα τα 230.000 που παίρνει και 50.000 για έξοδα κίνησης που αν τα δίναμε θα την στέλναμε στον Άρη χωρίς επιστροφή ευχαρίστως, βάλε και τα έσοδα από τα ακίνητα κτλ, παίρνει και την βουλευτική σύνταξη και όλα αυτά για να κάνει τι; Να ξεπουλάει την πατρίδα της! Συγχαρητήρια! Δείτε τα κατορθώματά της:
Νέα πλήγμα στη διεθνή "μάχη της φέτας" δέχτηκε χθες η Ελλάδα από την Κομισιόν. Κατά την πρώτη μετά τις θερινές διακοπές εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφασίστηκε ότι στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τον Καναδά η ΕΕ δεν θα επιμείνει στην απαίτηση να μην επιτρέπεται η παραγωγή προϊόντων με γνωστές ονομασίες προέλευσης, όπως η φέτα ή η ιταλική Γκοργκοντζόλα από Καναδούς παραγωγούς. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο και για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τη Ουάσινγκτον για ανάλογη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.
Το μέτωπο που είχαν σχηματίσει οι επίτροποι από την Ελλάδα, Μαρία Δαμανάκη, την Ιταλία, Αντόνιο Ταγιάνι και τη Γαλλία, Μισέλ Μπαρνιέ μειοψήφησε απέναντι στην πλειονότητα των επιτρόπων, που υπογράμμισαν ότι τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρώπης διασφαλίζονται με μια σειρά επι μέρους συμφωνιών σε δημόσιες συμβάσεις με την Οτάβα.
Οι Καναδοί κτηνοτρόφοι θα μπορούν να παράγουν τυρί με την ονομασία "φέτα", όπως γίνεται μέχρι σήμερα, το οποίο, μετά την επίτευξη συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου, θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στις ευρωπαϊκές αγορές. Η μόνη παραχώρηση που έγινε στην επίσημη διαπραγματευτική θέση της Κομισιόν είναι ότι το προϊόν δεν θα ονομάζεται "ελληνική φέτα" και άρα θα προστατευθεί εμμέσως η ονομασία προέλευσης. Κάτι που όμως δεν αποτελεί ουδεμία εγγύηση για τον πόλεμο στα ράφια των καναδικών και αμερικανικών σουπερμάρκετ.
Β. Δεμίρης
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

End Game: Το αμφιλεγόμενο έγγραφο που αποκαλύπτει σχέδιο των τραπεζιτών για εξόντωση χωρών (και η Ελλάδα στην πρωτη γραμμή).

Geithner-Memo21Larry Summers και το μυστικό ” End Game” Memo

άν τό εγγραφο του 1990 είναι γνήσιο αποδεικύεται ή συνομωσία
τών τραπεζιτών για τήν ληστεία τών κρατών που μέσα σε αυτά είναι και η Ελλάδα.

Με τον Greg Palast για το περιοδικό ”Vice”

Όταν ένα πουλάκι έριξε το υπόμνημα End Game  μέσα από το παράθυρο μου , το περιεχόμενό του ήταν τόσο εκρηκτικό , τόσο άρρωστο και κακό , που απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω .

Το Υπόμνημα επιβεβαίωνε τήν πιο τρελή φαντασίωση κάθε συνωμοσιολόγου : Ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι του Δημοσίου  συνωμότησαν κρυφά με μια μικρή κλίκα τραπεζιτών γιά να διαλύσουν τό δημοσιονομικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο . Όταν βλέπετε 26.3%  ανεργία στην Ισπανία , την απελπισία και την πείνα στην Ελλάδα , τις ταραχές στην Ινδονησία και την πτώχευση του Ντιτρόιτ , πρέπει να πάτε πίσω σε αυτό το σημείωμα End Game  , τη γένεση του αίματος και δακρύων .

Ο αξιωματούχος του  Υπουργείου Οικονομικών που έπαιξε το μυστικό παιχνίδι End Game των τραπεζιτών ήταν ο Larry Summers . Σήμερα , ο Larry Summers είναι η κορυφαία επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα για πρόεδρος τής Federal Reserve , της Παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας . Αν το εμπιστευτικό σημείωμα είναι αυθεντικό , τότε ο Summers δεν θα πρέπει να υπηρετήσει την Fed , θα πρέπει να “υπηρετήσει” σε κάποιο μπουντρούμι που προορίζεται για τους παράφρονες οικονομικούς εγκληματίες.

Το σημείωμα είναι αυθεντικό .

Για να πάρω αυτήν τήν επιβεβαίωση, θα έπρεπε να πετάξω στη Γενεύη και να επιτυγχω με πλάγια μέσα μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου , Pascal Lamy .Και το κατάφερα .Ο Lamy , ο αρχιστράτηγος της παγκοσμιοποίησης, μου είπε:

” Ο ΠΟΕ δεν δημιουργήθηκε γιά κάποια σκοτεινή κλίκα των πολυεθνικών που μυστικά μαγειρεύουν συνωμοσίες εναντίον του λαού …. Δεν έχουμε , πλούσιους τρελό-τραπεζίτες, κάπνιστές πούρων που συνομωτούν . “

Τότε του έδειξα το υπόμνημα .

Ξεκινά με τόν “υπηρέτη” του Summers , τον Timothy Geithner , να υπενθυμίζει στο αφεντικό του να καλέσει τους τότε πιο ισχυρούς CEOs στον πλανήτη και να τους ζητήσει να διατάξουν τους παρασκηνιακούς στρατούς τους γιά έφοδο :

” Καθώς μπαίνουμε στήν τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων του ΠΟΕ γιά τίς χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες , πιστεύω ότι θα ήταν μια καλή ιδέα για σας να έρθετε σε επαφή με τους Διευθύνοντες Συμβούλους …. “

Για να αποφύγει ο Summers να καλέσει απο το γραφείο του τους αριθμούς τηλεφώνου τους (που , σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ , θα έπρετε να εμφανιστούν στα δημόσια logs) , ο Geithner του παραθέτει τις ιδιωτικές γραμμές τους . Και είναι εδώ:

Goldman Sachs : John Corzine (212) 902-8281

Merrill Lynch : David Kamanski (212) 449-6868

Bank of America , David Coulter (415) 622-2255

Citibank : John Reed (212) 559-2732

Chase Manhattan : Walter Shipley (212) 270-1380

Ο Lamy είχε δίκιο : δεν καπνίζουν πούρα . Προχωρήστε και καλέσετε τους . Το έκανα , και βέβαια , πήρα ένα χαρμόσυνο προσωπικό “γεια” από τον Reed  μέχρι που αποκάλυψα ότι δεν ήμουν ο Larry Summers . ( Σημείωση : . . Οι άλλοι αριθμοί ήταν απενεργοποιημένοι. Επίσης είναι αδύνατη η επαφή με τον Corzine , την στιγμή που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις )

Δεν είναι η μικρή κλίκα των “συνομιλητών” που αποτελούνται από τον Summers και τους Τραπεζο-γκάνγστερς που είναι τόσο ανησυχητική . Η φρίκη είναι ο σκοπός ό ίδιος του End Game.

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω :

Hταν το 1997 .Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Ρούμπιν πίεζε σκληρά για την κατάργηση τής νομοθεσίας που ρύθμιζε την κινηση κεφαλαίων για τίς τράπεζες. Αυτό απαιτούσε , κατ ‘αρχάς, την κατάργηση του Glass- Steagall Act για να διαλύσει το φράγμα μεταξύ των εμπορικών τραπεζών και των επενδυτικών τραπεζών . Ήταν σαν να αντικαθιστούσαμε τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών με τροχούς ρουλέτας.

Δεύτερον , οι τράπεζες ήθελαν το δικαίωμα να παίζουν ένα νέο παιχνίδι υψηλού ρισκου : “Την Διαπραγμάτευση των παραγώγων “. Η JP Morgan και μόνο θα έχει σύντομα 88 τρις δολάρια από αυτές τις ψευδο-ασφάλειες στα βιβλία της ως « περιουσιακά στοιχεία ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Summers ( που σύντομα θα αντικαταστήσει τον Rubin ως υπουργό) μπλόκαρε κάθε προσπάθεια για τον έλεγχο των παραγώγων .

Αλλά ποια θα ήταν η χρησιμότητα της μετατροπής αμερικανικών τραπεζών σε καζίνο παραγώγων αν τα χρήματα θα έφευγαν σε κράτη  με ασφαλέστερη τραπεζική νομοθεσία;

Η απάντηση σχεδιάστηκε από το Big Five Bank : Κατάργηση των ελέγχων για τις τράπεζες σε κάθε έθνος στον πλανήτη ταυτόχρονα . Ήταν τόσο λαμπρή ιδέα όσο και τρομερά επικίνδυνη .

Πώς θα μπορούσε να τραβήξει μπροστά αυτός ο τρελός χορός; Το σχέδιο τών τραπεζιτών και του Summers ήταν να χρησιμοποιήσουν τη Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών , μία δυσνόητη και καλοήθη προσθήκη στις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες που αστυνομεύονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου .

Μέχρις ότου οι τραπεζίτες άρχισαν το παιχνίδι τους , οι συμφωνίες του ΠΟΕ αφορούσαν μόνο τις εμπορευματικές συναλλαγές , δηλαδή τα αυτοκίνητα μου για τις μπανάνες σας . Οι νέοι κανόνες-παγίδες από τον Summers και τίς τράπεζες θα ανάγκαζαν όλα τα έθνη να δεχτούν το εμπόριο  τοξικών παραγώγων , όπως τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα .

Μέχρι την εφαρμογή της Χρηματοοικονομικής Σύμβασης Υπηρεσιών , κάθε έθνος έλεγχε και χρέωνε τις τράπεζες εντός των συνόρων του . Οι νέοι κανόνες του παιχνιδιού θα ανάγκαζαν κάθε έθνος να ανοίξει τις αγορές του στίς Citibank , JP Morgan και τα παράγωγά τους.

Και όλα τα 156 έθνη στο πλαίσιο του ΠΟΕ θα έπρεπε να συνθλίψουν τους δικούς τους Χρηματοπιστωτικούς Κανονισμούς (Glass- Steagall) που διαχώριζε τίς εμπορικές τράπεζες αποταμιεύσεων από τίς  τράπεζες επενδύσεων που τζογάρουν με τα παράγωγα .

Η δουλειά της μετατροπής της της Χρηματοοικονομικής Σύμβασης Υπηρεσιών σε πολιορκητικό κριό των τραπεζιτών δόθηκε στόν Geithner , ο οποίος εχρίσθη πρέσβης στην Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου.

Οι τραπεζίτες πάνε στίς Μπανανίες.

Γιά πιό λόγο οποιοδήποτε έθνος θα συμφωνούσε να αφήσει το τραπεζικό του σύστημα να καταληφθεί και να ληστευθεί από οικονομικούς πειρατές όπως η JP Morgan ;

Η απάντηση , στην περίπτωση του Εκουαδόρ , ήταν οι μπανάνες . Ισημερινός ήταν πραγματικά μια μπανανία . Το κίτρινο φρούτο ήταν η “ζωή η θάνατος”  πηγή του έθνους σάν στήριγμα του σκληρού νομίσματος . Εάν αρνείτο να υπογράψει τήν νέα Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών , Ισημερινός θα μπορούσε να δώσει τις μπανάνες του στους πιθήκους και να πάει σε πτώχευση .Και ο Ισημερινός υπέγραψε .

Και ούτω καθεξής, κάθε έθνος εκφοβίστηκε και υπόγραψε .

Κάθε έθνος,εκτός από ένα , θα έλεγα .Ο Νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας , Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα , αρνήθηκε . Σε αντίποινα , η Βραζιλία απειλήθηκε με ένα εικονικό εμπάργκο των προϊόντων της από τον Επίτροπο Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Peter Mandelson , σύμφωνα με ένα άλλο εμπιστευτικό σημείωμα που πήρα στα χέρια μου . Αλλά η άρνηση του Λούλα απέδωσε για τη Βραζιλία, η οποία , μόνη της από τα Δυτικά έθνη , επέζησε και άνθισε κατά την τραπεζική κρίση του 2007-9.

Η Κίνα υπέγραψε , αλλά πήρε καλό αντάλλαγμα . Άνοιξε στόν τραπεζικό τομέα της μια ρωγμή σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση και τον έλεγχο της αγοράς των ανταλακτικών αυτοκινήτων και άλλων τομέων στις ΗΠΑ. ( Γρήγορα , δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στην Κίνα . )

Η νέα Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών τράβηξε το καπάκι από το κουτί της Πανδώρας τών παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών παραγώγων .Ανάμεσα στίς περιβόητες συναλλαγές που νομιμοποιήθηκαν :

Η Goldman Sachs ( όπου υπουργός Οικονομικών Rubin υπήρξε συν-πρόεδρος ) εμπορεύτηκε ένα μυστικό ευρώ-παραγώγο swap με την Ελλάδα, το οποίο , σε τελική ανάλυση , κατέστρεψε ότι το έθνος . Στον Ισημερινό, η δική του απορρύθμιση και  κατεδάφιση του τραπεζικού τομέα  , ξέσπασε με ταραχές .Η Αργεντινή αναγκάστηκε να πουλήσει τις εταιρείες πετρελαίου ( στην ισπανική Repsol) και τα δίκτυα του νερού ( στην Enron ), ενώ οι δάσκαλοι της έψαχναν για τα τρόφιμα στους κάδους απορριμμάτων . Στη συνέχεια οι τραπεζίτες όρμηξαν στην Ευρωζώνη κάνωντας βουτιά στίς πισίνες τών παραγώγων, χωρίς να ξέρουν κολύμπι και η ήπειρος έχει τώρα πωληθεί σε μικρά , φθηνά κομμάτια στη Γερμανία .

Φυσικά , δεν ήταν μόνο απειλές που “πούλησε” το FSA ( Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών ) , αλλά και πειρασμούς επίσης . Στό κάτω-κάτω, κάθε κακό ξεκινά με ένα δάγκωμα ενός μήλου που προσφέρεται από ένα φίδι . Το μήλο : Οι αστραφτεροί σωροί χρήμα κρυμμένο στο FSA για τις τοπικές ελίτ . Το φίδι ονομάζεται Larry Summers .

Αλλά, θα μπορούσε όλο αυτό το κακό και ο πόνος να έχει ξεκινήσει από ένα σημείωμα ; Φυσικά όχι : το κακό ήταν το ίδιο το παιχνίδι , όπως παίχτηκε από την τραπεζική κλίκα. Το υπόμνημα αποκάλυψε μόνο τό παιχνίδι τους ώστε νά μπορέσουμε να τους δώσουμε το τελικό χτύπημα.

Το σημείωμα αποκαλύπτει πολλά για Summers και ο Ομπάμα .

Και ενώ δισεκατομμύρια θλιμένες ψυχές εξακολουθούν να πληγώνωνται σε όλο τον κόσμο από τήν – απο τους τραπεζίτες κατασκευασμένη – καταστροφή ,οι  Rubin και Summers δεν τα  πάνε και πάρα πολύ άσχημα .Η απορρύθμιση του Rubin γιά τίς τράπεζες είχε επιτρέψει τη δημιουργία ενός οικονομικού τερατούργημα που ονομάζεται « Citigroup ». Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη λήξη της θητείας του ,ο Rubin διορίστηκε διευθυντής , και μετά πρόεδρος της Citigroup , που πτώχευσε ,αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να πληρώσει τόν Rubin συνολικά 126 εκατομμύρια δολάρια .

Στη συνέχεια Rubin πήρε άλλη θέση : ως χρηματοδότης-κλειδί  τής προελογικής εκστρατείας για έναν νεαρό γερουσιαστή , τόν Μπαράκ Ομπάμα . Λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του ως Προέδρου ,ο Ομπάμα , μετά από επιμονή του Rubin , έδωσε στόν Summers την ισχυρή θέση στις ΗΠΑ αυτή του “Οικονομικού Τσάρου” ( δηλαδή , Υπουργού Οικονομικών ) και έκανε τον Geithner τήν Τσαρίνα του . Το 2010 , Summers έδωσε πίσω τα βασιλικά ράσα του γιά να επιστρέψει σάν σύμβουλος στην Citibank και σε άλλα δημιουργήματα της τραπεζικής απελευθέρωσης οι πληρωμές των οποίων έδωσαν καθαρά στόν Summers $ 31 εκατομμύρια από τήν εποχή του υπομνήματος ” End Game ” .

Το ότι ο Ομπάμα θα μπορούσε ,μετά από απαίτηση του Robert Rubin , να επιλέξει τώρα τόν Summers για να πάρει το τιμόνι της Federal Reserve σημαίνει ότι , δυστυχώς , απέχουμε πολύ από το τέλος του παιχνιδιού .

πηγή

olympia

Διαβάστε περισσότερα » »

Προκαλούν τα Σκόπια: Έστησαν Μνημείο με χάρτη της "Μεγάλης Μακεδονίας"

Μνημείο με το χάρτη της λεγόμενης "Μεγάλης Μακεδονίας" και τον Ήλιο της Βεργίνας στη Γευγελή. Σχολικό συγκρότημα με την ονομασία "Αλέξανδρος ο Μακεδών" στα Σκόπια (Pics)
Ο Δήμος της Γευγελής τοποθέτησε μνημείο στο κέντρο της πόλης για τους πολιτικούς κρατούμενους και διωχθέντες από την ΠΓΔΜ την περίοδο από το 1945 έως το 1990 (περίοδος ενιαίας Γιουγκοσλαβίας).
Το μνημείο, όπως αναφέρουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, τοποθετήθηκε μπροστά στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου στη Γευγελή και σε αυτό απεικονίζεται ο δεκαεξάκτινος Ήλιος της Βεργίας σε ελαφρά παραλλαγή και χάρτης της λεγόμενης "Μεγάλης Μακεδονίας".
Στην επιγραφή του μνημείου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Γευγελής, αναγράφεται: "Σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που διώχθηκαν από το 1945 έως το 1990 για τις ιδέες για την αυθυπαρξία του μακεδονικού λαού και την κρατική του υπόσταση. -- Με τη στήριξη της μονάδας τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Γευγελής".
Εξάλλου, πριν από μερικές ημέρες εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι σχολικό συγκρότημα, στα Σκόπια, το οποίο φέρει την ονομασία "Αλέξανδρος ο Μακεδών".
Το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή του περιφερειακού Δήμου Άεροντρομ της πρωτεύουσας και εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στη χώρα.
Το κόστος κατασκευής του νέου σχολείου ανήλθε στα δύο εκατομμύρια ευρώ.
Στην κεντρική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος έχει αναρτηθεί πινακίδα, στην οποία αναγράφεται "Δημοτικό Σχολείο - Αλέξανδρος Μακεδών" και δίπλα ως έμβλημα την κεφαλή του Μακεδόνα βασιλέα, όπως απεικονίζεται σε αρχαία ελληνικά νομίσματα.

  Πηγή και φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία 1.326 "μαϊμού" λογιστών

Έλεγχος στα στοιχεία 1.326 φυσικών προσώπων, χωρίς επαγγελματική ταυτότητα λογιστή. Στόχος, η προστασία των φορολογουμένων και του δημοσίου συμφέροντος, λέει ο Ν. Μηταράκης
Tα στοιχεία 1.326 φυσικών προσώπων διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα οποία, ενώ διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNET ως λογιστές, δεν διαθέτουν την επαγγελματική ταυτότητα λογιστή.
Δηλαδή δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε πιστοποιηθεί. Τα ίδια στοιχεία απεστάλησαν και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.
Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Θ. Θεοχάρη και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γ. Κυδωνάκη.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «τα στοιχεία προέκυψαν από την ηλεκτρονική διασταύρωση του αρχείου των ενεργών λογιστών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με το TAXISNET, μετά από άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Συγχαίρω το Οικονομικό Επιμελητήριο για τις ενέργειές του», είπε.
«Στόχος είναι να προστατέψουμε τόσο τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, όσο και το δημόσιο συμφέρον από τη δραστηριότητα ατόμων που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Επίσης θεωρούμε πολύ σημαντική τη διερεύνηση πιθανών αμελειών ή σκόπιμων ενεργειών στελεχών της δημόσιας διοίκησης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Από τη σχετική έρευνα και εφόσον προκύψουν θεσμικά ή νομικά κενά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο μέτρο που του αναλογεί, θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την κάλυψή τους» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Έγινε η πρώτη δοκιμαστική παραγωγή φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

Έγινε η πρώτη δοκιμαστική παραγωγή φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖΛευκωσία, Κύπρος
Η πρώτη δοκιμαστική παραγωγή φυσικού αερίου, διαδικασία γνωστή ως «άναμμα της φλόγας» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Με τη διαδικασία αυτή θα ξεκινήσουν οι μετρήσεις για την πίεση και την ποιότητα του κοιτάσματος.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία στέλνει το σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός» στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην Κύπρο, με εντολή να διεξάγει έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις του πλοίου, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες το ερευνητικό σκάφος θα κινηθεί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κύπρο.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες σε βάθος 6 χιλιομέτρων με τρισδιάστατη μορφή, διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, έχει μήκος 85 μέτρων και διαθέτει και ελικοδρόμιο.
Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν αυξήθηκε η θερμοκρασία τα τελευταία 15 χρόνια! Καταρρέει το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής.

Ο συναγερμός για υπερθέρμανση του πλανήτη ίσως βασίζεται σε υπεραπλουστευμένα συμπεράσματα, λέει ο Γερμανός κλιματολόγος Χανς φον Στορχ. Πάντως δεν αμφισβητεί τις επιπτώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αίσθηση προκάλεσε στην επιστημονική κοινότητα μία έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature και κάνει λόγο για επιβράδυνση της
υπερθέρμανσης του πλανήτη, λόγω πτώσης της θερμοκρασίας στα ύδατα του Ειρηνικού Ωκεανού. Χρησιμοποιώντας νέα μοντέλα προσομοίωσης κλιματικών δεικτών, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα τελευταία 15 χρόνια η θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει αυξηθεί αισθητά, παρά τη συνεχή αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η έρευνα έχει ενισχύσει τις φωνές που θεωρούν αναξιόπιστες και ατεκμηρίωτες τις προειδοποιήσεις για υπερθέρμανση του πλανήτη. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που, αν και δεν αμφισβητούν τις επιπτώσεις της ρύπανσης, κάνουν λόγο για μεθοδολογικά προβλήματα στις μέχρι τώρα επιστημονικές έρευνες και προτείνουν μία διαφορετική προσέγγιση. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Γερμανός μετεωρολόγος και κλιματολόγος Χανς φον Στορχ, μιλώντας στην DW.

Στην ερώτηση, εάν πείθεται από την αμερικανική έρευνα, η απάντηση είναι επιφυλακτική: «Το εάν πείθομαι είναι άλλη ιστορία. Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι ναι, μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα. Διερωτώμαι όμως πού οφείλεται η υποτιθέμενη και ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αλλά αν είναι αλήθεια ότι έχει καταγραφεί τέτοια πτώση, τότε ναι, μπορεί και να ισχύει αυτή η έρευνα…»

«Δεν αυξήθηκε η θερμοκρασία τα τελευταία 15 χρόνια»

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής του ινστιτούτου θαλασσίων ερευνών στην πόλη Γκέστχαχτ της Γερμανίας επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα η συνολική θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει αυξηθεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, παρότι έχουν αυξηθεί οι εκπομπές ρυπαντών που ευθύνονται γι αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «φαινόμενο του θερμοκηπίου». Υποστηρίζει μάλιστα ότι υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα στον τρόπο που γίνονται οι σχετικές έρευνες: «Η ορθή επιστημονική πρακτική είναι να λέμε ότι ναι, τώρα έχουμε αυτή τη θεωρία, αλλά εάν στο μέλλον δούμε αυτό ή το άλλο, τότε η θεωρία μας μπορεί να είναι λανθασμένη ή ελλιπής. Με την τελευταία έρευνα για την πτώση της θερμοκρασίας στον ειρηνικό προσπαθούμε και πάλι να ερμηνεύσουμε εκ των υστέρων γιατί δεν αυξήθηκε η θερμοκρασία στα προηγούμενα 15 χρόνια. Αυτό το ʻεκ των υστέρωνʼ ακούγεται λίγο σαχλό. Θα ήταν καλύτερα να αναρωτηθούμε, γιατί δεν είχαν λειτουργήσει όπως περιμέναμε τα μοντέλα μας, ποιοι ήταν οι παράγοντες που δεν λάβαμε υπόψη στους αρχικούς υπολογισμούς μας» λέει ο Χανς φον Στορχ.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία απλή παύση στην πορεία ανόδου των θερμοκρασιών. Άλλοι βλέπουν να επιβεβαιώνονται όσοι αμφισβητούσαν εξ΄αρχής την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ακόμα και στην Διακυβερνητική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές αλλαγές (IPPC) υπάρχουν ερευνητές που σκέπτονται να αναθεωρήσουν παλαιότερα συμπεράσματά τους, λέει ο Πέτερ φον Στορχ. Ωστόσο δεν περιμένει δραματικές αλλαγές στη νέα έκθεση για τις κλιματικές αλλαγές που πρόκειται να δημοσιεύσει ο διεθνής οργανισμός στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Οι κλιματολόγοι πρέπει να διαφυλάξουν την αξιοπιστία τους»

Ο Γερμανός ερευνητής ξεκαθαρίζει ότι δεν αμφισβητεί τις επιπτώσεις που έχουν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για το κλίμα, αλλά προειδοποιεί: «Υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε την αξιοπιστία μας εμείς οι κλιματολόγοι. Δίνουμε την εντύπωση ότι πιανόμαστε από όποια θεωρία επιβεβαιώνει το συμπέρασμα που θέλουμε να βγάλουμε, για παράδειγμα ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προκαλούν υπερθέρμανση. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό ισχύει, αλλά μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, τους οποίους αγνοούμε σήμερα…».

Μαζί με τον εθνολόγο Βέρνερ Κράους, ο κλιματολόγος Χανς φον Στορχ έγραψε πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο «Η παγίδα του κλίματος», όπου επισημαίνει ότι μόλις τα τελευταία 150 χρόνια υπάρχει συνεχής και αξιόπιστη καταγραφή των καιρικών φαινομένων, ενώ η ιστορία μας δείχνει ότι το κλίμα της γης μεταβάλλεται με ρυθμούς χιλιετιών. Ίσως γι αυτό τα σημερινά μοντέλα προσομοίωσης είναι ανεπαρκή για να ερμηνεύσουμε όλες τις επιστημονικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας στην έρευνα για την προστασία του κλίματος. Σε κάθε περίπτωση, προειδοποιεί ο Χανς φον Στορχ, οι επιστήμονες πρέπει να αποφύγουν την εμπλοκή τους σε πολιτικές ή ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, για τις οποίες η έρευνα των κλιματικών αλλαγών θα ήταν μόνο η αφορμή: «Σήμερα δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση. Πολλές φορές ο καθένας προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το θέμα για να ενισχύσει τη θέση του, λες και πρόκειται για πολιτική συζήτηση».
 
Διαβάστε περισσότερα » »