Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Όσο υπάρχουν άνθρωποι δεν θα καταφέρουν τίποτα - Διέθεσαν τα χρήματα της πενθήμερης σε παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Όσο υπάρχουν άνθρωποι δεν θα καταφέρουν τίποτα - Διέθεσαν τα χρήματα της πενθήμερης σε παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείαςΜάθημα ζωής έδωσαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου στα Δεμένικα Πατρών με μια κίνηση που αποδεικνύει την κοινωνική τους ευαισθησία. Χθες, ο Διευθυντής Γυμνασίου στην Πάτρα, στο οποίο φοιτά μαθητής που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε όλα τα τοπικά σχολεία με email για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί, του οποίου η νοσηλεία στο εξωτερικό είναι επιτακτική ανάγκη. Το email διαβάστηκε στους μαθητές του Λυκείου στην πρωινή προσευχή.
Σήμερα, οι πρόεδροι των τμημάτων της Γ' τάξης του Λυκείου Δεμενίκων ανακοίνωσαν, όπως ανέφερε η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Δημακοπούλου στο LiFO.gr, ότι τα χρήματα που έχουν μαζέψει από διάφορες δραστηριότητες θα διατεθούν για τη θεραπεία του παιδιού. Τα χρήματα αρχικά προορίζονταν για την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών, αλλά επειδή τα παιδιά αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και το ποσό δεν επαρκούσε, είχαν κανονίσει αντ' αυτής, μια μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα.
Ωστόσο, ήταν διατεθειμένα να τη θυσιάσουν για να σωθεί ένας -άγνωστος σε αυτούς, αφού δεν φοιτά στο ίδιο σχολείο- συνομήλικος. Σύμφωνα με την υποδιευθύντρια, ντόπιος επιχειρηματίας επικοινώνησε με το σχολείο και προσφέρθηκε να επιστρέψει τα χρήματα και να διαθέσει ο ίδιος το ποσό στο άρρωστο παιδί. Οι μαθητές όμως δήλωσαν ότι θα τα δώσουν εκ νέου στο παιδί, ώστε να διπλασιαστεί το ποσό.

Πηγή: lifo.gr
goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Προκήρυξη για μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία

Προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαΐου σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας Δημήτρη Σκουτέλη ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 2ης διημερίδας που διοργανώνει σήμερα και αύριο η διεύθυνση Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας. Η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ που έπεται εκείνης των ιατρών αποτελεί δέσμευση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου κατά την πρόσφατη συνάντηση του με την Ένωση ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους 200 περίπου επιτυχόντες του διαγωνισμού 7 Κ του 2009 που δεν απορροφήθηκαν Αναφερόμενος ο κ. Σκουτέλης στις ελλείψεις σήμερα νοσηλευτών – νοσηλευτριών στο ΕΣΥ υπολόγισε ότι ανέρχονται στις 15000 ενώ στο μητρώο της Ένωσης οι καταγεγραμμένοι άνεργοι είναι 6500 χιλιάδες προσθέτοντας ότι το κύμα μετανάστευσης νοσηλευτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον είναι πρωτοφανές. Στην ίδια εκδήλωση ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κίνηση στα Νοσοκομεία λόγω της οικονομικής κρίσης παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%.


ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρεκόρ κρύου! Η επανένωση των Γερμανιών προκάλεσε την Παγκόσμια Θέρμανση και τα πολλά αιολικά προκαλούν παγετούς.

http://www.thegwpf.org/germany-faces-coldest-march-1883/  Είναι σαφές και αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας, και όλοι συμφωνούν:  

Η επανένωση των Γερμανιών το 1990, προκάλεσε την Παγόσμια Θέρμανση.  Και τα πολλά αιολικά προκαλούν παγετό.  Χωρίς πλάκα.

Με συγχωρείτε, αλλά επί 20 χρόνια μάς λένε ότι 1) ανεβαίνει το επίπεδο του ατμοσφαιρικού CO2 (ναι, ανεβαίνει), ότι 2) η άνοδος είναι "ανθρωπογενής" (δεν έχει αποδειχθεί ποτέ, αλλά ας το πιστέψουμε), και ότι αυτή 3) η άνοδος του CO2 θα προκαλέσει καταστροφική άνοδο της θερμοκρασίας.  

Και έχει συνέχεια...Μάς λένε ότι 4) εάν βάλουμε πολλά αιολικά θα μειώσουμε το CO2 και επομένως 5) θα σωθούμε από την καταστροφική Ανθρωπογενή Θέρμανση. Να τα δούμε ένα-ένα, να γελάσουμε λιγάκι;



Το παραπάνω γράφημα δείχνει άνοδο του CO2 και της θερμοκρασίας. Τι προκαλεί τι;  Μήπως ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί κάπνισμα; Ποτέ δεν ξέρεις... Αν στο πουν πολλές φορές...


Το παραπάνω γράφημα δείχνει ότι η θερμοκρασία της Γης είναι σταθερή έως πτωτική τα τελευταία 15-20 χρόνια, και ότι το CO2 ανεβαίνει. Μήπως το ανοδικό CO2 κρατάει την θερμοκρασία σταθερή; Αν δώσεις λεφτά για να το αποδείξεις, μπορεί και να το αποδείξεις, ιδίως εάν βάλεις βούρλα να στο λένε με μουσική υπόκρουση...


Και επειδή κανείς μας δεν αμφιβάλλει ότι το CO2 ανεβαίνει (ανεβαίνει) και επειδή κάνει πολύ κρύο στην Αγγλία και την Γερμανία 3-4 χειμώνες τώρα, σίγουρα το CO2 προκαλεί πολύ κρύο, πεθαίνουν τα κουνελάκια της Γερμανίας και οι συνταξιούχοι της Αγγλίας... Έτσι δεν είναι;


Και όλοι ξέρουμε την καταπλητκική άνοδο των ΑΠΕ τα τελευταία 5 χρόνια. 100άδες χιλιάδες μεγαβάτ στην Ευρώπη, και μάλιστα στην Γερμανία και την Αγγλία. Ρεκόρ ανόδου μεγαβάτ!  Πάει να πει ότι τα πολλά αιολικά προκαλούν ρεκόρ ψοφόκρυου! Ή μήπως το ψοφόκρυο προκαλεί αιολικά;  Και μήπως εάν βάλουμε πολλά αιολικά θα έχουμε λιγότερες άπνοιες με καύσωνα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο;  Μήπως ή επανένωση των Γερμανιών προκάλεσε Κλιματική Αλλαγή;  Ή η Κλιματική Αλλαγή προκάλεσε την επανένωση των Γερμανιών; Μυστήρια πράγματα....

ΑΥΤΟ είναι το επίπεδο της επιχειρηματολογίας του κάθε, με συγχωρείτε, καραγκιόζη που κυκλοφορεί από το 2004 και μάς παραμυθιάζει με ψευδοεπιστήμη, μπαρουφολογία, τρίχες κατσαρές, κλιματολαγνεία και απάτες. Από τον "σοβαρό" Οζονολόγο που έγινε Αστεροσκόπος ειδικός σε Θερμολογίες, μέχρι τους φασουλήδες της ΕΛΕΤΑΕΝ, και τους πλασιέ δικαιωμάτων CO2...   Κύριοι, σας συνιστώ να πάτε να πνιγείτε, εσείς και οι αρλούμπες σας.

Complaining about the weather has reached epidemic proportions in northern Germany this "spring." And with good reason. With Easter just around the corner, meteorologists are telling us this could end up being the coldest March in Berlin and its surroundings since records began in the 1880s.


Το παραπάνω γράφημα είναι ανακατασκευή της θερμοκρασίας πυρήνων πάγου για τα προηγούμενα 11.000 χρόνια της τωρινής μεσοπαγετώδους. Η θερμοκρασία φαίνεται ότι ανέβηκε (μετά τον τελευταίο παγετώνα που τέλειωσε πριν 11-12.000 χρόνια, και είναι από σταθερή έως πτωτική, με σκαμπανεβάσματα. Το CO2 που επίσης μετρήθηκε για την ίδια περίοδο σε πυρήνες πάγου, άρχισε να ανεβαίνει ΑΦΟΥ είχε ανέβει η θερμοκρασία.


Το φαινόμενο Ζερεφού του Καταστροφολογικού Φαινομένου του Θερμοκηπίου της επανένωσης των Γερμανιών είναι στην άκρη, δεξιά. Ψάρακλες! Κατεψυγμένοι, όπως πάμε. Θύματα του μεγαλύτερου παραμυθιού από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μετά.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Michelin: "Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα"

Η εταιρεία ελαστικών Michelin, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, διαψεύδει με επίσημη ανακοίνωσή της τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία έχει την πρόθεση να κλείσει την ελληνική θυγατρική της.

"Η Michelin δεν πρόκειται να κλείσει την θυγατρική της στην Ελλάδα. Αντιθέτως, η Michelin προτίθεται να ενισχύσει μακροχρόνια την παρουσία της στις αγορές που έχουν μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης και η Ελλάδα είναι μία από αυτές" επισημαίνει ο David Jean, Commercial Director της Michelin στην Ελλάδα.
Η Michelin, σύμφωνα με τον κ. David Jean έχει σκοπό να δημιουργήσει μια νέα εμπορική ζώνη. Αυτή η νέα εμπορική ζώνη ονομάστηκε "Europe Centrale Sud" και περιλαμβάνει μαζί με την Ελλάδα, που θα έχει δεσπόζουσα θέση τις: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, FYROM, Κροατία, Κύπρο, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία. Η κεντρική διοίκηση της εμπορικής ζώνης θα έχει έδρα το Βουκουρέστι.
"Αυτή η νέα οργάνωση δεν θα επηρεάσει τις καθημερινές εμπορικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και δεν θα αλλάξει τίποτα για τους καταναλωτές και τους πελάτες της εταιρείας. Οι εμπορικές ομάδες της Michelin στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες με την ίδια ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων. Η Ελλάδα άλλωστε, θα είναι η σημαντικότερη αγορά για την Michelin στη νέα εμπορική ζώνη και το ελληνικό εμπορικό τμήμα θα δει την περιοχή ευθύνης του να εξαπλώνεται καθώς αναλαμβάνει και την περιοχή της Αλβανίας" αναφέρει ο κ. David Jean και συνεχίζει:
"Ο στόχος της νέας οργάνωσης είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση των πωλήσεων μεριμνώντας πάντοτε για το όφελος στον τελικό καταναλωτή. Γι' αυτό η εμπορική διαχείριση των πωλήσεων των κρατών αυτών (τιμολόγηση) θα πραγματοποιείται από το Βουκουρέστι".


(Πηγή: ΑΠΕ)
eleftheriskepsii

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ 4.600 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΜΗΤΑΡΑΚΗ! ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΛΑΕ...

mitarakis
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Παν. Μηταράκης (ΝΔ) ανέπτυξε τέλεια την φορολογική του δήλωση. 

Τόσο τέλεια που το Δημόσιο του επέστρεψε και 4.587 ευρώ!!!
 
Δείτε: - Συνολικό δηλωθέν εισόδημα: 9.237€ - Φόρος (ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ) : -4.587€ !...
Ιδού και το ντοκουμέντο:
mitaraki-epistrofi-forou

Τι λέτε γι'αυτό;; Ο Έλληνας ο φορολοκλέφτης, να σκάσει και να πληρώσει τους φόρους του γιατί αλλιώς τον περιμένει φυλακή. 
 
 http://indobserver.blogspot.gr/
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα επίπεδα του τέλους της δεκαετίας του 1970 πέφτει η αγοραστική δύναμη των μισθωτών

Τέλος στο επίδομα γάμου από την 1η Απριλίου. Πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Μείωση 30%-40% στις αποδοχές από το 2010 μέχρι σήμερα
Προαιρετική γίνεται από τη Δευτέρα η καταβολή επιδόματος γάμου από τους εργοδότες, κάτι που αυτόματα θα επιφέρει μείωση στους κατώτατους μισθούς των έγγαμων κατά 10%.
Πλήττονται άμεσα όσοι αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση και όσοι αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις των οποίων η μετενέργεια έχει λήξει.
Για παράδειγμα έγγαμος υπάλληλος άνω των 25 ετών με πάνω από 9 χρόνια προϋπηρεσίας εισπράττει 820,51 ευρώ τον μήνα (586,08 βασικό, 175,82 ευρώ, επίδομα τριετιών 58,61 ευρώ επίδομα γάμου). Από τη Δευτέρα θα χάσει το επίδομα γάμου και ο μισθός θα περιοριστεί στα 761,9 ευρώ.
Όπως αναφέρει το "Έθνος", επικαλούμενο στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η αγοραστική δύναμη των μισθωτών, που αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, επιστρέφει στα επίπεδα του τέλους της δεκαετίας του 1970.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, από το 2010 μέχρι σήμερα, κατά μέσο όρο, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 30% με 40%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα έχει ζητήσει την κατάργηση των τριετιών, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, ένας μισθωτός να μπαίνει στην αγορά εργασίας με 586 ευρώ και να βγαίνει με το... ίδιο ποσό.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Μία ώρα μπροστά μετακινούνται οι δείκτες των ρολογιών την  Κυριακή 31 Μαρτίου. 
 
Επιστρέφει η θερινή ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου.
Στις 3.00 τα ξημερώματα η ώρα θα αλλάξει και θα δείχνει 4.00.
Η θερινή ώρα θα διατηρηθεί ως την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (27 Οκτωβρίου).
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ στα Ίσθμια: 26χρονη έπεσε νεκρή σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών

Νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν δέχθηκε σφαίρα, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ αστυνομικών και ληστών στα Ίσθμια. Περνούσε τυχαία με το αυτοκίνητό της. ΒΙΝΤΕΟ από το σημείο της συμπλοκής
Τραγωδία στα Ίσθμια, όπου μια 26χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν δέχθηκε σφαίρα, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, τα ξημερώματα του Σαββάτου.



Οι κακοποιοί, νωρίτερα είχαν κάνει ληστεία και καταδιώκονταν. Το θύμα επέβαινε σε αυτοκίνητο και διερχόταν από το σημείο της συμπλοκής, στα Ίσθμια, στο δρόμο για την Επίδαυρο.
Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής τρία άτομα είχαν εισβάλει με δύο πολεμικά Καλάσνικοφ σε ταβέρνα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών.
Ακινητοποίησαν ιδιοκτήτες και πελάτες. Άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και τα κλειδιά αυτοκινήτου θύματος με το οποίο διέφυγαν. Πρόκειται για ένα μαύρο τζιπ SUBARU FORESTER με αριθμό κυκλοφορίας YPO-1394.
Ακολούθησε καταδίωξη έως τα Ίσθμια προς Επίδαυρο. Εκεί οι δράστες φαίνεται να σταμάτησαν και να άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Ακολούθησε συμπλοκή και σφοδρή ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους κακοποιούς και τους δράστες.
Γυναίκα οδηγός που περνούσε τυχαία από την περιοχή βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα χτυπήθηκε στην πλάτη από πυροβολισμούς των ληστών.
Ωστόσο, όπως λένε απο το αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα γίνει βαλλιστική εξέταση και στα όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

(Πηγή: Korinthostv.com)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν καταργείται το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας – Ευχάριστη εξέλιξη της τελευταίας στιγμής – Δημιουργείται και 3ο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

 epitixia“Δεν καταργείται το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας. Δημιουργείται ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας με ένα Πυλώνα Πανεπιστημιακό, με αυτοδιοίκητο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ένα Πυλώνα Τεχνολογικό, με αυτοδιοίκητο το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικά για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας δημιουργείται και 3ο τμήμα (Μηχανικών Περιβάλλοντος) το οποίο θα λειτουργήσει τον επόμενο ή το μεθεπόμενο χρόνο. Ταυτόχρονα ο Υπουργός Παιδείας ζητά από την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας να προχωρήσει γρήγορα μέσω του ΠΕΠ στην κατασκευή της Πανεπιστημιούπολης. Το τμήμα Βαλκανικών σπουδών που λειτουργούσε στη Φλώρινα απορροφάται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.”  
Αυτό ανέφερε, σε γενικές γραμμές, πριν από λίγο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH o βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, λέγοντας πως του τηλέφωνησε ο Υπουργός ενημερώνοντάς τον για τις τελευταίες εξελίξεις.
Αν είναι έτσι τα πράγματα, πρόκειται όντως για μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, την οποία θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα, όταν θα έχουμε μια πλήρη και αναλυτική παρουσίαση των νέων δεδομένων.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιουσουφάκι ο Μπουτάρης υμνεί τον Κεμάλ

Τόσο προκλητικός όσο ποτέ εμφανίστηκε στην εκπομπή «Άλλη όψη» ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Σε άνετο στυλ, συνδυασμένο με μια open mind υποκουλτούρα, ο κ Μπουτάρης αποκάλεσε τον
Μουσταφά Κεμάλ σαν «μεγάλο ηγέτη», ξεχνώντας προφανώς πως πρόκειται για τον μεγάλο σφαγέα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία.
«Άσχετα με οποιαδήποτε πολιτική πεποίθηση, εμείς δεν ανακατευόμαστε στο τι συμβαίνει στην Τουρκία, ο Κεμάλ εξακολουθεί και είναι ένας μεγάλος ηγέτης, για να μην πως από τους μεγαλύτερους του τουρκικού κράτους», ανέφερε ο δήμαρχος χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Ο Δήμαρχος όμως δεν σταμάτησε εκεί και συμπλήρωσε πως «δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους Τούρκους». Κάτι ξέχασε όμως και μάλιστα σημαντικό. Ξέχασε πως οι Τούρκοι έχουν να χωρίσουν πολλά με το Έθνος μας αφού μόλις χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μίλησε περί «διχοτόμησης» της Κύπρου σε περίπτωση μη συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.
Κύριε Μπουτάρη εμείς θα σας κάνουμε ένα μικρό μάθημα ιστορίας μέσα σε λίγες λέξεις το οποίο εσείς και φυσικά αγνοείτε, αφού θέλετε να φαίνεστε ως ο πολυεθνικός δήμαρχος που δεν έχει να χωρίσει τίποτα και με κανέναν.

Ο Κεμάλ, λοιπόν κυρ δήμαρχε με τα τατού, σφάγιασε τουλάχιστον 600.000 Έλληνες και ξερίζωσε περίπου άλλο 1,5 εκατ. Οι νεότουρκοι του Κεμάλ προκάλεσαν μια Γενοκτονία για την οποία το πολιτικό σύστημα των «προοδευτικών» συνεχίζει να κάνει την «κότα». Μαζί με τους Αρμένιους, τα «μεμέτια» του Κεμάλ έσφαξαν τον Ποντιακό Ελληνισμό και αφάνισαν ο,τιδήποτε ελληνικό στις περιοχές της Καππαδοκίας.
Καλά κάνετε και θεωρείτε τον Κεμάλ λοιπόν μεγάλο ηγέτη, αλλά εμείς ΟΧΙ σεβόμενοι την ιστορία μας. Την πραγματική ιστορία μας όμως και όχι την εκδοχή της κυρίας Ρεπούση και του κυρίου Βερέμη, που προβάλει τον ισχυρισμό περί «συνωστισμού» και την οποία πιθανότατα ενστερνίζεστε.

Κύριε δήμαρχε εσάς μπορεί να μην σας πειράζει όταν η πλειοψηφία των κατοίκων στο δήμο που διοικείτε σας αποκαλεί «γιουσουφάκι», πειράζει όμως εμάς καθώς και όλο τον πολύπαθο τούτο λαό, που έχει περάσει τα πάνδεινα στο βάθος των αιώνων και πολύ περισσότερο από το ίνδαλμά σας, τον Μουσταφά Κεμάλ.
Δεν μπαίνουμε σε άλλες λεπτομέρειες όσον αφορά στις τουρκολαγνικές αντιλήψεις ή τις αναφορές περί των Σκοπίων και της κίβδηλης «Μακεδονίας» που χρησιμοποιήσατε ως επιχείρημα επειδή ζητήσατε την απόλυση δημοσιογράφου επειδή μίλησε για τη «Βόρειο Ήπειρο» από το δημοτικό ραδιόφωνο.
Εκτός από τους τεμενάδες στο κάδρο του Κεμάλ καλό θα είναι να διαβάσετε το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Υπεγράφη στις 17 Μαΐου 1914 και μιλά περί της «Βορείας Ηπείρου». Επίσης, αν δεν γνωρίζετε για την εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία ή στο λεγόμενο «Βορειοηπειρωτικό ζήτημα» είναι καλύτερα να σκέφτεστε, ως δημόσιο πρόσωπο, τι λέτε διότι διαφορετικά εκτίθεστε.
Τουλάχιστον μιλήστε για κάτι που ξέρετε, όπως τα κρασιά, ή έστω για όσα γκρινιάζουν οι Θεσσαλονικείς, όπως η καθαριότητα, η εξυπηρέτηση των πολιτών, η απουσία του δήμου από την κοινωνία. Διαφορετικά συλλογιστείτε τον τραγικό Φιλωνίδη, ο οποίος διατύπωσε την αμίμητη φράση: «Κρείττον σιωπάν ή λαλείν μάτην»…
Αν δεν είναι αντιληπτό το μήνυμα, προσφέρεται και δωρεάν μετάφραση είτε στα νέα ελληνικά, είτε στα καθομιλούμενα τουρκικά… Bu nedir Ekselansları Belediye Başkanı mesajı anladı?
 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η τράπεζα Κύπρου μετείχε στο ομολογιακό δάνειο – μαμούθ στο Mega! Δείτε τους υποδειγματικούς όρους αποπληρωμής, μιλάμε για το ντηλ του αιώνα.

Δόσεις αποπληρωμής (τύπου “όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε”. Κλικ στην εικόνα για να καταλάβετε!)
2013: 5.880.000 ευρώ
2014: 8.820.000 ευρώ.
2015: 14.700.000 ευρώ
2016… 68.600.000 ευρώ!!!
Τι και αν η Κύπρου “κουρευει” καταθέσεις ρίχνοντας τες στα “θαλασσοδάνεια”; Θαυμάστε πως έρχεται η ανάπτυξη για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, με τους ονειρικούς όρους αποπληρωμής, που θα ζήλευε κάθε επιχείρηση στον πλανήτη.
Σ’ εσένα μιλάμε ανεπαρκή επιχειρηματία, μικρομεσαίε, ιδιώτη που κάθεσαι και βρίζεσαι με την τράπεζα σου επειδή απαιτεί να κλείσεις το πλαφόν και να τους αποπληρώσεις. Σ’ εσένα κακόμοιρε δανειολήπτη που για ένα ψωροκεφάλαιο κίνησης η τράπεζα απαιτεί τώρα να σου προσημειώσει το ακίνητο. Σε εσένα πολύτεκνε ρεμπεσκέ που αντί να “δουλεύεις” καθόσουν και έκανες παιδιά και τώρα παραπονιέσαι που η τράπεζα σου παίρνει το σπίτι.
Πάρτε διδακτορικό στην τραπεζική διαχείριση από την συμφωνία του Mega με τις τράπεζες για το πρόσφατο ομολογιακό δάνειο – μαμούθ που συνάψε. Οι τράπεζες είναι: η Alpha, η Πειραιώς, η Εθνική, η Eurobank, η Εμπορική και η… Τράπεζα Κύπρου! Ναι, η γνωστή τράπεζα Κύπρου που τώρα “κουρεύει” καταθέσεις ενώ την εγκαλούν για “θαλασσοδάνεια”!
Να θυμήσουμε οτι πρώτο το Ολυμπία είχε αποκαλύψει το δάνειο των 50 εκ. Ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου στο Mega, χωρίς εγγυήσεις, λίγο πριν αρχίσουν οι δηλώσεις περί Τιτανικού… (Mega αποκάλυψη: Εδωσαν 50 εκ. χωρίς εγγυήσεις ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!)
Για την υποθεση βεβαίως έχει παρέμβει και ο ηρωϊκός εισαγγελέας Πεπόνης, έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν και οι επίτροποι. Δείτε τι γράφουν οι typologies στο ΠΑΡΟΝ για το θέμα:
Το περίφημο δάνειο των 98 εκατ. ευρώ για το οποίο ασκείται ήδη προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού 2012 της εταιρείας έχει ως εξής. Στις 28 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους το Mega πρέπει να καταβάλει το ποσό των 5.880.000 ευρώ και εντός του 2014 πρέπει να καταβάλει με δύο δόσεις (εξάμηνο και τέλος έτους) ύψους 8.820.000 ευρώ. Το 2015 πρέπει να πληρώσει πάλι σε δύο δόσεις το ποσό των 14.700.000 ευρώ και μετά το 2016 πρέπει να πληρώσει το ποσό των 68.600.000 ευρώ! Το ενδιαφέρον είναι πως σε αντίθεση με το προηγούμενο δάνειο των…. όπου δεν υπήρχαν εγγυήσεις, κάτω από την πίεση των ημερών, υπάρχει υποθήκη επί των ακινήτων της εταιρείας, καθώς και την ενεχυρίαση ή και εκχώρηση απαιτήσεων έναντι πελατών, του σήματος και των υλικών και των δικαιωμάτων της ταινιοθήκης του Mega(τηλεοπτικές σειρές). Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στο μέλλον τι θα συμβεί αν οι τράπεζες πάρουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα του καναλιού…
Το προηγούμενο δάνειο των 50 εκατ. ευρώ που δεν απαιτήθηκε
Θυμίζουμε πως το προηγούμενο μεγάλο δάνειο του Mega, ύψους 50 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε από τις τράπεζες , Alpha και Πειραιώς, στις 4.12.2009 επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, τον οποίο το κανάλι και οι εφημερίδες των μετόχων του (Βήμα») και επέκριναν. Στις 31.12.2011 η εταιρεία δεν είχε πετύχει τους χρηματοοικονομικούς δείκτες που ορίζονταν στη σύμβαση, πλην όμως το δάνειο δεν έγινε απαιτητό. Η δόση των 10 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί για τις 14.09.2012 δεν καταβλήθηκε, και στη συνέχεια βρέθηκε η λύση του μεγαλύτερου δανείου. Είναι μια πολιτική που ακολούθησαν οι τράπεζες μόνο στην περίπτωση του Mega σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ.
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Σε κόμικς ο Αλεκσαντάρ Μακεντόνσκι


Ο Νίτσε Ντιμόφσκι, ο οποίος στο τελευταίο του βιβλίο, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε (...στα Σκόπια) τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι ο συγγραφέας των κειμένων των κόμικς που κυκλοφόρησαν με τον Αλεκσαντάρ Μακεντόνσκι, τα σκίτσα είναι του Ζόραν Τάνεφ.


Η έκδοση καλύπτει 50 σελίδες και αρχίζει από τη γέννηση του Αλεξάνδρου και φθάνει μέχρι τη μάχη της Χαιρώνειας, όταν ήταν 16 ετών, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Koço Danaj: Αν δεν εγκριθεί το ψήφισμα των τσάμηδων είναι σαν να αναβιώνει ο Ναπολέων Ζέρβας

«Η Τσαμουριά είναι αλβανικό έδαφος, ανήκει στο αλβανικό έθνος», ισχυρίζεται ο Αλβανός εθνικιστής


Μάρτιος 29, 2013.

Ο πρόεδρος της Λίστας της Φυσικής Αλβανίας, Κότσο Ντανάι, εξέφρασε την αναγκαιότητα της υιοθέτησης του ψηφίσματος για την Τσαμουριά από το Κοινοβούλιο της Αλβανίας.


«Αν δεν ψηφισθεί το ψήφισμα των τσάμηδων αυτό θα σημάνει την ‘ανάσταση’ (ζωντάνεμα) του Ναπολέοντα Ζέρβα. Είναι ένα ψήφισμα δεν είναι τίποτε περισσότερο και αυτό δείχνει απλά την αξιοπρέπειά μας. Πρώτα από όλα το θέμα ‘τσαμουριάς’ είναι θέμα εδαφικό, δεν είναι θέμα ιδιοκτησιών ιδιωτών, είναι αλβανικό έδαφος, και είναι μέρος του αλβανικού έθνους», τόνισε το Ντανάι.

Ο Koço Danaj εξήγησε ότι η πολιτική τάξη θα πρέπει να ψηφίσει το ψήφισμα που κατέθεσαν οι Τσάμηδες και ότι είναι παράλογο που δεν έχει ακόμη ψηφισθεί από το αλβανικό κοινοβούλιο.

Ζήτησε, επίσης, η «Τσαμουριά» να γίνει ελεύθερη ζώνη, μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας και ότι είναι μέρος του αλβανικού εθνικού εδάφους.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ : ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΟΣ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ; ΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΤΕΣ

  Tώρα κι οι" Σούρδοι" καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μακριά, ούτε είναι στο απυρόβλητο των  σκοπιανών και των πολιτικών. To ίδιο κι όλοι οι Δυτικομακεδόνες.
               Κανείς δεν αμφιβάλλει σήμερα ότι οι έλληνες πολιτικοί , τοπικοί και μη , είναι  πιο κάτω  από το ύψος  των περιστάσεων  και  για το Πανεπιστήμιό μας.
               Από την άλλη κανείς δεν αμφιβάλλει  ότι οι της ηγεσίας των Σκοπιανών   πολύ θέλουν να τιμωρήσουν την  Δυτική Μακεδονία μας των 300.000 και πλέον Ελλήνων , γιατί ψηφίζουν μόνο  100 το Ουράνιο Τόξο στο Νομό Κοζάνης, 99 στην Καστοριά , 12 στα Γρεβενά και 1.200 περίπου στη Φλώρινα. Η ηγεσία και τα τσιράκια τους, όχι ο πολυεθνικός λαός τους...

                Ποιος δε θυμάται  όταν  έβγαζε ανακοίνωση το Ουράνιο Τόξο  πως  «πήρε ένα μάθημα ο ελληνικός στρατός»  στο πεδίο βολής των Λόφων;
                Σήμερα  οι έλληνες πολιτικοί  εξ ασχετοσύνης ή εκ σκοπιμότητας  θέλουν να δώσουν το ίδιο μάθημα και στο Πανεπιστήμιό  μας, ακριβώς γιατί ΕΙΝΑΙ  ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;  
               Πολλά τα ερωτηματικά ή  τόσο μεγάλη η πολιτική μυωπία;
               Για τους σκοπιανούς πολιτικούς και τα τσιράκια τους κανείς δεν αμφιβάλλει για τις εχθρικές τους προθέσεις απέναντι στους πραγματικούς λαούς των βαλκανίων: είναι όρος για το παραμύθι τους.
              Μπλοκάρισμα χρόνια κάνουν,  προς βορράν .
               Ετσι κι αλλιώς τον πολυεθνικό λαό τους , που αποτελείται  στη συντριπτική του πλειοψηφία από υπαρκτές εθνότητες  Βουλγάρων, Αλβανών ,Σέρβων, Ελλήνων  κι άλλες μικρότερες , τον κρατούν καταπιεσμένο και δεν του επιτρέπουν δημοψήφισμα για γλώσσα, έθνος, θρησκεία, με πολλές ανοιχτές συνυποψηφιότητες.
               Το σκοπιανό παραμύθι δεν μπορεί να  προχωρήσει όμως , γιαυτό  κλαίνε στους πάτρωνες  τους : διώξτε στρατούς και πανεπιστήμια από τους γείτονες;
                Γιαυτό  ξένα κέντρα πιέζουν   πολιτικούς μας   να διώξουν το ελληνικό πανεπιστήμιο από την περιοχή μας; Η φτώχεια μόνο φταίει;  Πολλά τα ερωτηματικά;.
                Είναι άραγε τόσο τραβηγμένο το σενάριο; Η μήπως ότι πραγματικότερο;
                Το όνομά μας θέλουν να χτυπήσουν; Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας;
                Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι δε θα το καταφέρουν;
                Μαζί μας θα κουνάνε οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι κι οι Αλβανοί τη δική τους σημαία.  Το παραμύθι  των Σκοπιανών δεν περνάει κύριοι όχι άλλο, όχι πια.
                Ούτε τα  διάφορα παραμυθάκια των  πολιτικάντηδων, τοπικών και μη.
                Κι αν είναι τόσο  λίγοι ή μύωπες οι πολιτικοί μας να τους αλλάξουμε  , είτε παραιτηθούν είτε όχι.  Κι αν δεν παραιτιούνται , έρχονται  οσονούπω οι εκλογές .
                Πρώτοι γιατί να μην παραιτηθούν όσοι  δεν καταγγέλλουν  τους Σκοπιανούς , κι επιλεκτικά καταγγέλλουν μόνο  τους έλληνες πολιτικούς;
                ΄Οσοι  υποστήριξαν  την αποχώρηση του ελληνικού στρατού από το πεδίο βολής των Λόφων , που έφερνε εισόδημα και λεβεντιά στην περιοχή μας;
               ΄Οσους θέλουν να μετακυλίσουν τις δικές τους ευθύνες για τις πραγματικές αιτίες της αγραμματοσύνης και φτώχειας  της γειτονιάς μας , στις πλάτες  άλλων;
                 ΄Οσο κι αν  συνεχίζουν να θέλουν  το παραμύθι τους οι γείτονες και κλαίγονται ,εκεί θα πούνε τα ανάλογα  οι ίδιοι οι πραγματικοί βαλκανικοί λαοί.
                 Κι όσο θα θέλουν να αφαιρέσουν τη δική μας ταυτότητα, τόσο θα λέμε κι εμείς  την αλήθεια.
                Επιτέλους, τέρμα  στα παραμύθια σας και τις σκοπιμότητές σας, διάφοροι σκοπιανοί, διάφοροι πολιτικάντηδες και διάφορα  ξένα κέντρα, στην περιοχή μας.
                Η Δυτική Μακεδονία  έχει  ελληνική ταυτότητα  , με ή χωρίς πανεπιστήμια.
               Απλώς   τα πανεπιστήμια  , ίσως δείχνουν  εσώψυχα και προθέσεις.-

                                                            Αγανακτισμένοι  Φλωρινιώτες

radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »