Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τεράστια αλβανική σημαία στο κέντρο των Σκοπίων

Οι Αλβανοί τοποθέτησαν μια τεραστίων διαστάσεων αλβανική σημαία στο κέντρο των Σκοπίων, σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι Σίτελ.


Η σημαία βρίσκεται στο πολυκατάστημα της πλατείας Σκερντέμπεη και τοποθετήθηκε με την ευκαιρία της «Ημέρα του Κέτσετο» (αλβανικό καπέλο-τσόχα).

Η σκοπιανή τηλεόραση αποφεύγει να σχολιάσει την ενέργεια αυτή των Αλβανών της πόλης.


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Ανοικτή Επιστολή σε Βενιζέλο από το «Μακεδονικό Μανιφέστο»

«Επί 2.000 χρόνια η Ελλάδα οικειοποιείται το μακεδονικό πολιτισμό»

Φεβρουάριος  18, 2014.

Η οργάνωση των Σκοπίων που αυτοαποκαλείται «Μακεδονικό Μανιφέστο», πριν από την επικείμενη επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελου Βενιζέλου, στα Σκόπια, απέστειλε ανοικτή επιστολή , ζητώντας από την Ελλάδα και προσωπικά από το Βενιζέλο να πάψει να υπηρετεί το ψέμα, την πίεση και τους εκβιασμούς και να απευθύνει απειλές προς το νοτιοσλαβικό κράτος για την πορεία του προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.


Γράφει η σλαβική ομάδα του «Μακεδονικού Μανιφέστου» των Σκοπίων:

«Η χώρα σας είναι αυτή που οικειοποιείται την αρχαία Μακεδονική Κληρονομιά, την Φοινική, την Σημιτική και άλλες ανατολικές κουλτούρες,  για περισσότερα από 2.000 χρόνια για να χτίσει το μύθο της Ελλάδας, ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και όχι τη Μακεδονία.

Τον 19ο αιώνα, ο διάσημος Γερμανός βαλκανολόγος Jacob Falmerajer είπε ότι οι Έλληνες δεν έχουν κουλτούρα, ούτε ταυτότητα και ότι η ελληνική καταγωγή είναι ένα παραμύθι.

«Στις φλέβες του πληθυσμού της σύγχρονης Ελλάδας, δεν τρέχει ούτε μια σταγόνα αίμα ελληνικό. Αλλά δεν θα σας ρωτήσω σχετικά με την καταγωγή σας.  Τα νέα αποδεικτικά στοιχεία για τη γενοκτονία που η χώρα σας έχει κάνει στους «Μακεδόνες», οι θηριωδίες υπερβαίνουν τα τερατώδη εγκλήματα του φασισμού.
Και δεν είναι τυχαίο που η χώρα σας, σήμερα, έχει ένα από τα μεγαλύτερα φασιστικά κόμματα στην Ευρώπη», σημειώνουν οι Σλάβοι του «Μακεδονικού Μανιφέστου», προς τον Βενιζέλο.

«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρίνεται τα Σκόπια», συνεχίζει η επιστολή, «όταν στα μουσεία σας, με χρήματα της Ευρώπης, έχετε κλεμμένα έργα τέχνης των Μακεδόνων.

»Καταλαμβάνετε το 51 τοις εκατό της μακεδονικής εθνοτικής επικράτειας, έχετε καταργήσει τα «μακεδονικά» τοπωνύμια που επιβίωσαν από την εποχή της ρωμαϊκής, βυζαντινής και οθωμανικής αυτοκρατορίας και μια κραυγή βγαίνει από τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»: Ιδού ο κλέφτης!, γράφει η επιστολή του «Μακεδονικού Μανιφέστου».

Και συνεχίζει:

«Ο «μακεδονικός» λαός δεν θα εγκαταλείψει την αρχέγονη ιστορία και την ταυτότητά του. Απλά κάνει παραχωρήσεις. Και με την κακή πολιτική υστερία, την παράνοια και την ώθηση του μίσους και του ρατσισμού, η καλή γειτονία είναι αδύνατη.

Από εσάς και όχι από εμάς, και τα ιστορικά σας σύνδρομα, απειλείται το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η «Μακεδονία» θα συνεχίσει τη διαδρομή της, που στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και τις γενικά αποδεκτές οικουμενικές αρχές. Και θα πετύχουμε. Η πολιτική σας του 19ου αιώνα έληξε και έγινε ιστορία. Θα μείνει μόνο μια μεγάλη ιστορική ντροπή για τη χώρα σας και για την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει το «Μανιφέστο» των Σλάβων των Σκοπίων.


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

107 θέσεις εργασίας στην Κοζάνη από το Υπ. Πολιτισμού

Πρόσληψη επιστηµονικού και ειδικευµένου προσωπικού ορισµένου χρόνου για την εκτέλεση σωστικών ανασκαφών σε αρχαιολογικούς χώρους εντός ορίων Λιγνιτωρυχείων της ∆ΕΗ
Α. Ε. στις Τοπικές Κοινότητες Μαυροπηγής, Κοµάνου και Ποντοκώµης, των ∆ήµων Εορδαίας και
Κοζάνης, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, για τις ανάγκες της Λ΄ ΕΠΚΑ
7 ΠΕ Αρχαιολόγοι
100 ΥΕ Ειδικευµένοι εργάτες

Όσοι επιθυµούν να προσληφθούν καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την
υποβάλουν µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά, νοµίµως επικυρωµένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε
άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους
θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά (σε περίπτωση ταχυδροµικής υποβολής, οι
αιτήσεις µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία
έως την ηµεροµηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση:
Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής – Κοζάνης, Τ.Κ. 500 04, (τηλ. επικοινωνίας: 2461098800-1) εντός
προθεσµίας πέντε (5) εργάσιµων ηµερών, που αρχίζει από την εποµένη της καταχώρισης στο
διαδικτυακό κόµβο (ιστοσελίδα) της εφαρµογής ∆ΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του
ΥΠ.ΠΟ.Α. (http://www.yppo.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων
της Υπηρεσίας (από 19/02/2014 έως 25/02/2014).
 Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει µία µόνο αίτηση και για θέσεις µίας µόνο
κατηγορίας προσωπικού. Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε µία ή
περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων
και αποκλεισµό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

aggelioforos.gr
kozanimedia
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα μυστικά για τη φορολογική δήλωση

Τα μυστικά για τη φορολογική δήλωση Νέο έντυπο Ε1 καλούνται να υποβάλουν στην Εφορία περισσότεροι από 5,7 εκατ. υπόχρεοι από τον ερχόμενο Μάρτιο. 
Mεγάλες ανατροπές στη φορολογία για τα εισοδήματα του 2013 φέρνει το νέο έντυπο Ε1 που θα υποβάλουν από τον Μάρτιο πάνω από 5,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι και το οποίο περιλαμβάνει 30 αλλαγές, καθώς καταργούνται 14 κωδικοί, προστίθενται 13, μεταφέρονται 2 και αναδιατυπώνεται 1 κωδικός.
Οι 30 αλλαγές στο έντυπο Ε1 είναι οι εξής:
Πίνακας 2
Καταργήθηκε ο κωδικός 011-012 στον οποίο οι μισθωτοί έπρεπε να δηλώσουν αν «πήραν στεγαστικό επίδομα» αφού πλέον δεν υπάρχει η έκπτωση φόρου για το ενοίκιο κύριας κατοικίας.
Καταργήθηκε ο κωδικός 015-016 το οποίο συμπλήρωναν οι μισθωτοί που κατοικούν σε παραμεθόρια περιοχή. Δεν υπάρχει πλέον η σχετική έκπτωση φόρου.
Καταργήθηκε ο κωδικός 017-018 ο οποίος αφορούσε όσους είχαν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους. Πλέον όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση με εξαίρεση όσους θεωρούνται προστατευόμενη μέλη (φοιτητές κλπ).
1
Καταργήθηκε ο κωδικός 021-022 που συμπλήρωναν όσοι είχαν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.
Καταργήθηκε ο κωδικός 010. Δεν ζητείται πλέον από τους φορολογούμενους να σημειώσουν τη σχετική ένδειξη σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην τηλεφωνική και ηλεκτρονική πληροφόρηση που παρέχεται από το υπουργείο Οικονομικών. Η πληροφορία που χρειάζεται ο φορολογούμενος παρέχετε πλέον μέσω Taxisnet.

Νέοι επαγγελματίες
Προστίθεται καινούργιος κωδικός 017-018 ο οποίος συμπληρώνεται από όσους έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος για πρώτη φορά από 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά. Για νέες ατομικές επιχειρήσεις ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες για τα 3 πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου και για εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ μειώνεται κατά 50%. Δηλαδή για το κλιμάκιο εισοδήματος έως 10.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής 13% για τα επόμενα 40.000 ευρώ εισοδήματος επιβάλλεται συντελεστής 26% και το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής 33%. Σε αυτή την κατηγορία φορολογουμένων, δεν θα επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος για τα πρώτα πέντε χρόνια.

Πίνακας 3
Αντικαθίσταται το περιεχόμενο του κωδικού 001-002 που συμπληρώνουν όσοι δικαιούνται μείωση φόρου λόγω αναπηρίας 67% και άνω. Πέρυσι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δικαιούνταν αυξημένο αφορολόγητο 2.000 ευρώ ενώ φέτος έχουν μείωση φόρου 200 ευρώ.
Καταργήθηκαν οι κωδικοί 003 και 004 που συμπλήρωναν οι γονείς για τα προστατευόμενα τέκνα τους. Πλέον το μόνο που θα απαιτείται είναι η συμπλήρωση του πίνακα 9 με τα ονόματα των παιδιών, το έτος γέννησης, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.
3

Πίνακας 4
Μισθωτοί με «μπλοκάκι»
9. Προστίθεται κωδικός 307- 308 όπου δηλώνεται το εισόδημα από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελεύθερου επαγγέλματος της παρ. 1 άρθρου 45 ΚΦΕ. Πρόκειται για τους μισθωτούς που αμείβονται με «μπλοκάκι» και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και έχουν τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ. Προϋποθέσεις για να θεωρηθεί το εισόδημα από ατομική εμπορική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Έχουν έγγραφη σύμβαση με τα φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους, και
- Έχουν έως τρεις εργοδότες (φυσικά ή/και νοµικά πρόσωπα). Εφόσον οι εργοδότες υπερβαίνουν τους τρεις, θα πρέπει ποσοστό 75% των ακαθαρίστων εσόδων του εισοδήματος από ατοµική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα να προέρχεται από ένα εργοδότη. Από το εισόδημά τους αφαιρούνται μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές και δεν αναγνωρίζεται καμία άλλη δαπάνη.
Προστίθεται κωδικός 309- 310 στον οποίο θα «φακελώνονται» όσοι παρέχουν εργασία με εργόσημο.
Νέος κωδικός 311-312 αφορά για όσους έχουν οικοδομικά ένσημα και αυτασφαλίζονται. Μέσω των κωδικών αυτών θα γίνουν διασταυρώσεις για τον εντοπισμό «μαύρης» εργασίας στην οικοδομή.
Προστίθεται κωδικός 343- 344 ο οποίος αναφέρει: «Εισόδημα των περιπτώσεων 1,2,3,4,5,6,7 (σ.σ είναι τα εισοδήματα που θεωρείται ότι αποτελούν εισόδημα από μισθωτή εργασία) για το οποίο δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση.
Απαλείφθηκε ο κωδικός 403-404 καθώς καταργήθηκε η επιχειρηματική αμοιβή.
Καταργήθηκαν οι κωδικοί 415- 416 όπου δηλωνόντουσαν οι ζημιές προηγούμενων οικονομικών ετών από ατομική επιχείρηση.

Πίνακας 5
«Παγίδα» τεκμηρίου
Στον πίνακα 5 του τεκμηρίου της κατοικίας προστίθενται δύο νέοι κωδικοί: 231 και 234 τους οποίους θα πρέπει να συμπληρώσουν όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους με το νόμο 4178/2013. Συγκεκριμένα θα δηλωθούν ξεχωριστά η επιφάνεια των κύριων χώρων που νομιμοποιήθηκαν αλλά και των αντίστοιχων βοηθητικών χώρων. Με την αναγραφή των συγκεκριμένων χώρων πολλοί ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να πιαστούν στην «παγίδα» του τεκμηρίου διαβίωσης καθώς προκύπτει υψηλότερο τεκμήριο για τις κατοικίες.
Προστέθηκαν κωδικοί 709 (για τον υπόχρεο) και 710 (της συζύγου) στους οποίους θα πρέπει να δηλωθούν τα ποσοστά που κατέχει ο κάθε συνιδιοκτήτης σε αεροσκάφη, ελικόπτερα ιδιωτικής χρήσης και ανεμόπτερα.

Πίνακας 6
17. Προστέθηκε κωδικός 653- 654 στους οποίους δηλώνονταν τα μερίσματα πλοιοκτητριών εταιρειών του ν. 27/1975 που δεν έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα.
Τόκοι καταθέσεων
Νέοι κωδικοί 667-678 στους οποίους θα πρέπει να αναγραφούν οι τόκοι καταθέσεων τράπεζας ημεδαπής προέλευσης. Σημειώνεται ότι και στα ποσά των τόκων επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 1% έως 4%.
Στον κωδικό 433- 434 δηλώνεται ο φόρος που παρακρατήθηκε από τους τόκους καταθέσεων.
Ενοίκιο κατοικιών
20. Μπορεί να καταργήθηκε η έκπτωση φόρου για το ενοίκιο κύριας κατοικίας ή των παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη όμως οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν αναλυτικά στοιχεία για τα ενοίκια που πληρώνουν. Με βάση τα στοιχεία αυτά η ΓΓΠΣ θα διασταυρώσει τα ποσά που δηλώνουν οι ενοικιαστές με τα εισοδήματα από ενοίκια που δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να εντοπίσει όσου κρύβουν τα πραγματικά εισοδήματα που αποκτούν. Οι κωδικοί στους οποίους καταγράφεται το ενοίκιο που πληρώσαμε για την κύρια κατοικία ή για το ενοίκιο των παιδιών που σπουδάζουν, στο εσωτερικό, απλώς άλλαξαν θέση και από τον πίνακα 7 του Ε1 μεταφέρθηκαν στον πίνακα 6.

Φοροαπαλλαγές
Πίνακας 7
Με την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών καταργήθηκαν και από τον πίνακα 7 πολλοί κωδικοί.
21. Καταργήθηκε ο κωδικός 053-054 όπου δηλώνονταν οι υποχρεωτικές εισφορές σε ταμεία ασφάλισης (ΟΑΕΕ κλπ). Πλέον οι εισφορές θα δηλώνονται μόνο στο νέο έντυπο Ε3.
22. Καταργήθηκε ο κωδικός 063- 064 που αφορούσε τους τόκους στεγαστικών δανείων κύριας κατοικίας. Αντίστοιχα καταργείται ο κωδικός κωδικοί 069 -070 όπου δηλώνονταν τα ποσά των δανείων. Οι κωδικοί καταργούνται γιατί καταργήθηκε η έκπτωση φόρου.
23. Καταργήθηκε ο κωδικός 073- 074 με τα ασφάλιστρα ζωής αφού και αυτή η έκπτωση φόρου καταργήθηκε.
24. Καταργήθηκε ο κωδικός 039- 040 για τις δαπάνες αποκατάστασης διατηρητέων. Ούτε αυτή η έκπτωση ισχύει.
25. Καταργήθηκε ο κωδικός 037- 038 για τη δαπάνη αποκατάστασης ακινήτων.
26.Καταργήθηκε ο κωδικός 084 - 085 για τα δίδακτρα σε φροντιστήρια. Οι αποδείξεις από τα φροντιστήρια «μετράνε» στο καλάθι των αποδείξεων για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Πίνακας 8
27. Προστίθεται κωδικός 345- 346 για τον φόρο που αναλογεί στο εισόδημα των μισθωτών που αμείβονται με «μπλοκάκι».
28. Προστίθεται κωδικός 347-348 για το φόρο που παρακρατήθηκε στο εισόδημα των μισθωτών με «μπλοκάκι».
29. Νέος κωδικός 349-350 για το ποσό ειδικής εισφοράς που παρακρατήθηκε για μισθωτούς με «μπλοκάκι».

Πίνακας 9
30. Ζητείται πλέον και ο ΑΜΚΑ γονέων και παππούδων που θεωρούνται προστατευόμενα μέλη. Ετσι, προστίθενται οι κωδικοί 861-864.
Πηγή: Ημερησία

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Α.Ρόντος: Ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα σε κάθε βόθρο τώρα διώκεται και για απάτη

Στον πρώην στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον μυστηριώδη Αλεξ Ρόντο εστιάζονται oι έρευνες για μία - ακόμη - βρώμικη ιστορία, μετά την υπόθεση της σχεδίου απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, αυτή της απάτης της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης"
Για την απάτη της ΜΚΟ έχει συλληφθεί ήδη ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, ενώ έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος ακόμη 6 ατόμων.
Ανάμεσά τους είναι και ο Άλεξ Ρόντος, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ως γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, υπέγραφε ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στην συγκεκριμένη ΜΚΟ.
Σε βάρος του κ. Ρόντου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απιστία και ψευδή βεβαίωση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αφρική ως εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕ (ποιος είπε ότι οι πράκτορες χάνονται;)
Κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της ψευδούς βεβαίωσης και απιστίας σχετικά με την υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του πλαισίου του νόμου 4022/2011 «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις».
Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και σύμβουλός του, ο Αλέξης Ρόντος, ανέλαβε πρόσφατα μια ιδιαίτερη αποστολή για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ήδη από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, έχει προκαλέσει συχνά αντιδράσεις, κυρίως όταν έγινε έρευνα από το ΣΔΟΕ σχετικά με πληρωμές του Υπουργείου εξωτερικών, προς διάφορες ΜΚΟ για ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο μυστηριώδης σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου όταν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν υπουργός Εξωτερικών Αλ. Ρόντο όπως δημοσίευσε το site της «Deutsche Welle», απεστέλη από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο νότιο Σουδάν ως ειδικός απεσταλμένος «προκειμένου να συμβάλει στην πολιτική επίλυση του προβλήματος».
Σε όποιο μέρος του πλανήτη πήγαινε ο Α.Ρόντος, όπως στην Γεωργία, ασιατικές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες κλπ, παντού μετά ξεσπούσαν ταραχές.
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, τον είχε κατονομάσει ως άτομο το οποίο αναφερόταν σε έκθεση των μυστικών ρωσικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ το 2008 ότι  ήταν "Ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή"! Και τονίζει ότι "Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά γενικά ότι πληροφορίες μας έδιναν οι Ρώσοι αποδεικνύονταν απόλυτα αξιόπιστες".
Ο ίδιος έχει καταθέσει στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση ότι "Είχαμε μια επίθεση βόμβας με τηλεχειρισμό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έγινε ακριβώς όπως περιέγραφαν οι Ρώσοι ότι θα γινόταν η επίθεση κατά του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Την ευθύνη της επίθεσης την είχε πάρει μια «τρομοκρατική» οργάνωση με την επωνυμία «Λαϊκή Θέληση», δηλαδή μία από αυτές τις οργανώσεις που οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν «ελεγχόμενες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες».
«Η επίθεση έγινε όπως ακριβώς περιγραφόταν ότι θα γινόταν η επίθεση στο κομβόϊ του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Και οι Ρώσοι αναφέρουν ότι ο Α.Ρόντος γνώριζε σε βάθος όλη την υπόθεση".
O Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών είτε όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γ.Παπανδρέου, είτε όταν ήταν πρωθυπουργός, με πολλές αποστολές σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες "ενεργειακού χαρακτήρα", με εμπλοκή σε ΜΚΟ στις χώρες αυτές, με κρίσιμο ρόλο στην πολιτική της Γεωργίας που οδήγησε την χώρα στον αυτοκτονικό πόλεμο κατά της Ρωσίας το 2008, ένας μυστηριώδης άνθρωπος που εμφανίζεται σε όλα τα "καυτά σημεία" του πλανήτη...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Το Su-35 μπορεί να καταρρίψει τα τουρκικά F-35 πριν καν βγουν στο Αιγαίο" - Βίντεο

Mια πτυχή που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πολεμική Αεροπορία σε ότι αφορά την ρωσική πρόταση για την απόκτηση του Su-35BM ως νέου μαχητικού αεροσκάφους της, προβάλλουν οι Ρώσοι ιθύνοντες:
Ότι το νέο ρωσικό μαχητικό 4++ γενιάς Su-35S/ΒΜ που ήδη παραλαμβάνει  η ρωσική Αεροπορία είναι πολύ καλύτερο από τα F-35 που θα ξεκινήσει να παραλαμβάνει η τουρκική Αεροπορία το 2018 και πιθανότατα σε μια περιοχή του φακέλου πτήσης, ανώτερο και από το F-22. 
Τονίζουν συγκεκριμένα ότι ήδη τα ρωσικά ραντάρ πέρα από τα συστήματα IRST που μπορούν να προχωρήσουν σε υπέρυθρη ανίχνευση των αμερικανικών μαχητικών, μέσω της χρήσης "L" Band ραντάρ, ανιχνεύουν και τα αμερικανικά stealth μαχητικά 5ης γενιάς, ενώ υπερέχουν συντριπτικά, ειδικά στην ευελιξία απέναντι στο F-35.
Ειδικά για την δυνατότητα των ρωσικών ραντάρ στις διαμορφώσεις αέρος-αέρος, υπάρχει σχετική μαρτυρία και από αμερικανικής πλευράς (δες βίντεο).
Η ΠΑ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την απειλή των 100 stealth μαχητικών F-35 της τουρκικής Αεροπορίας χωρίς σε αυτή την απειλή να συνυπολογίζονται τουλάχιστον 202 τουρκικά F-16 τα οποία όλα θα βρίσκονται στο επίπεδο των ελληνικών F-16 Adv. μέσω του προγράμματος αναβάθμισης.
Συνολικά επομένως και από το 2018 και μετά θα διαμορφώνεται συνολικά (με τις παραδόσεις και των αναβαθμίσεων)  μια δύναμη από 300 τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων τα 100 θα είναι stealth και χωρίς να υπολογίζονται τα F-16 block 30 και F-4E Terminator!
Το αδιέξοδο επομένως που πρόκειται βρεθεί αντιμέτωπη η ΠΑ είναι σχεδόν δεδομένο. Ο μόνος τρόπος που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει μαχητικά όπως το  F-35 αλλά και το F-22 είναι το Su-35S.
Μια από αυτές τις δημοσιεύσεις είναι και το άρθρο  της ρωσικής  εφημερίδας "Ροσσίσκαγια Γκαζέταπου" που υπογράφει ο Σεργκέι Πτίτσκιν:
"Το Su-35S “γονατίζει” F-35 και F-22
Με το Su-35S, ουσιαστικά ολοκληρώνεται η “ιδεολογία” των μαχητικών πέμπτης γενιάς. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία να περάσει πρώτη στη δημιουργία των αεροσκαφών έκτης γενιάς. Το Su-35S είναι ανώτερο από το μοναδικό σήμερα σε επιχειρησιακή δράση πέμπτης γενιάς, F-22 Raptor.
Το αεροσκάφος PAK-FA (T-50) συνεχίζει με επιτυχία τον κύκλο δοκιμών. Η αποδοχή του υπό ανάπτυξη μαχητικού πέμπτης γενιάς πρόκειται να γίνει μετά το 2017. Προς το παρόν, οι ρωσικές αεροπορικές μονάδες παραλαμβάνουν ουσιαστικά ένα πλήρες ανάλογο του συγκεκριμένου αεροσκάφους, το πολλαπλών ρόλων Su-35S.
Αυτό έγινε, διότι ταυτόχρονα με τη δημιουργία της εικονικής μορφής του μαχητικού πέμπτης γενιάς (ο σχεδιασμός του αρχικά ήταν μόνο ψηφιακός), στην πλατφόρμα του Su-35S εισάγονταν και ενσωματώνονταν έτοιμα πλέον στοιχεία του μαχητικού του μέλλοντος. Τελικά, το Su-35S γ 4++  γενιάς τη στιγμή της παραγωγής του, σχεδόν ως προς όλα τα χαρακτηριστικά του (εκτός από τις λεγόμενες stealth τεχνολογίες), έφτασε στο επίπεδο μαχητικού πέμπτης γενιάς.
Σημεία υπεροχής
Επιπλέον, όσον αφορά ορισμένα χαρακτηριστικά του, το Su-35S είναι ανώτερο από το μοναδικό σήμερα μαχητικό πέμπτης γενιάς που βρίσκεται σε υπηρεσία, το F-22 Raptor. Ειδικότερα, το σύστημα ραντάρ και ελέγχου ΝΙΙΡ Ν035  IRbis-E  που είναι εγκατεστημένο στο Su-35S, επιτρέπει τον εντοπισμό στην απόσταση ρεκόρ των 400 χλμ, την παρακολούθηση 30 εναέριων στόχων ταυτόχρονα και την πραγματοποίηση ταυτόχρονων βολών  σε 8 από αυτούς.
Το IRbis-E διαθέτει συνολική ισχύ εξόδου 20 KW κάτι που του παρέχει μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού επερχόμενου στόχου μεγέθους μαχητικού αεροσκάφους με συνολικό RCS τα 3 τμ  φτάνει τα 400 χλμ. , με γωνία διόπτευσης τις 100 μοίρες στο αζιμούθο και εντοπισμό στόχου που απέρχεται τα 150 km. Όταν το εύρος έρευνας αυξάνεται στις 300 μοίρες, με μηχανική υποβοήθηση, η εμβέλεια για αποκάλυψη ίδιου στόχου ανέρχεται στα 200 km, ενώ στην περίπτωση που η σχετική θέση του στόχου παρουσιάζει επιστροφές από το έδαφος η εμβέλεια αυτή μειώνεται στα 170 km.
Το ραντάρ του F-22 είναι πιο αδύναμο, καθώς η μέγιστη εμβέλειά του φτάνει τα 300 χλμ. Επίσης, το Irbis δίνει τη δυνατότητα εμπλοκής-παρακολούθησης 4 επίγειων στόχων. Στο Su-35S έχει εγκατασταθεί επίσης σύστημα πλοήγησης το οποίο προσδιορίζει αυτόνομα την πορεία του σε συνθήκες απουσίας δορυφορικής πλοήγησης και επικοινωνίας με επίγειους σταθμούς. Δηλαδή, αν απενεργοποιηθεί το GPS ή το GLONASS, το μαχητικό δεν θα «τυφλωθεί».
Η ηλεκτρονική διάταξη όμως των αισθητήρων του Su-35BM είναι δυνατό να ενισχυθούν από το πρωτοποριακό σύστημα ενεργούς σάρωσης L-Band Tikhomirov NIIP που θα αποτελεί σταθερή προσθήκη για το T-50.H διάταξη προσαρμόζεται στο χείλος προσβολής των πτερύγων του αεροσκάφους προσφέροντας προηγμένες δυνατότητες ιδιαίτερα εναντίον αεροσκαφών stealth.
Ως το τέλος του 2015 η ρωσική Αεροπορία  θα έχει παραλάβει  48 Su-35S. Ουσιαστικά θα πρόκειται για έναν αριθμό μαχητικών πέμπτης γενιάς, καθώς το Su-35S διαθέτει ηλεκτρονικά, σύστημα ελέγχου και οπλοστάσιο πρακτικά ταυτόσημο με του PAK-FA.
Αυτό σημαίνει ότι η εισαγωγή σε υπηρεσία ενός κλασικού μαχητικού πέμπτης γενιάς με τις υποχρεωτικές για αυτό τεχνολογίες stealth δεν θα απαιτήσει από τους πιλότους ιδιαίτερες προσπάθειες κατά την εκπαίδευση. Εκείνοι που θα μάθουν το Su-35S, θα περάσουν εύκολα στο Τ-50.
Επομένως, αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι για τη ρωσική αεροπορία η μετάβαση στη γενιά μαχητικών πέμπτης γενιάς δεν θα ξεκινήσει το 2017. Συμβαίνει ήδη από τώρα.
Σήμερα καθορίζεται η “ιδεολογία” όσον αφορά τα αεροσκάφη που θα κυριαρχούν στους ουρανούς κατά το δεύτερο μισό του 21ου αιώνα. Το αν θα πρόκειται για μη επανδρωμένα ή κλασσικά επανδρωμένα μαχητικά με ακόμη πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά, δεν έχει τόση σημασία. Το σημαντικό είναι ότι η ρωσική αεροναυπηγική αποκτά πλεονέκτημα στην ανάπτυξη των μαχητικών έκτης γενιάς. Και όσο πιο πολλά Su-35S παραδοθούν στις πολεμικές μοίρες, τόσο πιο επιτυχημένα θα προχωρήσουν οι εργασίες για τη νέα γενιά μαχητικών.





Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απάτη – «μαμούθ» σε βάρος του δημοσίου

Απάτη – «μαμούθ» σε βάρος του δημοσίου Στην υπόθεση εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι.
Απάτη - μαμούθ, ύψους 9 εκατ. ευρώ, από μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) σε βάρος του δημοσίου εξιχνίασε η αστυνομία.
Στην υπόθεση εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι.
Η συγκεκριμένη Οργάνωση δραστηριοποιείτο σε αποναρκοθετήσεις εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Βοσνία. Στην υπόθεση μάλιστα εμπλέκονται και κρατικοί λειτουργοί.
Σημειώνεται ότι η ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου αγγίζει το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των οκτώ εμπλεκομένων, εκ των οποίων ο ιθύνων νους και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν ως «όχημα» για την κακουργηματική απάτη την Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία χρηματοδοτήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004, από το Ελληνικό Δημόσιο, για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες, όπως Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στον Λίβανο και στο Ιράκ.
Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της Μ.Κ.Ο., της συζύγου του, τέως δημοσίου υπαλλήλου, τριών  εν ενεργεία διπλωματικών υπαλλήλων και τριών συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, που την επίμαχη χρονική περίοδο υπηρετούσαν στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.), στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»), της ψευδούς βεβαίωσης και απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του πλαισίου του νόμου 4022/2011 «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις».
Πώς δρούσαν
Ειδικότερα, η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία ξεπέρασε τους είκοσι μήνες, αφορά στο χρονικό διάστημα 2000-2004, κατά το οποίο, η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του Υπουργείου Εξωτερικών, για την πραγματοποίηση οκτώ προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στο Λίβανο και στο Ιράκ, ύστερα από την υπογραφή συμβάσεων πραγματοποίησης προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας.
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διερεύνησης διαχειρίστηκε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων που ξεπερνά τις 20.000 σελίδες, ενώ μόνο η αναφορά, που συνοδεύει τη σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ξεπερνά τις ογδόντα σελίδες.
Στην πραγματικότητα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προκαταρκτική ποινική διερεύνηση, το σύνολο της χρηματοδότησης εκταμιεύτηκε παράνομα, καθώς δεν πληρούνταν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο μόνο σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προβλέπεται χρηματοδότηση που να καλύπτει το 100% του προγράμματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις σχετικές συμβάσεις προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας το ποσό θα κάλυπτε το 75% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 25% θα έπρεπε να προέρχεται από συμμετοχή της Μ.Κ.Ο., τουλάχιστον 15% ως ίδια συνεισφορά σε είδος ή σε χρήμα και από τρίτες πηγές, όπως χορηγίες και δωρεές.
Για να συγκαλυφθεί η ελλειμματική αυτή συμμετοχή της Μ.Κ.Ο., επινοήθηκε τέχνασμα εικονικών δωρεών. Ειδικότερα οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στα προγράμματα αποναρκοθέτησης, όπως για παράδειγμα ναρκαλιευτές, φέρονταν ότι επέστρεφαν στη Μ.Κ.Ο. υπό τη μορφή δωρεάς το 20-30% των φερόμενων αποδοχών τους, τις οποίες η Μ.Κ.Ο. δεν καταχωρούσε, ως όφειλε, στα σχετικά βιβλία που τηρούσε, αλλά αντίθετα τα παρουσίαζε ως ίδια συμμετοχή της, εξασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω χρηματοδότηση.
Εκτός από την παραπάνω ιδιότυπη μεθοδολογία, ουσιαστικά ανακύκλησης του δημοσίου χρήματος, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, δεν εφαρμόστηκαν επιπλέον διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο.
Συγκεκριμένα:
  • δε ζητήθηκε, ως επιβαλλόταν, σε καμία περίπτωση αποναρκοθέτησης, στις χώρες εκτέλεσης των προγραμμάτων, η έγκριση της οικείας Ελληνικής Πρεσβείας, σχετικά με τη σκοπιμότητα υλοποίησης.
  • οι καταβολές χρηματοδότησης πραγματοποιούνταν ενώ δεν υποβάλλονταν εκθέσεις προόδου.
  • γίνονταν δεκτά παραστατικά στην αραβική ή τη σερβική γλώσσα χωρίς να υπάρχει ελληνική μετάφραση.
  • δεν πιστοποιούνταν η υλοποίηση των προγραμμάτων από τις οικείες ελληνικές Πρεσβείες, κάποιες φορές μάλιστα η εκτέλεση τελούσε σε άγνοια των διπλωματών, ενώ,
  • ο έλεγχος των παραστατικών που υποβάλλονταν από τη Μ.Κ.Ο., από πλευράς της αρμόδιας διεύθυνσης της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν ανύπαρκτος.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι μέρος των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς την Μ.Κ.Ο. διοχετεύονταν στην κάλυψη μη επιλέξιμων δαπανών, σύμφωνα με τον Ειδικό Οδηγό για τις Μ.Κ.Ο., που δεν σχετίζονταν με λειτουργικά έξοδα για την εκτέλεση των προγραμμάτων, αλλά σε δαπάνες όπως η ενοικίαση γραφείων της Μ.Κ.Ο στην Αθήνα, προμήθεια αναλώσιμων, ακόμα και σε αγορές σε super market, πληρωμή εστιατορίου και parking του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του Προέδρου.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι, εν ενεργεία ή τέως δημόσιοι υπάλληλοι, κατά περίπτωση, ανάλογα με την θέση και τα καθήκοντα που κατείχαν την επίμαχη χρονική περίοδο, βεβαίωναν εν γνώσει τους ψευδώς σε δημόσια έγγραφα σχετικά με την νομιμότητα και κανονικότητα των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς την Μ.Κ.Ο. για την υλοποίηση των προγραμμάτων, ως συμμετοχή του Δημοσίου και προέβαιναν στην σχετική εκκαθάριση και εντολή πληρωμών προς την Μ.Κ.Ο.
Τι εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του προέδρου της ΜΚΟ
Με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών, απαγορεύτηκε η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του προέδρου της Μ.Κ.Ο. και της συζύγου του, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Μ.Κ.Ο. και συγκεκριμένα δύο ακινήτων στους Αμπελόκηπους και δύο στη Ρόδο, συγχρόνως δε, θα κατασχεθεί και παραδοθεί στον Ο.Δ.Δ.Υ. πολυτελές επιβατηγό όχημα, περιουσιακό στοιχείο της Μ.Κ.Ο., το οποίο χρησιμοποιούσε κατά τις μετακινήσεις του ο πρόεδρός της.
Ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής των ελληνικών δικαστικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τις κυπριακές Αρχές, με την παρουσία Αξιωματικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε οικίες ιδιοκτησίας ή διαμονής του προέδρου και της συζύγου του στην Κύπρο, όπου είχαν μετεγκατασταθεί από τον Αύγουστο του 2013, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • έγγραφα σχετικά με τη δράση της Μ.Κ.Ο., όπως αρχικές και τελικές εκθέσεις υλοποίησης προγραμμάτων αποναρκοθέτησης και τραπεζικά παραστατικά,
  • πιστωτικές κάρτες,
  • ένας οπτικός δίσκος και μια κινητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (USB stick), ενώ,
  • σε φερόμενες ως έδρες εταιρικών σχημάτων ιδιοκτησίας του προέδρου της Μ.Κ.Ο. στην Κύπρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • χρήσιμα έγγραφα, αναφορικά με τη ίδρυση και λειτουργία των εταιρειών αυτών.
Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε κατοικία ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της Μ.Κ.Ο. στη Ρόδο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
  • εκθέσεις προόδου και υλοποίησης προγραμμάτων αποναρκοθέτησης,
  • καταστατικά και τραπεζικά παραστατικά αναφορικά με οικονομικές συναλλαγές της Μ.Κ.Ο.,
  • φορολογικά στοιχεία,
  • τραπεζικές κάρτες,
  • εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων, καθώς και,
  • χειρόγραφες σημειώσεις
Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε από την 4η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, με τη σύμπραξη Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διαμερίσματα και αποθήκη στους Αμπελόκηπους, ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της Μ.Κ.Ο., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • αποδείξεις ανταλλακτηρίων συναλλάγματος,
  • τραπεζικά παραστατικά,
  • αλληλογραφία,
  • επαγγελματικές κάρτες,
  • χειρόγραφες σημειώσεις,
  • κλειδιά τραπεζικής θυρίδας,
  • τραπεζικά βιβλιάρια,
  • τρεις σφραγίδες του Υπουργείου Ανάπτυξης (εκ των οποίων μία στρογγυλή),
  • λειόκανο κυνηγετικό τυφέκιο μάρκας SAIGA-410 με γεμιστήρα που περιέχει τέσσερα φυσίγγια τύπου 410*73MAG,
  • περίστροφο μάρκας SMITH & WESSON,
  • κουτί με πενήντα φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm special, καθώς και ξίφος
Σε βάρος του πρόεδρου της ΜΚΟ, Κώστα Τζεβελέκου, είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης καθώς και Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων της INTERPOL για την υπόθεση.
Την προηγούμενη Παρασκευή μετά την απολογία του στην 4η Ειδική Ανακρίτρια, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τους συγκατηγορούμενούς του αναμένονται σχετικές αποφάσεις των δικαστικών Αρχών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια- Διάλεξη: Πως οι Σκοπιανοί βρήκαν τις ρίζες τους στην Νεολιθική Εποχή της Μακεδονίας...

[Η ‘επιστήμη’ των Σκοπιανών στην υπηρεσία της προπαγάνδας- με τη συνδρομή της UNESCO]

Φεβρουάριος 17, 2014.

Σκόπια.

Το Κέντρο, για την επιστημονική έρευνα και την προώθηση του πολιτισμού, «Αίμος» στα Σκόπια, διοργανώνει διάλεξη στις 20 Φεβρουαρίου,  με θέμα:

 «Η Θρησκευτική Συνέχεια στην περιοχή των Σκοπίων από τη Νεολιθική εποχή έως τον 21ο αιώνα» την οποία θα αναπτύξει ο  καθηγητής- αρχαιολόγος Δρ Νίκος Τσαουσίδης , της αρχαιολογικής και φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων.

Η διάλεξη διοργανώνεται από την UNESCO και τη Λέσχη Αίμος στα πλαίσια του προγράμματος «Ανοικτά Εκπαιδευτικά Μέσα».

Το θέμα:

«Τα τελευταία χρόνια στο περιβάλλον μας γίνονται συζητήσεις σχετικά με την ταυτότητα του σύγχρονου «μακεδονικού έθνους», το ερώτημα είναι εάν η ιστορία μας ξενικά από το Μεσαίωνα με τη μετανάστευση των Σλάβων στα Βαλκάνια,  και κατά πόσο μπορεί να συνδέεται με την ιστορία των μεγαλύτερων αρχαίων βαλκανικών λαών.

»Επιπλέον, τα επιχειρήματα αυτών των διλημμάτων που προκύπτουν σε διάφορους τομείς, όπως είναι : η γενετική, η γλώσσα, η πολιτική ιστορία κλπ.

» Η διάλεξη επικεντρώνεται  στο επιχείρημα κάθε μίας από αυτές τις έννοιες, αλλά το επεκτείνει και απεικονίζει το μερίδιο της θρησκείας δια μέσου των χιλιετίων στην ατομική και συλλογική ταυτότητα του λαού της περιοχής των Σκοπίων.

»Ο συγγραφέας θα προσπαθήσει να ενοποιήσει με διάφορα παραδείγματα, αποδεικνύοντας ότι ορισμένες μυθικές και θρησκευτικές δομές έχουν συνεχή παρουσία στην περιοχής μας από την προϊστορική εποχή  μέχρι σήμερα σε ένα χρονικό διάστημα 7.000 ετών.

»Υπάρχουν στοιχεία τα οποία είναι υπερ-διαχρονικά, υπερ-πολιτιστικά και υπερ-θρησκευτικά, που μεταβιβάζονται από ένα πολιτισμό στον άλλον, αλλάζοντας μόνο τα επίσημα στοιχεία, καθώς τα ουσιαστικά και διαρκή σύμβολα μπορούν να ανιχνευθούν από αιώνα σε αιώνα και από χιλιετία σε χιλιετία»

--

Άλλοι Σκοπιανοί επιστήμονες: http://www.echedoros-a.gr/2009/07/vasil-ilyov.html

και


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »