Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

AΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Θα φρίξετε! Έβαλαν ΦΟΡΟ στους εθελοντές αιμοδότες!!!

aimaΑκούγεται εξωφρενικά απίστευτο για να είναι αληθινό ακόμη και στην Ελλάδα που… ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ! Κι όμως είναι αλήθεια, σύμφωνα με το κείμενο-καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας!
Ο λόγος για την επιβολή τέλος επιτηδεύματος στους εθελοντές αιμοδότες! Κι όμως ναι, αφού στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτηκαν ότι πρέπει να το… πληρώσουν όσοι κάνουν τέτοιες αξιέπαινες και ανιδιοτελείς πράξεις κοινωνικής προσφοράς!
«Δηλώνουμε σήμερα ότι η συλλήβδην ομαδοποίηση των πάσης φύσεως εταιριών, η μη διάκριση βάσει του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί η καθεμία και η επιβολή παράλογων οικονομικών επιβαρύνσεων σε τακτική μάλιστα ετήσια βάση, μας ωθεί χωρίς κανένα δικαίωμα επιλογής στον καθ’ όλα άδοξο τερματισμό της δράσης της ένωσής μας, όπως και εκατοντάδων παρόμοιων με εμάς σχηματισμών ανά την Επικράτεια» αναφέρει στο κείμενό του ο σύλλογος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να «ματώσει» και οικονομικά και θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο!
 Διαβάστε ολόκληρο το απίστευτο κείμενο-καταγγελία που αναρτήθηκε στο kavalapress.gr:
«Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας, αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία συστάθηκε προσφάτως με σκοπό την προώθηση του ιδανικού του εθελοντισμού μέσω της αιμοδοσίας, προς κάλυψη των αυξημένων καθημερινά αναγκών της χώρας μας στο υπερπολύτιμο αγαθό του αίματος.
Δυστυχώς, με την έναρξη της δραστηριότητάς της, η ένωσή μας αντιμετώπισε ποικίλες δυσκολίες στην υλοποίηση των στόχων της, οφειλόμενες κυρίως στην παντελή έλλειψη στήριξης από τους αρμόδιους δημόσιους οργανισμούς και φορείς.
Εσχάτως, προέκυψε ένας νέος αξεπέραστος οικονομικός «σκόπελος», ο οποίος αφορά στην επιβληθείσα από το Υπουργείο Οικονομικών καινοφανή υποχρέωση των εταιριών, ακόμη και της δικής μας νομικής μορφής, να καταβάλουν προς την αρμόδια ΔΟΥ φόρο προσδιοριζόμενο από τις διατάξεις περί του «τέλους επιτηδεύματος», μια καθόλα δυσβάστακτη οικονομική υποχρέωση, πλήρως μάλιστα αναντίστοιχη με τους καταστατικούς σκοπούς και δράσεις μας.
Δηλώνουμε σήμερα ότι η συλλήβδην ομαδοποίηση των πάσης φύσεως εταιριών, η μη διάκριση βάσει του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί η καθεμία και η επιβολή παράλογων οικονομικών επιβαρύνσεων σε τακτική μάλιστα ετήσια βάση, μας ωθεί χωρίς κανένα δικαίωμα επιλογής στον καθ’ όλα άδοξο τερματισμό της δράσης της ένωσής μας, όπως και εκατοντάδων παρόμοιων με εμάς σχηματισμών ανά την Επικράτεια, αποτρέποντας αδικαιολόγητα και μάλιστα υπό την κρατική ανοχή την υλοποίηση του ευγενούς, ανιδιοτελούς και κοινωνικά σπουδαίου έργου της διάδοσης της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Καλούμε τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων να αντιληφθούν, έστω και καθυστερημένα, τις ευθύνες απέναντι σε υγιείς προσπάθειες τοπικών κοινωνιών με άμεσα κοινωνικά οφέλη και υψηλά ιδεώδη και ζητούμε την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, ώστε να δύνανται οι τελευταίες να συνεχίζουν την αξιόλογη δράση τους χωρίς τη «δαμόκλειο σπάθη» του οικονομικού «στραγγαλισμού» τους, πριν οδηγηθούν στον νομοτελειακό αφανισμό τους».

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »