Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ!!ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ :NA ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !! ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΣΑΝ STRANGER ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΑΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΦΤΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ 300ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥ Γ.....ΣΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΑΜΩΚΑΝΑΛΑ ΤΩΡΑ!!

Στα χέρια πιάστηκαν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.
Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του ANT1 και ο κ.Κασιδιάρης ξέφυγε (ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΙΤΕ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΞΕΧΑΣΕ ΕΔΩ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΝΕΛΗ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ!!)από κάθε έλεγχο χαστουκίζοντας την κυρία Κανελλη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής γρονθοκόπησε την Λιάνα Κανέλλη και την αποκάλεσε «παλιοκουμμούνι», ενώ πέταξε ένα ποτήρι νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρρου.

(ΕΝΩ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΟΥΡΟΥ ΑΦΗΝΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΗΘΟΥΣ ...ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ!!)
Μάλιστα τα σημάδια στο πρόσωπο της κ.Κανέλλη από το χτύπημα του κ.Κασσιδιάρη είναι εμφανή και η ίδια είπε «δεν πρόκειται  να μας κανει σαπούνι κανένας Κασιδιάρης. Να τον χαίρεται η μάνα που το γέννησε».


«Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» λέει η παροιμία
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟ ΛΑΘΡΟΕΓΚΛΗΜΑ - 2 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κλέβουν και δέρνουνε.
Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα για ακόμα μία νύχτα στην πόλη -

Οι δράστες έκλεψαν τσάντες και χρυσές αλυσίδες...

Πολλή δουλειά είχε η αστυνομία, που όμως αποδείχθηκε αποτελεσματική. Αρχικά κατάφερε να συλλάβει, αργά χθες το βράδυ (06-06-2012), έναν 17χρονο στον Δενδροπόταμο που λίγες ώρες νωρίτερα είχε επιτεθεί στη μέση του δρόμου σε ανυπεράσπιστη γυναίκα και της άρπαξε δύο χρυσές αλυσίδες λαιμού. Ο δράστης οδηγήθηκε σε τμήμα, παραδέχθηκε την ενοχή του και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμη έναν Ρουμάνο, γιατί με συνεργό του που αναζητείται, βούτηξαν την τσάντα που κρατούσε γυναίκα, που περπατούσε σε πεζοδρόμιο. Η τσάντα περιείχε 10.000€ και προσωπικά της έγγραφα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θεωρείται θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψη του συνεργού του, που για την ώρα κρύβεται.

hellenicrevenge
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλβανοί με ΑΚ-47 αιματοκύλισαν ένα ολόκληρο χωριό - Για ποια ασφάλεια μιλάμε;


Όταν στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας μέρα μεσημέρι δύο Αλβανοί με ΑΚ-47 Καλάσνικοφ μπαίνουν μέσα στο καφανείο του χωριού αρπάζουν τις συντάξεις του χωριού από την ταχυδρόμο και τραυματίζουν βαριά έναν κάτοικο του χωριού και το χειρότερο απ'όλα φεύγουν ανενόχλητοι, ποια είναι η ελπίδα για το μέλλον της εσωτερικής ασφάλειας της χωρας;
Και όμως όλα αυτά που περιγράφουμε είναι αλήθεια: Η ταχυδρόμος του χωριού πήγε στο καφενείο, όπου ήταν μαζεμένοι οι κάτοικοι, για να μοιράσει τις συντάξεις.

Ξαφνικά, δύο αλλοδαποί που μιλούσαν αλβανικά, ντυμένοι με στολή, μπήκαν μέσα με Καλάσνικοφ και φώναξαν "Να μην κουνηθεί κανείς», όπως περιγράφουν οι έντρομοι κάτοικοι του χωριού.

Αμέσως μετά, οι Αλβανοί ληστές άρχισαν να γαζώνουν το μαγαζί στα τυφλά πάνω από τα κεφάλια των θαμώνν του αφενείου οι οποίοι προσάθησαν να πέσουν στο εδαφος για να προστατευθούν, αλλά ένας από αυτούς δεν ήταν τυχερός: Η σφαίρα των 7,62 χλστ. διαπέρασε το λαιμό του!

Οι ληστές άρπαξαν τις συντάξεις από την ταχυδρόμο, έριξαν άλλη μία ριπή και έφυγαν με αυτοκίνητο χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει. Όλα αυτά δεν έγιναν στις 12 τη νύχτα, έγιναν στις 12 το μεσημέρι.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί στην Αθήνα και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη...

Εμείς απορούμε, αν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί ένα αντάρτικο στα βόρεια σύνορα π.χ. με τον UCC πώς και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί; Δεν είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις, Όταν δεν μπορείς να συλλάβεις δύο Αλβανούς σε ένα χωριό δίπλα από την Αθήνα, μην προσδοκάς να αντιμετωπίσεις οργανωμένες αντάρτικες μονάδες στα βόρεια σύνορα...



defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα στην οικογένεια και για τους ομοφυλόφιλους


Να σταματήσει κάθε μορφή θεσμικών διακρισεων και ρατσιστικής βιας ενάντια τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες, τους αμφιφυλόφιλους και τις τρανς, ζητεί με ανακοίνωσή της η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανακοινώνοντας την συμμετοχή της στο “Athens Pride 2012”, η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρέπει «να διατρανωθεί για άλλη μια χρονιά η ανάγκη καταπολέμησης των διακρίσεων και προάσπισης του δικαιώματος στη διαφορετικότητα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού» αλλά και για να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να δημιουργούν οικογένεια.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Με αφορμή τη διοργάνωση της ετήσιας αυτής σημαντικής εκδήλωσης, θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε μορφή θεσμικών διακρίσεων αλλά και ρατσιστικής βίας ενάντια στους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες, τους αμφιφυλόφιλους και τις τρανς, και ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, όπως κάθε άλλο ζευγάρι που απαρτίζεται από ετερόφυλους συζύγους. Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν προσφέρουν κανένα είδος νομικής αναγνώρισης στα ομόφυλα ζευγάρια».

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να γίνει σεβαστή η αρχή της ισότητας και της ισονομίας σε όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές της, ώστε οι ΛΟΑΤ (σ.σ. Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα) συμπολίτες και συμπολίτισσες μας να μην στερηθούν κανένα ανθρώπινο δικαίωμά τους, αλλά και να αναδειχτούν οι θετικές όψεις της συνύπαρξης μέσα από τη διαφορετικότητα».


newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

O εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χαστούκισε τη Λιάννα Κανέλλη (Βίντεο)

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη όπου ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σηκώθηκε από τη θέση του και χαστούκισε τη Λιάννα Κανέλλη…



Διαβάστε περισσότερα » »

Τι αναπαριστά αυτή η φιγούρα, που βρέθηκε πριν από πολλά χρόνια στην Πτολεμαΐδα;

Τι αναπαριστά αυτή η φιγούρα, που βρέθηκε πριν από πολλά χρόνια στην Πτολεμαΐδα;  Μην πάει ο νου σας στο πονηρό. Πρόκειται για μία αρχέγονη, πιθανότατα ανθρωπόμορφη, αναπαράσταση βρέθηκε στο λιγνιτωρυχείο Καρδιάς Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ, σε βάθος 10 -12 περίπου μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.    Αναπαριστά μία όρθια φιγούρα που αποτελείται από τρία περίπου ίσα μέρη, το κεφάλι, το σώμα και τα πόδια, συνολικού ύψους 233 χλστ. και μέγιστου πλάτους 151 χλστ. Αποτελείται από συμπαγή λευκό λεπτοφυή ασβεστιτικό ψαμμίτη, ο οποίος εμπεριέχει ενσωματωμένες μικρές ασβεστολιθικές πέτρες. Η περιοχή που αντιστοιχεί στα μάτια και τα ρουθούνια έχει πιθανότατα λαξευτεί και τέσσερις μικρές πέτρες έχουν παραμείνει μέσα στις κοιλότητές τους. Στην κάτω κοιλιακή χώρα απαντάται ένας φαλλός, ύψους 16 χλστ. και διαμέτρου 30 χλστ. Ηεπεξεργασία του γλυπτού συμπληρώνεται από μία (όμοια) τριπλή προσπάθεια διάτρησης του ψαμμιτικού πετρώματος. Η πρώτη βρίσκεται στηνλάτη και φτάνει τα 10 χλστ. βάθους. Η δεύτερη έγινε αμφίπλευρα στο λαιμό (βάθους 22 χλστ. από δεξιά και 31 χλστ. από αριστερά). Η τρίτη είναι επίσης αμφίπλευρη, αλλά διαπερνά όλη την περιοχή των ώμων, σχηματίζοντας μία κυλινδρική μικροσήραγγα μήκους 100 χλστ. Οι οπές τους παρουσιάζουν όλες την ίδια διάμετρο 10-12 χλστ.

Σύμφωνα με τις πάρα πάνω παρατηρήσεις εξάγεται το συμπέρασμα ότι ένας προϊστορικός άνθρωπος βρήκε το ψαμμιτικό πέτρωμα που παρουσίαζε ήδη μία σχηματοποιημένη μορφή και το επεξεργάστηκε πάρα πέρα. Το αντικείμενο ονομάστηκε “Το Πρωτόγλυπτο της Μακεδονίας” και η στρωματογραφική του θέση δείχνει μία ηλικία 500-800.000 περίπου ετών.
ΠΗΓΗ: Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Καστοριά: Βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα! Έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια-Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Προφήτη Ηλία

Αυτό που φάνταζε το πιο απίθανο σενάριο, έγινε πραγματικότητα. 
Από το πρωί που μάθαμε την είδηση μας φάνηκε εντελώς απίστευτη και γι’ αυτό χρειάστηκε να το επιβεβαιώσουμε από πολλές πλευρές. Τις 9:00 το πρωί ο συμπολίτης μας… Νίκος Παγούνης ανέβηκε από τα σκαλιά της λίμνης (μετά τον Άι Σωτήρα) στον Προφήτη Ηλία.
Ακριβώς επάνω (στο τέλος των σκαλοπατιών) βρέθηκε αντιμέτωπος με μια αρκούδα, η οποία μάλιστα σηκώθηκε όρθια και ήταν ψηλή (λίγο πάνω από 2 μέτρα). Ο κ. Παγούνης την αντιμετώπισε με ψυχραιμία, καθώς η αρκούδα ήταν από την εσωτερική πλευρά που συρμάτινης περίφραξης. Μετά από λίγο η αρκούδα υποχώρησε ήσυχα.


Αμέσως ειδοποιήθηκε η Ομάδα της «Καλλιστώ», που κατέφθασε με σκυλιά τα οποία ανίχνευσαν περιττώματα και τρίχες αρκούδας. Επιτόπου έφτασε και κλιμάκιο του Δασαρχείου Καστοριάς και άλλοι αρμόδιοι παράγοντες.


Οι εκδοχές


Η πρώτη εκδοχή λέει ότι όταν πάγωσε η λίμνη η αρκούδα να περπάτησε πάνω στον πάγο και έτσι να πέρασε στην χερσόνησο της Καστοριάς.


Η δεύτερη αναφέρει ότι η αρκούδα μπορεί να έφτασε κολυμπώντας από απέναντι όχθη.


Έκτακτη σύσκεψη


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου παρουσία της Αστυνομίας, της Θηροφυλακής, του Δασαρχείου, εκπροσώπων των μη κυβερνητικών οργανώσεων Καλλιστώ και Αρκτούρου, του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς, των δύο κυνηγητικών συλλόγων του Νομού και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας, έπειτα από τον εντοπισμό αρκούδας σήμερα το πρωί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του γεγονότος και ασφαλή διακομιδή του ζώου στο φυσικό του βιότοπο.


Η αρκούδα εντοπίστηκε στο μονοπάτι που συνδέει την περιοχή του Προφήτη Ηλία με την Βόρεια Παραλία στο ύψος του Ναυτικού Ομίλου.


Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη που έσπευσε στην περιοχή μαζί με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Καλλιστώ και το Δασαρχείο Καστοριάς, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή.
 
mpetskas.gr/

radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη διάβαση της Αφροδίτης


Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για τη διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον δίσκο του Ήλιου.
Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό χθες στην Αυστραλία, λόγω της ηλιοφάνειας.
Το φαινόμενο έγινε ήταν ορατό σήμερα το πρωί και στην Ελλάδα, καθώς ο Ήλιος ανέτειλε με μια σκοτεινή κηλίδα να τον σημαδεύει.
Λίγα λεπτά μετά την ανατολή, η Αφροδίτη φαινόταν να διασχίζει αργά τον ηλιακό δίσκο, πραγματοποιώντας μία σπάνια ευθυγράμμιση.
Η προηγούμενη διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο παρατηρήθηκε στις 8 Ιουνίου 2004, αλλά η επόμενη αναμένεται στις 11 Δεκεμβρίου 2117.
Δείτε εδώ μοναδικές φωτογραφίες από τη διάβαση της Αφροδίτης.
econews
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέντα: Χρήσεις και καλλιέργεια


.Γενικά
Η Μέντα ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών η οποία περιλαμβάνει φυτά ποώδη, ετήσια ή πολυετή, φρύγανα, θάμνους και σπανιότερα δένδρα ή αναρριχόμενα. Είναι φυτό πολυετές, αυτοφυές στην Ελλάδα που ευδοκιμεί σε θερμά και ξηρά κλίματα καθώς επίσης σε πεδινές περιοχές και σε χωράφια γόνιμα και ποτιστικά.
Σήμερα οι χρήσεις της μέντας και του αιθέριου ελαίου, που παράγεται από την επεξεργασία της, είναι πολλές. Θεωρείται φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην ποτοποιία, στη ζαχαροπλαστική, στη φαρμακοποιία, στην οδοντοκρεμοποιία ακόμη και στην αρωματοποιία. Η ξηρή δρόγη (η φυτική μάζα των φαρμακευτικών φυτών που συγκομίζεται) χρησιμοποιείται ως τσάι, με ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι, το πεπτικό σύστημα και τον πονοκέφαλο.
—Η καλλιέργεια
Πολλαπλασιάζεται αγενώς, με ριζώματα, μοσχεύματα ή φυτάρια μικροπολλαπλασιασμού. Ο πιο κοινός τρόπος είναι τα ριζώματα. Καλύτερη εποχή φυτεύσεως των ριζωμάτων θεωρείται για την Ελλάδα το φθινόπωρο. Εάν προτιμηθούν οι άλλοι δύο τρόποι, τότε η φύτευση γίνεται κατά τους ανοιξιάτικους μήνες.
Συγκομίζεται στην αρχή της ανθοφορίας (συνήθως αρχές Ιουλίου), ενώ από καλλιέργειες που είναι εγκατεστημένες σε εύφορα αρδευόμενα χωράφια, μπορεί να γίνει άλλη μία συγκομιδή το Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα σε θερμά κλίματα όπως αυτό της Ελλάδας. Το ύψος της παραγωγής σε φυτική μάζα και αιθέριο έλαιο εξαρτάται από την καλλιεργούμενη ποικιλία, το έδαφος, τις επικρατούσες κλιματικές συνθήκες και τις καλλιεργητικές πρακτικές.
—Απαιτήσεις σε κλίμα και έδαφος
Η μέντα είναι ένα φυτό το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα μεγάλο εύρος κλιμάτων. Ωστόσο, έχει βρεθεί ότι η άριστη θερμοκρασία ανάπτυξης για τη μέντα είναι στους 17oC ενώ όταν αρδεύεται τακτικά αντέχει και στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Η παραγωγή αιθέριου ελαίου είναι υψηλότερη τις μεγάλες ημέρες και δροσερές νύχτες. Παράγοντες που προκαλούν καταπόνηση στα φυτά όπως ανεπαρκής ηλιοφάνεια, θερμοκρασία, νερό και άζωτο μειώνουν την τελική απόδοση.
Έχει διαπιστωθεί ότι επιθυμητά εδάφη για τη καλλιέργεια της, είναι δροσερά, βαθιά και εύφορα ποτιστικά εδάφη, πλούσια σε ασβέστιο και καλά λιπασμένα. Παρόλο που τα φυτά χρειάζονται άφθονα ποτίσματα, δεν μπορούν να καλλιεργηθούν σε εδάφη που συγκρατούν πολύ υγρασία.
—Απαιτήσεις σε νερό και λίπανση
Η μέντα είναι πολύ απαιτητική σε νερό και σε πολύ θερμό καιρό η καλλιέργεια μπορεί να χρειασθεί και τρία ποτίσματα την εβδομάδα. Η υψηλή παραγωγή αιθέριου ελαίου συνδέεται άμεσα με μεγάλες σε χρόνο αρδεύσεις που φτάνουν ως το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου.
Το κάλιο προσδίδει στη μέντα ανθεκτικότητα σε μυκητολογικές ασθένειες. Οι κοπριές και τα οργανικά εμπορικά λιπάσματα ενδείκνυνται περισσότερο από τα ανόργανα. Επίσης εκτός από το πότισμα, η υψηλή παραγωγή αιθέριου ελαίου συνδέεται άμεσα με πλούσιες αζωτούχες λιπάνσεις.
Μάθε όλα τα μυστικά της καλλιέργειας της μέντας καθώς και όλων των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, στο πρώτο διαδικτυακό σχολείο πράσινης-αγροτικής κατάρτισης e-school by agronomist.gr και ξεκίνησε μια νέα πετυχημένη επιχειρηματική καριέρα.

econews
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο τροχαίο με αρκούδα στον άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή


Νέο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα, (το 12ο στο διάστημα 2009-12) σημειώθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου το βράδυ στις 22:30 στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, στο 5ο χλμ μετά τον κόμβο της Νεάπολης.
Η Τροχαία Κοζάνης ειδοποίησε την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, αφού σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, η αρκούδα είχε μπει στον κλάδο του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση την Καστοριά, όπου συγκρούστηκε αρχικά με διερχόμενο φορτηγό. Η αρκούδα τρομαγμένη, πέρασε το τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα και χτυπήθηκε και από δεύτερο αυτοκίνητο στον άλλο κλάδο.
Στη συνέχεια ξαναπέρασε το διάζωμα και διέφυγε τραυματισμένη υπερπηδώντας τον φράχτη, στο σημείο εισόδου της, ενώ ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου (το οποίο έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές από την σφοδρότητα της σύγκρουσης), σοκαρισμένος ειδοποίησε αμέσως την Τροχαία.
Όταν έφτασε στο σημείο του ατυχήματος η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου LIFE ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ, εντόπισε τα σημεία εισόδου και εξόδου της αρκούδας στην εμφανώς παραβιασμένη περίφραξη.
Μετά από αρκετές ώρες και με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου που διαθέτει η Ομάδα, εντόπισε το τραυματισμένο ζώο. Μόλις η αρκούδα αντιλήφθηκε την ανθρώπινη παρουσία, απομακρύνθηκε τρομαγμένη.
Η κτηνίατρος της Ομάδας, η οποία προσπαθούσε να πλησιάσει το ζώο, δεν κατάφερε τελικά να την αναισθητοποιήσει προκειμένου να προχωρήσει σε διάγνωση και ενδεχόμενη περίθαλψή του, αφού το ζώο αν και φαίνονταν πως είχε δυσκολία στην κίνηση, απομακρύνονταν συνεχώς. Τις επόμενες ημέρες η Ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ θα επισκεφθεί και πάλι την περιοχή για να επανεξετάσει την κατάσταση.
Η ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής (Ε45) και η απουσία ή ελλιπής διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα, συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αρκούδες.
Παρόλο που η Εγνατία Οδός Α.Ε, έχει δρομολογήσει τη χρηματοδότηση τοποθέτησης κατάλληλης περίφραξης μέσα στο επόμενο έτος, στο ενδιάμεσο διάστημα ο κίνδυνος πρόκλησης και νέων τροχαίων ατυχημάτων παραμένει πολύ μεγάλος. Παράλληλα και μέχρι την τοποθέτηση της περίφραξης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, έχει ήδη προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό, με χρηματοδότηση του έργου LIFE ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ, για την εγκατάσταση ειδικής σήμανσης και τεχνικών αποτρεπτικών μέσων τα οποία θα βοηθήσουν στη μείωση της θνησιμότητας άγριων ζώων από τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου.
Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος προτείνουμε επίσης: την εντατικοποίηση της διανομής του ειδικού φυλλαδίου της Εγνατία Οδός Α.Ε στους 2 σταθμούς διοδίων προκειμένου οι οδηγοί να γνωρίζουν ότι κινούνται σε περιοχή που αποτελεί βιότοπο αρκούδας, την τοποθέτηση προσωρινών προειδοποιητικών πινακίδων και πινακίδων μείωσης του ορίου ταχύτητας, αλλά και την εντατικοποίηση των ελέγχων για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

ΚΑΛΛΙΣΤΩ
Διαβάστε περισσότερα » »

Yπέκυψε στα τραύματά του ο άτυχος 44χρονος που το αυτοκίνητό του τυλίχτηκε στις φλόγες

Υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματά του ο άτυχος 44χρονος που νωρίς το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαίδας, όταν το αυτοκίνητό του – για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία – τυλίχτηκε στις φλόγες σε αγροτικό δρόμο στα Κομνηνά Εορδαίας.
Διαβάστε περισσότερα » »