Ο Ιορδάνης Ανδρεάδης είναι γνωστό πως είναι ένας εξαιρετικός χειρούργος με εμπειρία και με γνώση η οποία αναδεικνύεται κάθε φορά στο χειρουργείο. Χιλιάδες άνθρωποι «βρήκαν την υγειά τους» από το νυστέρι του. Ψύχραιμος, μεθοδικός, βέβαιος για κάθε του κίνηση μέσα στο χειρουργείο, παθιασμένος όπως πάντα με την δουλειά του, βλέπει κανείς στο πρόσωπό του, όλους εκείνους τους γιατρούς που παλεύουν καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία για να γιατρέψουν όλους εμάς ή τα συγγενικά μας πρόσωπα.







Πρόσφατα είχα την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά την κάθε του κίνηση, στην διάρκεια εγχείρησης διάρκεια περίπου τριών ωρών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο θαυμασμός στον γιατρό, στον άνθρωπο Ιορδάνη Ανδρεάδη περισσεύει, τα λόγια είναι φτωχά πολλές φορές, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, για να περιγράψουν στο χαρτί τα συναισθήματα των οικείων κάθε ασθενούς, αλλά και τα δικά μου.
Το μεγαλείο της επιστήμης συναντά στο πρόσωπο του Ιορδάνη Ανδρεάδη το μεγαλείο του ανθρώπου και γιατρού. Τον ευχαριστώ από καρδιάς για την μοναδική εμπειρία να τον παρακολουθήσω σε μια εγχείρηση, για τις απαντήσεις του στις απορίες ενός απλού ανθρώπου που δεν γνωρίζει από ανατομία.
Του εύχομαι να έχει πάντα την ίδια δύναμη, ώστε το νυστέρι στα χέρια του να μετράει τα χιλιοστά στο ανθρώπινο σώμα, γιατρεύοντας τις πληγές των ασθενών μια για πάντα.
Ιορδάνη πάντα δυνατός και άξιος όπως τόσα χρόνια
Από καρδιάς σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά, να διαπρέπεις και να συνεχίζεις τον αγώνα που δίνεις καθημερινά σ΄ένα σύστημα υγείας που «μπάζει από παντού» κρατώντας Θερμοπύλες και μάλιστα σε μια περιφέρεια με χιλιάδες προβλήματα, δίνοντας  ελπίδα και κουράγιο να παλέψουμε  όλοι για ένα καλύτερο μέλλον σ ένα υγιές ανθρώπινο περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας.
Απες ας ΄σην  ψ΄ήμ’ πολλά καλά να ελέπ’ς, Θεόν να δί’ σε ντο θέλτς και ντ’ αγαπάς


Δέσποινα Αμαραντίδου - Δημοσιογράφος

kozan.gr