Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

«ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ»…ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ


Δείτε την άποψη του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου απο τα πρακτικά της συνέντευξης σε δημοσιογράφους για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το τελευταίο καιρό, με αυτή την ιστορία με τα ανακριβή στοιχεία, αποδείχτηκε ότι ένας Διοικητής δεν μπορεί δεν είχε εικόνα ούτε για τα κρεβάτια, ούτε για τις προμήθειες όπως συνέβη με το Ιπποκράτειο. Τώρα εδώ πέρα παρουσιάζετε κάτι μαμούθ-σχηματισμούς διοικητικά, δηλαδή περιμένετε από έναν Διοικητή να διοικήσει επαρκώς δύο και τρία νοσοκομεία.
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, χαίρομαι για την ερώτηση, υπερβολικά μάλιστα, γιατί εμφανίζετε τη διαρθρωτική αλλαγή πιο ριζοσπαστική απ’ ότι είναι. Κοιτάξτε, εάν είναι μαμούθ αυτά, τότε τι θα ήταν τα νοσοκομεία που σας προείπα ; Και γιατί όχι και η Κοζάνη μέσα εκεί, και η Πτολεμαΐδα και η Καστοριά και η Φλώρινα; Όχι δεν είναι μαμούθ. Είναι μια μετριοπαθής προσέγγιση, αλλά πάρα πολύ καλή διαρθρωτική αλλαγή κατά την εκτίμηση όσων έχουμε δουλέψει στο εγχείρημα αυτό, θα διοικηθούν πανεύκολα. Πώς διοικείται η Πάτρα και το Αίγιο και τα Καλάβρυτα στο πλαίσιο ενός νομού όπως ήταν ; Πώς έχουμε σήμερα την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Καλλικράτη με τεράστιες περιφέρειες, αυτοδιοικούμενες μάλιστα. Πώς διοικούνται τόσα πολλά θέματα που δεν είναι μόνο το νοσοκομείο και τι κάνει ο ηλεκτρολόγος εδώ, ή ο υδραυλικός, ή οπωσδήποτε ο γιατρός, ή ο νοσηλευτής σε δυο νοσοκομεία που είναι 20 χιλιόμετρα μεταξύ τους, ή και 30; Θα διοικηθούν. Πώς διοικείται και το ζήτημα της καθαριότητας και το ζήτημα της !
αστυνόμευσης και το ζήτημα του παραγωγικού ιστού και το ζήτημα του εξωραϊσμού και το ζήτημα των λιμένων όπου υπάρχουν και το ζήτημα των ορεινών όγκων από Δημάρχους Δήμων Καποδιστριακών ή Καλλικρατικών, ή σε περιφερειακό επίπεδο τα αντίστοιχα από τους Περιφερειάρχες ; Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά πολύ ευκολότερα, πολύ- πολύ ευκολότερα θα διοικηθούν δύο ή τρία το πολύ, όπως τα έχουμε ορίσει νοσηλευτικά ιδρύματα, δεν το φοβόμαστε καθόλου.
 Ομιλία Χρήστου Ζηλίδη, διοικητή 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην ευρεία σύσκεψη για την αναδιάταξη των δυνάμεων του Ε.Σ.Υ. Κατ΄ αρχήν για τη Δυτική Μακεδονία στην Καστοριά και στη Φλώρινα έχουμε ένα φαινόμενο το οποίο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, ας πούμε λιμνάζοντος προσωπικού. Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Άργους Ορεστικό έχει 46 άτομα προσωπικό και ενδεχομένως δύο ή τρεις ασθενείς.
 
Προτείνεται να συγχωνευθεί με το Νοσοκομείο Καστοριάς όχι μόνον για λόγους καλύτερης παραγωγικότητας αλλά και για έναν άλλο λόγο που είναι πολύ σημαντικός, πρέπει οι προνοιακές λειτουργίες να ενσωματωθούν στο σύστημα υγείας το οποίο καλύπτεται από την ασφάλιση, αποτελεί δικαίωμα και δεν είναι φιλανθρωπία.
 
Η άποψή μου είναι αυτή, έχει γίνει δεκτή στο χώρο το δικό μας των υπηρεσιών αυτών, προτείνουμε λοιπόν τη συγχώνευση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με το Άργος Ορεστικό καθώς επίσης και του ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου και του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φλώρινας με το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Σκεφτείτε ότι το Νοσοκομείο Φλώρινας μπορεί να μην έχει φυσικοθεραπευτή, αλλά το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ έχει τρεις φυσικοθεραπευτές.
 
Για το Νοσοκομείο Κοζάνης θεωρούμε αναγκαία τη διοικητική του όχι μόνο σε επίπεδο διοίκησης, αλλά την οργανική του συγχώνευση με το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με διατήρηση της λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων αλλά με τη δυνατότητα και με την ευελιξία που παρέχει ο ενιαίος οργανισμός.
 
Πρέπει να αναπτυχθεί η ΜΕΘ της Κοζάνης, δυστυχώς είμαστε υπόλογοι και εμείς ως Διοίκηση γιατί αυτό το χρόνο δεν το καταφέραμε, δοκιμάζουμε τη μοίρα μας, δυστυχώς προκηρύξαμε τις θέσεις και όλες άγονες είναι, δεν μπήκε κανείς. Προβλέπεται η ανάπτυξη μαγνητικού τομογράφου διαβητολογικού τμήματος και η ανάπτυξη των κτιριακών του εφαρμογών.
 
Στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας έχουμε ήδη σε εξέλιξη την ανάπτυξη ογκολογικής μονάδας, που θα είναι η ογκολογική μονάδα της Δυτικής Μακεδονίας, ήδη έχουν έρθει και οι διορισμοί των δύο γιατρών, προβλέπεται η ανάπτυξη ψυχιατρικού και παιδοψυχιατρικού τμήματος, η ανάπτυξη χειρουργείων ημέρας, η επέκταση των εξωτερικών ιατρείων όπου υπάρχουν δύο σημαντικά κτιριακά έργα στα νοσοκομεία αυτά, η ανάπτυξη του τμήματος αιμοδοσίας και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών υποδομών για το ΤΕΙ της Δυτικής Μακεδονίας.
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ
Αλλά το συγκρότημα Πτολεμαΐδας-Κοζάνης έχει και αρκετές συγχωνεύσεις, ενιαία λειτουργία και ενιαίος οργανισμός θα πει συγχώνευση των στεφανιαίων μονάδων, συγχώνευση των μαιευτικών και των αντίστοιχων παιδιατρικών τα οποία θα πρέπει ως πακέτο να πάνε ή στη μία πλευρά ή στην άλλη και από την άλλη πλευρά συγχώνευση των ουρολογικών και των ορθοπεδικών που επειδή έχουν χειρουργική κατεύθυνση μπορούν και τα δύο ως πακέτο να πάνε στο ένα ή στο άλλο. Αλήθεια κύριε Μαυρίδη που ήταν η κυρία Μπούρτσου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαΐδας και γιατί κανένας απο αυτούς που μίλησαν δεν ανέφερε καν το όνομα της για να πάρει και αυτή τις ευθύνες που τις αναλογούν. Αν κάνω λάθος σας παρακαλώ διορθώστε με. Για την συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στα Γρεβενά ήταν πρώτη μούρη και για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά μια ολόκληρη πόλη ήταν απούσα. Από τις 21-7-2011 που προέκυψε το θέμα ούτε μια δήλωση ούτε μια αναφορά για το θέμα. Απλώς τις 22-7-2011 μια μέρα μετα και για λόγους επικοινωνιακούς ανακοίνωσε πρόσληψη παιδιάτρου.

Σας παρακαλώ η επιστολή μου να δημοσιευθεί όποτε κρίνετε εσείς απαραίτητο, γιατί το θέμα καίει όλους μας εκτός απο τους υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου (βλέπε κυρία Μπούρτσου).Θα μιλήσει επιτέλους για το θέμα η θα κάνει την «πάπια»? Τι την εμποδίζει μήπως η κομματική της ιδιότητα?
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΚΑΪΛΑΡΙΣΤΑΣ ΒΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝ...

Διαβάστε περισσότερα » »

Διαψεύδει ο Μπερλουσκόνι ότι ο Καντάφι τον θέλει νεκρό

Δημοσιεύματα θέλουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να λέει πως ο Καντάφι τον θέλει νεκρό. Διαψεύδει ο ίδιος με ανακοίνωσή του. Τι απάντησε η Κοριέρε Ντέλλα Σέρα.

Ο "Καβαλιέρε" όπως γράφει η εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "κινδυνεύει η ζωή του και εκείνη των παιδιών του διότι ο Καντάφι έδωσε εντολή να τον καθαρίσουν, θέλει να τον δει νεκρό"
Το αβυσσαλέο αυτό μίσος μεταξύ των δυο πρώην φίλων και συμμάχων φέρεται να οφείλεται στο ότι η Ιταλία αποφάσισε να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις για την προστασία των εξεγερμένων της Βεγγάζης, σύμφωνα με τους ιταλούς αναλυτές
"Μέχρι πρότινος, στην Τρίπολη υπήρχαν τεράστιες αφίσες με φωτογραφίες μου και του Μουαμάρ Καντάφι ενώ δίναμε το χέρι. Τώρα, όμως, θεώρησε την στρατιωτική μας επέμβαση, προδοσία", φέρεται να είπε ο μεγιστάνας πρωθυπουργός.
Nα τονιστεί ότι ο Μπερλουσκόνι είχε καθυστερήσει να δώσει "πράσινο φως" στην συμμετοχή της Ιταλίας στις διεθνείς επιχειρήσεις στην Λιβύη και ότι δέχθηκε να προσφέρει την βοήθεια της Ρώμης, μόνον μετά από σχετική ψήφο του κοινοβουλίου, την προτροπή της Ουάσιγκτον και την σύμφωνη γνώμη του προέδρου Ιταλικής της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Διαψεύδει ο Μπερλουσκόνι
Σε ανακοινωθέν της, η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, διαψεύδει το άρθρο "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα" και άλλων εφημερίδων, που αναφέρονται σε δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τις οποίες "ο Μουμάρ Καντάφι θέλει να τον δει νεκρό".

Στο επίσημο αυτό ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, αναφέρεται ότι "πολλές εφημερίδες δημοσιεύουν και σήμερα μια ανθολογία δηλώσεων και φράσεων που αποδίδονται στον πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Είναι όλα αποτέλεσμα της πιο ανθηρής φαντασίας. Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι δεν προχώρησε ποτέ, σε καμία από τις φερόμενες ως αποκαλύψεις σχετικές με τον Μουαμάρ Καντάφι".

Ανταπαντά η Κοριέρε Ντέλλα Σέρα
Η "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", όμως, επιμένει στο δημοσίευμά της και σε απαντητική επιστολή της, τονίζει: "Η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, κατανοεί τους ρεαλιστικούς λόγους που συνδέονται με τη διάψευση της προεδρίας της κυβέρνησης. Επιβεβαιώνουμε, όμως, ότι όσα περιέχονται στο άρθρο του Φραντσέσκο Βερντεράμι, σχετικά με τους φόβους που συνδέονται με τον Καντάφι, ελέχθησαν στο δημοσιογράφο μας, από επιφανείς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του κεντροδεξιού "Λαού της Ελευθερίας" που συνάντησαν τον πρωθυπουργό. Αναφερθήκαμε στις συνομιλίες αυτές, με απόλυτη πιστότητα".
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποζημίωση 50.000 ευρώ σε μαθητευόμενο που έχασε 2 δάχτυλα

Το ποσό των 50.000 ευρώ υποχρεούται να καταβάλει αρτοποιός, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη 18χρονος μαθητευόμενος στο αρτοποιείο του, που έχασε δύο δάχτυλά του, ενώ καθάριζε τη ζυγοκοπτική μηχανή.

Σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, που επικύρωσε εφετειακή απόφαση, με την οποία αυξήθηκε το ποσό της αποζημίωσης από 29.171 ευρώ σε 50.000, ο 18χρονος, ο οποίος σπούδαζε στο τμήμα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής του ΟΑΕΔ, έκανε πρακτική άσκηση σε αρτοποιείο στον Κορυδαλλό. Ο εργοδότης του τον υποχρέωνε καθημερινά μετά το τέλος της παρασκευής των αρτοσκευασμάτων να καθαρίζει τις μηχανές.

Ένα από τα μηχανήματα που καθάριζε ο μαθητευόμενος ήταν και η ζυγοκοπτική μηχανή. Η μηχανή αυτή διαθέτει χοάνη από την οποία εισάγεται η ζύμη, η οποία (ζύμη) στη συνέχεια καταλήγει σε κυλιόμενο ιμάντα. Εντός της χοάνης υπάρχει σε οριζόντια θέση "μαχαίρι", το οποίο κόβει τη ζύμη, καθώς αυτή κατεβαίνει από τη χοάνη και βγαίνει στον ιμάντα.

Η συγκεκριμένη ζυγοκοπτική μηχανή ετίθετο σε λειτουργία από ένα διακόπτη, που ήταν τοποθετημένος στην εμπρόσθια πλευρά του μηχανήματος. Όμως, στο ίδιο σημείο και κάτω ακριβώς από το διακόπτη λειτουργίας της ζυγοκοπτικής μηχανής, ο αρτοποιός είχε τοποθετήσει έναν ακόμη διακόπτη ιδίου μεγέθους και σχήματος, με τον οποίο έδινε ρεύμα σε άλλη συσκευή.

Ο 18χρονος έπρεπε να θέτει τη μηχανή σε λειτουργία και να σπρώχνει με το χέρι του μέσα από τη χοάνη τα υπολείμματα ζυμαριού που είχαν μείνει κολλημένα, προκειμένου να βγουν στον ιμάντα.

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου 2006 ο μαθητευόμενος έλαβε εντολή να καθαρίσει τη ζυγοκοπτική μηχανή.

Έτσι, αφού πρώτα καθάρισε τη χοάνη (στο επάνω μέρος της) με τη μηχανή σε λειτουργία, προκειμένου να συνεχίσει τον καθαρισμό της χοάνης στο εσωτερικό της και στο σημείο που κατέληγε στον ιμάντα, όπου βρισκόταν στο μαχαίρι, πάτησε, όπως του είχαν υποδείξει, το διακόπτη λειτουργίας της μηχανής.

Όμως, αντί να κλείσει το διακόπτη λειτουργίας του μηχανήματος, κατά λάθος, είχε πατήσει τον άλλο όμοιο, δεύτερο, διακόπτη, με αποτέλεσμα η μηχανή να συνεχίζει να λειτουργεί τη στιγμή που έβαζε το αριστερό του χέρι στο εσωτερικό της χοάνης, με συνέπεια το μαχαίρι "να του κόψει εντελώς το δείκτη και το μέσο δάκτυλο από το μέσο της δεύτερης φάλαγγας και πάνω, καθώς και από τον παράμεσο δάκτυλο το μισό επάνω μέρος της ονυχοφόρου φάλαγγας".

Ο ανήλικος δέχθηκε δύο επεμβάσεις στα δάκτυλά του, καθώς δημιουργήθηκε πυόρροια, ενώ στη συνέχεια δεν έβρισκε δουλειά, καθώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει πλήρως στην εργασία του που του ανέθεταν.

Στη δικαστική απόφαση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία στις περιπτώσεις μαθητείας ανηλίκων οι εργοδότες υποχρεούται να τηρούν τους αυστηρότερους όρους ασφαλείας για το μαθητή, να λαμβάνουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία του εργαζομένου μαθητευομένου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ανάθεση καθηκόντων λαμβάνοντας υπόψη την περιέργειά των μαθητευομένων μαθητών και το ριψοκίνδυνο της ηλικίας, τη διάθεση για παιχνίδι κ.λπ.

Παράλληλα, οι εργοδότες οφείλουν, μεταξύ των άλλων, να εξασφαλίζουν στους μαθητευομένους ανήλικους την πλήρη προστασία από τα ατυχήματα, να τους ενημερώνουν για τους ενδεχόμενους κινδύνους, να μην αναθέτουν εργασίες που παρουσιάζουν κινδύνους ατυχήματος τους οποίους οι νέοι δεν μπορούν να εντοπίσουν.

Τον απειλούσε με απόλυση...
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία έχει επικυρωθεί από τη χώρα μας, οι εργοδότες πρέπει να χρησιμοποιούν μηχανήματα που να φέρουν σήμανση "CE" και συνοδεύονται με δήλωση πιστότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Κ.).
Όπως επισημαίνουν οι δικαστές ο αρτοποιός -εργοδότης όχι μόνο δεν είχε αποτρέψει τον ανήλικο να χρησιμοποιεί την επίμαχη μηχανή, όπως όφειλε, αλλά αντίθετα τον υποχρέωνε να την καθαρίζει με την απειλή ότι αν δεν το κάνει κινδυνεύει με απόλυση και μείωση των αποδοχών του.

Επίσης, η επίμαχη μηχανή δεν διέθετε μπουτόν ασφαλείας (stop), δεν είχε σήμανση "CE", ούτε συνοδευόταν από δήλωση πιστότητας Ε.Κ. και δεν ήταν εφοδιασμένη με προφυλακτήρες ασφαλείας ή με σύστημα που να εμποδίζει την πρόσβαση στην επικίνδυνη ζώνη της.

Σύμφωνα με τους δικαστές, ο επίμαχος εργοδότης δεν επέδειξε την απαιτούμενη επιμέλεια και για το λόγο αυτό απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του, όπως ότι ουδέποτε είχε δώσει εντολή στον ανήλικο να καθαρίσει τη μηχανή και ότι από μόνος του ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία και ότι η μηχανή είχε μπουτόν ασφαλείας - stop.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση που αύξησε το ποσό (της πρώτόδικης απόφασης) για την ηθική βλάβη που έπρεπε να καταβληθεί στον ανήλικο κατά 20.000 ευρώ, έχει πλήρη, σαφή και χωρίς αντιφάσεις αιτιολογία και ο εργοδότης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος του τραυματισμού του μαθητευόμενου
Διαβάστε περισσότερα » »

"Η παραπομπή των 11" για την υπόθεση με τα "τρομοπακέτα"


Την παραπομπή έντεκα κατηγορουμένων, για την υπόθεση με τις αποστολές παγιδευμένων πακέτων κυρίως προς πρεσβείες, τον περασμένο Νοέμβριο, που είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια Εισαγγελέας Εφετών, Ξένη Δημητρίου.


Με την πολυσέλιδη πρόταση της, η εισαγγελική λειτουργός ζητά από τους Εφέτες, να διατάξουν με βούλευμα τους την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των Χάρη Χατζημιχελάκη, Νταμιάνο Μπολάνο, Χρήστου Τσάκαλου, Γεράσιμου Τσάκαλου, Παναγιώτη Αργυρού, Αλέξανδρου Μητρούσια, Γιώργου Καραγιάννιδη, Όλγας Οικονομίδου, Γιώργου Πολύδωρου και Μιχάλη Νικολόπουλου.

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται εκτενής αναφορά στον Χάρη Χατζιμιχελάκη, που πρόσφατα καταδικάστηκε σε 25 ετή κάθειρξη στην πρώτη δίκη για την οργάνωση, στον οποίο αποδίδεται «διευθυντικός ρόλος» στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Με την πρόταση ζητείται να παραπεμφθεί ο Χατζημιχελάκης -που το επίμαχο διάστημα ήταν προσωρινά κρατούμενος- για ηθική αυτουργία στις αποστολές των συνολικά 12 «τρομοδεμάτων» στην Αθήνα, σε πρεσβείες και φορείς, αλλά και στο εξωτερικό στους ηγέτες της Ιταλίας και Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκαν την 1η και 2η Νοεμβρίου 2010.

Δύο εκ των κατηγορουμένων είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω μετά από έκρηξη παγιδευμένου πακέτου που είχαν παραδώσει σε εταιρία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μητέρα ετών... 14 και γιαγιά... ετών 30! (pics)

Ένας άνεργος παππούς ετών... 29, μια μητέρα ετών... 14 και το αγόρι της, ετών 15, είναι κάποια από τα μέλη μιας Βρετανικής οικογένειας η οποία, αναντίρρητα, αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση!

 
Ο 29χρονος Σεμ Ντέιβις και η 30χρονη κοπέλα του Κέλι Τζόν από τη Βρετανία  "πλέουν σε πελάγη ευτυχίας" αφού πριν λίγες εβδομάδες η μόλις δεκατεσσάρων ετών κόρη τους έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι!

Ταυτόχρονα, οι δυό τους αποτελούν το πιο νεαρό ζευγάρι που απέκτησε εγγονάκι στη Βρετανία!
"Είμαι πολύ περήφανη για την Τία" δήλωσε η 30χρονη γιαγιά στη βρετανική mailonline, η οποία δεν κρύβει ότι εξεπλάγη όταν έμαθε πως η μικρή της κόρη ήταν έγκυος. "Μετά από ώριμη σκέψη συνειδητοποίησα πως η Τία θα γίνει καταπληκτική μαμά".
H εγκυμοσύνη της νεαρής μητέρας, η οποία όταν "μεγαλώσει" θέλει να γίνει κομμώτρια, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με αρκετά επικίνδυνες επιπλοκές. Εν τέλη όμως κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι.
Ο 15χρονος πατέρας, από την πλευρά του, φαίνεται πως από δω και πέρα θα έχει αρκετές ευθύνες αναλογικά με την ηλικία του.
Όσο για τον 29χρονο παππού της υπόθεσης, τον οποίο μάλιστα οι νοσοκόμες στο μαιευτήριο θεώρησαν για μπαμπά του νεογέννητου, (λογικότατο!), δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τη νεοσύστατη οικογένεια σε ό,τι χρειαστεί.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνοαμερικανός καθηγητής έκανε μεγάλη δωρεά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 

Ο διαπρεπής Ελληνοαμερικανός Καθηγητής, αριστοτελιστής John P. Anton (Ιωάννης Π. Αντωνόπουλος), δώρισε χιλιάδες σπάνια βιβλία στο Εργαστήριο Πλατωνικών και Αριστοτελικών Μελετών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο καθηγητής J. P. Anton αναδεικνύεται ο....
μεγαλύτερος ευεργέτης του Εργαστηρίου,
με δεύτερο κατά σειράν τον Αιγυπτιώτη διαπρεπή Ελληνοαμερικανό Καθηγητή Πλάτωνα Ρήγο. "Και στους δύο, καθώς και σ’όλους τους άλλους, μικρούς και μεγάλους, εκφράζεται ακόμη μία φορά δημοσίως η ευγνωμοσύνη μας", αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Εργαστηρίου.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Να δοθούν αλβανικά ονόματα στις ελληνικές πόλεις της Αλβανίας"!

Το ζητάει ο αντιπρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας


Ο αντιπρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου δικαιοσύνης της Αλβανίας Κρεσνίκ Σπαχίου (Kreshnik Spahiu) ζητά να αλλάξουν τα ελληνικά ονόματα πόλεων της Αλβανίας. Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και μάλιστα όταν μπαίνει από επίσημο κρατικό λειτουργό της...
Αλβανίας γίνεται ακόμη σοβαρότερο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι "ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα ονόματα κάποιων πόλεων, που έχουν ελληνοποιηθεί". Όπως σωστά έγραψε η ιστοσελίδα "ΔΕΡΟΠΟΛΗ",
"το Ελληνικό ΥΠΕΞ θα πρέπει να δει σοβαρά αυτό το ζήτημα, γιατί τα Αλβανικά «άκρα» παίζουν κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή την γείτονος και ηγούνται από κεντρικά πρόσωπα του επίσημου Αλβανικού κράτους. Αν δεν δράσει άμεσα, ίσως σύντομα η πόλη των Αγίων Σαράντα να μετατραπούν σε Qyteti i Dyzetë Shënjtorëve(όπως είναι το αντίστοιχο αλβανοποιημένο τοπωνύμιο)".
Διαβάστε περισσότερα » »

NATO, OHE και Τρόικα αφοπλίζουν οικονομικά τον στρατό και μας παραδίδουν ρακένδυτους οικονομικά στους Τούρκους!

Η λέξη αναβρασμός, στην κυριολεξία της, αποδίδει την κατάσταση που επικρατεί στις Ενοπλες Δυνάμεις σε όλο το φάσμα των βαθμών, αν και οι ανώτατοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν ζωντανά τα τελευταία ψήγματα αισιοδοξίας
.
Σημαντικά έχει υποχωρήσει και η εκπαίδευση, καθώς έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και τα χρήματα Το τελευταίο οχυρό των ένστολων, αυτό που μέχρι και πρόσφατα έφραζε την είσοδο του «άι σιχτίρ» στην καθημερινή πρακτική τους, σύμφωνα με μεγάλη μερίδα αξιωματικών, καταρρέει καθημερινά. Η απαξίωση του έργου τους πρακτικά γκρεμίζει το μοναδικό εναπομείναντα λόγο παραμονής τους στο στράτευμα.

Η κατάσταση που επικρατεί σε πολλές μονάδες χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς απελπιστική σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, ακόμα και καυσίμων ή λαδιών για τα αυτοκίνητα, έχει χτυπήσει κόκκινο, κυρίως σε μονάδες που καλούνται καθημερινά να είναι ενεργές, δηλαδή να έχουν κινήσεις και να χρησιμοποιούν μέσα τα οποία θέλουν καύσιμα, ανταλλακτικά και συντήρηση.

«Κουπί σε δεμένη βάρκα»

Δεκάδες τα περιστατικά στα οποία κάνουν αναφορά για να τεκμηριώσουν τα λεγόμενά τους οι αξιωματικοί, αλλά, όπως μας είπαν οι ίδιοι, δεν έχει καμία σημασία να περιπτωσιολογούμε, καθώς όλες μαζί δείχνουν την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι «δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα διοίκησης». «Πώς να διοικήσεις, πώς να διατάξεις και πώς να τιμωρήσεις όταν η μόνιμη επωδός είναι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχουμε ανταλλακτικά ή καύσιμα ή.... Είναι σαν να τραβάμε κουπί σε δεμένη βάρκα».

Δεκάδες τα περιστατικά που διοικητές και υποδιοικητές κάνουν ότι δεν βλέπουν, όπως και δεκάδες τα περιστατικά που εφευρίσκουν τρόπους να εξοικονομήσουν μερικά χρήματα από τα ΚΨΜ για να βάψουν τους τοίχους ή να επισκευάσουν προβλήματα.

Αδεια ράφια

Εντονο το πρόβλημα και στις αποθήκες ανταλλακτικών, καθώς τα ράφια έχουν αδειάσει και κάθε ανταλλακτικό παραγγέλλεται όταν υπάρξει βλάβη. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το όχημα, πλοίο, αεροσκάφος και άλλα πολλά, παραμένει εκτός χρήσης μέχρι να παραληφθεί. Αδεια όμως και τα ράφια των μονάδων από καθημερινά υλικά, όπως χαρτί τουαλέτας, χαρτί για τους εκτυπωτές και άλλα αναλώσιμα. Ελλείψεις υπάρχουν ακόμα και στα διακριτικά σήματα των μονάδων, με αποτέλεσμα για 350 ευρώ να μη φορούν κάποιοι τα διακριτικά τους.

Αρκετοί ήταν οι αξιωματικοί που, ενώ επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω, εξέφρασαν την άποψη ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιείται η κατάσταση ώστε να μη μεταφέρονται πληροφορίες από ανοιχτές πηγές. Στον αντίλογο άλλοι, που θεωρούν ότι τα πάντα είναι γνωστά, δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και το κουκούλωμα δεν οδηγεί πουθενά αλλού πέρα από την απαξίωση του έργου και του κύρους του.

Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, σε όλες τις μονάδες υπηρετούν στρατιώτες, παιδιά σπουδαγμένα, έξυπνα, που μπορούν να καταλάβουν και βλέπουν την κατάσταση όπως πραγματικά είναι και όχι όπως εμείς θέλουμε να τους την παρουσιάζουμε. Τα παιδιά αυτά μιλάνε στις οικογένειές τους, στους φίλους τους για όσα βιώνουν. Είναι σαν αυτό που λέμε «ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι».

Αξιο προς καταγραφή είναι και το γεγονός ότι οι «καταγγελίες» για αδυναμία εκτέλεσης του έργου τους δεν γίνονται από συγκεκριμένες ομάδες αξιωματικών ή υπαξιωματικών, ούτε αφορούν ένα σώμα, για παράδειγμα τα τεθωρακισμένα, ούτε ένα όπλο. Γίνονται σχεδόν από όλους τους αξιωματικούς που ρωτήσαμε και αφορούν και το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. Οπως μας έλεγαν οι ίδιοι, «βεβαίως υπάρχει διαφορά, καθώς άλλο είναι σήμερα να μην υπάρχουν ρόδες ανταλλακτικές για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα από το να μην υπάρχουν ρόδες ανταλλακτικές για τα άρματα. Οχι ότι είναι λιγότερο σοβαρό αλλά ευτυχώς σήμερα δεν έχουμε πόλεμο, ενώ έχουμε φωτιές».

Ελλιπής εκπαίδευση

Ακόμα ένα στοιχείο στο οποίο αναφέρονται οι αξιωματικοί είναι το θέμα της εκπαίδευσης η οποία έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και τα χρήματα. Η διαθεσιμότητα των μέσων για εκπαίδευση έχει περιοριστεί αρκετά, καθώς οι επιχειρησιακές ανάγκες παραμένουν μεγάλες, ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία για να αντιμετωπιστούν οι σχεδόν καθημερινές τουρκικές προκλήσεις. Κατόπιν αυτού πρέπει τα διαθέσιμα αεροσκάφη πρώτα να καλύψουν τις ανάγκες αναχαίτισης και στη συνέχεια να βάλουν ώρες για εκπαίδευση. Το ίδιο ισχύει και για το Πολεμικό Ναυτικό που έχει μεταφέρει τα πεδία ασκήσεων κάτω από την Υδρα για να μη χρειάζονται μεγάλες μετακινήσεις των πλοίων. Οσο για τα νέα άρματα ούτε λόγος για ασκήσεις, καθώς ακόμα δεν έχουν πυρομαχικά.

Εστιάζοντας σε αυτόν τον τομέα, έλεγαν ότι το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρότατο, καθώς οι επιπτώσεις του δεν φαίνονται σήμερα αλλά θα φανούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οπως μας είπαν χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή ξεζουμίζουμε τους παλιούς και έμπειρους όπου και όταν χρειάζεται. Οταν αυτοί θα φύγουν σε ένα ή δυο χρόνια με ποια εκπαίδευση και ποια εμπειρία θα αντιμετωπίσουν οι σημερινοί νέοι την κατάσταση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ψαριά για γκίνες

Δεν πίστευε στα μάτια του ο Κρις Γκρίμερ, όταν κατάφερε τελικά να βγάλει από το νερό το ψάρι που είχε τσιμπήσει το δόλωμά του. Έσπασε κατά δύο κιλά το ρεκόρ

Το ψάρι έχει μήκος 2,44 μέτρα και ζυγίζει 90 κιλά. Είναι δύο κιλά βαρύτερο από αυτό που είχε πιάσει η Σέλια Πένφολντ πριν ένα χρόνο.
Ο 35χρονος, αφού το ψάρι τσίμπησε το δόλωμα του στον ποταμό Έμπρο, κοντά στη Βαρκελώνη, ξόδεψε μισή ώρα για να καταφέρει να το πιάσει.
Ο Γκρίμερ γιόρτασε το ρεκόρ του ανοίγοντας ένα μπουκάλι σαμπάνια, το οποίο απόλαυσε με τους φίλους του στις όχθες του ποταμού.
"Μου πήρε αιώνες να το βγάλω έξω. Ήταν σαν να τραβάω ένα λεωφορείο" δήλωσε. Μετά τη φωτογράφιση ο Γκρίμερ, άφησε το ψάρι και πάλι στο νερό.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡ...

 Με επιστολή προς τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος ενώνει τη φωνή του με αυτές των τοπικών φορέων κατά την υποβάθμισης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας με την μείωση των κλινών και τη μεταφορά της διοίκησης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.  
Στην δημόσια παρέμβασή του ο κ. Θεόκλητος σε αυστηρή γλώσσα και έντονους χαρακτηρισμούς τόνισε πως «δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός που έχει το μαχαίρι να κόβει στα μέτρα του χωρίς καμία αντικειμενική αξιολόγηση» ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό να επανορθώσει λέγοντας πως «όποιος παίρνει αποφάσεις αυτός αλλάζει και αποφάσεις».
ΔΕΙΤΕ (ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO) ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκρηξη στην Αίτνα(video)

Για έβδομη φορά μέσα στο 2011 η Αίτνα, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, ξύπνησε εκτοξεύοντας από τον κρατήρα της λάβα και στάχτες που έφτασαν σε ύψος εκατοντάδων μέτρων.Οι προηγούμενες εκρήξεις σημειώθηκαν στις 12 και 13 Ιανουαρίου, στις 18 Φεβρουαρίου, στις...
10 Απριλίου, στις 12 Μαΐου στις 9 και 19 Ιουλίου.Σύμφωνα με πληροφορίες για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες η ζημιές ενώ οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την περίπτωση που χρειαστεί να κλείσει το αεροδρόμιο της Κατάνιας.


Διαβάστε περισσότερα » »

Ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Μόσκοβα, τουλάχιστον πέντε οι νεκροί

Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε είναι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Hirondelle στον ποταμό Μόσκοβα αργά τη νύχτα του Σαββάτου. Το πλοίο μετέφερε 17 ανθρώπους, επιβάτες και πλήρωμα. Επτά διασώθηκαν.

Το κρουαζιερόπλοιο ναυάγησε ύστερα από σύγκρουσή του με φορτηγίδα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τις σορούς πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος του πλοίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυστύχημα πιθανότατα οφείλεται στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της ναυσιπλοΐας.

Το ναυάγιο σημειώθηκε τρεις εβδομάδες μετά τη βύθιση τουριστικού πλοίου στον ποταμό Βόλγα, που στοίχισε τη ζωή περίπου 100 ανθρώπων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεσσαλονίκη: Πήρε φωτιά εν πλω...

Ώρες αγωνίας έζησαν χθες το βράδυ οι 512 επιβάτες του πλοίου Αλκυώνη που εκτελούσε το δρομολόγιο Σκόπελος-Θεσσαλονίκη...
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου κατά την διάρκεια του πλου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά μικρής έκτασης στο δεξιό μηχανοστάσιο, η οποία κατασβέστηκε από το πλήρωμα του πλοίου.

Κατά τον κατάπλου του πλοίου, μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων επιβιβάστηκαν προκειμένου να επιθεωρήσουν και να διαπιστώσουν την αιτία της προαναφερθείσας πυρκαγιάς και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είχε προέλθει από το σημείο εξαγωγής καυσαερίων της 2ης κύριας μηχανής.

Το πλοίο κατέπλευσε τελικά με ασφάλεια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σήμερα στις 00.02, αντί προγραμματισμένης 22.50, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΚΥΩΝΗ» προερχόμενο από το λιμάνι της Σκοπέλου, με 512 επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την διαπίστωση και αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεσσηνία: Τα δίχτυα έβγαλαν... αεροπλάνο!

 
Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ψαράς στην περιοχή Μπούκα Μεσσηνίας, όταν ανεβάζοντας τα δίχτυα του είδε πως είχε ψαρέψει συντρίμμια ενός πολεμικού αεροσκάφους!
Ο επαγγελματίας αλιέας, που είχε πάει για ψάρεμα με τη βάρκα του ενημέρωσε άμεσα τις λιμενικές αρχές.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος της Πολεμικής Αεροπορίας, ειδικοί της οποίας έφτασαν στο σημείο.

Στα δυο τμήματα του αεροσκάφους μήκους 30 -40 εκατοστών που είχε ήδη ανασύρει ο ψαράς, προστέθηκαν άλλα τέσσερα με το μεγαλύτερο να φτάνει το ένα μέτρο.

Στο μεγαλύτερο από τα κομμάτια είναι χαραγμένα ο μήνας Οκτώβριος και η χρονολογία 1955, που θα βοηθήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης με την προϋπόθεση ότι θα αναγνωριστεί ο τύπος του αεροσκάφους από τον οποίο
προέρχονται τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πάντως, δεν πρόκειται για αεροσκάφος της τελευταίας 30ετίας.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

580% αύξηση του AIDS μέσα σε ένα χρόνο στο κέντρο της Αθήνας

Τρομακτική αύξηση του AIDS στο κέντρο της Αθήνας. Επανεμφάνιση ξεχασμένων νοσημάτων. Αύξηση και σε κρούσματα ψώρας, σύφιλης και φυματίωσης.


Αύξηση 580% στα κρούσματα του AIDS κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε έρευνα που έκανε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, από τις 9 Ιουνίου έχουν εγκατασταθεί σε Βοτανικό, πλατεία Αμερικής και Βικτωρια κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΟ όπου κάνουν εξετάσεις σε μετανάστες, χρήστες ουσιών και εκδιδόμενες/ους ενώ το χειμώνα πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη έρευνα στο ιστορικό κέντρο.

"Τα πράγματα είναι χειρότερα από ότι περιμέναμε. Αυτή τη στιγμή παρατηρείται έξαρση στην HIV λοίμωξη κατά 580% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό", δήλωσε ο ιατρός Βαγγέλης Λιάπης από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα ποσοστά οφείλονται τόσο στην αύξηση της πορνείας όσο και των χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών.

"Τα έως τώρα δεδομένα μας δείχνουν ότι υπάρχει έξαρση λοιμωδών νοσημάτων όπως είναι οι ηπατίτιδες, η φυματίωση, η ψώρα και τα σεξουαλικών μεταδιδόμενα νοσήματα. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει έξαρση και της σύφιλης.

Επίσης, αυτό που μας σημάνει συναγερμό είναι ότι ο μέσος όρος εκείνων που παρουσιάζουν αφροδίσιο νόσημα αυξάνει πολύ ηλικιακά καθώς βλέπουμε άτομα άνω των 55 ετών να παρουσιάζουν για πρώτη φορά τέτοιο νόσημα
", συμπλήρωσε ο κ. Λιάπης.

Ο ίδιος τόνισε πως λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης των μεταναστών επανεμφανίζονται στη χώρα μας νοσήματα που για χρόνια είχαν εξαλειφθεί, όπως πολιομυελίτιδα. Επίσης, μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν κρούσματα και παρασιτώσεων
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα χέρια της αστυνομίας γιατροί για φοροδιαφυγή

Δικογραφίες σε βάρος δύο γιατρών σχηματίστηκαν από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και άλλων συναφών φορολογικών παραβάσεων.


Μετά από έλεγχο που διενήργησαν κλιμάκια του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας...
διαπιστώθηκε ότι οι δύο γιατροί όχι μόνο δεν εξέδωσαν αποδείξεις, αλλά δεν προχώρησαν ούτε στη σχετική εγγραφή στο βιβλίο επισκεπτών, ούτε και στην επίδειξη των σχετικών βιβλίων.


Οι δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών, μετά το τέλος της προανάκρισης. 


Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας, για την επιβολή των σχετικών φόρων και προστίμων σε βάρος των γιατρών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γνωστή η χρεοκοπία από το 2008

Ο Π.Δούκας και ο Γ.Αλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το ΜαξίμουΣτο φως επιστολές Δούκα προς Καραμανλή για το χρέος και την αδυναμία δανεισμού


Ο Π.Δούκας και ο Γ.Αλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το Μαξίμου   
Τέσσερις επιστολές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς τον τότε πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.

Στις επιστολές του ο κ. Δούκας προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων και τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί.

Αναλυτικά, σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008 τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009, σημειώνοντας: «Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

Στην επιστολή εκείνη ο κ. Δούκας πρότεινε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως αποκρατικοποιήσεις (ΟΤΕ,  ΕΛΠΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κλπ), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών, μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια.

«Χωρίς ανάπτυξη δεν θα έχουμε τα έσοδα που θα στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους. Είναι όμως προφανές πως η ανάταξη δεν μπορεί να έλθει με υπερβολική αύξηση των δημοσίων δαπανών. Τα ελλείμματα, η αυστηρότητα της ΕΕ δεν μπορεί να υποτιμηθούν.

» Επίσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.»

Σε άλλη επιστολή την παραμονή των Χριστουγέννων του 2008, τόνιζε, μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας θα είναι  κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε προεκλογικού τύπου παροχές, όποιες και αν είναι αυτές.»

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο τότε υφυπουργός Π.Δούκας, όσο και ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το Μαξίμου, λόγω της πίεσης των «γαλάζιων» υπουργών.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ 123 ΚΙΛΩΝ ΚΟΚΑΪΝΗΣ


Τραπεζικό στέλεχος και πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπως αποκαλύπτει το Crimes on air συνελήφθη στην Φλώρινα για λαθρεμπόριο 123 κιλών κοκαΐνης. Την σύλληψη για την παρτίδα κοκαΐνης που προέρχεται από την Βολιβία έκανε το κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής. Πρόκειται για τον Ν.Σ που τώρα είναι διευθυντής σε υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην Μακεδονία και ο οποίος μαζί με υφιστάμενό του τραπεζικό υπάλληλο, ανέλαβαν να μεταφέρουν στα Σκόπια το κοντέινερ που στις 19 Ιουνίου είχε φθάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στην υπόθεση εμπλέκεται και τελωνιακός που υπηρετεί στο μεθοριακό φυλάκιο της Νίκης και ο οποίος συνελήφθη επίσης από το αρμόδιο τμήμα του ΣΔΟΕ Αττικής με προϊστάμενο τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο. Ο Ν.Σ επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου στην Μεσογείων, ήταν πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμυντικών Μελετών ενώ διετέλεσε και εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι βαρόνοι τον χρησιμοποιούσαν έκτος από την μεταφορά, για να μπορέσει με τις … γνωριμίες του, να τους πληροφορήσει αν οι αρχές γνωρίζουν κάτι για το κοντέινερ της κοκαΐνης. Μέχρι τα τώρα έχουν γίνει 9 συλλήψεις στην Σερβία και τα Σκόπια, ατόμων που ενέχονται στο ίδιο κύκλωμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ

 

Απορίας άξιο είναι τελικά αν θα ενεργοποιηθεί  η δικαιοσύνη της Φλώρινας  μετά από της εμπρηστικές και ανθελληνικές δηλώσεις του πρόεδρου Μελίτης σε σκοπιανή εφημερίδα  με άκρως  προσβλητικά μηνύματα για τους Έλληνες  και την Ελλάδα .
Έχει αναστατωθεί η τοπική κοινωνία, από τους απαξιωτικούς εθνοτικούς χαρακτηρισμούς και διαχωρισμούς, τα ιστολόγια να  έχουν πάρει φωτιά, τα  δε σχόλια εμπρηστικού περιεχομένου είναι στα ύψη , η οργή των πολιτών  ξεχειλίζει ,  όλοι οι τοπικοί άρχοντες έχουν ενοχληθεί οι πολιτευτές και οι βουλευτές έβγαλαν καταδικαστική ανακοίνωση.
Ζητούμε να ελεχθει ο πρόεδρος Μελίτης (και με το καλλικρατικό νόμο και με το σύνταγμα)  για της δηλώσεις του  που ως μάλιστα δημοτικός άρχων, άσκησε εξωτερική πολιτική (Δήλωσε "ευτυχισμένος" που φιλοξενεί "Τούρκους" από τη "Δυτική Θράκη", προχώρησε ο ίδιος στον ετεροπροσδιορισμό τους ως "Τούρκων", παρά τις συνθήκη της Λωζάνης), βάφτισε την διοικητική περιφέρεια της Ελληνικής Δημοκρατίας στην οποία είναι αιρετός ως "Αιγαιακή Μακεδονία", ετεροπροσδιορίζοντας τους κατοίκους αυτής ως "Αιγεάτες Μακεδόνες" και προσέβαλλε με απαξίωση τη χώρα της οποίας υπήκοος είναι και στην οποία έχει και υποχρεώσεις, εκτός από δικαιώματα.
Η κοινότητα της οποίας είναι πρόεδρος χρηματοδοτείται από τον ελληνικό προϋπολογισμό και επίσης έχει υποχρεώσεις κι όχι μόνο δικαιώματα
Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!
Όπως το  1990, το πρωτοδικείο Φλώρινας απέρριψε την αίτηση εγγραφής του σωματείου στα βιβλία σωματείων της Φλώρινας, με το αιτιολογικό, ότι "σκοπός του συλλόγου ήταν η προώθηση της ιδέας ότι υπάρχει μια Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το εθνικό συμφέρον και σε αντίθεση με το νόμο".
και στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο, ο οποίος επίσης απέρριψε το αίτημα, για "προφανή παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας".
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2006,(αριθμός 243/2005) το εφετείο Μακεδονίας, αποτελούμενο από λαμπρούς δικαστές, εξέδωσε μια απόφαση-σταθμό, για το λεγόμενο "Μακεδονικό" πρόβλημα.
Δεν πρόκειται απλά για μια απόφαση δικαστηρίου, αλλά για ένα μάθημα ιστορίας, στο οποίο καταγράφεται το όλο πρόβλημα.


ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΜΣΜ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΤΡΑ!!!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα » »