Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Μια φωτογραφία που προκαλεί σκέψεις - Θαύμα ή «παιχνίδι» του φακού;

Ένας σταυρός εμφανίζεται μέσα στο πλάνο της μηχανής την στιγμή που ο ηρωικός πιλότος προσπαθούσε να σώσει τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου στην χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ριτσώνας και τις περιούσιες πολλών πολιτών. 



Θεϊκό σημάδι; Παιχνίδι του φακού; Κάθε ένας θα δει αυτό που πιστεύει.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο blog evia--halkida.blogspot.gr και όπως υποστηρίζει ο φωτογράφος δεν έχει υποστεί την παραμικρή επεξεργασία.



dogma
pisoapothnkoyrtina
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζει και πάλι ο τρόπος συλλογής των αποδείξεων – Ποιες θα «περνούν» από την εφορία


Αλλάζει και πάλι ο τρόπος συλλογής των αποδείξεων – Ποιες θα «περνούν» από την εφορίαΝέο σύστημα συλλογής αποδείξεων θα ισχύσει από τις αρχές του 2014 όπως έχει προαναγγείλει από τη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι του Υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναγνωρίζονται μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή, γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κέντρα διασκέδασης .
Οι φορολογούμενοι δεν θα συλλέγουν αποδείξεις από όλες τις συναλλαγές τους, όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή , όπως γράφει η ιστοσελίδα euro2day, δεν θα είναι αναγκασμένοι να μαζεύουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τα οποία έτσι κι αλλιώς εκδίδουν αποδείξεις.
Με βάση τις ίδιες πηγές, προτείνονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ισχύον σύστημα, με βασικότερη τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για όσους μαζεύουν αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Παράλληλα, θα καταργηθεί η ποινή που επιβάλλεται σήμερα (22%) επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος, σύμφωνα με τον νόμο (το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις).

Πηγή: iefimerida
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ:Δείτε τι κρύβει ο πάτος της οδοντόκρεμάς σας!

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι υπάρχει ένα διαφορετικό χρώμα στο κάτω μέρος της συσκευασίας κάθε οδοντόκρεμας;
Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα χρώματα;

Πράσινο: Φυτική
Μπλε: Φυτική με προσθήκη φαρμακευτικής ουσίας
Κόκκινο: Φυτική με προσθήκη χημικής σύνθεσης
Μαύρο: Μόνο χημική σύνθεση
Προσοχή λοιπόν στις οδοντόκρεμες που αγοράζετε!...


thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπείρα παρανόμων Αλβανών υλοτόμων αποψίλωναν τον Γράμμο στην Καστοριά

Σπείρα παρανόμων Αλβανών υλοτόμων αποψίλωναν τον Γράμμο στην Καστοριά Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν το μεσημέρι στον Γράμμο Καστοριάς, 3 Αλβανοί, ενώ αναζητούνται άλλοι 7 ομοεθνείς συνεργοί τους, που κατάφεραν και διέφυγαν περνώντας επί αλβανικού εδάφους, γιατί προέβησαν σε παράνομη υλοτομία.
Κατασχέθηκαν 4 Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα φορτωμένα γεμάτα ξύλα από δεκάδες παρανόμως κομμένα δέντρα και 4 αλυσοπρίονα.




Διαβάστε περισσότερα » »

Καταργείται η διπλή σύνταξη σε βουλευτές υπουργούς και αιρετούς

Με την τροπολογία αίρεται η ισχύς της εγκυκλίου του ΙΚΑ που εξεδόθη αρχές Αυγούστου και έδινε στους βουλευτές και στους άλλους αιρετούς δυνατότητα να λαμβάνουν διπλή σύνταξη, προκαλώντας τις αντιδράσεις
Καταργείται με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, η δυνατότητα που δινόταν σε υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές και σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μετράει ο χρόνος της θητείας τους τόσο για τη βουλευτική σύνταξη ή χορηγία όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα.
\ Συγκεκριμένα, καταργείται η σχετική διάταξη του νόμου 3863/2010 που παρείχε τη δυνατότητα σε όσους κατέχουν τη βουλευτική ιδιότητα, θέση υπουργού ή υφυπουργού, καθώς και των αιρετών προέδρων κοινοτήτων, δημάρχων και νομαρχών του προϊσχύοντος καθεστώτος, είτε να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους ή να αναγνωρίσουν το χρόνο της θητείας τους στους συγκριμένους κλάδους οποτεδήποτε (δηλαδή να μετράει ο χρόνος της θητείας τους τόσο για τη βουλευτική σύνταξη ή χορηγία όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα).
Όπως αναφέρεται, δε, στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «η ανωτέρω διάταξη δεν έχει νόημα για όσους απέκτησαν ή αποκτήσουν τις εν λόγω ιδιότητες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4093/2012, δεδομένου ότι έπαυσαν να ισχύουν για τα πρόσωπα αυτά οι διατάξεις για τη βουλευτική σύνταξη και τη χορηγία δημάρχων και πλέον συνεχίζουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στους φορείς που ασφαλίζονταν πριν την εκλογή τους».
Με την ίδια τροπολογία, υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όσοι απασχολούνται ή παρέχουν υπηρεσίες έναντι αμοιβής στις ανεξάρτητες αρχές (εφόσον δεν υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση άλλου ταμείου), καθώς και οι συνταξιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ασφαλιστικού φορέα που παρέχουν και πάλι εργασία ή υπηρεσία με αμοιβή, αλλά δεν ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε άλλο φορέα.
Η τροπολογία κατατίθεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, για τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις κοινωφελείς περιουσίες.
Πλέον με την τροπολογία αίρεται η ισχύς της εγκυκλίου του ΙΚΑ που εξεδόθη αρχές Αυγούστου και έδινε στους βουλευτές και στους άλλους αιρετούς δυνατότητα να λαμβάνουν διπλή σύνταξη, προκαλώντας τις αντιδράσεις
Δηλώσεις Βρούτση
"Η σημερινή κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευση της για κοινωνική δι­καιοσύνη παντού" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας που καταργεί τη δυνατότητα σε βουλευτές, υπουργούς, και αι­ρετούς να αναγνωρίζουν και να εξαγοράζουν τους χρόνους που αντιστοι­χούν στη θητεία τους είτε για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος είτε για προσαύξηση του ποσού της σύνταξης τους. Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση "καταργεί μία διάταξη προγενέστερου της παρούσας κυβέρνησης νομοθετήματος, η οποία ήταν ευνοϊκή για τους βουλευτές και τους αιρετούς. Έχουμε τονίσει ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να δίνουν πρώτοι το καλό πα­ράδειγμα" τόνισε ο κ. Βρούτσης.-

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

3Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ


 
Σας προσκαλούμε στο 3ο Φεστιβάλ φιλαρμονικών που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ παράλληλα φέτος θα γιορτάσουμε μαζί και τα 50 χρόνια ενεργής δράσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Εορδαίας «Αριστοτέλης».
Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του φεστιβάλ είναι στις 31 Αυγούστου και στην 1 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21:00 μ.μ . Και τις δύο μέρες θα  προηγηθούν παρελάσεις των φιλαρμονικών από διάφορα σημεία της πόλης με προορισμό την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας  όπου και θα πραγματοποιηθούν  οι συναυλίες.
Σκοπός και στόχος μας είναι με αυτό το φεστιβάλ να αναπτύξουμε μουσικό, δημιουργικό διάλογο μεταξύ των συλλόγων φιλαρμονικής,  να συνενώσουμε τους ανθρώπους που αγαπούν την μουσική,  να πυροδοτήσουμε συναισθήματα αγάπης και φιλομάθειας για την μουσική στους λιγότερο μυημένους και να παρέχουμε στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μουσικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.
Συμμετέχουν οι Φιλαρμονικοί Σύλλογοι : Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης , Δήμου Δοξάτου Δράμας, Δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών και «Αριστοτέλης» Δήμου Εορδαίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι λόγοι που υπέβαλα την παραίτησή μου από την πλειοψηφούσα παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας (της Σοφίας Απαζίδου)

sofia_apazidou Προς απάντηση των ενδιαφερόμενων ,
Επειδή, όντως είναι δύσκολο να πληροφορηθεί κανείς τα γεγονότα, λόγω του ότι δεν είναι καταγεγραμμένα εκτός και αν προστρέξει στην απομαγνητοφώνηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, περιγράφω τη ροή των θεμάτων ημερήσιας διάταξης και τις βασικές θέσεις μου ως την ώρα της παραίτησής μου. 
1. Απόσυρση του 1ου θέματος από τη Δήμαρχο Εορδαίας αιτιολογώντας ότι το θέμα μπήκε στην πρόσκληση των θεμάτων εκ παραδρομής και το θέμα συζητήθηκε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. (η διατύπωση του θέματος στην πρόσκληση ήταν γενική και δε σε προϊδέαζε για το τι και ποιους αφορούσε). Όταν ο εισηγητής αποσύρει το θέμα δεν υπάρχει λόγος και για σχόλια. Όμως θεώρησα ότι είναι απαραίτητο να ενημερώσω τους συναδέλφους μου ότι ενδεχόμενα κινδυνεύουν να συρθούν στην Περιφέρεια για ό,τι ψήφισαν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της προσφυγής που έγινε από τους έννομα ενδιαφερόμενους πολίτες, (είχα υπόψη μου να ζητήσω από τη Δήμαρχο να αναφερθεί στα γεγονότα του θέματος). Στη φρασεολογία μου χρησιμοποίησα την έκφραση : «εκ του πονηρού αποσύρεται το θέμα αφήστε με να σας εξηγήσω….». Τότε δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος ο οποίος ευνόησε την εισηγήτρια. Επίσης από κουβέντες με την αντιπολίτευση στο διάλειμμα αντιλήφθηκα ότι η ίδια δεν είχε διάθεση να μάθει. Έτσι το πρώτο θέμα αποσύρθηκε και δεν δόθηκαν απαντήσεις ούτε επεξηγήσεις ….. στα ερωτηματικά μου.
2. Το δεύτερο θέμα αφορούσε την πληρωμή των δικηγόρων οι οποίοι ασχολήθηκαν με τις μετεγκαταστάσεις της Μαυροπηγής. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι η επιλογή των ονομάτων για όποιους ασχολούνται με τις εκλογές θύμιζε τις επόμενες επιλογές εκλογών από την πλειοψηφούσα αρχή. Εκτός του ότι δεν μπορούσε ηθικά (σύμφωνα με τις τραγικές οικονομικές καταστάσεις που διανύουμε) να δικαιολογηθεί το γεγονός πως δημοτικός υπάλληλος (νομικός) μπορεί να επαναπροσληφθεί από το δήμο με κάποιο είδος σύμβασης και να ξαναπληρωθεί για δουλειά που κάνει στο δήμο.
3. Το τρίτο θέμα αφορούσε στην αγορά κτημάτων στην περιοχή του Κυνοκομείου με ύψος αντίτιμου 503.000 €. Τουλάχιστον αυτό έλεγε η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δήμαρχος την ώρα της εισήγησης προσθέτει και δεύτερο θέμα με την αιτιολογία ότι η υπηρεσία ορκωτών εκτιμητών εκτίμησαν και τα κτήματα στο Κουρί, τα οποία είναι απαραίτητα για τις μετεγκαταστάσεις. Επεξηγώ πως η πρόσθεση του δεύτερου σκέλους της αντίστοιχης εισήγησης έγινε εσκεμμένα για να μπορεί να ψηφιστεί πιο εύκολα την ώρα εκείνη και το πρώτο σκέλος που αφορούσε στα αγοραζόμενα κτήματα για τους λαχανόκηπους.
Χωρίς να θέλω και πάλι να παραθέσω όλη την επιχειρηματολογία μου, κομβικό σημείο στην τοποθέτησή μου ήταν το γεγονός ότι αν υπήρχαν χρήματα θα μπορούσαμε να τα διαθέσουμε στο ΒΙΟΠΑ για το οποίο ούτε λόγος γίνεται αλλά ούτε και διοικητικά συμβούλια (;;;) και ίσως είναι ένας από τους ελάχιστους μοχλούς αναπτυξιακής κίνησης για την περιοχή μας ακόμα και με τα λάθη που έγιναν ως σήμερα (η ΑΕΒΑΛ μας ενδιαφέρει πάρα πολύ,αφορά όμως στο παρελθόν, το ΒΙΟΠΑ που αφορά στο παρόν και στο μέλλον, όχι;).
Επίσης, στην εισήγηση αναγράφονταν μόνο οι αρχικοί κληρούχοι του 1935 και όχι οι σημερινοί ιδιοκτήτες. Το τελευταίο ήταν κάτι πολύ εύκολο αν ο νομικός σύμβουλος του Δήμου επισκεπτόταν μία μέρα το υποθηκοφυλακείο (μέσα στο 8μηνο που είχε στη διάθεσή του ο δήμος). Όμως από την άλλη, με ποιους συζήτησε ο Δήμος για τα στρέμματα αυτά και μπήκε στη διαδικασία να ορίσει και εκτιμητές; Αν οι σημερινοί ιδιοκτήτες δεν θέλανε να τα πουλήσουν; Επίσης, 503.000 € συν τα συμβολαιογραφικά, δικηγορικά κλπ είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό και δεν ξέρουμε από πού θα πληρωθεί. (Αν πληρωθεί από τον Τοπικό Πόρο δεν ικανοποιεί τις συνθήκες απόδοσής του περί δημιουργίας θέσεων εργασίας κ.α).
Τέλος, η εισήγηση για το θέμα …. παρέλειπε τους σημερινούς δικαιούχους για λόγους τους οποίους πρέπει μάλλον να υποθέσουμε. Άραγε τι κρύβεται πίσω από αυτή την αγορά; Ίσως ο χρόνος να δείξει.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »