Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τέθηκε σε ισχύ οδηγία της ΕΕ για απαγόρευση εκατοντάδων φάρμακων φυτικής προέλευσης.

Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των βοτάνων με φαρμακευτικές ιδιότητες,και ειδικότερα με το θέμα του Codex Alimentarius.


Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της dailymail, από 30-04 2011 και στο εξής βρίσκεται σε ισχύ η σχετική οδηγία της απαγόρευσης των βοτάνων. Πιο συγκεκριμένα:


"Οι ασθενείς χάνουν την πρόσβασή τους σε εκατοντάδες φάρμακα φυτικής προέλευσης σήμερα, μετά από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ. 

Οι πωλήσεις όλων των βοτανικών φαρμάκων ,εκτός από ένα μικρό αριθμό δημοφιλών προϊόντων για «ήπιες» ασθένειες, όπως είναι η Echinacea για το κρυολόγημα και το Βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum) St John's wort για την κατάθλιψη έχουν απαγορευθεί.


Για πρώτη φορά τα παραδοσιακά προϊόντα πρέπει να αδειοδοτούνται ή να συνταγογραφούνται από ειδικό (ο έχων την άδεια στο εξής να φτιάξει το φάρμακο).

Τόσο οι ειδικοί, όσο και οι παραγωγοί των βοτανικών φαρμάκων, φοβούνται ότι θα αναγκαστούν ως αποτέλεσμα τωνκανονισμών αυτών να αποκλειστούν από την εργασία τους.

Ορισμένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά «διασώθηκαν» μετά την έγκριση ενός σχεδίου για το Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας (Health Professions Council) από τον Γραμματέα Υγείας Andrew Lansley (Secretary of State for Health), για τη δημιουργία μητρώου επαγγελματιών που θα παρέχουν τα φυτικά φάρμακα χωρίς άδεια.
Ωστόσο, πολλά φάρμακα χάθηκαν καθώς δεν μπόρεσαν όλοι να αντέξουν τα οικονομικά μεγέθη της διαδικασίας αδειοδότησης που κοστίζει μεταξύ £80.000 και £120.000.


Τουλάχιστον 50 βότανα, συμπεριλαμβανομένων HORNY GOAT WEED(το λεγόμενο φυσικό Viagra), οι Κάψουλες Κράταιγου(Hawthorn Berry) που χρησιμοποιείται για τον πόνο της στηθάγχης και η Διοσκορέα ή Γιαμ (wild yam ) δεν θα διατίθενται (αποθηκεύονται) πλέον στα καταστήματα υγιεινής διατροφής, αναφέρει ο Βρετανικός σύνδεσμος βοτανικών φαρμάκων (British Herbal Medicine Association)."
 
Διαβάστε περισσότερα » »

O OSAMA, O OBAMA, TO ΨΥΓΕΙΟ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ.!!

Τελικα φένεται πως ζουμε σε ενα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ συνωμοτικό, κατασκότεινο, και περα απο κάθε φαντασία αδίστακτο κόσμο. Απο την περασμένη εβδομάδα ο Μπάρακ Ομπαμα (και οτι φυσικά αντιπροσωπεύει) βρίσκεται απρόσμενα , αντιμέτωπος με το ένδεχομενο να χάσει το προεδρικό αξίωμα καθόσον αποκαλύπτεται οτι το πιστοποιητικο γένησης που έχει κατατεθεί απο αυτόν, ειναι.πλαστό.!! Ουτε λιγο ουτε πολύ , αποκαλύπτεται ότι πιθανότατα ΔΕΝ έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, πράγμα που είναι απαραίτητο σαν προυπόθεση για κάποιον που θέλει να.....
διεκδικησει το προεδρικό αξιωμα. Το αναλυτικό πιστοποιητό γένησης που παρουσίασε ο Λευκος Οικος την περασμένη εβδομάδα, μετά απο πιέσεις του Τυπου, απο καποια κλινική της Χαβαης, εξετάσθηκε απο ειδικούς στα ηλεκτρονικά, και φαίνεται οτι εχει υποστεί μιά σειρα παραποιήσεων πολλες απο τις οποίες είναι τοσο εξώφθαλμα εσκεμμένες, που θέτουν σε άμεση αμφισβήτηση την αυθεντικότητά του...
Και ενω η κοινη γνώμη αρχίσει να βράζει, ο Πρόεδρος σε πρώτη φάση προσπαθεί να διασκεδάσει τίς εντυπώσεις προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις. Και αφου τα πράγματα αρχίσουν να αγριεύουν, γιατι τον αμερικάνο καλλυτερα να του απαυτώσεις την μάνα παρά να τού πείς ψέμματα, και καθως αρχίζει να υπάρχει ανοικτη και δημόσια αμφισβήτηση για το αν είναι συνταγματικά νόμιμη η εκλογή του Μπαρακ Ομπαμα σαν Πρόεδρος των ΗΠΑ......, τότε σκάει το μεγάλο νεο.!!!

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός..! Τα κομάντα των ΗΠΑ μετά μιά "εντυπωσιακή επιχείρηση", ξετρυπώνουν τον Μπιν Λάντεν που τον έψαχναν στα βουνά και αυτός είτανε σε μιά αριστοκρατική βιλίτσα κοντα στην πρωτεύουσα του Πακισταν ,,,,τον σκοτώνουν επι τόπου, καινε το σπιτι του και οτι άλλες αποδείξεις χρειάζεται...για να μη γινει δήθεν το σπίτι τόπος προσκυνήματος, και τον πετάνε στα γρήγορα στη θάλασσα. να τον φάνε οι καρχαρίες..!!!!! Βέβαια, οσο είδατε εσείς κατι..αλλο τοσο είδα και εγώ..!! Ο κόσμος λυτρώνεται, Ο Ομπάμα απο την αμφισβήτηση πέρασε σε μηδέν χρόνο στο πάνθεο των ηρώων....και η ζωή συνεχίζεται. Φυσικα κάποια στιγμη θα εμφανιστει και κάποιο βιντεάκι της επιχείρησης όμορφα σκηνοθετημένο, μάλλον απο τον μαίτρ του είδους Σπήλμπεργκ (από αυτα σκίζουν οι αμερικάνοι) με κάποιον φουκαρα πού θα μοιάζει πολύ στον Μπιν Λάντεν, και ο κόσμος θα χαζεύει στις τηλεοράσεις τα περα απο καθε αμφισβητηση ντοκουμέντα,,!!

Αυτο ομως που ψυθιρίζεται όλο και πιό πολύ, είναι η πεποίθηση οτι ο μακαρίτης ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως πολλοι επίσημοι εχουν υποστηρίξει, εχει αποβιώσει πρό πολλού απο φυσικά αιτια αφου υπεφερε από ενα σωρό αρρώστιες , στις αρχες του 2002, και η οικογένεια του παρέδωσε το πτώμα του στη CIA ( μην ξεχνατε οτι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι φυγάδευσαν την οικογενεια του Μπιν Λαντεν στη Σαουδική Αραβια δυο μέρες μετα την κατάρευση των Πύργων). Και εδω τώρα είναι το ζούμι της υπόθεσης..Οι Αμερικανοί στη συνέχεια κατέψυξαν το κατα τα άλλα άχρηστο πτώμα , με σκοπό να πάιξουν το "χαρτί" ¨του Μπιν Λάντεν , οτι δηλαδή ο μισητός τρομοκρατης εξολοθρεύθηκε , σε περίπτωση που ο Μπούς (που εξυπηρετουσε τα συμφέροντα τόσων και τόσων εταιρειων στον πόλεμο του Ιράκ) θα κινδύνευε στις εκλογές του 2004.!!! Μάλιστα το 2003 ο Μπούς προετοίμαζε το έδαφος για αυτό το ένεδεχόμενο, λέγοντας ότι ο αμερικανικές υπηρεσίες βρίσκονταν πολύ κοντά στα ιχνη του Μπιν Λαντεν και ήταν θέμα χρόνου να τον πιασουν ή να τον σκοτώσουν....!!!
Οι εκλογες έγιναν, ο Μπους επανεξελέγη, και το "πυρηνικό όπλο" Μπιν Λάντεν έμεινε στα συρτάρια...η μάλλον στα ψυγεία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ μέχρι χθές, ώσπου ο τωρινός Πρόεδρος έκρινε ότι είναι η ώρα να χρησιμοποιηθεί (για λογους εθνικής ασφάλειας). Διότι, φανταστείτε τι θανάσημο πλήγμα θα ήταν για την παραπέουσα και καταρέουσα οικονομικά Αμερική, να αποκαλυφθεί οτι ο Προεδρός της εχει εκλεγεί παράνομα.. Θα ήταν δηλαδή η απόλυτη ξεφτίλα......


Τέλος λοιπόν καλό, όλα καλά..!!..Ο λαός πανηγυρίζει, μαστουρωμένος απο την θεαματική νίκη κατα της "τρομοκρατίας" .. γράψανε στα αρχίδια τους το μαιμουδένιο πιστοποιητικό γέννησης του Ομπαμα......ο πρόεδρος κέρδισε αυτόματα τις καρδιές των παραληρούντων απο ενθουσιασμό αμερικανων....φροντίζοντας μάλιστα ο ίδιος να ανακοινώσει το χαρμόσυνο γεγονός.....ενω οι άραβες δεν ξέρουν ποιόν να πιστέψουν, και ακόμα ψάχνονται αν πρέπει να εκδικηθούν , ποιόν να εκδικηθούν..... και για ποιό λογο.!!! Μπάχαλο δηλαδή..!

Αρρωστημένη φαντασία.?? Θα έλεγα μάλλον αρρωστημένη αλήθεια....

Αν εχετε αντιρήσεις για τα παραπάνω διαβάστε τις κατα καιρούς δηλώσεις κορυφαίων επισήμων και μάλιστα και Αμερικανών για το θέμα, για να φρεσκάρεστε την γεμάτη από αχρηστες πληροφορίες βομβαρδισμένη μνήμη σας , η ρίξετε και μια ματιά στο παρακάτω αρθρο...

Κurt Nimmo and Alex Jones
Διαβάστε περισσότερα » »

Φυλή Χούνζα: O μακροβιότερος λαός στον κόσμο!

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος...
είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το φαινόμενο αυτό δεν .......
άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και....
τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.
* Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.
* Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.
Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα)..
* Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.
* Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της
επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).
Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο - είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].

Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.

Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο

Το Βήμα ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς); Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:
α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.
Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς... Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες.
Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.
* Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας
έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
Αν λοιπόν αυτοί οι <<κύριοι>> έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή και αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.
> Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες.
> Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, - σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε, δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.
Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό - και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο.
Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους.
Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτείστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.
Κανόνας Νο1:
* Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.
* Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.
* Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.
* Τρώτε αγκινάρες (πικρές).
* Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη
υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό - αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.
Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η


Επιτροπή Ε, κατατάσσει τα πικρά βότανα ως
εξής:
* (1) κάσσια (quassia amara)
* (2) γεντιανή
* (3) άγρια αψιθιά.
* (4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,
* (5) Centantium pulchellum,
* (6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τόβρίσκετε
στα φαρμακεία).
* 7) φλούδα νεραντζιού.
* 8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).
* 9) Ραδίκι.
* 10) κανέλα.
* 11) κόλιανδρος.
Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.
Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεγάλο ενδιαφέρον για το Φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ

Μεγάλο ενδιαφέρον για το Φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ
Πολλοί στρατηγικοί εταίροι, 21 για την ακρίβεια, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κατέθεσαν πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού πάρκου στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα από κοινού με τη ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΔΕΗ ΑΕ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Εξεύρεση Μακροχρόνιου Στρατηγικού Εταίρου στο Πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την από κοινού ανάπτυξη με τον όμιλο ΔΕΗ ενός σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος περίπου 200mw στο Νομό Κοζάνης, την κατασκευή και λειτουργία ενός εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταικών συστημάτων, και ενδεχομένως την επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας σε από κοινού ανάπτυξη και άλλων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και ενδεχομένως και άλλες ενεργειακές – τεχνολογικές δράσεις στην περιοχή.
Η διαδικασία, που διενήργησε η κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29 Απριλίου με την κατάθεση 21 προτάσεων (βλ. συν. Πίνακα). Αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ των συμμετεχόντων συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας ενεργειακής αγοράς, ενώ συνολικά συμμετέχουν εταιρείες από 9 χώρες εκτός της Ελλάδος.
Μετά την εξέταση των προτάσεων, θα ενεργοποιηθεί η 2η φάση της διαδικασίας επιλογής Στρατηγικού εταίρου, που συνίσταται στην Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων από όσες εκ των εταιρειών ικανοποίησαν με τις προτάσεις τους τα κριτήρια αποδοχής της 1ης φάσης, δηλαδή της φάσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Πίνακας εταιρειών που κατέθεσαν πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
1. Lanco Solar International Ltd (Ινδία)
2. Κοινοπραξία Μακεδονική Φωτοβολταϊκή: Ελλάκτωρ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε., ΙΝΤΡΑΚΑΤ, DAMCO Energy S.A., Διεθνής Κατασκευαστική A.T.T.N.E. (Ελλάδα)
3. Toshiba Corporation – Mitsubishi Corporation (Ιαπωνία)
4. Siemens AG - Siemens A.E. (Γερμανία)
5. China North Industries Corp. (NORINCO) - ΑΤΕΣΕ Α.Ε. (Κίνα - Ελλάδα)
6. Elecnor S.A. (Ισπανία)
7. Yingli Green Energy Holding Co. (“Yingli Solar”) (Κίνα)
8. Q-Cells SE – REC – Schneider Electric (Γερμανία - Νορβηγία)
9. SunEdison Hellas Solar Energy S.A. (μητρική: ΗΠΑ)
10. SPWR Solar Energeiaki Hellas (100% θυγατρική της SunPower Corp.) – METKA Α.Ε. (ΗΠΑ – Ελλάδα)
11. Κοινοπραξία ESSE s.rl.: Enel Green Power Spa - Sharp Corporation – Sharp Electronics (Italia) Spa (Ιταλία Ιαπωνία)
12. EDF Energies Nouvelles (Γαλλία)
13. Hanergy Holding Group Ltd (σε συνεργασία με τη 5K Enterprises S.A.) (Κίνα)
14. Shanghai Aerospace Automobile Electromechanical Co. Ltd (Κίνα)
15. AES Solar Energy Limited (ΗΠΑ)
16. Enolia Energy S.A. – ITOCHU Corporation – Abeinsa Ingeniera y Construccion S.A. – Solar Cells Εναλλακτικά Συστήματα Παραγωγής Ενέργειας Α.Ε. – Yingli Green Energy Holding Co. Ltd (Ελλάδα – Ιαπωνία – Ισπανία – Κίνα)
17. J&P AVAX S.A. – Sorgenia SpA – Würth Solar GmbH Co., KG (Ελλάδα - Ιταλία – Γερμανία)
18. Centrotherm Photovoltaics AG – Dongfang Electric International Corporation - DTS Hellas S.A. (Γερμανία – Κίνα - Ελλάδα)
19. Sojitz Corporation – ISOLUX INGENIERIA S.A. (Ιαπωνία - Ισπανία)
20. CEEG Research Solar Institute Co. Ltd* (Κίνα)
21. GMG International Engineering & Equipment Co. Ltd – Positive Energy* (Κίνα - Ελλάδα).
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταθέσεις που αλλάζουν τα δεδομένα στη δίκη της Φιλιώς

ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Καταθέσεις που αλλάζουν τα δεδομένα στη δίκη της Φιλιώς
«Έτσι μ’ έκοψε, έτσι έκανα», «ήταν βλακεία μου», ήταν η φράση με την οποία «δικαιολόγησε» ο μάρτυρας Δημήτρης Γκαγκανιάρας την σοβαρή και ανεξήγητη παράλειψή του, να μην ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές για την ανεύρεση του πτώματος της Φιλιώς, τρεις ημέρες μετά την στυγερή δολοφονία της 15χρονης μαθήτριας.
Χτες, συνεχίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, η δίκη για το έγκλημα της Βλάστης που διαπράχτηκε στις 4 Ιουλίου 2004, νύχτα Κυριακής, με εξέταση δύο μαρτύρων, των οποίων οι καταθέσεις κρίνονται πολύ σημαντικές από το δικαστήριο και θα αξιολογηθούν αναλόγως. Η κατάθεση του κτηνοτρόφου Δ. Γκαγκανιάρα ήταν αποκαλυπτική για τις αντιφάσεις που περιείχε, αλλά και για το γεγονός ότι πολλοί ισχυρισμοί και «άλλοθι», καταρρίπτονταν από καταθέσεις άλλων μαρτύρων που περιέχονται στη δικογραφία.
Είναι μάλιστα αξιοσημείωτη η παρέμβαση της Πολιτικής Αγωγής, του γνωστού δικηγόρου Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος με αφορμή αυτή την κατάθεση, αλλά και άλλες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο οποίος εξέφρασε την απορία του, λέγοντας ότι «μου κάνει εντύπωση που δεν ασκήθηκε ούτε μία δίωξη για ψευδορκία».
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι την Τετάρτη (τρεις ημέρες μετά το έγκλημα) πήγε τον Αλβανό υπάλληλό του στην εν λόγω δασική περιοχή για να επιλέξει ένα σημείο να κόψει ξύλα. Τον άφησε εκεί και επέστρεψε αργότερα για «να του φέρει το πριόνι». Τότε ο Αλβανός του είπε ότι «βρήκα το κορίτσι που ψάχνουν, βρήκα το πτώμα». Είπε ότι πήγε και ο ίδιος και όντως είδε το πτώμα. Πριν βρεθεί το πτώμα, ο Αλβανός είπε ότι βρήκε ένα παπούτσι, ενώ ψάχνοντας το δεύτερο παπούτσι έπεσε πάνω στο άψυχο κορμί του θύματος με πολτοποιημένο το κεφάλι. Στο ερώτημα της Πολιτικής Αγωγής «τι έγινε το παπούτσι που βρέθηκε», ο μάρτυρας είπε ότι «το πετάξαμε», ενώ ο Ν. Κωνσταντόπουλος του επέστησε τη σοβαρότητα της πράξης του, που συνιστά «εξαφάνιση τεκμηρίων εγκλήματος» και επομένως διώκεται.
Τελικώς, όπως είπε ο μάρτυρας, μετά που πήγε στην Αναρράχη «για να πάρει κάποια έγγραφα» από την κοινότητα, ενημέρωσε για την ανεύρεση του πτώματος τον πρώην γραμματέα, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία στην Πτολεμαΐδα. Μόνο που ο Δ. Γκαγκανιάρας, είπε ότι «ο ίδιος βρήκε το πτώμα», αποκρύπτοντας ότι το βρήκε ο Αλβανός υπάλληλός του, επειδή αυτός «φοβόταν να μην μπλέξει», όπως είπε. Βεβαίως στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι «ήταν η μεγαλύτερη βλακεία…».
Στην κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα, υπάρχουν κι’ άλλες σοβαρές αντιφάσεις. Υποστήριξε για παράδειγμα ότι την Κυριακή 4/7/2004 βρισκόταν στον Τύρναβο, όπου πήγε να πάρει το φορτηγό. Μόνο που υπάρχει κατάθεση του ίδιου του πατέρα του, που τον διαψεύδει, καθώς λέει ότι ήταν στη Βλάστη, ενώ καταθέσεις άλλων δύο ατόμων λένε ότι το βράδυ εκείνης της Κυριακής ήταν μαζί σε «καφέ» της Βλάστης στο «Πέτρινο» και «τα έπιναν».
Ο Ν. Κωνσταντόπουλος θεωρώντας προφανώς ότι ο μάρτυς «συσκοτίζει την αλήθεια», υπέβαλε αίτημα να «κλητευθεί» στο δικαστήριο και ο Αλβανός υπάλληλος, που βρήκε το πτώμα.
Ενδιαφέρον είχε και η κατάθεση του Αλέξη Ζησιού. Είναι ο αδερφός του βασικού μάρτυρα που φέρεται να είδε τον 39χρονο κατηγορούμενο να χτυπάει με πέτρα το κορίτσι στο κεφάλι. Ο Α. Ζησιός που στις δύο προηγηθείσες δίκες αμφισβητούσε την ειλικρίνεια και αξιοπιστία του αδερφού, χτες υποστήριξε ότι «πείστηκα πως αυτή τη φορά ο αδερφός μου λέει αλήθεια, παρά τις «μυθοπλασίες» και το αλλοπρόσαλο» του χαρακτήρα του. Αιτιολόγησε την «αλλαγή πλεύσης» στο γεγονός ότι, όπως είπε «προέκυψαν στη συνέχεια στοιχεία και από την Αστυνομία, που αλλάζουν τα πράγματα».
Από την πλευρά της υπεράσπισης οι συνήγοροι «ξεσκόνισαν» τον μάρτυρα Αλέξη Ζησιό, στην κατεύθυνση να αποδείξουν την πλήρη αναξιοπιστία του αδερφού του, ρωτώντας μάλιστα ευθέως τι πιστεύει για τον αδερφό του, «αν είναι υγειές ή άρρωστο άτομο».
Στη 1.30 το μεσημέρι η δίκη διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 30-31 Μαΐου και 3 Ιουνίου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΥΓΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΑΥΤΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ

altΑφορμή για την παρούσα δημοσίευση και χωρίς ίχνος πρόθεσης προσβολής των υφιστάμενων θεσμών και δομών αποτελεί η τραγική είδηση του χαμού της νεαρής μητέρας, όπου κατά τα φαινόμενα χάθηκε πολύτιμος χρόνος για άλλη μια φορά κατά τη μεταφορά της στα νοσοκομεία της περιοχής. Δεδομένης και της οικονομικής κρίσης προτείνω ορισμένα εφικτά και άμεσα μέτρα  χαμηλού έως μηδενικού κόστους προς την διευθύντρια του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου κ. Αναστασία Μπούρτσου ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος:

1.      Καθημερινή ενημέρωση μέσω διαδικτύου (internet) των εκάστοτε κλινικών που εφημερεύουν. Άλλωστε, το ιστολόγιο (site) www.mpodosakeio.gr είναι ήδη σε λειτουργία και μπορεί να αποτελέσει πηγή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης ενώ είναι βέβαιο ότι η ενημέρωση μέσω διαδικτύου θα αποφορτίσει το επιβαρυμένο τηλεφωνικό κέντρο. Η ενημέρωση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιείται και με απαντητικό SMS. Μην ξεχνάμε ότι τη συγκεκριμένη εφαρμογή την παρέχει πλέον δωρεάν το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τα φθηνά βενζινάδικα! (βλ. http://www.inews.gr/128/enimerosi-gia-ta-fthinotera-pratiria-venzinis-meso-sms.htm)
2.      Σύστημα τηλεμετάδοσης των εφημερευόντων κλινικών, μέσω κατάλληλων πινακίδων που θα τοποθετηθούν σε κρίσιμα σημεία στις εξόδους της Εγνατίας Οδού, της Παραβεγορίτιδας, του δρόμου που οδηγεί προς το Μποδοσάκειο και σε κεντρικά σημεία των πόλεων που εξυπηρετούνται (Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά), όπως πλατείες και εισόδους – εξόδους πόλεων.

Ευχαριστώ.

Ελευθεριάδης Αναστάσιος
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταργείται η ΔOY Εορδαίας-Μια Εφορία σε κάθε Νομό!

Την ουσιαστική κατάργηση 200 εφοριών της χώρας, μεταξύ των οποίων λογικά και της Εφορίας Πτολεμαϊδας, ανακοίνωσε χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την φοροδιαφυγή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Καταργούνται περί τις 200 εφορίες. Μία σε κάθε νομό πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης. Περί τους 2.500 εφοριακούς και 500 διοικητικούς θα απελευθερωθούν σε άλλες υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Η ρητή αναφορά, σήμερα, του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην κατάργηση 200 εφοριών σε ολόκληρη τη χώρα και η παραμονή και διατήρηση μόνο μιας εφορίας ανά Νομό θα επιφέρει και άλλες σημαντικές αλλαγές στο Νομό Κοζάνης. Έτσι, με δεδομένο πως θα παραμείνει μόνο η ΔΟΥ Κοζάνης, θα καταργηθούν, εκτός της ΔΟΥ Πτολεμαϊδας, και η Εφορίες σε Σέρβια, Νεάπολη και Σιάτιστα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ)


Το πρωί (σήμερα Δευτέρα) κατέθεσαν δύο δημοσιογράφοι, μία γυναίκα που διαθέτει περίπτερο στη Βλάστη και η φίλη της αδικοχαμένης Φιλιώς, η τελευταία που συνομίλησε τηλεφωνικώς με το θύμα, λίγες ώρες πριν διαπραχθεί η ανθρωποκτονία. Οι δημοσιογράφοι Κώστας Μαυρίδης και Ρόη Βασβατέκη, οι μόνοι που πήραν συνέντευξη τον Σεπτέμβριο του 2005 από τον βασικό μάρτυρα Ηλία Ζησιό, κατέθεσαν μαρτυρίες από αυτή τη βασική και καθοριστική συνέντευξη. Οι δύο δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι ο «βασικός πυρήνας» όλων όσων τους είπε ο βασικός μάρτυρας, είναι ότι «ο Ζησιός είδε τον Μπερεκετλή να χτυπά με πέτρα το κορίτσι στο πρόσωπο». Σημείωσαν βεβαίως ότι «υπήρξαν αντιφάσεις και επιμέρους διαφορετικά σενάρια», εκ μέρους του Ζησιού, ωστόσο επέμειναν ότι «ο βασικός πυρήνας» των λεγομένων με τα οποία ο Ζησιός ενοχοποιεί τον 39χρονο κατηγορούμενο παραμένει.
Σημαντική ήταν η κατάθεση της μάρτυρας κ. Μυσιρλή, η οποία διατηρεί κατάστημα στη Βλάστη. Είπε λοιπόν στην κατάθεσή της ότι ο κατηγορούμενος αγόρασε τσιγάρα από το κατάστημά της στη Βλάστη, στις 5 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, δηλαδή την επόμενη της νύχτας του εγκλήματος. Η μαρτυρία αυτή αξιολογείται ως πολύ σημαντική, καθώς καταρρίπτει δύο άλλοθι που επικαλέστηκε ο 39χρονος κατηγορούμενος. Το πρώτο άλλοθι ήταν ότι την επόμενη της εξαφάνισης της κοπέλας, πήγε στη δουλειά μέσα στη ΔΕΗ. Επειδή όμως κατέρρευσε αυτός ο ισχυρισμός, επικαλέστηκε νέο άλλοθι, σύμφωνα με το οποίο εκείνη την ημέρα είχε μάστορα στο σπίτι, γι’ αυτό μέχρι το μεσημέρι βρισκόταν στο σπίτι του και έκαναν εργασίες. Όμως, η μαρτυρία της καταστηματάρχη από τη Βλάστη, αλλάζει τα δεδομένα.
Η φίλη του θύματος Ζωή Στόγια, είπε ότι συνομίλησε με τη Φιλιώ στο τηλέφωνο γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα της 4ης προς 5 Ιουλίου. Είπε ότι η Φιλιώ της μιλούσε από ένα μέρος με πολύ κόσμο, όπου είχε φασαρία και δεν ακουγόταν καλά. Πήγε παρά δίπλα σε ένα ήσυχο μέρος, όπου ακουγόταν καλύτερα. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η συνομιλία έγινε σε ήρεμο τόνο, συζήτησαν διάφορα πράγματα και αφού ολοκλήρωσαν τη συνομιλία τους, έκλεισαν το τηλέφωνο. Τίποτα από αυτή τη συνομιλία δεν μαρτυρούσε την τραγική συνέχεια, η οποία ακολούθησε με την εξαφάνιση της Φιλιώς, την άγρια δολοφονία της και την εξεύρεση του πτώματος μερικές ημέρες αργότερα.
Τελευταίος ανέβηκε στο βήμα ο αδελφός του βασικού μάρτυρα, Αλέξης Ζησιός, η κατάθεση του οποίου δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί αύριο (Τρίτη) στις 9:30 το πρωί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμικά όπλα: Πόσο αληθινά είναι; – Πρόγραμμα ΗΑΑRP

 
200804251231 Σεισμικά όπλα: Πόσο αληθινά είναι;   Πρόγραμμα ΗΑΑRP

01-05-2011 01:30:04 B53atomicbombS Σεισμικά όπλα: Πόσο αληθινά είναι;   Πρόγραμμα ΗΑΑRPΟ πρόσφατος σεισμός στην Ιαπωνία που «έστειλε» σχεδόν 20 χρόνια πίσω την ιαπωνική οικονομία (-3,3% το ιαπωνικό ΑΕΠ τον περασμένο Μάρτιο, το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1994) έφερε στην επιφάνεια ένα από τα πλέον απόρρητα αμυντικά προγράμματα που υπήρξαν μέχρι σήμερα σε Ανατολή και Δύση, αυτό της κατασκευής όπλων πρόκλησης σεισμών ή απλά «σεισμικά όπλα». Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε μια ολοκληρωμένη ανάλυση για την ανάπτυξη τέτοιους είδους συστημάτων. Ξεχωρίζει το πρόγραμμα HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) το αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων της δεκαετίας του 1990. Η διεθνής κοινή γνώμη έστρεψε για πρώτη φορά την προσοχή της στα αρχικά HAARP το 1995.
Τη χρονιά εκείνη δημοσιεύτηκε ένα βιβλίο 230 σελίδων, που συντάραξε την διεθνή κοινή γνώμη. Το βιβλίο είχε τίτλο Angels Don’t Play This HAARP: Advances in Tesla Technology (Οι Άγγελοι δεν Παίζουν αυτό το HAARP – λογοπαίγνιο με την ελληνική λέξη άρπα-Harp – Πρόοδοι στην Τεχνολογία Τέσλα) και συγγραφείς του ήταν ο επιστημονικός ερευνητής δρ.  Νικ Μπέγκις και η δημοσιογράφος Τζην Μάνιν. Εκτός του ότι περιείχε αρκετές διαφωτιστικές λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδόν άγνωστο ως τότε πρόγραμμα, το βιβλίο αυτό αποτελούσε και μια ανοικτή καταγγελία για τον «υψηλής συχνότητας βανδαλισμό του ουρανού» που ετοιμαζόταν να εξαπολυθεί από την Αλάσκα.
«Αυτό το πρόγραμμα δεν έχει καμιά σχέση με μουσικά όργανα ή με το βόρειο σέλας», ήταν η ειρωνική απάντηση της στρατευμένης πολέμιας του HAARP  Μπάρμπαρα-Κλερ Ζίκουρ σε όσους ζητούσαν να πληροφορηθούν γι αυτό το πρόγραμμα, που ενώ δεν είχε χαρακτηριστεί ως απόρρητο, εντούτοις καλύφθηκε από την αρχή με πέπλα αοριστίας και μυστικότητας. Σύντομα όμως όλοι κατάλαβαν ότι κάτι σημαντικό συνέβαινε στην Τζακόνα (Gakona) της κεντρικής Αλάσκα.
Κάτω από τα μονίμως χιονισμένα βουνά του Σαιντ Ελίας Παρκ εγκαταστάθηκαν 360 κεραίες, ύψους 24 μέτρων η κάθε μία και συνολικής ισχύος 1,7 Gigawatt(!), ένα ραντάρ ασύμφωνης σκέδασης διαμέτρου 36 μέτρων, συσκευές ανίχνευσης, αποστασιόμετρα λέιζερ, μαγνητόμετρα, αισθητήρες υπερύθρων και οπτικές διατάξεις για την ανάλυση της φωτεινής ακτινοβολίας χαμηλού επιπέδου από την ατμόσφαιρα, πομποί, γεννήτριες, κλωβοί ελέγχου κ.α.
Το HAARP αποτελεί στην ουσία μια εξελιγμένη μορφή «ιονοσφαιρικού θερμαστή». Βομβαρδίζει το ανώτερο στρώμα της ιονόσφαιρας, η οποία εκτείνεται από 60 ως 900χλμ., με μια πανίσχυρη κατευθυνόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτίνα. Η πρώτη εικόνα που προσπάθησε να περάσει το HAARP στην κοινή γνώμη ήταν ότι επρόκειτο για ένα επιστημονικό σχέδιο με στόχο την επιλεκτική τροποποίηση της ιονόσφαιρας για τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών. Σύντομα όμως έγινε αντιληπτό ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ήθελε να εκμεταλλευτεί την ιονόσφαιρα για τους δικούς του σκοπούς.
Σύμφωνα με ένα εμπιστευτικό εσωτερικό έγγραφο του Πενταγώνου «το πρόγραμμα HAARP έχει ως αντικείμενο, τον έλεγχο διαφόρων φυσικών χαρακτηριστικών της ιονόσφαιρας γα τη βελτίωση των στρατιωτικών συστημάτων διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών». Η πολέμια ωστόσο του HAARP Κλερ Ζίκουρ επιμένει: «Ο στρατός θα δώσει στην ιονόσφαιρα μια μεγάλη κλωτσιά για να δει τι θα συμβεί». Το HAARP χαρακτηρίζεται από τους πολέμιους του ως ένας «ουρανοθραύστης» (skybuster) με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Αν και το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνείται την άμεση ανάμειξη του στο πρόγραμμα και υποβαθμίζει τη σημασία του, εντούτοις το DoD (Department of Defense) αναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα ορισμένες εφαρμογές του.
Το HAARP δίνει την δυνατότητα στον αμερικανικό στρατό να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο του ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP) στην ατμόσφαιρα, που μέχρι σήμερα μπορούσε να παραχθεί μόνο με πυρηνική έκρηξη. Ως γνωστόν ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός μπορεί να καταστρέψει κάθε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα.
Πέρα όμως από τις συμβατικές στρατιωτικές κι επιστημονικές εφαρμογές, το HAARP έχει και μια σειρά άλλων εξωτικών δυνατοτήτων που εξάπτουν τη φαντασία ακόμη και των πιο ψύχραιμων ερευνητών του χώρου της μυστικής τεχνολογίας. Πιο αναλυτικά λοιπόν το HAARP μπορεί να έχει τις παρακάτω εφαρμογές:
Η εκπομπή τεράστιων ποσοτήτων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην ιονόσφαιρα μπορεί να την ωθήσει να συμπεριφέρεται σαν μια τεράστια κεραία κυμάτων ELF,  που είναι σε θέση να πραγματοποιήσει διεισδυτικές «τομογραφίες» του υπεδάφους της γης. Με άλλα λόγια, ακτινοβολώντας κύματα εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων από τον ουρανό προς τη γη, είναι δυνατόν να σχηματιστεί εικόνα για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της.
Η σταδιακή και επιλεκτική θέρμανση ενός συγκεκριμένου τμήματος του γήινου φλοιού, έχει ως αποτέλεσμα η εκτόνωση αυτής της απορροφημένης ενέργειας να γίνεται με την μορφή σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας (σεισμικός πόλεμος).
Επίσης ο Ντέιβιντ Γιάροου, ηλεκτρονικός ερευνητής του Πανεπιστημίου ’λμπανι (Νέα Υόρκη), υποστηρίζει ότι το HAARP θα έχει σοβαρές επιδράσεις όχι μόνον στην ιονόσφαιρα αλλά και στο μαγνητικό πλέγμα της Γης: «Το HAARP δεν θα ανοίξει ΄τρύπες΄ στην ιονόσφαιρα. Αυτό είναι επικίνδυνα υποτιμητικό του τι θα προξενήσει μια ακτίνα γιγαβάτ του HAARP».  Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι το HAARP «θα πάλλει κάθε χορδή της Γαίας με άγριες, άτακτες, μη αρμονικές υψηλές συχνότητες. Αυτές οι θορυβώδεις ωθήσεις θα προκαλέσουν δονήσεις στη γεωμαγνητική ροή».
Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις είναι φανερό ότι το κύριο βάρος της λειτουργίας του HAARP έχει δοθεί στην ανάπτυξη κλιματολογικών και σεισμικών όπλων. Το πρόγραμμα HAARP δεν είναι το μοναδικό του είδους. Από το 1948 έλαβαν χώρα περάματα κάτω από τον γενικό χαρακτηρισμό, Active Ionospheric Experiments. Μερικές από τις πολλές κωδικές ονομασίες ήταν: EXCEDE, RED AIR, CHARGE IV, RIME, CRRES, WISP, ACTIVE, HIPAS, RADC, AIM.
Τα κλιματολογικά όπλα έχουν μακρά ιστορία. Σκοπός τους ήταν η εκμετάλλευση των καιρικών φαινομένων ως τακτικό πλεονέκτημα για τον επιτιθέμενο ή την καθήλωση του εχθρού εξ αιτίας της τεχνητής κακοκαιρίας. Για τους ίδιους λόγους πραγματοποιήθηκαν και μια σειρά από σεισμικά πειράματα, σπουδαιότερο των οποίων υπήρξε το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία PRIME ARGUS.
Διαβάστε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ολόκληρη την ανάλυση και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει για το αν είναι υπαρκτά ή όχι τα σεισμικά όπλα.
Διαβάστε περισσότερα » »

HAARP: Το σύγχρονο «Κουτί της Πανδώρας»;

HAARP Ventura concept 300 HAARP: Το σύγχρονο «Κουτί της Πανδώρας»;
Στην Αλάσκα μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να φωτίσει τον ουρανό με ραδιοκύματα. Καινούριο όπλο; Έλεγχος του κλίματος; Στην πραγματικότητα εξυπηρετεί άλλο σκοπό…
Τι κοινό έχουν ένα φαντασμαγορικό πολικό σέλας, οι διηπειρωτικές ραδιοεπικοινωνίες και οι θεωρίες συνωμοσίας που εντοπίζουν κάποιοι στα «χημικά ίχνη»;
Η απάντηση είναι το HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), ένα πείραμα φαραωνικών διαστάσεων που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Αλάσκα (ΗΠΑ). Παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, το HAARP κατηγορείται από πολλές «συνωμοσιολογικές» ιστοσελίδες ότι θέλει να ελέγξει το κλίμα, ακόμα και τον ανθρώπινο νου. Πρόκειται για μια κατασκευή με έκταση 12 εκτάρια, η οποία κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και έχει ισχύ 3,6 MW, όσο χρειάζονται χίλια διαμερίσματα. Το HAARP λειτουργεί στην εντέλεια και έχει πετύχει σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα. Μάλιστα από το Φεβρουάριο του 2008 μπορεί να παράγει τεχνητά πολικά σέλατα. Όμως… πρέπει να φοβόμαστε κάτι;
Σαν ένα μεγάλο φως
Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Όμως, για να καταλάβουμε καλά το πείραμα, πρέπει κατ’ αρχάς να θυμηθούμε τι είναι το πολικό σέλας. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη, κοντά στους πολικούς κύκλους: ο ουρανός γεμίζει λάμψεις –συνήθως κόκκινες, μπλε ή πράσινες– οι οποίες κινούνται αργά στην ατμόσφαιρα. Στους θρύλους των Εσκιμώων, το πολικό σέλας ήταν φώτα που άναβαν κάποια μυθολογικά πλάσματα. Μόνο στα μέσα του 19ου αι. έγινε κατανοητή η πραγματική προέλευση αυτών των φαινομένων: το σέλας παρατηρείται όταν δέσμες σωματιδίων υψηλής ενέργειας που εκτοξεύονται από τον Ήλιο συγκρούονται με τα μόρια της ατμόσφαιρας προκαλώντας λάμψεις παρόμοιες με εκείνες που παράγονται στους λαμπτήρες με νέον. Τα χρώματα εξαρτώνται από τα μόρια της ατμόσφαιρας: το οξυγόνο δημιουργεί το κόκκινο, ενώ το άζωτο το μπλε.
Μηχανικοί της ατμόσφαιρας
Ωστόσο πρέπει να εξηγήσουμε ένα ακόμα γεγονός: το πολικό σέλας παρατηρείται στην ανώτερη ατμόσφαιρα, πάνω από τα 100 χλμ. περίπου, σε μια περιοχή που λέγεται «ιονόσφαιρα», γιατί εκεί τα άτομα είναι «ιονισμένα», δηλαδή στερούνται των εξώτερων ηλεκτρονίων τους. Και αυτή η ιδιαίτερη περιοχή έχει κρίσιμη σημασία για τις τηλεπικοινωνίες, γιατί έχει την ιδιότητα να εκτρέπει τα ραδιοκύματα, τουλάχιστον αυτά χαμηλής συχνότητας.
Αυτή η ιδιότητα «χρησιμοποιήθηκε» για πρώτη φορά από τον Γουλιέλμο Μαρκόνι το 1901, όταν έστειλε το πρώτο διηπειρωτικό ραδιοσήμα από το Πόλντου στην Κορνουάλη (Μ. Βρετανία) στο Σεν Τζονς της Νέας Γης (Καναδάς). Ο Μαρκόνι δεν το γνώριζε, όμως το πείραμά του είχε επιτυχία κυρίως λόγω της ιονόσφαιρας: πράγματι, τα ραδιοσήματά του, καθώς διαδίδονταν κατά μήκος μιας ευθείας γραμμής, δε θα μπορούσαν ποτέ να φτάσουν στον προορισμό τους, καθώς λόγω της γήινης καμπυλότητας ο Καναδάς βρισκόταν «κάτω» από τον ορίζοντα που ήταν ορατός από την Κορνουάλη. Αντίθετα, όπως κατάλαβε αργότερα ο Μαρκόνι, αυτό που συνέβη ήταν ότι τα ραδιοκύματα αναπήδησαν στην ιονόσφαιρα και έφτασαν στον προορισμό τους. Όμως μέχρι σήμερα μπορούσαμε να βασιζόμαστε μόνο στην ιονόσφαιρα της φύσης. «Εμείς, αντίθετα, παραγάγαμε ένα κομματάκι τεχνητής ιονόσφαιρας, που ήταν σχεδόν τόσο πυκνό όσο η φυσική ιονόσφαιρα», μας εξηγεί ο Τοντ Πέντερσεν, συντονιστής του πειράματος.
Η ισχύς των ιονισμένων δεσμών που το HAARP στέλνει στην ατμόσφαιρα είναι πολύ υψηλή: 3,6 MW, όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα τεχνητό πολικό σέλας.
Αναπάντεχα φαινόμενα
Τα ιονισμένα σωματίδια της ατμόσφαιρας, καθώς ανασυντίθενται και επιστρέφουν στην αρχική κατάσταση, εκπέμπουν φως. Και το φαινόμενο, αν και αμυδρό, είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. «Η ένταση αυτού του τεχνητού σέλατος ήταν εντελώς αναπάντεχη», μας εξηγεί ο Ντένις Παπαδόπουλος, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ και σύμβουλος του προγράμματος HAARP, «και εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες-κλειδί της επιτάχυνσης των σωματιδίων που συμβαίνουν στο διάστημα». Μεταξύ άλλων, όπως μας διευκρινίζει ο κ. Παπαδόπουλος, το HAARP είναι κατ’ αρχήν ένα επιστημονικό όργανο για τη μελέτη της ιονόσφαιρας: «Μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε πειράματα χρησιμοποιώντας το διάστημα ως εργαστήριο. Όμως με ποιες εφαρμογές; Όσον αφορά τα τεχνητά πολικά σέλατα, ο Τοντ Πέντερσεν, δημιουργός του πειράματος, αστειεύεται λέγοντας ότι στο μέλλον η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να γράφονται διαφημιστικά μηνύματα στον ουρανό στην τιμή των 4.000 δολαρίων την ώρα, δηλαδή όσο κοστίζει σε ενεργειακούς όρους η τωρινή εγκατάσταση όταν λειτουργεί στην πλήρη ισχύ της.
Όσον αφορά τη χρήση της ατμόσφαιρας για τη μετάδοση και την αντανάκλαση ραδιοκυμάτων, οι εφαρμογές είναι πολύ περισσότερες: προστασία των τεχνητών δορυφόρων από τα ενεργειακά σωματίδια που τους καταστρέφουν, βελτίωση των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα για την αναζήτηση κοιτασμάτων πετρελαίου και ορυκτών και, τέλος, ενδυνάμωση των τηλεπικοινωνιών. Γιατί με το HAARP μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ιονόσφαιρα, για να στείλουμε ραδιομηνύματα που δε θα μπορούν να υποκλαπούν, σε μεγάλη απόσταση προς στρατηγικά σημαντικούς προορισμούς, όπως υποβρύχια (ακόμα και σε μεγάλο βάθος), δορυφόρους ή άλλες κεραίες.
Συνωμοσία!
Και εδώ αναδύεται ένα σημαντικό και αμφιλεγόμενο σημείο: καθώς είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από στρατιωτικές υπηρεσίες, το HAARP βρέθηκε στο στόχαστρο κάποιων ομάδων και ιστοσελίδων που το κατηγορούν ότι θέλει να ελέγξει το κλίμα, να επηρεάσει τον ανθρώπινο νου και να χρησιμοποιηθεί σαν ηλεκτρομαγνητικό όπλο. Συγκεκριμένα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το HAARP βρίσκεται στο κέντρο της υποτιθέμενης συνωμοσίας των «χημικών ιχνών». Πρόκειται για φυσιολογικά ίχνη που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα, ωστόσο κάποιοι λένε ότι στην πραγματικότητα δημιουργούνται τεχνητώς από τα αεροσκάφη που διασπείρουν στην ατμόσφαιρα χημικούς παράγοντες για τον έλεγχο του πλανήτη. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί αρνούνται ότι τα χημικά ίχνη υπάρχουν – υπάρχουν μόνο τα ίχνη των αεροπλάνων, τα οποία σε μεγάλο ποσοστό αποτελούνται από υδρατμούς και μάλιστα συνιστούν μια πηγή μόλυνσης.
Διαστημική ασπίδα
Οι αντιδράσεις κατά του HAARP από τους θιασώτες αυτών των θεωριών έχουν ιστορικές ρίζες, που ανάγονται στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Τότε, για παράδειγμα, οι Σοβιετικοί ανέπτυξαν το πρόγραμμα Woodpecker (Δρυοκολάπτης) για τη μετάδοση κυμάτων πολύ χαμηλής συχνότητας (τα λεγόμενα «Elf») με αναμεταδότες στην πρώην ΕΣΣΔ και την Κούβα. Σύμφωνα με κάποιους, στόχος ήταν η αλλαγή του κλίματος στις ΗΠΑ, με αποτελέσματα όπως την παρατεταμένη ξηρασία στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του ’80 και τις πλημμύρες στις μεσοδυτικές πολιτείες το 1993. Όπως είναι προφανές, αποδείξεις δεν υπάρχουν. Όμως υπάρχει ένα αμερικανικό πρόγραμμα που επίσης κατηγορείται ότι επηρέασε το κλίμα: το GWEN (Ground Wave Emergency Network), ένα δίκτυο που κατασκευάστηκε ως σύστημα επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης, το οποίο μπορεί να λειτουργεί ακόμα και σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Σε αυτό το κλίμα, στις 11 Αυγούστου του 1987, ο Τεξανός φυσικός Μπέρναντ Ίστλαντ κατοχύρωσε την πατέντα στην οποία βασίστηκε το HAARP: μια «ιονοσφαιρική θέρμανση» που θα εξολοθρεύει σοβιετικούς πυραύλους και μάλιστα θα δημιουργεί προς ίδιον όφελος καταιγίδες και τυφώνες. Την ιδέα την πέρασαν από κόσκινο οι ειδικοί, εν όψει του φιλόδοξου σχεδίου της «διαστημικής ασπίδας» του Ρόναλντ Ρίγκαν. «Η ισχύς του HAARP ισούται με μόλις το 1 χιλιοστό της ισχύος του πολικού σέλατος», διαβεβαιώνει ο Ντένις Παπαδόπουλος, συνεπώς δεν μπορεί να επηρεάσει το κλίμα. Παραμένει όμως ένα γεγονός: έχει ήδη αρχίσει η εποχή κατά την οποία ο άνθρωπος θα μπορεί να αλλάζει την ατμόσφαιρα προς όφελός του, ακόμα και να δημιουργεί μαγικά σέλατα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ναι ρε κουφάλες !

Ναι, ρε κουφάλες, θέλω να γευτώ τη φέτα και το κασέρι που έτρωγα μικρός και μου τα στέρησαν τα μεταλλαγμένα σας…

* Ναι, ρε κουφάλες, θέλω να επιστρέψουν οι ποδιές για τα κορίτσια και οι στολές για τα αγόρια στο σχολείο και όχι να βλέπω κοριτσάκια βαμμένα σαν πόρνες, ή αγοράκια έτοιμα για το επόμενο Gay Parade…

* Ναι, ρε κουφάλες, θέλω να κόβω μια τομάτα και να “πλημμυρίζει” η κουζίνα από την....
μυρωδιά της κι όχι να ανοίγω μια κονσέρβα…

* Ναι, ρε κουφάλες, θέλω πίσω τις γειτονιές μας, όπου τα παιδιά έπαιζαν χωρίς το φόβο του παιδεραστή και οι μαμάδες φώναζαν τα ονόματά τους δυνατά όταν περνούσε η ώρα και έπρεπε να επιστρέψουν στο σπίτι κι όχι να βλέπω σεκιουριτάδες να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά από το σχολείο ή το φροντιστήριο στο σπίτι…

* Ναι, ρε κουφάλες, θέλω μια Ελλάδα χωρίς Κάφρους.

* Ναι, ρε κουφάλες, θέλω η μάνα και ο πατέρας να ασχολούνται με τα παιδιά τους κι όχι να κάνουν ζάπινγκ…

* Ναι, ρε κουφάλες, θέλω μια Ελλάδα χωρίς Πάνσκατους, Γιωργοτζέφριδες και άλλους…σωτήρες, αφού αποδεικνύονται σωτήρες για όλους τους άλλους εκτός από μας!

* Ναι, ρε κουφάλες, θέλω έναν κόσμο χωρίς… φιλάνθρωπες ΜΚΟ, αλλά με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που δίνουν τον οβολό τους, όχι στον Σόρος, αλλά στον πλησίον τους.

* Ναι, ρε κουφάλες, θέλω μια Ελλάδα που μπορεί να πει στους Τούρκους, «Μολών λαβέ!», στους Αλβανούς «σας κόβω τα εμβάσματα από τους δικούς σας προς τη χώρα σας, αν δεν γίνετε συνεργάσιμοι», στους Αμερικανούς «αν δεν πέσει υποστήριξη στα εθνικά μας θέματα και χοντρό χρήμα, Σούδα γιοκ», στους Ρώσους «ελάτε να φτιάξετε μια δεύτερη Σούδα», στους Βούλγαρους «κλείστε το πυρηνικό σας εργοστάσιο που απειλεί όλη την Βόρεια Ελλάδα ΜΑΣ» και στα μούτρα των… αρχαιόπληκτων Σκοπιανών, αποχωρώντας από οποιαδήποτε «διαπραγμάτευση», να πει ο ΥΠΕΞ μας το εξής: «Μάγκες, το κρασί που θα πιούμε εμείς οι Έλληνες το Πάσχα είναι παλιότερο από την ιστορία σας»!

(πάνω απ’ όλα στην Ελλάδα μας)…
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραιτήθηκαν μέχρις ενός οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ

 

Παραιτήθηκαν περίπου 300 αστυνομικοι που στελεχώνουν την Ομάδα ΔΕΛΤΑ.
Λειτούργησαν όπως ακριβώς επιτάσσει η στρατιωτικού χαρακτήρα διάρθρωση και φιλοσοφία της συγκεκριμένης Ομάδας. Όλοι, μέχρι ενός θέλοντας έτσι να στείλουν ένα μήνυμα από τα κάτω προς τα πάνω. Αρκεί το μήνυμα να διαβαστεί σωστά. Γιατί αυτό που κατ’ ουσίαν λένε κάτω από τις ομαδικές παραιτήσεις, είναι δύο συνοπτικά κοφτές λέξεις προς…τις ηγεσίες τους. “Βρείτε τα”.

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για...
μία Ομάδα το ηθικό της οποίας δεν κάμφθηκε όταν τραυματίστηκαν σοβαρά δύο συνάδελφοι τους στις 3 Απριλίου του 2009, από τα πυρά δύο αδίστακτων κακοποιών στην Κυψέλη. Ούτε δείλιασαν όταν τελικά υπέκυψε μετά από εφιαλτικές τεχνητές συνθήκες διατήρησης του στη ζωή του αστυνομικού συμβόλου πλέον για την Ομάδα, Σπύρου Θεοδώρου, δύο μήνες αργότερα.

Αντί να διαλυθούν, συσπειρώθηκαν. Αντί να υπάρξουν διαρροές κι άλλοι φρουροί κι άλλοι αστυφύλακες ζήτησαν να ενταχθούν σ’ αυτή και υπήρξε το πρόπλασμα και το πρότυπο, πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε η ΔΙΑΣ. Στην Αστυνομία έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, κανείς δεν περισσεύει. Ούτε ΔΕΛΤΑ, ούτε ΖΗΤΑ, ούτε κανείς. Αρκεί να το καταλάβει έγκαιρα η άτολμη ηγεσία και να πάψει να εθελοτυφλεί.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γραπτό 7.270 Ετών (!) Ανατρέπονται τα Ιστορικά Κατεστημένα..

Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη - Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου του Δισπηλιού που ήρθε στο φως το 1994, λόγω του ότι η ξύλινη επιγραφή .καταστράφηκε.
Το περίεργο είναι πως 7. 258 χρόνια περίμενε η .επιγραφή για να τη δει ο κ. καθηγητής και μόλις την είδε .κονιορτοποιήθηκε.
Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το .ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με....
γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.
Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες- όπως μας διδάσκουν- έλαβαν και αυτοί, το φως εξ .ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμ! ού.
Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία - αυτή που διδάσκεται και στα ελληνικά σχολεία - οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους .Φοίνικες.
Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα, πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες; Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).
Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.
Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;
Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που φοβίζει τους ιστορικούς; Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.; Μήπως η αλήθεια, η πραγματικότητα, αποτελεί εμπόδιο και φόβος στα σχέδια κάποιων 'εκλεκτών' που επιδιώκουν την τύφλωση των λαών; -
Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :
Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.
Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο
από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.
Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.
Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής γραφής και μάλιστα στην πρώιμη φάση της.
«Είναι το μοναδικό έγγραφο-εύρημα όπου τα σήματα του δεν έχουν ιδεογραφικό χαρακτήρα (με μορφές ανθρώπων, ζώων, του ήλιου κ.ά.) και παρουσιάζουν προχωρημένο χαρακτήρα αφαίρεσης, άρα είναι προϊόν διανοητικής επεξεργασίας», είπε ο κ. Χουρμουζιάδης. Η ανακοίνωση του μοναδικού προϊστορικού ευρήματος εντυπωσίασε τους αρχαιολόγους-συνέδρους, ενώ ο κ. Χουρμουζιάδης διατύπωσε το ερώτημα: «θα μπορέσουμε, άραγε, να μάθουμε ποτέ αν αυτά τα σήματα ήταν η πρώτη αρχή ενός διηγηματικού λόγου ή του λόγου μιας εξουσίας;»
Διαβάστε περισσότερα » »

O Οσάμα αφιερώνει στον Ομπάμα...

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Σκόπια αντιδρούν στο βιβλίο γεωγραφίας της Αλβανίας

<>Share
..ή άλλως: Δυο γάϊδαροι μαλώνανε για ξένον αχυρώνα!

"Πάρ' τη σκούφια σου και βάρα με", θα έλεγε ο θυμόσοφος ελληνικός λαός με τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στη γειτονιά των Βαλκανίων. Διαμαρτύρονται μαθαίνουμε -αν και καθυστερημένα- τα Σκόπια για το νέο βιβλίο Γεωγραφίας που διδάσκονται οι μαθητές της Αλβανίας!

Από αλβανική ηλεκτρονική εφημερίδα διαβάζουμε:


"Τα Σκόπια αντιδρούν ενάντια στη γεωγραφία της Αλβανίας
"

"Το περιεχόμενο του βιβλίου Γεωγραφίας της τετάρτης δημοτικού στα σχολεία της Αλβανίας προκάλεσε αντιδράσεις και ανησυχίες στα Σκόπια, την Ελλάδα και το Μαυροβούνιο. Οι ανησυχίες αυτές προκλήθηκαν από ένα σχολικό βιβλίο το οποίο λέει ότι το Κόσοβο, τμήματα της Ελλάδας και η μισή πΓΔΜ γεωγραφικά ανήκουν στην Αλβανία αλλά αποκόπηκαν δια της βίας από αυτήν μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1913.
Mετά τις αντιδράσεις στην Ελλάδα και το Μαυροβούνιο, ξεσηκώθηκε και το κοινό στα Σκόπια!

Ο Σκοπιανός πρέσβης στα Τίρανα, Vele Trpevski, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει επίσημη απάντηση εάν αποδειχθεί ότι τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ στην πΓΔΜ σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου είναι ακριβή."


Το περίφημο βιβλίο, που φέρει στο εξώφυλλο του το χάρτη της "Μεγάλης Αλβανίας", έγινε γνωστό από διάφορα δημοσιεύματα σε ελληνικούς ιστότοπους εδώ και αρκετό καιρό. Σε αυτό, οι αλβανοί διδάσκουν στα παιδιά τους πως είναι κατευθείαν απόγονοι του φημισμένου βασιλιά Πύρρου της Ηπείρου και της (ηπειρώτισσας) μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδας..

Επίσης, εμφανίζουν ως ..αλβανικούς ΜΟΝΟ ΟΚΤΩ ελληνικούς νομούς (Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και ολίγη Αιτωλοακαρνανία –η Εύβοια τους ξέφυγε, παραδόξως), ενώ οι Έλληνες παρουσιάζονται ως "αιμοσταγείς, που έκαναν εθνοκάθαρση εις βάρος των Τσάμηδων"! (παραλείποντας το γεγονός ότι οι Τσάμηδες ήταν στην πραγματικότητα αυτοί που συνεργάστηκαν με τους ναζί και κατέσφαξαν τον ελληνικό πληθυσμό της Ηπείρου).

Σ’ αυτή την ..εικονική χώρα περιλαμβάνονται ακόμα τα μισά Σκόπια κι ένα μέρος της Σερβίας (συμπεριλαμβανομένου και του Κοσσυφοπεδίου). Το ίδιο βιβλίο διανέμεται και στους μαθητές της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου –μια μειονότητα που στις σελίδες της επίμαχης Γεωγραφίας έχει "εξαφανιστεί" μέσα σε ποσοστό 2% που δήθεν απαρτίζουν Έλληνες, Σκοπιανοί και Μαυροβούνιοι! Επιπλέον, οι Βλάχοι (στη μεγάλη πλειονότητά τους ελληνικής συνείδησης και καταγωγής) χαρακτηρίζονται στο βιβλίο ως "πολιτιστική μειονότητα"..

Το 1/5 της ηπειρωτικής Ελλάδας βαφτίζεται στο συγκεκριμένο βιβλίο "αλβανικό εθνικό έδαφος από αρχαιοτάτων χρόνων", με τον ισχυρισμό ότι στα εδάφη αυτά κατοικούσαν Ιλλυριοί (πρόγονοι, υποτίθεται, των σημερινών Αλβανών) κι ελάχιστοι, σκόρπιοι Έλληνες. (Το ότι η Ήπειρος –η Δωδώνη συγκεκριμένα- θεωρείται η αρχική κοιτίδα του γένους των Ελλήνων, διά των Σελλών που προσκυνούσαν τον Δωδωναίο Δία κι έδωσαν το όνομά τους στο ελληνικό έθνος (Σέλληνες – Έλληνες), βάσει επιστημονικών ερευνών και πολλαπλής τεκμηρίωσης είναι απλά λεπτομέρεια για τους Αλβανούς..
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Μέγας Αλέξανδρος κάνει προεκλογικό αγώνα !

Ψηφιζει ο Μέγας Αλέξανδρος;
Όχι μόνο ψηφίζει, αλλά τρέχει για να μαζέψει ψήφους για τον Γκρούεφσκι !
Δείτε την εικόνα και θα καταλάβετε:

Πρόκειται για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της FYROM, VREME, του οποίου ο υπότιτλος είναι "Ο Αλέξανδρος τρέχει για να πάρει ψήφους" και αναφέρεται στην αρχαιοποίηση των Σκοπίων από τον Γρούγιο, ώστε να ενδυναμώσει το εθνικιστικό ντελίριο των συμπατριωτών του και να υφαρπάξει τις ψήφους τους.

Διαβάστε περισσότερα » »

Σουβαλτζή για το τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Διαβάστε περισσότερα » »