Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ & αντι-ρατσιστικός νόμος. Γράφει ο συνεργάτης μας Αντώνης Γρυπαίος

Αποκαλούμε Ρατσιστικό το νέο αντι-ρατσιστικό νόμο, διότι στρέφεται κατά των Ελλήνων, για την αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου, με τη δικαιολογία της ξενοφοβίας, και του ρατσισμού.

Είναι ρατσισμός κατά των φορολογουμένων Ελλήνων, ενώ οι λαθρομετανάστες εισβολείς στη χώρα μας, παραμένουν αφορολόγητοι.

Άλλωστε πώς να τους φορολογήσετε αφού δεν γνωρίζετε ούτε το όνομά τους;;;. Παραμένουν χωρίς προσωπικά δεδομένα, παραμένουν στην ανωνυμία, για να βιάζουν, κλέπτουν, και δολοφονούν τους Έλληνες φορολογούμενους, από τους οποίους επιβιώνουν.

Ο Ρατσιστικός αυτός νόμος, είναι Ρατσισμός κατά των Ελλήνων, με διεθνές βραβείο Νόμπελ «δικαιοσύνης».

Γιαυτό σαν χώρα πάμε κατά διαβόλου, διότι ακολουθούμε πιστά τις εντολές που έρχονται από τους Σιωνιστές της Ε.Ε.

Με τον ανθελληνικό αυτό νόμο, εμάς τους Έλληνες μας καταστήσατε αιχμαλώτους και ομήρους των λαθρομεταναστών.

Καταντήσαμε εμείς οι Έλληνες αιχμάλωτοι, θύματα, και δούλοι των εισβολέων Μουσουλμάνων Ισλαμιστών λαθρομεταναστών.

Ο Ισλαμιστής που κατέσφαξε το Βρετανό στρατιώτη στο Λονδίνο,

δήλωσε στα ΜΜΕ, «Θέλω να ξεκινήσω πόλεμο απόψε από το Λονδίνο, εναντίον των απίστων, λευκών Ευρωπαίων». Κατόπιν αυτού η Βρετανική κυβέρνηση κήρυξε συναγερμό σε όλη τη χώρα. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση, των δικών μας ανοήτων πολιτικών, που συντάσσουν τέτοιους νόμους, για την υποδούλωση των Ελλήνων!!!

Ο Νόμος αυτός στρέφεται κατά των νομίμων κατοίκων της χώρας.

Ασφαλώς οδηγηθήκατε στη σύνταξη του νόμου αυτού, κατόπιν εντολών και οδηγιών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, η οποία αποβλέπει στην εξαφάνιση του Ελληνισμού, μέσω της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας από άλλες πτωχές χώρες.

Με τη δικαιολογία ότι εμείς οι Έλληνες καλλιεργούμε την ξενοφοβία και εχθροπάθεια προς τους εισβολείς, μας επιβάλλετε αυστηρές ποινές, ενώ εμείς προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε να προστατέψουμε τη πατρίδα μας, και τα εθνικά μας συμφέροντα, από ξένους εχθρικά διακείμενους προς τον Ελληνισμό λαθρομετανάστες εισβολείς. Υφιστάμεθα επίθεση και εχθρική εισβολή!!! Κατόπιν αυτού αμυνόμεθα!!!! Η Άμυνα είναι νόμιμη.!!!

Οι νεαροί πολεμιστές λαθρομετανάστες εισβολείς, είναι ο διεθνής Στρατός της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας.

Κοιτάξτε τι γίνεται σήμερα στη Συρία!!!. Εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίες. Τα ίδια έγιναν εχθές στην Αίγυπτο, Λιβύη, Τυνησία, κ.λ.π.

Ο Ρατσιστικός αυτός νόμος αποβλέπει στη καταστροφή του Ελληνισμού, για να αρπάξουν οι Σιωνιστικές τράπεζες τα ενεργειακά μας κοιτάσματα και αποθέματα, αλλά και το χρυσό της Μακεδονίας!!!

Θα μας ισοπεδώσουν, και θα μας εξαφανίσουν σαν Ελληνισμό, και σαν Ελλάδα. Σας καθιστούμε εσάς τους πολιτικούς υπεύθυνους για ότι κακό ήθελε συμβεί στη πατρίδα μας. Τα δύο αριστερά κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, εκτελώντας εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, από αφέλεια κινούμενοι, υπερψηφίζουν τον εν λόγω ανθελληνικό ρατσιστικό νόμο, χωρίς να αντιληφθούν ότι διαπράττουν έγκλημα κατά της πατρίδος. Επαναλαμβάνω η τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας, εκτελεί εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, η οποία αποβλέπει στην εξαφάνιση του Ελληνισμού, μέσω της αθρόας λαθρομετανάστευσης, και εισβολής ξένων εχθρών, χωρίς αντίσταση!

Όλα αυτά γίνονται για τα ενεργειακά μας κοιτάσματα, κατόπιν εντολών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, ώστε να φιμωθεί ο Ελληνικός λαός, και να μη αντιδράσει στην αρπαγή της «Περσεφόνης», και να οδηγηθεί σαν την Ιφιγένεια στο βωμό της θυσίας, υπέρ των συμφερόντων των Σιωνιστικών τραπεζών του Ρότσιλντ & Ροκφέλερ!!!

Εχθές στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός Σαμαράς δήλωσε τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα, είναι Ευρωπαϊκά, για να τα καρπωθούν οι τράπεζες του Ρότσιλντ, μαζί με όλο τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος.

Ρωτάμε το κύριο Σαμαρά, εάν η Γερμανία, η Γαλλία, και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ανακάλυπταν ενεργειακά κοιτάσματα στα εδάφη τους ή στις θάλασσές τους, θα τα δήλωναν Ευρωπαϊκά, δηλαδή προς κοινή χρήση όλων των Ευρωπαίων;;; Αυτό είναι εσχάτη προδοσία, τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός αυτοκτονεί από οικονομική δυσπραγία και δυστυχία!!! Αυτή τη στιγμή βρήκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, να προσφέρει στους Ευρωπαίους, τον ορυκτό μας πλούτο, αυτή τη στιγμή που περιμέναμε να ανασάνουμε, και να ξεχρεώσουμε.

Πρόσφερε τη κεφαλή της Ελλάδος «επί πίνακι τοις ανακοιμένοις».

«Ω! συμποσίου μυστικού, ανοσιουργήματος, και μιαιφονίας πλήρους», ψάλλει η Αγία ημών Χριστιανική Ορθόδοξη εκκλησία.

Επειδή δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της Ελληνικής ΑΟΖ, έβαλε τους Ευρωπαίους στο χορό, με το αζημίωτο…

Μέχρι τα στεριανά ενεργειακά κοιτάσματα πρόσφερε ο αθεόφοβος.

Τόσο ανίκανοι πολιτικοί είναι διεθνές φαινόμενο. Η Ελλάς ήταν πολύ άτυχη, να έχει τέτοιους ανίκανους και δειλούς πολιτικούς σε καιρό διεθνούς κρίσεως, όπου τα διεθνή Σιωνιστικά αρπακτικά οργιάζουν.!!!

Καλά για τα θαλάσσια κοιτάσματα, δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε τις Ελληνικές ΑΟΖ, αλλά και για τα στεριανά κοιτάσματα δεν μπορούμε να ανοίξουμε τρύπες στο έδαφός μας;;; Τόσο ανίκανοι είμαστε;;;

Να σκεφθείτε ότι οι Ευρωπαίοι μας έχουν φερθεί κατά το χειρότερο δυνατό τρόπο, ενώ εμείς τους προσφέρουμε τα ενεργειακά μας κοιτάσματα. Εάν αυτό δεν λέγεται εσχάτη εθνική προδοσία, τότε η φράση αυτή έχει χάσει το νόημά της και τη σημασία της.

Η Φιλανδία, για να μας δώσει 2,5 δις. ευρώ δάνειο, ζήτησε 1 δις. ευρώ εγγύηση. Αυτοί είναι οι εταίροι μας στην Ε.Ε., και εμείς σαν ραγιάδες και γραικύλοι, τους προσφέρουμε τα ενεργειακά μας αποθέματα και κοιτάσματα, ενώ εμείς θα πάρουμε μια δαχτυλήθρα πετρέλαιο, για να ξεχρεώσουμε το αέναο χρέος, δηλαδή πάντα θα ζούμε εξαθλιωμένοι και χρεωμένοι, σαν τη Νιγηρία, και άλλες αφρικανικές τεταρτοκοσμικές χώρες. Θαυμάστε κόσμε πολιτικούς!!!

Με αυτό το Ρατσιστικό νόμο, δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε ούτε εναντίον της Τουρκίας, ούτε εναντίον των Σκοπίων, που απαιτούν εθνικά μας εδάφη, με την αιτιολογία ότι καλλιεργούμε εχθροπάθεια.

Ακόμη και Αρχιερείς που υπερασπίζονται και ομιλούν για τη πατρίδα, θα πηγαίνουν φυλακή, τέτοια κατάντια, ενώ η Αρχιεπισκοπή περί άλλων τυρβάζει!!!

Εγκληματίες πολέμου δεν είναι μόνον ο Χίτλερ, και ο Στάλιν, αλλά και οι Τσώρτσιλ, Ρούζβελτ, και ΤΡΟΎΜΑΝ με τις ατομικές βόμβες, στην Ιαπωνία. Όλοι αυτοί διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, και γενοκτονίες.

Εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίες διέπραξαν και οι Σιωνιστές Αμερικάνοι, στο Βιετ-Νάμ, Ιράκ, Αφγανιστάν, κ.λ.π.

Γενοκτονίες διέπραξαν και οι Τούρκοι κατά Ελλήνων, Αρμενίων, Ποντίων, κ.λ.π. Όλα αυτά μην τα ξεχνάμε……..

Κινδυνεύουμε άμεσα αφού οι λαθρομετανάστες εισβολείς, είναι ήδη οπλισμένοι, και σε αριθμό, όσοι οι νόμιμοι κάτοικοι αυτής της δύστυχης χώρας.

Καταστήσαμε τη πατρίδα μας αποθήκη Βαλκάνιων, Ασιατών και Αφρικανών λαθρομεταναστών πολεμιστών εισβολέων. Χαθήκαμε….

Με τη συνθήκη Δουβλίνο 2 που υπέγραψαν προδοτικές κυβερνήσεις, οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες δημιουργούν κοινωνικές αστάθειες, όπου και όπως τους συμφέρει. Εφαρμόζουν το άρθρο 22 των πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών. Η Διοικούσα αρχή της εκκλησίας της Χριστιανικής Ορθοδοξίας συμφωνεί, και δεν έχει αντίρρηση.

Η Πασοκική Σιωνιστική διοικούσα εκκλησία, συμφωνεί με τον εξισλαμισμό της χώρας, αφού δεν αντιδρά σε τίποτε, ούτε στο ρατσιστικό νόμο, ούτε στη λαθρομετανάστευση, ούτε στο τέμενος!!!

Βλέπε εκπομπή στο BLUE SKY T.V. 21.05.13 ώρα 14.15-15.00

Ο πολυπολιτισμός και η λαθρομετανάστευση είναι ένα από τα πολλά εργαλεία των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, για καταστροφή μιάς ομογενούς φυλετικά κοινωνίας, διότι πιστεύουν πως δεν μπορούν να ζήσουν μέσα σε συμπαγή εθνικά κράτη. Οι Παντοκράτορες Σιωνιστές με τη συμπεριφορά τους προκαλούν καταστροφές στα Έθνη-Κράτη, αυτό φαίνεται στις ιστορίες των κρατών. Οι Κοσμοκράτορες Σιωνιστές πιστεύουν ότι πρέπει να διαιρέσουν, υποτάξουν, και τελικά να καταστρέψουν τα έθνη, προκειμένου να κυριαρχήσουν και να παγιώσουν την ασφάλειά τους.

Γιαυτό εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές των κοινωνικών ομάδων, και πολιτικών ιδεολογιών, μέσα σε ένα Έθνος, και εισάγοντες τον πολυπολιτισμό διά της λαθρομετανάστευσης, μαζί με άλλα «κινήματα» στρέφουν τους ανθρώπους τον έναν, ενάντια στον άλλον .

Και επειδή ένα Έθνος αποτελεί τη πλειοψηφία μέσα σε ένα εθνικό κράτος, στρέφουν συντονισμένα τα διάφορα κινήματα λαθρομεταναστών, ομοφυλοφίλων, κ.λ.π. μειονοτήτων, εναντίον του.

Υπήρχε ο νόμος περί τύπου που μας είχε κόψει τα πόδια, τώρα με το ρατσιστικό αυτό νόμο, ολοκληρώσατε εσείς οι πολιτικοί τη καταστροφή στις αντιστάσεις του Ελληνικού λαού , για τη διάσωση της πατρίδος.

Μας καταστήσατε εμάς τους φορολογούμενους Έλληνες δούλους, και αιχμαλώτους των παρανόμων εισβολέων εγκληματιών, οίτινες επέπεσαν ως ακρίδες επάνω στους Έλληνες πολίτες.

Οι γραικύλοι και ραγιάδες πολιτικοί της θολοκουλτούρας της τρικομματικής διακυβέρνησης, επιμένουν στη κατάθεση του νομοσχεδίου για τη καταπολέμηση εκδηλώσεων Ρατσισμού, ξενοφοβίας, και εχθροπάθειας, με τη δικαιολογία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, και εγκλημάτων πολέμου. Έτσι εξυπηρετούν τους σκοπούς των μεγάλων αφεντικών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, της οποίας όργανα είναι οι ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, και οι τοπικές κυβερνήσεις-νομαρχίες, πιόνια και μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων & Παντοκρατόρων!!

Για τη γενοκτονία των Ελλήνων που σήμερα διαπράττεται, διά της λαθρομεταναστεύσεως, δεν ενδιαφέρονται.

Το νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπει τη προστασία των Ελλήνων που πέφτουν θύματα της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών.

Σε κοινωνικό επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πόλωση μέσα στην ήδη διχασμένη Ελληνική κοινωνία.

Στον εν λόγω νόμο, δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο το οποίο να προστατεύει και να αναφέρεται στην τιμωρία των ενόχων, για ρατσισμό και εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, και για αλλοίωση ιστορικών γεγονότων που έχουν να κάνουν με την ιστορική πορεία του Ελληνισμού. Αποσκοπεί στην αρπαγή των ενεργειακών κοιτασμάτων και αποθεμάτων. Αποσκοπεί στο κέρδος και στα συμφέροντα των Κοσμοκρατόρων!!!

Το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρές ποινές σε όποιον με πρόθεση, δημόσια παροτρύνει , προκαλεί, ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή την ταυτότητα φύλου.

Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει τίποτε για τη κατάληψη της πατρίδας μας από λαούς, χρώματα, φυλές, θρησκείες, και γλώσσες!!!

Αυτό δεν είναι φιλοξενία, αλλά εισβολή και κατάληψη…

Τα κόμματα του λεγόμενου «Συνταγματικού Δημοκρατικού Τόξου», είναι κόμματα της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, και δουλεύουν για τα συμφέροντα του Ρότσιλντ!!!

Ο Ρατσισμός, η ξενοφοβία, και η καλλιέργεια εχθροπάθειας, ήταν έννοιες ξένες από την Ελληνική κοινωνία.

Οι Έλληνες από την αρχαιότητα σέβονται τον φιλοξενούμενο ξένο, Μη ξεχνάτε το «Ξένιο Δία»…

Το Ρατσισμό, τη ξενοφοβία, και τη καλλιέργεια εχθροπάθειας, δημιούργησαν οι πολιτικοί πράκτορες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, προς εξυπηρέτηση των διεθνών κατακτητικών πολιτικών
της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, αλλά και για να αρπάξουν τα ενεργειακά μας κοιτάσματα, τα οποία δήλωσαν σαν Ευρωπαϊκά!!

Δηλαδή θα τα πάρουν οι Σιωνιστές βόρειοι Ευρωπαίοι του Ρότσιλντ, και οι Σιωνιστές Αμερικάνοι του Ροκφέλερ, και εμείς θα πάρουμε «από τα τρία το μακρύτερο», λέει ο θυμόσοφος Λαός μας.
 
thrakilifenews
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταφάσεις & Αντιφάσεις

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Πόσοι γνωρίζουν ότι λιγότερο από τα μισά διαφυγόντα φορολογικά έσοδα σε ετήσια βάση, είναι αρκετά για να ζούνε όλοι οι φτωχοί του κόσμου πάνω από το όριο της φτώχειας, που είναι καθορισμένο στο 1,25 $ την ημέρα;
Ο παγκόσμιος καθαρός πλούτος το 2012 ήταν 73,2 ΤΡΙΣ € χωρίς να υπολογίζεται η ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με τη Διεθνή Τράπεζα Διακανονισμών (BIS) τα 19,5% των παγκόσμιων καταθέσεων βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους. Τα 14 ΤΡΙΣ € απ’ αυτά είναι κρυμμένα (αφορολόγητα) εκ των οποίων τα 9,2 ΤΡΙΣ € είναι <<θαμμένα>> σε φορολογικούς παραδείσους της Ευρώπης Λουξεμβούργο, Μάλτα κλπ.
Την σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων αρχηγών κρατών της Τετάρτης 22-5-13 στις Βρυξέλλες απασχόλησαν η πάταξη της φοροδιαφυγής και η ενοποίηση αγοράς ενέργειας. Και είναι ευχής έργο που η συζήτηση των ηγετών της γηραιάς ηπείρου για την ανταγωνιστικότητα, ξέφυγε επιτέλους από τον περιορισμό του εργασιακού κόστους και μεταφέρθηκε σε θέματα Φοροδιαφυγής & Ενέργειας.
Για την φοροδιαφυγή αποφάσισαν την κατάργηση του φορολογικού απορρήτου και την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. Το Ελληνικό ενδιαφέρον υπήρξε έντονο σε επίπεδο αποφάσεων ΕΕ. Δυστυχώς το ανάλογο ενδιαφέρον για την πάταξη των Ελλήνων φοροφυγάδων είναι μηδαμινό.
Εδώ βρίσκεται και η πρώτη αντίφαση: Επί δεκαετίες οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν τόλμησαν ποτέ να <<πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα>> και μάλιστα τα τρία τελευταία χρόνια που ο Ελληνικός λαός υποφέρει από την οικονομική ανέχεια, με γελοίες δικαιολογίες και πολιτικά τερτίπια αφήνουν στο φορολογικό απυρόβλητο ολοφάνερες λίστες φοροφυγάδων (Ελβετίας, Λουξεμβούργου, Λα Γκάρντ κλπ) προϊόντων μάλιστα άγνωστης προέλευσης ………
Η ενοποίηση της Ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας & δικτύων μας αφορά ιδιαιτέρως ως χώρα, γιατί θα τερματίσει την ενεργειακή απομόνωση των νησιών μας. Η Ελληνική πλευρά προσβλέπει στην επέκταση των ευνοϊκών όρων ευρωπαϊκής χρηματοδότησης (εκτός ΕΣΠΑ) για Κυκλάδες, Κρήτη κλπ. Μόνο για τα νησιά των Κυκλάδων θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν ετησίως περί τα 400 εκ € από την Η/Ε.
Το κόστος ενέργειας επηρεάζει το κόστος προϊόντων και την ανταγωνιστικότητά τους, γι’ αυτό και έχει σημασία το φτηνό κόστος από την ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.
Εδώ όμως έχουμε την δεύτερη αντίφαση: Στην ΕΕ αναζητούμε την φτηνή ενέργεια, στην Ελλάδα όμως ξεπουλάμε τη ΔΕΗ (εξαιρώ την μετοχοποίηση του 17% και τον στρατηγικό επενδυτή) ενώ είμαστε βέβαιοι ότι θα υπερδιπλασιαστούν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή με ακριβή Η/Ε θα παράγουμε ακριβά και άρα μη ανταγωνιστικά τα αντίστοιχα προϊόντα, που είναι πολλά.
Η συνέχεια τέτοιων πρακτικών και αντιλήψεων, θα μας οδηγήσει σε νέες θυσίες, χωρίς πάλι τη συμμετοχή των εχόντων. Και η αντικατάσταση από την κυβέρνηση της πολιτικής της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ΕΥΡΩ για την τρομοκράτηση του λαού, με εμπνευσμένες ενέσεις αισιοδοξίας και καρτερικότητας θα αποδειχθούν ως ευκαιριακή ευφορία.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΕΣΠΑ!

    Παρέμβαση Πεπόνη! Αναμένονται ν’ ασκηθούν διώξεις.

 ·      Επιχειρήσεις που κατέθεσαν το φάκελο με τα δικαιολογητικά τους, απορρίφθηκαν με το ψευδές επιχείρημα «μη επάρκεια πόρων»!


·      Όταν στα ταμεία του κράτους έμειναν πολλά αδιάθετα δισεκατομμύρια ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2007-2013


·      Ημέτεροι ενθυλάκωσαν επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ. Ακόμη και ανύπαρκτες εταιρείες ή εταιρείες χωρίς καμία θέση εργασίας! 
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr


Σε μεγάλο σκάνδαλο αναμένεται να εξελιχθεί το ΕΣΠΑ και τα περίφημα Επιχειρησιακά Προγράμματα 2007 – 2013 για την ενίσχυση των μεσαίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, αφορμή για να ανοίξει η υπόθεση, υπήρξε μια κατατεθείσα μήνυση από εταιρεία σε βάρος Τράπεζας, επειδή η επιχείρηση αποκλείστηκε από την επιδότηση του ΕΣΠΑ, παρά το ότι είχε καταθέσει έγκαιρα όλα τα δικαιολογητικά της και προέβλεπε 11 νέες θέσεις εργασίας! 
Η έγκληση έφτασε και στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, ο οποίος ανέθεσε σε αρκετούς εισαγγελείς να διερευνήσουν τον φάκελο του ΕΣΠΑ για να διερευνηθούν οι αποκλεισμοί εταιρειών προς εύνοια άλλων! Πλέον, ανοίγονται οι ασκοί του Αιόλου!

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότεροι αποκλεισμοί επιχειρήσεων έγιναν με το αιτιολογικό «μη επάρκεια πόρων»! Την ώρα που οι πόροι όχι μόνον υπήρχαν, αλλά ήταν –οι περισσότεροι- αδιάθετοι.


Στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού της χώρας για το 2012και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 3, για την πορεία του ΕΣΠΑ 2007-2013 , αναφέρεται: 



«Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ τα πρώτα τρία χρόνια από την έναρξη τους παρουσίασαν σημαντικές καθυστερήσεις στην εξειδίκευση του σχεδιασμού, στην ωρίμανση των έργων και στην υλοποίηση τους. που είχαν ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερα χαμηλή απορροφητικότητα, η οποία τον Ο­κτώβριο του 2009 ανήλθε στο 3,15%».

Μόνο το 3,15% διέθεσε το κράτος μέσα σε διάστημα τριών ετών, από τα έξι συνολικά που ήταν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα! Όταν το συνολικό ποσό που είχε δοθεί από την ΕΕ για το ΕΣΠΑ 2007-2013 ήταν 24,3 δις ευρώ, μπορείτε να καταλάβετε για τι ψεύδος μιλάμε. Και αυτά που διατέθηκαν, προφανώς πήγαν σε ημέτερους.


Έχουμε στα χέρια μας την απάντηση που έστειλε η Τράπεζα Eurobank (η οποία εσχάτως διαφημίζει το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ), σε επιχείρηση την οποία απέκλεισαν με το αιτιολογικό «μη επάρκεια διαθέσιμων πόρων».

Ιδού τι απάντησε η Eurobank:


«Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι η πρόταση που υποβάλλατε στο πλαίσιο της προκήρυξης «ενίσχυση των ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013», μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των υποβληθεισών προτάσεων, ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ για να λάβει επιχορήγηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο θεσμικό πλαίσιο για το λόγο που ακολουθεί:

* Μη επάρκεια διαθέσιμων πόρων».
ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ!
Πώς είναι δυνατόν να μην υπήρχαν πόροι, την ώρα που το ίδιο το κράτος πιστοποιεί ότι μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012 διατέθηκε το 3,15% των συνολικών πόρων; Μάλιστα εξ αυτού του λόγου, η ΕΕ στα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ έδωσε στη χώρα μας μόνον 14 δις ευρώ (αντί για 24,3 που είχαμε πάρει το 2007) ως ποινή, μια και οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν …κλειδώσει στα δημόσια ταμεία τους περισσότερους από τους διαθέσιμους πόρους, δίνοντας μόνον επιλεκτικά σε ημέτερους!

Η συγκεκριμένη επιχείρηση που αποκλείσθηκε από την επιδότηση του ΕΣΠΑ υπέβαλε ένσταση προς την Eurobank, με την οποία εξέφραζε έντονες αντιρρήσεις για τον αποκλεισμό της, αναφέροντας και στοιχεία για το πώς ενδεχομένως παίχτηκε το παιχνίδι υπέρ των ημετέρων.

Η ένσταση της επιχείρησης αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Η απαντητική επιστολή σας αναφέρει ως λόγο εξαίρεσης της επιχείρησης μας από το πρόγραμμα, την «μη επάρκεια διαθέσιμων πόρων». Η αόριστη και ασαφής αυτή αναφορά σε «μη επάρκεια διαθέσιμων πόρων», γεννά ερωτηματικά αναφορικά με τα αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής ένταξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ακόμη και τα στελέχη της Τράπεζας EUROBANK στην οποία καταθέσαμε τον φάκελο της αίτησης μας και στην οποία τελικά απευθυνθήκαμε προκειμένου να λάβουμε σαφή απάντηση για την έννοια του όρου «μη επάρκεια διαθέσιμων πόρων», δεν μπόρεσαν να μας απαντήσουν πειστικά. Αυτό που μας είπε στέλεχος της EUROBANK, ήταν ότι οι αρχικοί πόροι του ΕΣΠΑ έφθαναν στο 1 δις ευρώ, και μειώθηκαν στα 600 εκατομμύρια € και από αυτά, μόνον τα 120 εκατομμύρια € διατέθηκαν στις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, μία δική μας πληροφορία αναφέρει ότι κάποιες από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις  που επιδοτήθηκαν με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, έχουν ήδη κλείσει!!! Αν είναι ακριβής η παραπάνω πληροφορία, τι θα γίνει με το αδιάθετο αυτό ποσό; Σε κάθε περίπτωση, δεν όφειλε η εταιρεία σας να μας ενημερώσει προκαταβολικά και επακριβώς για το τελικό ποσό που διατέθηκε, ώστε να μην επιτρέπονται παρερμηνείες στα περί «μη επάρκειας διαθέσιμων πόρων»;

 
ΕΠΙΔΟΤΗΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! 
 Από τη σύσκεψη για το περιβόητο ΕΣΠΑ και τις νέες θέσεις εργασίας που υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει η κυβέρνηση Σαμαρά!!! Ο Πρωθυπουργός ποζάρει περιχαρής, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη και τον υπουργό Ναυτιλίας Κ Μουσουρούλη, χαμογελαστοί άπαντες γιατί θα εισρεύσουν εκατομμύρια στην αγορά και προπαντός θα αναχαιτιστεί η ανεργία με τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν λόγω ΕΣΠΑ!!! Δούλεμα κανονικό!!!
 Η επιχείρηση που κατέθεσε την μήνυση σε βάρος της Τράπεζας για τον αποκλεισμό της από την επιδότηση του ΕΣΠΑ, παρά το ότι προέβλεπε 11 νέες θέσεις εργασίας, ξαναφέρνει στην επιφάνεια προηγούμενο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ε.Ω.»,  σύμφωνα με το οποίο χαρίζονταν εκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες οι οποίες δεν προέβλεπαν ούτε μία θέση εργασίας! Οι ημέτεροι τσέπωναν τα εκατομμύρια ευρώ, εις υγεία των κορόιδων. Πιστεύουμε ότι η παρέμβαση Πεπόνη, του αδέκαστου οικονομικού εισαγγελέα, θα καθαρίσει το τοπίο.
Επαναλαμβάνουμε το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα:
Η Αυτή είναι κοροϊδία της δήθεν ανάπτυξης που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς! Ναι, είναι ο ίδιος άνθρωπος που αμέσως μετά τη ψήφιση των μέτρων του νέου θανατηφόρου μνημονίου των 13,5 δις ευρώ, δήλωνε: «Τρέχουμε τώρα για ανάκαμψη και ανάπτυξη». Πριν από λίγες μέρες μάλιστα τόσο ήταν το... τρέξιμό του προς την ανάπτυξη, που πραγματοποίησε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για την πορεία του ΕΣΠΑ και για την εξέλιξη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Ο κ. Σαμαράς στη σύσκεψη αυτή, δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Ο στόχος είναι ένας: να μπούμε στη καινούργια σελίδα, που λέγεται Ανάκαμψη- Ανάπτυξη. Είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε πάλι χαμόγελο και αισιοδοξία στον Έλληνα και για να βρουν θέσεις εργασίας- και αυτό είναι το κυριότερο από όλα- τα νέα παιδιά στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει το δυναμισμό να προχωρήσει στην ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας που είναι το ζητούμενο».
Όλα όμως είναι ένα παραμύθι, μια κοροϊδία σε βάρος του λαού. Η κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς χρήματα από το ΕΣΠΑ σε ημετέρους, χωρίς θέσεις εργασίας!
Το λένε τα ντοκουμέντα που σας παρουσιάζουμε:

Επιχορήγηση συνολικού ύψους 1.033.15,41 € με 3 θέσεις εργασίας ενώ κανονικά έπρεπε να προσλάβουν 44 νέα άτομα!

1. Στο ΦΕΚ 2519 της 14ης Σεπτεμβρίου 2012 ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης, υπογράφει επιχορήγηση συνολικού ύψους 1.033.15,41 € (ενός εκατομμυρίου τριάντα τριών χιλιάδων δεκαπέντε ευρώ και σαράντα ενός λεπτών) προς επιχείρηση σε συνολική επένδυση ύψους 2.582.538,52 €! Για την επένδυση αυτή, πιστοποιήθηκαν μόνο 3 θέσεις απασχόλησης, έναντι 21 προβλεπόμενων. Προσέξτε: προβλέπονταν 21 θέσεις αλλά τελικά πιστοποιήθηκαν τρεις, για μια επένδυση που ξεπερνάει τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ! Σύμφωνα μάλιστα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά για 300.000 νέες θέσεις εργασίας, μέσα στην επόμενη διετία, υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη επιχορηγούμενη επιχείρηση θα έπρεπε να πιστοποιεί 44 θέσεις εργασίας και όχι τρεις!
επιχορήγηση 780.000 € Δεν προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας ενώ κανονικά υπολογίζεται ότι για την παρούσα επένδυση, προβλέπονταν 34 θέσεις!!!

2. Το ΦΕΚ 2464 της 10ης Σεπτεμβρίου 2012, αφορά στην επιχορήγηση εταιρείας σε ποσοστό 60% και συνολικού ποσού 780.000 € αλλά και 50% επί δαπανών μελετών συνολικού κόστους 10.000 €, σε επένδυση ύψους 1.300.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι για την παρούσα επένδυση, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο κ. Σαμαράς περί νέων θέσεων εργασίας, προβλέπονταν 34 θέσεις, όμως στο ΦΕΚ δεν προβλέπεται καμία θέση εργασίας! Υπάρχει δε και το εξής... πονηρό: Για τη συγκεκριμένη επιχορήγηση, στο ΦΕΚ σημειώνεται ότι «δεν απαιτείται γνωμοδότηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του άρθρου 7 § 15 του 3299/2004, σύμφωνα με το άρθρο 16 § 2 του Ν.3908/2011 και του Π.Δ. 33/2011». Τι σημαίνει αυτό; Ότι παρακάμπτεται η Γνωμοδοτική Επιτροπή που γνωμοδοτούσε από το αν μια επιχείρηση εδικαιούτο επιχορήγησης, μέχρι ακόμη την ανάκληση αποφάσεων υπαγωγής και επιστροφή των ενισχύσεων που έχουν καταβληθεί στην επιχείρηση! Μήπως αυτό θυμίζει το «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει;».
Πού είναι οι νέες θέσεις εργασίας που υποσχόταν ο κ. Σαμαράς; Πουθενά! Σκέτη κοροϊδία. Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός ακολουθεί πιστά την πολιτική του προκατόχου του και πρώην συμφοιτητή του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με τη σειρά του μοίραζε σε ημετέρους εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, χωρίς να δημιουργεί καμία θέση εργασίας. Δείτε χρήματα που πετάχτηκαν στον ...αέρα, χωρίς καμία νέα θέση εργασίας, με την ανεργία να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!
Τα ΦΕΚ λένε πάντα την αλήθεια:

Επιχορήγηση 11.435.400 € για καμία νέα θέση εργασίας!

1. ΦΕΚ 2194 της 30ης Σεπτεμβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε επιχείρηση για δημιουργία αιολικού πάρκου, με το συνολικό ποσό των 11.435.400 € σε συνολική επένδυση 38.118.000 €. Δώστε σημασία τι γράφει παρακάτω το ΦΕΚ: «Με την επένδυση δε θα δημιουργηθεί καμία νέα θέση εργασίας»!
Επιχορήγηση που ξεπερνάει τα 15.000.00 €! Δεν προβλέπεται όμως καμία θέση εργασίας!

2. ΦΕΚ 2196 της 30ης Σεπτεμβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε επιχείρηση, πάλι για αιολικό πάρκο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με το συνολικό ποσό των 15.250.087,50 € σε συνολική επένδυση 51.667.250 €! Και σε αυτό το ΦΕΚ, αναγράφεται: «Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης»!
3. Στο ίδιο ΦΕΚ 2196 της 30ης Σεπτεμβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε εταιρεία με 144.063 € σε συνολική επένδυση 360.157 €. Πάλι στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι «Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης»!

Επιχορήγηση 6.000.000 € αλλά δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας!

4. ΦΕΚ 2205 της 3ης Οκτωβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε εταιρεία για την ίδρυση σταθμού παραγωγής ενέργειας, με το συνολικό ποσό των 6.000.000 € σε συνολική επένδυση 15.000.000 €. Πάλι όμως επαναλαμβάνεται το ίδιο... τροπάριο: «Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης!

Οι επιχορηγήσεις δίνουν και παίρνουν: 11.760.000 € και 10.920.00 € αλλά θέσεις εργασίας, γιοκ!

5. ΦΕΚ 2218 της 4ης Οκτωβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε επιχείρηση για τη δημιουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, με το ποσό των 11.760.000 € σε συνολική επένδυση 39.200.000 €. «Με την επένδυση θα δημιουργηθεί μία (1) νέα θέση απασχόλησης»!!! Ζήτω! Τα εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ ρέουν, για να εξευρεθεί τελικά μία θέση εργασίας!!!
6. Στο ίδιο ΦΕΚ 2218 της 4ης Οκτωβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε εταιρεία για τη δημιουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, με το ποσό των 10.900.000 € σε συνολική επένδυση 36.400.000 €. «Με την επένδυση θα δημιουργηθεί μία (1) νέα θέση απασχόλησης»!!! Να και άλλη μία θέση απασχόλησης!
Η κοροϊδία σε βάρος του λαού σε όλο της το μεγαλείο! Εκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, χωρίς όμως θέσεις εργασίας, την ώρα που ο λαός πένεται και η ανεργία καλπάζει στο 26%! Η κυβέρνηση Σαμαρά πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας ΜΗΔΕΝ!
 
"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΚΑΙ Η …ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!


ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΟ; Μιλάμε για παραφροσύνη. Αλλά από την άλλη, με ψήφους βρέθηκε αυτή η γυναίκα στο κοινοβούλιο. Δικές μας ψήφους. Γιατί να μην κάνει κόμμα; Το θέμα είναι πότε θα βάλουμε εμείς τελεία.
 
 
 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΙΣΧΟΣ! ΤΑ JUMBO ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Να αλλάξουν εδώ και τώρα τον χάρτη, να ζητήσουν και συγγνώμη γι' αυτό που κάνουν, διαφορετικά όλοι οι Έλληνες πατριώτες να κάνουμε μποϋκοτάζ στα Jumbo και στα προϊόντα του.
Να φύγει από την Ελλάδα και να πάνε αλλού. Να πάνε στα Σκόπια. Δείτε ξανά το χάρτη για να δείτε
πόσο εγκληματούν σε βάρος της χώρας και της ιστορίας της, τα Jumbo!!!


Εάν τα Jumbo δεν αλλάξουν το χάρτη, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, σημαίνει ότι το έκαναν σκόπιμα και ότι παίζουν δόλιο-προδοτικό παιχνίδι σε βάρος της Πατρίδος μας.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακαδημαϊκός Σκοπίων: Το 2025 θα πλειοψηφούν οι Αλβανοί

Ο ακαδημαϊκός Αμπντουλμενάφ Μπετζέτι σε συνέντευξή στην αλβανική τηλεόραση των Σκοπίων, ανέφερε ότι η μείωση των γεννήσεων είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο για το νοτιοσλαβικό κράτος και με βάση την έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, αναφέρεται ότι


 το 2020, ο αλβανικός πληθυσμός θα καλύψει τη διαφορά  στη χώρα και, επιπρόσθετα,  το 2025 θα ξεπεράσει τον σλαβικό.

«Εκεί που έρχεται αυτό το απαισιόδοξο σενάριο της υπογεννητικότητας των Σλάβων, για εμάς τους Αλβανούς είναι αισιόδοξο,  γιατί ο αλβανικός πληθυσμός θα έχει καλύψει σχεδόν τη διαφορά μέχρι το 2020 και πέρα από το 2025 θα υπερβεί το σλαβικό πληθυσμό», είπε συγκεκριμένα ο Μπετζέτι για το Alsat- σύμφωνα με το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεταλλαγμένα Τρόφιμα ...το Ντοκιμαντέρ που όλοι πρέπει να δούμε...

Στο βίντεο θα δείτε το τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο στην Αμερική και πως με την ανέχεια των τελευταίων κυβερνήσεών της οι πολυεθνικές θέλουν να ελέγχουν τη διατροφή.
Οι ενότητες του βίντεο είναι:
1) Πως παρασκευάζονται τα έτοιμα φαγητά και ποιους κινδύνους κρύβει η κατανάλωσή τους
2) Με ποιο τρόπο οι κολοσσοί στην Αμερική θέλουν να ελέγχουν τους κτηνοτρόφους και τους πτηνοτρόφους.
3) Πως η Monsanto απειλή και εξολοθρεύει τους Αμερικανούς αγρότες, όταν αυτοί αντιστέκονται στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων.
Δείτε το ντοκιμαντέρ και ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ...


ΠΗΓΗ
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Αριστερά: κάντε μας κυβέρνηση για να ψηφίσουμε τον Αντιρατσιστικό και να ξεσκίσουμε τους Φασίστες.Ή τώρα ή ποτέ...


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος



Ο αντιρατσιστικός νόμος που με «επίμονη, αλαζονική αντιπατριωτική μανία» επιχειρεί να περάσει η Κεντροαριστερά έχει πολλές αθέατες πλευρές με αναπόφευκτη option στο πολιτικό μέλλον της χώρας.
Η κεντρική ιδέα του είναι να ποινικοποιήσει ότι Εθνικό, ότι Πατριωτικό.
Η κεντροαριστερά είναι σαν να λέει:
 κάντε μας κυβέρνηση και αμέσως θα θεσπίσουμε αυτό το αδιάκοπο, αδίστακτο «Κυνήγι (Εθνικοπατριωτικών) Μαγισσών. Ψηφίστε μας και θα τους συντρίψουμε τους Φασίστες (βλ. κάθε Πατριώτη)».

Η ΝΔ από την άλλη «άρπαξε» αυτή την αλαζονική επίδειξη δυνάμεως και προθέσεων της κεντροαριστεράς και «χτίζει το πολιτικό της μέλλον» πάνω σε ένα άλλο μοτο:

« Ο μόνος τρόπος για να σωθείτε πατριώτες κι εσείς και ότι εθνικοπατριωτικό σ’ αυτόν τον τόπο είναι να μην ανέβει – πάση θυσία – η κεντροαριστερά στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό, πρώτον φροντίστε να μην πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ και δεύτερον, φροντίστε να μας ξανααναδείξετε ως πρώτη δύναμη και στις επόμενες εκλογές»...

Και υπονοεί, «...αδιαφορώντας βεβαίως για ότι άλλο κάνει η κυβέρνηση, πχ στο κοινωνικοοικονομικό πεδίο...». Βλ. Μνημόνιο.

Πως τα κατάφεραν έτσι, αλήθεια, και βρήκαν έναν επονείδιστο νόμο που βολεύει ταυτόχρονα και τους δύο, είναι απορίας άξιον.
Όπως και να’ χει όμως, είναι μια πραγματικότητα. Μια σκληρή πλην υπαρκτή πραγματικότητα.
Αν και εξοργίζει κάτι τέτοιο, δυστυχώς, είναι αλήθεια. Εάν βρεθεί η Αριστερά στην εξουσία, την άλλη μέρα κιόλας θα εξαπολύσει τέτοιο κυνήγι ενάντια σε κάθε τι Εθνικό και Πατριωτικό που σε ελάχιστο χρόνο η χώρα θα έχει βυθιστεί σ’ έναν εμφύλιο πολύ χειρότερο από εκείνον του ’50. Κι αυτό θα έχει περίπλοκες εξόχως τραγικές συνέπειες βεβαίως. Η χειρότερη όλων φυσικά, είναι πως κάποιοι «έξωθεν καλοθελητές» θα αρπάξουν την ευκαιρία για να μας κομματιάσουν εδαφικά.

Η Ελληνική κοινωνία λοιπόν είναι υποχρεωμένη, για λόγους «εθνικής αυτοσυντήρησης» να βρει τον τρόπο ώστε εκλογικά να μην αυτοκτονήσει. Πρώτο βασικό συμπέρασμα λοιπόν είναι, πως πρέπει απαραίτητα η κυβέρνηση να είναι χρώματος «εθνικού».

Για αυτοτελή τέτοιου τύπου κυβέρνηση βεβαίως, δεν νομίζω ότι υπάρχει σε κανέναν η παραμικρή ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσε να υπάρξει.
Μιλάμε λοιπόν – αναγκαστικά - για κυβέρνηση συνεργασίας.

Κι αυτό σημαίνει του ευρύτερου χώρου της Κεντροδεξιάς και της Ριζοσπαστικής Δεξιάς. Αλλά όχι μόνον. Παρά θα έπρεπε να ενισχυθεί και από τις Εθνικιστικές Δυνάμεις της χώρας. Καιρός είναι να γίνει «συνείδηση πάντων» αυτό.

Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα:

Γιατί, απαραίτητο τμήμα μιας τέτοιας συγκυβέρνησης θα ήταν – αναπόφευκτα – η ΝΔ. Τουτέστιν, η κυβέρνηση του Μνημονίου και των 4.000 αυτοκτονιών. Και όχι μόνον.
Αν όμως δεν συμπεριληφθεί η ΝΔ, συγκυβέρνηση δεν υπάρχει.
Εάν από την άλλη, απορριφθεί ένα τέτοιο σενάριο, η φιλομνημονιακή ΝΔ θα ξανασυρθεί σε συγκυβέρνηση με την κεντροαριστερά. Που σημαίνει, είναι που είναι στραβό το (νεοφιλελεύθερο) κλήμα, θα το ... ξαναφάει πάλι ο (αριστερός αντεθνικός ρεπούσιος) γάϊδαρος...
Αρέσει δεν αρέσει λοιπόν, πρέπει να βρεθεί η «απαραίτητη συμπληρωματική δύναμη της Ριζοσπαστικής Πατριωτικής Δεξιάς» που σε μια τέτοια συγκυβέρνηση θα τραβάει αποφασιστικά την ΝΔ σε Πατριωτικές Πολιτικές βάζοντάς της φραγμό στις εγγενείς της «μνημονιακές αδυναμίες».
Κι εδώ είναι η «Μεγάλη Χαρά» της Αριστεράς που συγκρίνεται με την Μέθη του Σκακιστή που έχει κλείσει τον αντίπαλό του από παντού αδημονώντας για το επερχόμενο ΜΑΤ. Κι αυτή η «αδημονία» και η σιγουριά της νίκης είναι που τους κάνει αλαζόνες και φέρονται με όλο και μεγαλύτερη αμετροέπεια τον τελευταίο καιρό. Μια αμετροέπεια του στυλ:
 «Φασίστες ΚΑΙ ερχόμαστε ΚΑΙ τον αντιρατσιστικό θα ψηφίσουμε ΚΑΙ θα σας ξεσκίσουμε στις διώξεις ΚΑΙ από τη χώρα θα φύγετε ΚΑΙ θα την γεμίσουμε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες».

 Κάπως έτσι.

Από που αντλεί τη σιγουριά της λοιπόν η Αριστερά;
Μα είναι εμφανές. Βλέπει κανείς πουθενά αυτή την «άλλη ισχυρή δύναμη της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Δεξιάς» που θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με την ΝΔ δίνοντας πολιτική διέξοδο προς την πλευρά μιας Πατριωτικής αντί μιας αντεθνικής αριστερής Πολιτικής; Που θα μπορούσε δηλαδή, αντί να συρθεί από τη ΝΔ σε μνημονιακές πολιτικές να την σύρει σε Πατριωτικές, φιλολαϊκές πολιτικές.
Όχι. Δεν υπάρχει. Κι αυτό το βλέπει ξεκάθαρα η Αριστερά. Γι’ αυτό και πανηγυρίζει, γι’ αυτό και φέρεται τόσο απροκάλυπτα αλαζονικά και επιθετικά.
Το μόνο που υπάρχει είναι μια υπερενισχυμένη Εθνικιστική Δυναμική που σαφώς και έχει την προοπτική να βρεθεί με καμιά σαρανταριά Βουλευτές στην επόμενη Βουλή.
Ε, και; Σκέφτεται η Αριστερά.
Και να βγουν, υπάρχει ποτέ η πιθανότητα αυτοί οι δύο να συγκυβερνήσουν;
Όχι. Απλά θα υπάρχουν στη Βουλή τηρώντας μια στάση «αποχής» σαν το ΚΚΕ. Κάτι ακίνδυνο βεβαίως. Όσο οι εθνικιστές θα είναι αυτο (και ετερο) απομονωμένοι και θα οραματίζονται την «εθνικιστική επανάστασή» τους η Αριστερά θα είναι απερίσπαστη να κυβερνήσει και να καταστρέψει κάθε Εθνική Πατριωτική παρακαταθήκη αυτής της χώρας.
Όσο οι εθνικιστικές δυνάμεις φέρουν την «Ναζιστική ταμπέλα», δεν υπάρχει περίπτωση να μετεξελιχθούν σε μια πιο politically correct Δύναμη που θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Κι αυτό η Αριστερά το θέλει να «παραμείνει έτσι».
Συνεπώς, η Αριστερά παίζει το εξής παιγνίδι:

Αυτή η «ναζιστική ταμπέλα» των εθνικιστών είναι το κυριότερο όπλο της Αριστεράς.
«Αφοπλίζει» ουσιαστικά τους «μετριοπαθείς υποψήφιους politically correct εθνικιστές πολιτικούς παίκτες» μηδενίζοντας τον «πολιτικό κίνδυνο». Άλλωστε, το πολιτικό παιγνίδι, έτσι παίζεται. Με «προβλέψεις» και «παγίδες». Και η Αριστερά είναι έμπειρος «πολιτικός παίκτης».
Και θα συνεχίσει να το παίζει μετά μανίας. Ένας τρόπος για να ανατραπεί αυτό και να ωθηθούν/βοηθηθούν να «μετεξελιχθούν πολιτικά και επικοινωνιακά» οι «θυμωμένοι εθνικιστές» θα ήταν να γίνουν αποδεκτοί από τα ΜΜΕ και τα υπόλοιπα κόμματα. Εάν συνέβαινε αυτό, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα είχαν «περάσει στο επόμενο επίπεδο παιγνιδιού». Κι αυτή τη χάρη δεν θα τους την κάνουν βεβαίως. Αντιθέτως, οι επιθέσεις εναντίον τους θα οξύνονται όλο και περισσότερο με σκοπό να τους προκαλούν και να γίνονται όλο και πιο «ακραίες οι αντιδράσεις» τους. Ώστε μετά να μπορούν να τους καταγγέλουν και να τους διασύρουν επικοινωνιακά.
Από την άλλη, η «εξεγερτική τάση και δυναμική» στο εθνικιστικό στρατόπεδο είναι τόσο ισχυρή που αρνείται και να σκεφτεί ακόμη πως η επιλογή είναι μια και μοναδική:
Η πολιτικά ρεαλιστική λύση.
Πρέπει να υπάρξει μια Πατριωτική Δύναμη στην επόμενη Βουλή που να σύρει την επόμενη συγκυβέρνηση σε Πατριωτικές φιλολαϊκές θέσεις και όχι αντιλαϊκές Πολιτικές όπως ως τώρα.
Η ΝΔ από την άλλη, αντί να δει αυτό το (άμεσο) μελλοντικό πρόβλημα που θα ενσκύψει στη χώρα και να προσπαθήσει να συμβάλλει στην ταχεία πολιτική και επικοινωνιακή ωρίμανση του «ευρύτερου εθνικιστικού μπλοκ» ώστε να είναι δυνατή μια κυβερνητική συνεργασία στο μέλλον, ρίχνει λάδι στη φωτιά παίζοντας αφελώς το χαρτί της αριστεράς. Συμβάλλει στην ενίσχυση της «ναζιστικής ταμπέλας» και στον αποκλεισμό των εθνικιστών από τα ΜΜΕ. Πράγμα όμως που συντείνει στην περιθωριοποίησή τους και συνακόλουθα στην ριζοσπαστικοποίησή τους. Και  βεβαίως αυτό μεταφράζεται σε (δικαιολογημένο) «θυμό». Πολύ θυμό και συσσωρευόμενη ένταση. Και δεν παίζουν με τέτοιες καταστάσεις.
Υπάρχουν όμως στον ευρύτερο Πατριωτικό Χώρο και αυτοί που «βλέπουν και διαπιστώνουν» αυτό το «πρόβλημα».
Και αναπόφευκτα, κάποια στιγμή (και πιθανότατα πολύ σύντομα) θα «κάνουν την κίνησή» τους. Και ποιά θα είναι αυτή;
Διαπιστώνουν κατ’ αρχήν την  «έλλειψη αυτού του 2ου ισχυρού κομματικού Πόλου της Εθνικής, Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Δεξιάς» βεβαίως. Που θα ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει ξανά στην Αριστερά να βρεθεί στην εξουσία και να καταστρέψει ότι Εθνικό, ότι Πατριωτικό.

Αυτό θα σήμαινε πως μια τέτοια «φιλόδοξη Δύναμη» θα αντλούσε ταχύτατα δυνάμεις από όλο τον ευρύτερο χώρο τόσο της Δεξιάς όσο και του Εθνικισμού: ΝΔ, ΑΝΕΛ, Εθνικιστές, Απέχοντες.
Εάν και όταν συμβεί αυτό, θα δούν όλοι τις δυνάμεις τους να μειώνονται δραστικά και ταχύτατα.
Ως γνωστόν, η Φύση δεν αφήνει τίποτε κενό. Ούτε και η Πολιτική. Κάτι άλλο έρχεται πάντα να καλύψει μια «κενή κατάσταση».
Οι «γενικότερες ζυμώσεις» ως προς ένα τέτοιο «εγχείρημα» είναι σαφέστατα  αντιληπτές. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορα στην δημοσιότητα. Πως λέμε «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;» Ενα τέτοιο πράγμα.
 Όπως αντίστοιχα και το ποιό είναι το «Μέγα Κώλυμμα» και δεν έχει ξεδιπλωθεί ακόμη κάτι τέτοιο είναι εξίσου κατανοητό:

Μα πως είναι δυνατόν (σκέφτονται οι «αναποφάσιστοι Μάγειρες» ) μια τέτοια φιλόδοξη Πατριωτική Δύναμη να συγκυβερνήσει με τον κατ’ εξοχήν υπερασπιστή του Μνημονίου, τη ΝΔ;

Όταν πιστέψουν αυτοί οι «Πολλοί Πατριώτες» ότι ΝΑΙ, μπορεί να εφαρμοστεί μια αντιμνημονιακή εθνικοπατριωτική πολιτική, τότε θα πειστούν ότι δεν κινδυνεύουν αυτοί από την Μνημονιακή ΝΔ, αλλά ότι απλώς την έχουν ανάγκη για μια Εθνικού προσανατολισμού κυβέρνηση. Και πως ΝΑΙ, θα έχουν την απαραίτητη ισχύ και πείσμα να την σύρουν αυτοί προς Πατριωτικές, Εθνικές και φιλολαϊκές θέσεις και Πολιτικές. Όσο και αν – ομολογουμένως – κάθε τόσο θα τους δημιουργεί προβλήματα με τις φιλομνημονιακές νεοφιλελεύθερες, αντιλαϊκές εμμονές της. Και βεβαίως (εξίσου σημαντικό), να πειστούν ότι ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ θα μπουν ως αποφασιστικός φραγμός σε μια «προ των πυλών Αριστερή Αντεθνική ολέθρια διακυβέρνηση».

Αυτό το «ενδεχόμενο» είναι όντως μια «καυτή πατάτα» που ως τώρα ο ευρύτερος Πατριωτικός χώρος αρνείται να την πιάσει και να την «επεξεργαστεί».

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που όσοι το «σκέπτονται και τους ανησυχούν οι παραπάνω αναπόφευκτες προοπτικές» διστάζουν να κάνουν τις «κινήσεις» τους.
Εδώ και να το «πιάσεις και μόνο το θέμα» θα σε «λερώσει». Φαντάζομαι ήδη το τι έχω ν’ ακούσω γι’ αυτά που έγραψα σ’ αυτό το κείμενο.

Καιρός ν’ αρχίσει όμως αυτός ο «ενοχλητικός διάλογος και η περισυλλογή», όσο θυμό κι αφορισμούς κι αν προκαλέσει από τους (δικαίως θυμωμένους και υποψιασμένους για τα πάντα) Πατριώτες.

Να θυμόμαστε άλλωστε πως η Πολιτική δεν έχει συναισθήματα. Όπως και το σκάκι και ο Πόλεμος. Παρά μόνον ψυχρούς Στρατηγικούς και Τακτικούς  υπολογισμούς.

Αν δεν τους κάνεις στην Ειρήνη, τότε θα αντιμετωπίσεις τις συνέπειες την ώρα του Πολέμου. Και χωρίς περιθώρια διορθωτικών ψυχρών κινήσεων βεβαίως την τελευταία στιγμή.

Και τον εμφύλιο, όπως και την συνακόλουθη Εθνική Καταστροφή μόνον οι Πατριώτες μπορούν να τον αποτρέψουν.

Αρκεί να φερθούν όπως πρέπει. Πολιτικά. Και χωρίς συναισθηματικούς δισταγμούς.

Γιώργος Ανεστόπουλος
 
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »