Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πρόεδρος Σκοπίων στη Μόσχα: Οι Ρώσοι έχουν την ίδια γλώσσα με τους Αρχαίους Μακεδόνες

Σκόπια.

«Η Ρωσία έχει την ίδια γλώσσα με τους αρχαίους Μακεδόνες» αυτή τη διατριβή ανέπτυξε  ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας «Λομονοσόβ» ["Ломоносов"].

Ο σλαβο-βουλγαρικής καταγωγής πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ, έλαβε τον τίτλο του «ομότιμου καθηγητή» του ρωσικού Πανεπιστημίου Λομονοσόβ, και ανέπτυξε στην ομιλία του τη σημασία των γλωσσικών δεσμών μεταξύ των σλαβικών λαών και την αδικία εναντίον των Σλάβων των Σκοπίων για την άρνηση της γλώσσας τους ως «μακεδονικής» από την ημέρα της ανεξαρτησίας, του πρώην γιουγκοσλαβικού κρατιδίου.

Σύμφωνα με το σκοπιανό – σλαβικό , δημοσίευμα:

«Η ‘μακεδονική’ γλώσσα είναι ένας κλάδος της σλαβικής γλωσσικής κοινότητας, στην οποία ανήκουν όλες οι γλώσσες που έχουν τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας. Όποιος μιλάει «μακεδονικά» είναι μέρος της» [στα σλαβικά: Секој што зборува македонски е дел од истата], είπε ο Γκεόργκι Ίβανοφ, απευθυνόμενος σε καθηγητές και φοιτητές του προαναφερόμενου Ρωσικού Πανεπιστημίου.

Ο Ίβανοφ σημείωσε ότι η σύγχρονη «μακεδονική» γλώσσα, έχει αναγνωριστεί επίσημα, από όλες σχεδόν τις χώρες, με εξαίρεση των δύο γειτονικών.

«Η Βουλγαρία την αντιμετωπίζει ως μια διάλεκτο της βουλγαρικής. Η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι «μακεδονική γλώσσα» δεν υπάρχει, αν και μέχρι στιγμής τουλάχιστον τρεις φορές την έχει, επίσημα, αναγνωρίσει», δήλωσε ο Ίβανοφ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του πολυεθνικού πρώην γιουγκοσλαβικού κράτους, τόνισε τους  ιστορικούς, πνευματικούς  και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και του σκοπιανού λαού, επικαλούμενος ένα μεγάλο αριθμό συγγραφέων που έχουν εργασθεί για το θέμα αυτό.

Ανέφερε, μάλιστα, τη συγκεκριμένη εργασία  του Μάουρο Ορμπίνι  που δημοσιεύθηκε το 1601 που έγραψε «Το Βασίλειο των Σλάβων». Σε αυτό ο συγγραφέας παραθέτει  απόσπασμα από τον Ιερεμία Ρούσο που έγραψε τα «Χρονικά της Μοσχοβίας» το 1227 που λέει:

«Οι Ρώσοι είχαν την ίδια γλώσσα με τους αρχαίους Μακεδόνες», και υποστηρίζει ότι  οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν την γλώσσα που μιλούσε ο ίδιος, τη σλαβική (προφανώς, για να προσδώσει αίγλη στο παρελθόν των Ρώσων).

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ  Σκοπίων και Ρωσίας, ο πρόεδρος Ίβανοφ απένειμε διάκριση και Μετάλλιο Τιμής της χώρας του, σε δύο επιφανείς καθηγητές του Πανεπιστημίου Λομονοσόβ.


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπάνιο άγαλμα του θεού Απόλλωνα ανακαλύφθηκε μυστηριωδώς στη Λωρίδα της Γάζας

Ένα σπάνιο άγαλμα του θεού Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στη θάλασσα και κατασχέθηκε από τις αρχές


Ένα σπάνιο άγαλμα του Έλληνα θεού Απόλλωνα, που ήταν χαμένο επί αιώνες, βρέθηκε μυστηριωδώς στη Λωρίδα της Γάζας, όμως αμέσως κατασχέθηκε από την αστυνομία και πλέον δεν είναι γνωστό που βρίσκεται.
Η ανακάλυψη του αγάλματος αυτού έχει εξάψει την φαντασία των αρχαιολόγων, όμως η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει πότε το μπρούτζινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος θα εμφανιστεί και πάλι ή πού θα εκτεθεί.
Ένας ψαράς από τη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι βρήκε το άγαλμα βάρους 500 κιλών στη θάλασσα, περίπου 100 μέτρα από την ακτή, τον Αύγουστο και το μετέφερε σπίτι του με ένα κάρο που το έσερνε ένα γαϊδούρι, χωρίς να έχει επίγνωση της αξίας του.
Κάποιοι άλλοι αμέσως μάντεψαν τη σημασία του και για μικρό χρονικό διάστημα το άγαλμα εμφανίστηκε στον ιστότοπο eBay προς πώληση για 500.000 δολάρια, τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής του αξίας. Η αστυνομία του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, το κατέσχεσε και ανακοίνωσε ότι ερευνά την υπόθεση.
Προς μεγάλη τους αγανάκτηση, οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να δουν το άγαλμα του Απόλλωνα και έχουν αναγκαστεί να αρκεστούν σε μερικές θολές φωτογραφίες του ανέπαφου αγάλματος του θεού, που είναι ξαπλωμένο πάνω σε μια κουβέρτα με τα Στρουμφάκια. Απ’ όσο μπορούν να εκτιμήσουν το άγαλμα κατασκευάστηκε μεταξύ του 5ου και του 1ου αιώνα π.Χ..
«Είναι μοναδικό. Κατά μία έννοια θα έλεγα ότι είναι ανεκτίμητο. Είναι σαν να ρωτά κάποιος ποια είναι η αξία της Τζοκόντα στο Λούβρο», δήλωσε ο Ζαν-Μισέλ Ταραγκόν, ιστορικό της Γαλλικής Βιβλικής και Αρχαιολογικής Σχολής της Ιερουσαλήμ.
«Είναι πολύ-πολύ σπάνιο να βρεθεί ένα άγαλμα που δεν είναι φτιαγμένο από μάρμαρο ή πέτρα, αλλά από μέταλλο», πρόσθεσε ο ίδιος.

  Η πολύ καλή κατάσταση του αγάλματος υποδηλώνει ότι εντοπίστηκε στην ξηρά και όχι στη θάλασσα, επεσήμανε ο Ταραγκόν, εκτιμώντας ότι η πραγματική τοποθεσία της ανακάλυψής του δεν αποκαλύφθηκε για να αποφευχθούν διαφωνίες για την κυριότητά του. «Δεν βρέθηκε στη θάλασσα ή σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος (…) είναι πολύ καθαρό. Όχι, βρέθηκε στην ξηρά σε στεγνό μέρος», σχολίασε.
Ο Παλαιστίνιος ψαράς Τζουντάτ Γραμπ πάντως αφηγείται μια διαφορετική ιστορία. Ο 26χρονος Παλαιστίνιος ισχυρίζεται ότι είναι μια ανθρώπινη μορφή να κείτεται στα ρηχά, περίπου 100 μέτρα από την ακτή, βόρεια των συνόρων μεταξύ της Αιγύπτου και της Γάζας.
Αρχικά πίστεψε ότι επρόκειτο για ένα πτώμα, όμως όταν βούτηξε για να δει καλύτερα συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα άγαλμα. Ο ίδιος είπε ότι του πήρε τέσσερις ώρες για να το βγάλει στην ακτή με τη βοήθεια συγγενών του.
Το πράσινο-καφέ άγαλμα αναπαριστά έναν νεαρό, γυμνασμένο θεό που στέκεται όρθιος με το ένα χέρι τεντωμένο και την παλάμη του ανοικτή προς τα πάνω.
Ο Γραμπ παραδέχθηκε ότι έκοψε ένα από τα δάχτυλα του αγάλματος για να το πάει σε έναν ειδικό, καθώς πίστευε ότι ήταν φτιαγμένο από χρυσό. Χωρίς να το γνωρίζει, ένας από τους αδελφούς του έκοψε ένα ακόμη δάχτυλο, για τον ίδιο λόγο. Το δεύτερο δάχτυλο το έλιωσε ένας χρυσοχόος.
Μέλη της οικογένειας του Γραμπ που ανήκουν σε μια πολιτοφυλακή της Χαμάς πήραν το άγαλμα και για κάποιο διάστημα εμφανίστηκε στο eBay προς πώληση. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε κάποιος υποψήφιος πωλητής, αλλά όταν οι πολιτικές αρχές της Χαμάς ανακάλυψαν την ύπαρξή του ζήτησαν από την αστυνομία να το κατασχέσει.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Τουρισμού της Γάζας δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το άγαλμα δεν θα εκτεθεί στο κοινό μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το ποιος προσπάθησε να το πουλήσει.
Εξάλλου ο Άχμεντ αλ Μπουρς, διευθυντής αρχαιολογίας του υπουργείου, δήλωσε ότι έχει δει το άγαλμα, ενώ πρόσθεσε ότι οι παλαιστινιακές αρχές σκοπεύουν να το αποκαταστήσουν και να το εκθέσουν στη Γάζα.
«Έχουμε επίσης επικοινωνήσει με διεθνή μουσεία τα οποία έχουν προσφερθεί να μας βοηθήσουν στην αποκατάσταση», σημείωσε ο αλ Μπουρς, επισημαίνοντας ότι ένα μουσείο στη Γενεύη, όπως και το Λούβρο έχουν εκφράσει την επιθυμία να νοικιάσουν το άγαλμα για να το εκθέσουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Η πυραμίδα της Βοσνίας ειναι ελληνική και γι αυτό δεν ακούμε τώρα τίποτα γι αυτήν.

Η πυραμίδα της Βοσνίας ειναι ελληνικη και γι αυτο δεν ακουμε τωρα τιποτα γι αυτην.
Πρωτα τοσος ντορος γινοταν:
Το Βίσοκο όπου ο Βοσνιος Οσμανάγκικ έχει κάνει τις ανασκαφές βρίσκεται στην αρχαία Ιλλυρία.
Εκει ειναι η πυραμίδα της Βοσνίας. Απο την πυραμιδα αυτη, έβλεπαν τοτε το βραδυ τον Αρκτούρο -άστρο άλφα του Βοώτη- να εφάπτεται στον ορίζοντα της γης .
Ο Αρκτούρος ήταν τότε αειφανής -δηλ. δεν έδυε ποτέ.
Τωρα παμε για την εξηγηση οτι η πυραμιδα αυτη ηταν ελληνικη. Στην ελληνική μυθολογία ο Ιλλυριός ήταν ο τελευταίος γιος του Κάδμου και της Αρμονίας.
Γεννήθηκε κατά την εποχή της εκστρατείας εναντίον της Ιλλυρίας, οπότε και η χώρα αυτή πήρε το όνομά του.Προς τα τέλη της ζωής τους, οι γονείς του Ιλλυριού, αλλά και ο ίδιος, έφυγαν από τη Θήβα και πήγαν στην Ιλλυρία.
Εκεί πέθαναν και εκεί ενταφιάσθηκαν. Τους «τάφους» τους, τους έδειχναν στους ιστορικούς χρόνους της αρχαιότητας.
Ειπαμε οτι απο την πυραμιδα της Βοσνιας που πηγαν εκει οι θηβαιοι, εβλεπαν τον Αρκτούρο -άστρο του Βοώτη - που δεν εδυε ποτε. Απο τον Βοώτη λοιπον δωσανε το ονομα στην Βοιωτια όπου βρίσκεται η Θήβα.Δεν πειστηκατε; Καλως εχετε δικαιο.Δειτε την δευτερη φωτο.
Ειναι σε ευθεια γραμμη πυραμιδα αιγυπτου, Παρθενωνας, Πυλος , Ολυμπος και το τριτο σημαδι μετα τον Ολυμπο ειναι η πυραμιδα της Βοσνιας .Δεν πειστηκατε παλι;
Στην πυραμιδα εκει βρεθηκε η διπλανη εικονα το ελληνικο Τετραγαμμα.
Διπλα ελληνικο Τετραγαμμα.Εχει και αλλα στοιχεια αλλα βαριεμαι να τα βρω τωρα .
Βολευομαστε και με αυτα νομιζω γιατι τωρα εχω ενδιαφερον για τις πετρινες μπαλες που βρεθηκαν στην πυραμιδα και ειναι ιδια με τις Υπερβορειας και της Λατινικης Αμερικης .
Θελω να λυσω το προβλημα .Μαλλον ελληνικες θα τις βγαλω . Μπορει να γελατε αλλα σκεφτηκατε ποτε γιατι οι προγονοι μας κανανε τον δισκο που πετουν στην δισκοβολια με τετοιο αεροδυναμικο σχημα και οχι αλλο;
Δεν μοιαζει με UFO;
Γιατι το κανανε ετσι και οχι π.χ.τετραγωνο.
Μηπως εβλεπαν τα ουφο να πετανε και προσπαθουσανε να τα μιμηθουν ή να μην τα ξεχασουν .













tragiko.net
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις Αρχίζει από σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για όλους τους υποψήφιους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).
Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές, έως τις 25 Φεβρουαρίου.
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (10-25 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.
Η αίτηση – δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, όπου αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/Έντυπα Εξετάσεων , είτε από το Λύκειό του.
Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την αίτηση - δήλωση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην ίδια ιστοσελίδα αναρτάται και η σχετική εγκύκλιος που θα περιγράφει πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).
Υπόχρεοι για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης κατά περίπτωση είναι :
α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό Πανελλαδικά.
β) οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και που υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν:
i) επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της Χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο Σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω, συνυποβάλλεται επιπλέον βεβαίωση της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νόμιμη λειτουργία του Σχολείου αυτού στην Ελλάδα,
ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.
γ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) και που υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση, χωρίς δικαιολογητικά, στο σχολείο τους.
δ) οι απόφοιτοι– κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση, στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν:
i) επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους
ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.
ε) για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Α΄), ισχύουν τα εξής:
-οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο ΕΠΑΛ που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά.
- οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους.
- οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Α΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους.
στ) όσοι μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 10- 25 Φεβρουαρίου υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση. Με την υποβολή αυτής της αίτησης αποδέχονται ότι οριστικά και αμετάκλητα δεν θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 και ως εκ τούτου δεν θα αποκτήσουν φέτος βεβαίωση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο, οποιοδήποτε επόμενο έτος μετά την αποφοίτησή τους, αν το επιθυμήσουν, μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις εκείνου του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 25 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), οφείλουν να αποκτήσουν το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων και σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα από το ΥΠΑΙΘ. Στη συνέχεια θα μπορέσουν να ανακαλέσουν την Αίτηση-Δήλωση για Πανελλαδικές εξετάσεις και να υποβάλουν τελικά Αίτηση για ενδοσχολικό απολυτήριο, εάν το επιθυμούν.
Επίσης, ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι:
1. Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2013 (με τα ΓΕΛ ή με τα ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Όσοι από τους υποψηφίους για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές Σχολές, σε Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ για Αστυνομικούς) ή Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, θα πρέπει να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να υποβάλουν στις Σχολές αυτές ανάλογη αίτηση με δικαιολογητικά και να υποβληθούν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.
2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα). Αντίθετα, οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ, δεν θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις περσινές τους επιδόσεις. Αν το 2013 δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες, φέτος δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ.
3. Οι Αστυνομικές Σχολές φέτος δεν θα δεχτούν υποψηφίους ΙΔΙΩΤΕΣ, αλλά μόνο ήδη υπηρετούντες Αστυνομικούς.
4. Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας από φέτος δεν θα εξετάζονται πλέον στα ειδικά μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλαγές με παγίδες στη φετινή φορολογική δήλωση

Αλλαγές με παγίδες στη φετινή φορολογική δήλωση Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος για 5,5 εκατομμύρια φορολογουμένους με αρκετές «παγίδες» περιέχει η φετινή φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο.

'Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα εφημερίδων, καταργούνται οι εκπτώσεις φόρου για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα κ.ά., ενώ υπάρχουν προσθήκες και αλλαγές σε δεκάδες κωδικούς-κλειδιά που αφορούν, μεταξύ άλλων, τους νέους άνω των 18 ετών και τους μισθωτούς που αμείβονται με «μπλοκάκια».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» οι φορολογούμενοι, όσον αφορά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεών τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις εξής αλλαγές:
Οι δηλώσεις των περισσότερων συνταξιούχων και μισθωτών θα είναι προσημπληρωμένες από το ΥΠΟΙΚ (τα στοιχεία για τα φορολογητέα ποσά των μισθών και των συντάξεων, τους αναλογούντες και τους παρακρατηθέντες φόρους εισοδήματος.
FOROLOGIKES-DHLWSEIS
Οι δηλώσεις όλων των φυσικών προσώπων θα είναι προσημπληρωμένες ως προς τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης για τις κατοικίες, τα ΙΧ, τα σκάφη και τις πισίνες.
Οι νέες ρυθμίσεις για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος
Οπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, από φέτος θα τεθούν σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις οι οποίες προβλέπουν τα εξής:
Κατάργηση του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ.
Κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνων.
Κατάργηση εκπτώσεων από το φόρο εισοδήματος μέχρι και 10% από τις ετήσιες δαπάνες για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων α' κατοικίας, νοσήλεια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις. (Μόνη εξαίρεση για μισθωτούς και συνταξιούχους η έκπτωση φόρου ίση με το 10% του ποσού της δαπάνης για νοσήλεια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις το οποίο υπερβαίνει το 5% του συνολικού ετήσιου φορολογούμενου εισοδήματός τους από μισθούς και συντάξεις).
Επιβολή αυτοτελούς φόρου στα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα που απέκτησε κάθε φορολογούμενος ο οποίος άσκησε ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα. Ο φόρος θα υπολογίζεται με 26% από το πρώτο ευρώ μέχρι τις 50.000 ευρώ και με 33% πάνω από τις 50.000 ευρώ.
Επιβολή αυτοτελούς φόρου στα εισοδήματα από ακίνητα. Συγκεκριμένα θα επιβάλλεται φόρος 10% για εισοδήματα από μισθώματα μέχρι 12.000 ευρώ και φόρος 33% για εισοδήματα από μισθώματα που ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ.
Αλλαγή της φορολογικής κλίμακας για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις. Συγκεκριμένα θα επιβληθεί συντελεστής φόρου:
22% σε ετήσιες αποδοχές μέχρι 25.000 ευρώ,
32% σε ετήσιες αποδοχές από 25.000 ευρώ μέχρι 42.000 ευρώ και
42% στο τμήμα των ετήσιων αποδοχών από τις 42.000 ευρώ και άνω.
Ο φόρος που προκύπτει από τις ανωτέρω κλίμακες θα μειώνεται κατά 2.100 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 21.500 ευρώ, για εισοδήματα από εκεί και πάνω και μέχρι 41.500 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος που προστίθενται, ενώ πάνω από τις 41.500 ευρώ δεν προβλέπεται καμία έκπτωση φόρου.
Επιβολή αυτοτελούς φόρου στα γεωργικά εισοδήματα.
Αλλαγές και στα... τεχνικά ζητήματα
Οι αλλαγές δεν περιορίζονται φέτος μόνο στον τρόπο φορολόγησης αλλά επεκτείνονται και σε θέματα τεχνικού χαρακτήρα, δηλαδή στις διαδικασίες υποβολής και εκκαθάρισης, καθώς και στην τρόπο καταβολής των φόρων που θα αναλογούν στον κάθε φορολογούμενο.
Συγκεκριμένα από φέτος τίθενται σε ισχύ οι εξής αλλαγές:
Οι φορολογικές δηλώσεις όλων των φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα του 2013 θα υποβληθούν φέτος από τις 20 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου.
Ολες οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet.
Οι φόροι θα υπολογίζονται αυτόματα και τα εκκαθαριστικά θα εκδίδονται και θα αναρτώνται άμεσα σε ηλεκτρονική μορφή στους λογαριασμούς των φορολογουμένων
Οι φόροι θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις. Καταληκτικές ημερομηνίες για κάθε μια από αυτές οι εξής: 31η Ιουλίου, 30η Σεπτεμβρίου και 30η Νοεμβρίου 2014.
Τα έντυπα Ε2 για τα μισθώματα που εισπράχθηκαν εντός του 2013 και τα κενά κτίσματα καθώς και τα έντυπα Ε3 για τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων θα υποβληθούν από τις 3 Φεβρουαρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου και σε κάθε περίπτωση πριν την υποβολή του βασικού εντύπου Ε1.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανδρέας Παπανδρέου 1995... στιγμές ειλικρίνειας... ( δείτε το Video)





efenpress
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο βίντεο:Κόβουν πλοίο σαν…χαρτί & το…μακραίνουν 30 μέτρα!

ploio-kommeno-mesiΚρουαζιερόπλοιο κόβεται κυριολεκτικά στη μέση για να τοποθετηθεί επέκταση 30 μέτρων!
Μπορεί να έχουμε δει λιμουζίνες στο αμάξωμα των οποίων τοποθετήθηκε επέκταση, όμως, όταν πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα και πολύ πιο εντυπωσιακά.
Στο παρακάτω βίντεο, ένα κρουαζιερόπλοιο κόβεται κυριολεκτικά στα δύο, για να τοποθετηθεί στη μέση μια επέκταση 30 μέτρων.Το έργο σύμφωνα με το BBC, διήρκεσε περίπου δύο μήνες και ήταν μέρος μιας ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκε το 2007 στο ναυπηγείο Blohm + Voss, στο Αμβούργο.
Δείτε το σχετικό βίντεο:


makeleio

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ε.N.D. H AΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ “ΑΝΑΤΟΛΗΣ” ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ “3.000.000” ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Η παροιμία λεει “Μας είδανε αλευρωμένους και μας περάσανε για ....μυλωνάδες”.
H Eλλάδα μας είναι η χώρα στην οποία έχουν συμβεί ΌΛΑ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Και παράλογο λέγεται αυτό που δεν συνάδει με την λογική.
Βέβαι στη εποχή μας αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί βιώνουμε μία πραγματικότητα, ΌΠΟΥ αγωνίζεται το παράλογο να γίνει λογικό και να κάνει το λογικό παράλογο.
Οί Έλληνες βέβαια έχουμε τον δικό μας τρόπο που αντιλαμβανόμαστε αυτές τις έννοιες. Και με αυτόν τον τρόπο θα αναλύσουμε και αυτά τα δύο Ελληνικά φαινόμενα. Την μετοχή ”ΤΕΡΑΣ” της “Ανατολής” και τους ισχυρισμούς του Σώρρα περί των “τριών εκατομμυρίων” υπογραφών.

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ αλλά έχει και δόση από τις “χίλιες και μία νύχτες”. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ με την Eλληνική λογικη και με λίγες πληροφορίες που συγκέντρωσα.
ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΟΧΗ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ 670 ΔΙς. Η ΜΙΑ Σε αυτό δεν πρόκειται να αμφισβητήσω κανέναν από αυτούς που έκαναν την “έρευνα” και αφού το δέχονται όλοι, θα το δεχτώ και εγώ.

ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ. ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΟΧΗ “ΤΕΡΑΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.........ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ........ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΩΡΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ 40. ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 26 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ....ΨΙΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 800 ΔΙΣ.

ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ AYTA ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙ;
ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ; ΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ 75 ΔΙΣ.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΑΖΙ. ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 600 δις ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 39 ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ;

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ; ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ 170 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΑΡΙΑ-ΒΑΡΙΑ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ........... ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ........... ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ........ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ;
ΕΠΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ..........ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ; ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΟΥΝ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ “ΤΟΝ ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΛΕΦΤΕΣ”;

ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΟΡΝΙΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ,

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΙ . ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΠΛΑΣΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΝΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ , ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ότι αυτά τα έλεγαν στον κόσμο, άνθρωποι “ΣΟΒΑΡΟΙ”, που φόραγαν ΓΡΑΒΑΤΕΣ.

ΑΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ............ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 39.
“ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ”

Αυτό είναι το παραμύθι της “Ανατολής”. Αλλά μπορεί οποιοσδήποτε να ΓΙΝΕΙ ΣΩΡΡΑΣ. Αρκεί να τυπώσει ότι χαρτί του αρέσει και να γράψει επάνω ΟΤΙ ΠΟΣΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Θα μπορεί να το ΒΛΕΠΕΙ και να αισθάνεται ΠΛΟΥΣΙΟΣ. Δεν έχει καμία σημασία αν ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ , αφού ούτε και του Σώρρα ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ “O ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 3.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ”.

Υπαρχουν οι άνθρωποι που ακούν, μόνο ότι θέλουν να ακούσουν και βλέπουν μόνο αυτά που θέλουν να δούν. Δυστυχώς όμως για αυτούς, η αλήθεια περνάει από μπροστά τους και χάνεται χωρίς να την προσέξουν και χωρίς να την ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ. ΑΝ ΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΗ “MONO” 100 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ 3.000 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ “ΤΡΑΠΕΖΑ ΑNΑΤΟΛΗΣ” AKOYME ΓΙΑ ΤΡΙΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ “ΦΑΚΕΣ” KAI ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ “ΠΛΗΡΩΘΕΙ” Η ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 40 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

ΕΤΣΙ, ΑΚΟΥN ΚΑΙ ΓΙΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑN ΤΑ ΤΡΙΣ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥOYN ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟΝ , ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΟΝ , ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΑ .(για να χρησιμοποιήσω τον πλούτο της Ελληνικής γλώσσας)

NA ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΜΕ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΟΣΜΟ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ.

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 50 ΜΈΧΡΙ 200 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ , ΕΓΩ ΘΑ ΒΑΛΩ ΠΛΟΥΣΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΑ 500. ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ υπογράφουν στο τελος το 10% έως 20%. των παρευρισκομένων. Αλλά όπως είπα δεν θα τα χαλάσουμε στα ποσοστά. Εγά θα βάλω ότι ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ, ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η Κ.Ε.Π.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΑΦΟΥ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΠΛΟΥΣΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012.

ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΕ 500 ΑΤΟΜΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 200. ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 500 . ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ “ΔΩΡΟ” ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 500 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 1000. (τσάμπα είναι βάλε)

ΕΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΟΥΣΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΑ , 4.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΠΟΥ ΑΝ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ “ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ”. OI MHNEΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΕΙΝΑΙ 16. ΕΠΙ 4.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΕΤΕ;

ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΑ 64.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 500ων ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ 200ων. ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΑΚΟΜΑ 500 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. (τι άλλο θέλει;)

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. (όπως είπαμε τσάμπα είναι και δεν κοστίζει τίποτα)

. ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ 3000 ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ “ΔΩΡΟ” ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 3.000 . ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ 6.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 24.000 ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΕΠΙ 16 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΝΑΙ “384.000” ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ , ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ 3.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ, Η ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙ 16 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΕ 46.000 ΚΟΣΜΟ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΕ ΤΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ.
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΙΣΧΡΑ. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ “ΓΝΗΣΙΟ” ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΖΗΤΟΥΣΕ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΖΕ ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΑΣ ΜΙΛΑΓΕ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΠΟΥ, ΟΛΗ Η ΘΗΒΑ ΕΧΕΙ 25.000 , ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΜΙΛΑΓΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΕΚΑΤΟ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΛΑΚΑ” ΤΟΥ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΥΦΛΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.

OI ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ “ΤΥΡΙ” KAI ΟΧΙ ΤΗΝ “ΦΑΚΑ”.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ “ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ” ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΔΕΧΘΗΚΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ “ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ” NA ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ “ΑΓΑΘΕΣ” ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΔΗΛΩΝΟΥΝ “ΕΛΛΗΝΕΣ” ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΘΡΗΣΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ “ΑΡΧΟΝΤΑ” ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.

H EΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙ O ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΟΤΑΝ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;
ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ “ΕΛΛΗΝΕΣ” , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ “ΕΛΛΗΝΕΣ” ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΡΗΣΚΟΙ, ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ “ΑΡΧΟΝΤΑ” ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΣΟΥΝ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΘΡΗΣΚΟΥΣ.

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ;
ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΡΗΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ; ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ EINAI “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ “ΚΑΛΟ” ΜΑΣ , AΛΛΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ;
Ή ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΛΕΙ ΔΙΛΛΗΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ”.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής.

katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια; Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο

Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού)...

Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ...


Δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για... γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε...200ευρώ/m2.
Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.

Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:
1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 10.000Χ6Χ366 = 110.000.000 ευρώ)
2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ = 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366 = 58.000.000 ευρώ)
3. ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ = 150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366 = 30.000.000 ευρώ )
4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366 = 263.000.000 ευρώ)
5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366 = 219.000.000 ευρώ)
6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366 = 1.262.000.000 ευρώ)
7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 189km
8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ = 170km
9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = 202km
10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ = 45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366 = 235.000.000 ευρώ)

Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km
Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας, το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200 = 1.600.000.000 δίς ευρώ.

Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.

Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1. Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000 = 20.152.000.000 δίς ευρώ.
2. Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου.
3. Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;
4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;
5. Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;
6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;
7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;
8. Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ.;
9. Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;
10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;
11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;

aragma.gr
gkourou.com
pisoapothnkoyrtina
Διαβάστε περισσότερα » »