Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑ 11 ΜΕΡΕΣ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΟΤΕΣ!
Άρχισαν τις δηλώσεις πως θα ψηφίσουν τον εφαρμοστικό! μάγκες για 11 μέρες και μετά γαλάζιες κότες...
! Μαυρίστε τους!

http://dimotikosafari.blogspot.com/.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελλαδικό Κυνοβούλιο, οι μισθοί των Κοτζαμπάσιδων!

Προς όλα τα κόμματα της Βουλής ανεξαιρέτως: Δεν ξέρετε τι θα πει να ζεις με 500 ευρώ τον μήνα
Δείτε τις παροχές των Ελλήνων βουλευτών αλλά και πρώην βουλευτών και πρώην πρωθυπουργών. Ακόμα και το ΚΚΕ και ο Σύριζα που "πολεμούν για το δίκιο του εργάτη" κάνουν τουμπεκί όταν τα τσεπώνουν





Διαβάστε περισσότερα » »

Πόσο μικρή είναι η Γη;

Διαβάστε περισσότερα » »

Οδυνηρό το εμπάργκο κατά της Γερμανίας στα προϊόντα της: 5,1 δισ. ευρώ κάτω σε 1 χρόνο!


Αρχίζει και αποδίδει ... οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς: Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.

Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα κια το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας», δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.
Στην Ελλάδα το ρεύμα άρνησης αγοράς γερμανικών προϊόντων εντείνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από τις πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ - μάρκετ, μέχρι τα γερμανικά αυτοκίνητα που πλέον έχουν καταρρακωθεί οι πωλήσεις τους...
Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. "Κομμένα πια τα δανεικά" λένε οι Γερμανοί, "κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα" λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι "Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα"



Διαβάστε περισσότερα » »

Που πήγαν οι "τρομοκρατικές" οργανώσεις, οεο;

Ολα τα προηγούμενα χρόνια οι "τρομοκράτες" χτυπούσαν στόχους αδιακρίτως και μερικές φορές και ακατάληπτα...
Κάθε τόσο είχαμε δολοφονίες, έσκαγαν βόμβες σε πρεσβείες, τηλεοπτικούς σταθμούς, γίνονταν απόπειρες κατά δημοσιογράφων, στέλνονταν περίεργοι εκρηκτικοί φάκελλοι, ανατινάζονταν αυτοκίνητα και γενικά υπήρχε έντονη παρουσία των "τρομοκρατών".


17 Νοέμβρη, Επαναστατικοί λαϊκοί στρατοί, Πυρήνες της Φωτιάς και άρες μάρες κουκουνάρες... έκαναν κάθε τόσο την εκρηκτική εμφάνισή τους.
Οποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην εξουσία, όποιο κόμμα, αυτοί συνέχιζαν ασταμάτητοι....

Το έργο τους ήταν διπλού σκοπού...
Από την μια να προκαλούν ανασφάλεια και τρόμο στους πολίτες και από την άλλη να στρέφουν τα βλέμματα του κόσμου, σε περίεργες περιόδους, αλλού...

Ομως κάτι άλλαξε τα τελευταία χρόνια....

Από την εποχή του Κώστα Καραμανλή η δράση των τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών ομάδων "χάθηκε"...
Η εξήγηση, κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, είναι απλή...

Την εποχή της διακυβέρνησης από τον Καραμανλή η "τρομοκρατία" μετεξελίχθηκε σε "ασύμμετρη απειλή" (θυμάστε την φράση του Βύρωνα Πολύδωρα).
Καίγονταν η Ελλάδα.
Τεράστιες φωτιές κατέκαυσαν μεγάλες εκτάσεις της πατρίδας μας. Ανθρωποι και περιουσίες χάθηκαν μέσα στις φλόγες.
Οι πόλεις καίγονταν και οι περιουσίες των πολιτών καταστρέφονταν με την παραμικρή αφορμή...
Οι ταραχές σταμάτησαν. Οι "τρομοκράτες" εξαφανίστηκαν...
Οι αλλοδαποί πράκτορες (το είπε επίσημα ο ελληνικός στρατός) που έκαιγαν την Ελλάδα "λούφαξαν"...
Και φθάσαμε στο σημείο πλέον οι "αναρχικοί" κουκουλοφόροι να συνεργάζονται με την αστυνομία στην καταστολή των διαδηλώσεων των πολιτών!!!!

Μην έχετε αμφιβολίες. Αυτό συμβαίνει.
Και η ΕΛ.ΑΣ και οι "αναρχικοί" πέρνουν εντολές από τους ίδιους "μυστηριώδεις αρχηγούς".

Εχθρός πλέον είναι ο διαδηλωτής. Ο Ελληνικός λαός.
Εχθρός είναι αυτός που αντιδρά στην παγκοσμιοποίηση. Στην Νέα Τάξη. Στα Μνημόνια και στους δανειστές.

Η πατρίδα μας φίλοι μου, μπήκε εδώ και 2,5 χρόνια σε μια σκληρή, ιδιότυπη κατοχή.
Μια κατοχή που αδιαφορεί για το ποιά σημαία κυματίζει στην Ακρόπολη... ακόμα.
Πάνε πιά αυτές οι εποχές.

Στην σύγχρονη εποχή οι δολοφονίες δεν γίνονται πια με το όπλο αλλά με τον καρκίνο...
Στην σύγχρονη εποχή οι γενοκτονίες δεν γίνονται με σφαγές αλλά με ...αεροπορικούς ψεκασμούς και περίεργα εμβόλια....
Στην σύγχρονη εποχή οι κατοχές δεν χρειάζονται στρατεύματα...
Στην σύγχρονη εποχή οι εξουσιαστές δεν θα είναι εκλεγμένοι πολιτικοί ή επαναστάτες στρατιωτικοί αλλά διορισμένοι τεχνοκράτες....

Το μόνο που έμεινε ίδιο είναι η προδοσία.

Στη σύγχρονη εποχή η προδοσία έχει μόνο μια διαφορά από τις παλαιότερες.
Η Νέα Τάξη και οι συνειδητοποιημένοι ο
παδοί της έχουν πείσει τον προδότη ότι είναι ο "σωτήρας" της χώρας του.

Γι αυτό οι Εφιάλτες κατέκλυσαν τον τόπο.... και πλημμύρισαν την Βουλή.


Καλώς ήρθατε στην Νέα Εποχή.
Ο ανόητος Κορκονέας σκοτώνει ένα άθώο άμυαλο παιδί διαλυμένης οικογένειας και η Αθήνα παραδίδεται στις φλόγες για ένα μήνα!!!!
Ο Καραμανλής τελικά μπήκε σε κατάσταση ομηρίας...
Τον τελευταίο χρόνο μετά από συγκεκριμένες απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του
αναγκάστηκε να κάνει στην άκρη δηλώνοντας "Κουράστηκα"!!!!!!

Παρέδωσε την εξουσία στο "βδέλυγμα της ερημώσεως".
Σε αυτόν που όλα αυτά τα χρόνια ήθελαν οι εντολείς των "τρομοκρατών" και των "ασυμμετρων απειλών".

Ετσι ξαφνικά όλα σταμάτησαν.
Η μετάλλαξη που συνέβει ήταν εντυπωσιακή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑ 11 UFO

To 2004 οι ειδήσεις του τηλεοπτικού σταθμού Fox μεταδίδουν βίντεο που δείχνει 11 αντικείμενα να πετάνε!  Το βίντεο το κατέγραψε ο Μεξικανικός στρατός με κάμερες παρακολούθησης και άφησε ιστορία μια και είναι η 1ή φορά που μεταδίδονται τέτοιες εικόνες επισήμως  από στρατιωτικές αρχές.

Ολόκληρο το βίντεο ακριβώς από κάτω ενώ μπορείτε να ακούσετε και την επικοινωνία των στρατιωτικών την στιγμή του συμβάντος.



ellania
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάντε ..σέρβις στα ….ποδήλατα σας.



Εμείς το γράψαμε από χθες, λέγοντας όπως μπορείτε να δείτε εδώ Ξέρεται πόσο θα έχει την Κυριακή το βράδυ η βενζίνα; Δυο ευρώ το λίτρο ?. .
 
Σήμερα μαθαίνουμε πάλι παραπληροφορητικά και με ένα τρόπο που δήθεν ξαφνιάζονται, ότι στην Κρήτη σήμερα ,έφτασε το 1.91 το λίτρο. 
 
Κανένας τους δεν λέει ότι αγοράζουμε λόγω της άφρονος εξωτερικής πολιτικής από την μαύρη αγορά πετρέλαιο, με καπέλο εννέα ευρώ το βαρέλι . 
 
Ακόμη και οι βενζινάδες παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και επικαλούνται μπούρδες. Την Κυριακή το βράδυ θα δείτε που θα φτάσει. 
 
 
ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Κουκούλα με της Βουλής τη "βούλα" επιχειρούν να βάλουν στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ!

Ένα πρωτοφανές «κουκούλωμα» της μεγαλύτερης κομπίνας (για την ακρίβεια, κουκούλωμα σε μια σειρά από κομπίνες) που έχει στηθεί από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, επιχειρείται από σήμερα με την υπερψήφιση από τη Βουλή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει … μέχρι τις 23 Μαρτίου (πάλι καλά που δεν είπαν .. 3 Μαρτίου!)  το εθνικό έγκλημα που ακούει στο όνομα «παραποίηση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας» και «τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος».
Το κουκούλωμα της απάτης που στήθηκε για να οδηγηθεί η χώρα δέσμια στο δεύτερο Μνημόνιο και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, αποφάσισαν χθες οι ένοχοι, για να γλιτώσουν από το Ειδικό Δικαστήριο (έτσι τουλάχιστον νομίζουν, ειδικά αν έχουν έρθει σε συνεννόηση κάτω από το τραπέζι με τη ΝΔ), αποφάσισαν ότι θα πρέπει οι ένοχοι να δικάσουν τους … ενόχους!
Και αυτό γιατί στη νυν εξεταστική επιτροπή, το ΠΑΣΟΚ θα έχει την πλειοψηφία στην, τύποις, Εξεταστική Επιτροπή και βέβαια θα ελέγξει την διαδικασία ενώ αν γινόταν η Εξεταστική μετά τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ζήτημα αν στην 19μελή επιτροπή θα έχει τέσσερις βουλευτές, όλους κι όλους! Δηλαδή δικαστές και κατηγορούμενοι θα είναι οι ... ίδιοι! 
Κατ’αυτό τον τρόπο φιλοδοξούν να κουκουλώσουν αρχικά και εν συνεχεία να βάλουν «ταφόπετρα» στην όλη υπόθεση, όπου Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου, βάσει του πορίσματος των εισαγγελέων Πεπονή και Μουζακίτη, ανάγκασαν τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ σε συνεργασία με τον Ανδρέα Γεωργίου, τον διορισμένο από τους ίδιους διευθυντή της υπηρεσίας, να φουσκώσουν το έλλειμμα περιλαμβάνοντας δεδομένα, όπως τα χρέη των ΔΕΚΟ που σε κανένα μέρος του πλανήτη και σίγουρα όχι στην ΕΕ δεν υπολογίζονται ως μέρος του δημοσίου χρεόυς.
Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 168 βουλευτές «υπέρ», 76 «κατά» και 12 δήλωσαν «παρών». Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και οι πρόσφατα διαγραφέντες βουλευτές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Κατά της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι κ.κ. Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος απείχαν. Επίσης, από την αίθουσα της ολομέλειας απουσίαζαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Η ΝΔ δεν δέχθηκε τώρα την σύσταση της Επιτροπής γιατί θεωρεί ότι επιχειρείται το κλείσιμο της υπόθεσης με «ευνοϊκούς όρους για το ΠΑΣΟΚ.
Ο εισηγητής της, Χρήστος Σταϊκούρας, εξήγησε ότι «η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει τον πολιτικό καιροσκοπισμό που χαρακτηρίζει την αποχωρούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση είναι άκαιρη» και σημείωσε ότι «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009 επιδόθηκε στην κατασυκοφάντηση της χώρας και μετά στην διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος για να δικαιολογήσει την συκοφαντία». Επιπροσθέτως επισήμανε ότι «Η πλήρης διερεύνηση επιβάλλεται να γίνει όταν το σκάφος θα πλέει σε πιο ασφαλή ύδατα. Οι πολιτικές ευθύνες δεν παραγράφεται δεν θα παρασυρθούμε σε παιχνίδια…».
Μα εδώ δεν μιλάμε μόνο για «πολιτικές ευθύνες» που έσπευσε να περιγράψει ο βουλευτής της ΝΔ, δίνοντας αφορμή σε σχόλια περί συμπαιγνίας των δύο κομμάτων, αλλά σε συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες των δύο πολιτικών…


Διαβάστε περισσότερα » »

Έτσι η Goldman Sachs οργάνωσε την χρεοκοπία της Ελλάδας ... Διαβάστε το όλο, αλλά και προετοιμαστείτε να μην πάθετε… εγκεφαλικό!


Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Θέλετε να μάθετε με λεπτομέρειες πώς η Goldman Sachs Οργανώνει την Χρεωκοπία της Ελλάδας; Διαβάστε όλη την Ανάλυση του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου. Θα εκπλαγείτε! Το πρώτο που θα πρέπει να μάθουμε είναι ποιος ήταν και είναι ο... «Τοποτηρητής» (Our man in Greece) της Goldman Sachs στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπήρχε «Τοποτηρητής» στην Ελλάδα, γιατί αποκαλύφτηκε, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω από την Γαλλική Λιμπερασιόν, ότι η G. S. διατηρούσε «Τοποτηρητές» σε όλα τα Κράτη και όλους τους σημαντικούς Οργανισμούς των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Ασίας και της Ιαπωνίας! Όλοι οι «Τοποτηρητές» της ήταν κορυφαία Στελέχη που επηρέαζαν την Οικονομία και Διαχείριση των Δημοσιονομικών Προβλημάτων, της κάθε «χώρας-Πελάτη». Έναν «Κατάσκοπο» πιο απλά που Ενημερώνει Συστηματικά και Μεθοδευμένα όλες τις Αποφάσεις και Ενέργειες της Οικονομίας της χώρας, ώστε οι «Εχθροί» να ετοιμάζουν και να στοχεύουν ζυγισμένα και τελικά τους χτυπήματα! Αποδείχτηκε ότι όλα τα Κράτη με τα οποία η Goldman Sachs είχε συναλλαγές, υπήρχαν φυτεμένοι δικοί της συνεργάτες!

Πώς θα σας φαινόταν αν ο προπονητής του Ολυμπιακού έπαιζε 100 εκατομμύρια στο Προ-Πο, ποντάροντας στην ήττα και τον υποβιβασμό της ομάδας του και συνιστώντας στους φίλους του να κάνουν το ίδιο; Τι θα έκαναν οι οπαδοί των Ερυθρολεύκων σε έναν τέτοιο προπονητή;

Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι κάνει η τράπεζα Goldman Sachs, κύριος σύμβουλος επί σειρά ετών των Eλληνικών Kυβερνήσεων σε θέματα χρέους και ιδιωτικοποιήσεων, προνομιακός συνομιλητής των Πρωθυπουργών και από τους κύριους Διαχειριστές του Δημόσιου Χρέους μας. Με το ένα χέρι, η Τράπεζα κερδίζει δισεκατομμύρια από τις «Συμβουλές» της και τη «Διαχείριση του Χρέους» της χώρας μας και με το άλλο, «Παίζει» και «Ποντάρει» στην Αγορά των Στοιχημάτων (CDS) στη… Χρεωκοπία της Ελλάδας! Το παιχνίδι παίζεται σε στενή συνεργασία με το κερδοσκοπικό Hedge Fund του Paul Paulson, που κέρδισε του κόσμου τα λεφτά στην κρίση του 2008.

H Goldman Sachs, φροντίζει ταυτόχρονα να «Υπονομεύει» την ελληνική «αξιοπιστία», τινάζοντας στον αέρα τα ελληνικά επιτόκια με στόχο να υποχρεώσει την Ελλάδα να χρεωκοπήσει, για να κερδίσει και από το «Στοίχημα» που «Πόνταρε» ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει! Αν δεν χρεωκοπήσει η Ελλάδα κερδίζει από τα αυξημένα επιτόκια. Αν χρεωκοπήσει, κερδίζει από τη χρεωκοπία!

Κερδίζει και φουσκώνοντας τη φούσκα, Κερδίζει και ξεφουσκώνοντας τη φούσκα! Το μέγα κόλπο βασίζεται στην «αρχή»: «Άρπαξε την επιταγή πριν σκάσει το καρπούζι». Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα Καρπούζι. Η Τράπεζα το επινοεί, το Δημιουργεί και το Παρουσιάζει ως Υπαρκτό! Κερδίζει από την Πώλησή του και το αφήνει να σκάσει… πριν το πάρει στα χέρια του ο αγοραστής! Πουλάει και αγοράζει… αέρα και κερδίζει δισεκατομμύρια με τη στενή συνεργασία των διεφθαρμένων Πολιτικών σε βάρος των Άμοιρων Πολιτών!

Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνει, είναι η πάγια μέθοδός της, χάρη στην οποία κυριάρχησε στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά, εξοντώνοντας τους ανταγωνιστές. Η Γκόλντμαν γιγαντώνεται απομυζώντας τους πελάτες-θύματα, γι’ αυτό την ονόμασε βαμπίρ=βρυκόλακα η Λιμπερασιόν. Τα ίχνη της εντοπίζονται πίσω από όλες τις φούσκες και οικονομικές καταστροφές (κερδοσκοπία πετρελαίου, μετοχών υψηλής τεχνολογίας κ.ο.κ.).

Η τράπεζα πρωταγωνίστησε στα σάπια στεγαστικά δάνεια, οδηγώντας στην καταστροφή του 2008. Τότε, οι τραπεζίτες ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να ξοδέψουν 11.400 δισεκατομμύρια δολάρια (αν έχετε τρόπο να φανταστείτε ένα τέτοιο ποσό) για να καλύψουν τις νομότυπες ή μη απάτες των τραπεζών. Αφού σώθηκαν από τη χρεωκοπία, βγάζοντας μάλιστα και το κάτι τις, οι τραπεζίτες επανήλθαν στα ίδια βάζοντας στο στόχαστρο ευάλωτα κράτη. Ταυτόχρονα δοκιμάζουν και το Ευρώ πριν προλάβει να κατοχυρωθεί ως ένα δεύτερο εναλλακτικό παγκόσμιο αποθεματικό που θα υπονόμευε την αμερικανική κυριαρχία του δολαρίου!

Οι Αμερικανοί λατρεύουν τα παρατσούκλια. Τη CIA τη λένε «The Company», (H Εταιρεία). Τη Μαφία «The Family» (Η Οικογένεια). Την Goldman Sachs «The Firm» (Η Φίρμα). Οι Goldman και Sachs, ήταν δύο Γερμανοεβραίοι μετανάστες. Ίδρυσαν την τράπεζα το 1869, αλλά δεν θα μπορούσαν ίσως να φανταστούν ότι θα γινόταν σήμερα η μεγαλύτερη στον κόσμο, αλλά και μια πραγματική, αν και αφανής, όσο μπορεί, υπερκυβέρνηση του κόσμου.

Η Γκόλντμαν δεν έχει απλώς καλές σχέσεις με την Aμερικανική Kυβέρνηση. Eίναι σε μεγάλο βαθμό, η Kυβέρνηση! Το μυστικό της επιτυχίας της; Έσπαγε πρώτη όλες τις κρατικές ρυθμίσεις και ηθικές δεοντολογίες, ποντάροντας και κερδίζοντας από την χρεωκοπία των πελατών της! Μπορούσε να το κάνει, γιατί είχε ανθρώπους της στην κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σε ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επηρεάζει καθοριστικά τις αποφάσεις που διαμορφώνουν την τραπεζική αγορά και τις Ρυθμίσεις της!

Η αχαλίνωτη κερδοσκοπία της συνέβαλε στο Κραχ του 1929. «In God we Trust» γράφει κάθε δολλάριο, «In Goldman Sachs we Trust», παρέφρασε ο Τζων Κένεθ Γκαλμπρέιθ, που της αφιέρωσε ένα κεφάλαιο του βιβλίου του για την κρίση. Στις δεκαετίες του «κρατισμού» που ακολούθησαν, η Γκόλντμαν έγινε πιο προσεκτική, έφτιαξε το όνομά της και είχε μάλιστα μότο την «μακροπρόθεσμη απληστία». Διεύρυνε προσεκτικά την επιρροή της, διεισδύοντας σταδιακά και «φυτεύοντας» τους ανθρώπους της στα βασικά κέντρα οικονομικής εξουσίας ΗΠΑ και Ευρώπης, στις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες. Ώσπου, οι σταδιακές «Aπελευθερώσεις» της αγοράς χρήματος πέρασαν το κρίσιμο σημείο, στα τελευταία χρόνια Κλίντον, με Υπουργό Οικονομικών τον Ρούμπιν, επιτρέποντας στην τράπεζα να παίξει άγρια το «μεγάλο παιχνίδι» της, την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας «Αυτοκρατορίας του Χρήματος». Ένα παράδειγμα ήταν η κατάργηση του νόμου που έβαζε πλαφόν στις Μοχλεύσεις των Επενδυτικών Παιχνιδιών και των Στοιχημάτων! Η Γκόλντμαν εκμεταλλεύθηκε τις «Απελευθερώσεις» και την κατάργηση των περισσότερων φραγμών και ρυθμίσεων (που συχνά προκάλεσε η ίδια), συμπρωταγωνιστώντας στο στήσιμο της μιας φούσκας μετά την άλλη. Μπόρεσε να το κάνει, γιατί επηρέαζε με τους ανθρώπους της καθοριστικά την αμερικανική και ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.

Η μεγάλη ευκαιρία της ήταν η κρίση του 2008. Πρωταγωνίστησε στον μπουμ των στεγαστικών δανείων προς αναξιόπιστους δανειολήπτες, μετά ανακάτεψε τα «τοξικά δάνεια» με υγιέστερα προϊόντα και τα πούλησε ως υγιή. Μετά κερδοσκόπησε εις βάρος των αγοραστών των προϊόντων της στην δευτερογενή αγορά CDS, (Στοιχημάτων) των ασφαλιστικών συμβολαίων έναντι αναξιόπιστων χρεών, επιταχύνοντας την κρίση. Από τη μια κέρδισε μεταπουλώντας στεγαστικά δάνεια, από την άλλη ποντάροντας και συμβάλλοντας στην καταστροφή των προϊόντων της. Κύριο εργαλείο της ήταν η αγορά CDS (Credit Default Swaps), δευτερογενών χρηματοπιστωτικών προϊόντων, ασφαλίστρων έναντι χρεωκοπίας, μια από τις πιο αδιαφανείς και πιο απορυθμισμένες Πρακτικές. Τρεις τράπεζες ελέγχουν το 75% της αγοράς. Οι Goldman Sachs, J. P. Morgan και η Γερμανική Deutche Bank.

Όταν ξέσπασε η κρίση, η Γκόλντμαν χρησιμοποίησε τον άνθρωπό της στην κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομιών Πόλσον για να αποτρέψει κάθε συνδρομή στις τράπεζες, οδηγώντας στη χρεωκοπία τον κύριο ανταγωνιστή της, τη Λήμαν Μπράδερς. Όταν η Λήμαν χρεωκόπησε, ο Πόλσον άλλαξε αμέσως ρότα και έσπευσε να διασώσει τις υπό χρεωκοπία τράπεζες. Η Γκόλντμαν όχι μόνο απηλλάγη του κύριου ανταγωνιστή, αλλά και κέρδισε 13 δις δολλάρια από το σχέδιο σωτηρίας. (Μια εκπληκτική έρευνα για την Γκόλντμαν Σακς δημοσιεύεται στο περιοδικό «Τετράδια», τεύχος 57-58, των εκδόσεων «Στοχαστής»).

Σε αυτή την «Tράπεζα που τρομάζει», κατά την έκφραση της Λιμπερασιόν, ανέθεσαν διαδοχικές Eλληνικές Kυβερνήσεις, μετά το 1998, σημαντικό μέρος της Διαχείρισης του Ελληνικού Χρέους και της…Εμπιστεύτηκαν το Μέλλον του Ελληνικού Λαού!

«Η Γκόλντμαν Σακς είναι παντού». H φράση ανήκει στον Ματ Τάιμπι, ερευνητή δημοσιογράφο, που υπογράφει μια μεγάλη έρευνα για την Γκόλντμαν στο περιοδικό Rolling Stone. H μέθοδος της Φίρμας είναι ο … εισοδισμός, τόσο επιτυχής που η τράπεζα απέκτησε και δεύτερο παρατσούκλι, αφού την ονομάζουν και “Κυβέρνηση Σακς”. Επιλέγει στελέχη της, τα κάνει εκατομμυριούχους και μετά τους … βρίσκει δουλειά στις κεντρικότερες θέσεις του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Ιδού μερικά από τα αστέρια του διεθνούς δικτύου της:

Mario Draghi. Υπεύθυνος ιδιωτικοποιήσεων στην Ιταλία (1991-2001), αντιπρόεδρος Ευρώπης της Goldman Sachs (2001-2006), Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Otmar Issing. Επικεφαλής οικονομολόγος και αρχιτέκτονας της νομισματικής στρατηγικής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας (1998-06), διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs, Πρόεδρος του Center for Financial Studies στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Με πρόσφατο άρθρο του στους Financial Times συγχαίρει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη σθεναρή αντίστασή τους στην καταστροφική, όπως την χαρακτηρίζει, ιδέα μιας ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει όλες τις ιδιότητες του αρθρογράφου, πλην αυτής του συμβούλου της Goldman Sachs.

Lloyd Blankfein. Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Goldman Sachs. Ο χειρότερος Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του 2009 κατά το Forbes, πρόσωπο της χρονιάς κατά τους Financial Times. Ετήσια αμοιβή 53 εκατομμύρια δολλάρια.
Henry Paulson. Μετά από 30 χρόνια στη Φίρμα, έγινε Υπουργός Οικονομικών του Μπους!

Lawrence Summers. Σύμβουλος του Κλίντον, του Μπους και του Ομπάμα. Αρχιτέκτονας της φιλελευθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα. Προστατευόμενος του Ρούμπιν, βετεράνου της Φίρμας.

Dan Jester. Στην κυβέρνηση Ομπάμα. Αναμείχθηκε στη διάσωση της ΑΙG, όπου ένα μεγάλο μέρος από το κεφάλαιο που δαπανήθηκε κατέληξε στην Goldman Sachs!
Η επιχείρηση «Χρεωκοπία της Ελλάδας».

To 1998 η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ως κύρια επιδίωξη την ένταξη στην ΟΝΕ. Τα νούμερα δεν έβγαιναν. Η Αθήνα θα μπορούσε ίσως να περιορίσει τη φοροδιαφυγή των μεσαίων-ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων που δεν συνηθίζουν να πληρώνουν φόρους, αφήνοντας τη στήριξη του κράτους στους μισθωτούς και συνταξιούχους (που ταυτόχρονα κατηγορούν ως… ανεπρόκοπους). Θα μπορούσε να περιορίσει την «Παραοικονομία» ή το κόστος της «Διαφθοράς». Θα μπορούσε να σκεφτεί άλλες Αναπτυξιακές Στρατηγικές. Προτίμησε τον εύκολο, αν και πανάκριβο δρόμο, το Μασκάρεμα του Χρέους. Για να το κάνει απευθύνθηκε, σύμφωνα με τους New York Times και τη Wall Street Journal, στη διαβόητη Goldman Sachs!

Για τη συνεργασία αυτή την εγκαλεί τώρα και ζητά να πληροφορηθεί τι έγινε η Κομισιόν.

Γράφει σε μια έρευνά του το γαλλικό Μαριάν: «Για την πιο μεγάλη Τράπεζα του κόσμου, η Πατρίδα της Δημοκρατίας μετετράπη σε… Αγελάδα προς Άρμεγμα…»

«Όταν ο Γκάρυ Κον προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το 2001, οι έλληνες αξιωματούχοι τον περιμένουν όπως τον Μεσσία… O Κώστας Σημίτης αποφασίζει να βάλει τον λύκο μέσα στο μαντρί». H Γκόλντμαν Σακς, γράφει το περιοδικό, «διαφθείρει» την ελληνική κυβέρνηση «πείθοντάς» την ότι μπορεί με τα προϊόντα της να χρηματοδοτεί τις δαπάνες της. Η Γκόλντμαν βγάζει 300 εκατομμύρια δολάρια, για να κρύψει η ελληνική κυβέρνηση, όλο κι όλο, ένα δάνειο ενός δις 30% αμοιβή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου πάει για το «νταβατζηλίκι» της Goldman Sachs!

Ο οίκος αξιολόγησης Μούντις καλύπτει την επιχείρηση αξιολογώντας με άριστα την Ελλάδα! Η ατιμωρησία οδηγεί σε μονιμοποίηση των πρακτικών. Το τελευταίο από αυτά τα προϊόντα είναι ο «Titlospe», δάνειο 5,3 δις το 2009.

Με τη μέθοδο αυτή, η Αθήνα χρησιμοποίησε διάφορα δομημένα προϊόντα για να κρύψει το πραγματικό ύψος του χρέους επιτρέποντας στην Ελλάδα να εκπληρώσει τεχνικά, όχι όμως και ουσιαστικά, τα κριτήρια του Μάαστριχτ, πρακτική που άρχισε το 1998 και συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές του 2009. Η Γκόλντμαν, η Εθνική Τράπεζα και η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησαν ένα «νεφέλωμα» διεθνών εταιρειών που ειδικεύτηκαν στην αγοραπωλησία ελληνικών τίτλων μετασχηματισμένων σε ιδιόμορφα, δομημένα προϊόντα.

Όλα ήταν νόμιμα, υποστηρίζεται σήμερα. Και τα δάνεια στους άστεγους που ανατίναξαν το τραπεζικό σύστημα νόμιμα ήταν, δεν ήταν όμως προς το δημόσιο συμφέρον. H φούσκα που δημιουργήθηκε είναι αυτή ακριβώς που σκάει σήμερα στα μούτρα μας, έχοντας οδηγήσει το ελληνικό κράτος στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η Κομισιόν πάντως δεν έχει πεισθεί για τη νομιμότητα ορισμένων από τις διαδικασίες αυτές. Ένα από τα συνηθέστερα κόλπα της Γκόλντμαν είναι η έκδοση χρεωγράφων σε άλλο νόμισμα από μια χώρα και η εν συνεχεία χρήση swaps για κάλυψη από αλλαγές ισοτιμιών. Το κόλπο, που υποπτεύεται η Κομισιόν ότι έγινε και εξετάζει τη νομιμότητά του, αρχίζει από κει και πέρα, με την αυθαίρετη αλλαγή από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα της ισοτιμίας, χωρίς να το ανακοινώσει σε κανένα, σύμφωνα με το γαλλικό ρεπορτάζ. Με τον τρόπο αυτό, βελτιώνει την αξία του χρέους.

Η δεύτερη μέθοδος είναι η πρόβλεψη μελλοντικών εξόδων. Σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, η Γκόλντμαν πρότεινε στην κυβέρνηση της ΝΔ να προεξοφλήσει έσοδα των αεροδρομίων, «μειώνοντας» λογιστικά το χρέος κατά 0,5% του ΑΕΠ. Για την ωραία αυτή συμβουλή, ένα ακόμα λογιστικό τρικ, το ελληνικό κράτος πλήρωσε ένα ποσό 200-300 εκατομμυρίων ευρώ!

Τα ήξεραν!

Το γεγονός ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσέτρεξαν στη «δημιουργική λογιστική», σε νομότυπες απάτες, δεν απαλλάσσει τους Έλληνες ιθύνοντες των ευθυνών τους, δείχνει όμως τον βαθμό διάβρωσης και εξάρτησης και άλλων Ευρωπαίων. Είναι πολύ δύσκολο επίσης να πιστέψουμε ότι Βρυξέλλες, Παρίσι και Φρανκφούρτη δεν ήξεραν και δεν άφησαν να γίνουν όλα αυτά, προφανώς αποβλέποντας σε μεγάλα πολιτικά-οικονομικά οφέλη. Η Φρανκφούρτη παίρνει κάθε χρόνο λεπτομερείς εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας. Γνωρίζει ακριβώς πόσο είναι το χρέος. Το ξέρανε και το Νοέμβριο, όταν η κυβέρνηση τους ανακοίνωσε ότι είναι διπλάσιο, όπως το ήξεραν και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και οι τράπεζες, κάνανε όμως τους έκπληκτους. Η ευθύνη είναι μοιρασμένη, αλλά οι Έλληνες θα πληρώσουν τη νύφη.

Η υπόθεση δείχνει επίσης πόσο η Ευρώπη είναι υπονομευμένη εκ των έσω, αφού αναθέτει σε αμερικανικές τράπεζες τη διαχείριση των πιο σημαντικών πτυχών και ευάλωτων σημείων των οικονομικών της (όπως κάνει άλλωστε και στους τομείς προσωπικών δεδομένων, περιλαμβανομένων των τραπεζικών λογαριασμών και κάθε άλλης πληροφορίας που μεταφέρει στις αμερικανικές υπηρεσίες, δήθεν για την τρομοκρατία). Πρόσφατα, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής αποκάλυψε με ερώτησή του την αναγνώριση, σε κανονισμό της Κομισιόν, του ρόλου των τριων κυρίως αμερικανικών οίκων αξιολόγησης, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό Κονγκρέσο τους καλεί να δώσουν εξηγήσεις!

Η Ελλάδα έκρυψε με τον τρόπο αυτό τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ώσπου, στις αρχές του 2009, άρχισαν να έρχονται οι πληροφορίες από τη Γερμανία για κίνδυνο χρεωκοπίας της Ελλάδας (σχετικά δημοσιεύματα του Σπήγκελ και άρθρο του Κώστα Σημίτη στην Ημερησία). Τον Σεπτέμβριο 2009, με πρωτοβουλία της Γκόλντμαν και μεσολαβητή την εταιρεία Markit, συγκροτείται κονσόρτσιουμ 12 τραπεζών που δημιουργεί ειδικό ίντεξ στην αγορά CDS για την κάλυψη αυξημένου ρίσκου του χρέους Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, εν αναμονή του κερδοσκοπικού παιχνιδιού (iTraxxSovX Western Europe). Πρόκειται κατ’ ουσίαν για στοίχημα στη χρεωκοπία των τριων κρατών, που στήνει ο σύμβουλός μας.

H Goldman γνωρίζει άριστα όλες τις πτυχές του ελληνικού χρέους. Γνωρίζει επίσης τι πρόκειται να γίνει, αφού η ίδια το ετοιμάζει. Τι κάνει; Περιμένει να περάσει ένας μήνας από τις εκλογές, να συνειδητοποιήσει η νέα κυβέρνηση το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και στέλνει, σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, αντιπροσωπεία τραπεζιτών στην Αθήνα, υπό το Νο 2 της τράπεζας Γκάρι Κον. Γίνονται δύο συναντήσεις (έχουν γίνει και αρκετές άλλες στο εξωτερικό). Mία στο Υπουργείο Οικονομικών και μία στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς. Προτείνουν ένα ακόμα χαριτωμένο προϊόν τους, σχεδιασμένο να στείλει στο μέλλον το κόστος του ΕΣΥ. Λίγο πριν σπρώξουν την Ελλάδα στον Καιάδα, ετοιμάζονται να της αρπάξουν κάτι ακόμα.

Η τελική επίθεση. Τον Δεκέμβριο, η επίθεση αρχίζει μέσω των οίκων αξιολόγησης που υποβαθμίζουν την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα, παρόλο που γνώριζαν μια χαρά εδώ και καιρό την πραγματική κατάσταση. Η ελληνική αξιοπιστία πλήττεται από παντού. H Goldman εξακολουθεί πάντως να βγάζει ένα «σκασμό λεφτά», όπως με την έκδοση του δανείου της 25.1.2010. Ενώ συνεχίζει να κερδίζει από τη διαχείριση του χρέους, δεν περιμένει ούτε μια μέρα από την πώληση του δανείου και ξαναχτυπάει την Ελλάδα μέσω των Financial Times, προνομιακού εκφραστή και του Σίτι και της Κομισιόν (τέτοια είναι τα ευρωπαϊκά χάλια). Παίζοντας έτσι διπλό παιχνίδι και εις βάρος της Ελλάδας, και εις βάρος των άλλων πελατών της, αγοραστών του τελευταίου δανείου, που βλέπουν τα ελληνικά επιτόκια και spread να εκτινάσσονται αμέσως μετά.

Η λονδρέζικη εφημερίδα γράφει ότι η Αθήνα θέλει να δανειστεί από την Κίνα μέσω της Γκόλντμαν. Το δημοσίευμα προκαλεί αμέσως αύξηση του πρίμιουμ για το χρέος. Κανείς δεν πιστεύει ότι η εφημερίδα μπορούσε να δημοσιεύσει τέτοια είδηση, χωρίς να την επιβεβαιώσουν από την Γκόλντμαν. Κατ’ άλλους την είδηση την έδωσε η ίδια η Γκόλντμαν όταν πληροφορήθηκε (άραγε από ποιον;) ότι ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία με την Κίνα προκειμένου οι Ασιάτες της Cosco που έχουν πάρει το λιμάνι του Πειραιά να αναλάβουν ένα σημαντικό κομμάτι του δανεισμού της χώρας. Η τράπεζα δεν περιορίζεται φυσικά στα κέρδη από το ελληνικό χρέος. Κερδοσκοπεί αμέσως κατά του ευρώ, πιστή στην αρχή «αγοράζουμε στη φήμη και πουλάμε στο γεγονός». Μεταξύ 26.1 και 2.2.2010 οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες και τα χετζ φαντ, μεταξύ των οποίων και η Γκόλντμαν, ρευστοποιούν συμβόλαια αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, περισσότερα από τον Σεπτέμβρη του 2008, στο απόγειο της οικονομικής κρίσης.

Από την αγορά CDS, παίζοντας δηλαδή τη χρεωκοπία της Ελλάδας, η Γκόλντμαν υπολογίζεται ότι κέρδισε ένα έως τρια δισεκατομμύρια δολλάρια. Οι χρηματιστές της Γουώλ Στρητ σφυρίζουν αδιάφορα, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «η δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους Έλληνες πολίτες, δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα» (δήλωση του Αμίτ Σαρκάρ, επικεφαλής αμερικανικού επενδυτικού ταμείου, Μαριαν, 20.2.2010).

Το διακύβευμα: υποδούλωση Ελλάδας, υποδούλωση Ευρώπης

Η Ελλάδα γίνεται προνομιακή δίοδος για τον έλεγχο της Ευρώπης και την εξασθένηση του ευρώ, προτού το ευρωπαϊκό νόμισμα καταστεί κύριο αποθεματικό. Επιδιώκεται επίσης να γίνει το νέο υπόδειγμα μιας Ευρώπης χωρίς κοινωνικό κράτος. Μέρκελ και Σαρκοζί άρχισαν να καταλαβαίνουν μόλις αυτό τον μήνα τι συμβαίνει και τις συνέπειες για την Ευρώπη και παραμένουν βασικά αμήχανοι, παρόλο που έχουν εύκολες λύσεις, που περιγράφουν αρκετά έντυπα, όπως έκδοση ευρωομολόγων ή αγορά από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του ελληνικού χρέους, που θα τσάκιζε τα πόδια των κερδοσκόπων και θα τους ανάγκαζε να ξανασκεφτούν πολλές φορές πριν ξαναεπιτεθούν.

Βερολίνο όμως και Παρίσι παραμένουν δέσμιοι της ιδεολογίας και της αρχιτεκτονικής του ευρώ που τους εμποδίζει να αντιδράσουν με άλλο τρόπο, εκτός από το να απαιτούν περίπου την αυτοκτονία της ελληνικής κοινωνίας. Η Ευρώπη είναι εκ των ένδον υπονομευμένη, όπως αποδεικνύει η δραστηριότητα κατά της Ελλάδας της Ντώυτσε Μπανκ, της PNB Paribas, της Σοσιετέ Ζενεράλ και των ελβετικών τραπεζών στην αγορά CDS, αλλά και η στάση των αρμοδίων της Κομισιόν, των «ευρωπαίων ηλιθίων», όπως τους αποκαλούν οι Γάλλοι. Η «παγκοσμιοποίηση» είναι φτιαγμένη από και για τους Αγγλοσάξωνες. Όσο για το ελληνικό ζήτημα μοιάζει για ορισμένα τουλάχιστο γαλλικά έντυπα μια μάχη μεταξύ δημοκρατίας και ολοκληρωτισμού, όπως υποδεικνύει η Λιμπερασιόν δημοσιεύοντας, δίπλα-δίπλα, τη φωτογραφία της Βουλής των Ελλήνων και του ουρανοξύστη Goldman Sachs, της μεγαλύτερης τράπεζας του κόσμου που χρησιμοποιεί όλη της τη δύναμη εναντίον μιας μικρής ευρωπαϊκής χώρας.

Σχόλια:

Δυστυχώς για την ανθρωπότητα, αυτά που γράφει ο Κωνσταντακόπουλος είναι οχι απλως λογικοφανή αλλα και σε μεγάλο βαθμό σωστά. Προσπάθειες για την χαλιναγώγηση της Σάκς και άλλων τραπεζικών κολοσών έχουν ξεκινήσει στην Αμερική και διεθνώς αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταλήξουν κάπου (γιατί αντιδρούν τα οργανωμένα συμφέροντα και υπάρχουν αρκετοί πουλημένοι στο Κογκρέσο και αλλού).

Το κυριότερο που εμείς μπορούμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε γρήγορα στις απαραίτητες θυσίες για να σταματήσουμε να ήμαστε ευάλωτοι. Όσο δυνατή κι αν είναι η Σάκς δεν μπορεί να κερδοσκοπήσει σε βάρος καλοδιοικούμενων χωρών, και υπάρχουν ευτυχώς αρκετές (πολλές έφτασαν σε αυτό το σημείο με την ευεργετική συνδρομή του ΔΝΤ). Αν, πέρα από αυτό, μπορούμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο, π.χ. να τιμωρήσουμε (με δημόσια απαγχόνιση στην Πλατεία Συντάγματος) όποιον υπεύθυνο της Σάκς ή κακόβουλο συνεργάτη της βρεθεί στην επικράτεια μας, ή να ξεκινήσουμε μια παγκόσμια λαϊκή εξέγερση, τόσο το καλύτερο, αλλά … πρέπει να έχουμε επίγνωση των δυνατοτήτων μας.

Υποσημείωση: Η ΕΚΤ εμμέσως κάνει αυτό που συνιστά ο αρθρογράφος, συνεχίζοντας να δέχεται ελληνικά ομόλογα σαν ενέχυρο για την χρηματοδότηση τραπεζών της Ευρωζώνης. Από μόνο του, όμως, αυτό δεν αρκεί για να σταματήσει η κατρακύλα των ελληνικών ομολόγων. Χρειάζεται και εμείς σαν κράτος να πείσουμε ότι παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζονται για να ήμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε τα ομόλογα στην λήξη τους. Αυτό απέχουμε πολύ από το να το καταφέρουμε.


Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκινά την 1η Μαρτίου το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα (Βίντεο)

Στην Κοζάνη στο Οικοτροφείο 40 Μάρτυρες (απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης) και στην Πτολεμαΐδα στο κτίριο του ΚΑΠΗ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από την 1η Μαρτίου το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχοντας σε πρώτη φάση γενικούς γιατρούς παθολόγους – παιδιάτρους που θα παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Δείτε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα ΜΜΕ οι συνεργαζόμενοι εμπλεκόμενοι φορείς των διοικήσεων του Ιατρικού Φαρμακευτικού, Οδοντιατρικού Συλλόγου, ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, η δήμαρχος Εορδαίας κα. Παρασκευή Βρυζίδου καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Γιάννης Σόκουτης.



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: "Nα μην κλείσει το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας"

Με αφορμή τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 συνάντηση της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, περιφερειακούς συμβούλους και άλλους φορείς, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Διαπίστωση όλων ήταν ότι η Δυτική Μακεδονία πλήττεται από "ενεργειακή φτώχεια", καθώς τα τοπικά νοικοκυριά καλούνται να δαπανήσουν περισσότερο από το 10% του εισοδήματός τους για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συνέκλιναν στο αίτημα να δοθεί στη Δυτική Μακεδονία πετρέλαιο θέρμανσης ανάλογης τιμολόγησης με το ναυτιλιακό πετρέλαιο, που παραχωρείται στο ένα τρίτο της τιμής. Παράλληλα, όλοι συμφώνησαν να αναληφθούν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο απαιτούμενο κόστος μέσα στις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που βιώνουμε ως Περιφέρεια μέσα στην οικονομική κρίση.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ που ακολούθησε σε συνέχεια της παραπάνω σύσκεψης, τέθηκε και πάλι μετʼ επιτάσεως το ζήτημα της συρρίκνωσης Δημόσιων υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία όπως είναι το ΙΚΑ, οι Δ Ο Υ, τα Τελωνεία και άλλοι φορείς. Αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με την ΚΕΔΕ προκειμένου η διεκδίκηση παραμονής των υπηρεσιών αυτών στην περιοχή μας να λάβει πιο συστηματικό χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα τονίστηκε επίσης ότι η πρόθεση να κλείσει το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, θα αποτελέσει, αν τελικά πραγματοποιηθεί, ένα καίριο πλήγμα στην παρακολούθηση της ποιότητας του περιβάλλοντος που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας που πλήττεται από συχνά επεισόδια περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του αέρα, του νερού και των εδαφών. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας επιβεβαίωσε και πάλι την αποφασιστικότητά της να αγωνιστεί για την αποτροπή αυτών των σχεδίων που λειτουργούν σε βάρος της Περιφέρειάς μας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Oι «κραυγές» του Σπάρτακου αφύπνισαν τους οικολόγους Πράσινους της Δ. Μακεδονίας


Αν μη τι άλλο, το Δελτίο Τύπου του Σωματείου ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ με τίτλο «Οι Ανυπόστατες ΑΠΕ – καλύψεις της Greenpeace» «έβγαλε είδηση». Είδηση που δεν είναι άλλη από το ότι η Greenpeace έχει Γραφείο Τύπου, που μάλιστα εδρεύει στη Δυτική Μακεδονία και δεν είναι άλλο από τους Οικολόγους Πράσινους Δυτικής Μακεδονίας που έδωσαν στη δημοσιότητα απάντηση «με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον της Greenpeace».


Μια απάντηση που δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια επανάληψη των ίδιων και των ίδιων πραγμάτων, τίποτα περισσότερο από μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο ότι ο λιγνίτης βλάπτει την υγεία και την τσέπη μας.

Μια απάντηση που όχι μόνο δεν αποσαφηνίζει τα πράγματα, αλλά δημιουργεί και περισσότερα ζητήματα, αφού αναλώνεται σε δήθεν απορίες, που δεν έχουν καμιά σχέση με την ουσία του πράγματος, την οποία αντί να την απαντήσουν, τεχνηέντως την βάζουν και πάλι σαν ερώτημα προς τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ: «Αν έχετε στοιχεία για το ποιο είναι το περιβαλλοντικό κόστος του λιγνίτη ανά κιλοβατώρα δώστε τα, με βιβλιογραφικές αναφορές και τεκμηριωμένα νούμερα, όπως απαιτεί η επιστήμη και η δεοντολογία».

Είναι γνωστό ότι το πόνημα της GREENPEACE χρησιμοποιεί στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), αλλά «Αν και ο ΕΟΠ υπολόγισε τους θανάτους και τις χρόνιες παθήσεις που προκαλούνται από τη ρύπανση προκειμένου να καταλήξει στο οικονομικό κόστος, δεν έδωσε στη δημοσιότητα αυτές τις εκτιμήσεις». Στον δε ιστότοπο του ΕΟΠ, έχει αναρτηθεί η μελέτη με τίτλο «Revealing the costs of air pollution from industrial facilities in Europe», στην οποία γίνεται πολύ προσεκτική αναφορά σε θέματα θνησιμότητας (mortality) και βλαβών στην υγεία (heath damages), καθώς και στη μεθοδολογία που ακολουθείται. Είναι μάλλον φανερό ότι ο ΕΟΠ, γνωρίζοντας και αξιολογώντας τη σοβαρότητα του θέματος, σκοπίμως επέλεξε να μην ανακοινώσει αυτά που η GREENPEACE με μεγάλη ευκολία ανακοινώνει στην ελληνική κοινή γνώμη.

Το πόσο ΑΠΕγνωσμένοι είναι κάποιοι να μας πείσουν ότι θα μας σώσει η πράσινη ενέργεια είναι πλέον γνωστό.
Το πόσο καλά ξέρουν το παιχνίδι της δημιουργίας εντυπώσεων είναι κάτι που το ζούμε καθημερινά. Το γεγονός και μόνο ότι «γνωρίζουν» και «παραθέτουν» τις «απώλειες» που θα σημειωθούν με τη λειτουργία το 2018 της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V», το αποδεικνύει περίτρανα. Αν πραγματικά θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων, ας μας πούνε πόσοι θα είναι.

Το πόσο προσεγμένοι είναι οι ελιγμοί τους όταν προσπαθούν να αποφύγουν την ουσία του πράγματος, είναι κάτι που το έχουμε πια μάθει καλά.

Αντί λοιπόν να προσπαθούν –δήθεν- να ρίξουν τους τόνους «για να συνεννοηθούμε», ας αποδείξουν πρώτα ότι έχουν αυτή την πρόθεση.
Ας δώσουν απαντήσεις.

Ας δώσουν τα επιστημονικά στοιχεία που θα ξεπεράσουν τα όρια της παραπληροφόρησης και θα ρίξουν επιτέλους φως στα πράγματα.
Διαβάστε περισσότερα » »

UFO πετά ΚΑΤΩ από ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ (video)

Συνέβη μέσα στο δεύτερο 10ήμερο του Φεβρουαρίου 2012. Ένα UFO σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου "πιάστηκε" τυχαία από κάμερα, την ώρα που πετούσε κάτω από αεροπλάνο το οποίο βρισκόταν εν πτήση!

Ο επιβάτης "τραβούσε" το τοπίο όταν του φάνηκε ότι κάτι περίεργο συνέβη, αλλά δεν ήταν σίγουρος. Όταν ξαναέπαιξε την λήψη στην μισή ταχύτητα διαπίστωσε τι ακριβώς είχε δει.



Αυτό που φαίνεται παράδοξο, είναι ότι το UFO μοιάζει ημι-διαφανές, καθώς μπορούμε να διακρίνουμε με σχετική ευκολία το έδαφος κάτω από αυτό...



Διαβάστε περισσότερα » »

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Αρθούρο Ζερβό


Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό είχε, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον Πρόεδρο της ένωσης κ. Κώστα Ασκούνη.


Στην συνάντηση παρέστη ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΕΔΕ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας.
Τα γενικότερα ζητήματα που συζητήθηκαν και αφορούσαν το σύνολο της αυτοδιοίκησης ήταν:
• η διαδικασία απόδοσης ανταποδοτικών τελών μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος
• το ύψος της προμήθειας που καταβάλλουν οι ΟΤΑ λόγω της είσπραξης των ανταποδοτικών τελών μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος
• η τιμή χρέωσης του ρεύματος που καταναλώνουν οι Δήμοι
• η υπογείωση των καλωδίων της ΔΕΗ.

Ο κ. Μαλούτας έθεσε προς συζήτηση ζητήματα της περιοχής, όπου και δραστηριοποιείται η ΔΕΗ, και αφορούν:

• Το περιβάλλον
• Τις σχέσεις της τοπικής αγοράς - ΔΕΗ
• μετεγκαταστάσεις οικισμών
• τηλεθέρμανση καθώς και
• την εναλλακτική ανάπτυξη περιοχής (βιομηχανικός τουρισμός)

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας ματαιώνει το καρναβάλι της Γαλάτειας!

Ματαιώνονταιοι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Γαλάτεια Εορδαίας, μετά από προτροπή του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου. Ο Μητροπολίτης με πρόσφατη επιστολή του ζητούσε από τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης να ματαιώσουν τα σχέδια για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία, χάσαμε την εθνική αξιοπρέπειά μας.

Και εμείς, αντί να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας βοηθήσει, αντί να τρέξουμε και να μοιραστούμε τα αγαθά που μας χαρίζει ο Θεός με τους πτωχούς, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον «θεό καρνάβαλο» και να κάψουμε τα λιγοστά χρήματά μας, αλλά και τα χιλιάδες ευρώ του κρατικού κορβανά  στο βωμό του. Ω της παραφροσύνης!»


Αποτέλεσμα της επικριτικής στάσης του Μητροπολίτη Φλωρίνης ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Γαλάτειας να προχωρήσει στη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη Κυριακή.

radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ----ΒΙΝΤΕΟ‏

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο άγνωστος έλληνας εφευρέτης των τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων!

Ευάγγελος Αρτέμης: ένας άγνωστος Έλληνας εφευρέτης.

Ο Αρτέμης ήταν ένας μηχανικός που δούλευε σαν πολίτης στο Πολεμικό Ναυτικό προπολεμικά και ανέπτυξε τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους κάθε είδους.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στην Γαλλία και την Αυστρία και εργάστηκε στην Γαλλία, την Αγγλία και την Γερμανία. 

  Σύμφωνα με τον Αρτέμη η ιδέα του ήρθε όταν μελετούσε τους... Γερμανικούς βομβαρδισμούς του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αφού ανέπτυξε συστήματα τηλεχειρισμού άρχισε το 1933 να εργάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό με κρατική υποστήριξη.

Τα πρωτότυπα δοκιμάσθηκαν με επιτυχία στην Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 1938.

Έκτοτε αγνοείτε η τύχη τους. Ο ίδιος έλεγε ότι δοθήκανε σε “ξένη δύναμη” και αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών του.

Στην φωτογραφία επάνω   βλέπεται την άδεια του Αρτέμη για την είσοδο του στο Α.Ζ.Φλεβών, όπου επέβλεπε και κατηύθυνε τα πειράματα.Αργότερα τον δίκασαν για “κατασκοπεία” επειδή . έμπαινε στην απαγορευμένη ζώνη !!!



  Δείτε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νεα“: 

 

Μεταπολεμικά το 1950 έφτιαξε μια βιοτεχνία στην Χαλκίδα και έφτιαχνε ένα χρώμα-primer για καράβια.

Αυτό μπορούσε να κατασκευασθεί με υλικά που υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα.

Ήταν το τέλειο χρώμα-primer γιατί το περνούσες μόνο μια φορά και για την διάρκεια της ζωής του πλοίου δεν χρειαζόταν άλλο βάψιμο και το κυριότερο δεν έπιανε φύκια και στρείδια που μειώνουν την ταχύτητα και είναι το μόνιμο πρόβλημα των πλοίων.

Φυσικά δεν θα τον αφήνανε, έτσι τον κατέστρεψε κάποια εθνική μας τράπεζα. Φήμες μην ακούτε, δεν κάνουν τέτοια πράγματα οι τράπεζες μας, πα πα πα !

Το Αντιαεροπορικό Άρτεμις 30 δημιούργημα και εφέυρεση τυο Γ. Γκιόλβα το θυμάστε ;Αν είχε προωθηθεί όπως έπρεπε με μερικά τέτοια σκόρπια στον Ελληνικό χώρο δεν θα περνούσε ούτε κουνούπι εναέρια.

Που κατέληξε ;

Στο Ισραήλ λένε οι γνωρίζοντες με τις ευλογίες του τοτε “εθνάρχη” Κ.Καραμανλή, περίεργο, πα πα πα κουτσομπόληδες !

  Το 1968 φτιάχνει το σκάφος Hannibal με το τελειότερο υδροδυναμικό σχήμα στον πλανήτη.

Φτιάχνονται κάπου 5 δοκιμαστικές τορπιλάκατοι με κόντρα πλακέ θαλάσσης μήκους 25 μέτρων. Είχαν Γερμανική μηχανή που ήταν τοποθετημένη κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.

Επίσης δεν είχαν τορπίλες, αλλά 4 ΠΑΟ (πυροβόλα άνευ οπισθοδρομήσεως) των 105 mm, προσέξτε Ελληνικής κατασκευής, με την βοήθεια της ΧΡΩΠΕΙ.

Το σκάφος ήταν STEALTH δηλαδή αόρατο στα ραντάρ. Έπλεε με 60 μίλια σε φουρτούνα και έβαλε με τα ΠΑΟ με ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποιήσεως.

Επειδή κατάλαβε ότι θα το πουλούσαν και αυτό δεν έδωσε τα σχέδια.Υπολόγιζε ότι με 25 -50 τέτοια σκάφη (κωμικού κόστους για το δημόσιο), αν τολμούσε να περάσει ο Τουρκικός στόλος σε λίγη ώρα ολόκληρος θα ήταν στον βυθό, η και όποιος άλλος στόλος !

Θυμηθείτε stealth, 60 μίλια με φουρτούνα και αρκετές βολές ΠΑΟ το λεπτό, σε λίγα λεπτά οι επίδοξοι εισβολείς, θα κάνανε παρέα στα σφουγγάρια.

Σας κάνει εντύπωση ότι και αυτό θάφτηκε ;


Γιατί ;

Αφού ασχολείστε με την πολιτική και ψηφίζετε πολιτικούς που σας πουλάνε στεγνά και προσπαθείτε να “περνάτε καλά”, βλέπετε mundial κλπ, ε μην έχετε παράπονο για αυτά που έρχονται.

Το ΔΝΤ είναι το λιγότερο. Μπορούσα να σας γράψω και άλλα, ποιο το όφελος ; Θα καταλάβετε ; Η θα φλυαρείτε μόνο ;

Τέλος πάντων ο Αρτέμης πέθανε στις 12 Μαΐου 1980 από μαρασμό, από τις συνεχείς διαρρήξεις του σπιτιού του, από …;..

Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

 

okloios


Διαβάστε περισσότερα » »

Διαψεύδει ο χάλιας αυτά που κατάθεσε εγγράφως στην βουλή .

Μας δουλεύει ο κ.Σπήλιος Λιβανός και Διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που τον "φωτογράφιζαν" ως τον βουλευτή που είχε μεταφέρει 1 εκατ. ευρώ τον περασμένο Μάιο στο εξωτερικό, επισημαίνοντας σε ... απάντησή του ότι μια τέτοια αναφορά είναι "όχι απλώς εσφαλμένη, αλλά και συκοφαντική". Εσύ ρε σαχλαμάρα δεν έστειλες επιστολή στην βουλή όπου έλεγες πως έχεις καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και ξέχασες να το δηλώσεις ;
Άλλο εάν υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι σου που έχουν και αυτοί τα λεφτά τους έξω .


ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ .......... ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ‏


Αυτά τα πολιτικά υποκείμενα που έχουν βεβηλώσει τη λέξη δημοκρατία κατασυκοφαντώντας τον Ελληνικό λαό έχουν την ανοχή μας ώστε να έχουν διαμορφώσει μια κοινωνία με γενίτσαρους, απατεώνες, αεριτζήδες, τοκογλύφους, δοσίλογους καλό-ταϊσμένους! Και από την άλλη δυστυχισμένους τίμιους πολίτες σε απόγνωση, ποιο πολύ για την άδικη συμπεριφορά της πολιτείας, άρα δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια να εκδηλωθεί η οργή του λαού χωρίς αρχηγούς αφού ο στρατός έχει αλωθεί από προδότες και τον έλεγχο των προδοτών πολιτικών, που τις περισσότερες φορές τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές καταλήγουν σε εφιαλτική εκτροπή και όλεθρο. Για αυτό κύριοι 300 εθνοπατέρες της βουλής σας κατηγορώ ως ηθικούς αυτουργούς και φέρετε ακαριαία την ευθύνη και πρέπει να λογοδοτήσετε τώρα, πριν εκδηλωθεί ο  όλεθρος από την πείνα, την δυστυχία, την απελπισία και αδικία. Κύριοι εθνοπατέρες οι ενέργειες σας δείχνουν παρότι μορφωμένοι, δεν διδαχτήκατε σωστά την ελληνική ιστορία. Δεν ταιριάζει στο ελληνικό λαό ο ρόλος του πειραματόζωου! Εμένα μπορεί αύριο το πρωί να βρεθεί ένας πουλημένος δικαστής και να μου κόψη το δικαίωμα να πω την γνώμη μου ελεύθερα, τον ελληνικό λαό ποιος θα τον σταματήσει όταν χάσει την υπομονή του, και βρίσκετε στα όρια του;;; Ποιος θα σταματήσει το ποτάμι αίμα που θα χυθεί επί δικαίων και αδίκων όταν ο λαός εκτροχιαστεί από αγανάκτηση και σιχαμάρα ;;;;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ώρα του εισαγγελέα για 20.000 «μαϊμού» συντάξεις

Στα 120 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από περίπου 20.000 συντάξεις μαϊμού που κατέληγαν στις τσέπες μην δικαιούχων.
Ηδή με αφορμή καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί τους τελευταίους μήνες ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν: ο συνολικός αριθμός των μη δικαιούχων συνταξιούχων ανά ασφαλιστικό ταμείο, τα πρόσωπα που εισέπρατταν τα χρήματα καθώς και η ..........
ενδεχόμενη συμμετοχική δραστηριότητα υπαλλήλων των Ταμείων, υπηρεσιακών ή άλλων παραγόντων από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα αδικήματα που εξετάζονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και απιστία στην υπηρεσία και ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτά εκτός από τα πρόσωπα που εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις, υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων και υπηρεσιακοί ή μη παράγοντες.

www.asfalisinet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σώθηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι δανειστές μας και το τραπεζικό σύστημα

όταν τα λέει αυτά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης (και όχι κανένας "φυτευτός" οικονομολόγος αριστερών πεποιθήσεων) τα σχόλια ή οι κορώνες περιττεύουν...

«Δανειστήκαμε χρόνο και ελπίδα και συμφωνήσαμε τους όρους οικονομικής παράδοσης και ασφυκτικής εποπτείας της χώρας μας για να μην χρεοκοπήσουμε ατάκτως» είπε σε δηλώσεις του σε...................
ξένα ειδησειογραφικά πρακτορεία ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.

Όπως σχολίασε ο κ. Κορκίδης στη δήλωσή του, «δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για την επιτήρηση και τις εγγυήσεις» και πρόσθεσε ότι «από τη συμφωνία σίγουρα σώθηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι δανειστές μας και το τραπεζικό σύστημα, αλλά παραμένει αβέβαιο εάν θα σωθεί τελικά και η ελληνική οικονομία, διότι στο νέο Μνημόνιο κρύβονται πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας για την ελληνική κοινωνία, πολλές θυσίες και αβέβαιο αποτέλεσμα».

Οι αναφορές στην ανάπτυξη και στην πραγματική οικονομία, που είναι οι παράμετροι των υπολογισμών βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, δεν μας ενθαρρύνουν να πιστέψουμε ότι το 2020 το χρέος μπορεί να μειωθεί στο 120%, ιδιαίτερα εάν η ύφεση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.Οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουμε, κατέληξε, ότι δεν θα αντέξουμε για πολύ με τις σημερινές συνθήκες, «όμως παλεύουμε να παραμείνουμε ζωντανοί και θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο νέος μαραθώνιος που μας ζητούν να τρέξουμε θα έχει τερματισμό».



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Απογευματινά ιατρεία στον ΕΟΠΥΥ - δεν θα πληρώνουν οι ασθενείς

Σε μια νέου τύπου καινοτομία υπέρ και των ασθενών – ασφαλισμένων αλλά και πιθανότατα των γιατρών προχωρά το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πρόκειται για την παροχή δυνατότητας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να κάνουν εξέταση ασθενών το απόγευμα στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και να αμείβονται ξεχωριστά . Η αμοιβή – που θα πληρώνεται από το Ταμείο- είναι 10 ευρώ την επίσκεψη
Διαβάστε περισσότερα » »