Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Χρονιά Πολλά και Ευτυχισμένο το 2012

Το  blog  SAVREZ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ  Σας  Εύχεται  Χρονιά  Πολλά  και  Ευτυχισμένο  το  2012   Υγειά  σε  όλους σας  και  ο  θεός  ας  μας  φυλάει.


Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΜΕΙΣ..Είναι σαν να μας είχαν προετοιμάσει από καιρό στο μοιραίο κι εμείς καλά εκπαιδευμένοι, το αποδεχόμαστε.


Τέτοια ησυχία...

Κι αυτό που με τρομάζει περισσότερο δεν είναι πως οι άνθρωποι είναι «ήσυχοι». Αυτό που με τρομάζει σε αυτό το στάδιο αναμονής είναι ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ. Γιατί είναι άλλο πράγμα να είσαι σε κατάσταση αναμονής για να ετοιμάσεις την αντεπίθεσή σου, κι είναι τελείως άλλο να προετοιμάζεσαι απλά για να δεχτείς κι άλλα χτυπήματα..

Αυτή η ησυχία μοιάζει να κρύβει κάτι το πολύ άρρωστο. Είναι σαν να μας είχαν προετοιμάσει από καιρό στο μοιραίο κι εμείς καλά εκπαιδευμένοι, το αποδεχόμαστε. Ενα ολόκληρο σύστημα μελέτησε επάνω μας την ιδέα του «μοιραίου». Του αναπόφευκτου. Μέσα από την ματαιότητα της ύπαρξης, την ματαιότητα την αντίστασης σε νόμους προκαθορισμένους , την ματαιότητα να αντισταθείς σε κάτι πολύ ανώτερο, ο μικρούλης άνθρωπος έχει πάθει μπλακ αουτ στη μνήμη του για το τι είναι σωστό και τι είναι παρανοϊκό να συμβαίνει. Δεν γνωρίζει πλέον τι είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξει να μην του τα κλέψουν και τι πρέπει να πετάξει από πάνω του για να πάψει να είναι είναι μια καλοκουρδισμένη μαριονέτα.Υπάρχουν αξίες ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ που εξαφανίζονται σιγά σιγά με συνένοχο τον κουτό άνθρωπο που τις θεωρεί ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ και θα συνειδητοποιήσει τι του έχει συμβεί όταν θα έχουν πατήσει το delete ακόμα και στο κάδο ανακύκλωσης....

Μου έρχεται στο μυαλό ένα απόσπασμα από το ανατριχιαστικό ΕΜΕΙΣ του Ζαμιάτιν ..

Έχω ακούσει και έχω διαβάσει διάφορα απίστευτα πράγματα για την εποχή εκείνη που οι άνθρωποι ζούσαν ακόμα στην ελευθερία, σε αποδιοργανωμένη αγριότητα δηλαδή. Αλλά το πιο απίστευτο από όλα ήταν για μένα το πως η κυβερνητική ισχύς της εποχής, ακόμα και ας ήταν σε εμβρυακή κατάσταση, επέτρεπε να ζουν οι άνθρωποι χωρίς τη δομή του Πίνακα, των υποχρεωτικών περιπάτων, των με ακρίβεια οργανωμένων γευμάτων και τους άφηνε να ξυπνάνε και να κοιμούνται όποτε ήθελαν οι ίδιοι. Κάποιοι ιστορικοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι εκείνη την εποχή οι λάμπες των δρόμων ήταν αναμμένες όλη τη νύχτα και άνθρωποι περπατούσαν και οδηγούσαν στους δρόμους ολόκληρη τη νύχτα.

Το έχετε διαβάσει αυτό το ΕΜΕΙΣ? Διαβάστε το.

τα 2 δέκατα που επέζησαν ... γεύτηκαν τη γήινη ευδαιμονία στο λαμπερό παλάτι του ΜονοΚράτους...

Αναρωτιέμαι αν είμαστε ήδη έτοιμοι να υποταχθούμε στις κοινωνίες του μέλλοντος.

Γιατί πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να είμαστε εκείνη η δύστυχη μονάδα που θα ξυπνήσει μέσα στον απόλυτο εφιάλτη της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης και να μην σταματήσουμε τώρα τη πορεία προς αυτόν...

Σε εκείνο το γιατί που μένει αναπάντητο κρύβεται η ανησυχία μου για αυτή την ησυχία. Φοβάμαι πως είναι αργά εδώ και πολύ καιρό.

Κάποτε όταν ήμουν μικρή, στο δημοτικό, ένα πρωί κατέφθασε ξαφνικά στο σχολείο μια ομάδα από γιατρούς κι έβαλαν όλα τα παιδιά στη σειρά για το εμβόλιο της ευλογιάς. Εκείνο το σημαδάκι που κάποτε έφεραν όλα τα παιδιά στο μπράτσο.

Εγώ φυσικά δεν ήξερα τι ήταν αυτοί οι γιατροί , ούτε είχα ιδέα τι θα μας έκαναν. Μόλις είδα τα παιδιά στη σειρά, να περνάνε ένα ένα με το χέρι απλωμένο έφαγα μια φρίκη χωρίς προηγούμενο.

Ετρεξα και κρύφτηκα στις τουαλέτες έτσι κι αλλιώς ακόμα δεν είχαμε προλάβει να μπούμε στις τάξεις δεν είχε πάρει η δασκάλα παρουσίες. Σκέφτηκα ότι αν έμενα εκεί κρυμμένη το πολύ πολύ να σκεφτόντουσαν πως δεν είχα πάει σχολείο εκείνη τη μέρα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγωνία μου κρυμένη μέσα στις τουαλέτες με το φόβο πως θα με ανακάλυπταν και θα μου έκαναν ότι έκαναν και στα άλλα παιδιά....

Πρέπει να ήταν και το πρώτο όχι που είπα στη ζωή μου σε κάτι που όλοι ΕΠΡΕΠΕ να κάνουν. Δεν με βρήκαν αλλά από εκείνη τη στιγμή αισθανόμουν πως όλοι είχαν κάτι στο μπράτσο που εγώ δεν είχα και φοβόμουν να το πω στους γονείς μου γιατί δεν ήξερα αν είναι καλό που δεν το είχα ή κακό...

Ολο το πρόβλημα είναι ακριβώς εκεί. Με ένα συνεχή βομβαρδισμό στη σκέψη μας έχουν εμφυσήσει πως αν δεν εμβολιαστείς με ότι έχει προκαθοριστεί για όλο το πληθυσμό, θα είσαι μόνος και απροστάτευτος στον ιό της διαφορετικότητας ο οποίος είναι τρομερός... Είναι το ποίμνιο που αμάρτησε κι ο θεός δεν θα το βοηθήσει. Είναι το παιδί που ξεστράτισε κι ο πατέρας θα το αποκληρώσει. Είναι ο άνθρωπος που οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν πως καλύτερα είναι να μην έχουν πολλά πολλά μαζί του.

Και σε ακραίες επαναστάσεις του νου, όταν κατορθώσεις να ξεφύγεις από κάθε παραμύθιασμα που προωθούν οι πλασιέ της ανθρώπινης υποταγής, κινδυνεύεις να βρεθείς κλεισμένος μέσα σε ένα άσυλο με μια χούφτα χάπια συμόρφωσης ή απλά αποκλεισμένος από όλες τις «δυνατότητες» του συστήματος.

Κι ο εγκλωβισμός προχωρά σε τέτοια μέτρα ασφαλείας πλέον που ναι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για όσους θα τολμούν να κρυφτούν στις τουαλέτες.

Σκεφτείτε το αμέσως κοντινό μέλλον τι θα κάνει όποιος δεν θέλει καμιά συναλλαγή με τις τράπεζες αλλά θα έχουν απαγορευτεί πάσης φύσεως συναλλαγές με μετρητά....

Τι θα κάνει όποιος φοβάται τα φάρμακα αλλά θα υπάρχει κανόνας υποχρεωτικής λήψης κάποιου σκευάσματος που χωρίς αυτό δεν θα μπορείς να προσλαμβάνεσαι σε καμιά δουλειά.....

Τι θα κάνει όποιος δεν επιθυμεί να φάει τυποποιημένα τρόφιμα όταν όλα τα τρόφιμα θα είναι υποχρεωτικό να είναι τυποποιημένα....

Κι ο κατάλογος ατελείωτος.

Πέρασαν χρόνια από εκείνη τη μέρα στις τουαλέτες και το είχα ξεχάσει πια. Είχα στογγυλοκαθίσει στο σαλόνι μου και παρακολουθούσα xfiles κι όταν έφτασε στο ζουμί η σειρά ξέρετε σε εκείνους τους αχανείς διαδρόμους με τους χιλιάδες φακέλλους των «εμβολιασμένων» ανθρώπων, θυμήθηκα το επεισόδιο στο δημοτικό κι έβαλα τα γέλια. Σκέφτηκα πως ίσως συνωμοσιολόγος γεννιέσαι δεν γίνεσαι!!

Ησυχία παντού... Ολοι κάτι περιμένουν. Κι εγώ έχω φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι πως αν δεν παρέμβει ο όποιος από μηχανής θεός στις 21.12.2012.. στις 22 θα είμαστε βέβαοι πως μπαίνουμε πανηγυρικά πλέον στην εποχή του ΕΜΕΙΣ.

vasiliskos2.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕΣ


Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΜΕΛΛΙΣΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!

Γιατί όμως η μέλισσα επιλέγει το κανονικό εξάγωνο και όχι το ισόπλευρο τρίγωνο ή το τετράγωνο για την κατασκευή των κελιών της κερήθρας; Ιδού το ερώτημα!
1. Αφενός μεν «κλείνει» επακριβώς το επίπεδο χωρίς κενά, αλλά είναι και το μοναδικό σχήμα με την μικρότερη περίμετρο. Δηλαδή η μέλισσα δαπανά λιγότερο κερί για την κατασκευή των κελιών της.
2. Επιπλέον αποτελεί την καλύτερη διαμέριση για την αποθήκευση μέγιστου όγκου μελιού.Αποδεικνύεται με ανώτερα μαθηματικά ( λογισμό μεταβολών ) ότι αν θέλουμε να διαμερίσουμε ( να χωρίσουμε σε μικρότερα τμήματα ) ένα δοχείο ώστε να περιέχεται όσο το δυνατό μέγιστος όγκος στα κελιά της διαμέρισης αυτό επιτυγχάνετε με την επιλογή κανονικών εξαγώνων. Η μέλισσα  δηλαδή γνωρίζει και ανώτερα μαθηματικά!
Ποιος έβαλε τις συγκεκριμένες γεωμετρικές πληροφορίες στα απειροελάχιστα εγκεφαλικά κύτταρα αυτού του ζουζουνιού;
Και όπως λέει το διαφημιστικό σλόγκαν «Τυχαίο»;
 Από όλα τα κανονικά επίπεδα σχήματα, εκείνα που η μέλισσα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την κατασκευή των κελιών της, είναι τρία. Το ισόπλευρο τρίγωνο, το τετράγωνο και το κανονικό εξάγωνο. Μόνον αυτά τα τρία γεωμετρικά σχήματα «κλείνουν» ακριβώς το επίπεδο χωρίς να αφήνουν κενά μεταξύ τους. Π.χ. τα πεντάγωνα , τα επτάγωνα, οκτάγωνα κλ.π δεν «κουμπώνουν» επακριβώς μεταξύ των. Αφήνουν ενδιάμεσο κενό χώρο. (π.χ. Πενταγωνική και οκταγωνική διάταξη)
Γιατί όμως η μέλισσα επιλέγει το κανονικό εξάγωνο και όχι το ισόπλευρο τρίγωνο ή το τετράγωνο; Ιδού το ερώτημα! Γνωρίζουμε ότι η μέλισσα σε κάθε κελλί εναποθέτει την αυτή ποσότητα μελιού. Ας υποθέσουμε ότι το απαιτούμενο εμβαδόν για κάθε κελί είναι 1 τετραγωνική μονάδα. Αν κατασκεύαζε π.χ. τετραγωνικές κυψελίδες τότε αυτές θα είχαν πλευρά 1 μονάδα μήκους, οπότε 1 Χ 1=1 τετραγωνική μονάδα. Αν θα κατασκεύαζε ισόπλευρες τριγωνικές κυψελίδες, τι μήκος θα έπρεπε να έχει η κάθε πλευρά του ισοπλεύρου τριγώνου ώστε το εμβαδόν του να είναι ισοδύναμο με 1 τετραγωνική μονάδα;
          
Από τον τύπο υπολογισμού του εμβαδού (*) οποιουδήποτε κανονικού πολυγώνου επιλύουμε ως προς a και για εμβαδόν = 1 τετρ. μονάδα, βρίσκουμε ότι το τρίγωνο θα έπρεπε να έχει μήκος πλευράς ίσο με = 1,52 μονάδες μήκους.
Αν κατά τον ίδιο τρόπο υπολογίσουμε το μήκος της πλευράς του ισοδύναμου κανονικού εξαγώνου, βρίσκουμε ότι το μήκος της πλευρά του ισούται με 0,62 μονάδες μήκους.
Επομένως :
- στην περίπτωση της τριγωνικής κατασκευής η περίμετρος του τριγώνου ισούται με 3 Χ 1,52 = 4,56 μονάδες μήκους.
- στην περίπτωση κατά την οποία η μέλισσα θα κατασκεύαζε ορθογωνικά κελιά το καθένα θα είχε περίμετρο 4 Χ 1 = 4 μονάδες μήκους.
- στην περίπτωση της εξαγωνικής κατασκευής η περίμετρος του κάθε κελιού ισούται με 0,62 Χ 6 = 3,72 μονάδες μήκους.
 Συμπέρασμα:
Παρατηρούμε ότι η επιλογή του εξαγωνικού σχήματος δεν είναι τυχαία. Αφενός μεν «κλείνει» επακριβώς το επίπεδο χωρίς κενά, αλλά είναι και το μοναδικό σχήμα με την μικρότερη περίμετρο. Δηλαδή η μέλισσα δαπανά λιγότερο κερί για την κατασκευή των κελιών της.
 
Και συνεχίζω με κάτι πιο εντυπωσιακό. Η πλευρά του εξαγώνου (=0,62) σε σχέση με την πλευρά του ισοδυνάμου τετραγώνου (=1) έχουν σχέση χρυσής τομής. Πράγματι ο λόγος 1 / 0,62 = 1,62 όπου 1,62 = φ. Ο νόμος της τέλειας αρμονίας σε όλο του το μεγαλείο. Η πλευρές δηλαδή του των ισοδυνάμων τετραγώνου και εξαγώνου σχηματίζουν το χρυσό ορθογώνιο στο οποίο ο λόγος των πλευρών ισούται με 1,62 ήτοι =φ. Για τον αριθμό φ βεβαίως θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε ολόκληρη πραγματεία αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Αρκεί να αναφέρουμε ότι όλες οι αρμονικές σχέσεις στην φύση καθορίζονται από αυτόν το ιεροκρύφιο αριθμό. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που τον είχαν προσδιορίσει μαθηματικώς και τον εφάρμοζαν σε κάθε καλλιτεχνική τους δημιουργία, γλυπτική αρχιτεκτονική, μουσική. (συμβολίζεται με το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου φ προς τιμή του Φειδία).
 Και εύλογα διερωτάται κανείς! Ποιος έβαλε τις συγκεκριμένες γεωμετρικές πληροφορίες στα απειροελάχιστα εγκεφαλικά κύτταρα αυτού του ζουζουνιού;
Και όπως λέει το διαφημιστικό σλόγκαν «Τυχαίο;», Μόνον που εδώ δεν απαντάμε «Δεν νομίζω» αλλά «Βεβαίως όχι!!!». «Δεν είναι καθόλου τυχαίο!!!»
 
 
mathmosxos
Διαβάστε περισσότερα » »

Το σημείο που χάνεται η βαρύτητα-Βίντεο

Υπάρχει ένα μέρος στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου οι νόμοι της φυσικής απλά δεν φαίνεται να ισχύουν. Το νερό ρέει προς τον ουρανό και οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να περπατήσουν πάνω στους τοίχους. Η βαρύτητα παύει να ισχύει σε όσους περνούν την πόρτα της καλύβας, στους οποίους εμφανίζονται ζαλάδες και μια περίεργη αίσθηση ισορροπίας.
Οι «δυνάμεις» του διάσημου πλέον Mystery Spot ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1939 και από το 1940 λειτουργούν ως μαγνήτης τουριστών από όλη την Αμερική.Η επίσημη ιστοσελίδα των ανθρώπων που εκμεταλλεύονται τον χώρο αναφέρει ότι για την έλλειψη βαρύτητας φταίνε οι.. εξωγήινοι. Κάτω από το έδαφος υπάρχει θαμμένο από τους συντρόφους του κάποιο απόκοσμο ον, μπορεί και μαζί με το σκάφος του. Μια άλλη εκδοχή θέλει το διοξείδιο του άνθρακα που διαρρέει από τη γη να είναι η αιτία του φαινομένου.
Το σημείο που χάνεται η βαρύτητα
Η πιθανότερη θεωρία όμως και η πιο πειστική είναι ότι υπεύθυνη για την αίσθηση έλλειψης βαρύτητας είναι η κατασκευή του κτίσματος. Υπάρχει μια κλίση που προκαλεί την ψευδαίσθηση σε όσους εισέρχονται ότι έχουν απαλλαχτεί από την βαρύτητα μια και συγκρίνουν το ύψος των ανθρώπων σύμφωνα με την κλίση της οροφής και όχι με τον αληθινό ορίζοντα.
Το σημείο που χάνεται η βαρύτητα
Ποια είναι η πραγματική αλήθεια; Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο και αποφασίστε..
Το σημείο που χάνεται η βαρύτητα

Το σημείο που χάνεται η βαρύτητα

kalyterotera
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ξέφραγο αμπέλι» τα σύνορα στον Έβρο

Στον… κακό καιρό εναποθέτει η Ελλάδα τις ελπίδες της προκειμένου να ανακοπεί το συνεχιζόμενο και ολοένα ογκούμενο κύμα των μεταναστών. Φέτος, παρά τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης και την παρουσία της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, ο αριθμός των μεταναστών που πέρασαν στη χώρα μας από εκεί ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με πέρσι.
 
Σε αυτό, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των αστυνομικών διευθύνσεων του Νομού, συνέβαλαν καθοριστικά ο καλός καιρός και το γεγονός ότι στον ποταμό η στάθμη του νερού φέτος ήταν πολύ χαμηλή. Μάλιστα, σε ορισμένα σημεία, ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, δεν υπήρχε καθόλου νερό. Έτσι, για το 2012, άπαντες προσβλέπουν στην αλλαγή του καιρού, ούτως ώστε να «φουσκώσει» το ποτάμι και κατ’ αυτόν τον τρόπο να περιοριστεί ο αριθμός εκείνων που θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα. Κάτι, όμως, που θα αυξήσει τους κινδύνους πνιγμών και, βέβαια, τη διεθνή κατακραυγή εις βάρος της χώρας μας.
Στο μεταξύ, το πέρασμα μεταναστών από τον Έβρο συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τον Νοέμβριο αυξήθηκε ο αριθμός τους κατά 23% σε σχέση με το 2010 (πέρασαν 6.060 άτομα, ενώ πέρυσι 4.920). Να σημειωθεί ότι το παλαιότερο φαινόμενο να περνούν μετανάστες από τα τουρκικά παράλια σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχει ουσιαστικά εκλείψει, αφού τα δουλεμπορικά κυκλώματα τους στέλνουν πλέον στον Έβρο, απ’ όπου περνούν με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια.
Ωστόσο, το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι και στον Έβρο οι μετανάστες έχουν αλλάξει τα σημεία εισόδου τους στο ελληνικό έδαφος. Έτσι, ενώ το 2010 η συντριπτική πλειονότητα περνούσε από σημείο στο βόρειο τμήμα του νομού, κοντά στη Νέα Βύσσα, όπου ο ποταμός Έβρος βρίσκεται εντός τουρκικού εδάφους και άρα η είσοδός τους ήταν ευκολότερη, φέτος απέφευγαν τη συγκεκριμένη περιοχή και επέλεγαν νοτιότερες διόδους. Ο λόγος είναι ότι αυτή η περιοχή φυλάσσεται καλύτερα από συνοριακές δυνάμεις και άνδρες της Frontex. Πάντως, μόνο στο νότιο τμήμα του νομού έχουν καταγραφεί πάνω από πενήντα σημεία εισόδου.
Το γεγονός ότι οι μετανάστες περνούν πλέον από άλλα σημεία υποβαθμίζει σημαντικά τη σημασία του φράχτη που έχει σχεδιάσει να κατασκευάσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο συγκεκριμένο σημείο (κοντά στη Νέα Βύσσα). Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μη χρηματοδοτήσει τον πολυδιαφημισμένο «φράχτη Παπουτσή». Ενα από τα επιχειρήματά της είναι ότι θεωρεί αυτές τις μεθόδους αναποτελεσματικές για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού «τσουνάμι» προς τη χώρα μας και την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη. Πολύ περισσότερο ότι αν κατασκευαστεί ο φράχτης «είναι πολύ πιθανό η μεταναστευτική πίεση να βρει παρακαμπτήριες οδούς». Εκτίμηση, η οποία ενισχύεται από τα φετινά δεδομένα της αλλαγής των δρομολογίων των μεταναστών. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει συγχρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή φράχτη μήκους περίπου 13 χιλιομέτρων. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση, στις σημερινές συνθήκες μείζονος οικονομικής κρίσης, επιμένει στην κατασκευή του με κρατική χρηματοδότηση.
Πάντως, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο, αν και αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη το φράχτη, εκτιμούν ότι αν το ποτάμι «φουσκώσει» με νερά, αν επεκταθεί η φύλαξη της Frontex, αν νοτιότερα αναπτυχθούν συστήματα εποπτείας των συνόρων με κάμερες και ελικόπτερα και, κυρίως, αν πιεστεί από τις Βρυξέλλες η Τουρκία να αλλάξει τακτική και να μη στέλνει μαζικά τους μετανάστες στην Ελλάδα, «τότε και ο φράχτης θα έχει κάποιο νόημα. Διαφορετικά, θα μείνει επικοινωνιακό πυροτέχνημα». Ήδη, στο βόρειο τμήμα του νομού έχουν αναπτυχθεί συστήματα καμερών και το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ορεστιάδα έχει εικόνα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν υπάρχει στο νότιο κομμάτι. Επίσης, έχουν δρομολογηθεί και οι διαδικασίες αγοράς ελικοπτέρου.
Ορισμένα έργα «εξωραϊσμού» των απαράδεκτων συνθηκών γίνονται στο μεγαλύτερο κέντρο κράτησης μεταναστών, στην Ορεστιάδα. Ωστόσο, ακόμα στο νότιο τμήμα δεν υπάρχει κέντρο, αν και έχει υποβληθεί πρόταση για αγορά οικοπέδου και οικοδόμηση σύγχρονου κτιρίου στις Φέρες (Τριφύλλι). Πόσω μάλλον, όταν η Ε.Ε. χρηματοδοτεί γενναία τέτοιου είδους σχέδια. Έτσι, ακόμα πολλά αστυνομικά τμήματα πλημμυρίζουν με μετανάστες, οι οποίοι μένουν εκεί υπό άθλιες συνθήκες, ενώ υπάρχει κίνδυνος και για τη δημόσια Υγεία. Άκρως σοβαρό, εξηγούν οι ίδιοι αξιωματικοί, είναι ότι οι περισσότεροι μετανάστες φεύγουν για την Αθήνα δίχως προηγουμένως να έχουν εξεταστεί ιατρικά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται θεαματικά ο κίνδυνος μετάδοσης νόσων.
 
Του Θανάση Αργυράκη στον Τύπο της Κυριακής
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη σκοπιανή προκλητικότητα απαντούν με φόρτο εργασίας

Το newsbomb.gr δημοσίευσε την απάντηση στο Γκρούεφσκι για τα Σκόπια χρησιμοποιώντας το απόρρητο έγγραφο των Αμερικανών και το σπάνιο γιουγκοσλαβικό γραμματόσημο, που αποδεικνύουν ότι η πΓΔΜ ονομαζόταν επαρχία «Βαρδάσκα» και πώς ο Τίτο σχεδίασε το Σκοπιανό ζήτημα.

Μιλήσαμε με διπλωμάτες του ΥΠΕΞ προκειμένου να μας σχολιάσουν το δημοσίευμα και μας παρέπεμψαν στον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Μας τόνισαν όμως οι διπλωμάτες με νόημα ότι: «Ο εκπρόσωπος θα είναι πολύ απασχολημένος και δεν θα θελήσει να σχολιάσει το δημοσίευμα».

Εμείς μιλήσαμε με το ΥΠΕΞ και τον σύμβουλο του κ. Δελαβέκουρα, κ. Αλεξάκη, ο οποίος μας υπογράμμισε ότι: «Ο κ. Δελαβέκουρας είναι πολύ απασχολημένος και δεν θα μπορέσει να κάνει αυτή τη στιγμή κάποιο σχόλιο».


Ο ίδιος ήταν πολύ ευγενικός, αλλά μας είπε ότι «εκ της θέσεώς του δεν είναι εξουσιοδοτημένος να σχολιάζει».
Ζητήσαμε κάποιο σχόλιο από την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, κ. Ξενογιανακοπούλου, αλλά δυστυχώς και αυτή ήταν απασχολημένη.
Τελικά, δικαίως, οι διπλωμάτες έχουν αγανακτήσει με το υπεροπτικό ύφος της κεντρικής διοίκησης του ΥΠΕΞ.

newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αδιάβαστη συλλαμβάνεται και πάλι η κ. Διαμαντοπούλου (του Δρ. Τσακαλίδη Γεώργιου)

Η κ. Διαμαντοπούλου, αν και Υπουργός Παιδείας, συνελήφθη πολλές φορές σε δημόσιες εμφανίσεις και συνεντεύξεις της να αγνοεί τη σημα-σία αρκετών ελληνικών λέξεων ή να χρησιμοποιεί λανθασμένα πασίγνω-στα ελληνικά ρητά.

Υπενθυμίζω ότι χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος «δυ-σθεόρατο», λέξη που δεν υπάρχει σε κανένα ελληνικό λεξικό, αντί του ορθού δυσθεώρητο, μίλησε για σύγκρουση «εικονομάχων εναντίον εικο-νοκλαστών», αγνοώντας προφανώς ότι εκονομάχοι και εικονοκλάστες είναι το ίδιο, μίλησε για κατηγορίες που εκτοξεύονται «επί δικαίοις και αδίκοις», χρησιμοποιώντας λανθασμένα και πάλι το χωρίο του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου, που κάνει λόγω για τον Θεό που «βρέχει επί δι-καίους και αδίκους». Γιʼ αυτό και κάποιος δημοσιογράφος την ανακήρυ-ξε σε «βασίλισσα του σαρδάμ».

Δεν ξέρω πόσο παραδεκτό είναι για μια Υπουργό Παιδείας να περιπί-πτει σε τέτοια γλωσσικά σφάλματα. Τι να λένε άραγε οι μαθητές, όταν για παρόμοιες δικές τους αβλεψίες τους αφαιρούνται βαθμοί, ενώ και η ίδια η Υπουργός διαπράττει όχι ευκαταφρόνητα λάθη! Εκείνο όμως που είναι εντελώς απαράδεκτο είναι να χρησιμοποιεί το επίσημο βήμα της Βουλής για να επαναλάβει ένα ψέμα. Απαντώντας στην επίκαιρη ερώ-τηση του βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. Κώστα Τσιάρα στις 14. 12. 2011 είπε: «δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει το καθεστώς των μετεγγρα-φών». Επανέλαβε δηλαδή την ψευδή δήλωσή της στην Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας ότι οι μετεγγραφές φοιτητών στην Ελλάδα α-ποτελούν «παγκόσμια πρωτοτυπία». Αγνοεί προφανώς ότι σε άλλες ευ-ρωπαϊκές χώρες οι μετεγγραφές φοιτητών είναι καθημερινή πράξη. Έζη-σα από πολύ κοντά το καθεστώς μετεγγραφών στη Γερμανία. Την πλη-ροφορώ υπεύθυνα ότι εκεί οι μετεγγραφές είναι εντελώς ελεύθερες. Κα-νένας σχεδόν φοιτητής δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του σε μία πόλη. Οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την παρακολούθηση παραδό-σεων και εργαστηρίων σε διάφορα πανεπιστήμια που διακρίνονται σε συγκεκριμένους τομείς της επιστήμης τους. Γιʼ αυτό και μετεγγράφονται συχνά, προκειμένου να παρακολουθήσουν ονομαστούς πανεπιστημια-κούς δασκάλους, οι οποίοι δεν διδάσκουν κατʼ ανάγκη σε σχολές μεγά-λων πόλεων. Έχουν π.χ. το δικαίωμα να παρακολουθήσουν Παθολογία στη Χαϊδελβέργη, Χειρουργική στην Τυβίγγη, Παιδιατρική στο Ερλά-γκεν κ.ο.κ. Αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν παρόμοια τα-κτική στις μετεγγραφές των φοιτητών. Δεν τους καθηλώνουν να περατώ-σουν τις σπουδές τους στο πρώτο Πανεπιστήμιο που τους δέχθηκε.

Αντί όμως η κ. Υπουργός να δώσει κίνητρα, να δημιουργηθούν οι προ-ϋποθέσεις ευγενούς άμιλλας και διάκρισης μεταξύ των πανεπιστημιακών σχολών, ούτως ώστε να καθίστανται περιζήτητες και να προσελκύουν φοιτητές και οι σχολές μικρών πόλεων, όπως οι προαναφερθείσες, προ-σπάθησε με περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησε η υποβάθμιση και περιφρόνηση των περιφερειακών πανεπιστημίων. Στράφηκε προπαντός εναντίον των πολυτέκνων, που εί-χαν το δικαίωμα να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε μία πόλη, για να απο-φεύγεται η οικονομική τους αφαίμαξη με τη συντήρηση πολλών νοικο-κυριών σε διαφορετικές πόλεις. Κατήργησε τις μετεγγραφές και ως αντι-στάθμισμα παραχώρησε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων στις σχολές που προκαθορίζονταν για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και πέτυχε με την εμμονή της σε μια αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική τακτική να ει-σαχθεί στη Φιλολογία Αθηνών υποψήφιος με μέσο όρο γραπτών 02, στην Αρχιτεκτονική με μέσο όρο 05, και να μείνουν ακάλυπτες θέσεις, και να καταρρακωθεί ο θεσμός των πανελληνίων εξετάσεων.

Προσπάθησαν βέβαια προσκείμενοι σʼ αυτήν δημοσιογράφοι να επιρ-ρίψουν την ευθύνη στους «ευνοημένους πολύτεκνους», ωστόσο ο ελλη-νικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Κατάλαβε ότι μόνη υπεύθυνη για τη γελοιοποίηση αυτή ήταν η ίδια η υπουργός με τις απαράδεκτες εμμονές και επιλογές της. Αντί όμως να ομολογήσει την παταγώδη αποτυχία της στον χειρισμό των μετεγγραφών, όπως και στο θέμα της εκτύπωσης των σχολικών εγχειριδίων, επαναλαμβάνει το ψεύδος: «δεν υπάρχει άλλη χώ-ρα που να έχει το καθεστώς των μετεγγραφών». Τι άλλο να περιμένει όμως κανείς από μία υπουργό που ανερυθρίαστα ομολόγησε την προθυ-μία της να συνεργαστεί ακόμη και με τον διάβολο, που είναι «ο άρχων και ο πατήρ του ψεύδους»;

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Αντιδήμαρχος Εορδαίας κ. Καραΐσκος Γεώργιος μιλά για την κατάσταση στους δρόμους της Πτολεμαΐδας(Βίντεο)

Ο Αντιδήμαρχος Εορδαίας κ. Καραΐσκος Γεώργιος (τομέας Πολιτικής Προστασίας) μιλάει για την κατάσταση στους δρόμους της πόλης καθώς και για τα συνεργεία του δήμου που επιχειρούν στην περιοχή. Δείτε το βίντεο...
 
 
 
 
 


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατάφεραν να ΧΡΕΟΚΟΠΉΣΟΥΝ ακόμα και την ΔΕΗ !!!

Μέχρι το 2009 η ΔΕΗ ήταν ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ...
Από τότε που ανέλαβαν οι "Πράσινοι" τα κέρδη της ΔΕΗ βρισκόταν συνεχώς σε υποχώρηση αφού με την ... ΠΡΑΣΙΝΗ(ΛΑΙΛΑΠΑ) ΑΝΑΠΤΥΞΗ που επέβαλαν η εταιρεία το 2011 θα εμφανίσει χρέος το οποίο θα είναι στο τέλος του...
χρόνου 4,5 δισ. ευρώ !!!
Πώς λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά που "Εσωσε" την οικονομία της Ελλάδας σαν υπ. Οικονομικών να μήν "Σώσει" και την ΔΕΗ ;;;
ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ λοιπόν κάτι που δεν είχε ποτέ "φανταστεί" άλλος υπουργός !!!
ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΉ ΑΎΞΗΣΗ 9,2% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΌΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ...
Πρωτότυπο ;;;
Βεβαίως...
ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥ
Και ο μέγας οικονομολόγος δεν σταμάτησε εκεί ...
Το τιμολόγιο θα ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ (θα ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ δηλαδή...) αυτόματα αναΕΞΑΜΗΝΟ !!!
Κ. Παπακωνστντίνου οι Έλληνες ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΝ....
antilogos
Διαβάστε περισσότερα » »

Επίδομα από ΟΑΕΔ

Ήθελα να ήξερα, στον ΟΑΕΔ γιατί δίνουν επίδομα ανεργίας σε ξένους-Αλβανούς και Πολωνούς που γνωρίζω τουλάχιστον εγώ...
που μένουν μόνιμα στην πατρίδα τους,και έρχονται εδώ ανα δίμηνο η τρίμηνο μόνο για να εισπράξουν το επίδομα και μετά ξαναφεύγουν.Επιτρέπεται αυτό;Και επειδή ρώτησα και έμαθα ότι κανονικά δεν γίνεται,γιατί λοιπόν γίνεται;Δεν μπορούν να τους ελέγξουν;Μα τόσο δύσκολο είναι;Δεν φτάνει που εδώ ο κόσμος δεν έχει πλέον τα απαραίτητα, έχουμε και τους ξένους που μας δουλεύουν.Ε!!! Εσείς στον ΟΑΕΔ,τόσο κουβαρντάδες είσαστε;;;;;
Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Σκοπιανοί «έκλεψαν» Μακεδονομάχο και τον έκαναν δικό τους!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Πόλεις και χωριά της Δυτικής και Βόρειας Μακεδονίας (περιοχές Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών κλπ) κατακλύζονται τις τελευταίες μέρες από χάρτες, φωτογραφίες και δήθεν ντοκουμέντα των Σκοπιανών ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα, αλλά μία ξεχωριστή βαλκανική χώρα με το όνομα Μακεδονία που ξεκινάει από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων και καταλήγει στη Χαλκιδική και την Έδεσσα μέχρι τα όρια του νομού Λάρισας.

Παράλληλα, σε μία πρωτοφανή διεθνή εκστρατεία, η κυβέρνηση των Σκοπίων με κεφάλαια του ιδρύματος Σόρος, προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα είναι μία αναξιόπιστη και ανιστόρητη χώρα που έχει σφετεριστεί τη Μακεδονία σαν δικό της έδαφος, ιστορικά και πολιτικά.

Κορυφαία πράξη της διεθνούς απάτης των Σκοπιανών, αποτελεί η δημιουργία ενός μνημείου-μαυσωλείου στα Σκόπια του ήρωα Έλληνα Μακεδονομάχου Γιώργη Γκότση, που γεννήθηκε στο Κιλκίς και σκοτώθηκε από τους Τούρκους στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στο χωριό Καρυές κοντά στις Σέρρες.

Κάθε χρόνο, όπως αποκαλύπτει και η φωτογραφία που παρουσιάζει σήμερα το newsbomb, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφκσι, καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Έλληνα Μακεδονομάχου που βρίσκεται στα Σκόπια, στο οποίο -όπως διακρίνετε και στη φωτογραφία- υπάρχει χάρτης της Μακεδονίας ως ξεχωριστό κράτος των Βαλκανίων και όχι ως ελληνική περιοχή.

Η φωτογραφία του Γκρουέφσκι την ώρα που καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Έλληνα Μακεδονομάχου, συνοδεύεται από το εξής κείμενο της σκοπιανής κυβέρνησης: «Ο πρωθυπουργός της Μακεδονίας Νίκολα Γρουέφκσι καταθέτει στεφάνι στο μαυσωλείο του θρυλικού Βουλγαρομακεδόνα επαναστάτη Γκεόργκι Γκότσε Ντέλτσεφ. Τα λείψανα του Γκότσε Ντέλτσεφ βρίσκονται στα Σκόπια μέσα σε μαρμάρινη σαρκοφάγο, στο προαύλιο της εκκλησίας του Sv. Spas (Aγ. Σωτήρος).

Ο Γκότσε, γεννημένος στο Κούκους (έτσι ονομάζουν οι Σκοπιανοί το Κιλκίς) σκοτώθηκε από τους Τούρκους στο χωριό Μπανίτσα (έτσι ονομάζουν τις Καρυές), κοντά στις Σέρρες. Πάνω στο μνημείο δεσπόζει ο χάρτης της Μεγάλης Μακεδονίας».

Αυτά αναφέρονται σε επίσημη ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης για την κατάθεση στεφάνου του Γκρουέφσκι, η οποία γίνεται εδώ και 10 χρόνια χωρίς καμία απολύτως αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.
Ήδη, στο διαδίκτυο και σε προκηρύξεις των Σκοπιανών, κυκλοφορεί ο χάρτης της Μεγάλης Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται μέχρι το Άγιο Όρος και έχει τίτλο «Το κράτος της Αιγαιακής Μακεδονίας» που είναι δήθεν υπόδουλη στο ελληνικό κράτος

Newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκική τοξική βόμβα στο Αιγαίο!

“Τοξική βόμβα”,που μπορεί να “εκραγεί” ανά πάσα στιγμή είναι το τουρκικό φορτηγό πλοίο Dogu Haslaman,το οποίο βυθίστηκε στη στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός του FIR Αθηνών.

Το πλοίο μετέφερε λίπασμα και είχε αναχωρήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Ισραήλ. Ο κίνδυνος να μολυνθεί ανεπανόρθωτα η θαλάσσια περιοχή στην οποία βυθίστηκε το πλοίο είναι μεγάλος.Σύμφωνα με ειδικούς το φορτίο του είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να μολύνει το βυθό! Αυτός ήταν και ο λόγος που τις πρώτες ώρες το Λιμενικό Σώμα είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και δύο ρυμουλκά είχαν αποπλεύσει ώστε να προλάβουν να ρυμουλκήσουν το πλοίο με τα λιπάσματα σε κάποιο λιμάνι. Δεν πρόλαβαν αφού το φορτηγό πλοίο βυθίστηκε σε βάθος 1000 μέτρων όπως λένε οι πληροφορίες.Και το βάθος κρίνεται απαγορευτικό -και από πλευράς κόστους- για οποιαδήποτε επιχείρηση που θα είχε στόχο να εμποδίσει την διαρροή των λιπασμάτων στη θάλασσα του Αιγαίου.

Το θέμα είναι ότι οι Τούρκοι έχουν τεράστια ευθύνη,αφού για μία ακόμη φορά έκαναν ότι μπορούσαν για να καθυστερήσουν την επιχείρηση έρευνας διάσωσης,παίζοντας πάλι τα γνωστά επικίνδυνα παιχνίδια τους με ανθρώπινες ζωές.Στη συγκεκριμένη περίπτωση έπαιξαν και με το περιβάλλον αλλά το θέμα είναι ότι εμείς χάσαμε.
onalert.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταφθάνει....... - Aλαλούμ στις τηλεπικοινωνίες (βίντεο)

Καταφθάνει... ολοταχώς μεγάλη ηλιακή καταιγίδα, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση στις τηλεπικοινωνίες του πλανήτη μας - ευτυχώς, όχι για πολύ. Μέχρι αύριο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα στα κινητά τηλέφωνα, στα συστήματα πλοήγησης και στους ασυρμάτους.

Aυτό γιατί, σύμφωνα με επιστήμονες της Βρετανικής Γεωλογικής Επιθεώρησης, τρεις ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις που έγιναν στην επιφάνεια του Ήλιου έχουν αποστείλει νέφη φορτισμένων σωματιδίων προς τη Γη που ίσως να επηρεάσουν τους δορυφόρους, αλλά και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.


Αν και στην επιστημονική κοινότητα επικρατεί η άποψη ότι η ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων ημερών δεν είναι τόσο ισχυρή, όσο είχαν αρχικά αξιολογήσει, είναι αρκετή για να "μετακομίσει" πιο νότια το εκπληκτικό βόρειο σέλας και να είναι εμφανές και στη Βρετανία.
Από το ηλιακό στέμμα, εκατομμύρια τόνοι αερίων εκτοξεύονται μαζί με ακτίνες Χ και υπεριώδη ακτινοβολία στο διάστημα με ταχύτητα 5 εκατομμυρίων μιλίων την ώρα, ενώ η θερμοκρασία φθάνει τα 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου!

Τα ΜΜΕ της Κίνας έχουν ήδη αναφέρει διαταραχές στις τηλεπικοινωνίες ασυρμάτων στο νότιο τμήμα της χώρας. Το 1972, μια γεωμαγνητική καταιγίδα που προκλήθηκε από ηλιακή έκλαμψη έθεσε εκτός λειτουργίας τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στο Ιλινόις, ενώ το 1989 μία άλλη καταιγίδα έκοψε το ρεύμα σε 6 εκατομμύρια κατοίκους του Κεμπέκ...
defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιφέρειάς μας, κατά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:
Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το Εθνικό και  Επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Στην Εγνατία Οδό η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, κρίνεται ωστόσο απαραίτητο όλα τα οχήματα που κινούνται στην οδό να είναι ανεφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:
Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:
Επ. Οδός Καστοριάς –Φλώρινας (μέσω Βιτσίου από το 18ο  χλμ. έως 28ο  χλμ.)
Επ. Οδός Καστοριάς –Αμυνταίου (από το 27ο  χλμ.  εώς 43ο  χλμ.)
Επ. Οδος Καστοριάς –Ιωαννίνων  (μέσω Νεστορίου από το 33ο  χλμ. εως 45ο  χλμ.)
Στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:
Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το Επαρχιακό οδικό δίκτυο και εντός των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.
Στην Εγνατία Οδό και στο Εθνικό οδικό δίκτυο η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το Εθνικό και  Επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Υπάρχει παρουσία Αστυνομικών Τροχαίας σε όλα τα κομβικά σημεία και παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται στις υποδείξεις τους.
Οι οδηγοί που ενδέχεται να ταξιδέψουν και να αντιμετωπίσουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες να ενημερώνονται συνεχώς από τα Μ.Μ.Ε., την Αστυνομία και το τηλεφωνικό κέντρο της Εγνατίας Οδού, για την κατάσταση της κυκλοφορίας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας.
Καλό ταξίδι και καλή χρονιά!
Κοζάνη, 31 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα: 09.00
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 24610 49889
FAX 24610 28336
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΒΡΑΙΟΙ επινόησαν τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και τον ΔΙΟΙΚΟΥΝ


Ολόκληρη η θεωρία και η πρακτική, ως γνωστόν, είναι έργο των Εβραίων Κάρλ Μαρξ (μάλιστα η καταγωγή του είναι από οικογένεια ραββίνων) και Φρίντριχ Έγκελς. Επίσης των Lassalle, Adler, Eduard Bernstein, Paul Singer, Beine, Borne, κλπ.


Ίσως, δεν υπάρχει κάτι άσχημο σε αυτό, αλλά… δεν προξενεί υποψίες; Πόσο μάλλον όταν εκτός από την θεωρία και την πράξη, οι Εβραίοι έχουν τον ο έλεγχο του κομμουνισμού και, παράλληλα, του δίνουν κατεύθυνση με σκοπούς και στόχους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Εβραίων, δηλαδή, την Παγκόσμια Κυριαρχία…

Οι Εβραίοι ελέγχουν το 96% των ΜΜΕ του πλανήτη, βρίσκονται πίσω από τις τράπεζες,  τις διεθνείς «αγορές», που, αυτή την στιγμή στραγγαλίζουν τον πλανήτη και, ειδικότερα, την χώρα μας. Είναι οι ίδιοι που μισούν την ανθρωπότητα.
Δεν είναι, λοιπόν, από τα πλέον ύποπτα το να βρίσκονται και πίσω από τον Κομμουνισμό / Σοσιαλισμό;

Ας δούμε πως αντιλαμβάνεται ο ραββίνος Baruch Levy τον κομμουνισμό, στην διασωθείσα επιστολή του προς τον Καρλ Μαρξ:

Baruch Levy
«Ο λαός του Ισραήλ, συνολικώς λαμβανόμενος θα καταστεί, αυτός ούτος ο Μεσσίας. Η επί της γης βασιλεία του, θα επιτευχθεί δια της ενοποιήσεως, συγχωνεύσεως και υποταγής των άλλων φυλών, της καταργήσεων των συνοριακών φραγμών, της καταλύσεως των μοναρχιών, οι οποίες αποτελούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Εθνών και των Κρατών, και της εγκαθιδρύσεως μίας Παγκοσμίου Δημοκρατίας, εις την οποία οι Εβραίοι θα έχουν την πρωτοκαθεδρία. Εις την νέαν αυτή οργάνωση (δηλαδή, του κομμουνισμού) της ανθρωπότητας, οι υιοί του Ισραήλ που βρίσκονται ήδη διεσπαρμένοι ανά την οικουμένη, θα αποτελέσουν αναμφισβήτητα και άνευ αντιδράσεως τα ιθύνοντα στοιχεία. Ο σκοπός αυτός της οργανώσεως (του κομμουνισμού) θα επιτευχθεί καλύτερον και αποκοπώτερον αν κατωρθώσουν να οργανώσουν τας εργατικάς μάζας και αναλάβουν την ηγεσίαν αυτών. Αι κυβερνήσεις των Εθνών, τα οποία θα αποτελέσουν την Παγκόσμιον Δημοκρατίαν, θα περιέλθουν πάσαι εις χείρας των Ισραηλιτών δια της επικρατήσεως και κυριαρχίας του Προλεταριάτου. Τότε, θα καταλυθεί η προσωπική ιδιοκτησία υπό των ιθυνόντων Ισραηλιτών, οι οποίοι, κατ’ αυτόν τον τρόπον, θα καταστούν οι διαχειρισταί του πλούτου της οικουμένης και θα πληρωθεί τον ρητόν του Ταλμούδ περί της ελεύσεως του Μεσσίου και οι Ισραηλίται θα κρατήσουν εις χείρας των τα κλείδας των θησαυρών ολοκλήρου της γης». (Επιστολή προς τον ΚαρλΜαρξ, «La Revuede Paris", p.574, 1 Ιουνίου 1928)

Αβραάμ Μπεναρόγια
Ύστερα, από τα τρυφερά λόγια του ραββίνου και την φανερή αγάπη του προς την ανθρωπότητα, πλέον δεν είναι,απλώς, ύποπτο αλλά εντελώς τρομακτικό το γεγονός πως τις ηγετικές θέσεις στην «Α΄ Κομμουνιστική Διεθνή», κατείχαν αποκλειστικά και μόνο Εβραίοι εργάτες, οι οποίοι, μαζί με τους ανά την οικουμένη Εβραίους, ανέλαβαν την αποστολή να ιδρύσουν και να οργανώσουν κομμουνιστικά κόμματα σε όλα τα κράτη: Γερμανίας, Αυστρίας, Δανίας, Ρουμανίας, Γαλλίας, ΗΠΑ και, φυσικά, της Ελλάδας (το 1918), από τους Μπεναρόγια (ισπανοεβραϊκής καταγωγής)  και Ζακ Βεντούρα (Βεντούρα είναι το οικογενειακό όνομα του επίσης Εβραίου Σιμιτσί Χαρούν Ααρων Σαμουηλ Κων/νου Σημίτη).  Μάλιστα, οι πρώτες μπροσούρες και φυλλάδια που εξέδιδε το ΚΚΕ εκείνη την εποχή, δεν γράφονταν στην Ελληνική γλώσσα, αλλά στο ισπανο-εβραϊκό ιδίωμα.

Εξαίρεση από τις παραπάνω χώρες δεν είναι ούτε η ΕΣΣΔ. Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνωφ ή αλλιώς «Λένιν» είναι Εβραίος. Ο Λένιν θα περάσει με τρένο τα Φιλανδικά σύνορα προς την Ρωσία, συνοδευμένος από 209 επαναστάτες (εκ των οποίων οι 199 ήταν Εβραίοι, φυσικά) και κουβαλώντας στο ειδικά μισθωμένο βαγόνι του έξι εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό, ποσό με το οποίο επιδοτήθηκε από τον Γερμανο-εβραίο τραπεζίτη Μαξ Βάρμπουργκ και τον Ρωσο-εβραίο Αλεξάντρ Χέλφαντ (ψευδώνυμο Πάρβους) (Κώστα Γαρμπή: «Οι βιαστές της ανθρωπότητας»).

Ταυτόχρονα, στις 27/3/1917, ξεκινάει από την Νέα Υόρκη άλλος ένας Εβραίος, εφοδιασμένος με αμερικάνικο διαβατήριο και κουβαλώντας κι εκείνος ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, που του έδωσαν οι Αμερικανοεβραίοι τραπεζίτες. Πρόκειται, βέβαια, για τον Λεονίτ Μπρονστάιν Τρότσκι, συνοδευόμενος από 75 ακόμα Αμερικανοεβραίους και Ρωσοεβραίοιυς κομμουνιστές.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κομμουνιστική επανάσταση στην Ρωσία σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον διεθνή σιωνισμό και υλοποιήθηκε από τους Εβραίους συνωμότες της Ρωσίας (και όχι μόνο) και, όπως είναι φυσικό, η κομμουνιστική μεταεπαναστατική κυβέρνηση αποτελούνταν κατά την συντριπτική πλειοψηφία της από Εβραίους. Πρόεδρος τους Ανωτάτου Σοβιέτ ανέλαβε ο Λένιν, αρχηγός του «Ερυθρού Στρατού» τοποθετήθηκε ο Τρότσκι, ο οποίος μάλιστα διόρισε σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες πολιτικούς επιτρόπους, κατά 100% των περιπτώσεων όλοι Εβραίοι. Επικεφαλής της Κα Γκε Μπε διορίστηκε ο επίσης Εβραίος (από την Πολωνία) Ντζιερζίνσκι. Στα 22 μέλη της Σοβιετικής Κυβερνήσεως, οι 17 ήταν Εβραίοι. Στα 554 μέλη των «Λαϊκών Επιτροπών», οι 447 ήταν Εβραίοι. Επίσης οι Σουχάνωφ, Κάτε (γνωστός ως Καμκώφ), Στάινμπεργκ, Αβανέσωφ, Τσιδεμπάουμ (Μαρτώφ), Κερένσκι (ο σοσιαλιστής) που είχε προετοιμάσει τον δρόμο της επανάστασης).

Jacob Shciff 
Αμέσως μετά την ισχυροποίηση των επαναστατών στην καταλυμένη Ρωσία, άρχισαν να καταφθάνουν και οι πρώτες χρηματοδοτήσεις από τις Εβραϊκές τράπεζες της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο Εβραίος τραπεζίτης Jacob Shciff θα διαθέσει στο νεοσυσταθέν κράτος είκοσι εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, στην επικράτηση του κομμουνισμού θα συνεισφέρουν ακόμα οι Πάουλ και Max M. Warburg, ο W. Averell Harriman, ο John D. Rockefeller, ο Π. Βάντερλιπ, ο John Pierpont Morgan, ο Άλφρεντ Μίλτερ και φυσικά ο κόμης Edmond Benjamin James de Rothschild. Το 1918, ο Shciff θα επανέλθει για να προσφέρει ακόμα δέκα εκατομμύρια δολάρια στην Σοβιετική  κυβέρνηση, με πρόσχημα την αρωγή υπέρ των εβραίων της Ρωσίας. (Γιώργου Ιεροδιάκονου, Αποκάλυψης: Το κωδικοποιημένο πρόγραμμα καθυπόταξης του πλανήτη σελ 331-334)

Οι υποτιθέμενοι, λοιπόν, αντίπαλοι του κομμουνισμού και της ΕΣΣΔ, βοηθούν, ενισχύουν, χρηματοδοτούν και στηρίζουν τους υποτιθέμενους θανάσιμους εχθρούς τους. Αυτό που συνέβη πραγματικά είναι το εξής: Επινόησαν και δημιούργησαν έναν κατασκευασμένο εχθρό, ώστε να διαιρέσουν τον κόσμο και να τον ελέγχουν καλύτερα (και, φυσικά, οι διαιρέσεις δεν σταμάτησαν εκεί).

«Σ’ όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να δημιουργήσουμε ταραχές και να διασπείρουμε τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος για μας θα είναι διπλό. Αφενός θα κρατάμε μ’ αυτό τον τρόπο σε σεβασμό όλες τις χώρες, οι οποίες θα γνωρίζουν ότι θα μπορούμε, όποτε θέλουμε, να προκαλέσουμε την αταξία ή να αποκαταστήσουμε την τάξη… Αφετέρου με τις μηχανορραφίες μας θα περιπλέξουμε τα νήματα, τα οποία έχουμε απλώσει στα Υπουργεία όλων των κρατών είτε μέσω της πολιτικής, είτε δια μέσου οικονομικών συμφωνιών, ή δανειστικών δεσμεύσεων. Για να επιτύχουμε το σκοπό μας αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη την επιδεξιότητα και τη διορατικότητά μας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και των συμφωνιών. Όσον αφορά, όμως, εκείνο που ονομάζεται επίσημη γλώσσα, θα ακολουθήσουμε αντίθετη τακτική και θα υποκριθούμε τους έντιμους και τους συμβιβαστικούς… Πρέπει, ανά πάσα στιγμή, να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε αντίδραση και να κηρύξουμε τον πόλεμο στη χώρα που τολμάει να μας αντιταχθεί, μέσω των γειτόνων της. Αν, όμως, και οι γείτονες αυτοί δεν έχουν την πρόθεση να συμμαχήσουν εναντίον τους, τότε πρέπει να τους αντικρούσουμε όλους με έναν παγκόσμιο πόλεμο». (Πρωτόκολλο 7ο από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών).

Με απλούστερα λόγια:

Αν θέλεις να ελέγξεις το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού, θα πρέπει να ελέγχεις και τις δύο πλευρές, αλλά για να μη σε καταλάβουν θα πρέπει να κάνεις τους ανθρώπους να πιστεύουν πως οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικούς ηγέτες και στόχους.

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το video που ακολουθεί, αναλύοντας καλύτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό το πώς μία «δύναμη», μία «αδελφότητα» ελέγχει και τις δύο πλευρές (ΗΠΑ και ΕΣΣΔ-Ρωσία), ή το πώς δύο φαινομενικά αντίπαλες πλευρές κατευθύνονται από την ίδια αυτή «δύναμη» ή «αδελφότητα».

Επιχείρηση: «Παγκόσμιος Πόλεμος»


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι 5 πιο ανεπιθύμητοι!

Είναι πέντε πιο ανεπιθύμητοι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου. Οι "πέντε" της λίστα που πρέπει να φύγουν άμεσα από την κυβέρνηση σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, σύμφωναμε το...
γκάλοπ που διενήργησε το planet-greece.
Σε σύνολο σχεδόν 8.000 ψήφων, πρώτος και... καλύτερος που οι πολίτες υποδεικνύουν ότι πρέπει να....
πάρει ΑΜΕΣΑ "πόδι" από την κυβέρνηση είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου, Χρήστος Παπουτσής και ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος και φυσικά η... Αννούλα Διαμαντοπούλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του planet-greece, όπως αυτά προέκυψαν σε σύνολο 7.970 ψήφων:

Πηγή:
Διαβάστε περισσότερα » »