Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων για την εντολή Στουρνάρα να αγνοηθεί δικαστική απόφαση!!! (Βάλτε τον μέσα αν έχετε αρχ@δ@α!)

 - "Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες για όποιον αγνοεί το νόμο"
- Αύριο η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για το αίτημα του Δημοσίου να ανασταλεί η πρωτόδικη απόφαση
- Δείτε την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων
Μεγάλη κόντρα φαίνεται να ξεσπάει μεταξύ της Ένωσης Εισαγγελέων και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το χαράτσι. Ειδικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωση της αναφέρει ότι περιήλθαν σε γνώση της δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία «ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της»...


Η Ένωση θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

Τέλος, η ΕΕΕ υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και στη συνέχεια ο Γ. Στουρνάρας με επιστολή του στη ΔΕΗ ζέδωσε εντολή να συνεχίσει να εισπράττει κανονικά το χαράτσι.

Η εν λόγω ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων έρχεται μόλις μία ημέρα πριν τη συζήτηση στον Άρειο Πάγο της αίτησης του Δημοσίου με την οποία ζητείται η αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
πηγη
makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ! - Οταν κι αυτοί πέσουν στον καιάδα των μνημονίων ......τότε ?

Γύρισε η κόρη μου στο σπίτι χτες αφού είχε περάσει πρώτα από ένα πολυκατάστημα όπου έψαχνε να βρει ένα δώρο που πρέπει να κάνει. 

Τι έγινε? μου λέει. Μοιράζουν λεφτά? Της τρελής γινόταν. Φορτωμένοι με τσάντες γύρω μου. Στα ταμεία πανικός... Γίνανε τίποτα αυξήσεις, τίποτα ευρώ έβρεχε από τον ουρανό και δεν το πήραμε χαμπάρι?

Καθώς μου περιέγραφε την εικόνα ενός κομματιού της Αθήνας που έμοιαζε να μην έχει πάρει χαμπάρι, ούτε από μνημόνιο ούτε από τίποτα, θυμήθηκα μια ιστορία με το γνωστό μας Χότζα.

Μια φορά λοιπόν λέει ο βεζίρης. Χρειαζόμαστε έσοδα. Θα αυξήσουμε τους φόρους. Μόλις το κάνουμε τράβα έξω Χότζα και πες μου τι κάνει ο κόσμος. Πράγματι λοιπόν πάει ο Χότζας να κόψει κίνηση και γυρίζει στο βεζίρη. 

 Υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία του λέει. Ο κόσμος μιλάνε όλο γι΄αυτό, συζητήσεις έντονες. Ωραία του λέει βάζω κι άλλους φόρους κι έλα να μου πεις τι γίνεται Γυρίζει ο Χότζας και του λέει. Άστα τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα. Αγρίεψαν. Βρίζουν. Φωνάζουν. Είναι όλοι αγανακτισμένοι. Ωραία λέει πάλι εκείνος. Βάζω κι άλλους φόρους και πες μου. Βεζίρη μου χανόμαστε λέει ο Χότζας. Έχουν βγει έξω κι ακονίζουν μαχαίρια. Μιλάνε για πόλεμο κι ετοιμάζουν επανάσταση. Ωραία λέει πάλι ο βεζίρης. Βάζω χειρότερους ακόμα φόρους. Δες και πες μου.

Τότε γυρίζει ο Χότζας, με τα μάτια γεμάτα έκπληξη. Τι να σου πω βεζίρη μου, λέει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται τώρα Έχουν βγει όλοι έξω και ψωνίζουν. Τα μαγαζιά γεμάτα. Κόσμος στις ταβέρνες, στα καφενεία. Κόσμος που γλεντάει κι αγοράζει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αχ.. λέει τότε ο βεζίρης. Χότζα μου τώρα αρχίζει ο πραγματικός κίνδυνος. Γιατί καταλάβανε πως θα τους τα πάρουμε όλα και τα τρώνε.....

Το πρόβλημα κύριοι της κυβέρνησης και της τρόικα είναι πως πλέον βάλατε χέρι σε όλους συμπεριλαμβανομένων των καλοζωισμένων πελατών σας. Εκείνων που νόμιζαν πως είναι παιδιά ανώτερου θεού.

 Κι όσο τα βάζατε με τους φουκαριάρηδες, τη φτωχολογιά γνωστό το παραμύθι. Αρχίσατε να ξεζουμίζετε τους πιο αδύναμους και φράγκο δε βγάλατε γιατί το μόνο που καταφέρατε είναι να υπάρχουν χιλιάδες χρεωμένοι.

 Δεν μαζέψατε φόρους από τους φουκαριάρηδες απλά του κάνατε να χρωστάνε στην εφορία, στη ΔΕΗ, στις Τράπεζες, στα μαγαζάκια που έχουν ανοίξει οι μαυραγορίτες. Οι φτωχοί χρωστάνε αυτοί τη στιγμή σ΄οποιον μιλάει ελληνικά!! Και τώρα πιστέψατε ότι θα πάρετε από όσους κρατιούνται ακόμα.Ομως εσάς δεν σας ψήφισαν, όσοι σας ψήφισαν με γνώμονα τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά της σωτηρίας του εαυτούλη τους. 

Αν οι έλληνες ψηφορόροι κύριε Πρωθυπουργέ είχαν στο μυαλό τους την αξιοπρέπεια, τη σωτηρία της πατρίδας, την αντίσταση στους νεοαποικιοκράτες δεν θα ψήφιζα εσάς που είστε παιδί τους και πιστός ακόλουθος των επιθυμιών τους, θα προσπαθούσαν να βγάλουν από τα σπλάχνα τους έναν Κίρχνερ, ένα Κορία, έναν Τσάβες όχι εσάς (όχι πως υπάρχουν τέτοιοι στην Ελλάδα, αλλά λέμε τώρα, στη φαντασία μας)

Αλλά το βλέπετε τι θα γίνει ε? Τα πολλά λεφτά είναι ήδη έξω. Τα εδώ λεφτά θα φαγωθούν. Με κάθε τρόπο. Θα γίνουν μεγαλύτερες κομπίνες από ότι γινόντουσαν. Δεν θα ζητάει ο κόσμος αποδείξεις ούτε από εκείνους που ζήταγε. 

Δεν θα εμπιστεύονται ούτε τράπεζες, ούτε τα ομόλογα, ούτε θα τζογάρουν. Θα τα τρώνε ή θα τα κρύβουν ή θα τα φυγαδεύουν όσοι τάχουν. Γιατί κανείς δε πιστεύει στο ελπιδοφόρο μέλλον που οραματίζεται ο Πρωθυπουργός κι η παρέα του. Γιατί κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα πια εκτός από την προσωπική επιβίωση. Δεν είναι χώρα η Ελλάδα πλέον. Είναι χώρος που θα τα δούμε όλα.

Από ποιους θα εισπράξετε? Από αυτούς που δεν τους έχει μείνει ούτε για φαΐ ή από αυτούς που είναι οι πρώην πελάτες σας κι έχουν εκπαιδευτεί άριστα στη κομπίνα, την εξυπηρέτηση του εαυτού τους και ξέρουν όλα τα κόλπα? Από ποιους θα εισπράξετε από την ίδια την ελίτ που εξυπηρετείτε και που λειτουργεί μόνιμα για πάρτη της και καμιά σχέση δεν έχει με την πατρίδα που κατοικεί? Ποιοι είναι οι πρόθυμοι να ανεχθούν πλέον το μαστίγωμα ενός συστήματος ανώμαλου και ηλίθιου τελικά που θα βγάλει τα μάτια του μόνο του?

Θέλετε το παράδειγμα του πετρελαίου? Δεν αγοράσαμε πετρέλαιο με τους αυξημένους φόρους. Απλά δε βάλαμε πετρέλαιο. Ο φίλος που μας έβαζε κάθε χρονιά πετρέλαιο έχει βαρέσει δέκα εγκεφαλικά φέτος. 

Το χει κλειδώσει το μαγαζί. Αυξήσατε τους φόρους? Εκεί κρέμεται το χαρτί της εφορίας στο τοίχο απλήρωτο. 

Παίζουν με τα τρόφιμα και τα νεύρα μας? Χιλιάδες προϊόντα είναι απούλητα στα ράφια και θα πάνε στις χωματερές κι οι εταιρείες απολύουν κι άλλους κι άλλες κλείνουν η μια πίσω από την άλλη. 

Ο τομέας της υγείας? Όσοι δεν έχουν χτυπιούνται αβοήθητοι, πεθαίνουν κι ένα άλλο κομμάτι καλοζοωισμένο άμα το ζορίσεις πολύ θα παίρνει φάρμακα από το εξωτερικό, θα πάει σε κλινικές στην Ελβετία!

Ναι δεν έχουμε καμιά σχέση με την Αργεντινή όπως ακριβώς το είπατε. Μόνο που αναφέρατε τους λάθος λόγους. Το χρέος μας είναι το ίδιο απεχθές και μεγαλύτερο. Η δαγκάνα που μας έχει κλείσει είναι χειρότερη. Αλλά η διαφορά μας με την Αργεντινή δεν έχει να κάνει με το χρέος αλλά με την εθνική συσπείρωση. Στην Αργεντινή κάποια στιγμή βγήκαν ΟΛΟΙ στους δρόμους κι οι προδότες πολιτικοί έφυγαν άρον άρον με το ελικόπτερο όσοι προλάβανε. Ο κόσμος μπούκαρε σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες και τα έκανε γυαλιά καρφιά. Γίνανε σκηνές που έμειναν στην ιστορία. 

Οι κυβερνήσεις έπεφταν η μια μετά την άλλη και στο τέλος ο κόσμος ΑΝΑΓΚΑΣΕ τη κυβέρνηση να αλλάξει ρότα. Αυτή η συσπείρωση του λαού είναι που είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα. Ναι σ΄αυτό διαφέρουμε. Εδώ δεν έχουμε εκατομμύρια που κατέβηκαν στους δρόμους με τις άδειες κατσαρόλες. Δεν έχουμε ανθρώπους που μπήκαν με το έτσι θέλω στις τράπεζες πιάνοντας τους τραπεζίτες από το γιακά, ούτε στα σούπερ μ μάρκετ απαιτώντας να πάρουν φαΐ που δεν είχαν.

Εδώ έχουμε αυτό που μας μάθατε τόσο καλά να κάνουμε τόσα χρόνια. Κοιτάμε τη πάρτη μας. Οι φτωχοί κοιτάζουν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο, μόνοι τους. Ζουν χωρίς ελπίδα το δράμα τους. Χωρίς βοήθεια από κανέναν. Ούτε από εκείνους που λένε μεγάλα λόγια - φούμαρα. Οι πλούσιοι κοιτάνε να κάνουν μπίζνες πάνω από το πτώμα. Κι η μεσαία τάξη που διαλύεται σιγά σιγά προσπαθεί να βρει τρόπους να φυλάξει τη θέση της όχι να σας στείλει με το ελικόπτερο σπίτι.

Ναι υποφέρουμε όπως στην Αργεντινή και θα υποφέρουμε ακόμα χειρότερα. Αλλά το έχουμε πάρει αλλιώς. Ίσως τελικά να τη πατήσετε από εκείνους που δεν φανταζόταν κανείς. Το πελατειακό σας κράτος. Ίσως τελικά οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, οι απειλές να γίνουν από τους ανθρώπους που νόμιζαν πως θα είναι στο απυρόβλητο. 

Κάποιος είχε πει πως οι επαναστάσεις δεν γίνονται από εκείνους που δεν έχουν να φάνε, αλλά από εκείνους που δεν έχουν να φάνε για τρεις μέρες. Αυτό πρέπει να το προσέξετε ιδιαίτερα. Τους οργανωμένους στις αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν τους φοβηθήκατε. Τους αγανακτισμένους στις πλατείες τους ονομάσατε πανηγηρτζίδες. 

Τους φτωχούς του θεωρείτε ανίκανους να ορθώσουν κεφάλι, εξασφαλισμένοι κι από τα ξεπουλημένα συνδικάτα. Την ελίτ την έχετε στα όπα όπα. 

Αλλά καποια στιγμή, όσο αυξάνεται ο αριθμός των εισερχόμενων στον καιάδα των μνημονίων, και πατάνε ο ένας πάνω στον άλλον, η σωρός αποκτάει ύψος. 

Ανεβαίνει συνέχεια. Και κάποιοι θα φτάσουν αναγκαστικα στο άνοιγμα... Και τότε?vasiliskos
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ 54 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!!!

Η εφημερίδα "ΤΟ ΧΩΝΙ" προβαίνει στο σημερινό της φύλλο σε αποκάλυψη, η οποία θα αποτελεί καθημερινή, ζοφερή πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά!
Ο φοροτεχνικός κ. Μανούσος Ντουκάκης δίνει ένα απλό παράδειγμα: Ελεύθερος επαγγελματίας με
ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει για τις φορολογικές του υποχρεώσεις 9350 ευρώ τον χρόνο, με ασποτέλεσμα να του μείνουν 650 ευρώ για περάσει ολόκληρη τη χρονιά!!! Τουτέστιν θα πρέπει να ζήσει δύσμοιρος Έλληνας, με 54 ευρώ το μήνα!!!
Ποιος άνθρωπος μπορεί να ζήσει με 54 ευρώ το μήνα; Κανείς! Σιγά μην ενδιαφέρει τους κυβερνώντες. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο πώς θα είναι αξιόπιστοι στους δανειστές!
Είναι βέβαιον ότι τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε μαζικές αυτοκτονίες τους συμπατριώτες μας!

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ ! Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Paul Anthony στον Μάκη Βραχιολίδη ! Ενημερωθείτε για τον Codex Alimentarius!

ΤΟ CODEX ALIMENTARIUS ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!!!
Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Paul Anthony Taylor (εκτελεστικός Διευθυντής του
Οργανισμού Υγείας Dr Rath), που αντιτίθεται στο Codex Alimentarius!
Τσακίζει κόκαλα και αποκαλύπτει όσα μας κρύβουν οι εχθροί της υγείας μας!

· «Το Codex έχει περάσει τα διεθνή πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές που ισχύουν για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Οι κατευθυντήριες γραμμές του Codex χρησιμοποιούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου»!!!
· «Η διατροφή είναι μια τεράστια μπίζνα πιο μεγάλη και από την υγεία»
· Πώς υποχρεώθηκε η Ελλάδα να υιθετήσει τα γεννετικά τροποποιημένα προϊόντα!

Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
Ο Paul Anthony Taylor πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα όπου παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Οι ναζιστικές καταβολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Βρυξελλών»! Όμως η παρουσία του Paul ήταν σημαντική και για έναν ακόμη λόγο: Ο Βρετανός, πρώην μουσικός, είναι εδώ και δέκα χρόνια μέλος του Οργανισμού Υγείας «Dr. Rath», του Οργανισμού που αντιτίθεται στο Codex Alimentarius! Ποιο είναι αυτό το περίφημο Codex που έχει ήδη εισβάλει στη ζωή και στο πιάτο μας; «Είναι η παγκοσμιοποίηση της διατροφής μας, ο έλεγχός της με μεταλλαγμένα συστατικά μέσα στα τρόφιμα», μας εξηγεί ο Paul, ο οποίος σήμερα είναι εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού Υγείας Dr. Rath.
Ο Paul Taylor δεν υπήρξε τυχαίος μουσικός. Επί 20 χρόνια εργάστηκε επαγγελματικά στα keyboards, κοντά σε μεγάλους καλλιτέχνες, τον Πωλ Μακάρτνεϋ, Μπράϋαν Φέρυ κ.α.
Κάποια στιγμή όμως, μετά από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, κάτι άλλαξε μέσα του ώσπου συναντήθηκε τυχαία με τον Dr. Rath και από τότε βάλθηκε να μπει στην υπηρεσία ενημέρωσης και προστασίας των πολιτών του κόσμου από την λαίλαπα του Codex! Πατέρας δύο παιδιών, μόνιμος κάτοικος Βρετανίας, ο Paul Taylor, τσακίζει κόκαλα με όσα αποκαλύπτει στον Μάκη Βραχιολίδη.

--Είσθε εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού Υγείας του Dr Rath και αντιτίθεστε στο Codex Alimentarius.

Paul: Ναι, αντιτιθέμεθα επί 10 χρόνια τώρα, στον μηχανισμό του Codex Alimentarius.

--Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει το έργο και τους σκοπούς του Codex Alimentarius. Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα αυτού του Οργανισμού, πληροφορηθήκαμε ότι ιδρύθηκε για να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίζει το εμπόριο τροφίμων. Η αποστολή του επίσης προωθεί το συντονισμό σε όλα τα διατροφικά στάνταρτς, ισχύοντα στους διεθνείς κυβερνητικούς ή μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Λένε ψέματα;

Paul: Αν λένε ψέματα! Αυτό που πρέπει να καταλάβετε γύρω από το Codex, είναι κάτι παραπάνω από το εμπόριο. Είναι οι καταναλωτές. Το Codex προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι συνεργάζεται υπέρ των συμφερόντων, όσον αφορά την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση στα δίκαια του εμπορίου. Αλλά στην πραγματικότητα, το εμπόριο τροφίμων έχει διαφορετικά συμφέροντα από τους καταναλωτές. Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για να είναι η τροφή τους ασφαλής, αυτό είναι σίγουρο. Επίσης, ενδιαφέρονται για την προστασία της υγείας τους. Δεν θέλουν να φάνε για παράδειγμα, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Το Codex όμως είναι πολύ υπέρ αυτών των πραγμάτων. Ένα παράδειγμα: Οι καταναλωτές όλο και περισσότερο προσπαθούν να φάνε τρόφιμα από τη φύση, χωρίς πρόσθετα και άλλες δραστηριότητες.
Το Codex αντίθετα, ενδιαφέρεται πολύ για τα πρόσθετα που μπαίνουν στα τρόφιμα, καθώς και για τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις που συμμετέχουν στον «Κώδικα», ώστε να διασφαλίζουν για λογαριασμό της ότι είναι σε θέση να βάζουν πρόσθετα στα τρόφιμα! Επίσης, οι καταναλωτές ενδιαφέρονται να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με φυσικές βιταμίνες και ανόργανα άλατα που πολλές μελέτες υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα για τη βελτίωση της υγείας μας. Οι καταναλωτές θέλουν να το κάνουν αυτό παντού, όπου κι αν έχω πάει. Το Codex όμως, ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μείωση της πρόσβασης των καταναλωτών σε αυτά τα προϊόντα, όπως επίσης να επιφέρει περιορισμούς στο τι μπορεί και τι δεν μπορεί να πωληθεί ως συμπλήρωμα στη διατροφή των καταναλωτών.
Έτσι, αυτό που προσπαθώ να πω είναι το εξής: τα συμφέροντα των εταιριών του εμπορίου, οι μεγάλες εταιρίες, οι επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων, καθώς και τα συμφέροντα των καταναλωτών, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το Codex δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα συμφέροντα και των δύο ταυτόχρονα. Είναι απλά αδύνατον.

--Συνεπώς το φαγητό είναι μεγάλη μπίζνα.

Paul: Ναι.

--Και υπάρχουν τεράστιες εταιρείες των οποίων τα συμφέροντα διακυβεύονται από τη νέα μόδα των καταναλωτών, που θέλουν να τρώνε υγιεινά;

Paul: Ναι, σωστά! Ο πολύς κόσμος δεν το έχει καταλάβει ακόμα, το Codex είναι ακριβώς μια άλλη πτυχή αυτού που ονομάζουμε παγκοσμιοποίηση. Το Codex είναι η παγκοσμιοποίηση των τροφίμων. Και πρέπει να το δούμε με τον ίδιο τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την παγκοσμιοποίηση και σε άλλους κλάδους. Αλλά οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το Codex, προσπαθώντας να κατανοήσουν τι παίζεται γύρω από αυτό, δεν έχουν εκτιμήσει ότι αποτελεί την παγκοσμιοποίηση των τροφίμων.

--Θέλουν λοιπόν να ελέγξουν την τροφή μας;

Paul: Ακριβώς. Θέλουν να ελέγχουν την παραγωγή τροφίμων και να την δώσουν στις μεγάλες εταιρείες για να παράγουν προϊόντα διατροφής.

-- Επομένως, τι είδος τρόφιμα τρώμε από το Codex; Είναι γενετικά τροποποιημένα;
Paul: Λοιπόν, ναι. Από τη μία πλευρά, έχουμε τους καταναλωτές που δεν θέλουν να τρώνε γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά το Codex έχει περάσει τα διεθνή πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές που ισχύουν για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Τα πρότυπα και οι κατευθυντήριες γραμμές του Codex υποστηρίζονται και χρησιμοποιούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Έτσι, για παράδειγμα, φανταστείτε ότι εγώ είμαι το Ηνωμένο Βασίλειο κι εσείς η Ελλάδα. Και, ας πούμε, ότι παράγω κάποια γενετικά τροποποιημένα, όπως σιτάρι και θέλω να το πουλήσω στη χώρα σας, αλλά εσείς λέτε όχι, δεν θέλω να το αποδεχθώ. Λοιπόν, αν φανταστείτε ότι μπαίνουμε σε μια εμπορική διαφορά και πρέπει να πάμε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για να υποστηρίξει τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας, αυτό που θα συμβεί είναι ότι ο ΠΟΕ συμβουλεύεται τα πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές του Codex! Το θέμα που θα εξετάσει θα δει τι λέει το Codex και θα αποφανθεί υπέρ της χώρας που είναι σύμφωνη με τα πρότυπα του κώδικα και τις κατευθυντήριες γραμμές. Συνεπώς, θα δικαίωνε εμένα ως Ηνωμένο Βασίλειο που προσπαθώ να σας πουλήσω γενετικά τροποποιημένο σιτάρι. Έτσι, αυτό που πέτυχε το Codex είναι πολύ σημαντικό, διότι ουσιαστικά αποτελεί μέρος της παγκόσμιας νομοθεσίας στον τομέα των τροφίμων.

--Είναι σαν την FDA με τα φάρμακα.

Paul: Ναι, ακριβώς!

--Γι 'αυτό τώρα η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αυξήσει τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα τώρα;

Paul: Ακριβώς. Η ΕΕ είναι μια άλλη πτυχή του Codex για την οποία θα πρέπει να μιλήσουμε επίσης. Αλλά θα πω κάτι ακόμα σχετικά με τη νομική πτυχή: έχουν αυτό το μηχανισμό με τον οποίο ο ΠΟΕ σε διαφορές, θα αποφανθεί υπέρ της χώρας που είναι σύμφωνη με το Codex. Αλλά, βλέπετε, πώς λειτουργεί. Ως ένα τεράστιο κίνητρο για τις χώρες να εφαρμόσουν τα πρότυπα του Codex πριν γίνουν μέρος μιας εμπορικής διαφοράς. Το εμπόριο είναι πολύ περίπλοκο, πολύ ακριβό και χρονοβόρο. Έτσι, υπάρχει αυτό το κίνητρο. Όταν το πρότυπο του Codex Alimentarius υπάρχει, είναι ένα κίνητρο για τις χώρες να εφαρμόσουν στην εθνική τους νομοθεσία.

--Ένας εκφοβισμός!

Paul: Ή να υποφέρεις τις συνέπειες.

--Πάντως, υπάρχει ένα εκφοβιστικό μοτίβο εκεί.

Paul: Ναι, πράγματι.

-- Έχουν μια σχέση. Θέλω να πω ότι συνεργάζονται, οι χώρες με το Codex Alimentarius. Συνεργάζεται με μια χώρα, το Codex δίνει τους κανόνες και η χώρα πρέπει να ακολουθήσει.

Paul: Και ναι και όχι. Αυτό που συμβαίνει είναι, για παράδειγμα, οι συνεδριάσεις του Codex. Υπάρχουν πάνω από είκοσι διαφορετικές επιτροπές του Codex και η καθεμία ασχολείται με ξεχωριστή πτυχή του Παγκόσμιου εμπορίου τροφίμων. Έτσι, υπάρχει μια επιτροπή για το κρέας και τα προϊόντα κρέατος. Υπάρχει μια επιτροπή για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Υπάρχει μια επιτροπή για τα φρούτα και τα λαχανικά. Υπάρχει μια επιτροπή για τη διατροφή, και ούτω καθεξής.
Μπορείτε να πάρετε την ιδέα.

--Έτσι έχουν όλες τις βάσεις τους καλυμμένες.

Paul: Ναι. Και έτσι, για παράδειγμα, υπήρχε μια επιτροπή, η βιοτεχνολογία, και αυτή ήταν η επιτροπή που συνέταξε τα πρότυπα του Codex Alimentarius και τις κατευθυντήριες γραμμές και αρχές, σχετικά με τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Και όλες οι χώρες που ενδιαφέρονται για το θέμα αυτό, παρακολουθούν όλα αυτά σε συνεδρίαση της επιτροπής. Και μαζί καταρτίζουν ποιο τελικά είναι το πρότυπο του Codex για την περιοχή, για το ζήτημα αυτό. Γι 'αυτό δεν είναι το Codex αλλά είναι το φόρουμ όπου οι χώρες έρχονται μαζί και, βλέπετε, από τη μία πλευρά, επιχειρήματα που σχετίζονται με το Codex, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία ψήφος. Εργάζονται, σε αυτό που εγώ αποκαλώ η “αρχή της συναίνεσης” και η αρχή της συναίνεσης σημαίνει ότι μέχρι να συζητήσουν, ο πρόεδρος αποφασίζει ότι δεν υπάρχει συμφωνία.

--Έτσι, εάν σε αρκετά από αυτά συμφωνήσουν, όλα εντάξει;

Paul: Ναι, αυτό είναι όλο. Και το άλλο: να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες πωλούν σε όλες τις χώρες, ώστε κάθε χώρα υφίσταται πίεση από τις πολυεθνικές. Έτσι, αν και διαφωνούν σε ορισμένα από τα γενικά σημεία και κάποιες πολυεθνικές μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ισχυρές από ό, τι κάποιες άλλες χώρες ή ουσιαστικά ορισμένες χώρες υπόκεινται σε πολλές πιέσεις από τις πολυεθνικές, έτσι αναπόφευκτα σχεδόν πάντα καταλήγουν σε συμφωνία. Και αυτή η συμφωνία είναι προς όφελος του εμπορίου παρά προς όφελος της προστασίας των καταναλωτών.

--Και γιατί νομίζετε ότι τα κάνει όλα αυτά το Codex Alimentarius; Θέλει να έχει υπό τον έλεγχό της όλους τους ανθρώπους;

Paul: Δεν είναι ότι το Codex αυτό καθ’ αυτό που θέλει να ελέγχει τους ανθρώπους. Είναι ότι το Codex αποτελεί το φόρουμ, όπου μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό. Το Codex αποτελεί μέρος του, είναι επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών. Χρηματοδοτείται από δύο οργανώσεις: την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας. Και το ενδιαφέρον πράγμα για αυτό είναι ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας, βάζει περίπου επτά φορές περισσότερα χρήματα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Έτσι, αυτό σας λέει ότι το τμήμα εμπορίου τροφίμων είναι επτά φορές πιο σημαντικό από το τμήμα υγείας.

--Δεν είναι καθόλου αμερόληπτοι.

Paul: Όχι, από την άποψη της προστασίας των καταναλωτών. Δεν προστατεύουν τους καταναλωτές. Προστατεύουν περισσότερο το εμπόριο τροφίμων.

--Δεν γνώριζα ότι ήταν τόσο μεγάλη μπίζνα.

Paul: Όλο είναι μια μεγάλη μπίζνα.

--Εσείς, πώς πολεμάτε το Codex;

Paul: Το κύριο μέσο στη διάθεσή μας είναι η εκπαίδευση. Μέρος της αποστολής μας είναι να φέρουμε πληροφορίες, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, επειδή πράγματα όπως το Codex, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Ζουν ουσιαστικά σε άγνοια για το τι συμβαίνει γύρω τους. Μόλις οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν την αλήθεια για αυτά είναι πολύ πιο δύσκολο για τους παγκόσμιους οργανισμούς και τις πολυεθνικές εταιρείες να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Έτσι λοιπόν, η κύρια αποστολή μας είναι η εκπαίδευση. Αγωγή υγείας και πολιτική εκπαίδευση.

--Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Μέσω του Διαδικτύου; Με σεμινάρια;

Paul: Όλα αυτά. Συναντήσεις, συνέδρια, το Διαδίκτυο, δημοσιεύσεις βιβλίων.

--Μου φαίνεται σαν αγώνας Δαβίδ εναντίον Γολιάθ. Κι εσείς είστε ο Δαυίδ.

Paul: Είναι αστείο να πούμε ότι κάτι τέτοιο λέει και ο Δρ Rath. Ο Δρ Rath συγκρίνει κατ 'αναλογία τον αγώνα μας με τον αντίστοιχο αγώνα Δαβίδ και Γολιάθ. Έχουμε όμως την αλήθεια και δίκιο με το μέρος μας. Τα συμφέροντα του λαού. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα συμφέροντα των ανθρώπων διαφέρουν σημαντικά από αυτά των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Επίσης, οι πολυεθνικές έχουν εκτεθεί ... Ένα από τα πρώτα παραδείγματα, πηγαίνοντας πίσω αρκετές δεκαετίες με τη ρύπανση: δεν είναι δυνατόν οι πολυεθνικές να μολύνουν το περιβάλλον απερίσκεπτα με τον τρόπο που ήταν κάποτε. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι έλαβαν γνώση. Το ίδιο συμβαίνει σταδιακά σον τομέα των τροφίμων, της υγείας και της ιατρικής. Οι άνθρωποι σταδιακά ξυπνούν και βλέπουν την αλήθεια.

--Είστε αισιόδοξος ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το Codex Alimentarius ή φοβάστε ότι η φωνή σας δεν θα ακουστεί από πολλούς ανθρώπους;

Paul: Αν φοβόμαστε; Όχι. Αν πιστεύαμε ότι δεν υπήρχε ελπίδα, δεν θα το κάναμε αυτό.

--Υπάρχει ελπίδα λοιπόν;

Paul: Ναι, απολύτως. Αλλά η ελπίδα εξαρτάται από τους ανθρώπους να ανακαλύψουν την αλήθεια σε όλους αυτούς τους τομείς, νωρίτερα. Είναι στην περιοχή των εναλλακτικών φαρμάκων. Η βιταμίνη και τα μεταλλικά στοιχεία. Ξέρετε, η εναλλακτική θεραπευτική χρησιμοποιείται στα φάρμακα. Σε αυτή την περιοχή, η ευαισθητοποίηση αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι στις δυτικές χώρες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν, τουλάχιστον ένα μικρό κομμάτι και αυτό προβληματίζει τη βιομηχανία φαρμάκων και τη χημική βιομηχανία, επειδή δεν είναι πλέον σε θέση να εξασφαλίσουν την ίδια τυφλή υπακοή στους γιατρούς όπως συνέβαινε κάποτε. Έτσι, κερδίζουμε αυτή τη μάχη σπιθαμή προς σπιθαμή, αλλά δεν την έχουμε κερδίσει όλη ακόμα.

--Ας έρθουμε σε ένα άλλο θέμα. Έχετε εκδώσει ένα σημαντικό βιβλίο που μιλάει για τις ρίζες των Ναζί που υπάρχουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πραγματικά πιστεύετε ότι η ΕΕ συντίθεται από ναζιστικά συστατικά;

Paul: Επιτρέψτε μου να εξηγήσω. Αυτό που λέμε στο βιβλίο, είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν σχεδιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μερικά από τα ίδια άτομα που είχαν εκπονήσει τα σχέδια για το οι Ναζί θα κέρδιζαν το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πρώτα απ 'όλα να σας πω πώς φτάσαμε σε αυτό το συμπέρασμα. Περάσαμε πολλά χρόνια μέσα από διεθνή αρχεία σε όλο τον κόσμο, και συλλέξαμε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα, από καιρό χαμένα ιστορικά έγγραφα. Μερικά από τα πιο σημαντικά από αυτά τα έγγραφα, ήταν από τις δίκες της Νυρεμβέργης. Οι δίκες της Νυρεμβέργης ήταν οι μελέτες που ακολούθησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να επικεντρώνονται στην πρώτη από αυτές τις δίκες, τη δίκη κατά των βασικών εγκληματιών πολέμου.
Αλλά υπήρχαν στην πραγματικότητα άλλες δώδεκα δίκες που ακολούθησαν αυτή. Η έκτη αυτών των δικών που ονομάστηκε η IG Farbin , ήταν ενάντια στους διευθυντές και διευθυντές των καρτέλ. Ήταν μια συλλογή από τις εταιρείες που είχαν έρθει μαζί μεταξύ Α 'και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Περιλαμβάνονταν η Bayer, η BASF, καθώς και μια εταιρεία με την επωνυμία Hertz , που έχει γίνει πλέον μέρος της αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως Sinofia Ventis. Υπήρχαν και άλλες εταιρείες, καθώς και η Agfa, ήταν ένας μία από αυτές. Και στη δίκη εναντίον της IG Farbin, ειπώθηκε ότι, χωρίς την IG Farbin, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα είχε συμβεί. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι η IG Farbin είχε χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες του ναζιστικού πόλεμο, αλλά όχι μόνο αυτό. Είχε, προμηθεύσει τα υλικά με τα οποία η Γερμανία πολέμησε στον πόλεμο. Οι σφαίρες, τα ελαστικά, τα καύσιμα, αλλά, καθώς και ότι έκανε, ήταν με τους τροφίμους των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Όλα αυτά ήρθαν στη Δίκη της Νυρεμβέργης!
Ένας από τους βασικούς διευθυντές της IG Farbin ήταν γνωστός ως Fritz Tamia. Και κατά τη διάρκεια της δίκης εναντίον της IG Farbin, ομολογήθηκε ότι ένας από τους στόχους του Fritz Tamia, ήταν να δημιουργήσει αυτό που ονομάζεται ένα σύνολο ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου. Είπανε λοιπόν «Ο Fritz Tamia κατηγορείται για εγκλήματα αλλά ουσιαστικά ήταν έντιμος. Ήταν για να βοηθήσει να επιφέρει ένα συνολικό ευρωπαϊκό χώρο». Δεν χρησιμοποιώ τις ακριβείς λέξεις, αλλά αυτό είναι ουσιαστικά που έλεγε. Αυτό είναι παράλληλο με πολλά άλλα πράγματα.
Μια σημαντική ομιλία από τον Walter Haufstein, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν ένας δικηγόρος Ναζί, ένας σημαντικός Ναζί. Υπήρχε κάτι ακόμα. Ένα βιβλίο που εκδόθηκε από κάποιον Arnold Sholter, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής ενός από τα κύρια ερευνητικά ινστιτούτα Ναζί και βρίσκεται στη Δρέσδη της Γερμανίας. Και αν κοιτάξει κανείς το βιβλίο του Stolter, θα διαπιστώσει ότι περιλαμβάνονται πολλά από τα βασικά στοιχεία που αποτελούν την ΕΕ του σήμερα. Το σύστημα της ΕΕ, περιγράφεται στο βιβλίο του Sholter. Το σύστημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μη εκλεγμένο εκτελεστικό όργανο ότι οι κανόνες πάνω από την Ευρώπη περνούν από οδηγίες που πρέπει να εφαρμοστούν από τα κράτη μέλη! Όλα περιγράφονται στο βιβλίο του Sholter. Αυτό είναι ό, τι παρουσιάζει το βιβλίο μας.

--Έτσι, ο στόχος ήταν, οι μεγάλες εταιρείες να κυβερνούν την Ευρώπη;

Paul: Ναι. Αυτό έγινε περίπου και στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό είναι ό, τι ήταν περίπου και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι ίδιες εταιρείες είχαν την υποστήριξη της Ευρώπης στο Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι, αυτό που λέμε είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η τρίτη προσπάθεια από τις πολυεθνικές εταιρείες να επιφέρουν τον έλεγχο της ευρωπαϊκής αγοράς, και να τον επεκτείνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

--Πιστεύετε πραγματικά ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα μορφή δικτατορίας τύπου Ράιχ; Είμαστε αλιεύονται στον ιστό της αράχνης του τραπεζικού συστήματος;

Paul: Η λέξη Ράιχ έχει πάρα πολλές ιστορικές προεκτάσεις, γι 'αυτό δεν θα χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο να υποκείμεθα σε μια ενδεχόμενη, συνολική δικτατορία!

--Αισθάνεστε ότι οι Έλληνες υποφέρουν μια οικονομική κατοχή;

Paul: Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της εποχής μας, ότι η Ελλάδα έχει υπαχθεί σε αυτή τη μορφή ελέγχου και δικτατορικού καθεστώτος. Θέλω να πω, η Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα ήταν η έδρα, η πατρίδα της δημοκρατίας. Η δημοκρατία όπως την ξέρουμε, ξεκίνησε στη χώρα σας. Αλλά κατά κάποιο τρόπο, αυτό που αισθανόμαστε, ίσως είναι συμβολικό ότι το παγκόσμιο σύστημα που ελέγχεται από αυτά τα καρτέλ επέλεξε την Ελλάδα να είναι το πρώτο παράδειγμα. Η Ελλάδα στάθηκε ιστορικά και αντιτάχθηκε απέναντί τους. Γι’ αυτό έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως παράδειγμα στο θέμα αυτό.

--Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν θέλετε να προσθέσετε κάτι περισσότερο.

Paul: Νομίζω ότι έχουμε καλύψει όλα πραγματικά. Ήρθαμε στην Ελλάδα για μερικές μέρες με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την υγεία και την πολιτική ενημέρωση όσο το μπορούμε και είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Σίγουρα σημείωσε επιτυχία η επίσκεψή μας στην Ελλάδα.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΦΥΤΕYΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ;
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ S.MARKETS;


--Ξέρετε, στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη σούπερ μάρκετ που πωλούν πατάτες και υπάρχει μια πινακίδα που λέει ότι «απαγορεύεται η φύτευση».

Paul: Σωστά.

--Αυτό προέρχεται από το Codex Alimentarius;

Paul: Λοιπόν, είναι ενδιαφέρον.

--Γιατί μας απαγορεύουν να φυτεύουμε τις πατάτες;

Paul: Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είναι γενετικά τροποποιημένες επειδή το όλο θέμα με γενετικά τροποποιημένους σπόρους είναι ότι μπορεί να κατοχυρωθούν μόνο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

--Μπορούν;

Paul: Όπως ένα φάρμακο. Εδώ είναι ένα μάθημα για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Πρώτα απ 'όλα είναι το καλύτερο παράδειγμα. Το ότι οι εταιρείες ενδιαφέρονται να κάνουν ναρκωτικά αντί για βιταμίνες, είναι ότι μπορούν να έχουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μπορούν να ελέγχουν τις αγορές. Δεν μπορούν να έχουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την βιταμίνη C. Δεν μπορούν να πουν ότι εφεύρανε τη βιταμίνη C.

--Μα, μπορούν να έχουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για σπόρους;

Paul: Ναι, και αυτό ο λόγος που η Monsanto και όλες αυτές οι εταιρείες ενδιαφέρονται για αυτόν τον τομέα. Επειδή μπορούν να χειριστούν τους σπόρους σε κάτι που δεν υπήρχε προηγουμένως στη φύση και στη συνέχεια να πουν εμείς το κατέχουμε αυτό. Αλλά όταν αυτό το κατέχουν, δεν θέλουν να έχουν συνέχεια, οι αγρότες τη συλλογή των σπόρων προς σπορά και φύτευση τους. Θέλουν οι αγρότες να επιστρέφουν κάθε εποχή και να αγοράζουν νέους σπόρους. Στην πραγματικότητα, μπορούν επίσης να παράγουν αυτό που αποκαλούν “σπόρους περιορισμένης χρήσης ” που στην πραγματικότητα δεν θα αναπαραχθούν, δεν μπορούν να καλλιεργηθούν, προστατεύοντας έτσι τα συμφέροντά τους.

--Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Paul: Αν δεν με πιστεύετε, κοιτάξτε στο διαδίκτυο αργότερα, όταν πάτε πίσω στο γραφείο σας, “σπόροι περιορισμένης χρήσης”. Αυτός είναι ένας από τους τομείς, ένας από τους τρόπους με τους οποίους αυτοί προστατεύουν τις πατέντες τους. Έτσι, για να απαντήσω στο ερώτημά σας, η εικασία μου είναι ότι οι σπόροι δεν μπορούν να φυτευτούν, επειδή είναι κατοχυρωμένοι με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σπόρων.

--Δεν είναι επειδή είναι ανθυγιεινές οι πατάτες; Σκεφτόμαστε ότι ίσως να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας.

Paul: Πιθανότατα είναι. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι υποψιασμένοι για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

--Η πλειοψηφία πάντως των πατατών που πωλούν στα σούπερ μάρκετ, είναι αυτού του είδους οι πατάτες: Απαγορεύεται να τις φυτέψουμε.

Paul: Αυτό που θα πρέπει να ερευνήσετε τότε, είναι εάν είναι γενετικώς τροποποιημένες πατάτες. Εγώ πάντως εικάζω ότι πρέπει να είναι τροποποιημένες πατάτες.

--Εταιρεία που παράγει γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, είχε διανείμει δωρεάν σπόρους σε αγρότες μιας αγροτικής πόλης της Ελλάδος, οι οποίοι τους φύτεψαν και έχουν ήδη πουλήσει πατάτες κ.λ.π. Είναι αλήθεια ότι το ίδιο χωράφι δεν μπορεί πλέον να παράγει φυσικά προϊόντα; Αν έχουν φυτέψει σπόρο που προέρχεται από γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα, δεν μπορούν στο ίδιο μέρος να φυτέψουν σπόρους φυσικού προϊόντος, επειδή μολύνει το έδαφος;

Paul: Ένα από τα πολλά προβλήματα με την γενετική τροποποίηση των σπόρων, είναι ότι αυτοί μπορούν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις. Και αυτό έχει αποδειχθεί, ότι μπορεί να μολύνουν άλλους. Έτσι, για παράδειγμα ακόμη και να καθαριστεί μετά αυτό το χωράφι, κανένας δεν πρόκειται να φυτέψει πια, θα πρέπει να παραμένει μακριά από αυτά τα φυτά. Σίγουρα, στη Βρετανία δεν θα πάρει άδεια για την παραγωγή οργανικών τροφίμων από αυτά τα χωράφια. Αλλά επίσης, έχει ήδη αποδειχθεί ότι τα γονίδια μπορούν να μεταφερθούν από ένα φυτό στο άλλο. Από τη στιγμή που είναι έξω στη φύση, εξαπλώνονται. Μέχρι η τεχνολογία να έρθει για το μέλλον που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αντιστραφεί αυτό, προς το παρόν πρέπει να υποστηρίξουμε ότι η ρύπανση από τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είναι μη αναστρέψιμη. Σε άλλους τομείς, στους τομείς της υγείας, έχουμε φυσικές θεραπείες, φυσικές θεραπείες, εναλλακτικές λύσεις στα φάρμακα. Γι’ αυτό ο κόσμος πρέπει να αναλάβει δράση τώρα.

--Αυτός είναι ο λόγος Ελλάδα αντιδρούσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν ήθελε να φυτέψει γενετικά τροποποιημένο κριθάρι και βρώμη και οτιδήποτε άλλο;

Paul: Ναι!

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο 15χρονος που θυσιάστηκε για τα αδέρφια του στην Καβάλα

Ποιος ήταν ο 15χρονος ήρωας που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τα δύο αδέρφια του
Οι φλόγες άγγιζαν το Παγγαίο, οι καμπάνες χτυπούσαν και καλούσαν τον κόσμο να σπεύσει για βοήθεια στο σπίτι που καιγόταν στην Καβάλα. Κι ο Τηλέμαχος με το παιδικό ακόμη κορμάκι, φορώντας μόνο τις παντόφλες του, όρμησε μέσα στις φλόγες.
Ο 15χρονος κάηκε μπροστά στα μάτια των γονιών του στην προσπάθειά του να σώσει τα αδερφάκια του από τη φωτιά. Κανείς δεν πρόλαβε να τον συγκρατήσει, μόνο ένα ξύλινο δοκάρι που έπεσε από την οροφή της παλιάς διώροφης κατοικίας του έκοψε τη φόρα και το νήμα της ζωής.
Ποιος ήταν όμως ο 15χρονος ήρωας που αψήφησε τον κίνδυνο και ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες για να σώσει τα δυο μικρότερα αδέρφια του;
Καμάρι για το σχολείο
"Την πρώτη φορά που ζήτησα κάποιον να πει την προσευχή, εκείνος ήρθε πρόθυμος. Τον ρώτησα πώς τον λένε και όταν απάντησε ''Τηλέμαχος'', του είπα 'Τηλέμαχος εσύ, Θεμιστοκλής εγώ, θα τα πάμε πολύ καλά οι δυο μας'. Και πράγματι, ήταν ένα παιδί για το οποίο καμάρωνε το σχολείο μας", λέει συγκινημένος ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, Θέμης Μισιρλίδης.
Αριστούχος
"Ήταν ένα ευφυέστατο και χαρισματικό παιδί. Πρώτο σε όλα και πρόθυμο σε όλα". Ο θείος του, Αβραάμ Τσιμιρίκας, ιερέας στον ναό Τιμίου Προδρόμου στη Μεσορόπη, βουρκώνει όταν μιλά για τον 15χρονο, για τα τρία ανίψια του που θάφτηκαν μαζί, πλάι πλάι. Στο σπίτι του φιλοξενεί αυτές τις μέρες τον Αθανάσιο και την Παρασκευή Τσιμιρίκα, τους παππούδες της οικογένειας, συνταξιούχους εκπαιδευτικούς με λατρεία για όλα τα παιδιά.
Οι γονείς δεν επέστρεψαν ακόμη στις δουλειές τους. Η μητέρα, Ειρήνη Αυγερινού, βρίσκεται σε άδεια μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και περνά τις περισσότερες μέρες στη Μεσορόπη, στον τάφο των παιδιών της. Ο πατέρας προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ και αναζητά παρηγοριά στα άλλα του παιδιά.
Η 23χρονη Παρασκευή, άνεργη νηπιαγωγός, φροντίζει τα μικρότερα, την 8χρονη Μαρίνα και τη 10χρονη Θέκλα. Η 22χρονη Καλλιόπη επέστρεψε στις σπουδές της στην Ιατρική Θεσσαλονίκης και ο 19χρονος Θανάσης με την 21χρονη Κωνσταντίνα στην Αλεξανδρούπολη, όπου σπουδάζουν στην Παιδαγωγική Σχολή, ενώ στα μαθήματά της βρίσκει καταφύγιο η Χριστίνα, που φέτος τελειώνει το λύκειο.
Τα ανατριχιαστικά μηνύματα των συμμαθητών του
Η μικρή Δήμητρα, φίλη και συμμαθήτρια του, τον αποχαιρέτησε με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, η οποία μέσα σε μία ώρα μετρούσε 86 "likes" και 120 σχόλια. "Είσαι ένας άγγελος πλέον. Σε αγαπάμε", "Α, ρε Τηλέμαχε.
Είσαι ο ήρωας μας. Σε αγαπάμε πολύ. Καλό σου ταξίδι", "Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ", έγραψαν ο Νίκος, ο Ανδρέας, ο Πάνος και οι άλλοι κολλητοί του. Οι φίλοι του που μάλωναν στην αρχή κάθε χρονιάς ποιος θα καθίσει δίπλα του, πίσω και μπροστά του, γιατί ο Τηλέμαχος ήταν πάντα διαβασμένος και τους άφηνε να... κλέβουν στα διαγωνίσματα, δεν θέλουν να πιστέψουν ότι χάθηκε και δεν θα τον ξαναδούν.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής
 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Το χωριό με τις Porche και τις Ferrari!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ όταν έφτασαν στο χωριό Άρμα της Θήβας. Οι περισσότεροι κάτοικοί του κυκλοφορούσαν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως Porche Cayenne και Ferrari. Πως τα είχαν αποκτήσει; Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, κλέβοντας το κράτος...

Συνολικά, ελέγχονται εννέα οικογένειες.
Η οικογένεια του Χ.Τ. από το Άρμα Βοιωτίας φέρεται να καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Αυτό αναφέρεται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Άλλος αγρότης, ο Σ.Μ. κατηγορείται ότι παρουσίασε πλαστά τιμολόγια η καθαρή αξία των οποίων έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια άλλη αγρότισσα, η Μ.Κ. φέρεται να εξέδωσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ράμπο του ΣΔΟΕ έπεσαν πάνω στην υπόθεση αγρότισσας που είχε στην κατοχή της 100 πλαστά τιμολόγια, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ! Ήταν μια γυναίκα που υποτίθεται πως καλλιεργούσε κρεμμύδια και πατάτες. Αλλά ήταν απλά το πρόσωπο που είχαν βάλει οι υπόλοιποι μπροστά για να εισπράττει τις επιστροφές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ στην εφημερίδα, στο χωριό Άρμα υπάρχουν οικογένειες που έχουν καταχραστεί από το ελληνικό δημόσιο περίπου 9-10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε κοντινό χωριό, υπάρχουν οικογένειες που η... λεία τους από τις επιστροφές ΦΠΑ φτάνει τα 5-6 εκατομμύρια.
Επιπλέον, ελέγχονται 100 οικογένειες, αλλά για μικρότερα ποσά!

Το... πάρτι με τις επιστροφές ΦΠΑ κρατά σχεδόν 20 χρόνια.

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ έφτασαν ως το Άρμα και εκεί είδαν να κυκλοφορούν στους δρόμους Porche Cayenne και Ferrari αλλά και θηριώδη τζιπ. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οικογένειες που χωριού είχαν εκδώσει πλαστά τιμολόγια ύψους 170 εκατ. ευρώ και έτσι εξασφάλισαν περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ από επιστροφές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το σχέδιο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων για αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων συνέλαβε κάτοικος του χωριού. Και για να το υλοποιήσει χρειάστηκε και είχε τη βοήθεια λογιστών, εργαζομένων στους δήμους και τις νομαρχίες και φυσικά αγρότες... «μαϊμού» που εισέπρατταν τις επιστροφές ΦΠΑ για καλλιέργειες, χωρίς καν να έχουν χωράφια!

Σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Όσον αφορά στο σκάνδαλο Bayer, το ΣΔΟΕ ερευνά περισσότερους από 130 γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται δοσοληψίες με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι Ράμπο έχουν ανακαλύψει ότι κάθε μήνα η γερμανική εταιρία πίστωνε στους λογαριασμούς γιατρών από το Κολωνάκι, την Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Γιάννενα, την Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη ποσά από 10.000 έως 50.000 ευρώ.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αύξηση έως και 185% στις κρατήσεις φόρου των μηνιαίων αποδοχών !!! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Αντιμέτωποι με νέες εισοδηματικές απώλειες βρίσκονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο εξαιτίας της αύξησης της παρακράτησης φόρου λόγω της εφαρμογής της νέας φορολογικής κλίμακας που θεσπίζεται με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Από τον επόμενο μήνα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι φόροι μισθωτών υπηρεσιών για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς με παιδιά, που έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι μισθωτοί με 2 ή περισσότερα παιδιά και μεικτές μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.000 και μέχρι 2.500 ευρώ θα υποστούν εισοδηματικές απώλειες από 25 έως και 94 ευρώ το μήνα.

Μείωση
Για παράδειγμα μισθωτός του ιδιωτικού τομέα με δυο παιδιά που λαμβάνει μισθό 1.000 ευρώ θα διαπιστώσει από τον επόμενο μήνα μείωση στο μισθό του κατά 22,51 ευρώ ή σε ετήσια βάση 315,14 ευρώ.
Αύξηση έως και 185% στις κρατήσεις φόρου των μηνιαίων αποδοχών

Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και η ετήσια εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2013 που παρακρατείται κάθε μήνα από το μισθό του.
Γενικά, το αποτέλεσμα της άμεσης εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων για τη φορολογική κλίμακα θα είναι αυξηθούν κατά 3% έως και 185% οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών από τον επόμενο μήνα, για τους περισσότερους μισθωτούς με προστατευόμενα παιδιά και ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 9.000 ευρώ καθώς επίσης και για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν βαρύνονται με τέκνα και έχουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα από 23.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις από το 2013 και μετά η φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων θα γίνεται με βάση μια νέα φορολογική κλίμακα στην οποία δεν θα υπάρχει πλέον σταθερό αφορολόγητο κλιμάκιο εισοδήματος ούτε πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για όσους φορολογούμενους βαρύνονται με παιδιά.

Στη νέα αυτή φορολογική κλίμακα θα υπάρχουν μόνο τρία κλιμάκια φορολογητέου εισοδήματος στα οποία θα αντιστοιχούν συντελεστές φόρου 22%, 32% και 42%.

Για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις θα ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%.

Από κει και πέρα για ετήσια εισοδήματα μέχρι 21.000 ευρώ, όποιος φόρος προκύπτει με βάση τη νέα κλίμακα θα μειώνεται κατά ένα ποσό σταθερής έκπτωσης ύψους 2.100 ευρώ.
Για εισοδήματα πάνω από τις 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.

Κατάργηση
Με τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήσεις στις μηνιαίες κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών, για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους:
  • Δεν έχουν προστατευόμενα παιδιά και έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 23.000 ευρώ.
  • Εχουν ένα προστατευόμενο παιδί και ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.
  • Εχουν δύο προστατευόμενα παιδιά και ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.
  • Εχουν τρία προστατευόμενα παιδιά και ετήσια εισοδήματα πάνω από 10.000 ευρώ.
Για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν έχουν παιδιά και έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 και μέχρι 23.000 ευρώ καθώς επίσης και για όσους μισθωτούς έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και ετήσια εισοδήματα πάνω από 8.000 και μέχρι 11.000 ευρώ θα προκύψουν μειώσεις στις κρατήσεις φόρων.


imerisia
Διαβάστε περισσότερα » »

Και όμως οι θερμοκρασίες στην ρωμαική εποχή και τον Μεσαίωνα ήταν πολύ υψηλότερες.Γιατί ομως μας λένε οτι φταίει το CO2 ;

Αμερικανοί επιστήμονες αποκάλυψαν οτι οι πρόγονοί μας υπέφεραν από πολύ θερμότερα καλοκαίρια σε άλλες εποχές, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Μια νέα μελέτη μέτρησης της θερμοκρασίας κατά τις τελευταίες δύο χιλιετίες κατέληξε στο συμπέρασμα….ότι στην πραγματικότητα οι θερμοκρασίες την τελευταία δεκαετία, απέχουν πολύ από το να είναι οι θερμότερες στην ιστορία.

Μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων κάνει μια ολοκληρωμένη μελέτη των δεδομένων από δακτυλίους των δέντρων που αποκαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έχουν σε μια πτωτική τάση τα τελευταία 2.000 χρόνια και οτι ήταν αισθητά υψηλότερες από ό, τι είναι σήμερα -παρά την απουσία οποιωνδήποτε σημαντικών ποσών διοξείδιο του άνθρακα που απελεθερώνονται απο τον άνθρωπο στην ατμόσφαιρα.

«Βρήκαμε ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις ιστορικών θερμοκρασίων κατά τη Ρωμαϊκή εποχή και το Μεσαίωνα ήταν πολύ χαμηλές», λέει ο καθηγητής Ιαν-Doktor Esper του Johannes Gutenberg-Universität Mainz, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της μελέτης. «Αυτά τα ευρήματα είναι επίσης σημαντική όσον αφορά την πολιτική για το κλίμα.”

Είναι είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς κεντρικό στοιχείο της πολιτικής για το κλίμα σε όλο τον κόσμο είναι ότι οι σημερινές θερμοκρασίες είναι υψηλότερες σε σχέση με προηγούμενες χιλιετίες, και ότι αυτό προέκυψει από την άνοδο των επιπέδων του ατμοσφαιρικού CO2 από τις ανθρώπινες δραστηριότητες όπως η βιομηχανία, οι μεταφορές κλπ.
Την σχετική ερευνα θα την βρείτε εδώ

http://anti-ntp.net
Διαβάστε περισσότερα » »