Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Barcode ακόμα και στο αυτοκίνητο;

"Ο δρόμος προς την Κόλαση είναι σπαρμένος με αγαθές προθέσεις" και έτσι για το καλό μας ετοιμάζονται πριν "χαράξουν" εμάς να "χαράξουν" το αυτοκίνητό μας. Δεν θα υπάρχει τίποτα στον πλανήτη ως φαίνεται που δεν θα τελεί υπό παρακολούθηση. Προφανώς "είμαστε όλοι ύποπτοι, εγώ, εσύ και η γάτα μου μαζί" όπως έλεγε και τραγούδι των αφων Κατσιμήχα.
Ο κόσμος εξελίσσεται και οι τεχνολογίες που εφαρμόζονται με επιτυχία στην βιομηχανία μεταφέρονται αμέσως και σε άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες. Μέχρι πρόσφατα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε barcode στα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Από του χρόνου μπορεί αυτά να αντικαταστήσουν της ...πινακίδες των αυτοκινήτων μας!
Το Βέλγιο πρωτοπορεί και εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει της πινακίδες στα αυτοκίνητα με barcode ήδη από του χρόνου. Το barcode θα βρίσκεται εκτός από το μπροστινό και πίσω μέρος του αυτοκινήτου εκεί που τώρα βρίσκεται η κανονική πινακίδα και στη οροφή για να μπορεί να σκανάρεται από δορυφόρο. Και αν το εφαρμόσει από το 2014 σίγουρα θα ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πολλές μεγάλες πόλεις στον κόσμο διαθέτουν αστυνομικά ελικόπτερα το οποία παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, και ενημερώνουν της επίγειες δυνάμεις της αστυνομίας για ενδεχόμενα προβλήματα.
Επίσης συχνά στην τηλεόραση βλέπουμε καταδίωξη υπόπτων από ελικόπτερα της αστυνομίας αλλά και τηλεοπτικών καναλιών σε μεγάλες Αμερικανικές πόλεις. Αν εφαρμοστή η χρήση barcode στα αυτοκίνητα οι αρχές υπόσχονται να έχουν καλύτερο και αμεσότερο έλεγχο στην χαώδη κίνηση των μεγαλουπόλεων.
Έτσι τώρα με την χρήση barcode θα μπορεί να γίνεται έλεγχος του αυτοκινήτου μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Εκτός από τον αριθμό στην πινακίδα προβλέπεται στο barcode που θα έχει διαστάσεις 50χ50 πόντους να περιέχονται και άλλες σημαντικές πληροφορίες γύρω από το αυτοκίνητο, όπως ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του, αριθμός πλαισίου, εργοστασιακά στοιχεία του αυτοκινήτου αλλά και ενδεχόμενες παραβάσεις του.
Έτσι αν σας σταματήσει η αστυνομία για έλεγχο ρουτίνας σκανάροντας το barcode θα βλέπει αμέσως σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο αλλά και αν υπάρχουν παραβάσεις. Το barcode θα είναι κατασκευασμένο από υλικά που αντέχουν σε εξωτερική καταπόνηση και θα μπορεί να ανιχνεύεται από τους δορυφόρους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Εδώ τίθεται θέμα φυσικά με τη προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων αφού με παρόμοια χρήση αυτές αυτόματα παραβιάζονται προς όφελος της εκάστοτε κυβέρνησης η οποία προσπαθεί με όλους τους τρόπους να ελέγχει όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς στην ζωή τον πολιτών της.
Επίσης αναμένετε να αυξηθεί και το κόστος έκδοσης αυτόν τον barcode που θα κοστίζουν ακριβότερα από της συμβατικές πινακίδες, όμως στης πολιτισμένες χώρες της Δύσης οι άνθρωποι θα το επωμιστούν χωρίς πρόβλημα.
Πολλοί επιστήμονες έχουν μιλήσει και εκφράσει τους φόβους τους για την δημιουργία μιας Οργουελικής κοινωνίας τύπου “Μεγάλος Αδελφός” η οποία θα παρακολουθεί και θα καταγράφει όλες της ανθρώπινες δραστηριότητες.
Ειδικά μετά την 11 Σεπτεμβρίου η ΗΠΑ εφάρμοσαν και συνεχίζουν να αναπτύσσουν πολλούς νόμους που περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και συλλέγουν τεράστιο όγκο πληροφοριών για τους υπηκόους τους αλλά και για οποιονδήποτε πολίτη σε οποιαδήποτε χώρα της γης θελήσουν, με την Μ. Βρετανία να τους ακολουθεί πιστά εφαρμόζοντας αντίστοιχα προγράμματα στο έδαφος της. Στο όνομα της προστασίας από την τρομοκρατία και την εφαρμογή της ελευθερίας καταπατούνται κυριαρχικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Χρήση barcode ήδη εφαρμόζεται σε μεγάλα πάρκα όπως το Yellostone National Park στο Wyoming των ΗΠΑ όπου υπάρχουν πινακίδες που περιέχουν μεγάλο όγκο πληροφοριών για τα εκθέματα του πάρκου και οι επισκέπτες του μπορούν να σκανάρουν και διαβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα η tablets.
Πάλι θα γίνουμε κουραστικοί αναφέροντας τον Πατροκοσμά που έλεγε "Θα'ρθεί καιρός, που θα σας πουν να βουλωθείτε με τη βούλα του Σατανά. Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε θα σας βρουν" αν μπορέσετε να μας πείσετε...πόοοσο έξω έπεσε ο Άγιος, να μην το ξαναβάλουμε ποτέ.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντιρατσιστικός Νόμος: μπορείς να επιτίθεσαι στην Εθνική Ταυτότητα και Ασφάλεια των Ελλήνων...ΜΟΝΟΝ...αντιληπτόν;

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

 
 
 
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τελικά πήρε το δρόμο του για νόμος του κράτους.
Κάποιος εκεί πάνω αποφάσισε όπως φαίνεται να τραβήξει τη σκανδάλη.
Κατά της Εθνικής Ταυτότητας του Έλληνα. Κατά της εδαφικής ακεραιότητας.
Κατά του δικαιώματος του Έλληνα ν’ ανησυχεί για την ασφάλειά του.
Το αν θα ψηφιστεί ας μην κάνουμε τον κόπο να το σκεφτούμε καν.
Είναι να μην πάει κάτι για ψήφιση στη Βουλή.
Από την στιγμή που η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος (κομμάτων) πει «ναι, θα γίνει νόμος», οι «απλοί βουλευτές» θα το ψηφίσουν.
 Υπάκουα, Αδιαμαρτύρητα, Αγόγγυστα, Αδίστακτα. Ακόμη κι όταν δεν συμφωνούν μ’ αυτό.
Κι έτσι, σε λίγες ημέρες θα ξυπνήσουμε και θ’ ακούσουμε ότι κάμποσες εκατοντάδες blogs έκλεισαν γιατί το ΕΣΡ «απλά εφαρμόζει το νέο νόμο». Κατά το δοκούν βεβαίως.
Αν τολμήσεις να σχολιάσεις αρνητικά την «εισβολή λαθρομεταναστών» στη χώρα είσαι «φασίστας-εγκληματίας», εμπίπτεις στις «νέες ποινικές διατάξεις» και «έξω από δω».
Αν αντιθέτως, τολμήσεις να σχολιάσεις άκρως αρνητικά και επιθετικά την δικαιολογημένη ανησυχία των Ελλήνων για την δημόσια και την Εθνική Ασφάλεια, «ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Ονόμασε όποιον Έλληνα θέλεις φασίστα-εγκληματία, σπίλωσέ τον, συκοφάντησέ τον, «στόλισέ τον με ότι θέλεις» και κανείς δεν πρόκειται να σε κυνηγήσει για τίποτα.
Η θρασύτατη και αλαζονική παντοδυναμία των ανθελλήνων σε όλο της το μεγαλείο.
Μεγάλο όπλο το ΕΣΡ τελικά.
Πας μια κι έξω. Ούτε εισαγγελέας, ούτε τίποτα. Κι αν κάποιος Πατριώτης «εξέχει» πιο πολύ από τους υπόλοιπους, εντολή για «αυτεπάγγελτη» και κατ’ ευθείαν αυτόφορω, δίκη και καταδίκη.
Θα γίνουν βεβαίως και πολλές μηνύσεις.
Ένθεν κι ένθεν. Θ’ ανάψει ένας πόλεμος μηνύσεων.
Με μια διαφορά όμως.
Οι μηνύσεις των Πατριωτών κατά των ανθελλήνων θα χάνονται σε συρτάρια και διαδρόμους. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ξεκινάει και κάποια «θολή προανάκριση» που δεν θα καταλήγει ποτέ και πουθενά. Όταν δεν θα καταλήγει στην πανηγυρική αθώωση του ανθέλληνα καταγγελόμενου.
Οι μηνύσεις των ανθελλήνων (εγχώριων και ξένων) όμως κατά των Πατριωτών θα καταλήγουν πάντα και ακαριαία σε αυτόφορω. Δίκη και καταδίκη. Βαρεία, βαρύτατη καταδίκη.
Αυτό περιμένει τους Έλληνες Πατριώτες.
Δεν έχει που δεν έχει τα ΜΜΕ με το μέρος του ο ευρύτερος Πατριωτικός Χώρος (σφιχταγγαλιασμένα με κάθε τι ανθελληνικό, γαρ) θα χάσει κι αυτό το μόνο κανάλι Εθνικού Πατριωτικού Λόγου που του είχε απομείνει: το διαδίκτυο.
Γιατί, μην γελιόμαστε. Μόλις κλείσουν τα πρώτα blogs και μόλις πέσουν οι πρώτες βαριές διώξεις, θα περιοριστούν δραστικά τα κείμενα πατριωτικού προβληματισμού σε ζητήματα Δημόσιας και Εθνικής Ασφάλειας.
Ποιός θα τολμήσει να ονοματίσει τους «υπεύθυνους επίβουλους των Ελλήνων» όταν ξέρει πως την ίδια στιγμή τον περιμένει στη γωνία ο εισαγγελέας και ο αστυνόμος με βαρύτατες ποινές;
Αυτό περιμένει τους Έλληνες Πατριώτες. Που συν τοις άλλοις, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι «χαμηλότατων έως ανύπαρκτων οικονομικών δυνατοτήτων» για ν’ αντεπεξέλθουν σε τέτοιες πανάκριβες δικαστικές αντιπαραθέσεις.
Μαζί μ’ ένα μεγαλύτερο ακόμη «μπούκωμα» βεβαίως του ποινικού μας συστήματος.
Που πλέον δεν θα έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της καθημερινής ωμής εγκληματικότητας και της μεγαλο-διαφθοράς (όχι πως την είχε ποτέ) που θα έπρεπε να έχει, αλλά το κυνήγι του Πατριωτικού και Εθνικού Λόγου.
Χρησιμοποίησες τη λέξη «λαθρομετανάστης»; Μέσα.
Χρησιμοποίησες τη λέξη «νταβατζής-ελληναράς-συμμορίτης»; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα.
Είπες πως αυτό που υφίσταται η Ελλάδα δεν είναι «μετανάστευση» αλλά «εισβολή»; Έγκλημα, πας μέσα.
Λες πως πρέπει να ανατραπεί η αριθμητική υπεροχή των Ελλήνων στη χώρα, γι’ αυτό και πρέπει ν’ αυξηθούν οι ξένοι μετανάστες; Δεν τρέχει τίποτα.
Κατηγόρησες τον Ατατούρκ ως σφαγέα των Ελλήνων και των Λαών; Πας μέσα για προσβολή συμβόλου φίλης και σύμμαχης χώρας.
Εκθειάζεις τον Ατατούρκ και χαρακτηρίζεις τους Έλληνες του Πόντου ως σφαγείς των Τούρκων; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα. Ελευθερία Λόγου και άποψης έχουμε.
Κατηγορείς την αναρχοαριστερά και ξένα κέντρα για ανθελληνισμό; Πας μέσα.
Καις την Ελληνική Σημαία; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα. Δημοκρατία και Ελευθερία Έκφρασης έχουμε. Στο φινάλε, ένα «απλό πανί είναι που όποτε θέλει το παίρνει και ο άνεμος», σωστά;
Κάπως έτσι θα εξελιχθεί το μοτίβο της καθημερινότητάς μας απο δω και πέρα.
Ένα οργουελικό τοπίο που θ’ ανοίξει στην κυριολεξία το Κουτί της Πανδώρας.
Όλοι αυτοί που ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν νύχτα αυτό το ανθελληνικό, εγκληματικό νομοσχέδιο στηρίζονται στο ότι οι Έλληνες ως τώρα έδειξαν τεράστια ανοχή στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου.
Ποντάρουν στο ότι και τώρα θα δείξουν την ίδια ανοχή.
Ξεχνώντας πως η λαθρομεταναστευτική εισβολή έχει ξεφύγει ήδη από κάθε όριο συναγερμού.
Ξεχνώντας προκλητικά ότι δολοφονούνται Έλληνες κάθε μέρα.
Ξεχνώντας προκλητικά ότι οπλισμένοι θρασύτατοι ουτσεκάδες επιτέθηκαν με στρατιωτικό σχεδιασμό σε Ελληνική φυλακή «κλιμακώνοντας» την δράση τους.
Μην λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ύψος θυμού της Ελληνικής κοινωνίας και εν προκειμένω των Ελλήνων Πατριωτών.
Και παρ’ όλα αυτά, μ’ αυτό το νομοσχέδιο του λένε :
  «ΣΚΑΣΕ και το ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΣΑ».
 Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτοί οι κύριοι εκεί πάνω να συνειδητοποιήσουν ότι «παίζουν με τη φωτιά».
Γιατί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του Έλληνα Πολίτη είναι πάνω απ’ όλα.
Από τη μια στερούν από τον Έλληνα το δικαίωμα του να «φωνάζει και να διαμαρτύρεται γι’ αυτή την εισβολή και για την απειλή κατά της ζωής του, των Εθνικών του Ριζών, της εδαφικής του ακεραιότητας, Ταυτότητας και Συμβόλων» κι από την άλλη μεθοδεύουν καθημερινά την αφαίρεση κάθε όπλου από τα χέρια των Ελλήνων.
Τη στιγμή που κάποιοι άλλοι εξακολουθούν και την αδίστακτη εγκληματικότητά τους και επιμένουν να είναι ένοπλοι και οργανωμένοι και συνεχίζουν αδίστακτα να εκπέμπουν «ανησυχητικά μηνύματα».
Πόσο τυχαία είναι όλα αυτά;
Πόσο τυχαίο είναι το ότι συμβαίνουν ταυτόχρονα;
Το Δόγμα του Σοκ σε όλο του το μεγαλείο;
Αν είναι να περάσει κάτι σκληρό, σου λέει, θα περάσει ή τώρα ή ποτέ.
Αν είναι να τσακίσουμε κάθε τάση για αντίδραση του Έλληνα στην εθνική καταστροφή του θα πρέπει να του αφαιρέσουμε το δικαίωμα του «Εθνικού Λόγου» και το «Δικαίωμα στην ένοπλη αυτοάμυνα», σωστά κύριοι;
Κι όμως θα υπάρξουν και αυτή τη φορά αυτοί που θα υπερψηφίσουν έναν τέτοιον εγκληματικό εθνοκτόνο νόμο. Όπως τότε με το Λαθρονομοσχέδιο.
Και βεβαίως, θα υπάρξουν κι αυτοί που θα τον εφαρμόσουν.
Κρυπτόμενοι πίσω από το γνωστό: «εγώ δεν ξέρω τίποτα. Εντολές εκτελώ. Υπερασπίζω τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους. Οποιαδήποτε άλλη στάση μου θα ήταν αντισυνταγματική. Και θα χάσω και την δουλειά μου».
Ξεχνώντας πως πρώτα απ’ όλα, κάποια απ’ αυτά τα ίδια τα Ψηφίσματα που ολόψυχα επιβάλλουν στον Έλληνα Πολίτη, ίσως να είναι αντισυνταγματικά.
Αλλά ποιός θα το κρίνει;
Βλέπεις, ποτέ δεν απαίτησε κανένας σ’ αυτόν τον τόπο – ούτε κι αυτοί οι «επιβολείς κι εφαρμοστές του Νόμου» - την ύπαρξη του ελάχιστου απαραίτητου για την έννομη τάξη και την περιβόητη κοινωνική συνοχή:
ενός Συνταγματικού Δικαστηρίου που θα έκρινε ακόμη και την Νομοθετική Εξουσία.
Έτσι, όποιος θέλει ψηφίζει και δημιουργεί ότι νόμο θέλει. Όσο παράλογος, ακόμη και εθνοκτόνος κι αν είναι.
Και κάποιοι άλλοι, απλά τον εφαρμόζουν καταστρέφοντας και Πολίτες και Κοινωνία και Χώρα.
Τόσο απλά...

Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποινή - μαμούθ στον παιδεραστή Σειραγάκη: 401 χρόνια φυλάκισης

Πώς τα 401 έτη ποινή κάθειρξης στο διαβόητο παιδεραστή της Κρήτης, συγχωνεύονται σε 220 και τελικά ο ίδιος θα παραμείνει στην φυλακή για μόλις 25 έτη. Το βαρύ κατηγορητήριο. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό
Την ενοχή του προπονητή - παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη για 46 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα πρότεινε η Εισαγγελέας, για αντίστοιχες υποθέσεις παιδιών, ενώ πρότεινε την αθώωσή του για την κατηγορία της κατοχής πορνογραφικού υλικού.
Όπως αποφασίστηκε μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 401 ετών, αλλά κατά συγχώνευση γίνονται 220 από τα οποία θα εκτίσει τα 25.
Απαλλαγή υπήρξε για 17 κατηγορίες σε παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών, καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.
Το Δικαστήριο επίσης επέβαλε στον κατηγορούμενο τη στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη, ενώ η έφεση του κατηγορούμενου αποφάσισε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Επίσης , απορρίφθηκε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικών.
Το χρονικό της δίκης
Το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του προπονητή Νίκου Σειραγάκη, με την απολογία του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά.
Μεταξύ άλλων, κρίθηκε αθώος για ορισμένες από τις 46 κακουργηματικές πράξεις που τον βάρυναν, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες εναντίον του
Η Εισαγγελέας ανέφερε: "Δεν γίνεται για υπεξαίρεση 150.000 ευρώ να τρως ισόβια και για παιδεραστία με τόσα θύματα η ανώτερη ποινή να είναι 25 χρόνια. Υπάρχει νομικό κενό...".
Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία στις 17.30 και συνέχισε στις 19.30, οπότε και επανήλθαν δικαστές και ένορκοι για να ανακοινωθεί η απόφαση.
Η Εισαγγελέας της Έδρας απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για να του δοθούν τα ελαφρυντικά του μειωμένου καταλογισμού και του πρότερου έντιμου βίου.
Στην απολογία του φέρεται πως εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά προκλητικός και αμετανόητος, καθώς δεν παραδέχτηκε κακοποίηση των 52 ανηλίκων, για τα οποία είχε κατηγορηθεί.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο φορολογικό: Καταργούνται αποδείξεις και τεκμήρια διαβίωσης

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αποσύρεται το μέτρο των αποδείξεων. Έρχονται επώδυνες ρυθμίσεις για εκατομμύρια φορολογούμενους
Παρελθόν θα αποτελέσουν τα τεκμήρια διαβίωσης και η συλλογή αποδείξεων από το 2014, καθώς τα νέα "όπλα" του υπουργείου Οικονομικών καθιστά τα δύο αυτά μέτρα περιττά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ημερησίας", το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Ιούνιο, θα καταργήσει τις δύο παραπάνω διατάξεις, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς φυσικών και νομικών προσώπων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι κυριότερες από αυτές είναι:
1. Καθιερώνεται νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις. Με το νέο σύστημα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 800€ θα έχουν μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου με αποτέλεσμα τα καθαρά ποσά αποδοχών τους να μειωθούν ως και 20%.
2. Καταργείται η έκπτωση 1,5% επί του μηνιαίου φόρου, που παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις.
3. Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 55% στο 90% του κύριου φόρου εισοδήματος και για τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ από το 80% στο 90% του φόρου. Για τις νέες Ο.Ε. και Ε.Ε. η προκαταβολή φόρου αυξάνεται από το 27,5% στο 90%, ενώ για τις νέες Α.Ε. και ΕΠΕ ανεβαίνει από το 40% στο 90%.
4. Καταργείται το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους απολυόμενους εργαζόμενους. Οι αποζημιώσεις αυτές θα φορολογούνται πλέον με την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων θα συναθροίζονται με τα λοιπά εισοδήματα από μισθωτές από μισθωτές υπηρεσίες, με συνέπεια να επιβαρύνονται πλέον από το πρώτο ευρώ με φόρους που θα φθάνουν μέχρι το 42%. Σήμερα οι αποζημιώσεις για απολύσεις, απαλλάσσονται του φόρου μέχρι του ποσού των 60.000€.
5. Καθιερώνεται νέο μόνιμο σύστημα τεκμαρτού προσδιορισμού των εισοδημάτων όλων των επιχειρήσεων με την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου.
6. Καταργείται η φορολογική ελάφρυνση για τους νέους επαγγελματίες που καθιερώθηκε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο και προβλέπει ότι οι νέοι επιτηδευματίες, δικαιούνται μειωμένης κατά 50% φορολόγησης για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματός τους.
7. Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβάλλεται αυτοτελώς, με συντελεστές 1,5% και 3%, στα εισοδήματα από ακίνητα.
8. Προσδιορίζονται ρητά οι δαπάνες, που δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.
9. Καθορίζεται νέο καθεσστώς προβλέψεων για τις επισφαλείς απαιτήσει των επιχειρήσεων.
10. Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβάλλεται το αργότερο μέχρι την 1η Απριλίου του οικονομικού έτους, όμως ο φόρος θα πρέπει να καταβάλλεται πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης.
11. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν τις αποδοχές τους από μία μόνο πηγή, λόγω της φορολόγησης των εισοδημάτων τους στην πηγή.
12. Καταργούνται όλες οι διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται ο προσδιορισμός των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με βάση τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, λόγω της έναρξης εφαρμογής "νέων έμμεσων τεχνικών ελέγχου", μέσω των οποίων καθιερώθηκαν νέου τύπου "τεκμήρια".
13. Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν την υποχρέωση των φορολογουμένων να καλύπτουν το 25% των ετησίων εισοδημάτων τους μέχρι τις 60.000€ με την αξία αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που έχουν συλλεξει.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Fox News: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

Στρατιώτες των Ισραηλινών ειδικών δυνάμεων παραβίασαν τα σύνορα της Συρίας, σύμφωνα με το Αμερικάνικό δίκτυο Fox News.

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο που εργάζεται στα Υψώματα του Γκολάν, που έχουν καταληφθεί από το
Ισραήλ, έχει εικόνες από Ισραηλινούς στρατιώτες που επιστρέφουν από τη Συρία.

Δεν είναι γνωστό το αντικείμενο της αποστολής των Εβραίων στρατιωτών.

Επίσης, στο ρεπορτάζ του Fox News φαίνονται ισραηλινά άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό να έχουν αναπτυχθεί στα Υψώματα του Γκολάν, κοντά στο Συριακό έδαφος.

Η παρουσία των βαρέων όπλων μέσα στην επίμαχη περιοχή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των όρων της ανακωχής του 1973. Ωστόσο, ούτε οι παρατηρητές του ΟΗΕ, ούτε η Δαμασκός δεν έχουν κάνει ακόμα μια δήλωση σχετικά με αυτό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης της Λιβανικής Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασραλά, δήλωσε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες της Συρίας, να ανακτήσει τα υψίπεδα του Γκολάν. Ανέφερε επίσης ότι η Συρία, σ’ αυτή την κίνηση, θα του προμηθεύσει ειδικά όπλα, που η Χεζμπολάχ αυτή την στιγμή δεν έχει.

Ενώ η Συρία αιμορραγεί από τη στρατιωτική σύγκρουση που διαρκεί περισσότερο από δύο χρόνια, η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει μπει, επίσης, στη σκηνή και έχει εξαπολύσει διάφορες επιθέσεις εναντίον της Συρίας, κάτι που το Ισραήλ ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε και αρνείται. Σύμφωνα με Ισραηλινές πηγές οι βομβαρδισμοί στόχευαν σε εφοδιοπομπές ή σε αποθήκες με όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.

Σε απάντηση της Συρίας, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Qadri Jamil, είπε ότι η κυβέρνησή του έχει ξεκινήσει την στρατολόγηση των ξένων εθελοντών για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ στα Υψώματα του Γκολάν.

Η Συριακή σύγκρουση, η οποία διαρκεί ήδη περισσότερο από δύο χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 70.000 ανθρώπους, και σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.
RT
Απόδοση :Θωμαή Στεφανοπούλου για την Τρικλοποδιά
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώτες βοήθειες από το φαρμακείο της φύσης

-Έχετε ναυτίες και πονοκεφάλους, αλλά δεν θέλετε να καταφύγετε στη λύση του παυσίπονου;
-Στραμπουλίξατε το πόδι σας και εκτός από πάγο δεν γνωρίζετε τι άλλο να χρησιμοποιήσετε ώστε να υποχωρήσει το πρήξιμο;

Μην αφήσετε αυτές τις μικρές και ξαφνικές ενοχλήσεις να σας χαλάσουν τη διάθεση.
Ξεπεράστε τις με προϊόντα από το φαρμακείο της φύσης. Γνωστά βότανα και ουσίες μπορούν να σας προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις τόσο για την πρόληψη όσο και για την...
αντιμετώπιση ορισμένων δυσάρεστων συμπτωμάτων. Αρκεί, βεβαίως, να λαμβάνονται με προσοχή, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας ή ενός ειδικού, και φυσικά με τη λογική ότι δεν υποκαθιστούν άλλες ιατρικές και φαρμακευτικές θεραπείες. 1. Τζίντζερ για τις ναυτίες
Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ -ελληνικά πιπερόριζα- είναι αποτελεσματικό ενάντια στις ναυτίες, ενώ βοηθά στην πέψη. Στην Κίνα εδώ και αιώνες οι γυναίκες καταναλώνουν ρίζες τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να αντιμετωπίζουν τις πρωινές ναυτίες. Επίσης, τονώνει τον οργανισμό και αμβλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου.
Προσοχή Η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο, καθώς η συστηματική μακροχρόνια λήψη του πιθανόν να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται από παιδιά κάτω των 2 ετών.

Χρήση
  • Για δυσπεψία-ναυτία: Φτιάξτε το τσάι σας όπως συνήθως και προσθέστε 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ ή μόνο μία σταγόνα αιθέριο έλαιο τζίντζερ.
  • Για κρυολόγημα: Σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένη φρέσκια ρίζα, 2-3 σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι. Αφήστε το 3-4΄, σουρώστε το και πιείτε το.
2. Άρνικα για διαστρέμματα και μώλωπες
Παρασκευάζεται από ένα είδος μαργαρίτας (Αρνίκη η ορεινή) που ευδοκιμεί στην κεντρική Ευρώπη. Χρησιμοποιείται για να απαλύνει τους πόνους και το πρήξιμο από τα διαστρέμματα και τους μώλωπες, ανακουφίζει τους κουρασμένους μυς, καταπραΰνει τις χιονίστρες. Προσοχή Έχει αποκλειστικά εξωτερική χρήση. Αποφεύγεται η χρήση της, σε οποιαδήποτε μορφή, πάνω σε ανοιχτές πληγές, γιατί μπορεί να επιδεινώσει το τραύμα. Επίσης, είναι απαγορευτική για τους αλλεργικούς. Χρήση Τοποθετήστε στο σημείο όπου χτυπήσατε κομπρέσες που έχετε εμβαπτίσει σε ένα ποτήρι κρύο νερό, στο οποίο έχετε ρίξει ένα κουταλάκι βάμμα άρνικας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 3 φορές την ημέρα, αφήνοντας τις κομπρέσες κάθε φορά για 20΄. Κομπρέσες μπορείτε να κάνετε και με έγχυμα άρνικας. Για να το παρασκευάσετε, θα ρίξετε 1 πρέζα αποξηραμένη άρνικα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και θα το αφήσετε για 5΄. 3. Αλόη βέρα για ελαφριά εγκαύματα
Ακουμπήσατε στο αναμμένο μάτι της κουζίνας ή στο σίδερο; Ανακουφιστείτε από το κάψιμο απλώνοντας στην πονεμένη περιοχή το παχύρρευστο τζελ της αλόης, το οποίο είναι γνωστό για τη θεραπευτική του δράση σε μικρά εγκαύματα. Διεγείρει την ανάπλαση των κυττάρων, ενώ παρουσιάζει σημαντικές ενυδατικές, μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Επίσης, είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων από την έκθεση στον ήλιο. Προσοχή Η χρήση της θεωρείται ασφαλής, αρκεί ο χυμός της να μην τοποθετείται κατευθείαν πάνω σε εκτεταμένη ανοιχτή πληγή. Χρήση Κόψτε ένα φύλλο, πλύντε το, ανοίξτε το στη μέση και βάλτε το πάνω στο έγκαυμα. Επαναλάβετε μέχρι το κάψιμο να φύγει. 4. Πρόπολη για το κρυολόγημα
Πρόκειται για ένα θαυματουργό μείγμα που παράγουν οι εργάτριες μέλισσες συλλέγοντας ρητινώδεις ουσίες και αναμειγνύοντάς τις με κερί και διάφορες εκκρίσεις προκειμένου να προστατεύσουν την κυψέλη από μολύνσεις. Έχει αντιοξειδωτική και αντιβιοτική δράση, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ιώσεις τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και κατά την εκδήλωσή τους. Σε μορφή διαλύματος χρησιμοποιείται για την υγιεινή της στοματικής κοιλότητας, καθώς καταπολεμά διάφορες λοιμώξεις, π.χ. τις επίμονες ουλίτιδες και την κακοσμία. Επίσης, δίνει λάμψη στο δέρμα, ενώ βοηθάει στην ανάπλαση των κατεστραμμένων κυττάρων, επιταχύνοντας την επούλωση των πληγών. Προσοχή Απαγορεύεται η λήψη της σε οποιαδήποτε μορφή από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, καθώς και από παιδιά κάτω των 5 ετών. Χρήση Δέκα σταγόνες (βάμμα) 3 φορές την ημέρα για 1 εβδομάδα. 5. Σπιρουλίνα για γερό ανοσοποιητικό
Το μικροσκοπικό φύκι του γλυκού νερού έχει χαρακτηριστεί από τη NASA «τροφή του μέλλοντος» και από τον ΟΗΕ «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», καθώς περιέχει περισσότερες από 100 θρεπτικές ουσίες σε τόσο μεγάλες ποσότητες, που θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμη τροφή σε περιπτώσεις υποσιτισμού. Έρευνες έχουν δείξει ότι θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ τα αμινοξέα της προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ακόμη, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία της σπιρουλίνας συμβάλλουν στην καταπολέμησης της πρόωρης γήρανσης. Προσοχή Η κατανάλωσή της είναι ασφαλής, αρκεί να ακολουθούνται η δοσολογία και οι οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία. Χρήση Τέσσερις ταμπλέτες ή κάψουλες ημερησίως (2 το πρωί και 2 το βράδυ). Η σπιρουλίνα κυκλοφορεί και σε άλλες μορφές (σκόνη ή σιρόπι), οι οποίες όμως προτιμώνται λιγότερο εξαιτίας της δυσάρεστης γεύσης τους. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ κ. ΓΙΑΝΝΑ ΠΕΡΓΑΝΤΑ, φαρμακοποιό (www.perganda.gr).

ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΣΟΥΛΗ / vita.gr
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

"Μαύρη Βίβλο" για "100 χρόνια διωγμών" από τους Έλληνες εκδίδουν τα Σκόπια

"ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"!
Την "Μαύρη" Βίβλο των "100 χρόνων διωγμών" από τους Έλληνες (!) εκδίδει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο το χάσμα που χωρίζει τη χώρα των Σκοπίων, από την Ελλάδα, αλλά και την κυβέρνησή του από την ιστορική λογική.
Έτσι μετά τα καρναβάλια με τους "αρχαίους Μακεδόνες" έχουμε την έκδοση ενός βιβλίου από την κυβέρνηση των Σκοπίων το οποίο είναι αφιερωμένο στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και,ειδικότερα, στην πολιτική της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια για την αλλαγή της «συνταγματικής» ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αλβανόφωνου τηλεοπτικού σταθμού ALSAT-M, η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας μια εκδοτική σειρά βιβλίων με θέμα «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» ανακοίνωσε την έκδοση "Μαύρης Βίβλου" για τους «διωγμούς» των "Μακεδόνων" από τους Έλληνες.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε ομιλία του, τόνισε ότι το σχέδιο «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» αποτελεί μια λογοτεχνική και επιστημονική παρουσίαση (η οποία θα γυριαστεί και αινία!) της ιστορίας του "Μακεδονικού Έθνους".
Η τελευταία έκδοση έχει τίτλο «100 χρόνια διωγμών» και εμφανίστηκε στην τηλεόραση των Σκοπίων κάποια VIOLETA ACKOSKA, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, η οποία δήλωσε ότι η Ελλάδα "Συνεχίζει και σήμερα την πολιτική της μη αναγνώρισης και της διαγραφής της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και επιμένει στην αλλαγή στο θέμα της ονομασίας της χώρας ως συνέχεια του διωγμού 100 χρόνων των Μακεδόνων από τους Έλληνες".
Στο βιβλίο γίνεται μια ιστορική αναδρομή στα τελευταία εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των Σκοπίων από τον τουρκικό ζυγό, όπου οι Έλληνες άριχαν να εξοντώνουν τους "Μακεδόνες" και να τους διώχνουν από τα σπίτια τους. Το ίδιο έγινε και μετά το τέλος του Β'ΠΠ. Πρακτικά πρόκειται για μια περιγραφή "...γενοκτονίας"
Πιστεύουμε ότι ο Γκρουέφσκι μετά την ολοκλήρωση του κύκλου «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» με τους "Διωγμούς των Μακεδόνων από τους Έλληνες", θα πρέπει να προχωρήσει στην δημιουργία του κύκλου "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", ή "Οι περιπέτειες του Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ", καθότι η ιστορική του αξία είναι ανάλογη με των δύο παραμυθιών.
Με την διαφορά ότι τα δύο παραμύθια γλύκαναν παιδικές ψυχές, δεν τις δηλητηρίασαν, όπως επιχειρεί για άλλη μια φορά ο Ν.Γκρουέφσκι...
Τι έχει κάνει το υπουργείο Εξωτερικών του Δ.Αβραμόπουλου για το θέμα; Μα, υποθέτουμε ότι εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης της διαδικασίας "εκδημοκρατισμού" της Συρίας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Φοβερό βίντεο: Η Θεσσαλονίκη από αέρος το 1961


Μικρογραφία




makpress
Διαβάστε περισσότερα » »

Η αφίσα των Αλβανών.. που έκανε έξαλλους τους Σκοπιανούς…

 Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με τους Αλβανούς, οι οποίοι γέμισαν αφίσες το Τέτοβο για τον προσεχή τελικό κυπέλλου της… FYROM...
Για μεγάλο σκάνδαλο κάνουν λόγο τα Σκοπιανά ΜΜΕ μετά από το…
χουνέρι που τους έκαναν οι Αλβανοί. Αλβανοί γέμισαν με αφίσες το Τέτοβο για τον τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου στις 22 Μαϊου, μεταξύ των τοπικών ομάδων Shkendija και Teteks....

 Οι αφίσες καλούσαν τους Αλβανούς φιλάθλους της Shkendija να παραβρεθούν στο γήπεδο και να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Μόνο που οι Αλβανοί για να πικάρουν τους Σκοπιανούς, έγραψαν στις αφίσες πως πρόκειται για τον τελικό κυπέλλου της… FYROM. Παράλληλα ονόμαζαν και το “Philip 2 Arena” που θα διεξαχθεί ο αγώνας με το Αλβανικό όνομα, “Αdem Jashari Arena“.

H ενέργεια αυτή έκανε κυριολεκτικά έξαλλους τους Σκοπιανούς.
Η Σκοπιανή αστυνομία διενεργεί ανακρίσεις για να διαπιστώσει ποιοί ευθύνονται για τις αφίσες.

history-of-macedonia.com
eglimatikotita

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ VOTEGREECE.GR ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ VARDARSKA ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ


vardarskaΠέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τον Απρίλιο του 1993 όταν ο ΟΗΕ αποφάσισε για την ονομασία των Σκοπίων.
Παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε όλους τους φίλους σας !
Η ονομασία που αποφασίστηκε τότε για το κρατίδιο των Σκοπίων ήταν Fyrom ή στα Ελληνικά Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας και η απόφαση (σας παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου) έλεγε ότι το όνομα θα είναι προσωρινό μέχρι την κοινή αποδεκτή λύση του ονόματος από τις χώρες Ελλάδας και Fyrom.
Φυσικά οι γείτονες μας σλάβοι δεν αποδέχτηκαν ποτέ επίσημα αυτό το όνομα και από τότε χρησιμοποιούν μόνο την ονομασία Macedonia – Μακεδονία για την ονομασία του κρατιδίου τους.
Από τότε μέχρι και σήμερα πάρα πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία όπου μέσα σε αυτές ήταν η Αμερική αλλά και η Ρωσία που έσπευσε από τις πρώτες χώρες να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος . Παραθέτουμε πως η Ρωσία πριν λίγα χρόνια απέσυρε την αναγνώρισή της και δήλωσε ότι θα αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων με την ονομασία που θα βρουν κοινά αποδεκτή Ελλάδα και Σκόπια.
Παράλληλα μέσα σε αυτές τις χώρες που αναγνώρισαν το ψευδοκράτος των Σλάβων ως Μακεδονία ήταν και κάποιες Αφρικανικές χώρες που ακόμα οι άνθρωποι εκεί τρώνε φύλλα από τα δέντρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία ή κάποιες Σκανδιναβικές χώρες που οι άνθρωποι τους εκεί κλαίνε χωρίς λόγο, λόγο της κατάθλιψης που μαστίζει αυτές τις χώρες.
Έτσι αποφασίσαμε και εμείς πρώτα ως Έλληνες να κάνουμε την δικιά μας αναγνώριση για το κρατίδιο των Σλάβων και καλούμε όλους τους Έλληνες να πράξουν το ίδιο από εδώ και στο εξής.
Καλούμε όλους όσους ασχολούνται με το διαδίκτυο η οπουδήποτε αλλού όταν κάνουν οποιαδήποτε αναφορά στο Κρατίδιο των Σκοπίων να το αναγράφουν η να το προφέρουν ως σύνθετη λέξη Vardarska-Skopia όταν το χρησιμοποιούν σε λατινικούς χαρακτήρες ή στα Ελληνικά να το αναγράφουν η να το προφέρουν Βαρντάρσκα –Σκόπια.
Το μήνυμα είναι ένα και πρέπει να το στείλουμε παντού.
Η αλήθεια είναι μία και πρέπει να τη μάθουν όλοι.
Η Μακεδονία ήταν και θα είναι μία.
Η Μακεδονία ήταν και θα είναι Ελληνική!
Το έγγραφο ήταν στα Αγγλικά και έγινε σε απευθείας μετάφραση από την Google.
Δείτε την απόφαση του ΟΗΕ…




vardarska map



Vardarska  Skopia


vardarska fyrom
votegreece.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα 102 πιστοποιητικά που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή σας

Picture 0 for Τα 102 πιστοποιητικά που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή σαςΟι υπηρεσίες του ΕΡΜΗ δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να προχωρούν σε έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών και βεβαιώσεων από το σπίτι τους
17 Μαι 2013 - 22:29
Σε μια νέα εποχή προχωράει η δημόσια διοίκηση, καθώς οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΡΜΗ δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να προχωρούν σε έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών και βεβαιώσεων από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού τους.
Οι πολίτες δεν έχουν πλέον την υποχρέωση να επισκεφθούν αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία ή να υποβάλουν αίτηση για να παραλάβουν έγγραφο.
Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει εγγραφεί ως χρήστης στην πύλη ΕΡΜΗΣ και να μεταβεί στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς του σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Οι διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στη σελίδα www.ermis.gov, κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».

Αναλυτικά οι 102 υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του ΕΡΜΗ:

1. Αίτηση - δήλωση συνταξιούχου για αλλαγή διεύθυνσης (Γ.Λογιστήριο του Κράτους/Συντάξεις Δημοσίου)

2. Αίτηση καταγγελίας καταναλωτή στα ΚΕΠ

3. Αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου)

4. Αντικατάσταση απωλεσθέντος βιβλιαρίου κλάδων σύνταξης και πρόνοιας από το ΤΣΑΥ

5. Βεβαιώσεις περί τροποποίησης ή μη καταστατικών Α.Ε., περί μη ανάκλησης άδειας σύστασης Α.Ε., περί του ισχύοντος Δ.Σ., περί καταβεβλημένου κεφαλαίου Α.Ε. και λοιπών στοιχείων καταχωρημένων στο Μητρώο Α.Ε.

6. Βεβαίωση για το χρόνο επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

7. Βεβαίωση καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση από ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ

8. Βεβαίωση μη οφειλής για συμμετοχή σε διαγωνισμούς από ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ

9. Βεβαίωση περί μη ασφάλισης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

10. Βεβαίωση περί μη συνταξιοδότησης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

11. Βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας Ν. 2084/92, για θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από τη ΔΟΥ (ΟΑΕΕ - πρώην ΤΕΒΕ)

12. Βεβαίωση του ποσού της επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

13. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος καυσίμων

14. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά

15. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε μοναχικά άτομα άνω των 65 ετών και ανασφάλιστα άτομα

16. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ανασφάλιστων τετραπληγικών - παραπληγικών και ακρωτηριασμένων

17. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης Βαριά Νοητικά Καθυστερημένων (Β.Ν.Κ.)

18. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης κωφαλαλίας

19. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία

20. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από AIDS

21. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από αιμορροφιλία

22. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από μεσογειακή αναιμία

23. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε σπαστικά άτομα

24. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τετραπληγικών - παραπληγικών ασφαλισμένων του δημοσίου

25. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας

26. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης χανσενικών

27. Βεβαίωση χρόνου μη επιδοτούμενης ανεργίας ΟΑΕΔ

28. Βεβαίωση χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο στους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ε.Κ.Α.Μ. και στο Τ.Ε.Ε.Μ (Ν. 1813/1988, άρθρα 20 παρ. 3 και 47 παρ.1)

29. Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις ιατρικής του ΔΟΑΤΑΠ της εξεταστικής περιόδου του εκάστοτε έτους

30. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης ασφαλισμένου για αλλαγή διεύθυνσης

31. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για έκδοση βεβαίωσης χορήγησης μερίσματος

32. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για προεξόφληση μερισμάτων

33. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μετόχου για τη χορήγηση βεβαίωσης εξόφλησης οφειλής (ΜΤΠΥ)

34. Έγγραφή –Πιστοποίηση Εργοδότη για χρήση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προκειμένου να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω Κ.Ε.Π. η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.)

35. Εγγραφή στα μητρώα ασφαλισμένων του ΚΕΑΔ δικηγόρων ή ασκούντων δικηγόρων

36. Έκδοση βεβαιώσεων αδειών καταλληλότητας οχημάτων μεταφοράς προϊόντων ζωικής προέλευσης

37. Έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο ΤΣΑΥ

38. Έκδοση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στο ΙΚΑ

39. Έκδοση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ

40. Έκδοση κτηνιατρικών υγειονομικών πιστοποιητικών προϊόντων ζωικής προέλευσης

41. Ενημέρωση καταναλωτή για τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και γενικά δικαιώματα καταναλωτή για την προστασία του

42. Καταχώρηση εγκατάστασης εκτροφής, προμήθειας, πειραματισμού Π.Δ. 160/91 (64, Α΄)

43. Πιστοποιητικό Σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου)

44. Πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δυναμικότητας μικρότερης των 2 ισοδύναμων ζώων (πλην των οικοσίτων)

45. Χορήγηση άδειας εισαγωγής ζώντων ζώων από τρίτη χώρα

46. Χορήγηση ακριβούς αντιγράφου βαθμολογικής αντιστοιχίας - πράξης αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ)

47. Χορήγηση αντιγράφου άδειας επάρκειας διδασκαλίας γλώσσας (λόγω απώλειας, καταστροφής της ήδη εκδοθείσας)

48. Χορήγηση αντιγράφου αποσπάσματος του διαγράμματος καθώς και του πίνακα που συνοδεύει μία κυρωμένη πράξη εφαρμογής (τελική ιδιοκτησία, υποχρεώσεις εισφοράς σε γη και χρήμα του ν. 1337/83)

49. Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης

50. Χορήγηση αποσπάσματος πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΟΑΤΑΠ)

51. Χορήγηση βεβαίωσης αναπηρίας (Ν. 1579/1950)

52. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες δασκάλους ή νηπιαγωγούς

53. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες καθηγητές

54. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για ειδικό λογαριασμό πρόσθετων παροχών (ΤΣΜΕΔΕ)

55. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για κύρια σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ

56. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για τον κλάδο υγείας ΤΣΜΕΔΕ

57. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (ΤΣΜΕΔΕ)

58. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογίας εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

59. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογικής αντιστοιχίας (ΔΟΑΤΑΠ)

60. Χορήγηση βεβαίωσης για έγκριση ασφάλισης από τον ΟΓΑ - προώθηση δελτίου απογραφής για έκδοση βιβλιαρίου υγείας

61. Χορήγηση βεβαίωσης για το ομοταγές πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα ΑΕΙ της αλλοδαπής (ΔΟΑΤΑΠ)

62. Χορήγηση βεβαίωσης για το ύψος των μηνιαίων αποδοχών κύριας και επικουρικής σύνταξης από το ΝΑΤ

63. Χορήγηση βεβαίωσης εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ιατρού

64. Χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

65. Χορήγηση βεβαίωσης Ζώνης Επιχειρήσεων Ν. 1854/1951

66. Χορήγηση βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών από το ΔΟΑΤΑΠ

67. Χορήγηση βεβαίωσης μη συνταξιοδότησης από το ΝΑΤ

68. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στον ΟΓΑ

69. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ

70. Χορήγηση βεβαίωσης περί συνταξιοδότησης - διακοπής / αναστολής της συνταξιοδότησης και λοιπές βεβαιώσεις για τη συνταξιοδότηση από τον ΟΓΑ.

71. Χορήγηση βεβαίωσης ποσού σύνταξης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

72. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

73. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές δασκάλους ή νηπιαγωγούς

74. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές καθηγητές

75. Χορήγηση βεβαίωσης συνταξιούχου (ΤΣΜΕΔΕ)

76. Χορήγηση βεβαίωσης του Ν. 142/1974

77. Χορήγηση βεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο, στους χειριστές ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Δ. 1041/1979, άρθρα 41 και 43)

78. Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος ΚΕΑΝ

79. Χορήγηση πιστοποιητικού αποφοίτησης από Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία

80. Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής στα μητρώα αρρένων

81. Χορήγηση πιστοποιητικού εντοπιότητας

82. Χορήγηση πιστοποιητικού θαλάσσιας υπηρεσίας

83. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ανηλίκων

84. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ή εξέτασης σε εξωτερικά ιατρεία ενηλίκων

85. Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

86. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για δασκάλους ή νηπιαγωγούς

87. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για καθηγητές

88. Χορήγηση πιστοποιητικού φοίτησης σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία

89. Χορήγηση υπηρεσιακού σημειώματος για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας στο διάστημα που δεν έχει εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης

90. Χορήγησηςβεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας Αστυνομικών (Αστυφυλάκων – Αρχ/κων – Ανθυπαστυνόμων), Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών ( Ν. 2690/1999, άρθρα 4,5 και 12)

91. Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ

92. Βεβαίωση καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ στους παραγωγούς

93. Χορήγηση ανάλυσης αποζημιώσεων ΕΛΓΑ που καταβλήθηκαν στους παραγωγούς

94. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

95. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης (Ειδικό Ληξιαρχείο)

96. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

97. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (για επιχειρήσεις - εργοδότες)

98. Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

99. Χορήγηση βεβαίωσης ενισχύσεων ΠΣΕΑ σε παραγωγούς (ΕΛΓΑ)

100. Χορήγηση βεβαίωσης ιθαγένειας (Εθνικό Δημοτολόγιο)

101. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης για ΟΓΑ (Εθνικό Δημοτολόγιο)

102. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

voria.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια- Αχμέτι: Δεν κινδυνεύει η γλώσσα και η ταυτότητα των Σλάβων ως «Μακεδόνες»

«Είναι πλέον καιρός να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος. Εμείς δεν θέλουμε πια, ως Αλβανοί να αποκαλείται το κράτος μας, FYROM, γιατί δεν είμαστε Σλάβοι (στο κείμενο ‘тие не се словени’- δεν είμαστε σλάβοι). Είμαστε μια χώρα χωρίς όνομα».


Τα παραπάνω είπε ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος της Νοτιοσλαβίας, Αλί Αχμέτι, στην τηλεόραση των Σκοπίων «Alsat TV» μετά τη  διπλωματική ‘επίθεσή’ του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ανέφερε τις συζητήσεις που είχε με Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με την επίλυση της διαφοράς του ονόματος του νοτιοσλαβικού κράτους με την Ελλάδα.

Ο Αχμέτι επεσήμανε ότι η τελευταία πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς,  δεν ενέχει κινδύνους για την ταυτότητα του πολίτη του νοτιοσλαβικού κράτους, ούτε για την ονομασία της νοτιοσλαβικής γλώσσας που επιδιώκουν να την κατοχυρώσουν ως «μακεδονική» (που στην ουσία τους Αλβανούς δεν τους ενδιαφέρει).

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νοτιοσλαβία- Σκόπια: «Προώθηση της εθνικής μακεδονικής κληρονομιάς και της δημιουργικότητας»

«Επίθεση  διαστρέβλωσης από το νοτιοσλαβικό υπουργείο πολιτισμού»

Μάιος 17, 2013.

Σκόπια.

Η διεθνής συνεργασία είναι τοποθετημένη υψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ως χώρα έχουμε  πραγματικά μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και σύγχρονη δημιουργική παρουσία και ο στόχος μας,  είναι να γίνουν όλα αυτά  γνωστά σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, τόσο στον τομέα του πολιτισμού, όσο και στα φεστιβάλ», δήλωσε η υπουργός πολιτισμού του νοτιοσλαβικού κράτους Ελιζαμπέτα Καντσεσκα Μιλέφσκα σε συνέντευξη Τύπου.


Η υπουργός ανακοίνωσε τις προσεχείς δραστηριότητες στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας από το Υπουργείο καθώς και ο προγραμματισμός του ετήσιου προγράμματος που θα υλοποιηθεί κατά την προσεχή περίοδο.

Η υπουργός είπε ότι θα παρουσιασθούν στις Βρυξέλλες  οι «Ημέρες του Μακεδονικού Πολιτισμού» [στα νοτιοσλαβικά: Денови на македонската култура] για την προώθηση  της πολιτισμού για τουριστικούς σκοπούς και θα παρουσιασθούν ιδιαίτερα τα αρχαιολογικά επιτεύγματα  της χώρας με την υποστήριξη του αμερικανικού «Archaeology magazine»  που έχει μια παράδοση 65 ετών με παγκόσμια φήμη και πάνω από 200 χιλιάδες συνδρομητές και περισσότερα από 2 χιλιάδες μέλη.

Θα γίνει παρουσία στις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης και στις χώρες που γιορτάζουν τις επετείους των διμερών σχέσεων.

‘Θα τονίσουμε ότι το όνομα της χώρας μας είναι «Μακεδονία» ‘

Μια σημαντική παράμετρος είναι η παρουσίαση του έργου του συγγραφέα Βένκο Αντονόσκι που θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση στη Σόφια με την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών που ασχολούνται στο φάσμα προώθησης της χώρας διεθνώς.

«Συχνά μιλάμε για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας μας, εμείς θα υποστηρίξουμε ότι το όνομα είναι  «Μακεδονία»,  και αυτό θα προβληθεί σε πολιτικές γραμμές και θα χρεωθεί έτσι στα θεσμικά όργανα.

» Η πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού είναι επιθετική στο διεθνές επίπεδο, όσον αφορά την προάσπιση του ονόματος «Μακεδονία» για τη χώρα μας και αυτό το βλέπω θεμιτό.

»Δεν υπάρχει τίποτε πιο πολύτιμο και από μια λογοτεχνική βραδιά στο εξωτερικό, να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους που θα αναρωτηθούν «που είναι η Μακεδονία;» ή όταν γνωρίζουν το πρόβλημα με το όνομα.

» Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να τονίσω, ότι δεν κάνουμε, απλά, μια πολιτιστική δράση για να υποστηρίξουμε  το υπουργείο μας, αλλά κάνουμε έναν αγώνα για την ταυτότητα και το όνομα της χώρας μας», είπε ο Αντονόφσκι- σύμφωνα με το Πρες24 των Σκοπίων.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »