Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

VIDEO ΣΟΚ : Παραγωγή κρέατος στην Ελλάδα


Σοκαριστικά βίντεο για την παραγωγή κρέατος στην Ελλάδα...



Για όσους αντέχουν...


Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 
ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ VIDEO
Σοφοκλής Ασιανός
Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδα-Εορδαίας
Αλκιβιάδης Σπυρίδης
Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδα-Εορδαίας
Αυγουστίνος Αυξωνίδης
Αρχιμανδρίτης
 
Εικονίδιο ειδοποίησης
Θα πρέπει να έχετε το Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Κάντε λήψη του από την Adobe.
Διαβάστε περισσότερα » »

Aviatr: Ο «πυρηνικός» εξερευνητής του Τιτάνα

Πολυμελής ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ σχεδίασε το Aviatr, ένα ρομποτικό αεροσκάφος που έχει στόχο την εξερεύνηση του Τιτάνα. Το σκάφος που κινείται με πλουτώνιο έχει επαναστατική εργονομία και τεχνολογία η οποία θα του επιτρέψει να διεισδύσει στον δορυφόρο του Κρόνου, να τον εξερευνήσει και να τον χαρτογραφήσει.


Το σκάφος θα εισχωρήσει στον δορυφόρο και θα τον χαρτογραφήσει

Aviatr: Ο «πυρηνικός» εξερευνητής του Τιτάνα
Το Aviatr θα εισχωρήσει στον Τιτάνα και θα τον χαρτογραφήσει
Ο στόχος

Το Aviatr σχεδίασε ομάδα 30 επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αϊντάχο και υποστηρίζουν ότι με αυτό θα μάθουμε τα μυστικά του Τιτάνα ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται σε μια κατάσταση ανάλογη με αυτή που βρισκόταν η Γη στη βρεφική της ηλικία. Για αυτό και η μελέτη του κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

Το διαστημικό σκάφος Cassini που εξερευνά τον Κρόνο και τα δεκάδες φεγγάρια του πραγματοποιεί συχνά επισκέψεις στον Τιτάνα συγκεντρώνοντας κάθε φορά νέα στοιχεία. Όμως η πυκνή ατμόσφαιρα του δορυφόρου αποτελεί εμπόδιο στην ενδελεχή μελέτη του.
Το σκάφος

Το Aviatr μοιάζει με τα αυτόνομα στρατιωτικά σκάφη που χρησιμοποιούνται στο Αφγανιστάν. Είναι ένα ελαφρύ σκάφος που ζυγίζει μόλις 120 κιλά και κινείται με πλουτώνιο. Η ομάδα σχεδιασμού μελέτησε την ατμόσφαιρα του Τιτάνα και σχεδίασε το σκάφος με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί να κινείται άνετα αλλά και με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας στον αέρα ώστε να παραμείνει για τον μέγιστο δυνατό χρόνο εκεί.

Όταν «σωθούν» τα καύσιμα του το σκάφος θα είναι προγραμματισμένο να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του Τιτάνα, πιθανότατα σε κάποιο από τους αμμόλοφους που έχουν εντοπιστεί εκεί, από όπου θα συνεχίσει να μεταδίδει δεδομένα.
Η αποστολή

Το Aviatr διαθέτει πλήθος οργάνων ανάμεσα στα οποία και μια κάμερα που θα τραβάει τρισδιάστατες εικόνες της επιφάνεια του Τιτάνα ώστε οι επιστήμονες να μελετήσουν τη γεωλογία του. Περιέχει επίσης όργανα μελέτης των καιρικών φαινομένων του δορυφόρου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορες προτάσεις για την εξερεύνηση του Τιτάνα. Ανάμεσα τους εξερευνητικά μπαλόνια αλλά και σκάφη που θα προσεδαφιστούν στις λίμνες μεθανίου του Τιτάνα και θα τον μελετήσουν από εκεί. Οι σχεδιαστές του Aviatr υποστηρίζουν ότι το σκάφος αποτελεί ιδανική λύση για την εξερεύνηση του Τιτάνα αφού θα κάνει έρευνες και μελέτες τόσο στον αέρα όσο στο έδαφος και με τα πιο σύγχρονα μέσα.

Όμως η κατασκευή του σκάφους υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια δολάρια ποσό που προς το παρόν θεωρείται απαγορευτικό για τη NASA και έτσι η ομάδα των σχεδιαστών αναζητά χρηματοδότηση από άλλες πηγές.

 πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Aποκάλυψη ΣΟΚ στο BBC– Η Goldman Sachs ελέγχει όλο τον κόσμο οι πολιτικοί έχουν τυπικό ρόλο.. (Video)

Οι παρουσιαστές του BBC έμειναν άφωνοι όταν ο χρηματιστής Alessio Rastani αποκαλύπτει πως μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος η Goldman Sachs ελέγχει ολόκληρο τον κόσμο ενώ οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν ρόλο τυπικό.
Βέβαια αυτό ήταν γνωστό αλλά όποιοι το έλεγαν αμέσως έπεφτε η κλασική ΤΑΜΠΕΛΑ... γραφικός,ακροδεξιός,συνωμοσιολόγος και λοιπές μπούρδες που πιπιλάνε συνεχώς τα δήθεν προοδευτικά παπαγαλάκια....Δείτε τι είπε ο Alessio Rastani για την κρίση και πως μπορείτε (αν μπορείτε) να σωθείτε..

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Μην κάνετε θόρυβο και τους ξυπνήσετε...

Ο κ. Παπανδρέου είπε χτες ότι ο κ. Ψυχάρης ζήτησε δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική κι επειδή ο κ. Ταμβακάκης δεν του το έδωσε, ο κ. Σταύρος ξεκίνησε τον πόλεμο.


Πετούσε δημοσιεύματα ο Ψυχάρης και εισέπραττε κοτρώνες ο Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Ψυχάρης είπε ότι μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου από την πίσω πόρτα.  Μέσα απ’ όλα αυτά ας κρατήσουμε την αισιόδοξη πλευρά της ιστορίας: Υπήρξε κάποιος που τα τελευταία 90 χρόνια αρνήθηκε δάνειο σε μεγαλοεκδότη.

Αν θυμόμαστε καλά, τις ημέρες εκείνες υπήρχε πλήθος επικριτικών δημοσιευμάτων των εφημερίδων του Συγκροτήματος κατά της διοίκησης της Εθνικής. Μήπως επειδή δεν έδωσε το δάνειο; Μπα, δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε αυτή την άγια χώρα.

Εμένα, πάντως, δεν μου αρέσει αυτό το γκρίζο κλίμα που έχει επισκιάσει τα πάντα στον Αττικό ουρανό. Θέλω, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, διαφάνεια. Να βγει ένας εισαγγελέας και...

να κάνει μία έρευνα και να μας πει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Δηλαδή, αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Πρωθυπουργός ή κάπως αλλιώς. Ή όπως τα λέει ο κ. Ψυχάρης. Διότι ο κ. Ψυχάρης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν του έδωσε δάνειο. Δηλαδή, σαν να λέμε ότι το δάνειο έπρεπε να το πάρει και δεν το πήρε.  Σαν να άκουσα, δηλαδή, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου διαπραγματεύτηκε το δάνειο μιας τράπεζας προς ένα Μέσο Ενημέρωσης για κάτι.  Να φωνάξουν, λοιπόν,  τους μεν και τους δεν (έδωσαν το δάνειο) και τους άλλους.  Για να δούμε ποιος λέει αλήθεια, ποιος λέει μισές αλήθειες και ποιος λέει ψέματα.

Με μία πρώτη έρευνα, πάντως, και δίχως να θέλω να αναπληρώσω τον κ. εισαγγελέα, διαπιστώνω ότι η Εθνική έχει γενικώς κόψει τα δάνεια προς τα Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Ψυχάρης δεν κατήγγειλε τότε εκείνα τα περιστατικά. Και τέλος δεν μπορώ να αντιληφθώ αν επιβεβαιώθηκαν ή διαψεύστηκαν εκείνα τα πρωτοσέλιδα που κατήγγειλαν την διοίκηση της Εθνικής για χιλιάδες άλλα πράγματα πέραν αυτού για το οποίο την καταγγέλλουν σήμερα: Ότι δεν έδωσε δάνειο σε μία υγιή επιχείρηση, όπως ο ΔΟΛ. Ανάλογες, καταγγελίες, νομίζουμε ότι έκανε πρόσφατα και η κυρία Τεγοπούλου. Οπότε, ευκαιρία είναι ο κύριος εισαγγελέας να ασχοληθεί σφαιρικά με το θέμα...

Θα μας πείτε ότι αυτά είναι πταίσματα στον μαγικό κόσμο των media. Θα διαφωνήσουμε. Εμείς εξακολουθούμε και πιστεύουμε ότι όλα αυτά μπορεί να είναι προϊόν παρεξήγησης.  Να άκουγαν την ίδια ώρα σε κασέτα κάποια ψαλμωδία με  τον Εφραίμ και να παρεξήγησαν έτσι ο ένας τον άλλον.

Προς το παρόν έχουμε ένα και μόνο δεδομένο. Ότι η Εθνική δεν έδωσε δάνειο στον κ. Ψυχάρη και όλως τυχαίως η τράπεζα βομβαρδίστηκε με αρνητικά δημοσιεύματα. Όλα τα υπόλοιπα μπορεί στο μέλλον να διαψευστούν. Ότι ζήτησε ο κ. Ψυχάρης δάνειο. Ότι το κατήγγειλε ο κ. Παπανδρέου. Ότι εξακολουθούμε και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα σε αυτή την χώρα. Ειδικά αυτό το τελευταίο μπορεί να διαψευστεί με χαρακτηριστική άνεση. Το κάνουν με στυλ εδώ και δεκαετίες...

Δεν υπάρχει αμφιβολία, κυρίες και κύριοι, ότι ζούμε ιστορικές ημέρες.  Από κάθε πλευρά. Μία και μόνο παρατήρηση προς τα εκλεκτά μέλη της Ένωσης Συντακτών: Μην κάνετε θόρυβο, θα τους ξυπνήσετε...

Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά όσο έχουν αυξημένο το αίσθημα της ασφάλειας λόγω της εξουσίας κάνουν κι απίθανες δηλώσεις, από τις οποίες κάτι μπορεί να μάθουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί. Λέει, ας πούμε, ο κ. Ψυχάρης στην δήλωσή του κάτι ωραίο, με το οποίο και επιλέγουμε να κλείσουμε το σημερινό φτωχικό μας σημείωμα: «Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!». Μην μας πείτε ότι δεν πρόκειται για μία ιστορική δήλωση; Μάθαμε, επιτέλους, αυτό που υποψιαζόμασταν εδώ και καιρό: Ο πρωθυπουργός βλέπει κόσμο και από την πίσω πόρτα!


Θανάσης Μαυρίδης
από capital μοντάζ Γρέκι
Διαβάστε περισσότερα » »

Αισιοδοξία για τη δημιουργία εμβολίων κατά της ηπατίτιδας C και του AIDS.

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από την πρώτη κλινική δοκιμή ενός εμβολίου κατά της χρόνιας ηπατίτιδας C, σύμφωνα με ανακοίνωση Βρετανών ερευνητών, ενώ παράλληλα αμερικανοί συνάδελφοί τους παρουσίασαν εξίσου ενθαρρυντικά ευρήματα από μια κλινική δοκιμή σε πειραματόζωα ενός εμβολίου κατά ενός ιού συγγενικού του AIDS. 

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Κλένερμαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις μεγάλες ως τώρα δυσκολίες που δημιουργεί το γεγονός ότι ο ιός της ηπατίτιδας C αλλάζει συνεχώς εμφάνιση, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολος στόχος. Η δυσκολία επιτείνεται από το ότι υπάρχουν έξι διαφορετικά στελέχη του ιού και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ένα εμβόλιο έναντι όλων. 

Ο ιός μπορεί να περάσει απαρατήρητος για χρόνια, αλλά στο μεταξύ να έχει κάνει μεγάλη ζημιά στον οργανισμό, ιδίως στο ήπαρ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι περίπου 170 εκατ. άνθρωποι διεθνώς έχουν μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C, ο οποίος εξαπλώνεται ιδίως από μεταγγίσεις μολυσμένου αίματος και από χρήση μολυσμένων συριγγών που κάνουν οι τοξικομανείς. 

Ο ιός μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο σε αρκετούς ασθενείς με αντι-ιικά φάρμακα, όπως η ιντερφερόνη και η ριμπαβιρίνη, όμως ένα εμβόλιο, το οποίο δεν υπάρχει ακόμα, θα αποτελούσε σημαντική πρόοδο για την καταπολέμηση της νόσου. Το νέο πιλοτικό εμβόλιο στοχεύει στην εσωτερική βιολογική «μηχανή» του ιού και όχι στη συνεχώς μεταλλασσόμενη εξωτερική επιφάνειά του. Η κλινική δοκιμή, η οποία βρίσκεται ακόμα στην πρώτη φάση της, σε 41 εθελοντές έδωσε κατ' αρχήν ενθαρρυντικά αποτελέσματα και έδειξε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. 

Οι Βρετανοί ερευνητές τροποποίησαν γενετικά ένα ιό του κοινού κρυολογήματος εισάγοντας σε αυτόν γενετικό υλικό από τον ιό της ηπατίτιδας C, έτσι ώστε να ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου αυτό να στρέφεται κατά του ιού της ηπατίτιδας. Οι 41 εθελοντές όντως ανέπτυξαν για ένα έτος μια πολύ ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματός τους, χωρίς να εμφανίσουν σημαντικές παρενέργειες. 

Θα ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις των κλινικών δοκιμών, που θα δείξουν καλύτερα την αποτελεσματικότητα του πειραματικού εμβολίου. Σε αυτό το επόμενο στάδιο, το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε άτομα που δεν έχουν τον ιό, αλλά κινδυνεύουν να μολυνθούν από αυτόν, για να φανεί αν το εμβόλιο πράγματι προστατεύει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, θα χρειαστούν πολλές ακόμα έρευνες και αρκετά χρόνια δοκιμών πριν βγει στην αγορά ένα εμβόλιο. 

Εξάλλου στις ΗΠΑ, ερευνητές με επικεφαλής τον ιολόγο Νταν Μπαρούχ του Ιατρικού Κέντρου «Μπεθ Ίσραελ» της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature», δημιούργησαν ένα εμβόλιο που προστατεύει τις μαϊμούδες να μην μολυνθούν από τον ιό SIV, που είναι συγγενικός του ιού HIV, ο οποίος προκαλεί AIDS στους ανθρώπους. 

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η νέα έρευνα συνιστά πρόοδο για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού ανθρώπινου εμβολίου για το AIDS. Επειδή ο ιός HIV δεν μολύνει τις μαϊμούδες, ο ιός SIV θεωρείται ο καταλληλότερος για να ελεγχθούν σε αυτές εμβόλια, πριν αυτά δοκιμαστούν στους ανθρώπους. 

Οι δοκιμές έδειξαν ότι το νέο πειραματικό εμβόλιο μειώνει κατά τουλάχιστον 80% τις πιθανότητες των μαϊμούδων να μολυνθούν από τον ιό SIV. Οι ερευνητές που εστιάζουν στις προσπάθειές τους στο εμβόλιο κατά του HIV και του AIDS, αναμένεται να αξιοποιήσουν τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του ιού SIV, ώστε να κάνουν βελτιώσεις στο δικό τους έργο. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Εικόνες ντροπής στο Ασφαλιστικό της ΔΕΗ στηΚοζάνη–Ηλικιωμένοι «στημένοι» από τις 02:00 τα ξημερώματα για να «πιάσουν» σειρά(Βίντεο)

Την αγανάκτηση στα πρόσωπα και τα παράπονα δεκάδων συνταξιούχων και ασφαλισμένων της ΔΕΗ κατέγραψε πριν από λίγη ώρα στο ταμείο του ΠΕΚΑ Kοζάνης (ασφαλιστικό της ΔΕΗ) η κάμερα του kozan.gr. Ηλικιωμένοι «στημένοι» από τις 02:00 τα ξημερώματα για να «πιάσουν σειρά», προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν έγκριση για πληρωμή των χρημάτων που κατέβαλλαν για ιατροφαρμακευτικές και εργαστηριακές δαπάνες τους. Μικροεντάσεις και φραστικά επεισόδια μεταξύ συνταξιούχων και υπαλλήλων του ΠΕΚΑ Κοζάνης, είχαν σαν αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας γύρω στις 08:00 το πρωί. Δείτε το βίντεο που κατάγραψε η κάμερα του Kozan.gr...



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΤΗΠ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΩΡΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ

Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2012 13:24 | |

Μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας από τη ΔΕΗ Α.Ε. (εκτιμώμενη ημερομηνία αποκατάστασης βλάβης : 08-01-2012) η Τηλεθέρμανση θα λειτουργεί εκ περιτροπής ανά δίωρο, εναλλάξ, στο κέντρο (Α΄ ζώνη) και την περιφέρεια (Β΄ και Γ΄ ζώνη υποσταθμοί με εναλλάκτη) της πόλης, από τις 5 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ και συγκεκριμένα με το εξής πρόγραμμα:

ΩΡΑ
ΠΕΜΠΤΗ                    05-01-2012
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     06-01-2012
ΣΑΒΒΑΤΟ           07-01-2012
ΚΥΡΙΑΚΗ                  08-01-2012
05:00-08:00
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
08:00 – 10:00
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
10:00 – 12:00
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
12:00 – 14:00
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
14:00 – 16:00
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
16:00 – 18:00
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
18:00 – 20:00
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
20:00 – 22:00
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
22:00 – 24:00
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ
Α΄ ΖΩΝΗ
Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ


Παρακαλούμε τους καταναλωτές Τηλεθέρμανσης να ρυθμίσουν το πρόγραμμα τους στη συνεχή λειτουργία (ένδειξη διακόπτη ``ΗΛΙΟΣ``).
Σε περίπτωση αλλαγής των δεδομένων (χρόνος αποκατάστασης βλάβης) θα εκδοθεί νέο Δελτίο τύπου.
Όσοι από τους καταναλωτές θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Λέβητα πετρελαίου και χρειάζονται τα συνεργεία μας, μπορούν να αφήνουν μήνυμα στα τηλέφωνα της ΔΕΤΗΠ όλο το 24ωρο (24630 54420, 21, 22, 24630 55745).
Ζητούμε συγνώμη από τους καταναλωτές και παρακαλούμε για την κατανόησή τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: 05-01-2012
 ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 88
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
(Δ.Ε.ΤΗ.Π.)
Εθνικής Αντίστασης 11,  Πτολεμαΐδα, 50200
Τηλ. 24630 54420-21-22 , Fax. 24630 54423
Ε-mail : dhptol@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,  www.tpt.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΑ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ…ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Από το πρωί σήμερα (Πέμπτη) η μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας βρίσκεται και πάλι εκτός λειτουργίας καθώς παρουσίασε εκ νέου διαρροή στο λέβητα με αποτέλεσμα να σταματήσει να τροφοδοτεί με θερμική ενέργεια το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τεχνικών της ΔΕΗ το μέγεθος και η σοβαρότητα της νέα βλάβης θα διαπιστωθεί (ίσως μέχρι) το μεσημέρι από το ειδικό συνεργείο το οποίο και αναμένεται (από στιγμή σε στιγμή). ίσως πάντως να χρειαστούν μία με δύο μέρες προκειμένου και πάλι η μονάδα να τεθεί σε λειτουργία και αυτό σημαίνει ότι (μέχρι τη στιγμή εκείνη) η τηλεθέρμανση εν όψη και του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται από αύριο Παρασκευή, θα υπολειτουργεί χωρίς να είναι σε θέση να θερμάνει ολόκληρη την πόλης της Πτολεμαΐδας. Το πώς θα γίνει και αν επιλεγεί και πάλι το σύστημα με το διαχωρισμό της πόλης και των καταναλωτών σε δύο τομείς (ίσως) να μας πληροφορήσει με ανακοίνωσή της η ίδια η Δημοτική επιχείρηση η οποία και θα πρέπει να πάρει θέσει (πια) και επίσημα…
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΧΕΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΘΗΤΕΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ;

Μια "ενοχλητική" φήμη κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες σε διάφορα...στέκια, ΑΚΟΜΑ και δημοσιογραφικά: Ακούγεται ότι ο νυν Πρωθυπουργός (ο "σωτήρας" μας, ντε!) Λουκάς Παπαδήμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ...ΦΑΝΤΑΡΟΣ!




Η αλήθεια είναι πως ακόμα και να ισχύει αυτή η φήμη, δεν μας προξενεί έκπληξη, αφού πάρα πολλοί πολιτικοί ταγοί έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό λίγο ή καθόλου!


Όσον αφορά τον Παπαδήμο, δεν υπάρχουν πουθενά στοιχεία στο επίσημο βιογραφικό του σχετικά με την θητεία του, κάτι που μας βάζει σε σκέψεις!


Όπως μαθαίνουμε, ο Πρωθυπουργός σε συνεργασία με τον Υπουργό Άμυνας Αβραμόπουλο, επεξεργάζονται την αύξηση της θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις από 9 σε 12 μήνες, όπως δηλαδή ήταν μέχρι το 2009.


Μέχρι να το κάνετε αυτό, απαντήστε μας κ. Παπαδήμο:


Εσείς έχετε πάει Στρατό, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

hellas-orthodoxy
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ

Πυραμίδες υπάρχουν παντού στη Γη. Πως όμως είναι δυνατόν όλοι οι αρχαίοι λαοί της Γης να είχαν πυραμίδες και να τις χρησιμοποιούσαν με τον ίδιο τρόπο, χωρίς καμία επικοινωνία αναμεταξύ τους; Οι ιστορικοί κάνουν λάθος; ή κάποιοι αποκρύπτουν την αλήθεια; Ήρθε η ώρα λοιπόν, να μάθετε μια αλήθεια που δεν γνωρίζατε, μέσα από ιστορικά γεγονότα άγνωστα σε εσάς έως σήμερα...Από το 10000 π.Χ. έως το 3500 π.Χ. (μια περίοδο καταγεγραμμένη ως ''Σκοτεινή εποχή''), οι ιστορικοί παρουσιάζουν τις λιγότερες καταγραφές γεγονότων και εύρεσης αρχαίων αντικειμένων στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τα ιστορικά ευρήματα της σκοτεινής εποχής καταστράφηκαν τότε, ώστε να μην μάθει ποτέ κανείς τι συνέβη εκείνο τον καιρό; ή υπάρχουν και αποκρύπτονται μέχρι σήμερα; Η Μασονική πυραμίδα στο δολάριο, με το άγρυπνο μάτι να παρατηρεί, δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι γνωρίζουν όλη την αλήθεια.
« Έχουμε να κάνουμε με ένα μυστήριο που βρίσκεται πέρα από την κοινή λογική.» Δρ. Γκοχέντ, του Πανεπιστημίου του Καΐρου.


Οι πυραμίδες της Γκίζας κατασκευάστηκαν πριν από 4.600 χρόνια, σαν μεταθανάτιο δώρο για τους Φαραώ Χέοπα, Χεφρήνο και Μυκερίνο και είναι πασίγνωστες. Βέβαια και οι υπόλοιπες πυραμίδες της Αιγύπτου αλλά και του Σουδάν είναι εξίσου γνωστές.


Περιέργως, ανάλογες κατασκευές υπάρχουν και στη Λατινική Αμερική, όπου βρίσκονται οι εξίσου διάσημες προκολομβιανές πυραμίδες του Ήλιου και τις Αφροδίτης αλλά και οι λιγότερο γνωστές στη Γουατεμάλα και στο Περού.


Πυραμίδες υπάρχουν επίσης στην Ισπανία, στην Αγγλία, στους Κανάριους νήσους, στην Ινδονησία, στην Τουρκία, στην Ελλάδα στο Άργος, στο βυθό της Ιαπωνίας και μια στην Αυστραλία, στην περιοχή Ballandean, στο Queensland, για την οποία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή σκοπιμότητα της ύπαρξης της. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα αν υπήρξε πράγματι ένας χαμένος μητρικός υπερπολιτισμός ο οποίος διέδωσε σ' ολόκληρο τον κόσμο την ιδέα των πυραμίδων, εκτός κι αν η εξάπλωσή τους στην αρχαιότητα οφείλεται σε κάποιο άλλο, μυστηριώδη λόγο.


Δεν τελειώνουμε όμως εδώ... Αυτές οι πυραμίδες δεν είναι οι μόνες που υπάρχουν! Οι υπόλοιπες είναι θαμμένες κάτω από τη Γη.
Η πρώτη θαμμένη πυραμίδα φωτογραφήθηκε το 1945, στο τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, στη Κίνα, και αργότερα ανακαλύφθηκαν περισσότερες από 900 στην πεδιάδα του Χιάν και παραμένουν σχεδόν άγνωστες στο δυτικό κόσμο γιατί η κυβέρνηση δεν επιτρέπει ούτε στους τουρίστες ούτε και στους ξένους μελετητές να τις επισκεφτούν.


Κανένας δε γνωρίζει με βεβαιότητα για ποιο σκοπό κατασκευάστηκαν, φαίνεται όμως ότι προορίζονταν για τη φύλαξη των λειψάνων των Κινέζων αυτοκρατόρων, όπως συνέβαινε και με τους Φαραώ της Αιγύπτου. Το 1994, ο Hartwig Hausdorf, ερευνητής και συγγραφέας, πήρε με ειδική άδεια από τον Chen Jian Li, υψηλό αξιωματούχο της Κίνας, μια πρόσκληση να επισκευθεί τη συγκεκριμένη περιοχή. Ήρθε σε επαφή με αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου Bei Jing, ωστόσο αυτοί δεν ήθελαν να δώσουν στοιχεία και έκταση στο θέμα. Παρ’ όλα αυτά, ο Hausdorf κατάφερε να επισκευθεί τις πυραμίδες και να ανακαλύψει στις αναλύσεις στη περίμετρο του εδάφους τους, μια ανεξήγητη περιεκτικότητα υδραργύρου στο χώμα. Δυστυχώς, μετά την ανακάλυψη δεν μπόρεσε να ανανεώσει την άδειά του για τις έρευνες που πραγματοποιούσε. Άμεσα η κινέζικη κυβέρνηση φύτεψε ταχείας ανάπτυξης κωνοφόρα πάνω στις πυραμίδες, έτσι ώστε σε 20 χρόνια κανείς να μη μπορεί να πει εάν πρόκειται για πυραμίδες ή για φυσικούς λοφίσκους με δέντρα. Στους γύρω χώρους που περιβάλλουν τη Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα, με ύψος γύρω στα 300 μέτρα, η κυβέρνηση έφτιαξε μια βάση εκτόξευσης πυραύλων του διαστημικού προγράμματος της χώρας και φυσικά η περιοχή απαγορεύεται στους επισκέπτες.
Επίσης, εντύπωση στους αρχαιολόγους κάνουν κάποια αγαλματίδια που βρέθηκαν στη Κίνα, που μοιάζουν με την Αιγυπτιακή Σφίγγα και αποδεικνύουν κοινά πολιτισμικά αλλά και θρησκευτικά πιστεύω. Ομοιότητες υπάρχουν και με αγάλματα μυθικών πλασμάτων της αρχαίας Ελλάδας και της Βαβυλώνας.


Το 2006, πέντε τεράστιες θαμμένες πυραμίδες βρέθηκαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η Βοσνιακή Πυραμίδα του Ήλιου, με το ύψος 220 μέτρων, και η Βοσνιακή Πυραμίδα της Σελήνης, 190 μέτρα, είναι πολύ υψηλότερες από την Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, η οποία ήταν αρχικά 147.


Υπάρχουν επίσης πολλά βουνά που έχουν τέλειο σχήμα πυραμίδων, σε μυθικές διαστάσεις. Αν αυτά τα βουνά είναι όντος πυραμίδες, σίγουρα δεν χτιστήκαν από ανθρώπους. Το τεράστιο μέγεθός τους είναι απαγορευτικό και για κατασκευή σημερινής εποχής. Ακόμα όμως δεν έχει αναλάβει κανείς το έργο της ανασκαφής αυτών των βουνών για να διαπιστωθεί η αλήθεια, εκτός ενός που αναφέραμε πριν, η Βοσνιακή Πυραμίδα του Ήλιου. Μερικά από αυτά τα όρη είναι στο Piediluco και στη Μontevecchia στην Ιταλία, το Rtanj στη Σερβία, ο Ταΰγετος στην Ελλάδα, 2 όρη στο Vladivostok της Ρωσσίας, σε Κορέα και Ανταρκτική.


Αξιοπερίεργες είναι και οι τέλειες αποστάσεις τους. Η βοσνιακή Πυραμίδα του Δράκου, με τις άλλες δύο (ο ήλιος και το φεγγάρι) αποτελούν το ιδανικό τρίγωνο με απόσταση 2,2 χιλιομέτρων. Επίσης αν ενώσουμε με γραμμές, τη πυραμίδα της Βοσνίας με της Γκίζας, τις θαμμένες πυραμίδες της κεντρικής Ιταλίας μεταξύ τους και την θαμμένη πυραμίδα της Κροατίας στη Πούλα με την κορυφή του Ταΰγετου που μοιάζει με πυραμίδα, τότε σχηματίζονται 3 παράλληλες ευθείες με ίση απόσταση μεταξύ τους.


Ο Ηρόδοτος γράφει πως οι πυραμίδες κατασκευάστηκαν το 11.000π.Χ. περίπου, ο Άραβας Αλ Μασούντι γράφει πως κατασκευάστηκαν από τον Σείριο το 10.000π.Χ. Μήπως τα κτίσματα αυτά αποτελούν έργα ενός και μόνο πολιτισμού, υπερπροηγμένου κάποτε, αλλά εξαφανισμένου εδώ και χιλιάδες χρόνια ή μήπως είναι έργα μιας εξωγήινης φυλής που αποίκησε κάποτε τη Γη; Μυστήρια που παραμένουν άλυτα...
Η ομάδα του UFO’s & Aliens Truth (Greek community) μετά από τη παρουσίαση όλων αυτών των άγνωστων στοιχείων έως σήμερα, βγάζει το συμπέρασμα (με ένα μεγάλο ΊΣΩΣ μπροστά), ότι δεν αποκλείεται την ‘’Σκοτεινή εποχή’’ να υπήρχε συνύπαρξη με έναν εξωγήινο υπερπολιτισμό που οδήγησε την ανθρωπότητα σε μια τεχνολογική αλλά και πολιτισμική εξέλιξη που μάλλον είχε τραγικό τέλος γιατί οι αρχαίοι προγονοί μας δεν ήταν έτοιμοι γι΄αυτό το τόσο μεγάλο βήμα. Συνύπαρξη με εξωγήινο πολιτισμό δεν μαρτυρεί μόνο το παγκόσμιο φαινόμενο των πυραμίδων αλλά και οι κοινές πολιτισμικές συνήθειες αρχαίων λαών σε διαφορετικές ηπείρους, η ιστορία της χαμένης Ατλαντίδας, θεότητες σε όλο τον κόσμο που κατοικούσαν στους ουρανούς, τοιχογραφίες αλλά και εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα. Κανείς δεν γνωρίζει αν τα στοιχεία της συνύπαρξης με τους ‘’θεούς των ουρανών’’ καταστράφηκαν με την αποχώρησή τους ή αποκρύφτηκαν επιμελώς από κάποιους έως σήμερα. Γεγονότα και στοιχεία που δείχνουν αν οι ‘’θεοί των ουρανών’’, συνεχίζουν να μας παρατηρούν σιωπηλά ή να μας καθοδηγούν μυστικά. Ίχνη όμως έμειναν και οι πυραμίδες του κόσμου θα είναι πάντα εκεί για να μας θυμίζουν ότι κάτι, πέρα από κάθε λογική, συνέβαινε εκείνα τα χρόνια.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο που σε όλο το ηλιακό σύστημα έχουν ανακαλυφθεί πυραμίδες μόνο σε Γή και Άρη.


Δεν μπορεί να είναι τυχαίο επίσης, που οι πυραμίδες της Γκίζας αλλά και οι πυραμίδες του Άρη με το μεγάλο πρόσωπο στη Κυδωνία, να είναι χτισμένες με βάση τις αποστάσεις των αστερισμών του Ωρίωνα.
(Έρευνα: Harris Koutsiaftis)


( Οι φωτογραφίες μεγεθύνονται με ένα κλικ πάνω τους! )

 ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »