Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Το μυστικό της ποπ τραγουδίστριας Katy Perry. Εδωσα την ψυχή μου στον διάβολο για να πετύχω

Δείτε το Βίντεο με την ομολογία της... Γιατί κάποιοι θεωρούν αυτούς που τα φωνάζουν γραφικούς...
 




πηγη
makedonia-is-greece 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δικαστικός: «23 χρόνια έβλεπα πολιτικούς να αθωώνουν απατεώνες. Σαπίλα!» Βίντεο

Δηλώσεις φωτιά και αποκαλύψεις για τους πολιτικούς έκανε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Β. Φλωρίδης αποδίδοντας ουσιαστικά ευθύνες σε όλους εκείνους που κυβέρνησαν τη χώρα για το ότι αθωώνονταν απατεώνες.


Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1…












πηγη
makedonia-is-greece 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 35 ΕΩΣ 50 ΕΤΩΝ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.

 ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ...
ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ (ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ" ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΔΑ: ΒΙΨΠΘ-ΩΣ1: ΘΕΜΑ: Συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, λόγω αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων - https://drive.google.com/file/d/0B0WbKi9T7TbFVkl2V1lkY2pnRG8/edit?usp=sharing

" ... Το Υπουργείο Παιδείας, παρακαλείται να ενημερώσει άμεσα τους εποπτευόμενους φορείς του προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των συστάσεων και των μέτρων, ειδικότερα στην περίπτωση της άθλησης των παιδιών σε εξωτερικούς χώρους ... "

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ" ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:


    ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ;


ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ". ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ VIDEO ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.


Γιατί στο καλό ψεκάζουν; (ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ)



ΠΗΓΗ

makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Ε.Βενιζέλος "βάζει" τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ: ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!
Αποσύνδεσε το θέμα του ονόματος των Σκοπίων από τη διαδικασία εισόδου του κρατικού αυτού μορφώματος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποιώντας μια θεαματική στροφή στην ελληνική εξωτερική πολιτική και μάλιστα συμμετέχων σε ένα κυβερνητικό σχήμα του οποίου πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 εξαιτίας ακριβώς αυτού του ζητήματος: της ονομασίας δηλαδή των Σκοπίων.
Μάλιστα ο Ε. Βενιζέλος προχώρησε και σε δεύτερο ατόπημα κάνοντας λόγο για «ελληνική Μακεδονία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοικτός σε μια οποιαδήποτε άλλη «Μακεδονία» στα βόρεια σύνορά μας.
Αφορμή για τις περίεργες και ύποπτες αυτές δηλώσεις ήταν ερώτηση του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του ονόματος των Σκοπίων.
Αφού πρώτα θέλησε να αποστασιοποιηθεί από την απειλή βέτο που είχε κάνει γνωστή στα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ το 2008 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι ο Ε. Βενιζέλος είπε:
«Η Ελλάδα δεν προβάλλει αντιρρήσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ή στην Ε.Ε. επειδή είναι ανοιχτό το ζήτημα του ονόματος, επειδή θέλουμε να επιβάλλουμε την αλλαγή ονόματος. Η επίλυση του διεθνούς νομικού ζητήματος σε σχέση με το όνομα είναι υποχρέωση σεβασμού των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και γενικότερα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών». Και συμπλήρωσε: «Η ένταξη της γειτονικής μας χώρας στους νατοϊκούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς μπορεί να γίνει –και θα γίνει– μόνο όταν ισχύσουν όλα τα γενικά κριτήρια που ισχύουν για όλα τα υποψήφια κράτη μέλη, που επιδιώκουν τη συμμετοχή τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και πιο συγκεκριμένα στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Βέβαια τα κριτήρια αυτά κατά Ε. Βενιζέλο δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα του ονόματος παρά μόνο με ένα γενικό προσδιορισμό ενός πλαισίου συμπεριφορών και κριτηρίων
«τα κριτήρια αυτά, ειδικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σχηματοποιημένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι τα λεγόμενα γενικά πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης». είπε ο Ε. Βενιζέλος για να συνεχίσει λέγοντας:
«Αντίστοιχα είναι και τα κριτήρια που ισχύουν στο ΝΑΤΟ. Τα κριτήρια αυτά είναι ο σεβασμός της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, ο σεβασμός της περιφερειακής σταθερότητας, η συμβολή στους σκοπούς που έχει είτε η Ατλαντική Συμμαχία είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και τέτοιου είδους ζητήματα θέτουν όλα τα κράτη, για όλα τα υποψήφια κράτη».
Δηλαδή εν κατακλείδι απροσδιοριστίες ευρωπαϊκού θεσμικού δεδομένου αντί της καθαρής θέσης περί μη εισδοχής σε ΕΕ και ΝΑΤΟ εάν δεν έχει επιλυθεί πρώτα το θέμα του ονόματος, αλλά πολύ περισσότερο εάν αυτή εξακολουθεί να φέρει το όνομα πΓΔΜ.
Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε μεν την αδύναμη θέση μιλώντας και για «ελληνική Μακεδονία», λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο ΄΄Μακεδονία΄΄ που θα διαφοροποιεί σαφέστατα το κράτος αυτό από την ελληνική Μακεδονία και βεβαίως, θέλουμε ένα τέτοιο όνομα erga omnes, δηλαδή ένα όνομα για κάθε χρήση εσωτερική και διεθνή, διμερή και πολυμερή» δεν έθεσε όμως το παραπάνω ως όρο για την για την είσοδο των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ!
Με λίγα λόγια αυτό που είπε ο Ε. Βενιζέλος είναι μεν πως η Ελλάδα θα δεθχεί μια σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, αλλά αυτό δεν αποτελεί όρο για την είσοδο ή μη της χώρας αυτής σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αμφισβήτησε δηλαδή και ανατρέπει εκ των βάθρων το δόγμα Καραμανλή έτσι όπως αυτό εκφράστηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008.


Είχε προηγηθεί η επισήμανση του κ. Καμμένου ότι «στο Βουκουρέστι ο πρόεδρος Μπους πρότεινε στον τότε πρωθυπουργό της χώρας, στον κ. Κ. Καραμανλή, να γίνει δεκτή η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ με το όνομα ΄΄Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας΄΄ και η απάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδος ήταν ΄΄Όχι΄΄!». «Αυτή είναι η πάγια θέση της Ελλάδος»,
Ο Π. Καμμένος δήλωσε αντίθετος «με οποιαδήποτε χρήση του όρου ΄΄Μακεδονία΄΄» και τάχθηκε κατά της αποδοχής εκ μέρους της Ελλάδας του γεωγραφικού προσδιορισμού του ονόματος της γείτονος χώρας διότι, όπως είπε, «καταλήγει σε εθνικό προσδιορισμό και ουσιαστικά υπαναχωρεί η Ελλάδα από τις πάγιες θέσεις της», ενώ έθεσε θέμα είτε σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είτε δημοψηφίσματος «για να αποφασίσει ο λαός». 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

18 χρόνια από τη θυσία των αξιωματικών στα Ίμια


18 χρόνια από τη θυσία των αξιωματικών στα Ίμια Το χρονικό της κρίσης και τα αναπάντητα ερωτήματα της μοιραίας νύχτας.
Ιανουάριος του 1996. Ελλάδα και Τουρκία φτάνουν κοντά στην ένοπλη σύρραξη. Τρεις Έλληνες αξιωματικοί είναι νεκροί. Τι πραγματικά συνέβη όμως το μοιραίο εκείνο βράδυ που ξημέρωσε την 31η Ιανουαρίου;
Μετά τη λήξη του επεισοδίου ειπώθηκαν πολλά. Συνέβησαν πολλά περισσότερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο υπουργείο Εξωτερικών, σε διαβαθμισμένης προσπελάσεως υπόγεια του ελληνικού Πενταγώνου και σε άλλα κρίσιμα σημεία.
Πολλοί έκαναν λόγο για πολιτική ατολμία της τότε κυβέρνησης υπό την ηγεσία του κ. Κώστα Σημίτη ενώ κάποιοι απέδωσαν δειλία στον τότε πρωθυπουργό ο οποίος ευχαρίστησε και τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής.




Από αυτή την κρίση δεν βγήκε κερδισμένη ούτε η Τουρκία, που ισχυριζόταν ότι τα Ίμια της ανήκουν, ούτε η Ελλάδα η οποία αναγκάστηκε να αποσύρει τους στρατιώτες της. Ουσιαστικός παράγοντας και κερδισμένη πλευρά υπήρξαν οι ΗΠΑ.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
25 Δεκεμβρίου 1995: Το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του.
26 Δεκεμβρίου 1995: Το Λιμεναρχείο Καλύμνου ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι αν δεν παρέμβει ρυμουλκό, το τουρκικό πλοίο θα κινδυνεύσει.
27 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει την ελληνική πρεσβεία ότι, ανεξαρτήτως του ποιος θα ανελάμβανε τη διάσωση του πλοίου, υπήρχε θέμα γενικότερα με τις βραχονησίδες.
download 8
28 Δεκεμβρίου 1995: Δύο ελληνικά ρυμουλκά αποκολλούν το τουρκικό φορτηγό και το οδηγούν στο λιμάνι Κιουλούκ της Τουρκίας. Το πρωί της ίδιας μέρας ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος συντρίβεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Λέσβου, ύστερα από εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Με ελληνική βοήθεια, ο Τούρκος πιλότος διασώζεται.
29 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εκμεταλλεύεται την κατάσταση και επιδίδει ρηματική διακοίνωση στο αντίστοιχο ελληνικό, στην οποία αναφέρεται ότι οι βραχονησίδες Ίμια είναι καταχωρισμένες στο κτηματολόγιο Μουγκλά του νομού Μπουντρούμ (Αλικαρνασσού) και ανήκουν στην Τουρκία.
9 Ιανουαρίου 1996: Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά με καθυστέρηση, απορρίπτοντας τη διακοίνωση.
15 Ιανουαρίου 1996: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, που νοσηλεύεται στο "Ωνάσειο".
16 Ιανουαρίου 1996: Το Υπουργείο Εξωτερικών αντιλαμβανόμενο το παιγνίδι των Τούρκων και ζητά αυξημένα μέτρα επαγρύπνησης στην περιοχή των Ιμίων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
19 Ιανουαρίου 1996: Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκλέγει νέο πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.
26 Ιανουαρίου 1996: Ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός της αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Ιμίων, υψώνει την ελληνική σημαία στο ένα νησί, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου, τον ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού. Θα κατηγορηθεί αργότερα από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αυτός που έριξε λάδι στη φωτιά.
27 Ιανουαρίου 1996: Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας "Χουριέτ" στη Σμύρνη μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της "Χουριέτ", με τους Τούρκους να πανηγυρίζουν για την ελληνική αποτυχία.
28 Ιανουαρίου 1996: Το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού "Αντωνίου" κατεβάζει την τουρκική σημαία και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά. Η πολιτική εντολή προς τους Έλληνες στρατιωτικούς είναι να αποφευχθεί κάθε κλιμάκωση της ένταση.
29 Ιανουαρίου 1996: Ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς τη Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ ζητά διαπραγματεύσεις για το καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου. Τουρκικά πολεμικά παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησιάζουν τα Ίμια. Γίνονται διαβήματα από την Ελλάδα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.
30 Ιανουαρίου 1996: Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Του εκφράζει την ελληνική θέση ότι η χώρα μας δεν επιθυμεί την ένταση, αλλά εφόσον προκληθεί θα αντιδράσει δυναμικά.Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να αποσύρει το άγημα, όχι όμως και την ελληνική σημαία. Στα Ίμια σπεύδουν τα πολεμικά πλοία «Ναυαρίνο» και «Θεμιστοκλής». Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι υπάρχουν και άλλα νησιά του Αιγαίου με ασαφές νομικό καθεστώς και δεν αποδέχεται την ελληνική πρόταση (αποχώρηση του αγήματος, όχι και της σημαίας).
newego LARGE t 1101 54026010
31 Ιανουαρίου 1996 - Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ
00:00: Συγκαλείται σύσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, φθάνει καθυστερημένα, επειδή παίρνει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή.
01:40: Στο ΓΕΕΘΑ καταφθάνουν πληροφορίες ότι Τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια.
04:30: Ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού απογειώνεται από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» για να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.
04:50: Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αναφέρει ότι εντόπισε περί τους 10 Τούρκους κομάντος με τη σημαία τους. Δίνεται εντολή να επιστρέψει στη βάση του κι ενώ πετά μεταξύ των βραχονησίδων Πίτα και Καλόλιμνος αναφέρει βλάβη και χάνεται από τα ραντάρ.
Δυστυχώς αργότερα θα ανασυρθούν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός. Όσον αφορά τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί μία σίγουρη απάντηση.
images 3
Η επίσημη άποψη του ελληνικού κράτους ήταν ότι το σκάφος κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου.
Ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχει ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους Τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί και ότι το γεγονός αποκρύφτηκε, προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.
06:00: Οι Αμερικανοί διά του Υφυπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιβάλλουν και στις δύο πλευρές τη θέληση τους. «No ships, no troops, no flags» διαμηνύουν ή σε πιο κομψή διπλωματική γλώσσα να ισχύσει το status quo ante. Μέχρι το μεσημέρι της 31ης Ιανουαρίου 1996 τα πλοία, οι στρατιώτες και οι σημαίες είχαν αποσυρθεί από τα Ίμια.
Πολιτικές σκοπιμότητες ή προδοσία; Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλήρωσαν με τις ζωή του τρία Ελληνόπουλα.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Το VMRO-DPMNE επανεμφάνισε τον Ήλιο της Βεργίνας

«Φωτό από το σημερινό δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων, Dnevnik»

Ιανουάριος 30, 2014.

Στην εκδήλωση μνήμης, στο νεκροταφείο του Μοναστηριού- Μπίτολα, για τον Πάβλε Σάτεφ, «τον γίγαντα πατριώτη, τον επαναστάτη, το δημοσιογράφο, που αφιέρωσε όλη του ζωή στην ιδέα της ελευθερίας», δεν υπήρχε η επίσημη σημαία του σκοπιανού κράτους, αλλά έκανε πάλι την εμφάνισή της, από τη νεολαία του κόμματος του Γκρούεφσκι, η σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Τον Σκοπιανό «πατριώτη» που θάφτηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1951 στο νεκροταφείο του Μοναστηριού, τίμησε ο δήμαρχος της πόλης και η νεολαία του VMRO-DPMNE.

--
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΑΣΙΝΙΣΟΥΝ !!

Παναγιωτης Μανικης & φυσικη καλλιέργεια επιπλέον στοιχεια μετα απο πολλα ερωτηματα που ειχα.
Καντε "βομβες" απο σπορους και ριξτε λοιπον.

Διάβρωση εδάφους, πλημμύρες, κατολισθήσεις, ταπείνωση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, μείωση του οξυγόνου της ατμόσφαιρας, σταδιακή αύξηση της



 θερμοκρασίας του πλανήτη και μετατροπή εύφορων εκτάσεων σε ερήμους: Το βαρύ τίμημα του “δάσους που χάνεται”.


Στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού οικολογικού προβλήματος και στην προσπάθεια ξαναπρασινίσματος των έρημων περιοχών ο Fukuoka
 (εμπνευστής της φυσικής καλλιέργειας) ανέπτυξε μια μέθοδο που έχει σαν βάση τη φυσική καλλιέργεια.

Λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά:

“ Όταν βρέθηκα στη έρημο στις ΗΠΑ κατάλαβα ξαφνικά ότι η βροχή δεν πέφτει από τον ουρανό, πηγάζει από το ίδιο το έδαφος.

Οι έρημοι δεν σχηματίζονται επειδή δεν υπάρχει βροχή. Μάλλον η βροχή παύει να πέφτει επειδή έχει εξαφανιστεί η βλάστηση. Η κατασκευή ενός φράγματος στην έρημο είναι μια προσπάθεια να θεραπεύσουμε τα συμπτώματα της ασθένειας αλλά δεν είναι η στρατηγική που θα αυξήσει τις βροχοπτώσεις. Πρώτα θα πρέπει να μάθουμε πως να αποκαταστήσουμε τα παλιά δάση. ”
Η μέθοδος έγκειται στην ταυτόχρονη σπορά σπόρων δασικών δένδρων, θάμνων, καρποφόρων δένδρων, φυτών χλωρής λίπανσης, λαχανικών και δημητριακών πριν αρχίσει η εποχή των βροχών. 

Για να προστατευθούν αυτοί οι σπόροι από τα πουλιά και από τα τρωκτικά γενικά κάνουμε σβώλους από άργιλο.

Ένα χρόνο μετά τη σπορά τα φυτά που θα έχουν επιβιώσει είναι αυτά που ταιριάζουν σε εκείνο το έδαφος και κλίμα. Σπέρνοντας μια μεγάλη ποικιλία σπόρων μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι κάποιοι θα βλαστήσουν όσο κακές κι αν είναι οι συνθήκες.

Ο πιο γρήγορος, οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για το ξαναπρασίνισμα της χώρας και ολόκληρου του πλανήτη είναι να σπείρουμε με αεροπλάνα μια μεγάλη ποικιλία σπόρων που είναι προστατευμένοι μέσα σε σβώλους από αργιλόχωμα.





Ο Fukuoka έχει αφιερώσει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στο ξαναπρασίνισμα των ερήμων με αποτελέσματα θετικά όπως στην περίπτωση της Ινδίας. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, όμως σε μικρές εκτάσεις.


Ιδιαίτερα για να ανακοπεί η επέκταση της ερημοποίησης προς την Κεντρική Ευρώπη είναι ανάγκη να ξαναπρασινίσουμε τους γυμνούς λόφους και τα βουνά σε όλες τις χώρες της Μεσογείου ως το Ιράν – Ιράκ.

Ο Fukuoka εκφράζοντας το ενδιαφέρον του έχει συμμετάσχει ο ίδιος προσωπικά σε παρόμοιες προσπάθειες που έγιναν στη περιοχή της λίμνης Βεγορίτιδας τον Μάρτιο του 98, τον Νοέμβριο του 98, τον Μάρτιο του 99.

Επειδή απαιτούνται μεγάλες ποσότητες σπόρων, κάθε προσφορά σε σπόρους αδιακρίτως θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας.


Για οποιεσδήποτε πληροφορίες:
Τηλ. 0381/27312 από 6 – 9 μ.μ. κ. Παναγιώτη Μανίκη.

meli-lithaion

Διαβάστε περισσότερα » »

Φρίκη τεχνολογίας:Η πιο φονική σφαίρα που έχει κατασκευαστεί ποτέ,«υπόσχεται» ολική καταστροφή των ζωτικών οργάνων(ΒΙΝΤΕΟ)

Μία νέα εποχή ανατέλλει στην αναπτυσσόμενη -με καλπάζοντα ρυθμό- αγορά της οπλοχρησίας και των πυρομαχικών! Μία νέα σφαίρα η οποία λέγεται πως είναι τόσο θανατηφόρα, που δεν θα χρειαστεί δεύτερη για να επιφέρει το θάνατο.

H ονομασία της: Radically Invasive Projectile που, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει «Ριζικά Παρεισφρητικό Βλήμα» και κατασκευάστρια εταιρεία η G2 Research, με έδρα την Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ο λόγος; Το γεγονός ότι είναι έτσι κατασκευασμένη, ώστε να προκαλεί εννέα διαφορετικά κανάλια τραύματος, διαλύοντας -κυριολεκτικά και ολοκληρωτικά- όλα τα ζωτικά όργανα του θύματος. Με άλλα λόγια, εκεί όπου οι στάνταρντ σφαίρες διαπερνούν το στόχο, αυτή είναι σχεδιασμένη να προκαλεί πολλαπλά θανατηφόρα εσωτερικά τραύματα.

«Θαυμάστε» το νέο προϊόν στα βίντεο που ακολουθούν:








πηγη
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

Να γιατί δεν πρέπει να ανεβάζουμε τις φωτογραφίες των παιδιών μας στα social media

0b59c1e40eafa756f773256daa56c927_LΠολλοί γονείς αναρτούν συχνά οικογενειακές φωτογραφίες και ιδιαίτερα φωτογραφίες των παιδιών τους. Είναι όμως σωστό;
Με την έξαρση όμως των κοινωνικών μέσω δικτύωσης, οι φωτογραφίες των παιδιών σας μπορούν εύκολα να παρθούν από αγνώστους, χωρίς την άδεια σας, για διαφήμιση. Ακόμα χειρότερα όμως, τις φωτογραφίες μπορούν να εκμεταλλευτούν πορνογραφικές ιστοσελίδες αλλά και άνθρωποι που κάνουν cyberbulling.
Ένα παράδειγμα, αποτελεί η διάσημη μαμά και μπλόγκερ Χέδερ Σπορ, που επικοινώνησε με την αστυνομία για μια απλή και αθώα φωτογραφία του παιδιού της, που βρήκε σε μια ιστοσελίδα με τίτλο «άσεμνες φωτογραφίες παιδιών». Η αστυνομία της απάντησε με ένα γράμμα πως «Δυστυχώς, αθώες φωτογραφίες παιδιών, είναι πολύ ελκυστικές για μερικούς ανθρώπους».
Σύμφωνα με μια πρόσφατη Αμερικάνικη έρευνα, το 73% των παιδιών στις Ευρωπαϊκές χώρες, «υπάρχουν» στο ίντερνετ μέχρι την ηλικία των δυο! Αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες υπερηχογραφήματος της εγκυμοσύνης σε ποσοστό 33%, διευθύνσεις e-mail με ποσοστό 7% και καθημερινές φωτογραφίες που αναρτώνται από τους γονείς.
Ωστόσο, οι φωτογραφίες δεν αναρτώνται μόνο από γονείς. Από τις μαμάδες που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο το 33% ανεβάζει φωτογραφίες των νεογέννητων τους ή των μωρών τους. Το υπόλοιπο ποσοστό συμπληρώνεται από συγγενείς και οικογενειακούς φίλους που έχουν την ελευθερία να μοιράζονται τις φωτογραφίες online.
Γενικά, μια φωτογραφία μπορεί να θεωρηθεί «αθώα» από τους γονείς αλλά για κάποιους άλλους είναι υλικό εκμετάλλευσης.
Πώς να προστατέψετε τις ηλεκτρονικές σας φωτογραφίες.
Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των φωτογραφιών που αναρτείτε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
-Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου του κάθε κοινωνικού δικτύου που αναρτείτε φωτογραφίες στο μέρος που αφορά τις φωτογραφίες και την εκτύπωσή τους. Διαφορετικά μπορεί ακούσια να δώσετε άδεια σε άλλες ιστοσελίδες ή χρήστες να πάρουν τις φωτογραφίες σας.
-Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας των φωτογραφιών. Ο καλύτερος τρόπος για να τις προστατέψετε, είναι να μειώσετε αυτούς που επιτρέπεται να τις δουν. Επίσης, μερικές ιστοσελίδες έχουν την επιλογή να κρατάτε τις φωτογραφίες σας «κρυφές» από τις μηχανές αναζήτησης.
-Τοποθετήστε το δικό σας copyright κάτω από κάθε φωτογραφία, δηλαδή μια ηλεκτρονική σας υπογραφή όπως μια λέξη ή ένα logo. Επίσης μπορείτε να κατοχυρώσετε το σήμα σας διεθνώς με απλές διαδικασίες μέσω εταιρειών.
-Αποφύγετε να βάζετε λεπτομέρειες του παιδιού σας κάτω από κάθε φωτογραφία, όπως ονοματεπώνυμα, σχολεία ή γεωγραφικές τοποθεσίες.

mothersblog
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »