Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τώρα κόβουν και τις αποδείξεις από σούπερ μάρκετ

Κατάργηση της αναγνώρισης των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ εξετάζει το ΥΠΟΙΚ. Τα εναλλακτικά σενάρια
Εισηγήσεις για αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα πάρει το δρόμο για την βουλή μέσα στον Οκτώβριο, σε μία προσπάθεια να τονωθεί το κίνημα των αποδείξεων που εκτιμάται ότι θα εξασθενήσει μετά την κατάργηση του μπόνους.
Όπως επισημαίνουν τόσο από το υπουργείο όσο και από την αγορά, δεν είναι σωστό να έχουν την ίδια αξία οι αποδείξεις από καταστήματα όπως τα σούπερ μάρκετ που τις εκδίδουν ακόμα και για μικροποσά, με τις αποδείξεις από κλάδους που πρωταγωνιστούν σε φαινόμενα φοροδιαφυγής, κυρίως στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατροί, ηλεκτρολόγοι, συνεργεία κ.ά.).
Υπενθυμίζεται ότι για να αναγνωρισθεί το -νέο- αφορολόγητο όριο των 8.000 ευρώ, οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος τους. Δηλαδή, μισθωτός με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 5.000 ευρώ.
Στο τραπέζι είναι τα εξής σενάρια:
* Κατάργηση της αναγνώρισης των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ ή μείωση του ποσοστού στο 50%, δηλαδή για αγορές αξίας 100 ευρώ να αναγνωρίζονται τα 50.
Αυτό το μέτρο, αν προχωρήσει, εκτιμάται ότι θα πλήξει κυρίως τους φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για την αγορά τροφίμων και δεν θα μπορούν να καλύψουν το αφορολόγητο όριο.
* Αύξηση του ποσοστού αναγνώρισης για τις αποδείξεις από κλάδους όπου παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή. Ενδεχομένως, το ποσοστό αυτό να αυξάνεται μέχρι και το 200% (δηλαδή αποδείξεις 100 ευρώ να υπολογίζονται για 200), εφόσον το υπουργείο αποφασίσει την πλήρη κατάργηση για τα σούπερ μάρκετ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΑ ΜΟΤΟ ΚΡΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα » »

Στις φλόγες τυλίχτηκε τουριστικό σε σήραγγα της Καστανιάς

Το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς, ωστόσο ευτυχώς κανείς από τους 41 επιβαίνοντες δεν έπαθε το παραμικρό και το ταξίδι τους προς την Hπειρο και τα Επτάνησα συνεχίστηκε με άλλο λεωφορείο.


Στο περιστατικό επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την περίπτωση να υπήρχαν τραυματίες και περιπολικά της Τροχαίας, που διέκοψαν την κυκλοφορία από τον κόμβο Βέροιας και εξέτρεπαν την κυκλοφορία από την παλιά Εθνική Οδό Βέροιας - Κοζάνης, μέσω Καστανιάς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Νέα Ζηλανδία βράβευσε ελληνικό χωριό για τα σουβλάκια του!

Όχι μην πάει ο νους σας στη Λιβαδειά αλλά σε ένα χωριό της Χαλκιδικής το οποίο διάσημο για τα σουβλάκια του και μάλιστα βραβεύτηκε από τη Νέα Ζηλανδία!
Ο λόγος για τον Άγιο Πρόδρομο, που μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι το πιο γνωστό μέρος της Βόρειας Ελλάδας, όπου μπορεί κάποιος να γευτεί μοναδικά σουβλάκια.
Μάλιστα, τα σουβλάκια του Αγίου Προδρόμου έχουν αποκτήσει τέτοια φήμη, που έχει φτάσει έως και τη Νέα Ζηλανδία, όπου βραβεύτηκαν πριν από χρόνια από την τοπική κυβέρνηση!
Οι μισοί από τους συνολικά 500 κατοίκους του χωριού ασχολούνται με εργασίες που αφορούν τα σουβλάκια- την παρασκευή και πώλησή τους στους επισκέπτες. Είτε είναι κτηνοτρόφοι, είτε έχουν ταβέρνες, κρεοπωλεία, φούρνους και μανάβικα, με κύριο στόχο να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες και να εξυπηρετούν τους επισκέπτες...

Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού έχουν στηθεί περίπου είκοσι παραδοσιακές γραφικές ταβέρνες, όπου οι τουρίστες μπορούν να γευτούν το ξακουστό σουβλάκι Αγίου Προδρόμου, τα τοπικά γλυκά και το μέλι.
"Δεν εργάζονται (στις ταβέρνες αυτές) άνθρωποι μόνο από το δικό μας το χωριό, αλλά και από γειτονικά χωριά βρίσκουν δουλειά", δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδιοκτήτης ταβέρνας του χωριού, Μιλτιάδης Βατζόλας.
Η συνταγή παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ενώ η παρασκευή τους γίνεται με ντόπια κρέατα.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής, το σουβλάκι είναι τέχνη, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Είναι συνώνυμο με την ιστορία του τόπου, είναι τρόπος ζωής…
Ο Άγιος Πρόδρομος, σε απόσταση 50 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και μόλις 14 χλμ από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, αποτελεί την ιδανική στάση για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Άγιο Όρος και το βουνό Χολομώντα.
"Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να περάσει ποιοτικό χρόνο, απολαμβάνοντας τη φύση, τα ιστορικά μνημεία, αλλά και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών από τους κατοίκους, που ασχολούνται με τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο τόπος είναι ευλογημένος και αποτελεί προορισμό τόσο για τους Θεσσαλονικείς, όσο και για τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό", πρόσθεσε ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.
Στα αξιοθέατα του τόπου είναι και το ποτάμι, που διασχίζει το χωριό και περιβάλλεται από άγρια βλάστηση. Σημαντική είναι η αναφορά για το εξωκλήσι του Αγίου Προδρόμου, το οποίο είναι ένα από τα μεταβυζαντινά εξωκλήσια της Χαλκιδικής και έχει σημαντική αξία για τους κατοίκους, που διοργανώνουν μεγάλο πανηγύρι στις 29 Αυγούστου.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε ιός που «τρώει» καρκινικά κύταρα!

Το επίτευγμα, που χαρακτηρίστηκε παγκόσμια ιατρική «πρωτιά», αν και βασίστηκε σε μια μικρή κλινική δοκιμή σε 23 άτομα, ελπίζεται ότι ανοίγει το δρόμο για μια νέου τύπου επαναστατική καταπολέμηση των όγκων στο μέλλον, με την «στρατολόγηση» ιών που θα επιτίθενται ταυτόχρονα σε πολλές μεταστάσεις, χωρίς να προκαλούν παρενέργειες όπως άλλες θεραπείες.
Η αξιοποίηση των ιών κατά του καρκίνου δεν αποτελεί νέα ιδέα, όμως η τεχνική συναντά δυσκολίες, που αφορούν κυρίως τη σωστή στόχευση και τη διασφάλιση ότι οι ιοί δεν θα εξοντώσουν «και τα χλωρά μαζί με τα ξερά».
Το νέο επίτευγμα ακριβώς επιτρέπει στους ογκολόγους να αισιοδοξούν ότι οι ιοί αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη θεραπευτική μέθοδο,στο βαθμό που βελτιώνεται η «χειραγώγησή» τους...

Οι Καναδοί και Αμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Μπελ του πανεπιστημίου της Οτάβα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, τροποποίησαν γενετικά ένα ιό που χρησιμοποιείται συνήθως για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της ευλογιάς και ο οποίος αναπαράγεται χρησιμοποιώντας ένα χημικό «μονοπάτι», που είναι κοινό με αυτό σε μερικές μορφές καρκίνου.
Ο ιός (JX-954) εγχύθηκε σε διάφορες δόσεις στο αίμα 23 καρκινοπαθών με πολλαπλές μεταστάσεις σε διάφορα όργανα. Από τους οκτώ που πήραν την μεγαλύτερη δόση, στους επτά ο ιός αναπαράχθηκε μόνο σε καρκινικό ιστό και όχι σε υγιή.
Η «μόλυνση» των ασθενών με τον τροποποιημένο ιό εμπόδισε την περαιτέρω ανάπτυξη των όγκων στους ασθενείς, αλλά δεν θεράπευσε τον καρκίνο τους.
Οι ασθενείς έλαβαν μόνο μια δόση, καθώς η κλινική δοκιμή ήταν περιορισμένου εύρους και αποσκοπούσε κατ’ αρχήν στον έλεγχο της ασφάλειας του ιού, αν και οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα είναι δυνατό να αυξήσουν μελλοντικά τη δοσολογία χορήγησης του ιού.
Οι παρενέργειες ήσαν γενικά πολύ ελαφριές και παροδικές (τύπου 24ωρης γρίπης) και όχι σοβαρές και μακρόχρονες όπως στην χημειοθεραπεία.
Σύμφωνα πάντως με τον καθηγητή Μπελ (που είναι και επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρίας βιοτεχνολογίας Jennerex Inc, η οποία εμπλέκεται στις δοκιμές με τον ιό), η έρευνα βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της στάδια, εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος:«Πιστεύω ότι μια μέρα οι ιοί και άλλες βιολογικές θεραπείες θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά την προσέγγιση μας για την θεραπεία του καρκίνου».
Σε επόμενο στάδιο, οι ερευνητές θα κάνουν μια νέα μεγαλύτερη κλινική δοκιμή της πειραματικής θεραπείας με 120 ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του ήπατος.
Επειδή μερικά είδη αυτού του συγκεκριμένου καρκίνου προκαλούνται από ιούς (όπως της ηπατίτιδας Β), πιστεύεται ότι το ήπαρ ίσως είναι πιο «ευάλωτο» σε ένα δεύτερο ιό (τον τροποποιημένο) και άρα ένας όγκος σε αυτό το όργανο θα μπορούσε να θεραπευτεί πιο εύκολα με τη νέα μέθοδο.
Οι άλλες υπάρχουσες τεχνικές θεραπείας με ιούς, είτε απαιτούν την απευθείας εισαγωγή του ιού στον όγκο (άρα δεν βοηθάνε στις μεταστάσεις), είτε τη συνοδευτική χρήση χημειοθεραπείας.
«Είναι η πρώτη φορά στην ιατρική ιστορία που μια θεραπεία με ιούς αποδείχτηκε ότι με συνέπεια και επιλεκτικότητα αναπαράγεται σε καρκινικό ιστό, μετά από ενδοφλέβια έγχυση σε ανθρώπους. Η ενδοφλέβια εισαγωγή του ιού είναι κρίσιμη για την θεραπεία του καρκίνου, επειδή μας επιτρέπει να στοχεύσουμε όγκους σε όλο το σώμα, αντίθετα με όταν στοχεύουμε μόνο απευθείας συγκεκριμένους όγκους».
Σε μια συναφή εξέλιξη, ερευνητές του πανεπιστημίου της Φλόριντα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ιατρικής χημείας «ACS Medicinal Chemistry Letters» της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, τροποποίησαν μια τοξική χημική ουσία, την απρατοξίνη.
Παράγεται από μικροσκοπικά θαλάσσια μικρόβια (κυανοβακτήρια) και με επιτυχία την χρησιμοποίησαν σε εργαστηριακές δοκιμές με ποντίκια για να καταστρέψουν κύτταρα από καρκινικούς όγκους στην περιοχή του εντέρου.
Τα πειράματα έδειξαν ότι, ακόμα και σε υψηλές δόσεις τα πειραματόζωα δεν αντιμετώπισαν σοβαρές παρενέργειες και η τοξική δράση της ουσίας περιορίστηκε στα καρκινικά κύτταρα.
Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή ιατρικής χημείας Χέντρικ Λούες, ευελπιστούν ότι η έρευνά τους, που βρίσκεται στα πρώτα της στάδια, θα οδηγήσει σε ένα νέο αντικαρκινικό φάρμακο.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Βάλανε φωτιές για να...φυτρώσουν φωτοβολταϊκά!

Τι λένε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής


Πολλές φωτιές φέτος μπήκαν από εμπρηστές σε βουνά, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί αργότερα φωτοβολταϊκά! Αυτό υποστηρίζουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής. Και εξηγούν: Σε σημείο που πέρασε φωτιά τα προηγούμενα χρόνια, εμφανίστηκαν ανεμογεννήτριες. Αυτές, δεν... ευδοκιμούσαν σε....
δάση. Μόνο σε φαλακρά βουνά. Οι φετινές καμένες περιοχές, όσες είναι προσβάσιμες, προτείνονται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών!
Εκεί φυτρώνουν φωτοβολταϊκά. Δεν σταματά η ευρηματικότητα του Ελληνα. Πριν από ένα χρόνο, έκαναν ουρές στις αιτήσεις για φωτοβολταϊκά. Εργολάβοι ηλεκτρολόγοι, κατέθεταν 100-100 για λογαριασμό μεγάλων εταιριών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκάνδαλο σοκ στο ΙΑΣΩ: Μέλος του ΔΣ σπρώχνει νεαρές μαίες στη «πορνεία»

Ένα σκάνδαλο μεγατόνων έχει κάνει άνω κάτω την γυναικολογική κλινική «ΙΑΣΩ» και έχει κάνει πολλές γυναίκες να χάσουν τον ύπνο τους, αλλά πολύ περισσότερο την αξιοπρέπειά τους. Πρωταγωνιστής του πρωτοφανούς σκανδάλου είναι γνωστός γυναικολόγος, ο οποίος μάλιστα έχει και θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου. Θύματα του είναι αρκετές νεαρές μαίες.

Το ανθρωπόμορφο τέρας, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και το πτυχίο του «παίζει» με τα όνειρα μικρών κοριτσιών, που περνώντας το κατώφλι του νοσοκομείου ονειρεύονται μια καριέρα στο τομέα της νοσηλευτικής, αλλά εν τέλει καταλήγουν να προσφέρουν «σεξουαλικές υπηρεσίες» στους φίλους του γυναικολόγου. Πως δρα ο προαγωγός «ιατρός»;

Όταν εντοπίσει μια νεαρή εργαζόμενη του νοσοκομείου την πλησιάζει και της τάζει επαγγελματική βοήθεια. Με πρόσχημα ότι μπορεί να της βρει μια δεύτερη δουλειά, «γραμματειακής υποστήριξης» όπως ευθαρσώς της λέει, την στέλνει σε φίλο του επιχειρηματία. Γρήγορα όμως το θύμα ανακαλύπτει πως η… γραμματειακή υποστήριξη που της είχαν τάξει, δεν είναι κάτι άλλο παρά να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες στους πλούσιους φίλους του γιατρού.

Το δράμα της γυναίκας του

Ο προαγωγός-γυναικόλόγος (το όνομα του οποίου βρίσκεται στη διάθεση του Gossip-tv.gr) δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο και η συμπεριφορά του προς τη σύζυγο του και μητέρα των παιδιών του αποδεικνύει πως πρόκειται για ένα απόβρασμα της κοινωνίας, επικίνδυνο για όποιον βρίσκεται μπροστά του. Πριν από λίγους μήνες έφτασε στα αυτιά της συζύγου η δράση του άντρα της που αποκαλύπτει σήμερα το Gossip-tv. Το σοκ ήταν μεγάλο, ο οργανισμός της δεν άντεξε, κατέρρευσε και η διάγνωση του θεράποντος ιατρού της ήταν: καρκίνος! Ούτε αυτό όμως έκανε τον γυναικολόγο να σταματήσει το… νταβατζηλίκι. Το αντίθετο μάλιστα: ο μαστροπός-γιατρός συνεχίζει ακόμα και σήμερα την δράση του, παίζοντας με τον χειρότερο τρόπο με την ζωή και τα όνειρα των γυναικών, που αλλιώς φαντάζονταν τη ζωή τους τελειώνοντας την σχολή της νοσηλευτικής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τροχαίο μέσα στην πόλη της Πτολεμαϊδας

Τροχαίο  ατύχημα   συνέβη   στις  8.30  μμ  στην  συμβολή    ανανία  νικολαϊδη  και ιασονίδου   όπου  εμπλακήκανε  τρία  οχήματα   ευτυχώς  μονό  μια  υλικές  ζημιές   και  μικρό  τραυματισμούς . Τα  αίτια  είναι  η  παραβίαση  προτεραιότητας
Διαβάστε περισσότερα » »

Aγριαγκινάρα: «πόλος έλξης» για τη βιοποικιλότητα

«Μαγνήτης» βιοποικιλότητας αποδεικνύεται η καλλιέργεια αγριαγκινάρας στην Ελλάδα, αφού στο χώρο όπου αναπτύσσεται φιλοξενεί ακόμη και πεταλούδες Αφρικής, που αναπαράγονται την άνοιξη πάνω στα φύλλα της.

Αυτό το γεγονός, μάλιστα, τράβηξε την προσοχή της ομάδας του National Geographic, που εντυπωσιάστηκε από το θέαμα, όπως λέει ο επικεφαλής του γνωστού περιοδικού στη χώρα μας Νίκος Μάργαρης.



Επειδή η αγριαγκινάρα είναι η ίδια ζιζάνιο, εξηγεί ο κ. Μάργαρης, όχι μόνο επιβιώνει χωρίς λιπάνσεις και αρδεύσεις, αλλά παράλληλα δείχνει να δημιουργεί στις καλλιέργειές τις ιδιαίτερα μεγάλη βιοποικιλότητα.

Πιο συγκεκριμένα, το λουλούδι της αγριαγκινάρας, προσελκύει μεγάλο αριθμό εντόμων, τα οποία το γονιμοποιούν, τρεφόμενα από το νέκταρ του.

Στη συνέχεια αυτά τα έντομα προσελκύουν μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών πουλιών, τα οποία εγκαθίστανται στις καλλιέργειες, όπου και κατασκευάζουν τις φωλιές τους.

Στα θετικά της αγριαγκινάρας πρέπει να προστεθεί ότι δεν έχει ανάγκη αρδεύσεων, γεγονός που σημαίνει ότι προστατεύει τους υδατικούς πόρους, ενώ θεωρείται ένα από τα λίγα ενεργειακά φυτά που εγγυώνται θετικά για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Tο όραμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την παραγωγή του «πράσινου ελληνικού πετρελαίου», με τη καλλιέργεια του ενεργειακού φυτού της αγριαγκινάρας, έχει μπει σε τροχιά παραγωγής από εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της «πράσινης ενέργειας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο πυρετός του «πράσινου πετρελαίου» έχει κυριεύσει τον θεσσαλλικό κάμπο, όπου ήδη έχουν καλλιεργηθεί 17.000 στρέμματα.

Ο στρατηγικός στόχος είναι μέχρι και τον Οκτώβριο να έχουν καλλιεργηθεί 100.000 – 150.000 στρέμματα με αγριαγκινάρα.

Για την τριετία, ο στόχος που έχει τεθεί είναι η καλλιέργεια 300.000 στρεμμάτων που μαζί με άλλα γεωργικά υπολείμματα (άχυρο, πριονίδια κ.ά.) θα δώσουν την πρώτη ύλη για παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Η εταιρεία που υλοποίησε την ιδέα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρέχει συμβόλαια για την καλλιέργεια της αγκινάρας για πάνω από 10 χρόνια.

Σε αντίθεση με άλλες καλλιέργειες, το εν λόγω ενεργειακό φυτό έχει πολύ μικρό κόστος παραγωγής.

Επίσης, η αγκινάρα εκμεταλλεύεται άριστα τις χειμερινές βροχές, δίνει υψηλές αποδόσεις χωρίς άρδευση.

Η απόδοση ξηρής ουσίας κυμαίνεται από 1.200 – 1.600 κιλά σε μη αρδευόμενα χωράφια, ενώ με 2 – 3αρδεύσεις από τα μέσα Απριλίου μέχρι το τέλος Μαΐου, οι αποδόσεις κυμαίνονται από 2.000 – 2.500 κιλά ξηρής ουσίας ανά στρέμμα, ενώ συχνά η στρεμματική απόδοση φτάνει και τα 3.000 κιλά.
Με βάση την τιμή ζήτησης του προϊόντος από χώρες του εξωτερικού, τουλάχιστον 200 ευρώ ο τόνος, η αντικατάσταση χωραφιών που σήμερα καλλιεργούνται με σιτάρι, για παράδειγμα, με αγριαγκινάρα θα αποδώσει στον αγρότη ένα πρόσθετο ακαθάριστο κέρδος της τάξης των 80 έως 100 ευρώ το στρέμμα, ενώ η απόσβεση της μονάδας μετατροπής της βιομάζας σε πελλέτες μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 5 χρόνια.
econews

Η ιστορία της αγριαγκινάρας

Η αγριαγκινάρα ανήκει στην οικογένεια Asteraceae και λέγεται ότι ήταν από τα αγαπημένα εδέσματα των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων. Άλλες ονομασίες της είναι αγριαντζινάρα ή τρουμπελίνα. Ο Θεόφραστος αναφέρει ότι την έφεραν οι Έλληνες από τη Σικελία.

Πρόκειται για έναν πολυετή θάμνο, που μπορεί να φτάσει τα τρία μέτρα ύψος. Η ρίζα της είναι εύρωστη και βαθιά, τα στελέχη όρθια, χοντρά με αυλακώσεις. Τα φύλλα έχουν λευκο-πράσινο χρώμα, είναι αντίθετα, λογχοειδή, σύνθετα, με ισχυρό κεντρικό νεύρο, βαθιά διαιρεμένα, με αγκάθια. Οι ανθοφόροι βλαστοί βγαίνουν από τις μασχάλες των φύλλων και καταλήγουν σε ωοειδείς ταξιανθίες, που η βάση τους καλύπτεται από λεία βράκτια φύλλα, που επικαλύπτονται, σχηματίζοντας μια σαρκώδη ανθοδόχη τα εξωτερικά και τα μεσαία καταλήγουν σε αγκάθι. Τα βράκτια φύλλα της είναι μικρά, σε αντίθεση με τα βράκτια της καλλιεργούμενης αγκινάρας, που είναι μεγαλύτερα και χωρίς αγκάθια.

Τα ανθίδια είναι πολλά (300-400), σωληνοειδή, ερμαφρόδιτα, με πέταλα πορφυρά ή μοβ. Τα άνθη της αγκινάρας είναι από τα αγαπημένα των μελισσών, ενώ η γονιμοποίηση γίνεται μόνον από τα έντομα. Οι καρποί περιέχουν πολλούς σπόρους, που έχουν στην κορυφή τους αρκετά μακριά τριχίδια, που διευκολύνουν τη διασπορά τους με τον αέρα και τη διάδοση έτσι του φυτού. Οι ανθοκεφαλές εμφανίζονται νωρίς την άνοιξη, αλλά το φυτό ανθίζει όψιμα, από το Μάιο.

Σε μερικές χώρες της Ευρώπης καλλιεργούν πολυάριθμες ποικιλίες αγριαγκινάρας, την οποία και θεωρούν άριστο χειμωνιάτικο λαχανικό. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, Ο, ασβέστιο και φώσφορο. Τα συστατικά της είναι χολαγωγά και διουρητικά. Έχουν ακόμα την εξαίρετη ιδιότητα να απομακρύνουν τη χοληστερίνη από το αίμα. Ειδικότερα, θεωρείται φάρμακο του συκωτιού. Ενεργεί ακόμα κατά των κνησμών του δέρματος, των ρευματισμών και κατά του τεταρταίου πυρετού.

Επιπλέον, πέρα και από τη χρήση της ως βιοκαυσίμου, η αγριαγκινάρα θεωρείται διεθνώς μια από τις καλύτερες ζωοτροφές, τόσο από την άποψη ότι κάνει καλό στην υγεία του ζώου, όσο και από τα πλεονεκτήματα που έχει ως καλλιέργεια, αφού είναι ένα πολυετές φυτό που δεν χρειάζεται συχνά πότισμα.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι 5 τροφές που διώχνουν τον... πόνο!

Οι ημικρανίες, οι πόνοι στην πλάτη, στις αρθρώσεις και σε διάφορα σημεία που σας ταλαιπωρούν, μπορεί πολλές φορές να αποτελούν σύμπτωμα φλεγμονής. Αντί, όμως, να συνεχίσετε να υπομένετε επίπονες καταστάσεις, μπορείτε να «φάτε λάχανο» τον πόνο, καταναλώνοντας 5 τροφές που θεωρούνται αντιφλεγμονώδεις.

Οι πόνοι στη μέση σας κάνουν να θέλετε να ουρλιάξετε και η οθόνη του υπολογιστή μετατρέπει την ημικρανία σας σε σφυρί που παραλύει το μισό σας κεφάλι.

Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι, αφού ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων υποφέρει από παρόμοιους πόνους, ενώ ακόμη και μικρές ηλικίες (μετά τα 20) μπορεί να αντιμετωπίζουν επίπονες καταστάσεις που τους ταλαιπωρούν για περισσότερες από 24 ώρες και μπορεί να οφείλονται σε φλεγμονές.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η φλεγμονή είναι μια φυσιολογική διαδικασία και οι οξείες φλεγμονώδεις αντιδράσεις, παρ’ όλο που προκαλούν πόνο, είναι ουσιαστικά ευεργετικές, καθώς περιορίζουν τη «βλάβη» προκειμένου να μην προχωρήσει σε γειτονικούς ιστούς.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν φάρμακα, τα οποία σίγουρα φέρνουν αποτέλεσμα άμεσα, όμως, μπορείτε να βοηθήσετε την κατάσταση με φυσικό τρόπο, κάνοντας σωστές διατροφικές επιλογές και καταναλώνοντας 5 τροφές που οι ειδικοί εγγυώνται την αντιφλεγμονώδη δράση τους.

Κεράσια: οι ανθοκυανίνες τους είναι το… κερασάκι στην τούρτα

Τα πλούσια σε γεύση κεράσια, αλλά και κάθε άλλο φρούτο χρώματος κόκκινου, μπλε, μωβ, όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα κόκκινα σταφύλια, τα σμέουρα κ.ο.κ., βοηθούν στη μείωση του πόνου, χάρη στις φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες ευθύνονται και για το χρώμα των φρούτων. Οι ανθοκυανίνες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ μελέτη που διεξάχθηκε το 2006 από την Αμερικάνικη Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας έδειξε ότι τα κεράσια μπορούν να αντιμετωπίσουν φλεγμονές που σχετίζονται με την αρθρίτιδα, τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο και ότι οι ανθοκυανίνες μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν στη φλεγμονή και μπλοκάροντας τα ένζυμα που προκαλούν φλεγμονή στους ιστούς. Γενικότερα, τα αντιοξειδωτικά που παίρνουμε από τα φρούτα και τα λαχανικά, μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τη ζημιά που προκαλούν στα κύτταρά μας οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δημιουργούνται στον οργανισμό μας είτε μέσω μεταβολικών διαδικασιών ή από διάφορους άλλους εξωτερικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η μόλυνση της ατμόσφαιρας κ.ο.κ. Για να εξασφαλίσετε τα οφέλη των κερασιών στον οργανισμό σας, προσθέστε τα φρέσκα στο διατροφικό σας πρόγραμμα ή αποξηραμένα στο πρωινό σας μαζί με τη βρώμη.

Σολομός: o βασιλιάς των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων







Είναι πλέον γνωστό στους περισσότερους, ότι τα λιπαρά ψάρια με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα κάνουν καλό στην καρδιά. Τα καλά λιπαρά, όμως, δεν περιορίζονται μόνο σε αυτή τους τη δράση, αφού έχουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, με τις οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις φλεγμονές σε διάφορα μέρη του σώματος και να μειώσουν τον πόνο. Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτη του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητικής Ιατρικής, τα ιχθυέλαια, τα οποία είναι πλούσια σε Ω3, φάνηκε να μειώνουν την ευαισθησία των αρθρώσεων σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα και να ανακουφίζουν τον πόνο, καταστέλλοντας τα ένζυμα που προκαλούν φλεγμονή. Λόγω του ότι ο οργανισμός μας δεν συνθέτει τα ωφέλιμα αυτά λιπαρά, πρέπει να φροντίσουμε να τα παίρνουμε μέσω της διατροφής μας και όταν αυτά προέρχονται από λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, οι αντζούγιες και οι πέστροφες, απορροφούνται καλύτερα σε σχέση με άλλες πηγές τους, όπως ο λιναρόσπορος και τα καρύδια. Για… καλή καρδιά, αλλά και αντιμετώπιση των φλεγμονών, αυξήστε την κατανάλωση σολομού ή άλλων λιπαρών ψαριών σε 2 φορές την εβδομάδα.



Τζίντζερ: μερικοί το προτιμούν… καυτό







Η πιπερόριζα – διεθνώς γνωστή ως τζίντζερ- χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων, από ένα απλό κρύωμα, μέχρι στομαχικές διαταραχές κ.ο.κ., το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όμως, έχει ανακαλύψει και άλλη μια της ιδιότητα: μπορεί να μειώσει τον μυϊκό πόνο μετά την άσκηση κατά 25%. Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας, η τζιντζερόλη, είναι αυτό που φαίνεται να παρέχει αναλγητικές ιδιότητες και μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, η πιπερόριζα φαίνεται να είναι το ίδιο αποτελεσματική με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ασπιρίνη και η ιβουπροφένη, όσον αφορά τους μυϊκούς πόνους που προκαλούνται από την άσκηση, αλλά και για όσους πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα. Προσθέστε λίγο τζίντζερ στο τσάι σας ή τα λαχανικά σας και απολαύστε την… πικάντικη γεύση του και τα οφέλη του.



Ελαιόλαδο: το απαραίτητο συστατικό της μεσογειακής διατροφής ενάντια στον πόνο







Ζώντας σε μια χώρα που μας το παρέχει απλόχερα, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην το χρησιμοποιείτε ως βασικό συστατικό στην κουζίνα σας. Σύμφωνα με ερευνητές του Κέντρου Μόνελ στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα συστατικό του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, η ολεοκανθάλη, μπορεί να δράσει με παρόμοιο τρόπο με τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και να ανακουφίσει από τον πόνο – άλλωστε όπως ισχυρίζονται πολλοί επιστήμονες, αρκετά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε σήμερα προέρχονται από τη φύση. Όπως, πάντως, τονίζουν οι ειδικοί, το ελαιόλαδο μπορεί μακροπρόθεσμα να παρουσιάσει κάποιες από τις επιδράσεις των παραπάνω φαρμάκων πάνω στον πόνο και τη φλεγμονή, χωρίς φυσικά τις παρενέργειες που τα συνοδεύουν. Σημαντικό, όμως, είναι να αγοράζεται ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας και να προτιμάτε να μην το τηγανίζετε ή μαγειρεύετε, καθώς τότε χάνει πολλά από τα θρεπτικά του συστατικά. Και να θυμάστε: όσο πιο σκουρόχρωμο είναι, τόσο πιο δυνατή είναι η γεύση του και μεγαλύτερη η περιεκτικότητά του σε ολεοκανθάλη.



Πράσινο τσάι: το θαυματουργό ρόφημα







Το πρόβλημα της αρθρίτιδας αναμένεται να «χτυπήσει» την πόρτα σε περίπου 70 εκατομμύρια ενήλικες μέχρι το 2030 σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων των Ηνωμένων Πολιτειών και το πράσινο τσάι έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα της συγκεκριμένης ασθένειας, η οποία μακροπρόθεσμα εξασθενεί τον οργανισμό. Οι κατεχίνες (EGCG) του πράσινου τσαγιού βρέθηκε ότι μπλοκάρουν την παραγωγή των μορίων που βλάπτουν τους χόνδρους και τα οστά, έτσι ώστε να ανακουφιστεί ο πάσχων από τους πόνους. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, μια μελέτη του 2008 πάνω σε ποντίκια έδειξε ότι το πράσινο τσάι μειώνει σημαντικά τη σοβαρότητα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, βελτιώνοντας τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού και καταστέλλοντας τις φλεγμονώδεις ουσίες που υπάρχουν στο σώμα, αυξάνοντας τις αντιφλεγμονώδεις, ενώ από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι το πράσινο τσάι, λόγω των αντιοξειδωτικών του, μπορεί ακόμη και να μας κάνει λιγότερο ευπαθείς απέναντι στην εν λόγω ασθένεια. Βάλτε το τσάι στην καθημερινότητά σας, πίνοντας 1 με 3 κούπες, προσέξτε μόνο την κατανάλωσή του αν έχετε ευαισθησία στην καφεΐνη, καθώς περιέχει περίπου το 1/3 της ποσότητας καφεΐνης που βρίσκουμε σε 1 κούπα καφέ.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπάρχει κανείς σε αυτόν τον Τόπο που να ξέρει τι του γίνεται?

Έχουνε περάσει κοντα 2 χρονια από την τελευταία πτήση των αεροπλανων Airbus A340/300 των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Ήταν τα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων, τα οποια ανήκαν και ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι δηλαδή περιουσια του Κράτους.
Ευρίσκονται λοιπόν, παρκαρισμένα στο αεροδρομιο Ελ. Βενιζέλος, από τις 29/9/2009, που έγινε και η τελευταία προσγείωση από Αμερική, Καναδά, και Αφρική. Είναι 4 τα αεροσκάφη, και έχουν φτάσει στο «μισό της ζωης τους». Έχουν δηλαδή ακόμα πάνω από 10 με 15 χρονια ζωης.

Στον προυπολογισμο, έχει αναφερθεί ποσο 140 εκ/ριων από την ....
προσδοκουμενη πώληση αυτών. Όμως, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από αγοραστές, οι πωλήσεις δεν γίνονται. Για ποιο λόγο? Και όσο μένουν στο έδαφος και δεν πετάνε, καταστρέφονται, και η αξια τους μερα με την μερα μειώνεται.

Μήπως κάποιος από το οικονομικών και το ΣΔΟΕ, πρέπει να ρίξει μια ματια, εκεί πέρα? Είναι ύποπτη αυτή η απραξία, όταν πουληθηκαν για ένα κομμαι ψωμί από τον εκκαθαριστή της ΟΑ τα 737/400 της εταιρίας, πέρσι.....Το ίδιο ισχύει και για τα αροσκαφη τυπου ATR, τα οποια μπορούν άνετα να εξυπηρετησουν τα νησια για μεταφορά αρρωστων και γενικα ανθρώπων που χρήζουν άμεσης μεταφοράς στην πρωτεύουσα.
Τα ιδια αυτά αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για φύλαξη συνορων κλπ. Πιλότοι υπάρχουν, και έχουν μετατεθεί στην ΥΠΑ. Είναι οι παλαιοί πιλότοι της Ολυμπιακής (όσοι δεν έχουν ξενητευτει), έμπειροι, και νέοι. Ένα δυναμικό ανεκμεταλευτο.

Τελικά υπάρχει κανεις ιθύνων σε αυτόν τον Τόπο που να ξέρει τι του γίνεται?
Διαβάστε περισσότερα » »

«Χαβιάρι» από σήμερα το σουβλάκι και ο γύρος!

Στην «αντεπίθεση» περνούν οι εστιάτορες καθώς επιβάλλεται από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου ο αυξημένος ΦΠΑ 23% στις επιχειρήσεις τους.

Στη χθεσινή συνέλευση της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων αποφασίστηκε η στάση πληρωμών προς το.....
Δημόσιο από 1η Σεπτέμβρη, αλλά και το κλείσιμο των εστιατορίων σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει το Δ. Σ. τις επόμενες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση τονίζουν ότι το αποτέλεσμα της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση θα φέρει περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στο ταμείο ανεργίας, θα πλήξει τον τουρισμό και δεν θα αποφέρει στο κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα επιφέρει.
Το μέτρο αυτό που έγινε πριν δύο μήνες νόμος του κράτους αναμένεται να ισχύσει για τουλάχιστον δύο μήνες έως ότου ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Το ΣΔΟΕ και οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ξεκινούν από σήμερα δειγματοληπτικούς ελέγχους σε εστιατόρια, για το αν έχουν αλλάξει στις ταμειακές μηχανές οι συντελεστές ΦΠΑ ώστε να επιβάλλεται επιβάρυνση 23%.

Οι εστιάτορες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Eκθεσης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κόντρα Σκοπιανών και Αλβανών για τον Μ. Αλέξανδρο!

Τον θεωρούν και οι δύο δικό τους!

"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει μεταξύ Σκοπιανών και Αλβανών για τον Μακεδόνα Μ. Αλέξανδρο, που τον διεκδικούν και οι δύο, θεωρώντας τον δικό τους! Οι Αλβανοί πιστεύουν ότι η καταγωγή τους προέρχεται από το βασιλιά της Μακεδονίας, ενώ οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι...
αυτοί είναι Μακεδόνες! Στο μεταξύ οι Σκοπιανοί αναφέρουν ότι οι Αλβανοί δεν είναι απόγονοι των Ιλλυριών,
οι οποίοι ήταν ληστρικές ομάδες. Συγκεκριμένα ο Ζόραν Ράντιτς (σερβικής καταγωγής), επικεφαλής της εθνικής επιτροπής των Σκοπίων για τα σχολικά βιβλία λέει: «Οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι οι αλβανικές φυλές είναι απόγονοι των Ιλλυριών, αναρωτιέμαι που το γράφει αυτό η ιστορία; Οιι Ιλλυριοί ήταν ληστές".
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκλήσεις από τους Σκοπιανούς στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας

Οι εμφανίσεις, οι τσάντες και οι σημαίες με το όνομα «Μακεδονία» κι όχι FYROM ήταν μόνο η αρχή. Οι προκλήσεις από τους Σκοπιανούς στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας δεν περιορίστηκαν εκεί.

Αποστολή στο Αλίτους, Χρήστος Ρομπόλης

Οι περίπου 70 οπαδοί της ομάδας έφτασαν στο γήπεδο κρατώντας πανό με το όνομα «Μακεδονία», φώναζαν διαρκώς αυτό το όνομα ως σύνθημα στη διάρκεια της πρεμιέρας απέναντι στο Μαυροβούνιο, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να φορέσουν ακόμη και μακεδονικές περικεφαλαίες (τύπου... Μεγάλου Αλεξάνδρου), προφανώς για να προκαλέσουν και μόνο.


Διαβάστε περισσότερα » »

«Ρυθμίζουν» τη βροχή με δυνατές ακτίνες λέιζερ

Ελβετοί επιστήμονες προτείνουν ως την καλύτερη λύση για να προκαλούνται ή να αποτρέπονται βροχοπτώσεις τον βομβαρδισμό της ατμόσφαιρας με ακτίνες λέιζερ Βομβαρδισμό της ατμόσφαιρας με εξαιρετικά δυνατές ακτίνες λέιζερ προτείνουν ως την καλύτερη λύση για να προκαλούνται ή να αποτρέπονται βροχοπτώσεις επιστήμονες από την Ελβετία, δίνοντας έτσι μια λύση σε ένα από τα βασικά προβλήματα της ανθρωπότητας από τότε που αναπτύχθηκε η γεωργία!

Ελβετοί επιστήμονες προτείνουν ως την καλύτερη λύση για να προκαλούνται ή να αποτρέπονται βροχοπτώσεις τον βομβαρδισμό της ατμόσφαιρας με ακτίνες λέιζερ
Βομβαρδισμό της ατμόσφαιρας με εξαιρετικά δυνατές ακτίνες λέιζερ προτείνουν ως την καλύτερη λύση για να προκαλούνται ή να αποτρέπονται βροχοπτώσεις επιστήμονες από την Ελβετία, δίνοντας έτσι μια λύση σε ένα από τα βασικά προβλήματα της ανθρωπότητας από τότε που αναπτύχθηκε η γεωργία!

Η ομάδα του Ζερόμ Κασπαριάν του Πανεπιστημίου της Γενεύης κατάφερε να δημιουργήσει σταγόνες βροχής χρησιμοποιώντας την τεχνική που είναι πλέον γνωστή με την ονομασία "πύκνωση νερού με χρήση λέιζερ" σε ένα μικρό φορητό εργαστήριο στις όχθες του Ροδανού ποταμού, και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στην επιθεώρηση "Nature Communications".

Σύμφωνα με την έρευνα, οι παρατηρήσεις που έγιναν ύστερα από 133 ώρες βομβαρδισμού της ατμόσφαιρας αποκάλυψαν ότι δυνατές δέσμες λέιζερ δημιούργησαν σωματίδια νιτρικού οξέως τα οποία έδρασαν σαν "ατμοσφαιρική κόλλα" και κράτησαν δεμένα τα μόρια του νερού της ατμόσφαιρας, εμποδίζοντάς τα να εξατμιστούν και σχηματίζοντας έτσι σταγόνες βροχής! Μέσα σε δευτερόλεπτα αυτές οι σταγόνες μεγάλωσαν και έφτασαν να έχουν διάμετρο μερικών χιλιάδων χιλιοστών, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να πέσουν ως βροχή, δίνοντας όμως ταυτόχρονα κίνητρο στους επιστήμονες να συνεχίσουν τα πειράματά τους.

Οπως ανέφεραν στη δημοσίευσή τους, η τεχνική αυτή έχει εφαρμογή μόνο όταν υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα και όχι σε ξηρές μέρες. Σύμφωνα με τον Κασπαριάν πάντως "για να δημιουργήσουμε βροχή χρειαζόμαστε σωματίδια περίπου εκατό φορές μεγαλύτερα από αυτά που δημιουργήθηκαν με το πείραμά μας, ούτως ώστε να είναι αρκετά βαριά για να πέσουν".
Διαβάστε περισσότερα » »

Ετοιμάζουν επίθεση στο Ιράν; – Ανοίγουν τους ασκούς του αιόλου!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Arabiya ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προειδοποίησε πως οι διπλωματικές κινήσεις, αλλά και οι ειρημένες αποφάσεις από μεριάς Ιράν σχετικά με την εξωτερική του πολιτική το τελευταίο χρονικό διάστημα δημιουργούν ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε, πως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ”δοκιμάζει” στον υπέρτατο βαθμό τις αντοχές των Ισραήλ και ΗΠΑ.

Μετά τη συγκεκριμένη δήλωση προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα και σχετικές ανησυχίες:
Ξέρει κάτι περισσότερο ο Γάλλος Πρόεδρος και απλώς μας ενημερώνει; Ποιος ο ρόλος άραγε της Γαλλίας σε μια ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν; Υπάρχει περίπτωση να επιχειρήσουν ΗΠΑ και Ισραήλ και πριν το τέλος του Άσσαντ στη Συρία; (γιατί όπως φαίνεται το τι θα επιχειρήσουν είναι περίπου δεδομένο) Ποια θα είναι η στάση της Άγκυρας, της Μόσχας και ποια η αντίδραση της Χεζμπολάχ σε μια ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν;


Στη περίπτωση που ολοκληρωθεί το σενάριο που διαρρέει ο Γάλλος Πρόεδρος ως προειδοποίηση, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης. Το Ιράν δεν είναι “εύκολη” υπόθεση και η Χεζμπολάχ παραμονεύει. Είτε στη περίπτωση που είτε η “αραβική άνοιξη” περάσει στο εσωτερικό του Ιράν, είτε οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιχειρήσουν εναντίον του Ιράν με αεροπορικές και ίσως στο μέλλον χερσαίες δυνάμεις κατά των πυρηνικών τους εγκαταστάσεων, η κατάσταση λίαν επιεικώς θα κριθεί και μη…ελεγχόμενη!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοικτή ανταρσία της ΟΝΝΕΔ εναντίον ΝΔ και Σαμαρά

Ανοικτη ανταρσία από την ΟΝΝΕΔ εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και της απόφασης της Νεας Δημοκρατίας να στηρίξει το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ συνεδρίασε εκτάκτως χθες το απόγευμα κι έστειλε μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα, ξεκαθαρίζοντας, όπως αναφέρει το ψήφισμα της: «Ας ξεμπερδεύουμε, μια και καλή από τη γενιά του Πολυτεχνείου».

Παράλληλα η ΟΝΝΕΔ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμα και να στηρίξει καταλήψεις σχολών, με την προϋπόθεση, ότι αυτό θα είναι το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών και μάλιστα κάνει λόγο για εξέγερση στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος, ο οποίος ανήκει στο πιο μετριοπαθές κομμάτι της νεολαίας ,μιλάει για «σύγκρουση γενιών» διαφωνεί με ακραίες φωνές και ύβρεις αλλά στηρίζει αυτή την έντονη πολιτική αντιπαράθεση με το υπουργείο Παιδείας και το νομο-πλαίσιο. . Χθες διέγραψε τον υπεύθυνο της ΔΑΠ Οικονομικού της Νομικής, ο οποίος ήταν ο συγγραφέας μιας πολύ σκληρής ανακοίνωσης, που αναφερόταν στα «λαμόγια της Βουλής» και στους «αλήτες», συμπεριλαμβανομένου, όχι μόνο των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του προέδρου της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.

Ο υπεύθυνος της ΔΑΠ στο Οικονομικό Νομικής διεγράφη από τα μητρώα της Οργάνωσης και σε ανακοίνωσή της, η κεντρική διοίκηση της νεολαίας αναφέρει ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψή του, αλλά με πολιτικούς όρους και όχι με ύβρεις. Δεν θα ανεχθούμε παρόμοιες συμπεριφορές».

Στο ψήφισμά της η ΟΝΝΕΔ, αναφέρει ότι «το σύστημα της γενιάς του Πολυτεχνείου, που ανέδειξε το εύκολο χρήμα σε μαγκιά και το βόλεμα συνώνυμο της πολιτικής, επιχειρεί για ακόμη μία φορά να τορπιλίσει τα όνειρα των νέων ανθρώπων». Στο πλαίσιο αυτού του επιθετικού ύφους, χαρακτηρίζει την υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ως γνήσια εκπρόσωπος αυτής της γενιάς, που κατά τη γαλάζια νεολαία, «ανέλαβε μεθοδικά να αποδομήσει τη νεολαία, φιμώνοντας την και προωθώντας για ακόμη μία φορά τη νοοτροπία που έφτασε τη χώρα στην καταστροφή».
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι καλύτερες Ελληνικές μπίρες μας συστήνονται... Στηρίζουμε τα Ελληνικά προιόντα.

Τι μπίρα βγάζει η Εύβοια; Ποια είναι η παλιότερη...
ελληνική ζυθοποιία και τι χρώμα έχει η κερκυραϊκή μπίρα;
Εσείς πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για τις ελληνικές μπίρες;

Αν νομίζετε ότι καλή και γευστική μπίρα μπορείτε να πιείτε μόνο εισαγόμενη από την Τσεχία ή τη Γερμανία, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε τις απόψεις σας. Η Ελλάδα προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια, αρκετές επιλογές μπίρας από τοπικές ζυθοποιίες, με ωραία αρώματα και εξαιρετική γεύση, ισάξιες των ξένων. Για αυτό, με οδηγό την παράφραση του γνωστού ρητού «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένο…», εμείς σας λέμε «Μπίρα από τον τόπο σου…» και σας προτείνουμε να τολμήσετε μια δοκιμή για να πειστείτε, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί. Ιδού μερικοί λόγοι για να το τολμήσετε άμεσα…

Αλφα: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία
 
Μια ξανθιά ελαφριά Lager, δροσερή, ξεδιψαστική, με πλούσιο αφρό, που πίνεται εύκολα και ταιριάζει απόλυτα με τις ελληνικές γεύσεις ακούει στο όνομα Άλφα. Έχει διακριτικό άρωμα και αποτελεί μια από τις παλαιότερες μάρκες μπίρας στην Ελλάδα καθώς μετρά ήδη 48 χρόνια ζωής και υπήρξε η πρώτη μπίρα με… ελληνικό όνομα. H Άλφα, με το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και το απαλό άρωμα βύνης και μαγιάς, παράγεται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σύφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, με ελληνικό κριθάρι σε ποσοστό 42%, ενώ το μπουκάλι της διατηρεί αρκετές ομοιότητες με το πρώτο της δεκαετίας του '60.

http://www.alfabeer.gr/




Πειραϊκή: Από το «Λιμάνι» με αγάπη


 Η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία παράγει την ομώνυμη και αρκετά διαδεδομένη στην Αθήνα μπίρα. Θα την βρείτε σε δύο τύπους, Pils και Pale Ale. Η αγάπη για τα φυσικά υλικά και o παραδοσιακός τρόπος παρασκευής οδήγησαν στη δημιουργία της πρώτης φρέσκιας, ελληνικής, βιολογικής μπίρας παραδοσιακής ζυθοποίησης. Πρόκειται για μπίρα, περιορισμένης ποσότητας, χωρίς συντηρητικά, που ζυμώνεται και ωριμάζει σε έξι εβδομάδες ανεξαρτήτως εποχής. Η Pils είναι ξανθιά με πλούσιο αφρό, με ελαφρώς πικρή επίγευση και ελαφρύ άρωμα, ενώ η Pale Ale είναι καστανή, φρουτώδης, γλυκιά και αρωματική, με πικάντικη γεύση.

http://www.piraikibeer.gr/



Fix: Η Αλίκη μας προτείνει...


 Η γνωστή και μη εξαιρετέα μπίρα που διαφήμιζε το έξυπνο μουτράκι της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, επανακυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια με το ίδιο όνομα και την κλασική αγαπημένη συνταγή. Γεννήθηκε το 1864 και ουσιαστικά, έμαθε στους Έλληνες… να πίνουν μπίρα. Μετά το 1962, η μπίρα Fix επανακυκλοφόρησε το 2010, με σχεδόν την ίδια συσκευασία με την οποία τη μάθαμε και εξίσου νόστιμη και δροσιστική.

http://www.fix-beer.gr/




Mythos: Ο κρυφός άσος στο μανίκι της Ελλάδας

 Πρόκειται για μια αυθεντική ελληνική lager μπίρα με πλούσιο αφρό, λαμπερό ξανθό χρώμα και δροσιστική γεύση, φτιαγμένη από εκλεκτές ποικιλίες κριθαριού και λυκίσκου. Δημιουργήθηκε το 1997 και από την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας της, συγκέντρωσε τις θετικές εντυπώσεις των καταναλωτών, ενώ με τα χρόνια απέσπασε σημαντικά βραβεία και διακρίσεις. Η συνταγή της Mythos είναι αποτέλεσμα της εξειδίκευσης του Έλληνα Master Brewer της «Μύθος Ζυθοποιίας» αλλά και των συνεργασιών με σημαντικές ευρωπαϊκές σχολές μπίρας, ενώ η ποιότητά της οδήγησε στο να γίνει μία από τις τρεις μεγαλύτερες μάρκες στην ελληνική αγορά μπίρας.

http://www.mythosbeer.gr/




Βεργίνα: Το βαρύ πυροβολικό της Βόρειας Ελλάδας

 Το 1998 ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό ζυθοποιείο στη Ροδόπη -εκεί όπου κατά την παράδοση παρήχθη για πρώτη φορά ελληνική μπίρα κατά τους αρχαίους χρόνους- και γεννήθηκε η μπίρα «Βεργίνα». Οι εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, η οποία επιλέχθηκε επειδή είναι πολύ καλά οργανωμένη και τo νερό της είναι άριστης ποιότητας. Έτσι παράγεται η Βεργίνα σε μορφή lager με πλούσια γεύση και η Βεργίνα κόκκινη με κεχριμπαρένιο χρώμα και αρώματα εξωτικών φρούτων. Από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παράγεται ακόμα η «Edelsteiner» που ανήκει στην κατηγορία των Premium Pilsner με ευχάριστη, ανάλαφρη γεύση, ενώ πρόσφατα, δημιουργήθηκε και η Βεργίνα weiss με το πλούσιο, φρουτώδες άρωμα, που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα.

http://www.verginabeer.com/




Ζέος: Η αργίτικη κοινότητα αντεπιτίθεται…

 Μια μπίρα με καταγωγή από το Άργος προστίθεται στη λίστα με τις ελληνικές μπίρες. Με το χαρακτηριστικό μπουκάλι με τους ιωνικούς κίονες σε μπλε-άσπρες αποχρώσεις, η μπίρα Ζέος παράγεται σε μορφή μαύρης weiss, pilsner και lager. Η Ζέος ακολουθεί πιστά τις γερμανικές προδιαγραφές παραγωγής μπίρας και δεν έχει συντηρητικά. Η Pilsner έχει γεμάτο σώμα, με ελαφρύ άρωμα λουλουδιών και φρούτων και μεγάλη επίγευση. Η Lager φτιάχνεται με μακεδονική συνταγή, έχει ελαφρύ σώμα, ελαφρώς γλυκιά γεύση και είναι πολύ δροσιστική, ενώ η Μαύρη Weiss είναι μέτρια πικρή κι έχει άρωμα από καραμέλα, σοκολάτα και καβουρδισμένο καφέ.

http://www.greekbeer.com/




Νέδα: Το θηλυκό μεσσηνιακό ποτάμι στο ποτήρι σας...

 
Με μεσσηνιακή καταγωγή, η μπίρα Νέδα είναι αυθεντική lager, με κλασική γεύση, πλούσιο άρωμα λυκίσκου κι ελαφρώς πικάντικη, με χρυσαφένιο χρώμα. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2009 και κατέκτησε, εκτός από τους Μεσσήνιους, το σύνολο του ελληνικού κοινού. Δανείστηκε το όνομά της από το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Μεσσηνίας, τη Νέδα. Κατά την Μυθολογία, η Νέδα ήταν θεότητα των νερών και μαζί με τις νύμφες Θεισόα και Αγνώ έλουσαν τον μικρό Δία στον ποταμό Λούσιο όταν τον παρέλαβαν από τη Ρέα.

http://www.nedabeer.gr/




Septem: Με αρώματα από τα βουνά της Εύβοιας

 Μια πικρή μπίρα με έντονο ανθρακικό και ωραία φρέσκα και δροσερά αρώματα παράγεται στην Εύβοια. Με καλόγουστο μπουκάλι, η Septem κυκλοφορεί σε τρία είδη: τη Septem Monday's Pilsner με χρυσόξανθο χρώμα, κρεμώδη συμπαγή αφρό, έντονα αρώματα λουλουδιών, κίτρου και λυκίσκου, ελαφρώς γλυκιά γεύση, με διακριτική παρουσία βύνης, δροσιστική οξύτητα και έντονη επίγευση, τη Septem Friday's Pale Ale με χρυσοχάλκινο χρώμα, πορτοκαλί ανταύγειες, κρεμώδη αφρό, αρώματα λουλουδιών, εξωτικών φρούτων και φουντουκιού, ελαφρώς γλυκιά γεύση και επίγευση με αρώματα εσπεριδοειδών και μαρμελάδας και τέλος, τη Septem Sunday's Honey Golden Ale, μια μπίρα που παράγεται με τη χρήση μελιού ανθέων.

http://www.septem.gr/age.php




Χάρμα: Χάρμα οφθαλμών και στόματος από την Κρήτη...

 Η μπίρα Χάρμα παράγεται στα Χανιά από την Κρητική Ζυθοποιία. Είναι μια φρέσκια, αφιλτράριστη μπίρα, με αγνά υλικά και υψηλή διατροφική αξία. Οι μπύρες Χάρμα, ξανθιές και μαύρες, διατίθενται φρέσκιες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες, χωρίς καμία επεξεργασία μηχανική, θερμική ή χημική, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και σταθεροποιητές και διατίθεται προς το παρόν, μόνο σε βαρέλια, κατόπιν παραγγελίας.

http://www.cretanbeer.gr/




Magnus Magister: Με τη μαγεία των Ιπποτών της Ρόδου


 
Mε έδρα της το νησί της Ρόδου, η ελληνική μπίρα Magnus Magister κατάφερε να εδραιωθεί στην ελληνική επικράτεια και να επεκταθεί σταδιακά σε χώρες του εξωτερικού. Είναι μια εξαιρετικής ποιότητας Lager μπίρα, η οποία παράγεται με παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων ουσιών. Το όνομά της σημαίνει «Μεγάλος Μάγιστρος», αναφέρεται στην ιστορική περίοδο των Ιπποτών της Ρόδου και δηλώνει το ανώτατο αξίωμα της ιεραρχίας, εκείνο του πρώτου των πρώτων.

http://www.magnusmagister.gr/




Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία: Ένα διαμάντι από το Ιόνιο


 Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία με έδρα της το νησί του Ιονίου, παράγει τέσσερις διαφορετικές φρέσκιες μπίρες υψηλής ποιότητας. H Royal Ionian είναι ξανθιά, δροσιστική μπίρα από παλιά τσέχικη συνταγή, αρωματική, με έντονο χαρακτήρα. Η Real Ale Bitter είναι καστανή, με ευχάριστη πικράδα και πλούσιο άρωμα. Η Real Ale Special είναι μια ξανθοκόκκινη μπίρα, με φρουτώδες άρωμα και βελούδινη γεύση και τέλος, η Ionian Epos είναι η ομηρική κρίθινη μπίρα, 2800 χρόνια μετά. Σύμφωνα με τον Όμηρο στην «Οδύσσεια», ο βασιλιάς των Φαιάκων Αλκίνοος φύλασσε σε ασημένιους και χρυσούς κρατήρες, κρίθινο οίνο. Με έμπνευση και οδηγό την αναφορά αυτή, η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία δημιούργησε στο νησί των Φαιάκων, τον δικό της «Κρίθινο Οίνο».


 
Διαβάστε περισσότερα » »

«Αρπακτικό» έπεσε στο Πακιστάν! Εντυπωσιακές εικόνες

Ένα νέο μη επανδρωμένο αερόχημα αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν κατέπεσε στο έδαφος του Πακιστάν, στην περιοχή του Βαλουχιστάν. Οι πηγές ασφαλείας της χώρας αναφέρουν πρόκειται για αμερικανικό ΜΕΑ που εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης, ήταν εφοδιασμένο με κάμερα και κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης.
Πρόκειται για μη επανδρωμένο αερόχημα το οποίο έχει σχήμα αρπακτικού πουλιού, για το οποίο δεν έχει υπάρξει ξανά κάποια παρουσίαση. Είναι γνωστό ότι οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και όσες εμπλέκονται σε αυτές, χρησιμοποιούν διάφορα νέα ΜΕΑ, ορισμένα από τα οποία μπορούν να εκτελούν και επιθέσεις με πυραύλους. Τέτοια προγράμματα σχεδιαζόντουσαν από τη DARPA και το Ερευνητικό Εργαστήριο της Αμερικανικής Αεροπορίας.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη νέα γενιά παραμυθιών η Σταχτοπούτα ερωτεύεται... την Πριγκήπισσα

Ομοφυλόφιλα... παραμύθια...

Δεν το περιμένατε ότι θα γινόταν κι αυτό κάποια στιγμή; Κι όμως, η gay υποκουλτούρα περνάει τώρα και στα... παιδικά παραμύθια... Η κοινωνία των ομοφυλοφίλων προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει αποδεκτή και να περάσει ως φυσιολογική, τώρα χτυπώντας και στο θυμικό μικρών παιδιών!!! Η νεαρά κόρη της παιδικής ταινίας δεν ερωτεύεται τον πρίγκηπα, αλλά...
την πριγκήπισσα! Το μυαλό που σκέφτηκε μάλιστα το σενάριο, προσπαθεί να μας κάνει να νιώσουμε ενοχές, λέγοντας:


"This film is a fairy tale about a little girl who needs to learn to love herself. It's for every little girl and boy out there that feels different without understanding why. I’m making this film because growing up there were no books or films about people like me. There was a Disney princess for every color of hair and every country, but no princess ever had a girlfriend. As a kid I was afraid that by talking about my feelings, I would lose the people in my life I loved the most. I’m making The Maiden and the Princess so no kid ever has to feel that way. We as a society need to encourage individuality in children, even if it means exposing them to things we are afraid of."

Μετάφραση: "Αυτή η ταινία είναι ένα παραμύθι για ένα μικρό κορίτσι, που πρέπει να μάθει να αγαπά τον εαυτό του. Είναι για κάθε μικρό κορίτσι κι αγόρι εκεί έξω, που αισθάνεται διαφορετικό, χωρίς να κατανοεί το γιατί. Φτιάχνω αυτήν την ταινία, γιατί καθώς μεγάλωνα δεν υπήρχαν βιβλία ή ταινίες για ανθρώπους σαν εμένα. Υπήρχε μια πριγκήπισσα του Ντίσνεϋ για κάθε χρώμα μαλλιών και κάθε χώρα, αλλά καμία πριγκήπισσα δεν είχε ποτέ φιλενάδα. Σαν παιδί φοβόμουν, πως με το να μιλήσω για τα αισθήματά μου θα έχανα τους ανθρώπους που αγαπούσα περισσότερο στη ζωή μου. Φτιάχνω την ταινία "The Maiden and the Princess", ώστε κανένα παιδί ποτέ να μην πρέπει να νιώσει έτσι. Εμείς, ως κοινωνία, πρέπει να ενθαρρύνουμε την ατομικότητα στα παιδιά, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να τα εκθέσουμε σε πράγματα που φοβόμαστε."

Προσωπικά η τακτική τους μου θυμίζει το μύθο του Αισώπου με την κολοβή αλεπού... Δεν τον θυμάστε; Εν ολίγοις, για να δικαιολογήσει η αλεπού την κομμένη της ουρά - "δώρο" από παγίδα ενός κυνηγού - για την οποία οι άλλες αλεπούδες την κορόιδευαν, προσπάθησε να το πλασάρει ως... νέα μόδα.

Παρακάτω το trailer της ταινίας-παραμύθι "The Maiden and the Princess". Κάτι που αναμένεται τα παιδιά σας να... λατρέψουν... Τα συμπεράσματα δικά σας!

Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνες, Αλβανοί και Κοσσοβάροι κάνουν εμπορία οργάνων!

Μπορεί να έχουμε εθνικές διαφορές με τους Αλβανούς και τους Κοσσοβάρους, ωστόσο η παρανομία μας ενώνει! Έλληνες, Αλβανοί και Κοσσοβάροι κατηγορούνται για εμπορία οργάνων και καταζητούνται από την ιντερπόλ. Πωλούν τα όργανα στη...
μαύρη αγορά και η κονόμα είναι μεγάλη. Τα άτομα προέρχονται από το Κόσσοβο, η αφαίρεση γίνεται στην Αλβανία
και τα όργανα πωλούνται στην Ελλάδα, στην Ιταλία κ. α. Εξάλλου αυτή την περίοδο στο Κόσσοβο έχει ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος, καθώς οι Αμερικανοί κατηγορούν τον πρωθυπουργό της χώρας Χασίμ Θάτσι για εμπορία οργάνων κατά την διάρκεια και μετά τον πόλεμο του 1998-1999. Σε 27σέλιδη έκθεση αναφέρεται ότι πίσω από τη σωρεία εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο της περιόδου 1998-1999 στο Κόσσοβο βρίσκεται ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός του Κοσσόβου Χασίμ Θάτσι Στα εγκλήματα περιλαμβάνονται απαγωγές, κρατήσεις, δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών καθώς και «βίαιη αφαίρεση ανθρωπίνων οργάνων για σκοπούς εμπορίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

CHEMTRAILS-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ

Θεωρίες συνωμοσίας ή πραγματικότητα; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Διαβάστε περισσότερα » »

Παπανδρέου: «Σε λίγο θα είμαστε στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου»!

«Βάλτε πλάτη και σε  λίγο καιρό θα είμαστε  στις τριάντα  πλουσιότερες χώρες του  κόσμου» είπε  χθες ο πρωθυπουργός στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς  στέλνοντας τους  κυριολεκτικά  … αδιάβαστους. 

 «Δεν το πιστεύουμε αυτό που μας είπε» έλεγε ένας από τους συμμετέχοντες μετά το τέλος της συνάντησής τους.
Περιττό να αναφέρουμε  ότι  ο Παπανδρέου συμφώνησε με  όλα τα αιτήματα τους  λέγοντας  «καταλαβαίνω την αγωνία σας και ζω με αυτήν μέρα  – νύχτα»  χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για το παραμικρό απέναντι τους.
kentrinews

Δεν ξέρω αν πίνει κάτι και τα λέει αυτά, αλλά αν διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις μπορεί και να χει και δίκιο!
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας αξίζει τρισεκατομμύρια ευρώ και φυσικά η εκμετάλλευσή του μπορεί να κάνει την χώρα πανίσχυρη οικονομικά. Το θέμα είναι όμως ποιος βάζει στην τσέπη του αυτά τα λεφτά και η κυβέρνηση Κατοχής που έχει επιβάλλει ευνοούν τις μεγάλες πολυεθνικές, τους καρχαρίες της διεθνούς κερδοσκοπίας και γι αυτό ξεπουλάει κοψοχρονιά τα πάντα… Μπορεί η Ελλάδα να γίνει όντως μια από τις 30 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου αλλά οι πολίτες της θα κατατάσσονται στους 30 φτωχότερους λαούς του κόσμου, αφού όνειρο του ΓΑΠ είναι ο πλούτος να μοιραστεί σε όλα τα λαμόγια φίλους του, τύπου Σόρος, ανα τον κόσμο!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Το γέλιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Το γέλιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος Η παρακολούθηση μιας κωμωδίας που φέρνει γέλιο, έχει θετική επίπτωση στην λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων ενός ανθρώπου, φέρνοντας το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από ένα θρίλερ που προκαλεί στρες και στένωση των αρτηριών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικλ Μίλερ, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στο Παρίσι, ανέφεραν ότι τα θετικά συναισθήματα γενικά και το γέλιο ειδικότερα κάνουν καλό στο κυκλοφορικό σύστημα, αντίθετα με το άγχος.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από εθελοντές την μία μέρα να παρακολουθήσουν κωμωδίες (όπως το "Κάτι τρέχει με την Μαίρη") και την επόμενη μέρα πιο αγχωτικές ταινίες (όπως η "Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν"). Στη δεύτερη περίπτωση, παρατηρήθηκε ότι οι εθελοντές εμφάνιζαν αγγειακή στένωση και, συνεπώς, περιορισμό της ροής του αίματος στον οργανισμό τους.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει άλλες έρευνες που έχουν βρει να υπάρχει σχέση ανάμεσα στο νοητικό στρες και στην στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Τα αγγεία διευρύνονται πάλι μετά την κωμωδία και τα γέλια των θεατών. Διαπιστώθηκε ότι κατά μέσο όρο υπάρχει μια διαφορά 30% έως 50% στη διάμετρο των αγγείων στις δύο φάσεις του γέλιου και του άγχους.

Όπως είπε ο Μίλερ, το γέλιο έχει για τα αιμοφόρα αγγεία παρόμοιο όφελος με την αερόβια σωματική άσκηση και την χρήση των στατινών, γι' αυτό είναι χρήσιμο να ενσωματωθεί σε ένα γενικότερο υγιεινό στιλ ζωής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βούλγαρος Πολιτικός: «Στις μικτές περιοχές δεν ακούς καθόλου βουλγαρικά»

‘Αυξήθηκαν οι μιναρέδες παρά τα σπίτια’, λέει ο πρόεδρος του βουλγαρικού  κόμματος ΑΤΑΚΑ,  Βόλεν Σίντεροφ

Σόφια.

«Στη Βουλγαρία και ιδιαίτερα στην ανατολική Ροδόπη δρομολογούνται διεργασίες με τον εξισλαμισμό ολόκληρων περιοχών. Εκεί τα πράγματα έχουν πάει πολύ μακριά- στους κεντρικούς δρόμους μιλούν μόνο τουρκικά. Η εικόνα είναι φοβερή. Χτίστηκαν  μόνο μιναρέδες, ούτε  σπίτια , ούτε  εκκλησιές»,  δήλωσε ο ηγέτης του ‘Ατάκα’ Βόλεν Σίντεροφ, σήμερα το πρωί, στη βουλγαρική τηλεόραση.


Η κατάσταση αυτή, τόνισε,  απαιτεί άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την προστασία της βουλγαρικής γλώσσας.

Σε σχέση με τις προκλήσεις για τις  επικείμενες εκλογές, που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, ο Σίντεροφ δήλωσε ότι  υπάρχουν περιοχές στης χώρας, στις οποίες οι κάτοικοι δεν τολμούν να πουν ότι είναι Βούλγαροι.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βοηθηθούν για να ανακουφιστούν από το φόβο», είπε ο Βούλγαρος πολιτικός.

Αναφερόμενος σε πρόσφατα γεγονότα στη βουλγαρική Βουλή ο Σίντεροφ επεσήμανε ότι «ως αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας δεν είναι σωστό να μην μου επιτρέπουν να πω δύο λόγια». Η αναφορά του αυτή ήταν για  συγκεκριμένη παρατήρηση που του έγινε  για τη φράση του,  περί ‘τουρκικού ζυγού’ στη Βουλγαρία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καινοτομία Λοβέρδου - Ιδιώτες γιατροί θα χειρουργούν και στα δημόσια νοσοκομεία

Ιατρικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούν να διενεργούν πλέον και οι ιδιώτες γιατροί. Το «πράσινο φως» για την είσοδό τους στο ΕΣΥ παίρνουν οι ιδιώτες γιατροί από σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Ένταξη των Κ.Α.Φ.Κ.Α στο Ε.Σ.Υ. για την παροχή υπηρεσιών Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης – Σύσταση ενιαίου Εθνικού Μητρώου δικαιούχων επιδομάτων και άλλες διατάξεις» που παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, και όπως ορίζεται στο άρθρο 29, γιατρός που θα συμβάλλεται με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα μπορεί να πραγματοποιεί ιατρικές πράξεις και επεμβάσεις στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων έως μία μέρα την εβδομάδα. Προϋπόθεση για τους ιδιώτες γιατρούς, εκτός από τη σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, είναι και η έγκριση του ΔΣ του νοσοκομείου της Περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου όπου ανήκει ο γιατρός.
 
Στα ολοήμερα νοσοκομεία και οι πανεπιστημιακοί γιατροί

Οι μόνιμοι πανεπιστημιακοί ιατροί, που κατέχουν τίτλο ειδικότητας και εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές εργαστήρια ή μονάδες, που είναι εγκατεστημένες σε νοσηλευτικά ιδρύματα που ανήκουν στο Ε.Σ.Υ., συμμετέχουν στην ολοήμερη πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργία, τουλάχιστον δύο (2) μέρες την εβδομάδα και υπό την προϋπόθεση ότι δεν εφημερεύουν κατά τις μέρες αυτές. Αυτό ορίζεται στο άρθρο 25 του νομοσχεδίου.

Οι πανεπιστημιακοί γιατροί μπορούν να διατηρούν τα ιδιωτικά ιατρεία τους υπό την προϋπόθεση ότι, τις πρωινές εργάσιμες ημέρες και ώρες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.
 
Στους Ιατρικούς Συλλόγους οι άδειες επαγγέλματος

Με το ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζεται το ζήτημα της χορήγησης των αδειών  ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος. Έτσι, αρμόδια αρχή για τη χορήγηση, αναστολή, ανάκληση και ακύρωση άδειας άσκησης επαγγέλματος ιατρών καθώς και τίτλου ιατρικής ειδικότητας ορίζεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καθοριστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία για τη χορήγηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας, η διενέργεια εξετάσεων και λοιποί όροι και προϋποθέσεις.

Αναλόγως, ως αρμόδια αρχή για τη χορήγηση, αναστολή, ανάκληση και ακύρωση άδειας άσκησης επαγγέλματος οδοντιάτρων, καθώς και τίτλου ειδικότητας ορίζεται η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Επίσης, οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα έχουν πλέον την αρμοδιότητα και για την ίδρυση και τη λειτουργία υγειονομικών σχηματισμών όπως πχ διαγνωστικά κέντρα. Ορίζεται ότι «αρμόδια αρχή για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ορίζονται οι κατά τόπους ιατρικοί και οδοντιατρικοί σύλλογοι».
 
Δημιουργείται  Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Παροχών

Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα τηρείται ενιαίο Εθνικό Μητρώο δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων. Στο μητρώο αυτό καταχωρούνται οι δικαιούχοι όλων των επιδομάτων, όπως πχ   Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απόλυτης αναπηρίας, σύνταξης ανασφαλίστων υπερηλίκων,  προνοιακής σύνταξης, επιδόματος ανεργίας, επιδόματος στήριξης ειδικών κατηγοριών ανέργων, όλων των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ καθώς και σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες,  των επιδομάτων ασθενείας, των επιδομάτων ατόμων με αναπηρίες, του επιδόματος ενοικίου, των οικογενειακών επιδομάτων από το δημόσιο και των οικογενειακών επιδομάτων συνταξιούχων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από τη δημιουργία του Ενιαίου Μητρώου Δικαιούχων Επιδομάτων Πρόνοιας, που θεσμοθετείται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 250 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο έτος.
Διαβάστε περισσότερα » »

‘Πρόθυμος ο Παπανδρέου να δει τον Γκρούεφσκι’

…και ο Λαμπρινίδης αρνήθηκε να πάει στα Σκόπια


Τα Σκόπια δεν είναι στην ημερήσια διάταξη του Έλληνα Υπουργού των Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη, όταν κατά την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί το Ζάγκρεμπ, το Βελιγράδι και την Πρίστινα.

Αν ο Λαμπρινίδης ήθελε να ταξιδεύσει και κάπου αλλού θα το έκανε αυτό, ήταν η απάντηση σε ερώτηση προς τον Γρηγόρη Δελαβέκουρα από τη Σάνια Ριστόφκσα, δημοσιογράφο του Κανάλ 5.


Η αρνητική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, οι καταγγελίες για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας, η πίστωση της ελληνικής ιστορίας, η υπέρβαση των ορίων με την τοποθέτηση μνημείων καθώς και για τη μη επίλυση της διαφοράς ήταν οι θέσεις του Έλληνα εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα,  ο οποίος κατηγόρησε  την σκοπιανή κυβέρνηση, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού,   ότι δεν βλέπει αλλαγή στις θέσεις για την επίλυση της διαφοράς παρά τα όσα είπε( ο Γκρούεφσκι) ζητώντας εποικοδομητικό πνεύμα και θέληση από την Ελλάδα.

«Θα πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση και από τα Σκόπια. Είδαμε πρόσφατα τις συστηματικές παραβιάσεις της ενδιάμεσης συμφωνίας, για τις οποίες  προσφύγαμε σε διεθνείς οργανισμούς, ώστε να καταχωρήσουν τα γεγονότα αυτά. Βλέπουμε την τοποθέτηση των μνημείων, βλέπουμε τις άπειρες πιστώσεις της ελληνικής ιστορίας, πράγματα τα οποία, σαφώς, αναφέρονται ότι δεν πρέπει να κάνουν. Την ευθύνη φέρει συνολικά η κυβέρνηση της πΓΔΜ, είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, σήμερα.

Όσο για μια πιθανή συνάντηση Γκρούεφσκι- Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη, εξήγησε ότι ο Δελαβέκουρας, ότι ο Παπανδρέου είναι πάντα πρόθυμος να δει  να δει το συνάδελφό του.

Ο Λαμπρινίδης και ο Ποπόφσκι (ΥΠΕΞ Σκοπίων) θα βρίσκονται την Παρασκευή και το Σάββατο στην Πολωνία σε μια ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και των υποψηφίων χωρών. Κάποια συνάντηση των δύο ανδρών μέχρι τώρα δεν έχει προγραμματιστεί.

Διαβάστε περισσότερα » »