Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Oι Αρχαίοι Έλληνες στην χώρα των Ίνκας...

Το 1850 έφτασε στο Περού ο Ιταλός ερευνητής-περιηγητής Αντόνιο Ραϊμόντι. Για σαράντα ολόκληρα χρόνια έμεινε εκεί, ερευνώντας κάθε σπιθαμή της μακρινής και «περίεργης» -ιστορικά- αυτής χώρας και είναι οι δικές του περιηγήσεις και έρευνες πάνω στις οποίες βασίσθηκε ο φυσικομαθηματικός- ερευνητής συμπατριώτης του Ενρίκο Μάτιεβιτς, ώστε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι ναυτικοί του Αιγαίου πολλές χιλιετίες προ του Κολόμβου έφτασαν στην Κεντρική και Νότιο Αμερική.

Ο Μάτιεβιτς βεβαίως πρωτίστως παρακινημένος από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, τόσο από τον Όμηρο όσο και από τον Απολλόδωρο έβλεπε ότι οι γνώσεις που περιγράφονταν στους στίχους της Οδύσσειας και των Αργοναυτικών, και είχαν να κάνουν με τόπους πολύ μακρινούς, πολύ πέρα αυτού της Μεσογείου, δεν μπορούσε παρά να πιστεύει ότι ένα υπερατλαντικό ταξίδι και η επίσκεψη στις μακρινές εκείνες χώρες της Νοτίου Αμερικής ήταν τα πιθανότερα σημεία αναφοράς των συγγραφέων των μεγάλων επών, «Οδύσσειας» και «Αργοναυτικών» αντίστοιχα.
Έτσι με οδηγό τις περιηγήσεις και έρευνες του συμπατριώτη του Ραϊμόντι, και με τα αρχαία κείμενα στα χέρια περιδιάβηκε τις Άνδεις, και έκανε τις δικές του ανακαλύψεις που έφεραν το αποτέλεσμα που μερικά χρόνια πριν η Ενριέτα Μέρτζ έγραφε στην «Κρασάτη Θάλασσα». Δηλαδή ότι οι Έλληνες είχαν φτάσει κατά τους πρώτους ιστορικούς χρόνους στην Νότιο Αμερική.
Η μελέτη του Μάτιεβιτς στηρίχθηκε στην συγκριτική αρχαιολογία και την Μυθολογία. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο γεωφυσικό αστεροσκοπείο του Χουανγκάγιο της Λίμα και αυτό του έδωσε πολλά περιθώρια ώστε να κάνει τις μελέτες του επί τόπου και να μείνει έκπληκτος από τις ανακαλύψεις που βρήκε μπροστά του. Στις κεντρικές Άνδεις του Περού, στις παραστάσεις ενός αρχαίου μαντείου ανακαλύπτει τις χθόνιες οντότητες που ο Ησίοδος αναφέρει στην «Θεογονία» του.
Ο Κέρβερος, η Μέδουσα, η Λερναία Ύδρα, οι Άρπυιες, η Χίμαιρα είναι παραστάσεις τις οποίες ανακαλύπτει στα ερείπια ναών και μαντείων της περιοχής. Οι θεότητες του Κάτω Κόσμου, τα Τάρταρα όπως τα ονομάζει ο Ησίοδος φαίνεται να παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο για τους πανάρχαιους κατοίκους της περιοχής, τους Ίνκας. Έναν λαό που η ύπαρξή του και η εξαφάνισή του αποτελεί ένα μυστήριο, όπως και των Ατζέκων στην Κεντρική και Νότιο Αμερική, ή των Σουμερίων και των Χετταίων στην Μεσοποταμία.
Οι παραστάσεις που αφορούν τις θεότητες του Κάτω Κόσμου, οδηγούν τον Μάτιεβιτς να υποστηρίξει ότι εδώ, στην Νότια Αμερική ήταν ο Άδης των αρχαίων Ελλήνων. Τα Τάρταρα όπου τους φιλοξενούσαν και αποτελούσαν συνάμα το βασίλειό τους με πρωταγωνιστή βεβαίως τον Θεό Πλούτωνα.
Πίστευαν οι πανάρχαιοι πρόγονοί μας ότι ο Άδης βρισκόταν στα έγκατα της Χθονός αλλά σε μία μακρινή τοποθεσία δυτικά της γης. Ένα χρόνο ταξίδι χρειαζόταν για να φθάσουν εκεί. Και αν κανείς υπολογίσει μία τέτοια απόσταση και με τα μέσα βεβαίως της εποχής εκείνης μάλλον η αναφορά γίνεται για την πέρα του Ατλαντικού ήπειρο, αυτή της Αμερικής, της Γης των Εσπερίδων όπως λεγόταν, εκεί όπου ο Άτλας μεταμορφωμένος σε ένα τεράστιο βουνό υποβάσταζε στους ώμους του την Γη.
Η Κίρκη λέει στον Οδυσσέα πώς θα πάει στον Κάτω Κόσμο για να πάρει τις οδηγίες που χρειαζόταν για την επιστροφή του στην πατρίδα,αλλά και για να εξευμενίσει τους Θεούς που είχε προκαλέσει με την συμπεριφορά του μετά την συμβολή του στην άλωση της Τροίας. Η περιγραφή της Κίρκης στην «Οδύσσεια» που γίνεται με την γραφίδα του Μεγάλου Ομήρου, είναι ίσως η περισσότερο άρτια περιγραφή που υπάρχει σε αρχαίο κείμενο. Αν κανείς ακολουθήσει εκείνη την πορεία δεν μπορεί παρά να φθάσει στην Εσπερία, την ήπειρο της Αμερικής. Αν και πολλοί γεωγράφοι το αμφισβητούν παρ' όλα αυτά δεν παύει να υφίσταται ως η πιο άρτια γεωγραφική περιγραφή.
Ο Μάτιεβιτς στην αναζήτηση της μυθολογικής κόλασης, αυτά τα Τάρταρα, βλέπει να υπάρχει τέτοια ομοιότητα με την σημερινή περιοχή του Αμαζονίου, ώστε μένει κυριολεκτικά κατάπληκτος. Οι διηγήσεις εκείνων των πρώτων εξερευνητών στα μεταχριστιανικά χρόνια, αλλά και μερικές χιλιετίες αργότερα από τους Αργοναύτεςκαι τον Οδυσσέα, για το πέρασμα του Μανσερίστε, που είναι το πρώτο πέρασμα που συναντά κανείς καθώς ανεβαίνει τον Αμαζόνιο, θα μπορούσαν να είναι οι διηγήσεις των μυθολογικών αναφορών για την κάθοδο στον Άδη.
Όποιος διαπλέει τον Αμαζόνιο καθώς έρχεται από το βόρειο ημισφαίριο, παρατηρώντας τα άστρα έχει την εντύπωση ότι κατεβαίνει σε μία βαθιά άβυσσο. Έτσι το περιγράφει και η Ενριέτα Μέρτζ, η οποία με οδηγό τους αστερισμούς και κυρίως αυτόν της Μεγάλης Άρκτου, συμπεραίνει για το Ιασωνικό ταξίδι στην Αμερική!!! Και είναι πράγματι άξιο θαυμασμού να βλέπει κανείς τέτοιες ανακαλύψεις που κυριολεκτικά φέρνουν τα πάνω κάτω στην συμβατική ιστορία.
Παραβάλλοντας τον μυθικό ποταμό Αχέροντα και τους τρεις μικρότερους παραποτάμους του, την Στύγα, τον Κυκωτό και τον Πυριφλεγέθοντα, με τον Αμαζόνιο κατά τον Μάτιεβιτς, ο Οδυσσέας έπρεπε να εντοπίσει έναν ποταμό που θα του επέτρεπε να διασχίσει τους βάλτους του Άδη. Έτσι η Στύγα είναι ο ποταμός Μαρανιόν του Περού ο οποίος στην ουσία είναι τμήμα του Αμαζονίου αλλά με άλλη ονομασία. Ο ποταμός Ουκαγιάλι ένας σημαντικός ποταμός στην λεκάνη του Αμαζόνιου που πηγάζει από τις οροσειρές του Κούζκο είναι ο Πυριφλεγέθων της Οδύσσειας.
Η παραμονή του Μάτιεβιτς στο Περού και οι διάφορες περιηγήσεις τις οποίες έκανε σχεδόν σ' ολόκληρη την περιοχή της Νοτίου Αμερικής, αλλά και τα συμπεράσματα που έχει βγάλει μέσα από αυτή του την πολύχρονη έρευνα καταγράφονται στο βιβλίο του «Ταξίδι στην Μυθολογική Κόλαση». Εδώ ο συγγραφέας λοιπόν περιγράφει πως οι πανάρχαιοι θαλασσοπόροι του Αιγαίου έφθασαν στον Αμαζόνιο, διασχίζοντας τον Ατλαντικό ωκεανό, και μέσω του τεράστιου αυτού πλωτού ποταμού, του δεύτερου σε μέγεθος μετά τον Νείλο έπλευσαν προς νότο μέχρι τις Άνδεις του Περού.
Όπως έχουμε ξαναπεί σε παλιότερα θέματα μαζί τους οι εξερευνητές εκείνοι έφερναν και ολόκληρο τον πολιτισμό τους που ήταν η γλώσσα τους, οι θεοί τους, οι μύθοι τους, οι παραδόσεις τους, οι συνήθειές τους ... Αυτά τα πέρασαν στους ιθαγενείς των περιοχών που βρέθηκαν και σαφώς είχαν την ανάλογη από εκείνους αντιμετώπιση που τους αναβίβασαν τόσο ψηλά ώστε τους έκαναν Θεούς. Τους λευκούς θεούς τους που ακόμη και σήμερα θυμούνται μέσα από τις παραδόσεις τους και τις διάφορες γιορτές- μνήμες που διατηρούν.

πηγη
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο φυλακισμένος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας καταγγέλλει ότι δεν του δίνουν ελληνικές εφημερίδες

Νοέμβριος 2, 2012.

Σκόπια.

Στο Δικαστήριο στα Σκόπια ξεκίνησε χθες μια περίπτωση καταγγελίας που αφορά  τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη τον ΣΤ’ , γνωστό ως Γιοβάν Βρανισκόφσκι.


Πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Αρχιεπίσκοπος Γιοβάν κατήγγειλε στο δικαστή για παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν λαμβάνει τις επιστολές από τους συγγενείς του, δεν αφήνουν τους συγγενείς του να τον επισκεφθούν και ότι του έχει αποκοπεί η ενημέρωση από τις ελληνικές εφημερίδες τις οποίες του αποστέλλουν, γράφει η σλαβική των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρωσία: Το νέο «Καλάσνικοφ» είναι σχεδόν έτοιμο…

Νοέμβριος 3, 2012.

Κλίμοφσκ.

Η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση -ЦНИИ "Точмаш"- ΤΣ.Ν.Ι.Ι. Τότσμας-,  σχεδιάζει την επόμενη εβδομάδα να αρχίσει τις δοκιμές της νέας έκδοσης του όπλου «Καλάσνικοφ AK-12» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης Ντμίτρι Σεμίζοροφ.

 Ο προέλεγχος της νέας έκδοσης του γνωστού  όπλου αναμένεται να κρατήσει πάνω από ένα μήνα, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Ρία Νόβοστι.

Η παραγωγή του όπλου αυτού, ΑΚ-12, σύμφωνα με το σχεδιαστή της ΜΚΟ «Ίζμας»-( Ижмаш), Βλαντίμιρ Ζλόμπιν θα πρέπει  να ξεκινήσει το επόμενο έτος  περί τα μέσα Ιουνίου - Ιουλίου 2013.

Κατά γενική ομολογία το νέο όπλο αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία και οι πωλήσεις υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Πόθεν έσχες" και στα ακίνητα

Να ελέγξει τον τρόπο απόκτησης ακινήτων σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ. Διαβάστε με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Βαρύ πρόστιμο σε περίπτωση που το εισόδημα δεν δικαιολογεί την αγορά
Νέο σύστημα υπολογισμού της αγοράς ακινήτων σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει  από την 1η Ιανουαρίου 2013 να υποχρεώσει τους φορολογουμένους να δηλώνουν πού  βρήκαν τα χρήματα για την απόκτηση οποιουδήποτε ακινήτου κατέχουν.
Η εφαρμογή του "πόθεν έσχες" στην απόκτηση ακινήτων είχε ανασταλεί το 2010, με προοπτική να επανέλθει από την 1η-1-2014, ωστόσο το υπουργείο επέσπευσε την διαδικασία εφαρμογής του μέτρου.
Με το σύστημα αυτό, αλλά και βάσει της νέας νομοθεσίας, αν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν θα μπορέσουν να βρουν τρόπο να επικαλεστούν ικανά εισοδήματα για να πείσουν την εφορία, θα κληθούν να πληρώσουν βαρύ φόρο (μέχρι και 45%) για το ποσό που δεν δικαιολογείται.
Το πόθεν έσχες σχεδιάζεται να ισχύσει για όλα τα ακίνητα, ακόμη και για την πρώτη κατοικία και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δικαιολογήσουν  με τα εισοδήματα τους την κάθε δαπάνη για αγορά ή ανέγερση κατοικίας ή οποιουδήποτε άλλου κτίσματος, για την αγορά οικοπέδου, αγροτεμαχίου ή οποιασδήποτε άλλης εδαφικής έκτασης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείου για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσία, προβλέπει και αυτοτελή φόρο έως 45% από το πρώτο ευρώ στα  ενοίκια.
Δηλαδή τα μισθώματα που εισπράττει κάθε χρόνο κάθε ιδιοκτήτης, δεν θα φορολογούνται πλέον μαζί με τα υπόλοιπα εισοδήματά του, βάσει της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά είτε κλιμακωτά με τρεις συντελεστές (10%, 30% και 45%) είτε με έναν μόνο ενιαίο συντελεστή 15% ή 20%. 
Η πρόταση της κλιμακωτής φορολόγησης πάντως των ενοικίων, αποσκοπεί και να δοθεί ένα  κίνητρο για μείωση των ενοικίων, σε όσους επιλέξουν να το κάνουν για να μην φορολογηθούν με επιπλέον φόρο.
Από το 2013 θα καθιερωθεί ένας νέος ενιαίος φόρος ακίνητης περιουσίας που θα υπολογίζεται με βάση τη συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φυσικού προσώπου και  με κλιμακούμενους συντελεστές που  θα ξεκινούν από τα επίπεδα του 0,15%-0,25% και θα ξεπερνούν το 2% για πολύ μεγάλες περιουσίες. Και πάλι τότε δεν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο, αλλά 7 ή 8 κλιμάκια με ισάριθμους συντελεστές φορολόγησης.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Κι αν αλλάξουμε το «Θυσίες Πολιτών» με το ορθόν «άνθρωποι/ Έλληνες Πεθαίνουν»;


Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Η Τέχνη του Λόγου είναι το πιο βασικό όπλο ενός Πολιτικού.

Και κυρίως αυτών που τους «δασκαλεύουν» ως «Επικοινωνιακοί Σύμβουλοι».

Μπορείς να πεις κάτι «ωμά» και να εξαγριώσεις τον «Δέκτη» ή μπορείς να το πεις «άχρωμα» και να μην «τσιτωθεί ούτε κατά κεραίας η Ψυχολογία του».

Τι θα συμβεί άραγε πχ εαν στις δηλώσεις των Πολιτικών (υπερασπιστών του Φονικού Μνημονίου) αντικαταστήσουμε το Politically Correct «θυσίες του λαού» - που τό’ χουν κάνει λάστιχο και καραμέλα απ’ το πρωί ως το βράδυ, θέλοντας να δείξουν ένα ψεύτικο πρόσωπο «συμπάθειας» και «κατανόησης» προς τον «πάσχοντα Πολίτη») με το πιο «ειλικρινές»

«άνθρωποι/Έλληνες πεθαίνουν κάθε μέρα μέσα στην εξαθλίωση εξ’ αιτίας του Μνημονίου»;

Πως θα σου φαίνονταν, ας πούμε, εαν οι Κυβερνήτες σου έβγαιναν και σου έλεγαν:

«Ναι, ξέρω πως πεθαίνετε σαν τις μύγες κάθε μέρα, άλλος από την πείνα κι άλλος από τις αρρώστιες και τις κακουχίες, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Φάγαμε με χρυσά κουτάλια τόσα χρόνια εμείς και οι φίλοι μας και προκειμένου να μην μας σβήσουν (εμάς και το συνάφι μας) από το χάρτη τα θηρία που μας δάνεισαν, πρέπει τώρα να πάρουμε αυτά τα σκληρά μέτρα που σε σκοτώνουν (μόνον εσένα κι όχι εμάς ή τους «φίλους» μας) και οδηγούν τη χώρα κάτω από την μπότα τους, ώστε αύριο να συνεχίσουμε να τρώμε υπό την Διοίκησή τους. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή».

Πως θα ένοιωθες αν κάποιο βράδυ έβγαινε κάποιος Πολιτικός και σου μίλαγε έτσι;

Ειλικρινά. Ωμά...Εντελώς ωμά και έξω από κάθε «πρόσχημα».

Το αίμα σου που θα σου ανέβαινε άραγε; Και «τι θα ήσουν ικανός» να «πράξεις» μετά απ’ αυτό;

Ποιός Πολιτικός όμως θα ήταν τόσο ανόητος να βγει και να το πει έτσι «ωμά»;

Κάντε λοιπόν μόνοι σας το «παιγνιδάκι» των «λέξεων».

Είναι μια «ωραία ασκησούλα» (test case) απ’ αυτές που κάνουν κατά την «εκπαίδευσή» τους κάποιοι «ειδήμονες» σε κάποιες εξεζητημένες κορυφαίες «Σχολές Επικοινωνίας» απ’ αυτές που βγάζουν τους «Μάγειρες της Κοινής Γνώμης» για να «διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι» την «Δύναμη των λέξεων και του Λόγου».

Πάρτε μια οποιαδήποτε από τις «βαρύγδουπες» και «δακρύβρεχτες» δηλώσεις των πολιτικών μας και κάντε αυτή την «απλή αντικατάσταση φράσεων».

Το αποτέλεσμα θα είναι κυριολεκτικά τραγικό.
Να μερικά «διαμάντια», έτσι για να έχουμε κι ένα «γλαφυρό δείγμα» αυτής της Τέχνης του Λόγου που μπορεί να εκστομίσει τα «πιο θανάσιμα και θρασύτατα λόγια» κι όμως να μην ανοίξει ρουθούνι. Αρκεί να ειπωθούν «ντυμένα με τον κατάλληλο μανδύα»:

Δήλωση του κυρίου Παπούλια, Προέδρου της Δημοκρατίας 11/09/12
(Είναι μια δήλωση που όλοι μα όλοι οι Πολιτικοί υπερασπιστές των Φονικών Μέτρων του Μνημονίου κάνουν σχεδόν καρμπόν με αμελητέες παραλλαγές χίλιες φορές την ημέρα στα ΜΜΕ):

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας και ότι το μεγάλο μέλημα είναι η κοινωνική συνοχή, προκειμένου, όπως είπε, να μην εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε κρίση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.
 Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι ο ελληνικός λαός υφίσταται μεγάλες θυσίες, έχει φτάσει στα όριά του και είναι θαυμαστή και η υπομονή και η γενναιότητά του να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση».
Πως θα μπορούσε άραγε να «μεταφραστεί» αυτό στο πιο «ωμό» του μα συνάμα «πιο ειλικρινές»;

Κάπως έτσι μήπως;

«Ο Ελληνικός Λαός δεν αντέχει πλέον άλλο κι ως εκ τούτου πληρώνει μεγάλο φόρο αίματος, άνθρωποι/συμπολίτεςμας/Έλληνες πεθαίνουν καθημερινά εξ’ αιτίας των μέτρων και είναι απορίας άξιον πως δεν έχει σηκωθεί ακόμη οργισμένος να σφάξει ο ένας τον άλλον και να μας ντουφεκίσει κι εμάς όλους στο Σύνταγμα».
Πως θα ήταν όμως τάχα ποτέ δυνατόν να βγει τόσο ωμά κάτι τέτοιο;

Η (επικοινωνιακή) Τέχνη του (Πολιτικού) Λόγου αυτήν την ανάγκη ακριβώς έρχεται να (εξ)υπηρετήσει.

Όμορφα, άχρωμα, ξύλινα, άνευρα, αποχρωματισμένα λόγια και κυρίως δοσμένα σε «υπερποσότητες» στα κανάλια από το πρωί ως το βράδυ.

«Τέχνη» που σκοπό έχει, όχι μόνον να κάνει το «Μαύρο Άσπρο», αλλά να «κουράσει το δέκτη», να «θολώσει», να «αποφορτίσει», να «καλμάρει», να «πείσει για το ενδιαφέρον των Πολιτικών» μας. Και βεβαίως, να «κερδίσει χρόνο».

Κι αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος – μη αντίδραση (ακόμη) των Πολιτών – πετυχαίνουν μια χαρά τον στόχο τους.

 Η «ωραιοποίηση» των κειμένων και των δηλώσεών τους με την «κατάλληλη επιλογή ανώδυνων λέξεων και φράσεων» κατορθώνει όντως και πάντα να «αποφορτίζει».

Ο «άβουλος Δέκτης», η «Μεγάλη Μάζα» είναι «πρόθυμη» να «ακούσει». Και να «μαλακώσει». Να «πειθαρχήσει». Να «επαναπαυθεί».

«Πες μου ένα Ψέμα ν’ αποκοιμηθώ. Αρκεί να μην τρομάξω και ξυπνήσω απότομα».

Κάπως έτσι.
Παρόμοιες δηλώσεις έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν κάθε μέρα – ανερυθρίαστα – όλοι οι Πολιτικοί υπερασπιστές των «φονικών μέτρων» του Μνημονίου. Θα γεμίζαμε σελίδες εαν τις βάζαμε όλες.

Είπε κι άλλα σ’ εκείνη την δήλωση:

Όπως για παράδειγμα, χρησιμοποίησε μια ακόμη «προσφιλή» φράση των Πολιτικών μας:

 «Αρκετά πληρώσαμε για τα λάθη μας».

Λάθη τίνος όμως;

Έξυπνη η «τακτική». Γι’ αυτό και την χρησιμοποιούν ακόρεστα ΟΛΟΙ τους.

Υπάρχει η «Μάζα», υπάρχει και ο «Οδηγός». Αν το όχημα πάει και πέσει στον γκρεμό, δεν φταίει το όχημα αλλά ο Οδηγός. Τόσο απλό.

Κι όμως. Ο «συμψηφισμός (ευθυνών) από μέρους τους» καλά κρατεί.

(Στο δια ταύτα τώρα κυρ Μαυρογυαλούρο. Τουτέστιν, «στα Επιτίμια»:)

Εσύ που ήσουν κυρ- Οδηγέ» τόσα χρόνια; Δεν είχες την ευθύνη να νομοθετήσεις καλά και να επιμεληθείς εξίσου καλά την εφαρμογή των νόμων;

Γι’ αυτό δεν ανέλαβες; Αυτό δεν σου «ανετέθη» εν πλήρη συνειδήσει (σου);

Γιατί δεν έκανες καλά λοιπόν την δουλειά για την οποία εξελέγης ή διορίστηκες;

Αν ένας απλός Πολίτης δεν κάνει καλά την δουλειά του και δημιουργήσει «ζημία» ή «κόστος» σε κάποιον άλλον, θα κληθεί να «πληρώσει» γι’ αυτό. Εσύ το νομοθέτησες κι αυτό αν δεν με απατάει η μνήμη μου. Μόνο για τους άλλους, τους «πληβείους» το νομοθέτησες; Όχι για σένα και τον... «κύκλο» σου;

Εσύ γιατί δεν πληρώνεις τώρα;

Είχες αναλάβει τόσες δεκαετίες την πιο καλοπληρωμένη δουλειά στη χώρα.

Δεν την έκανες. Και όχι μόνον...Κατέστρεψες τα πάντα σ’ αυτόν τον τόπο εσύ και οι «φίλοι» σου....

Γιατί δεν πληρώνεις τώρα το «αντίτιμο»;
Λες ότι δεν θ’ απολογηθείς, ούτε θα πληρώσεις εσύ για αμαρτίες προηγουμένων.

Ωραία. Πλήρωσε για τις δικές σου αποκλειστικά ευθύνες.

Κι ας πληρώσουν και οι «προκάτοχοί» σου για τις δικές τους. Όλες αυτές οι χιλιάδες πολιτικών και πολιτικάντηδων και «βαρονέτων», οποιουδήποτε διαμετρήματος, προηγήθηκαν από σένα. Γιατί καλέ μου Νεοκοτζάμπαση εξακολουθούν να «απολαμβάνουν» σοδειές «αμφίβολου παρελθόντος πολιτικού έργου»; Γιατί ως Νομοθέτης τους το επιτρέπεις; Γιατί τους «καλύπτεις»; Άρα, αυτομάτως, γίνεσαι κι εσύ «συνυπεύθυνος» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Εφόσον έγινες «συνδικαιούχος» των «έργων» τους, έτσι δεν πάει κι ως προς τις «ευθύνες»;

Απλή «συνεπαγωγή» Μάστορα....όχι, δεν είναι «αργκώ»...απόδοση «των του Καίσαρος» είναι....Γιατί σε «Μάστορα» αναδείχθηκες...(στο «εν λόγω έργο»)....εκτός αν προτιμάς το «αγγλοπρεπές Master»...όποιο θες τέλος πάντων πάρε...

(Και όχι να «αναλάβεις τις ευθύνες με τον «γνωστό ανώδυνο τρόπο» σου. Μόνον δηλαδή με μια ακόμη «ξύλινη φρασούλα» του στυλ «θλίβομαι, λυπούμαι και ζητώ συγγνώμη στο βαθμό που μου αναλογεί. Αναλαμβάνω το πολιτικό κόστος». Όχι φίλε. Πληρωμή σε «ζεστό χρήμα», διώξεις και φυλακίσεις όπως ο κάθε «απλός Πολίτης»).

Κι αφού εσείς αποδεικνύεστε «χοντρόπετσοι» η Δικαιοσύνη που είναι να επιμεληθεί σ’ αυτό; Όπως θα επιμελούταν πχ στην περίπτωση του κάθε «απλού Πολίτη». Εκεί, γιατί βιάζεται η Δικαιοσύνη να στείλει ραβασάκια και κλητεύσεις και να μοιράσει χειροπέδες, διαπομπεύσεις και αυτόφωρα κι εδώ σ’ εσάς «ποιεί την νήσσαν»;

Εδώ, τώρα με τους Πολιτικούς και τους «ισχυρούς ημετέρους» τους, «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τα ερωτήματα:

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Δεν πρέπει τάχα να αναζητηθούν όλες αυτές οι χιλιάδες «επιτηδείων» (Πολιτικών και «ημέτερων») που ωφελήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και να «πληρώσουν αδρά»;

Οι Ανεξάρτητες Αρχές «ελέγχου διαφθοράς» βοούν τόσα χρόνια με τις «ηχηρές αποκαλύψεις» τους. Η Δικαιοσύνη (μαζί και η Βουλή) γιατί δεν «ανταποκρίνονται» ως οφείλουν;

Πως τολμάς κυρ Μαυρογυαλούρο να ζητάς «θυσίες» από τους «απλούς Πολίτες» (δηλαδή «θανάτους Πολιτών», έλα πες το με τ’ «όνομά» του, μην διστάζεις φοβισμένος,  αυτό σημαίνει «Θυσίες», σημαίνει «Θανάτωση Πολιτών») τη στιγμή που δεν πλήρωσες πρώτα εσύ και οι «δικοί» σου κύριε Νομοθέτα, κύριε Κυβερνήτα του «μισοβυθισμένου Πλοίου» με τους χιλιάδες πνιγμένους επιβάτες του;
Αφού δεν κάνεις εσύ λοιπόν την δουλειά σου, αφού δεν αποδέχεσαι ότι η υψηλή θέση σου εκτός από υψηλές Τιμές κι απολαβές περιλαμβάνει και υψηλές ευθύνες «πληρωμής» σε περίπτωση «κακοδιαχείρισης», πως περιμένεις να δεχτεί ο απλός Πολίτης αυτές τις ευθύνες;

Γιατί να τις αποδεχτεί;

Κι αφού η Δικαιοσύνη αρνείται να «επιμεληθεί» αυτού του «θανάσιμου προβλήματος» της Πολιτείας μας – ως οφείλει - λογικό δεν είναι αυτό το «κενό» να το «καταλάβουν» συν τω χρόνω «άλλες δυνάμεις» της Κοινωνίας;

Ναι, δυνάμεις πιθανότατα μη θεσμικές.

Που θα επιδιώξουν βεβαίως να μετατραπούν σε θεσμικές.

Που είναι το παράξενο ή παράδοξο σ’ αυτό;

Αυτό ονομάζεται κύριοι «πρόδρομες Εξεγερτικές Συνθήκες».

Αντιλαμβάνεστε βεβαίως τι σημαίνει αυτός ο «εύσχημος όρος» (πλην «αρκούντως ανατριχιαστικός» στ’ αυτιά σας) έτσι;

Και βεβαίως, είναι πάντα άγνωστη η τελική κατάληξη μιας τέτοιας «εκρηκτικής ρότας».

Πολλοί οι «αέρηδες», πολλές και διαφορετικές οι «Δυνάμεις» που εμπλέκονται πάντα σε μια τέτοια «δυναμική κατάσταση», λογικό είναι να είναι άγνωστη και η «τελική έκβαση». ΄
Άλλωστε, εξίσου πολλοί είναι πάντα σε τέτοιες καταστάσεις και οι επίδοξοι Μαράδες και Ροβεσπιέροι. Σωστά;

Ή μήπως «υπολογίζετε» στον «αλληλοσπαραγμό αυτών» ακριβώς;

Βεβαίως θα μπορούσε να συμβεί κι αυτό. Και κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί.

Εμφύλιο το «ψιθυρίζετε» μεταξύ σας. Λίγο με τρόμο κι άλλοτε με «ψιλοανακούφιση» υποθέτω. Μπας κι αυτή η «έκρυθμη κατάσταση» σας δώσει το περιθώριο να «την κάνετε» πρώτα (ως συνήθως) για τα Παρίσια και μετά – εν ευθέτω χρόνω – να ξαναπάρετε την άγουσα για το εγχώριο Κυβερνείο – όντες «αποκαθαρμένοι» γαρ στο πνεύμα μιας ρευστής γενικής πολιτικοποινικής αμνήστευσης – όπως συνηθίζεται ιστορικά.....

Ρισκάρετε πράγματι πολύ κύριοι για να διατηρήσετε την «αυτοκρατορία» σας, τον «ατιμώρητο χλιδάτο Βίο και Πολιτεία» σας.

Φαντάσου «τι έχουν στα χέρια τους» αυτοί «οι κάποιοι που κινούν τα νήματα» για να δέχεστε να μπείτε σε «τέτοιους κινδύνους»! Φαντάσου «πόσο πειστικοί» έχουν γίνει!

Και φαντάσου «πόσο μεγάλο» είναι το «αντίδωρο» σε περίπτωση που «κερδίσετε»...

Μεγάλο ρίσκο όμως, μεγάλοι κίνδυνοι.

Πόσο μακριά είναι λέτε η ώρα που κάποιος Πολίτης θα «ξεφύγει από τα όρια της ευπρέπειας και της υπομονής (βλ. τυφλής υποταγής») και θα κάνει το «απονενοημένο διάβημα» από την «ανάποδη»;

Κι αυτό ξέρετε επίσης τι σημαίνει, έτσι;

Δεν θα στρέψει το όπλο κατά του εαυτού του εκείνη την «αποφράδα (για σας και την κοινωνική ειρήνη και συνοχή που τόσο συχνά «επικαλείστε» - διότι έτσι σας βολεύει) ημέρα»....

Κατά τη γνώμη σας προς τα που θα θέλει να το στρέψει;

Γιώργος Ανεστόπουλος
 
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τη μυστική συνάντηση Ομπάμα, Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί και Παπανδρέου! (Διάβασε το)

Βγήκε στη δημοσιότητα από τη Γαλλία το σπουδαιότερο ντοκουμέντο της διαπραγμάτευσης.
Αν και οι περισσότεροι μιλάμε για τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, λες και είναι κάτι πολύ εύκολο, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα σκληρό πόλεμο στον οποίο καλείται ο εκάστοτε
πρωθυπουργός να σταθεί όρθιος κρατώντας αντίσταση σε σκληρότατες πιέσεις.
Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν αποκαλύπτει στο “Ημερολόγιο Κρίσης”, για τη μυστική συνάντηση των Ομπάμα, Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί, Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011 με αφορμή την ανακοίκωση του ΓΑΠ για…δημοψήφισμα για το Μνημόνιο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το δημοψήφισμα. Η συζήτηση διαρκεί δύο ώρες χωρές διακοπή με την ένταση να είναι στα ύψη. Η Μέρκελ κάθεται απέναντι στον Παπανδρέου. Αριστερά της Μέρκελ και απέναντι στον Ομπάμα, ο Σαρκοζί. Δεξιά της Καγκελαρίου, ο Σόιμπλε. Αριστερά του
Σαρκοζί, ο Ζιπέ. Κι αριστερά του Ζιπέ, εγώ.
Το κλίμα είναι βαρύ και ξεκινάει ένα μπρα ντε φερ με τον Παπανδρέου, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό του των Οικονομικών. «Σ’ το λέμε ξεκάθαρα, εάν κάνεις δημοψήφισμα δεν υπάρχει σχέδιο σωτηρίας» λέει ο Σαρκοζί στον Ελληνα Πρωθυπουργό. Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Με παγωμένο βλέμμα, η Μέρκελ επαναλαμβάνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό το ίδιο πράγμα με πολύ αποφασιστικό τρόπο. Είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος. Η ένταση ανεβαίνει κι άλλο. Ο Σαρκοζί τού επαναλαμβάνει τους όρους μας σε στυλ τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει.
Ο Ομπάμα παρατηρεί τη σκηνή, ακούσει προσεκτικά. Μερικές φορές συνοψίζει τα πράγματα, ηρεμεί το παιχνίδι όταν η ένταση ανεβαίνει. Ο Παπανδρέου παίζει την καριέρα του. Ιδρώνει όλο και πιο πολύ, ταλαντεύεται από τις αρχικές του θέσεις, έπειτα καταρρέει. Στο τέλος δεν έχει άλλη επιλογή: αναγκάζεται να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του ευρώ.
Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πια να ξεφύγει από αυτό ερώτημα υποβάλλοντας το στον λαό του. Είμαι παρών στον πολιτικό θάνατο σε ζωντανή μετάδοση. Έπειτα από δύο ώρες αντιπαράθεσης, παραδίδει τα όπλα. Ερχεται η σειρά του Μπερλουσκόνι, δεν θα αντέξει για πολύ. Παπανδρέου, Μπερλουσκόνι, δύο πρωθυπουργοί θα πέσουν. Είμαστε σε καιρό ειρήνης. Δύο πρωθυπουργοί θα πέσουν κάτω από διεθνή πίεση».


Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τί γίνεται εκεί μέσα στα μυστικά επιτελεία.
Να διαλύσουμε τους μύθους μας και να αναζητήσουμε την αλήθεια.


Γιατί αναζητούμε απ’ τους εκπροσώπους της χώρας να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στους γίγαντες της παγκόσμιας πολιτικής εξουσίας, λες και έιναι πρόεδροι 15-μελούς και πάνε στο λυκειάρχη να πάρουν τα κλειδιά για να κάνουν κατάληψη.

Δεν είναι έτσι όμως η διαπραγμάτευση με τους πολιτικούς άρχοντες της Γης, όπως φαίνεται κι απ’ τα γραπτά του Μπαρουάν.
Δεν είναι κάτι εύκολο.
Δεν είναι καν κάτι δύσκολο.
Είναι ένα φορτίο πολύ βαρύ, που δεν είναι για όλους τους ώμους.

Λύγισε ο Παπανδρέου με συνοπτικές διαδικασίες.
Λύγισε ο Μπερλουσκόνι, επίσης με συνοπτικές διαδικασίες.
Και οι δύο έπεσαν και εξοβελίστηκαν από την πολιτική σκηνή.
Ο διεθνής παράγοντας είναι πολύ πιο ισχυρός απ’ όσο νομίζουμε.
Παρακολουθήστε τα τρία ρήματα που χρησιμοποιεί ο Μπαρουάν για τον Παπανδρέου:
“ιδρώνει, ταλαντεύεται, καταρρέει”.
Αυτή είναι η διαδικασία της διαπραγματευτικής ήττας.
Είναι η εικόνα ενός ανακρινόμενου, που λυγίζει υπό αφόρητες πιέσεις.
Κι αν αρχίσει να ιδρώνει, τότε νομοτελειακά θα λυγίσει.

Το να υποθέσει κανείς αν ο τάδε ή ο δείνα είναι κατάλληλος γι’ αυτή τη δουλειά είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο, καθώς το σθένος της αντίστασης που θα προβάλλει κάποιος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

α) Από το τί θέλει να καταφέρει. Ποια είναι η ιδεολογία του, ποιο το όραμά του.
π.χ. ένας νεοφιλελεύθερος, λόγω ιδεολογίας, δε θα προβάλει αντιστάσεις στην επιβολή ιδιωτικοποιήσεων.

β) Από το ενδεχόμενο να τον κρατάνε οι ξένοι από κάπου.
π.χ. ένας που βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο αλά Siemens, εκβιάζεται και υποχωρεί εύκολα με αντάλλαγμα να γλιτώσει τη δίωξή του.

γ) Από το ηθικό του ανάστημα. Αν δηλαδή μπορεί να μη λυγίσει σε προσφορές, δώρα, μίζες κλπ.

δ) Από την ικανότητά του να βρει στηρίγματα μέσα στη διεθνή κοινότητα.

ε) Από το διεθνές του κύρος.

στ) Από τον κόσμο που έχει πίσω του. Αν έχει αφήσει πίσω στην Ελλάδα ένα λαό που τον πιέζει να επιβάλει τα θέλω του και αν χρειαστεί να έρθει και σε ρήξη με τις Μεγάλες Δυνάμεις, τότε αφενός ξέρει ότι αν έρθει σε ρήξη, θα βρει στήριγμα στο λαό μόλις γυρίσει, και αφετέρου αν υποκύψει στις πιέσεις έχει έναν προδομένο λαό που ζεσταίνει τη μηχανή του ελικοπτέρου του…
Στη διαπραγμάτευση η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν ελάχιστα.

Από τα παραπάνω κρίνεται η ανθεκτικότητα ενός Πρωθυπουργού στις πιέσεις που θα δεχτεί.

Μη γελιέστε, όσα λέει ο Μπαρουάν είναι αυτά που πραγματικά συμβαίνουν.
Δεν είναι παιδική χαρά τα συμβούλια κορυφής.

Ένα “και” του Προέδρου των ΗΠΑ, ένα “αλλά” του Καγκελάριου της Γερμανίας, ένα “όμως” του προέδρου της Ρωσίας, ένα “μήπως” του Πρόεδρου της Γαλλίας μπορούν να αλλάξουν όλο τον ρουν της ιστορίας ενός λαού σαν το δικό μας.

Βάλτε δίπλα και Ντράγκι, Μπαρόζο, Ρομπάι, Νταλάρα, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και τους λοιπούς μεγάλους διεθνείς παράγοντες που εκπροσωπούν τα πιο ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της Γης (αγορές, τράπεζες, βιομηχανίες, πολυεθνικές).
Κάθε κίνηση, κάθε κουβέντα από οποιονδήποτε απ’ αυτούς έχει τεράστια σημασία.

Όπως κάποτε η στάση ενός Κάνιγκ επηρέασε τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την αναγνώριση του ελληνικού κράτους, έτσι και τώρα δεν είμαστε δυστυχώς μόνοι.
Όπως ο Κάστρο χρειάστηκε την ΕΣΣΔ για να αλλάξει τα πράγματα στην Κούβα.
Μόνος του δε θα κρατούσε πάνω από δυο-τρία χρόνια.

Η επανάσταση δεν αρκεί. Καταπνίγεται πολύ εύκολα είτε από μέσα είτε απ’ έξω.
Χρειάζεται και διεθνής στήριξη, τουλάχιστον από ένα από τα μπλοκ στο παγκόσμιο σκάκι.


Μη νομίζουμε ότι θα πάει αύριο π.χ. ο Τσίπρας σ’ ένα κλειστό γραφείο με Μέρκελ, Σόιμπλε, Ολάντ, Ομπάμα κλπ και θα τους πει με μαγκιά “εγώ θα καταργήσω το Μνημόνιο” και αυτοί θα τον κοιτούν σα χάνοι.
Δε θα τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί.
Θα τον πιάσουν με το καλό να τον μεταπείσουν για το αναγκαίο της συναίνεσής του.
Αν κρατάει, θα τον πιέσουν ψυχολογικά.
Αν κρατάει και πάλι, τότε θα μπουν οι ωμοί εκβιασμοί στο παιχνίδι.
“Σε πετάμε τώρα έξω απ’ το ευρώ. Σου κάνουμε εμπάργκο”
Αν δεν κωλώσει ούτε και τωρα, μπορεί να μπουν στο παιχνίδι και οι “οικονομικοί δολοφόνοι”, αν δεν έχουν μπει ήδη.

Ο Τσίπρας -ορθώς για μένα- έχει μιλήσει για το “πυρηνικό όπλο” του ντόμινο της ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη.
Το θέμα είναι να το πιστεύει πράγματι. Να είναι 100% πεπεισμένος γι αυτό -ή αν δεν είναι, να δείχνει πεπεισμένος- και να μην κωλώσει.
Αν δείξει πως υπάρχει μια αμυχή αμφιβολίας μέσα του, τότε θα λυγίσει με συνοπτικές διαδικασίες.
Οι Μεγάλες Δυνάμεις θα απειλήσουν με οικονομικό (και όχι μόνο) αφανισμό του ελληνικού λαού.

(Αναφέρομαι στον Τσίπρα, ως παράδειγμα, διότι αυτός θα είναι μάλλον ο επόμενος διαπραγματευτής, αλλά τα ίδια ισχύουν και για κάθε άλλον εκπρόσωπό μας που θα πάει να κάτσει σ’ αυτό το τραπέζι με τα -οικονομικά και όχι μόνο- πιστόλια).

Όπως άλλωστε γράφει και ο Μπαρουάν:
«Οι γαλλικές αρχές εργάζονταν στα τέλη του 2011 πάνω στο σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και της διάλυσης της Ευρωζώνης»
«Ζήτησα από τους ανθρώπους που εμπιστεύομαι να εργαστούν πάνω σε δύο πράγματα: το κόστος για τη Γαλλία ενδεχόμενης αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τις πιθανές ζημιές, αφενός στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο, αφετέρου στο σύνολο της Ευρωζώνης».


Η ελληνική απειλή περί εξόδου από το ευρώ είναι πυρηνικό όπλο απέναντι στις Μεγάλες Δυνάμεις

Με λίγα λόγια οι Μεγάλες Δυνάμεις θα απειλήσουν ξεκάθαρα με εκδίωξη της Ελλάδας απ’ το ευρώ.
Αν ο ελληνικός λαός έχει προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο και είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει, τότε η ελληνική πλευρά της διαπραγμάτευσης έχει ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια της.
Να πει η Μέρκελ ”σε διώχνω αύριο απ’ το ευρώ” και η ελληνική πλευρά να απαντήσει“διώξε με, να δούμε ποιος θα κλάψει περισσότερο, εγώ ή εσύ”. Για να το πει όμως αυτό η ελληνική πλευρά, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να έχει αποτινάξει από πάνω του τη δαιμονοποίηση της δραχμής.
Να συνεκτιμηθεί ο αλληλένδετος χαρακτήρας των οικονομιών στα παγοσμιοποιημένα πλαίσια.
Σπάει ο κρίκος, σπάει και η αλυσίδα.
Αυτό είναι ισχυρό όπλο για να μη μας κουνήσει κανείς.
Βέβαια, τα ισχυρά όπλα δεν ευστοχούν πάντα και πρέπει να το γνωρίζουμε καλά αυτό.
Αλλά οφείλουμε να παίξουμε με τα ισχυρότερα όπλα, μπας και καταφέρουμε να κερδίσουμε στη διαπραγμάτευση.

Γι’ αυτό πρέπει να ξέρουμε τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης.
Και να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ο εκάστοτε απεσταλμένος μας να αποδειχτεί λίγος γι’ αυτή τη δουλειά.
Όχι για να δικαιολογούμε τον ενδοτισμό του εκάστοτε εκπροσώπου, αλλά για να μπορούμε να τον διαχειριστούμε ως λαός.
Να είμαστε προετοιμασμένοι και για να πιέσουμε προκαταβολικά για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο (το οποίο είναι και ο ευκτέο), αλλά και για να μην απογοητευτούμε και να περάσουμε γρήγορα στην επόμενη μέρα, αναζητώντας νέους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος με νέους φορείς, νέες μορφές πίεσης και φυσικά νέα πρόσωπα ικανότερα να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Συμπέρασμα.

Ο εκπρόσωπος του λαού και της χώρας σ’ αυτόν το λάκκο των λεόντων πρέπει να συγκεντρώνει τα εξής χαρακτηριστικά:

α) Να είναι ιδεολογικά αντίθετος με αυτά που επιβάλλουν οι Μεγάλες Δυνάμεις (μννημονιακό νεοφιλελευθερισμό).

Να ξεκινάει δηλαδή από αντίθετη αφετηρία σε σχέση με την απέναντι πλευρά.
Οι απέναντι να λένε ένα απόλυτο “ναι” και αυτός να λέει ένα απόλυτο “όχι”, παλεύοντας να γείρει η πλάστιγγα προς το μέρος του.
Αν δείξει/πει/υπονοήσει ότι αν τα πράγματα φτάσουν σε αδιέξοδο θα ενδώσει στο “ναι”, τότε έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση με παταγώδη αποτυχία.
Πρέπει να δείχνει ανένδοτος και ατρόμητος μπροστά ακόμη και στην απόλυτη ρήξη.
Έτσι μόνο ίσως καμφθούν.
Αν αφήσει στην αρχή έστω και μια μικρή χαραμάδα να ενδώσει, αυτή η χαραμάδα θα εξελιχτεί δεδομένα σε Κερκόπορτα.

β) Να είναι καθαρός και να μην έχει εμπλοκή σε μεγάλα σκάνδαλα, που μπορεί να λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης.

γ) Να είναι ηθικά άτεγκτος. Να μην αποσκοπεί στη λήψη δώρων.
Να μπει στη σύσκεψη με όπλο το ψώνιο του να αφήσει ιστορία.

δ) Να δικτυωθεί καλά στη διεθνή κοινότητα και να βρει στηρίγματα που θα κρατούν κόντρα, την ώρα που θα πιέζουν αφόρητα οι επικυρίαρχοι.

ε) Να έχει δημιουργήσει ένα προφίλ εντός και εκτός χώρας που να προκαλεί σεβασμό ή ακόμα και φόβο. Ένα πρόσωπο που οι πράξεις και τα λόγια του να δημιουργούν κάποια αίσθηση στο διεθνή χώρο.

στ) Να εκπροσωπεί έναν κόσμο αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρις εσχάτων γι’ αυτά που τον έστειλε εκεί. Έναν κόσμο που θα είναι έτοιμος να βγει κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους για να υποστηρίξει τις προσπάθειες. Έναν λαό που θα είναι έτοιμος να δουλέψει, να παράγει, να αντέξει σε περίπτωση “ατυχήματος”, αν πάψει δηλαδή η εξωτερική οικονομική βοήθεια.
Να είναι έτοιμος να σηκώσει στις πλάτες του τον εκπρόσωπο που θα σταθεί αντάξιος των περιστάσεων, να τον πιέσει, να τον εκφοβίσει και να τον εμψυχώσει αν τον δει επίφοβο να λυγίσει ή να τον εκδιώξει αν τελικά λυγίσει.
Το καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί θα ήταν ένα δημοψήφισμα με σαφώς πλειοψηφική την απόφαση του ελληνικού λαού να πει “όχι”, αποδεχόμενος όμως και τις συνέπειες που μπορεί αυτό το “όχι” να έχει.

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ - ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ & HAARP - Οι μεγάλες αλήθειες κρύβονται πίσω από γεγονότα που θεωρούνται φυσιολογικά! ΒΙΝΤΕΟ

Oι μεγάλες αλήθειες κρύβονται πίσω από γεγονότα που θεωρούνται φυσιολογικά και που ελάχιστοι θα μπουν στη διαδικασία να ερευνήσουν και όταν βρουν κάτι θα χλευαστούν και θα καρατομηθούν επειδή ακριβώς οι πολλοί το θεωρούν φυσιολογικό. Κάθε αλήθεια περνάει τρία στάδια: στην αρχή της
επιτίθενται παρουσιάζοντάς την σαν...
ανοησία, μετά παραδέχονται πως κατά πάσα πιθανότητα είναι ορθή, όμως ασήμαντη. Τελικά αναγνωρίζουν την σπουδαιότητά της και τότε οι πρώην πολέμιοί της αρχίζουν να διεκδικούν την τιμή του πρωτοπόρου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μάθετε περισσότερα για το σύστημα HAARP, τα πειράματα Γεωμηχανικής, τη σχέση τους με τους αεροψεκασμούς. Επίσης που επενδύει τα χρήματα του ο Bill Gates και ποια η σχέση του με τη Γεωμηχανική



Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -- ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ‏

Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση...

της διαχείρισης του νερού και της τροφής η οποία υπεγράφη αρχικά στις 11 Απριλίου και η οποια τροποποιήθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011) αφορώντας ουσιαστικά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!
Πιο συγκεκριμένα η παρ.1 του άρθρου 2, τροποποιήθηκε (αντικαθίσταται) ως εξής:
«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012.»
(www.ypeka.gr)

H καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού ήταν η 16η Ιουνίου 2012.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για τον έλεγχο του υδατικού δυναμικού από την τρόικα που περνάει εντέχνως με την προφαση της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας. Στόχος είναι η καταγραφή όλων των ιδιωτικών και δημόσιων πηγών προκειμένου να ενταχθούν στα διαχειριστικά σχέδια που εκπονούνται σε επίπεδο περιφερειών, με σκοπό να πουληθούν τα νερά σε ιδιώτες που στη συνέχεια θα μεταπωλούν το νερό στους αγρότες. Δηλαδή το αγαθό που η γη προσφέρει στους αγρότες, μέσα στα ίδια τους τα χωράφια, θα πληρώνουν για να το χρησιμοποιούν.
Στις ΗΠΑ, όπου έχουν αγοράσει εταιρείες τα νερά έχουν επιβάλλει νόμους με τους οποίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΒΑΡΕΙΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.
O διατροφικός κώδικας (codex alimentarius) εφαρμόζεται ως οδηγία στη χώρα μας ήδη από το 2005 υπό την αιγίδα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων που είναι ΝΠΔΔ τουΥπουργείου Υγείας.
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζει η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων-Για ποιες παθήσεις θα χορηγούνται δωρεάν [λίστα]

Αλλαγές στη συμμετοχή για την αγορά των φαρμάκων φέρνει η νέα τροποποιημένη κοινή υπουργική απόφαση. Βάσει αυτής ορίζεται συμμετοχή 10% σε σκευάσματα που αφορούν κάποια χρόνια νοσήματα. Επιπλέον, οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που δεν απευθύνονται αποκλειστικά στο νόσημά τους ακόμη και αν είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυτά.

Στην υπουργική απόφαση, σύμφωνα με το iatropedia.gr, αναφέρεται πως «στους δικαιούχους εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.), ανεξάρτητα από την ονομασία και τη νομική τους μορφή καθώς και του Οίκου Ναύτου, χορηγούνται τα φάρμακα με συμμετοχή 10% επί της διατιμημένης αξίας του φαρμάκου ή με μηδενική συμμετοχή για την αντιμετώπιση ή θεραπεία των χρόνιων παθήσεων, ως εξής:

Συμμετοχή του ασφαλισμένου σε ποσοστό 10% για τους πάσχοντες από:

Νόσο του Parkinson και δυστονίες
Άποιο διαβήτη
Χρόνια ρευματική βαλβιδοπάθεια και λοιπές βαλβιδοπάθειες, χρόνια πνευμονική καρδιοπάθεια και συγγενή καρδιοπάθεια
Μυασθένεια
Φυματίωση
Κληρονομικό αγγειοοίδημα
Συγγενή ιχθύαση
Νόσο του WILSON
Σακχαρώδη διαβήτη τύπου II
Επιληψία και λοιπές επιληπτικές καταστάσεις
Αγγειοπάθεια BURGER
Άνοια, νόσο Aλτσχάιμερ και νόσο Charcot

Μηδενική (0%) συμμετοχή για τους πάσχοντες από:

Νεοπλάσματα όλων των συστημάτων και λευχαιμιών
Σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι
Ψυχώσεις (όσον αφορά τα αντιψυχωτικά φάρμακα
και όχι τα καταθλιπτικά)
Μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική και μικρο−δρεπανοκυτταρική αναιμία, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, ενδιάμεση μεσογειακή αναιμία και ομόζυγη δρεπανοκυτταρική αναιμία
Ιδιοπαθή αιμολυτική αναιμία − θρομβοπενική πορφύρα
Νυχτερινή παροξυσμική αιμοσφαιρινουρία
Αιμορροφιλία (αντιαιμορροφιλικοί παράγοντες)
Υποφυσιογενή νανισμό (αυξητική ορμόνη)
Κυστική Ίνωση (κυστική ινώδη νόσο, ινοκυστική νόσο)
Χρόνια ηπατίτιδα Β και C
Νόσο Wilson (ηπατοφακοειδή εκφύλιση)
Γλυκογονίαση − γλυκόγονίαση τύπου IB
Νόσο Gaucher
Έλλειψη ορνιθο−καρβαμυλο−τρανσφεράση
Χρόνια νεφρική νόσο, στάδιο 3 και 4
Νεφρική ανεπάρκεια, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση
Νόσο Niemann−Pick τύπου C
Υπερφαινυλαλανιναιμία
Σκλήρυνση κατά πλάκας

Επίσης, επισημαίνεται ότι «η μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή αφορά αποκλειστικά και αυστηρά μόνο τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν τη θεραπεία και αντιμετώπιση των αντίστοιχων ως ανωτέρω συγκεκριμένων παθήσεων».

Παράλληλα, διευκρινίζεται πως δεν καταβάλλουν συμμετοχή για όλα τα φάρμακα που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, καθώς και οι παραπληγικοί και τετραπληγικοί και οι πάσχοντες από το σύνδρομο ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS), για τα αντιρρετροϊκά φάρμακα.

Τέλος δεν θα καταβάλλεται συμμετοχή για φάρμακα που χορηγούνται κατά την περίοδο κύησης και λοχείας, για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων, για φάρμακα που προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τα φαρμακεία ή τις αποθήκες του Οργανισμού, για φάρμακα που προμηθεύονται από τα φαρμακεία των Κρατικών Νοσοκομείων καθώς και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, βάσει του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, όπως ισχύει κάθε φορά.

Οσον αφορά τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, αυτοί θα καταβάλλουν ποσοστό συμμετοχής 10% για όλα τα φάρμακα.



iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Άλλα είπε στη Βουλή κι άλλα στους Financial Times και τον Economist ο Γ. Παπακωνσταντίνου!

Την πραγματικότητα μέσα από τα δικά του μάτια, περιέγραψε σήμερα ο πρώην τσάρος της Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με επιστολές του προς τους Financial Times και τον Economist, σχετικά με τις μυστικές διαδρομές της λίστας Λαγκάρντ. Έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι το CD με τη λίστα Λαγκάρντ ποτέ δεν χάθηκε (!), δικαιολόγησε γεγονότα για τα οποία οποιοσδήποτε υπεύθυνος πολιτικός και ειδικά ένας ΥΠΟΙΚ θα αναλάμβανε την ευθύνη, και είπε ακόμη και πράγματα εντελώς διαφορετικά από αυτά που κατέθεσε κατά την ακρόασή του στη Βουλή.

Economist
Στην επιστολή-απάντησή του προς τον Economist, με αφορμή άρθρο με τίτλο "A national sport no more", ο πρώην υπουργός γράφει:

"Με κατηγορούν ότι ποτέ δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με το θέμα. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει, «δεδομένου ότι έδωσα σαφείς οδηγίες προς την κατεύθυνση της διερεύνησης. Τις επανέλαβα κατά την παράδοση της πλήρους λίστας στο νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ (κάτι το οποίο επιβεβαίωσε κι ο ίδιος στην ακρόασή του στη Βουλή). Λίγο αργότερα έφυγα από το υπουργείο μετά τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου. Η πληροφορία συνεπώς ποτέ δεν "χάθηκε", όπως ισχυρίζεστε, καθώς παρέδωσα όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές (και φυσικά έκτοτε έχουν διαρρεύσει και τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί). Είναι σαφές βέβαια ότι δεν έγινε σωστή διερεύνηση».

Στις 24 Οκτωβρίου, ωστόσο, κατά την ακρόασή του στη Βουλή, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει: «Το αρχικό αρχείο με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου. Δεν ξέρω που είναι. Δυστυχώς δεν ξέρω που είναι σήμερα!». «Το πρωτότυπο αρχείο είναι στη Γαλλία! Και ελπίζω να επανέλθει στην Ελλάδα, για να σταματήσει η σπέκουλα με τις αλλοιώσεις. Να έρθει εδώ με όλα τα συνοδευτικά και να διαπιστωθεί εάν έχει αλλοιωθεί» είχε αναφέρει.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ακόμη ότι, κατά τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ, «η Ελλάδα επιτέλους άρχισε σοβαρά να αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή, με ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες, τη δήμευση της περιουσίας τους, με τη θέσπιση του Οικονομικού Εισαγγελέα, τη δημιουργία ειδικών φορολογικών δικαστηρίων, καθώς και με την πλήρη άρση του τραπεζικού απορρήτου... Είναι, ωστόσο οι αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν τότε που έχουν οδηγήσει επώνυμους στη φυλακή για φορολογικές παραβάσεις -για πρώτη φορά στην Ελλάδα».

Εντούτοις, του κ. Παπακωνσταντίνου διαφεύγει ότι, επί θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, η φοροδιαφυγή εκτοξεύθηκε στα ύψη, δημιουργώντας «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό. Όσο για το «κυνήγι» επωνύμων, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις εκείνων που οδηγήθηκαν, τελικά, στη φυλακή και ακόμα λιγότερες εκείνες οι υποθέσεις, στις οποίες εισπράχθηκαν πρόστιμα για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Επιστολή στους Financial Times

Επιστολή ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε και στους Financial Times, με αφορμή το άρθρο «Μαίνεται η θύελλα για τη λίστα Λαγκάρντ».

Στην επιστολή του, ο κ. Παπακωνσταντίνου εγκαλεί την εφημερίδα ότι παραλείπει εντελώς να αναφέρει «το γεγονός ότι, χάρη στη δική μου προσωπική πρωτοβουλία, έλαβε η ελληνική κυβέρνηση την πληροφορία αυτή (σ.σ. τη λίστα Λαγκάρντ)».

«Εγώ ζήτησα τη λίστα και αυτή παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές στα τέλη του 2010» λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου, «φυσικά με τον όρο ότι η σχετική πληροφορία θα ήταν αντικείμενο χειρισμού από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες ανεπίσημα και με εμπιστευτικό τρόπο, όπως έπραξαν άλλες κυβερνήσεις για τους πολίτες άλλων χωρών στη λίστα».

«Στη συνέχεια» τονίζει ο πρώην υπουργός, πάντα απευθυνόμενος στους αρμόδιους της εφημερίδας, «αναφέρετε ότι δεν έδωσα εντολή στο ελληνικό ΣΔΟΕ να προβεί σε πλήρη έρευνα. Αυτό είναι παντελώς αναληθές. Το έκανα, όχι μια αλλά πολλές φορές. Έδωσα αρχικά τους 20 μεγαλύτερους λογαριασμούς (που αντιστοιχούσαν περίπου στο ήμισυ του συνόλου των καταθέσεων) στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη για πρώτο έλεγχο. Και του έδωσα εντολή για περαιτέρω έλεγχο, όταν ανέφερε τις πρώτες διαπιστώσεις του περί αποκλίσεων μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και κεφαλαίων στο εξωτερικό. Αυτό έκανα και πάλι σε σύσκεψη που συγκάλεσα ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό, παρουσία διαφόρων προσώπων».

»Έκανα και πάλι το ίδιο με το νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη, στον οποίο έδωσα τα πλήρη στοιχεία που παραλάβαμε (το επιβεβαίωσε ο ίδιος σε ακρόαση από τη Βουλή). Για την ακρίβεια, εκ του νόμου το ΣΔΟΕ θα πρέπει να ερευνά κάθε παρόμοια πληροφορία στο πλαίσιο των καθηκόντων του και δεν θα έπρεπε να περιμένει «πολιτικές εντολές» σχετικά. Και πώς εξάλλου θα μπορούσε η πληροφορία να έχει «αποκρυφθεί» όπως ισχυρίζεστε, όταν την παρέδωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες, και φυσικά έκτοτε έχει διαρρεύσει και τα ονόματα έχουν δημοσιοποιηθεί; Σας υπενθυμίζω επίσης ότι με τον ανασχηματισμό στα μέσα Ιουνίου 2011 έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών».

Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, πάντως, κ.κ. Καπελέρης και Διώτης, έχουν διαψεύσει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τους ζήτησε έλεγχο της λίστας, ενώ και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι δεν έγινε η καλύτερη δυνατή διαχείριση.



http://www.lykavitos.gr/2012/11/financial-times-economist.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

31 προσλήψεις μηχανικών στη ΔΕΗ ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα)

Η ΔΕΗ ανακοινώνει με προκήρυξη της ,προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα ενός (31) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Μελίτης, που εδρεύει στο νομό Φλώρινας.Η διάρκεια των συμβάσεων είναι 8 μήνες και οι ειδικότητες που αφορούν τις προσλήψεις οι κάτωθι:




ΠΕ Μηχανικών (Με καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας) 1

ΔΕ Μηχανοτεχνιτών 28

ΔΕ Μετακινητών Βαρών με χρήση Ηλεκτροκίνητης γερανογέφυρας (Μανουβραδόρος) 1

ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Εργαλειομηχανών (Τορναδόρων) 1

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.ΔΕΗ-ΛΙΓ/ΧΕΙΑ.ΑΗΣ/ΥΗΣ.ΑΣΠ/ΤΣΠ και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:
ΑΗΣ Μελίτης Τ.Θ. 1 - Τ.Κ 53071 Μελίτη / Φλώρινας, απευθύνοντάς την στον αρμόδιο υπάλληλο κ. Κούσια Χρήστο (τηλ. επικοινωνίας: 23850-39075, 23850-56212).
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων

όλη η προκήρυξη της ΔΕΗ εδώ

radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »