Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχει ..θεός .Εάν υπήρχε …θα τα... γαμούσε όλα.

Μέχρι και  αστακό oι γαμημένοι ...μέσω ..ΕΣΠΑ τρώνε,  που να τους κάτσει στον..κόλο.
Ο λόγος, βεβαίως, για τα µέλη της περιβόητης Task Force και του κυρίου Χορστ Ράιχενµπαχ, που ήρθαν να µας δώσουν τα φώτα τους στο µέτωπο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού ∆ηµοσίου και να κάνουν στους κυβερνώντες µαθήµατα περί περιστολής των κρατικών δαπανών.
Αφορα τα τσιµπούσια της οµάδας σε εκλεκτές ταβέρνες και εστιατόρια της Αττικής, όπου απολαβαίνουν  ψητό κρέας και φρέσκο ψάρι. Το πλέον εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι στα εν λόγω φαγοπότια τούς συνόδευαν υψηλόβαθµα στελέχη του υπουργείου ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης (µε το οποίο, ελέω αρµοδιοτήτων, οι άνθρωποι της Task Force έχουν και τη συχνότερη επικοινωνία), αφού η αφορµή γι’ αυτά τα λουκούλλεια γεύµατα και δείπνα ήταν η ανάλυση θεµάτων που άπτονταν της συνεργασίας των δύο πλευρών. Από τα επίµαχα έγγραφα προκύπτει ότι κανείς εκ των συνδαιτυµόνων δεν διέθετε την αστική ευγένεια να κεράσει το τραπέζι, µε τον λογαριασµό να περνάει στα γενικότερα έξοδα του υπουργείου, διαµέσου των κονδυλίων του ΕΣΠΑ! Εις υγείαν των... Ελλήνων, δηλαδή! Τώρα, αν θέλετε να µάθετε τι συζητούσαν σε αυτές τις κρασοκατανύξεις οι εγχώριοι υπηρεσιακοί παράγοντες µε τους λεγεωνάριους συµβουλάτορες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρκεί να ρίξετε µια µατιά στις επίµαχες αποφάσεις που υπεγράφησαν από τους αρµόδιους διευθυντές. Από µια εξ αυτών προκύπτει πως διετέθη δηµόσιο χρήµα για να συζητηθεί, συνοδεία µεζέδων και οίνου, η προώθηση της Στρατηγικής Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης! 
Πρόκειται για ένα ζήτηµα που ήταν αδύνατο να συζητηθεί στο ψυχρό περιβάλλον ενός γραφείου ή µιας αίθουσας συσκέψεων, µε τους εµπλεκοµένους να θεωρούν πως χρειάζεται η κατάλληλη ατµόσφαιρα για να βρεθεί η χρυσή τοµή! Ετσι, έδωσαν ραντεβού σε γνωστή αθηναϊκή ταβέρνα στην περιοχή του ιστορικού κέντρου. Ιδιαίτερο, όµως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση της επίδειξης ελληνικής φιλοξενίας σε Καναδούς εµπειρογνώµονες που ήλθαν από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να µας δώσουν τα φώτα τους και να συνδράµουν το έργο των συναδέλφων τους τεχνοκρατών στην Task Force. Για ακόµη µία φορά, κάποιοι υψηλά ιστάµενοι, µε ταλέντο στις δηµόσιες σχέσεις, προσέφεραν ένα πλούσιο τραπέζι στους φιλοξενουµένους τους, το οποίο αποτέλεσε ευγενική χορηγία από τον προϋπολογισµό του υπουργείου ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης (µε τη γνωστή οδό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ). Για την ιστορία, η εν λόγω συνάντηση µετά φαγητού είχε ως αντικείµενο τη µεταφορά τεχνογνωσίας σε θέµατα κατάρτισης ανθρώπινου δυναµικού. Αντίστοιχα, βέβαια, σουαρέ, έχουν οργανωθεί κατά καιρούς και από αξιωµατούχους άλλων υπουργείων, αφού φαίνεται πως το καλόπιασµα της τρόικας και των εκπροσώπων της συνιστά πάγια τακτική για κάποιους που δείχνουν να µην έχουν αντιληφθεί ακόµη τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτός είναι ο Έλληνας εργοδότης που μοίρασε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενούς του!

Χορηγείται ως πρωτοχρονιάτικο δώρο από επίδομα γαλοπούλας ύψους 200 ευρώ ανά εργαζόμενο, bonus 800 ευρώ για όποιον δεν έλλειψε ούτε μια ημέρα από τη δουλειά του, έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 2600 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους και σειρά άλλων παροχών κυρίως για εργαζόμενους με παιδιά που σπουδάζουν. Κι όλα αυτά τα κάνει από σήμερα Πρωτοχρονιά μια ελληνική εταιρεία. Να λοιπόν που η πρώτη οικονομική είδηση του 2014 είναι θετικήΠριν σας αποκαλύψουμε το όνομα της ελληνικής (και εισηγμένης) επιχείρησης, θα παραθέσουμε τον κατάλογο με τις 14 παροχές προς το προσωπικό της επιχείρησης οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες. Η συγκεκριμένη εταιρεία, ακολουθώντας πολιτική παροχών προς τους εργαζόμενους (αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας), κατάφερε το 2013 να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις. Ας τα βλέπουν αυτά άλλοι εργοδότες που πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσουν την κρίση, είναι να κουτσουρέψουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Ιδού ο κατάλογος που θα ζήλευε κάθε εργαζόμενος:

1. Το επίδοµα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόµενο στην εταιρεία.

2. Το επίδοµα παρουσίας θα είναι € 800,00. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε µία µέρα από την εργασία τους.

3. Ο κάθε εργαζόµενος,που έχειπαιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήµιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.400,00

4. Οι εργαζόµενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 525,00.

5. Η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε µία από τις παραπάνωσχολές µέσα στο 2012.

6. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 750,00

7. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θαλάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 800,00

8. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ,θα λάβουν έκτακτηοικονοµική ενίσχυση € 1.570,00

9. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.201έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.600,00

10.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.001έως 1.200 ευρώ,θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 2.550,00

11. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές κάτω από1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 2.600 ευρώ.

Επίσης:

12.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1201.00 έως 1700.00 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω,θαλάβουν επιπλέον € 750.00

13.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

14. Οκάθε λαχνός της σηµερινής γιορτής (σ.σ έγινε χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι 800ευρώ

Επίσης ανακοινώθηκε ότι “Οι παραπάνω παροχές δίνονται «καθαρές» στους εργαζοµένους, αφού η εταιρεία θακαλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις”.

Αυτό λοιπόν είναι ένα απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του Ανδρέα Καρέλια προς τους εργαζόμενους της επιχείρησής του. Ο επικεφαλής της εταιρείας με έδρα στην Καλαμάτα που εξάγει καπνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι παροχές προς τους εργαζόμενους για τη διετία 2012-2013 φτάνουν πλέον στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ανακοίνωσε και κάτι ακόμη: ότι οι πωλήσεις έφτασαν στα 16,8 δισεκατομμύρια τσιγάρα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ της εταιρείας (σ.σ τα14,6 εκατ. ευρώ αφορούν σε πωλήσεις εκτός Ελλάδας). Κατά τη διάρκεια του 2013, η Καρέλιας προχώρησε και σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων κατά 8% καθώς δημιουργήθηκαν 35 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το fpress.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Καρέλια, τα λαθραία τσιγάρα καταλαμβάνουν ήδη μερίδιο 20% στην ελληνική αγορά.


πηγη
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Καλή Χρονιά!!!
Χρόνια Πολλά!!! 
Σε Όλους τους Πολίτες του Δήμου Εορδαίας.
Σε Όλο τον Κόσμο με Αγάπη.
Η ενότητα, η συνεργασία, η Αγάπη και η βοήθεια 
προς τον συνάνθρωπο, είναι το μήνυμα που πρέπει 
να κυριαρχεί τη Νέα Χρονιά. Και έτσι όπως πορευτήκαμε 
μέχρι σήμερα και ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες,
έτσι Ενωμένοι μπορούμε να συνεχίσουμε 
και πάντα με Αλληλεγγύη,
και πάντα με Βοήθεια,
και πάντα με το Βλέμμα μας στραμμένο 
στο Συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Καλή Χρονιά σε Όλους!!! 

Παρασκευή Βρυζίδου
Δήμαρχος Εορδαίας
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα 7 μπαχαρικά που κάνουν θαύματα!

Τα 7 μπαχαρικά που κάνουν θαύματα!Είναι φτηνά, χαρίζουν απλόχερα τις μυρωδιές τους και προστατεύουν την υγείας μας! Ο λόγος για τα μπαχαρικά, που η ελληνική φύση μας προσφέρει απλόχερα!


Δείτε ποια είναι τα 7 θαυματουργά μπαχαρικά και πώς προστατεύουν την υγεία μας:
Κανέλα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο «American Journal of Clinical Nutrition», ένα κουταλάκι του γλυκού καθημερινά είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη.

Φασκόμηλο

Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Pharmacology Biochemistry and Behavior» δείχνει ότι το φασκόμηλο βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και των εγκεφαλικών λειτουργιών.

Δυόσμος

Ο δυόσμος διώχνει την εντερική δυσφορία, ενεργοποιώντας έναν μηχανισμό «αντι-πόνου» στον οργανισμό. Ειδικά για αυτές τις μέρες, είναι το ιδανικό βότανο.

Γαρύφαλλο

Είναι γνωστό για την αντιγηραντική του επίδραση στον οργανισμό. Αν ανησυχείτε ότι ο χρόνος περνά από πάνω σας γρήγορα, τότε είναι το ιδανικό βότανο για εσάς.

Μοσχοκάρυδο

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι η λύση στα οιδήματα, όπως διαπίστωσε πρόσφατα μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Neuroimmunology».

Γλυκάνισος

Χαλαρώνει τους μυς του γαστρεντερικού συστήματος, καταπραΰνοντας τον πόνο.

Θυμάρι

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει μπορούν να ανακουφίσουν ασθενείς με αναπνευστικές ασθένειες όπως η βρογχίτιδα, ενώ παράλληλα διευκολύνουν την αναπνοή, ακόμα και αν δεν είστε άρρωστοι.
Διαβάστε περισσότερα » »