Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά της συμφωνίας με τη Siemens


imageΜην αντέχοντας το μέγεθος της προσβολής σε βάρος της πατρίδας μας και των πολιτών της, αλλά ούτε και την ύψιστη υποκρισία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία Siemens.

Με βάση το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε τουλάχιστον κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τις υπερτιμολογήσεις της γερμανικής εταιρίας, χρήματα τα οποία κατέληξαν σε απατεώνες δημόσιους υπαλλήλους και πολιτικούς. Με την προσβαλλόμενη σύμβαση (κανονιστική πράξη), το Δημόσιο, παραιτήθηκε για πάντα από κάθε αξίωσή του έναντι της Siemens.
Σε μία περίοδο κατά την οποία ο ελληνικός λαός “σφαγιάζεται” από τη δημοσιονομική κρίση και υφίσταται παντός είδους περικοπών και μειώσεων, αυτά τα χρήματα δε θα πρέπει με κανένα τρόπο να χαριστούν. Οι πολίτες, οι Έλληνες Φορολογούμενοι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, για να εντοπίσουμε τα χρήματα αυτά, ώστε να αποδοθούν και πάλι στο Ελληνικό Δημόσιο.

Από την άλλη πλευρά, ο διεθνής διασυρμός και οι προσβολές τις οποίες υφίσταται σήμερα η χώρα μας, θα πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε να επιμείνουμε για να μην περάσει -για μία ακόμη φορά- “αβρόχοις ποσί”, το ζήτημα της εμπλοκής του πολιτικού παράγοντα στη βρώμικη αυτή ιστορία. Είναι σαφές ότι η σπουδή για να κλείσει η “συμφωνία” με τη Siemens, έχει να κάνει με τη βούληση για κουκούλωμα της υπόθεσης και την απόκρυψη των υπευθύνων.
Επιτέλους, ως σήμερα έχουμε περάσει πολλά! Και φτάνει πια! Οι Έλληνες πολίτες, θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μάθουμε ποιοί πολιτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι κατέκλεψαν το Κράτος μας. Θα πρέπει να μάθουμε ποιοί είναι και να τους στείλουμε όλους στη φυλακή. Αυτό συνιστά, μία μέγιστη ηθική υποχρέωση, για όλους μας!

Για μας, τα μέλη του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι”, ο φάκελος της Siemens δεν έχει κλείσει. Θα παλέψουμε και θα επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία. Για να μάθουμε την αλήθεια. Για να αποκαλυφθούν αυτοί που ξεφτίλισαν τη χώρα μας και το αξίωμα με το οποίο τους τίμησε ο λαός. Για να αποκατασταθεί έστω ένα μέρος της αξιοπρέπειάς μας.

Καλούμε τους πολίτες, τους Έλληνες φορολογούμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογό μας, έτσι ώστε η δική μας φωνή, να γίνει και δική τους. Για να γίνει η φωνή των πολιτών, πιο δυνατή!

Οι νομικοί λόγοι που προβάλλουμε στην αίτηση ακύρωσης θα εκτεθούν κατά τις προσεχείς μέρες, μαζί με τη δημοσιοποίηση του κειμένου της αίτησης.


Την αίτηση ακύρωσης χειρίστηκαν οι δικηγόροι Αθηνών κ.κ. Παναγιώτης Χασιώτης και Χρήστος Κλειώσης.
Μαζί με το Σύλλογο, την αίτηση ακύρωσης υπογράφουν και οι: Ιωάννης Σιάτρας (Πρόεδρος του Δ.Σ.), Χρήστος Κλειώσης (μέλος του Δ.Σ.), Αγγελική Κροκίδη, Αικατερίνη Τσαμπά και Νικόλαος Καμπούρης (μέλη του Συλλόγου), καθώς επίσης και η EuroCapital Ανώνυμη Εταιρία Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (μέλος του Συλλόγου).


Δείτε την αρχική σελίδα της αίτησης ακύρωσης
Δείτε τις δύο τελευταίες σελίδες της αίτησης ακύρωσης
Δείτε στοιχεία και πληροφορίες για το Σύλλογο


--
Γιάννης Σιάτρας
Πρόεδρος Δ.Σ.
Έλληνες Φορολογούμενοι
Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43
10556 Αθήνα
τηλ: 210 3242032, fax: 210 3242802
Μέλος του Taxpayers Association of Europe
www.forologoumenos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

MORINGA: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΥΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ! ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΟΥ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Συχνά αναφέρεται ως το "δέντρο θαύμα", λόγω της μοναδικά διαφορετικής σειράς διατροφής, τις φαρμακευτικές, και τις ιδιότητες καθαρισμού, το Moringa oleifera είναι ένα ελάχιστα γνωστό, και ιδιαίτερα υποτιμημένος, "υπερτροφικός" θησαυρός με απίστευτες δυνατότητες να βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την εξάλειψη της πείνας σε όλο τον κόσμο. 
Όλη αυτή η μονάδα τροφίμου περιέχει υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών, και οκτώ απαραίτητα αμινοξέα, ένα πλήρες φάσμα βιταμινών και ανόργανων στοιχείων, καθώς και μια πληθώρα από φυτοθρεπτικά συστατικά και άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά που μάχονται την ασθένεια. 
Βρίσκεται στους νότιους πρόποδες της οροσειράς των Ιμαλαΐων στη βόρεια Ινδία, το Moringa καλλιεργείται ευρέως σήμερα σε όλη την Αφρική, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, και σε πολλά μέρη της Ασίας. Λόγω των πολλών πολύτιμων χρήσεων του, καθώς και το γεγονός ότι μεγαλώνει τόσο γρήγορα και εύκολα σε ημι-άνυδρα, τροπικά και υποτροπικά κλίματα, το Moringa αναμένεται να γίνει γρήγορα μονάδα προώθησης για την καταπολέμηση του υποσιτισμού, την αντιμετώπιση της φλεγμονής, την προώθηση της υγιούς ροή του αίματος, και πρόληψης της μόλυνσης, μεταξύ άλλων.


Το Moringa, είναι μια υπερτροφή πολλαπλών χρήσεων με ατελείωτα οφέλη για την υγεία.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα μοναδικό για το Moringa είναι το γεγονός ότι κάθε μέρος του φυτού, όπως ο φλοιός, τα φύλλα, τα λουλούδια, οι ρίζες, εξυπηρετούν ένα μοναδικό σκοπό για την προαγωγή της υγείας του ανθρώπου. Οι σπόροι του, για παράδειγμα, περιέχουν έως 40 τοις εκατό εδώδιμο έλαιο μη-ξήρανσης, γνωστό ως "λάδι Ben" που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και παρόμοιο διατροφικά όπως το ελαιόλαδο.
Το γλυκό άοσμο λάδι έχει επίσης απεριόριστη διάρκεια ζωής, καθώς δεν ταγκίζει όπως πολλά άλλα έλαια. "Τα φύλλα, ο ανθός, οι σπόροι, ο λοβός, οι ρίζες, ο φλοιός, η γόμμα, και το σπορέλαιο από το Moringa (malunggay) συνεχώς υποβάλλονται σε εντατικά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, γιατί τα διάφορα συστατικά του Moringa είναι γνωστό ότι έχουν, μεταξύ άλλων ιδιοτήτων, αντι-διαβητικές, αντι-υπερτασικές, αντι-φλεγμονώδείς, αντι-μικροβιακές, αντι-ιικές, αντι-παρασιτικές , αντι-καρκινικές, και με δραστηριότητες αντι-γήρανσης », γράφει ο Nelly Favis-Villafuerte στο Δελτίο της Μανίλα για το Moringa. 
Ίσως το πιο χρησιμοποιούμενο στοιχείο του Moringa είναι τα φύλλα του, τα οποία μπορούν να αποξηραθούν και να αλεστούν σε μια πυκνή σε θρεπτικά συστατικά, ξινή- αρωματισμένη σκόνη. Σύμφωνα με άλλη έκθεση στο Δελτίο της Μανίλα, η σκόνη Moringa, περιέχει επτά φορές το ποσό της βιταμίνης C που συναντάμε συνήθως σε πορτοκάλια, τέσσερις φορές το ποσό της βιταμίνης Α σε καρότα, 36 φορές το ποσό του μαγνησίου στα αυγά, 25 φορές το ποσό του σιδήρου στο σπανάκι, 50 φορές το ποσό της βιταμίνης Β3 σε φιστίκια, και 50 φορές τη βιταμίνη Β2 στον τομέα της μπανάνας.

Όπως το λάδι Ben, έτσι και τα φύλλα σε σκόνη του Moringa δεν χαλάνε, τα οποία καθίστανται για εξαιρετικά μακροπρόθεσμη επιβίωση τροφίμων.
Ιδιαίτερα σε χώρες του τρίτου κόσμου, η σκόνη Moringa προσφέρει θρεπτική τροφή σε επίπεδο ασύγκριτο από τις περισσότερες άλλες βιομηχανίες τροφίμων. Και επειδή οι σπόροι Moringa μπορεί να αναπτυχθούν σε πλήρες μέγεθος, συγκομιδίσιμων δέντρων σε μόλις 65 ημέρες, το φυτό Moringa είναι μια εξαιρετικά βιώσιμη πηγή τροφίμων που είναι σχεδόν απαράμιλλο στην βιωσιμότητα και τη χρησιμότητά του.
Μπορείτε πολύ εύκολα, με πολύ λίγη συντήρηση, να μεγαλώσετε τα δικά σας δέντρα Moringa στο σπίτι. Εάν ζείτε σε ένα ψυχρότερο κλίμα, μπορούν να αναπτυχθούν τα δέντρα Moringa σε εσωτερικό μέρος ή σε ένα θερμοκήπιο, ή να αγοράσετε καθαρή σκόνη Moringa, το λάδι, και τα προϊόντα τσαγιού από τους διάφορους προμηθευτές.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιστορικοί Σκοπίων : «Δεν πρέπει να γιορτάζουμε τους Βαλκανικούς Πολέμους»

Οκτώβριος 29,  2012.

Σκόπια.

«Η ‘Μακεδονία’ δεν έχει τίποτε να γιορτάσει. Η ‘Μακεδονία’ στους βαλκανικούς πολέμους βρισκόταν σε καθεστώς κατοχής και δεν απελευθερώθηκε από την Οθωμανική Κυριαρχία αλλά αντικαταστάθηκε από εκείνην του Βασιλείου της Σερβίας».

"Αυτά είναι τα λόγια- τα αντιδραστικά λόγια, (όπως σημειώνεται)  των Σλάβων –Σκοπιανών Ιστορικών στη δήλωση του Προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ότι οι Βαλκανικοί Πόλεμοι ήταν πόλεμοι απελευθερωτικοί για όλους τους λαούς της περιοχής", γράφει χαρακτηριστικά η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Dnevnik’-(Ημερολόγιο).

«Δεν γνωρίζουμε  πότε η  (σλαβική) «Μακεδονία» θεωρείται  ότι απελευθερώθηκε, το 1945, το 1941, ή το 1912, ή ακόμη όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Γιουγκοσλαβία. 

Δεν γνωρίζω τι πιστεύετε εσείς αλλά για μένα η απελευθέρωση της (σλαβικής) «Μακεδονίας» άρχισε από τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας που παρέστη στην  επέτειο της μάχης του Κουμάνοβο κατά των Οθωμανών το 1912.

Σύμφωνα, πάντως, με το  Σλαβο –σκοπιανό ιστορικό  Ντάλιμπορ  Γιοβανόφσκι -Далибор Йовановски,  η Βουλγαρία και η Σερβία  έχουν να κάτι για να εορτάσουν , αλλά η «Μακεδονία» (των Σλάβων),  δεν έχει κάτι για να γιορτάσει, γράφει χαρακτηριστικά το βουλγαρικό Φόκους.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάτοικοι της Φλώρινας και της Καστοριάς θα ρίξουν πάγο έξω από τη Βουλή

Διαμαρτυρία για το πετρέλαιο την τετάρτη στη Βουλή από κατοίκους της Φλώρινας και της Καστοριάς
Κομμάτια πάγου θα ρίξουν το πρωί της Τετάρτης έξω από τη Βουλή κάτοικοι και φορείς της Φλώρινας και της Καστοριάς, που θα μεταβούν στην Αθήνα, για να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Βουλής και αρχηγούς κομμάτων, με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μια περιοχή που πλήττεται από σφοδρούς και μεγάλους σε διάρκεια χειμώνες.
«Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που έχει στόχο να κάνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Έχουμε μπει κυριολεκτικά 'στον πάγο' λόγω της απόφασης της κυβέρνησης για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνη του πετρελαίου κίνησης. Ζητούμε την εξαίρεση της Φλώρινας από τη σχετική ρύθμιση και την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμές ανάλογες με εκείνες του ναυτιλιακού πετρελαίου» εξηγεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης.
Κατά την κινητοποίηση της Τετάρτης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής θα αναρτήσουν πανό έξω από τη Βουλή, ενώ μέλη της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.
Η αυλαία των κινητοποιήσεων για το πετρέλαιο ανοίγει την Τρίτη, στις 11 το πρωί, με γενική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Φλώρινας, κλείσιμο υπηρεσιών, συνόρων, του τελωνειακού σταθμού της Νίκης και της μονάδας παροχής ρεύματος του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Φιλώτα.
«Μέλη της επιτροπής αγώνα θα κλείσουν όλα τα δημόσια κτίρια, τις εφορίες, τους δήμους και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο σε αυτές» αναφέρει ο κ. Σαπαλίδης και επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται να αποκλειστούν και κεντρικοί οδικοί άξονες.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Η αλήθεια που δεν ήξερες για το αλάτι…

Ανεπεξέργαστο (μη ραφιναρισμένο) θαλασσινό αλάτι. Είναι το φυσικό αλάτι της θάλασσας.

Το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι περιέχει εκτός από νάτριο, 92 διαφορετικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία (κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο κλπ.) σε ιδανική αναλογία που χρειάζεται ο οργανισμός μας
για να λειτουργήσει σωστά.

Το κοινό αλάτι.

Συνήθως χρησιμοποιούμε το κοινό αλάτι που βρίσκουμε παντού το οποίο:

- έχει υποστεί επεξεργασία για να αποκτήσει καλύτερη όψη.

- έχουν αφαιρεθεί τα πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει στη φυσική του μορφή και έχουν απομείνει μόνο 2 στοιχεία.
– αποτελείται κατά 40% από νάτριο (Na) και κατά 60% από χλώριο (Cl).

- είναι εμπλουτισμένο σε νάτριο κατά 40% περισσότερο από την αρχική του φυσική μορφή.

- έχουν προστεθεί χημικές ουσίες όπως το πυριτικό άλας αλουμινίου (που προκαλεί τη νόσο Αλτσχάιμερ) κ.α. για τη λεύκανση και τη βελτίωση της ροής του.

- σε κάποιες περιπτώσεις εμπλουτίζεται με ιώδιο και κάλιο αλλά ακόμα κι έτσι δεν έχει τίποτα από την αρχική θρεπτική του αξία.

Επιπτώσεις στην υγεία μας.

Καταναλώνουμε περίπου 10 gr αλάτι ημερησίως, αντί των 4 gr χρειαζόμαστε. Το 70 – 80% αυτού του αλατιού προέρχεται από επεξεργασμένα τρόφιμα και έτοιμα φαγητά. Η υψηλή λήψη νατρίου είναι η βασικότερη αιτία της υπέρτασης και των κατακρατήσεων. Άτομα με υπέρταση έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο, και κυρίως εγκεφαλικό.

Αντίθετα το ανεπεξέργαστο (μη ραφιναρισμένο) θαλασσινό αλάτι έχει θετική επίδραση στις λειτουργίες του οργανισμού:

- Σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό, ρυθμίζει την πίεση του αίματος μαζί με το νερό και δεν προκαλεί κατακράτηση υγρών.

- Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας τους διαβητικούς.

- Δυναμώνει τα οστά και εμποδίζει την οστεοπόρωση. Το 27% του αλατιού του οργανισμού βρίσκεται στα οστά.

- Βοηθά την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων στην εντερική οδό.

- Είναι φυσικό, ισχυρό αντιισταμινικό.

- Είναι ζωτικής σημασίας για την καλή ερωτική διάθεση.

- Προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα, έχει αντιαλλεργική δράση.

Προτάσεις.

- Αντί για αλάτι χρησιμοποιούμε ξύδι, λεμόνι, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα για να ενισχύσουμε τη γεύση των τροφών.

-Διαβάζουμε στις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων την περιεκτικότητα σε αλάτι.

- Καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά διότι το κάλιο που περιέχουν βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει το επιπλέον νάτριο.

-Προτιμάμε τη χρήση του θαλασσινού μη ραφιναρισμένου αλατιού. Θα το βρούμε σε καταστήματα με βιολογικά και σε μεγάλα μάρκετ, σε μορφή χοντρών κόκκων και το τρίβουμε σε μύλο πιπεριού. Στην ετικέτα του επιβάλλεται να γράφει «μη ραφιναρισμένο», δηλαδή όχι βιομηχανικά επεξεργασμένο. Έχει φυσική, έντονη γεύση, γι’ αυτό βάζουμε μικρότερη ποσότητα στο φαγητό.

-Οι φρέσκιες, φυσικές και ανεπεξέργαστες τροφές στην καθημερινή μας διατροφή αποτελούν τη μόνη λύση για τη σωματική μας υγεία.



Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr σχετικά με την προκήρυξη 8μηνων στο Λ.Κ.Δ.Μ

Αγαπητό kozan.gr,
Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των 8μήνων στο Λ.Κ.Δ.Μ. θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες προσωπικές μου σκέψεις, οι οποίες, έχω την πεποίθηση, εκφράζουν την πλειοψηφία των συμπολιτών μου του ευρύτερου Δήμου Εορδαίας.
Καταρχήν, οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι αδιαμφισβήτητα δυσαρεστημένοι με την προκήρυξη μόνο 320 θέσεων, για τις οποίες, σημειωτέον, υποβλήθηκαν περίπου 2000 αιτήσεις. Πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό, με την ανεργία να καλπάζει και την απελπισία να κυριεύει την καθημερινότητά μας.
Για μια ακόμη φορά οι πληττόμενοι ευνοούνται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους μας. Πληττόμενοι ή μόνιμοι 8μηνίτες… Έλεος κύριοι… Προτάσσεται ο Κόμανος, το Κλείτος, ο Πτελεώνας, το Προάστειο και η Μαυροπηγή με μοναδικό περιορισμό το 4μηνο της ανεργίας. Δηλαδή οι τεράστιες οικονομικές αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις γης και ακινήτων δεν αποτελούν αντισταθμιστικά μέτρα για τους κατοίκους των παραπάνω οικισμών; Η συντριπτική πλειοψηφία τους ήδη αποτελεί μόνιμο προσωπικό της Δ.Ε.Η. και προκλητικότερο όλων καθίσταται το γεγονός ότι τα δισέγγονα και τρισέγγονά τους έχουν προτεραιότητα πρόσληψης εσαεί. Το νέφος, η τέφρα και οι διάφορες παθήσεις φαίνεται ότι πλήττουν αποκλειστικά μόνο τους κατοίκους των παραπάνω κοινοτήτων και όχι τους υπόλοιπους κατοίκους της Εορδαίας, οι οποίοι είχαν την »ατυχία» να είναι κάτοικοι Πτολεμαΐδας ή άλλων, πλην των ανωτέρω, κοινοτήτων της Εορδαίας…
Αλήθεια, στον τελευταίο διαγωνισμό της Δ.Ε.Η προσλήφθηκε κανένας μόνιμος κάτοικος Πτολεμαΐδας; Ένας νέος από την Πτολεμαΐδα χωρίς προϋπηρεσία, με 12μηνη ανεργία, έχει ελπίδα πρόσληψης άραγε; Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί επικίνδυνα και οδηγούμαστε μοιραία σε φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού. Θα φτάσουμε σε φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού και κοινωνικής βίας με ό,τι συνεπάγεται αυτό για μια τεμαχισμένη ήδη κοινωνία εξαιτίας της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης. Τοπικοί άρχοντες λειτουργούν ως οι »τσιφλικάδες των 8μήνων» και καθορίζουν ποιος θα πάρει την περιβόητη εντοπιότητα Α΄ ζώνης. Ανάλογα με τις καιροσκοπικές τους ορέξεις χορηγούν βεβαιώσεις Α΄ ζώνης για ψηφοθηρικούς και μικροκομματικούς λόγους. Και εξηγούμαι: Υπάρχουν, με το υφιστάμενο καθεστώς προσλήψεων, κάτοικοι Πτολεμαΐδας δύο ειδών: κάτοικοι Πτολεμαΐδας πληττόμενοι (έχοντες βεβαιώσεις Α΄ ζώνης!) και κάτοικοι Πτολεμαΐδας μη πληττόμενοι. Είναι δυνατόν να υφίσταται κάτι τέτοιο; Ποιον κοροϊδεύουν άραγε;
Η προνομιακή μεταχείριση των πληττόμενων είναι πρόκληση για την τοπική κοινωνία και εξεγείρει το περί δικαίου και ισότητας αίσθημα. Αλήθεια, η κυρία Δήμαρχος της Πτολεμαΐδας (εξυπακούεται και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές) δεν γνωρίζει; Γιατί ο ρόλος του Πόντιου Πιλάτου σίγουρα δεν της ταιριάζει. Έχει επίγνωση ή απλώς κωφεύει σκόπιμα. Τοπικοί φορείς, όπως το εργατικό κέντρο, ο εμπορικός σύλλογος Εορδαίας και όλοι οι συναρμόδιοι, επιτέλους, ας ξυπνήσουν. Ας πάρουν, επιτέλους, θέση. Στις δημοτικές εκλογές ψηφίζει ολόκληρη η Εορδαία και όχι μόνο ένα πληττόμενο μέρος. Δρόμους μπορεί να αποκλείσει και η Πτολεμαΐδα, δεν είναι μόνο αποκλειστικό προνόμιο ορισμένων μειοψηφιών.
Όσον αφορά τους ανέργους της Εορδαίας απαιτείται να ενεργοποιηθούν άμεσα . Ας σηκωθούν από τους καναπέδες και τις καφετέριες και ας πάρουν τις τύχες τους στους δικούς τους ώμους. Ο ωχαδερφισμός σίγουρα δεν ταιριάζει στην νεολαία μας. Να ασκήσουν πιέσεις σε πολιτικούς άρχοντες και φορείς, με κινητοποιήσεις και παραστάσεις, όπου χρειάζεται (όπως με συλλογή υπογραφών). Επιτέλους, ας πάψουν κάποιοι να ομιλούν εκ μέρους των άνεργων Εορδαίων. Χρειάζεται περισσότερη μαζικότητα και ενεργητικότητα, ώστε να μην καπελωνόμαστε και να μην εκπροσωπούμαστε από τον κάθε ανευθυνουπεύθυνο. Φτάσαμε στο σημείο να λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς και το μέλλον μας, δίχως εμάς .
Και φτάνουμε στο διαταύτα. Εφόσον συνεχίσουν να υφίστανται και δεν καταργηθούν τα 8μηνα, επείγει τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, να επαναξεταστούν τα κριτήρια πρόσληψης για τα 8μηνα. Με τις λίγες γνώσεις μου, θεωρώ ως ζωτικής σημασίας κριτήρια για τις εκάστοτε προσλήψεις τον χρόνο ανεργίας (όχι μόνο 12μηνη ανεργία αλλά και μεγαλύτερη) και, φυσικά, το εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου οικονομικού έτους. Υποτίθεται ότι η Δ.Ε.Η. επιτελεί κοινωνικό έργο και εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, αν έθιξα ορισμένους, όμως θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα στην δημοκρατία που έχουμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα, για να μπορεί η αλήθεια να παρουσιάζεται όσο και να μας πληγώνει.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την ειδησεογραφική ιστοσελίδα σας για την άμεση και αντικειμενική ενημέρωση . Χωρίς παρεμβάσεις παρουσιάζεται πλουραλισμό σκέψεων και ιδεών για τα δρώμενα της περιοχής και δίνεται βήμα επικοινωνίας στον οποιοδήποτε ασήμαντο πολίτη . Το τελευταίο σας τιμά ιδιαίτερα . Συγχαρητήρια .

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυγή : Ο Ηλιάκης φταίει και όχι οι Τούρκοι.


Ένα  κατάπτυστο και ανθελληνικό άρθρο δημοσιεύει ανήμερα της επετείου η φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα από την ηγεσία του κόμματος πριν τους πάρουμε με τις πέτρες.  
ο Ν. Θεοδωρίδης προβαίνει σε βιασμό και της σύγχρονης ελληνικής στρατιωτικής ιστορίας με έναν ορυμαγδό ανακριβειών, διαστρεβλώσεων γεγονότων και εχθρικής προς την Ελλάδα οπτικής, αλλά ταυτοχρόνως ρίχνει νερό και στον μύλο της Τουρκίας!
Φτάνει μάλιστα στο σημείο να μιλήσει περί "δήθεν ύπαρξης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, Λαμβάνει θέση100% υπέρ της Τουρκίας στο επεισόδιο που οδήγησε στην τραγική απώλεια του Ηλιάκη στην Κάρπαθο το 2006 (κάνει λάθος στην χρονιά και γράφει "το 2005".
Διαβάστε να φρίξετε.
  "Ίσως η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης «εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», σύμφωνα με την οποία αθροίζονται ως τάχα ευρισκόμενοι στην ίδια όχθη οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, κατά σχηματική και αφελή αντιπαράθεση προς τους αντίστοιχους της Τουρκίας.
Μέσα σε ένα τέτοιο παραπλανητικό κλίμα, για παράδειγμα, αποκρύπτεται η ωμή αλήθεια ότι το FIR Αθηνών, στο οποίο γίνονται αερομαχίες που κοστίζουν ζωές όπως αυτή στα ανοιχτά της Καρπάθου το 2005, δεν αποτελεί εθνικό εναέριο χώρο. FIR σημαίνει «Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων» και είναι ο τομέας που έχει οριστεί από τον ICAO, τον διεθνή οργανισμό πολιτικής αεροπορίας, για να κάνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) τον «τροχονόμο».
Το τουρκικό φωτογραφικό αεροπλάνο με τη συνοδεία του δεν παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Η σύγκρουση έγινε 35 μίλια μακριά από την Κάρπαθο, πολύ μακρύτερα δηλαδή από τα 10 μίλια που (πάλι εσφαλμένα) διεκδικεί ως εναέριο χώρο η Ελλάδα.
Επίσης η ίδια η πτήση δεν ήταν κάτι καινούργιο και πρωτόγνωρο. Αλλά αυτή τη συγκεκριμένη φορά, η ελληνική πλευρά αποφάσισε να σηκώσει δυο F-16 από το Καστέλι της Κρήτης για να «αναγνωρίσουν» τα τούρκικα.
Το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας (1982) ορίζει ως εθνικό εναέριο χώρο τον υπερκείμενο των χωρικών υδάτων, δηλαδή τα 6 ναυτικά μίλια. Όμως με βάση ένα αυθαίρετο διάταγμα του 1931, οι ελληνικές κυβερνήσεις δηλώνουν ότι ο εναέριος χώρος φτάνει στα 10 ναυτικά μίλια.
Είναι χρέος της Αριστεράς να «ασεβήσει» και να σπάσει το τείχος της «εθνικής σιωπής» ενημερώνοντας τους πολίτες ότι καμιά χώρα δεν έχει αναγνωρίσει μια τέτοια ρύθμιση. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι με την μετατροπή του σημερινού, εν μέρει διεθνούς, νότιου Αιγαίου σε ελληνική λιμνοθάλασσα διαφωνούν σχεδόν όλες οι ναυτικές χώρες.
Σήμερα το ελληνικό κατεστημένο ψεύδεται κατ΄ εξακολούθηση όταν ομιλεί περί παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από πτήσεις τουρκικών αεροπλάνων στον τομέα μεταξύ των 6 και 10 μιλίων.
Το κάθε αστικό κράτος επικαλείται επιλεκτικά διεθνείς συμβάσεις, νόμους και κανόνες για να στηρίξει τη θέση του με ποικίλες ερμηνείες, και συνεπώς η Αριστερά δεν έχει κανένα λόγο να χρωματίζεται «εθνικά» και να μεροληπτεί «πατριωτικά» αποδεχόμενη τις ερμηνείες που βολεύουν την άρχουσα τάξη της χώρας της.
Στην ουσία, πρόκειται για έναν ανταγωνισμό ανάμεσα στις δυο ηγεμονικές ελίτ που έχει να κάνει με τον έλεγχο των αεροναυτικών περασμάτων του Αιγαίου και στη πραγματικότητα ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου. Η «δικιά μας» ηγεμονική ελίτ διεκδικεί να κάνει δικά της τα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο. Γι' αυτό απογειώνονται τα F-16 κάθε φορά που ένα τούρκικο μαχητικό μπαίνει στο FIR Αθηνών.
Γι' αυτό γίνεται αντικείμενο κόντρας και διπλωματικών συγκρούσεων ακόμα και η ευθύνη για τη διάσωση σε περιπτώσεις ατυχημάτων στα διεθνή ύδατα της περιοχής. Είναι πραγματικός παραλογισμός ένα στοιχειώδες καθήκον όπως η διάσωση ανθρώπινων ζωών να γίνεται αντικείμενο κρατικών ανταγωνισμών.
Οι δυο πλευρές έχουν χτίσει δυο γιγάντιες πολεμικές μηχανές, που η διατήρησή τους απομυζά τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι φορτώνοντάς τους τεράστια βάρη. Οι S-300 και οι TOR M1 έχουν δημιουργήσει μια τεράστια πυραυλική «ομπρέλα» που έχει κλείσει ντε φάκτο όλα τα «περάσματα» του διεθνούς εναέριου χώρου από το Αιγαίο μέχρι τα ανοιχτά της Κύπρου. Μόνο το δεύτερο σύστημα, οι TOR M1 έχουν κοστίσει 850 εκατομμύρια δολάρια!
Ακόμη και στην περίπτωση των Ιμίων, είναι βέβαιο ότι μόνο μια απρόθυμη να συμβιβαστεί με το σύστημα Αριστερά, απαλλαγμένη όμως από τα βαρίδια δεκαετιών εθνοκεντρισμού, θα ήταν ασφαλώς σε θέση να φωτίσει την αλήθεια, τονίζοντας δηλαδή ότι από τις αρχές του 1995 το ελληνικό υπουργείο Αιγαίου ήταν αυτό που είχε ανακοινώσει προγράμματα «εποικισμού βραχονησίδων», με οικονομικές ενισχύσεις για όποιον επέλεγε να εγκατασταθεί σ’ αυτές.
Γιατί τόση ταραχή για κάποια έρημα βράχια στη μέση του πελάγους; Διότι απλούστατα τυχόν κατοικημένες βραχονησίδες (με τη σημαία να κυματίζει) σημαίνει ότι έχουν χωρικά ύδατα και άρα υφαλοκρηπίδα, εξαιρετικά προσοδοφόρα για τα κέρδη των εταιριών (ντόπιων και ξένων) και όχι βέβαια για τους δύστυχους απλούς πολίτες «Πέτρο, Γιόχαν και Φραντς» που θα κληθούν να θυσιαστούν για την πατρίδα (κατά το γνωστό άσμα) .
Εκεί κρύβεται το μυστικό. Ο έλεγχος των βραχονησίδων ήταν ένα βήμα για να ενισχυθούν οι ελληνικές διεκδικήσεις στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, να μετατραπεί σε μια κλειστή «ελληνική λίμνη» (όχι φυσικά προς όφελος των φτωχών, που συστηματικά τροφοδοτούνται από τα ΜΜΕ αφειδώς με εθνικισμό, αλλά εκείνων των βαθύπλουτων μελών της άρχουσας τάξης που θησαυρίζουν από τους τζίρους των οπλικών συστημάτων).
Κατά συνέπεια, όσο προωθημένη ασφαλώς - σε σχέση με όλα τα άλλα κόμματα – και αν είναι η αξιέπαινη θέση του ΣΥΝ για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών, ωστόσο δεν παύει να υπολείπεται ριζοσπαστισμού συγκριτικά με παλαιότερες γενναίες προσεγγίσεις ακόμη και «εργατικών κομμάτων» της Ευρώπης περί μονομερούς αφοπλισμού. Φρονώ ότι δεν είναι δυνατό μια χώρα να είναι όμηρος των εκάστοτε γεωπολιτικών επιλογών της γειτονικής ή της «δικής της» ελίτ και να συμπαρασύρεται σε έναν αδιέξοδο ολισθηρό κατήφορο του μιλιταρισμού υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών της.
Η οικοδόμηση μιας πάση θυσία ειρηνόφιλης κοινωνίας, η προώθηση ενός ρεαλιστικότατου μοντέλου Μη Βίαιης άμυνας δίχως στρατούς, η πρωτοκαθεδρία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έναντι κάθε άλλου ιδεώδους, κλπ, δεν μπορούν να εξαρτώνται από την «αρχή της αμοιβαιότητας».
Κακά τα ψέματα. Η Αριστερά είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αν το θελήσει μπορεί να αντισταθεί τολμηρά στις φανατικές ιδεοληψίες όλων όσοι περιφρονούν την ανθρώπινη ζωή και να απορρίψει την εγγενώς αντιφατική έννοια του «αμυντικού» πολέμου που μόνο πόνο, οδύνη και εκατόμβες θυμάτων έχει επιφέρει.
Μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων που κοστίζουν ζωές και χρήμα, να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις για όλα τα ζητήματα μηδενός εξαιρουμένου, και συνεπώς να μην εξαιρεθούν οι γκρίζες ζώνες από μια ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης που θα οδηγούσε σε οριστική επίλυση τις ελληνοτουρκικές διαφορές μέσα από την απολύτως θεμιτή διαδικασία των συμβιβασμών".
Τα παραπάνω είναι πραγματικά απίστευτα, ακόμα και για ακροαριστερό. Ο τύπος κάνει τις προκηρύξεις της "17 Νοέμβρη" να μοιάζουν με κείμενο εθνικιστικού περιεχομένου.
 
 
defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ: Που καταλήγουν το 80% των φωτογραφιών που ανεβάζετε στο internet;

Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα του Internet Watch FoundationΣύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο οργανισμός Internet Watch Foundation, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Λονδίνο, το 88% των φωτογραφιών με γυμνούς εφήβους καταλήγουν και χρησιμοποιούνται....


σε πορνογραφικά sites. Η μελέτη έδειξε, οι φωτογραφίες αυτές υποκλέπτονται από «παρασιτικούς» ιστότοπους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούν για πολύ κακούς σκοπούς.Χαρακτηριστικό της τρομακτικής διάστασης που έχει πάρει το φαινόμενο αυτό είναι ότι εντός 48 ωρών, οι ειδικοί του IWF εντόπισαν 12.224 φωτογραφίες και videos, που είχαν δημοσιευτεί σε 68 διακριτικά sites, blogs και κοινωνικά δικτύων, το περιεχόμενο των οποίων ήταν ακατάλληλο.

Συνολικά η μελέτη έδειξε ότι 10.776 εξ αυτών, δηλαδή το 88 % , υποκλάπηκαν και στη συνέχεια δημοσιεύτηκα σε άλλους ιστότοπους.

Οι γυμνές εικόνες συχνά βρίσκονται σε κλεμμένα κινητά τηλέφωνα ή αποστέλλονται μέσω e-mail ή mms.«Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία ανωνυμίας όπου οι νέοι έχουν την ανάγκη να δείξουν ότι υπάρχουν, διψάνε για αναγνώριση», υπογραμμίζει για τη γαλλική free-press Metro, o κοινωνιολόγος Michel Fize.

«Μία ανάγκη να είσαι κάπου ένας σταρ. Όμως αν ο Warhol είπε ότι μπορούμε όλοι να είμαστε διάσημοι για ένα τέταρτο της ώρας, με το Internet, αυτό το τέταρτο μπορεί να διαρκέσει για όλη τη ζωή.», συμπλήρωσε ο ίδιος.Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που συμβεί το κακό και η φωτογραφία ενός εφήβου βρεθεί σε κάποιο ανεπιθύμητο site, δεν αρκεί να διαγράψει το λογαριασμό που διατηρεί, ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Άμα με κάποιο τρόπο η γυμνή φωτογραφία περάσει στο Διαδίκτυο, ο έλεγχος χάνεται προειδοποιεί σύμφωνα με τι aniwthoi.net, ο IWF.


trelokouneli.gr 
Διαβάστε περισσότερα » »

UFOs κατασκευάζουν αγρογλυφικό (Εντυπωσιακό βίντεο)

Ένα βίντεο του 2010, αναρτήθηκε στο YouTube από τοUFOnewsUK πριν από λίγες ημέρες, το οποίο δείχνει άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα να ίπτανται πάνω από ένα καλλιεργημένο χωράφι. Μετά από μερικές ώρες και αφού έχει ξημερώσει, ένα αγρογλυφικό έχει σχηματιστεί, ενώ ακολουθεί μια πολύ καλή περιγραφή από την κοπέλα η οποία βιντεοσκοπεί το φαινόμενο. Αν το βίντεο είναι αληθινό τότε μιλάμε πραγματικά για μια πολύ εντυπωσιακή καταγραφεί.



Σύντομα από την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω ένα άρθρο για τις ερμηνείες των αγρογλυφικών οι οποίες άφησαν άφωνους αστροφυσικούς, μαθηματικούς, επιστήμονες..και πως συνδέονται με τους αρχαίους Έλληνες!         


Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο κρούσμα λογοκρισίας στην ΕΡΤ: Κόβεται η εκπομπή του Αρβανίτη για σχόλιο κατά του Δένδια

Διαβάστε γιατί με απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμίλιου Λιάτσου "κόβεται" μέχρι "νεωτέρας" η ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση"
Για άλλη μια φορά η κρατική τηλεόραση να αναδεικνύει την παθογένεια της σε όλο το μεγαλείο της. Την στιγμή που εργαζόμενοι καταγγέλλουν δημοσίως ότι για τους διορισμούς ημετέρων σε θέσεις ειδικού προσωπικού, οι δαπάνες στον προϋπολογισμό θα φθάσουν το 1 εκατ 50 χιλιάδες ευρώ ετησίως,  ''ετσιθελικά'' η γενική διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ έκοψε την πρωινή εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, γιατί δεν τους άρεσε η κριτική που άσκησαν στον υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Δένδια, για την αντίδραση του αναφορικά με το δημοσίευμα της Guardian
Με απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμ. Λιάτσου "κόβεται" μέχρι "νεωτέρας" η ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση" την οποία παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη.
Αιτία της απόφασης είναι σχόλιο που έκανε ο κ. Αρβανίτης για τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Ν. Δένδια, κατά  την παρουσίαση δημοσιεύματος της «Αυγής» για την υπόθεση βασανισμών στην Ασφάλεια Αθηνών, θέμα που πρώτος φιλοξένησε ο Guardian.
Οι συντελεστές της εκπομπής σε ανάρτηση τους στο Facebook αναφέρουν:
''Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ από αύριο και μέχρι νεοτέρας οι παρουσιαστές της "ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ", Κώστας `Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη "κόβονται" από την εκπομπή.
Ο λόγος ήταν ο παρακάτω διάλογος μεταξύ των δύο παρουσιαστών:
Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;
Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;
Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται - που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….
Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.
Ένα εκατομμύριο ευρώ για προσωπικό ειδικών θέσεων
Την ιδία στιγμή  οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με ανακοίνωση τους στις 25 Οκτωβρίου  2010, καταγγέλλουν ότι στο Ραδιομέγαρο έχουν προσληφθεί 35 άτομα σε ειδικές θέσεις με υπέρογκες αμοιβές. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά
''Για πρώτη  φορά μετά το 2003, στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα της τηλεόρασης της  ΝΕΤ επιχειρείται  να εισαχθεί ο θεσμός  των μεικτών παραγωγών , παραχωρώντας  κομμάτι της ενημέρωσης σε επιχειρήσεις Α.Ε. Υπόσχονται προσλήψεις  με δελτίο παροχής  υπηρεσιών καταστρατηγώντας  ΣΣΕ και δημιουργώντας  «ευέλικτο» προσωπικό διαθέσιμο για όλα. Και όλα αυτά όταν 60  δημοσιογράφοι  με ΣΟΧ, οι οποίοι προσλήφθηκαν  με διαγωνισμό  πέρσι, βλέπουν το δρόμο της εξόδου στα τέλη Γενάρη, χωρίς να υπάρχει καμιά δέσμευση για το δικό τους μέλλον.Την ίδια στιγμή 35  εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί  ως ειδικοί σύμβουλοι και ΠΕΘ αντί 1εκατομμυρίου.50 χιλιάδων ευρώ ετησίως''
 Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή «πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης» και καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ να την ανακαλέσει.
"Το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, αποτελεί πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης.
Η ευθύνη βαρύνει τη συγκυβέρνηση και τους εντεταλμένους της στην ΕΡΤ. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση πρέπει να ανακληθεί τώρα", επισημαίνεται χαρακτηριστικά

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

«Η Ελλάδα δεν είναι μπουρδέλο - Τα πάντα λειτουργούν τέλεια»!!!

Η λίστα Λαγκάρντ, η σύλληψη Βαξεβάνη και η ασυλία των πραγματικών απατεώνων οδήγησαν τους Έλληνες Δικαστές σε μια αποτυχία τεραστίων διαστάσεων! - Ποιοι είναι αυτοί που ωφελούνται από όλα αυτά; Ποιοι κρύβονται πίσω από την σύλληψη Βαξεβάνη και γιατί;

Γιώργος Αδαλής
Τον Κώστα Βαξεβάνη τον γνώρισα το 2004 σε μια εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Παρά του ότι καταγόμαστε και οι δυο από το ίδιο νησί, δεν είχα ποτέ μαζί του ιδιαίτερες σχέσεις, ούτε φιλικές αλλά ούτε δημοσιογραφικές!

Αλλά τις παρακάτω γραμμές τις γράφω μόνο και μόνο για να τον υποστηρίξω δημόσια!

Διότι αυτό που συμβαίνει πλέον εδώ στην Ελλάδα, ξεπερνά τα όρια της ανοχής καθώς και εκείνη την λεπτή γραμμή, που χωρίζει το κράτος δικαίου από το κράτος-τύραννο!

Κάποιοι με αφορμή όσα θα περιγράψω παρακάτω, αναφώναξαν ότι «το Ελληνικό κράτος είναι ένα μεγάλο μπουρδέλο»!

Προσωπικά διαφωνώ και διαφωνώ κάθετα!

Σε έναν οίκο ανοχής υπάρχουν κανόνες, ιεραρχία και τάξη!

Το Ελληνικό κράτος απέχει πολύ από το να το χαρακτηρίσεις ακόμη κι ως μπουρδέλο!

Είναι κάτι πολύ χειρότερο!

Το κράτος μας, σύμφωνα με την άποψή μου λειτουργεί μια χαρά!

Εχει δικαστική εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, που εργάζονται σκληρά και σχεδόν τέλεια!

Μόνο που εργάζονται σκληρά , όταν πρόκειται να προστατέψουν, κλέφτες, απατεώνες, λωποδύτες, φοροκλέπτες, φοροφυγάδες και πολιτικούς που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω!!!

Το κράτος μας δηλαδή λειτουργεί, για τους παρακάτω πολίτες!

Τους 300 βουλευτές
Τους 1.000 πρώην βουλευτές που είναι εν ζωή!
Τους 40 εξωκοινοβουλευτικους που διετέλεσαν υπουργοί!
Τους 2.500 συμβούλους όλων αυτών
Τους 3.000 κομματάρχες και κομματαρχίσκους σε όλη την Ελλάδα
Τους 5.000 δημάρχους, αντιδημάρχους περιφερειάρχες και λοιπούς (με ελάχιστες εξαιρέσεις)
Τους 800 μεγαλοεπιχειρηματίες καραβοκυραίους και τους διαχειριστές της περιουσίας των
Τους 20 καναλάρχες και εκδότες
Τους 60 συστημικούς δημοσιογράφους
Τους 2.000 διάφορους ένστολους και μη που αποτελούν το μακρύ χέρι της εξουσίας
Τους 10 τραπεζίτες
Και πάνω απ όλα, τους 5 με 6 Πρωθυπουργούς που Κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια!!!

Για κανέναν άλλον, από τους 11.000.000 Ελληνες πολίτες, δεν λειτουργεί το κράτος!

Εχουμε δηλαδή ένα κράτος τσιφλίκι, ένα κράτος αμπελοχώραφο όλων αυτών που σα προανέφερα, όπου όλες οι Εξουσίες, Πρώτη, Δεύτερη, Τρίτη και Τέταρτη (ο Τύπος) λειτουργούν προς όφελός τους και με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων τους!

Για τους υπόλοιπους, δεν λειτουργεί τίποτα και ποτέ!

Αν ένας από τα 11.000.000 των Ελλήνων, έχει αντικρουόμενα συμφέροντα με κάποιον από τους παραπάνω, τότε ανακαλύπτει γρήγορα, ότι το κράτος μας αυτόματα προσαρμόζεται στις ανάγκες των τσιφλικάδων, και μπορεί να θεσπίζει ακόμη και νόμους προκειμένου να τους προστατέψει! Κι ο έχων χίλια δίκια, πολίτης, βρίσκεται ξαφνικά να έχει άδικο και να απειλείται η περιουσία του, η ελευθερία του ακόμη και η ζωή του!

Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος σε τούτη εδώ τη χώρα που δεν το έχει ζήσει όλο αυτό!

Η περίπτωση του Κ.Βαξεβάνη, είναι μια από αυτές και μάλιστα τόσο καραμπινάτη!

Μια από τις περιπτώσεις όπου το «καθεστώς» τρίζει τα δόντια του προκειμένου να παραδειγματιστούν οι πολίτες που διψούν για τιμωρία των κλεφτών και απατεώνων!

Προσέξτε τώρα!

Μια Γαλλίδα υπουργός οικονομίας (που όλως τυχαίως, σήμερα είναι ένας εκ των τριών διαχειριστών της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα) η Κριστίν Λαγκάρντ, έδωσε στον ομόλογό της μιας λίστα με 2.059 Ελληνες που είχαν περίεργες καταθέσεις στο εξωτερικό και αποτελούσαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κινηθούν οι Ελληνικές Αρχές προκειμένου να εισπράξουν φόρο, για ποσά που πιθανών να κινήθηκαν παράνομα!

Αυτό άλλωστε έκανε και η ίδια η Γαλλία αλλά και άλλες χώρες και είχαν έσοδα!

Στην Ελλάδα όμως, ο υπουργός που την παρέλαβε, ο «διορισμένος» από τον Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνστανίτνου , δεν έκανε απολύτως τίποτα!

Ο διάδοχός του, ο Ε.Βενιζέλος το ίδιο!

Το τι έχουμε ακούσει δεν λέγεται!

Ο ένας, κατέθεσε ότι δεν θυμάται που την είχε βάλει. Ο άλλος έλεγε ότι ήταν προϊόν «υποκλοπής» και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί!

Ότι πιο μεγάλο ψέμα δεν είχε ειπωθεί στην Ελλάδα, ειπώθηκε προκειμένου για να μην εμφανιστεί η λίστα Λαγκάρντ και τα ονόματα που περιείχε μαζί με τα ποσά!

Ότι πιο ελεεινό και τρισάθλιο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία το ακούσαμε!

Το Κράτος εκεί προκειμένου να προστατέψει τους τσιφλικάδες, καθυστέρησε πολλά χρόνια να βρει άκρη και φτάσαμε στο σημείο, να θέλουμε να ξαναζητήσουμε την λίστα από την Λαγκάρντ, γιατί μπορεί να έχει παραποιηθεί στον δρόμο!

Αντί λοιπόν, η δικαστική εξουσία, να φυλακίσει όσους «έχασαν» «ξέχασαν», ή δεν εκτέλεσαν το καθήκον τους, είδαμε την θέση της να αναλαμβάνει μια ... επιτροπή της Βουλής, να εξετάζει το θέμα, έτσι ώστε να μπορεί με νόμο να το … θέσει στο αρχείο!

Και με τον τρόπο αυτό, όλοι στην Ελλάδα, αναζητούσαν την τύχη της λίστας αλλά και τους λήσταρχους που πιθανόν να έκρυβε μέσα της!

Και ήταν τόσο αργές οι διαδικασίες που σε πιάνει απελπισία , για το πόσο αλήτες είναι ορισμένοι, που πλέον παίζουν ανοιχτά με την υπομονή μας και την ψυχολογία μας!

Κι ενώ για πολλούς η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, ήταν μια τελειωμένη υπόθεση, αφού πήγαινε για κουκούλωμα, όπως τόσες άλλες, ξαφνικά ένας δημοσιογράφος, την δημοσιεύει στο περιοδικό του!

Το επίσημο κράτος λοιπόν, που επί χρόνια την αγνοούσε, ή δεν την είχε, ή ξεχνούσε που την έβαλε, με κίνδυνο να παραγραφούν πολλά οικονομικά εγκλήματα, θα περίμενε κανείς, να πει κι ευχαριστώ στον δημοσιογράφο, που την δημοσιοποίησε και να τον τιμήσει για την αποτελεσματική έρευνα που έκανε ! Μια έρευνα που το Κράτος όπως αποδείχτηκε ΔΕΝ μπορούσε να κάνει!

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, το κράτος που είχε υποχρέωση μέχρι σήμερα να έχει συλλάβει όσους παρανόμησαν από αυτή τη λίστα καθώς και όσους τους συγκάλυπταν, ΔΕΝ έκανε το παραμικρό!

Το κράτος εκεί δεν έκανε τη δουλειά του!

Και μέχρις εδώ ναι, μπορείς να πεις «αδέλφια, έχουμε ένα κράτος μπουρδέλο»!

Αλλά όταν βλέπεις, ότι σε χρόνο ρεκόρ, μαθαίνει το κράτος που πίνει καφέ ο Βαξεβάνης, που μένει, με ποιον συναναστρέφεται, σε ποια σπίτια κατοικεί , και στέλνει από δέκα αστυνομικούς να παρακολουθήσουν ...

Όταν βλέπεις ότι σε χρόνο ντετέ, ο Εισαγγελέας είναι έξω από την πόρτα του Βαξεβάνη…

Όταν βλέπεις ότι ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιείται για να συλλάβει τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε την λίστα Λαγκάρντ, πώς να πεις ότι κράτος είναι μπουρδέλο!

Μια χαρά δουλεύει το σύστημα! Μια χαρά και αποτελεσματικά συνεργάζονται οι διωκτικές αρχές όταν είναι να συλλάβουν κάποιον που χαλά τη σούπα τους!

Προσωπική μου άποψη, είναι ότι όσοι συμμετείχαν στη σύλληψη του Βαξεβάνη, έπρεπε να κάμουν ακριβώς το ίδιο και για όσους έκρυβαν ή ξεχνούσαν που έβαλαν τη λίστα Λαγκάρντ! Ακριβώς το ίδιο για όσους δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα ποσά που μετέφεραν στο Εξωτερικό!

Συνεπώς, αφού δεν το έκαναν, είναι ελεγχόμενοι για μη τήρηση των νόμων του Ελληνικού Κράτους και πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί!

Ειδικά σήμερα, που η χώρα μας, με την σύλληψη Βαξεβάνη, διασύρεται διεθνώς, με δημοσιεύματα εφημερίδων ειδικά στις ΗΠΑ, που εξεφτιλίζουν την πατρίδα μας και την παρουσιάζουν χειρότερη και από τριτοκοσμικές χώρες!

Η Ελλάδα, δεν χρειάζεται δικαστές που συλλαμβάνουν τους Βαξεβάνηδες, αλλά δικαστές που να συλλαμβάνουν υπουργούς Οικονομίας που δεν έκαναν τη δουλειά για την οποία εντέλλονται από τον Ελληνικό λαό!

Το μοναδικό επάγγελμα στο οποίο γίνεται αναφορά στο Ελληνικό Σύνταγμα είναι αυτό του δημοσιογράφου!

Η Ελευθερία του λόγου κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Σύνταγμα, και κανένας δικαστής , εισαγγελέας και Αστυνομικός, δεν έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν δημοσιογράφους, που αποκαλύπτουν, αυτό που 11 εκατομμύρια Ελληνες θέλουν να μάθουν και να ενημερωθούν!

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, δικαστές , εισαγγελείς και Αστυνομικοί, έχουν υποχρέωση να συλλαμβάνουν υπουργούς, πρώην υπουργούς και βουλευτές, που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία είτε με τις πράξεις τους είτε με τις παραλείψεις τους!

Αλλιώς, να μην διαμαρτύρονται, με απεργίες και διαδηλώσεις κάθε φορά που τους μειώνουν το μισθό τους, πολύ απλά, διότι δεν συγκινούν πλέον κανέναν και μπαίνουν σιγά-σιγά κι αυτοί, στο κάδρο του … «καλά να πάθετε, σας άξιζε»!!!

Προσωπική μου άποψη είναι, ότι πλησιάζει η μέρα, που η πλειοψηφία των δικαστών και των Εισαγγελέων, θα επαναστατήσει με όσα συμβαίνουν στη χώρα!

Μόνο που ας κοιτάξουν, μην είναι αργά τότε και δεν έχουν το λαϊκό έρεισμα των 11 εκ. Ελλήνων!

Κλείνοντας αυτή την υπόθεση, υπογραμμίζω ότι η σύλληψη του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη, αποτελεί μια ελεεινή σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας!

Τόσο ελεεινή, που θα λειτουργήσει αντίθετα από την βούληση όσων την δρομολόγησαν!

Θα επιταχύνει πολλές εξελίξεις και θα το δείτε αυτό!

Προσωπικά, αν είχα αυτή τη λίστα, όχι απλά θα την δημοσίευα στους AegeanTimes, αλλά θα την έκανα και φειγ-βολάν, να την μοιράσω σε γέρους και γριούλες που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ!

Για αυτό ήμασταν άλλωστε και από τους πρώτους που αναδημοσίευσαν την εν λόγω λίστα, που δημοσίευσε στο περιοδικό ΗΟΤ DOC ο Κώστας Βαξεβάνης!
Και θα την δημοσίευα, μαζί με τα ποσά των λογαριασμών κι όχι χωρίς αυτά όπως έκανε ο Κ.Βαξεβάνης για ένα πολύ απλό λόγο!

Στην Ελλάδα, οι γνωστοί – άγνωστοι, κλέφτες, απατεώνες και λωποδύτες, βαφτίζουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ότι τους συμφέρει, προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι και τα κλοπιμαία τους!

Κι αυτό πλέον θα σταματήσει , θέλουν δεν θέλουν, όλοι αυτοί οι άρπαγες της περιουσίας του Ελληνικού λαού!

Θέλουν δε θέλουν... 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Διπλασιάζεται το όριο για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

Την αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων που θα πάρουν επιστροφή.

Το εισοδηματικό όριο για τον άγαμο είναι το ετήσιο εισόδημα των 14.000 ευρώ, αλλά εξετάζεται να αυξηθεί στις 25.000 ευρώ. Για οικογένεια χωρίς παιδιά όριο έχει προσδιοριστεί στα 23.350 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 3.000 για τα τρία πρώτα παιδιά. Το ποσό όμως αναμένεται να αυξηθεί ίσως και πάνω από τις 30.000 ευρώ ώστε το επίδομα να δοθεί σε περισσότερα νοικοκυριά.

Για κάθε δικαιούχο θα ισχύει ανώτατο όριο ποσότητας επιδοτούμενων λίτρων και αντίστοιχο ανώτατο όριο επιδόματος ανάλογα με την γεωγραφική-κλιματική ζώνη στην οποία κατοικεί και τα τετραγωνικά μέτρα της κύριας κατοικίας του.
Το ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων θα οριστεί στα 25 λίτρα ανά τ.μ. στην Α’ ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β’ ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ’ ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ’ ζώνη. Συνεπώς, το ανώτατο όριο επιδοτούμενης ποσότητας σε ετήσια βάση, το οποίο αντιστοιχεί σε κύρια κατοικία με επιφάνεια ίση ή μεγαλύτερη των 120 τετραγωνικών μέτρων, φθάνει τα 3.000 λίτρα πετρελαίου στη Α’ ζώνη, τα 1.800 λίτρα στη Β’ ζώνη, τα 960 λίτρα στη Γ’ ζώνη και τα 600 λίτρα στη Δ’ ζώνη.

Αν ληφθεί υπόψη ότι η επιστρεφόμενη διαφορά φόρου ανέρχεται σε 0,28 ευρώ το λίτρο, τότε το ανώτατο όριο «επιστρεπτέου ποσού» ή «επιδόματος» θα ανέλθει σε 840 ευρώ στην Α’ ζώνη, σε 504 ευρώ στη Β’ ζώνη, σε 268,80 ευρώ στην Γ’ ζώνη και σε 168 ευρώ στην Δ’ ζώνη.

Το επίδομα δεν θα χορηγείται σε άγαμους με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και σε οικογένειες με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Αν η επιφάνεια της θερμαινόμενης κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τα 120 τ.μ. τότε θα καταβάλλεται ολόκληρο το ποσό της επιστροφής, ενώ εάν υπερβαίνει τα 120 τ.μ. τότε το ποσό της επιστροφής θα περιορίζεται μέχρι το τμήμα εκείνο που αντιστοιχεί στα πρώτα 120 τ.μ.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπήλαια Διρού

Αφήνοντας την κεντρική οδική αρτηρία λίγο νοτιότερα της Αρεόπολης, στον Πύργο Διρού, κατεβαίνει ως την παραλιακή θέση των σπηλαίων Γλυφάδα ( ή Βλυχάδα), Καταφύγιο και Αλεπότρυπα. Κάτω απ’ τα μανιάτικα χώματα κρύβεται μια ανείπωτη ομορφιά, το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο.
Είναι υπόγειος ποταμός και αναπτύσσεται σε δύο κύριους παράλληλους διαδρόμους με αρκετούς δευτερεύοντες. Η εξερεύνηση του σπηλαίου ξεκίνησε στο 1949 από το ζεύγος των σπηλαιολόγων Ιωάννη και Άννας Πετροχείλου, της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας.
Το 1958 ξεκίνησε η αξιοποίησή του και το 1963 λειτούργησε με χερσαίο τμήμα 600 μέτρα. Το 1979 ανακαλύφθηκαν και νέα τμήματα, χαρτογραφήθηκαν χερσαίοι και λιμναίοι διάδρομοι, ώστε σήμερα το συνολικό μήκος του να φτάνει τα 6000 μέτρα. Το σπήλαιο αποτελείται από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, και παλαιότερα ήταν χερσαίο, όμως με την πάροδο των αιώνων η στάθμη του νερού ανέβηκε από τη θάλασσα και έτσι οι σχηματισμοί των σταλακτιτών μοιάζουν με λευκές κολώνες που βγαίνουν μέσα από το νερό. Όσες φορές και εάν επισκεφθεί κανείς τα σπήλαια Διρού δεν χορταίνει το μάτι του να παρακολουθεί με θαυμασμό το τι του έχει προσφέρει σαν δώρο η φύση. Για 45 λεπτά σε μια διαδρομή δαιδαλώδη, ο επισκέπτης μένει άφωνος.
Στην παραλία και λίγα μέτρα πιο πάνω βρίσκεται το άλλο σπήλαιο η Αλεπότρυπα. Το στόμιο του σπηλαίου βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από τη θάλασσα. Ανακαλύφθηκε το 1958. Το έδαφος είναι κατηφορικό και μέσα στη σπηλιά δεν είναι ομαλό. Προχωράει γύρω στα 500 μέτρα σε διαφορετικά επίπεδα και σε αίθουσες με σταλαγμίτες και σταλακτίτες και με διαδρόμους από το ένα πλάτωμα στο άλλο. Η έκτασή της είναι 6.500 τ. μ., η κεντρική σπηλιά καταλήγει σε μια ωραιότατη λίμνη βάθους 6 μ. Οι χώροι χρησίμευαν ως κατοικίες στην νεότερη περίοδο της Νεολιθικής εποχής όπως φαίνεται και από τα ευρήματα. Βρέθηκαν ανθρώπινοι σκελετοί και κρανία αλλά και σκελετοί ζώων χωρίς να είναι θαμμένα. Εικάζεται ότι ξαφνικός μεγάλος σεισμός έριξε τα βράχια από την κορυφή ώστε όσοι βρισκόντουσαν μέσα να εγκλωβιστούν και να πεθάνουν χωρίς βοήθεια. Το στόμιο του σπηλαίου είχε παραμείνει κλειστό για πάνω από 45 αιώνες. Μεταξύ των ευρημάτων είναι εργαλεία, μαρμάρινα ειδώλια και αγγεία και όστρακα νεολιθικά καθώς και λίθινος πέλεκυς. Η επίσκεψή της δεν έχει επιτραπεί στο κοινό ακόμη.
Αφού ο επισκέπτης βγει έκθαμβος από το σπήλαιο της Βλυχάδας μπορεί να κατευθυνθεί στο σπήλαιο της Αλεπότρυπας που βρίσκεται μερικά μέτρα πιο πάνω. Εκεί βρίσκεται το Νεολιθικό Μουσείο του Διρού όπου μπορεί να θαυμάσει τα πλούσια ευρήματα που θα του δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής του Νεολιθικού ανθρώπου.
Μπροστά από το σπήλαιο της Αλεπότρυπας είναι η παραλία του Διρού, με πεντακάθαρη, γαλαζοπράσινη θάλασσα και χοντρό βότσαλο, που σε προκαλεί να κολυμπήσεις στα νερά της.
Σχετικό άρθρο με φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο εδώ

Οκτώβριος 2012 (Προσωπικό αρχείο JimmyP)
Διαβάστε περισσότερα » »

Έτσι θα γίνουμε αποικία της ΕΕ! Ένα ανατριχιαστικό έγγραφο ... Του Γιώργου Δελαστίκ


Ανατριχιαστικό κυριολεκτικά είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ για τη μετατροπή της Ελλάδας σε άθλια αποικία του Βερολίνου και της ΕΕ, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. «Εξωτερικά διαχειριζόμενος
λογαριασμός καταπιστεύματος» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος που βάζουν οι Γερμανοί, όπου «καταπίστευμα» στη νομική γλώσσα είναι περιουσιακό στοιχείο που μεταβιβάζει κανείς σε κάποιον άλλον με σκοπό τη διασφάλιση απαιτήσεών του. Με άλλα λόγια, σε απλά ελληνικά, η ελληνική κυβέρνηση μεταβιβάζει τη διαχείριση αυτού του δεσμευμένου λογαριασμού στους ευρωπαίους δανειστές.

Ο ελληνικός λαός δηλαδή θα φορτώνεται με δάνεια, αλλά τα λεφτά των δανείων δεν θα τα παίρνει να τα διαχειριστεί η ελληνική κυβέρνηση, θα τα διαχειρίζονται μόνοι τους και όπως θέλουν οι… δανειστές!!! Τινάζοντας στον αέρα όλα τα προπαγανδιστικά ψέματα των κυβερνήσεων των γερμανοτσολιάδων που μας κυβερνούν, το έγγραφο τονίζει ότι η ενίσχυση του ελέγχου αυτού του λογαριασμού γίνεται «για να διασφαλιστεί ότι οι πόροι του προγράμματος χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους». Ούτε ένα ευρώ δηλαδή από τα χρήματα των δανείων που τα Μνημόνια φορτώνουν στους Έλληνες δεν θα πηγαίνει για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ή άλλα έξοδα του ελληνικού κράτους, όπως λένε οι πολιτικοί απατεώνες της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη! Ούτε ένα ευρώ!

Ολόκληρα τα ποσά των δανείων θα πηγαίνουν για την εξόφληση προηγούμενων δανείων και μάλιστα κατά το δοκούν των Γερμανοευρωπαίων. Όχι μόνο τα ποσά των δανείων. Θέλουν και ποσοστό του ΦΠΑ που εισπράττεται από την ελληνική κυβέρνηση «να μεταφέρεται κάθε μήνα στον καταπιστευματικό λογαριασμό ως συνεισφορά της Ελλάδας στην εξυπηρέτηση του χρέους». Όχι μόνο δηλαδή δεν θα πέφτει ούτε ένα ευρώ στην πραγματική οικονομία από τα δάνεια, αλλά θα παίρνουν και από τα έσοδα του κράτους το οποίο γδέρνει τους πολίτες για να τους προσφέρει πολύ λιγότερες παροχές από παλιά και να τους εξαθλιώνει κάθε μέρα περισσότερο.

Για όποιον δεν κατάλαβε, οι Γερμανοί το ξανατονίζουν στο έγγραφό τους: «Εάν προκύψουν περαιτέρω τρύπες στον προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η Ελλάδα θα καλύπτει τα κενά αυτά με τα δικά της μέσα» υπογραμμίζουν. Δεν αρκούνται σε αυτό. Μεθοδικοί όπως είναι, θέλουν να λύσουν μια για πάντα το πρόβλημα μέσω της …αυτοματοποίησης της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού: «Ελλείμματα μετρητών (αποκλίσεις από το σχέδιο του προϋπολογισμού) οδηγούν αυτομάτως σε περικοπές δαπανών κατανεμόμενες εξίσου σε όλα τα προγράμματα δαπανών σύμφωνα με το μερίδιό τους στον προϋπολογισμό)» αναφέρει το γερμανικό έγγραφο. Με άλλα λόγια, θα ξοδεύει περισσότερα λεφτά η κυβέρνηση στην κατασκευή ενός δρόμου και αυτομάτως θα κόβονται οι προϋπολογισμένες δαπάνες για την… υγεία και την παιδεία!

Επιπροσθέτως, ούτε δάνειο δε θα μπορεί να αποφασίσει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση από πουθενά, από καμιά χώρα του κόσμου! Αυτό απαιτούν οι Γερμανοί: «Ένας εξωτερικός θεσμός σαν την Κομισιόν της ΕΕ μπορεί να ζητηθεί για να εγκρίνει γραπτώς οποιαδήποτε μορφή πρόσθετων δανείων» απαιτούν χωρίς περιστροφές. Η Ελλάδα δηλαδή δεν θα μπορεί να δανειστεί από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα ή τη… Ζιμπάμπουε, αν δεν εγκρίνει γραπτώς η Κομισιόν το να υποβάλουμε αίτημα δανειοδότησης! Απίστευτη αποικιοποίηση της χώρας μας, της οποίας άλλωστε οι Γερμανοί καταλύουν τον κρατικό μηχανισμό και τον αντικαθιστούν με υπαλλήλους των ξένων κατοχικών δυνάμεων.

Στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απαιτείται ρητά η «υποχρεωτική χρησιμοποίηση τεχνικής βοήθειας από το εξωτερικό»! Προσδιορίζονται μάλιστα και οι τομείς που θα εγκατασταθούν υποχρεωτικά οι ξένοι: Συλλογή φόρων, μείωση διαφθοράς, στατιστική, αναπτυξιακές επενδυτικές στρατηγικές, χρησιμοποίηση διαρθρωτικών πόρων, διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων…». Τα πάντα στα χέρια των δυνάμεων κατοχής. Οι Γερμανοί έχουν και πρόγραμμα εκκαθάρισης του ελληνικού κρατικού μηχανισμού από τους… Έλληνες!!! Ζητούν «να προσδιοριστούν οι θέσεις – κλειδιά εντός της ελληνικής δημόσιας διοίκησης για την δέουσα εκτέλεση και έλεγχο του προγράμματος προσαρμογής» και «να στρατολογηθούν και να σταλούν ευρωπαίοι ειδικοί ή έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους θα δοθεί το ίδιο στάτους με τους ευρωπαίους ειδικούς προκειμένου να περιοριστεί η εξάρτησή τους από την (ελληνική) πολιτική εξουσία (σ.σ. μιλάμε δηλαδή για έλληνες «κουκουλοφόρους» που θα είναι όργανα των γερμανικών δυνάμεων κατοχής) για να τοποθετηθούν στις θέσεις — κλειδιά… για να αντικαταστήσουν έλληνες αξιωματούχους»!!!

Ανενδοίαστα δηλαδή το Βερολίνο απαιτεί να αναλάβουν οι ίδιοι οι Γερμανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, οι οποίοι μάλιστα θα τεθούν υπεράνω των νόμων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, τη διακυβέρνηση της Ελλάδας! Και αυτά τα κατάπτυστα ανθρωπάρια, οι πολιτικοί ηγέτες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, λένε «ναι» στην παράδοση της χώρας, από την οποία βεβαίως θα ωφεληθούν οι σύγχρονοι αδίστακτοι «μαυραγορίτες» του ελληνικού κεφαλαίου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για την ρατσιστική δήλωση Μπουτάρη περί “γύφτων”


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προέβη σε μία άνευ προηγουμένου ρατσιστική πρόκληση, την ημέρα μάλιστα της επετείου του αντιφασιστικού αγώνα. Ένας άνθρωπος που κατέχει τέτοιο αξίωμα, εννοείται ότι δεν μπορεί να επικαλεστει το ακαταλόγιστο.

Εκτός εάν οι νόμοι σε αυτή την χώρα εφαρμόζονται με κάποια ακατάληπτα ρατσιστικά κριτήρια κατά το δοκούν.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ


Να εφαρμοστεί λοιπόν άμεσα ο νόμος. Ορίστε και το δεδικασμένο:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ “ΓΥΦΤΟΥΣ” ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ.

Τρίτη καταδίκη με αντιρατσιστικό νόμο δικαιώνει μοναχικό αγώνα ΕΠΣΕ.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) χαιρετίζει τη χθεσινή
καταδίκη από το ΙΑ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Πρόεδρος Άννα Αγγελάτου Μέλη Νικόλαος Ζαγοριάνος – Ελένη Οικονόμου) των στελεχών του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτριου Ζαφειρόπουλου, Θεόδωρου Γεωργίου (δικάστηκε ερήμην) και Θεόδωρου Χατζηγώγου. Κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 γιατί, κατά το επισυναπτόμενο κατηγορητήριο, κείμενο της εφημερίδας στις 18 Ιουνίου 2006 «εμπεριέχοντας προσβλητικές φράσεις για τους απανταχού της Ελλάδας Ρομά, αποσκοπεί να μειώσει την κοινωνική τους παρουσία και κοινωνική υπόσταση, λόγω και της εθνοτικής τους καταγωγής, ως Ρομά.». Στον κάθε καταδικασθέντα επιβλήθηκε ποινή επτά μηνών φυλάκισης (με αναστολή για τους Χατζηγώγο και Ζαφειρόπουλο και με μετατροπή σε πρόστιμο 10 ευρώ την ημέρα για το Γεωργίου), με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση τυχόν έφεσης.

Η Εισαγγελέας Αλεξάνδρα Πίσχοινα είχε ξαφνιάσει με την ποινή που πρότεινε, 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο (και καθόλου φυλάκιση) για τον καθένα, περισσότερο εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η εισαγγελέας είχε επίσης ζητήσει την καταδίκη τους, μετά από μια ασυνήθιστα εκτενέστατη αγόρευση που, όπως είπε στην αρχή της δικής του αγόρευσης ο νομικός σύμβουλος του ΕΠΣΕ, «είναι πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα για όλους εμάς που ασχολούμεθα με την αντιρατσιστική πάλη». Μεταξύ άλλων, επειδή οι κατηγορούμενοι είχαν επικαλεσθεί μεταξύ άλλων το «Δωδεκάλογο του Γύφτου» για να δικαιολογήσουν τη χρήση του όρου «γύφτοι» για τους Ρομά, η εισαγγελέας είπε πως ο συγγραφές του Κωστή Παλαμάς, αν ζούσε σήμερα θα ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη όπου δικάζεται ο ρατσισμός κατά των Ρομά. Υπενθύμισε πως από την εποχή του Παλαμά και των λαϊκών ρήσεων μέχρι σήμερα οι καιροί έχουν αλλάξει και έχουν εισαχθεί διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των θυμάτων του ρατσισμού. Πρόσθεσε πως το επίδικο κείμενο παρουσιάζει τους Ρομά εκτός κοινωνικού ιστού, έτοιμους να εκμεταλλευθούν τη δήθεν ανικανότητα του κράτους. Απέρριψε τα περί αυξημένης εγκληματικότητας των Ρομά και των μεταναστών, και είπε πως δεν μπορεί η σύλληψη 2, ή 32 ή ακόμα και 102 ατόμων να νομιμοποιεί γενίκευση για εγκληματική δραστηριότητα μιας ολόκληρης ομάδας. Απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό πως το κείμενο ήταν ένα απλό ρεπορτάζ, χαρακτηρίζοντάς το αντίθετα έκφραση ιδεών με την οποία έχει βγει και πόρισμα πως οι Ρομά κάθε βράδυ κλέβουν. Άλλωστε, πρόσθεσε, ο μάρτυρας υπεράσπισης Σπύρος Ζουρνατζής χαρακτήρισε την εφημερίδα εθνικιστική και είπε πως τα σχόλια του Θ. Χατζηγώγου πρέπει να είναι όσο πιο καυστικά γίνεται, αποδεικνύοντας έτσι την ύπαρξη δόλου να είναι μειωτικά. Τα στοιχεία υπερεπαρκούν για την καταδίκη, κατέληξε.

Στην απολογία του, ο Θεόδωρος Χατζηγώγος ανέφερε πως είναι δημοσιογράφος επί δεκαεννέα χρόνια και έχει βρεθεί κατηγορούμενος στα δικαστήρια μόνο πέντε φορές, όλες από μηνύσεις του (εκπροσώπου του ΕΠΣΕ) Δημητρά, που επιδιώκει να του κόψει το ψωμί. Ανέφερε πως ήδη μετά την προηγούμενη καταδίκη του επτά έντυπα διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του. «Ακόμα και ο Καρατζαφέρης με έκοψε από την Άλφα Ένα γιατί φοβάται το Δημητρά» πρόσθεσε (ανακριβώς βέβαια καθώς συνεχίζει να αρθρογραφεί με το ψευδώνυμο «Τεό Μακιαβέλι» στην εφημερίδα αυτή).
Καμιά μεταμέλεια για το επίδικο άρθρο δεν έδειξαν ούτε ο Θεόδωρος Χατζηγώγος ούτε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, όπως επισήμανε ο νομικός σύμβουλος του ΕΠΣΕ. Άλλωστε, μετά την προηγούμενη καταδίκη τους, έγραψαν στις 5 Μαρτίου 2008: «Για εμάς, τους συντελεστές της εφημερίδας, η όποια ποινική καταδίκη δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Γιατί η ποινικοποίηση των ιδεών, πέρα από ηθικά απαράδεκτη, είναι και πρακτικά ανούσια. Καθώς τις ιδέες που είχαμε πριν την καταδίκη εξακολουθούμε να έχουμε και μετά από αυτήν. Το μόνο αποτέλεσμα της όποιας καταδίκης, είναι να μας πεισμώνει περισσότερο στον αγώνα που δίνουμε για αυτές ακριβώς τις ιδέες» (http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1190&Itemid=52).

Σημαντικό στοιχείο της δίκης είναι πως στην αρχή της διαδικασίας δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής (θεωρώντας εαυτούς θιγόμενους από το δημοσίευμα) δύο Ρομά οι οποίοι παρίσταντο μέσω του νομικού συμβούλου του ΕΠΣΕ Θανάση Τάρτη. Οι κατηγορούμενοι έκαναν ένσταση κατά της παράστασης πολιτικής αγωγής, την οποία το δικαστήριο, μετά από σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, απέρριψε. Υπενθυμίζεται πως στην προηγηθείσα δίκη της 5 Μαρτίου 2008 στο ίδιο δικαστήριο και με τους ίδιους κατηγορούμενους όπου καταδικάστηκαν για ένα αντισημιτικό κείμενο και πάλι το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής τριων θιγόμενων Εβραίων, την οποία και πάλι είχε υποστηρίξει μόνο το ΕΠΣΕ μέσω του νομικού συμβούλου του. Αντίθετα, στη δίκη Κώστα Πλεύρη – Ελεύθερου Κόσμου πάλι για αντισημιτικά κείμενα (όπου καταδικάστηκε μόνο ο πρώτος), το Δεκέμβριο 2007, η πολιτική αγωγή έξι Εβραίων είχε αποβληθεί. Κατά της αποβολής εκείνης έφεση άσκησε μόνο η Εβραία στέλεχος του ΕΠΣΕ, το οποίο επιμένει –και με εκτενή ελληνική και διεθνή νομολογία- πως πρέπει η πολιτική αγωγή να γίνεται δεκτή: η χθεσινή δεύτερη στη σειρά απόφαση δικαίωσε το ΕΠΣΕ σε αυτό το σημείο. Όπως η τρίτη καταδίκη με τον αντιρατσιστικό Ν. 927/79 δικαίωσε και την ανάλογη πολιτική στρατηγικής αντιδικίας του ΕΠΣΕ για να πετύχει την ενεργοποίηση ενός νόμου την εφαρμογή του οποίου δεν επιθυμούν ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε τα πολιτικά κόμματα, ούτε Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (που άλλωστε μόλις εξέλεξε την ομοϊδεάτισσα των πρωτόδικα καταδικασμένων εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ στη θέση αντιπροέδρου τμήματος(!)) ούτε ο Συνήγορος του Πολίτη.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ξεκίνησε με μηνυτήρια αναφορά του ΕΠΣΕ στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στις 19 Ιουνίου 2006. Ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία ξεκίνησε με παράσταση πολιτικής αγωγής τριών Ρομά μέσω του ΕΠΣΕ στις 19 Ιουλίου 2007. Αρχικά, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πέτρος Μπόσιος, με διάταξή του στις 29 Σεπτεμβρίου 2006, απέρριψε την αυτεπάγγελτα σχηματισμένη δικογραφία ισχυριζόμενος πως έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση με βάση το –καταργημένο από το 2001!- άρθρο 4 Ν. 927/79. Μετά από προσφυγή του ΕΠΣΕ, ο Εισαγγελέας Εφετών Επαμεινώνδας Βρακατσέλης, με διάταξή του στις 8 Ιανουαρίου 2007 παράγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

​ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ:18-6-2011
​ΔΙΚ 25-6-2007

ΙΑ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Α.Β.Μ. Β06/3925 Β. ΩΡ (ΕΓ 34-06/199)

Πράξη: Παράβαση του άρθρου 2 του Ν. 927/79, όπως τροπ. με άρθρα 72 εδ. ε΄ και 39§4 του Ν. 2910/01 και άρθρο 71§4 του Ν. 3386/05, τελεσθείσα δια του τύπου.

Κατηγορούμενοι: ​1) Θεόδωρος Χατζηγώγος του Νικολάου
​2) Δημήτριος Ζαφειρόπουλος του Κων/νου
​3) Θ. Γεωργίου, απροσδιορίστων λοιπών στοιχείων​
​——————————————————–

Κατηγορούνται, ως υπαίτιοι του ότι την 18-6-2006 στην Αθήνα, δια του τύπου, ήτοι φυλλαδίου, που παράγεται με τυπογραφία ή οποιοδήποτε άλλο μηχανικό ή χημικό μέσο σε όμοια αντίτυπα, που χρησιμεύουν στον πολλαπλασιασμό και διάδοση χειρογράφων, εικόνων, παραστάσεων, μουσικών έργων ή φωνογραφικών πλακών, δημόσια εξέφρασαν φράσεις και ιδέες προσβλητικές κατά ομάδων προσώπων, λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής. Συγκεκριμένα τον παραπάνω τόπο και χρόνο ο πρώτος κατηγορούμενος Θεόδωρος Χατζηγώγος, ως αρθρογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», ο δεύτερος κατηγορούμενος Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, ως εκδότης της εφημερίδας αυτής, και ο τρίτος κατηγορούμενος με τα στοιχεία Θ. Γεωργίου, ως αρχισυντάκτης της παραπάνω εφημερίδας, προέβησαν σε δημοσίευση του παρακάτω κειμένου «Πλακώσανε κι οι Γύφτοι (τίτλος). Ακόμα και οι Γύφτοι έχουν πάρει χαμπάρι, πόσο ανίκανοι να προστατεύσουμε τη χώρα μας είμαστε. Συνεργεία Αθιγγάνων στη Δεκέλεια, στον Άγιο Στέφανο και σε όλα τα μέρη της Αττικής που περνάει το τραίνο, εξορμούν κάθε νύχτα και κλέβουν πανάκριβο εξοπλισμό του ΟΣΕ, που μεταπωλούν σαν καθαρό χαλκό. Εκτός από τα τεράστια έξοδα, που πληρώνει καθημερινώς το Ελληνικό Δημόσιο για την επιδιόρθωση των σιδηροδρομικών γραμμών, υπάρχει και άμεσο θέμα ασφάλειας των διερχομένων τραίνων. Κι’ όμως! Ουδείς δημοσιογράφος αναδεικνύει το θέμα, γιατί προφανώς είναι ρατσιστικό να τα βάζουμε με τους φιλήσυχους Αθίγγανους». Το παραπάνω κείμενο, εμπεριέχοντας προσβλητικές φράσεις για τους απανταχού της Ελλάδας Ρομά, αποσκοπεί να μειώσει την κοινωνική τους παρουσία και κοινωνική υπόσταση, λόγω και της εθνοτικής τους καταγωγής, ως Ρομά.

Παράβαση άρθρων 1, 14, 26§1α , 27, 51, 53, 57 του Π.Κ., του άρθρου 2 του Ν. 927/79, όπως τροπ. με άρθρα 72 εδ. ε΄ και 39§4 του Ν. 2910/01 και άρθρο 71§4 του Ν. 3386/05, σε συνδ. με άρθρο 47 Α.Μ. 1092/1938, όπως αντικ. Με άρθρο 4§2 Ν.1738/1987 και διατηρήθηκε σε ισχύ με άρθρο μόνο του Ν. 2243/94.

​Αθήνα 7-4-2007

​Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

​[υπογραφή]

​ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΣΙΟΣ
​ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Μάρτυρες:
1) Παναγιώτης Δημητράς του Ηλία
2) Διονυσία Παναγιωτοπούλου του Ιωάννη
3) Βασίλειος Δημητρίου του Κων/νου
4) Αλέξιος Στηροκλέα του Ευριπίδη
5) Σπυρίδων Ζουρνατζής του Βασιλείου
6) Κων/νος Κόλμερ
7) Δημοσθένης Κούκουνας

Αναγνωστέα:
1) Το από 19-6-2006 έγγραφο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι
2) Το από 18-6-2006 δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2008_files/ghm1033_katadiki_elkosmou_antitsiganika_greek.doc


ΠΗΓΗ
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »