Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Βιολογική ασπιρίνη Κρήτης…Η επανάσταση ήρθε από τα νότια!

Η νέα βιολογική ασπιρίνη φέρει την Κρητική υπογραφή. Ήρθε για να αλλάξει άρδην όλα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη.
Πρόκειται για μία μαγική κάψουλα που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο!!!!
Η μαγική αυτή κάψουλα παρασκευάσθηκε από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.
Εμπνευστές αυτής της ιδέας είναι οι καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος ενώ για την παρασκευή της κάψουλας συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικού Συναιτερισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica. Αναμένεται ακόμα η πιστοποίησή της από τον ΕΟΦ καθώς και από τις ευρωπαϊκές αρχές και την αμερικανική FDA.
Το πλέον σίγουρο είναι ότι η κρητική ασπιρίνη θα ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, αφού όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες παρόλο που τα συστατικά της είναι εντελώς φυσικά το νέο αυτό σκεύασμα αποτελεί φάρμακο και όχι συμπλήρωμα διατροφής!!!! Όπως είχε εσφαλμένα χαρακτηρισθεί!!!
Στόχος των επιστημόνων δεν είναι να αντικαταστήσουν ή να αχρηστεύσουν την παραδοσιακή ασπιρίνη αλλά να εισάγουν στην αγορά ένα φυσικό φάρμακο, βγαλμένο από την κρητική γη.
Οι θεραπευτικές διότητες του φυσικού αυτού φαρμάκου προέρχονται από τα τρία κρητικά βότανα που θεωρούνται ευεργετικά για τον οργανισμό μας, διαλυμένα σε ελαιόλαδο, οι φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από την αρχαιότητα.
Η ιδέα της έρευνας βασίστηκε σε λαϊκές παραδόσεις που μαρτυρούσαν πως το συγκεκριμένο αφέψημα ήταν παλιά κρητικό γιατρικό κατά της γρίπης. Η 12χρονη έρευνα ήρθε να επιβεβαιώσει τις λαϊκές παραδόσεις. Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι Κρητικοί που κατανάλωναν το κοκταίηλ βοτάνων παρουσίαζε ισχυρή αντίσταση στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις.
Παρόλα αυτά ο καθηγητής Ηλίας Καστανάς αρνείται να αποκαλύψει την φόρμουλα του νέου φαρμάκου:
«Το φάρμακο θα αποτελέσει παγκόσμια πατέντα. Αν αποκαλύπταμε κάποιο από τα τρία βότανα, πολύ φοβάμαι ότι θα είχαμε το φαινόμενο της τηλεοπτικής “φραπελιάς”, όταν όλοι πήγαιναν και κούρευαν τα φύλλα της ελιάς και τα χτυπούσαν στο μίξερ».
«Τα υλικά από τα οποία αποτελείται η κάψουλα δεν παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, επιπτώσεις στην υγεία. Η δοσολογία που θα συστήνεται θα είναι παρόμοια με την κατανάλωση 2 με 3 ροφημάτων την ημέρα»
«Η πολιτεία δεν μας παρείχε καμία απολύτως βοήθεια για την παρασκευή του φαρμάκου. Τα κονδύλια για την έρευνα και την παραγωγή του τα αντλήσαμε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου και τη φαρμακευτική εταιρεία»
Η βιολογική ασπιρίνη της Κρήτης αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον τομέα της φαρμακολογίας.
Η έγκριση του αναμένεται στα μέσα του 2013 από τον ΕΟΦ, ενώ η τιμή πώλησής του δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ.
Το φυσικό αυτό φάρμακο:
•Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού
•Ανακουφίζει από το κρυολόγημα
•Καταπολεμά την κοινή γρίπη
•Είναι αντιπυρετικό
•Έχει αναλγητικές ιδιότητες
 
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούνται το επίδομα των 360 ευρώ

Μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν οφείλουν εισφορές δικαιούνται το επίδομα των 360 ευρώ. Ποια τα κριτήρια για την καταβολή του
Μόνο οι άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ.
Οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών θα πρέπει, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρία έτη ασφάλισης, να έχουν διακόψει αποδεδειγμένα την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να μην λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ, ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής.
Εισάγονται επίσης και εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία το οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει κατά την τελευταία διετία τις 30.000 ευρώ και το ατομικό τις 20.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, για τη χορήγηση βοηθήματος απαιτείται σωρευτικά:
1. Η πραγματοποίηση τουλάχιστον τριών ετών ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος, με αντίστοιχη καταβολή της ειδικής εισφοράς. Ειδικότερα, για όσους ήταν ασφαλισμένοι κατά την 1/1/2011, απαιτείται καταβολή εισφορών για ένα τουλάχιστον έτος στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, εφόσον διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά τη 1/1/2012 η καταβολή εισφορών για 2 τουλάχιστον έτη στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας για όσους διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την 1/1/2013, ενώ για όσους διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από 1/1/2014 και εφεξής απαιτείται η καταβολή εισφοράς για τρία τουλάχιστον έτη. Οι παραπάνω ελάχιστες προϋποθέσεις ισχύουν και για ασφαλισμένους που είχαν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα πριν από την 1/1/2011 και επαναδραστηριοποιούνται εκ νέου μετά την ημερομηνία αυτή. Στις περιπτώσεις αυτές ο απαιτούμενος χρόνος καταβολής της ειδικής εισφοράς προσδιορίζεται από την ημερομηνία επανέναρξης δραστηριότητας.
2. Το συνολικό ατομικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό ετήσιο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 ευρώ.
3. Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από την 1η Ιανουαρίου 2012 και εφεξής, για τρεις τουλάχιστον μήνες πριν από τη λήψη του βοηθήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα.
4. Ο δικαιούχος να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του, μετά τη διακοπή επαγγέλματος και να μην έχει υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση για οποιαδήποτε αιτία, σε οποιοδήποτε φορέα ημεδαπής ή αλλοδαπής.
5. Ο δικαιούχος να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιό του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε, σε πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας.
6. Ο δικαιούχος να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται.
7. Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.
8. O ασφαλισμένος που πραγματοποιεί διακοπή δύο ελευθέρων επαγγελμάτων, δικαιούται βοηθήματος από ένα μόνο φορέα, τον οποίο επιλέγει ο ίδιος με υπεύθυνη δήλωσή του.
Για την καταβολή του επιδόματος των 360 ευρώ τον μήνα θα δοθεί προθεσμία 3 μηνών από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις (υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ).
Το επίδομα θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 3 - 9 μηνών ως εξής:
Για χρόνο ασφάλισης 3 έως 4 πλήρη έτη για 3 μήνες.
Για χρόνο ασφάλισης 5 έως 6 πλήρη έτη για 4 μήνες.
Για χρόνο ασφάλισης 7 έως 8 πλήρη έτη για 5 μήνες.
Για χρόνο ασφάλισης 9 έως 10 πλήρη έτη για 6 μήνες.
Για χρόνο ασφάλισης 11 έως 12 πλήρη έτη για 7 μήνες.
Για χρόνο ασφάλισης 13 έως 14 πλήρη έτη για 8 μήνες.
Για χρόνο ασφάλισης 15 πλήρη έτη και εφεξής, για 9 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι γυναίκες της απόπειρας απόδρασης του Βλαστού – Γιατί μπήκαν στο ελικόπτερο

- Οι δύο γυναίκες είναι μέσης ηλικίας, ομογενής από τη Ρωσία η μία και από τη Ρουμανία η δεύτερη
- Επιβιβάστηκαν μαζί με τον πιλότο και τον μηχανικό στο ελικόπτερο από τον Ασπρόπυργο.
- Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη διαπιστώσει αν είχαν συμμετοχή στην προσπάθεια απόδραση του Βλαστού 


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί τηλεφωνικά από τον Αλβανό δράστη, με την παράλληλη αποστολή fax από ξενοδοχείο του Βόλου. Λίγο πριν από τις 16:00 το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου στη Ζαγορά Πηλίου. Εκεί επιβιβάστηκαν ο Έλληνας και ο Αλβανός δράστης και μαζί με τις δύο γυναίκες «υποτίθεται» ότι θα κινούνταν προς Θεσσαλονίκη.



Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, στις 16:02 το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε άλλο γήπεδο ποδοσφαίρου στα Τέμπη, εκεί όπου παλιότερα υπήρχαν φυλάκια των ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. Εκεί αποβιβάστηκαν οι δύο γυναίκες και επιχείρησαν να κινηθούν οδικώς προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ακόμη το ενδεχόμενο αυτές οι γυναίκες να βοηθούσαν τον Παναγιώτη Βλαστό και τους συνεργούς του να διαφύγουν από τα Τέμπη στην περίπτωση που η εναέρια απόδραση στεφόταν με επιτυχία.



















Στις 16:13 ο πιλότος του ελικοπτέρου δηλώνει βλάβη στον κινητήρα και πιθανή προσγείωσή του. Από εκεί και έπειτα χάνονται οι επικοινωνίες μαζί του. Το κέντρο διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας φαίνεται να διαπιστώνει ότι το ελικόπτερο βρίσκεται στον αέρα και κινείται προς τα Τρίκαλα.

Στις 16:54, το ελικόπτερο μετά από κάποιες αναγνωριστικές πτήσεις φθάνει πάνω από τις φυλακές και το προαύλιο της Α’ Πτέρυγας. Οι δράστες πετούν τις δύο αυτοσχέδιες ανεμόσκαλες συνδεδεμένες με γάντζους.
Στις 16:55 οι δράστες ξεκινούν να πυροβολούν προς τις σκοπιές και τους φρουρούς των φυλακών, οι οποίοι ανταποδίδουν τα πυρά.

Στις 17:07 το ελικόπτερο καθηλώνεται πιασμένο από τον γάντζο και τα πυρά των φρουρών στο πάρκινγκ των φυλακών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εκεί συλλαμβάνονται ο Έλληνας δράστης, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Δομοκού, όπου εξέτιε πολυετή κάθειρξη για ληστεία, ενώ ο υπήκοος Αλβανίας είχε παραβιάσει άδεια από τις ίδιες φυλακές, όπου εξέτιε πολυετή ποινή για ναρκωτικά.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα πολεμικό καλάσνικοφ, δύο μικρό-ΟΥΖΙ και ένα πιστόλι GLOCK που πέταξαν στο προαύλιο των φυλακών.
Είχαν επίσης στην κατοχή τους 15 φωτοβολίδες κρότου-καπνού, σουηδικής κατασκευής, τις οποίες θα χρησιμοποιούσαν για αντιπερισπασμό.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πιάστηκαν οι γάντζοι

Σύμφωνα με αξιωματικούς, οι δράστες πέταξαν τις δύο ανεμόσκαλες με τους γάντζους. Ο ένας πιάστηκε όμως σε ένα στύλο με τα προστατευτικά συρματοπλέγματα, με το ελικόπτερο να κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Ο Παναγιώτης Βλαστός αρχίζει να ανεβαίνει την σκάλα. Ο πιλότος επιχειρεί να ανέβει σε ύψος τραβώντας τη σκάλα. Αυτή φαίνεται πως ξεπιάστηκε απο το ελικόπτερο με αποτέλεσμα την πτώση του Βλαστού από ύψος περίπου 8 μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη γνάθο και το χέρι.
Στη δεύτερη ανεμόσκαλα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, επιχείρησε να ανέβει ο συγκρατούμενος του Παναγιώτη Βλαστού, ο 40χρονος Δημήτρης Μπαλτάς γνωστός από τη ληστεία της Αλλονήσου το 2010 και την αιματηρή ληστεία τον Ιούνιο του 1995 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και τη δολοφονία του 39χρονου ταμία Δημήτρη Μαντούβαλου, ωστόσο δεν έκανε καμία κίνηση διαπιστώνοντας τη σφοδρή ανταλλαγή των πυροβολισμών.
Η δεύτερη ανεμόσκαλα με τον γάντζο πιάστηκε εκ νέου σε στύλο του συρματοπλέγματος προκαλώντας την καθήλωση του ελικοπτέρου παράλληλα με τους πυροβολισμούς που δεχόταν από τους φρουρούς. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως το ελικόπτερο δεν έχει ιδιαίτερα σημάδια από σφαίρες κάτι που θα διαπιστωθεί σήμερα.

Κινητά και... γάντια του μποξ

Ο Παναγιώτης Βλαστός ήταν συγκρατούμενος με τον καταδικασμένο για αιματηρές ληστείες Δημήτρη Μπαλτά. Διατηρούσε μάλιστα και αποθήκη κλειδιά της οποίας είχαν οι δύο κρατούμενοι. Σε αυτή υπήρχαν δεκάδες γάντια του μποξ και αντίστοιχες στολές, όπως και αυτοσχέδια βάρη.
Ο Παναγιώτης Βλαστός κατείχε δύο κινητά τηλέφωνα και ένα ακόμη ο συγκρατούμενός του. Σε άλλους χώρους των φυλακών εντοπίστηκαν 30 τουλάχιστον... σουβλιά και τουλάχιστον 20 αυτοσχέδια μαχαίρια. Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Βλαστός ηγείτο ομάδας μέσα στις συγκεκριμένες φυλακές, και βρισκόταν σε αντιπαλλότητα με αλλοδαπό κρατούμενο των ίδιων φυλακών. 

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιάννης Ιερεμίας feat. Νίκος Ζωϊδάκης - Υπερβολές νέο τραγούδι

 
Ένα καινούργιο single από τον Γιάννη Ιερεμία με τίτλο «Υπερβολές»
κυκλοφορεί από την ΕΜΙ.

Έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του κρητικού Νίκου Ζωϊδάκη,
που με τη φωνή και τη λύρα του μας ταξιδεύει.

Τη μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο Γιάννης Ιερεμίας και τους
στίχους ο Νίκος Ζωϊδάκης.

Αφορμή για τη συνεργασία αυτή υπήρξε η συνύπαρξη των δύο καλλιτεχνών
στην εκπομπή του mega “Ταξιδεύοντας»,
όπου ερμήνευσαν το τραγούδι «Άστρα μη με μαλώνετε»
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι γυφτοσκοπιανοί θέλουν πανεπιστήμιο στην Έδεσσα!!!

Ακούει το Ελληνικό ΥΠΕΞ;;

Το σχέδιο «Αθηνά» το οποίο θα καταργήσει πολλά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ ακριτικών πόλεων φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλλευτεί το πανεπιστήμιο των Σκοπίων «Κύριλλος και Μεθόδιος», το οποίο φέρεται να επιδιώκει την ίδρυση παραρτήματος του πανεπιστημίου του στην Έδεσσα....

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την ΠΓΔΜ, η οποία φέρεται να κινείται παρασκηνιακά για την ίδρυση παραρτήματος του πανεπιστημίου «Κύριλλος και Μεθόδιος» μόλις συγχωνευθεί το τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών της Έδεσσας με αυτό της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία επικαλείται πληροφορίες που επιβεβαίωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ενέργειες των Σκοπιανών είναι ακόμα παρασκηνιακές και το σχέδιο τους στηρίζεται στα διασυνοριακά προγράμματα υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ήδη το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο συμμετέχει στο πρόγραμμα Border Crosiings μαζί με άλλα βαλκανικά ιδρύματα, ενώ ο γνωστός φιλοσκοπιανός πυρήνας «Ουράνιο Τόξο» ο οποίος δρα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα στηρίξει το εγχείρημα αυτό. Το πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος», έχει αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα των Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε δηλώσει τότε προκλητικά ότι «η Μακεδονία είναι το δεύτερο σπίτι μου».

Οι φορείς του νομού Πέλλας, είχαν προ ημερών συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο προκειμένου να τον πείσουν να κανεί δεκτό το αίτημα τους για την παραμονή του τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του πανεπιστημίου Μακεδονίας στην πόλη της Έδεσσας.

defencenet.gr

 e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς να διακρίνετε με το μάτι τους λάθος χάρτες για την Ελληνική ΑΟΖ

Δεν μου αρέσει αυτό που κάνω αλλά πέρα απο αυτό υπάρχει το “πρέπει”. Σας έχω παρουσιάσει το χάρτη της Ελληνικής ΑΟΖ όπως είναι ή όπως θα έπρεπε να είναι (βλέπετε εδώ και εδώ). Με ενοχλεί η πεισματική διάθεση κάποιων σε όλο το διαδίκτυο να διασπείρουν χάρτες της Ελληνικής ΑΟΖ, που
έχουν λάθη, οφθαμλομοφανή λάθη.

Προσέξετε τους κύκλους που έχω ζωγραφίσει με κέντρα τα σημεία G, M, Z, A, X. Ολα τα σημεία της περιφέρειας κάθε κύκλου ισαπέχουν απο το κέντρο του. Τα σημεία αυτά είναι σημαντικά στον καθορισμό των ορίων των ΑΟΖ. Σύμφωνα με την αρχή της μέσης γραμμής (μέση απόσταση) για τη χάραξη μιας ΑΟΖ, το σημείο G πρέπει να ισαπέχει από τη Ρόδο, τη μέση απόσταση των παραλίων της Τουρκίας και το Καστελόριζο. Το σημείο Μ πρέπει να ισαπέχει από το Καστελόριζο, την Τουρκία και την Κύπρο. Το σημείο Ζ πρέπει να ισαπέχει απο το Καστελόριζο, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Το σημείο Χ πρέπει να ισαπέχει από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Το σημείο Α πρέπει να ισαπέχει απο την Ελλάδα, τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Αυτά στο χάρτη που έχω χαράξει για την Ελληνική ΑΟΖ εδώ συμβαίνουν. Ο χάρτης αυτός είναι ο σωστός. Oι άλλοι είναι λάθος…

Δεν είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αποδεικνύω επιστημονικά λάθη. Κάποιος πρέπει να κάνει αυτό το δυσάρεστο έργo αλλοιώς η επιστήμη δεν θα προχωρούσε. Παληά μας τέχνη κόσκινο…

Η βλακεία και η ασχετοσύνη είναι ανίκητη σε αυτό τον τόπο.

Οι επόμενοι χάρτες που θα σας παρουσιάσω έχουν λάθη στη χάραξη των ορίων της Eλληνικής ΑΟΖ στην ευαίσθητη περιοχή του Καστελόριζου. Τα λάθη τους βασίζονται στο λάθος υπολογισμό του σημείου G, το οποίο ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ εξίσου από τη Ρόδο, τα παράλια της Τουρκίας και το Καστελόριζο.

Ο λάθος υπολογισμός της θέσης του σημείου G δίνει περισσότερο χώρο ΑΟΖ στην Τουρκία και αυτό είναι ξεκάθαρο. Το Τούρκικο “δόντι” είναι μικρότερο στο δικό μου χάρτη από ότι στους χάρτες εκείνων. Το μέγεθος του λάθους απο πλευράς έκτασης είναι μια περιοχή όσο η Ρόδος. Οσον αφορά τη παραχώρηση υδρογονανθράκων στην οποία αντιστοιχεί μιλάμε για εκατοντάδες δίς ευρώ (βλέπετε και εδώ).

Αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ Ευκλείδια γεωμετρία όχι γιατί υστερώ σε αριθμητικές τεχνικές αλλά γιατί η απόδειξη του “λάθους” μπορεί να γίνει αντιληπτή σε περισσότερο κόσμο. Ακόμη και ο Αβραμόπουλος θα μπορούσε να την αντιληφθεί (δεν ορκίζομαι…).

Τέσσερις χάρτες με λάθος τη χάραξη της ΑΟΖ στο Καστελόριζο…




Οπα, πού πάτε ρε. Περιμένετε. Εχει και άλλους τρείς χάρτες που σχεδιάζουν “λάθος” το δόντι στο Καστελόριζο.

Σε αυτή τη χώρα “ότι θέλει" κάνει ο καθένας. Το κακό είναι πως όταν βρεθεί ένα “λάθος” ρωτάνε τον λαθεμένο “ποιός έχει δίκιο” ή όσοι ανάρτησαν στο διαδίκτυο “λάθος” χάρτη “κρύβουν” τον σωστό, για να μη χάσουν το βραβείο της εξυπνάδας και της απολυτότητας…! Aρχοντοχωριάτες.



Επανέρχομαι στο θέμα των λάθος χαρτών για την ΑΟΖ και διευκρινίζω, ότι πρώτα βάζουμε το σημείο του κέντρου της περιφέρειας του κύκλου G στο σημείο που όλοι οι χάρτες κάνουν το δόντι και μετά χαράσσουμε την περιφέρεια μέχρι την πλησιέστερη απόσταση γής. Μετά καταλαβαίνουμε ότι μόνο ένας χάρτης της ΑΟΖ από όσους κυκλοφορούν δεν μας έχει κάνει διεθνώς ρεζίλι, αυτός εδώ. Λέω “ρεζίλι”, γιατί τα λάθη στη χάραξη της ΑΟΖ στη περιοχή του Καστελόριζου φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Επίσης, art σε χάρτες (smoothing, transparency, 3D, κλπ) κάνουμε μόνο εκεί που δεν έχει σημασία.

Διευκρινίζω επίσης ότι τό σημείο G είναι κοινό ανάμεσα σε δύο χώρες, την Ελλάδα και τη Τουρκία γιαυτό και πρέπει να ισαπέχει απο αυτές, βάση της αρχής της μέσης γραμμής (αρχής των ίσων αποστάσεων). Το σημείο Μ είναι κοινό στην Ελλάδα, τη Τουρκία και τη Κύπρο γιαυτό και πρέπει να ισαπέχει απο αυτές. Το σημείο Ζ είναι κοινό στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο γιαυτό και πρέπει να ισαπέχει απο αυτές. Το σημείο Α είναι κοινό ανάμεσα στην Ελλάδα, την Λιβύη και την Αίγυπτο γιαυτό και πρέπει να ισαπέχει απο αυτές. Το σημείο Χ είναι κοινό ανάμεσα στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο γιαυτό και πρέπει να ισαπέχει απο αυτές. Αυτό τουλάχιστον για το σημείο G δεν συμβαίνει στους τέσσερις προαναφερόμενους χάρτες. Για αυτό το λόγο οι χάρτες αυτοί είναι λάθος. Με εννοείτε; Πιο χαλαρά δεν μπορώ να το εξηγήσω…

Σήμερα σας έμαθα τη μεγάλη σημασία των σημείων G, M, Z και A στη χάραξη του χάρτη της Ελληνικής ΑΟΖ (τον βλέπετε εδώ). Εχω τους λόγους μου, που σας το έμαθα τώρα.

Oύτε ένα χάρτη με την αρχή της “μέσης γραμμής” δεν ξέρουν να χαράξουν σωστά σε αυτή τη χώρα. Πώς να μη χρεοκoπήσει; Χώρια ότι στους χάρτες που βγάζουν έχουν ξεχάσει τις διεθνείς συνθήκες και τα υπάρχοντα θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία για τα οποία έχω μιλήσει εδώ.

To ότι η κυβέρνηση έχει αναθέσει τη χάραξη της ΑΟΖ στην υδρολογική υπηρεσία του ΠΝ είναι άλλη μια πονηριά. Αυτό έγινε για να μη ληφθούν υπόψη οι διεθνείς συνθήκες που αφορούν την Ελλάδα και τη Τουρκία, ένα θέμα το οποίο κατέχουν ή θα έπρεπε να κατέχουν στο διπλωματικό σώμα (υπ. Εξωτερικών και Σοβαρότητας…)

Τι είδους επιτροπή έχει ο Σαμαράς για την ΑΟZ; Xυλόπιτες τρώνε συνέχεια…
Αντί επιλόγου

Ο χωρισμός της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας – Κύπρου και Αιγύπτου γίνεται με αυτό τον τρόπο, διότι το Καστελόριζο είναι πλησιέστερα στην Αίγυπτο από ότι η Τουρκία. Αυτό είναι ένα ισχυρό σημείο στη σωστή χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ.
To υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας όχι μόνο δεν έχει καμμία σοβαρότητα αλλά δεν έχει και καμμία επαφή με το περιβάλλον. Σε σπηλιά ζούν εκεί μέσα; Aσχετα απο την ανακήρυξη και πότε θα γίνει κλπ, έπρεπε ένας χάρτης της ΑΟΖ να υπάρχει ήδη ανηρτημένος στο site του υπουργείου και να υφίσταται δημόσια κριτική. Οι χάρτες ΑΟΖ, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ έχουν λάθη, εσκεμμένα ή όχι δεν γνωρίζω. Το λάθος όμως δεν μπορεί να κυκλοφορεί. Αυτά τα λάθη δυσφημούν τη χώρα και δεν πρέπει να παρουσιάζονται σε Διεθνή ή Ελληνοτουρκικά συνέδρια.
Ο καθένας μπορεί να αναρτά στο ιστολόγιό του όποιο χάρτη ΑΟΖ θέλει αλλά να ξέρετε τι παίζει και με ποιούς μιλάτε… Τα λάθη δεν πρέπει να συγκαλύπτονται και πρέπει να διορθώνονται άμεσα. Με εννοείτε; Για να δώ…
YΓ. Εγώ σας μαθαίνω να βλέπετε το λάθος. Αυτό κάνει τη διαφορά.


triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Θερμό επεισόδιο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα!

Αντιμέτωποι με ένοπλους κακοποιούς, βρέθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο άτομα να κινούνται ύποπτα, κοντά στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν
προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.Οι δυο ύποπτοι αμέσως τράπηκαν σε φυγή και άρχισαν να πυροβολούν τους αστυνομικούς!Η κινητοποίηση ήταν άμεση κι ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και τις πρώτες πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό οπλοστάσιο το οποίο είχαν αφήσει πίσω τους τα δύο άγνωστα άτομα.Συγκεκριμένα βρέθηκαν όπλα,σφαίρες και χειροβομβίδα!
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Δορυφορική λήψη από τις Σκουριές...Δείτε





Δορυφορική λήψη από τις Σκουριές...

Η ανάπτυξή τους δημιουργεί σεληνιακά τοπία. 

Οι επενδύσεις τους σκοτώνουν περιβάλλον, φύση και ανθρώπους. 

Η επένδυση θα γίνει με οποιοδήποτε κόστος δηλώνει ο ντίλερ του Μπόμπολα, Αντώνης Σαμαράς. 

Η "επένδυση" που καταστρέφει ζωές και περιβάλλον δεν θα γίνει όποιο κι αν είναι το κόστος λένε οι κάτοικοι της περιοχής. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

πηγη
aristofanis

Διαβάστε περισσότερα » »

Χέρι-χέρι... ΣΥΡΙΖΑ και τουρκική ακροδεξιά

..Ευχόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον προοδευτικό Αλ. Τσίπρα, η επόμενη συνάντηση να είναι με την κοινοβουλευτική ομάδα των Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας !!

Απο την ιστορική επίσκεψη
 
Κατά καιρούς αναφερθήκαμε στον ύποπτο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, εθνικιστικά μειονοτικά στοιχεία έχουν διεισδύσει στις τάξεις του, προκειμένου να προωθήσουν τον τουρκικό εθνικισμό. Η πρακτική αυτή ανέκαθεν εφαρμοζόταν στην Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, όπου το παρακράτος φύτευε ανθρώπους στα αριστερά κόμματα, όχι μόνο για να ρουφιανεύουν, αλλά και για να αλλοιώνουν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις. Η μακρά παράδοση έχει τις ρίζες της στον ίδιο τον Μουσταφά Κεμάλ.

 
Επειδή οι κοινωνίες στη Θράκη είναι μικρές, δεν τρώνε το κουτόχορτο των ροζ και κόκκινων εκδοχών των Γκρίζων Λύκων. Κάποιοι …Λύκοι, θεωρούν ότι η ριζοσπαστική δράση του ΣΥΡΙΖΑ, τους προσφέρει μια ακόμη πλατφόρμα αποδυνάμωσης της κρατικής ισχύος στην Ελληνική Θράκη. Δυστυχώς, στη Θράκη δεν υπάρχουν οργανωμένοι πυρήνες αναρχικών, για να καίνε Γκρίζοι Λύκοι και αναρχικοί, δίπλα δίπλα, τις ελληνικές σημαίες…Να είστε σίγουροι ότι θα ξεφύτρωναν συντομότατα και μουσουλμάνοι…ιδεολόγοι αναρχικοί!

 
Στο πρόσφατο παρελθόν, σε διαδήλωση αναρχικών και φίλων του Συνασπισμού στην Κομοτηνή (είχαν συνοδευθεί από επεισόδια), κατέφθασε στον περίβολο του πανεπιστημίου, αρθρογράφος της ισλαμιστικής εφημερίδας Μιλλέτ Ξάνθης, συνοδευόμενος από αριστερούς του …φίλους! 

Πιστεύουμε ότι οι αφελείς και καλοπροαίρετοι χριστιανοί συνοδοί του ισλαμιστή αρθρογράφου, είχαν παντελή άγνοια του ρόλου του ανθρώπου αυτού. Όμως η άγνοιά τους είναι φονικά επικίνδυνη για τη Θράκη…

 
Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των κεντρικών του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 7 Ιανουαρίου 2012, εκπρόσωποι του εθνικιστικού κόμματος DEB, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της οργάνωσης Ξάνθης κ. Οζάν Αχμέτογλου (αρθρογράφο της τουρκόφωνης Γκιουντέμ) και την κα Νετζλά Τσαβούς (γιατρό, επικεφαλής του τομέα Γυναικών), πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, όπου τους υποδέχθηκαν ο γενικός γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής κ. Νίκος Καλιαμπάκας και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη κ. Χουσείν Ζεϊμπέκ. Μάλιστα, ο κ. Καλιαμπάκας εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επίσκεψη του DEB… και δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχιστεί ο …ειλικρινής διάλογος με τους ανθρώπους της μειονότητας. Επιδόθηκαν και αναμνηστικές …πλακέτες!
 
Το εθνικιστικό κόμμα DEB, νεκραναστήθηκε προσφάτως, δαπανώντας τεράστια ποσά (από πού άραγε;). Ιδρύθηκε από τον ακραίο εθνικιστή γιατρό Αχμέτ Σαδίκ και ευθυγραμμίζεται με την εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα της Άγκυρας.
 
Ευχόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον προοδευτικό Αλ. Τσίπρα, η επόμενη συνάντηση να είναι με την κοινοβουλευτική ομάδα των Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας.
 
Και, μετά, μιλούν απαξιωτικά για το ΛΑΟΣ…Μπροστά στους Τούρκους Καρατζαφέρηδες κάνουν κωλοτούμπες και φορούν φέσια μέχρι τον αστράγαλο…Αριστεροί προοδευτικοί ακτιβισμοί…οι οποίοι κλείνουν ερμητικά τα μάτια στην Πομακική πολιτισμική γενοκτονία.


 http://www.zagalisa.gr/content/xeri-xeri-syriza-kai-toyrkiki-akrodeksia 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Κρίση στο Αιγαίο και η ...Ώρα των Στρατηγών!

Toυ Χρήστου Μακρυγιάννη*
Ας μη γελιόμαστε δεν πρόκειται η Τουρκία να κάνει πίσω στο Αιγαίο , ούτε βέβαια να φοβηθεί από ''Ρηματικές Ανακοινώσεις '',ούτε ότι θα υποβάλλει τα σέβη της στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών !
Αν η πολιτική Ηγεσία έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και να αλώσει τη Φτώχεια των Ελλήνων,
ίσως να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια Κρίση μεγαλύτερη από αυτή που περιμένουμε !

Κάποιοι μπορεί να περιμένουν να τους σώσει το ξανθό Γένος που Χριστό Πιστεύει,κάποιοι ίσως να περιμένουν να πολεμήσουν οι Φράγκοι για εμάς ή και να στείλουν τα πολεμικά τους να αναχαιτίσουν τα Τούρκικα μαχητικά ή να μπουν μπροστά ώστε να αλλάξουν Ρότα οι Τούρκικες φρεγάτες, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς πέρα από τα συνηθισμένα ψηφίσματα δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό !

Η Κρίση θα έρθει κάποια ώρα που ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε καλύτερη ενημέρωση ,ίσως και αν είμαστε λίγο τυχεροί να είναι και προβλέψιμη !

Στο ΓΕΕΘΑ οι επιτελείς έχουν επεξεργαστεί διάφορα σχέδια και όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα !
Εκείνο που δεν θέλουν με τίποτα είναι να μας σύρουν σε μια μεθοδευμένη κρίση που κάποιοι άλλοι θα έχουν ήδη γράψει το σενάριο με όλες τις εναλλακτικές παραλλαγές !

Η επόμενη Κρίση θα είναι η μεγαλύτερη που θα αντιμετωπίσουμε και θα ήταν ευχής έργο να έχουμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα πρώτα από όλα σε Κυβερνητικό επίπεδο .

Να είναι ξεκάθαρο στους Αρχηγούς ότι θα χειριστούν την Κρίση από τα υπόγεια και από τα πεδία της Μάχης και όχι από συσκέψεις σε πολιτικά γραφεία με συσκέψεις άσχετων πολιτικών Αρχηγών αλλά και οικονομικών Υπουργών που θα μετρούν την κηροζίνη στα μαχητικά μας και θα βγάλουν το μπλοκάκι για να μετρήσουν αν μας συμφέρει να σηκώσουμε μαχητικά ή να στείλουμε τις Φρεγάτες μας στη Μεγίστη !

Θα πρέπει αυτό που γίνεται από τον περασμένο χρόνο στο ΓΕΕΘΑ να γίνει πράξη και στη Κρίση ,να κάνουμε σαφές ότι και αν επιχειρηθεί οτιδήποτε θα χτυπηθεί ανελέητα ενώ ταυτόχρονα θα χτυπηθούν συγκεκριμένοι στόχοι που θα προκαλέσουν καταστροφές στις υποδομές και χάος στην Τουρκία ,ενώ ο τρόμος και ο πανικός θα έχει πολλαπλά μεταδιδόμενα αποτελέσματα !

Οι Τούρκοι και μιλάμε για τους Τούρκους στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, έχουν μεγαλώσει με το πόσο μεγάλος και ανίκητος είναι Ο Τούρκικος Στρατός που είναι ο δεύτερος αριθμητικά στο ΝΑΤΟ !...Εκεί πρέπει να τους χτυπήσουμε στο γόητρο και στη Μεγαλομανία αλλά και τον εγωισμό του Τούρκου Ηγεμόνα που ακόμη και σήμερα ονειρεύεται νεοθωμανισμό!

Οι Στρατηγοί αυτά που έχουν στα χέρια τους είναι δεδομένα ,αλλά και εμείς μπορούμε και πρέπει να τους ενισχύσουμε πάση θυσία ...Τα υπερσύγχρονα υποβρύχια μας είναι έτοιμα και εμείς στεκόμαστε σε μικροπολιτικά και περίεργα ! Να τα βάλουμε μπαταρίες και αύριο το πρωί στο Αιγαίο !

Φρεγάτες δεν ξέρω αν πρέπει να τις νοικιάσουμε ,ούτε αν τις ανασκευάσουμε αλλά τις χρειαζόμαστε και να κόψουμε το λαιμό μας να τις βρούμε, γιατί θα τις χρειαστούμε να κόψουμε τα Τούρκικα πλοία που θα σκάσουν μύτη απέναντι από τη Ρόδο σε χρόνο μηδέν ίσως και πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων

Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει πάνω από 15 Ασκήσεις Καταδρομικές ''ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ"" δείχνοντας ποιο δρόμο θα ακολουθήσει και ότι όπου και αν εκδηλωθεί επίθεση ,είτε για εντυπωσιασμό είτε για διαπραγμάτευση δεν θα μείνει αναπάντητη !
Αν επιχειρηθεί αεροπόβαση σε νησί μας το σενάριο το έχουν διαβάσει καλά και με την Διακλαδική Διεύθυνση που δημιουργήθηκε και επίσημα πριν από λίγες ημέρες όλα θα παιχθούν στα ίσα αρκεί να υπάρχει ενημέρωση ακόμη και στο τελευταίο φυλάκιο στο Φαρμακονήσι!

Τα υποβρύχια να πιάσουν τα περάσματα ώστε να στείλουν τις τορπίλες με στόχο τα Τούρκικα που θα ξεμυτίσουν και από τα στενά ...Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες βολές του Πολεμικού μας Ναυτικού ,την τρομακτική ευστοχία των EXOCET των Παράκτιων μας συστοιχιών με τα εποχούμενα, που έχουν μεταφερθεί σε νησιά του Αιγαίου .....αλλά και την Λυσσώδη αντίδραση των Τούρκων που ψάχνουν σε όλο το Αιγαίο για να βρούνε τις ''φωλιές'' τους !


Για την αεροπορία μας δεν πρόκειται να αναφέρουμε κάτι γιατί θα αρχίσω να γράφω πράγματα πολλά και θα στεναχωρήσω πολλούς !Αλλά θα σταθώ μόνο στα λόγια Ισραηλινού πιλότου μετά τις τελευταίες ασκήσεις σε πεδίο βολής κοντά στον Όλυμπο 'όπου χαιρέτισαν με σεβασμό τους Έλληνες χειριστές που έβγαζαν μάτια !


Ευτυχώς σήμερα παραδόξως τα τρία επιτελεία εργάζονται αρμονικά και δεν φυτεύονται νάρκες μεταξύ τους ,εκτός από μερικούς μεμονωμένους που στο όνομα των γαλονιών έρπονται γλείφοντας !


Τι χρειαζόμαστε ; Ηθικό και να μιλήσεις στα στελέχη μας με ανοιχτά χαρτιά , να τους κοιτάξεις στα μάτια , να τους δείξεις αλλά και να τους δώσεις ελπίδα και όραμα ...Θέλουμε ηγέτες που να τους εμπιστεύεται ο μικρός Αξιωματικός αυτός που θα πολεμήσει ...ίσως να έχουμε γεμίσει και φλώρια στις Μονάδες όπως έλεγε και ένας παλιός Αξιωματικός ,αλλά να τους αξιοποιήσουμε όλους και όποιος δεν μας κάνει να πάει σπίτι του αύριο το πρωί !

Σε καμιά περίπτωση και για κανέναν λόγο επαναφορά Αποστράτων Αξιωματικών ...Aλλάζουν τα γράμματα όταν φορέσεις το παλτό και πιάσεις στασίδι στην Εκκλησιά !

Να αφήσουμε τα στελέχη στο Στράτευμα να ανασάνουν να ''γλύψουν τις πληγές τους '' αλλά και να πνίξουμε να ποντίκια που θα φύγουν πρώτα από όλους μόλις αρχίσει το πανηγύρι !

Αυτά που γίνονται τούτες τις ημέρες στους διαδρόμους του Πενταγώνου αλλά και στα πολιτικά γραφεία να σταματήσουν άμεσα ,γιατί η οργή του λαού που θα ξεσπάσει θα είναι τρομακτική και η τιμωρία αμείλικτη !

Η Πατρίδα δεν τεμαχίζεται ούτε η Κρίση διαχειρίζεται, εδώ μιλάμε για την Πατρίδα μας και όχι για δοβλέτια !

Πρέπει να αφήσουμε τους Στρατηγούς να ωριμάσουν ,κάποτε είχαμε γερόντια τώρα έχουμε νέους πανέξυπνους που δοκιμάζουν ένα καινούργιο δόγμα στις Ελληνικές 'Ένοπλες Δυνάμεις διαφορετικό από τις αργοκίνητες Μονάδες αλά Σώματα με Μονάδες μέριμνας και δεν συμμαζεύετε !

Σήμερα πρέπει ο Μαχητής να κουβαλάει μαζί του την τροφή του για τρεις ημέρες , τα πυρομαχικά του και να μπορεί να επιβιώσει κάτω από οποιοδήποτε συνθήκες !

Αυτοί θα πολεμήσουν με το ξεκίνημα και αυτοί θα το τελειώσουν ...Μια ευχή και μια κατάρα μετά από Συμπεράσματα με πόνο ψυχής
Οργανώστε Εθνοφυλακή μάχιμη καμιά Αστυνομία δεν θα μπορέσει να αντικρούσει τους Κατσαπλιάδες Αλβανούς ,Πακιστανούς και λοιπούς που θα πέσουν στους Αμάχους και τα γυναικόπαιδα την κρίσιμη εκείνη ώρα !
Όταν οι Στρατιώτες μας γυρίζανε από το Μέτωπο το '40 το μόνο που φοβόντουσαν ήταν η μπαμπεσιά των Αλβανών αλλά και το πλιάτσικο των Τσάμηδων !

Η Ώρα των Στρατηγών 'Έφτασε... Ίσως όμως να ήρθε και ή ώρα των Πολιτών για τούτον εδώ το βράχο ...την Ελλάδα μας !

* Ο Μακρυγιάννης Χρήστος είναι Ανώτερος Αξιωματικός ε.α 
 
thrakilifenews
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Νέο κρούσμα του ιού Η1Ν1

Διασωληνωμένη για 13η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας μία 47χρονη από την περιοχή που έχει προσβληθεί από τον επανεμφανιζόμενο ιό της γρίπης Η1Ν1 και υποστηρίζεται από μηχανικό αερισμό. Το αναπνευστικό της σύστημα είναι επιβεβαρυμένο ενώ η κατάσταση των υπολοίπων οργάνων της κρίνεται σταθερή. Εκτιμάται ότι κατά το αμέσως επόμενο διάστημα ο ιός θα παρουσιάσει έξαρση γι αυτό και θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης ( εμβολιασμός για δεύτερη φορά των ομάδων υψηλού κινδύνου, συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος κ. α)

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη : Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ


Την κρατούν κρυμμένη οι Τούρκοι

Κάτι που πραγματικά θα σας εκπλήξει. * Ο άγνωστος Έλληνας ευεργέτης και σωτήρας του Μωάμεθ * Οι αυστηρότατες εντολές του Μωάμεθ για προστασία Ελλήνων και Χριστιανών ως το τέλος του κόσμου!
Πόσοι από εσάς γνωρίζετε την ύπαρξη αυτής της ιδιόχειρης διαθήκης – διαταγής του Μωάμεθ προς όλο το γένος του; Προφανώς ελάχιστοι, πράγμα λογικό αφού γενικώς τις λεπτομέρειες άλλων δογμάτων τις γνωρίζουν μόνο οι ενδελεχείς μελετητές θρησκειών.

Ομοίως όμως, ελάχιστοι γνώριζαν τη διαστρέβλωση των Χριστιανικών γραφών από τους δυτικούς χριστιανούς προς όφελος των λατινικών αλλά και της άκρατης κρεοφαγίας (κύριο στοιχείο του “πολιτισμού” του Τζων Γουέιν).

Σήμερα λοιπόν έχουμε άλλη μία τρανταχτή απόδειξη της διαστρέβλωσης των θρησκειών από μισανθρώπους ώστε αυτές να συνηγορούν στις εγκληματικές τους επιδιώξεις αντί να χαλιναγωγούν τα μισαλλόδοξα τους ένστικτα. Μιλάμε για την ηθελημένη απόκρυψη ενός μοναδικού χειρογράφου του Μωάμεθ το οποίο βεβαίως παραδόθηκε στα χέρια ενός Τούρκου …ευσεβούς το 1517. Διαβάστε τα μοναδικά στοιχεία και τις λεπτομέρειες όπως αυτές ήρθαν πρώτη φορά στην επιφάνεια από την εκπληκτική έρευνα του Β. Μισύρη στο περιοδικό ΙΧΩΡ (τ. 45, Μάιος 2004). Αξίζει όμως πριν από όλα να διαβάσουμε το περιεχόμενο της διαθήκης σε μετάφραση του πατριάρχου Ιεροσολύμων Νεκταρίου.
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αξίζουν και στο πανεπιστήμιο Κρήτης για την τιτάνια προσπάθεια που κάνει με το πρόγραμμα “Ανέμη”, την ψηφιακή βιβλιοθήκη δηλαδή που κάνει διαθέσιμα τέτοια έργα όπως αυτό του Νεκταρίου ώστε να είναι προσβάσιμα σε κάθε ερευνητή.
Πρέπει νά διευκρινίσουμε ότι ό πατριάρχης από υπερβολική θρησκολη­ψία αρνείται να άποδώση τήν έννοια τής λέ­ξης Έλλην στην αντίστοιχη Αραβική (Γιουνάν) και την μεταφράζει χριστιανός. Ό Μωάμεθ όμως ξεχωρίζει μέ σαφήνεια τις δυο έννοιες. Τούς Έλληνες τούς ονομάζει φυλή των Γιουνάν και τούς χριστιανούς γενεά των Ναζωραίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

«Τό παρόν γράμμα, επειδή ό θεός εστί μέ­γας και κυβερνήτης, ύστερον άφού ήλθον πά­ντες οι προφήται,
δια νά μή μείνη μαρτυρία αδικίας προς τον θεόν, δια τά προς ανθρώ­πους διδόμενα χαρίσματα έγραψεν ό Μωά­μεθ, ό υιός τού Άμπτουλάχ και απόστολος τοϋ θεού, ό θεωρός και επιμελητής τοϋ παντός κό­σμου προς όλους τοϋ έθνους του και τής θρη­σκείας του, ώς στερεόν και βέβαιον τάξιμον και ϋπόαχεσιν, διά τήν φυλήν τών Γ ιουνάν (Ελλήνων) και διά τήν γενεάν τών Ναζωραίων (χριστιανών) όπου και αν εύρίσκωνται, σιμά ή μακράν, ευγενείς νά ήναι ή δυσγενείς, ένδο­ξοι ή και άδοξοι λέγον ούτω.

»Α’) “Οποιος άπό τό έθνος μου θέλει χαλά­σει τήν υπόσχεσιν και τον όρκον όπου είναι εις τήν παρούσαν συμφωνίαν, φθείρει τήν υπόσχεσιν τοϋ θεοϋ, και αρνείται τον όρκο του, και έναντι είτα εις τό πρόσταγμα του, αντι­στέκεται τής πίστεως του (μή γένοιτο θεέ) γί­νεται άξιος τοϋ αναθέματος, ή Βασιλεύς νά ήναι ό τοιούτος ή και πτωχός, και απλώς ειπείν όστις και αν ήναι.

»Β’) Λοιπόν οπόταν τινάς άπό τους μονα­χούς περιηγητάς θέλει κατοίκηση εις κανένα όρος, ή κορυφήν, ή σπήλαιον, ή χωρίον και τό­πον οίκούμενον, ή περιγιάλι ή αμμουδιά ή εις μονοστήριον, ή έκκλησίαν και οίκον εύκτήριον, έγώ είμαι έν μέσω αυτών προστάτης και φύλαξ αύτονών και όλων τών πραγμάτων τους μέ τήν ιδίαν μου ψυχήν και μέ τήν βοήθειαν και προστασίαν μου, και μέ όλον μου τό έθνος-διατί αύτοι είναι μέρος μου και τιμή μου.

»Γ) “Ετι προστάζω και εμποδίζω τούς έμίνηδες νά μή γυρεύουσιν όπ’ αυτούς χαράτσι, ή άλλα νέα δοσίματα ότι εις αυτούς βία και δυ­ναστεία δέν γίνεται.

»Δ’) Τούς κριτάς τους, και ηγουμένους τους νά μήν τούς άλλάσση τινάς, άλλά νά μένουσι άμετάτρεπτοι.
»Ε’) Τούς περιηγητάς τους νά μήν τούς έμποδίζη τινάς άπό τήν περιήγησίν τους.

»ΣΤ’) Άπό τά υπάρχοντα τών εκκλησιών τους κανένα νά μήν ήμπορή νά έξοδιασθή εις κτί-σιμον Μετζιτίου, ή άλλου τινός τόπου Μου­σουλμανικού.

»Ζ’) “Οποιος θέλει κάμη κανένα από ταύτα, όπου όπηγόρευσα, άς ήξεύρη βέβαια πώς έλυ­σε τον όρισμόν τοϋ θεοϋ και έναντιώθη τοϋ Αποστόλου του.

»Η’) “Ετι νά μή πληρώνουσι χαράτσι ο’ι Κριταί τους, και ηγούμενοι τους, και δούλοι τους, και μαθηταί τους, και άλλοι πώς υποτακτικοί ούτε νά πειράζωνται, ότι έγώ είμαι προστάτης αυτών όπου και αν εύρίσκωνται εις τήν γήν ή εις τήν θάλασσαν, εις Άνατολήν και Δύσιν, εις “Αρκτον και Μεσημβρίαν επειδή αυτοί και πά­ντα τά περί αυτούς είναι χρέος μου, και όρκος και παρακαταθήκη μου.

»Θ’) Και άπό εκείνους όπού έν ησυχία όσκητεύουσιν εις τά όρη, νά μή πέρνουσι χαράτσι, ούτε δέκατον διά τά εισοδήματα τους- ούτε τινάς
μουσουλμάνος νά γίνεται σύντροφος μετ’ αύτούς, επειδή και αύτοί άλλοι δέν εργά­ζονται μόνον τά προς τροφήν.
»Ι΄) “Οταν φθόση έν εύθηνία ό καιρός τοϋ καρπού, νά τούς δίδουσιν εις κάθε έρπέτι ένα καυχι.

»ΙΑ’) Ούτε εις τον καιρόν του πολέμου νά τους εύγάζουσι διά νά ευγουν ες τον πόλεμον, οϋτε νά τούς ζητοΟσι χαράτσι.

»ΙΒ’) “Ετι άπό τους χριστιανούς ο’ι εντόπιοι και πλούσιοι όπου με πλούτο πραγματεύονται και είναι άξιοι διά χαράτσι νά μην πληρόνουσι άλλο παρά δώδεκα δραχμάς.

»ΙΓ) “Εξω άπό τό κεφαλοχάρατζον, άλλο νά μή τούς ζητούσι, κατά τό πρόσταγμα τού Θεού όπού λέγει. Μή ένοχλήται τούς σεβόμενους τά έκ τοϋ Θεού πεμφθέντα βιβλία, άλλά κατά τον άγαθώτερον τοϋ άγαθωτέρου τρόπον νά τούς άγαθοποιήσετε και μάλιστα με τούτους συναναστράφητε’ και εκείνουςόπού τούς πειράζουσι (όποιοι και άν ήναι) νά τους έμποδίζητε.

»ΙΔ’) Μία γυναίκα χριστιανή έάν ύπανδρευθή μέ έναν μουσουλμάνο νά κάνη τό θέ­λημα της γυναικός εκείνης και νά μή τήν έμποδίζη άπό τήν έκκλησίαν,και προσευχή της και ταίς συνήθειες της πίστεως της.

»ΙΕ’) Τινάς νά μή τούς έμποδίζη εις τό νά άνακαινίζουσι τάς εκκλησίας τους.

»ΙΣΤ’) Όστις θέλει κάμη τι παρά ταύτην τήν ύπόσχεσιν, ή νά πιστεύση τό εναντίον γίνεται βέβαια αποστάτης τοϋ Θεού, και τού Θεϊκοϋ Αποστόλου: Ότι τούτο είναι μία βοήθεια εις αυτούς κατά τάς υποσχέσεις τους.

»ΙΖ’) Και εις αυτούς απάνω νά μήν σηκώνη τινάς άρματα, μάλιστα οι μουσουλμάνοι δι’ αυτούς νά πολεμούσι.

»ΙΗ’) Και διά τοϋτο προστάζω ούδεις άπό τό έθνος μου νά άποκοτήση νά κάμη τό εναντίον ταύτης της υποσχέσεως έως νά άφανισθη ό Κόσμος.
Μάρτυρες

Άλής, υιός τοϋ Άμπιταλίπ- Ομάρ, υιός τοϋ Χατάβ’ Άμπουντελντάρ, υιός τοϋ Αμπομπέρ’ Άββάς, υιός τοϋ Άμτελμουταλίβ- Ζιβήρ, υιός τοϋ Άββάμ- Σαάτ, υιός τοϋ Μαάτ Θηβήτ, υιός τοϋ Νεφίς’ Μπουχανιβέ, υιός τοϋ Αβίδ’ Μοκαδέμ, υιός τοϋ Καρσή Άμπτιλαζίμ, υιός τοϋ Χα-σάν Άζίβ, υιός του Γιασίν Άμπομπέκερ, υιός τοϋ ‘Αμπι κααφί’ ‘Οτμάν, υιός τοϋ Γαφάς’ Αμπουλάχ, υιός τοϋ Μεσούτ Φαζέρ, υιός τοϋ ‘Αββάς· Ταλάτ, υιός τοϋ ‘ΑμπτουλάχΣαάτ, υιός τοϋ ΑββάτΖεήτ, υ’ιός τοϋ ΘαβίτΧασμέρ, υιός τοϋ Αβίδ’ Χάτιθ, υιός τοϋ Θαβίτ- Άμπτουλάχ, υιός τοϋ Όμέρ.
Τό παρόν έγραψε ό οδηγός και διάδοχος Αλής τοϋ Άμπιταλίπ, βάλλοντας τό χέρι του ό προφήτης είς τό Μεντζήτι τοϋ προφήτου (εν ω εϊη ειρήνη) τω δευτέρω χρόνω τής φυγής (Έγείρας 624 μ.Χ.) τήν τρίτη ήμερα τοϋ Μα-χαρέμ μηνός».

Οι λόγοι για τη συγγραφή αυτής της διαθήκης – διαταγής προστασίας ες αεί Ελλήνων και Χριστιανών, έχουν ορισμένες ιστορικές εξηγήσεις:

Α’) Όταν ό Μωάμεθ έγινε δώδεκα ετών συ-νώδευσε τόν θείο του στήν Συρία, όπου φιλο­ξενήθηκε άπό κάποιον “Ελληνα μοναχό. Πολ­λοί εκείνη τήν εποχή πίστευαν ότι όσοι ήταν γνώστες τής Βίβλου γνώριζαν και τήν προφη­τική αποστολή τοϋ Μωάμεθ. Φημολογείται λοιπόν ότι μόλις ό καλόγηρος άντίκρυσε τό παιδί «άνεφώνησε ως άλλος Σαμουήλ ίδών τόν Δαβίδ: Ούτος έστι ό μέγας προφήτης!». Και συ­νεπαρμένος ψηλάφισε τήν ωμοπλάτη τοϋ νε­αρού Μωάμεθ, όπου βρήκε τήν σφραγίδα τής προφητείας. (“ΙΧΩΡ” No 16, σελ. 66).
Εικάζεται λοιπόν ότι αυτός είναι ό ένας λό­γος συμπάθειας τοϋ γιου τής Έρημου προς τούς ορθοδόξους χριστιανούς, οί όποιοι κα­τάλαβαν άπό τήν άρχή τήν άξια τών προφη­τικών λόγων του.

Β’) Ό άλλος, ό όποιος εκφράζει και τήν ευγνωμοσύνη τοϋ προφήτη προς τούς “Ελλη­νες, είναι ό έξης: ΟΊ «βοηθοί» (μαθητές) τοϋ Μωάμεθ άνεκάλυψαν ένα σχέδιο δολοφονίας τοϋ προφήτη έκ μέρους τών έχθρων του, γι’ αυτό τόν πήραν εσπευσμένα κα’ι έφυγαν άπό τήν Μέκκα μέ κατεύθυνση τήν Μεδίνα. Ή επι­τυχία αυτής τής φυγής συνδέεται άμεσα μέ τήν επέμβαση ενός πλούσιου “Ελληνα, ό όποιος, προκειμένου νά πραγματοποιηθή ή έξοδος τοϋ Μωάμεθ άπό τήν Μεδίνα, προσέ­φερε αντάλλαγμα ολόκληρη τήν τεράστια πε­ριουσία του. Αυτόν τόν “Ελληνα ό προφήτης τόν ονομάζει “Πρώτο καρπό τής Ελλάδος”. Ή φυγή τοϋ Μωάμεθ λέγεται Έγειρα και πραγ­ματοποιήθηκε στίς 20-24 Σεπτεμβρίου τοϋ 622 μ.Χ. (“ΙΧΩΡ” Νο 16, σελ. 70). Φαίνεται ότι τήν εποχή τής ‘Εγείρας ό Σινάί’της ηγούμενος, αντιλαμβανόμενος έγκαιρα τήν αύξηση τής δύναμης τοϋ άσημου τότε Μωάμεθ κα’ι γνωρί­ζοντας ότι ή μονή τοϋ Σινά όπως κα’ι ή αξιό­λογη “Ελληνική εμπορική κοινότητα τής Πε-τραίας Αραβίας θά ήταν εκτεθειμένες στις δηώσεις τών Αράβων, έζήτησε κα’ι έλαβε άπό αυτόν τό υπέρ τής “Ελληνικής κοινότητας κα’ι τών ορθοδόξων μοναστηριών ευεργετικό διά­ταγμα. Ό Μωάμεθ, ευχαριστημένος κα’ι κολα­κευμένος άπό τήν “Ελληνική αναγνώριση τής αλήθειας τών λόγων του, όχι μόνον εξέδωσε τό διάταγμα, άλλά, όπως γράφει ό πατριάρχης “Ιεροσολύμων Νεκτάριος, «ήγάπα πολλά τό γέ­νος τών’Ελλήνων(Γιουνάν) παρά άλλο κανένα γένος, κα’ι πολλά έσπούδαζε νά φυλάττωνται άπείρακτοι έν ειρήνη- όθεν κα’ι δέν φαίνεται εις άλλο γράμμα νά βάλλη τό ϊδιόν του χέρι παρά εις αυτό όποΟ έδωκε τών χριστιανών» (Νέκταρ. Ίεροκ. Ίστορ., σελ. 275). Αρχικά οι προσπάθειες τοϋ Μωάμεθ επικεντρώθηκαν όχι στον προσηλυτισμό τών “Ελλήνων χριστιανών, άλλά στό νά μήν επικριθούν κα’ι πολεμηθούν οί προφητείες του και τό ύπό διαμόρφωση θρήσκευμα τοϋ Ισλάμ.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η αποκάλυψη θα ήταν η καλύτερη απάντηση στους Σουνίτες που γίνονται πειθήνια όργανα των βάρβαρων επιδιώξεων της Δύσης. Για τους Τούρκους, ας μην το συζητάμε. Εκεί η θρησκεία είναι αλα κάρτ και όταν γίνεται “ενοχλητική”, επιστρατεύεται είτε ο Κεμάλ ή το “συνταγματικό δικαστήριο”.

Ίσως λοιπόν κύριε Ραγκούση να έπρεπε οι μουσουλμάνοι που συρρέουν στη χώρα να διδάσκονται πρώτα αυτό το ιστορικό στοιχείο. Αλλά είπαμε, πρέπει να είναι άβουλοι και εχθρικοί για να υπηρετούν χωρίς ερωτήσεις τα κελεύσματα των βαρώνων – κατασκευαστών αλλά και του real estate της “αριστεράς” ρίχνοντας κατά το δοκούν τιμές περιοχών – φιλέτων που έπειτα άξαφνα γίνονται mall και lofts.
Αναζητήστε οπωσδήποτε το ΙΧΩΡ, τεύχος 45 (Μάιος 2004) για να δείτε τα συνταρακτικά ιστορικά στοιχεία που παραθέτει ο Βασίλης Μισύρης σχετικά με τη διαθήκη, καθώς και άγνωστε πτυχές της συνεργασίας Ελλήνων – Μουσουλμάνων σε κοινούς πολέμους.
Συμπληρώστε την έρευνα σας (όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει) με το προηγούμενο άρθρο μας που αναφέρεται στην διαστρέβλωση της Χριστιανικής θρησκείας προς όφελος των Δυτικών ιμπεριαλιστών:


http://olympia.gr/2009/12/19/christ-and-meat/
Πηγή : http://www.filoumenos.com/
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »