Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Το μεγάλο όνειρο του αρχαιοκάπηλου μακεδονιστή Πάσκο Κούζμαν

Πωλούσε αρχαίες ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας για να «σβήσει» την ελληνικότητα των Μακεδόνων;
Ο απατεώνας αρχαιοκάπηλος-αρχαιολόγος  και ιδεολόγος του μακεδονισμού των Σλάβων των Σκοπίων
Ιούλιος 28, 2014.
Σκόπια.
«Το μεγαλύτερο αρχαιολογικό όνειρό μου, είναι να δω το νοτιοσλαβικό κράτος  πλημμυρισμένο από αρχαιότητες και αρχαιολογικούς χώρους από όλες τις εποχές της Μακεδονίας. Και αυτό πρέπει να παρουσιασθεί παντού. Για να δουν και να θαυμάσουν τον πλούτο και το μεγαλείο του μακεδονικού πολιτισμού».

 Αυτό ήταν το όνειρο του αρχαιολόγου Πάσκο Κούζμαν, του ανθρώπου που τα τελευταία χρόνια θεωρήθηκε ο άτυπος ιδεολόγος της «μακεδονικής αρχαιοποίησης» της πόλης των Σκοπίων του νοτιοσλαβικού κράτους, όπως σημειώνει η σλαβική σκοπιανή εφημερίδα ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’.
«Η ειρωνεία, μία από τις μεγαλύτερες των ημερών του Κούζμαν, είναι ότι μαζί με άλλους 16, καταδικάστηκε ως αρχαιοκάπηλος και καταχραστής  των αρχαιοτήτων  της περιοχής της αρχαίας Μακεδονίας. Πριν από τρεις ημέρες  κηρύχθηκε από το Δικαστήριο ένοχος για παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές και πώληση των αρχαίων (ελληνικών) ευρημάτων. Ο Πάσκο ο (καθεστωτικός) αρχαιολόγος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, γράφει η Γκορντάνα Ντούβνιακ.
[Από όλη αυτήν την υπόθεση και το κλίμα που υπάρχει από τους Σλάβους ως προς την Ελλάδα, δεν αποκλείεται ο καθεστωτικός αρχαιολόγος να πωλούσε παράνομα όσα στοιχεία αποδείκνυαν  την ελληνικότητα της ευρύτερης περιοχής του νοτιοσλαβικού κράτους, γιατί όλα τα ευρήματα που βρέθηκαν και πωλήθηκαν ήταν από περιοχές όπου αναφέρονται αρχαίες πόλεις με πολλά αρχαιοελληνικά ευρήματα  των Μακεδόνων–πόλεις Δόβηρος, Αντιγόνεια, Στύβερρα, Άστραιον,  Ηράκλεια, Ειδομεναί.]
Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Ντούβνιακ, ο αρχαιοκάπηλος-αρχαιολόγος Κούζμαν, ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες [ με τους άλλους απατεώνες] του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE και είχε αποκτήσει τη φήμη του κρατικού αρχαιολόγου που διαχειρίζονταν τα εκατομμύρια ευρώ των κυβερνητικών (του λαού ) χρημάτων.
Μάλιστα, είναι αυτός που ονειρεύθηκε [ως απατεώνας] ότι θα βρει τα οστά των Μακεδόνων Βασιλέων και μάλιστα του ίδιου Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή του Σβέτι Νικόλα του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, όπως σημειώνει η δημοσιογράφος της Ούτρινσκι.
«Οι  Σλάβοι πολιτικοί μάλιστα του κόμματος του Γκρούεφσκι επεδίωκαν να φωτογραφηθούν μαζί του κα με τα ευρήματα των αρχαίων Μακεδόνων, ενώ τώρα, μετά την καταδίκη του, όλοι απομακρύνονται από κοντά του και τον βλέπουν όπως ο διάβολος το λιβάνι», γράφει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ακόμη και μετά  την καταδίκη του και την επί ένα έτος κράτησή του, ακόμη παραμένει ασαφές γιατί συνελήφθη ο ιδεολόγος του ‘μακεδονισμού’, σημειώνει το δημοσίευμα.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »