Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνα προς Ευρωπαίους: "Δεν επιτρέπουμε να βγει η Ελλάδα απ το ευρώ"!!

''Δεν είναι λύση η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ'' λέει το Πεκίνο που πλαγίως κατηγορεί την Ευρώπη για ανικανότητα αντιμετώπισης κρίσεων.

Την ώρα που συνεδριάζουν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών επέλεξαν οι Κινέζοι, μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, να στείλουν μήνυμα-τελεσίγραφο.
''Εάν διώξετε την Ελλάδα από το ευρώ θα σημαίνει πως παραδίνεστε στην κρίση χρέους, κάτι που δεν σας το επιτρέπουμε''.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News Agency, που εκφράζει την κινεζική κυβέρνηση, προειδοποιεί, κατηγορώντας ως ανίκανη την Ευρώπη τι θα σήμαινε η αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ:'' αναπόφευκτα θα ήγειρε σοβαρά ερωτήματα για την ικανότητα της ΕΕ να διαχειριστεί μια θυελλώδη κρίση, επισκιάζοντας το μακροπρόθεσμο μέλλον της Ένωσης. Εάν διωχθεί η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ένα ρίγος θα διαπεράσει τους επενδυτές παγκοσμίως .''

Γιατί η Κίνα νιώθει ρίγος και κίτρινο πυρετό στην ιδέα αποπομπής μας από το ευρώ;
Οι επενδύσεις τους είναι μία από τις αιτίες, καθώς μέσω του λιμανιού του Πειραιά αποβιβάζονται στην Ευρώπη.

Γιατί η Ευρώπη ακούει ευλαβικά την Κίνα;
Γιατί είναι μία υπερδύναμη που έχει χρήματα και επενδύει αυτούς τους δύσκολους καιρούς και μάλιστα παρεμβαίνει πυροσβεστικά στην ευρωπαική φωτιά του χρέους αγοράζοντας ομόλογα υπερχρεωμένων χωρών.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ενοπλος εκφοβισμός από Τουρκία νότια του Καστελόριζου

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Η Τουρκία επιχειρεί για ακόμα μία φορά να «εκφοβίσει» την Ελλάδα (όπως και την Κύπρο) στην περιοχή του Καστελόριζου, αμφισβητώντας ευθέως τα ελληνικά χωρικά ύδατα και επομένως και την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, επιχειρώντας να θέσει υπό «στρατιωτικό κλοιό» όλη την περιοχή της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ (η πρώτη δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί, η δεύτερη έχει).
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προχθές, από την τουρκική ναυτική βάση του Ακτάζ, απέναντι από τη Ρόδο, αναχώρησαν 10 πυραυλάκατοι, 2 φρεγάτες και 1 σκάφος ανεφοδιασμού, τα οποία χθες είχαν εντοπιστεί να πλέουν 60 ν.μ. νοτιοανατολικά του Καστελόριζου. Σύμφωνα ακόμα με την τουρκική NAVTEX, τα ερευνητικά πλοία, που θα κάνουν έρευνες στην περιοχή του Καστελόριζου για λογαριασμό της Τουρκίας επί δίμηνο, είναι τα εξής τέσσερα: Σαρονα, Μπέργκεν, Γκόμαρ και Μπέμερ. Η περιοχή ερευνών τους είναι «καρφί» 32,4 ν.μ. νότια του Καστελόριζου μέχρι 100 ν.μ. νότια - νοτιοανατολικά, ώς τα όρια της αιγυπτιακής ΑΟΖ.
Δι' αυτού του τρόπου, η Τουρκία επιχειρεί να «αποδείξει», κατά παράβαση οποιουδήποτε κανόνος Διεθνούς Δικαίου, ότι έχει «και» αυτή ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.
Η Τουρκία όμως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, δεν διαθέτει ΑΟΖ στη θαλάσσια αυτή περιοχή και τούτο γιατί παρεμβάλλεται το Καστελόριζο. Το Καστελόριζο διαθέτει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα και επομένως και ΑΟΖ, η οποία εφάπτεται με αυτήν της Αιγύπτου και της Κύπρου (όταν βεβαίως η Αθήνα αποφασίσει να οριοθετήσει την ΑΟΖ της).
Με τη χθεσινή κίνησή της η Τουρκία επιχειρεί με την «απειλή των όπλων να επιβάλει» την παράνομη θέση της, σύμφωνα με την οποία το Καστελόριζο δεν έχει ούτε χωρικά ύδατα και επομένως ούτε υφαλοκρηπίδα και πολύ περισσότερο ΑΟΖ. Στην περίπτωση που το Καστελόριζο είναι...άυλο, τότε πράγματι η Τουρκία θα μπορούσε να έχει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ που θα ακουμπούσε την Κύπρο και την Αίγυπτο.
Ομως και η χθεσινή αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκαλεί μεγάλα ερωτήματα για τον τρόπο που το ΥΠΕΞ «φαντάζεται» την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ πέριξ του Καστελόριζου.
Στη χθεσινή ανακοίνωση-αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι «το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο και συνοδευτικά σκάφη (θα βρίσκονται) σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της θάλασσας επικαλύπτει ΚΑΙ ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου...».
Είναι απολύτως παράλογο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε επίσημη ανακοίνωση-αντίδρασή του προς την Τουρκία να παραδέχεται ότι στην περιοχή ΝΟΤΙΩΣ του Καστελόριζου μπορεί να υπάρχει ΚΑΙ άλλη υφαλοκρηπίδα πλην της απολύτου ελληνικής. Δι' αυτού του τρόπου το υπουργείο Εξωτερικών (χωρίς χάρτη και μπούσουλα;) ανοίγει μόνο του παράθυρο στην Τουρκία να επικαλεστεί και αυτή επισήμως ότι πράγματι έχει ΚΑΙ αυτή υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατά του, η υφαλοκρηπίδα του και η ΑΟΖ του να... κουτσουρευτούν καταλλήλως. Με άλλα λόγια, να κουτσουρευτεί η εθνική κυριαρχία στην περιοχή του Καστελόριζου. Κάτι που επιχειρεί και στο οποίο επιμένει η Τουρκία σε όλες τις μέχρι τώρα διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα για το εύρος των χωρικών υδάτων. Και του εναέριου χώρου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξανά αντάρτικο για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ από τον Α.Αθανασιάδη

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΆντε πάλι, τα ίδια για τον Αλέκο Αθανασιάδη, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ! Σε δηλώσεις του εξέφρασε τη δυσφορία του για το ειδικό τέλος στα ακίνητα και απείλησε να μη το ψηφίσει, θυμίζοντας το σκηνικό με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Μιλώντας στο "Βήμαfm" είπε το εξής: «Αν θα το ψηφίσω; Τι να σας πω; Δεν ξέρω. Μου κάνετε μια ερώτηση, με στήνετε στον τοίχο. Δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν έχω φτάσει στο επίπεδο να σκεφτώ αν θα το ψηφίσω ή όχι. Θεωρώ ότι αυτή τη χρονική στιγμή και εδώ που έχει φτάσει η χώρα, αν θα το ψηφίσω ή όχι είναι πολυτέλεια πλέον. Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού».
Να θυμίσουμε πως ο κ.Αθανασιάδης είναι ο ίδιος βουλευτής, που είχε προαναγγείλει πως δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και τελικά έπραξε το εντελώς αντίθετο.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Φάρμακο για θεραπεία του προστάτη ο καφές!

Η έρευνα έγινε σε 47911 άνδρες , επαγγελματίες υγείας


 
Φάρμακο για θεραπεία του προστάτη ο καφές! Η έρευνα έγινε σε 47911 άνδρες , επαγγελματίες υγείαςΗ επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Harvard Lorelei Mucci , ανέφερε ότι καταναλώνοντας 2 έως 6 κούπες καφέ (κανονικό ή ντεκαφεινέ) την ημέρα, μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη. Η έρευνα έγινε σε 47911 άνδρες , επαγγελματίες υγείας και διήρκησε από το 1986 έως και το 2006.
Ανιχνεύθηκαν 5,035 ασθενείς με καρκίνο του προστάτη από τους οποίους οι 642 είχαν αναπτύξει μεταστάσεις και κατέληξαν στο θάνατο.

Η θετική επίδραση του καφέ δεν επηρεάστηκε από το ποσοστό της καφεΐνης, αλλά από άλλες ουσίες που περιέχονται στον κόκκο του καφέ και που τελικά αποδείχθηκε ότι μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη θεραπεία του προστάτη.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ!

Από τον Κώστα Κυριακόπουλο

«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat.
Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ε» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δίπλα του τον πρόεδρο Α. Γεωργίου. Αριστερά ο παραιτηθείς από νωρίς Ν. Λογοθέτης και στην άκρη δεξιά ο νυν καρατομηθείς Α. Φιλίππου Αλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και παραμένει μόνο ο πρόεδρος (!), λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».

Αυτά τα προβλήματα, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», ξεκινούσαν από την «απομονωτική, αντιδημοκρατική, εξουσιαστική» λειτουργία του προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου (κεντρική φωτό), όπως έχει καταγγείλει και ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ και έφταναν μέχρι το συστηματικό αποκλεισμό των μελών της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως η επιστημονική ορθότητα των στατιστικών μεθοδολογιών που ακολουθούνταν, ο κανονισμός λειτουργίας της Αρχής, ο κανονισμός των υποχρεώσεων που είχαν προς την Αρχή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και άλλα.
Το συμπέρασμα της κ. Γεωργαντά αμφισβητεί άλλο μέλος της επιτροπής, λέγοντας ότι επιστημονικά μπορεί να αποδειχτεί ότι οι «φορείς του Δημοσίου, που δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και εισήλθαν στη συγκεκριμένη λίστα, δεν μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται επιβεβλημένη η σε υψηλό επίπεδο πολιτική αλλά και δικαστική παρέμβαση αναφορικά με την καταγγελία, καθώς αφορά το σημαντικότερο πολιτικο-οικονομικό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών με την Ελλάδα στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κρίσης και την κοινωνία στην απόλυτη οικονομική αφαίμαξη.
Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που μίλησε χθες στην «Ε», είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του '09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».
Με ποιον τρόπο έγινε αυτό;
«Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη "γενική κυβέρνηση" (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat. Γι' αυτή τη διαδικασία τα κριτήρια είναι πολλά και πολύπλοκα, χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη για να υπαχθούν. Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι "στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ", επί λέξει».
Η ίδια η κ. Γεωργαντά ακόμα και με έγγραφο που είχε αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής. Σύμφωνα με αυτό, η Αρχή δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (382/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα. Γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Αρχή είχε μετατραπεί σε «Αρχή ενός ανδρός», στην «ανεξήγητη αδρανοποίησή της» και στο ότι οι εμπειρογνώμονες, ειδικοί επιστήμονες και μέλη της, αγνοούνταν συστηματικά από τον πρόεδρό της. Σ' αυτή την επιστολή ουδέποτε έλαβε κάποια απάντηση.
Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, προσωπικός φίλος και επιλογή του Γ. Παπακωνσταντίνου, ήταν γνωστό σε όλους ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τα μέλη της επιτροπής, από την ίδρυση κιόλας της Αρχής, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξελισσόταν μια μυστηριώδης επιχείρηση εξαναγκασμού σε παραίτηση κάποιων μελών της. Ηδη, για ένα μέλος της είχε γίνει καταγγελία για παράνομη είσοδο σε υπολογιστικά συστήματα της Αρχής με αποτέλεσμα να δεχτεί αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ασφάλειας η οποία κατέσχεσε από το σπίτι του τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.
«Υπήρχαν απειλές και συνεχείς πιέσεις, κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ τι είδους αιτίες είχε», θα πει άλλο μέλος της επιτροπής. «Εκεί που αποδίδω όλη αυτή την ιστορία είναι στη λαθεμένη επιλογή του προσώπου», θα πει.
Η ίδια η Ζωή Γεωργαντά, αναφορικά με τον πρόεδρο της Αρχής θα πει ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Eurostat Τόμσεν της είχε πει τηλεφωνικώς ότι «δεν είναι η καλύτερη επιλογή και ότι θα του έκανε συστάσεις».


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Βαριές καταγγελίες ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, στο οποίο στηρίχθηκαν όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα και η ίδια η είσοδος της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, μπορεί να μην είναι πραγματικά, έκανε η κυρία Ζωή Γεωργαντά, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ υπαινίχθηκε ότι οι εθνικοί λογαριασμοί, δηλαδή τα ελλείμματα, τα έσοδα, οι δαπάνες και το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τους εθνικούς λογαριασμούς, δεν οριστικοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά έρχονται στην Αθήνα απευθείας από την Eurostat.

"Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ" αποκάλυψε σε συνέντευξή της το απερχόμενο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κυρία Ζωή Γεωργαντά.

Η κυρία Γεωργαντά, καθηγήτρια Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες μεθοδεύσεις και μαγειρέματα με σκοπό να διογκωθεί το ελληνικό έλλειμμα.

"Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ' όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ" υποστήριξε η κυρία Γεωργαντά σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό 9 και στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

"Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα" τόνισε η κυρία Γεωργαντά, η οποία ισχυρίστηκε ότι η αναθέώρηση των στοιχείων έπρεπε να τύχει μεγαλύτερης μελέτης. Κυρίως όμως παρατήρησε ότι στο έλλειμμα προστέθηκαν μόνο οι δαπάνες -και όχι τα έσοδα- των ΔΕΚΟ...

"Μας έλεγαν να μην μιλάμε, ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα" πρόσθεσε η καθηγήτρια Οικονομετρίας και αναφέρθηκε σε μία συγκεκριμένη συνομιλία της με τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. "Δεν είναι εδώ Σύγκλητος πανεπιστημίου, ούτε και πρυτανικό συμβούλιο για να εκφράζετε τις απόψεις σας, είναι δημόσια διοίκηση και πρέπει να υπακούσετε..." αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά ότι της είχε απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν επιχείρησε να του εκφράσει τις ενστάσεις της.

Η καθηγήτρια και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής την τελευταία διετία αποκάλυψε ότι την αμφίβολη αναθεώρηση του ελλείμματος, στην οποία εδράστηκαν όλα τα μέτρα που ελήφθησαν για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, τις παραλείψεις στη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του Γερμανού προέδρου της Eurostat και το γεγονός ότι στο έλλειμμα του 2009 προστέθηκαν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ, είναι στοιχεία τα οποία έχει μεταφέρει στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη, στα πολιτικά κόμματα, στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών...

"Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήθελε να λειτουργούμε σαν σφραγίδα, δεν ήθελε να είμαστε ανεξάρτητοι, μας παραπλάνησε", υπογράμμισε η κυρία Γεωργαντά.

Οταν ρωτήθηκε αν πράγματι η Στατιστική λειτουργεί ως ανεξάρτητη υπηρεσία απάντησε ότι το ΔΣ δεν έχει συγκληθεί εδώ και ένα χρόνο και ότι τα 11 μέλη του δεν έχουν υπογράψει καμία από τις αποφάσεις που ήλεγχε αποκλειστικά ο πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου σε συνεργασία με τη Eurostat.

 Η καθηγήτρια, η οποία επελέγη για το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ μέσω της διαδικασίας του opengov δήλωσε ότι τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Στατιστικής Αρχής ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι "μας επέλεξαν επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ".

Συνεχίζοντας, η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας τόνισε ότι "ο κ. Ραντερμάχερ δεν ενδιαφέρεται για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας, μας έχουν για μπανανία", ενώ υποστήριξε ότι ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πραγματικό έλλειμμα του 2009.

"Βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή" ήταν η φράση της κυρίας Γεωργαντά με την οποία η καθηγήτρια επιχείρησε να συνοψίσει τι έχει αντιληφθεί ότι συμβαίνει από τις διαρκείς παρεμβάσεις των ξένων για τον "προσδιορισμό" των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας...
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκολάτα, καλή όσο η γυμναστική!

Είχατε διανοηθεί ποτέ ότι την ώρα που απολαμβάνετε ένα λαχταριστό κομμάτι σοκολάτας το σώμα σας… γυμνάζεται; Και αυτό όχι εξ αιτίας της _ όχι και ιδιαίτερα επίπονης _ «άσκησης» της μάσησης. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σοκολάτα επενεργεί ευεργετικά στον οργανισμό «τονώνοντας» τους μυς και την καρδιά με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της αεροβικής γυμναστικής.
Προτού τρέξετε στο κοντινότερο περίπτερο ή ζαχαροπλαστείο, σας ενημερώνουμε: η σχετική έρευνα έγινε σε ποντικούς και σύμφωνα με τα ευρήματά της, για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα η σοκολάτα πρέπει να είναι μαύρη και να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες. Αν ωστόσο συνδυαστεί με λίγη «προσπάθεια» στον διάδρομο ή στο ποδήλατο, τα οφέλη αυξάνονται θεαματικά...


Perierga.gr - Σοκολάτα, καλή όσο η γυμναστική!
Το μυστικό στην επικατεχίνη
Το «μυστικό» της επιτυχίας της σοκολάτας στην τόνωση των μυών φαίνεται να βρίσκεται στην επικατεχίνη, μια ουσία που βρίσκεται σε ορισμένα φυτά _ μεταξύ αυτών και στο κακαόδενδρο. Αυτή φαίνεται να «πυροδοτεί» στους μυς των πειραματόζωων την παραγωγή μιτοχονδρίων προσφέροντας «έξτρα» ενέργεια στον οργανισμό.
«Η αεροβική άσκηση όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο αυξάνει τον αριθμό των μιτοχονδρίων στα κύτταρα των μυών» εξήγησε ο Μο Μάλεκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Γουέιν στο Ντιτρόιτ ο οποίος ήταν επικεφαλής της σχετικής μελέτης. «Είδαμε ότι η επικατεχνίνη φαίνεται να επιφέρει την ίδια αντίδραση _ ιδιαίτερα στην καρδιά και τους σκελετικούς μυς».
«Τα μιτοχόνδρια» πρόσθεσε ο ειδικός «παράγουν την ενέργεια που χρησιμοποιείται από τα κύτταρα του οργανισμού. Περισσότερα μιτοχόνδρια σημαίνουν ότι παράγεται περισσότερη ενέργεια και μπορούμε να κάνουμε περισσότερη «δουλειά»».
Σοκολάτα vs άσκηση: 1-1
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Physiology», έγινε σε ποντικούς οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.
Τα πειραματόζωα της πρώτης ομάδας επί 15 ημέρες λάμβαναν καθημερινά δυο δόσεις ενός συγκεκριμένου τύπου επικατεχίνης που βρίσκεται στο κακάο και υποβάλλονταν σε 30 λεπτά άσκησης στον διάδρομο. Αυτά της δεύτερης ομάδας έκαναν μόνο την άσκηση ενώ στην τρίτη ομάδα χορηγήθηκε μόνο επικατεχίνη.
Οπως διαπιστώθηκε τα ζώα στα οποία είχε χορηγηθεί μόνο επικατεχίνη είχαν τις ίδιες επιδόσεις με τα ζώα που έκαναν μόνο άσκηση. Ο δε συνδυασμός των δυο φάνηκε να δίνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Οι ερευνητές, οι οποίοι είχαν ως στόχο να διερευνήσουν τρόπους για την αντιμετώπιση της απώλειας της μυϊκής μάζας που επέρχεται με την ηλικία, θεωρούν αυτά τα αποτελέσματα ενθαρρυντικά.
«Φαίνεται ότι η επικατεχίνη σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό τρόπο θεραπείας εναντίον της γήρανσης των μυών» δήλωσε ο δρ Μάλεκ.
Επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτή η θεραπεία είναι εφαρμόσιμη στον άνθρωπο. «Αυτή τη στιγμή αποτελεί εικασία να πούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια στους ανθρώπους. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο ελπίζουμε να εξακριβώσουμε σε μελλοντικές μελέτες».


Διαβάστε περισσότερα » »

Μια κρίσιμη συνάντηση «γέννησε» την ΠΓΔΜ

Του Σταυρου Τζιμα

 
 «Τι το θέλατε αυτό, ποιος θα φυλάει τα σύνορά σας, εσείς δεν έχετε στρατό, δεν έχετε συναλλαγματικά αποθέματα, δεν έχετε νόμισμα, πού πάτε, πώς θα επιβιώσετε;».
Στην κρατική ντάτσα, στην Αχρίδα, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς εξαγριωμένος τα ψέλνει στον Κίρο Γκλιγκόροφ, για την απόφαση των Σκοπίων να αποσχισθούν από τη Γιουγκοσλαβία.
Είχε προηγηθεί το δημοψήφισμα της 8ης Σεπτεμβρίου του 1991 στο οποίο ο πληθυσμός της μέχρι τότε «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας», με ποσοστό 95,09% τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας. Όμως, πάνω από τις πέτρινες γέφυρες του Βαρδάρη, πλανιόταν ο φόβος του Μιλόσεβιτς, αλλά και η αγωνία για τις αντιδράσεις της Αθήνας.


Ο πόλεμος είχε αρχίσει, Κροατία και Σλοβενία είχαν αποσχισθεί ήδη, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη ετοιμαζόταν να κάνει το ίδιο και τώρα οι Σέρβοι έχαναν και τους αδερφούς και συγκάτοικους του Νότου.
Θα το ανεχόταν αυτό ο σερβικός παράγοντας και πώς θα τους επέτρεπε ο πανίσχυρος τότε Μιλόσεβιτς να φύγουν;
Οι φόβοι του Γκλιγκόροφ, προέδρου ήδη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) εντάθηκαν, όταν στις 27 Δεκεμβρίου του τηλεφώνησε ο Μιλόσεβιτς και του ζήτησε να συναντηθούν στην Αχρίδα για να συζητήσουν «για τις σχέσεις και το μέλλον της περιοχής».
Πήρε μαζί του και τον Βασίλι Τοπουρκόφσκι, εκπρόσωπο των Σκοπίων στο συλλογικό προεδρείο της ημιθανούς ομοσπονδίας.
 «Η συνάντηση έγινε στις 6 Ιανουαρίου του 1992 και ο Μιλόσεβιτς ήρθε συνοδευόμενος από το μέλος του συλλογικού προεδρείου, Μπόρισλαβ Γιόβιτς, και τον υπουργό Εξωτερικών, Βλάντο Γιοβάνοβιτς» αφηγείται ο Τοπουρκόφσκι.
 «Το κλίμα ήταν βαρύ και οι Σέρβοι μάς το δήλωσαν ανοιχτά ότι ήταν απογοητευμένοι, δεν πίστευαν ότι εμείς θα αποκοβόμασταν και θα κάναμε δικό μας κράτος. Μίλησε πρώτος ο Γιόβιτς, ο οποίος μάς προειδοποίησε ότι αν δεν ενταχθούμε σε μια συνομοσπονδία των «4» (Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, «Μακεδονία») θα ξεσπάσει στη Βοσνία φοβερός πόλεμος.
Εμείς όμως είχαμε διενεργήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία και αυτό τους το υπενθύμισα, ενώ ο Γκλιγκόροφ τους είπε πως οι Σέρβοι πρέπει να κατανοήσουν το δικαίωμα του λαού μας να αποκτήσει το δικό του κράτος.
 «Και πώς θα τα βρείτε με τους Έλληνες και τους Βουλγάρους» πετάχτηκε σε κάποια στιγμή ο Μιλόσεβιτς, και ο Γκλιγκόροφ του απάντησε ότι δεν είναι στις προθέσεις μας η αλλαγή συνόρων, ούτε η «Μεγάλη Μακεδονία» κ.ά. Η συζήτηση ήταν τεταμένη και μπρος στην επιμονή μας ο Μιλόσεβιτς μας είπε: Ωραία, λοιπόν, αδέρφια, σας εύχομαι κάθε επιτυχία στον δρόμο για την ανεξαρτησία και σας βεβαιώνω ότι η Σερβία δεν θα λάβει κανένα μέτρο κατά της χώρας σας. Μην ξεχνάτε όμως ότι θα είμαστε πάντα στρατηγικοί εταίροι σε δύο πράγματα: στην οικονομία και -στο πιο σημαντικό- στο αλβανικό ζήτημα.
Η συνάντηση ήταν πολύ σύντομη, 45 λεπτά και δεν έμειναν ούτε για φαγητό. Έφυγαν αμέσως θυμωμένοι, ενώ είχε προγραμματιστεί να μείνουν δυο μέρες».
Σε ερώτηση για το πώς εξηγεί τη χαλαρή αντίδραση του Μιλόσεβιτς, ο Τοπουρκόφσκι υποστήριξε: «Oι πόλεμοι στην Κροατία και στη Βοσνία έγιναν γιατί υπήρχε μεγάλη παρουσία σερβικού πληθυσμού. Σ' εμάς υπήρχε 1,5-2%. Δεν είχαμε ιστορικό συγκρούσεων στη σύγχρονη Γιουγκοσλαβία. Κατά δεύτερον, πολιτικά η χώρα μου ήταν πάντα συνδεδεμένη με τη Σερβία. Ήταν πολύ πιο κοντά με τη Σερβία».
Απαλλαγμένη από το άγχος των Σέρβων, η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων ανέμενε τώρα τις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς.
Μέχρι την ψυχρολουσία της 8ης Σεπτεμβρίου, η ελληνική κοινή γνώμη αγνοούσε την ύπαρξη μιας ιστορικά «παγωμένης διένεξης» στα βόρεια σύνορά της, βυθισμένη στην άγνοια της προβαλλόμενης από την πολιτική και πνευματική της ελίτ επί δεκαετίες θεωρίας περί «ανύπαρκτου μακεδονικού».
Το έδαφος, επομένως, ήταν πρόσφορο για την καλλιέργεια κλίματος εθνικής έπαρσης και στο αφρίζον κύμα του πατριωτισμού επέπλευσαν στόχοι που κρίνοντας εκ του αποτελέσματος κράτησαν την πληγή ανοιχτή αντί να την κλείσουν αμέσως, τις μέρες εκείνες, όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές για την Ελλάδα και δυσμενείς για τους γείτονες.
 «... Αυτές τις μέρες ανησυχούσαμε για την ασφάλειά μας και οι δυνατότητές μας για άμυνα ήταν όχι μόνο περιορισμένες αλλά ανύπαρκτες», αναφέρει ο Γκλιγκόροφ στα απομνημονεύματά του με αφορμή την παραβίαση στις 4 Δεκεμβρίου του 1991, του εναέριου χώρου της χώρας του από ελληνικό πολεμικό αεροπλάνο που όπως υποστηρίζει πέταξε πάνω από το Μοναστήρι.
 «Ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός βρισκόταν ακόμη στη χώρα μας, αλλά ήταν προφανές, τουλάχιστον από την πολιτική που ακολουθούσε το Βελιγράδι, ότι δεν επρόκειτο να προστατεύσει την ανεξαρτησία του νεοσύστατου κράτους. Γι' αυτό τον λόγο αποφάσισα, σε μια συνάντηση με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Σάιρους Βανς στη λεγόμενη βίλα του Ντετινιέ, να υποστηρίξω για πρώτη φορά την πρωτοβουλία πιθανής αποστολής ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στα σύνορά μας».

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΔΕΝ ΠΙΕΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ  

Το κρίσιμο εκείνο διάστημα, πρόξενος της Ελλάδας, μέχρι και το '93, στα Σκόπια ήταν ο κ. Δημήτρης Καραϊτίδης, μετέπειτα διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, και στη συνέχεια του Κώστα Σημίτη. Να τι λέει:
 «Εκείνη την περίοδο ο Μητσοτάκης καλλιεργούσε τις σχέσεις του με τον Μιλόσεβιτς με πρόθεση να συγκροτηθεί άξονας συνεργασίας Βελιγραδίου-Αθήνας. Πίστευε ότι ο Μιλόσεβιτς θα ασκήσει την επιρροή του στα Σκόπια να μην αποσχιστούν ή να καθυστερήσει την ανεξαρτησία τους αλλά και αν αυτό γινόταν να μην έφερε το όνομα «Μακεδονία» ή έστω να περιείχε κάτι λιγότερο ενοχλητικό για μας.
Η σερβική πλευρά ποτέ δεν άσκησε επιρροή στα Σκόπια, ουδέποτε τους αποθάρρυνε στην αδιαλλαξία, ούτε τους άσκησε πίεση. Όταν και στη συνέχεια τους το επισημαίναμε, μας έλεγαν αφήστε τους να λένε, να εκτονώνουν τον εθνικιστικό τους ενθουσιασμό, θα τους περάσει. Εμείς θα σας βοηθήσουμε. Επ' αυτού, βλέποντας το κλίμα έγραφα τότε στα τηλεγραφήματά μου από τα Σκόπια ότι δεν είναι ειλικρινείς οι Σέρβοι.
Αρχικά, στα Σκόπια υπήρχε μια ανησυχία για το πώς θα αντιδράσει το Βελιγράδι. Φοβούνταν μια αντίδραση τύπου Σλοβενίας, πως θα απαιτούσε το Βελιγράδι ενσωμάτωσή τους στη Σερβία.
Όσον αφορά την Ελλάδα δεν τους ανησυχούσε ιδιαίτερα η αντίδρασή της, καθώς πίστευαν πως δεν θα ήταν μεν ευχάριστο στην Αθήνα, αλλά πέραν του διπλωματικού επιπέδου δεν θα λάμβανε άλλη, βίαια μορφή.
Εντύπωσή μου ήταν ότι κινούνταν με μεθοδικότητα και βάσει σχεδιασμού. Θεωρώ ότι ήταν σε επαφή με τον ξένο παράγοντα. Είχαν εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Βελιγραδίου αλλά και της Ρωσίας και της Βουλγαρίας.
Οι οδηγίες από την Αθήνα ήταν να διερευνήσω τις απόψεις θεσμικών παραγόντων. Ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Στόγιαν Άντοφ, θεωρείτο τότε ο μετριοπαθέστερος, αυτό μου είχαν πει από την Αθήνα. Όταν μου επέτρεψαν να τον συναντήσω δεν μου φάνηκε καθόλου ότι ήταν μετριοπαθής. Αντιθέτως πιο διαλλακτικός μου φάνηκε ο τότε ΥΠΕΞ, Ντέγκο Μαλέσκι. Τον επισκέφθηκα στο γραφείο του και φεύγοντας με συνόδευσε έως την πόρτα όπου μου είπε χαμηλόφωνα: πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε κάτι για να βρούμε μια λύση».
Ερωτηθείς για την ύπαρξη μυστικής διπλωματίας γύρω από την επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια, ο κ. Καραϊτίδης απάντησε πως «δεν υπήρχε κάτι οργανωμένο, αλλά κατά καιρούς εμφανίζονταν διάφοροι καλοθελητές που ισχυρίζονταν ότι μπορούν να επηρεάσουν τους Αμερικανούς ή τον Γκλιγκόροφ, χωρίς να προκύψει κάποια συνέχεια».
Υποστήριξε ακόμα ότι ουδέποτε, όσο τουλάχιστον ο ίδιος ήταν πρόξενος ή διευθυντής του διπλωματικού γραφείου των Παπανδρέου-Σημίτη, Ελλάδα και Σκόπια έφτασαν κοντά σε λύση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν το «Διαγόρα»

Σύμφωνα με ανθρώπους μας, δωδεκανήσιους ακρίτες, τουρκικά πολεμικά πλοία «παρενόχλησαν» το οχηματαγωγό της Blue Star ferries, «Διαγόρας», καθώς έπλεε προς Καστελόριζο. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δυόμισι ώρες μετά τον απόπλου του από το λιμάνι της Ρόδου, το «Διαγόρας» βρέθηκε σε στενό κλοιό έξι τουρκικών πολεμικών, τα οποία ανάγκασαν το πλοίο να αλλάξει πορεία. Τελικά έπιασε στο Καστελόριζο με σχετική καθυστέρηση
Διαβάστε περισσότερα » »

Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το νέο χαράτσι

Οδηγίες από τον φοροτεχνικό Βαγγέλη Αμπελιώτη για να υπολογίσετε μόνοι σας πόσο θα σας κοστίσει το νέο χαράτσι.

Καταρχάς πάρτε μπροστά σας τον λογαριασμό της ΔΕΗ και ανατρέξτε στην πάνω αριστερή πλευρά που γράφει τα στοιχεία για τον φόρο ακίνητης περιουσίας.
Θα δείτε ότι αναφέρονται πρώτα τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού σας, ακριβώς δίπλα η τιμή ζώνης και ακριβώς δίπλα ο συντελεστής παλαιότητας.
Για να βρείτε το νούμερο της τιμής ζώνης και του συντελεστή παλαιότητας του σπιτιού σας δείτε τους παρακάτω πίνακες:




Συντελεστής ειδικού τέλους (€/τ.μ.)
Τιμή ζώνης

Παλαιότητα
Συντελεστής
0,5
για ευπαθείς ομάδες

έως 26 έτη
1
3
έως € 500

25-20 έτη
1,05
4
€ 501-1000

19-15 έτη
1,1
5
€ 1001-1500

14-10 έτη
1,15
6
€ 1501-2000

9-5 έτη
1,2
8
€ 2001-2500

4-0 έτη
1,25
10
€ 2501-3000



12
€ 3001-4000



14
€ 4001-5000



16
€ 5001 και άνω




Για παράδειγμα το σπίτι σας ειναι 80 τ.μ με τιμή ζώνης 1400.
Θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε τα τ.μ με τον αριθμό 5 και το γινόμενο με τον συντελεστή παλαιότητας, πχ εάν το σπίτι σας είναι 8 ετων ο συντελεστής είναι 1,2.
Άρα 80Χ5=400 ευρώ Χ 1,2=480 ευρώ.

Τώρα εάν μένετε σε μια πιο "ακριβή περιοχή" ο συντελεστής της τιμής ζώνης ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος για το χαράτσι.

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΣ, ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

- Νέο Ψυχικό
Σπίτι 80 τ.μ, 8 ετών θα πληρώσει 1536 ευρώ
80Χ16=1280 ευρώ Χ 1,2=1535 ευρώ.

- Χολαργός
Σπίτι 80 τ.μ., 8 ετών θα πληρώσει 960 ευρώ
80Χ10=800 ευρώ Χ 1,2=960 ευρώ

- Περιστέρι
Σπίτι 80 τ.μ., 8 ετών θα πληρώσει 480 ευρώ
80Χ5=400 ευρώ Χ 1,2=480 ευρώ.

Και αυτά μόνο για το 2011 καθώς το 2012 η τιμές των αντικειμενικών αξιών θα ακριβύνουν και το κόστος για το χαράτσι θα εκτοξευτεί.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης "το τέλος ακινήτων επιβαρύνει όλες τις κατοικίες αλλά τα επαγγελματικά ακίνητα. Δεν εξαιρείται κανείς πλην των ακινήτων του δημοσίου και της εκκλησίας καθώς και των κοινωφελών ιδρυμάτων και σωματείων που έχουν φιλανθρωπικό ή κοινωνικό χαρακτήρα. Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πληρώσουν 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή οι πολύτεκνοι, οι επιδοτούμενοι άνεργοι και οι ανάπηροι και όχι όλοι όσοι περιλαμβάνονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

XΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΧΩΡΙΑ
"Ακόμη και στο χωριό ένα ακίνητο θα έχει τουλάχιστον 3 ευρώ ανά τ.μ. επιβάρυνση" αποσαφήνισε ο κύριος Αμπελιώτης. "Δεν εξαιρούνται δηλαδή όπως έγινε με το ΕΤΑΚ που τα μικρά χωριά είχαν επιβάρυνση 1 ευρώ ανά τ.μ. Σε κάθε περίπτωση λοιπον ακόμη και στο χωριό τα 100.τ.μ θα έχουν επιβάρυνση τουλάχιστον 300 ευρώ".

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ
"Είναι ένα χαράτσι" εξηγεί ο φοροτεχνικός " το οποίο επιβαρύνει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αν υπολογίσει κάποιος οτι στην εποχή μας το ακίνητο είναι η στέγη που έχει ληφθεί με δάνειο και οι περισσότεροι χρωστούν το σπίτι τους στις τράπεζες. Δηλαδή ξαναγοράζουμε το σπίτι μας για δεύτερη φορά".

ΑΚΟΜΗ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
"Για το 2012 με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών τότε το ακίνητο που επιβαρύνεται με 20 ευρώ το τ.μ. μπορει να φτάσει και τα 30 ευρώ το τ.μ." δήλωσε τέλος ο κύριος Αμπελιώτης. ' Ενα ακινητο σε μια μέση περιοχή στο Περιστέρι που σήμερα ειναι στα 5 ευρώ το τ.μ. με μια αύξηση 30% στις αντικειμενικές θα πάει 6,5 το τ.μ. και με τον διορθωτικό συντελεστή θα πάει 7,5 με 8 ευρώ το τετραγωνικό άρα 100 τ.μ θα έχουν 800 ευρώ. Θα πληρώσουμε δηλαδή έναν μισθό μόνο του χρόνου για ένα σπίτι σε μια μέση περιοχή".
Διαβάστε περισσότερα » »

Κυριαρχεί η..σαλμονέλα στα ..μπιφτέκια.


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση κατεψυγμένων μπιφτεκιών, στα οποία ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Σαλμονέλα (Salmonella spp).

Πρόκειται για κατεψυγμένα μπιφτέκια με την εμπορική επωνυμία...

«ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ-ΜΠΙΦΤΕΚΙ 100γρ. ΚΤΨ», σε πλαστικές συσκευασίες υπό κενό των 1.200g (12 τεμάχια των 100g), με ημερομηνία παραγωγής 13-06-2011 και ημερομηνία λήξης 09-02-2012, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΤΑ ΒΛΑΧΑΚΙΑ-Δ & Δ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΟΒΕΕ», έναντι ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης, ΤΚ 66200.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο zougla.gr, ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΦΕΤ, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, βρίσκονται καθημερινά σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας, για να προφυλαχθεί το καταναλωτικό κοινό από πιθανούς διατροφικούς κινδύνους» και πρόσθεσε «Οι προσπάθειές μας, παρά τις δυστυχώς σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς»..
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατάληψη στα γραφεία της Εγνατίας Οδού


Εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού Α.Ε. προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της εταιρείας που στεγάζονται στο 6ο χλμ Θεσσαλονίκης-Θέρμης.
Η κατάληψη έγινε στις 08:00 σήμερα το πρωί και διήρκεσε για τουλάχιστον δυο ώρες. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία ενώ η αναμένεται και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Σημειώνεται πως στην εταιρεία εργάζονται σήμερα 242 άτομα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ..ΑΙΧΜΗ!

Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ! ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ! (ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ)

Από τις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος Επίλεκτες Εφεδρείες της Εθνικής Φρουράς έχουν κληθεί για να ενσωματωθούν στις Ελληνικές Καταδρομικές Δυνάμεις που ενδεχομένα να επιχειρήσουν από στιγμή στιγμή αποτρέποντας ή απαντώντας σε πολεμική ενέργεια των τούρκων...
Οι τούρκοι έχουν έτοιμες στην περιοχή, σύμφωνα με το Ελληνικό Πεντάγωνο, 2 τουρκικές φρεγάτες, 1 κορβέτα, 1 σκάφος υποστήριξης καθώς και 1 υποβρύχιο βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα νοτίως του Καστελόριζου, με εντολές να αποπλεύσουν ανά πάσα στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα » »

15.000.000 τον μήνα για ψώνια στα Σκόπια και στη Βουλγαρία

Σάββατο απόγευμα. Τα ψώνια της εβδομάδας έγιναν, το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου έχει γεμίσει, ένα τσεκάπ στον οδοντίατρο, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο και πίσω στην πατρίδα. Στην επιστροφή, εκεί λίγο πριν από το τελωνείο των Ευζώνων στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, βρίσκουμε λίγη κίνηση.

Κάπως έτσι επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας χιλιάδες Ελληνες τόσο στα Σκόπια όσο και στη Βουλγαρία. Οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε βασικά είδη διατροφής, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 50% σε σχέση με αυτές της Ελλάδας, έχουν μετατρέψει τις γειτονικές χώρες σε καταναλωτική όαση, ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα περισσότερα από 15.000.000 ευρώ «ζεστού» χρήματος να κάνουν φτερά κάθε μήνα.

Οι «γείτονες», εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, έχουν κρεμάσει ακόμη και ταμπέλες στα ελληνικά για να διαλαλήσουν τα φτηνά προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν. Ουρές σχηματίζουν τα αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες στα βενζινάδικα της Βουλγαρίας, ενώ την ίδια ώρα στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας οι Ελληνες βενζινοπώλες κατεβάζουν ο ένας μετά τον άλλο ρολά. Γεγονός διόλου περίεργο, βέβαια, καθώς στη μια πλευρά των συνόρων η βενζίνη στοιχίζει από 1,10 έως 1,25 ευρώ το λίτρο, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα, στην ελληνική πλευρά, η τιμή ανεβαίνει στο 1,60 με 1,70 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων βρίσκονται ακόμα τα είδη ένδυσης και υπόδησης, οι οδοντιατρικές υπηρεσίες, οι επισκευές και βαφές αυτοκινήτων, ακόμη και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Θραύση κάνουν και τα κομμωτήρια, αφού το κούρεμα στο Μοναστήρι των Σκοπίων στοιχίζει μόλις 2 ευρώ, ενώ με μια μικρή βόλτα από τα καζίνα της χώρας νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα.

Ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται τα Σκόπια αυξάνεται διαρκώς χρόνο με τον χρόνο και βρέθηκε στο +20,62% το 2010. Αντίθετα, ο αριθμός των τουριστών από τη γειτονική χώρα βαίνει μειούμενος και διαμορφώθηκε στο -1,6% την περασμένη χρονιά. Οσον αφορά τις επισκέψεις στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Εβρου, κάθε μήνα καταγράφονται από τον νομό τους περίπου 200.000 διελεύσεις κατοίκων της περιοχής προς τη Βουλγαρία, με το πλήγμα για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας να είναι ανυπολόγιστο.

Ομως, μαζί με τους Ελληνες καταναλωτές τα φτερά τους για τις βαλκανικές χώρες ανοίγουν και οι ελληνικές επιχειρήσεις. «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και όλων των κλάδων, ακόμα και του εμπορίου» σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις (Α.Ε. και ΕΠΕ) μεταποίησης και υπηρεσιών έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε γειτονικές χώρες. Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και αρκετοί έμποροι, για να αποφύγουν το κλείσιμο, σκέφτονται τη φυγή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τούρκικη πρόκληση - Eγκαινιάστηκε σε κεντρικότατο σημείο της Άγκυρας, μια πλατεία με το όνομα … «Μακεδονία».

Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προχώρησε χτες η Τουρκία. Μια ενέργεια που χρεώνεται προσωπικά στον ίδιο τον Αμπντουλάχ Γκιουλ. Συγκεκριμένα, εχτές, εγκαινιάστηκε σε κεντρικότατο σημείο της Άγκυρας, μια πλατεία με το όνομα … «Μακεδονία».

Για όποιον έχει πάει στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, πρόκειται στην ουσία για ένα πάρκο είκοσι στρεμμάτων, στην πιο ελίτ περιοχή, στην συνοικία Τσάνγκαγια. Εκεί ακριβώς που βρίσκεται η προεδρική κατοικία!

Ο ίδιος ο Γκιουλ λοιπόν, εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία αποκαλεί την πρωτοβουλία αυτή ως «μικρό δώρο» για τα είκοσι χρόνια της ανεξαρτησίας των Σκοπίων, τα οποία τα αποκαλεί φαρδιά πλατιά ως “Μακεδονία”!!!

Οι Τούρκοι είναι πάντα στρατηγικός εταίρος των Σκοπίων με πολλές δωρεές, τόσο σε όπλα όσο και σε οικονομικά ανταλλάγματα.

Και φυσικά η κίνηση αυτή μόνο ως αθώα δε μπορεί να εκληφθεί, μιας και είναι γνωστό, ότι από την εποχή του Γκλιγκόροφ, η Τουρκία προσπαθεί να αυξήσει τον τουρκογενή πληθυσμό στα Σκόπια και να χρησιμοποιήσει το κρατίδιο ως ένα πολιορκητικό κριό στα βόρεια σύνορά μας . Παράλληλα, με διάφορα ανταλλάγματα, η Τουρκία πάντοτε χρησιμοποιούσε τα Σκόπια για να ανάβει φωτιές στα Βαλκάνια κατά το δοκούν. Το έχει κάνει ήδη σε βάρος των Σέρβων, του Κοσσόβου αλλά και της Βουλγαρίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ζωντανευει» το Star Wars; Βρηκαν πλανητη με δυο ηλιους! (Video)

Μπορεί ο πλανήτης του Λουκ Σκαϊγουόκερ και υπάρχει και στην πραγματικότητα; Όλα δείχνουν πως ναι!
Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν στο Γαλαξία μας έναν πλανήτη με δύο ήλιους, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της αστρονομίας.
Ο εξωπλανήτης αυτός (πλανήτης εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος) περιστρέφεται γύρω από δύο ήλιους και επομένως έχει καθημερινά δύο ανατολές και δύο δύσεις. Απέχει περίπου 200 έτη φωτός από τη Γη και... οι επιστήμονες ...
τον βάφτισαν Κέπλερ-16β.

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη τέτοιων πλανητών παρά μόνο μέσα από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και κυρίως από την εποποιία του Star Wars. Η φαντασία των σεναριογράφων "γέννησε" τον πλανήτη Τατουίν με τις άνυδρες ερήμους όπου κατοικούσαν οι άνθρωποι της άμμου.

Σε αντίθεση με τον Τατουίν όμως, και παρά τους δύο ήλιους, ο Κέπλερ-16β είναι κρύος και αεριώδης. Οι αστρονόμοι απέκλεισαν την πιθανότητα να φιλοξενεί ζωή. Η μάζα του είναι περίπου το ένα τρίτο εκείνης του πλανήτη Δία. Το μέγεθος και η μάζα του είναι παραπλήσια με του πλανήτη Κρόνου.

Κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τους δύο ήλιους του σε 229 γήινες ημέρες. Τα δύο αυτά αστέρια είναι μικρότερα και όχι τόσο θερμά όσο ο δικός μας Ήλιος και για το λόγο αυτό ο Κέπλερ-16β παραμένει παγωμένος, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -73 έως -101 βαθμών Κελσίου.

"Ο Κέπλερ-16β είναι το πρώτο παράδειγμα πλανήτη με δύο ήλιους του οποίου επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη", δήλωσε ο Τζος Κάρτερ, αστρονόμος στο Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν. "Για άλλη μια φορά, ανακαλύπτουμε ότι το δικό μας ηλιακό σύστημα δεν είναι παρά ένα παράδειγμα μεταξύ της ποικιλίας των πλανητικών συστημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η φύση", πρόσθεσε.

Η μελέτη των επιστημόνων δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση Science.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΛ!! Part 2

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Όταν γράφτηκε το θρυλικό βιβλίο για τους Βρίλ το 1871 κανένας δεν περίμενε ότι θα είχε τέτοια επιρροή στον κόσμο, πιστεύω ούτε και ο ίδιος  ο Sir Edward Bulver – Lytton που το έγραψε. Ίσως γιατί είναι από τα πρώτα βιβλία επιστημονικής φαντασίας που γράφτηκαν, οπού η ιστορία του έχει από ρομπότ, ιπταμένους ανθρώπους, περίεργη τεχνολογία, τηλεκινήσεις, τηλεπάθεια, μέση γη κ.τ.λ.
Ήταν κάτι σαν την σειρά επιστημονικής φαντασίας  ( Στάρ Τρέκ ), θυμάστε όταν είχε πρώτο βγει εκείνη την εποχή στην τηλεόραση και μετέπειτα στους κινηματογράφους; Άρεσε τόσο στον κόσμο που αμέσως φτιάξανε club, άρχισαν να ντύνονται σαν τους ήρωες της ταινίας, μέχρι που φτιάχτηκαν έως και τεχνητές γλώσσες όπως των Κλίγκον, οπού στην συνέχεια εκδόθηκε βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν αυτήν την ψεύτικη γλώσσα!!! Αν νομίζετε ότι κάνω πλακά πατήστε στην διεύθυνση www.kli.org θα δείτε ότι γράφει η << πιο γρήγορη γλώσσα που μαθαίνετε στον γαλαξία >>. Υπάρχουν και αλλά site που μαθαίνουν την γλώσσα αυτή, υπάρχουν μέχρι και λεξικά, από Αγγλικά σε Κλίνγκον αλλά και το αντίθετο!!!
Θα μου πείτε τι σύγκριση κάνω με τους Βρίλ; Θα σας εξηγήσω αμέσως, μετά την έκδοση του βιβλίου ήταν πολύς ο κόσμος που πράγματι εντυπωσιάστηκε από αυτό!! Υπήρξαν επιχειρηματίες που εκμεταλλεύτηκαν το περιεχόμενο του βιβλίου προς όφελος τους, όπως John Lawson ένας έξυπνος Σκοτσέζος επιχειρηματίας!! Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ναπολέων παρήγγειλε για το στρατό του ένα συστατικό φαγητού που να δίνει ενέργεια στους στρατιώτες του. Έτσι ανακάλυψε ένα είδος πάστας από βοδινό που το ονόμασε BOVRIL έμπαινε παντού, σε σούπες, ψωμί, ψητά…… το ονόμασε έτσι γιατί ήταν τότε στην επικαιρότητα το μυθιστόρημα των Βρίλ, έτσι διαφήμιζε το προϊόν ότι ήταν η μυστική συνταγή των φαγητών των Βρίλ!! Για να επικρατήσει μέχρι και σήμερα σαν προϊόν φανταστείτε τι απήχηση είχε εκείνο το καιρό χάρη στο βιβλίο Vril The Power of The Coming Race. Σήμερα η πάστα αυτή πωλείται σε πολλές χώρες ως ξεχωριστή γεύση και άρωμα για τα φαγητά, τώρα τελευταία έχει βγει και σε γεύση κοτόπουλου!!! Παρατηρήστε την μαύρο άσπρη διαφήμιση της εποχής μέχρι και ο Πάπας έβαζε στην σούπα του το BOVRIL…..!!!
 



Όπως μετέπειτα γύρω στην δεκαετία του 1960 ίσως και πιο πίσω φτιάχτηκαν τα κόμικς με τον ηρώα VRIL DOX!!! Σας παραθέτω μερικά εξώφυλλα από τα κόμικς αυτά που θεωρούνται συλλεκτικά σήμερα……… Aν βρείτε κανένα από αυτά από το Ν1 έως και το Ν30 θα καταλάβετε ίσως κάτι παραπάνω, μα θέλει να τα διαβάσετε διαφορετικά από ότι τα διαβάζουν οι πιτσιρικάδες……….!!!!!  Kαι τα κόμικς Captain Gravity and the Power of Vril είναι πολύ σπάνια πλέον και αν τα βρείτε πρέπει να δώσετε μια περιουσία για να αποκτήσετε ένα, αν έχετε τότε είστε τυχεροί γιατί υπάρχουν συλλέκτες που τα χρυσοπληρώνουν!!! A!! και κάτι ακόμα αν τα διαβάσετε θα δείτε ότι δεν υπάρχουν τέρατα μέσα αλλά …………



Οι Γερμανοί το εκμεταλλεύτηκαν αυτό στο πιο ανώτερο επίπεδο!! Ξέρανε πολύ καλά ότι ήταν ένα έργο φανταστικής λογοτεχνίας μα επειδή ήδη είχαν ξεκινήσει τις έρευνες για τους ιπτάμενους δίσκους έπρεπε να μπερδέψουν τα πράγματα για τους εχθρούς της χώρας. Έτσι άρχισαν να διαδίδουν φανερά μέσω των μυστικών εταιριών που ήδη είχαν ιδρύσει το όλο σχέδιο τους, ότι έχουν έρθει σε επαφή με τους Βρίλ και ότι η τεχνολογία που διαθέτουν ή θα αποκτήσουν έχει έρθει κατευθείαν από τους Βρίλ!! ( με τι όντα είχαν έρθει σε επαφή θα το μάθετε σε παρακάτω άρθρα ). Δεν το έκαναν φανερά μα μέσω των μυστικών υπηρεσιών κάνοντας τις τότε μυστικές υπηρεσίες των άλλων χωρών να βαρέσουν κόκκινο συναγερμό και να ψάχνουν μάταια σε λάθος μέρη μήπως συναντήσουν και εκείνοι τους Βρίλ……

Πολύ εύλογα θα με ρωτήσετε γιατί έψαχναν οι Γερμανοί να βρουν τις εισόδους ή τις << Πύλες >> για την μέση γη; Εδώ είναι το όλο ζήτημα που μπέρδεψε τις τότε υπερδυνάμεις και λύσσαξαν να μάθουν την πηγή της πραγματικής γνώσης και δύναμης, άργησαν να καταλάβουν ότι οι Βρίλ δεν υφίσταται στην πραγματικότητα όπως τους αναφέρει το βιβλίο αλλά ότι πρόκειται για κάτι άλλο πιο περίπλοκο και εντυπωσιακό που δεν πήγαινε καν το μυαλό τους!!! Βλέπετε οι Γερμανοί πίστευαν ότι καταγόντουσαν από την Άρεια φυλή, με συγχωρείτε θα το θέσω αλλιώς οι ναζί πίστευαν ότι καταγόντουσαν από την Άρεια φυλή!! Μέσω της μυστικής εταιρίας Θούλης είχε γίνει μια παγκόσμια κλίμακας ερεύνα μέσω των αρχαιολόγων που διέθετε η ναζιστική μηχανή. Μάζευαν πληροφορίες από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς για την Άρεια φυλή και πια θα μπορούσε να είναι, αλλά και πως τα Γερμανικά φύλα κατάγονται από αυτήν την Άρεια φυλή!! Τα αποτελέσματα των ερευνών είναι τα εξής:
Κατέληξαν να επικεντρωθούν στους εξής αρχαίους πολιτισμούς, αρχαία Ελλάδα, αρχαία Αίγυπτο, αρχαία Κίνα, Σουμέριους, αρχαία Ινδία, και τους Μάγια. Από αυτές τις χώρες έδωσαν ιδιαίτερες έρευνες στην αρχαία Ελλάδα, αρχαία Αίγυπτο, Σουμέριους, και αρχαία Ινδία!! Πιο πολύ βάση δώσανε στις μυθολογίες των χωρών αυτών σαν να ήταν πραγματική ιστορία, καμία πληροφορία ή στίχο δεν το επήρανε σαν μυθολογία ή φαντασία…… πράγμα που δεν κάνουν οι σημερινοί αρχαιολόγοι!!
Α) Για την αρχαία Ελληνική μυθολογία έδωσαν την περισσότερη έμφαση βγάζοντας τα εξής συμπεράσματα: << οι Τιτάνες αλλά και οι Ολύμπιοι θεοί μετέπειτα δεν ήταν τίποτα άλλο από εξωγήινους οπού ήρθαν στην γη και λόγο της τεχνολογίας που διέθεταν οι άνθρωποι τους αναγνώρισαν ως θεούς!! Κάποιοι από αυτούς κατοίκησαν στην μέση γη στην θάλασσα αλλά και στον Όλυμπο που πίστευαν ότι το βουνό του Ολύμπου έχει δυο << Τριγωνοδιαγνωστικές Πύλες >> οπού μπορούσαν και πηγαινορχόντουσαν ότι ώρα ήθελαν. Για τις Πύλες αυτές θα εξηγήσω το τι ακριβώς είναι αλλά και πως λειτουργούν σε άλλο μεμονωμένο άρθρο!! Εξέτασαν με σοβαρή σκέψη το όλο ζήτημα και έφτασαν στα εξής αποτελέσματα: ότι ο θεός Απόλλων ο Υπέρ – Βόρειος αλλά και ο Ημίθεος Ηρακλής είχαν επισκεφτεί την τότε ας πούμε Γερμανία. Δίνοντας τα φώτα στον τότε κόσμο, επίσης δήλωναν ότι ο Απόλλων αλλά και ο Ηρακλής συνευρέθηκαν με πολλές γυναίκες και από αυτήν την σπορά βγήκε η Άρεια φυλή!! Δίνουν διάφορα παραδείγματα το πώς έφτασαν εκεί, π.χ. από την Αργοναυτική εκστρατεία, αλλά και από τα ταξίδια που έκανε ο υπέρ – Βόρειος Απόλλων τους έξι μήνες που βρισκόταν στην Ελλάδα γιατί τους άλλους έξι μήνες βρισκόταν στην Υπέρ – Βόρεια. Έτσι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα όχι στους Έλληνες γιατί φανταστείτε να μην μας είχε συμπάθεια τι θα μας είχε κάνει!!! Από πού βγάζουν τα συμπεράσματα αυτά είναι μια άλλη ιστορία που θα μας πάρει κάμποσα άρθρα στο μέλλον……. Το όλο ζήτημα που έψαχναν ήταν για τις πτητικές μηχανές των θεών και μόνο!!
Β) Το ίδιο ακριβώς έκαναν και με τους αρχαίους Αιγύπτιους μαζεύοντας πληροφορίες για τις πτητικές μηχανές που διέθεταν αλλά και για κάποια αλλά αντικείμενα που σήμερα αμφισβητούνται έντονα από τους σημερινούς αρχαιολόγους αν ήταν έτσι η όχι!! Όπως οι ηλεκτρικοί φανοί που υπάρχουν σε τοιχογραφίες σε ιερογλυφικά αλλά και σε διάφορες πτητικές μηχανές που λένε οι αρχαιολόγοι οι σημερινοί ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο!!  Πιστεύω ότι αυτό είναι το λάθος όλων των αρχαιολόγων ότι κοιτάζουν τα πάντα ορθόδοξα και αν κάποιος τους πει κοιτάξτε το λίγο όχι πολύ ανορθόδοξα γίνονται είρωνες αλλά και έξαλλοι!!
Γ) Ο αποκρυπτογραφησμός των Σουμέριων της γραφής που χρησιμοποιούσαν δηλαδή έφερε στο φως μια ιστορία που δείχνει ότι είχαν έρθει από άλλο πλανήτη οι θεοί Ανουνάκι με πτητικές μηχανές μητρικά σκάφη κ.τ.λ.
Ε) Στην αρχαία Ινδία ανακάλυψαν από το έπος Μαχαραμπάτα ( αντίστοιχη Ινδική μυθολογία όπως η Ελληνική ) για τις πτητικές μηχανές που ονόμαζαν οι Αρχαίοι Ινδοί Βιμάνας!!
Έδωσαν μεγάλη σημασία σε όλα αυτά αλλά και σε αλλά πολλά πράγματα αξιοποιώντας και την τελευταία αναφορά αλλά και λεπτομέρεια, αυτό που κατάλαβαν ήταν ότι έπαιζε σημαντικό ρόλο οι ιερείς οι οποίοι είχαν ψυχικές δυνάμεις ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τους << θεούς >> τους και να περνούν διάφορες οδηγίες!! Όπως η Πυθία στους Δελφούς, οι ιερείς της αρχαία Αιγύπτου στον ναό της Σίουα ( Πέτρας ) αλλά και οι ιερείς Βραχμάνοι της Ινδουιστικής θρησκείας που μέσω του διαλογισμού τους μπορούν και αποκτούν διάφορες ψυχικές δυνάμεις!!
Έτσι η μυστική εταιρία Θούλη προχώρησε στην εύρεση ανθρώπων με ψυχικές δυνάμεις, επειδή ο Χίτλερ πίστευε πως η Πυθία ήταν πιο δυνατή από όλους τους άλλους λαούς αλλά και ανθρώπους σε ψυχικές δυνάμεις οι διαταγές του ήταν ότι οι << ψυχικοί >> έπρεπε να είναι γυναίκες!!! Οι έρευνες για να βρουν τους καλύτερους ψυχικούς κατέληξε στα εξής άτομα.

  • Madame Blavatsky
  • Houston Stewart Chamberlain
  • Guido Von List
  • Lanz Von Liebenfels
  • Rudolf Steiner
  • George Gurdjieff
  • Karl Haushofer
  • Theodor Fritsch
Αυτοί ήταν οι υπεύθυνοι της ανεύρεσης των ειδικών ψυχικών που θα διέθεταν ιδιαίτερες δυνάμεις. Οι εντολές του Χίτλερ ήταν σαφείς: << θέλω τους καλύτερους, να είναι γυναίκες!! >> οι έρευνες κράτησαν καιρό μα τελικά τα κατάφεραν και βρήκαν αυτό που έψαχναν. Εκτός από ψυχικοί με ιδιαίτερες δυνάμεις οι παραπάνω που αναφέρω ήταν μύστες μυστικών απόκρυφων οργανώσεων αλλά και συγγραφείς του απόκρυφου και όχι μόνο!!


Ιδρύθηκε  μια ομάδα  γυναικών μέντιουμ υπό την ηγεσία της << Thule Gesellschaft >> μέσω της αινιγματικής Μαρίας  Orsitsch (Orsic) από το Ζάγκρεμπ, που ισχυρίζονταν ότι είχε λάβει ανακοίνωση από τους  Άρειους  αλλοδαπούς  που ζουν στο  Άλφα Ταύρου, στο σύστημα Aldebara . Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, οι εν λόγω αλλοδαποί είχαν επισκεφθεί τη Γη και εγκαταστάθηκαν στη Σουμέρια, και η λέξη Vril  προέρχεται από την αρχαία λέξη των Σουμερίων Vri-Ιλ, που σημαίνει << σαν θεός >>.
<< σημείωση: Στην πραγματικότητα, η λέξη  VRI-Il δεν σημαίνει τίποτα στην γλώσσα των Σουμέριων, θα μπορούσε ακόμη και να είναι μια λέξη  κλειδί για τους ιερείς των Σουμέριων, αλλά η γλώσσα των Σουμέριων επιτρέπει συμπλέγματα συμφώνων στην αρχή των λέξεων. Ενώ η Ακκαδική λέξη για την «θεότητα» είναι πράγματι Ilum ,  ενώ των Σουμερίων είναι η λέξη dingir >>.


Ο Edward Bulwer-Lytton ανήκε Στο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής , το οποίο από μόνο του ήταν (και εξακολουθεί να είναι) μια πολύ εσωτερική μυστική κοινωνία η οποία επεκτάθηκε από το Αγγλικό Ροδοσταυρικό Τάγμα. Ο  Bulwer-Lytton είχε πολλές εσωτερικές  γνώσεις γιατί υπήρξε ένα από τα ιεραρχικά μέλη του τάγματος για κάποιο καιρό……


Αυτό που έκανε τότε δεν ήταν κάτι νέο, αυτό συμβαίνει ακόμα πιο συχνά σήμερα έγραψε ένα μυθιστόρημα  φαντασίας, ένα φανταστικό βιβλίο!  Με αυτόν τον τρόπο πήρε την εσωτερική γνώση με πολλά ψεγάδια αλήθειας και έδωσε πολλές λεπτομέρειες σε πολλές μυστικές εταιρίες, παλιές αλλά και καινούριες, ενώ οι κοινές  μάζες όταν διάβαζαν το βιβλίο το έβλεπαν ως καθαρά υποθετικό και δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τη σοβαρότητα, το συμβολισμό και την αλήθεια που γράφτηκε σε αυτό!!! Ένας έξυπνος τρόπος για την απαγορευμένη γνώση να μεταφερθεί με πλήρη μυστικότητα σε αυτούς που έπρεπε να πάει, αλλά και πάλι μόνο όσοι ήταν επιλεγμένοι θα καταλάβαιναν τις  πληροφορίες ποιες  πραγματικά ήταν!! Σήμερα το κάνουν αυτό μέσα από βιβλία, από ταινίες του Χόλυγουντ, μουσική πόπ,  ρόκ, καλές τέχνες, λαϊκή τέχνη και πολλά άλλα … Το Δεκέμβριο του 1919 ένας μικρός αριθμός ανθρώπων όπου ήταν μέλη από την Thule, Vril και η DHvSS << Die Herren vom Schwarzen Stein ( Λόρδων του Black Stone ) >>, συναντήθηκαν σε ένα ειδικά μισθωμένο καταφύγιο ( πέτρινο πύργο ), κοντά Berchtesgaden (Γερμανία). Συνοδευόταν από την διάμεσο (Μέντιουμ ) και αινιγματική Μαρία Orsic αλλά και από άλλη μια γυναίκα διάμεσο που ήταν γνωστή με το όνομα  Sigrún!! Μαρία είχε λάβει mediumistically  ( μυστική μετάδοση με ψυχικές δυνάμεις ) σε ένα μυστικό σενάριο Templar – μια γλώσσα άγνωστη σε όλους τους άλλους  -  το μήνυμα που είχε λάβει είχε τεχνικά δεδομένα για την κατασκευή μιας ιπτάμενης  μηχανής!!!



Σύμφωνα με τα έγγραφα από την μυστική εταιρία Βρίλ αυτά τηλεπαθητικά μηνύματα ήρθαν στην Μαρία Orsic από το ηλιακό σύστημα Aldebaran που είναι εξήντα τέσσερα έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό του Ταύρου. Τα μηνύματα αυτά είναι η περίληψη των εντολών που είχαν στα χέρια τους οι υπεύθυνοι της  εταιρίας Βρίλ, η διάμεσος είχε λάβει μηνύματα όλα αυτά τα χρόνια, η οποία αποτέλεσε τη βάση για όλες τις περαιτέρω ενέργειες από την << Vril-Gesellschaft >>, καταρτίστηκαν από το συντάκτη Jan Van Helsing, ( σας θυμίζει κάτι αυτό το όνομα!!;!! ) οι οποίες ήταν μέγα  σημαντικές πληροφορίες για να είναι σε θέση να κατανοηθούν – δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά το τι πραγματικά συμβαίνει στον εσωτερικό πυρήνα των μυστικών εταιριών Thule και Vril. Θέλω να τονίσω εδώ στους αναγνώστες  ότι ακόμα κι αν δεν πιστεύετε λέξη από αυτό, είναι άνευ σημασίας για αυτές τις μυστικές εταιρίες που λειτουργούν μέχρι και σήμερα…..!!!
Έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον δύο πολύ περίπλοκες μυστικές κοινωνίες γύρω από αυτό     και αυτές οι κοινωνίες ήταν αρκετά ισχυρές  με επιρροή μεγάλοι στο τότε σύστημα!!
Το ηλιακό σύστημα Aldebaran έχει ένα ήλιο γύρω από τον οποίο περιστρέφονται δύο πλανήτες που κατοικούνται από ότι η μορφή της αυτοκρατορίας SUMERAN. Ο πληθυσμός του συστήματος Aldebaran χωρίζεται σε φυλές , ο αρχηγός  του “Του θεϊκού φωτός του λαού” (Αρίων) και διάφορες άλλες ανθρώπινες φυλές όπου είχαν αναπτυχθεί από την αρνητική μετάλλαξη από το << λαό του Θεού >>, λόγω των κλιματικών αλλαγών μετά από τις ηλεκτρομαγνητικές αναταράξεις των γειτονικών πλανητών!! Όσο περισσότερες είναι οι φυλές αναμειγμένες , τόσο χαμηλότερη είναι η πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων αυτών, η οποία οδήγησε στην κατάσταση που όταν ο ήλιος άρχισε να επεκτείνεται στο Aldebaran δεν μπορούσαν πλέον να διατηρήσουν την τεχνολογία του διαστήματος όπως έκαναν οι πρόγονοι τους  και δεν μπορούσαν να αφήσουν τους πλανήτες με τα δικά τους μέσα. Θα μου πείτε γιατί γράφω όλα αυτά, τα γράφω πλήρως αναλυτικά για να καταλάβετε το τι ακριβώς συμβαίνει με όλη αυτήν την ιστορία!
Οι  χαμηλότερες φυλές  ανθρώπων, εξαρτώνται ολοκληρωτικά από την κύρια φυλή, έπρεπε να εκκενωθεί, έτσι  μεταφέρθηκαν σε άλλους κατοικήσιμους πλανήτες. Παρά τις διαφορές τους, όλες οι φυλές είχαν σεβασμό η μια στην άλλη και δεν υπήρχαν συγκρούσεις  αναμεταξύ τους, ούτε η λεγόμενη φυλή << Το θεϊκό φως του λαού >>, ούτε οι χαμηλότερες φυλές. Οι άλλοι έκαναν ακριβώς τη δικιά τους εξέλιξη ( σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει στη Γη ). Περίπου 500 εκατομμύρια χρόνια πριν το «Του θεϊκού φωτός του λαού” άρχισαν τον αποικισμό σε άλλους πλανήτες σαν τη Γη, μετά την επέκταση του ήλιου Aldebaran και την προκύπτουσα θερμότητα είχε κάνει τους αρχικούς  πλανήτες μη κατοικήσιμους. Λέγεται ότι στο σύστημά μας δημιούργησαν αποικίες πρώτα στον πλανήτη Mallona (ονομάζεται επίσης Maldek, Μαρντούκ ή – από τους Ρώσους – Phaeton) που υπήρχε στην περιοχή της ζώνης των αστεροειδών σήμερα, στη συνέχεια αποίκησαν μεταξύ Άρη και Δία.
Ο Άρης ήταν ο επόμενος πλανήτης που αποικίστηκε. Η απόδειξη για μια πολύ ανεπτυγμένη φυλή στον Άρη είναι τα γυάλινα τούνελ που υπάρχουν στον Άρη, της πόλης αλλά και την  πυραμίδα που έχει φωτογραφηθεί από τον Viking το 1976. Θεωρείται δεδομένο ότι ο αρχηγός  Sumeran-Aldebaran τότε, ήρθε στη Γη για μια πρώτη επίσκεψη, μάρτυρες από την επίσκεψη του είναι το απολίθωμα ενός παπουτσιού που διαπιστώθηκε ότι είναι περίπου 500 εκατομμυρίων ετών!!! Λίγες καραβίδες ζούσαν τότε στη Γη και εξαφανίστηκαν περίπου 400 εκατομμύρια χρόνια πριν. Η Vril άνθρωποι πίστευαν ότι αργότερα, όταν η Γη έγινε σιγά-σιγά κατοικήσιμη, ο αρχηγός  της Aldebarans προσγειώθηκε στη Μεσοποταμία και σχημάτισε την φυλή των ανθρώπων γνωστή ως  Σουμέριοι που περιγράφονται ως δίκαιοι….
Η τηλεπαθητική Μαρία Orsic διαπίστωσε επίσης ότι η γλώσσα των Σουμερίων δεν ήταν μόνο όμοια με εκείνη της  Γερμανικής αλλά ότι η γλώσσα των Γερμανών και των Σουμερίων-Aldebaranian ήταν σχεδόν πανομοιότυπη!! ( Η Aldebarans είναι αυτοί τους οποίους αποκαλούμε ως  Anunnaki ). Τα σχέδια κατασκευής και οι τεχνικές λεπτομέρειες που το μέντιουμ Μαρία Orsic έλαβε ήταν τόσο ακριβής ώστε να πραγματοποιηθεί η  πιο φανταστική ιδέα που υπήρξε ποτέ!!! Στην κατασκευή ενός “Jenseitsflugmachine», μια << ιπτάμενη μηχανή για την άλλη πλευρά και ιπτάμενο δίσκο “Vril-Odin”>>.

VRIL-ODIN ιπτάμενος δίσκος!!! ( φωτογραφία )
Το καλοκαίρι του 1922 φτιάχτηκε ο πρώτος ιπτάμενος δίσκος οπού είχε καταστροφικά αποτελέσματα. Ο δίσκος ήταν οκτώ μέτρα σε όλη την επιφάνεια, υπήρχε ένας  δεύτερος  δίσκος από κάτω του  με διάμετρο έξι μισή μέτρα, από  πάνω υπήρχε ένας τρίτος  δίσκος  διαμέτρου επτά μέτρων αλλά και κάτω. Αυτές οι τρεις δίσκοι είχαν μια τρύπα στο κέντρο, ύψους ενός μέτρου, και είχε ένα έμβολο το οποίο ήταν σαράντα δύο πόντους τοποθετημένο ψηλά. Στο κάτω μέρος, ο κεντρικός φορέας ήταν κωνικός , υπήρχε ένα εκκρεμές σύστημα που έφτανε  στην κοιλιά του σκάφους που τοποθετήθηκε για σταθεροποίηση. Στην ενεργοποιημένη κατάσταση πάνω κάτω ο δίσκος περιστρέφονταν σε αντίθετες κατευθύνσεις για να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο περιστροφής. Η απόδοση αυτού του πρώτου δίσκου που έφτιαξαν  δεν είναι γνωστή. Όμως, τα πειράματα έγιναν με αυτό το σκάφος για δύο χρόνια πριν διαλυθεί, πιθανώς τα κομμάτια του να αποθηκεύτηκαν στο Augsburg οπού φτιάχτηκαν τα θρυλικά Messerschmitt. Στα βιβλία αρκετών γερμανικών βιομηχανικών υπάρχουν εγγραφές εταιρειών υπό την κωδική ονομασία “JFM” (για Jenseitsflugmaschine) ήταν οι κύριοι σπόνσορες  για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου.

Το Vril DRIVE (επίσημα ονομάστηκε “Schumann SM-Levitator») αυτό προέκυψε από αυτό το μηχάνημα, πριν από το τέλος του 1937, το RFZ-2 ήταν έτοιμο, με κίνηση Βρίλ και ένα «μαγνητικό πεδίο που έδινε ώθηση στην μονάδα του συστήματος διεύθυνσης!!! Το 1941, κατά τη Μάχη της Βρετανίας, όταν χρησιμοποιήθηκε ως διατλαντική αναγνώριση, οι πιλότοι της RAF είχαν κάνει πολλές αναφορές για αυτά τα άγνωστα υπέρ ταχύτατα σκάφη!!  Όμως λόγω του μικρού μεγέθους του σκάφους στην ώθηση ήταν δύσκολο να ελεγχτεί, το RFZ-2 μπορούσε να κάνει μόνο στροφές των 90, 45, και 22,5 μοιρών που το καθιστούσαν ακατάλληλο ως μαχητικό αεροσκάφος και για αυτό έκανε μόνο αναγνωριστικές πτήσεις. Ωστόσο, το Η RFZ-2 υπηρέτησε ως μεγάλης ακτίνας αναγνωριστικό, το σκάφος αυτό ήταν ο πρόγονος όλων των άλλων ιπταμένων δίσκων!!! Η τελευταία γνωστή χρήση του RFZ-2,  οφείλεται σε στενότητα στο εσωτερικό του, το οποίο πυρακτωνόταν τόσο πολύ που ήταν γνωστό  ως  ”Fliegende Heisswasserflasche” ( ιπτάμενο μπουκάλι με ζεστό νερό)! Τα μηχανήματα αυτά βασίστηκαν στην  τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Μαρία Orsic όπου τις διοχέτευαν τις πληροφορίες τηλεπαθητικός από το μακρινό διάστημα!! Όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι η ωμή αλήθεια…..
Η Vril δύναμη είναι απλά η ενέργεια του Σύμπαντος όπως έλεγε η Μαρία Orsic, η ναζιστική Γερμανία έμαθε πώς να το δαμάσει και να το χρησιμοποιήσει για διαπλανητικά ταξίδια. Υπάρχουν πολλές περισσότερες πληροφορίες για τους ιπταμένους δίσκους που φτιάχτηκαν στη γη, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το βιβλίο Jan van Helsing,  << μυστικές εταιρείες και τη δύναμή τους στον 20ο αιώνα >>. Αν και είναι σπάνιο στις μέρες μας υπάρχει όμως σε φωτοκόπιες σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα των Βρίλ αλλά και διάφορα άλλα πολύ σημαντικά θέματα. Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθώ σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτά, εκτός από όσα πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι αυτά τα πράγματα ήταν και είναι σε εξέλιξη γύρω μας στα κρυφά, και πολλά ΑΤΙΑ που οι άνθρωποι βλέπουν (αλλά όχι όλα) τα έχει φτιάξει ο άνθρωπος. Δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος το αντίθετο από ότι καταθέτω εδώ γιατί τα στοιχεία είναι πραγματικά, τα αποδεικτικά στοιχεία είναι συντριπτικά και αδιαμφισβήτητα.
Ακόμα, υπάρχουν μερικά ακόμα πράγματα που αξίζει να αναφερθούν. Στις αρχές του 1943 είχε προγραμματιστεί στη ναζιστική Γερμανία η κατασκευή του Zeppelin, ένα αερόπλοιο που ήταν σε σχήμα πούρου και προοριζόταν για μητρικό σκάφος!!! Γνωστή ως << Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ >> είχε μήκος  139 μέτρων, είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρει εκτός από το προσωπικό και ιπταμένους δίσκους στο εσωτερικό του, για διαστημικές πτήσεις!!!

Τα Χριστούγεννα του 1943 η μυστική εταιρία Vril-Gesellschaft είχε μια σημαντική συνάντηση με τα μέλη της  στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Kolberg. Τα  δύο μέντιουμ Μαρία Orsic και Sigrún ήταν παρών στην συνάντηση. Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν το << Έργο Aldebaran >> . Τα μέντιουμ είχε λάβει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους  κατοικήσιμους πλανήτες γύρω από τον ήλιο Aldebaran και άρχισαν να σχεδιάζουν ένα ταξίδι για εκεί. Στις  22 Ιανουαρίου του 1944 υπήρξε μυστική συνάντηση μεταξύ του Χίτλερ, Χίμλερ, Kunkel (του Vril Society) και ο Δρ Σούμαν, έγινε για να συζητήσουν για το συγκεκριμένο ταξίδι!!!  Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο για την αποστολή του Vril-8 (Odin) μεγάλης χωρητικότητας σκαφών, << μέσω ενός διαστημικού καναλιού ή μέσω τριγωνοδιαγνωστικών πυλών >> οπού μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα από την ταχύτητα του φωτός στο Aldebaran!!!! Δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την μηχανή που θα τους έδινε αυτά τα προσόντα αν και ήξεραν τις περιοχές που υπήρχαν << οι Τριγωνοδιαγνωστικές πύλες >> σήμερα οι Αμερικανοί προσπαθούν να φτιάξουν αυτήν την μηχανή, μέχρι στιγμής δεν έχει τελειοποιηθεί.  Σύμφωνα με μελέτες  Γερμανών επιστημόνων που είχαν εργαστεί στο μυστικό αυτό μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ , μεταξύ των οποίων VIKTOR Schauberger και Wernher von Braun – και οι δύο είχαν ασχοληθεί με αυτά τα έργα και τώρα μοιράζονταν αυτό το μυστικό της τεχνολογίας με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

VRIL-8 ( φωτογραφία )
Το 1938 μια γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική έγινε με το αεροπλανοφόρο ( αεροπλανοφόρο που κουβαλούσε ένα αεροπλάνο στην πλώρη του και ένα δεύτερο στην πρύμνη του πάνω σε ειδικές ράγες από οπού και φεύγανε ) Schwabenland (Σουηβία). 600.000 χλμ. στην ελεύθερη από πάγους, περιοχή με λίμνες και βουνά, δηλώθηκαν γερμανικό έδαφος και δόθηκε η ονομασία  NEUSCHWABENLAND (Νέα Σουηβία). Ολόκληροι στόλοι υποβρυχίων του τύπου ΧΧΙ κατευθύνθηκε αργότερα προς την Neuschwabenland ( Νέα Σουηβία!!! ).
Η κατασκευή  του Neu Schwabenland ήταν υψηλής τεχνολογίας U-Boot, Τύπος XXVI ήταν φτιαγμένο για ανοιχτές θάλασσες, ήταν ένα υποβρύχιο  που κινείται από το σύστημα πρόωσης Walter!!! Είχαν πλήρωμα  3 αξιωματικούς  και 30 άνδρες, με δέκα σωλήνες τορπιλών,4 με τους τοξοειδές τορπιλοσωλήνες  και 6 σε ένα λεγόμενο όργανο Schnee, δεν υπήρχαν όπλα στο κατάστρωμα.


100 συμβάσεις είχαν αρχικά ανατεθεί στην Blohm + Voss στο Αμβούργο  (U-4501 μέσω του U-4600), τα τμήματα ήταν υπό κατασκευή για το U-4501 μέσω του U-4504, όταν τελείωσε ο πόλεμος οι άλλες συμβάσεις ακυρώθηκαν…..
Σήμερα, περίπου εκατό γερμανικά υποβρύχια  εξακολουθούν να αγνοούνται, μερικά είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Walter ( ειδικό αναπνευστικό σύστημα που έδινε οξυγόνο στο υποβρύχιο ), μια συσκευή που τους επέτρεψε να μείνουν βυθισμένοι για αρκετές εβδομάδες, και μπορεί να υποτεθεί ότι κατέφυγαν στην Neuschwabenland με τους  αποσυναρμολογημένους ιπταμένους  δίσκους η τουλάχιστον, τα σχέδια κατασκευή τους!!

Έχει γίνει δεκτό από τους ερευνητές του θέματος ότι από τις δοκιμαστικές πτήσεις είχαν μεγάλη επιτυχία, έτσι κάποιους από τους  ιπτάμενους δίσκους έχουν πετάξει κατευθείαν εκεί στο τέλος του πολέμου!! Ίσως μερικοί από εσάς να σκεφτούν οι υποθέσεις αυτές να είναι λίγο για να είναι παράλογες, αλλά υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι μπορεί κάλλιστα να έχει συμβεί έτσι ακριβώς όπως τα λέω εγώ και άλλοι ερευνητές, δεν έχει βγει κάνεις να πει το αντίθετο.
Υπάρχει ένα ερώτημα, αν δεν είναι έτσι όπως τα λέω, γιατί το 1947 ο Admiral Ε. Byrd ηγήθηκε σε μια εισβολή της Ανταρκτικής, γιατί είχε 4.000 στρατιώτες μαζί του ειδικά εκπαιδευμένους; Γιατί είχε μαζί του ένα  πλήρως εξοπλισμένο αεροπλανοφόρο και ένα σύστημα παροχής σε λειτουργία στην εντολή του, αν επρόκειτο για απλή αποστολή; Του είχε δοθεί οκτώ μήνες για την άσκηση, αλλά έπρεπε να σταματήσει μετά από οκτώ εβδομάδες από μεγάλες απώλειες των μαχητικών αεροπλάνων οπού είναι απόρρητες ακόμη μέχρι και  σήμερα για το τις προκάλεσε!!!! Τι είχε συμβεί;  Αργότερα Ναύαρχος Byrd μίλησε στους δημοσιογράφους:
<< Είναι η πικρή πραγματικότητα ότι στην περίπτωση ενός νέου πολέμου, πρέπει να περιμένουμε επιθέσεις με αεροπλάνα που θα μπορούσαν να πετάξουν από πόλο σε  πόλο >>.


Jan Van Helsing μας λέει ότι ο Norbert-Jürgen Ratthofer γράφει για την τύχη των εξελίξεων των Haunebu στο βιβλίο του Zeitmaschinen (μηχανές του χρόνου). Η Haunebu Ι, ΙΙ και ΙΙΙ αλλά και την Vril I έχουν  εξαφανιστεί μετά τον Μάιο του 1945. Είναι πολύ ενδιαφέρον να σημειωθεί στο πλαίσιο αυτό, ότι μετά την δέκατη ένατη δοκιμαστική πτήση του το γερμανικό Haunebu III λέγεται ότι απογειώθηκε στις 21 Απριλίου 1945, από την περιοχή Neuschwabenland, το οποίο και θεωρούσαν  επίσημα γερμανικό έδαφος στην ανατολική Ανταρκτική, για μια αποστολή στον Άρη, για την οποία δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο γνωστό.
Ένα χρόνο αργότερα, το 1946 έγιναν  πολλές εμφανίσεις τελείως ξαφνικά  στη Σκανδιναβία, ένα σμήνος από λαμπερά αντικείμενα άγνωστης προέλευσης, σίγουρα τεχνητής  προέλευσης, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή μεταξύ των Συμμάχων σε Ανατολή και Δύση!!! Μετά από ένα χρόνο αργότερα, το 1947, αλλά και στην δεκαετία του πενήντα, ένας αυξανόμενος αριθμός λαμπερών  άγνωστων ιπτάμενων αντικείμενων έκανε και πάλι την εμφάνιση του από το πουθενά, χωρίς αμφιβολία κατευθυνόμενα από νοήμονα όντα, ως επί το πλείστον οι δίσκοι ήταν σε σχήμα καμπάνας, μερικές φορές με μορφή πούρου,  εμφανίστηκαν πάνω από Βόρεια Αμερική …!!

Σύμφωνα με την μυστική εταιρία Θούλη, αλλά και πολλούς  άλλους ανεξάρτητους ερευνητές, σε έναν άλλο ιπτάμενο δίσκο το 1945 βρισκόταν ο Χίτλερ και Μαρία Orsic επί του πλοίου. Αυτό το σκάφος κατευθυνόταν όχι για τον Άρη, αλλά για το πλανήτη Aldebaran!!!! Ξέρουμε και είναι γεγονός ότι η Μαρία Orsic “εξαφανίστηκε” από το “πρόσωπο της Γης”, και όταν λέω εξαφανίστηκε το εννοώ με όλη την κυριολεξία της λέξης.
Το 1945, πολλοί είναι οι ερευνητές που λένε ότι στην πραγματικότητα πήγε στο Aldebaran, επίσης λένε το ίδιο πράγμα για τον Χίτλερ. Ίσως στο μέλλον μπορέσει να αποδείξει το που πραγματικά πήγε, ένα είναι σίγουρο για την Orsic, ότι δεν είναι νεκρή, γιατί μέχρι και σήμερα καταζητείται από τους συμμάχους…………..






Οδηγίες το πώς να φτιάξουμε τους ιπταμένους δίσκους Βρίλ εν μέρει προήλθε από την << ILAT-LITUM >> πλάκες που βρέθηκαν στην Ανταρκτική το 1939, εκτός από τις πλάκες αυτές που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαριστεί το αν τις βρήκαν ή τους τις δώσανε, υπήρξε και βοήθεια μέσω των διάμεσων ( μέντιουμ ) οπού και λάμβαναν τηλεπαθητικές οδηγίες  από το Σύστημα Aldebaran , συγκεκριμένα από τους  Anunnaki!!!

Θα μπορούσαμε να πούμε για την κατασκευή Vril-Odin αρχικά προήλθε από ένα μίγμα εξωγήινη τεχνολογίας αλλά το Vril-Odin φτιάχτηκε από τον άνθρωπο, από την ίδια την Μαρία Οrsic, αλλά και από τις οδηγίες χρήσης του ILAT-LITUΜ!!! Σύμφωνα με τον Herbert G. Dorsey, εκτός από την κατασκευή των σχεδίων του Vril-Gesellschaft είχαν συλλέξει και κάποια στοιχειά σχεδίων από έναν ιπτάμενο δίσκο  που είχε συντριβεί στο Μέλανα Δρυμό το 1936, το οποίο αποδείχθηκε μια μεγάλη βοήθεια στους Γερμανούς!! Βεβαία για όλα αυτά που γραφώ δεν υπάρχει σήμερα κανένας αυτόπτης μάρτυρας να τα αποδείξει…… Είναι δυνατόν η Vril Power ( Βρίλ δύναμη ) να είναι σε θέση να “λυγίσει το χρόνο” ταξιδεύοντας  μέσα από μια τρισδιάστατη σκουληκότρυπα; Ό  Van Helsing έλεγε ότι έτσι θα έφερναν πίσω αλλά και θα πήγαιναν επιβάτες στην ίδια ηλικία (ή ακόμα  μικρότερους ) από όταν κάποιος άφηνε την γη και έκανε ένα τέτοιο συγκεκριμένο ταξίδι;

Το θέμα είναι τεράστιο όπως σας είπα από την αρχή και πρέπει να το προσεγγίσουμε λεπτομερώς για εσάς που περιμένατε οι Βρίλ να είναι κάποια ιδιαίτερη φυλή όπως βλέπετε δυστυχώς δεν είναι έτσι, μην απογοητεύεστε όμως στην συνέχεια των άρθρων part3, part4…….. θα καταγραφούν κάποιες ιδιαίτερες φυλές που ήρθαν σε επαφή οι ναζί αλλά και μετέπειτα οι Αμερικανοί πιστεύοντας ότι ήταν η φυλή που ήρθε σε επαφή ο Χίτλερ!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.
Υ.Γ. Για τα μέντιουμ που χρησιμοποίησαν οι ναζί δεν τελείωσα τις αναφορές μου, η Μαρία Orsic είναι μια μορφή που θα την αναλύσουμε πιο κάτω, αυτό το άρθρο ήταν περιληπτικό στα επόμενα θα υπάρξουν λεπτομερείς καταγραφές…….
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι δεν πάει να πει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει!!
Διαβάστε περισσότερα » »