Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ελβετία και Ελλάδα διερευνούν δυνατότητες συμφωνίας για φορολόγηση καταθέσεων


Οι ελβετικές αρχές θα συναντήσουν μία ελληνική αντιπροσωπεία την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να εξετάσουν τη πιθανότητα μιας συμφωνίας με στόχο την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων της υπερχρεωμένης Ελλάδας, δήλωσαν Ελβετοί αξιωματούχοι.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας τόνισε πως... πρόκειται για προκαταρκτικές συνομιλίες που δεν έχουν ακόμη φθάσει στο στάδιο των επίσημων διαπραγματεύσεων.

Ο Mario Tuor δήλωσε στο Associated Press σήμερα πως οι πρόσφατες συμφωνίες της Ελβετίας με τις Γερμανία και Βρετανία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση μιας συμφωνίας με την Ελλάδα.

Οι συμφωνίες αυτές προβλέπουν την παρακράτηση ενός τέλους στα χρήματα που καταθέτουν σε ελβετικές τράπεζες Γερμανοί και Βρετανοί φορολογούμενοι.

Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να ανακτήσει χρήματα πλούσιων Ελλήνων που διέφυγαν στο εξωτερικό προκειμένου να αποφύγουν τη φορολόγηση τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καλάς, οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΩΝ 620.000.000

Ο ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ
ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Αφού δεν το γράφει κανένας θα το γράψουμε εμείς. Είναι το πρώτο όνομα στην λίστα μεγαλοοφειλετών που απέκρυψε ο Βενιζέλος από τους δημοσιογράφους και όχι μόνο. Ο γνωστός μεγαλο-ξενοδοχός Δασκαλαντωνάκης, πεθερός του Ν. Σηφουνάκη και κολλητός του Θ. Πάγκαλου...
φιγουράρει πρώτος-πρώτος στην λίστα των φυσικών προσώπων για οφειλές προς το Δημόσιο. Χρωστάει μόνο... 650 εκ. ευρώ!!!
http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_4127.htm
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε ποιος δώρισε στην ΕΛ.ΑΣ. το ένα από τα φορτηγά που κουβαλάνε το σιδερένιο φράχτη στη Βουλή

Και εκεί που λέγαμε πως δεν υπάρχουν πια εθνικοί ευεργέτες διαψευστήκαμε οικτρά σήμερα το μεσημέρι.Βέβαια μη φανταστείτε πως ανακαλύψαμε καμία δωρεά για νοσοκομείο,γηροκομείο,ορφανοτροφείο ή άλλο ευαγές ίδρυμα.Οχι,όχι τέτοια ταπεινή προσφορά.

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι αυτό που δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία το ένα από τα δύο φορτηγά που μεταφέρουν τα τρέιλερ με το σιδερένιο φράχτη,ο οποίος τοποθετείται κάθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας για να προστατεύει τους εθνοπατέρες μας από τον εχθρό λαό!


Δείτε τη σχετική πινακίδα στο πίσω δεξιό μέρος της καρότσας του υπ’  αριθμόν ΕΑ 24620 φορτηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (κάντε μεγέθυνση στις εικόνες και δείτε το ιδίοις όμμασι).


Πάνω στο σιδερένιο φράχτη δεν υπάρχει καμία πινακίδα,δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως κι αυτός είναι δωρεά του συγκεκριμένου ιδρύματος.
Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας,όπως αναφέρει το ίδιο,(που κολλάει η δωρεά του φορτηγού στην Αστυνομία;)  και πουθενά δεν αναγράφεται στη σελίδα των δωρεοδόχων του η ΕΛ.ΑΣ. ή το υπουργείο Προπ-Πο. Γιατί άραγε;
Διαβάστε περισσότερα » »

Λαυρεντιάδης- Γεννηματάς-Παπανδρέου-Μητσοτάκης, Το τετράγωνο.. του ..κύκλου.

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ και ευχαριστώ τον ανώνυμο φίλο, που μου έστειλε το παρακάτω αποκαλυπτικό σκανδαλώδες υλικό... Τις τελευταίες μέρες, το σκάνδαλο της Τράπεζας PROTON και το όνομα του εξαφανισμένου Τραπεζίτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, "παίζει" ...πολύ.

Δείτε υλικό, προσέξτε ημερομηνίες, "καμαρώστε" πρόσωπα του Τραπεζικού χώρου και του στενού (πιο στενό δεν γίνεται... που έλεγε και η Βουγιουκλάκη στην ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο") συγγενικού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, (Παναγιώτης Γεννηματάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Νίκος Παπανδρέου) και θα αντιληφθείτε ποιοί βρίσκονται πίσω από τα σκάνδαλα και ποιοί μας διοικούν..

Μόνιμο και αιώνιο ΘΥΜΑ, ο Ελληνικός λαός, που στις πλάτες του, οι απατεώνες της πολιτικής σκηνής και όχι μόνο, παίζουν τα πιο βρώμικα παιχνίδια, ενώ έχουν το ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ να μιλούν περί..."ηθικής".

Δηλώσεις στο Mega στις 18-03-2010, του επίτιμου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και προέδρου της Omega Bank μαζί με τον Λαυρεντιαδη και τον αδελφό του Γιωργάκη, κ. Παναγιώτη Γεννηματά. Έντονη αντιπαράθεση, απαξίωση και στο τέλος... "συμφωνία" με τον κ. Νίκο Μπογιόπουλο. Ότι πρέπει να υπάρξει κατεδάφιση του κράτους, διότι έχουμε σάπιες ηγεσίες ανίκανες και δωσίλογες.

Δείτε το βίντεο εδώ στην πηγη

O πεθερός του Βενιζέλου μαζί με τον Λαυρεντιαδη στο Δ.Σ της « Γέφυρας» της Proton… Omega bank

Αυτός είναι ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ…. Λαυρεντιάδης

http://ixnos1.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Νεκρός ο Καντάφι

Τρεις μήνες μετά την κατάληψη της Τρίπολης, στρατεύματα της μεταβατικής ηγεσίας της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός, λόγω των πολλαπλών τραυμάτων που έφερε στα πόδια, μετά την επίθεση νατοϊκών δυνάμεων σε κομβόι.

Παράλληλα, οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι έλαβαν τον πλήρη έλεγχο της Σύρτης, γενέτειρας του συνταγματάρχη.

Αρχικά ο βρετανικός Guardian και το BBC ανέφερε ότι ο Καντάφι αιχμαλωτίστηκε στη Σύρτη και συνελήφθη. Σύμφωνα με το Reuters, o αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Αμπντέλ Μαζίντ, δήλωσε ότι ο Καντάφι έχει πιαστεί αιχμάλωτος και φέρει σοβαρά τραύματα και στα δύο πόδια. Στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει τη Σύρτη, νατοϊκά πυρά έπληξαν κονβόι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψή του. Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τον πρώην ηγέτη «έχει παραλάβει ασθενοφόρο».


(Η πρώτη φωτογραφία με τον Καντάφι νεκρό)

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε τις δηλώσεις έτερου αξιωματούχου του λιβυκού ΕΜΣ, του Μοχάμεντ Λέιτχ, ο οποίος ανέφερε ότι ο Καντάφι συνελήφθη στη Σύρτη και «είναι σοβαρά τραυματισμένος», αλλά «ακόμη αναπνέει».






(Μέχρι στιγμής το ΝΑΤΟ και το Στέιτ Ντεπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνουν τον θάνατο)

Άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ύψωσαν τη νέα εθνική σημαία σε οχυρό των κανταφικών δυνάμεων που καταλήφθηκε στο κέντρο της Σύρτης και καταδιώκουν από κτήριο σε κτήριο μαχητές που επιχειρούν να διαφύγουν.

Η κατάληψη της Σύρτης είναι η καθοριστική στιγμή του πολέμου στη Λιβύη. Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει δηλώσει ότι μετά την πτώση της γενέτειρας του Καντάφι θα ανακηρυχθεί η «απελευθέρωση» της Λιβύης και νέα κυβέρνηση θα συγκροτηθεί εντός ενός μήνα.

«Η Σύρτη απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν πια δυνάμεις του Καντάφι. Τώρα καταδιώκουμε τους μαχητές του, που επιχειρούν να διαφύγουν» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο στρατηγός Γιουνούς αλ Αμπντάλι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο ανατολικό μισό της πόλης. 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ>

Ο βιαστής υπουργός, το gay σύμπλεγμα και μια συνέντευξη Χριστοφοράκου!



“Ναι, με βίασε ο σημερινός υπουργός όταν ήμουνα φοιτήτρια. Τον κατήγγειλα στην Αστυνομία αλλά στη συνέχεια άρχισε να εκβιάζει τους δικούς μου και αναγκάστηκα να αποσύρω τη μήνυση. Ο τύπος είναι πιο χυδαίος και πιο εμετικός από τον Ντομινίκ Στρος Καν!...»

Αυτά εξομολογείται μπροστά στη δημοσιογραφική κάμερα μεγάλου γερμανικού καναλιού Ελληνίδα που ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Η γυναίκα περιγράφει την εμπειρία της από τις σπουδές της σε πόλη της βόρειας Ελλάδας και τα τραυματικά βιώματά της από σημερινό στέλεχος της κυβέρνησης Παπανδρέου!

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ υπάρχει και ρεπορτάζ αφιερωμένο στο gay σύμπλεγμα της κυβέρνησης. Δύο ρεπόρτερ του καναλιού ταξίδεψαν ως τις ΗΠΑ και συνομίλησαν με τους γείτονες του ερωτευμένου ζευγαριού που απολάμβανε τη θέα του Μανχάταν από το  κουκλίστικο  loft, όταν ολοκλήρωναν τις ερωτικές τους συνευρέσεις.

Οι δυο τους τώρα είναι στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου αναφέρει το ντοκιμαντέρ στο οποίο υπάρχει μια ακόμη έκπληξη: Συνέντευξη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος σύμφωνα με την δημοσιογραφική έρευνα παρέδωσε στις γερμανικές Αρχές 2500 σελίδες με στοιχεία για τα λαδώματα Ελλήνων πολιτικών-με ονόματα, διευθύνσεις και λογαριασμούς.

Το ντοκιμαντέρ ερευνά στη συνέχεια και μια σειρά σκανδάλων που συγκλόνισαν την Ελλάδα της μεταπολίτευσης σε μια προσπάθεια να περιγράψει πως η χώρα μας οδηγήθηκε στη χρεοκοπία.

Η δημοσιογραφική έρευνα έχει τον τίτλο: Eλλάδα-Τα ένοχα μυστικά της εξουσίας. Sex, τρομοκρατία και διαφθορά.

kourdistoportocali
Διαβάστε περισσότερα » »

Το υπεραεροσκάφος

Ενα αεροσκάφος με «υδάτινα» φτερά επινόησε ο σχεδιαστής Γουίλιαμ Μπλακ. Ο λόγος για το Lockheed Stratoliner, το οποίο, σύμφωνα με τον οραματιστή του...
θα πετάει με τη βοήθεια ενός κινητήρα υδρογόνου προς οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και μάλιστα χωρίς καμία στάση.Μιμούμενο τα πουλιά, τo μοντέρνο οικολογικό αεροσκάφος διαθέτει ιδιαίτερη αεροδυναμική χάρη στα μακριά φτερά του, τα οποία θα του επιτρέπουν να πραγματοποιεί πτήσεις σε μεγάλα ύψη που ξεπερνούν εκείνα της πολιτικής αεροπορίας. «Τα υπερμεγέθη φτερά δίνουν ιδιαίτερη ώθηση στο αεροσκάφος, επιτρέποντας την πραγματοποίηση πτήσεων σε πολύ μεγάλα ύψη» εξηγεί ο κ. Μπλακ.Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του, πίσω από τη δυναμική παρουσία του αεροσκάφους στους αιθέρες κρύβονται τέσσερις πανίσχυροι κρυογονικοί κινητήρες υδρογόνου διπλής ροής, οι οποίοι θα εκτοξεύουν το Stratoliner στα ύψη εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια και καύσιμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Eργασίες στα Τέμπη

Από την πρώτη Νοεμβρίου έως και τις 5 Δεκεμβρίου θα διακόπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης.
Οι εργασίες θα διεξαχθούν στο σημείο που σημειώθηκε η κατολίσθηση η οποία έκοψε την Ελλάδα στα δύο και στοίχισε τη ζωή σε ένα άνθρωπο το Δεκέμβριο του 2009.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνεται τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Στις 1, 3, 7, 9 και 11 Νοεμβρίου, για δύο ώρες, από τις 06:00 έως τις 08:00.

Από 14 Νοεμβρίου στις 06:00 έως 25 Νοεμβρίου στις 20:00, συνολικά 12 ημέρες.

Από 26 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου, δύο μόνο ημέρες και για δύο μόνο ώρες, από τις 06:00 έως τις 08:00 (οι ακριβείς ημερομηνίες θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των εργασιών και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω).

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι οδηγοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» στο τηλέφωνο 2410 741440 καθώς και στην ιστοσελίδα
www.aegeanmotorway.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βάσω Παπανδρέου:δεν συμφωνώ αλλά ψηφίζω για τελευταία φορά.

Πριν λίγο, κατά την ομιλία της στην βουλή η Βάσω Παπανδρέου,αφού τα "έχωσε"  στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική και αφού δήλωσε πως είχε αποφασίσει να μην ψηφίσει το άρθρο 37 , δήλωσε όμως πως μετά από συζήτηση που ειχε με τον πρωθυπουργό,αποφάσισε για τελευταία φορά να πάει κόντρα στη συνήδεισή της και να ψηφίσει τελικά το άρθρο 37.
Διαβάστε περισσότερα » »

Προς εκμετάλευση και τα υπόλοιπα Ελληνικά κοιτάσματα χρυσού

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το πλαίσιο της προκήρυξης τριών Διεθνών Πλειοδοτικών Διαγωνισμών για την αξιοποίηση.
Δημόσιων Μεταλλευτικών Χώρων, στους οποίους έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα Χρυσού, Χαλκού, Μολύβδου, Ψευδαργύρου, Αργύρου, Αντιμονίτη, καθώς και άλλων Μετάλλων.
Οι τρεις Δημόσιοι Μεταλλευτικοί Χώροι βρίσκονται στο Καλλυντήρι του Νομού Ροδόπης και στο Γερακάρι Βάθης και το Πολύκαστρο - Σκρα του Νομού Κιλκίς. Η συνολική αξία των εκτιμώμενων απολήψιμων κοιτασμάτων ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία των δυναμικών αποθεμάτων φτάνει στα 10 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

VΙDEO: Ο μόνος τρόπος να «πέσει»‘ η Βουλή!

Ένα εξαιρετικά σατυρικό βίντεο δημιούργησε ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών, πραγματοποιώντας μια πολύ έξυπνη παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού στα κινητά τηλέφωνα «Angry Birds».
Ο τίτλος του παιχνιδιού ονομάζεται «Agry Greeks» και ήδη έχει διαδοθεί ευρέως στο διαδίκτυο. Τέσσερις χαρακτηριστικές φιγούρες της....
ελληνικής κοινωνίας, ένας συνταξιούχος, ένας φίλαθλος του Ηρακλή, ένας ταξιτζής και ένας νεολαίος, προσπαθούν εξοργισμένοι από την κοινωνική κατάσταση να «ρίξουν’ τη Βουλή. Όμως, μερικές φορές η λύση έρχεται κυριολεκτικά από τον ουρανό…


Αξίζει να το δείτε μια μέρα σαν τη σημερινή…



prionokordela
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΥΠ : Oι Αμερικανοί (''απείλησαν'' )την ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου

Ο Δντης των Επικαίρων κ. Τρίψας  στο κεντρικό δελτίο του ΚΟΝΤΡΑ και στον Τέρενς Κουίκ είπε ότι στο περιοδικό Επίκαιρα και στο τεύχος που κυκλοφορεί ..αναφέρθηκε σε Άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ ότι το Αμερικάνικο προξενείο της Θεσσαλονίκης ''συμβούλευσε; ''την ηρωική δασκάλα του Μέγα Δέρειο να αποφεύγει κατά την εκπαίδευση των παιδιών  θέματα που έχουν σχέση με την μειονότητα !! και να μην κάνει Εθνική πολιτική !

Να θυμίσουμε εδώ ότι η ίδια η Χαρά Νικοπούλου είχε αναφέρει οτι κατά την διάρκεια της τελετής βράβευσης της  στην Ακαδημία Αθηνών η τότε γενική γραμματέας και φίλη της Υπουργού Παιδείας κ. Δραγώνα είχε (‘’απειλήσει ')'την κ. Νικολοπούλου με τα ίδια ακριβώς λόγια... ΤΥΧΑΙΟ ;

Ανέφερε επίσης ότι στο ίδιο έγγραφο γίνεται λόγος για ισλαμικές οργανώσεις που ελέγχονται από τους Αμερικανούς για να δημιουργήσουν θέμα ανθρωπίνων θεμάτων  !!!
ΑΠΑΙΧΤΑ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ  ΣΗΜΕΡΑ !

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Άλλη μια περίεργη απόφαση του Γ. Παπακωνσταντίνου

Σε νέο…χτύπημα ετοιμάζεται να προχωρήσει ο ανεκδιήγητος Γ. Παπακωνσταντίνου αυτή τη φορά βάλλοντας κατά της εγχώριας παραγωγής τσιμέντου και ιστορικών ελληνικών εταιρειών.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο υπουργός ΠΕΚΑ, προφανώς συνεχίζοντας την αποτελεσματική θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, προτίθεται να καταθέσει υπουργική απόφαση που θα ανοίγει διάπλατα την πόρτα στις παράνομες εισαγωγές τσιμέντου.

Σύμφωνα με το ν. 4014/2011 για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων (ΦΕΚ 21/9/2011) οι δραστηριότητες των επιχειρήσεων χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες την Α και τη Β ανάλογα με το αν επιφέρουν "σημαντικές επιπτώσεις" ή "τοπικές μη σημαντικές επιπτώσεις" .

Η κατηγορία Α χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες στις "πολύ σημαντικές" και στις απλά "σημαντικές" περιπτώσεις. Οσο πιο υψηλή η κατηγορία τόσο πιο αυστηρή η νομοθεσία και η διαδικασία αδειοδότησης.

Η κατανομή των επιχειρήσεων στις κατηγορίες γίνεται σύμφωνα με το νόμο με βάση κάποια συγκεκριμένα κριτήρια (που καθορίζονται με την Υπουργική Απόφαση) που αναμένεται.

Στην εν λόγω κατηγορία ο Γ. Παπακωνσταντίνου θέτει ως όριο για να ενταχθούν στην κατηγορία Α2 τα κέντρα διανομής τσιμέντου, που διαθέτουν παραγωγική δυναμικότητα μεγαλύτερη των 300 τόνων ημερησίως. Επειδή κανένα κέντρο διανομής ΔΕΝ διαθέτει τέτοια δυναμικότητα- πολύ περισσότερο εν μέσω της κρίσης- αυτομάτως όλα τα κέντρα διανομής υπάγονται στην ΄΄χαμηλή΄΄ κατηγορία αδειοδότησης.

Μεθόδευση, που προκαλεί ήδη την έντονη αντίδραση των τσιμεντοβιομηχανιών που θεωρούν ότι μέσω της ρύθμισης ανοίγεται …κερκόπορτα σε όσους σχεδιάζουν να εισάγουν και να διανείμουν παράνομα τσιμέντο, αφού λόγω της χαλαρής αδειοδοτικής διαδικασίας πολλοί θα μπορούν να λειτουργήσουν κέντρα εισαγωγής- διανομής.

Τα περιστατικά κυρίως στην Κρήτη (με παράνομη εισαγωγή τσιμέντου χαμηλής ποιότητας από την Τουρκία) και δευτερευόντως στην Λάρισα θεωρούνται ενδεικτικά του πως προοιωνίζεται να λειτουργήσει ο κλάδος εάν περάσει η ρύθμιση Παπακωνσταντίνου.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός γιατί επιμένει σε μία απόφαση, που θίγει πρώτα την εθνική οικονομία, εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους έλληνες καταναλωτές και συν τοις άλλοις βλάπτει το ίδιο το περιβάλλον.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

Το περιστατικό έγινε χθες (Τετάρτη) το πρωί όταν ο διευθυντής, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, είδε μαθητές να
καίνε θρανία στο προαύλιο και πήγε να τους μιλήσει.  
Ο δράστης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου (με παρελθόν, σύμφωνα με τους καθηγητές, κακής συμπεριφοράς) του έριξε κουτουλιά στο πρόσωπο. Του έσπασε τα γυαλιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και λίγο αργότερα στο νοσοκομείο του έγιναν τρία ράμματα. Για το περιστατικό αναμένεται να εκδώσει το μεσημέρι ανακοίνωση και η ΕΛΜΕ.
Το σχολείο πάντως άνοιξε σήμερα και λειτούργησε. Το μεσημέρι συνεδριάζει ο σύλλογος διδασκόντων εξετάζοντας τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες αλλά και την τιμωρία στο μαθητή.



Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αστυνομικό με πολιτικά [βίντεο] Δείτε το είναι για γέλια τα παιδιά !!!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αστυνομικό με πολιτικά [βίντεο]Δείτε το αποκλειστικό βίντεο και… απολαύστε σκηνές απείρου κάλλους. Διμοιρία των ΜΑΤ επιτέθηκε σε αστυνομικό με πολιτικά. Εκείνος, έξαλλος, πήγε να ζητήσει το λόγο από τον επικεφαλής τους. Μαζί του και οι δικοί του άνθρωποι που διαμαρτύρονταν στο πλευρό του. Ο επικεφαλής των ΜΑΤ, μόλις συνειδητοποίησε τι συνέβη, ζήτησε συγνώμη και στη συνέχεια άρχισε τα… μπινελίκα στους άνδρες του! Αυτά τα «υπέροχα» στο περιθώριο της μεγάλης διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας


Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΣ

Και τώρα την πούτσισες. Στεγνά!
Είχαμε μάθει σε όλες τις πετυχημένες απεργίες, να λέμε ότι «νέκρωσε η Ελλάδα». Στην πιο επιτυχημένη απεργία μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα αναστήθηκε. Βγήκε στους δρόμους και ανέπνευσε. Μία Ενωμένη Ελλάδα, σε όλους τους δρόμους. Ούτε με νοιάζει αν μας μέτρησαν σωστά, κι αν ήμασταν 100.000 ή 500.000. Το θέμα είναι ότι κι αυτοί που δεν ήταν στις συγκεντρώσεις, ήταν εκεί. Και αύριο θα είναι σίγουρα, έτσι ώστε να μην έχει αρχή και τέλος καμιά πορεία.
Επιτέλους, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργάτες της ΔΕΗ και στελέχη ελληνικών εταιρειών, συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ και του ΙΚΑ κατάλαβαν ποιος είναι ο κοινός εχθρός και τον έδειξαν.
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να αποκτήσουν άλλοθι για τα εγκλήματα εναντίον του ελληνικού λαού, που μέχρι τώρα έχουν διαπράξει.
Έχουν την ευκαιρία να συνταχθούν με τη Δημοκρατία και να δείξουν ότι έστω και την ύστατη στιγμή θυμήθηκαν ποιον έχουν χρέος να εκπροσωπούν και να υπερασπίζονται. Δε μιλάμε για συγχωροχάρτι. Μιλάμε όμως για ελάφρυνση της θέσης τους στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Την Τετάρτη, ο ελληνικός λαός δεν στάθηκε έξω από τη Βουλή να μουντζώσει συμβολικά, πρόσωπα και αποφάσεις. Την Τετάρτη οι Έλληνες πήγαν στο κοινοβούλιο και κατέθεσαν αίτημα επιστροφής της Ελλάδας στους πολίτες της.
Δεν ήταν μια διαμαρτυρία εναντίον κάποιου κυβερνητικού μέτρου. Ήταν μια δήλωση απέχθειας απέναντι στο καθεστώς, στην οικονομοκρατία της Ευρώπης, στις δυνάμεις κατοχής του ΔΝΤ.
Δεν ξέρω ποιοι πέταξαν τις μολότοφ κι αν ήταν παρακρατικοί, αναρχικοί, «γνωστοί – άγνωστοι». Ξέρω ότι αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά σε όσα θα γίνουν από δω και πέρα έτσι και τεθεί σε ισχύ το πολυνομοσχέδιο, έτσι και συνεχιστεί το Μνημόνιο, έτσι και αποφασίσει να πάει ο Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής ως εκπρόσωπος μιας χώρας που δεν τον αναγνωρίζει πλέον ούτε ως πολίτη της.
Οι υπουργοί αυτού του καθεστώτος είναι βουτηγμένοι μέχρι τα μαλλιά στα σκατά. Το ξέρουν και πλέον δε μπορούν να κάνουν πίσω. Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μπορεί ακόμη να μετανοήσει και να ζητήσει συγγνώμη. Να κερδίσει τον παράδεισο, δηλαδή να μπορεί να ζήσει ανάμεσά μας.
Αν την Πέμπτη καταφέρει να χάσει αυτή την ευκαιρία, τότε θα ξέρει ότι απέναντί της θα έχει 11 εκ. εχθρούς. Όχι αντίπαλους, όχι ανθρώπους που διαφωνούν με την πολιτική τους, αλλά εχθρούς με όλη τη σημασία της λέξης.
Αν ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που οδηγεί οριστικά τους Έλληνες στην εξαθλίωση και τη μετανάστευση, τότε θα καταγραφούν ως οι χειρότεροι προδότες. Θα έχουν θέση χειρότερη από εκείνη των ναζί κατακτητών. Επειδή ακόμη και οι κατακτητές, μας έδωσαν το δικαίωμα να πολεμήσουμε για την ελευθερία μας.
Αυτοί οι βουλευτές, θα μας το έχουν στερήσει αυτό το δικαίωμα. Θα μας έχουν εγκλωβίσει σε μία οργανωμένη εξαπάτηση, σε ένα οργανωμένο έγκλημα κατά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας μας.
Την Τετάρτη επιδόθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η λαϊκή απαίτηση να αποχωρήσουν ησύχως από τις ζωές μας. Ως καλοί άνθρωποι που είμαστε, λειτουργήσαμε τελευταία φορά εξωδικαστικά και δώσαμε το περιθώριο να ενημερωθούν για τις προθέσεις μας, να το σκεφτούν και να αποφασίσουν.
Αν ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, αποφασίζουν αυτομάτως να χαρακτηριστούν ως ανεπιθύμητοι στη χώρα. Να τεθούν στη διάθεση των απελπισμένων θυμάτων τους. Να οδηγηθούν γουλί στο Γουδί ή στο αεροδρόμιο για να αποχωρήσουν δια παντός από την Ελλάδα.
Την Τετάρτη δείξαμε ότι δε θέλουμε να φεύγουμε μετανάστες. Ότι μετανάστες θα κάνουμε αυτούς που θέλουν να θάψουν ζωντανά τα παιδιά μας. Δεν τίθεται θέμα να απευθυνθούμε στην ευαισθησία των βουλευτών.
Αυτά τελείωσαν με την ψήφιση του Μνημονίου. Την Τετάρτη υπήρξε η τελευταία προειδοποίηση. Από τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά και από όλους μαζί. Ενωμένους. Μας μίλησαν για μονόδρομο. Ήρθε η ώρα να τους δείξουμε το δικό μας μονόδρομο.
Μας μίλησαν για διλλήματα. Τους δείχνουμε το δικό τους δίλλημα. Την Πέμπτη δεν θα ψηφίσουν για το πολυνομοσχέδιο. Την Πέμπτη έχουν να επιλέξουν αν θα είναι μαζί μας ή απέναντί μας. Πάντα έρχεται η ώρα για εκείνο το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι». Δεν είναι παρά πέντε. Είναι ακριβώς! Ακούμε…
Διαβάστε περισσότερα » »

Προθεσμία 40 ημερών για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων

Χρονικό περιθώριο 40 ημερών θα έχουν οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων το οποίο έχει ενσωματωθεί στον λογαριασμό της Δ.Ε.Η., σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα εκδίδεται απόφαση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από την έκδοση της οποίας οι φορολογούμενοι έχουν διορία άλλες 20 ημέρες προκειμένου να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος.


Εφόσον το τελευταίο εξοφληθεί τότε ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει στη ΔΕΗ ή σε εναλλακτικό πάροδο τη σχετική βεβαίωση από τη ΔΟΥ προκειμένου να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Όσον αφορά στους φορολογούμενους που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων, καλούνται να το πληρώσουν κανονικά και στη συνέχεια με μία σειρά δικαιολογητικών, τα οποία θα προσκομίζουν κάθε φορά που θα έρχεται ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η., θα λαμβάνουν επιστροφή χρημάτων.

Αυτοί που εξαιρούνται από την καταβολή του τέλους είναι όσοι έστειλαν SMS μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, στους οποίους αφού σταλεί απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών μέσω SMS, θα πρέπει να υποβάλουν και αυτοί με τη σειρά τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η λίστα της ντροπής - Μόνο οι βουλευτές θα μάθουν όσους χρωστούν όχι ο ελληνικός λαός

Οι βουλευτές ενημερώνονται για τα ονόματα χωρίς όμως να έχουν την δυνατότητα να κρατούν σημειώσεις, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος διαρροής τους.

Γράμμα κενό η δέσμευση του Ευάγγελου Βενιζέλου για δημοσιοποίηση των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου. Αντί να γνωστοποιήσει μέσω του Τύπου στον ελληνικό λαό ποιοι είναι αυτοί που χρωστούν στο ελληνικό κράτος, «επέτρεψε» να δουν τη λίστα μόνο οι βουλευτές, αλλά και αυτοί δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη…

Σε ένα γραφείο, στο Μέγαρο Κοινοβουλίου, σαν «επτασφράγιστο μυστικό» κρατούσαν οι υπάλληλοι τη λίστα των μεγαλοοφειλετών, με την εντολή να «επιτρέπουν» σε όποιο βουλευτή επιθυμούσε απλά να ρίξει μια ματιά και σε καμία περίπτωση να μην πάρει στα χέρια του φωτοαντίφραφο της λίστας

Τι περιλαμβάνει επιτέλους αυτή η λίστα;
Πρόκειται για ένα μακρύ κατάλογο με 1739 ονόματα φυσικών προσώπων που οφείλουν μεγάλα ποσά στο δημόσιο και 756 ονόματα όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό το 2009 και σύμφωνα με «μάρτυρες» υπάρχουν μεν γνωστά πρόσωπα σε αυτή, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβει κανείς περί ποιου/ποιας ακριβώς πρόκειται, δεδομένου πως δεν αναγράφεται ούτε καν το ΑΦΜ, σε πολλές περιπτώσεις ούτε το πατρώνυμο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον φέρεται να παρουσιάζει η λίστα με τα φυσικά πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, με τα «ευτράπελα» να διαδέχονται το ένα το άλλο… Για παράδειγμα, εμφανίζονται πρόσωπα να κάνουν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις ή να παίρνουν (2009) επίδομα από τον ΟΑΕΔ και την ίδια στιγμή να βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό ύψους από 1 έως 15 εκατ. ευρώ.

Επίσης, εντοπίστηκε πολίτης με δηλωθέν ετήσιο εισόδημα περίπου 600 ευρώ να καταθέτει σε τράπεζα του εξωτερικού 8 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ''ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ'' ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ν.Δ. , ΛΑ.ΟΣ , Κ.Κ.Ε. Κ.Λ.Π.

ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ;

 

ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Δε πα να βράζει η χώρα; με 155 ΓΟΜΑΡΙΑ θα το περάσουν! Πρίν λίγο πέρασε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο. Το ψήφισε και η Λούκα Κατσέλη

Πέρασε, σύμφωνα με το Reuters, επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, καθώς ψηφίστηκε και από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Το ψήφισε και η Λούκα Κατσέλη, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η πρώην υπουργός έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 37 στην αυριανή ψηφοφορία στην Ολομέλεια, η οποία είναι εξάλλου και η πιο σημαντική

Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΟΜΒΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΑΙΤΗΣΗ

Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ του Γεωργίου, κατ. Χαλκίδος
& Παντελή Γιαμαρέλλου, κατ. Ωρωπού



Θέμα: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά τριών παραιτηθέντων βουλευτών, στα πλαίσια της με αρ. ΑΒΜ ΙΔ 2010/19473 μήνυσης στην Εισαγγελία Αθηνών, η οποία διαβιβάστηκε στην Βουλή με το αρ. 3088/20-09-2011 διαβιβαστικό του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κε Εισαγγελέα

Αιτούμαστε να κινηθούν άμεσα οι ποινικές διαδικασίες που προβλέπονται για την άσκηση ποινικής δίωξης για Εσχάτη Προδοσία κατά των τριών παραιτηθέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της παρούσας βουλής, ήτοι: Γεωργίου ΦΛΩΡΙΔΗ, βουλευτού Κιλκίς, ο οποίος παραιτήθηκε την 16-06-2011, Έκτωρα Νασιώκα, βουλευτή Λάρισσας, ο οποίος παραιτήθηκε ομοίως την 16-06-2011 και Θωμά ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, βουλευτή Α` Θεσσαλονίκης, ο οποίος παραιτήθηκε την 17-10-2011 και την άμεση σύλληψή των με τη αυτόφωρη διαδικασία, στα πλαίσια της με αρ. ΑΒΜ ΙΔ 2010/19473 μήνυσης του πρώτου εκ των αιτούντων στην Εισαγγελία Αθηνών, η οποία διαβιβάστηκε στην Βουλή με το αρ. 3088/20-09-2011 διαβιβαστικό του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (Συντ. 62, 86, 97), δεδομένου ότι για την δίωξή των παραιτηθέντων δεν χρειάζεται πλέον η άδεια της βουλής σύμφωνα με το άρθρο 62 Συντ. Οι παραπάνω είχαν μηνυθεί –μαζί και με του λοιπούς βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου- για Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος, διαπραττομένη δια της υπερψήφισης υπ` αυτών της από 08-05-2010 Δανειακής Σύμβασης (και επισυναπτομένου αυτής Μνημονίου) της Ελλάδος με την Τρόικα.

Χαλκίδα 19-10-2011 Δημ. Αντωνίου
Παντελής Γιαμαρέλλος
Διαβάστε περισσότερα » »

Προδοσία προ των πυλών: Η κυβέρνηση "σβήνει" δύο Στρατιές!




Aκάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις μένει ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής της τρόϊκας, ενώ ετοιμάζονται και ανάλογες κινήσεις σε Αεροπορία και Ναυτικό. Την απόφαση ανέλαβε να την εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ με πρόταση που υποβλήθηκε στα Επιτελεία με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr  το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και  προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α' Σώματος Στρατού. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η διατήρηση μόνο του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ’ Σώματος Στρατού (NDC-GR) το οποίο ούτως ή άλλως  λειτουργεί ως ΝΑΤΟικο Στρατηγείο. 
Πρακτικά ο ελληνικός Στρατός δεν θα διαθέτει επιχειρησιακό Στρατηγείο αφού θεωρείται ως πρακτικά αδύνατο να διοικείται από το Δ΄ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ.
Παράλληλα η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει την σύνταξη μελέτης στο μέλλον για την κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας μόνο την 9η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας.
Το έγγραφο που εστάλη από το ΓΕΕΘΑ έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου και όπως αναφέρεται στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να περάσουν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου από το ΣΑΓΕ και μέχρι την 31 Οκτωβρίου από το ΣΑΜ.
Σημειώνεται, ότι όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, το Α'ΣΣ έχει ως αποστολή όχι τόσο την προστασία των συνόρων από τον Βορρά, όσο την προστασία από αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ενεργειακού κέντρου της χώρας που βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία! Και αυτό το Σώμα Στρατού το καταργούν! Είναι επικίνδυνοι ή όχι;
Αυτό όμως που δεν αναφέρεται στο έγγραφο είναι εάν στο μέλλον για λόγους ίσης μεταχείρισης  θα χρειαστούν να καταργηθούν το ΑΤΑ και το Αρχηγείο Στόλου.
Προκαλεί  εντύπωση η χρονική συγκυρία που λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές με την τουρκική στρατιωτική μηχανή στο απόγειο της ισχυροποίησης της και την τουρκική προκλητικότητα να ξεπερνά κάθε όριο και δεύτερον το επείγον του θέματος λές και η απόφαση αυτή έχει επιβληθεί κάτω από πιέσεις.
Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μία τόση σημαντική απόφαση για το μέλλον της ασφάλειας της χώρας λαμβάνεται με τέτοια προχειρότητα και ότι δεν έγινε σε 20 χρόνια γίνεται μέσα σε 10 ημέρες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Διάσπαρτες ελληνικές ονομασίες σε όλο τον πλανήτη!Πώς γίνεται αφού μας λένε για παράδειγμα ότι η Αργώ πήγε μέχρι τον Εύξεινο Πόντο!!!

Όχι δεν είναι στην Ελλάδα!Που είναι;Στα νησιά... Φερόες,πάνω από την Αλβιώνα(Αγγλία)!Ναι,αλλά από εκεί είχε περάσει ο Πυθεύς,στο ταξίδι του προς τον Βόρειο Πόλο!Ναι,αλλά μόνο αυτός;
Στο ταξίδι του ο Πυθεύς,ξεκινώντας από τη Μασσαλία το 347 π.χ.χ.,έφτασε και στη Θούλη!

Που είναι;Στη Γροιλανδία και συγκεκριμένα:στις 76 μοίρες, 32' 15.98" Βόρεια και στις 68 μοίρες,50' 32.46" Δυτικά!


Για να δούμε και κάποια άλλα ονόματα νησιών πάνω στον πλανήτη!



-Νήσος Ζευς(Jupiter)(ΗΠΑ)στις 27 μοίρες,01' 52.60" Βόρεια και 80 μοίρες,06' 04.83" Δυτικά.
-Νήσος Βασιλάκι ή Βασιλική(Παπούα),10 μοίρες,37' 49.22" Νότια,150 μοίρες,58' 38.01" Ανατ.
-Νήσος Σιδεία(Παπούα),10 μοίρες,34' 48.75" Νότια,150 μοίρες,54' 06.66" Ανατ.
-Νήσος Ανάκουσα(Παπούα),10 μοίρες,43' 01.12" Νότια,151 μοίρες,14' 31.72" Ανατ.
-Νήσος Αμυχή(πάνω από τις Μαλδίβες),11 μοίρες,06' 27.09" Β.,72 μοίρες,44' 03.34" Ανατ.
-Νήσος Ανδροτή;(Androth)========),10 μοίρες,49' 31.83" Β.,73 μοίρες,40' 17.73" Ανατ.
-Νήσος Πάχη(Ειρηνικός),2 μοίρες,05' 30.30" Νότια,146 μοίρες,25' 47.58" Ανατ.
-Επί της νήσου Upolou(Σαμόα),ίσως παραφθορά του ονόματος Απόλλων,
πόλις Απία,13 μοίρες,49' 51.46" Νότια,171 μοίρες,45' 07.31" Δυτικά και
χωριό Λοτοφάγο,14 μοίρες,02' 32.07" Νότια,171 μοίρες,34' 05.85" Δυτικά
-Νήσος Καναθέα(Φίτζι),17 μοίρες,16' 08.62" Νότια,179 μοίρες,08' 38.49" Δυτικά
-Νησιά Διομήδη(Βερίγγειος),65 μοίρες,47' 10.33" Βόρεια,169 μοίρες,03' 49.97" Δυτικά
-Νήσος Τρίτων(Πάρασελ,Φιλιππίνες),15 μοίρες,45' 52.69" Βόρεια,111 μοίρες,13' 24.54" Ανατ.
-Νήσος Μήνις(Φιλιππίνες),6 μοίρες,12' 07.63" Βόρεια,121 μοίρες,03' 14.78" Ανατ.
-Νήσος Λαμινούσα(Φιλιππίνες),5 μοίρες,32' 51.80" Βόρεια,120 μοίρες,55' 02.69" Ανατ.

-Νήσοι Αντίποδες(Τσάθαμ,Ν/Ανατολικά της Ν.Ζηλανδίας,που δυστυχώς το όνομά τους παραμένει στην ιστορία και στη γεωγραφία γραμμένο πάνω στον τοίχο μιας εκκλησίας!
Δείτε στη φωτογραφία!44° 14' 33.97 S 176° 14' 13.39 W


aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο Ή Ηλεκτρονικός καρκίνος ?

Μια σύντομη αναφορά στα περίφημα ηλεκτρονικά τσιγάρα που άρχισαν να κυκλοφορούν ευρέως την τελευταία πενταετία είναι επιβεβλημένη. 
 
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι συσκευές εισπνοής νικοτίνης... που έχουν όλα τα εμφανισιακά χαρακτηριστικά ενός πραγματικού τσιγάρου. 
 
Το 2008 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα στην οποία τόνιζε πως καμία επιστημονικά έγκυρη μελέτη δεν είχε τεκμηριώσει την ασφάλεια και τη χρησιμότητα το! υ ηλεκτρονικού τσιγάρου ως μέσου για τη διακοπή του καπνίσματος ή και ως υποκατάστατου του τσιγάρου. 
 
Παρόμοια η Αμερικανική Καρκινική Ένωση προειδοποίησε το 2009 πως η υποτιθέμενη ωφέλεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν τεκμηριώνεται από καμιά σχετική έρευνα, και εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι ασφαλής η εισπνοή νικοτίνης από αυτό, καθώς συνοδεύεται και από άλλα συστατικά στοιχεία τα οποία συνήθως δεν αναγράφονται στη συσκευασία και, συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν για την τοξικότητά τους.

Ανεξάρτητα από την ασφάλεια ή όχι αυτών των σκευασμάτων, η οποία πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από οποιονδήποτε επίδοξο χρήστη, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να καταδεικνύουν πως τέτοιου είδους προϊόντα όντως βοηθούν κάποιον να διακόψει το κάπνισμα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα » »