Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Θα ΠΑΘΕΤΕ ΣΟΚ!! Όταν πίνεις ΦΡΑΠΕ, πίνεις και…!!

frapeΤα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους… έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία.Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!
Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των “σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Προς κάθε συνάδελφο Καταστηματάρχη Εστίασης και Διασκέδασης


enosi katastimaton estiasisΠρος κάθε συνάδελφο Καταστηματάρχη Εστίασης και Διασκέδασης
Μετά από καταγγελίες για απαράδεκτες ενέργειες εταιρειών Πνευματικών Δικαιωμάτων προς το Προεδρείο της Ένωσης
Κοινοποιούμε Ότι :
  1. Εάν αντιπρόσωπος της Α.Ε.Π.Ι. ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας βρεθεί στο κατάστημα μας να ηχογραφεί την μουσική μας ή οτιδήποτε παρεμφερές ειδοποιείστε αμέσως το Αστυνομικό τμήμα για να εφαρμοστεί η Αυτόφωρη διαδικασία εναντίον τους για διάπραξη ποινικών αδικημάτων
  2. Συνάδελφοι επίσης δέχθηκαν έμμεσες απειλές , ότι εάν έχουν τηλεόραση στο κατάστημα τους ανεξάρτητα αν παίζει ή όχι (δηλαδή μόνο ότι υπάρχει ) θα πληρώσουν Πνευματικά δικαιώματα. Μάλιστα η σύσταση του αντιπροσώπου ήταν να βγάλει ακόμη και την τηλεόραση από το κατάστημα
  3. Καταγγελίες Συναδέλφων, συνεχίζονται από Ηγουμενίτσα – Χρυσούπολη Καβάλας – Φλώρινα – Κοζάνη για απίστευτες και απαράδεκτες ενέργειες μέχρι και για κατάσχεση της τηλεόρασης ή ότι θα ελέγχετε κάθε μέρα ο Συνάδελφος εάν δεν πληρώνει Α.Ε.Π.Ι. κτλ.
  4. Υπενθυμίζουμε ότι η Α.Ε.Π.Ι. δεν είναι ελεγκτικό όργανο αλλά απλά μία Α.Ε. Ιδιωτική Εταιρεία (εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών Ιούνιος 2013 με Αρ. Πρωτ. 18509)
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι μόνο με την σύμπραξη ένστολου αστυνομικού κατά το άρθρο 64 του Νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων 2121 /1993, δύναται η Α.Ε.Π.Ι. να ελέγχει την μουσική μας.
Συνάδελφε εμείς ως Ένωση και ειδικά εγώ ως Πρόεδρος για 14 χρόνια αντιμετωπίζω τα Πνευματικά Δικαιώματα σε δεκάδες πόλεις. Σου δηλώνω ότι κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα μέσα στο κατάστημα μας να μας εκβιάζει ή να μας απειλεί άμεσα ή έμμεσα.
Έχουμε δικαιώματα και μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας ας αντιδράσουμε. ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.
Ζητείστε οποιαδήποτε στήριξη ή ενημέρωση επιθυμείτε. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ΠΟΛΛΑ.
Ευχαριστούμε Δημόσια τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ηλεκτρονικά και όλα τα άλλα, που η προφορά τους είναι σημαντική προβάλλοντας τα προβλήματα μας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΓΡΑΜΑΤΖΗΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »