Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται ο υπολογιστής των 20 ευρώ..

 Η κύρια παραγωγή να αρχίζει τον επόμενο μήνα.



Το Raspberry Pi πρόκειται για έναν μικροσκοπικό υπολογιστή Linux, αξίας 20 με 26 ευρώ, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει τις προγραμματιζόμενες συσκευές πιο προσιτές, με σκοπό να τον μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, από τα σχολεία μέχρι τα σπίτια.

Πιθανότατα να αποτελέσει κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό εκπαιδευτικό εργαλείο, μιας και είναι ικανός να χειριστεί βίντεο 1.080p και γραφικά. Μάλιστα ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Raspberry Pi Foundation, τον περιγράφει σε συνέντευξή στο Edge ως «αρκετά πιο δυνατό και για το Quake III Arena».

Το Ίδρυμα πιστεύει ότι η διάδοση των εύκολων στη χρήση, αλλά ακριβών συσκευών, όπως οι σύγχρονοι υπολογιστές και οι κονσόλες παιχνιδιών, έχουν καταστήσει τους ανθρώπους λιγότερο πρόθυμους να πειραματιστούν με αυτές. Ελπίζουν ότι με την κατασκευή φθηνών, μικρών (περίπου στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας) συσκευών, να ανοίξουν το δρόμο σε όλους εκείνους που διαφορετικά θα ενδιαφέρονταν να μάθουν και να «παίξουν» με τις συσκευές τους σε ένα κάπως βαθύτερο επίπεδο.
Η συσκευή διαθέτει έναν επεξεργαστή ARM 700MHz, 128MB ή 256MB RAM ανάλογα με τη διαμόρφωση, εξόδους βίντεο HDMI και RCA, αποθήκευση μέσω SD κάρτας και με τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος μέσω μίας 5V Micro USB σύνδεσης.
Είναι σχεδιασμένος για σύνδεση με την τηλεόραση, από όπου και θα μπορεί ο χρήστης να επιτελεί τις καθημερινές του εργασίες.
Έτσι μετά, από κάτι περισσότερο των 5 ετών σχεδιασμού και ανάπτυξης, φαίνεται ότι θα καταφέρουμε να αγγίξουμε σύντομα τον Raspberry Pi, με την κύρια παραγωγή να αρχίζει τον επόμενο μήνα.



http://24wro.blogspot.com


 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΡΩΣΙΑ: Για μας η Ελλάδα τέλος! - Φέρτε τωρα τα δις που μας χρωστάτε......

Οι μαγκιές του ΥΠΕΞ και η δήθεν κάθαρση που τιμωρεί όλους τους άλλους εκτός των πολιτικών δεν περνάνε στον Πούτιν...
Η Ρωσία, μετά την προφυλάκιση Εφραίμ, αποφάσισε να πάψει κάνει τα “στραβά μάτια” στην Ελλάδα.
Οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν σε “casus belli” την προφυλάκιση Εφραίμ, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Πούτιν φέρεται διατεθειμένος να αλλάξει πολιτική αφού πια δεν πιστεύει στη συνεργασία με την Ελλάδα.
Φυσικά σε λίγο θα κληθούμε να πληρώσουμε το…
λογαριασμό αφού η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να αξιώσει τα δισεκατομμύρια ευρώ που τους χρωστάμε από ανεξόφλητες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ενώ πιέζει και προς τον τουρισμό αφού δεν είναι λίγοι οι Ρώσοι τουρίστες που κατακλύζουν κάθε χρόνο την Ελλάδα.

Τα "συγχαρητήρια" φυσικά για αυτή την εξέλιξη ανήκουν που αλλού....Μα φυσικά στο ΠΑΣΟΚ,που προσθέτει άλλη μια "μεγάλη επιτυχία" στο καταστροφικό πέρασμα του από την κυβέρνηση της Ελλάδος....
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                                                                                   

H Σύμβαση Cooper & ποιός ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης.


H Σύμβαση Cooper

Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος (2010). Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί.
Η σύμβαση λέγεται COOPER!

Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που ειχε γραψει το 1947 με τιτλο "Η βαρια βιομηχανια στην Ελλαδα", αποκάλυψε την υπαρξη της...λεγόμενης "συμβασης cooper"(υπεγραφη το 1940 και έληξε το 2010!
Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας και παραδίδεται-σαν "ιερο κειμενο"-απο υπουργό σε υπουργό!), βάσει της οποίας τα λεγόμενα "στρατηγικά ορυκτά" της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινος μας πλούτος, τίθενται υπο την αιγίδα ενος Αμερικάνικου consortium εταιρειών! 
Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζι με τον Μπελογιάννη το 1952! Απο τους 12 που ήταν για "ντουφέκι", επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπάτσης! 
 Kαταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρισκονται στην Ελλαδα. Ειμαστε η μονη χωρα στην Ευρωπη με σιδερο-χρωμιο και νικελιο και δεν παραγουμε ουτε γραμμαριο ανοξειδωτου χαλυβα.
 
Υ.Γ. Γι αυτό δεν βγάζουμε τίποτε μέχρι να τα δώσουν στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;

Ποιός ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης ;...

Αφίσα για εκδήλωση του ΚΚΕ που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη, προς τιμήν των τεσσάρων εκτελεσθέντων: Ν. Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενου και Η. Αργυριάδη


Δ. Μπατσης, Η Βαρεια Βιομηχανια στην Ελλαδα


Greece from satellite
 
Αφήνετε να σας ταλαιπωρούν το Μνημόνιο και το ΔΝΤ? Σας ζητάνε περαίωση και σας περικόπτουν την σύνταξη πείνας ? Αφού ακόμη ψηφίζετε κόμματα καλά να πάθετε. 
 
Διαβάζετε βιβλία ή μόνο της κατευθυνόμενες εφημερίδες? Δεν το πιστεύω, ίσως διαβάζετε Paulo Coelho.  Ίσως οι πιο "ψαγμένοι" από σας να διαβάζετε 'τα μυθιστορήματα ανακύκλωσης χαρτιού', του σερ Λιακό ! Δηλ. ακόμα χειρότερα. Είστε άξιοι της ταχύτατα επερχόμενης τύχης σας, που ΔΕΝ θα είναι καλή.  
Φυσικά θα ξαφνιαζόμουν -ευχάριστα-αν έχετε διαβάσει την «ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» του Δημ. Μπάτση ή γνωρίζετε την ιστορία του. 
 
Γι αυτό το βιβλίο τον εκτέλεσαν οι " ...; 
 " Η πρώτη έκδοση του έργου έγινε το 1947, από τον Εκδοτικό Οίκο «Τα Νέα Βιβλία - Α.Ε.» με επιμέλεια του ίδιου του συγγραφέα. Γεννημένος το 1916 στην Αθήνα, γιος του Ψαριανού ναυάρχου Α.Μπάτση και της Συριανής Αν. Πρίντεζη, ο Μπάτσης σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ασχολήθηκε κυρίως με την κοινωνιολογία και τα οικονομικά.

13

 
Η Συνομωσία κατά της Ελλάδος, από  ΟΛΟΥΣ τους Πολιτικούς σας.
 
Κυριακή 30 Μαρτίου 1952, τρεις τα ξημερώματα.  
«Οι καταδικασμένοι σε θάνατο Νίκος Μπελογιάννης, Δημήτρης Μπάτσης, Ηλίας Αργυριάδης και Νίκος Καλούμενος πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Μία ασυνήθιστη μέρα και ώρα για εκτελέσεις ακόμη και για κείνη την ταραγμένη εποχή ...;.»  
«Ούτε οι Γερμανοί δεν μας σκότωναν έτσι. Περίμεναν το φως της αυγής, για να πεθάνουμε στο φως σαν άνδρες, όπως ζήσαμε.» Εεε τότε δεν υπήρχε η 17 Νοέμβρη,  για να το κάνει !
Ότι ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε πλάι στον Νίκο Μπελογιάννη δεν ήταν τυχαίο. 
Ότι εκτελέστηκε για το βιβλίο του και τις ανακαλύψεις του, ούτε κι αυτό είναι τυχαίο.
Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την ύπαρξη του βιβλίου και τον συγγραφέα του και αυτό δεν ήταν τυχαίο.
Το κατεστημένο είχε πολλές και βαριές ενοχές για να μπορέσει να σταθεί στο έργο του Μπάτση και να αντλήσει από αυτό έστω και λίγα διδάγματα.
Όποιος θέλει ας ψάξει να βρει ποιος ήταν αυτός ο πατριώτης, και μην μπερδέψετε τα πολιτικά στην μέση γιατί τότε θα σας χαρακτηρίσω κι εγώ, μαϊμούδες, όπως ακριβώς αποκαλούν τους ανθρώπους, οι Επικυρίαρχοι.
Συνοπτικά το βιβλίο ασχολείται με την Ελλαδίτσα μας :
  • Α Η Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων
  • Β Το Οικονομικό σχέδιο για την εκβιομηχάνιση
  • Γ Εκβιομηχάνιση και Βιωσιμότητα.

2

Δύο λόγια μόνο

Η εργασία μου αυτή γράφτηκε με την βέβαιη προοπτική πως παρ όλα τα εμπόδια και παρ όλες τις πολύμορφες επεμβάσεις, ο ελληνικός λαός που πάντα αγωνίζεται ηρωικά θα ανοίξει και πάλι με τον αγώνα του διάπλατα τον δρόμο για μια ελεύθερη δημοκρατική ανοδική πορεία, και θα αρχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό , με την ίδια ορμή και αυτοθυσία να χτίσει την ερειπωμένη από την ναζιστοφασιστικη κατοχή και τον οικτρό εμφύλιο, πατρίδα.
Η Ελλάδα θα γίνει οικονομικά και εθνικά πραγματικά ελεύθερη

τότε και μόνο τότε που η ανοικοδόμηση αυτή γίνει από τον λαό της.

Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για να λυτρωθούν οι πιο ενεργές παραγωγικές και άξιες δυνάμεις της νεοελληνικής κοινωνίας μας.

Ο δρόμος αυτός μας οδηγήσει στην ορθολογική διάγνωση και οργάνωση και στη σχεδιασμένη ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας , στη δημιουργία ανώτερης τεχνικής βάσης, στη γοργή συσσώρευση των οικονομικών αυτών δυνατοτήτων και μέσων που θα δώσουν την ευκαιρία να ανθήσει και σε μας μια γερή, προοδευτική-προοδεμένη κοινωνική ζωή.

Για το χτίσιμο αυτής της νέας Ελλάδας δουλεύουν σήμερα , μέσα σε τραγικές πραγματικά συνθήκες και αψηφώντας κάθε κίνδυνο , όλοι οι επιστήμονες που βλέπουν μπροστά, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι των επιστημών πλάι και μαζί με τον αδάμαστο Ελληνικό λαό, προσφέροντας ακόμη και την ζωή τους, ότι πολυτιμότερο δηλαδή έχουν, προσπαθώντας έτσι να στεριώσουν όσο το δυνατό περισσότερο την νίκη του.

Σε όλους αυτούς τους πραγματικούς ηρωικούς αγωνιστές προσφέρω και εγώ την μικρότατη αυτή συμβολή.

Δημητρης Μπατσης.
Αθηνα, ΕΜΠ , Ιουνιος 1947.
HyundaiHeavyIndustriesCompany
 
Η διπλή εκμετάλλευση
Στο κείμενο που ακολουθεί, ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης, συγγραφέας του σημαντικού έργου «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα» (εκδ. «Τα νέα βιβλία», 1947) αναλύει τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα. 
Το κείμενο δημοσιεύτηκε με τα αρχικά του συγγραφέα στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαίου 1946), το επιστημονικό περιοδικό της Αριστεράς που διηύθυνε ο Μπάτσης και το οποίο εκδόθηκε για να υποστηρίξει τη θέση περί βιωσιμότητας της Ελληνικής οικονομίας. 
Ο Δημήτρης Μπάτσης συνελήφθη στην τελευταία φάση !!? της υπόθεσης Μπελογιάννη και εκτελέστηκε με τους Ν. Μπελογιάννη, Η. Αργυριάδη και Ν. Καλούμενο στις 30 Μαρτίου 1952.
  • «Είναι γνωστό ότι από την ημέρα που άρχισαν νάρχονται τα εφόδια της ΟΥΝΡΑ στη χώρα μας, άρχισε ταυτόχρονα αγώνας όλων των εμπορικών, τραπεζιτικών και βιομηχανικών συγκροτημάτων για τη χρησιμοποίησή τους σαν μέσου αύξησης του κεφαλαίου και της εξαγωγής μεγάλου υπερκέρδους. Είναι γνωστός ο αγώνας των βιομηχάνων να μετατρέψουν τη βιομηχανοποίηση των κλωστοϋφαντουργικών υλών σε επικερδέστατη επιχείρηση, όπου εκτός από το 'νόμιμο' κέρδος θα εισέπρατταν και διαφορά σε όφελός τους από το εικονικό ποσοστό της φύρας που ζητούσαν να κατακυρωθεί για κάθε μονάδα παραγομένου προϊόντος. Οι έμποροι επίσης ζητούσαν ανάλογες παραχωρήσεις και ωφελήματα για τη διαχείριση και πούληση των εφοδίων. [...] Τα πράγματα όμως πήραν την οριστική τους λύση από τον τρόπο που κανόνισε τα εκκρεμή ζητήματα η κυβέρνηση. [...]

  • Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει Πρώτον: ότι παύει ουσιαστικά και αυτός ο υποτυπώδης κρατικός έλεγχος που υπήρχε και δεύτερον: ότι ιδιοκτήτες των εφοδίων και πρώτων υλών γίνονται οι εμποροβιομήχανοι
  • Να σε τι μεταφράζεται το οικονομικό αυτό πραξικόπημα: Οι εμποροβιομήχανοι θα διαχειρίζονται και θα βιομηχανοποιούν με τον τρόπο που τους συμφέρει καλύτερα τα εφόδια και τις ύλες. Θα είναι ελεύθεροι να διοχετεύουν τις ποσότητες εκείνες που θα τους εξασφαλίζουν άνετη πραγματοποίηση του κέρδους τους. Θα είναι ακόμα ελεύθεροι ν' αναμιγνύουν με δικές τους ύλες τις πρώτες ύλες της ΟΥΝΡΑ. Θα έχουν περιορισμό στην τιμή διάθεσης;
Κι αν έχουν τέτοιο περιορισμό, η εξασφάλιση του κέρδους των θα είναι σίγουρη, γιατί θα πραγματοποιείται πολύ νωρίτερα από την αγορά (με τη φύρα, την απόκρυψη, την κλοπή στον υπολογισμό του κόστους, τα εξευτελιστικά ημερομίσθια). Αλλά το πιο σίγουρο τμήμα του μονοπωλιακού κέρδους θα εξασφαλιστεί γι' αυτούς 'έξω από την παραγωγή' σε βάρος του Δημοσίου και της κατανάλωσης (ουσιαστικά δηλαδή με πολλαπλάσια επιβάρυνση της τιμής των εφοδίων για τον καταναλωτή και φορολογούμενο λαό).
Θα εξασφαλιστεί με τη συμφωνία εξόφλησης των πρώτων υλών με δόσεις με προκαταβολή μονάχα του 40% της αξίας τους από τους εμποροβιομήχανους στο κράτος. Το 60% της αξίας των πρώτων υλών θα πληρωθεί με το νομισματικό καθεστώς που θα ισχύει μετά αρκετούς μήνες. Κι όπως ξέρουμε, ο πληθωρισμός 'βάζει σφουγγάρι' στα χρέη του κεφαλαίου. [...]
  • Και ο κ. Μέιμπεν; Ο κ. Μέιμπεν πρέπει να ξέρει ασφαλώς ότι μια τέτοιας μορφής εκμετάλλευση της συμμαχικής βοήθειας 45 Εθνών αποτελεί παράβαση θεμελιώδους διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της ΟΥΝΡΑ, που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται η χρησιμοποίηση των εφοδίων της για προνομιακή ωφέλεια οικονομική ή πολιτική ορισμένης μερίδας του πληθυσμού και ότι η διανομή πρέπει να είναι δίκαιη και ίση στον πληθυσμό. Ο κ. Μέιμπεν το γνωρίζει αυτό και για να δικαιολογηθεί δηλώνει ότι η ανάθεση στο ιδιωτικό κεφάλαιο της κατεργασίας, διανομής κλπ. γίνεται με την προοπτική 'γενικού δελτίου' και επιτυχίας χαμηλότερου κόστους. [...]

  • Δεν είναι πολύς καιρός που ο κ. Μέιμπεν απειλούσε διακοπή της παροχής βοηθείας στην Ελλάδα εξ αιτίας των συνθηκών που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι κύκλοι του κεφαλαίου. Σήμερα δηλώνει ότι η χρησιμοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα 'ελαττώσει το κόστος'. [...] Αποτελεί ή δεν αποτελεί παράνομο πλουτισμό και αντίθετο προς τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη της ΟΥΝΡΑ σε βάρος του συμμάχου Ελληνικού Λαού; Ναι ή όχι; [...]»
49

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα του Πλανήτη !!!

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

 
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
 
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά 1998 είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.
 
O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.
62

Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και συγκεκριμένα:
  1. Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.
  2. Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.
  3. Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.
  4. Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.
  5. Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
  6. Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
  7. Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
  8. Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
  9. Ουράνιο: Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας «Αθηναϊκή» είχε ως τίτλο «Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα» και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης» Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.
44
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο.Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα». Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.
Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.
Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές ...;»
Αρχίζοντας από το περίφημο ΟΣΜΙΟ (σκληρό, άμορφο, μεταλλικό χημικό στοιχείο της ομάδος του λευκοχρύσου) που εντοπίζεται, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, στα Ίμια και γενικώς στο Αιγαίο ΜΑΣ. Και διερωτώμεθα γιατί οι προηγούμενες αλλά και η νυν πολιτική ηγεσία της Χώρας, σιωπούν επί του θέματος. !!
Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που (το Όσμιο) στοιχίζει σε όποιον επιθυμεί να το προμηθευθεί από 100.000 έως και 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο !!!

Η Ελλάδα επίσης μόνο από το απόθεμα του »μεθανίου» που έχει στην μια άκρη μόνο της Κρήτης φτάνει για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη γη να τα τροφοδοτεί με καύσιμα δωρεάν.
 
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα «περίεργα» και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Ουσιαστικά 10.000 τόνους Όσμιο και 100.000 τόνους Κόκκινο υδράργυρο που επισήμως δεν υπάρχει, είναι μόνο τεχνητό στοιχείο !!!
57

Αποφασίστε τελικά ή είστε !! ...;δούλοι που ψηφίζετε οποιοδήποτε κόμμα, ή ελεύθεροι Έλληνες άνθρωποι και ...;

 
Διαβάστε ακόμη σχετικά
Ε. Αρτέμης Και Πύραυλοι.!

Αννίβας Αρτέμης, Μοναδική Συνέντευξη

Ο Αρτέμης λοιπόν ήταν ένας μηχανικός που δούλευε σαν πολίτης στο Πολεμικό Ναυτικό προπολεμικά και ανέπτυξε τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους κάθε είδους. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στην Γαλλία και την Αυστρία και εργάστηκε στην Γαλλία, την Αγγλία και την Γερμανία. Σύμφωνα με τον Αρτέμη η ιδέα του ήρθε όταν μελετούσε τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού ανέπτυξε συστήματα τηλεχειρισμού άρχισε το 1933 να εργάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό με κρατική υποστήριξη.

Τα πρωτότυπα δοκιμάσθηκαν με επιτυχία στην Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 1938. Έκτοτε αγνοείτε η τύχη τους. Ο ίδιος έλεγε ότι δοθήκανε σε "ξένη δύναμη" και αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών του.
Οι Δύο Φατρίες Που Κυριαρχούν Στον Πλανήτη. Α"
Οι Δύο Φατρίες Που Κυριαρχούν Στον Πλανήτη B"

Διαβάστε κι άλλα

Δέκα άρθρα σχετικά με την Ελλάδα, την υποβάθμιση της και την πολιτική των ...; πολιτικών ..!

Πηγή: 


Υστερα απο τα σχετικά σχόλια και μετά από σύντομη έρευνα στο ίντερνετ βρήκα τα εξής στοιχεία . Σας τα παραθέτω αυτούσια:
Παραθέτω εδώ τις συμβάσεις με την εταιρεία COOPER και τους αντιπροσώπους της στην Ελλάδα:
1. ΦΕΚ Α' 65/17.2.1940, Αναγκαστικός νόμος 2220/1940, "Περί κυρώσεως συμβάσεως δια την παραχώρησιν υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού", download από LINK (αν δεν δουλεύει ο σύνδεσμος, βάλε στοιχεία ΦΕΚ στο Εθνικό Τυπογραφείο)


2. ΦΕΚ Α' 481/30.10.1936, Βασιλ. Διάταγμα "Περί παροχής αδείας επί προθεσμία δια την εκπόνησιν μελέτης υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων δια την εκμετάλλευσιν των πτώσεων των ποταμών Αλιάκμονος και Αχελώου και των χειμάρρων Μόρνου και Φείδαρι", download από LINK


Παραθέτω επίσης περιληπτικά ιστορικά στοιχεία για τη λίμνη των Κρεμαστών του Αχελώου, όπως τα περιγράφει ο Ν. Τσαβαλιάς εδώ: LINK


Από τα επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία προκύπτει ότι πράγματι η σύμβαση με την COOPER αφορούσε στην εκμετάλλευση της υδροηλεκτρικής ενέργειας του Αχελώου. Από την παραπάνω σύντομη αφήγηση του Ν. Τσαβαλιά δεν προκύπτει ότι η εταιρεία Cooper είχε περαιτέρω ανάμιξη στο έργο. Την εκμετάλλευση της υδροηλεκτρικής ενέργειας του Αχελώου την έχει η ΔΕΗ.

Επιπλέον, όσον αφορά στον ορυκτό πλούτο στην Ελλάδα, από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει εταιρεία Cooper που κάνει ή έκανε ποτέ εκμετάλλευση ορυκτών. Οι περισσότερες μεγάλες μεταλλευτικές εταιρείες ήταν Ελληνικότατες (με εξαίρεση την Πεσινέ - που και αυτή σήμερα είναι Ελληνικών συμφερόντων). Εκτός και αν πιστεύεις ότι πίσω από τη ΔΕΗ, τη ΛΑΡΚΟ του Μποδοσάκη, το Σκαλιστήρη, το Μπάρλο, τους Βωξίτες Παρνασσού κλπ. κλπ. ήταν η Cooper με "μυστική συμφωνία" (τόσο μυστική που ούτε οι ίδιοι δεν το ξέρουν).


Το αστείο είναι ότι η εταιρεία του Hugh Lincoln Cooper, που ήταν εξειδικευμένη στα υδροηλεκτρικά φράγματα, παρείχε τις υπηρεσίες της και για τον Στάλιν (αυτό βέβαια, διέφυγε προφανώς της προσοχής των "αρμοδίων").

Οι σχετικές πηγές εδώ:

1. Hugh Lincoln Cooper, 1865 - 1937 ( http://www.asce.org/...x?id=2147487347 )

2. Time Magazine, 17.6.1929 ( http://www.time.com/...,723746,00.html )

προσοχή, ο σύνδεσμος αυτός δεν έχει εγγυημένη ασφάλεια


Η "σύμβαση cooper" είναι ο Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Β'/17.02.1940).
Για τις αμφισβητήσεις επί της σύμβασης COOPER
θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζεται. Μέσα στά άρθρα του αναγκαστικού νόμου 2220/1940 -κατά την άποψή μου- υπάρχει και μία δεύτερη σύμβαση η οποία αναφέρεται σαφώς στην εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου και στην ίδρυση συναφών βιομηχανιών. Στα άρθρα που αναφέρονται στην σύμβαση που αφορά στην κατασκευή και εκμετάλλευση υδροηλεκτρικού έργου, υπάρχει σαφής αναφορά σε αυτό. Σε άλλα υπάρχει μία επιτηδευμένη γενικότητα, ενώ όπου εξυπηρετεί την ανάδοχο εταιρία υπάρχει σαφής αναφορά σε ορυκτό πλούτο και μεταλλεύματα.
Οι επίμαχες αναφορές είναι στα παρακάτω άρθρα και εδάφια της σχετικής σύμβασης -αναγκαστικού νόμου 2220/1940 του ΦΕΚ 65/Β/ 17-2-1940: Στο Α Μέρος της Σύμβασης, Κεφάλαιο Ι΄άρθρο 1 παράγραφος 1, εδάφιο (στ) σελ. , Στο Β΄Μέρος της σύμβασης, άρθρο 52 σελ. 421), άρθρο 56 παράγραφος 1 (σελίς 422) και άρθρο 56 παράγραφοι 4 & 5 (σελ. 422), πάλι στο Α΄Μέρος της Σύμβασης, άρθρο 30, παράγραφοι 1 και 5 (σελ. 412).
Παραθέτω την σύμβαση για να την διαβάσετε όλοι μόνοι σας:
 

 
Στο Β μέρος αυτής της σύμβασης λοιπόν υπάρχει το ζουμί...πολύ ζουμί..!
Oποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω οφείλει να μας τα γνωστοποιήσει... 






Πηγή

Η Ψευδής επικείμενη χρεωκοπίας της Ελλάδας μας, το ΔΝΤ, το μνημόνιο της συμφοράς, και τα σούρτα φέρτα των διεφθαρμένων πολιτικών της διαπλοκής από το 1900, υπό τον φόβο των Ιουδαίων (συγγνώμη, της 37 Νοέμβρη ! ήθελα να πω). 

Διαβάστε περισσότερα » »

Βέρνερ φον Μπράουν: Τα τελευταία του λόγια

Σημείωση Ελεύθερης Επιστήμης: Έχουμε συνηθίσει την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών. Και την "νεκρή" γλώσσα των ακαδημαϊκών. Απολαύστε ένα βίντεο με την τελευταία γραμματέα του Βέρνερ Φον Μπράουν. 


Συνηθίζεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα και ειδικά ανάμεσα στους καθηγητές πανεπιστημίου να παρουσιάζεται ο ερευνητικός τομέας με ένα φωτοστέφανο. Όταν είσαι φοιτητής αισθάνεσαι οτι είσαι στο "ιερό" της έρευνας. Νομίζεις ότι όλα είναι καθαρά, όλα είναι φανερά. Δυστυχώς όμως.. Μεσα στην επιστημονική κοινότητα επικρατεί η συνομωσία, η απόκρυψη πληροφοριών, η απόκρυψη τεχνολογίας..


Ποιός έχει το ανάστημα απο τους σημερινούς ακαδημαϊκούς να συγκριθεί με τον φον Μπράουν; 

 
Να θυμίσω στους νέους επιστήμονες την δήλωση του φον Μπράουν, ότι την τεχνολογία που χρειάστηκε για τους πυραύλους την πήρε απο τα χειρόγραφα ενός αλχημιστή του μεσαίωνα. Ψάξ'τε στο διαδίκτυο να δείτε αν θα βρείτε κάτι που να αφορά αυτή τη δήλωση του φον Μπράουν.

Έχει κανείς ακόμη αμφιβολίες ότι υπάρχει συνομωσία;


Ποιοί ελέγχουν την σημερινή επιστήμη; Τι μαθαίνουν οι σημερινοί φοιτητές για τον φον Μπράουν και τους αλχημιστές; Μήπως τελικά οι αλχημιστές δεν είναι παρανοϊκοί που μετέτρεπαν τον μόλυβδο σε χρυσό; 

Ως πότε τα παιδιά μας θα μαθαίνουν ψέμματα;


eleftheri-epistimi.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκαιγαν και σκότωναν στο όνομα της Τουρκίας

Ήταν 3 Νοεμβρίου 1996. Λίγους μήνες μετά τα Ίμια. Πρωθυπουργός στην Τουρκία ήταν ακόμη η Τανσού Τσιλέρ. Γύρω στις 7.30 το βράδυ, μια βαριά, θωρακισμένη Μερσεντές 600 SEL καρφώνεται κάτω από την καρότσα μιας νταλίκας, λίγο έξω από την κωμόπολη Σουσουρλούκ, κοντά στα ασιατικά παράλια του Βοσπόρου. Από τα συντρίμμια ανασύρεται ζωντανός ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας Κούρδος φύλαρχος, βουλευτής του κόμματος της Τσιλέρ. Οι συνεπιβάτες του ήταν νεκροί.
 
Ενδιαφέρουσα παρέα νεκρών: Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, μια ευειδής μοντέλα και ο υπ’ αριθμόν ένα Τούρκος καταζητούμενος από την Ιντερπόλ- ως επαγγελματίας εκτελεστής συμβολαίων δολοφονίας- αρχηγός της ακροδεξιάς συμμορίας των «Γκρίζων Λύκων». Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου βρέθηκαν πλαστά διαβατήρια, όπλα (μπερέτες) κι ένα φορτίο ναρκωτικών.
 
Εκ των υστέρων μαθεύτηκε- και αποδείχθηκε- ότι η ωραία αυτή παρέα είχε συναντηθεί με τον πανίσχυρο τότε υπουργό Εσωτερικών Αγκάρ, λίγη ώρα νωρίτερα, σε ένα κοντινό ξενοδοχείο. Εκ των υστέρων μαθεύτηκε, επίσης, χωρίς να αποδειχθεί, ότι το ατύχημα δεν ήταν ατύχημα- τα φρένα του αυτοκινήτου είχαν υποστεί δολιοφθορά από ανθρώπους μιας μαφίας ναρκωτικών που παράλληλα δρούσαν ως πράκτορες μέσα σε ένοπλες αρμενικές οργανώσεις και που τους είχαν ρίξει σε μια μοιρασιά λείας.
Η υπόθεση Σουσουρλούκ έφερε στο φως αυτό που η Τουρκία υποψιαζόταν και πολλοί Τούρκοι συνάδελφοι ψιθύριζαν ανάμεσά τους: 
 
Ότι μετά τον, τόσο βολικό, θάνατο του Τουργκούτ Οζάλ, είχε σχηματιστεί ένας σκληρός πυρήνας κράτους μέσα στο κράτος, ένα αφανής στρατός φαντασμάτων ταγμένος να διεξάγει έναν «βρώμικο πόλεμο» κατά των εχθρών του τουρκικού έθνους, μια κακοφορμισμένη πατριωτική συμμαχία, που ένωνε μυστικές υπηρεσίες, ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις, παλιούς νατοϊκούς μηχανισμούς του ανορθόδοξου ψυχρού πολέμου, ακροδεξιούς παρακρατικούς, μαφιόζους, εμπόρους ναρκωτικών, επαγγελματίες δολοφόνους και βαρόνους του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
 
Όλα στο όνομα του Έθνους και για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού- που εκείνη την εποχή ήταν οι Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες και αργότερα ήταν η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, η κυβέρνηση Ερντογάν. Για την ανατροπή της οποίας ο κόσμος του Σουσουρλούκ αναστήθηκε και οργάνωσε μια αλυσίδα από πολιτικές δολοφονίες και αποτυχημένες απόπειρες πραξικοπήματος.
 
Σ’ αυτήν την «συμμορία του Σοσουρλούκ» εκ των υστέρων αποδόθηκαν πάνω από 4000 πολιτικές δολοφονίες, μια απόπειρα πραξικοπήματος, το 1995, στο Αζερμπαϊτζάν, υπέρ των φιλοτουρκικών δυνάμεων της χώρας αυτής, και- βεβαίως- μια επιχείρηση εμπρησμών στα ελληνικά δάση στα χρόνια 1995-1997.
Τα περασμένα χρόνια, ψάχνοντας, για την εκπομπή «Έρευνα» του Mega, στους ακροδεξιούς κύκλους της Πόλης και στους επικίνδυνους δρόμους της Τραπεζούντας, όπου στρατολογήθηκαν οι περισσότεροι δολοφόνοι, σκόνταψα συχνά σε μαρτυρίες ανθρώπων, είτε μελών των οργανώσεων του παρακράτους είτε δημοσιογράφων που, με κίνδυνο της ζωής τους, ερευνούσαν την δράση τους. 
 
Μαρτυρίες για φόνους και βομβιστικές επιθέσεις που αποδίδονταν τάχα σε εξτρεμιστικά στοιχεία. Μαρτυρίες για απόπειρες πραξικοπήματος- μία εκ των οποίων σχεδιαζόταν να χρησιμοποιήσει ως αφορμή το Δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο και μια άλλη σχεδιαζόταν να εκδηλωθεί με αφορμή μια σκηνοθετημένη θανατηφόρα αερομαχία με ελληνικά αεροπλάνα στο Αιγαίο.  
 
Τρεις φορές άκουσα να μιλάνε για «Γκρίζους Λύκους» που έκαναν εμπρηστικές επιδρομές στα ελληνικά νησιά. Οι δικογραφίες- μου λένε- που ζυγίζουν τόνους και παραμένουν μυστικές, είναι γεμάτες από σχετικές αναφορές. Ένας κατηγορούμενος, μάλιστα, πρόλαβε να το φωνάξει στην αίθουσα του δικαστηρίου ώστε να το ακούσουν και να το καταγράψουν οι δημοσιογράφοι: «έτσι μας τιμωρεί η Τουρκία, εμάς που καίγαμε για χάρη της τα ελληνικά νησιά».
 
Τριγυρνώντας κάποτε στα σκοτεινά αυτά σοκάκια των συνωμοτών και δολοφόνων, που δρούσαν σε συνεργασία με το βαθύτερο τουρκικό κράτος συνέλλεξα τις πιο τρελές θεωρίες συνωμοσίας περί Ελλάδας- πως υπάρχουν μυστικά σχέδια ελληνικής προσάρτησης του Πόντου, πως το Πατριαρχείο ετοιμάζει εξέγερση μειονοτήτων για τον διαμελισμό της Τουρκίας, τρελές θεωρίες συνωμοσίας που οι συμμορίες κυκλοφορούσαν μεταξύ τους, ως προσάναμμα για τη δολοφονική ή εμπρηστική τους δράση.
 
Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως η Ελλάδα, οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν ήταν ποτέ, ούτε καν στην υπόθεση των Ιμίων ίσως, ο πρωτεύων στόχος, η πρωτεύουσα αιτία. Ήταν, συνήθως, η βολική «πατριωτική» αφορμή για πράξεις που συνδέονταν πρώτα με τον βρώμικο Κουρδικό πόλεμο κι έπειτα με το σκληρό εσωτερικό παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα στο βαθύ κράτος και την εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας. Αλλά, έστω κι έτσι, οι κίνδυνοι ήταν υπαρκτοί και τεράστιοι. Ένα αληθινό παιχνίδι με την φωτιά.
 
Οι δηλώσεις Γιλμάζ επιβεβαιώνουν τώρα αυτό που όλη η Τουρκία ξέρει, από χρόνια. Η επιβεβαίωση έχει την σημασία της, φυσικά. Έστω και για να μας υπενθυμίζει σε τι γειτονιά μας έχει καταδικάσει η γεωγραφία και τι φωτιές μας απειλούν, αν δεν καταφέρουμε να κάνουμε την Ιστορία να νικήσει την Γεωγραφία.-
ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαγοήτευσαν - Aποδείχθηκε ότι.. η Ελλάδα είναι ένα ξεφτιλισμένο μεσαιωνικό κράτος

Όποιο ελεύθερο ιστολόγιο κι αν διαβάσετε σήμερα, θα διαπιστώσετε από τις απόψεις των bloggers και τα σχόλια των αναγνωστών, ότι υπάρχει απαγοήτευση, από το γεγονός ότι "τα βρήκαν" με το κράτος. Η δικαιολογία ότι το πρόβλημά τους ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης να τους αντικαταστήσει κι όχι πιέσεις, δεν πείθει κανέναν. 
 
 
Όλοι μιλούν για συναλλαγή και κουκούλωμα. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι..
η Ελλάδα είναι ένα ξεφτιλισμένο μεσαιωνικό κράτος, που το διαφεντεύουν κοτζαμπάσηδες με τον βούρδουλα και οι υποτακτικοί τους (πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι), απλά το βουλώνουν μπροστά στο φόβο, να μη χάσουν τα κεκτημένα ή καμιά φορά και τη ζωή τους.

Μια χώρα που κυβερνιέται με τον φόβο των ελεεινών νταβατζήδων της, τα ονόματα των οποίων φοβούνται όλοι να προφέρουν. 


 taxalia blogspot
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ...?

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ!
Ολίγοι γνωρίζουν και όσοι γνωρίζουν στα ανώτατα κλιμάκια σιωπούν, ότι οι άφθονες πολυεθνικές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μας δεν πληρώνουν στην ουσία φόρους στην Ελλάδα!Διαθέτουν μια ιδιόρρυθμη φορολογική ασυλία!


Ο λόγος είναι απλός. Για τις θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών ισχύει...
ειδικό, περίπου, απαλλακτικό φορολογικό καθεστώς.
Για παράδειγμα, ας πάρουμε τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Ελβετίας καιΕλλάδας που ψηφίστηκε, άρον-άρον, λίγο πριν τα Χριστούγεννα στη Βουλή και διαφημίστηκε, μάλιστα, διότι υποτίθεται δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές αρχές να λαμβάνουν πληροφορίες για τους έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.
Με βάση αυτή τη συμφωνία, για να το πούμε απλά, επιτρέπεται στην Ελλάδα (φυσικά στη βάση αμοιβαιότητας !) να φορολογεί τα μερίσματα που διανέμουν οι θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών προς τις μητρικές τους εταιρείες μόνο με συντελεστή έως 5%! Σκανδαλωδώς,συντελεστής πάνω από 5% απαγορεύεται, ενώ μπορεί να προσεγγίζει και στο μηδέν αφού το 5% είναι το ανώτατο όριο!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών (γαλακοβιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες κλπ) δεν πληρώνουν καθόλου, σχεδόν, φόρους στην Ελλάδα, απ' όπου αντλούν υπερκέρδη!
Οι θυγατρικές πολυεθνικών, συνήθως, δεν διακρατούν αδιανέμητα κέρδη για να κάνουν επενδύσεις στη χώρα που είναι εγκατεστημένες και διανέμουν, υπό τη μορφή μερίσματος, όλα, σχεδόν, τα κέρδη τους στη μητρική εταιρεία!
Για αυτά τα κέρδη στην ουσία δεν έχουν φορολογική υποχρέωση, αφού ο συντελεστής 5% το πολύ με τον οποίο φορολογούνται, είναι αστείος και ευτελέστατος!
Αυτό το καθεστώς, όμως, της ειδικής φορολογικής ασυλίας δεν ισχύει μόνο για τις θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα.
Ισχύει για όλες τις θυγατρικές όλων των πολυεθνικών εταιρειών, ανεξαρτήτως που βρίσκεται η έδρα της μητρικής τους.
Κι αυτό γιατί ανάλογες συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, σύμφωνα με υπόδειγμα - μοντέλο του ΟΟΣΑ, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του των ισχυρότερων μερίδων του διεθνούς κεφαλαίου, έχειυπογράψει η χώρα μας με όλες σχεδόν τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, μέχρι και με ταεμιράτα του Κόλπου.
Και αυτές οι συμφωνίες προβλέπουν μηδαμινά ποσοστά φορολογίας για τα μερίσματα των θυγατρικών προς τις μητρικές τους εταιρείες. Κι αυτό, τη στιγμή που τα αντίστοιχα ποσοστά για τις εγχώριες εταιρείες είναι 25% (και φυσικά είναι και αυτά μικρά!).
Φορολογική ασυλία, λοιπόν, για τις θυγατρικές των πολυεθνικών, αθέμιτος ανταγωνισμός με τιςεγχώριες εταιρείες και φορολεηλασία την ίδια ώρα για τους οικονομικά ασθενέστερους!
Να ποιοι πληρώνουν την κρίση και ποιοι κερδίζουν από αυτήν!
(Και έπεται συνέχεια...)

seisaxthia.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Αργύρης Ντινόπουλος : Αυτό ήταν το δωράκι του Ευάγγελου Βενιζέλου στους γερμανούς για το…. 2011 (ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO)

Τι αποκαλύπτει ο βουλευτής της Ν.Δ για το σκάνδαλο των υποβρυχίων 
Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών μπορεί να φόρτωσε τους έλληνες με το χαράτσι  της ΔΕΗ , αλλά έδωσε ( το 2011) στους γερμανούς  412.000.000 ευρώ για τα υποβρύχια χωρίς οι γερμανοί να κάνουν την παραμικρή εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά !!!Και όλα αυτά χάρη στην σύμβαση που υπέγραψε μαζί τους ( τον Σεπτέμβριο του 2010 ως Υπουργός Άμυνας) και την οποία, μάλιστα, έφερε και στην Βουλή με μορφή Νόμου ο οποίος ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και από το… ΛΑΟΣ.
Το χειρότερο :
Οι γερμανοί ( το 2011) τσέπωσαν τσάμπα 412.000.000 ευρώ αλλά άφησαν ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ απλήρωτους 160 εργαζόμενους των Ναυπηγείων


Δείτε και ακούστε


την αποκαλυπτική μαρτυρία δύο απλήρωτων εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Μιλάν στο Κοntra Channel o Βασίλης Τσιμπίδης και ο Νίκος Τριπολιτσιώτης.



πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για το οδικό τμήμα Φλώρινας-Νίκης της Εγνατίας Οδού


Καλύτερη οδική σύνδεση θα αποκτήσει μέσα στους επόμενους 30 μήνες ο νομός Φλώρινας, καθώς υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Φλώρινας-Νίκης, μήκους 14,5 χιλιομέτρων, που αποτελεί τμήμα του κάθετου άξονα 50 της Εγνατίας Οδού («Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη»).


Η σύμβαση, συνολικής δαπάνης 66,98 εκατ. ευρώ, υπεγράφη χθες, όπως ανακοίνωσε η Εγνατία Οδός ΑΕ, υπενθυμίζοντας ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013».

Το έργο «Φλώρινα-Νίκη» κατασκευάζεται με χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου και θα έχει δύο ανισόπεδους και έναν ισόπεδο κόμβο. Επίσης, θα περιλαμβάνει πλήθος μεγάλων και μικρότερων τεχνικών έργων, όπως κάτω και άνω διαβάσεις, γέφυρες και σωληνωτούς οχετούς.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας θα κατασκευαστεί παράπλευρο και κάθετο οδικό δίκτυο και θα γίνει βελτίωση- αποκατάσταση του τοπικού δικτύου. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου -το οποίο, σημειωτέον, είχε δημοπρατηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, με προοπτική να ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2012- είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο κάθετος άξονας 50, αποτελεί τμήμα του περίφημου Πανευρωπαϊκού Άξονα 10. Έχει μήκος περίπου 78,5 χιλιομέτρων και προβλέπεται να συνδέσει την Εγνατία Οδό (από τη θέση του ανισόπεδου κόμβου Κοζάνης), με τον συνοριακό σταθμό της Νίκης, στα σύνορα με την πΓΔΜ. Επιμέρους τμήματα του άξονα 50 έχουν ήδη κατασκευαστεί, στο πλαίσιο παλαιότερων εργολαβιών.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η ΣΤΟΝ ΥΠΕΚΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


 Αθήνα     30/12/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ
ΠΡΩΗΝ
ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
√      ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
√      ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΩΣ ΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΔΗΦΑΓΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
√      ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ

ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Πριν μια εβδομάδα για πολλοστή φορά και πριν καν ακουστεί τίποτα απολύτως για την κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που έχει τις ρίζες του στο 1945 η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε Δημόσια θέση ενάντια στις νέες αυξήσεις του ρεύματος καταγγέλλοντας ότι οι αυξήσεις αυτές έρχονται ως αποτέλεσμα των εγκληματικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης μας είχε ως εξής:

                     
    Αθήνα  20/12/2011    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΦΩΝΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ.
ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ.
ΓΙΑΤΙ;

Διαφωνούμε με την αύξηση των τιμολογίων        

   Γιατί παρότι η ΔΕΗ παρέχει την φθηνότερη Kwh στην Ε.Ε. δεν μπορεί ο καταναλωτής να είναι η εύκολη λύση και το θύμα προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των ιδιωτών και να καλύπτεται η οικονομική αιμορραγία της Επιχείρησης από εγκληματικές και καταστροφικές αποφάσεις της πολιτείας σε βάρος της.
   Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ένα συνδικάτο με κουλτούρα κοινωνίας και όχι συντεχνίας θα συμφωνήσει στην όποια αύξηση (στην ουσία τότε δεν θα χρειάζεται) εάν και εφόσον:

√      Απαλλαγεί πρώτα η ΔΕΗ από το έγκλημα της επιβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο DIESEL που τις επέβαλλε η κυβέρνηση. Απόφαση που κόστισε στην Επιχείρηση πάνω από 100 εκ.€ ετησίως !
√      Απαλλαγεί πρώτα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης φυσικού αερίου. Απόφαση που θα κοστίσει στη ΔΕΗ πάνω από 200 εκ.€ το 2012.
√      Σταματήσουν πρώτα οι σπατάλες των εργολαβιών.
√      Μηδενισθούν πρώτα οι δαπάνες που γίνονται για υπερωρίες λόγω της τεράστιας έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού. Είναι ντροπή και πρόκληση να έχουμε 1.000.000 ανέργους συνανθρώπους μας και στη ΔΕΗ να γίνονται υπερωρίες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Τα 41 εκ. € που δαπανήθηκαν για αναγκαστικές υπερωρίες το 2010 παρότι περιορίστηκαν συγκριτικά με το 2009 μπορούσαν να καλύψουν το μισθό τουλάχιστον 3.000 ανέργων συνανθρώπων μας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο στις 15/3/2010 κάναμε συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ με αίτημα «τα χρήματα των υπερωριών μας να γίνουν νέες θέσεις εργασίας για τους άνεργους συνανθρώπους μας». 

Είναι φανερό ότι εάν πρώτα υλοποιηθούν τα πιο πάνω αλλά και μια σειρά άλλα όπως για παράδειγμα
√      Να σταματήσουν τις κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ με την οριακή τιμή του συστήματος (ΟΤΣ). Κομπίνες από τις οποίες πέρσι έχασε (της έκλεψαν) 40 εκ. €, φέτος 170 – 180 εκ. € και του χρόνου πάνω από 200 εκ. €.
√      Να την αφήσουν επιτέλους ελεύθερη να αναπτυχθεί ώστε να μην κάνει πανάκριβες εισαγωγές.
√      Να μην την βάζουν  να πληρώνει (χάνει) από τα «δωράκια» που γίνονται σε τρίτους όπως το πρόσφατο στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (45-50 εκ. το χρόνο μέσω του τέλους ΑΠΕ) το οποίο θα το πληρώσουν οι καταναλωτές !
Τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειάζονταν αυξήσεις ή στην χειρότερη περίπτωση θα ήταν πολύ πιο περιορισμένες από αυτές που ετοιμάζεται να επιβάλλει η πολιτεία (θα ήταν στο ύψος της κάλυψης της όποιας αύξησης του κόστους καυσίμων και τόση ώστε να υλοποιηθεί το επενδυτικό της πρόγραμμα.)

Σήμερα όμως
Σε μια περίοδο που η λέξη αύξηση θα  έπρεπε να χρησιμοποιείται μόνο για τους μισθούς και τις συντάξεις οι καταναλωτές ως τα εύκολα θύματα καλούνται να πληρώσουν μια ακόμα δυσβάστακτη αύξηση (την 11η μέσα σε 2 χρόνια) εξαιτίας των απαράδεκτων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ.
Αυτός είναι ο λόγος της διαφωνίας μας και όχι ότι δεν καταλαβαίνουμε σε ποιο σημείο έφτασε (την κατάντησαν) η Επιχείρηση.
   Η μείωση των κερδών της Επιχείρησης κατά 551,2 εκ. το Γ’ τρίμηνο του 2011 (-79,9%) συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2010 παρά την τεράστια εξοικονόμηση κατά 380 εκ. € από την κατακρεούργηση των μισθών μας (που εάν δεν είχε προηγηθεί  θα ήμασταν ήδη στο κόκκινο) ήρθε ως αποτέλεσμα κυρίως των καταστροφικών επιλόγων της κυβέρνησης που τώρα ,για να μην καταρρεύσει και η ΔΕΗ  από τα εγκλήματα που έκανε σε βάρος της (πράγμα δύσκολο), επιχειρεί να ξαναχρεώσει τους καταναλωτές.
Όμως αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά.
Ο καταναλωτής δεν μπορεί να πληρώνει τις λαθεμένες πολιτικές των κυβερνήσεων.
Ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις που αναγκαστικά πλέον ζητά η Διοίκηση ( η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο να ζητά αυξήσεις) με το ειδικό τέλος ακινήτων (μια ακόμα εγκληματική απόφαση της Κυβέρνησης σε βάρος των καταναλωτών αλλά και της ΔΕΗ) είναι σίγουρο ότι σε λίγους μήνες θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει αυξήσεις γιατί  η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη. Και μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται λίγο πριν επιβληθούν αυξήσεις 600 εκ. – 1.200 εκ. ευρω προκειμένου να ικανοποιηθεί η κοινοτική απαίτηση για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
Συνεπώς η πολιτεία πρέπει επιτέλους να αποφασίσει (αν και εμείς δεν έχουμε αυταπάτες γιατί το έχουμε δει, το ζούμε),  τι ΔΕΗ θέλει και για ποιους;

Εμείς πάντως θέλουμε ρεύμα φθηνό και ΔΕΗ για το λαό.
·        Θέλουμε η ελληνική βιομηχανία να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να μην χάνονται θέσεις εργασίας.
·        Θέλουμε και ο πιο φτωχός καταναλωτής να μπορεί να απολαμβάνει το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας που σήμερα κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό.
Γι αυτό
Σταθερά και αταλάντευτα :
v     Θα είμαστε εμπόδιο σε όσους θέλουν να διαλύσουν, να ξεπουλήσουν και να λεηλατήσουν την Επιχείρηση που φτιάχτηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού. Η θέση μας αυτή δεν πηγάζει από ένα αίσθημα ή αντίληψη ιδιοκτησίας αλλά από την βεβαιότητα (έχει αποδειχθεί) ότι εάν συμβεί αυτό θα έχουμε διπλασιασμό και τριπλασιασμό της τιμής της Kwh.
v     Θα αποκαλύπτουμε και θα καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους της κάθε αύξησης που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο οι καταστροφικές αποφάσεις της Κυβέρνησης αλλά η ίδια η απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που φυσικά δεν έγινε για να ωφεληθεί ο φτωχός καταναλωτής (γιατί αυτό δεν έγινε πουθενά, σε καμία χώρα) αλλά για να βρουν διέξοδο λιμνάζοντα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στον ευαίσθητο χώρο των κοινωνικών αγαθών.

Δεν είναι μακριά οι μέρες που ο Υφυπουργός κ. Α.Νεράτζης, προκειμένου να ανοίξει η αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, έλεγε ότι «πρέπει να σηκώσουμε την κουρτίνα των τιμολογίων για να περάσουν από κάτω οι ιδιώτες».
Όπως επίσης δεν είναι μακριά οι μέρες του πρώτου μνημονίου που επιβάλλει τον εξορθολογισμό των τιμολογίων όπου -όπως λέει η περσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ (7/10/2010)- «με τα νέα τιμολόγια αίρεται μία χρόνια στρέβλωση, η οποία συσσώρευσε πολλαπλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, όπως: Προβλήματα στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας: Τα τιμολόγια προμήθειας δεν αντανακλούσαν συνολικά το πραγματικό κόστος προμήθειας  των πελατών με ηλεκτρική ενέργεια, αυξάνοντας έτσι το επιχειρηματικό κίνδυνο και την αβεβαιότητα των επενδύσεων σε νέο παραγωγικό δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής. Παράλληλα, οι στρεβλώσεις στις τιμές οδηγούσαν σε προβλήματα και εμπόδια στην είσοδο νέων προμηθευτών….»
Πιο κυνική ομολογία για το χατίρι ποιών (συμφερόντων) αύξησε η κυβέρνηση τα τιμολόγια δεν υπάρχει! Πληρώνει ο φτωχός καταναλωτής για να μην υπάρχει επιχειρηματικός κίνδυνος !!
Σε σχέση με το σήμερα είναι γνωστό ότι
Οι νέες αυξήσεις που σχεδιάζονται εκτός των άλλων (κάλυψη της αφαίμαξης της ΔΕΗ από τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης) έρχονται και από την απόφαση της ΤΡΟΪΚΑΣ για τον εξορθολογισμό των τιμολογίων.
Έναν εξορθολογισμό που «επιβάλλεται» να γίνει ώστε να μην υπάρχουν σταυροειδείς επιδοτήσεις.

Αποτέλεσμα αυτού του εξορθολογισμού ήταν πέρσι 1.627.000 καταναλωτές που καταναλώνουν ως 800 Kwh από το σύνολο των 2.861.800 (έχουμε αφαιρέσει τα περίπου 340.000 κλειστά σπίτια με μηδενική κατανάλωση όπως επίσης και τα περίπου 620.000 εξοχικά που η κατανάλωση είναι από 1-200Kwh) να πληρώσουν αυξήσεις 11,1% αφού ο υποτιθέμενος αριθμός του 1.200.000 καταναλωτών που θα έμπαιναν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) Ι και ΙΙ, μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεπεράσει τις 274.000!!!
Απλά πέρσι εντελώς ανεύθυνα και προκειμένου να περάσουν αυτές οι αυξήσεις στα «μαλακά» εν πλήρη συνείδηση προσπάθησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για το εύρος των καταναλωτών που θα είχαν τις τεράστιες μειώσεις! Και βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που αύξαναν το ρεύμα στους φτωχούς συνανθρώπους μας παίρνοντας τους πάνω από 60 εκ.€ μείωναν το ρεύμα σε 91.402 πλούσιους που κατανάλωναν πάνω από 3.000 Kwh το τετράμηνο για να μπορούν να απολαμβάνουν ακόμα πιο πολύ τις θερμαινόμενες πισίνες τους!
Σ΄αυτούς χαρίστηκαν 19 εκ. €!!!

Αυτή είναι η αλήθεια! Και τα ίδια ετοιμάζονται να κάνουν και τώρα!
Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι αντίθετη.
Εάν κάποιος χρειάζεται μείωση είναι ο φτωχός και όχι ο πλούσιος. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς :
·                         Η θέση μας είναι να απαλλαγεί η ΔΕΗ από τους απαράδεκτους φόρους που της επέβαλαν (τα ποσά μπορούν να εξοικονομηθούν από τους έχοντες και κατέχοντες) και αυτό όχι για να αυξήσει τα κέρδη της αλλά για να δίνει δωρεάν το ρεύμα στους άνεργους συνανθρώπους μας για κατανάλωση μέχρι 800 Kwh.
·                         Η θέση μας είναι να πάρουν πίσω τον κατάπτυστο αντικοινωνικό νόμο (χαράτσι) που ψήφισαν και που χρησιμοποιεί το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας ως μοχλό εκβιασμού.
·                         Η θέση μας είναι ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και ανέργου και αυτό γιατί σε εμάς δεν περισσεύει κανείς συνάνθρωπός μας.


Στη συνέχεια και για να μην ξεχνάμε παραθέτουμε τις 10 αυξήσεις που έχουν γίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσα σε 2 χρόνια :
  1. Αυξήσεις, λόγω ρήτρας καυσίμου, κατά
       0,22  ε/1.000 KWh στην υψηλή τάση
       0,23 ε/1000 KWh στη μέση τάση και
       0,24 ε/1000 KWh στη χαμηλή τάση – Β΄ τρίμηνο 2010
  2. Αύξηση του ΦΠΑ από 9 στο 10%  -  Μάρτιος 2010
  3. Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 5€ ανά 1.000 KWh για οικιακή και δημόσια χρήση   και 2,5 ευρώ ανά 1.000 KWh, για επιχειρηματική χρήση -   Μάιος 2010
  4. Τέλος ΔΕΤΕ (Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών) 0,50 € ανά 1.000  KWh - Μάιος 2010
  5. Αύξηση του τέλους Α.Π.Ε. από 0,3 σε 5,57 € η MWh για βιομηχανίες και εμπορικούς πελάτες - Ιούνιος 2010
  6.  Αύξηση ( νέα ) του ΦΠΑ από 10 στο 11% - Ιούλιος 2010
  7. Αύξηση των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής κατά 15% στη μέση και κατά 7% στη χαμηλή τάση - Ιούλιος 2010
  8. Νέα αύξηση της τάξης του 2,65% στο τέλος ΑΠ.Ε. που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις - Δεκέμβριος 2010
  9. Νέα αύξηση του ΦΠΑ από 11 στο 13% - Ιανουάριος 2011
10. Αυξήσεις στα τιμολόγια που για τα οικιακά φθάνουν στο 11,1% - Ιανουάριος 2011.

ΥΓ1: Αυτές τις ημέρες ακούμε - μαθαίνουμε ότι σχεδιάζουν διάφορα τρικ στην ανακοίνωση των αυξήσεων όπως για παράδειγμα το Υπουργείο να ανακοινώσει ένα μέρος αυτών.. Το δε υπόλοιπο (την αύξηση του τέλους ΑΠΕ) να βάλουν την ΡΑΕ να το ανακοινώσει ώστε να μην πέσουν «βαριά».  
ΥΓ2: Αλήθεια πόσο θα πληρώνει ο καταναλωτής τις εγγυημένες τιμές κάποιων εκλεκτών κυρίων; 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

___________________________________________________________________________

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των νέων δυσβάσταχτων αυξήσεων όπου για λόγους επικοινωνιακούς (και όχι μόνο), ο πλέον αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών αλλά και Ενέργειας ενέπλεξε τις αυξήσεις με το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού το οποίο δεν αποτελεί παροχή - δαπάνη της εταιρείας αλλά ρυθμιζόμενη μορφή τιμολόγησης και το οποίο δεν δίνεται εξ’ ελευθεριότητας αλλά από νομική και συμβατική υποχρέωση της ΔΕΗ ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του!!
Γι αυτό και με βάση αυτό τον ρωτάμε:
1)     Γνωρίζει ο κύριος Παπακωνσταντίνου ότι οι ρίζες του μειωμένου τιμολογίου των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ βρίσκονται στο 1945 σε απόφαση του Δ.Σ. (379/1945)της Ηλεκτρικής Εταιρείας Αθηνών Πειραιώς (πρώην ΗΕΑΠ);
2)     Γνωρίζει ο κύριος Παπακωνσταντίνου ότι οι ρίζες του μειωμένου τιμολογίου του προσωπικού βρίσκονται επίσης στο 1955 σε απόφαση του Δ.Σ. (310-1955) της Ηλεκτρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης;
3)    Γνωρίζει ότι το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού εδράζεται στην Υπουργική απόφαση 184/1-12-1960 η οποία κυρώθηκε με το Νόμο 4199/1961;
4)     Γνωρίζει ότι το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού εδράζεται στην απόφαση 219/3-7-1990 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ όπου έβαλε σταθερή σχέση κλιμακίων  χρέωσης;
5)     Γνωρίζει ότι με την 127/15-11-1990 πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ρυθμίστηκε το τιμολόγιο ΓΠ και προβλέφθηκαν ανώτατα όρια κατανάλωσης;
6)    Γνωρίζει ότι με την ΕΣΣΕ του 1991 και όλες τις μετέπειτα συμβάσεις αλλά και την σύμβαση της 23/7/2008 που επανεπιβεβαίωσε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού τιμολογείται με νόμο και αποτελεί υποχρέωση της ΔΕΗ και δεν δίνεται εξ’ ελευθεριότητας;
Είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα γνωρίζει.
Όμως ο κύριος Παπακωνσταντίνου για λόγους επικοινωνιακούς και κυρίως επειδή αντιστεκόμαστε στα σχέδια του (σχέδια ξεπουλήματος της Επιχείρησης και των λιγνιτικών μας μονάδων)
√      Επειδή αποκαλύψαμε το σκάνδαλο και το δωράκι που έκανε στην εταιρεία ΑτΕ,
√      Επειδή αποκαλύψαμε ότι έχει αφήσει τους ιδιώτες ελεύθερους να λυμαίνονται την Επιχείρηση και να την κατακλέβουν με την αλχημεία – μεθοδολογία ένταξης των μονάδων Φ.Α. στο σύστημα.
√      Επειδή αποκαλύψαμε τον εμπαιγμό με τον Κ.Ο.Τ. και το ότι αντί για 1.200.000 καταναλωτές που αυθαίρετα έλεγαν ότι θα ενταχθούν σ’ αυτό δεν μπήκαν παραπάνω από 300.000 γδέρνοντας έτσι από πέρσι 1.627.000 φτωχούς καταναλωτές.
√      Επειδή αναδεικνύουμε ότι οι δυσβάστακτες αυξήσεις που μπαίνουν στο ρεύμα, από τις οποίες η ΔΕΗ στην ουσία δεν πρόκειται να ωφεληθεί παρά μόνο 1.1%!!, είναι αποτέλεσμα των εγκλημάτων της κυβέρνησης της οποίας είναι Υπουργός, πάνω στη ΔΕΗ.  
Για όλα αυτά τα επειδή έβγαλε τον άσσο του μειωμένου τιμολογίου από το μανίκι και αυτό για να θολώσει τα νερά για το ότι για 11η φορά γδέρνονται οι καταναλωτές!!


Κύριε Παπακωνσταντίνου,
Αν η «ζημιά» για τη ΔΕΗ είναι τα 40 εκ. το χρόνο που κοστίζει το μειωμένο τιμολόγιο το οποίο δίνεται με νόμους και που αντίστοιχες παροχές,(σε εμάς είναι ειδικό τιμολόγιο και όχι παροχή), έχουν μια σειρά επιχειρήσεων,

√      Για τη ζημιά που προξενήσατε εσείς, και στην Επιχείρηση και τον Ελληνικό λαό, έχετε να πείτε κάτι;
√      Για τα 45-50 εκατομμύρια που χαρίσατε στην ΑτΕ φορτώνοντας τα στις πλάτες του ελληνικού λαού έχετε να πείτε κάτι;
√      Για τα 170 εκ. που φέτος έκλεψαν  οι ιδιώτες από τη ΔΕΗ με την μεθοδολογία ένταξης των μονάδων Φ.Α. που τα φορτώνετε πάνω στις πλάτες των καταναλωτών έχετε να πείτε κάτι;
√      Για τα 180 εκ. που χρωστάτε στο κορόιδο τη ΔΕΗ μη δίνοντας μία, που έτσι τη γονατίζετε έχετε να πείτε κάτι;
√      Για τις εγκληματικές αποφάσεις που πήρατε σε βάρος της ΔΕΗ έχετε να πείτε τίποτα;

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ. ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΛΕΟΝ.


Κύριε Παπακωνσταντίνου
Αν νομίζετε ότι θα στρέψετε την κοινωνία στην εποχή της κρεατομηχανής του κιμά που φτιάξατε και του κανιβαλισμού, ενάντια στους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν είναι συντεχνίτες.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι πρωτοπόροι στους κοινωνικούς αγώνες και ενάντια σε κατάπτυστους νόμους σαν και αυτόν που ψηφίσατε με το χαράτσι σε βάρος του φτωχού λαού.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και το σύνολο του λαού, γιατί μαζί είμαστε και μαζί θα μείνουμε παρά τις συνειδητές προσπάθειες σας διαίρεσης και κοινωνικού αυτοματισμού, τους πρώτους που θα στείλουν εκεί που τους αξίζει είναι εσάς και την κυβέρνηση σας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Υ.Γ. Αν θέλετε να πουλήσετε κάτι πουλήστε την παράνομη βίλα σας.
 Η ΔΕΗ ανήκει στον Ελληνικό λαό

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ
Διαβάστε περισσότερα » »