Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Γιατί θέλουν να εξοντώσουν τις μέλισσες;

epikoniasiΣε λίγες ώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψηφίσει για το αν θα απαγορεύσει τα τοξικά παρασιτοκτόνα που σκοτώνουν τις μέλισσες σε όλο τον κόσμο και απειλούν την τροφή μας.
Οι μεγάλες εταιρείες επωφελούνται από αυτά τα άθλια παρασιτοκτόνα εξασκούν εξαντλιτικές πιέσεις για να αποτρέψουν την απαγόρευση και έχουμε πληροφορηθεί ότι οι κυβερνήσεις πρόκειται να υποκύψουν, εκτός αν αισθανθούν την πίεση της κοινής γνώμης!

Οι μέλισσες εξαφανίζονται σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς.
Επειδή οι μέλισσες γονιμοποιούν τις καλλιέργειες μας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτοί οι μαζικοί θάνατοι αποτελούν μια καταστροφική απειλή για τον τροφικό εφοδιασμό μας . Ευτυχώς, πολλές μελέτες έχουν προσδιορίσει τώρα την πιθανότερη αιτία. Είναι μια ορισμένη κατηγορία των επιβλαβών φυτοφαρμάκων. Μια επίσημη έκθεση της ΕΕ διαπίστωσε ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα, αλλά ο γίγαντας των φυτοφαρμάκων, η Bayer προσπαθεί να πείσει τους ηγέτες μας να αγνοήσουν την επιστήμη, για να προστατεύσουν τα κέρδη τους.
Πάνω από 2,5 εκατομμύρια από εμάς έχουν υπογράψει την έκκληση που προκάλεσε αυτήν τη ψηφοφορία. Και τώρα, αυτή την εβδομάδα, ήρθε η ώρα να πούμε στους πολιτικούς μας ότι πρέπει να συνταχθούν με την επιστήμη για να σώσουν τις μέλισσες.
Ας στείλουμε πλημμύρα από εισερχόμενα μυνήματα στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., που ήδη πνίγονται από το εταιρικά λόμπι, και ας τους διαβεβαιώσουμε ότι οι κυβερνήσεις μας μπορούν να σώσουν τις μέλισσες και τα τρόφιμά μας! Στείλετε ένα μήνυμαεδώ
ΤΟ ΜΥΓΑΚΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
Oι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο περιγράφουν μια μύγα, την Apocephalus borealis, η οποία αφήνει τα αυγά της στην κοιλιακή χώρα των μελισσών μετατρέποντάς τις σε «ζόμπι», αφού τις αναγκάζουν να εγκταλείψουν τις κυψέλες τους και να κατευθυνθούν προς μια εστία φωτός, π.χ. μια λάμπα. Σε διάστημα λίγων ημερών, έως και 13 προνύμφες σκοτώνουν τις μέλισσες βγαίνοντας από το λαιμό τους και ουσιαστικά αποκεφαλίζοντάς τις, όπως προδίδει και η επιστημονική ονομασία της μύγας.

Νεκρές μέλισσες κάτω από λάμπες
Όλα άρχισαν όταν ο ερευνητής Τζον Χάφερνικ συνέλεξε μερικές νεκρές μέλισσες που βρήκε νεκρές γύρω από λάμπες εξωτερικού χώρου, στο πανεπιστήμιο. «Ως αφηρημένος καθηγητής που είμαι, άφησα το φιαλίδιο στο γραφείο μου και το ξέχασα», λέει ο καθηγητής βιολογίας. «Την επόμενη φορά που το κοίταξα, είδα ένα σωρό χρυσαλλίδες γύρω από τις μέλισσες.» Όπως αποδείχθηκε, ήταν μύγες που είχαν «καταλάβει» τις μέλισσες, οδηγώντας τις από τις κυψέλες στο θάνατό τους.
«Παρατηρώντας τις μέλισσες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα - όσες έμεναν ζωντανές- βλέπαμε ότι πετούσαν κυκλικά χωρίς να έχουν αίσθηση προσανατολισμού», λέει ο ʼντριου Κορ από την ομάδα του Χάφερνικ προσθέτοντας ότι η συμπεριφορά τους «θυμίζει ζόμπι».


Διπλά μολυσμένες
Τα αποτελέσματα της μελέτης εξέπληξαν τους ερευνητές, οι οποίοι βρήκαν ίχνη της παρασιτικής μύγας στο 77% των κυψελών που παρατηρούσαν, σε τρεις αμερικανικές πολιτείες. Είδαν επίσης ότι οι άρρωστες μέλισσες, όπως και οι μύγες, περιείχαν γενετικό υλικό από ένα άλλο παράσιτο, αλλά και ίχνη ενός ιού που προκαλεί αλλοίωση των φτερών και ο οποίος έχει στο παρελθόν συνδεθεί με τη διαταραχή κατάρρευσης αποικιών.Αυτή η διπλή μόλυνση, λένε οι επιστήμονες, ενδέχεται να σημαίνει ότι οι μύγες A. borealis μεταξύ άλλων διευκολύνουν την εξάπλωση άλλων παραγόντων που οδηγούν σε συρρίκνωση των πληθυσμών μελισσών. (melikaiygeia)

prisonplanet
Διαβάστε περισσότερα » »

«Η άρχουσα τάξη των Σκοπίων αναζητά απεγνωσμένα μια εθνική ταυτότητα»

Σόφια- Фокус

Η άρχουσα τάξη των Σκοπίων αναζητά απεγνωσμένα μια εθνική ταυτότητα, που να είναι διαφορετική της βουλγαρικής.

Τα Σκόπια είναι ‘ένας νέος λαός’ που η γέννησή του έγινε το 1944, σύμφωνα με διάταγμα του 1934 της Κομμουνιστικής Διεθνούς και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δικό του παρελθόν μέσα από μια τερατώδη καταστολή, διαφορετικό από το παρελθόν της Βουλγαρίας.


Τα παραπάνω δήλωσε ο καθηγητής Ντίμιταρ Ντιμίτροφ, διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας στη Σόφια της Βουλγαρίας σε πρωϊνή εκπομπή της βουλγαρικής τηλεόρασης  «Nova».

Σύμφωνα με τον ίδιο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την περίοδο 1944-1945, δολοφονήθηκαν 23 χιλιάδες άτομα, ολόκληρη η βουλγαρική ελίτ, πνευματική, στρατιωτική, πολιτική κλπ. Κατά τα επόμενα έτη συνεχίσθηκε η καταστολή, η οποία τελικά επιτεύχθηκε.

Αλλά, η χώρα άρχισε να καταρρέει μετά το 1991, εξαιτίας της διάδοσης των πληροφοριών. Ξεκίνησε μια διαδικασία επαναβουλγαρισμού του έθνους- όπως αποκαλείται, προκειμένου να ενισχυθεί  η καταρρέουσα ιδέα με την ηλιθιότητα αυτών των μνημείων που είναι συγκεντρωμένα  σε μια μικρή πλατεία, όσο είναι σε μέγεθος η πλατεία ‘Battenberg’, δήλωσε ο Ντιμίτροφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τύπος των Σκοπίων, όπως και η αντιπολίτευση χρησιμοποιούν  έντονα τον ‘ηλίθιο’ όρο ‘σχέδιο- Σκόπια 2014’.

Και αποτελεί πραγματικά ηλιθιότητα αυτό το σχέδιο Σκόπια 2014, με το να ενταχθούν δεκάδες μνημεία μέσα σε μια μικρή πλατεία.

Στα Σκόπια παρελαύνουν  όλοι οι Βασιλείς της βουλγαρικής δυναστείας Σαμουήλ, ο τσάρος Σαμουήλ, ο Γαβριήλ Ραντομίρ και Ιβάν Βλαντισλάβ, οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Ναούμ της Οχρίδας, Κλήμης της Οχρίδας.

Ανάμεσα στα μνημεία αυτά βρίσκεται ο Ιβάν Βλαντισλάβ, ο οποίος τρεις φορές έχει πει ότι είναι Βούλγαρος στην περίφημη επιγραφή της Μπίτολα, που βρίσκεται, σήμερα,  στο Μουσείο Μπίτολα. Στην επιγραφή αναγράφεται: «Εγώ, ο Ιβάν Βλαντισλάβ, Τσάρος της Βουλγαρίας, Βούλγαρος από γέννηση, ανασκεύασα το φρούριο της Μπίτολα για τη ζωή και τη σωτηρία των Βουλγάρων στην Μπίτολα».

Οι Βούλγαροι Βογιάροι κυβέρνησαν αυτά τα εδάφη πριν από τους Σέρβους φεουδάρχες Βολκασίν και Ούγκλεση, μετά από τους ανθρώπους της αρχαίας Ελλάδας, είπε ο Ντιμίτροφ.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάθηκαν 291 εκατ. ευρώ από την εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης

Μειωμένα έσοδα από την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης
Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να αυξήθηκαν τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης, ωστόσο λόγω της μείωσης των πωλήσεων κατά 17 εκατομμύρια τόνους του πετρελαίου, το ελληνικό δημόσιο απώλεσε στο ΦΠΑ.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το μόνο που κατάφερε το Δημόσιο είναι να πατάξει μέρος του λαθρεμπορίου.

news247Σχόλιο:
Πήγαν για μαλλί  και βρήκαν κουρεμένη.
Οι άχρηστη διοικούντες  δεν  μπορούν  να  μοιράσου  σανό  δυο  γαϊδάρων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Το προφίλ του νέου γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που διαδέχτηκε μετά από 22 χρόνια την Αλέκα Παπαρήγα (Vids)
Η Αλέκα Παπαρήγα έβαλε τίτλους τέλους μετά από 22 χρόνια και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, το όνομα του οποίου είχε ξανακουστεί ως επικρατέστερου να τη διαδεχθεί, βρέθηκε στο τιμόνι του ΚΚΕ.
Ο 52χρονος Δημήτρης Κουτσούμπας είναι οικονομολόγος και στέλεχος του ΚΚΕ. Υπήρξε διευθυντής του Ριζοσπάστη και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος ενώ σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου, στο οποίο πρωτοποθετήθηκε το 1991, και επικεφαλής της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Βοιωτίας χωρίς όμως επιτυχία και με την ολοκλήρωση του 19ου Συνεδρίου εξελέγη Γενικός Γραμματέας του κόμματος.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση:
"Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα".

Απόσπασμα παλαιότερης ομιλίας Δημήτρη Κουτσούμπα από depy6
  Γενικοί γραμματείς και πρώτοι γραμματείς της ΚΕ
ΣΕΚΕ
1.            Νίκος Δημητράτος          Νοέμβριος 1918 - 1922
2.            Γιάννης Κορδάτος           Φεβρουάριος - Νοέμβριος 1922
3.            Νίκος Σαργολόγος          Νοέμβριος 1922 - Σεπτέμβριος 1923
4.            Θωμάς Αποστολίδης      Σεπτέμβριος 1923 - Δεκέμβριος 1924
ΚΚΕ
1.            Παντελής Πουλιόπουλος              Δεκέμβριος 1924 - Σεπτέμβριος 1925
2.            Λευτέρης Σταυρίδης      Σεπτέμβριος 1925 - Σεπτέμβριος 1926
3.            Παστιάς Γιατσόπουλος                 Σεπτέμβριος 1926 - Μάρτιος 1927
4.            Ανδρόνικος Χαϊτάς         Μάρτιος 1927 - Νοέμβριος 1931
5.            Νίκος Ζαχαριάδης           Νοέμβριος 1931 - 1936
6.            Ανδρέας Τσίπας               Ιούλιος 1941 - Σεπτέμβριος 1941
7.            Γιώργης Σιάντος               Ιανουάριος 1942 - 1945
-              Νίκος Ζαχαριάδης           1945 - 1956
8.            Απόστολος Γκρόζος        1956
9.            Κώστας Κολιγιάννης      1956 - 1972
10.          Χαρίλαος Φλωράκης     1972-1989
11.          Γρηγόρης Φαράκος        1989-1991
12.          Αλέκα Παπαρήγα            1991 -2013
13.         Δημήτρης Κουτσούμπας   2013

Παλαιότερη ομιλία Δημήτρη Κουτσούμπα από depy6
Διαβάστε περισσότερα » »

«Η Ελλάδα ζήτησε την αφαίρεση του ονόματος ‘Μακεδονία’ σε συνέδριο στο Βελιγράδι»

«Η Ελλάδα απαίτησε την απόσυρση  του συνταγματικού ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από την περιφερειακή διάσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών  της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης (Југо-источна Европа), αφιερωμένη στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη διαφθορά στην περιοχή", αναφέρει το επίσημο πρακτορείο των Σκοπίων.


Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, ζήτησε από τους διοργανωτές του συνεδρίου να αφαιρεθεί το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων  και να γραφεί το όνομα της χώρας που είναι «FYROM».

Οι διοργανωτές του συνεδρίου, τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Σερβίας, εκπλήρωσαν το αίτημα του Έλληνα υπουργού και αντικαταστάθηκε η ονομασία «Μακεδονία» με το όνομα ‘FYROM’.

Σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης «τέτοια λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν στη Σερβία», σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Σκόπια δεν θα λάβουν ημερομηνία για διαπραγματεύσεις λόγω του ονόματος

«Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ Σκοπίων υπάρχουν 750 χιλιάδες Σλάβοι-Σκοπιανοί στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα 700 χιλιάδες»


Βρυξέλλες.

Παρά το γεγονός της θετικής έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την προθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσουν διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο, η FYROM, δεν θα λάβει ημερομηνία, λόγω του ανεπίλυτου ζητήματος της ονομασίας, ανέφεραν διπλωμάτες των Βρυξελλών.


Επίσης- γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- δεν είναι σαφές ποια θα είναι η θέση της χώρας μας, καθώς δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για τη συνθήκη καλής γειτονίας.

 Έχουν, ήδη, γίνει τέσσερις συναντήσεις για το θέμα αυτό και η τελευταία μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες.

Τα Σκόπια κρατούν χαμηλούς τόνους στη συνθήκη του 1999, που θεωρείται ως σημαντικό κείμενο για τη Βουλγαρία.

Το κείμενο αναφέρει ότι κανένα από τα Συντάγματα των Σκοπίων δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας, για την προστασία του καθεστώτος και των δικαιωμάτων ατόμων που δεν είναι πολίτες των Σκοπίων.

Σύμφωνα με διευκρίνιση των Νομικών, αυτό αποτελεί εγγύηση έναντι εδαφικών διεκδικήσεων ή αξιώσεων για σλαβική μειονότητα στη Βουλγαρία και ειδικά δικαιώματα σε αυτήν.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, υπάρχει η αξιολόγηση ότι Σλάβοι-Σκοπιανοί στην Βουλγαρία είναι 750 χιλιάδες και στην Ελλάδα 700 χιλιάδες, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Κ.Ζουράρις αποκαλύπτει πως γινόταν το παιδομάζωμα... από τους τουρκομογγόλους! Ανατριχιαστικό βίντεο

Ένα βίντεο-χαστούκι για την Δραγώνα, την Ρεπούση, τον Τούρκο Πρόξενο της Θράκης, τον Βερέμη και όλους αυτούς τους περίεργους που με όσα λένε και κάνουν, επιδιώκουν να θάψουν την αλήθεια....

Η αλήθεια αποτυπώνεται στο φοβερό βίντεο και...σε όσα λέει ο καθηγητής κ. Ζουράρις για το παιδομάζωμα που γινόταν μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα.
Εξηγεί το πώς έπαιρναν τα 15χρονια αγόρια οι Τούρκοι, για τα οποία φρόντιζαν να είναι αρτιμελή και "καλλιεπή ώστε να τα πηδάνε" όπως λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Τα δε κορίτσια, οι Ελληνίδες μάνες τα χαράκωναν στο πρόσωπο, ή τους έκοβαν δάχτυλα των ποδιών ή χεριών ώστε να μην πέσουν σε χέρια Τούρκων.
Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι έπαιρναν για το παιδομάζωμα μόνον αρτιμελή-υγιή παιδιά.
Στην Ήπειρο δε, την πρώτη Κυριακή από την αρπαγή των παιδιών τους στο παιδομάζωμα έκαναν μνημόσυνο γιατί θεωρούσαν πια τα παιδιά τους, νεκρά!


Ασυμβίβαστοι Έλληνες

[Πηγή] 

e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

H Γη θα καλυφθεί σήμερα από μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα

Στις 11 Απριλίου σημειώθηκε στον Ήλιο μια ισχυρή έκρηξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας τεράστιος όγκος ηλιακής ύλης εκτινάχθηκαν εκτός του ηλιακού στέμματος στο Διάστημα....

Ο προσανατολισμός του κύματος ηλιακής ύλης είναι απευθείας η Γη, γι’ αυτό και αυτή η φορά δεν θα αποφύγουμε τη μαγνητική καταιγίδα.

Ένα ισχυρό ρεύμα πρωτονίων και ηλεκτρονίων πλησιάζει αυτή τη στιγμή τον πλανήτη μας. Απόψε το βράδυ θα προκαλέσει στη Γη μια μαγνητική καταιγίδα, η οποία θα κορυφωθεί το χρονικό διάστημα από τα μεσάνυχτα μέχρι τις τρεις το πρωί της Κυριακής.

Η θύελλα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στη λειτουργία ηλεκτρονικού εξοπλισμού και να επηρεάσει αρνητικά τα άτομα με εξασθενημένη υγεία.

[Πηγή] 
e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »