Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η Google προσφέρει δουλειά και στην Ελλάδα: Λύστε τα Quiz και γίνετε μέλος της

Αυτή είναι η ευκαιρία σας. Το διεθνές συνέδριο «Developer Days» φέρνει στην Ελλάδα τα Google Quiz που απευθύνονται σε προγραμματιστές (Software Engineers) και όσοι τα λύσουν...
κερδίζουν μία θέση στο δυναμικό του Αμερικάνικου κολοσσού.

Το συνέδριο «Developer Days» θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 20 και 21 Φεβρουαρίου με διοργανωτές την Κοινότητα Προγραμματιστών της Google (GDG Thessaloniki) και τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Ο ιδρυτής του GDG Thessaloniki, Παναγιώτης Τζίνης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ εξηγεί: «τα Google Quizzes είναι μια δοκιμασία που τη διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία. Εμείς, ως επίσημη κοινότητα προγραμματιστών της Google προωθούμε αυτή τη διαδικασία έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε προγραμματιστές από την Ελλάδα να συμμετάσχουν και να μάθουν για τα κουίζ»,

Υπεύθυνος για τη διαδικασία που θα υλοποιηθεί την πρώτη μέρα του συνεδρίου, (Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου) θα είναι ο Fillip Hráček (Developer Relations Program Manager) από την Google Global.

thestival.gr 
tro-ma-ktiko


Διαβάστε περισσότερα » »

Οι πρώτες 25 επιχειρηματικές δράσεις όπου απλοποιείται η αδειοδότηση

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το τελευταίο χρονικό διάστημα υλοποιεί πιλοτικά δράσεις που συμβάλλουν στον περιορισμό και στην...
απλοποίηση των συστημάτων αδειοδοτήσεων, ξεκινώντας από 25 διαδικασίες αδειοδότησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι πρωτοβουλίες αυτές του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη,  είναι εναρμονισμένες με το νόμο - πλαίσιο για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση επιχειρήσεων, που παρουσίασε στις 17 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, σε πρώτο στάδιο, το ΥΔΜΗΔ, σε συνεργασία με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία, θεσμοθέτησε και έθεσε ήδη σε ισχύ το σύστημα γνωστοποίησης, δηλαδή την πλήρη κατάργηση της απαίτησης υποβολής φακέλου δικαιολογητικών, στις παρακάτω επαγγελματικές δραστηριότητες:

1. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διάθεσης τροφίμων και ποτών (19 δραστηριότητες αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών όπως παντοπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, κατάστημα ξηρών καρπών, γαλακτοκομικών και ζαχαρωδών ειδών κ.λπ.), καθώς και οι συναφείς γνωστοποιήσεις αναφορικά με την αντικατάσταση, μεταβίβαση καταστήματος και προσθήκη σε αυτό άλλης συναφούς δραστηριότητας. Η γνωστοποίηση κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο μετά τη χορήγηση προέγκρισης από το Δήμο.

2. Καταστήματα παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας (κομμωτήριο, κουρείο, κατάστημα περιποίησης χεριών ποδιών, εργαστήριο δερματοστιξίας) και οι συναφείς γνωστοποιήσεις σχετικά με την αντικατάσταση, μεταβίβαση καταστήματος. Η γνωστοποίηση κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο μετά τη χορήγηση προέγκρισης από το Δήμο.

3. Γυμναστήριο ή αθλητική σχολή (αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού), καθώς και οι συναφείς με αυτήν γνωστοποιήσεις όπως επέκτασης και μεταβίβασης γυμναστηρίου ή αθλητικής σχολής.

eea.gr
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »