Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Και ενώ οι κυβερνώντες θέλουν να μας φακελώσουν με δόλιες εγγυήσεις, Χάκερ έκλεψαν τα δεδομένα 77 εκατ. πελατών της Sony.

Τα προσωπικά δεδομένα 77 εκατομμυρίων πελατών της Sony, μεταξύ αυτών και οι αριθμοί των πιστωτικών τους καρτών, φέρεται να έχουν υποκλαπεί από άγνωστους χάκερ, οι οποίοι ενέχονται στην μεγαλύτερη -κατά τα φαινόμενα- υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης στην ιστορία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι χρήστες της online πλατφόρμας Playstation Network έπεσαν θύματα υποκλοπής από ηλεκτρονικούς εισβολείς, στην κατοχή των οποίων περιήλθαν ονόματα, διευθύνσεις, email, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί πρόσβασης και άλλες πληροφορίες.Καθυστέρησε μια εβδομάδα
Η ανακοίνωση εκδόθηκε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας. «Ανακαλύψαμε ότι μεταξύ 17 και 19 Απριλίου 2011 βρέθηκαν εκτεθειμένες ορισμένες πληροφορίες που περιέχονται στους λογαριασμούς χρηστών στο PlayStation Network και το Qriocity, εξαιτίας μιας παράνομης και χωρίς εξουσιοδότηση εισβολής στο δίκτυό μας», σημείωσε η εταιρεία σε χθεσινή της ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιό της.

Η πλατφόρμα Playstation Network έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από την περασμένη Τετάρτη. Η υπηρεσία χρησιμοποιείται από περίπου 77 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι παίζουν online παιχνίδια, συνομιλούν και «κατεβάζουν» ταινίες και μουσική από το Διαδίκτυο.

Οργισμένες αντιδράσεις
Η αποσιώπηση του συμβάντος προκάλεσε την οργή αρκετών χρηστών του PlayStation.
«Αν έχετε χάσει τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας, δεν πρόκειται να τα ξαναδείτε ποτέ», έγραψε ο χρήστης Korbei83 στο μπλογκ του PlayStation, συμπληρώνοντας:
 «Το γεγονός ότι περιμένατε τόσον το καιρό για να αποκαλύψετε αυτές τις πληροφορίες στους πελάτες σας είναι αξιοθρήνητο. Ντροπή σας».
«Με απλά λόγια, πρόκειται για μια από τις χειρότερες παραβιάσεις που έχουμε δει», δήλωσε ο Τζος Σολ, διευθυντής τεχνολογίας της Application Security, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής λογισμικού ασφαλείας.
Το 90% των χρηστών του PlayStation Network, οι οποίοι κάθε χρόνο αποφέρουν στην εταιρεία έσοδα 500 εκατομμύρια δολαρίων, προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΛΛΗΨΗ (3) ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ, ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ Ν. ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

altΒραδινές ώρες της 26-04-2011 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας συνελήφθησαν στην Πτολεμαΐδα τρείς (3) Έλληνες, ηλικίας 23, 24 και 26 ετών, για πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) δεκαέξι (16) συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (315,4) γραμμαρίων,
β)  σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών,
γ)  μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
δ)  ένα (1) μαχαίρι, με μήκος λάμας εννέα (9) εκατοστών και
ε)  το χρηματικό ποσό των (900) ευρώ.
Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.


Κοζάνη, 27 Απριλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
ΤΗΛ. 2461022001 - 2461049863
FAX. 2461025288
Διαβάστε περισσότερα » »

Γονείς- "κατάσκοποι" στο Facebook των παιδιών τους!

Όσα παιδιά έχουν facebook μάλλον θα αρχίσουν να ανησυχούν αφού οι γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα, αν το θελήσουν, να παρακολουθούν κάθε τους "διαδικτυακή" κίνηση με διακριτικότητα, σύμφωνα με...



 νέο πρόγραμμα λογισμικού αμερικανική εταιρίας.
Το γεγονός ότι ακόμη και 5χροναπαιδάκια έχουν ήδη προφίλ στο facebook φαίνεται πώς ώθησε την αμερικανική εταιρία προϊόντων διαδικτυακής ασφάλειας Check Point στην κυκλοφορία ενός νέου πρόγραμματος λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στους γονείς να "εποπτεύουν" τις δραστηριότητες των παιδιών τους στο κοινωνικό δίκτυο.

Η “εποπτεία” αυτή, αφενός θα γίνεται κρυφά, αφετέρου δε χρειάζεται ο γονιός που θα αποφασίσει να ακολουθήσει τη διαδικασία αυτή να είναι "φίλος" με το παιδί του (κάτι που προφανώς θα μαρτυρούσε την παρακολούθηση!).

Το λογισμικό αυτό όμως δε θα πρέπει να ενοχλεί τα παιδιά. Ο σκοπός του είναι ελέγχει με διακριτικό τρόπο αλλά εξονυχιστικά, τα "προφίλ" στο Facebook και τις επικοινωνίες μεταξύ "φίλων", χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους, προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις ενδεχόμενων απειλών (εκφοβισμών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων, συζητήσεων περί ναρκωτικών, βίας, σκέψεων αυτοκτονίας κ.α.).

Το πρόγραμμα αυτό που ονομάζεται "SocialGuard" (κοινωνικός φύλακας) και όταν ανιχνεύσει σημάδια κάποιου προβλήματος στον λογαριασμό του παιδιού, στέλνει μηνύματα στους υπολογιστές των γονέων ώστε να είναι προσεκτικοί.

Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει την ικανότητα να εντοπίσει τη διείσδυση χάκερ, ιών και άλλων κακόβουλων προγραμμάτων στους λογαριασμούς του Facebook.

Το λογισμικό ελέγχει επίσης κατά πόσο οι "φίλοι", που επικοινωνούν online με το παιδί του γονέα, λένε την πραγματική ηλικία τους ή αν ένας ξένος, επιχειρεί να "καμουφλαριστεί" σαν "φίλος" έχοντας όμως ύποπτους σκοπούς.

Το πρόγραμμα διατίθεται στην ιστοσελίδα www.zonealarm.com

cosmo.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

MKO ένας άλλος τρόπος να τα αρπάζουμε!

Οι ΜΚΟ χειρίζονται προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από διάφορα Υπουργεία και είναι ένα ακόμη σύγχρονο ‘εργαλείο’ πολιτικής των κομμάτων (κυρίως των κυβερνητικών αλλά όχι μόνον)... Αν εξετάσει κανείς τους σκοπούς τους οποίους εξυπηρετούν οι διάφορες ΜΚΟ θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι απαράδεκτοι και γελοίοι. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να απορροφούν εκατομμύρια ευρώ. Οι ΜΚΟ δημιουργούνται και χρηματοδοτούνται με ιδιαίτερη ευκολία. Στα συμβούλια τους υπάρχουν 'διακεκριμένα' πρόσωπα του κοινωνικού μας βίου όπως παραδείγματος χάριν μπορεί να είναι η δεύτερη κόρη του Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος Νεολαίας ενός κυβερνητικού κόμματος, διάφοροι πρόεδροι οικολογικών οργανώσεων, πρόσωπα με διάφορες άλλες οικογενειακές ή άλλου τύπου διασυνδέσεις κλπ

Όπως έχει προκύψει από την μέχρι σήμερα δράση των διαφόρων ΜΚΟ συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν εστίες ανομίας και σπατάλης, πηγές κρυφού πλουτισμού των διαχειριστών, εργαλεία τσεπώματος και ποικιλότροπων συναλλαγών. Σχεδόν πάντα δεν δίνουν αναλυτικά στοιχεία για το πώς ξόδεψαν τα χρήματα. Στις περισσότερες φορές παρουσιάζουν γενικόλογες εκθέσεις πεπραγμένων που ομοιάζουν με εκθέσεις ιδεών, αποκρύπτοντας επιμελώς πολλές από τις αλλότριες δράσεις τους. Δεν δημοσιεύουν ισολογισμούς ή άλλα μετρήσιμα στοιχεία. Δεν είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν χειροπιαστά έργα, αφού συνήθως αναλαμβάνουν αϋλες δράσεις πχ εκπαίδευση, ενημέρωση, διαφώτιση κλπ

Ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό φάσμα εμπλέκεται με τις ΜΚΟ. Γι αυτό κανείς πολιτικός δεν ασχολείται με την δράση τους. Κατά κανόνα οι πολιτικοί αποφέυγουν να καταγγέλλουν κάτι που αφορά ΜΚΟ. Για όλους αυτούς οι ΜΚΟ καλώς υπάρχουν. Όλα καλά σ’ αυτό το μεγάλο πάρτυ. Η πίτα θα φθάσει στο τέλος για όλους. Εδώ πράγματι ισχύει ότι όλοι μαζί τα φάγανε και όλοι μαζί τα τρώνε. Μόνο το υπουργείο Εξωτερικών μπορεί και υποστηρίζει περί τις 1000 ΜΚΟ.

Αν κάποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία για όσα παρουσιάζονται εδώ, τότε ας διαβάσει τι γράφει το Βήμα της 28 Μαρτίου του 2010 κι ας βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα, αν δηλαδή εδώ λέμε υπερβολές ή όχι. . Σύμφωνα με το Βήμα της 28ης Μαρτίου του 2010, λειτούργησαν ΜΚΟ με βασικά αντικείμενα όπως: υποστήριξη Αγροτικών Ιατρείων στην Κούβα, κατασκευή Κρηπιδωμάτων στον ποταμό Σουχέ της Αλβανίας, εκπαίδευση ‘εμπειρογνωμόνων’ στο Σουδάν, ομιλίες και συσκέψεις στο Λίβανο σχετικές με επιχειρήσεις, υποστήριξη πολιτικών στην Τζαμάϊκα και άλλα πολλά τέτοια.

Μετά από όλα αυτά τα τόσο φαιδρά πώς να μην αισθάνονται απογοητευμένοι οι ‘Έλληνες με όλα όσα γίνονται στην πατρίδα τους. Πώς να μην νοιώθει προδομένος από το υπάρχον σάπιο, οικογενειακό, κομματικό, διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό πολιτικό σύστημα που έχουμε. Ένα πολιτικό σύστημα που νομιμοποίησε την κλοπή και κατέστησε αβίωτη την απλή επιβίωση των πολιτών.!.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ:

Μετρήσαμε τις συσκευές που συνήθως χρησιμοποιούμε σε μια ημέρα
Η  μέτρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του ερευνητή του «Δημόκριτου», κ.  Δημήτρη  Κοσμόπουλου στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας. Το όριο  ασφαλείας που  θέτουν οι περισσότεροι ερευνητές αλλά και οι κατασκευαστές  των μετρητών είναι   τα 5,8 μιλιβάτ/τ.μ. εφόσον η έκθεσή μας στην  ακτινοβολία είναι..  διαρκής. Οι  εθελοντές μας, ένα νεαρό ζευγάρι με δύο παιδιά 3 και 5 ετών,  παρακολούθησαν με περιέργεια και αγωνία το πείραμα και πριν φύγουμε, τα  ασύρματα τηλέφωνα είχαν εξαφανιστεί, ο πομπός του ασύρματου Ιντερνετ  είχε μπει  στην αποθήκη και η οικοδέσποινα θα αγόραζε επειγόντως hands  free! Να λοιπόν η 
«ακτινογραφία» μιας συνηθισμένης μέρας.
07.15 Κινητό τηλέφωνο
365 φορές πάνω από το όριο!
Συνήθως  η ημέρα μας αρχίζει μ' ένα τηλεφώνημα. Σύμφωνα με τα διεθνή όρια  ασφαλείας, η ακτινοβολία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 με 6  μιλιβάτ/ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο οικιακός μετρητής έδειξε 1.827(!)  μιλιβάτ -365 φορές πάνω  από το όριο -τη στιγμή που το τηλέφωνο καλούσε,  όπως και κατά τη διάρκεια της  συνομιλίας ! Να σημειώσουμε ότι στη δική  μας μέτρηση η απόσταση μετρητή - κινητού ήταν περίπου 10 εκατοστά, ενώ  όταν συνομιλούμε χωρίς hands free, το  κινητό εφάπτεται στο κεφάλι και η  απόσταση. μηδενίζεται.
Oταν το κινητό φορτίζει, η μέτρηση  κυμαίνεται σε φυσιολογικά όρια, ωστόσο οι ειδικοί συμβουλεύουν να μη  φορτίζουμε το κινητό δίπλα στο κεφάλι μας. Σε κλειστούς,  μικρούς χώρους, όπως το ασανσέρ, το αυτοκίνητο ή τα τούνελ των  αυτοκινητοδρόμων, η ακτινοβολία αυξάνεται, καθώς το κινητό προσπαθεί πιο  έντονα  να «πιάσει» σήμα.
09.30 Ασύρματο δίκτυο Ιντερνετ (router)
Μην ξεχνάτε να το κλείνετε
Η  ελευθερία που μας προσφέρει η ασύρματη τεχνολογία είναι πολύ σημαντική,  ενώ το γεγονός ότι αποφεύγουμε τα ενοχλητικά καλώδια την κάνει ακόμη  πιο δημοφιλή.
Το απαραίτητο router τοποθετείται τις περισσότερες φορές  στο γραφείο ή σε
οποιοδήποτε άλλο σημείο υπάρχει υποδοχή τηλεφώνου,  συχνά δίπλα  στον καναπέ, όπου περνάμε τη μισή ημέρα, ή ακόμα χειρότερα στην  κρεβατοκάμαρα. Στο σπίτι, όπου έγινε η μέτρηση, το router είναι  τοποθετημένο σ' ένα ντουλάπι δίπλα στο κρεβάτι. Η μέτρηση έδειξε 15,20  μιλιβάτ, τριπλάσια από το όριο, σε απόσταση 10 εκατοστών, ενώ δίπλα στην  κεραία η ακτινοβολία άγγιξε τα 578 μιλιβάτ (100 φορές μεγαλύτερη του  ορίου)! Υπολογίστε ότι αυτό το ποσό εκπέμπεται συνεχώς, όσο το
router  παραμένει αναμμένο - ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιείτε το Ιντερνετ. Αρα, μπορεί η ακτινοβολία να είναι μικρότερη του κινητού π.χ., όμως τη  λαμβάνετε συνεχώς.
14.00 Ασύρματος back server
Μακριά του όσο λειτουργεί
Πρόκειται  για ένα σκληρό δίσκο, ο οποίος συνδέεται ασύρματα με τον υπολογιστή μας  και κάνει backup στα πολύτιμα αρχεία μας. Η θέση του συνήθως είναι πάνω  στο γραφείο μας, αλλά στο σπίτι όπου έγινε η μέτρηση οι οικοδεσπότες  τον είχαν  τοποθετήσει κάτω από το κρεβάτι τους.
Και οι δύο αυτές  θέσεις είναι ακατάλληλες, αφού η μέτρηση έδειξε 15,20 μιλιβάτ,  τρεις  φορές πάνω από το όριο. Η συσκευή εκπέμπει ακτινοβολία φυσικά την ώρα  που λειτουργεί, λαμβάνοντας  ασύρματα και αποθηκεύοντας τα αρχεία σας. Την ώρα  που αυτό συμβαίνει,  καλό είναι να είστε μακριά από τη συσκευή. Οταν την έχετε  κλειστή,  μπορείτε να την τοποθετείτε οπουδήποτε θέλετε.
16.00 Φούρνος μικροκυμάτων
Από μακριά κι αγαπημένοι
Μεσημέρι  έφτασε, ώρα για φαγητό. Από τις πλέον δημοφιλείς οικιακές συσκευές στις  σύγχρονες κουζίνες είναι ο φούρνος μικροκυμάτων, που προσφέρει ευκολία και χρόνο. Συχνά μάλιστα δεν τον χρησιμοποιούμε μόνο για να ζεστάνουμε  για λίγο το φαγητό μας, αλλά για πολύ περισσότερη ώρα,  προκειμένου να ξεπαγώσουμε  τρόφιμα, να ψήσουμε ή να ζεστάνουμε νερό.  Ειδικά δε τα τελευταία χρόνια, στις  καινούργιες κουζίνες, η θέση του  βρίσκεται περίπου στο ύψος του κεφαλιού και  συνήθως όση ώρα λειτουργεί  στεκόμαστε μπροστά του σε μικρή απόσταση. Η μέτρησή  μας έδειξε 11,53  μιλιβάτ, διπλάσια του ορίου, σε μια απόσταση 20 - 30 εκατοστών. Εν  ολίγοις: αφήστε τον να δουλεύει μόνος του, όση ώρα λειτουργεί καλό είναι  να απομακρύνεστε, και εσείς και κυρίως τα μικρά παιδιά. Αυξημένη σε
σχέση με τα επιτρεπτά όρια είναι η ακτινοβολία που  εκπέμπει και ο συμβατικός  φούρνος όταν λειτουργεί, οπότε καλό είναι και  σε αυτή την περίπτωση να κάνετε  το ίδιο.
20.50 Ενδοεπικοινωνία Baby Phone
Χαμηλή ακτινοβολία, αλλά όχι για παιδιά
Την πολύ χρήσιμη αυτή συσκευή οι γονείς την χρησιμοποιούν σε καθημερινή  βάση,  κυρίως το βράδυ, όταν το μωρό ή το παιδί κοιμάται. Πολλοί δε, για  να είναι  Σίγουροι ότι θα ακούσουν και τον παραμικρό θόρυβο που θα κάνει  το παιδί, το τοποθετούν ακόμα και μέσα στο κρεβατάκι ή την κούνια του. Η  μέτρηση δίπλα στην  κεραία έδειξε 3,20 μιλιβάτ, κάτω του  ορίου, ενώ σε απόσταση 20 εκατοστών η ακτινοβολία έπεσε κάτω από το  μηδέν.
Ωστόσο, τα παιδιά και ειδικά τα βρέφη είναι πολύ ευαίσθητα  ακόμα και σε χαμηλά  επίπεδα ακτινοβολίας. Καλό είναι λοιπόν να το  τοποθετείτε σε μια απόσταση μεγαλύτερη του μέτρου. Αλλωστε, οι συσκευές  αυτές είναι υπερβολικά ευαίσθητες και πιάνουν και από μεγαλύτερη  απόσταση τους ήχους.
23.05  Ασύρματο τηλέφωνο
Η ύπουλη ακτινοβολία
Στα  περισσότερα σπίτια η θέση του ασύρματου τηλεφώνου είναι στο κομοδίνο  δίπλα  στο κρεβάτι, στο τραπεζάκι του  καναπέ ή στο γραφείο, σε σημεία δηλαδή στα οποία  περνάμε πολλές ώρες  της ημέρας και της νύχτας μας. Ακόμα και όταν δεν μιλάμε  όμως με το  ασύρματο τηλέφωνο, η βάση του εκπέμπει συνεχώς ακτινοβολία, και αυτό  είναι το ύπουλο σε αυτή την περίπτωση. Η μέτρηση έδειξε 31,40 μιλιβάτ, πενταπλάσια του ορίου, δίπλα στη βάση του τηλεφώνου. Οταν τοποθετήσαμε  τον  μετρητή στο μαξιλάρι, στο σημείο δηλαδή που βρίσκεται το κεφάλι μας  επί τουλάχιστον οχτώ ώρες κάθε βράδυ, έδειξε 10,76 μιλιβάτ, νούμερο δύο  φορές πάνω  από τα επιτρεπτά όρια. Σκεφτείτε  ότι μπορεί να μην αγγίζει την τιμή του κινητού
κατά τη διάρκεια της  συνομιλίας, αυτό όμως εκπέμπει χωρίς καμιά διακοπή!
Διαβάστε περισσότερα » »

Περίπου 1.500 εταιρίες ελληνικών συμφερόντων μετέφεραν την έδρα τους στη Κύπρο τους τελευταίους 18 μήνες...


Περίπου 1500 εταιρίες, ελληνικών συμφερόντων, μετέφεραν την έδρα τους στη Κύπρο τους τελευταίους 18 μήνεςΠερίπου 1500 εταιρίες, ελληνικών συμφερόντων, μετέφεραν την έδρα τους στη Κύπρο τους τελευταίους 18 μήνες, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, όπως αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην Κύπρο. 
Σημειώνεται ότι οι Ελληνικές επενδύσεις....
στην Κύπρο το 2009 ήταν της τάξεως των 710,2 εκατ. ευρώ (κυρίως σύσταση κυπριακών εταιριών ελληνικών συμφερόντων).
Διαβάστε περισσότερα » »