Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Νέοι βανδαλισμοί στο διοικητήριο Πτολεμαΐδας


Στόχο απίστευτης καταστροφικής μανίας βανδάλων εξακολουθεί να αποτελεί το νεοανεγερθέν κτήριο (διοικητήριο) της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα, στο οποίο άγνωστα άτομα έχουν προξενήσει νέες μεγάλες καταστροφές, ενώ στο χώρο αυτό καταφεύγουν και αρκετοί χρήστες ναρκωτικών ουσιών.


Την ίδια ώρα όμως το κτήριο αυτό που βρίσκεται στην άκρη της πόλης, καθώς ανεγέρθηκε πριν λίγα χρόνια σε περιοχή του Αγροκηπίου- δίπλα στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών αλλά δεν λειτούργησε ακόμη, καθώς βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο σχέδιο επέκτασης πόλης, αποτελεί και ορμητήριο για εξτρίμ- επικίνδυνα σπορ, καθώς νεαρά άτομα πηδούν από τη στέγη του αφύλαχτου κτηρίου ή από τα ψηλότερα παράθυρά του.

Βλέποντας το απίστευτο αυτό θέαμα κάποιοι από τους κατοίκους της πόλης που επιλέγουν το πάρκο αυτό για τον περίπατό τους ειδοποίησαν έντρομοι το απόγευμα της Πέμπτης την αστυνομία. Στον τόπο έφθασαν αμέσως άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικό της αστυνομίας οι οποίοι προσήγαγαν τρεις ανήλικους νεαρούς για διασταύρωση στοιχείων.
Ακόμα όμως και οι ίδιοι οι αστυνομικοί τρόμαξαν με το θέαμα των καταστροφών που αντίκρισαν στο κτήριο, καθώς όλες οι εξωτερικές πόρτες του κτηρίου είναι σπασμένες και ορθάνοιχτες, ο χώρος είναι γεμάτος σπασμένα τζάμια, ενώ σοβαρές ζημίες έχουν προκληθεί και στο εσωτερικό του κτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του κτηρίου αυτού συνολικού εμβαδού 2.500τ.μ. ξεκίνησε από την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης το 2002 κι ενώ βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης δεν έχει παραδοθεί τόσα χρόνια, καθώς τη μια είχε κολλήσει η χρηματοδότηση του έργου και την άλλη είχαν προκληθεί στο μεταξύ τόσες πολλές ζημίες που δυσχέραιναν την παράδοσή του. Αυτό όμως που προξενεί μεγάλο προβληματισμό είναι ότι ενώ οι εργασίες που υπολείπονται αφορούν κυρίως στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου, ρημάζει ένα κτήριο για το οποίο έχουν δαπανηθεί περίπου 1,5 εκ. ευρώ, καθώς ο προϋπολογισμός του ανέρχονταν σε 1.446.000 ευρώ.

Την οργή του για τις νέες καταστροφές στο νεοανεγερθέν κτήριο εξέφρασε μιλώντας στον «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης που ενημερώθηκε σχετικά. «Είναι φοβερό αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, να καταστρέφουμε καινούρια δημόσια κτήρια επειδή τυχαίνει να μην λειτουργούν ακόμη», είπε και κάλεσε τις αστυνομικές αρχές αλλά και τη δημοτική αστυνομία Πτολεμαΐδας να πυκνώσουν τις περιπολίες στη συγκεκριμένη περιοχή. Καθώς, όπως ανέφερε, έχουν διατεθεί 20.000 ευρώ πέρσι από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη φύλαξή του κτηρίου αυτού. Σημείωσε ωστόσο ότι τα πράγματα ζόρισαν οικονομικά με το μνημόνιο και δεν υπάρχουν χρήματα για να συνεχισθεί η ανάθεση της φύλαξης του συγκεκριμένου κτηρίου σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, γιʼ αυτό και προγραμματίζεται να προσληφθούν φύλακες μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων. «Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής απασχόλησης την πρόσληψη φυλάκων για τη φύλαξη του κτηρίου», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΠΗΓΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή του Σωματείου "Σπάρτακος" στον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό με θέμα τη μισθοδοσία εργαζομένων στο ΤΑΥΤΕΚΩ


Κύριε Πρόεδρε
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις» που κατατέθηκε για ψήφιση στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ, το άρθρο 47, παράγραφος 5,


ορίζει ότι «η δαπάνη της εν γένει μισθοδοσίας, καθώς και οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη βαρύνουν τους φορείς από τους οποίους οι εν λόγω υπάλληλοι προέρχονται, για όσο χρόνο παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αυτόν».

Η συγκεκριμένη διάταξη κατά την άποψή μας χρειάζεται σαφή και ξεκάθαρη διευκρίνιση. Εάν δηλαδή η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων βαρύνει και πρέπει να βαρύνει το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ και το ΤΑΥΤΕΚΩ ως φορείς στους οποίους αποσπάστηκαν από τον ΟΑΠ-ΔΕΗ οι εργαζόμενοι του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ, έτσι όπως ορίζουν το άρθρο 6 του νόμου 3655/2008 και η παράγραφος 7 του άρθρου 26 του νόμου 2919/2001, ή την επιχείρηση ΔΕΗ ΑΕ.
Κύριε πρόεδρε


Με δεδομένη την απόσχιση των κλάδων Μεταφοράς και Διανομής, το ενδεχόμενο να επιβαρύνει η μισθοδοσία 650 περίπου αποσπασμένων συναδέλφων την ΔΕΗ ΑΕ, θα σημαίνει αυτόματα την κατάρρευση και διάλυση της ήδη ζημιογόνας επιχείρησης.



Για τους λόγους αυτούς κύριε Πρόεδρε, το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ σας καλεί να αναλάβετε άμεσα την πρωτοβουλία και να προβείτε σε ενέργειες, έτσι ώστε να υπάρξει σχετική αποτύπωση στη διάταξη του Νόμου από τους συναρμόδιους υπουργούς. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ρε δε γ@μιέ#$%& ... 90 εκατ. ευρώ η αμοιβή των τροϊκανών για την Ελλάδα !!! ΠΛΗΡΩΝΕ Μ@Λ@Κ@ ΕΛΛΗΝΑ !!!

Αδρά αμοιβή 90 εκατ. ευρώ πρόκειται να λάβουν τα τεχνικά στελέχη της Τρόικας για τις «δουλειές» τους στην Αθήνα. 

Την ώρα που στην Ελλάδα εφαρμόζεται το χειρότερο πρόγραμμα λιτότητας με περικοπές μισθών, συντάξεων και με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων οι ελεγκτές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ βρήκαν τρόπο για το πώς θα αυξήσουν τις αποδοχές τους ....


εκμευταλευόμενοι τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «bankingnews» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει ένα ποσό της τάξης των 90 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες που πρόκειται να προσφέρουν στην χώρα μας τα στελέχη από Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον αλλά και αυτά που πρόκειται να έρθουν από Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών με άριστη ενημέρωση επί του θέματος επισημαίνουν ότι το ποσό αυτό θα φθάσει στις «τσέπες» των τεχνικών κλιμακίων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τα έσοδα του οποίου πρόκειται να ενισχυθούν τους επόμενους μήνες με το προηγούμενο ποσό. Δεν αποκλείεται το κονδύλι από την Ε.Ε. να φθάσει ακόμη και τα 100 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεδομένου η «πολυεθνική δύναμη» των τεχνοκρατών θα αυξηθεί απότομα έως το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας της ΕΕ στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ σε πρόσφατη συνέντευξη του έκανε λόγο για άφιξη 160 και πλέον ελεγκτών που θα φθάσουν στην Αθήνα το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τη βοήθεια των διαφόρων ομόσπονδων κρατιδίων, κατάφερε να συγκροτήσει κλιμάκιο 100 εφοριακών οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε αποστολές στην Ελλάδα. Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση από πλευράς Κρατών Μελών για παροχής βοήθειας στα προβλήματα της Ελλάδας.

Συνολικά δήλωσαν πρόθυμες δώδεκα χώρες-μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κλπ). Και πώς να μην ήταν άλλωστε μετά την ενημέρωση που είχαν για την χρυσή αμοιβή που θα λάβουν για τις υπηρεσίες τους στην Αθήνα. Δικαίωμα σε αυτό το κονδύλι θα έχουν και οι εμπειρογνώμονες από τη Σουηδία για την συνεισφορά τους στο θέμα της βελτίωση της είσπραξης οφειλών, όπως και οι εμπειρογνώμονες από τη Δανία και τη Γαλλία για τις συμβουλές που θα παράσχουν για τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου αλλά και για τις τεχνικές βοήθειας σε ότι αφορά στον καλύτερο φορολογικό έλεγχο.

Στην μοιρασιά θα μπουν και τα στελέχη από την Ισπανία για την τεχνική βοήθεια σχετικά με τη φορολόγηση των «σημαντικών» φορολογουμένων αλλά και για την είσπραξη των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Πολλοί από αυτούς τους τεχνοκράτες έχουν αρχίσει ήδη αρχίσει να έρχονται στην Αθήνα. Χθες τρία κλιμάκια ξένων αποτελούμενα από επτά ελεγκτές «έκοβαν βόλτες» στο Γενικό Λογιστήριο χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου να χάνουν πολύτιμο χρόνο για την ενημέρωση των γκρουπ της Τρόικας, η οποία τις περισσότερες φορές έπαιρνε τη μορφή σεμιναρίου...



planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Γ. Δελαστίκ:Κυβέρνηση κλεφτών, ληστών και απατεώνων ... ΒΙΝΤΕΟ



Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ''‏

οι Γερμανοί του κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
και οι Αμερικανοί του κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
έχουν «αναγνωρίσει» μια ‘Νέα Δημοκρατία
Γράφει ο ΑΝΤΙ300
Αν και η «αναγνώριση» είναι μέσα από ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στην Αμερική για σωρεία εγκληματικών πράξεων δωροδοκιών και απάτης, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι μία «παράνομη αναγνώριση των παρανομιών της «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» των Σκοπίων.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην απάτη και τα εγκλήματα για τα οποία τους καταδικάζει με απόφασης του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, έχουν οι «γνωστοί» μας Γερμανοί DEUTSCHE TELEKOM AG  φίλοι των παραπάνω Γερμανοτσολιάδων για ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ τώρα και στα Σκόπια.
ΣΗΜ.: Η Γερμανική εταιρεία DEUTSCHE TELEKOM AG με την θυγατρική της Magyar Telekom είναι ο μεγαλομέτοχος του οργανισμού τηλεπικοινωνιών τωνΣκοπίων “MakTel”, κατά τους Γερμανούς και Αμερικανούς αλλά και για κάποιους Έλληνες… «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Δεν φτάνει που έχουμε τα δικά μας και μας έχουν αμαυρώσει το όνομα ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, τώρα μας αμαύρωσαν και ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ χωρίς καν να φταίμε ;
ή μήπως έχουμε εμπλακεί και ΕΔΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ; Γιατί σαν κάτι να έχει πάρει το μάτι μου στην ΣΕΛΙΔΑ 7, …..περί «GREEK INTERMEDIARY» και «GREEK ‘Lobbying Consultant’» αλήθεια ποιοί είναι αυτοί οι μάγκες;

Τελικά για πόσα άλλα εκβιάζουν οι Γερμανοί τους Έλληνες Προδότες Πολιτικούς αυτής της χώρας ;

Η Α’ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΔΩ:http://www.scribd.com/doc/87195488
Η Β’ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΔΩ http://www.scribd.com/doc/87195513
olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε Επιτροπή Ανταγωνισμού και Εισαγγελέα η Lidl


Σε Επιτροπή Ανταγωνισμού και Εισαγγελέα η Lidl
Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρέπεμψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης την γνωστή αλυσίδα Lidl, καθώς μετά από έρευνα που έγινε σε τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακαλύφθηκε ότι οι τιμές της εταιρίας εντός συνόρων είναι ακριβότερες.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου: "Η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου προχώρησε το Δεκέμβριο του 2011, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία, στη διενέργεια έρευνας συλλογής τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συλλέχθηκαν τιμές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, κυρίως επωνύμων προϊόντων διεθνών εταιριών, με παρουσία στις περισσότερες ή και σε όλες τις χώρες του δείγματος. Την ίδια χρονική περίοδο καταγράφηκαν και οι τιμές πώλησης 70 προϊόντων που διακινούνται αποκλειστικά από την εκπτωτική αλυσίδα λιανικής (hard discounter) LIDL, σε χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως εμφανίζονται στους συνημμένους πίνακες έδειξαν ότι οι τιμές των προϊόντων που διακινούνται αποκλειστικά από την εταιρεία LIDL στην Ελλάδα, μετά και την αφαίρεση του συντελεστή Φ.Π.Α., είναι σημαντικά υψηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές των ιδίων προϊόντων στις άλλες χώρες της έρευνας.

Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς απέστειλε στη LIDL επιστολή, γνωστοποιώντας τα διαθέσιμα στοιχεία τιμών και έλαβε σχετική απαντητική επιστολή. Η LIDL μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ένταση του ανταγωνισμού που υπάρχει σε άλλες χώρες για να αιτιολογήσει τις διαφορές τιμών.
Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες του δείγματος, λειτουργεί μόνο το LIDL ως εκπτωτική αλυσίδα μετά και την αποχώρηση του ALDI. Αναφέρει, επίσης, το επιχείρημα του υψηλού κόστους μεταφοράς, διακίνησης και συντήρησης των προϊόντων στη χώρα μας.

Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς το υψηλό κόστος να επηρέαζε ανάλογα και τα επώνυμα προϊόντα διεθνών προμηθευτών γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από την έρευνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές, αυτών των προϊόντων, στην Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλότερες από την Γαλλία και την Ιταλία.
Τα σχετικά στοιχεία με την ανάλυσή τους διαβίβασε με αναφορά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης, τόσο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου".



ramnousia
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας: 14η Δεξιοτεχνία Πτολεμαΐδας στις 8 Απριλίου


Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας μετά από απόφαση της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ διοργανώνει την 14η Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτου στις 8 Απριλίου στο χώρο της εμποροπανήγυρης Πτολεμαΐδας Τεχνικές σχολές.



Για δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία της Α.Λ.Π έως το Σάββατο 7 Απριλίου στον τεχνικός έλεγχος, και την Κυριακή 8 Απριλίου έως τις 10:30πμ στην γραμματεία του αγώνα .Το παράβολο συμμετοχής, σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ για τους κατόχους Licenses ανέρχεται στα 60 .

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας: Κάλεσμα σε συλλόγους και φορείς


Παρακολουθούμε, μέρες τώρα τις αντιδράσεις 2 κοινωνιών στην Δ.Μακεδονία λες και οι 2 αυτές κοινωνίες είναι από «διαφορετικούς πλανήτες». Η μία, αυτή της Νεάπολης αντιδρά, για την μη εγκατάσταση υποδοχής μεταναστών σε στρατόπεδο του Δήμου τους.


Το εγχείρημά τους είναι δείγμα ενότητας και πίστης από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα τους και αντιδρούν σαν ένας άνθρωπος, σαν μια ψυχή. Και από την άλλη, η κοινωνία του Δήμου Εορδαίας που μάλλον έχει πέσει σε βαθιά και συνεχή νάρκωση.

Η Δήμαρχος του Βοΐου κινήθηκε άμεσα, (μαζί με τον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές του Νομού κατέβηκαν την επόμενη μέρα στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τον Υπουργό). Παράλληλα οι κάτοικοι περιφρουρούν αποκλείοντας το στρατόπεδο. Ταυτόχρονα σχεδόν όλα τα ΜΜΕ έχουν καθημερινές αναφορές και συνεντεύξεις, των εμπλεκόμενων πλευρών.

Η Εορδαία (παρά τα συνεχή «κτυπήματα» που δέχεται τα περισσότερα μάλιστα κάτω από την μέση, με τις καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και μεταφορά τους στην Κοζάνη και το σημαντικότερο όλων την συνεχή υποβάθμιση του Μποδοσάκειου), ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Μια μικρή αναδρομή μόνο για το Μποδοσάκειο: «Μαγείρεψαν»… τις κλίνες κάνοντας ίσα και όμοια το Μποδοσάκειο με το Μαμάτσειο, νομοθέτησαν όπως βόλευε κάποιους.. γνωστούς πολιτικάντηδες, όρισαν Δ.Σ. χωρίς να υπάρχει εκπρόσωπος από την Εορδαία, κινδυνεύει μόνιμα με κλείσιμο η Παθολογική κλινική, και ίσως και άλλες κλινικές, εδώ και μήνες. ΚΑΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΣ (εκτός ελαχίστων) σχολιάζουμε αδιάφορα. Έγιναν 2 κινητοποιήσεις στον δρόμο προς ΑΕΒΑΛ και στον κόμβο των Κοίλων και ...καθαρίσαμε... έτσι απλά.

ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΝΟ «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ), ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ). ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΑ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ.

Μέχρι 30-04-2012 και ώρα 20:00 να μας αποστείλετε με email ή με επιστολή σας το ενδιαφέρον σας να συμμετάσχετε στην πρωτοβουλία μας αυτή. Στην συνέχεια θα σας γνωστοποιήσουμε τον χώρο, την ημέρα και την ώρα συνάντησης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

O Πάρις Κουκουλόπουλος μίλησε στη ΝΕΤ για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στην περιφέρεια(Βίντεο)

O Πάρις Κουκουλόπουλος μίλησε σήμερα Παρασκευή στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στην περιφέρεια. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr...



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

«Καίνε» οι λογαριασμοί της τηλεθέρμανσης

 Οι αυξημένοι λογαριασμοί της τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας που παρέλαβαν πρόσφατα οι καταναλωτές οφείλονται στη χρέωση πολλών ημερών, από τα μέσα περίπου Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Μαρτίου, διευκρινίζει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης Τ/Θ Νίκος Κουσίδης προσθέτοντας ότι οι επόμενοι λογαριασμοί θα κυμαίνονται στα κανονικά επίπεδα.


Σε ότι αφορά τις εργασίες μετασκευών στον Α Η Σ Καρδιάς για τη παροχή θερμικής ενέργειας στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης ο κ. Κουσίδης υποστηρίζει ότι εκτελούνται με γοργούς ρυθμούς ενώ στα μέσα Απριλίου αναμένονται οι πρώτες δοκιμές.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Χρυσοχοίδης το 2009 δεν ήθελε να ακούσει για στρατόπεδα λαθρομεταναστών και το 2012 τα εξαγγέλει (video)

Τον Ιούλιο του '09 ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης βγάζει σπυράκια στο δελτίο του Mega και μόνο στο άκουσμα των στρατοπέδων για λαθρομετανάστες. Βγάζει πύρινους λόγους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους σωστούς τρόπους αντιμετώπισης στον τότε Υπουργό της Ν.Δ κ. Μαρκογιαννάκη. Τρία χρόνια μετά, εκ των οποίων τα.....
δύο ως Υπουργός Δημόσιας τάξης, η πραγματικότητα τον έχει ποδοπατήσει.
Τόσο που ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται να τα γυρίσει όλα...




http://himaira.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρεμούρα τους έχει πιάσει μήπως δεν συγκεντρώσουν αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Διαβάστε τι δήλωσε το 'πρωτοπαλίκαρο' της Κομισιόν!!

Συνεχίζεται η ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, αυτή τη φορά ήταν η σείρα του υψηλόβαθμου στελέχους της Κομισιόν και μέλος της Τρόικας Matthias Mors:...
..."Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει και άλλα επώδυνα μέτρα ώστε να ανακτήσει μία υγιή δημοσιονομική εικόνα και να παραμείνει στο ευρώ", δήλωσε σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung.

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχτηκε ότι η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο και πως σε αυτήν παρουσιάζεται μία καλή ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίση. Προειδοποιεί ωστόσο ότι η Ελλάδα έχει ακόμη επώδυνο έργο που πρέπει να υλοποιήσει ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η ανησυχία που εξέφρασε σε περίπτωση που δεν κατορθώσουν να συγκεντρώσουν ποσοστά που να τους εξασφαλίζουν αυτοδυναμία τα δύο μεγάλα κόμματα!! Τέτοια πρεμούρα τους έχει πιάσει τους ΔυΝάσΤες, που φοβούνται μήπως...χαλάσει το προξενιό με τα δύο κόμματα που...μετέτρεψαν τη χώρα σε καθεστώς...'Ευρωπαικού προτεκτοράτου'!!

pressarismenos
Διαβάστε περισσότερα » »

Δέκα τεχνικές για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης


Προσέξτε την 10η τεχνική

1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. 

Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων
Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.

3. Η τεχνική της υποβάθμισης
Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

4. Η στρατηγική της αναβολής
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτ’ απ’όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.

5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρ ό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή.

 Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»
 
6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική
Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές…

7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία
Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». Απόσπασμα από το «Ὀπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα
Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.

9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή
Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!..

10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους
Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, τη νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. 

Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους.


 http://kotsarikos.com
Διαβάστε περισσότερα » »