Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σάλος στην Ολλανδία: Ιερείς βίασαν χιλιάδες κοπέλες

Έρευνα προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στην Ολλανδία. Χιλιάδες κορίτσια έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια καθολικών ιερέων. Αδύνατον να βρεθεί ο ακριβής αριθμός
Χιλιάδες νεαρές κοπέλες στην Ολλανδία υπέστησαν σεξουαλική και σωματική κακοποίηση στα χέρια στελεχών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας την χρονική περίοδο από το 1945 και έως το 2010, ανακοίνωσε σήμερα μια ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή.
Περίπου το 40% των κοριτσιών που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης αυτής δήλωσαν ότι βιάστηκαν από ιερείς ή διακόνους, σημειώνεται.
Ωστόσο, η επιτροπή τονίζει ότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων.
"Είναι πιθανό οι κοπέλες αυτές να είναι δεκάδες χιλιάδες", υπογραμμίζεται στην έρευνα.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι η σεξουαλική κακοποίηση ήταν πιο συχνή στους χώρους της εκκλησίας ή κατά τις επισκέψεις στα σπίτια των κοριτσιών.
Μη σεξουαλική σωματική κακοποίηση αναφέρθηκε γενικά ότι έλαβε χώρα σε άλλα Καθολικά ιδρύματα από γυναίκες αξιωματούχους, όπως μοναχές και δασκάλες.
Η ανεξάρτητη επιτροπή χρηματοδοτήθηκε από τη Διάσκεψη των Ολλανδών Επισκόπων, όμως η εντολή για την πραγματοποίηση της έρευνας δόθηκε από την κυβέρνηση.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Oι ΡΟΤΣΙΛΝΤ πισω απο την αγορα των ορυχειων χρυσου στην Χαλκιδικη

Το αστικοτσιφλικάδικο κράτος που τολμά να αυτοαποκαλείται Ελληνικό, αγόρασε από την καναδική TVX Gold, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των “ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ” το 2003 έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ, και την ίδια ημέρα τα πούλησε στην ίδια τιμή στην εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε”, πίσω από την οποία υπάρχει ο γνωστός μας “ΑΚΤΩΡ” των Μπόμπολα και Κούτρα.
Ας μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι η TVX Gold έφυγε νύχτα από τα μεταλλεία Κασσάνδρας, αφήνοντας απλήρωτους 472 εργαζόμενους και το συνολικό χρέος της προς τους εργαζόμενους ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύμβαση ορίζεται ρητά ότι το ελληνικό δημόσιο δεν κατοχύρωσε δικαιώματα επί του εξορυσσοµένου μεταλλεύματος.
Στις 28 Ιανουαρίου 2004 δημοσιεύεται στο ΦΕΚ ο νόμος 3220/2004, με τον οποίο κυρώνεται η σύμβαση μεταβίβασης των ορυχείων Χαλκιδικής από το ελληνικό δημόσιο στην εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”. Μεταξύ άλλων, στην εταιρεία το ελληνικό δημόσιο μεταβίβασε: 2.500 στρέμματα γης, 40.000 τ.µ. βιομηχανικών κτιρίων και γραφείων, μεταλλεία έκτασης 317.000 στρεµµάτων (σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχουν βεβαιωμένα μεταλλεύματα αξίας 22 δισεκατομμυρίων ευρώ), 11.000 τ.µ. αστικά οικόπεδα, 310 κατοικίες στο Στρατώνι, 2 πλήρη συγκροτήματα ελαιοτριβής και εµπλουτισµού, Μηχανολογικός εξοπλισμός, Ειδικός εξοπλισμός εξορύξεων, Stock 270.000 τόνων συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη (περίπου 250.000 ουγγιές χρυσού).
Για όλα αυτά... και για άλλα ακόμη, όπως διαβάζουμε στο πιστοποιητικό ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή λίγους μήνες μετά, "το σύνολο (συμπεριλαμβανομένου του πωληθέντος αποθέματος) μεταβιβάστηκε στην εταιρεία αντί ποσού ευρώ 11.000.000".
Το αστικοτσιφλικάδικο κράτος σύρθηκε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια γι αυτή τη σύμβαση και γενικότερα για τους χειρισμούς που έχουν γίνει την περίοδο 2003-2008 σχετικά με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στο Υπουργείο Οικονομίας προθεσμία ενός μηνός να της εξηγήσει γιατί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μεταβιβάστηκαν από την ΤVΧ Ηellas στο Ελληνικό Δημόσιο αντί 11 εκατομμυρίων ευρώ και γιατί το ελληνικό Δημόσιο την ίδια ημέρα τα πούλησε μαζί με άλλα 70 περιουσιακά στοιχεία στην εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” στην ίδια τιμή των 11 εκατομμυρίων ευρώ.
Υπάρχει όμως και ένα τρίτο ερώτημα: γιατί η τιμή πώλησης στην “Ελληνικός Χρυσός” έγινε αντί τιμήματος 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έξι μήνες αργότερα η αγοραία αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων ήταν 408 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 37(!) φορές παραπάνω; Επίσης, γιατί έγινε μεταβίβαση των Μεταλλείων στην αγοράστρια εταιρεία χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, όπως προβλέπεται για όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις;
Βεβαίως όπως θα έχετε υποθέσει οι ντόπιοι τσιφλικάδες (Μπόμπολας, Κούτρας κλπ) δεν είναι οι κύριοι παίκτες στο παιχνίδι της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.
Αρχικά στην εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” συμμετείχε η “Paneuropean Goldfields” με ποσοστό 65% και η εταιρία “ΑΚΤΩΡ” μόνο με 35%, ενώ σήμερα η “Paneuropean Goldfields” έχει στην κατοχή της το 95% των μετοχών της εταιρείας. Η εταιρία “Paneuropean Goldfields” έχει μετόχους τον κ. Frank Timic με ποσοστό 18%, ενώ το υπόλοιπο 82% ανήκει στους εξής μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους: Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morley Fund Management και άλλους μικρομετόχους.
Ο ‘κύριος’ Frank Timic είναι καταδικασμένος για εμπορία ναρκωτικών ενώ βέβαια το 82%1 των μετοχών ανήκει μέσω των Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morley Fund Management κλπ στην οικογένεια Rothschild, δηλαδή στους Σιωνιστές! Άλλη μια φορά αυτοί που σφαγίασαν τους λαούς της Ευρώπης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κρύβονται πίσω από την εκμετάλλευση και τον οικονομικό, σωματικό και πνευματικό εξανδραποδισμό της φυλής μας.
Τονίζουμε ότι ο Martyn Konig, πρόεδρος της Paneuropean Goldfields, διετέλεσε επί 15 συναπτά έτη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Rothschild and Sons Ltd και παράλληλα υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs!
Στις 17 Ιουνίου 2011 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γίνεται «πρώην» Υπουργός Οικονομικών, αναλαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Κατά ‘σύμπτωση’ στις 26 Ιουλίου του 2011 ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράφει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που δεν υπέγραφε με τίποτα η προκάτοχός του, Μπιρµπίλη) που κατέθεσε η “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.” και αφορά στη μεταλλευτική περιοχή των 317.000 στρεμμάτων της Β. Χαλκιδικής, η οποία περιήλθε στην κατοχή της με τη σύμβαση που υπεγράφη με το ελληνικό δημόσιο το Δεκέμβριο του 2003 και κυρώθηκε από τη Βουλή τον Ιανουάριο του 2004.
ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ
Ας δούμε τώρα τι σημαίνει οικονομικά η πραγματοποίηση της εν λόγω ‘επένδυσης’ από την εταιρεία “Paneuropean Goldfields”.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γ.γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Μ. Καραβασίλη, η αξία των προϊόντων που θα παραχθούν κατά την 20ετή λειτουργία του έργου σε χρυσό και εµπλουτισµένα μεταλλεύματα, ανέρχεται σε 13.000.000.000 €, σε τιμές Απριλίου 2011, η δε συνολική δαπάνη λειτουργίας του έργου μαζί με το κόστος της όλης επένδυσης υπολογίζεται περί τα 2.800.000.000€, συνεπώς τα κέρδη αναμένεται να φτάσουν τα 7.200.000.000 €, και επ΄ αυτών δεν προβλέπεται κανένα απολύτως έσοδο για το Ελληνικό δημόσιο! Παρά μόνο η φορολόγηση των λογιστικά υπολογιζόμενων «καθαρών κερδών»!
Περίπου την ίδια εκτίμηση, όσον αφορά το προσδοκώμενο κέρδος, εξέφρασε και καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Ι. Πασπαλιάρης, σε σχετική ημερίδα. Οι παραπάνω υπολογισμοί έγιναν για την τιμή του χρυσού των 425 US $/ουγγιά, αν λάβει κανείς υπόψη του τις τρέχουσες τιμές του χρυσού των 1.589 US $/ουγγιά,αλλά και την επικρατούσα τάση διατήρησης σε υψηλά επίπεδα της τιμής, τότε τα αναμενόμενα κέρδη προκύπτουν τουλάχιστον τριπλάσια των παραπάνω υπολογισθέντων, 1589/425×7.200.000.000 = 26.919.529.000 $ ή 21.196.479.527 €.
Υπενθυμίζουμε ότι τα μεταλλεία πωλήθηκαν στην “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” ακριβώς στην τιμή που αγοράστηκαν από την TVX ‘χαρίζοντας’ επιπλέον εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία με τη μορφή οικοπέδων, εξοπλισμού κλπ, τα οποία ζημίωσαν σοβαρά το κράτος.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το κράτος ζημιώθηκε με καταστροφικό τρόπο παραδίδοντας οικειοθελώς στο διεθνές Σιωνιστικό κεφάλαιο μεταλλεία αξίας 21 δις ευρώ σε μια από τις πέντε πιο πλούσιες μεταλλευτικές περιοχές στην Ευρώπη, δηλαδή στην περιοχή Μακεδονίας – Θράκης.
Όσο για τις 1500 θέσεις προσωρινής και κακοπληρωμένης εργασίας που παρέχει η ‘επένδυση’ θα αναφέρουμε την εμπεριστατωμένη άποψη του Γιώργου Ουρσουζίδη, αντιπροέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ Ημαθίας: “Αν δεχθούμε τον ισχυρισμό της εταιρείας για δημιουργία τουλάχιστον 1.500 θέσεων εργασίας (προοπτικά σε ορίζοντα δεκαετίας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της “Ελληνικός Χρυσός”) και αν συνυπολογισθούν οι απώλειες θέσεων εργασίας στον αγροτουριστικό τομέα, εξαιτίας της έλλειψης νερών και καθαρού περιβάλλοντος, τότε οι όποιες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από τη δραστηριότητα, θα είναι ακριβοπληρωμένες από τους φόρους του ελληνικού λαού και μόνο από αυτούς, αφού προφανώς το ισοζύγιο Δημόσιου Οφέλους – Βλαπτικών Συνεπειών, θα είναι μάλλον αρνητικό.”
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ας έρθουμε τώρα στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης του χρυσού από το πολυεθνικό κεφάλαιο στην πατρίδα μας.
Το μεταλλείο που θέλει να κατασκευάσει η “European Goldfields” δεν θα είναι ένα υπόγειο ορυχείο με στοές, όπως πιθανώς φαντάζονται πολλοί, αλλά μια επιφανειακή εκμετάλλευση που θα αποσπά τον χρυσό κατόπιν επεξεργασίας του εδάφους με κυάνιο, μετατρέποντας τη γη σε απόρριμμα και αφήνοντας τοξικά κατάλοιπα, κυρίως κυάνιο, αρσενικό και θειικό οξύ.
0.8 γραμμάρια ανά τόνο είναι η περιεκτικότητα σε χρυσό του εδάφους στην περιοχή.
18 τόνοι εξορύγματος χρειάζονται για να γίνει ένα χρυσό δαχτυλίδι.
2 χιλιόμετρα θα είναι η διάμετρος του ανοιχτού ορύγματος που θα συνοδεύεται από λίμνες αποβλήτων όπου θα “αποθηκεύονται” τα τοξικά υγρά.
3.000 στρέμματα δάσους θα καταστραφούν για να υλοποιηθεί το έργο.
200 εκατομμύρια τόνοι προβλέπεται να εξορυχθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας. Τα 2.500 χρόνια που λειτουργούν μεταλλεία στην περιοχή εξορύχθηκαν 30 εκατομμύρια τόνοι, από τους οποίους οι 20 εκατομμύρια τόνοι μετά το 1927, από τον Μποδοσάκη.
15.000.000 μ3: η ποσότητα νερού που αντλείται σήμερα ετησίως στην περιοχή των μεταλλείων, ξεπερνώντας την ετήσια κατανάλωση νερού ολόκληρου του νομού Χαλκιδικής.
691.000 λίτρα: η μέση κατανάλωση νερού ανά κιλό παραγόμενου χρυσού. Πέραν όμως από την κατασπατάληση του νερού, οι συνέπειες ενός ατυχήματος είναι ανυπολόγιστες.
Το 2000, στη Baia Mare της Ρουμανίας διέρρευσαν από εξορυκτική μονάδα χρυσού 100.000 κυβικά μέτρα νερού με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις κυανίου και άλλων βαρέων μετάλλων στον ποταμό Tisla και από εκεί στον Δούναβη, πλήττοντας εκτός από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σερβία, δηλητηριάζοντας το πόσιμο νερό, σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες ψάρια και νεκρώνοντας τα οικοσυστήματα. Το περιβαλλοντικό ατύχημα στη Baia Mare θεωρείται το πιο καταστροφικό στην ιστορία της Ευρώπης μετά αυτό του Τσέρνομπιλ. Η καταστροφικότητα λοιπόν των μεταλλείων στις Σκουριές της Χαλκιδικής δεν αφορά μόνο τα γύρω χωριά, αλλά το σύνολο της Χαλκιδικής (αφού θα καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας), και σε περίπτωση ατυχήματος και τη Θεσσαλονίκη και ποιος ξέρει μέχρι πού…
Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Επειδή δόθηκε μεγάλη έκταση στα επεισόδια που έγιναν από την εισβολή των Ελλήνων πολιτών στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, ας δούμε λίγο τι προηγήθηκε αυτής της ‘επίθεσης’, μεταφέροντας τα λόγια του Aρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Τονίζουμε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας έχει σταθεί με γενναιότητα στο πλευρό των κατοίκων, στην πάλη τους ενάντια στην υποδούλωση τους από τις πολυεθνικές και τους εγχώριους κοτζαμπάσηδες – επιχειρηματίες. Μας καταγγέλλει λοιπόν ο ιερέας μεταξύ άλλων ότι :
Στις 20 Μαρτίου 2012, με λεωφορεία της “Ελληνικός Χρυσός”, εκατοντάδες υπάλληλοί της, με ‘μπροστάρη’ τον αντιδήμαρχο κ. Μοσχόπουλο ανέβηκαν στις Σκουριές, πυρπόλησαν το φυλάκιο των κατοίκων, και περί τα 450 άτομα όρμησαν και βιαιοπράγησαν πάνω σε 30 φιλήσυχους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων γυναικόπαιδα, με την απόλυτη ανοχή της ελληνικής αστυνομίας και -αν ενημερώθηκε- της Εισαγγελέως. Το Α.Τ. Αρναίας άφησε τους 450 να ανέβουν στο βουνό, και ταυτοχρόνως απέκλεισε και δεν επέτρεπε να ανέβουν οι κάτοικοι της περιοχής προς βοήθεια των εγκλωβισμένων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των 30 κατοίκων. Εκείνη την ημέρα διαπράχθηκαν από δομημένη ομάδα πλήθος εγκλημάτων εκ προμελέτης και προθέσεως. Βάσει του Άρθρου 411 Π.Κ., οι εργοστασιάρχες είναι υπεύθυνοι για τα πταίσματα που διαπράττουν οι υφιστάμενοί τους. Η ελληνική αστυνομία έκανε καμία προσαγωγή εκείνη την ημέρα; Τι έκανε; Είχε στείλει 3 αστυνομικούς να βλέπουν το ξύλο που τρώνε οι 30 κάτοικοι, και τον εμπρησμό του φυλακίου. Ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πολυγύρου κατέθεσα την από 24-9-2012 συμπληρωματική κατάθεσή μου για τις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ., και την επιδεικτική εγκληματική αμέλειά της.
Μετά από την εγκληματική αυτή ενέργεια, σταδιακά η εταιρεία παρανόμως έκλεινε τους δασικούς κοινόχρηστους δρόμους και προσέλαβε σεκιουριτάδες, οι οποίοι επέβαλαν εκεί δικό τους ‘νόμο’, ενώ η κοινωνία διαδήλωνε και ‘έβραζε’, ο πανελλαδικός τύπος βούιζε, το διαδίκτυο κατήγγελνε τους κουκουλοφόρους σεκιουριτάδες του Κακάβου.
Μετά από αυτά τα επεισόδια, κουκουλοφόροι με μάσκες επέβαλαν τον δικό τους ΄νόμο’ στις Σκουριές αυθαιρέτως, εντελώς παράνομα σταματούσαν κατοίκους, κορίτσια, παιδιά μέσα στο βουνό, απαιτούσαν εξακρίβωση στοιχείων, ρωτούσαν πού πάνε, εγκλώβιζαν αυτοκίνητα κοριτσιών, φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν τους περαστικούς και τις πινακίδες των αυτοκινήτων, προειδοποιώντας ότι εάν στην περιοχή συμβεί κάτι θα θεωρούν ύποπτους αυτούς τους φιλήσυχους κατοίκους. Από την εταιρεία επί της δημόσιας κοινόχρηστης δασικής οδού τέθηκαν παρανόμως μπάρες και παρεκώλυαν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, προκαλώντας απερίγραπτα το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα. Στις 19-4-2012 κατέθεσα στο Α.Τ. Αρναίας την από 18 Απριλίου 2012 κατεπείγουσα αίτησή μου, διά της οποίας γνωστοποιούσα τις προκλήσεις των άγνωστων κουκουλοφόρων και ζητούσα να προβούν σε όσα ο νόμος ορίζει προς αποκατάσταση της παρεκτραπείσης δημοσίας τάξεως. Η αίτησή μου έλαβε Α.Π. 9009/20/536/19.4.2012. Πήγα αμέσως στην αντιεισαγγελέα Πολυγύρου, κα Κεχαγιά, να καταθέσω την εν λόγω αίτησή μου και αφού είδε το περιεχόμενό της και το αίτημά μου, αρνήθηκε να την παραλάβει και έδωσε εντολή και στην Γραμματέα της Εισαγγελίας να μην την παραλάβει, με αποτέλεσμα να αναγκασθώ να της την κοινοποιήσω στις 20-4-2012 εξωδίκως με αριθμό έκθεσης επίδοσης 2644-Δ/ 20.4.2012 με τον δικαστικό επιμελητή κ. Δημητριάδη, την κοινοποίησα και την παρέλαβαν και έλαβαν γνώση η Αστυνομική Δ/νση Πολυγύρου, ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης και ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου. Τι έπραξαν; Τίποτα απολύτως
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έτσι εξαφανίστηκαν τα λεφτά της “Ασπις” από την Ελβετία. Ολες οι κινήσεις των λογαριασμών.

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ: Τα λεφτά των θυμάτων έφυγαν από “επενδυτικούς” λογαριασμούς στην Ελβετία. Ελληνικά χρήματα που υποτίθεται τα παρακολουθούσε το ΥΠΟΙΚ του Παπανδρέου αφού η κρίση “άρχιζε”.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι κινήσεις με τα....
συνοδευτικά τους.

Από τράπεζα της Ελβετίας σε τράπεζα της Σκανδιναβίας τα λεφτά των ασφαλισμένων.

Την ώρα που ο Ψωμιάδης εξαφάνιζε το χρήμα, οι Παπακωνσταντίνου – Σαχινίδης “διαβεβαίωναν” τα θύματα της απάτης.

Σύμπτωση θα είναι η συνεργασία εταιρείας συμφερόντων Ψωμιάδη με εταιρεία στο ΔΣ της οποίας συμμετείχε ο αδελφός του τ. πρωθυπουργού.

Είχαν δίκιο οι ασφαλισμένοι: Καταγγέλλουν Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ

Και εμείς τα γράφαμε εδώ και χρόνια: Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κυνηγάει την “αμαρτωλή” και “δεξιά” Aspis; Υπάρχει κάποια “οφειλή”;

Θα πρέπει τώρα να απολογηθουν σε ποιές τσέπες κατέληξαν τα χρήματα.


oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι αποφάσισαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση – Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Κοζάνης την Τετάρτη 13/03

tei-kozanhs_0Oι αποφάσεις που έλαβαν σήμερα οι οι φοιτητές του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση,  έχουν ως εξής:
1) Κατάληψη του δημαρχείου Κοζάνης την Τετάρτη 13/03,
2)  Μετάβαση στην Αθήνα την Πέμπτη 14/03 για την πανελλαδική πορεία
3) Γενική συνέλευση για τη λήψη νέων αποφάσεων την Τρίτη 19/03

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ! 












zougla.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Στη Δικαιοσύνη κατά του Μάριου Σαλμά οι τραυματίες στο Μεσολόγγι

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήραν οι τραυματίες από τα επεισόδια στο Μεσολόγγι. Σε απεργία πείνας προχωρά ο δήμαρχος. Νέες κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου "Αθηνά". Σε αναβρασμό ακόμα οι κάτοικοι
Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήραν οι δύο τραυματίες από τα επεισόδια στο Μεσολόγγι, έξω από το ξενοδοχείο Θεοξένια, κατά τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς παρέσυρε με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο πεζούς.
Οι δυο τραυματίες, καθώς και ο ένας ακόμα, που είδε τον πατέρα του να έχει πέσει στο έδαφος με λιποθυμικό επεισόδιο και γύρω να πέφτουν βροχή οι κρότου – λάμψης μαζί με χημικά, τις επόμενες μέρες θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, του οδηγού του υπουργικού αυτοκινήτου, καθώς και κατά των αστυνομικών δυνάμεων για υπερβολική και άσκοπη χρήση βίας.
Συνολικά οι μηνύσεις μέχρι στιγμής, που πρόκειται να κατατεθούν είναι τρεις, ενώ το γεγονός που εξοργίζει ακόμη περισσότερο, είναι πως το γραφείο του κ. Σαλμά απάντησε σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης πως δεν έγινε τίποτε απολύτως στο Μεσολόγγι.
Ωστόσο, πλάνα και φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, κάθε άλλο παρά υποστηρίζουν την άποψη.
Στην πόλη, συνεχίζει να επικρατεί αναβρασμός για τα επεισόδια, καθώς όλοι προσπαθούν να καταλάβουν πως και γιατί η κατάσταση έφτασε στα άκρα, αποδίδοντας κύρια και απόλυτη ευθύνη στον κ. Σαλμά για προκλητική συμπεριφορά.
Σε απεργία πείνας ο δήμαρχος Μεσολογγίου
Στο μεταξύ, σε απεργία πείνας προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, στο Μουσείο - Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης και κάλεσε όποιον άλλον θέλει να συμμετέχει σε αυτή την κίνηση, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο σχέδιο "Αθηνά".
Ο Δήμαρχος πρότεινε εκτός των άλλων να υψωθούν μαύρες σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, και στα καταστήματα της πόλης, ενώ σε ό,τι αφορά τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου, ο κ. Κατσούλης πρότεινε να μην υπάρξει καν συμμετοχή του δήμου και των φορέων σε αυτές.
Παράλληλα στις γιορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί κανένας πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας.
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι σπουδαστές των ΤΕΙ Μεσολογγίου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία κατά του σχεδίου "Αθηνά" , ώστε να μην καταργηθεί, αλλάξει αντικείμενο ή μεταφερθεί αλλού το ΤΕΙ.

Πηγή: onairnews.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο - Όλα τα ιστορικά γεγονότα Ίμβρο και Τένεδο - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο - Όλα τα ιστορικά γεγονότα Ίμβρο και Τένεδο - ΒΙΝΤΕΟ Η Ίμβρος και η Τένεδος είναι δύο μικρά νησιά στο βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η στρατηγικής σημασίας θέση τους εντοπίζεται έξω από τα στενά των Δαρδανελίων, που αποτελούν τη μοναδική θαλάσσια δίοδο επικοινωνίας μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου.
Ένα αξιόλογο βίντεο που θυμίζει σε όλους μας αυτά που κατά καιρούς είχαμε μάθει αποσπασματικά για τα νησιά Ιμβρο και Τένεδο.
Και για το... παγκόσμιο βραβείο μιας ακόμη, απο τις άπειρες, αθετήσεις υποχρεώσεων, καταστροφικής μανίας και εξόντωσης μειονότητας που συνηθίζει η γειτονικά Τουρκία.


ΠΗΓΗ: onalert
goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Ραδιενεργά αγριογούρουνα "κληρονομία" του Τσερνομπίλ.

Ραδιενεργά αγριογούρουνα στην περιοχή Βαλσέζια της Β. Ιταλίας. Πρόκειται, πιθανώς, για «κληρονομία» του Τσερνομπίλ.
Υψηλή ποσότητα ραδιενεργού κέσιου 137, βρέθηκε στα σπλάχνα είκοσι επτά αγριογούρουνων, θήραμα των κυνηγών στην περιοχή Βαλσέζια της βορειοδυτικής Ιταλίας. Η συγκεκριμένη ποσότητα υπερβαίνει μέχρι και δέκα φορές το όρια που προβλέπει ο σχετικός ιταλικός νόμος.
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ειδικοί, μέχρι αυτή την στιγμή, θεωρούν ότι η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι τα αγριογούρουνα- τα οποία τρέφονται και με ρίζες δέντρων- απορρόφησαν ραδιενέργεια που βρίσκεται στο υπόστρωμα του εδάφους, από την εποχή του ατυχήματος του πυρηνικού αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ, το 1986.
Ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρενάτο Μπαλντούτσι, ανέλυσε το όλο θέμα σε έκτατη συνεδρίαση με την ομάδα χημικών αναλύσεων των καραμπινιέρων, τονίζοντας, πάντως, ότι δεν προκύπτει να υφίσταται κάποιος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.
Ομάδες ειδικών θα προσπαθήσουν να λύσουν το «μυστήριο του κέσιου», όπως ονομάσθηκε, με δειγματοληψίες νερού και εδάφους της Βαλσέζια, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο.
Σε προσεκτικές εργαστηριακές αναλύσεις πρόκειται να υποβληθούν και προϊόντα όπως το γάλα, τυρί, φρούτα του δάσους και μανιτάρια.
Παράλληλα, θα διαπιστωθεί ποια είναι η κατάσταση των αγριογούρουνων που βρίσκονται σε όλη την οροσειρά των 'Αλπεων, διότι, όπως τονίζεται, είναι πιθανό, το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο να μην περιορίζεται μόνον στην βορειοδυτική Ιταλία.
Στα είδη της πανίδας που πρόκειται να υποβληθούν σε εξετάσεις για μέτρηση ραδιενέργειας, συμπεριλαμβάνονται, τέλος, κουνέλια, λαγοί και ζαρκάδια.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαράτσι και το 2013 θέλουν οι τροϊκανοί

Να διατηρηθεί το χαράτσι στα ακίνητα και το 2013 ζητά η τρόικα. Εκφράζει αμφιβολίες για επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων
Ορατό το ενδεχόμενο να παραμείνει σε ισχύ και το 2013 το έκτακτο τέλος ακινήτων που πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.
Αυτό επειδή, σύμφωνα με το Έθνος, διαπιστώνει καθυστερήσεις στη θεσμοθέτηση του ενιαίου φόρου ακινήτων και έτσι ζητά από την κυβέρνηση να μη ρισκάρει έσοδα ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, με την ελληνική πλευρά να καταβάλλει προσπάθεια να μεταπείσει την τρόικα, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο ενιαίος φόρος μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αντικαθιστώντας το έκτακτο τέλος. Οι κυβερνητικοί άλλωστε εταίροι αντιδρούν στο ενδεχόμενο να παραμείνει και φέτος το χαράτσι στα ακίνητα.
Οι δανειστές από την πλευρά τους εμφανίζονται προβληματισμένοι σχετικά με την επιβολή του νέου ενιαίου φόρου σε όλα τα ακίνητα, καθώς φοβούνται ότι η αποσύνδεση του φόρου από το σύστημα της ΔΕΗ και η είσπραξή του από τις Εφορίες ενδεχομένως να μην έφερνε στα δημόσια ταμεία τα προσδοκώμενα έσοδα.
Υπό αυτή το πρίσμα ζήτησαν η επιβολή του να μετατεθεί για το 2014 και αφού θα έχει στηθεί ο μηχανισμός είσπραξής του, θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των αγροτεμαχίων τα οποία θα υπαχθούν στον νέο φόρο, θα έχουν αναπροσαρμοστεί οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και θα έχουν εισπραχθεί τα έσοδα από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 -2012.
Ειδικότερα, η τρόικα ζήτησε να μην καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και να παραμείνει για ακόμη έναν χρόνο, προκειμένου να μην απειληθούν οι στόχοι για τα έσοδα του προϋπολογισμού και ο φετινός στόχος για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.
Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011. Το χαράτσι αποδείχτηκε σωτήριο για τον προϋπολογισμό του 2012, αποδίδοντας έσοδα 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, παρά το γεγονός ότι περίπου 500.000 φορολογούμενοι δεν το πλήρωσαν.
Η τελευταία δόση του ΕΕΤΗΔΕ για το 2012 θα πρέπει να καταβληθεί στο δίμηνο Απριλίου - Μαΐου. Στην περίπτωση που περάσει η γραμμή της τρόικας και το χαράτσι δεν καταργηθεί φέτος, τότε τα νοικοκυριά εντός του καλοκαιριού θα αρχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ για το το 2013.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Θα σε κάνουμε Εθνικό μας Ηρωα!!! Μη κωλώνεις πουθενά, γ@μησέ τους τη ...μάννα!!!

Έτσι απλά, η δικαιοσύνη έβαλε τέλος στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Σχόλιο: ΚΥΡΙΕ ΠΕΠΟΝΗ, ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥΜΠΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΣΑΣ!
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!


Μετά τις εξελίξεις με Μέργο – Αθανασόπουλο, να δούμε ποιός θα τολμήσει να υπογράψει οτιδήποτε υπό αυτές τις συνθήκες. Α, έπονται και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Για κάποιους που αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα σε οργανισμούς ευθύνης τους, ενώ η διαδικασία του PSI είχε ξεκινήσει. Εκεί να δείτε ...
τι έχει να γίνει.

Μέχρι σήμερα, είχαν συνηθίσει να χαρίζουν εκτός από τα ασημικά και το δημόσιο χρήμα για να ξεφορτώνουν οι κερδοσκόποι. Οι Έλληνες δικαστές είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνουν πίσω και δεν θα δώσουν συγχωροχάρτια. 
 

 πηγή
 http://cretanpatriot.wordpress.com

 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Κι όμως κλείνουν το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού …

tei
Μόλις χθες (Σάββατο 9 Μαρτίου 2013) στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδιασμού Ετικέτας – Golden Label Awards 2013 και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού κέρδισε δύο νέα βραβεία:
  1. Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Δημιουργικού Γραφείου: Κέντρο Σχεδιασμού Προϊόντων και Συσκευασιών για την ετικέτα ATHENA, Οινοποιείο Ν. Γκατζάρα και
  2. 1ο βραβείο φοιτητικής συμμετοχής για τη «Μελέτη και σχεδιασμός σειράς ετικετών για το κρασί Ρομπόλα Κεφαλονιάς».
Αυξάνεται έτσι η λίστα των διακρίσεων του τμήματος. Ένα τμήμα το οποίο, με το σχέδιο Αθηνά, εξαφανίζεται από το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε μια ύστατη προσπάθεια να συνειδητοποιήσουν όλοι τι σημαίνει η κατάργηση του τμήματος παραθέτουμε τις διακρίσεις των τελευταίων χρόνων.
Διακρίσεις του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού
Ακαδημαϊκή και Επιστημονική ΑΡΙΣΤΕΙΑ, Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Σχεδιασμός προϊόντων και συσκευασιών» (2012).
1ο βραβείο φοιτητικής συμμετοχής για το σχεδιασμό ετικετών συσκευασίας προϊόντων, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδιασμού Ετικέτας – Golden Label Awards 2011.
Επιλογή, μετά από διαγωνισμό μεταξύ Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, του   αγαλματιδίου του Εργαστηρίου CAD/CAM/CAE, του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που απονεμήθηκε στους νικητές του ετήσιου διαγωνισμού ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012.
Επιλαχούσα ομάδα στο διαγωνισμό Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ, Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού – ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας με το «Παιχνίδι καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης» (2011).
1ο βραβείο λογότυπου για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (“The Capstone Module”) (2008).
1ο βραβείο καινοτομίας στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Σχεδιασμού Συσκευασίας Ελαιολάδου» του Υπουργείο Ανάπτυξης – Γενική Γραμματεία Εμπορίου (2007).
1ο βραβείο για την σχεδίαση πτυσσόμενου πάγκου έκθεσης προϊόντων λαϊκών αγορών, Υπουργείο Ανάπτυξης και Οργανισμός Λαϊκών Αγορών (2007).
2ο βραβείο στον παν-Φιλανδικό διαγωνισμό «Give shape to plastic» (2006).
Καταχωρήσεις βιομηχανικών σχεδίων στον ΟΒΙ
“Συσκευασία για γλυκά του κουταλιού”  Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), Αρ. Καταχώρησης: 6002817, 2008.
“Συσκευασίες για χυμούς φρούτων”, ΟΒΙ, Αρ. Καταχώρησης: 6002846, 2009.
“Συσκευασίες κρασιών”, ΟΒΙ, Αρ. Καταχώρησης: 6002847, 2009.
“Δοχείο Συσκευασίας Προϊόντων”, ΟΒΙ, Αρ. Καταχώρησης: 6002945, 2009.
“Συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού”, ΟΒΙ, Αρ. Καταχώρησης: 6002996, 2009.
Παιχνίδι καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης, ΟΒΙ, Αρ. Καταχώρησης: 6003108, 2010.
Συσκευασίες ροδελαίου και ροδονέρου”, ΟΒΙ, Αρ. Καταχώρησης: 6003116, 2010.
Σειρές συσκευασίας ελληνικού καφέ, ΟΒΙ, Αρ. Καταχώρησης: 6003117, 2010.
“Συσκευασία γάλακτος”, ΟΒΙ, Αρ. Καταχώρησης: 6003320, 2011.
“Συσκευασίες τυριού φέτας”, ΟΒΙ, Αρ. Καταχώρησης: 6003319, 2011.
Σχεδιασμός επίπλου-κάβα ποτών από χρησιμοποιημένες παλέτες”, ΟΒΙ, Αρ. Κ.: 6003386, 2012.
“Συσκευασία ενεργειακού και ισοτονικού ποτού”, ΟΒΙ, Αρ. Καταχώρησης: 6003435, 2012.
Ευρεσιτεχνίες στον ΟΒΙ
“Μηχανή διαλογής ελαιοκάρπου”, ΟΒΙ, Αρ. Διπλώματος 1007480, 2011.
Συνεργασίες του Κέντρου Σχεδιασμού Προϊόντων και Συσκευασιών με φορείς και εταιρείες (www.cppd.eu)
Δημιουργία οπτικής ταυτότητας προώθησης και Σχεδιασμός συσκευασίας για τα παραδοσιακά γλυκά της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης «Σαλιάρια» (2013).
Επιμέλεια και σχεδιασμός σήματος για τον Μουσικοπαιδαγωγικό Όμιλο του Ευρωπαϊκού  Πανεπιστημιού Κύπρου  (2013).
Επιμέλεια και σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος για το 3ο Συμπόσιο Package & Label Design. 09 Μαρτίου 2013, Θεσσαλονίκη (2013).
Επιμέλεια και σχεδιασμός σήματος για την Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου, Κύπρος (2013).
Επιμέλεια και σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας για το ελληνικό Goji Cluster. H εταιρική ταυτότητα περιλαμβάνει: επιστολόχαρτο, επαγγελματική κάρτα, κάρτα μέλους, φάκελος DL, φάκελος Α4, ντοσιέ με ράχη (2013).
Σχεδιασμός συσκευασίας ρίγανης, Μπαγκατζούνης Μπαχαρικά (2012).
Σχεδιασμός 8-σέλιδου Οδηγού Διαχείρισης Αιγοπροβάτων, Κτηνιατρείο Ν. Καραλίγκα – Κοζάνη (2012).
Σχεδιασμός συσκευασιών για 3 προϊόντα bisGOto (μπισκότο με goji berry): α) παιδική συσκευασία, β) διαίτης και γ) ειδικής διατροφής. Nous & Soma και Dimitriou Bakery (2012).
Σχεδιασμός Λογοτύπου για το Goji Cluster, To Ελληνικό Goji (2012).
Επιτραπέζιο παιχνίδι με παιδικές δραστηριότητες, Ρωξάνη Ζαχαροπλαστείο, Αφοί Λαζαρίδη Ο.Ε.  (2012).
Σχεδιασμός Eξωφύλλου του Περιοδικού της Συσκευασίας Allpack Hellas | Tεύχος 51, Μάιος – Ιούνιος 2012 ((2012).
Σχεδιασμός Eξωφύλλου  του Magazine P*, Annual English Edition of Allpack Hellas (2012).
Σχεδιασμός Λογοτύπου για τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φοιτητών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (2012).
Σχεδιασμός Εμπορικού Σήματος | Εκδοχές Λευκού, Ερυθρού και Μαύρου Χρώματος | Ελληνικά – Αγγλικά, Ν. Γκατζάρας, Οίνοι Σερβίων Κοζάνης. (2012).
Σχεδιασμός Ετικετών για Λευκό Οίνο (Αθηνά) και Ερυθρό (Ερυθρός). Ν. Γκατζάρας, Οίνοι Σερβίων Κοζάνης. (2012).
Επιτραπέζιο Παιχνίδι D.I.Y. με θέμα την Ανακύκλωση, “Σκουπιδάκι” Κλασσική και Μοντέρνα Εκδοχή (2012).
Σχεδιασμός συσκευασίας μανιταριών δάσους Porchini, Γκότση & ΣΙΑ ΟΕ (2011).
Όλα τα παραπάνω αφορούν συμμετοχές των φοιτητών του τμήματος με την επίβλεψη/καθοδήγηση των καθηγητών. Οι απόφοιτοι όμως συνεχίζουν να διαπρέπουν στο αντικείμενό τους. Αναφέρουμε μόνο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: το Gloria της Alfa Romeo έχει σχεδιαστεί από μια ομάδα με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Λιώκη απόφοιτο του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού.
Τα μέλη ΕΠ και οι φοιτητές του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού από τους Συλλόγους Φοιτητών και Αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


teiditikis_makedonias Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όντας φοιτητές και απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τονίζουμε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε σύμφωνοι με τους δηλωθέντες στόχους του σχεδίου Αθηνά.
Είμαστε σίγουροι ότι με αυτούς του στόχους συμφωνεί σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και η Ελληνική κοινωνία. Επιθυμούμε διακαώς και αγωνιζόμαστε για μια Δημόσια & Δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα η οποία θα εκπληρώνει το θεμελιώδη ρόλο της  στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, να προωθεί την Επιστημονική και Τεχνολογική Εκπαίδευση, να προωθεί την Έρευνα και την Καινοτομία και τη σύνδεσή αυτών με την αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική γεωγραφία της χώρας, και να προάγει την εκπαίδευση και την ανάπτυξη ανταγωνιστικού ανθρώπινου δυναμικού που να μπορεί να σταθεί επάξια στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο [1].
Φοβόμαστε όμως ότι τους στόχους αυτούς δεν τους συμμερίζεται το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς έχει αγνοήσει επιδεικτικά το μοναδικό εργαλείο που είχε στη διάθεση του, τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων, δηλαδή των υψηλόβαθμων επιστημόνων του εξωτερικού, οι οποίοι κλήθηκαν από την Α.ΔΙ.Π., με μεγάλο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο, για αυτόν ακριβώς το σκοπό.
Ως φοιτητές και απόφοιτοι του τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης προσπαθήσαμε, αμερόληπτα και με αξιοκρατικά κριτήρια, να καταλάβουμε αν οι  παθογένειες και οι στρεβλώσεις από τις οποίες υποφέρουν τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα – και τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να επιλύσει με το σχέδιο Αθηνά – συναντώνται, τόσο στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), όσο και γενικότερα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Για την εξαγωγή συμπερασμάτων χρησιμοποιήσαμε τις παρακάτω πηγές:
  • Τις Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης των Τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,
  • Εκθέσεις και Πορίσματα της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.),
  • Μελέτες του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης & Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
  • Μελέτες του Διαπανεπιστημιακού Δικτύου Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • Το σχέδιο Αθηνά για την Αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων  Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Κ. Υπουργέ, ως ακαδημαϊκός γνωρίζετε ότι η χρήση αξιόπιστων πηγών, δηλαδή πηγών οι οποίες είναι ανεξάρτητες και έγκυρες, αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα ενός θέματος και αποτελούν εγγύηση αμεροληψίας στην παρουσίαση του.
Σημειώνουμε ότι η ΣΤΕΦ αποτελείται από πέντε (5) τμήματα (Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Γεωτεχνολογίας, Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης) με ξεχωριστά γνωστικά αντικείμενα, άμεσα συνδεδεμένα με βιομηχανικές και ενεργειακές δραστηριότητες της περιοχής. Επίσης σημειώνουμε ότι η απόφαση απορρόφησης – κατάργησης των τμημάτων Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης (ΤΕΑΝ) και Βιομηχανικού Σχεδιασμού (ΒΣ) στερεί από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εξαιτίας της έντονης βιομηχανικής δραστηριότητας είναι μία από της πλέον περιβαλλοντικά επιβαρημένες περιοχές της Ελλάδος, γνωστικά αντικείμενα που συνδέονται άμεσα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους στόχους της περιφέρειας.
Σύμφωνα λοιπόν με το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο «Αθηνά» αποσκοπεί στην  αντιμετώπιση παθογενειών και στρεβλώσεων των τελευταίων 20 ετών, όπως αριθμούνται παρακάτω:

1. Ποσοτική ανεπάρκεια και  χαμηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες
Η μόνη αρμόδια και ικανή αρχή να εξάγει πόρισμα επί των παρεχόμενων υπηρεσιών Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είναι η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.).
H Α.ΔΙ.Π., όπως προκύπτει από τις έως σήμερα πραγματοποιημένες αξιολογήσεις, όχι μόνον τμημάτων της ΣΤΕΦ, αλλά και τμημάτων που εδρεύουν στη Φλώρινα και στην Καστοριά, τονίζει τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρονται σε επίπεδο Γραμματειακής και Διοικητικής υποστήριξης, του Κέντρου Υποστήριξης Τεχνολογιών, Επικοινωνιών & Πληροφορικής  (ΚΥΤΕΠ), και των λοιπών υπηρεσιών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Οι προτάσεις της Α.ΔΙ.Π. για βελτίωση κάποιων εκ των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας περιορίζονται σε ευκόλως επιλύσιμα ζητήματα όπως για παράδειγμα, τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των βιβλιοθηκών του Ιδρύματος.
Προφανώς, εκτός όμως από τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που προσφέρει ένα Ίδρυμα στους σπουδαστές ή στους καθηγητές του, η σημαντικότερη υπηρεσία που προσφέρει είναι η εκπαίδευση των φοιτητών του. Όλες οι Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης (ΕΕΑ) καθιστούν σαφές ότι στα αξιολογηθέντα τμήματα [2-8]:
-          Προσφέρεται εκπαίδευση «υψηλής προστιθέμενης αξίας» με χαμηλό κόστος λειτουργίας.
-          Το διδακτικό έργο είναι εξαιρετικού επιπέδου, παρά τις ισχύουσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες
-          Τα προγράμματα σπουδών ανταποκρίνονται στα υψηλοτέρα διεθνή στάνταρτ σπουδών.
Επιπροσθέτως όλες οι ΕΕΑ διαπίστωσαν ότι οι διδάσκοντες αξιοποιούν την έρευνα τους και τις επιστημονικές τους δημοσιεύσεις για τον εμπλουτισμό της ύλης των μαθημάτων τους. Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητές είναι ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της έρευνας και εξοικειώνονται με τις σύγχρονες ερευνητικές πρακτικές. Οι απόφοιτοι στις συνεντεύξεις με τις Επιτροπές Εξωτερικής Αξιολόγησης εξήραν την χρησιμότητα της εκπαίδευσης τους θεωρώντας την ιδιαίτερα συναφή και χρήσιμη στην εργασιακή τους απασχόληση [2-8]. Τονίζουμε ότι στη διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης έχουν συμμετάσχει 12 από τα 18 τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής μεταξύ ΤΕΙ και Πανεπιστημίων της χώρας [9]. Οι αξιολογήσεις πραγματοποιήθηκαν το 2010, 2011 και 2012, δηλαδή απεικονίζουν με ακρίβεια την υφιστάμενη κατάσταση στο Ίδρυμα.
2. Κατακερματισμός των γνωστικών αντικειμένων και ελλιπή προγράμματα σπουδών
Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν τμήματα με μεγάλη εξειδίκευση, τέτοια που θα τα καθιστούσαν τομείς σε αντίστοιχα τμήματα ξένων πανεπιστημίων.
Αναφορικά με το ΒΣ θα πρέπει να τονιστεί ότι το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος καλύπτει  ένα ευρύτερο αντικείμενο στο σχεδιασμό προϊόντων και εμπεριέχει μια σειρά από τομείς όπως: σχεδιασμό ρούχων και υποδημάτων, σχεδιασμό επίπλων και προϊόντων ξύλου, διακόσμηση και σχεδιασμό εσωτερικών χώρων κλπ. Τα τελευταία αποτελούν αντικείμενο άλλων τμημάτων (τα οποία μάλιστα παραμένουν ανέγγιχτα με το σχέδιο Αθηνά), παρά το γεγονός ότι αποτελούν υποσύνολα του Βιομηχανικού Σχεδιασμού.
Όσον αφορά στο τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, σύμφωνα πάντα με την έκθεση εξωτερικής αξιολόγηση της Α.ΔΙ.Π., το ΤΕΑΝ αποτελεί  το μοναδικό τμήμα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα στον τομέα της Περιβαλλοντικής Μηχανικής όπου υπάρχουν τρία καλά καθορισμένα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η Α.ΔΙ.Π. θεωρεί ότι μεταξύ των προγραμμάτων σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κρήτης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του ΤΕΑΝ δεν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη [4].

3. Ελλιπής στελέχωση σε ειδικό Διδακτικό & Εργαστηριακό προσωπικό
Το Υπουργείο Παιδείας ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΠ) ενώ καταργεί το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού με 6 μέλη ΕΠ και ένα μέλος Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (ΕΤΠ) και το τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης με 8 μέλη ΕΠ και 2 ΕΤΠ, καθιστώντας το κριτήριο αυτό κενού περιεχομένου.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την Α.ΔΙ.Π., ο μέσος όρος των δημοσιεύσεων των ΕΠ του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης είναι 5 φορές  μεγαλύτερος από το μέσο όρο όλων των τμημάτων ΤΕΙ της χώρας, ενώ ο μέσος όρος των ετεροαναφορών είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από το μέσο όρο όλων των τμημάτων ΤΕΙ της χώρας [4]. Επίσης οι ΕΠ του τμήματος παρουσιάζουν  ένα μέσο h-index (Hirsch index) σχετικά κοντά στα Πολυτεχνικά τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Κρήτη και στην Ξάνθη [4]. Επιπροσθέτως στο Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, στο διάστημα 2006 – 2010 υλοποιήθηκαν (κάποια βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης) περισσότερα από 33 ερευνητικά προγράμματα έργα (εθνικά και διεθνή) με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 1.3 εκατομμυρίων Ευρώ (αναφέρεται στο ποσό το οποίο εισήλθε στο τμήμα) [4]. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την αξιολόγηση του τμήματος ως σήμερα, υλοποιούνται επιπλέον 5 ερευνητικά προγράμματα με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 600.000 Ευρώ.
Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι στη σχετική μελέτη του Διαπανεπιστημιακού Δικτύου Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης (2011) το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κατατάσσεται στην 6η θέση  μεταξύ των Ελληνικών ΤΕΙ και πάνω από τα Ιδρύματα Πειραιά, Καβάλας, Σερρών Πάτρας, Ηπείρου, Χαλκίδας, Λαμίας, ΑΣΠΑΙΤΕ, Ιονίων Νήσων και Καλαμάτας [9]. Σημειώνουμε ακόμη ότι το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε υψηλότερη θέση και από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως το Πάντειο (στο οποίο κ. Υπουργέ Παιδείας είστε καθηγητής) και το Ελληνικό Διεθνές Πανεπιστήμιο, και όλων ανεξαιρέτως των ιδιωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στη χώρα, ενώ βρίσκεται μέσα στο 17% των καλύτερων Ιδρυμάτων παγκοσμίως [10]. Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνονται και από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών [11]. Επιπρόσθετα σημειώνουμε ότι πολλοί εκ των ΕΠ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας έχουν το ρόλο του κριτή σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την αποδοχή και την εξειδίκευση των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων [2-8]. Τέλος θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα παραπάνω επιτεύγματα πιστώνονται σε μια κοινότητα της οποίας ο συνολικός αριθμός ΕΠ μετά βίας ξεπερνά τους 120.
Στο σημείο αυτό, θεωρούμε χρέος μας να αντιπαραβάλουμε τα παραπάνω στοιχεία με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα για το Τμήμα Χημείας και το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σημειώνεται ότι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές στα δύο αυτά τμήματα του ΑΠΘ είναι περίπου 7000, ενώ στο ΤΕΙ είναι 22000 (ο αριθμός των ανενεργών φοιτητών εκτιμάται στο 50% και στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ) [12]. Επίσης τονίζεται ότι ο αριθμός μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) αγγίζει τους 200, ενώ οι Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης (ΕΕΑ) σημειώνουν με δυσαρέσκεια ότι οι ΔΕΠ, σε μια προσπάθεια κάλυψης του ωραρίου τους, «τεμαχίζουν» μαθήματα μεταξύ τριών ή τεσσάρων ατόμων [13, 14]. Τέλος, επισημαίνουμε ότι στα συμπεράσματα των ΕΕΑ περιλαμβάνεται η σημείωση ότι οι ερευνητικές πρακτικές των τμημάτων αυτών «θα μπορούσαν να είχαν θεμελιωθεί στη δεκαετία του 1960».
Τονίζουμε ότι με την παραπάνω σύγκριση δεν έχουμε ως στόχο να υποβαθμίσουμε τα πανεπιστήμια της χώρας ή τα συγκεκριμένα τμήματα. Τη θεωρούμε όμως χρήσιμη και απαραίτητη καθώς:
-          Αναδεικνύει με σαφήνεια τον πραγματικό σκοπό του σχεδίου Αθηνά, που δεν είναι άλλος από την συρρίκνωση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας – όταν τα μεγάλα πανεπιστήμια είναι κορεσμένα τόσο χωροταξικά όσο και σε προσωπικό.  
-          Την αντίληψη της κοινωνίας όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας και στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, αλλά και του ερευνητικού έργου μεταξύ ΤΕΙ και ΑΕΙ.
4. Χωρική διασπορά τμημάτων, αλλά και κατακερματισμός συγγενών τμημάτων εντός Ιδρυμάτων ή Σχολών Ιδρυμάτων
Τα δύο τμήματα τα οποία καταργούνται όχι μόνο δεν είναι συγγενικά με κάποιο άλλο τμήμα της ΣΤΕΦ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά είναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ τμήματα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Ελλαδικό χώρο.

Το παραπάνω προκύπτει και από τα στοιχεία τα οποία παρέδωσε προς διαβούλευση στις 31/01/2013 το Υπουργείου Παιδείας παρουσιάζοντας το σχέδιο Αθηνά [15].
5. Ανορθολογική ανάπτυξη κτιριολογικών και υλικοτεχνικών υποδομών
Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια με έδρα την πόλη της Κοζάνης και συνεχώς ενισχύεται τόσο σε κτιριολογικές εγκαταστάσεις όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, διαθέτοντας αυτή τη στιγμή ένα πλήρες campus αντάξιο των μεγαλύτερων Ιδρυμάτων της χώρας.
Τονίζουμε ότι το campus της Κοζάνης καταλαμβάνει έκταση άνω των 200 στρεμμάτων, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την καθημερινή ζωή των σπουδαστών, των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζόμενων. Το κύριο κτιριακό συγκρότημα που αποτελείται από 3 πτέρυγες, διαθέτει δύο αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, ενώ στον ισόγειο χώρο βρίσκονται το εστιατόριο και το κυλικείο. Το κτίριο Διοίκησης στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος. Επίσης στο χώρο του ΤΕΙ λειτουργεί Σπουδαστική Εστία, που φιλοξενεί 390 σπουδαστές σε δίκλινα δωμάτια. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ περιλαμβάνουν κλειστό γυμναστήριο και ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να αθλούνται ατομικά ή ομαδικά και να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα διαφόρων αγωνισμάτων. Τέλος, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε) φιλοξενεί μέρος της ερευνητικής δραστηριότητας του Ιδρύματος, προωθημένα εργαστήρια, καθώς και μηχανισμούς υποστήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας [16].
Επιπροσθέτως οι Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης των Τμημάτων που πέρασαν από τη διαδικασία αυτή τονίζουν την πληρότητα των εργαστηρίων όσον αφορά στον εξοπλισμό τους [2-8]. Αναφορικά με το ΤΕΑΝ η έκθεση σημειώνει ότι ένα από τα εργαστήρια του τμήματος είναι πιστοποιημένο κατά ISO 17025, υπογραμμίζοντας ότι η διάκριση αυτή είναι σχεδόν μοναδική για εργαστήριο ΤΕΙ [4]. Τονίζουμε επίσης ότι ένα ακόμη εργαστήριο του ΤΕΑΝ έχει πιστοποιηθεί στο διάστημα που μεσολάβησε κατά ISO 9001/2008.
Σημειώνουμε επίσης ότι στα πλαίσια του έργου «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013, έχει ήδη εγκριθεί η αγορά εξοπλισμού αξίας 4.000.000 ευρώ, μέρος του οποίου προορίζεται για το ΒΣ και το ΤΕΑΝ ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα υπάρχοντα εργαστήρια των τμημάτων αυτών.
Από τα παραπάνω μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απόφαση για τη μεταφορά της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) από τη φυσική έδρα του Ιδρύματος, την πόλη της Κοζάνης, στην πόλη των Γρεβενών.
Εν κατακλείδι
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παραπάνω έκθεση αποδείξαμε, αμερόληπτα και με αξιοκρατικά κριτήρια, ότι οι  παθογένειες και οι στρεβλώσεις από τις οποίες υποφέρουν τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και τις οποίες ισχυρίζεστε ότι θα επιλύσει το Αθηνά, δεν συναντώνται ούτε στο τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης ούτε στο τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Εμμένουμε να σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας τις εκθέσεις της ΜΟΝΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗΣ ΑΡΧΗΣ να εξάγει πορίσματα αναφορικά με Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  – ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Α.ΔΙ.Π.).

ΘΕΩΡΟΥΜE ΟΤΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΟΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤHΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
Μετά τιμής,
Σύλλογος  Φοιτητών Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης
Σύλλογος  Μηχανικών Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης

ΠΗΓΕΣ:
  1. Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (2013). Σχέδιο Αθηνά: Χρήσιμες Ερωτήσεις και Απαντήσεις.
Διαθέσιμο από:
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2010). Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης: Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2010). Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Διαθέσιμη από:
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2011). Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης: Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Διαθέσιμη από:
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2011). Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης: Τμήμα Ηλεκτρολογίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Διαθέσιμη από:
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2012). Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης: Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Διαθέσιμη από:
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2012). Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης: Τμήμα ΖωικήςΠαραγωγής, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Διαθέσιμη από:
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2012). Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης: Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Διαθέσιμη από:
  1. Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης (2011). Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και άλλες εκπαιδευτικές δομές στις διεθνείς λίστες ταξινόμησης (ranking). Σειρά τεχνικές εκθέσεις/ μελέτες, αρ. 8 2013.
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2011). Έκθεση για την Ποιότητα της Ανώτατης Εκπαίδευσης 2010-11. Διαθέσιμη από:
  1. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (2012). Βιβλιομετρική Ανάλυση Ελληνικών Δημοσιεύσεων σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά.
Διαθέσιμο από:
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2012). Ετήσια Έκθεση
της Α.ΔΙ.Π. 2011 – 12.
Διαθέσιμη από:
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2012). Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης: Τμήμα Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Διαθέσιμη από:
  1. Αρχή Διασφάλισης Της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (2012). Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης: Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Διαθέσιμη από:
  1. Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (31/01/2013). Σχέδιο Αθηνά για την Αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων  Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Διαθέσιμο από:
  1. Δήμος Κοζάνης (2013). Τεκμηρίωση θέσεων και απόψεων για το Σχέδιο Αθηνά στην κατεύθυνση ισχυρών και αυτοδιοίκητων ακαδημαϊκών δομών στη Δυτική Μακεδονία.
Διαθέσιμο από:


Διαβάστε περισσότερα » »

Φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης διαβάζει Αριστοτέλη στο παν-Κοζανίτικο συλλαλητήριο της Παρασκευής


Φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης διαβάζει Αριστοτέλη στο παν-Κοζανίτικο συλλαλητήριο της Παρασκευής, ενθουσιάζει τους παρευρισκόμενους και εκπλήσσει με το σθένος της τους Δημάρχους Κοζάνης και Εορδαίας.



apogoitefsi megali
Διαβάστε περισσότερα » »