Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Βίντεο: «Μάγεψε» η ομάδα «Ζευς» στην Ολλανδία

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίδειξη της ομάδας «Zευς» στην Ολλανδία. Η ομάδα επιδείξεων ZEΥΣ πραγματοποίησε πτητική επίδειξη στις 20 κα 21 Ιουνίου.
O Σμηναγός Σ. Στράλης και ο Σμηναγός Παπαδάκης μάγεψαν τους Ολλανδούς, με τον τρόπο που χειρίστηκαν τα αεροσκάφη.
Σημειώνεται ότι για την επίδειξη, ένα ζεύγος αεροσκαφών F-16C Block 52+ της 340Μ προσγειώθηκαν την 18/6/ 2014, στην αεροπορική βάση της RNLAF, Gilze Rijen της Ολλανδίας.
Η συνέχεια στο βίντεο:

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Διαβάστε περισσότερα » »

Sunnyclist: Το κρητικό ηλιακό αυτοκίνητο που ετοιμάζεται να "σαρώσει" την αγορά

Το πρώτο ρεαλιστικό ηλιακό όχημα, που κατασκευάστηκε από ομάδα Κρητικών μηχανικών για να λύσει πρακτικά προβλήματα, αναμένεται να βγει στην παραγωγή το επόμενο καλοκαίρι (pics)
Ένα καινοτόμο ηλιακό όχημα, κατασκευασμένο από ομάδα Κρητικών μηχανικών, παρουσιάστηκε την Δευτέρα (23/06) στο Ηράκλειο, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης. Το Sunnyclist, όπως ονομάζεται, κινείται με ηλιακή ενέργεια μέσω συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή του και στόχος είναι να βγει στην παραγωγή και να κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι του 2015. Σε πρώτη φάση, θα κάνει τον γύρο του νησιού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 2η "Ενεργειακή Εβδομάδα Περιφέρεια Κρήτης".
Οι κατασκευαστές του ευελπιστούν το δημιούργημά τους να αποτελέσει ένα νέο "χαρτί" για τον κόσμο και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, δίνοντας παράλληλα λύση στο ενεργειακό και κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Κρήτη.
"Το Sunnyclist είναι το πρώτο ρεαλιστικό ηλιακό όχημα. Κατασκευάζεται στην Κρήτη, είναι μοναδικό σε αυτονομία και το έχουμε κατασκευάσει για να λύσει πρακτικά προβλήματα. Θα κάνουμε τον γύρο της Κρήτης, θα διανύσουμε περίπου 850 χιλιόμετρα σε 5 ημέρες για να αποδείξουμε πλέον ότι τα ηλιακά οχήματα είναι ρεαλιστικά και μια σύνθεση όπως το Sunnyclist μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα στους δρόμους" δήλωσε ο Μανόλης Τσικανδυλάκης, μηχανολόγος μηχανικός, μέλος της ομάδας του Sunnyclist.
Και πρόσθεσε: "Ελπίζουμε ότι μετά και από αυτό το εγχείρημα να πείσουμε και τον κόσμο και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού ότι έχομε ένα νέο χαρτί στα χέρια μας να παίξουμε για να δώσουμε άλλη μια πρωτιά στην Κρήτη για να παράγουμε ηλιακά οχήματα και να κάνομε το νησί μας το πρώτο νησί όπου θα κυκλοφορούν ηλιακά οχήματα. Το Sunnyclist το δουλεύουμε 4 χρόνια. Έχουμε φτιάξει το πρώτης γενιάς πρωτότυπο είναι αυτό με το οποίο θα βγούμε στην παραγωγή με κάποιες βελτιώσεις Το κόστος του εκτιμάται ότι θα ξεκινάει από το ήμισυ της αξίας ενός ευρωπαϊκού ηλιακού οχήματος περίπου 6,5 με 7.000 ευρώ".

  Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε: "Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια των Κρητικών επιστημόνων και τεχνικών που έχει να κάνει με το ηλιακό αυτοκίνητο το οποίο συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικολογική μετακίνηση, την ποιότητα ζωής. Θέλουμε να μετεξελιχθεί το συντομότερο δυνατόν και να αποδείξουμε ότι οι επιστήμονες της Κρήτης μπορούν και θέλουν να πραγματοποιούν τέτοιες πρωτοπόρες δραστηριότητες. Δίδω συγχαρητήρια στα παιδιά και περιμένουμε η Περιφέρειά μας να είναι η πρώτη Περιφέρεια που θα χρησιμοποιήσει ηλιακό όχημα κατασκευασμένο στην Κρήτη".
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Χαρωνίτης τόνισε: "Το Sunnuclist το οποίο μπορεί να κυκλοφορήσει και να δώσει μεγάλη λύση στο ενεργειακό και το κυκλοφορικό πρόβλημα που έχουμε και στην Κρήτη, δεδομένου ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί και την ηλιακή και την ηλεκτρική ενέργεια και την ενέργεια του ίδιου του ποδηλάτη. Στηρίζουμε σαν Τεχνικό Επιμελητήριο ενέργειες που κάνουν μέλη μας και αναδεικνύουν και δείχνουν ότι μπορούμε και μόνοι μας να καταφέρουμε πολλά πράγματα αρκεί να στηριχτούμε ο ένας στον άλλο και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο".

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι δεν θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά το 2014

Διαβάστε αναλυτικά την διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. Τι θα ισχύει με την έκτακτη εισφορά
Διευκρινιστική εγκύκλιο στην οποία καθορίζεται ποιοι θα εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης , εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτοί που εξαιρούνται είναι οι :Μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι κατά την 31η Ιανουαρίου του 2014, άτομα με αναπηρία άνω του 80% αλλά και φυσικά πρόσωπα που εισέπραξαν αποζημίωση απόλυσης ή το εφάπαξ τους, δικαιούνται απαλλαγής από την εισφορά αλληλεγγύης αρκεί να συμπληρώσουν σωστά τη φορολογική τους δήλωση ή να διεκδικήσουν το δίκιο τους με βάση τις οδηγίες που δημοσιεύονται σε σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο.

Τα κυριότερα σημεία της εγκυκλίου που υπογράφει η διευθύντρια της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων είναι:
- Ζητήθηκαν και χορηγήθηκαν στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ηλεκτρονικά αρχεία των μακροχρόνια ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι κατά την 31η Ιανουαρίου 2014 στους καταλόγους των Ταμείων Ανεργίας, καθώς και όσων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας κατά την ίδια ημερομηνία. Μακροχρόνια άνεργοι νοούνται, σύμφωνα με τον  ΟΑΕΔ,  όσοι είναι εγγεγραμμένοι για τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεχόμενους μήνες, δηλαδή για το παρόν οικονομικό έτος πριν και κατά την 31/01/2013. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις περιπτώσεις που τα παραπάνω ηλεκτρονικά αρχεία δεν είναι ορθώς ενημερωμένα, οι φορολογούμενοι μπορούν να προσέλθουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος και να υποβάλλουν αίτηση για διαγραφή του ποσού
- Προκειμένου να απαλλαγεί ένας άνεργος από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για το οικονομικό έτος 2014, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, είναι οι εξής:
α) Να λαμβάνει κατά την 31/01/2014 επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, το Γ.Ε.Ν.Ε. ή το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων των παραπάνω οργανισμών για τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Στις περιπτώσεις αυτές προσκομίζει βεβαίωση από τον εκάστοτε Οργανισμό.
β) Να δηλώσει υπεύθυνα ότι δεν έχει κατά το φορολογικό έτος 2014 πραγματικά εισοδήματα που προέρχονται από ακίνητα, κινητές αξίες, εμπορικές ή γεωργικές επιχειρήσεις, ελευθέριο επάγγελμα και επιπλέον μέχρι την ημερομηνία της αίτησης ούτε από μισθωτές υπηρεσίες. Το γεγονός αυτό θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του φορολογικού έτους 2014 (που θα υποβληθεί κατά το 2015).
Διευκρινίζεται ότι, στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος, για τις ανάγκες εφαρμογής αυτής της εξαίρεσης, δεν περιλαμβάνονται τα εισοδήματα που προσδιορίζονται με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και την ετήσια δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.
- Εξαιρούνται από την επιβολή της εισφοράς, για όλα τους τα εισοδήματα, οι κινητικά ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας από ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, συνεπώς και όσοι έχουν βαριά κινητική αναπηρία 80% ακριβώς.
Σημειώνεται ότι, τα άτομα με κινητική αναπηρία 80% ακριβώς, εξαιρούνται μόνο από την εισφορά και όχι από την επιβολή του φόρου εισοδήματος. Το γεγονός αυτό πρέπει να δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στην περίπτωση 19 του πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της δήλωσης (έντυπο Ε1) στους κωδικούς 913-914.
- Η αποζημίωση λόγω λύσης εργασιακής σχέσης), όπως επίσης και οι αμοιβές υπαλλήλων της Ε.Ε. για τις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Πρωτοκόλλου περί Προνομίων και Ασυλιών της Ε.Ε, δηλώνονται στους κωδικούς 657-658 του Πίνακα 6 της δήλωσης, προκειμένου κατά την εκκαθάριση να μην υπολογιστεί εισφορά για αυτά.
- Τα εφάπαξ των ταμείων πρόνοιας και των ασφαλιστικών οργανισμών δηλώνονται στους κωδικούς 781-782 του πιο πάνω πίνακα και καθόσον δεν αποτελούν εισόδημα επίσης δεν υπάγονται σε εισφορά αλληλεγγύης.


Διαβάστε περισσότερα » »