Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. «φορτώνει» το χθεσινό μποτιλιάρισμα εμμέσως σε Τροχαία και Αστυνομία και συγκεκριμένα στο χρόνο που χρειάστηκαν για να «κόψουν» την κυκλοφορία

«Μέχρις ότου η Τροχαία – Αστυνομία προβεί σε διακοπή της κυκλοφορίας στον Κόμβο των Κοίλων Κοζάνης, δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα 100 περίπου οχημάτων, μεταξύ των οποίων ένα αποχιονιστικό όχημα και ένα περιπολικό της αστυνομίας, τα οποία με τη σειρά τους ακινητοποιήθηκαν». Αυτό αναφέρει με σημερινή της ανακοίνωση η Εγνατία Οδός Α.Ε., αφήνοντας σαφέστατες έμμεσες αιχμές για τις ευθύνες του μποτιλιαρίσματος σε Τροχαία και Αστυνομία. Διαβάστε την ανακοίνωση:


« Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό στο τμήμα μεταξύ του Α/Κ Κοίλων (Κοζάνη) και του Α/Κ Καλαμιάς (προς Γρεβενά)

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου η κυκλοφορία επί της Εγνατίας Οδού διακόπηκε από τον Ανισόπεδο Κόμβο των Κοίλων (βόρειος κλάδος, κατεύθυνση προς Γρεβενά) μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμιάς. Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, μεγάλες ποσότητες χιονιού σχημάτισαν σωρούς επί του οδοστρώματος και, παρά τις προσπάθειες των αποχιονιστικών μηχανημάτων, δύο ρυμουλκούμενα φορτηγά ολίσθησαν και ακινητοποιήθηκαν.

Μέχρις ότου η Τροχαία – Αστυνομία προβεί σε διακοπή της κυκλοφορίας στον Κόμβο των Κοίλων Κοζάνης, δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα 100 περίπου οχημάτων, μεταξύ των οποίων ένα αποχιονιστικό όχημα και ένα περιπολικό της αστυνομίας, τα οποία με τη σειρά τους ακινητοποιήθηκαν.
Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ξεκίνησε, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τον αποχιονισμό του Κόμβου των Κοίλων και το Νότιο κλάδο του αυτοκινητοδρόμου (κατεύθυνση προς Βέροια), ο οποίος είχε καλυφθεί επίσης, από χιόνι που μετέφεραν οι θυελλώδεις άνεμοι (ανεμοσούρια), για να απεγκλωβίσει ακινητοποιημένα οχήματα.
.
Το δύσκολο έργο, καθώς η χιονοθύελλα συνεχιζόταν με την ίδια ένταση, ολοκληρώθηκε δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, οπότε δόθηκε στην κυκλοφορία ο νότιος κλάδος και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετέφερε τους επιβάτες σε καταλύματα της περιοχής.

Σήμερα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, η χιονοθύελλα συνεχίσθηκε ως τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ τα αποχιονιστικά μηχανήματα, επιχειρώντας από δύο μέτωπα, κατόρθωσαν να αρχίσουν να απεγκλωβίζουν τα ακινητοποιημένα οχήματα στις 15:00.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ζητά την κατανόηση των οδηγών και των επιβατών για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην μετακίνησή τους»
.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Θεσσαλονίκη - Καστοριά 24 Ώρες Ταξίδι!


Λοιπόν είμαι τόσο αγανακτισμένος που δεν ξέρω πως να εκφραστώ. Ξεκίνησα χθες...στις 15:00 για να έρθω Καστοριά από Θεσ/νίκη και έφτασα σήμερα 15:00. Το χιόνι δεν ήταν πάνω από 15 πόντους αλλά το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον ισχυρό αέρα που το μάζευε σε κάποια σημεία και του έδινε αρκετό ύψος.


Μέχρι εδώ η κατανόηση της παρέας ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη προς τον μηχανισμό του κράτους που διαχειρίζεται τέτοιου είδους κρίσεις στην Εγνατία οδό.Με την ώρα όμως αυτό άλλαξε , γιατί? γιατί καταλάβαμε ότι οι διάφορες ομάδες, αστυνομικοί,οδηγοί εκχιονιστικών,εθελοντές,τοπικοί άρχοντες,και ραδιόφωνα δεν είχαν καμία επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μας στέλνουν άσκοπες "βόλτες" σε όλο τον νομό Κοζάνης ,λέγοντάς μας να ακολουθούμε δρόμους προς Καστοριά που τελικά ήταν "κλειστοί".Πήγαμε Αιανή ,Πτολεμαίδα ,Βατερό δηλαδή από άκρη σε άκρη του νομού και μάλιστα σε συνθήκες που μόνο κάποιος που ήταν εκεί καταλαβαίνει πόσο άσχημοι ήταν.Για να καταλάβετε το χάος, όταν ρώτησα έναν αστυνομικό, πως ξέρει ότι η πληροφορία που μου δίνει είναι σωστή αφού δεν βλέπω κάποιον ασύρματο ή κάτι παρόμοιο στην κατοχή του μου απάντησε ότι του την είπε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που είχε περάσει λίγο πριν.Ακόμα και σήμερα το πρωί ,όταν βρισκόμασταν σε μια ακίνητη ουρά αυτοκινήτων στον δρόμο του Βατερού προς Καστοριά και ακούγαμε ραδιόφωνο, κάποιος "υπεύθυνος" της περιφέρειας ανέφερε ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός ενώ δεν ήταν και έλεγε ότι το "ρεύμα" της Εγνατίας προς θΕΣ/ΝΙΚΗ ήταν και αυτό ανοιχτό ενώ εμείς βλέπαμε τα αυτοκίνητα που ήταν σε αυτή ,να είναι ακινητοποιημένα σε μια ουρά χιλιομέτρων.

Θα πρέπει πραγματικά να ντρέπονται οι Κοζανίτες γι αυτούς που ψηφίζουν ,όλοι οι Έλληνες να ντρεπόμαστε για το μπάχαλο κράτος που δημιουργήσαμε με τς πολιτικές μας επιλογές .Αηδίασα πραγματικά για την χώρα μου,. Eπί 24 ώρες δεν μπορέσατε να καθαρίσετε από το χιόνι, ένα επίπεδο κομμάτι δρόμου 15 χιλιομέτρων κάνοντας δύσκολη την ζωή χιλιάδων ανθρώπων .
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ: Έχω μάθει να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ για την Ελλάδα ρε ΓΑΜΩΤΟ


Εκπληκτικό βίντεο που σε ταξιδεύει…

Ο Καραγκιόζης που όλοι αγαπήσαμε παρέα με παιδικές φατσούλες περνάει τα δικά του μηνύματα!!

Για αυτά τα παιδιά αξίζει να αγωνιζόμαστε…. Τα Χριστούγεννα ήρθαν… «γεμίστε» χαμόγελα και πάμε μπροστά!!
 


[Η ταινία έγινε στα πλαίσια προγράμματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας 2011]
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς ζουν τα κόμματα;

Θα δανείζατε ποτέ τα μεγάλα κόμματα με τα δικά σας χρήματα; Προφανώς όχι! Κάθε νουνεχής άνθρωπος θα απέφευγε να δώσει χρήματα σε κάποιον όταν δεν έχει τρόπο να τα πάρει πίσω, αν εκείνος αποφασίσει να μην τα επιστρέψει. Πώς, τότε, έφτασε ο κομματικός δανεισμός στο απίθανα υψηλό ποσό των 244,2 εκατομμυρίων ευρώ; Γιατί οι τράπεζες και όσοι τις διοικούν δεν έχουν το ίδιο κριτήριο και ποιο ήταν το όφελός τους από αυτές τις συναλλαγές;


Μεταξύ όσων λογικών και έμπειρων τραπεζικών η πεποίθηση είναι απολύτως όμοια: οι τράπεζες που δάνεισαν τα χρήματα αυτά, θα τα χάσουν. Το συμπέρασμα ενισχύεται από το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. οφείλουν, μαζί, τα 235 εκατομμύρια ή το 96,2% του συνολικού χρέους! Παρόμοια είναι η κατανομή της κρατικής επιδότησης. Εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα 19 τρέχοντος στη Βουλή: «Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα, στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας περίπου, δηλαδή 2000-2011, τα κόμματα έλαβαν ενισχύσεις μεταξύ 41 και 85 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο ή αθροιστικά 655 εκατομμύρια».

Είναι αυτονόητο πως το ποσό αυτό αποτελεί μέρος του δημόσιου χρέους, δεδομένου ότι όλες αυτές οι οικονομικές χρήσεις υπήρξαν ελλειμματικές. Ο ίδιος παρατήρησε ότι η χρηματοδότηση είναι «περίπου 10 ευρώ ανά ψήφο, ενώ στη Γερμανία είναι 0,7-0,8 ευρώ, αντίστοιχα». Το στοιχείο αυτό εμπλουτίστηκε από τον Γιώργο Κοντογιάννη (Ηλείας), βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που είχε κάνει και την επερώτηση. Κάθε Ελληνας επιδοτεί τα κόμματα με 4,5 ευρώ, ο «φτωχός» Πορτογάλος δίνει μόλις 80 λεπτά και ο «πλούσιος» Βέλγος 1,57 ευρώ. Εχουμε λοιπόν τρυφηλά κόμματα, που ζουν με κρατικό χρήμα και δανεικά από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα, όπως το έθεσε ο αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Μαρατζίδης («Κ» της 18/12/2011) να ξοδεύουν «ασύστολα χρήματα σε ένα σωρό άχρηστες πολυτέλειες» αποδεικνύοντας ότι «έχουν μάθει να κάνουν πολιτική με σπατάλες» και «να αντιμετωπίζουν τους δημόσιους πόρους ως ανεξάντλητους και για ιδία χρήση».


Ορθώς ο κ. Γιαννίτσης θύμισε ότι η πολιτική της δημόσιας χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε βάθος χρόνου, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η διαφθορά που όλοι αποδώσαμε στη διαπλοκή μεταξύ προμηθευτών του δημοσίου και κομματικού ταμείου, καθώς και άλλων παρόμοιων ύποπτων σχέσεων. Πράγματι, είναι σωστό να πληρώνουν οι πολίτες την καλή λειτουργία της Δημοκρατίας μας. Γιατί όμως πρέπει τα κόμματα να παίρνουν, αυτομάτως, το 1,02 τοις χιλίοις επί των κρατικών εσόδων που εγγράφονται στον προϋπολογισμό; Δεν θα μπορούσε το ποσοστό να είναι μικρότερο; Δεν θα έπρεπε να δίνεται απολογιστικά;


Οι πληροφορίες μας λένε ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα είναι οικονομικώς πτωχευμένα. Με τη νέα επιδότηση των 40 και κάτι εκατομμυρίων, ξεπλήρωσαν τις τράπεζες. Ποιος πολίτης μπορεί να εμπιστευθεί πολιτικούς που έριξαν έξω το ταμείο του δικού τους κόμματος, κόμματα βουτηγμένα στα χρέη και τα οποία δεν διστάζουν να γδύσουν τη δουλειά και την περιουσία καθημαγμένων πολιτών; Ακόμη όμως και η αρπακτικότητα των κομμάτων δεν αρκεί για να δώσει κανείς απάντηση στο ερώτημα, «Πού βρίσκουν, σήμερα, τα χρήματα;».





 Tου Mπαμπη Παπαδημητριου
kathimerini
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα βιβλία της Αννας Θρησκευτικά Β' Γυμνασίου χωρίς Ιησού και Παναγία

Απουσία παίρνει από το μάθημα των Θρησκευτικών στο νέο βιβλίο που θα διδάσκεται από την επόμενη χρονιά στη β' γυμνασίου η Θεοτόκος Μαρία. Προφανώς οι συγγραφείς του εγχειριδίου Γιώργος Τσανανάς και Απόστολος Μπάρλος δεν έκριναν απαραίτητο να αναφέρουν πουθενά την Παναγία ή μάλλον δεν τους ταίριαζε να την αναφέρουν, αφού άλλαξαν άρδην το περιεχόμενο του βιβλίου. Με την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του υπουργείου Παιδείας, απάλειψαν τη διδασκαλία της Καινής Διαθήκης, η οποία καταλαμβάνει μέχρι τώρα το μεγαλύτερο κομμάτι του υπάρχοντος εγχειριδίου, και άφησαν μερικές μόνο αναφορές, μετατρέποντας το βιβλίο των Θρησκευτικών σε μια φιλολογική ανάλυση των ομοιοτήτων ανάμεσα στις διάφορες θρησκείες.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Ιωάννης Τάτσης, θεολόγος, που διδάσκει σε λύκειο της Θεσπρωτίας, ο οποίος παρέλαβε τα νέα προγράμματα σπουδών που -εκτός απροόπτου- θα εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά στα σχολεία. Εκπληκτος διαπίστωσε ότι στο νέο διδακτικό εγχειρίδιο η Καινή Διαθήκη, όχι μόνο δεν αποτελεί τον κεντρικό άξονα του μαθήματος, αλλά εξετάζεται επιδερμικά, ως ένα βιβλίο που δίνει κάποιες πληροφορίες για τον Χριστό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κοράνι μιλάει για τον Αλλάχ. Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο κ. Τάτσης εκφράζει τη λύπη του γιατί, όπως εξηγεί, «επιχειρούν να πείσουν τους μαθητές ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες, με διαφορετικές εκδοχές» σχολιάζοντας ακόμη ότι το μάθημα «χάνει τη χριστιανική του μορφή και γίνεται θρησκειολογικό».

Προκαλώντας το κοινό αίσθημα, οι συγγραφείς του βιβλίου, αφού αποφάσισαν ότι είναι περιττό για τους μαθητές του γυμνασίου να διδαχθούν για την Παναγία, τα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου (γεγονότα στα οποία γίνεται εκτεταμένη αναφορά στο τωρινό βιβλίο), περιέλαβαν ενότητες όπως «Ο Ιησούς Χριστός στο κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ». Αφιερώνονται δε περισσότερες από 10 ώρες διδασκαλίας στο κεφάλαιο «Διάσπαση και αντιπαλότητα στις θρησκείες», όπου τα παιδιά καλούνται να μελετήσουν ως βασικό θέμα τους «Χριστιανούς που διώκουν χριστιανούς».


Εύη Πανταζοπούλου
Διαβάστε περισσότερα » »

Κούρσα πυρηνικών ξεκίνησε η Μόσχα. (Βίντεο)

Ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο η Ρωσία και επιταχύνει την κατασκευή φορέων πυρηνικών κεφαλών, σε μία κίνηση η οποία κατα τα φαινόμενα αποσκοπεί να στείλει πολλαπλά μηνύματα στις ΗΠΑ και στην Δύση γενικότερα ειδικά μετα τη ωμή παρέμβαση που επιχειρήθηκε στην εσωτερική ρωσική πολιτική σκηνή.
Οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας ενέταξαν εσπευσμένα στην δύναμη τους τρείς νέους διηπειρωτικούς πυραύλους (ICBM) RS-24 Yars στην βάση του Teykovo στην κεντρική ευρωπαϊκή Ρωσία. Το νέο Τάγμα πυραύλων θα αποτελέσει μέρος του Συντάγματος των πυραύλων RS-24 το οποίο κηρύχτηκε επιχειρησιακό πριν μόλις τέσσερις μήνες, τον Αύγουστο του 2011 και διαθέτει 12 βλήματα.
Τρία ακόμη βλήματα θα ενταχτούν σε υπηρεσία την ερχόμενη εβδομάδα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 15 RS-24 Yars.
Η ανάπτυξη του δεύτερου Συντάγματος των νέων πυραύλων στην ίδια περιοχή θα έχει ολοκληρωθεί το 2012 και θα διαθέτει όπως και το πρώτο Σύνταγμα 15 βλήματα.
Μία αυτοκινούμενη μονάδα βλημάτων RS-24 Yars θα αναπτυχτεί στο Novosibirsk, ενώ μία ακόμη σε σιλό θα αναπτυχτεί στην περιοχή Kozelsk. Τέλος αναφορικά με τα βλήματα Topol-M ανακοινώθηκε ότι η ανάπτυξη και των τελευταίων βλημάτων θα ολοκληρωθεί το 2012 με έξι Συντάγματα στο Tatishchevo να
έχουν εξοπλιστεί με το βλήμα.
Πιο συγκεκριμένα τέσσερις ακόμα πύραυλοι Topol-M θα προστεθούν στο σιλό των 52 βλημάτων στην περιοχή Tatishchevo μέχρι το τέλος του 2011 και τέσσερα ακόμα πριν από το τέλος του 2012.
Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα » »

«Στολίζουν» με ό,τι κοσμητικά επίθετα μπορεί να φανταστεί κανείς την Ελλάδα οι ξένοι φορτηγατζήδες


«Στολίζουν» με ό,τι κοσμητικά επίθετα μπορεί να φανταστεί κανείς την Ελλάδα οι ξένοι φορτηγατζήδες. Aπορούν πως είναι δυνατόν να κλείνει ένας μεγάλος δρόμος με μια μικρή χιονόπτωση και να μην ενδιαφέρεται κανείς!


Είχαν αποβιβαστεί από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άλλοι κατευθύνονταν προς τα εκεί, Οι ξένοι οδηγοί φορτηγών έχουν να λένε για την ανοργανωσιά στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία ακόμη και σ'έναν υποτίθεται από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη, όπως είναι η Εγνατία.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Μας εγκατέλειψαν στα χιόνια 30 ώρες χωρίς νερό και φαγητό» - Tι δηλώνουν στο Star άνθρωποι που βίωσαν το χθεσινό εφιάλτη


«Μας εγκατέλειψαν στα χιόνια όλο το βράδυ και ξεκίνησαν το πρωί τον απεγκλωβισμό μας», λέει ένας από τους εκατοντάδες οδηγούς που έπεσε «θύμα» της κακοκαιρίας και εγκλωβίστηκε στο όχημα του για περισσότερες από 22 ώρες στην Εγνατία Οδό.


Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και παρόλο που ξεκίνησε με το πρώτο φως της μέρας, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Τα σωστικά συνεργία με τις αλατιέρες ανοίγουν δρόμο, όμως ο δυνατός αέρας «φέρνει» νέο χιόνι στους δρόμους.

Αρκετοί οδηγοί άφησαν τα αυτοκίνητα τους στην μέση του δρόμου και κοιμήθηκαν σε σχολείο της Κοζάνης, πάνω στα θρανία.

Xωρίς νερό και φαγητό για 16 ώρες

Εξαντλημένοι είναι και οι 62 φοιτητές που ξεκίνησαν με πούλμαν από την Κοζάνη, για να περάσουν τις ημέρες των γιορτών με τις οικογένειες τους στα Γιάννενα, αλλά έμειναν εγκλωβισμένοι στην μέση του δρόμου για 16 ώρες, χωρίς τρόφιμα και χωρίς νερό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η πλούσια Ελλάδα με τους φτωχούς πολίτες


Λεφτά υπάρχουν… για τους λαούς που τιμούν τους ηγέτες που τολμούν: Οικονομική υπερδύναμη η Κύπρος – «Κάθεται» σε 25 τρισ. ευρώ
Εάν η Κύπρος είχε γονατίσει και το μαύρο χρήμα για το “ΝΑΙ” στο ΑΝΑΝ είχε πιάσει τόπο, τώρα οι υδρογονάνθρακες θα μοιραζόντουσαν εκεί που ο .....



Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να μοιραστούν αυτοί του Αιγαίου. Όπως και ο υπόλοιπος πλούτος με την Εθνική περιουσία της Ελλάδας. Τόσο απλά...
Σε λίγες ώρες η Κύπρος θα γνωρίζει πόσο πλούσια θα γίνει, καθώς αναμένεται ανακοίνωση της Noble Energy, στην οποία θα γίνεται λόγος για το κοίτασμα του «οικοπέδου 12» στην κυπριακή ΑΟΖ.
Με δεδομένο ότι υπάρχει τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 12», η Κύπρος ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, μπαίνοντας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και αναβαθμίζοντας έτσι τον γεωστρατηγικό της ρόλο.
Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται, ο αριθμός που ακούγεται ότι είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα είναι 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και θεωρείται αρκούντως ικανοποιητικός για να προχωρήσει η εξόρυξη.

Σύμφωνα με πληροφοίες που επικαλείται το κυπριακό κανάλι «Σίγμα», με βάση το συμβόλαιο, το ποσοστό κέρδους για την Κυπριακή Δημοκρατία από το πετρέλαιο είναι 85% και από το φυσικό αέριο 75%. Το κόστος εξόρυξης πετρελαίου είναι περίπου 30 δολάρια το βαρέλι ενώ με βάση τις εκτιμήσεις η τιμή πώλησης ξεπερνά τα 100 δολάρια το βαρέλι, αν το κοίτασμα στο «οικόπεδο 12» περιέχει 290 με 300 δις βαρέλια. «Η εξόρυξή του μπορεί να γίνει σε 6 μήνες και η πώλησή του άμεσα», υποστηρίζει το κυπριακό κανάλι.
Αν ισχύουν οι παραπάνω αριθμοί αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα έσοδα που θα έχει η Κύπρος μόνο από το πετρέλαιο υπολογίζονται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα όχι μόνο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη αλλά και τη διαδικασία επίλυσης του πολιτικού προβλήματος του νησιού.
Συνεπώς, ο άμεσος δρόμος κέρδους για την Κύπρο είναι να επιλεγεί πρώτα το πετρέλαιο και μετά το φυσικό αέριο. Ωστόσο, με βάση τη συμφωνία που έγινε με την Noble Energy, εναπόκειται στην εταιρεία και μόνο ν’ αποφασίσει την εξόρυξη πρώτα φυσικού αερίου ή πετρελαίου.
Η Noble προκρίνει το φυσικό αέριο καθώς το πετρέλαιο θα καθυστερήσει αφού η εταιρεία θα δοκιμάσει πρώτα σε οικόπεδο του Ισραήλ και μετά σε κυπριακό, ενώ θα πρέπει να «τρυπήσει» στα 7.5 χιλιάδες μέτρα κάτι που συνεπάγεται επιπλέον έξοδα τουλάχιστον 120 εκατομμυρίων ευρώ.
«Ανοησίες» τα δημοσιεύματα περί συνεκμετάλλευσης
Tην ίδα ώρα «ανοησίες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ ότι η Λευκωσία έχει προτείνει συνεργασία με την Τουρκία για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα η Σαμπάχ ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει προτείνει σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού το φυσικό αέριο να μεταφέρεται στην Ευρώπη με αγωγούς μέσω Τουρκίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελλάδα, η χώρα παράδεισος του κάθε ανίκανου

Κάθε μήνα μπαίνουν στην Ελλάδα 10.000 λαθρομετανάστες. Κάθε χρόνο 120.000 όσο δηλαδή η Πόλη του Ηρακλείου Κρήτης.


Μέσα στο 2010 μετανάστευσαν 1.210.000 έλληνες, ποσοστό που ισοδυναμεί με το 10,8% του πληθυσμού.

Δεν γνωρίζω αν αυτός ο αριθμός είναι πραγματικότητα, σε κάθε όμως περίπτωση,, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτήν την στιγμή της Ελλάδος, για όποιον βέβαια μπορεί να το αντιληφuεί, αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό είναι εθνική προδοσία...

Μετά την απελευθερώση των επαγγελμάτων έρχεται και απελευθέρωση των ναρκωτικών και των κακοποιών.

Όλα επιτρέπονται. Όλα πουλιούνται. Όλα αγοράζονται. Εδώ ο καλός πασοκατζής.

Το μόνο που απαγορεύεται είναι η κριτική, γι αυτό θέλουν να κλείσουν τα Blogs.

1. Θα έχουμε ελεύθερη χρήση ναρκωτικών (όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια). Αφού δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ελέγξουν την διακίνηση, θα την απελευθερώσουν.

2. Εφόσον δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πνευματικό περιβάλλον στους νέους ώστε να μπορούν να κρατήσουν την οικογένεια, θα εφαρμόσουμε το αυτόματο διαζύγιο.

3. Αφού δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα σύνορα, θα νομιμοποιούμε όσους έρχονται εδώ. Και βαπτιζόμαστε και φιλάνθρωποι.

4. Αφού δεν έχουμε τα κότσια να υπερασπιστούμε, και να αυξήσουμε την επιρροή του δικού μας πολιτισμού, γινόμαστε οι υπερασπιστές της πολυπολιτισμικότητας (Μόνο όμως στο εσωτερικό της Ελλάδος, γιατί για τις εκκλησιές των κατεχομένων στην Κύπρο, για την Χάλκη, μούγκα, λίγα λόγια να μην εκνευριστεί ο γείτονας και μας κάνει ντά).

5. Αφού δεν έχουμε τα αρχίδια να διώξουμε τους Τούρκους από την Κύπρο, γινόμαστε υπερασπιστές του σχεδίου Ανάν και υπερασπιστές της καλής γειτονιάς.

6. Αφού φοβόμαστε να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ, λέμε ότι το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του (Νταλάρας)

7. Αφού δεν έχουμε τα κότσια να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ, γινόμαστε οι προστάτες της καρέτα-καρέτα της μεσογείου, η οποία θα κινδυνεύει από ένα πετρελαϊκό ατύχημα (Θα ορίσουμε αυστηρούς περιβαλλοντολογικούς περιορισμούς στο Αιγαίο, έλεγε η Μπιρμπίλη).

8. Εφόσον φοβόμαστε να αντλήσουμε το πετρέλαια του αιγαίου..., δηλώνει ο Πάγκαλος στην Βουλή, δεν υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο. Όσα δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ τα κάνει κρεμαστάρια.

9. Αφού δεν έχουμε τα κότσια να έχουμε πυρηνική ενέργεια και τεχνογνωσία, γινόμαστε οι πολέμιοι της, όμως αγοράζουμε ρεύμα από την Βουλγαρία που παράγεται με πυρηνική ενέργεια.

10. Όταν δεν μπορούμε η δεν έχουμε τα κότσια να επιβάλλουμε τον σεβασμό των Σκοπίων στην ενδιάμεση συμφωνία, τότε χαρακτηρίζουμε ακραίους κύκλους, αυτούς που φωνάζουν όχι στην παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία.

11. Όταν δεν είμαστε άξιοι ως κυβερνήτες και ως υπουργοί να κυβερνήσουμε, ονομάζουμε τους ξένους κυβερνήτες που έχουν εδώ εγκατασταθεί, τεχνικούς συμβούλους.

12. Ενώ, ορθά κοφτά, μας το λένε οι Αλβανοί, ότι διεκδικούν την (τσαμουριά) Θεσπρωτία,, εμείς φτιάχνουμε σε κάθε δήμο ένα συμβούλιο μεταναστών, και βάζουμε σε όλα και από ένα δύο Αλβανούς (γιατί φοβόμαστε μην μας χαρακτηρίσει ο Μπερίσια, ρατσιστές).

Μήπως είναι καλύτερα να το διαλύσουμε εντελώς το Ελληνικό Κράτος και να φτιάξουμε ένα αναρχικό κράτος, λέω!! Δεν ξέρω.



Gian-Gian
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρεύμα από άχρηστο χαρτί.

Η ιαπωνική εταιρία Sony παρουσίασε μία καινοτομική μπαταρία η οποία τροφοδοτείται με άχρηστα χαρτιά, από τα οποία «γεννά» ηλεκτρισμό. Αρχικά τα μετατρέπει σε ζάχαρη, η οποία με τη σειρά της χρησιμοποιείται ως βιοκαύσιμο για την παραγωγή ρεύματος.
Η μπαταρία παρουσιάστηκε στην έκθεση Eco-Products του Τόκιο ως προϊόν φιλικό στο περιβάλλον, καθώς δεν χρησιμοποιεί επιβλαβή τοξικά χημικά ή μέταλλα.


Οι μηχανικοί της εταιρίας έκαναν μία μικρή επίδειξη, καλώντας τα παιδιά να ρίξουν χαρτάκια σε ένα υγρό που αποτελείτο από νερό και ένζυμα και στη συνέχεια να το ανακινήσουν. Λίγο αργότερα, χάρη στην ενέργεια που είχε παραχθεί στο μεταξύ, ένας μικρός ανεμιστήρας, συνδεμένος με το υγρό, άρχισε να δουλεύει.
Το υγρό περιέχει το ένζυμο κελλουλάση, το οποίο αποδομεί τα χαρτιά και έτσι παράγει γλυκόζη.
Αυτή συνδυάζεται με οξυγόνο και άλλα ένζυμα, με τελικό προϊόν τη δημιουργία ηλεκτρονίων και ιόντων υδρογόνου.
Τα ηλεκτρόνια χρησιμοποιούνται από την μπαταρία για τη γέννηση ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ως παραπροϊόν της όλης διαδικασίας προκύπτει νερό και το οξύ γλυκονολακτόνη, που συνήθως χρησιμοποιείται στα καλλυντικά.
Οι ερευνητές παρομοίασαν την τεχνολογία με τη βιολογική διαδικασία που χρησιμοποιούν τα λευκά μυρμήγκια και οι τερμίτες για να χωνεύουν το ξύλο και να το μετατρέπουν σε ενέργεια. Σε προηγούμενο στάδιο της έρευνάς τους, είχαν χρησιμοποιήσει φρουτοχυμό για να τροφοδοτήσουν με ρεύμα μια μικρή συσκευή ακρόασης μουσικής «Γουόκμαν».


Όπως είπε ο υπεύθυνος ερευνητής του Εργαστηρίου Ερευνών Προωθημένων Υλικών της Sony Γιουίτσι Τοκίτα, η βιομπαταρία, για παράδειγμα, θα μπορούσε να αξιοποιεί ως «καύσιμα» τις Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κάρτες που καταλήγουν στα σκουπίδια μετά τις γιορτές, αλλά και όλο αυτό το χαρτομάνι που, όλο τον χρόνο, έχει την ίδια κατάληξη.
Η ανάπτυξη της νέας οικολογικής μπαταρίας βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια, αλλά οι ιάπωνες ερευνητές ευελπιστούν ότι, αν και όταν βγει στην αγορά, θα έχει πολλές εμπορικές εφαρμογές, ενώ ήδη η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace χαιρέτισε την εφεύρεση. Προς το παρόν πάντως η μπαταρία μπορεί να τροφοδοτήσει μόνο μικρές συσκευές και για λίγο, οπότε υστερεί σε σχέση με τις μπαταρίες του εμπορίου.

stoncosmomou.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ .ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ -Βίντεο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΥΡΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ
ΑΡΘΡΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ
ΕΚΦΡΑΖΑΝ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ.


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ. ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΕΥΡΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΓΚΟΥ. Ο ΟΓΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 0,05%, αλλο ενα 0,05% ειναι Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ,
Η ΠΑΡΑΛΛΗΣΗ, ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5% ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ. ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΛΠ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΣΤΕ. ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΗΡΕΥΤΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.



Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα τρομοκρατική οργάνωση - Ολόκληρη η προκήρυξη, χωρίς λογοκρισία

Η οργάνωση "Μηδενική Ανοχή", επανεμφανίστηκε με μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων και διεκδικεί με προκήρυξή της να πάρει την δική της θέση στον χάρτη της εγχώριας τρομοκρατίας. Αργά το βράδυ, έστειλε προκήρυξη ανάληψη ευθύνης του μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα πολιτικά γραφεία της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών και τέως υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου.
Οι επιθέσεις συνέβησαν από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και προκάλεσαν υλικές ζημιές. Ισχυρίζεται επίσης ότι επιτέθηκε άλλη μία φορά στο γραφείο της Βάσως Παπανδρέου στις 18 Απριλίου 2011.


Οι συντάκτες της προκήρυξης, που δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο Indymedia, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους «Ν.Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, Κ.Γουρνά και σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα», στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Η Μηδενική ανοχή έχει επίσης αναλάβει τον Ιανουάριο του 2010 εμπρηστική πείθεση στα γραφεία του ΠαΣοΚ στην Καλλιθέα και τον Απρίλιο του 2011 επιθέσεις στα πολιτικά γραφεία της κυρίας Φάνης Πετραλιά και του κ. Χρήστου Πρωτόπαπα.


Ολόκληρη η προκήρυξη, χωρίς λογοκρισία:


ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
«Γκρεμίστε κάθε μορφή παρασιτισμού, τους ανίκανους πολιτικούς, τους αργόσχολους υπαλλήλους, τους αγιογδύτες κληρικούς, τους άνομους δικαστές, τους αδούλευτους αριστοκράτες, τους λερωμένους κονδυλοφόρους, τους πρωταθλητές της μίζας, τους γλείφτες της εξουσίας…
Κάντε αυτή τη ρήξη και δια μιας θα απλοποιηθεί το πρόβλημα της μιζέριας. Απλοποίηση ανεπιθύμητη στην εξουσία»
Βίκτωρ Ουγκώ


Εδώ και ενάμιση χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κατοχή της τρόικας. Από την πρώτη στιγμή ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να υπακούσουμε στις επιταγές της τρόικας με απώτερο σκοπό να σωθεί η Ελλάδα.
Φυσικά για να πετύχει ο σκοπός αυτός το φίδι από την τρύπα καλείται να το βγάλει ο λαός. Τόσα χρόνια ρεμούλας, απατεωνιάς και κλεψιάς από τους πολιτικούς και τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος; Την ατιμωρησία για τόσα σκάνδαλα, την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, την καταλήστευση των ταμείων ώστε να ευνοηθούν επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι οι οποίοι τα είχαν κάνει πλακάκια με τους πολιτικούς και τους διευθυντές εταιρειών θα πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος; Και πως θα πληρώσει;

Με απολύσεις, ελαστικά ωράρια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έκτακτα φορολογικά μέτρα και εισφορές. Η παιδεία και η υγεία θα γίνουν προνόμιο μόνο των πλούσιων αφού φρόντισαν για αυτό οι αρμόδιοι υπουργοί.

Η δημόσια περιουσία όπως λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι και οργανισμοί (ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ), κτλ ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας με δικαιολογία πως είναι υπερχρεωμένοι και ζημιογόνοι. Ποιος ευθύνεται για αυτό;



Να πείσουν τον λαό πως αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για να σωθεί η χώρα ανέλαβαν τα ΜΜΕ. Με διλήμματα όπως ΔΝΤ ή χρεοκοπία, μεσοπρόθεσμο ή καταστροφή και με καθημερινή πλύση εγκεφάλου πως τα μέτρα είναι αναγκαία, παροδικά αλλά και πως οι διαμαρτυρίες από τον λαό βλάπτουν το κυβερνητικό έργο και την εικόνα της χώρας. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν ενοχές στον λαό πως φταίει για την κατάσταση που επικρατεί και να δεχθεί τα μέτρα σαν εξυγίανση. Όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι τηλεόρασης και εφημερίδων, μιλούσαν για κοινωνική συναίνεση ώστε να σωθεί η χώρα. Ας καταλάβουν όλοι πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Αργά ή γρήγορα θα συνέβαιναν.


Οι διαμαρτυρίες αντιμετωπίστηκαν με άγρια καταστολή, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις. Η κρατική βία έφτασε στο απόγειο της κατά την διάρκεια της διήμερης απεργίας 28 και 29 Ιούνη με την χρήση χιλιάδων δακρυγόνων σε λίγες μόνο ώρες.
Κάθε απεργία ή διαδήλωση χτυπιέται από την αστυνομία αφού έχει δοθεί εντολή να τσακίσουν τους διαδηλωτές είτε αυτοί διαδηλώνουν ειρηνικά είτε βίαια. Δεν επιθυμούν να βρίσκονται διαδηλωτές στον δρόμο. Παρατηρούμε όμως πως η αποφασιστικότητα και η οργή δίνει ώθηση και έτσι οι διαδηλωτές δεν υποχωρούν , αντίθετα παραμένουν για ώρες στους δρόμους με συγκρούσεις και οδοφράγματα. Οι ειρηνικές διαθέσεις που είχε μεγάλο μέρος των διαδηλωτών αποτελούν παρελθόν. Πλέον όλοι έχουν καταλάβει πως έχουμε πόλεμο. Πόλεμος με συνθήματα και χειροκροτήματα δεν υφίσταται.


Το ΚΚΕ δυστυχώς συνεχίζει να διακατέχεται από ειρηνικές διαθέσεις. Ο ρόλος του φάνηκε στην πρόσφατη περιφρούρηση της Βουλής. Έπρεπε και τα κοπρόσκυλα των ΜΑΤ να πάρουν ρεπό μια ημέρα. Έτσι ανέλαβαν το ΠΑΜΕ και η ΚΝΕ να διαφυλάξουν πως οι οργισμένοι διαδηλωτές δεν θα ξαναεπιχειρήσουν να μπουκάρουν στην Βουλή. Τα διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δόθηκαν. Απέδειξε πως είναι γρανάζι του συστήματος και ακίνδυνο για το κράτος. Φυσικά αυτή η στάση του ΚΚΕ δεν έμεινε αναπάντητη. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ για ώρες μέχρι που επενέβησαν τα ΜΑΤ.
Όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο είναι υπόλογοι στον λαό. Τα αξιώματα, οι παχυλοί μισθοί και τα διάφορα προνόμια που έχουν έγειραν την ζυγαριά υπέρ της καταδίκης του λαού.


Ο Παπανδρέου ζήτησε δημοψήφισμα για να νομίζει ο λαός πως θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο ίδιος και θα αποφασίζει για ό,τι τον αφορά. Βέβαια με ερωτήματα παγίδες. Τα αφεντικά του τρόμαξαν και του τράβηξαν το αυτί στις Κάννες. Έπειτα αποφασίστηκε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, συγκυβέρνηση, κτλ. Τόσες λέξεις, μια όμως η ουσία: Το σύστημα αυτό ψυχορραγεί. Παραμένει στην ζωή με τεχνητή υποστήριξη. Δεν το σώζουν ούτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις, ούτε τεχνοκράτες, ούτε εκλογές, ούτε νέα δάνεια, ούτε ψήφοι εμπιστοσύνης.
Ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας ώστε να το αποτελειώσουμε. Γενική απεργία διαρκείας, καταλήψεις, συγκρούσεις. Να παραλύσουν τα πάντα. Αυτοοργάνωση σε κάθε γειτονιά, κάθε χώρο εργασίας.
Έτσι αποφασίσαμε να χτυπήσουμε τρεις στόχους:



· Το πολιτικό γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού εξωτερικών και τέως υπουργού υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στην οδό Σόλωνος 46, στον τέταρτο όροφο, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στις 22:55 τοποθετώντας ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό.
· Το πολιτικό γραφείο του υπουργού δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στην οδό Ακαδημίας 28, στον τέταρτο όροφο, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, στις 23:00 τοποθετώντας επίσης ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό.
· Το πολιτικό γραφείο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου στην οδό Ακαδημίας 28, στον πέμπτο όροφο, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, στις 23:00 τοποθετώντας άλλον ένα ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό.


Το χτύπημα στον Παπαϊωάννου είναι αφιερωμένο στους αντάρτες πόλης Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα, Κ. Γουρνά και σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, των οποίων η δίκη πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στον Κορυδαλλό.
Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς υπενθυμίζοντάς τους πως «Όσες και αν χτίζουν φυλακές και αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό και όλο θα δραπετεύει.»
Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος!
Υ.Γ. Το χτύπημα στο πολιτικό γραφείο της Βάσως Παπανδρέου αποκρύφτηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε. Οι μόνοι που ξέρουν τον λόγο είναι οι μπάτσοι και οι πυροσβέστες που έφτασαν στον χώρο της επίθεσης. Ας πουν λοιπόν υπήρξε ή όχι μηχανισμός; Φοβούνται κάτι αν παραδεχθούν πως υπήρχε και δεύτερος μηχανισμός την ίδια μέρα στην Ακαδημίας 28;
Υ.Γ. Προς Βάσω Παπανδρέου: Είναι η δεύτερη φορά που γίνεσαι στόχος της οργάνωσης μας ( η πρώτη στις 18 Απριλίου 2011). Με δάκρυα στα μάτια δηλώνουμε πως είναι η τελευταία φορά που στοχοποιήσε. ΟΥΣΤ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ! Όταν βγαίνεις από το σπίτι σου να κοιτάς δυο και τρεις φορές από εδώ και πέρα!

Οργάνωση «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ»
planet-greece.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Ανακοινώνεται ότι, στην Εγνατία οδό από Α/Κ Καλαμιάς έως Α/Κ Κοίλων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία, ενώ στο ρεύμα προς Γρεβενά από Α/Κ Κοίλων προς Α/Κ Καλαμιάς η κυκλοφορία των οχημάτων δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη.

Στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Γρεβενών,  πλησίον του Α/Κ Καλαμιάς, μόνο στο ρεύμα προς Γρεβενά,  η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια.  
Ο απεγκλωβισμός οδηγών και επιβατών από το κομμάτι της Εθνικής Οδού  Κοζάνης – Γρεβενών, πλησίον του Α/Κ Καλαμιάς, ολοκληρώθηκε.
Συνεχίζουν να επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα για απομάκρυνση χιονιού. 
Με απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνση Κοζάνης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Σιάτιστας έως Α/Κ Πολυμύλου.
Η συγκοινωνία σε όλο το υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.



Κοζάνη, 23 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα 13.20’
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 24610 49889
FAX  24610 28336
Διαβάστε περισσότερα » »

Απ΄το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο «Ελληνοφρένεια» H TAINIA



TheiosAlekos
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ασπίδα του Αχιλλέα . video

Ο Όμηρος αφιέρωσε σχεδόν όλο το Σ κεφάλαιο στην ασπίδα του Αχιλλέα. Η περιγραφή είναι καταπληκτική και αξίζει να τη διαβάσουμε απο το προτότυπο

Και φτιάχνει πρώτα μια τρανή και στιβαρή ασπίδα παντού στολίζοντάς τη.
Και βάζει γύρω της λαμπρό τρίφυλλο μεταλλικό στεφάνι , όπου δένει το λουρί το ασημένιο.
Πέντε μετάλλου στρώματα έχει η ασπίδα. Σκάλιζει πάνω της πολλά στολίδια , με τη σοφή των δυο χεριών του τέχνη.
Στη μια μεριά φτιάχνει τη γη , τον ουρανό στην άλλη , αλλού τη θάλασσα και τον ακούραστο ήλιο και τη σελήνη ολόγεμη .
Σ` άλλη μεριά τα ζώδια όλα φτιάχνει , τ` άστρα που στεφανώνουν τον ουρανό.

http://www.mikrosapoplous.gr/iliada/index.html
ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ
Μετάφραση [Ιάκωβου Πολυλά]
Αρχαίο κείμενο, Μετάφραση και Σχόλια.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Μέρος του κειμένου προέρχεται από το μπλοκ
http://anoixti-matia.blogspot.com/2011/07/blog-post_1873.html
και πιστεύω αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά και να διαβάσει και για την εργασία του κου καθηγητή  Σ.Α.Παϊπέτη του Πανεπιστημίου Πατρών.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Τέλος η εικόνα με την ασπίδα που εμφανίζεται περίπου στο μέσον του βίντεο ( με το χρυσό σχέδιο ) είναι της Kathleen Vail (όπως γράφει πάνω στο σχέδιο ).
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
I do not own anything of this .
(Exept the time to make this video.)
For education purposes only.
No copyright infrigement intended.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Η ασπίδα του Αχιλλέα.....κάπου με στεναχωρεί το ότι ανεβάζω αυτό το βίντεο.Με στεναχωρεί σαν Έλληνα,το ίδιο και με την τριήρη.Το υλικό που βρήκα είναι από το διαδύκτιο και είναι σχετικά λίγο συνολικά 4 σχέδια για την ασπίδα.Χρησιμοποίησα τα 2.
Με στεναχωρεί γιατί αν αυτή την ιστορία την είχε ένα άλλο κράτος θα είχε σίγουρα φτιάξει όχι ένα αλλά πολλά βίντεο ή ντοκυμαντέρ για την Τριήρη ή για την ασπίδα του Αχιλλέα και πολλά άλλα.Έψαξα στο Youtube και δεν βρήκα κάτι ,κάποιο βίντεο.
Hoplites-Έλληνας πολίτης :
http://hoplitese.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html



HoplitesGr

Διαβάστε περισσότερα » »

"ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ", ΛΕΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΡΙΟΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ!

Δέκτης πολλών επικριτικών σχολίων για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Θεσσαλονίκης - εξαφάνισε από το κέντρο οποιοδήποτε ίχνος φάτνης!!!- έγινε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η απάντησή του άφησε άφωνους τους πάντες! Είπε: «Καταρχήν δεν είμαι άθεος, όπως πολλοί με κατηγορούν. Τα Χριστούγεννα όμως, είναι εμπορική γιορτή, δεν είναι γιορτή της χριστιανοσύνης. Δεν είναι....γιορτή που ανάβουμε κερί. Είναι γιορτή της αγοράς. Κι εδώ δεν είμαστε σχολή θεολόγων. Εμάς μας αρέσει ο διάκοσμος. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Στο κάτω- κάτω εμείς είμαστε δημοτική αρχή».
ΠΗΓΗ.

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΧΡΕΙΕ ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

Δεν είναι γιορτή της Χριστιανοσύνης τα Χριστούγεννα;;;

Και τότε τι σημαίνει Χριστούγεννα, ρε αγράμματο βόδι;

Το ότι οι αμερικανοεβραίοι μετέτρεψαν ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ σε μια εμπορική σαχλαμάρα για να τα κονομάνε, δεν σημαίνει πως είναι αυτό το πραγματικό της νόημα!

Αλήθεια αρχικαραγκιόζη που σε βγάλανε Δήμαρχο, γιατί η εικόνα της Φάτνης σ'ενοχλεί τόσο πολύ;

Μήπως επειδή φέρνει στο νου, εκτός των άλλων ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, που το κοπροσυνάφι σου πολεμάει διαρκώς;


Όσο και να σου προκαλεί "έκπλξηξη", μάθε τούτο, εμετικέ ανθέλληνα: Τα Χριστούγεννα και κεριά ανάβουμε και την Γέννηση του Σωτήρα Χριστού εορτάζουμε!

Κρίμα για την Θεσσαλονίκη να έχει αυτό το γελοίο υποκείμενο για...εκπρόσωπο!

hellas-orthodoxy
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΠΕ

ΤΑ ΚΑΦΕΟΔΕΝΤΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥΣ
ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ
ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΦΕΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ
ΠΕΡΑ ΠΕΡΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ
ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ
ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΛΟΥΜΙΔΗΣ-
ΜΠΡΑΒΟ ΚΛΠ).

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΚΑΘΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕΡΗ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΕΣΗ, ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ
ΔΕΝ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ!

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΤΑ
ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΟΔΕΝΤΡΟΥ
ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΕΤΟΥΣΑΝ .

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΩΣ
ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΦΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ
ΕΠΕΙΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ NESTLE ΠΡΟΣΕΘΕΣΕ
ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΦΡΟ.

ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ" ΤΟΥ
ΚΑΦΕΟΔΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ
ΧΗΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΡΟ!

ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΤΙΣ
ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
ΦΡΑΠΕ!

ΤΟ ΔΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΔΕΝ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΡΑΠΕ!!! ΑΥΤΑ ΤΑ
ΟΛΙΓΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ
ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΦΕ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καμιά φορά η υγεία μας στηρίζεται σε ένα ... κρεμμύδι!!!

Πίσω στα γιατροσόφια !!!

 Επιστήμονες έκαναν ερευνες και ανακάλυψαν ότι το κρεμμύδι όταν καθαρίσουμε την εξωτερική στοιβάδα από τις φλούδες του, γίνεται πόλος έλξης για κάθε είδους μικρόβιο αλλά και για τον υιό της γρίπης. Σε πειράματα καθάρισαν ένα ή δύο κρεμμύδια τα τοποθέτησαν σε χώρο με ασθενείς του υιού της γρίπης την άλλη ημέρα κάνανε μικροβιολογικές εξετάσεις στο μαυρισμένο κρεμμύδι, & είχε τον υιό της γρίπης !!! και δεν είχε κολλήσει ένας υγιής οργανισμός. Δηλ την ώρα που θέλει να μετοικήσει ο υιός σε άλλο σώμα ξενιστή, (δηλ σε ένα υγιή άτομο) το έλκει και πηγαίνει στο ...κρεμμύδι.
 
Aν κάποιος από τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, ή τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε (στην εργασία μας)  έχει γρίπη, καθαρίζουμε το εξωτερικό μόνο από ένα ή δύο κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στον χώρο. την άλλη μέρα το κρεμμύδι έχει απορροφήσει τον υιό της γρίπης ή το μικρόβιο, μαυρίζει, και σώζει εμάς !!!
 
Μια κυρία, δεν πολυπίστευε σε αυτό, έπαθε πνευμονία , της είπαν και το δοκίμασε: ένα κρεμμύδι καθαρισμένο, έκοψαν τις δύο άκρες , το πηρουνίσανε και το έβαλε στο κομοδίνο δίπλα της όλο το βράδυ,,, την άλλη μέρα αισθανόταν περίφημα. Σε αντίθεση με το κρεμμύδι που είχε τα μαύρα του χάλια !!!
Διαβάστε περισσότερα » »

«Φωσφοριζέ» το νευρικό σύστημα στις χειρουργικές επεμβάσεις!

Ομάδα ειδικών στις ΗΠΑ δημιούργησε ένα υγρό που όταν εγχέεται στο σώμα ενός ασθενούς που πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κάνει τα νεύρα να φωσφορίζουν. Ετσι οι γιατροί έχουν πολύ καθαρή εικόνα όταν χειρουργούν αποφεύγοντας λάθη που θα μπορούσε να δημιουργήσουν στον ασθενή βλάβες ή ακόμη και παράλυση.


 Τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα (ηλεκτρομυογραφία) δεν επιτρέπουν στους χειρουργούς να έχουν ιδιαίτερα καθαρή εικόνα του νευρικού συστήματος και πολλές φορές κάνουν κινήσεις κατά τη διάρκεια της επέμβασης βασιζόμενοι αποκλειστικά στην εμπειρία τους.
 Ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας δημιούργησαν ένα πεπτίδιο (ομάδα οργανικών ενώσεων από αμινοξέα) το οποίο στη συνέχεια ενέχυσαν στο νευρικό σύστημα ποντικών. Διαπίστωσαν ότι το υγρό «φώτισε» το νευρικό σύστημα των ποντικών δημιουργώντας ένα κοντράστ από άλλους ιστούς του σώματος.


 Όπως διαπιστώθηκε το υγρό διατηρεί τις φωσφορίζουσες ιδιότητές του για διάστημα οκτώ ωρών χωρίς να προκαλεί κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το φωσφωρίζον υγρό επιτρέπει στους γιατρούς να έχουν με γυμνό μάτι δέκα φορές πιο καθαρή εικόνα του εσωτερικού του σώματος από εκείνη που έχουν υπό κανονικές συνθήκες. Το υγρό μάλιστα καταφέρνει να «φωτίζει» ακόμη και τα νεύρα που έχουν υποστεί μικρότερες ή και μεγαλύτερες ζημιές, αρκεί να υπάρχει έστω και μικρή ροή αίματος σε αυτά.


 «Σκεφτείτε τη διαφορά που θα είχε για μια ομάδα εργατών αν αντί για τα αρχικά σχέδια του δρόμου ή του κτιρίου που πρόκειται να σκάψουν είχαν στη διάθεσή τους ένα μηχάνημα που να τους έδειχνε την ακριβή θέση των καλωδίων και όποιων άλλων αντικειμένων βρίσκονται εκεί που θα κάνουν τις εργασίες. Ετσι και οι χειρουργοί, ειδικά εκείνοι που πρέπει να αφαιρέσουν όγκους, χρειάζονται στην ουσία έναν ζωντανό χάρτη που να δείχνει την ακριβή θέση των νεύρων και όχι ένα στατικό διάγραμμα του νευρικού συστήματος του ανθρώπου» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Νature Βiotechnology.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΗ 21/12/2011!!!

Εικονίδιο ειδοποίησης
Θα πρέπει να έχετε το Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Κάντε λήψη του από την Adobe.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο με αποκλεισμένους οδηγούς στο Βατερό [ΒΙΝΤΕΟ]

Από αργά το  μεσημέρι πάνω από 100 οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι στην περιοχή Βατερό[ΒΙΝΤΕΟ]...


Διαβάστε περισσότερα » »