Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ντοκιμαντέρ: Η απελευθέρωση της Παραμυθιάς 1913


Μικρογραφία




sibilla-gr-sibilla
Διαβάστε περισσότερα » »

Πληρώσαμε 368.000 ευρώ για τους ξενώνες του Πετσάλνικου στο Γράμμο!

Τα 2.508.900 ευρώ ξόδεψε το 2012 το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Από αυτά, 368.000 ευρώ δαπανήθηκαν για τους ξενώνες που θέλει να φτιάξει στο Γράμμο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα και αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το ποσό που δαπανήθηκε για το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο. Το ίδιο που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή όταν ήρθε στη δημοσιότητα, επί προεδρίας του Φίλιππου Πετσάλνικου.

Επίσης, το 2012 δαπανήθηκαν 592.000 ευρώ για τις αμοιβές του προσωπικού του Ιδρύματος. Εντύπωση προκαλούν και τα έξοδα 130.000 ευρώ για «απρόβλεπτες δαπάνες». Το 2013, για τις... απρόβλεπτες δαπάνες προβλέπεται κονδύλι 95.000 ευρώ!

Ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος για το 2013 είναι μειωμένος κατά 700.000 ευρώ και θα φτάσει το 1.856.000 ευρώ. Μάλλον πολλά για καιρό κρίσης...

Σημειώνεται πως τα ποσά που ξοδεύει το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό είναι επιπλέον του ετήσιου προϋπολογισμού της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ



































newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Τίμια Κάρα Αγίου Παντελεήμονος από την Άνδρο στην Πτολεμαΐδα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

 Μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, η τιμία κάρα του Αγίου Παντελεήμονος θα μεταφερθεί, συνοδευόμενη από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου & Άνδρου κ. Δωρόθεο Β’, τον Ηγούμενο Αρχιμ. Ευδόκιμο και Πατέρες της Μονής, από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, όπου φυλάσσεται, στην Πτολεμαΐδα και τη Φλώρινα.
Στην Πτολεμαΐδα, η επίσημη υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος θα λάβει χώρα το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, και ώρα 6.00 απογευματινή, στα πρόπυλα του Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου, με την τέλεση Ευχαριστήριας Ακολουθίας και, ακολούθως, Δισαρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’. Την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, θα τελεσθεί στον ως άνω Ιερό Ναό Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, και ώρα 6.30 απογευματινή, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φλωρίνης, μετά την οποία θα επακολουθήσει Μέγας Εόρτιος Εσπερινός και επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου, κατά την οποία άγει τα Ονοματήριά του ο επιχώριος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.
Την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, στον ως άνω Ιερό Ναό θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Η τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος θα παραμείνει στη Φλώρινα προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου.
Παραθέτουμε το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής Πτολεμαΐδας:
Σάββατο Φεβρουαρίου 2013
Ώρα 6:00 μ.μ. Υποδοχή Τιμίας και Χαροτόβρυτου Κάρας του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
Ώρα 9:00 μ.μ. Παρακλητικός Κανών εις τον Άγιον και Ιαματικόν Παντελεήμονα
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013
Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Ώρα 6:00 μ.μ. Τέλεσις Ιερού Ευχελαίου
Ώρα 9:00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία
Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013
Ώρα 7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία – Παρακλητικός Κανών εις τον Άγιον και Ιαματικόν Παντελεήμονα

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συντρίμμια άφησε πίσω του ο κατακλυσμός στην Αττική – Ο χείμαρρος στο Χαλάνδρι τρόμαξε μέχρι θανάτου μία 23χρονη – Όλο το χρονικό

εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου

- Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη διάσωση γυναίκας από τα ορμητικά νερά κάνουν το γύρο του κόσμου
- Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 1.500 κλήσεις, εκ των οποίων έχει επέμβει στις 940
- Κατέρρευσε κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Newsit από την κακοκαιρία

Εικόνες καταστροφής, με πλημμηρισμένους δρόμους και σπίτια, συνέθεσαν το... τραγικό σκηνικό στην Αττική, την ώρα του κατακλυσμού σήμερα το πρωί.

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας 23χρονης κοπέλας, η οποία πέθανε εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της, στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Άλλοι οδηγοί προσπάθησαν να την σώσουν, αλλά ήταν ήδη αργά. Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.




Διαβάστε την είδηση εδώ

Την ίδια ώρα, πολίτες στη γειτονιά του Χαλανδρίου παλεύουν να διασώσουν μια άλλη γυναίκα, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί από την πόρτα του αυτοκινήτου της για να μην την παρασύρουν τα ορμητικά νερά. Οι φωτογραφίες της διάσωσης έχουν κάνει το γύρο του κόσμου!



Διαβάστε την είδηση εδώ

Καταστροφές σημειώθηκαν και στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου ένα παλιό κτίριο κατέρρευσε επί της οδού Μαγνησίας. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και άνδρες της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο που έλεγξαν το χώρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταπλακωθεί άνθρωπος.



Διαβάστε την είδηση εδώ

Χάος επικράτησε σε όλη την Αττική, με την Πυροσβεστική να δέχεται συνεχώς κλήσεις, να πλημμυρίζουν οι γραμμές του ΗΣΑΠ από το Μοναστηράκι έως το Θησείο, ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στις γραμμές του Τραμ. Επιπλέον έγιναν και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.



Διαβάστε την είδηση εδώ

Τα χειμαρρώδη νερά δεν άφησαν ανεπηρέαστα τα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, υπόγεια πλημμύρισαν στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας “Γ.Γεννηματάς”, ενώ και στο διπλανό “Σωτηρία” τα νερά μπήκαν κυρίως σε χώρους με κατηφορική κλήση (διαβάστε την είδηση εδώ).

Πολλά ήταν τα ισόγεια και τα υπόγεια σπίτια που πλημμύρισαν. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό σε πολυκατοικία στο Καλαμάκι, όπου οι υπόγειες αποθήκες 28 διαμερισμάτων καλύφθηκαν απο νερό.



Διαβάστε την είδηση εδώ

Η καταιγίδα που έπληξε όλη την Αττική από τα ξημερώματα σάρωσε τα πάντα. Μάλιστα σε κάποιες περιοχές σημειώθηκε ρεκόρ βροχόπτωσης με 75 λίτρα νερού σε ένα τετραγωνικό μέτρο. Δείτε τι είπε στο Newsit για την κακοκαιρία ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός εδώ.

Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες από το ρέμα της Πικροδάφνης που ξεχείλισε και παρέσυρε ακόμα και αυτοκίνητα.


newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενημέρωση για τις αποφάσεις της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΗ (Του Γιάννη Καραβασίλη)

deiΣυναδέλφισσες-φοι,
Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. και συζητήθηκαν το παρακάτω θέματα της Η.Δ.:
1.      «Υποβολή προς έγκριση του προϋπολογισμού εκμετάλλευσης, επενδύσεις και αγορών υλικών του Ομίλου και της Μητρικής Εταιρίας, του έτους 2013».
Απόφαση Δ.Σ. – Ομόφωνη
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον προϋπολογισμό κατέθεσα τις ανησυχίες μου για το μέλλον της ΔΕΗ Α.Ε., ανησυχίες στις οποίες  κατά διαστήματα έχω αναφερθεί, όπως στη συνεδρίαση της 30ης Αυγούστου με τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του Ομίλου ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα είχα αναφερθεί στην ασκούμενη οικονομική πολιτική περιορισμού των δαπανών των επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της Επιχείρησης, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή της σε σημείο ΤΕΛΜΑΤΩΣΗΣ. Προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον και ίσως αδυνατούμε.
Τα προβλήματα αυτά αφορούν στις συντηρήσεις δικτύων, σταθμών παραγωγής, ορυχείων, στην επάνδρωση και στελέχωση των πρακτορείων, στην ανανέωση εξοπλισμών και εργαλείων, στις απαραίτητες βελτιώσεις-επενδύσεις στα συστήματα παραγωγής και διακίνησης Η/Ε. Προβλήματα που οδηγούν στην απώλεια τεχνογνωσίας από τη ΣΟΒΑΡΗ έλλειψη προσωπικού λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων, την έντονη εργολαβοποίηση που αυξάνει το κόστος και δημιουργεί εξαρτήσεις.
Το 2013 έκανε ποδαρικό εντείνοντας και αυξάνοντας τα προβλήματα και τις ανησυχίες που είχα εκφράσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Επιχείρησης, η αύξηση των κερδών κατά κύριο λόγο θα προκύψουν από την αύξηση της λιγνιτικής kWh και την πώληση του προϊόντος της Η/Ε, τις εισπράξεις.
Ενδεικτικά και στους δύο τομείς σας αναφέρω τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν.
Δ/νση Ορυχείων
Προσωπικό: Δεν επαρκεί. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε όλα τα ορυχεία. Οι συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις έμπειρου και ειδικευμένου προσωπικού δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εξόρυξη του λιγνίτη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του πάγιου εξοπλισμού, εκσκαφείς-αποθέτες, 6-7 σε ημερήσια βάση.
Στη Μεγαλόπολη λόγω κακής διαχείρισης του ορυχείου η ποιότητα του λιγνίτη είναι απαράδεκτη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται καύση πετρελαίου για να κρατηθούν οι ΑΗΣ με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση της kWh και από εκπομπές ρύπων.
Οι απαλλοτριώσεις σε Μαυροπηγή, Ποντοκώμη, Πτελεωνα καθώς και οι αρχαιολογικές ανασκαφές καθυστερούν επικίνδυνα την ανάπτυξη των ορυχείων Νοτίου Πεδίου Μαυροπηγής-Αμυνταίου.
Έχουν παγώσει όλες οι επενδύσεις ανανέωσης και συντήρησης του εξοπλισμού σε Ορυχεία και Σταθμούς. Έχουμε εναποθέσει τις τύχες μας στους εργολάβους.
Πιο συγκεκριμένα: Ο ΑΗΣ Μελίτης, ο πιο σύγχρονος αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σταθμός είναι με μειωμένα φορτία γιατί η τροφοδοσία από λιγνίτη δεν είναι επαρκής και σταθερή, απώλεια ισχύος.
Ο ΑΗΣ Καρδιάς έχει χαμηλά φορτία, 200-220 MW από 310 MW λόγω ποιότητας λιγνίτη, απώλεια ισχύος.
Ο ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα βγήκε σε συντήρηση 29 Ιανουαρίου ενώ η προγραμματισμένη συντήρησή του ήταν για Νοέμβριο λόγω έλλειψης λιγνίτη.
Χαλκοκονδύλη 30, 104 32, Αθήνα – Τηλ.: 210-5239192 - Fax: 210-5292692 - e-mail: i.karavasilis@dei.com.gr
Στην παρουσίαση του προϋπολογισμού οι αρμόδιες Γενικές Δ/νσεις παραδέχθηκαν ότι για τη μειωμένη λιγνιτική kWh, 1161 GWh-πτώση παραγωγής κατά 4,1%, δεν ευθύνεται η αγορά, αλλά είναι υπαιτιότητα της ΔΕΗ Α.Ε. από μείωση της παραγωγής.
Σε μια περίοδο που η ΔΕΗ για την αύξηση των κερδών βασίζεται στην αύξηση της λιγνιτικής kWh, εμείς έχουμε μεγάλες απώλειες και πτώση κατά 4,1%.
Υπάρχει στασιμότητα στις επενδύσεις σε συνδυασμό με σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Μέσα στο 2012 είχαμε 630 αποχωρήσεις συνταξιοδοτήσεις με ελάχιστες προσλήψεις.
Στα ορυχεία θα εξαντλήσουμε τις πρωπορίες (αποκαλυμμένο λιγνίτη) και προς το τέλος του 2012 με αρχές του 2013ΔΕΝ θα έχουμε ανάλογες ποσότητες λιγνίτη για καύση για να κρατηθούμε οικονομικά. Είμαστε σε επικίνδυνο σημείο. Γι αυτό άμεσα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και τα ελληνικά κοιτάσματα λιγνίτη.
Επίσης ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που επιβαρύνει τα οικονομικά μας ως Όμιλος είναι η ποιότητα του λιγνίτη που επιφέρει περισσότερες εκπομπές ρύπων, με αποτέλεσμα από το 2012 που αγοράζουμε ρύπους να δαπανούμε περισσότερα ποσά.
Στα δίκτυα διανομής απαιτείται άμεσα συντήρηση αλλά και προσλήψεις τακτικού προσωπικού. Οι ρευματοκλοπές ολοένα και αυξάνονται με αποτέλεσμα να έχουμε απώλεια εσόδων από καταναλώσεις Η/Ε. Η προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, είναι ηρωικές.
Στην εμπορία, παρά τη διαμαρτυρία των σωματείων, η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Τα περισσότερα πρακτορεία είναι να βάλουν λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού. Ένας υπάλληλος πρέπει να εξυπηρετήσει καθημερινά ουρές καταναλωτών. Πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις, έστω και 8μηνα, γιατί πρέπει να εισπράξουμε τις καταναλώσεις Η/Ε. Επίσης θα πρέπει να στελεχωθούν τα πρακτορεία, να γίνουν πιο ελκυστικά, πιο επικοινωνιακά στον καταναλωτή, να ψάχνουν πελάτες, γιατί οι μεγάλες εταιρίες είναι προ των πυλών.
ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στο σύνολο του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. Έχουμε πολλά οργανικά κενά και πρέπει να αξιοποιήσουμε το 5/1, δηλ. στις πέντε συνταξιοδοτήσεις μία πρόσληψη.
ΑΜΕΣΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στο σύνολο του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε.
Τα αναφέρω όλα με έντονο τρόπο, γιατί με την παρουσίαση της εισήγησης καλούμαστε να πληρώσουμε ως Επιχείρηση για την ανάκτηση μεταβλητού κόστος 373 εκ. € αντί 319,2 εκ. € το 2012-δηλ. αύξηση 17%. Και για CO2 διοξείδιο του άνθρακα, 316,4 εκ. €, όταν οι συνολικές πωλήσεις Η/Ε έπεσαν από 52410 GWh στις 50811 GWh, δηλ. 3,1% κάτω.
Αυτό σημαίνει ότι τα 173 εκ. € κέρδη, προέρχονται κατά κύριο λόγο από τη μισθοδοσία και τις συνταξιοδοτήσεις 630 μισθωτών.
Ο τρόπος αμοιβής του προσωπικού πρέπει κατά τη γνώμη μου να αλλάξει μέσα από ένα σύγχρονο μισθολόγιο σε συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι στη πρώτη γραμμή μπορεί να είναι ένα πρακτορείο, μία Δ/νση, ένα Ορυχείο ή ένας Σταθμός, τα στελέχη πρέπει να αμείβονται.
Έτσι θα μπορέσουμε να πάμε και καλύτερα και να έχουμε αύξηση των κερδών. Όμως είμαστε σε οριακό σημείο, γι αυτό διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και συνδικάτο πρέπει να γίνουμε πιο απαιτητικοί, πιο επιθετικοί προς τη Κυβέρνηση, γιατί τα επόμενα χρόνια είναι ιδιαίτερα κρίσιμα.
Σε συνεργασία με το συνάδελφο Ε. Μπουζούλα, ζητήσαμε στην επόμενη συνεδρίαση να είναι θέμα στην Η/Δ η συμβολαιοποίηση της Μονάδας V Πτολεμαϊδα και η τροφοδοσία του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ.
       Συναδελφικά,
Γιάννης Καραβασίλης
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί δεν λέτε ρε παλιοαλήτες την αλήθεια.

Η Ελλάδα είναι που πρότεινε στους Γάλλους να μας ενοικιάσουν δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, αποκάλυψε χθες, μιλώντας στα ραδιόφωνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου «ξεχνώντας» να πει ότι… καταφεύγουμε σε αυτή την λύση, διότι δεν έχουμε πλέον δικαίωμα να αγοράσουμε ούτε.. άρβυλα χωρίς την έγκριση των τροικανων, και για αυτό καταφεύγουμε στην μεσοβέζικη λύση.

Στο θέμα είχε... αναφερθεί προχτές η γαλλική «Figaro» αναφέροντας ότι η Ελλάδα θα νοικιάσει δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας από τη Γαλλία για την ενίσχυση του Πολεμικού της Ναυτικού, με το Παρίσι να προσδοκά, σύμφωνα με γαλλική κυβερνητική πηγή που επικαλούνταν η εφημερίδα, σε επόμενη φάση να αρχίσουν οι προμήθειες όπλων από την Ελλάδα. 


Το θέμα όμως μπλέκει μετά την αποκάλυψη Κεδίκογλου περί ελληνικής πρότασης, διότι προ πολλών μηνών αμυντικές ιστοσελίδες εμφάνιζαν την προσφορά γαλλικών φρεγατών στην Ελλάδα χωρίς χρήματα και με αποπληρωμή πολύ αργότερα ως γαλλική πρόταση!

Επίσης μπλέκει διότι το Ναυτικό, όπως λένε πηγές του, δεν ήξερε τίποτα για την ελληνική πρόταση... Πάντως, σε «μορφή» απόκτησης όπλων χωρίς να εκταμιεύσουμε χρήματα αυτή την περίοδο έχει αναφερθεί -γενικόλογα- και ο καπαδόκης υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος προ μερικών εβδομάδων.

 
http://ixnos.blogspot.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Eβαλαν τον..λύκο να προσέχει τους …λύκους .Τι Λαγκαρντ και τρίχες. Στο Τζέρσεϊ είναι το.. Φαγοπότι.

Στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη ανατέθηκε  στα τέλη Σεπτεμβρίου η εποπτεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).   

Του ανατέθηκε η αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών, αλλά και της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).


Στον Στουρνάρα παρέμεινε η αρμοδιότητα για την εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου, την εκπροσώπηση του υπουργείου στους Διεθνείς Οργανισμούς, για την υπογραφή αποφάσεων εξουσιοδότησης υπαλλήλων για τον χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού, την οργάνωση των υπηρεσιών, για τις αποσπάσεις και μετατάξεις στο υπουργείο Οικονομικών υπαλλήλων άλλων φορέων, για τις πράξεις πρόσληψης ή διορισμού προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών και των νομικών προσώπων που εποπτεύονται από αυτό και ανάθεσης μίσθωσης έργου σε φυσικά πρόσωπα.

Άραγε ποιανού υπογραφή είναι πιο «δυνατή»; Σαφέστατα του Μαυραγάνη, που είναι δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990. Επίσης είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Διεθνούς Φορολογικής Ένωσης (International Fiscal Association - IFA) και επιστημονικός συνεργάτης του International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD) σε εκδόσεις που αφορούν τη φορολογία στην Ελλάδα (The Taxation of Companies in Europe, European Tax Handbook, European Corporate Tax Law, Transfer Pricing Database). Έχει εκτεταμένη εμπειρία στο φορολογικό δίκαιο (φορολογία εταιρειών, διεθνές φορολογικό δίκαιο, φορολογικό δίκαιο της ΕΕ, φορολογικές δίκες κλπ.) και εμπορικό δίκαιο (συγχωνεύσεις, εξαγορές, ιδιωτικοποιήσεις, έργα παραχώρησης, κλπ.).

Υπήρξε Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος KPMG Ελλάδας έως τον Ιούνιο του 2012, όποτε και παραιτήθηκε για να αναλάβει Υφυπουργός Οικονομικών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1992 ως νομικός και φορολογικός σύμβουλος εμπορικών, βιομηχανικών και τεχνικών εταιριών, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τις εταιρείες συμβούλων Deloitte & Touche (μέχρι το 1995) και KPMG (μέχρι το 2001). 

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στη συνέχεια εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας "Κ. Παπακωστόπουλος & Συνεργάτες" μέχρι το 2005 και στη συνέχεια εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος εταιριών μέχρι το τέλος του 2006 οπότε και επέστρεψε στην KPMG. Έχει συμμετάσχει σε συμβουλευτικά έργα που αφορούν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, κοινοπρακτικά δάνεια, χρηματοοικονομικά προϊόντα, συγχωνεύσεις και εξαγορές τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων καθώς και σε θέματα Χρηματιστηρίου.

Με λίγα λόγια ξέρει και τον ξέρουν οι πάντες. Τραπεζίτες επιχειρηματίες και ότι «κινείται». Στο κόσμο του χρήματος είχαν τον άνθρωπο τους. Εξειδικευμένο. Γνώστης και με μεγάλη εμπειρία. Ο καλύτερος «Consigliere» στα φορολογικά.

Τον Νοέμβριο 2012 στα χέρια της βρετανικής Εφορίας βρίσκονται 8.474 ονόματα πελατών της HSBC του Τζέρσεϊ. Μεταξύ αυτών έχουν δηλώσει διεύθυνση κατοικίας, 134 στην Κύπρο και 97 στην Ελλάδα. Αμέσως ο Στουρνάρας μέσα σε ελάχιστες ήμερες, με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν ζητά πληροφορίες σχετικά με Έλληνες πολίτες ή πρόσωπα με οικονομική δραστηριότητα που δηλώνουν ως έδρα τους την Ελλάδα και διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην HSBC Bank στη νήσο Τζέρσεϊ. Από τότε τηρείται σιγή ιχθύος. Όλοι ασχολούνται με την λίστα Λαγκάρτ αλλά ουδείς με τον μεγάλο θησαυρό. Γιατί; Γιατί υπάρχει σχέδιο σε εξέλιξη. Να μείνουν ανώνυμοι οι μάγκες του Τζέρσεϊ.

Memorandium of understanding. Το μαγικό σύμφωνο που θα μείνουν ανώνυμοι οι μάγκες, δεν θα διωχθούν και θα πληρώσουν τους "φόρους" τους. Ο Μαυραγάνης το ψήνει, ο Στουρνάρας συντονίζει και το κοινοβούλιο κοιμάται εσκεμμένα αφού θα το ψηφήσει νύχτα, αν χρειαστεί να το κάνει.
Σε αυτή τη λίστα των ελλήνων και κυπρίων συμπεριλαμβάνονται τραπεζίτες, είτε ως εταιρίες, Hedge Funds, SPV, (ειδικού σκοπού) είτε ως θυγατρικές των τραπεζών. 

Εφοπλιστές ακόμα και ως φυσικά πρόσωπα, πέρα από της εταιρίες τους. Υπάρχει ακόμα και το ελληνικό δημόσιο (προεισπράξεις εσόδων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έγιναν με offshore). Επιχειρηματίες έχουν διακινήσει δισεκατομμύρια μέσω Τζέρσεϊ, Κύπρου και Χ.Α. Υπάρχουν εκδότες, μεγαλοδημοσιογράφοι που έχουν κρύψει «μαύρα» πακέτα σε «πόντους» πλοίων ελλήνων εφοπλιστών.  
Υπάρχουν, υπάρχουν, υπάρχουν. Όλοι άμεσα η έμμεσα ήταν “πελάτες” του ….Μαυραγάνη.

Πηγή 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

100 χρόνια απο την απελευθέρωση των Ιωαννίνων - Απελευθερώθηκαν ποτέ τα Ιωάννινα;

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση των Ιωαννίνων η πολιτεία αντί να δώσει το όνομα ενός ήρωα που έδωσε τη ζωή του για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στην πλατεία Κάστρου Ιωαννίνων, το έδωσε σε έναν περιούσιο του οποίου η οικογένεια εκείνη την εποχή συνεργάζοταν με τον Τούρκο κατακτητή. Έτσι οι πολιτικάντηδες συνεχίζουν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό εκπληρώνοντας το θέλημα των Εβραίων τραπεζιτών που τους πληρώνουν.


Ο Μάτσας με τον Καζαντζίδη.. Ο Καζαντζίδης έκανε κάποιες σοκαριστικές καταγγελίες για την εβραϊκή οικογένεια Μάτσα


Συγκεκριμένα ο ίδιος ο Πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας πήγε στα Ιωάννινα απο όπου και κατάγεται(σ.σ: Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν ο παππούς του ήταν Γιαννιώτης και τον έλεγαν Κάρολο που δεν είναι ελληνικό όνομα).Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Παπούλιας παρευρέθη στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ηπείρου, όπου και εγκαινίασε την έκθεση γλυπτικής του κ. Θεόδωρου Παπαγιάννη με θέμα «Το Ψωμί».


Ο εγγονός Μίνως Μάτσας.. Φοβερή μύτη! Μας θυμίζει την καταγωγή του

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος προέβη στα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Κυπαρίσσι» του καλλιτέχνη και καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ κ. Κώστα Βαρώτσου. Η τελετή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ονοματοδοσία της πλατείας του Κάστρου Ιωαννίνων σε πλατεία Μίνωος Σ. Μάτσα ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δήμου Ιωαννίνων. Το γλυπτό είναι δωρεά της οικογένειας Μάτσα εις μνήμη του πατέρα τους Μίνωος Μάτσα, της γνωστής εβραϊκής οικογένειας.

Εννοείται οτι οι "περιούσιοι" θα έστελναν έναν υψηλόβαθμο αντιπρόσωπό τους οπότε με την ευκαιρία της έκδοσης αναμνηστικών γραμματοσήμων απο τα "Ελληνικά" Ταχυδρομεία στα οποία απεικονίζονται οι «Ηπειρώτισσες στον αγώνα», η «Εξόρμηση» και η «Σκηνή της μάχης», στα Ιωάννινα παρευρέθη και ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης, ως "Ειδικός Σύμβουλος Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ", θέση την οποία κατέχει εδω και πολλά χρόνια.

Απίστευτο έ; Όσο και αν αλλάζουν οι κυβερνήσεις οι "περιούσιοι" όπως ο κ. Κωνσταντίνης μένουν σταθεροί στις θέσεις τους!! 

Για όσους αμφισβητούν οτι η οικογένεια Μάτσα είναι Εβραίοι δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά ΕΔΩ.

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/02/100.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάζαρος στην καταγωγή ο Τσίπρας;

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι οι Χάζαροι διαβάστε ΕΔΩ παλαιότερη ανάρτησή μας σχετικά!

Περιμένουμε ο κ. Τσίπρας να βγει και να διαψεύσει δημοσίως τον κ. Σώρρα και να μας πείσει οτι η οικογένειά του δεν είναι Χάζαροι, αλλά Έλληνες στην καταγωγή!




http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/02/blog-post_440.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: « Η απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας δεν έχει σχέση με τις σχετικές η τις απόλυτες πλειοψηφίες»

«Εμείς θέλαμε τη βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και εκφράστηκε από την πλειοψηφία του Σώματος. Η απόφαση δεν έχει σχέση με τις σχετικές ή τις απόλυτες πλειοψηφίες». Έτσι απάντησε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για ακύρωση της πρόσφατης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ, Μακεδονίας σχετικά με την αποκατάσταση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας. Η δήμαρχος αναμένει την ανάρτηση της επίμαχης απόφασης στο «Διαύγεια» και προετοιμάζει την επίσκεψη της μαζί με τους βουλευτές στα υπουργεία κύρια στο υπουργείο Υγείας όπου προσδοκά ότι θα αρθεί η αδικία σε βάρος της Εορδαίας. Στην αντιπροσωπεία θα ζητήσει και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δ, Μακεδονίας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαίδα: Ακέφαλη η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Ακέφαλη παραμένει η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας αφού οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος Λάζαρου Λωτίδη και την εκλογή νέου Αρχηγού συνεχίζονται. Οι δύο πρώτοι επιλαχόντες του συνδυασμού – Χρήστος Κιουρτίδης και Στέφανος Τσότσος – που κλήθηκαν από την δήμαρχο κ. Βρυζίδου για να αποδεχθούν την θέση δήλωσαν κώλυμα με τον τρίτο επιλαχόντα -Παύλο Καλαϊτζόπουλο- να απαντά θετικά και η ορκωμοσία του φέρεται να είναι θέμα χρόνου. Απροθυμία υποψηφιοτήτων διαπιστώνει ο πλειοψηφών σύμβουλος του συνδυασμού Τάσος Τσιλφίδης για την εκλογή του νέου Αρχηγού η οποία θα διεξαχθεί αμέσως μετά την ορκωμοσία του κ. Καλαίτζόπουλου.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα μανιτάρια των Γρεβενών στην Ιαπωνική τηλεόραση (video)


 Τον Μάρτιο του 2012 επισκέφθηκε τα Γρεβενά συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού «Futzi TV» το οποίο κινηματογράφησε το κυνήγι του υπόγειου μανιταριού, της τρούφας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύονται τα μανιτάρια. Αυτό το βίντεο προβλήθηκε στην Ιαπωνική τηλεόραση.









greveniotis.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νικάμε την κρίση...διαβάζοντας

Σε μια εποχή που η κουλτούρα και ο πολιτισμός μας εκπέμπουν  σήματα κινδύνου και τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν κατακλυστεί από τούρκικες σειρές και τρομοκρατικές ειδήσεις, η απάντηση έρχεται μέσω της γνώσης και της φιλαναγνωσίας.
Ειδικά τώρα που εκμηδενίζουν την Παιδεία με απώτερο σκοπό οι νέες γενιές που θα έρθουν στο προσκήνιο να μην μπορούν να αντιδράσουν στα θελήματα και τα καπρίτσια των δανειστών η μοναδική αντίσταση κρύβεται μέσα στα βιβλία.
Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν καλά τα εκπαιδευτήρια Χατζήβεη στην Φιλαδέλφεια τα οποία και οργανώνουν μια διαδραστική Συνάντηση Φιλαναγνωσίας, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 16:00 έως 20:00 στις εγκαταστάσεις της Σχολής  στην οδό Αδάνων 17, Ν. Φιλαδέλφεια.
Πρόκειται για την δεύτερη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση  και θα γίνει με την συνεργασία εκδοτικών οίκων, συγγραφέων κ.α., που οι δράσεις τους σχετίζονται με το βιβλίο και τους ενδιαφέρει να προωθήσουν τη φιλαναγνωσία.

Οι δράσεις
Η εκδήλωση είναι ΑΝΟΙΚΤΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, απευθύνεται σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς κι έχει στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας.
Συγκεκριμένα την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθούν:
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (για παιδιά νηπιαγωγείου-δημοτικού):  Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν έχουν στόχο την ευχάριστη βιωματική εμπλοκή των παιδιών με το βιβλίο. Οι δραστηριότητες θα είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένα ηλικιακά group παιδιών.
Επίσης θα υπάρχουν και σχετικά εργαστήρια κατασκευών.
ΑΦΗΓΗΣΗ: Την ημέρα εκείνη και με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων του σχολείου θα φιλοξενήσουμε την ηθοποιό Έφη Βλαχογιάννη που θα αφηγηθεί το βιβλίο «Η Υπόσχεση» της Anna Cononos. Ένα παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας και της μνήμης, με φόντο τις ανταλλαγές πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1922-24. Η ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη στα πλαίσια της έκθεσης «Δύο φορές ξένος». Την αφήγηση θα είναι πολύ ωραίο να παρακολουθήσουν παιδιά αλλά και παππούδες-γιαγιάδες που έχουν ρίζες και μνήμες από τη Μ. Ασία. (Ωρα 4.30-5.30)
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (για ενηλίκους και μαθητές 10 ετών και άνω):
Σε συνεργασία με την ομάδα Θαλής και Φίλοι στον Ευριπίδη διοργανώνεται την ημέρα της εκδήλωσης Λέσχη Ανάγνωσης. Για να συμμετάσχει κάποιος στη Λέσχη Ανάγνωσης χρειάζεται να έχει διαβάσει το βιβλίο-κόμικ του Απόστολου Δοξιάδη και του Χρίστου Παπαδημητρίου Logicomix. Την ημέρα εκείνη θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για το βιβλίο. (Ωρα 5.00-6.00)
ΓΟΝΕΩΝ CAFÉ: Τα πετυχημένα γονέων café (σεμινάρια για γονείς) πλαισιώνουν και αυτή την εκδήλωση. Βιβλία που σχετίζονται με τα παιδιά μπορούν να γίνουν η αφορμή για αξιόλογες συζητήσεις αναμεσα σε συγγραφείς και γονείς με κίνητρο την βελτίωση της σχέσης των γονέων με τα παιδιά, τη διαπαιδαγώγησή τους ή άλλα θέματα που τα αφορούν.
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (ενήλικοι, μαθητές όλων των ηλικιών): Την ημέρα της εκδήλωσης θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την έκθεση φωτογραφίας από όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Σκηνικό Ανάγνωσης».
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: Παράλληλα με τις δραστηριότητες των παιδιών και των γονέων θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με συγγραφείς που έχουν γράψει βιβλία με εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΩΝ: Δωρίστε βιβλία που έχετε στη βιβλιοθήκη σας και δεν χρειάζεστε πιά στο ανταλλακτικό παζάρι και ελάτε την ημέρα της εκδήλωσης να διαλέξετε τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν. Οι επισκέπτες μας μπορούν να φέρουν ένα βιβλίο που δε χρειάζονται από τη βιβλιοθήκη τους την ημέρα της εκδήλωσης και να διαλέξουν ένα νέο βιβλίο από το ανταλλακτικό παζάρι μας.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ: Μαθητές από 9-12 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ποίησης που θα διοργανωθεί εκείνη την ημέρα στο σχολείο. Θα ενημερωθείτε σύντομα και θα μπορέσετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.
ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΡΩΜΕΝΑ από τους μαθητές της Β’ Τάξης του Σχολείου.(Ωρα 4.00-5.00 μ.μ.)
ΒΡΑΒΕΥΣΗ της Συγγραφέως Ναννίνας Σακκά Νικολακοπούλου για την συμβολή της στο χώρο του παιδικού βιβλίου. (Ωρα 4.45 μ.μ.)
ΒΡΑΒΕΥΣΗ:  
Με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου από τη Μικρασιάτισα ιδρύτρια και τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή θα γίνει  βράβευση του συγγραφέα Παπαθανασόπουλου Γεωργίου για τη συγγραφή του ιστορικού μυθιστορήματος  
"Μέρες Αποκάλυψης στη Ιωνία".(Ωρα 5.00 μ.μ.)
ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ με τα βιβλία των συγγραφέων που θα συμμετάσχουν.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι εκδοτικοί οίκοι Παπαδόπουλος, Πατάκης, Μεταίχμιο, Ψυχογιός, Κέδρος, το Blog Παραμυθητής καθώς και ανεξάρτητοι συγγραφείς και φορείς που αγαπούν το βιβλίο.
Την εκδήλωσή υποστηρίζει ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. 
 
 
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

‘’ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΑΡΥΦΑΛΛΩΝ’’

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Σύμβολο της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, ο ύμνος της ‘’επανάστασης των γαρυφάλλων’’
ακούστηκε πριν λίγες ημέρες από τα θεωρεία της Πορτογαλικής βουλής, διακόπτοντας την ομιλία
του πρωθυπουργού Πάσους Κοέλιο. Ο πρωθυπουργός χαμογελώντας προσπάθησε να συνεχίσει,
όμως η πρόεδρος του κοινοβουλίου τον διέκοψε μέχρι να ακουσθεί ο ύμνος και να αποχωρήσουν
από την αίθουσα οι διαδηλωτές. Μια ομάδα 30 Πορτογάλων ήθελαν να υπενθυμίσουν στον
πρωθυπουργό και τους βουλευτές, ότι ο λαός κάνει κουμάντο και να εκφράσουν την αντίθεσή
τους στις συνέπειες του μνημονίου.
Όταν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να βαδίσουν τον ενιαίο ευρωπαϊκό δρόμο, οι
<<αποικιοκράτες>> πέραν του Ατλαντικού θορυβήθηκαν για το ενδεχόμενο απώλειας των
συμφερόντων τους στην Γηραιά Ήπειρο και άλλαξαν το σχήμα επιρροής τους στις ευρωπαϊκές
κυβερνήσεις.
Οι χώρες με στρατιωτικά καθεστώτα δεν γινόταν δεκτές στην τότε ΕΟΚ. Έπρεπε όμως να
συμμετέχουν και να επηρεάζουν κατά το δοκούν (των ΗΠΑ) τις αποφάσεις των Ευρωπαίων.
Εφεύραν λοιπόν τα <<σοσιαλιστικά>> καθεστώτα (όπου μπορούσαν άμεσα) και τους υπαγόρευαν
την αίτηση ένταξής τους στην ΕΟΚ.
Στις 25 Απριλίου 1974 εκδηλώθηκε στρατιωτικό κίνημα στην Πορτογαλία για την ανατροπή του
48χρονου στρατιωτικού καθεστώτος και τον τερματισμό της ασύμφορης αποικιοκρατικής
παρουσίας στην Αφρική. Η επανάσταση ήταν αναίμακτη (4 νεκρούς), χωρίς λαϊκές εξεγέρσεις, γι’
αυτό και δεν χαρακτηρίζεται Λαϊκή. Παρά τις εκκλήσεις των στρατιωτικών να μην βγουν οι πολίτες
στους δρόμους, χιλιάδες Πορτογάλοι αναμείχθηκαν με τους στρατιώτες των επαναστατών,
βάζοντας γαρύφαλλα στις κάνες των όπλων τους. Στις 28 Απριλίου επιστρέφει από το Παρίσι ο
ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος Μάριο Σοάρες και δυο ημέρες αργότερα από τη Μόσχα ο
ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος Αλβάρο Κουνιάλ.
Η Πορτογαλία έγινε το αμέσως επόμενο μετά την Ελλάδα 13ο μέλος της ΕΕ το 1986.
Για την <<μικρή μνήμη>> των Ελλήνων το 1974 μετά την εισβολή στην Κύπρο, επανήλθαν οι
πολιτικοί μας, με τον ανυπάκουο όμως στα κελεύσματα των ΗΠΑ Κων/νο Καραμανλή.
Διαλύθηκε η αφερέγγυα Ένωση Κέντρου και στήθηκε το αξιόπιστο ΠΑΣΟΚ. ‘’ Έξω οι βάσεις του
θανάτου’’ – ‘’ ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο’’ – ‘’ευχαριστούμε τους Αμερικανούς’’ και το
μεγάλο ΝΑΙ στο ΔΝΤ του ΓΑΠ δίνουν ανάγλυφα την προδιαγεγραμμένη πορεία των πολιτικών
<<σοσιαλιστών>> και όχι του λαού, στις επιθυμίες των ΗΠΑ.
Δεν θα είχα κάνει την επανάσταση το 1974 είπε σε συνέντευξή του στο Πορτογαλικό πρακτορείο
ειδήσεων Lusa ο πρωτεργάτης Ταγματάρχης Οτέλο Σαράιβα ντε Καρβάλιο, αν ήξερα ότι θα
φτάναμε στην σημερινή κατάσταση. Θα είχα παραιτηθεί από το στρατό και θα αναζητούσα την
τύχη μου στο εξωτερικό, όπως κάνουν οι νέοι σήμερα. Οι στόχοι της επανάστασης δεν πέτυχαν
και 2 εκατ. πολίτες ζουν στη φτώχεια. Με σοκάρει η εικόνα αυτών που στις 5 το πρωί πάνε στο
εργοστάσιο ή το χωράφι και στο τέλος του μήνα αμείβονται με μισθούς φτώχειας. Ο 75χρονος
μίλησε για τη διαφθορά και τις μεγάλες ανισότητες σε μισθούς & συντάξεις. Όταν ζητάς τη
βοήθεια του ΔΝΤ δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος Η επανάσταση έγινε για να αλλάξει η
κατάσταση και να αναπτυχθεί ο λαός σε οικονομικό‐κοινωνικό & πολιτιστικό επίπεδο. Όποια
πρόοδος στους τομείς της Υγείας & της Παιδείας σήμερα αμφισβητείται.
Ο κατώτατος μισθός στην Πορτογαλία είναι λίγο κάτω από τα 500 Ε η ύφεση κοντά στο 3,5 και η
εκτίμηση της κυβέρνησης για το 2013 είναι ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 16%.
Βρίσκετε ομοιότητες με τη χώρα μας;
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρείτε αυτόν του Πούστη και τσακίστε τον !

Τα λόγια είναι περιττά γιαυτό το κωλόπαιδο που βάζει φωτιά στην Ελληνική σημαία ! 
 
 nyxtobaths
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα!


Μετά από 25 χρόνια έρευνας για τις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, οι ερευνητές και οι επιστήμονες… του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Αβάνας, κατάφεραν να αναπτύξουν το πρώτο κατά του καρκίνου του πνεύμονα.
Η δραστική ουσία του φαρμάκου στο εμβόλιο, βασίζεται σε «μια πρωτεΐνη που όλοι έχουμε, όταν ο καρκίνος είναι ανεξέλεγκτος». «Ο παράγοντας επιδερμικής αύξησης έχει σχέση με τον συνολικό πολλαπλασιασμό των κυττάρων», είπε ο Γκιζέλα Γκονζάλες, επικεφαλής ερευνητής του έργου. «Το φάρμακο θα μπορούσε να…. μετατρέψει τον καρκίνο σε μια διαχειρίσιμη χρόνια ασθένεια, με τη δημιουργία αντισωμάτων έναντι των πρωτεϊνών που πυροδότησαν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων», ανέφερε.
Το ανοσοποιητικό εμβόλιο ενδείκνυται σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα σε στάδια τρία και τέσσερα, χωρίς να εμφανίζει θετική απάντηση σε άλλα είδη θεραπειών, όπως την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, είπε ο εμπειρογνώμονας. «Δεν είναι δυνατόν να προληφθεί η ασθένεια, αλλά το εμβόλιο αυτό βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε. Είπε ότι το CimaVax-EGF έχει περάσει από κλινικές μελέτες και δοκιμές σε πάνω από 1.000 ασθενείς σε όλο το νησί και σήμερα διανέμεται δωρεάν σε όλα τα νοσοκομεία του νησιωτικού έθνους της Καραϊβικής. Ο Γκονζάλες είπε επίσης, ότι οι ερευνητές του CIM σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια αρχή της CimaVax-EFG στην θεραπεία άλλων καρκινικών όγκων, όπως του προστάτη, της μήτρας και του μαστού.
Ο καρκίνος του πνεύμονα θεωρείται ως ένας από τα πιο σοβαρούς, κοινούς και θανατηφόρους καρκίνους του κόσμου και είναι πιο συνηθισμένος ανάμεσα στους καπνιστές. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ασθένεια σκοτώνει συνολικά 5 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μέχρι και σε 8 εκατομμύρια μέχρι το 2030,αν δεν αλλάξουν οι συνήθειες του καπνίσματος.
Στην Κούβα, όπως και πολλές άλλες αναπτυσσόμενες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, το κάπνισμα (ιδιαίτερα πούρου) θεωρείται ως ένα σύμβολο κοινωνικής θέσης. Ο καρκίνος του πνεύμονα, σκοτώνοντας περίπου 20.000 ανθρώπους το χρόνο στη χώρα της Καραϊβικής, θεωρείται σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και είναι η κύρια αιτία θανάτου σε 12 από 15 επαρχίες της χώρας.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »