Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών συνδιοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη του αείμνηστου Αντιστασιακού, δικηγόρου Ευάγγελου Μαχαίρα, τ. Προέδρου του Δ.Σ.Α., τ. Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και επίτιμου Προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το θάνατό του.
Το θέμα της εκδήλωσης είναι :
Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών: πολιτικές και νομικές διαστάσεις και προοπτικές. 
Ομιλητές:
  • Μανώλης Γλέζος
  • Βασίλης Αλεξανδρής, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
  • Γρηγόρης Καλαβρός, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
  • Γιάννης Χατζηαντωνίου, Δικηγόρος, Μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Εισαγωγικά, θα μιλήσουν αναλυτικά για την πολυσχιδή προσωπικότητα, τους σκληρούς αγώνες και το πολύπλευρο και εξαιρετικά σημαντικό έργο του Αντιστασιακού, Δικηγόρου – Συνηγόρου των εργαζομένων και των καταδιωκόμενων για πολιτικούς λόγους, Συγγραφέα και φλογερού Αγωνιστή της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών Ευάγγελου Μαχαίρα οι:
  •  Γιάννης Γουσέτης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων, τ. Πρόεδρος Ταμείου Νομικών, τ. μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Α.
  • Χρήστος Τσιντζιλώνης, Πρόεδρος ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και Αντιπρόεδρος της FIR (Παγκόσμιας Οργάνωσης Αντιστασιακών & Αντιφασιστών)
Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Συντονιστής της εκδήλωσης:
Βασίλης Μπρακατσούλας, Νομικός, Αντιστασιακός – π. Βουλευτής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, 7.00 μμ στην αίθουσα Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60).

Σας περιμένουμε!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΘΗΝΩΝ


Νίκος Καραβαζάκης [nbsv@otenet.gr]
Διαβάστε περισσότερα » »