Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ ΟΙ «ΣΟΦΟΙ» του Μιχάλη Ραμπίδη

Οι επιτροπές «Σοφών» δημιουργούνται κατά καιρούς, για να πούνε στον λαό αυτά που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πούνε οι κυβερνήτες. Προϊδεάζουν την κοινή γνώμη και προετοιμάζουν την νομοθεσία, για μια ακόμα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μονίμως στην ίδια κατεύθυνση, μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, συρρίκνωση ή κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών παροχών. Οι φωστήρες, αυτοί ποτέ δεν εξετάζουν τα πραγματικά αίτια της κατάρρευσης του Ασφαλιστικού Συστήματος,  ούτε καταλογίζουν τις ευθύνες, εμφανίζουν διαχρονικά και μονότονα μια αναξιόπιστη, μη
 εφαρμόσιμη πρόταση και ο χρόνος πεισματικά και κατ’ επανάληψη τους διαψεύδει.
Όχι απαραίτητα σοφοί, αλλά, αντικειμενικοί μελετητές ή  οι νοήμονες έστω άνθρωποι, μπρος σ’ ένα πρόβλημα ξεκινούν να διδάσκονται από το παρελθόν και διορθώνοντας να χτίζουν το παρόν και το μέλλον.
Οι εισφορές των ασφαλισμένων από το 1950 χρησιμοποιούνται για την χρηματοδότηση δημοσίων επενδύσεων και αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης της μετεμφυλιακής Ελλάδας.
ΟΙ  ΧΟΝΤΡΕΣ  ΑΠΩΛΕΙΕΣ- ΚΛΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ
-Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρώην Δ/τη του ΙΚΑ κ Μιλτιάδη Νεκτάριου, καθηγητή του τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης (ένα μέλος των σημερινών 12 «σοφών») τα επιτόκια που όριζε η διορισμένη αρμόδια νομισματική επιτροπή, για τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων (Α.Τ.) ήταν εσαεί πολύ κάτω από τα επιτόκια καταθέσεων. Επί παραδείγματι ενώ ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 10% τα επιτόκια καθοριζόταν και έμεναν στο 4%. Οι μεγαλύτερες απώλειες των αποθεματικών των Α.Τ. κατά τον κ Νεκτάριο, προκλήθηκαν την περίοδο 1974-1994 όταν ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στα επίπεδα του 20% ενώ το ειδικό επιτόκιο της Τ.τ.Ε ήταν πολύ κάτω των τρεχόντων επιτοκίων καταθέσεων.
- Οι ζημιές από το Χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2002 ξεπερνούν τα 3,5 δις ΕΥΡΩ και μαζί με τις ζημιές από τα δομημένα ομόλογα, πλησιάζουν τα 4 δις ΕΥΡΩ.
- Το 2012 με το PSI γνωστό και ως «κούρεμα» του Ελληνικού δημόσιου χρέους, τα Α.Τ. ζημίωσαν κατά τον πρώην Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ Γ. Ρωμανιά, πάνω από 25 δις ΕΥΡΩ.
- Οι βεβαιωμένες ανείσπρακτες εισφορές από εν λειτουργία επιχειρήσεις (παρά τις σημαντικές μειώσεις)  ξεπερνούν τα 12 δις ΕΥΡΩ στον ΟΑΕΕ και τα 10 δις ΕΥΡΩ περίπου στο ΙΚΑ. Πέρα από τις άλλες γνωστές ή άγνωστες υπεξαιρέσεις και τα «χουβαρνταλίκια» των εκατοντάδων διοικήσεων, που πέρασαν από τα Α.Τ.
ΚΑΠΟΙΕΣ  ΣΚΕΨΕΙΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
- Οι τράπεζες που ωφελήθηκαν υπερκέρδη από τις ασφαλιστικές εισφορές και που κατ’ επανάληψη μπατίρισαν και τις ξανά-κεφαλαιοποίησε ο Ελληνικός λαός και του ανήκουν, να θεσπίσουν με κυβερνητική παρέμβαση, ένα ποσοστό επί των συναλλαγών τους, για τα  Α.Τ.  Το χρωστούν το δικαιούνται και το διεκδικούν οι ασφαλισμένοι.
- Το Χρηματιστήριο που ρούφηξε τα δις ΕΥΡΩ από τα ασφαλιστικά αποθέματα, να θεσπίσει επίσης με παρέμβαση της πολιτείας στις συναλλαγές του, εύλογο ποσοστό υπέρ των Α.Τ.
- Να αφήσουν τα νομικά τερτίπια και τεχνάσματα και με σαφή νομοθεσία όσοι χρωστούν εισφορές, ακόμα και με κατασχέσεις, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, να περάσουν από τον «πάγκο».
- Όλοι οι πολίτες θέλουν μια αξιοπρεπή σύνταξη και υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας από το κράτος. Δώστε τους επιτέλους ΚΙΝΗΤΡΟ. Αφού αποδειχθήκατε ανίκανοι επί δεκαετίες να συλλάβετε τον μικρό κυρίως ΦΠΑ θεσπίστε ποσοστό ετησίως που θα πηγαίνει στους κλάδους Ασφάλιση-Υγεία-Πρόνοια και ανάλογα θα βελτιώνονται οι παροχές. Δώστε κίνητρο με συναίσθημα και ουσία, υπερβατικό κάθε επιφύλαξης, που θα κάνει όλους τους πολίτες χωρίς «χωροφύλακες» να απαιτούν και την τελευταία, την πιο μικρή απόδειξη. Αυτή η κλοπή ΦΠΑ των μικρών είναι τόσο μεγάλη, το γνωρίζετε, που μπορεί να κάνει θαύματα και φυσικά να ελαφρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Διδαχθείτε από τα λάθη σας, γίνετε σοφότεροι.
- Διασφαλίστε επιτέλους με δικλίδες επί δικλίδων ασφαλείας τα αποθεματικά των ταμείων και προβλέψτε νομοθετικά κόψιμο χεριού σε όποιον πάει να «βάλει χέρι» στον ιδρώτα του λαού.
Οι «σοφοί» μπορούν να παραβλέπουν ή να ξεχνούν, οι ασφαλισμένοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι καίγεται η ψυχή τους, με τις κλεμμένες ή αδικο-σπαταλημένες εισφορές, με τα χαμένα χρόνια, με την ανύπαρκτη ελπίδα για καλά στερνά.  Οι καλοπληρωτές των Ασφαλιστικών  Εισφορών από εκεί ξεκινάνε, από τότε που άρχισαν να πληρώνουν την πρώτη τους δραχμή και απαιτούν δίκαιη και ανάλογη επιστροφή.  Τιμώρησαν και στο μέλλον θα τιμωρήσουν πιο σκληρά κάθε κυβέρνηση και κυβερνήτη, αλλά και κάθε πολιτική (αντιπολίτευσης) που συναινεί και επιβραβεύει το λάθος, την κλοπή και την λεηλασία, χωρίς να παρεμβαίνει καταλυτικά και αποτελεσματικά στα κακώς κείμενα.
Διαβάστε περισσότερα » »