Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν οι μέλισσες;

Φαντάζεστε το καλοκαίρι χωρίς καρπούζι, πεπόνι, αγγουράκι, κολοκυθάκι και μελιτζάνα; Και όχι μόνο αυτά, αλλά και δεκάδες άλλα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά που εξαρτώνται από τις μέλισσες για την επικονίασή τους, δηλαδή τη γονιμοποίηση του άνθους για να παραχθεί ο καρπός τους. Από τα τέλη του 1990, οι μελισσοκόμοι, κυρίως στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική, είχαν διαπιστώσει ότι οι πληθυσμοί των μελιφόρων μελισσών (οι μέλισσες που κατοικούν σε κυψέλες και παράγουν μέλι) μειώνονταν με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς. Οι μέλισσες αυτές είναι απαραίτητες για την παραγωγή της τροφής μας γιατί επικονιάζουν τα φυτά, και δεν είναι οι μόνες. Και άλλα έντομα, όπως οι άγριες μέλισσες και οι πεταλούδες εκτελούν επίσης πολύτιμο επικονιαστικό έργο. Πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από τα έντομα-επικονιαστές. Από τα 100 είδη καλλιεργειών, τα οποία παράγουν το 90% της παγκόσμιας τροφής, 71 επικονιάζονται από τις μέλισσες. Χωρίς αυτά, εκατομμύρια άνθρωποι και ζώα θα υπέφεραν από στέρηση τροφής. Στην Ευρώπη μόνο, πάνω από 4.000 είδη λαχανικών μεγαλώνουν χάρη στην ακούραστη δουλειά των μελισσών.




More than Honey o Markus Imhoof αναζητά τους λόγους που πεθαίνουν οι μέλισσες

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Ελβετός σκηνοθέτης Markus Imhoof αναζητά τους λόγους για τους οποίους πεθαίνουν οι μέλισσες σε ολόκληρο τον κόσμο απειλούνται με εξαφάνιση.

«Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, θα απομείνουν μόνο τέσσερα χρόνια ζωής στην ανθρωπότητα» είχε πει ο Albert Einstein. 


 


Διαβάστε περισσότερα » »

Η πρεμιέρα της ελληνικής άρσης βαρών για το 2014 θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα


Η πρεμιέρα της ελληνικής άρσης βαρών για το 2014 θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα, στην περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ που αποτελεί πλέον και δόγμα στη στροφή του αθλήματος στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποκέντρωση.
Το Σάββατο λοιπόν 8 Φεβρουαρίου, η πόλη θα υποδεχθεί το κύπελλο επιλέκτων αθλητών και αθλητών που φέτος με ορισμένες αλλαγές και προσθήκες αλλάζει σε σημαντικό βαθμό χαρακτήρα και μετατρέπεται απόλυτα σε διοργάνωση με ελκυστικό θέαμα και αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Το κλειστό γυμναστήριο Πτολεμαΐδας θα φιλοξενήσει τους καλύτερους Έλληνες πρωταθλητές, άνδρες και γυναίκες που ηλικιακά συνδέουν με τον καλύτερο τρόπο το παρόν και το μέλλον του αθλήματος των δυνατών.
Και η δύναμη της άρσης βαρών, σε δύσκολους καιρούς, αυξάνεται με φορείς που ολοένα και περισσότερο βοηθούν στην ανάπτυξη του και στη καλύτερη γνωριμία του με την περιφέρεια.
«Προσπαθούμε να προσδώσουμε νέα χαρακτηριστικά στο αγωνιστικό μας πρόγραμμα ώστε το φίλαθλο κοινό να απολαμβάνει καλύτερο θέαμα και υψηλού επιπέδου συναγωνισμό» λέει ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας.

Η ΔΕΗ είναι βασικός χορηγός της ομοσπονδίας μας και των αθλητών της στη προσπάθεια για αποκέντρωση και συνάμα συγκέντρωση της νεολαίας μας στα γυμναστήρια.
Η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και ο Δήμος Εορδαίας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη θερμότητα τη διοργάνωση των επιλέκτων με τη συνεισφορά τους να αγγίζει τα ύψη.

Σαράντα περίπου αθλητές και αθλήτριες, οι καλύτεροι, οι πιο δυνατοί δυνατοί στις κατηγορίες σωματικού βάρους όπου μετέχουν, θα αγωνιστούν με στόχο υψηλές επιδόσεις, τη νίκη και το θέαμα.
Η νέα γενιά των Ιακωβίδη, Στρουμπή, Ριζούλη συναντιέται με τους έμπειρους Καβελασβίλι, Αθανασιάδου σε αυτό το ξεκίνημα της χρονιάς.

Για καλύτερο θέαμα και διάρκεια θα διεξαχθούν τρία αγωνιστικά γκρουπ, δύο ανδρών και ένα γυναικών.
Το Σάββατο λοιπόν, στις 15.00 αγωνίζονται οι αθλήτριες στις κατηγορίες 48κ, 53, 58, 63, 69, 75, +75 με την επίσημη τελετή έναρξης να ακολουθεί στις 16.30.
Οι άνδρες των κατηγοριών 56κ, 62, 69, 77 θα αγωνιστούν στις 17.00 και στις 19.00 θα αρχίσουν οι κατηγορίες 85κ, 94, 105 και +105.

«Θα υπάρξει πλούσιο θέαμα και συναγωνισμός ενώ είναι πολύ πιθανόν να έχουμε και καταρρίψεις πανελληνίων ρεκόρ. Το επίπεδο των αγώνων θα είναι πολύ υψηλό και η ανταπόκριση στο κοινό της Πτολεμαΐδας παρουσιάζεται σήμερα πολύ μεγάλη. Η απόφαση της ομοσπονδίας μας είναι δεδομένη. Περισσότεροι αγώνες στην περιφέρεια όπου ο κόσμος αγκαλιάζει την άρση βαρών σε συνδυασμό με τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βέβαια των χορηγών μας» αναφέρει σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΒ Βαγγέλης Προκοπίδης, πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής.
Ωστόσο, η ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών δεν έμεινε καθηλωμένη στο αγωνιστικό μέρος της νέας αυτής διοργάνωσης που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στην εξέλιξη του αθλήματος σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 7 Φεβρουαρίου, η ΕΟΑΒ οργανώνει επιστημονική ημερίδα με διαλέξεις σε θέματα άρσης βαρών.
Η γνώση πρέπει να είναι προσιτή στους πολλούς και άμεσα εφαρμόσιμη για την καλύτερη και ορθότερη ανάπτυξη του αθλήματος.
Ο PhD στη φυσική αγωγή και προπονητική Κώστας Καζακλής, διδάσκων άρση βαρών στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Μακεδονίας – Θράκης θα μιλήσει με θέμα «Παρουσίαση του αθλήματος της Ολυμπιακής Άρσης Βαρών.
Ο PhD στην προπονητική – εμβιομηχανική του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Σάββας Λαζαρίδης θα αναπτύξει το θέμα «Προπόνηση δύναμης στις αναπτυξιακές ηλικίες-εισαγωγή στην άρση βαρών».
Ο Μsc στην προπονητική στο ΤΕΦΑΑ Κώστας Παπαδόπουλος θα αναφερθεί στο θέμα «Διατροφή σε συνδυασμό με προπόνηση δύναμης στις αναπτυξιακές ηλικίες».

Πηγή: www.weightlifting.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ « ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ».

aeromaxies-aigaioΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τέσσερεις φορές ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν στις 4/2 με επικίνδυνο τρόπο τα τουρκικά F16 που εκτελούσαν «ερευνητικές» πτήσεις σε «διεθνή» εναέριο χώρο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές απόψεις. Το πιο «ενοχλητικό» για τους Τούρκους, τα ελληνικά εγκλώβισαν στα ραντάρ τους τα τουρκικά τα οποία στοχοποιήθηκαν  προκαλώντας μεγάλη ένταση πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Η νέα αυτή ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, έρχεται λίγες μέρες μετά την προηγουμένη όπου πάλι σύμφωνα με τους Τούρκους, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τα τουρκικά προκαλώντας ξανά ένταση. Μέσα σε δέκα μέρες, τρεις παρόμοιες ανακοινώσεις. Βρισκόμαστε δηλαδή, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση,  ένα βήμα πριν από κάποιο «ατυχές» επεισόδιο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανάψει φωτιά με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ένα ήδη εκρηκτικό τοπίο σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου από τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις.αιγαίο φλέγεται
Και ενώ το Αιγαίο κυριολεκτικά φλέγεται, ενώ καθημερινά οι ηρωικοί Έλληνες πιλότοι εμπλέκονται ουσιαστικά σε ένα ακήρυκτο εδώ και χρόνια πόλεμο, η ελληνική κυβέρνηση παίζει τον ρόλο του ηλιθίου που όταν τον φτύνουν ισχυρίζεται πως …βρέχει. Αλήθεια, έχουν αναλογιστεί όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι  που υποτίθεται ότι κυβερνούν αυτόν τον τόπο, ότι καθημερινά παίζονται οι τύχες της χώρας πάνω από τα ελληνικά νησιά, ότι καθημερινά και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί καινούργιο θερμό επεισόδιο όπως εκείνο του Μαΐου του 2006,  όταν ο ηρωικός Έλληνας πιλότος, Κωνσταντίνος Ηλιάκης, έδωσε την ζωή του για να υπερασπιστεί την ελληνική ακεραιότητα ; Έχουν συλλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες τους όσοι έχουν προδώσει τα πάντα και έχουν παραδώσει την χώρα στην μνημονιακή κατοχή, αδιαφορώντας  με σκανδαλώδη τρόπο για τα όσα καθημερινά συμβαίνουν πάνω από το Αιγαίο ; Ή νομίζουν πως με το να κάνουν τον «τυφλό», να προσποιούνται ότι δεν τρέχει τίποτα, όλα θα περάσουν και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η Τουρκία σήμερα περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της και μια εξαγωγή αυτής της κρίσης σε ένα αδύναμο κρίκο όπως είναι η Ελλάδα, σίγουρα βολεύει πολλούς στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Άλλωστε αυτό το σενάριο το έχουμε ξαναζήσει επανειλημμένα στο παρελθόν. Ανεξάρτητα όμως από ότι μπορεί να σχεδιάζουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, η δική μας ευθύνη είναι να υπερασπιστούμε τα εθνικά δίκαια και την ελληνική κυριαρχία στο ελληνικό Αιγαίο. Αλλά ποιοι θα υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια ; Αυτοί που έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία στην ευρωπαϊκή μνημονιακή λαίλαπα ; Αλλοίμονο μας αν συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα και πιο πολύ αλλοίμονο μας αν ξεσπάσει «θύελλα» ενώ εμείς θα κοιμόμαστε ακόμα τον ύπνο του δικαίου. Το τουρκικό θράσος δεν έχει όρια καθώς στην Άγκυρα πιστεύουν  ότι εδώ μπορούν να κάνουν «παιχνίδι», κάτι που σε άλλες περιοχές τα βρήκαν μπαστούνια, όπως Συρία, Ιράν και δεν συμμαζεύεται. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μας κατηγορήσουν ότι τον τελευταίο χρόνο πάνω από… 120 φόρες τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και προκάλεσαν τους Τούρκους.  Φωνάζει δηλαδή ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης! Αλλά ποιος νοικοκύρης ; Αυτοί της μμνημονιακής κατοχικής κυβέρνησης ; Αυτοί που είναι έτοιμοι ακόμα και το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου να το αναγνωρίσουν σαν ισότιμο με την Κυπριακής Δημοκρατίας ; Αυτοί που μόνο ηλίθιες χειραψίες και τούρκικους τεμενάδες γνωρίζουν πολύ καλά να εκτελούν ;
Αλλά καλά όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι και οι καραγκιόζηδες που μας κυβερνούν. Το ερώτημα είναι τι κάνουν όσοι μπορούν να αντιδράσουν σε αυτή την κατρακύλα. Πόσο ακόμα μπορούν να αντέξουν οι ηρωικοί Έλληνες πιλότοι που ακόμα και τον μισθό τους τον έχουν πετσοκόψει ; Μόνο για τις συντάξεις των απόστρατων ενδιαφέρονται ενώ η χώρα κατακρυλά σε μια προδοτική υποχωρητικότητα ; Ως πότε;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

pentapostagma
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπράβο παλικάρι – Ναι αυτό το βίντεο αξίζει να το προβάλλουμε!

a2Έλληνα αθανατε – Σήφης Λιγοψυχάκης ή (Στειακός)
O Σήφης Λιγοψυχάκης, ένας νέος κρητικός καλλιτέχνης από την Σητεία. Παντρεύει την Κρητική μουσική με στίχους που προβληματίζουν, καταγράφουν και καταγγέλλουν τα «πάθη» του Έλληνα και τον προτρέπει …..Σήκω Έλληνα. 
Σε στίχους και μουσική του Ιάσονα.
Επιμέλεια άρθρου: Alexander


Διαβάστε περισσότερα » »

Δ.Κολλάτος: Κυκλοφορούν ελεύθεροι (Vid)

ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΑΙΝΙΑ
Παρακολουθήστε το trailer από την νέα ταινία του σκηνοθέτη Δ. Κολλάτου «Η Εκδίκηση του Διόνυσου»…
Πρωταγωνιστές… οι πολιτικοί της Ελλάδας.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοζάνη: Δικηγόρος παρακρατούσε 170.000 ευρώ από πελάτες του

Ένας 49χρονος δικηγόρος από την Κοζάνη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από την καταγγελία ζευγαριού ότι τους παρακρατούσε παράνομα επιδικασμένο ποσό ύψους άνω των 170.000 ευρώ.
 
Συγκεκριμένα, 51χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 49χρονος δικηγόρος εκβίαζε τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του προκειμένου να του καταβάλλουν ποσοστό από επιδικασμένο ποσό ως δικηγορική αμοιβή.
 
Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η γυναίκα του ήταν ιδιοκτήτρια οικοπέδου στην Ημαθία, το οποίο απαλλοτριώθηκε χωρίς να αποζημιωθεί. Έπειτα από προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια με τον προαναφερόμενο δικηγόρο, τής επιδικάστηκε ποσό ύψους 171.235 ευρώ.
 
Στις 24 Μαΐου του 2011, ο δικηγόρος παρέλαβε το παραπάνω ποσό από δικαστικό επιμελητή, χωρίς ωστόσο να το αποδώσει στη νόμιμη δικαιούχο ως όφειλε, αλλά το παρακράτησε παρανόμως χωρίς να την ενημερώσει σχετικά.
 
Από τον Ιανουάριο του 2014, όμως, ο δικηγόρος απαιτούσε εκβιαστικά από τους παθόντες ποσοστό 20%, ως δικηγορική αμοιβή, από το συνολικό ποσό, προκειμένου να τους το καταβάλει.
 
Tο πρωί της Τρίτης ο δικηγόρος πήγε και πάλι στο σπίτι του ζευγαριού, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και απαίτησε εκ νέου το 20%, προκειμένου να τους καταβάλει την επιδικασθείσα αποζημίωση, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης εκβιαστών.
 
Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι και το γραφείο του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα και βιβλιάρια καταθέσεων σχετικά με την υπόθεση.
 
Σε βάρος του 49χρονου δικηγόρου, που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, σχηματίζεται δικογραφία για εκβίαση και υπεξαίρεση.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Εφυγε» η Τζένη Βάνου- Μένουν τα τραγούδια της αθάνατα στον χρόνο

«Εφυγε» η Τζένη Βάνου- Μένουν τα τραγούδια της αθάνατα στον χρόνο Η φωνή της «σημάδεψε» γενιές και γενιές… Δεν υπάρχει τραγούδι της που να μην είναι συνδεδεμένο με κάποια στιγμή μας...
Η τραγουδίστρια που έγινε «είδωλο» μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αλλά και τις εμφανίσεις της στο μουσικό στερέωμα, «έφυγε» σήμερα από την ζωή. Η φωνή της όμως θα μας θυμίζει πάντα το πέρασμά της, θα μείνει αθάνατη να μας θυμίζει πόσο μοναδική ήταν η Τζένη Βάνου.
Η τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνονή σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ Τον Αύγουστο έκανε επέμβαση στον λαιμό της για να αφαιρέσουν έναν όγκο . «Όλα κυλούσαν ομαλά και από τότε μέχρι και πριν λίγες ημέρες ένιωθε καλά» μας λέει συγγενικό της πρόσωπο.
index
«Ένιωσε ξαφνικά πόνους στην μέση, τα παυσίπονα δεν την έπιαναν και πήγε στο νοσοκομείο, εκεί οι εξετάσεις έδειξαν πως ο καρκίνος έχει απλωθεί σε όλο της το σώμα ραγδαία» . Η κηδεία της θα γίνει στη Νέα Σμύρνη
Η πορεία της Τζένης Βάνου
Η Τζένη Βάνου είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, που διακρίθηκε με τη χαρακτηριστική φωνή της για αρκετές δεκαετίες στο ελαφρό και λαϊκό τραγούδι.
Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ηταν Ευγενία Βραχνού. Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.
Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, όπου με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή. Στα τέλη του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.
 tzeni
Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και "μούσα" πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.
Έχει βραβευτεί για τη δουλειά της στην Ισπανία, την Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα τελευταία χρόνια, ήταν μακριά από τη δισκογραφία.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Κολομπο δεν ανακαλυψε την Αμερική! Ανακαλύφθηκε χριστιανική εκκλησία 1000 ετών με Ελληνικές επιγραφές

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ !

Είχαν φθάσει εκεί, 1.000 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο !

Οι Διάφορες σκέψεις για το μυστηριώδες ταξίδι τους…

Μέσα στην σιγή τού δάσους Cockaponset State Forest στό Νότιο Connecticut, κοντά στο χωριό Guilford, βρίσκεται ή αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία τής Νοτίου Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα. Οι επιγραφικές αποδείξεις τήν σημειώνουν νά έχει κτισθεί στά 1500 χρόνια από σήμερα, από Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς προερχομένους από το ελληνικό Βυζάντιο, πού διέφυγαν μέ πλοία από τήν Βόρειο Αφρική κατά τις επιδρομές των Βανδάλων. Υπάρχουν πολλά Ελληνικά κύπελλα ( σέ σχήμα μικρής κούπας ) πλαισιωμένα με καθαρά χριστιανικά σύμβολα ή μονογράμματα τού Χριστού, με βαπτιστήρια, κηροπήγια, Δεσποτικός θρόνος ή καθέδρα επισκοπική, και ένα Ιερό Βήμα.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι, ότι δέν έχουμε νά κάνουμε μόνο μέ κάποιες επιγραφές, αλλά μέ έναν συγκεκριμένο τόπο Ορθόδοξης Χριστιανικής λατρείας στήν αρχαία Αμερική, εκατοντάδες χρόνια πριν βρεθεί αυτή, στά 1504 από τόν Χριστόφορο Κολόμβο !! Τά κομψοτεχνήματα αυτά, παραλληλίζονται και με άλλα ευρήματα πού εντοπίσθηκαν τό 1926 σέ μιά Όαση τού Μαρόκο, στήν Βόρεια Αφρική.

Ένας ειδικός ερευνητής, ό Frederick J. Pohl μελετώντας τίς επιγραφές τοποθέτησε τήν άφιξη τών μοναχών στήν Βόρειο Αμερική, γύρω στά 480 μ.χ. , σέ μιά εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στήν Βορειο-Αφρικανική Ήπειρο. Είναι ιστορικώς γνωστό ότι μέχρι τό 430 μ.χ. πολλοί Επίσκοποι λειτουργούσαν στήν Βόρειο Αφρική, καί πιό πολύ στήν Τυνησία καί στήν Καρχηδόνα όπου καί μέχρι σήμερα διασώζονται ερείπια. Ήταν περίοδος διωγμών από Βανδάλους αιρετικούς – Αρειανιστές πού καί οί ίδιοι κυνηγημένοι από τούς βαρβάρους λαούς τής Βόρειας Ευρώπης είχαν καταφύγει στήν Αφρική.

http://www.defencenet.gr/defence/sites/default/files/GALLERY/connecticut.png 
Από τήν άλλη πλευρά, υπήρχε ό μοναχισμός στην Βόρεια Αφρική από τήν εποχή τού Αγίου Αυγουστίνου, Επισκόπου Ιππώνος στήν Καρχηδόνα, γύρω στά 388 μ. χ. Οί μοναχοί ερχόμενοι σέ σύγκρουση πίστεως μέ τούς τότε έξη Βανδάλους μονάρχες πού κυβερνούσαν τήν περιοχή, καταδιώχθηκαν απηνώς απ΄ αυτούς μέ αποτέλεσμα νά σκορπιστούν στήν έρημο καί τά βουνά τής Ανατολικής Λιβύης καί από εκεί νά διαφύγουν μέ πλοία ” στήν γή πού δύει ό ήλιος…” , δηλαδή τήν σημερινή Βόρειο Αμερική.

ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ…

Ένα χειρόγραφο ενός μοναχού πού επέστρεψε στην πατρίδα του μετά την ήττα των Βανδάλων τό 534 μ.χ. επί Ιουστινιανού, εξηγεί τό ταξίδι των συνασκητών του στην Βόρειο Αμερική. Ειδικότερα αναφέρεται στην καταστροφή από φωτιά, την λεηλασία, καί τήν τελική διαφυγή τής χριστιανικής κοινότητας πρός ” τήν γή πού δύει ό ήλιος ” στό Asq Sammal ή στήν γή τού Βορρά, μέ πολλά καράβια. Στό χειρόγραφο γίνεται λόγος γιά μιά ” βορειοδυτική πορεία από τό Μαρόκο…”.

Στά ευρήματα τού Κονέκτικατ βρέθηκαν καί τά ακόλουθα,

1) Ένα σύνολο από 96 τρύπες ή σκαλίσματα μέ Χριστιανικά σύμβολα ή μονογράμματα τού Χριστού καί τής Παρθένου Θεομήτορος. μερικά έχουν σχήμα ψαριού μέ γράμματα ΙΧΘΥΣ ( από τά αρχαία χριστιανικά Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ ).

2) Ένα κηροπήγιο από 14 τρύπες γιά τοποθέτηση κεριών καί λαμπάδων μέ χαραγμένα επάνω του Βυζαντινά γράμματα IC , καί μέ ενδιάμεσο σύνδεσμο μεταξύ τού I καί τού C ώστε νά σχηματίζουν τό όνομα “Ιησούς”, καί μέ ένα βυζαντινό σύμπλεγμα επάνω τους. Ή βάση τού κηροπήγιου είναι σέ Ελληνικό Δωρικό ρυθμό !

3) Ένα άλλο σχέδιο από κύπελλο φέρει τά Βυζαντινά γράμματα ” ΜΡ” γιά τό “Μήτηρ” πού αναφέρεται στήν λέξη “Μητέρα”, γιά τήν Θεοτόκο Μαρία.

4) Βρέθηκαν ακόμη 2 εξαιρετικά εντυπωσιακά βαπτιστήρια, ένα ορθογώνιο καί ένα σέ σχήμα φλόγας( σύμβολο τού Αγίου Πνεύματος πού λαμβάνεται στό βάπτισμα),καί μέ 9 τρύπες γιά κεριά. Οκτώ, γιά την 8η μέρα μετά τήν Σταύρωση, πού έχουμε τήν Ανάσταση, καί ή 9η για την πασχαλινή λαμπάδα, συμβολική τού Χριστού.

5) Υπάρχουν επίσης αναπαραστάσεις μέ νερά καί ψάρια πού ξεχύνονται στόν Ωκεανό, συμβολικό τών νέο-βαπτισθέντων Χριστιανών γνωστών ώς “μικρών ψαριών” πού αναδύονται από τά νερά τής αιωνίου ζωής, μετά τό βάπτισμα.

5) Ένας σκαλιστός θρόνος, δίπλα στό βαπτιστήριο, είναι καί ό επισκοπικός θρόνος επιβλέποντος τού επισκόπου στά τού βαπτίσματος.

Όλα αυτά, ή Εκκλησία καί τά ευρήματα, αποτελούν μιά ισχυρή μαρτυρία γιά τήν εμφάνιση τής Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστης στήν Αμερική, πρίν ακόμη καί από τήν επίσημη εύρεσή της , στά 1492 , από τόν Χριστόφορο Κολόμβο.

( Τό άρθρο αυτό είναι παρμένο από τό περιοδικό “ Orthodox Heritage” ( Ορθόδοξη Κληρονομιά) , τόμος 2, τεύχος 6, σελ.8-9)


πηγή
hellas-now 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΡΙΖΑ: Ενόχλησε ο υποψήφιος της Δ.Μακεδονίας

ΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Τελικά το να λέει κάποιος τα αυτονόητα πάντοτε δημιουργεί εχθρούς σε όποιον χώρο και αν βρίσκεται. Συγκεκριμένα οι Πάνος Λάμπρου και Μάνια Μπαρσέφσκι ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του οργάνου για να επανεξετάσει τις υποψηφιότητες του κόμματος στη Δυτική Μακεδονία, δηλαδή του Θεόδωρου Καρυπίδη, γιατί όπως ισχυρίζονται όταν προφυλακίστηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής έκανε μία φιλοχρυσαυγίτικη ανάρτηση στο facebook!
Τι είχε γράψει ο Θεόδωρος Καρυπίδης στο προφίλ του στο facebook
«Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο Ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους. Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες, (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε... 900.000 θέσεις εργασίας ), τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα Εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο. Καλό μεσημέρι!»
Δηλαδή μίλησε ρελιστικά. Ότι τα προβλήματα στον τόπο δεν τα δημιούργησε η ΧΑ. Είπε όμως και μια φράση η οποία δεν αρέσει στον χώρο αυτο, "εθνικά θέματα".
Παράλληλα οι Πάνος Λάμπρου και Μάνια Μπαρσέφσκι θέτουν θέμα και αυτοί με τη σειρά τους για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Βέτο Βουλγαρίας και Ελλάδας στην υποψηφιότητα του Στέφαν Φούλε»

Σκόπια/Βρυξέλλες- (Фокус)

Η Βουλγαρία θα είναι η δεύτερη χώρα, μετά την Ελλάδα, η οποία θα ασκήσει βέτο στο διορισμό του Επιτρόπου, Štefan Füle, ως διαδόχου της Catherine Ashton, Υπάτου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.


Τη δημοσίευση αυτή είχε η εβδομαδιαία ‘ Νέα Ευρώπη’ που εκδίδεται στις Βρυξέλλες και την οποία επικαλείται δημοσίευμα των Σκοπίων, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο έντυπο των Βρυξελλών, ο Τσέχος πολιτικός, Στέφαν Φούλε, κρίθηκε υπεύθυνος  για την κακή έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόοδο της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του μηχανισμού επαλήθευσης για τη συνεργασία, η οποία, σύμφωνα με την «Νέα Ευρώπη» έγινε με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, που ηγείται του Σοσιαλιστικού Κόμματος, προκειμένου να δώσει στήριξη στο συντηρητικό κόμμα GERB του Μπόικο Μπορίσοφ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών μελών, και σίγουρα κάποιος θα πληρώσει για αυτό. Ο πρώτος θα είναι, πιθανόν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φούλε, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκθεση της Βουλγαρίας και ο οποίος ελπίζει ότι μετά τις εκλογές θα γίνει επικεφαλής  της ευρωπαϊκής Εξωτερικής πολιτικής. Αλλά διαπιστώσαμε ότι μετά την Ελλάδα, και η Βουλγαρία θα ασκήσει βέτο», αναφέρει το δημοσίευμα της «Νέας Ευρώπης».

Σημειώνεται ακόμη στο δημοσίευμα, ότι η Ελλάδα προτίθεται να ασκήσει βέτο στην εκλογή του Φούλε, λόγω της επιμονής του για την πρόοδο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, και αυτό σημαίνει ότι και η Βουλγαρία θα είναι ενάντια στη συνεχιζόμενη δέσμευση του Τσέχου πολιτικού.

«Προφανώς η ελληνο-βουλγαρική συνεργασία, αντιμετωπίζει από κοινού με βέτο την ένταξη της FYROM στην ΕΕ, και η  οποία συνεχίζεται με εκδίκηση προς τον Επίτροπο της Διεύρυνσης», σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.


--
[Βαλκανικό Περισκόπιο: Η Ελλάδα είχε, ήδη, προαναγγείλει πριν από ένα χρόνο, ότι η εμμονή του Φούλε για παράλληλη ένταξη των Σκοπίων με τη διαδικασία επίλυσης του ονόματος, θα του στοιχίσει την πορεία του, στη λήψη αξιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση].

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας του 1941

Οι Σκοπιανοί έχουν πάθει αμόκ με τα αγάλματα και οι Αλβανοί με τους χάρτες.
Πάλι τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν έναν χάρτη του 1941, του Αλβανού  Αχμέτ Γκάσι(1988-1977)  από την Πρίστινα, που απεικονίζει μια Αλβανία, με εδάφη από Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια (τα μισά) και από την Ελλάδα - σύμφωνα με τα όνειρά του, για ένα μεγάλο αλβανικό κράτος.


Το δημοσίευμα αναφέρεται πρώτα στο βιογραφικό του σχεδιαστή του χάρτη «των αλβανικών εδαφών» και κατόπιν περιγράφει εκτενώς τα όρια της Μεγάλης Αλβανίας.

Το ...περίεργο είναι ότι μέσα στη ρομαντική αυτή  χαρτογράφηση δεν συμπεριλαμβάνεται η ...Κέρκυρα, ως είθισται κατά τον αλβανικό εθνικισμό.

Η «Αληθινή Αλβανία», γράφει το δημοσίευμα θα έχει μια ακτογραμμή 651 χιλιόμετρα- από τα 316 που έχει σήμερα- και θα αρχίζει από τον Αμβρακικό κόλπο και θα φθάνει βορειότερα από το λιμάνι του Μπαρ του Μαυροβουνίου...

Σχολιασμός

Σχολιαστής του δημοσιεύματος, στην αλβανική δημοσίευση, αναρωτιέται πως «θα πάρουν αυτά τα εδάφη, όταν η νεολαία μπλέκει με τους βαχαμπιστές στα τζαμιά και πηγαίνει να πολεμήσει στη Συρία;», γράφει ο leshKUQI @


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »