Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Χαλκιδική: Συνελήφθησαν οι ληστές που δολοφόνησαν 32χρονο υπάλληλο βενζινάδικου

Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο ληστές που σκότωσαν εν ψυχρώ υπάλληλο βενζινάδικου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής
Συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε περιοχή των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις δύο Αλβανοί, 22 και 26 χρόνων, που χθες το βράδυ σκότωσαν εν ψυχρώ τον 32χρονο υπάλληλο βενζινάδικου που λήστεψαν.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι δύο δράστες κατά την διάρκεια ένοπλης ληστείας που έκαναν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 32χρονο, που εργαζόταν στο βενζινάδικο. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και οι αστυνομικοί άρχισαν εκτεταμένες αναζητήσεις προκειμένου να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.
Πριν λίγες ώρες έφτασαν στα ίχνη τους και αφού τους ακινητοποίησαν τους πέρασαν χειροπέδες.

Πηγή: thestival.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1941- ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013


Πρόσκληση και πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης
Ο δήμος Εορδαίας, η τοπική κοινότητα Μεσοβούνου και ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσοβούνου σε συνεργασία με τις Αντιστασιακές Οργανώσεις σας προσκαλούν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, να τιμήσετε με την παρουσία σας το Μνημόσυνο των 157 ανδρών, εκτελεσθέντων το έτος 1941 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής (τα πρώτα πανελλαδικά), των 3 στρατιωτών του Σοβιετικού Στρατού στις 23.4.1944 και των 108 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας την 23 & 24.4.1944, όλοι τους κάτοικοι Μεσοβούνου.
Με τιμή,
Η δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου
Ο πρόεδρος Τ.Κ. Μεσοβούνου
Δημήτριος Τσιαϊδης
 
Πρόγραμμα
9.30 Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο ναό  Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου
10.10 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων
10.20 Πέρας προσέλευσης επισήμων
10.30 Αρχιερατικό Μνημόσυνο
10.50 Πομπή προς το Μνημείο των Πεσόντων
11.00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητου
11.10 Ομιλία για το Ιστορικό της Ημέρας από τον Αντιδήμαρχο Εορδαίας κ. Σοφοκλή Σιδηρόπουλο
11.20 Προσκλητήριο Πεσόντων
11.30 Κατάθεση στεφάνων
11.40 Τήρηση ενός λεπτού σιγής
11.41 Εθνικός Ύμνος
12.00 Δεξίωση προσκεκλημένων
Διαβάστε περισσότερα » »

«Κλειδώνουν» οι πρόωρες εκλογές

«Κλειδώνουν» οι πρόωρες εκλογές Ραγδαίες είναι πολιτικές εξελίξεις και αναμένεται να επισπευθούν τα επόμενα 24ωρα

Το Newsbomb πρώτο μετέδωσε εδώ και βδομάδες την είδηση ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πέσει επί τάπητος τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Πλέον όμως ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb  λένε ότι τα σενάρια τείνουν πλέον να μετεξελιχθούν σε ειλημμένες αποφάσεις, στον απόηχο δύο γεγονότων που έχουν σπρώξει την «ζυγαριά των αποφάσεων» στο μυαλό του Πρωθυπουργού προς την μεριά του να πει τελικά «ναι» στον πειρασμό να στήσει κάλπες, και μάλιστα μέχρι τα τέλη Νοέμβρη!

Σε αυτήν την απόφαση συνηγορούν πλέον δύο γεγονότα:

Πρώτον οι συλλήψεις των Χρυσαυγιτών. Στο Μέγαρο Μαξίμου ξέρουν ότι η υπόθεση είναι «δεμένη», όχι όμως τόσο ώστε να «βάζουν και το κεφάλι τους στη φωτιά» ότι θα παραμείνει «δεμένη» μέχρι τέλους. Με άλλα λόγια, στο Μαξίμου θέλουν εκλογές όσο τα μεγάλα «κεφάλια» της Χ.Α. είναι μέσα στη φυλακή, έστω και προφυλακισμένοι, έστω κι αν δεν έχει τελεσιδικήσει η δίκη τους.
Στους κυβερνητικούς κύκλους υπάρχει διάχυτος ο φόβος ότι αν οι εκλογές καθυστερήσουν και ενδεχομένως έχει μεσολαβήσει η δίκη των Χρυσαυγιτών, όσο δίκαιη κι αν είναι αυτή η δίκη, υπάρχει ο κίνδυνος της αποφυλάκισης και συνεπώς ηρωοποίησης κάποιων εκ των Χρυσαυγιτών βουλευτών. Και όπως και να έχει, αν κάτι τέτοιο συμπέσει κοντά σε προεκλογική περίοδο δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο για την κυβέρνηση.
Θέλουν λοιπόν στο Μέγαρο Μαξίμου εκλογές με τους Χρυσαυγίτες προφυλακιστέους. Το γεγονός επίσης ότι εντείνεται η φημολογία και για νέες συλλήψεις- κάτι για το οποίο ενημέρωσε σήμερα ο Δένδιας τον Σαμαράς στο Μαξίμου- εντείνει την φημολογία περί πρόωρων εκλογών.

Δεύτερον τα νέα μέτρα για τα οποία πιέζει η Τρόικα. Χθες στο Newsbomb γράφαμε ότι δημιουργείται σκηνικό έντασης ανάμεσα σε κυβέρνηση και Τρόικα ώστε ο Σαμαράς να διευκολυνθεί για να κάνει την ηρωική έξοδο με πρόωρες εκλογές ποντάροντας στο προφίλ του «σκληρού διαπραγματευτή». Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν το σκηνικό αυτό στήνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικας, πράγμα που είναι πολύ πιθανόν να συμβαίνει.
Πληροφορίες από το Βερολίνο λένε με ασφάλεια ότι η Μέρκελ έχει ενημερωθεί για τις σκέψεις περί διενέργειες πρόωρων εκλογών από τον Σαμαρά και ότι η ίδια δεν έχει εναντιωθεί σε αυτές δεδομένων των εγγυήσεων που έχει λάβει ότι οι πιθανότητες νίκης του Σαμαρά είναι μεγάλες αλλά και με δεδομένο τον χρονικό ορίζοντα της ακυβερνησίας και στην ίδια την Γερμανία. «Ό,τι είναι να κάνετε, να το κάνετε μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία», δηλαδή μέχρι τέλη Νοέμβρη, φέρεται πως είναι το μήνυμα που έχει στείλει το Βερολίνο προς την Αθήνα.

Σε όλα αυτά που αναφέραμε, έχουμε να προσθέσουμε και κάτι ακόμα που είναι ίσως δηλωτικό του προεκλογικού κλίματος που μαγειρεύεται από το Μαξίμου: πρόκειται για την εντατικοποίηση των δημόσιων εμφανίσεων του Σαμαρά, τόσο μέσω συνεντεύξεών του σε εφημερίδες και κανάλια- όπως στο διαπλεκόμενο MEGA την ερχόμενη Δευτέρα- όσο και μέσα από επισκέψεις που πραγματοποιεί. Η μυρωδιά των εκλογών έγινε μάλιστα πιο έντονη όταν μάθαμε ότι είναι πολύ πιθανόν αύριο (Παρασκευή) ο Σαμαράς να επισκεφθεί την... λαχαναγορά του Ρέντη!

Αν όλα αυτά δεν συγκλίνουν σε σκηνικό εκλογών, τότε σε τι ακριβώς συντείνουν;  

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέες διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων στις 24 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφωνία του ονόματος Ελλάδας – Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, ο νέος γύρος συνομιλιών  θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη στις 24 και 25 Οκτωβρίου.


Ανακοίνωση από το γραφείο του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, αναφέρει ότι οι δύο συμμετέχοντες στις συνομιλίες, ο Ζόραν Γιολέφσκι από τα Σκόπια  και ο Αδανάντιος Βασιλάκης από την Ελλάδα,  έχουν  επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση.

Οι συνομιλίες θα γίνουν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και σε αυτές θα παραστεί ο αναπληρωτής γ.γ. Jeffrey Feltman.

«Ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί με τους δύο εκπροσώπους ξεχωριστά και στη συνέχεια μαζί για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή λύση στο θέμα του ονόματος», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εστάλη από την εκπρόσωπο Eri Kaneko, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

“Πρόκληση από Σέρβους οπαδούς: Η Μακεδονία είναι ελληνική»

«Οι Σέρβοι οπαδοί προκάλεσαν τους σκοπιανούς παίκτες, παρουσιάζοντας μια σειρά από ελληνικές σημαίες, αλλά και με πανό που έγραφε ένα σύνθημα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», στα ελληνικά, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων (στα αλβανικά) και συνεχίζει:


«Δεν ήταν μόνο η προβοκάτσια των Σέρβων οπαδών. Κατόπιν στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας αναγράφονταν η χώρα ως FYROM και ο παρουσιαστής αποκάλεσε τη χώρα μας ως «πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία»- [Ishrepublika jugosllave].

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας είχε διεξαχθεί στη  σερβική πόλη Γιαγκοντίνα (136 χλμ νότια του Βελιγραδίου) και ο αγώνας έληξε υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 5-1 και ανήκε στην τελευταία εβδομάδα του προκριματικού γύρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »