Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Εγείρουν θέμα με την Θεσσαλονίκη οι Σκοπιανοί

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ - ΠΡΑΣΙΝΩΝ (ΤΡΕΜΟΓΕΛΟΣ, ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ....), ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ" (ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ "ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ"), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ.  (ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΓΕΦΥΡΩΡΕΣ ΕΧΘΡΕΣ, ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ "ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ" ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ!)

ΔΗΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ "ἉΔΕΛΦΩΝ" ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ("ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ -ΠΡΑΣΙΝΩΝ) ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟ(Ρ)ΠΙΑ, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.


ΔΗΤΕ ΤΙΣ "ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ", ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΦΣΚΙ ( ΤΟΥ ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟ(Ρ)ΠΙΩΝ).

ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΟΥ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ" ΚΑΙ "ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ" ΕΚΔΗΛΩΣΙ ΚΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) ;;; 
ΕΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ, ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ" ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ;; (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΦΑΛΛΑΓΕΣ).

(Ἐχετε ὑποψιν σας ὅτι ὁ προσφάτως ἀποβιώσας πρῶτος πρόεδρος τῶν Σκο(ρ)πιανῶν, Κίρο Γκλιγκόρωφ, (και πολλοί ἀλλοι Σκο(ρ)πιανοὶ), ὑπεστήριζαν καὶ ὑποστηρίζουν ὅτι οἱ κάτοικοι τῶν Σκο(ρ)πιων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ! Καὶ Ἀλβανοὶ (κυρίως), Σέρβοι, Βούλγαροι, Ἕλληνες, ......./Ἴσως γι' αὐτὸ δὲν ἐκήδευσαν τὸν πρόεδρο Γκλικόρωφ μὲ τὶς κατάλληλες τιμὲς!! Δῆτε στὸ Διαδίκτυο τὴν "νεκροφόρα" τῆς τελετῆς: "Ἀγροτικὸ" !!!)


Πληροφορίες:
Γνωρίζετε ὅτι ὁ σημερινὸς ἡγέτης τοῦ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ, (Ἀλέξανδρος Τσίπρας) ἦταν (και) ἀφισσοκολλητὴς τῆς ... ΚΝΕ (ΚΚΕ) κατὰ τὴν διάρκεια τῆς φοιτητικῆς του ζωῆς; (Ἀραγε μήπως σκέπτεται μελλοντικῶς και ἀλλη μεταγραφή ;;;  Ἄλλος "κωλοτούμπας" ;;;;)
Ἀληθεύει ὅτι ὁ Ἀλέξανδρος Τσίπρας ἐδήλωσε στό EXTRA 3 "Θα πληρώσουμε πλήρως το χρέος μας, με 3ετή Αναστολή" (και ἐξησφἀλισε ο (Τ)ΣΥΡΙΖΑ 7 ἑκατομμύρια δάνειο και 350.000 επιχορήγηση!)
Σὲ ποιὰ πολιτική παράταξη βρῆκαν "στέγη" ἡ Δραγῶνα και ἡ Ρεποῦση ;;;; Ποιὸς τὶς "περιέθαλψε" ;;;; Εἶναι ἡ "Δημοκρατική ἀριστερὴ";;; (Ἐκεῖ λένε ΝΑΙ!)
  Διευκρινίσεις γιὰ τοὺς ἀποροῦντες και τοὺς ἀδαεῖς:

  • (Τ)ΣΥΡΙΖΑ=Τ.ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.=Τέως ΣΥνασπισμὸς τῆς ΡΙΖοσπαστικῆς Ἀριστερῆς  (καθ' ὅσον ἔχουν ἀποχωρήσει οὐκ ὀλίγοι ἀπὸ τὸν ἐν λόγω συνασπισμό)
  • Οι "προοδευτικοί", (ἀριστεροὶ), ἐνῶ εἶναι πολέμιοι τῆς "καθαρευούσης" και ὑπέρμαχοι (ἔως ἀηδίας :  "τοῦ δημόσιου ὑπάλληλου", "τοῦ δίκιου τοῦ ἐργάτη", "τῆς κοινωνικῆς προόδου", ... !!!) τῆς δημοτικῆς (-ιᾶς), χρησιμοποιοῦν στὴν ὀνομασία και στα λογότυπα τῶν κομμάτων των, (συνασπισμὸς τῆς ἀριστερᾶς και τῆς προόδου!) τὸν ὅρο "ἀριστερὰ" (ὰπὀ τὸν προσανατολισμό, ὡς πρὸς τὸ προεδρεῖο) τὴς πλευρᾶς, πτέρυγος, ὅπου εὑρίσκονται τὰ ἕδρανα εἰς τὰ ὁποῖα "θρονιάζονται" (παχυλῶς αμειβόμενοι και ὑψηλῶς ἐπιχορηγούμενοι) στο κοι(υ)νοβούλιο και ὄχι "ἀριστερὴ" (πλευρά, παράταξις). Τὸ πράττουν διότι τὸ "ἀριστερὰ" (καθαρεύουσα) εἶναι "ἐντυπωσιακώτερον" και "ἰσχυρότερον" ἔναντι τοῦ "ασθενοῦς" "ἀριστερὴ"!  (Παρατηρῆστε τους!)

Δὲν τὸ πρόσεξαν ποτέ τους, ὅπως και πολλά ἄλλα! Θὰ ἔχη ενδιαφέρον νὰ δοῦμε κάποια ἀλλαγὴ.
ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ! ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΥΧΗ:
ΝΑ ΓΙΝΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ!

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των πολιτών στην ΠΓΔΜ, σε ότι αφορά στο επίμαχο θέμα της ονομασίας, καθώς και των εδαφικών προσδοκιών που την συνοδεύουν.

Σε ερασιτεχνικό video που ανέβηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο φαίνεται ξεκάθαρα να τίθεται θέμα εδαφικής κυριότητας της Θεσσαλονίκης. 



Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ δια ανηλίκους!


Διαβάστε περισσότερα » »

Γκεοργκιέφσκι: ‘Στα Σκόπια ψηφίζουν 1,8 εκατ. πολίτες και ο πληθυσμός είναι 2,1 εκατ. - κάτι δεν πάει καλά’

Ιανουάριος 21, 2012.

Ο πρώην  πρωθυπουργός των Σκοπίων και πρώην αρχηγός του VMRO-DPMNE, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, δήλωσε  σε συνέντευξή του στο portal Plusinfo” ότι οι σλαβικής καταγωγής  πολίτες των Σκοπίων δεν πρέπει να ζουν με αυταπάτες. Οι Αλβανοί στην πΓΔΜ, αποτελούν το 30 % του πληθυσμού και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν.


Ο Γκεοργκιέφσκι κατηγόρησε τους πολιτικούς που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό – το VMRO-DPMNE και το DUI- για  αποτυχία στο ζήτημα της απογραφής, γιατί όπως τονίζει η κυβέρνηση φοβάται τους πραγματικούς αριθμούς των εθνικών κοινοτήτων στη χώρα.

«Ο συνασπισμός του VMRO-DPMNE και του DUI, ακύρωσε ομόφωνα την απογραφή του πληθυσμού και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι και τα δύο κόμματα φοβούνται να δουν την πραγματικότητα. Έχουμε 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόρους σε 2,1 εκατομμύρια πληθυσμό. 
Η αντιστοιχία δεν είναι λογική, ούτε ανάλογη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα άλλο ζήτημα είναι ότι οι Σλαβικής καταγωγής πολίτες των Σκοπίων θα πρέπει να αποδεχθούν την ήττα της εθνικής πολιτικής, όταν συνειδητοποιήσουν τον πληθυσμό των μουσουλμάνων κατοίκων στη χώρα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ''ΑΜΕΡΙΚΗ''ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΜΒΟ!



Εντυπωσιακή είναι η ομοιότητα που έχει το πυθάρι που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες(Δεξιά), με το Κρητικό πυθάρι που εκτίθεται στο Μουσείο του Ηρακλείου(Αριστερά).
 ΜΥΡΩΝΑΣ ΜΙΓΓΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥ; 01.19.12.




ΑΤΈΛΕΙΩΤΗ ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΑΝΚΣ..εκατονταδες.
Μηπως ετοιμαζόμαστε για τίποτα.;
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί συνεχίζουν να έρχονται οι λαθρομετανάστες σε μία χώρα που καταστρέφεται;


Και όμως, οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισρέουν στην Ελλάδα, χωρίς να μειώνουν καν τον μέσο μηνιαίο αριθμό εισόδου τους!!! Τι συμβαίνει και η Ελλάδα έχει γίνει το «μέλι» που έλκει εκατοντάδες λαθρομετανάστες χιλιάδες οι οποίοι ετησίως αποπειρώνται (πάντα επιτυχώς) και εισέρχονται στην χώρα;

Πριν από ένα ή δύο χρόνια, η Ελλάδα ήταν -ακόμη- μία χώρα παράδεισος, η οποία τραβούσε το ενδιαφέρον όλων εκείνων των «κατατρεγμένων» από την Αφρική και την Ασία, οι οποίοι έβλεπαν στην πατρίδα μας την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή. Οι εντός (ή και εκτός της Ελλάδας) ΜΚΟ που ασχολούνται με τα «ανθρώπινα δικαιώματα» είχαν εργαστεί επί σειρά πολλών ετών, προλειαίνοντας το έδαφος για την υποδοχή των λαθρομεταναστών αλλά και για την ανοχή (κυρίως από κυβερνητικής άποψης) των δραστηριοτήτων τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Όμως, η Ελλάδα των ευκαιριών, η χώρα «παράδεισος», ο τόπος προορισμού που έδινε ιθαγένεια (και όχι απλά υπηκοότητα), δεν είναι πλέον σε θέση να φιλοξενήσει ούτε έναν λαθρομετανάστη. Οι υπάρχοντες επείγεται να αποχωρήσουν, αφού επιβαρύνουν πολλαπλώς την οικονομία και την κοινωνία (δημιουργώντας κυκλώματα παραοικονομίας, κυκλώματα εγκληματικότητας, αλλά και εξάγοντας από την Ελλάδα σημαντικότατα ποσά χρημάτων, ασκώντας ποικιλοτρόπως πίεση για μείωση των μισθών). Όμως, αντί αυτού, το Αφγανιστάν σχεδιάζει να ανοίξει πρεσβεία στην Αθήνα, προκειμένου να εξυπηρετεί (με έκδοση διαβατηρίων) τους Αφγανούς που ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα!!!
Και όμως, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να φιλοξενήσει πλέον κανέναν λαθρομετανάστη, κάποιοι βαδίζουν εβδομάδες ολόκληρες, διασχίζουν τα επικίνδυνα βουνά του Ιράν, δυτικά του Αφγανιστάν, και έπειτα παίρνουν τον δρόμο για την Τουρκία, προτού περάσουν μέσω ξηράς στην ανατολική Ευρώπη, ή μέσω θάλασσας στην Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό να ξεφύγουν από μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση εδώ και τρεις δεκαετίες. Και όταν φτάσουν στην Ελλάδα, τότε βρίσκονται σε μία ανοιχτή φυλακή, στην οποία επιτρέπεται να μπαίνουν, αλλά απαγορεύεται να βγαίνουν (σύμφωνο της Μαδρίτης).

Ταυτόχρονα, η Ελληνική Συνοριοφυλακή δείχνει να αδυνατεί να ελέγξει και να αποτρέψει την καθημερινή είσοδο των λαθρομεταναστών και αρκείται στην απλή καταγραφή και στη συνέχεια, στην μεταφορά τους στην Αθήνα…! Πληροφορίες, αναφέρουν πως στο «ανακριτικό στάδιο» οι περισσότεροι λαθρομετανάστες αναφέρουν χώρες και πόλεις προέλευσης τις οποίες στη συνέχεια αδυνατούν να αναγνωρίσουν στον χάρτη, ενώ κατά την είσοδό τους είναι εφοδιασμένοι με χρήματα αλλά και με φωτοτυπημένο έγγραφο στο οποίο αναγράφονται τα… δικαιώματά τους!!!

Τι σημαίνει, όμως, για την Ελλάδα, η εισροή ενός τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών;
Τι σημαίνει άραγε το γεγονός πως σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν οι λαθρομετανάστες αυτοί είναι μουσουλμάνοι;
Η πρόσφατη απόφαση του Δήμου Αθηναίων για μαζική «ιθαγενοποίηση» τους, τι σημαίνει για τους Έλληνες πολίτες που κατοικούν στην Αθήνα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα;
Ποιοι και γιατί επιμένουν στην γιγαντοποίηση ενός προβλήματος, του οποίου η κατάληξη – αποτελέσματα δεν είναι δυνατόν να διαγνωσθούν, ενώ όσοι τολμούν να «προφητεύσουν» με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία (εγκληματικότητα, αστυνομία σαρίας, ΜΚΟ που διαφημίζουν σε ξένες χώρες την Ελλάδα ως τόπο υποδοχής λαθρομετανάστευσης κ.α.) σκιαγραφούν ένα ζοφερό μέλλον που θα «εξαναγκάσει» σε συγκρουσιακές καταστάσεις;

Η αραβική άνοιξη, δηλαδή ο πόλεμος των μυστικών υπηρεσιών (με την προβιά του Ισλάμ) προκειμένου να υπάρξει στοχευμένη – προγραμματισμένη αλλαγή στις γεωπολιτικές και ενεργειακές ανακατατάξεις, είναι επίσης ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Και είναι ένα γεγονός που τείνει να γίνει πραγματικός κίνδυνος για κάθε κράτος και ιδιαίτερα για κάθε μη μουσουλμανικό κράτος (λόγω ισλαμικού φονταμενταλισμού). Και η «εμπλοκή» λαθρομεταναστών σε στρατιωτικού τύπου (ή επιπέδου μυστικών υπηρεσιών) κινδύνους, είναι επίσης καταγεγραμμένη. Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι η σύλληψη αλλοδαπού στην 122 πτέρυγα μάχης, ο οποίος συνελήφθη ενώ τριγυρνούσε στις 4 τα ξημερώματα μέσα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις!!!

Επανερχόμενοι στο αρχικό μας ερώτημα, «γιατί οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να έρχονται στην Ελλάδα;», διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει καμία λογική απάντηση, αφού φέρεται να γνωρίζουν πως έρχονται σε μία χώρα που δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει, αλλά και αρχίζει να αντιδρά έντονα στις «δραστηριότητες» που αναπτύσσουν (η παραοικονομία είναι μη ελεγχόμενη, ενώ καταγεγραμμένα περιστατικά αναφέρουν αδυναμία της Ελληνικής Αστυνομίας να καταστείλει δημόσιες επιθέσεις λαθρομεταναστών κατά Ελλήνων πολιτών ή ακόμη και κατά ομάδων αστυνομικών), ενώ ήδη αρχίζει να γίνει πολύ έντονη η δυσφορία στην λατρευτική (ακόμη και δημόσια) επίδειξη του Ισλάμ που θέλουν να επιβάλουν οι λαθροεισερχόμενοι.

Η μόνη «λογική» απάντηση που μπορεί να δοθεί, σχετίζεται με τον επεκτατισμό του Ισλάμ (το οποίο είναι ένα κράμα πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και –τέλος- θρησκευτικών χαρακτηριστικών, με στόχευση στον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου) και την διαπιστωμένη τάση του να μπει στην Ευρώπη (την πατρίδα των σταυροφόρων). Η Ελλάδα αποτελεί το σύνορο, αλλά και τον ανθρώπινο κυματοθραύστη ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων (οι οποίοι για διάφορους λόγους έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους) και ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε μία τεράστια ανοιχτή φυλακή υποδοχής όλων εκείνων που θέλουν να μετακινηθούν στην εσωτερική Ευρώπη, στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ολλανδία κ.α. χώρες, στις οποίες είτε βρίσκονται ήδη συγγενείς τους, είτε υπάρχει προσφορά εργασίας και πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης… Και όμως, οι λαθρομετανάστες που τολμούν να φύγουν από την Ελλάδα προς την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι ένας πολύ μικρός αριθμός, σε σχέση πάντα με όλους εκείνους που προτιμούν να μείνουν στην Ελλάδα. Γιατί άραγε δεν φεύγουν; Γιατί δεν τολμούν για το καλύτερο, αφού αυτό επιθυμούν;

Δυστυχώς, οι μαρτυρίες Ελλήνων πολιτών, αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πάρα πολλοί λαθρομετανάστες, ιδιαίτερα στην Αθήνα, οι οποίοι περιφέρονται αδιάφορα και δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για οτιδήποτε!!! Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν την υπερκινητικότητα των λαθρομεταναστών αμέσως μετά την δύση του ηλίου, ενώ είναι ήδη γνωστές περιοχές στην Αθήνα, στις οποίες δεν κυκλοφορεί κανένας λογικός άνθρωπος οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η αύξηση των δολοφονιών και βιασμών κατά την διάρκεια ληστειών κυρίως σε ανήμπορους γέροντες, έχει επίσης καταγραφεί, αλλά δεν έχει υπάρξει ουσιώδης απάντηση εκ μέρους της Αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Χ. Παπουτσή (o οποίος έχει ζητήσει ειδική προστασία της οικογενείας του από τους Έλληνες πολίτες), σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει επαρκώς την διαρκώς αυξανόμενη λαθρο-εγκληματικότητα εις βάρος Ελλήνων πολιτών.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα και η οποία προφανώς δεν πρόκειται να τελειώσει μέσα στην επόμενη δεκαετία, οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να έρχονται σε μία χώρα γνωρίζοντας πως δεν θα έχουν δουλειά και ίσως εξαναγκαστούν σε μεγαλύτερη εξαθλίωση από την πατρίδα τους… Εκτός και εάν υπάρχουν άλλα σχέδια για την συνέχιση της παραμονής τους στην Ελλάδα, αφού οι κυβερνώντες την χώρα (λαθραίοι και αυτοί στην πολιτική) δείχνουν να ενδιαφέρονται πολύ για τους λαθρομετανάστες… Εξάλλου, έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να ακούγονται πολλά για… αλλαγή πληθυσμού, αφού οι σημερινοί πολίτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ανεχτούν περισσότερο ένα τσούρμο ανίκανων (και ίσως δοτών) πολιτικών να κυβερνά καταπατώντας κάθε έννοια λογικής, ηθικής και νομιμότητας… Ίσως οι λαθρομετανάστες να είναι η σανίδα σωτηρίας για τους (όπως όλα δείχνουν) απερχόμενους πολιτικούς «ταγούς». Ίσως, πάλι, οι λαθρομετανάστες να αποφασίσουν να ξεκινήσουν μία νέου τύπου "αραβική άνοιξη" εντός της Ελλάδας, προκειμένου να σταλεί μήνυμα προς την υπόλοιπη Ευρώπη... Γεγονός είναι πως πολλά μπορεί να συμβούν (αυξημένη είναι η "ανησυχία" των αστυνομικών (και άλλων αρχών ασφαλείας) σχετικά με τους λαθρομετανάστες και το Ισλάμ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα)... Αρκεί βέβαια, να μην αντιδράσουν τα «πρόβατα» (βλ. σημερινοί Έλληνες πολίτες)…

Διαβάστε περισσότερα » »

UFO Εκπέμπει τρομακτικό ήχο; 2012..Καινούργιο.

Γυρισμένο στη Σκωτία.Ξύπνησα από ένα δυνατό θόρυβο κατά περίπου 2.30 π.μ. χθες, πήγα στο παράθυρο για να δω αν θα μπορούσα να βρω από πού ο θόρυβος ερχόταν, ήταν τόσο δυνατά που τα παράθυρα μου Τρέμανε,είδα ένα λαμπρό φως στον ουρανό να κινείται παλλόμενο, έτσι άρπαξα τη φωτογραφική μου μηχανή και κατάφερα να πάρω κάποια πλάνα.  Δεν είμαι σίγουρος αν....το φως κάνει τον ήχο, αλλά είχα ακούσει για αυτους τους παράξενους θορύβους από όλο τον κόσμο στο διαδίκτυο και είπα να το ανεβάσω.
 
hellasxg
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλη ακινήτων με νέα κριτήρια.

Το κριτήριο της θέσης και της χρήσης του ακινήτου θα συνυπολογιστεί στον προσδιορισμό του τέλους των ακινήτων, όπως είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λ. Αυγενάκη.
Ο Π. Οικονόμου τόνισε ότι θα πρέπει να μπουν κι άλλα κριτήρια στον υπολογισμό του τέλους και όχι....
μόνο αυτά των τετραγωνικών μέτρων, της ζώνης και της παλαιότητας, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «άλλο ένα ρετιρέ, άλλο ένα υπόγειο»
Ο υπουργός απαντώντας στον Λ. Αυγενάκη, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση «να πάρει άμεσα πίσω η κυβέρνηση το συγκεκριμένο μέτρο που είναι άδικο, κυρίως για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας», ανέφερε πως «σε κανένα νοικοκυριό δεν θα κοπεί το ρεύμα σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ» και διευκρίνισε ότι όσοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος «προστρέχουν στην εφορία και κάνουν αίτηση μη διακοπής και μέχρι αυτή να συζητηθεί δεν γίνεται διακοπή».
Πρόσθεσε, δε, ότι ακόμη κι αν αποφασιστεί η διακοπή ρεύματος, υπάρχει το δικαίωμα ένστασης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης «μιλάει» και ….»Μακεδονικά»!!

Πατριώτες κάποιοι είναι δηλωμένοι προδότες με ονοματεπώνυμο και εμείς τους το ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ. Ποιος επέτρεψε να υπάρχει και ποιος την έβαλε;;; ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Ο εξευτελισμός και η προδοσία δεν έχουν όρια…….

Η ανοχή έχει τα όρια της…
Εδώ βλέπετε την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Παρατηρείστε προσεκτικά την εικόνα…
a65fc1e144aaf7a4083644eea0e67854 Η επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης μιλάει και ....Μακεδονικά!!
Είναι η σελίδα όπου μπορείς μέσω διαδικτύου να κλείσεις εισιτήρια. (δείτε την ΕΔΩ)
2fefee3051d5f41227c0d26d3149227c Η επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης μιλάει και ....Μακεδονικά!!
Στις γλώσσες περιλαμβάνονται εκτός από τα Ελληνικά… και τα «Μακεδονικά»!!!!!!!!!!!!
Μετά λέμε ότι φταίνε οι Βουλγαροσκοπιανοί….
Ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος εχθρός είναι μέσα στην πατρίδα μας.
Αν κάποιοι εκεί στην Μακεδονία μας είναι τόσο ξεφτιλισμένοι προδότες οφείλουμε όλοι μας να αντισταθούμε.
Μπορείτε να στείλετε emails διαμαρτυρίας ή ακόμα και να πάρετε τηλέφωνο και να τα πείτε χύμα….
Παραθέτω μερικά στοιχεία επικοινωνίας τα οποία μπορείτε να βρείτε και μέσα στην ιστοσελίδα τους ΕΔΩ. (είναι τα στοιχεία του Αεροδρομίου, το τηλεφωνικό κέντρο, ο διευθυντής κι ο υποδιευθυντής καθώς και το τμήμα WEB SITE που ελέγχει την ιστοσελίδα)
THESSALONIKI AIRPORT “MAKEDONIA”
P.O.BOX 22605
GR-55103 KALAMARIA
THESSALONIKI
TELEPHONE CENTER:
PHONE NO: +30 2310 – 985000, 473212, 473312, 985177, 985188
FAX NO: +30 2310 – 475555
E-MAIL : kacmtl@otenet.gr
AIRPORT ADMINISTRATION
Airport Manager:
Konstantinos Tenekes
Phone no: +30 2310473700, 985101, 985102, 985136
Fax no :+30 2310-985107
E-MAIL : kacmdgov@otenet.gr
Substitute airport manager
Karamanolis Ioannis
Phone no : +30 2310985108, 985510, 985427
Mob. : +30 6376150187
Fax no : + 30 2310-985590
WEB SITE
Site Administrator
E-mail: info@thessalonikiairport.gr

http://koukfamily.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html

http://www.arxaiaithomi.gr/wp-admin/post-new.php

Διαβάστε περισσότερα » »

Oλόκληρη η ομιλία του Πάνου Καμμένου

στην Βουλή 19/1/2012 (βίντεο)

Δείτε την χθεσινή συγκλονιστική και εκρηκτική ομιλία του Πάνου Καμμένου στην Βουλή. Αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε δέκα λεπτά για την δείτε....

Kαμμένος Όλη η ομιλία στη βουλή (19/1/2012)


 
TheArestos
Διαβάστε περισσότερα » »

Γυρίζουν στη ΔΕΗ 200.000 καταναλωτές!“Σκάνε” δύο ιδιωτικές εταιρείες και...

Περίπου 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει να ηλεκτροδοτούνται από ιδιωτικές  εταιρείες προμήθειας ρεύματος βρίσκονται “με το ένα πόδι” σε μια αναγκαστική επιστροφή στη ΔΕΗ, καθώς οι προμηθευτές τους φαίνεται ότι “σκάνε” από οικονομικής πλευράς, ενώ τους “ψάχνει” για διάφορα και το ΣΔΟΕ...

Η Energa και η Hellas Power είναι οι δύο ιδιωτικές εταιρείες που είχαν κερδίσει ένα αξιόλογο μερίδιο από την μέχρι πρότινος μονοπωλιακή πίτα της ΔΕΗ αλλά και που πλέον δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που έχουν τόσο προς τον ΔΕΣΜΗΕ, τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού όσο και προς την ίδια την ΔΕΗ, έχοντας δημιουργήσει ήδη φέσι της τάξης των 90 εκατ. ευρώ.

Οι δύο εταιρείες, για τις οποίες έχει ανακοινωθεί  ότι τελούν υπό μεταβίβαση σε ρωσοαραβικό  fund με την επωνυμία Worldwide Energy και με έδρα, κατά πληροφορίες, την ...ελεύθερη οικονομική ζώνη της Σαουδικής Αραβίας, δεν κατέθεσαν, ως όφειλαν, την Τρίτη ποσό της τάξης των 27 εκατ.ευρώ στον ΔΕΣΜΗΕ, παρόλο που αυτό το έχουν εισπράξει με τους λογαριασμούς ρεύματος από τους πελάτες τους ως τέλος ΑΠΕ (τέλος για την αποπληρωμή των παραγωγών που χρησιμοποιούν “πράσινη” ενέργεια).

Ανάλογα, οι δύο εταιρείες  έχουν “φεσώσει” με 67 εκατ. ευρώ την ίδια την ΔΕΗ! Πρόκειται για ποσά τα οποία επίσης έχουν εισπράξει, μέσω των λογαριασμών, από τους πελάτες τους ως χρεώσεις για τη χρήση του δικτύου καθώς και για τις Υποχρεώσεις Κοινής Ωφελείας και τα οποία θα έπρεπε να έχουν καταβάλει στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Το θέμα ήταν το αντικείμενο  πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  με τη συμμετοχή του ΔΕΣΜΗΕ αλλά και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΕΣΜΗΕ είναι έτοιμος να διακόψει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών στις δύο εταιρείες – αν δεν έχει γίνει ήδη κάτι τέτοιο,ο λόγος είναι ότι έχει διαμηνυθεί από εκπροσώπους των εταιρειών ότι θα κατατεθούν εντός της ημέρας τα οφειλόμενα – κάτι που θα σήμαινε ότι αυτομάτως οι πελάτες τους θα περάσουν και πάλι στην ΔΕΗ, η οποία λειτουργεί ως “τελευταίο καταφύγιο” στην ηλεκτροδότηση.

Και, βεβαίως, σε μία  τέτοια περίπτωση, αυτές οι 200.000 καταναλωτές θα αρχίσουν να πληρώνουν αυξημένους λογαριασμούς σε σχέση με ό, τι είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα, ενώ σε περίπτωση που η τρύπα δεν καλυφθεί, θα κληθούν να εισφέρουν, με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας της αγοράς, οι άλλοι “παίκτες” στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, με πρώτη, βεβαίως, την ίδια τη ΔΕΗ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους καταναλωτές.

Ωστόσο, το ζήτημα δεν  τελειώνει στο επίπεδο των  σοβαρών δυσλειτουργιών που παρουσιάζει  η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς πληροφορίες θέλουν το ίδιο το ΣΔΟΕ να έχει κάνει έφοδο στα γραφεία τουλάχιστον της μιας εκ των δύο εταιρειών και να ψάχνει στοιχεία για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες που χάνονται σε off shore εταιρείες κάπου στον ...πλανήτη Γη!

Θυμίζουμε ότι στην μεν Energa αρχικός βασικός μέτοχος ήταν η αυστριακή εταιρεία Verbund στην οποία μετέχει και το αυστριακό δημόσιο, ενώ τον έλεγχο της Hellaw Power είχε αποκτήσει, υπό το όνομα Aegean Power, η γνωστή φίρμα Aegean συμφερόντων του κ.Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ωστόσο, και οι δύο μέτοχοι, προφανώς αντιλαμβανόμενοι με το τί ...είχαν μπλέξει, αποχώρησαν από τις δύο εταιρείες, αποσύροντας, φυσικά, και τα brand names τους από τις δύο εταιρείες.

Οι τελευταίες, μέχρι εμφανίσεως του ρωσοαραβικού fund ελέγχονταν από τον κ. Αριστείδη Φλώρο και τον κ. Βασίλη Μηλιώνη, επιχειρηματίες που ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων...

Πηγές, πάντως, από το ρωσοαραβικό fund ανέφεραν αργά χτες το βράδυ ότι δεν είχε αποπληρωθεί η οφειλή προς τον ΔΕΣΜΗΕ επειδή δεν είχε δοθεί η δυνατότητα να εκδίδονται νέα τιμολόγια στο όνομα "Worldwide Energy"
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για κατοχή κάνναβης


Συνελήφθησαν χθες (20-01-2012) το απόγευμα, στον Περδίκκα Eoρδαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, δύο ημεδαποί 45 και 40 χρονών για κατοχή κάνναβης. Ειδικότερα, μετά από αστυνομικό έλεγχο, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος και επέβαινε ο 40χρονος, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης.


Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε αποξηραμένη κάνναβη στο σπίτι του 45χρονου και σύνεργα χρήσης κάνναβης στο σπίτι του 40χρονου.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

• κάνναβη συνολικού βάρους 353,3 γραμμαρίων,
• ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και
• μια πίπα με υπολείμματα κάνναβης.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΕΚΙΝΑ Η 3η ΜΑΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Σε κατάσταση εκκίνησης βρίσκεται (από αυτή τη στιγμή) η 3η Μονάδα του ΑΤΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΎ Σταθμού Πτολεμαΐδας και αν όλα πάνε καλά σε 5 με 7 ώρες θα έχει ομαλοποιήσει τη λειτουργία και θα δώσει (μέχρι αργά το βράδυ) θερμική ενέργεια προς το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.


 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΔΕΤΗΠ
Η ΜΟΝΑΔΑ 3 ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.
Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 21-01-2012
ΩΡΑ
05:00 - 08:00 Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ & Υ/Σ 4
08:00 – 10:00 Α΄ ΖΩΝΗ
10:00 – 12:00 Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ & Υ/Σ 4
12:00 – 14:00 Α΄ ΖΩΝΗ
14:00 – 16:00 Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ & Υ/Σ 4
16:00 – 18:00 Α΄ ΖΩΝΗ
18:00 – 20:00 Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ & Υ/Σ 4
20:00 – 22:00 Α΄ ΖΩΝΗ
22:00 – 24:00 Β’ & Γ΄ ΖΩΝΗ & Υ/Σ 4

ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΥΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ στον ΥΜΗΤΤΟ; (VIDEO)


Υπάρχει μία μεγάλη περιοχή που βρίσκεται καλά κρυμμένη στο ανάγλυφο του Υμηττού. Εντοπίζεται περίπου στο ύψος Λ. Βουλιαγμένης, Βάρης και Κορωπίου. Η πρόσβαση είναι διακριτικά ελεγχόμενη και μόλις πλησιάσεις γίνεται αμέσως απαγορευτική. Έχει εντοπιστεί μέσω του Google Earth, αν και πάντα υπάρχει ένα σύννεφο πάνω από την επίμαχη περιοχή ώστε να την κρύβει.


Σε αυτή την περιοχή βρίσκεται μία εγκατάσταση μέσα σε έναν τεράστιο θόλο στον οποίο μπορεί να κρύβονται πολλά. Κρύβεται επίσης πίσω από μία είσοδο 31Χ46 μέτρα και μία θωρακισμένη πόρτα 9 μέτρων από το έδαφος, με διαστάσεις ύψους 20Χ5,8 μέτρα πλάτους.

Τι κρύβουν αυτές οι εγκαταστάσεις; Πότε κατασκευάστηκαν; Ποιος πηγαίνει εκεί; Είναι στρατιωτικές; Είναι Νατοϊκές; Είναι κάτι άλλο; Πολλά μπορούμε να υποθέσουμε και με άλλα ακόμα περισσότερα μπορούμε να το συνδέσουμε σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή.

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


Σχόλιο MAKEDONIA IS GREECE: Απλά έχεις απόλυτο δίκιο!
Ο Έλληνας ποτέ δεν αφήνει λεφτά στον τόπο του και για αυτό τα παθαίνει!
Η ξενομανία τον έφαγε.Βλέπεις τα Ελληνικά προιόντα δεν είναι IN όπως απαντάνε τα ψώνια..Δίνω μια απάντηση πέρα του φτηνού στα Βαλκάνια...Ά και επίσης,εσείς που δίνετε τα λεφτά σας στα Σκόπια,ένα να θυμάστε...όταν σας βρίζουν και σας πηδάνε οι γυφτοσκοπιανοί είστε άξιοι της μοίρας σας εξευτελισμένοι...Το μπακάλικο της γειτονιάς σας δεν σας κάνει ε; Ο κυρ Τάκης να πεινάει και να κλείσει θέλετε ε;
Και ο κάθε πουστρόφσκι να πλουτίζει ε;
Σαν δεν ντρέπεστε...

Εδώ και χρόνια διαπράττεται εθικό έγκλημα με την υφιστάμενη κατάσταση που υπάρχει σε σχέση με τα Σκόπια. Καταθέτω την δική μου εμπειρία από την επίσκεψή μου:Από όλη την Δυτική Μακεδονία ανά μία εβδομάδα ή δέκα ημέρες ξεκινάνε πάρα πολλοί και πάνε στο Μοναστήρι (Bitola). Μπαίνεις με καινούργια ταυτότητα λατινικών χαρακτήρων.
1ο – Παίρνουν τσιγάρα (2-3 κούτες) από τα αφορολόγητα καταστήματα των συνόρων με 1,10 € αντί 3 ή 4 € στην Ελλάδα. Κανονικά δικαιούνται 2 πακέτα  αλλά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος…
2ο – Γεμίζουν το ρεζερβουάρ με 1,15-1,20 € αντί 1,70 € στην Ελλάδα.
3ο – Αγοράζουν από τον εκεί Βερόπουλο (“VERO”) τα ίδια προϊόντα με τα ελληνικά σούπερ-μάρκετ σε πολύ κατώτερη τιμή αν όχι πολλές φορές στην μισή…
4ο – Όλα αυτά συνδυάζονται με βόλτα σε ένα μέρος όπου το ευρώ έχει δύναμη και ακόμη κι ο φτωχός Έλληνας αισθάνεται …πλούσιος! Οι καφετέριες και οι ταβέρνες είναι σε ασήμαντο κόστος οπότε όλοι αυτοί προτιμούν να συνδυάζουν όλα τα παραπάνω με την …έξοδο της βδομάδας…
5ο – Πολλοί που έχουν το πάθος του τζόγου χάνουν και έχουν χάσει περιουσίες στο εκεί καζίνο.
6ο – Κάποιοι σκοπιανοί που έχουν εξειδίκευση έρχονται και δουλεύουν εδώ π.χ. σε μηχανουργεία κ.α. χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς τίποτε.
Στο τελωνείο κανένας έλεγχος…
Μπορεί ο καθένας να φανταστεί τις συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή αφού μια επίσκεψη εκεί για κάποιον που καπνίζει παραδείγματος χάρη βγαίνει …τζάμπα…
Όταν τα έβαλα με έναν που πάει κάθε εβδομάδα ότι δίνει τα λεφτά του στους Σκοπιανούς μου απάντησε ότι «γιατί εδώ όταν ψωνίζω από τα σούπερ-μάρκετ τα δίνω σε Έλληνες; Κι αν ναι σε ποιον Έλληνα; Αυτόν που απασχολεί τον Έλληνα υπάλληλο με τετράωρο και χωρίς αποζημίωση;»
Το βούλωσα…
Εδώ διαπράττεται εθνικό έγκλημα και φαντάζομαι πως τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές (Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία).
Τα μέτρα που θα μπορούσαν να παρθούν είναι πολλά κι εύκολα υλοποιήσιμα αλλά η πολιτική ηγεσία για δικούς της λόγους αφήνει να αργοσβήνουν οι παραμεθόριες περιοχές…
Για ποιον λόγο;
Για όλους αυτούς τους λόγους που οι πολιτικοί ηγέτες θέλουν να κομματιάσουν τα ιμάτια της χώρας…
Αν αντιδράσεις; Σε λένε «εθνικιστή» και «ρατσιστή»…
…Οι προδότες…
Υ.Σ.
Σκέφτηκα πολύ πριν δημοσιεύσω το παραπάνω μήπως συμβάλλω στην αύξηση των Ελλήνων που πάνε στα Σκόπια όμως θεωρώ ότι πρέπει να ξέρει ο καθένας τι συμβαίνει…
hggiken.pblogs.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Ρουμανία

Βουκουρέστι.

Η  όγδοη ημέρα των διαδηλώσεων  στην Πλατεία Πανεπιστημίου, της ρουμανικής πρωτεύουσας, ξεκίνησε με έναν άνδρα τυλιγμένο με τη σημαία της Ρουμανίας που ακολουθούσαν χιλιάδες διαδηλωτές.
Σήμερα στις διαδηλώσεις συμμετείχαν οι γιατροί, οι δάσκαλοι και άλλοι δημόσιου υπάλληλοι, παρόλο που η ρουμανική κυβέρνηση απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και την κατάληψη από τους διαδηλωτές των κεντρικών οδών.
Για άλλη μια φορά οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης και του προέδρου της Ρουμανίας.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ντροπή… Δάσκαλε που δίδασκες…

Του Φάνη Κυριόπουλου:
b91437ccef77fecc5d85084c5120c1d3 Ντροπή… Δάσκαλε που δίδασκες…
Η κυρία της φωτογραφίας ονομάζεται Πηνελόπη Παπαϊωάννου, και πιθανόν τόσο το όνομα όσο και η φυσιογνωμία της να μην «σημαίνει» κάτι σε πολλούς από εμάς… Και γιατί, άλλωστε, να «σημαίνει»…
Από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Από αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία (με τη γνωστή συνταγή με την οποία εξασφάλισε δουλειά και σύνταξη και ο σύντροφος Μιχάλης Καρχιμάκης, την εφαρμογή, δηλαδή, του νόμου 3717/2008 περί μεταφοράς υπαλλήλων της Ο.Α. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), «βολεύτηκε» σε μια «νύχτα» και αυτή στο υπερτροφικό κράτος όπως άλλωστε καταγγέλλει το λαλίστατο στέλεχος της κυβέρνησης, Ανδρέας Λοβέρδος…
Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου, με την κοινή υπουργική απόφαση 22080/510-2010 του υφυπουργού Εσωτερικών, του υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βρίσκει δουλειά στο υπουργείο Εσωτερικών και, συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης. Η απασχόληση αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, όπως προβλέπει ο νόμος 3717/2008.
Η πρόσληψη της κυρίας Παπαϊωάννου δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αριθμός 1782, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2010, σε ειδική λίστα με άλλα οκτώ ονόματα ενώ είναι προφανές πως έχει προσληφθεί νομότυπα εκμεταλλευόμενη ευνοϊκό «παράθυρο» του νόμου για εργασιακή τακτοποίηση.
27f7e533d09feb5b61fc62a63dc11fb7 Ντροπή… Δάσκαλε που δίδασκες…
Η κυρία Παπαϊωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ’ άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή σύνταξη για τα… γηρατειά.
da8420cd1ea9607f0935d1e5d12c1fcb Ντροπή… Δάσκαλε που δίδασκες…
Ο κύριος της φωτογραφίας, θεωρώ, πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις… Είναι ο σημερινός Υπουργός Υγείας ο οποίος διατέλεσε επίσης Υπουργός Εργασίας και θα μείνει στην Ιστορία για πολιτικά του «ατοπήματα», έχει κάνει πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις, ενώ εσχάτως στράφηκε και εναντίον τριμελών και τετραμελών οικογενειών που ζουν με έναν μόνο μισθό και θα δείτε πιο κάτω γιατί το αναφέρω…
Είναι αυτός που πριν λίγες ημέρες, ως «εισαγγελέας» των πάντων και με την «ρητορική άνεση» που τον διακατέχει είπε πως «Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες», με αποτέλεσμα να οργίσει και να συσπειρώσει εναντίον του το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα…
Αλήθεια, ποιός, όμως, διορίζει ποιούς στο δημόσιο;
Ο κ. Λοβέρδος, όμως, έχει αποκρύψει επιμελώς εδώ και ενάμιση χρόνο να αναφέρει ότι ανάμεσα στους οκνηρούς και τεμπέληδες, όπως υπονόησε, διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους που «παρασιτούν» στην «καμπούρα» του ελληνικού λαού βρίσκεται και η… γυναίκα του… Καίσαρα, η αγαπημένη του σύζυγος!
Απλά, διότι η κυρία Παπαϊωάννου, εκτός από το δικαίωμα που έχει στην εργασία ως Ελληνίδα πολίτις, τυγχάνει να είναι η σύζυγος του κ. Λοβέρδου!
46aec2f5fcc9ed02ac815ffe48f81e5f Ντροπή… Δάσκαλε που δίδασκες…
Ασφαλώς και η πρόσληψή της δεν θα ήταν κάτι περισσότερο από ένα «νόμιμο» ρουσφέτι με συγκεκριμένη αξία εάν δεν ήταν η σύζυγος του λαλίστατου Υπουργού και στην προκειμένη περίπτωση δεν κρίνεται το νόμιμο αλλά το ηθικό. Με άλλα λόγια, όπως άλλωστε έχω τονίσει και στο παρελθόν, «ότι νόμιμο, δεν είναι και απαραίτητα ηθικό»!
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ακόμα μια λεπτομέρεια που όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: Στην οικογένεια Λοβέρδου μπαίνουν τρεις μισθοί την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν να φάνε…
Ντροπή, δάσκαλε που δίδασκες…
Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Δημοκρατία»
http://www.otyposnews.gr/archives/23302
Από Δημήτριο Αδαμόπουλο

arxaiaithomi.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΞΕΚΙΝΗΣΕ..!

Η περίφημη ομάδα χάκερς με το όνομα «Anοnymous» έκανε πράξη αυτό που «απειλούσε» καιρό πως θα κάνει και έφερε τα πάνω-κάτω στον κόσμο του διαδικτύου για πολλές ώρες.

Το βράδυ της Πέμπτης στις ΗΠΑ (σε ζώνη prime time), οι «Anonymous» χτύπησαν τις ιστοσελίδες του FBI, του Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς και πολλές ιστοσελίδες της βιομηχανίας του θεάματος  όπως είναι η.........
Ένωση Κινηματογραφικών εταιριών mpaa.org, ηΈνωση Δισκογραφικών εταιριών (δηλαδή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας) riaa.com και ηUniversal Music.
Αιτία αυτής της επίθεσης, που  είναι το κλείσιμο της ιστοσελίδας η οποία διαχειρίζεται και διαμοιράζει αρχεία, το megaupload.com καθώς και η σύλληψη της υπεύθυνης του site στη Νέα Ζηλανδία.


fbidow
Σύμφωνα με τους χάκερς, αυτές οι επιθέσεις ήταν μια τιμωρία για την καταπολέμηση των προσπαθειών ενάντια στην πειρατεία τόσο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσο και από τη βιομηχανία του θεάματος.
Η ομάδα δήλωσε ότι ήταν «η μεγαλύτερη επίθεση όλων των εποχών» με τη συμμετοχή 5.635 ατόμων!

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του είπε πως: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι web server που φιλοξενούν το justice.gov αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σημαντική αύξηση της δραστηριότητας τους, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα της υπηρεσίας. Η υπηρεσία καταβάλλει προσπάθειες για να γίνει και πάλι διαθέσιμη η ιστοσελίδα. Αυτή τη δραστηριότητα, η οποία αντιμετωπίζεται ως κακόβουλη πράξη, και έτσι θα αντιμετωπίζεται έως ότου μπορούμε να προσδιορίσουμε πλήρως την αιτία της διαταραχής στα συστήματά μας.»
universaldown
Ένας εκπρόσωπος της MPAA, δήλωσε στο Associated Press: «Η τηλεοπτική βιομηχανία ήταν πάντα ένας ισχυρός υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου», και πρόσθεσε πως: «Καταδικάζουμε έντονα κάθε προσπάθεια φίμωσης από οποιαδήποτε ομάδα ή άτομα.»
Η RIAA επιβεβαίωσε ότι η ιστοσελίδα της είχε δεχθεί επίθεση, αλλά δήλωσε πως επαναλειτουργεί κανονικά από το βράδυ.
Η ιστοσελίδα του FBI, λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ήταν σε θέση να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας. Ωστόσο το site είχε πέσει για περίπου 45 λεπτά, καθώς όποιος έμπαινε στο fbi.gov έβλεπε ένα μήνυμα σφάλματος.
fbidown
Όλα αυτά, έγιναν μόλις μία μέρα μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες από τα μεγαλύτερα site του κόσμου σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθούν οι ΗΠΑ και το οποίο ουσιαστικά καταπατά την ελευθερία στο διαδίκτυο, κάτω υπό την σκέπη των πνευματικών δικαιωμάτων.
Οι υπάλληλοι του megaupload κατηγορούνται για 500 εκατομμύρια δολάρια από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων και τη λήψη 175 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω παράνομων downloads που αφορούσαν ταινίες, μουσική και άλλο περιεχόμενο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωσή του ότι Κim Dotcom ή Kim Schmitz, 37 ετών, καθώς τρεις υπάλληλοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Νέα Ζηλανδία μετά από αίτηση αξιωματούχων των ΗΠΑ ενώ τρεις ακόμη κατηγορούμενοι αναζητούνται.
Από την πλευρά τους οι «Anonymous» αναφέρουν ότι ο «Κυβερνοπόλεμος τώρα ξεκίνησε» και όλοι πλέον περιμένουν πως ο επόμενος στόχος είναι ίσως το site του Λευκού Οίκου…
 
 eglimatikotita.gr


 
Διαβάστε περισσότερα » »

O Eνεργειακός Θησαυρός του Καστελόριζου και γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να τον αποκτήσει!

Γράφει ο Δίολκος

Ένας ενεργειακός θησαυρός, άγνωστος μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό, βρίσκεται «κρυμμένος» στην υποθαλάσσια οροσειρά του Αναξίμανδρου νότια του Καστελόριζου. Πρόκειται για τους 
υδρίτες, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική πηγή ενέργειας στο μέλλον του πλανήτη.



Το μεγαλύτερο κοίτασμα της Μεσογείου βρίσκεται στο σημείο αυτό, προκαλώντας –όπως είναι φυσικό- το παγκόσμιο ενδιαφέρον των ειδικών επιστημόνων. 

Τη σημασία του συγκεκριμένου κοιτάσματος ανέδειξε το πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα κατά το διάστημα 2002-2005, με σκοπό την έρευνα και τη μελέτη των υδριτών και της βιόσφαιρας του. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο “Exploration and Evaluation of the Eastern Mediterranean Sea Gas Hydrates and the associated deep biosphere” Eastern Mediterranean: Anaximander Mountains (Anaximander), που σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται ως «Αναζήτηση και εκτίμηση των υδριτών της ανατολικής Μεσογείου και της βαθιάς βιόσφαιράς του:οροσειρά Αναξίμανδρου».



Το κύριο αντικείμενο του προγράμματος ηταν η διερεύνηση και δειγματοληψία υδριτών απο την υποθαλάσσια οροσειρα του Αναξίμανδρου, η δειγματοληψία τους με εξειδικευμένους δειγματολήπτες που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην ευρωπαική ηπειρο και η διατήρηση δειγμάτων υδριτών σε συνθήκες μεγάλου βάθους (υψηλή πίεση και χαμηλή θερμοκρασία) και οι εξειδικευμένες εργαστηριακές τεχνικές σύνθεσης υδριτών αλλα και βακτηριδιακής δόμησης-αποδόμησης τους.
Συντονιστής του προγράμματος ήταν ο ερευνητής δρ. Κωνσταντίνος Περισοράτης του ΙΓΜΕ, ενώ συμμετείχαν κι άλλοι καταξιωμένοι επιστήμονες του ΙΓΜΕ, του ΕΛΚΕΘΕ,των Πολυτεχνείων Κρήτης, Βερολίνου και Κλάουσταλ Γερμανίας, των Πανεπιστημίων Αθηνών, Αμστερνταμ και Ουτρέχτης της Ολλανδίας και του Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών της Βαρκελώνης Ισπανίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το 2003 και 2004 πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα δύο επιστημονικές αποστολές με το Ωκεανογραφικό Πλοίο «Αιγαίο». «Η έρευνα στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, κυρίως λόγω των στοιχείων που συνέλεξαν και των αποτελεσμάτων που προκύπτουν δίνοντας συνεχώς απαντήσεις στις έρευνες που σχετίζονται με τους υδρίτες», εξηγεί ο συντονιστής Κ. Περισοράτης.
Η περιοχή ερευνών βρίσκεται εκτός χωρικών υδάτων της Τουρκίας αλλά εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), σύμφωνα με την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας ζητήθηκε από την Τουρκία μέσω του ΥΠΕΞ, από όπου δόθηκε η σχετική άδεια.

«Τα επιστημονικά ταξίδια στη ΝΑ Μεσόγειο ξεκίνησαν μόλις το ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» του ΕΛΚΕΘΕ, έριξε άγκυρα στα λεγόμενα υποθαλάσσια υβώματα του Αναξίμανδρου όπου υπάρχουν τα λασποηφαίστεια Amsterdam, Athina, Kazan, Kula, Thessaloniki -τα ονόματα τους δόθηκαν, όπως συνηθίζεται, από τους επιστήμονες των διάφορων ερευνητικών αποστολών που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν», μας λέει η δρ. Χρυσάνθη Ιωακείμ, μικροπαλαιοντολόγος –στρωματογράφος της Δ/νση Γεωλογίας και Γεωλογικών Χαρτογραφήσεων του ΙΓΜΕ που συμμετείχε στο πρόγραμμα. «Ένας γερανός από το κατάστρωμα απελευθέρωσε τους ειδικούς πυρηνοσυλλέκτες (βαρύτητας, αυτόκλειστο που κατασκευάστηκαν ειδικά για τις ανάγκες του προγράμματος κ.α.) που με μεγάλη ταχύτητα διέσχισαν τα 2250 μέτρα που τους χώριζαν από την επιφάνεια της θάλασσας. Καρφώθηκαν σχεδόν 2-3 μέτρα μέσα στον πυθμένα και συνέλεξαν ιζήματα με κρυστάλλους υδριτών, και υλικό πελαγικών σχηματισμών που συνέβαλαν να γίνουν πολυάριθμες έρευνες».



Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δύο ερευνητικές αποστολές απο το Ωκεανογραφικό ΑΙΓΑΙΟ (2003 ΚΑΙ 2004) στην περιοχή του Αναξίμανδρου. «Ερευνήθηκε μια περιοχή έκτασης 3000 Km² με πολυδεσμικό σύστημα διασκόπισης του πυθμένα με χαμηλή ταχύτητα πλεύσης του ερευνητικού σκάφους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερα λεπτομερειακή αποτύπωση της μορφολογίας του πυθμένα των υποστρωμάτων του πυθμένα σε βαθμό με ακρίβεια πολύ μεγαλύτερη από αυτή πού μέχρι τώρα είχε επιτευχθεί από άλλες διεθνείς ερευνητικές αποστολές. Επίσης διερευνήθηκε η δομή και εξέλιξη των υλυοδόμων της ευρύτερης περιοχής», εξηγεί ο Βασίλης Λυκούσης, γεωλόγος-ωκεανογράφος, διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας που συμμετείχε στην έρευνα εκπροσωπώντας το ΕΛΚΕΘΕ. «Με βάση την πολύ πυκνή και εκτεταμένη δειγματοληψία του βυθού εντοπίστηκαν υδρίτες σε νέες θέσεις με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε την εκταση ανάπτυξης των υδριτών στον πυθμένα αλλά και την πυκνότητά τους εντός των επιφανειακών υποστρωμάτων του πυθμένα με τελικό αποτέλεσμα την κατανομή και υπολογισμό του ογκου του μεθανίου. Ανακάλύφθηκαν νέοι υλυοδόμοι (mud Volcano ή λασποηφαίστια) που του δώθηκε από τους Έλληνες ερευνητές τα ονοματα ΑΘΗΝΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με μεγάλη (εκτος των αλλων) πολιτική σημασία», τονίζει.

«Είναι προφανές ότι τα αποτελέσματα αυτά δίνουν μια νέα έκταση και βαρύτητα στις έως τώρα γνώσεις μας για την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου. Καταρχήν ανατρέπονται οι επιφυλάξεις για την ύπαρξη επιφανειακών υδριτών –μόλις 0,5m κάτω από την επιφάνεια του βυθού- καθώς και για την έκτασή τους. Είχε διατυπωθεί η άποψη ότι πιθανόν η παρουσία των υδριτών σε τόσο μικρό βάθος να οφείλεται σε τοπικά φαινόμενα έκχυσης προερχόμενα από μεγαλύτερα βάθη. Η δειγματοληψία πυρήνων υδριτών σε ελάχιστο βάθος κατω απο τον πυθμένα ανατρέπουν την άποψη αυτή αλλά και ενισχύουν την πεποίθηση ότι η παρουσία των υδριτών στην Ανατ. Μεσόγειο είναι πολύ πιο εκτεταμένη απ’ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί», τονίζει ο δρ. Λυκούσης.

Με βάση τις γεωλογικές-γεωχημικές έρευνες των υδριτών που φιλοξενούνται στην περιοχή του Αναξιμάνδρου αυτοί βρίσκονται σε βάθος 40-100 cm κάτω από την επιφάνεια του βυθού, εκτιμάται ότι σε έκταση ιζημάτων 22.5 km³ περιέχονται 0.25 km³ υδριτών, είναι κυρίως θερμογενούς προέλευσης, η περιεκτικότητά τους είναι μεθάνιο 96.5% και αιθάνιο 3% κά. και δεν είναι εκμεταλλεύσιμοι με τις υπάρχουσες τεχνικές δυνατότητες.

Ωστόσο, η τεχνολογία καλπάζει.... Η ενασχόληση του επιστημονικού κόσμου όλο και περισσότερο με τους ενυδατωμένους υδρογονάνθρακες καταδεικνύει τη σπουδαιότητά τους και τον σημαντικό ρόλο που κατέχουν σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα σημαντικούς, τόσο για την ανάπτυξη νέων πηγών ενέργειας όσο και τις εξελίξεις σε φυσικά φαινόμενα που ήδη απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα αλλά στο μέλλον είναι βέβαιο ότι θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

Τι είναι οι υδρίτες

Εδώ και αρκετά χρόνια, σ’ένα τομέα όχι τόσο γνωστό εστιάζεται το ενδιαφέρον πολλών ερευνητικών προσπαθειών που θα μπορούσε ενδεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο στο κλιματικό ισοζύγιο. Πρόκειται για τις έρευνες υδριτών (ενυδατωμένους υδρογονάνθρακες του μεθανίου) κυρίως που βρίσκονται στους ωκεανούς.
Οι υδρίτες (Gas Hydrates) είναι χημικές ενώσεις που ανήκουν στους κλειθρίτες (clathrates) και αποτελούνται από έξι έως οκτώ μόρια νερού υπό μορφή πάγου
και εγκλείουν ένα μόριο μεθανίου σε στερεά μορφή. Αυτοί βρίσκονται κυρίως στα ηπειρωτικά περιθώρια, εκεί όπου το νερό είναι σχετικά ψυχρό, η πίεση αρκετά υψηλή και η οργανική ύλη αρκετή για να ικανοποιήσει τα βακτήρια που παράγουν μεθάνιο. Οι υδρίτες κυρίως μπορούν να είναι πολύ ασταθείς ενώ η θερμοκρασία να αυξηθεί και η πίεση να ελαττωθεί. Αυτό μπορεί να γίνει κατά την μεταβολή κλιματικών συνθηκών τις τεκτονικές κινήσεις ή τις υποθαλάσσιες κατολισθήσεις. Κυρίως ο ρόλος τους μέσα στις κλιματικές αλλαγές άρχισε να μελετάται τα 25 τελευταία χρόνια. Με βάση τις μελέτες του Kennett (2004), κυρίως στο Τεταρτογενές (1,66 εκατ. χρόνια μέχρι 10 χιλ.χρόνια), για το πέρασμα από το Παλαιόκαινο στο Ηώκαινο περίπου 55 εκατ. χρ. καθώς και σε άλλες περιόδους όπως το όριο Περμίου-Τριαδικού περίπου 245 εκατ. χρ., Νέο-Παλαιοζωικού περίπου 600 εκατ. χρ. και Ιουρασικού περίπου 200-150 εκατ. χρόνια.
Σχηματίζονται υποθαλάσσια σε βάθος που κυμαίνεται από 1320 έως 2.500 μέτρα, κυρίως κάτω από την επιφάνεια του πυθμένα όπου επικρατούν συνθήκες υψηλής πίεσης και χαμηλής θερμοκρασίας. Όταν αλλάξουν αυτές οι συνθήκες αποσυντίθεται, ο πάγος υγροποιείται και το περιεχόμενο μεθάνιο αποδομείται ως αέριο και αποκτά όγκο 164 φορές μεγαλύτερο.
Η μελέτη βοήθησε στο να κατανοηθούν οι γεωλογικοί, γεωχημικοί παράμετροι των υδριτών και στην μελέτη των οργανισμών που συνυπάρχουν. Οι συλλέκτες είναι λεπτοί μεταλλικοί κύλινδροι και καθώς διεισδύουν στη λάσπη του πυθμένα, απορροφούν μέσα τους μια μεγάλη ποσότητα ιζημάτων που βρίσκονται εκεί τα τελευταία τριάντα πέντε χιλιάδες χρόνια.

Τα ιζήματα αυτά, αποτελούν τον θησαυρό με το κλιματικό αρχείο μιας αρχέγονης εποχής που δεν πρόλαβε να καταγράψει κανένας άνθρωπος. Tα ιζήματα από τους πυρηνοσυλλέκτες έχουν αναλυθεί εκατοστό προς εκατοστό με προηγμένες και εξειδικευμένες τεχνικές υψηλής ανάλυσης. Κάθε εκατοστό ιζήματος θαμμένο μέσα από τον πυθμένα κρύβει τις πληροφορίες για το πώς συμπεριφερόταν το κλίμα ανά μερικούς χιλιάδες χρόνια ή αιώνες. Μέσα στη λάσπη του πυθμένα, σε ιζήματα και μικροοργανισμούς που απολιθώθηκαν με το πέρασμα των αιώνων, κρύβονται τα μυστικά του παλαιοκλίματος. Ήταν μικροοργανισμοί φυτικοί ή ζωικοί που ευδοκιμούσαν ανάλογα με τις συνθήκες που διαμόρφωνε επι μακρώ χρονικό διάστημα η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας.

Για παράδειγμα οι αναλύσεις των ισοτόπων του άνθρακα και του οξυγόνου που γίνονται, στα κελύφη των απολιθωμένων μικροοργανισμών που είναι εγκλωβισμένα μέσα στα ιζήματα, στο πλαίσιο του προγράμματος μας επέτρεψαν να ερμηνεύσουμε με βάση τις συγκεντρώσεις του ισοτοπικού άνθρακα και του οξυγόνου της μεταβολές –διακυμάνσεις του κλίματος τη συγκεκριμένη περίοδο και έτσι καταλαβαίνουμε πότε επικρατούσε σε μια περιοχή θερμή περίοδος και πότε ψυχρή. Όταν υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις άνθρακα, σημαίνει ότι το κλίμα ήταν ζεστό. ενώ αντίθετα όταν οι τιμές στις συγκεντρώσεις οξυγόνου είναι υψηλές τότε κλίμα ήταν ψυχρό.

«Με τη βοήθεια των παλαιοκλιματικών μελετών ελπίζουμε να μπορέσουμε σήμερα να καταλάβουμε πώς και αν θα αλλάξει το κλίμα στα χρόνια που έρχονται. Γνωρίζοντας τί συνέβαινε στον τόπο μας πριν από χιλιάδες χρόνια, θα μπορούμε σε ένα μεγάλο βαθμό να γνωρίζουμε πώς συμπεριφέρεται το κλίμα και σήμερα. Πολύ περισσότερο, πώς σκοπεύει να συμπεριφερθεί στο μέλλον. Θα δούμε πόσο συχνά εμφανίζονται περίοδοι με ζέστη και πόσο συχνά περίοδοι με κρύο. Θα δούμε ακόμα πώς αυτές οι αλλαγές με τη συχνότητα και τη σφοδρότητα που συμβαίνουν, επηρεάζουν τη φύση γύρω μας. Ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, είναι πολύ πιθανόν να συμβεί στο μέλλον», εξηγεί η δρ. Ιωακείμ. «Αυτό το κρυμμένο βιβλίο του κλίματος από το παρελθόν που οι επιστήμονες τώρα διαβάζουν, ελπίζοντας να καταλάβουν σε ένα βαθμό με τι τρόπο μπορεί να μεταβληθεί και στο άμεσο μέλλον. Μια και οι μέχρι σήμερα έρευνες τόσο στο θαλάσσιο όσο και στο χερσαίο περιβάλλον φανερώνουν ότι καταγράφεται κάποια κυκλικότητα των φαινομένων».
Παράλληλα συλλέχθηκαν και μελετήθηκαν τα κομμάτια των πετρωμάτων που μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια των ροών λάσπης των ηφαιστείων, που υπήρχαν πριν την ηφαιστειακή δραστηριότητα και τα αποτελέσματα αυτά μας έδωσαν σημαντικές πληροφορίες, τόσο για την προϋπάρχουσα γεωλογική δομή, όσο και την παλαιογεωγραφική της εξέλιξη κατά τα τελευταία 120 εκατ.χρόνια περίπου.

Οι υδρίτες στον πλανήτη

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’70 ανακαλύφθηκαν στο δυτικό Ατλαντικό και μέχρι σήμερα (όπως φαίνεται στο χάρτη 1) έχουν εντοπισθεί τεράστιες ποσότητες σε παγκόσμιο επίπεδο (Ειρηνικό, Ινδικό κ.α.). Η παρουσία των υδριτών στον Ευρωπαϊκό χώρο έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής στη Κασπία Θάλασσα, στα στενά του Μπαρέντς και στην Ανατολική Μεσόγειο (στα υποθαλάσσια υβώματα του Αναξίμανδρου) ΝΑ της Ρόδου –ΝΔ ακτές της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες εκτιμάται ότι οι ποσότητες των σχηματισμών που τους φιλοξενούν ανέρχονται περίπου σε (0,7-2)%6 km3 (Milkov 2004). Εδικότερα αναφέρουν ένα κυβικό μέτρο ιζήματος περιέχει λιγότερο από 2,5m3 μεθανίου και άλλων αερίων. Συνήθως μεγάλες συγκεντρώσεις υδριτών εγκλείονται σε σχηματισμούς που διευκολύνουν τη διαφυγή των αερίων μεθανίου όταν αποδομηθούν και αλλάξει η ζώνη ισορροπίας τους (Gas Hydrates, Stability Zone, GHSZ) δηλαδή οι συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας. Αυτές οι συνθήκες επίσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων και από το βάθος που βρίσκονται.

Σήμερα και για τα επόμενα χρόνια γίνονται εντατικές προσπάθειες από τις πετρελαϊκές εταιρείες σε ότι αφορά τη μελλοντική εκμετάλλευσή τους, λόγω του ότι είναι τεχνικά δύσκολη εξαιτίας των συνθηκών διατήρησης χωρίς να αλλοιώνονται τα in situ χαρακτηριστικά όπου φιλοξενούνται και του μεγάλου βάθους σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες πετρελαίων στις ΗΠΑ προγραμματίζουν τη δοκιμαστική εκμετάλλευση τους στον κόλπο του Μεξικού μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια Εκτιμάται επίσης ότι τα αποθέματα αυτά θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των ΗΠΑ για τα επόμενα εκατό χρόνια σε ρυθμούς κατανάλωσης του 1996. Παράλληλα σήμερα γίνονται πολυάριθμες μελέτες σχετικά με το αν οι ποσότητες του μεθανίου και των ενυδατωμένων υδρογονανθράκων (υδρίτες) που εγκλείονται κυρίως στα υποθαλάσσια λασποηφαίστεια επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και επομένως την παγκόσμια περιβαλλοντική ισορροπία. Επίσης ερευνάται η σχέση συνύπαρξης των λασποηφαιστείων με τους υδρίτες μια και αυτοί φιλοξενούνται στις ροές λάσπης που συνδέεται άμεσα με την ενεργή ηφαιστειακή δραστηριότητα τους.

Με τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα είναι πιθανόν οι ενυδατωμένοι υδρογονάνθρακες να έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στη μετάβαση από τις παγετώδεις στις μεσοπαγετώδεις περιόδους και αντίστροφα, παίζοντας το ρόλο καταλύτη σε μεγάλες κλιματικές αλλαγές. Και αυτό, διότι οι ενυδατωμένοι υδρογονάνθρακες περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις μεθανίου σε στερεοποιημένη μορφή κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης (χαμηλή θερμοκρασία (2-10ο) και υψηλή πίεση (150-200atm). Όταν οι συνθήκες αυτές αλλάξουν με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας όπως για παράδειγμα αυτές που έχουν καταγραφεί στα ιζήματα του Τεταρτογενούς αναφέρονται κατά τη διάρκεια των παγετωδών περιόδων, έχουμε πτώση της στάθμης της θάλασσας κατά 110μ. περίπου και ταυτόχρονη μείωση της πίεσης στον πυθμένα της θάλασσας. Έτσι έχουμε απελευθέρωση αερίου μεθανίου στην ατμόσφαιρα.

Μεταξύ των άλλων υποθέσεων που επικρατούν η πιο ουσιαστική είναι η άποψη ότι όταν το κλίμα αναθερμάνθηκε, οι βροχοπτώσεις αυξήθηκαν. Συνεπώς οι εκπομπές του μεθανίου στις υγρές τροπικές ζώνες έχουν εντατικοποιηθεί και ενισχύουν στην συνέχεια την αναθέρμανση του κλίματος. Πολλές συντονισμένες προσπάθειες γίνονται επίσης στο να μελετηθούν και στη συνέχεια ερμηνευθούν οι συνθήκες που επηρέασαν τον κύκλο του μεθανίου κατά τη διάρκεια των παγετωδών περιόδων. Πιθανόν θα μπορούσε στο μέλλον να θεωρηθεί ότι οι υδρίτες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στις γρήγορες κλιματικές μεταβολές. Αυτό για παράδειγμα μας οδηγεί σε ένα μεγάλο ερώτημα: Τι ρόλο παίζει το μεθάνιο και ιδιαίτερα αυτό των υδριτών (clathrates κλειθριτών) μέσα στο γενικό κύκλο του άνθρακα, ένα από τα κύρια κλειδιά στο παγκόσμιο κλιματικό ισοζύγιο του πλανήτη. Τι συμβαίνει όταν οι εγκλωβισμένοι μέσα στα ιζήματα υδρίτες βρίσκονται σε επαφή με τη θάλασσα και ποίος ο ακριβής ρόλος των μεθανοφάγων βακτηριδίων μέσα στα ιζήματα;

Αυτές οι ερωτήσεις θα πρέπει να αποτελέσουν τους κύριους άξονες των μελλοντικών ερευνών μεταξύ άλλων για τον κύκλο του μεθανίου και των επιπτώσεών των στην εξέλιξη του κλίματος. Τέλος , όλοι αυτοί οι μηχανισμοί της δημιουργίας των υδριτών, της αποσύνθεσης τους και του βαθμού που επηρεάζουν τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας , δεν έχουν αποδειχθεί πλήρως, αλλά αποτελούν ένα σύγχρονο πεδίο έρευνας της Παλαιοκαιανογραφίας –Παλαιοκλιματολογίας.

Δυνατότητες

Η εκμετάλευση των ενυδατωμένων υδρογονανθράκων θα επιτρέψει σε αυτόν που θα το επιτύχει ενεργειακή αυτονομία και ασφάλεια, επιτρέποντάς του ταυτόχρονα να διαδραματίσει σημαντικό και κυρίαρχο ρόλο στα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα. Τα παραπάνω δεν αποτελούν απλώς σενάρια αλλά έχουν καταστεί σαφή στις μεγάλες δυνάμεις οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη έναν μεταξύ τους αγώνα δρόμου προκειμένου να επιτύχουν όσο το δυνατόν συντομότερα την ασφαλή και
Οι βασικοί μέθοδοι που έχουν προταθεί για την εξόρυξη/παραγωγή μεθανίου είναι τρείς: η θερμική διέγερση, η εφαρμογή υποπίεσης και ο ψεκασμός με διαλύτες υδριτών. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι λόγω των ιδιομορφιών τους και του μεγάλου βάθους των κοιτασμάτων τους παρουσιάζονται σοβαρές δυσκολίες σε όλες τις μεθόδους.

Στην θερμική διέγερση, θερμική ενέργεια απελευθερώνεται εντός των υδριτών με σκοπό την αύξηση της θερμοκρασίας σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκληθεί διάλυση των υδριτών και απελευθέρωση μεθανίου. Με την εφαρμογή υποπίεσης μειώνεται η σχετική πίεση των υδριτών με τα ίδια αποτελέσματα. Ο ψεκασμός με διαλύτες υδριτών όπως η μεθανόλη, μετατοπίζει την σχέση θερμοκρασίας – πίεσης όπου είναι σταθεροί οι υδρίτες, τόσο ώστε οι υδρίτες να αποσταθεροποιούνται-εξαερώνονται στην ίδια θερμοκρασία και πίεση του περιβάλλοντός τους.
Από αυτές τις μεθόδους, πιθανόν ο συνδιασμός των δύο πρώτων είναι πιο πρακτικός, ιδιαίτερα όταν αέριο μεθάνιο υπάρχει κάτω από τον ορίζοντα των υδριτών. Επίσης κυκλοφορία επιφανειακού νερού μέσω κατακόρυφων και οριζόντιων γεωτρήσεων εντός των υδριτών πιθανόν να αποτελεί την πιο αξιόπιστη μεθοδολογία για την άντληση του αερίου μεθανίου από τους υδρίτες.

Η άντληση μεθανίου από υδρίτες με ψεκασμό μεθανόλης έχει επιτευχθεί στη Δ. Σιβηρία αλλά απεδείχθει ιδιαίτερα δαπανηρή. Η άντληση μεθανίου από υδρίτες τουλάχιστον με τις παρούσες τεχνολογικές συνθήκες ευνοήται σε περιοχές όπου υπάρχει ήδη η κατάλληλη υποδομή (Αλάσκα, Κόλπος του Μεξικού) και τα κοιτάσματα βρίσκονται σε μικρά βάθη κάτω από τον πυθμένα. Σε κάθε περίπτωση άντλησης όμως υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις που πρέπει να πληρούνται όπως (α) επαρκής διαπερατότητα και πορώδες των ιζημάτων του μητρικού κοιτάσματος, (β) σταθερή πηγή τροφοδοσίας μεθανίου και (γ) αδιαπέρατη/αεροστεγής οροφή για την παγίδευση του αερίου. Το μεθάνιο που μεταναστεύει από βαθύτερες πηγές και εγκλωβίζεται κάτω από την βάση του ορίζοντα των υδριτών μπορεί να θεωρηθεί και αυτό εκμεταλλεύσιμο.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Η. Lamb, Climate Past, Present and Future, London Methuen, 1972.
T. Houghton et al. (dir) Climate change: the scientific basis, intergovernmental Panel on Climate Change, Cambridge Univ. Press, 2002.
W.C. Wang science, 194, 685, 1976
R. Petit et al., Nature, 399, 429, 1999.
Epica Community Members, Nature, 429, 623, 2004
Milkov 2004. Global estimates of hydrates bound gas in marine sediments: how much is really out there? Earth Sci. Rev. 66, 183-197.

staparaskinia
συμφέρουσα εκμετάλευση τους.
Διαβάστε περισσότερα » »