Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΛΕΦΤΑ (ΠΟΣΑ ΠΕΡΝΟΥΝ!!!)

Ο κάθε βουλευτής παίρνει στα χέρια του ως καθαρή βουλευτική αποζημίωση 6.595,03 ευρώ.Φοροαπαλλαγή της βουλευτικής τους αποζημίωσης κατά 68,6%.

Το συνολικό ποσό των αποδοχών να φτάνει αισίως τις.....
8.252, 12 ευρώ το μήνα.

1.000 ευρώ επιπλέον σε βενζίνες για να μεταβαίνουν στις επαρχίες τους.

Έτσι οι συνολικές κρατήσεις φτάνουν τα 1,607,09 ευρώ και ο μισθός τους περιορίζεται στα 6.595,03 ευρώ.

Για τα τηλέφωνά τους. 200 ευρώ το μήνα για το κινητό και 10.500 ευρώ ετησίως για τα τηλέφωνα των πολιτικών γραφείων τους.

Ένας μέσος βουλευτής λοιπόν για πέντε συνεδριάσεις το μήνα με 245 ευρώ η καθεμία θα λάμβανε επί συνόλου 1.228,40 ευρώ.

Δωρεάν αυτοκίνητο 1.400 κυβικών για τους βουλευτές της Αθήνας και 1.800 κυβικών για τους βουλευτές της περιφέρειας με πληρωμένα τα service

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2010 έχουν χάσει ετησίως 40.465 ευρώ, δηλαδή το 35% των πρότερων αποδοχών τους.

Τι κόπηκε; Δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων, μείωση επιδομάτων κατά 20%, μείωση αφορολόγητου κατά 400 ευρώ, μείωση 5% της αποζημίωσης υπέρ του ταμείου για το δημόσιο χρέος, 5% έκτακτη εισφορά, 3% υπέρ των ανέργων και μείωση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές.

Ποιος άνθρωπος λοιπόν μπορεί να ζήσει με 6.068 ευρώ το μήνα -χωρίς τα επιδόματα- τη σήμερον ημέρα;
Μιχαήλ Ρούσσος

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Έδωσαν 600.000 ευρώ σε ΜΚΟ για να... μετράει τις αυτοκτονίες των Ελλήνων

Το μνημόνιο γίνεται θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων. Κάθε μέρα τουλάχιστον ένας άνθρωπος αυτοκτονεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της αδυναμίας να θρέψει την οικογένεια του. Και η κυβέρνηση απαντά στη θλιβερή αυτή κατάσταση επιδοτώντας ΜΚΟ για να
καταγράφουν τους τραγικούς αριθμούς γραμμένους με αίμα στη «μαύρη» μακριά λίστα.

Ένας ακόμη άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Πρόκειται για έναν 59χρονο αγρότη από την Αμαλιάδα, πατέρα τριών παιδιών. Κρεμάστηκε από μία ελιά, 100 μέτρα από το σπίτι του. Τον βρήκαν τα ίδια του τα παιδιά.

Ο ένας μάλιστα γιος του είχε πάρει άδεια από το Στρατό όπου υπηρετεί για να επισκεφθεί την οικογένεια του. Αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό.

Οικογενειάρχης, άνθρωπος εργατικός που προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις. Με το μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης ωστόσο δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Προειδοποίησε τον ανιψιό του λέγοντας πώς δεν αντέχει άλλο.

Σήμερα ο αγρότης από την Αμαλιάδα, χθες ένας ακόμη επιχειρηματίας από την Κρήτη. Μακριά η λίστα των αυτοκτονιών και όσο περνούν οι μέρες μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Δεν περνά ούτε μέρα χωρίς αυτοκτονίες. Σίγουρα γίνονται δύο ή τρεις. Απλά δεν γίνονται γνωστές, λόγω και της θρησκείας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση 43% από το 2007 έως το 2011. Το 2007 είχαμε 328 αυτοκτονίες και το 2011 477 αυτοκτονίες. Μέχρι σήμερα όμως ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί δραματικά. Στοιχεία αναφέρουν πώς από την αρχή της οικονομικής κρίσης ξεπερνούν τις 3.000 οι αυτοκτονίες.
Κι όμως κάποιοι «θησαυρίζουν» για να τις καταγράφουν με τις πλάτες της κυβέρνησης. Η ΜΚΟ «Κλίμακα» πήρε 600.000 ευρώ για να… καταγράφει τις αυτοκτονίες. Το ποσό αυτό είναι μόνο για το 2011. Προβλέπονται και άλλες πιστώσεις. Κι αυτό τη στιγμή που τόσο η ΕΛΣΤΑΤ όσο και η Ελληνική Αστυνομία καταγράφουν τις αυτοκτονίες. Απο εκει άλλωστε λαμβάνει τα στοιχεία κι η ΜΚΟ.

Και βέβαια δεν είναι η μόνη. Πολλές ΜΚΟ, στις οποίες εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους λαμβάνουν επιδοτήσεις και τεράστια ποσά μέσω ΕΣΠΑ για να καταγράφουν το δράμα του Ελληνικού λαού.

Αντί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει κάποιες πιστώσεις και να τις διαθέσει σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δίνει εκατοντάδες ευρώ για «σημειώματα κηδείας». Για την καταγραφή των νεκρών από την πολιτική στην οποία συμφώνησε με τους δανειστές και εκτελεί η ίδια.

Σχεδόν οι μισοί από τους αυτόχειρες είναι άνεργοι. Κι όμως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αύξησε τα επιδόματα ανεργίας, αλλά τα μείωσε και τους έστειλε και ένα σωρό χαράτσια. Ήθελε φαίνεται να εξοικονομήσει χρήματα για να πριμοδοτήσει ΜΚΟ…

 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας απόστρατος του ΠΝ καθίζει τον ΓΑΠ στο εδώλιο!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ε.α.
Τελικά  ένας πρώην αξιωματικός του ΠΝ, ο Παναγιώτης Σταμάτης, πλωτάρχης ε.α. ανέλαβε να κάνει αυτό που δεν τολμάει καν το πολιτικό μας σύστημα: Να μηνύσει τον Γιώργο Παπανδρέου και να φτάσει να ζητηθεί από την Βουλή να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του!
Αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν τα αντιμνημονιακά κόμματα, το έκανε ένας απόστρατος! Ο Π. Σταμάτης,λοιπόν κάτοικος Αθηνών, κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού και κατά παντός υπευθύνου, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, για τη διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή της έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, ας μας δείξουν τώρα οι πολιτικοί μας με ποιανού το μέρος είναι.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Rasmussen: Η δέσμευση του Βουκουρεστίου δεν αλλάζει-Με τη νέα ονομασία θα γίνει πρόσκληση στη χώρα

Αθήνα.

Αμετάβλητη παραμένει η θέση του ΝΑΤΟ για την ένταξη του νοτιοσλαβικού κράτους. Η απόφαση του Βουκουρεστίου είναι σαφής- πρόσκληση θα γίνει στα Σκόπια, όταν 


επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος, δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στην Αθήνα, μετά  τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Το ΝΑΤΟ έχει υιοθετήσει μια πολύ σαφή θέση στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008.

Δήλωσε ότι η Συμμαχία είναι πρόθυμη να απευθύνει πρόσκληση για ένταξη των Σκοπίων , εφ’ όσον υπάρξει κοινή, αμοιβαία αποδεκτή λύση για το όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους.

«Δυστυχώς δεν έχουμε κάποια πρόοδο, αλλά η απόφαση του Βουκουρεστίου παραμένει αμετάβλητη. Έτσι, όταν επιλυθεί το ζήτημα, η πρόσκληση στα Σκόπια θα σταλεί», είπε ο Ράσμουσεν, σύμφωνα με το '24βέστι'.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγχωνεύονται τα πολυϊατρεία ΙΚΑ – ΠΕΚΑ/ΔΕΗ

pekakkΤέλος στη διατήρηση δύο πολυϊατρείων σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη βάζει σύντομα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτριος Κοντός, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) και του ΠΕΚΑ- ΔΕΗ στις δύο μεγάλες πόλεις του Ν. Κοζάνης.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ συνοδευόμενος από τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του οργανισμού Θεοφάνη Ρηγάτο επιθεώρησε τα κτήρια στα οποία στεγάζονται οι ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΠΕΚΑ, προκειμένου να διαπιστώσει «τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία τους και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε το επόμενο διάστημα να γίνουν καλύτερες και πιο προσιτές οι υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους τους ασφαλισμένους της περιοχής».
Ο κ. Κοντός δήλωσε ότι στόχος του οργανισμού είναι να στεγάζονται οι υπηρεσίες του σε κτήρια που θα πληρώνει καθόλου ή λίγα χρήματα, αλλά θα είναι λειτουργικά και θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους και θα μπορούν οι επαγγελματίες υγείας να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.
Σημείωσε μάλιστα ότι πολύ σύντομα πρόκειται να συνενωθούν οι ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΠΕΚΑ και να λειτουργούν σε ένα κτήριο και πως η επίσκεψη αυτή είχε αυτό ακριβώς το σκοπό: να συζητηθεί το θέμα αυτό με τους εκπροσώπους των χρηστών, τους εργαζόμενους, με τη διοίκηση της ΔΕΗ και τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Κοντός, κατά την επίσκεψή του στο ΠΕΚΑ διαβεβαίωσε, παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας και των προεδρείων του Συνδικάτου ΔΕΗ «Σπάρτακος» και του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας ότι «ο ΕΟΠΥΥ δεν θα χάσει καμία θέση εργασίας, γι’ αυτό και στις δύο κινητικότητες- διαθεσιμότητες που έχουν γίνει μέχρι τώρα έχει εξαιρεθεί ο ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ έχει ανάγκη από κόσμο και γι’ αυτό δεν θα διώξει κόσμο. Οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν. Αυτό το οποίο συζητιέται στο πλαίσιο μιας μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας- είναι αν θα μείνουν οι μονάδες υγείας υπό τον ΕΟΠΥΥ ή αν θα πάνε κάτω από τις Υγειονομικές Περιφέρειας, δηλαδή κάτω από το ΕΣΥ. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα μείνουν, δεν θα χάσουν τη δουλειά τους», είπε. Σε σχετικό θέμα που έθεσε ο «Σπάρτακος» για τους αποσπασμένους υπαλλήλους της ΔΕΗ στο ΠΕΚΑ, είπε ότι αν θέλει κάποιος να γυρίσει στη ΔΕΗ μπορεί να υποβάλλει αίτηση για να φύγει από το ΠΕΚΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΕΚΠ Αναστάσιος Τσιλφίδης έθεσε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ το αίτημα για ανέγερση κτηρίου του ΕΟΠΥΥ στην Πτολεμαΐδα, σε ιδιόκτητο οικόπεδο που διαθέτει το ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Κοντός απάντησε ότι θα δώσει εντολή να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ανέγερσης ιδιόκτητου κτηρίου του οργανισμού.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε επίσης ότι εξεπλάγην πληροφορούμενος για την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Εορδαία λόγω ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η δυνατότητα να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού με τους ιατρούς που θέλουν να τους εξετάσουν, λέγοντας ότι αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσει να επιλύσει με την επιστροφή του στην Αθήνα.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ  http://e-ptolemeos.gr/?p=45182#ixzz2hOPHH1QT
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δύο Ελληνες γιατροί ανακάλυψαν φάρμακο-ελπίδα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας


Ερευνητές του αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Scripps της Καλιφόρνια, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, εντόπισαν μια ομάδα ουσιών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά εναντίον της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Αντίθετα με τα υπάρχοντα φάρμακα που καταστέλλουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, οι εν λόγω ουσίες ενισχύουν τον αριθμό των προδρόμων κυττάρων, τα οποία στη συνέχεια είναι δυνατό να αποκαταστήσουν τα κατεστραμμένα από την ασθένεια νεύρα.

Μια από τις ουσίες, η βενζτροπίνη, χρησιμοποιείται ήδη ως φάρμακο κατά της νόσου Πάρκινσον και οι δοκιμές σε ποντίκια με πολλαπλή σκλήρυνση έδειξαν ότι αυτά θεραπεύτηκαν. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Χημείας Λιουκ Λέρσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σχεδιάζουν ήδη την πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους. Στην ερευνητική ομάδα συμμετέχουν οι ελληνικής καταγωγής Αργύριος Θεοφιλόπουλος (πρόεδρος του Τμήματος Ανοσολογίας και Μικροβιακής Επιστήμης του Scripps) και Κώστας Λυσιώτης (Τμήμα Χημείας του Scripps - πλέον έχει μετακινηθεί στο Ιατρικό Κολλέγιο Weill του πανεπιστημίου Κορνέλ της Ν.Υόρκης).

Πάντως, οι ερευνητές ανέφεραν ότι η βενζτροπίνη, ανάλογα με τη δοσολογία της, εμφανίζει παρενέργειες. Γι’ αυτό θα πρέπει πρώτα να βρεθεί μια δόση ασφαλής για τους ασθενείς με σκλήρυνση, μια αυτοάνοση πάθηση του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, η οποία πλήττει πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και περισσότερους από δύο εκατομμύρια παγκοσμίως. Η αιτιολογία της ουσιαστικά παραμένει άγνωστη, ενώ πλήττει περίπου διπλάσιες γυναίκες από ό,τι άνδρες.

Η νόσος ωθεί τα κύτταρα Τ του ανοσοποιητικού συστήματος να στρέφονται κατά του οργανισμού, προκαλώντας χρόνια φλεγμονή και τελικά καταστροφή της μυελίνης, του μονωτικού περιβλήματος γύρω από τα νεύρα, με συνέπεια ο εγκέφαλος να χάνει την ικανότητα σωστής μετάδοσης και λήψης των μηνυμάτων - σημάτων του. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αδυναμία των άκρων, κόπωση, προβλήματα όρασης, δυσκολία ομιλίας, απώλεια μνήμης, κατάθλιψη κ.α.

Οι τρέχουσες θεραπείες, όπως η ιντερφερόνη βήτα, επιχειρούν να καταστείλουν την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά συνήθως είναι μόνο εν μέρει αποτελεσματικές και, επιπλέον, μπορεί να έχουν παρενέργειες.

Η νέα θεραπευτική προσέγγιση ακολουθεί ένα εναλλακτικό δρόμο, προσπαθώντας να αποκαταστήσει μια κατηγορία νευρικών κυττάρων, τα ολιγοδενδροκύτταρα. Οι ερευνητές αναζήτησαν ουσίες που να μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό αυτών των αναγεννητικών κυττάρων και θεωρούν ότι βρήκαν μερικές, με σημαντικότερη τη βενζτροπίνη.

Οι δοκιμές στα πειραματόζωα έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ουσία εμφάνισε ισχυρή δράση κατά της σκλήρυνσης, ενώ υπήρξε αποτελεσματική και στην θεραπεία των συμπτωμάτων της νόσου μετά την εμφάνισή τους. Επίσης, η ουσία μπορεί να συνδυάζεται αποτελεσματικά με τα υπάρχοντα φάρμακα κατά της σκλήρυνσης.

Ο Αργύριος Θεοφιλόπουλος αποφοίτησε το 1966 από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και το 1972 μετακινήθηκε στο Ινστιτούτο Scripps των ΗΠΑ, όπου ειδικεύθηκε στην ανοσοπαθολογία και το 1983 έγινε καθηγητής. Το ερευνητικό έργο του εστιάζεται στις γενετικές και μοριακές βάσεις των αυτοάνοσων παθήσεων. Από το 2006 είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

http://www.briefingnews.gr/ygeia/item/66674-duo-ellines-gia
skandalistis
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Η κυβέρνηση <<Ευάγγελου Σαμαρά>> πασχίζει να ξεπεράσει ακόμη και τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ σε δουλικότητα, ανατρέποντας καταστάσεις που εθεωρούντο σταθερές, στην εξωτερική μας πολιτική. Βομβαρδίζει την κοινή γνώμη με ανούσιες λεπτομέρειες για τη δράση μελών της Χ.Α. αφήνει στο σκοτάδι τους Έλληνες για τον προϋπολογισμό 2014 την προετοιμασία για νέο μνημόνιο και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου ενδοτικότητα στην εξωτερική μας πολιτική.

- Κανένα κέρδος από το τελευταίο ταξίδι στις ΗΠΑ. Παρά το <<ξεπουλάμε όσο-όσο>> κανείς Αμερικανοέλληνας δεν επενδύει. Οι Αμερικανοί επενδυτές προτιμούν τα δώρα των μετοχών των Ελληνικών τραπεζών, που με δανεικά ανακεφαλαιοποίησε ο φτωχός λαός μας.
- Παρά τις διεθνής παρεμβάσεις και τις Ελληνικές προσδοκίες στο περιβόητο ‘’πακέτο εκδημοκρατισμού’’ που ανακοίνωσε ο κ Ερντογάν, δεν περιέλαβε το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
- Δεκάδες Ελληνικές νησίδες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση από μεσιτικά γραφεία με κροίσους αγοραστές. Όταν πρότεινε ο κ Κων. Μητσοτάκης μακροχρόνια ενοικίαση βραχονησίδων ήταν << προδότης, εφιάλτης και δοσίλογος>>.
- Η ασυνεννοησία Υπ. Πολιτισμού & ΥΠ.ΕΞ. για τη χρήση της νήσου Στρογγύλης (δίπλα στο Καστελλόριζο) ως αρχαιολογικού χώρου, μπορεί και να συνεπάγεται παρερμηνείες και συνέπειες για την Ελληνική ΑΟΖ.
- Ο ΥΠ.ΕΞ κ Βενιζέλος αποκαλεί τον Hashim Thas πρωθυπουργό & Υπ. Εξ. του Κοσσυφοπέδιου, όταν η Ελλάδα επισήμως μέχρι σήμερα το αναγνωρίζει ως τμήμα της Σερβίας.
- Μετά από 18 χρόνια σταθερής πολιτικής για την ονομασία των Σκοπίων με διαμεσολάβηση του ΟΗΕ και τη στιγμή που ο κ Γκρουέφσκι στριμωγμένος κάνει απέλπιδα προσπάθεια να πείσει με ομιλία του τα Ηνωμένα Έθνη ο κ Βενιζέλος συζητά απ’ ευθείας με τον ομόλογό του των Σκοπίων κ Ποπόσκι για το όνομα.
- Αβραμόπουλος & Βενιζέλος παραγνωρίζοντας την πατροπαράδοτη φιλία μας με τους Άραβες ζήτησαν ο μεν πρώτος την παραίτηση του κ Άσαντ ο δε κ Βενιζέλος τάχθηκε απροκάλυπτα υπέρ της επαπειλούμενης στρατιωτικής παρέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία. Για τα κατά συρροή εγκλήματα σε βάρος των ορθοδόξων τσιμουδιά. Όπως δυστυχώς σιωπά και το Φανάρι και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε αντίθεση με τον Πάπα. Έχουν άδικο οι Ελληνορθόδοξοι να λένε: ‘’ που είσαι Χριστόδουλε’’;
- Γυρίσαμε την πλάτη στα όσα υπέστη η Ελληνική κοινότητα στην Πρεμετή από την Αλβανική βαρβαρότητα, ενώ έχουμε χρέος και καθήκον βάσει των διεθνών συνθηκών να τους προστατεύουμε.
- Ο κ Βενιζέλος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με το κ Νταβούτογλου, στα πλαίσια της πρόσφατης Γεν Συν. Του ΟΗΕ δέχθηκε την ανταλλαγή εκπροσώπων μεταξύ του νόμιμου εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της <<Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου>>, πρόταση των Τούρκων που απέκρουε πάγια η Ελληνική πλευρά. Μάλιστα αποφασίσθηκε οι συναντήσεις να γίνουν μέσα στον Οκτώβριο και έγιναν γνωστά και τα ονόματα(Ανδρέας Μαυρογιάννης & Οσμάν Ερτούγ) των διαπραγματευτών. Αφεριμ εφέντη ……
- Με τα σημερινά δεδομένα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ (από κοινού με τα μεγάλα συμφέροντα) έχουν όφελος από μια πολύπλευρη συνεργασία. Τη πατροπαράδοτη φιλία μας με τη ‘’Ραμάλα’’ δεν είναι ανάγκη να μας τη θυμίζουν οι Ισραηλινοί προτείνοντάς μας ως διαμεσολαβητές. Τα συμπεράσματα του ταξιδίου Σαμαρά στο Ισραήλ δεν έγιναν ακόμα γνωστά. Αξιοπερίεργη όμως θεωρείται η απουσία από την πολυμελή υπουργική αποστολή του Υπ. Εθν. Αμ. κ Αβραμόπουλου …….. Αυτή είναι η πολυδιάστατη και περήφανη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου και των άλλων ΝΑΙΝΑΙκων. Ο ραγιαδισμός στην κορύφωσή του!
Δεν θ’ ακολουθήσουμε τον κ Σαμαρά στην <<κατηφόρα>> του προς Συγγρού. Παραμένουμε Ρηγίλλης ……
Υ.Γ. Πήραμε από ΗΠΑ <<δωρεάν>> 80 με 100 παρωχημένα και τεράστια άρματα Abrams, σχεδιασμένα για αχανείς ερήμους και όχι για τη μορφολογία του Ελληνικού εδάφους. Στο παρελθόν αρνήθηκε το ΓΕΣ την παραχώρηση (400 από Ιράκ) γιατί μόνον η μεταφορά τους είχε κόστος 90 εκ €. Βάλτε επισκευή, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό, (με κλειστή τη ΕΒΟ που θα γίνουν Ισραήλ ή Τουρκία); εκπαίδευση προσωπικού και νέο στοκ σε ανταλλακτικά-πυρομαχικά, για ποια δωρεά μας λένε; Η κ Μέρκελ πίστευε ότι θα έχει εσαεί το μονοπώλιο των Leopard (χωρίς την απαιτούμενη προμήθεια πυρομαχικών 120 ΜΜ – πλην μικρών ποσοτήτων που εξασφάλισε πιεστικά ο κ Μάριος Φραγκούλης ως Υπουργός)και εμπόδισε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στην προμήθεια Ρώσικων αρμάτων με ανταποδοτικά ωφέλει. Λογάριαζε χωρίς τον Αβραμόπουλο ……… Τα 10 πολύ-μεταχειρισμένα Chinook (με τα ίδια κρυφά κόστη) είναι η απάντηση στην αγορά σύγχρονων ευρωπαϊκών ΝΗ-90. Έπονται τώρα το φθινόπωρο οι επισκέψεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ του Υπ. Εθνικής Αμύνης και του αρχηγού ΓΕΣ των ΗΠΑ για καρποφόρα παζάρια πώλησης όπλων στην πλούσια Ελλάδα, με κλειστή την πολεμική μας βιομηχανία!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρωσία: Δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου

Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου ‘Τοπόλ’, πραγματοποίηθηκε στο πεδίο βολής «Καπούστιν Γιαρ» στην περιοχή Αστραχάν.


Σκοπός ήταν  η δοκιμή της ετοιμότητας, όπως σημειώνει το ρωσικό Νόβοστι επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας και Πληροφοριών.

«Στις 10 Οκτωβρίου 2013, στις 17:39 έγινε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου στο χώρο «Καπούστιν Γιαρ» στην περιοχή Αστραχάν. Πρόκειται για τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), РС-12М "Тополь" (RS-12M «Topol») σε μια δοκιμή μεταφοράς των νέων πυρηνικών κεφαλών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοινωφελής: Tελευταία ευκαιρία για 10.000 ανέργους

Λήγει σήμερα στις 12 το μεσάνυχτα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα 10.000 θέσεων πεντάμηνης πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.
Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και πάνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία  γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορούν προσλήψεις προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς.
Οι αιτούντες θα αξιολογηθούν με βάση κοινωνικά κριτήρια, όπως η διάρκεια της ανεργίας και η οικονομική κατάσταση του ανέργου.
Οι συμβάσεις όσων επιλεγούν θα είναι πεντάμηνες, χωρίς τη δυνατότητα να παραταθούν ή να ανανεωθούν, ενώ θα λαμβάνουν μισθό 427 ευρώ το μήνα οι άνεργοι έως 25 ετών και 490 ευρώ το μήνα οι άνεργοι άνω των 25 ετών με καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1) εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2) εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3) εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4) εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5)άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που δεν ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις υπόλοιπες κατηγορίες και γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση.

aftodioikisi
Διαβάστε περισσότερα » »

«Βόμβα» Γρηγοράκου για 12.000 απολύσεις στους δήμους

Απολύσεις 12.000 εργαζομένων στους δήμους που είτε έχουν προσληφθεί είτε με πλαστά πιστοποιητικά είτε με αναξιοκρατικά κριτήρια προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. Μάλιστα, ο κ. Γρηγοράκος όχι μόνο επιβεβαίωσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για απόλυση του 40% των 25.000 «διαθέσιμων» του 2013, που είχε διαψεύσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά ανέβασε τον αριθμό ακόμη και στους 15.000!:  «Το 40% των διαθέσιμων θα φύγει, 12.000 με 15.000» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τους δήμους τόνισε (στο mega) ότι «η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν πλαστά χαρτιά, φτάνουν το νούμερο που ζητάει η τρόικα, 10-12 χιλιάδες», ενώ όταν του ζητήθηκε να πει αν εννοεί μόνο πλαστά δικαιολογητικά ή και αναξιοκρατικές προσλήψεις, διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε όλα μαζί.
«Σε 20 ημέρες θα έχουμε και τα ονόματα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξέρουμε ότι αυτό που συνέβαινε παλιά με την εκλογική πελατεία των δημάρχων και όλων των ανθρώπων των ΟΤΑ έχει τελειώσει…. Να προχωρήσουμε προς αυτό, διότι πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουμε το κοινό αίσθημα, αυτοί που θα φύγουν έχουν προσληφθεί στους ΟΤΑ χωρίς κριτήρια» πρόσθεσε με έμφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, καθώς η αξιολόγηση των δομών των δήμων δεν προχωράει με ευθύνη (και) του κ. Γρηγοράκου, ο αναπληρωτής υπουργός  έχει βάλει στο στόχαστρο τους περίπου 35.000 συμβασιούχους που έγιναν αορίστου χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα του Προκόπη Παυλόπουλου (194/2005). Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο υπουργός έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι το 10% των προσλήψεων που έγιναν επί κυβερνήσεων Καραμανλή βασίστηκαν σε πλαστά πιστοποιητικά, προκαλώντας τη μήνη των Καραμανλικών.
Πάρτι στους δήμους και τα νομικά πρόσωπα
Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για πάρτι προσλήψεων στους δήμους τα νομικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης και όλους τους οργανισμούς τους από το 2003 έως το 2011: «Εκεί έχει γίνει μεγάλο πάρτι προσλήψεων, αδιαφανών, αναξιοκρατικών και αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε οριζόντιες απολύσεις. Εκεί λοιπόν, όσοι δεν έχουν τα προσόντα και έχουν καταθέσει πλαστά χαρτιά θα πάνε στο σπίτι τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα νούμερο από όλους αυτούς που δεν είναι με τα νόμιμα προσόντα προσληφθέντες και αυτή τη στιγμή ταυτοποιούμε τα ονόματα».
Σε ό, τι αφορά πάντως τη διαδημοτική κινητικότητα είπε πως «εκεί έχουμε βρει ότι δεν μας περισσεύει κόσμος. Πάμε περίπου στα ίσα».

aftodioikisi

Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός στη Θεσσαλονίκη

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.15 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο 40 χλμ ανατολικά της πόλης, στην περιοχή της Βόλβης.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος μέχρι 10 χιλιόμετρα.
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι, καθώς πρόκειται για περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Οι Αλβανοί κατεβάζουν τις σημαίες των Σκοπίων στην Στρούγκα

Σύμφωνα με έκθεση της ΜΚΟ ‘Αιγόκερως’ των Σκοπίων που πραγματοποίησε μια κοινωνική έρευνα στην πόλη Στρούγκα διαπίστωσε ότι οι Αλβανοί κάτοικοι κατεβάζουν τις σημαίες του κράτους από τους ιστούς που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στην έκθεση η ηγεσία του Δήμου, διατυπώνει τη θέση ότι αυτό στο γεγονός είναι μια παράνομη πρωτοβουλία που έρχεται σε αντίθεση με το νόμο που αναφέρεται στις σημαία του κράτους στους ιστούς που έχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτόν.

Εντούτοις, ζήτησαν να τοποθετείται από κοινού και η αλβανική σημαία, λόγω της αλβανικής πλειοψηφίας στην πόλης αυτή του νοτιοσλαβικού κράτους, σημειώνει το Sky των Σκοπίων.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »