Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

τα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:
Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης.

Ενδεικτικά...
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:

α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα,ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος ;

Prof. Konstantinos Tokmakidis
Aristotle University of Thessaloniki
Greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο βιβλίο: Μακεδονικά

Στο βιβλίο αυτό , ο γνωστός Μακεδόνας ερευνητής Δημήτρης Ευαγγελίδης, έχει   συγκεντρώσει τρεις εργασίες του με κεντρικό θέμα την Μακεδονία και ειδικότερα το ζήτημα της εθνολογικής σχέσης των αρχαίων Μακεδόνων με τα υπόλοιπα ελληνικά φύλα, το ζήτημα του γλωσσολογικού προσδιορισμού της λαλιάς των αρχαίων Μακεδόνων και τέλος το ακανθώδες ζήτημα του ιδιώματος που ομιλείται σε κάποιες περιοχές της σημερινής Μακεδονίας.

Η πρώτη εργασία του, με τίτλο «Οι Γιαούνα Τακαμπάρα των Περσικών επιγραφών», αναρτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2009 στο blog του «ΕΘΝΟ-ΛΟΓΙΚΑ» (http://ethnologic.blogspot.com/) και τον επόμενο χρόνο αναρτήθηκε στην ομογενειακή ιστοσελίδα Macedonia Evidence στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://macedonia-evidence.org/persians.html σε μετάφραση στα αγγλικά του διεθνώς γνωστού αρχαιολόγου Καθηγητή Στέφανου Γ. Μίλλερ (Stephen G. Miller).

Η δεύτερη εργασία του, με τίτλο...

 «Η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων», περιλαμβάνει μια καταγραφή, αλλά και σύνθεση, των πλέον προσφάτων εξελίξεων και επιστημονικών συμπερασμάτων για το ζήτημα αυτό, ξεκαθαρίζοντας τις μέχρι τώρα αμφισβητήσεις και αμφιβολίες για την γλωσσολογική τοποθέτησή της. Σήμερα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα, στην συντριπτική της πλειονότητα, αποδέχεται ότι η καθομιλουμένη στην Μακεδονία της κλασσικής περιόδου (5ος-4ος αιώνας π.Χ.) ήταν μια ακόμη ελληνική διάλεκτος. Πρωτοδημοσιεύθηκε στον τρίτο τόμο/τεύχος του περιοδικού «Νέος Ερμής ο Λόγιος» τον Νοέμβριο του 2011.

Ελπίζω οι αναγνώστες, με την μελέτη αυτού του υλικού, να συμπληρώσουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα θέματα.
Στην τρίτη εργασία του, με τίτλο «Το γλωσσικό ιδίωμα των γηγενών σε περιοχές της Μακεδονίας», επιχειρεί να προσεγγίσει εθνο-γλωσσολογικά το ιδίωμα που ομιλείται ακόμη σήμερα σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας, τα «εντόπικα/εντόπια» ή μακεδονικό πίτζιν, όπως το ονομάζει. Μια πρώτη περιληπτική παρουσίαση αυτής της εργασίας πραγματοποιήθηκε στην 5η πανελλήνια συνάντηση που οργανώθηκε από το περιοδικό «Άρδην» και την εφημερίδα «ρήξη» στην Έδεσσα στις 28-30 Αυγούστου 2008 και στην συνέχεια, στις 19 Οκτωβρίου 2008 αναρτήθηκε στην γνωστή ιστοσελίδα www.antibaro.gr αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια και κριτικές. Επίσης παρουσιάστηκε στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την Υφήλιο, το οποίο διεξήχθη στο Λιτόχωρο της Πιερίας στις 9-12 Ιουλίου του 2009. Στα τρία χρόνια περίπου που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα η εργασία αυτή βελτιώθηκε και συμπληρώθηκε με διαλεκτολογικούς χάρτες, σπάνιες φωτογραφίες-τεκμήρια, βιβλιογραφικές αναφορές κλπ, έτσι ώστε το τελικό κείμενο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, να είναι κατά το δυνατόν πιο άψογο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής συμβόλων του κράτους

Χθες (7-11-2011), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας, εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής συμβόλων του Ελληνικού κράτους, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Λεβαίας Φλώρινας την 2-11-2011.


Συγκεκριμένα, μετά από επισταμένη  αστυνομική έρευνα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου αλλοδαπού και ενός 15χρονου ημεδαπού,  διότι φέρονται ότι τις νυχτερινές ώρες της 2-11-2011, εισήλθαν στο προαύλιο του σχολείου, κατέστρεψαν την Ελληνική σημαία με φωτιά και προκάλεσαν φθορές στο σχολείο.   

Οι φερόμενοι ως δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου.

radioflorina

Διαβάστε περισσότερα » »

Τι πραγματικά έγινε στην Μόσχα . ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ


Αποκάλυψη ΚΟΝΤΡΑ Channel: Τι πραγματικά έγινε στην Μόσχα . ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Ο ΤΖEΦΡΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ 

Συνταρακτικές αποκαλύψεις έγιναν την Πέμπτη, 28/10, στο κανάλι ΚΟΝΤΡΑ, από το βραδινό δελτίο του Τέρενς Κουΐκ, σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα της επίσκεψης ΓΑΠ στην Μόσχα τον περασμένο Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με ό,τι είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Μαυρόπουλος για τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσσου ηγέτη Πούτιν:
1ον. Οι Ρώσσοι τον έψεξαν για την στάση του εναντίον των αγωγών και τον δεκαετή πόλεμο που είχε κάνει κατά του σχεδίου.
2ον. Ο Πούτιν ζήτησε άμεσα την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Νεωρίου της Σύρου για τα ρωσσικά πολεμικά και επιβατηγά πλοία, με μεγάλα οφέλη για την Ελλάδα.
3ον. Οι Ρώσσοι προσφέρθηκαν για μεγάλες επενδύσεις σε διάφορους τομείς στην Ελλάδα. Και,
4ον. Ο Πούτιν του είπε ξεκάθαρα ότι, αν η χώρα μας χρειάζεται ρευστό, ήταν έτοιμος να μας δανείσει με επιτόκια ύψους 2-3%!!!
Ο ΓΑΠ, βέβαια, απάντησε σε όλα αρνητικά, υπακούοντας στα αφεντικά του της Νέας Τάξης και υπηρετώντας τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων. Τότε ο Πούτιν εκνευρισμένος, γύρισε και του είπε: Ε, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν σου μένει άλλος δρόμος από το να πας στο ΔΝΤ.
Στην συνέχεια, μέσα από μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης - που έστησαν οι ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, Πεταλωτής και τα λοιπά λαμόγια-παπαγαλάκια των ΜΜΕ - αυτό που έμαθαν όλοι στην Ελλάδα ήταν το τελευταίο μέρος του διαλόγου: «Ε, τότε να πάτε στο ΔΝΤ»!
Αν ισχύουν όλα αυτά που αποκάλυψε το ΚΟΝΤΡΑ, τότε ο ΓΑΠ πρέπει να κατηγορηθεί για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Εδώ και τώρα!
Ακούει η Ελληνική Δικαιοσύνη; 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αφιερωμένο  Σήμερα  που γιορτάζουν

 

 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

Πειράματα δεν έκανε μόνο ο Μένγκελε στο Άουσβιτς αποκαλώντας τα «επιστημονική ιατρική έρευνα», έχει και συνεχιστές-μιμητές.
Εδώ και χρόνια, στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα, καρκινοπαθείς γίνονται, εν αγνοία τους, πειραματόζωα, πληρώνουν οτι έχουν και δεν έχουν, και υποβάλλονται σε μια μέθοδο που μελετάται διεθνώς σε ΧΟΙΡΟΥΣ και  ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ, εκτός από ανθρώπους, τη λεγόμενη Λαπαροσκοπική Υπερθερμική Ενδοπεριτοναϊκή Χημειοθεραπεία και το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας σε ανθρώπους που είναι σε απόγνωση καλά κρατεί.
   Στην μοντέρνα Ελλάδα οι νέες θεραπευτικές πρακτικές δοκιμάζονται πρώτα σε ανθρώπους και μετά στα γουρούνια γιατί για κάποιους που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, την ανάγκη για ελπίδα, η ανθρώπινη ζωή έχει λιγότερη αξία από αυτήν ενός γουρουνιού.
   Εν πρώτοις, οι άτυχοι ασθενείς υπογράφουν το Συμβόλαιο του...Θανάτου, μια απαράδεκτη, κατα παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και πέρα από οποιαδήποτε διακήρυξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Δήλωση Παροχής Συγκατάθεσης Ασθενούς Προς Διενέργεια Ιατρικών Πράξεων, όπου ζητείται μεταξύ άλλων από το υποψήφιο θύμα-ασθενή να δώσει έγγραφη ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ στον Πειραματιστή-Γιατρό, ώστε όταν η ομάδα του γιατρού ερωτηθεί σχετικά με τα φάρμακα που χορηγούνται να απαντούν “τι σε νοιάζει τι φάρμακα σου χορηγούμε!”. Ο Πειραματιστής-Γιατρός αποδεσμεύει έτσι τον εαυτό του από οποιαδήποτε ευθύνη και δεσμεύει τον ασθενή ή τον συγγενή του ασθενή για τα πάντα, κυρίως για την πληρωμή των οικονομικών εξόδων του πειράματος, χωρίς βέβαια να αναφέρεται η λέξη ΠΕΙΡΑΜΑ πουθενά και οι ασθενείς να νομίζουν απλώς οτι θα υποβληθούν σε μια νέα πρωτοποριακή θεραπεία που θα εξασφάλιζε σε καταδικασμένους να πεθάνουν... 25 χρόνια ζωής!. Σκοπίμως αποκρύπτεται από τους ασθενείς το Έγγραφο Δήλωσης Συγκατάθεσης κατα τα πρότυπα του Υπουργείου Υγείας όπου ο ασθενής ενημερώνεται εγγράφως για όσα πρόκειται να του γίνουν, δηλαδή όχι μόνο δεν δίνεται INFORMED CONSENT ως έπρεπε στους ασθενείς αλλά την παραμονή της εφαρμογής της πειραματικής πρακτικής υποχρεώνονται να πληρώσουν σε υπάλληλο εταιρείας πώλησης αναλώσιμου υλικού χειρουργείου, σταλμένο από τον Μεσάζοντα-Πειραματιστή –Ιατρό, το εξωφρενικό ποσό των #2.500# ΕΥΡΩ, για την αγορά ενός ΛΑΣΤΙΧΟΥ, το οποίο δεν βλέπουν ποτέ και αποκαλούν, όσοι το πωλούν, Επιστημονικώς «ΣΕΤ ΣΩΛΗΝΩΝ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΔΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» κάποτε αποκαλούμενου «Σετ Καθετήρων Περιοχικής Υπερθερμίας» γιατί η μέθοδος του Πειραματιστή-Ιατρού ανα τακτά  διαστήματα αλλάζει και ονομασία. Εκτός από τα #7.500# ΕΥΡΩ (3 θεραπείες με τη χρήση των ΛΑΣΤΙΧΩΝ), οι ασθενείς πληρώνουν τεράστια ποσά για τη νοσηλεία, την αμοιβή του Πειραματιστή-Ιατρού και παράλληλα χρεώνονται και τα ασφαλιστικά ταμεία τους γιατί η μέθοδος αποκαλείται  στα βιβλιάρια των ασθενών ως Ερευνητική Λαπαροσκόπιση ή Ερευνητική Λαπαροτομία για να γίνονται αποδεκτές οι χρεώσεις από τους ελεγκτές ιατρούς των ασφαλιστικών φορέων και πάντα ως έκτακτες εισαγωγές και σε περίπτωση Επιθεώρησης οι συγγενείς των ασθενών θα πρέπει να δώσουν  εξηγήσεις οι ίδιοι για τις τεράστιες δαπάνες επί των φαρμάκων καθώς  χρησιμοποιούνται ΕΥΡΕΩΣ τα φαρμακεία κατανομής.
     Το έργο του Πειραματιστή-Ιατρού συνεπικουρείται από ομάδα Ασιατών κυρίως Ινδών, οι οποίοι εξασκούνται πάνω στις ελληνικές κοιλιές των καρκινοπαθών ΧΩΡΙΣ να είναι εγγεγραμμένα μέλη στον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. Κανείς δεν γνωρίζει εαν είναι καν ιατροί. Εξάλλου, ένας ασθενής μετά την υποβολή του στην θεραπεία βρίσκεται υπο τη συνεχή επίβλεψη και το άγρυπνο μάτι του πλέον ειδικού...του ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ-ΣΤΕΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ του Πειραματιστή-Ιατρού και δηλώνει ειδήμων επί των Χημειοθεραπειών, καλύτερα από Ογκολόγους-Παθολόγους, οι οποίοι είναι οι καθ΄ύλην αρμόδιοι σύμφωνα με τη νομοθεσία του ελληνικού κράτους να διενεργούν Χημειοθεραπείες.
     Όσο για τις εργαστηριακές εξετάσεις, μετά την αγνώστων συνεπειών θεραπεία... έχουν απογειωθεί, καθώς οι τιμές είναι εξωπραγματικές.
     Μάλιστα εαν οι ασθενείς πέσουν σε κώμα από τα κοκτέϊλ αγνώστων φαρμάκων που τους χορηγούνται και πρέπει να σιτιστούν μέσω ρινογαστρικού σωληνος ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ οι συγγενείς τους, να αγοράσουν ιδίοις τα σκευάσματα σίτησης άλλως οι άνθρωποί τους θα πεθάνουν από ασιτία γιατί ο Πειραματιστής-Ιατρός και η κλινική δηλώνουν οτι δεν έχουν επάρκεια τροφής για τους ασθενείς τους.
    Οι πειραματισμοί φωτογραφίζονται και βιντεοσκοπούνται χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του ασθενούς ή του συγγενή αυτού χωρίς κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή στη νομοθεσία περι προστασίας προσωπικών δεδομένων, κυκλοφορούν σε DVD με φόντο την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής με αγγλικούς υπότιτλους και είναι άγνωστο ποιοι τα βλέπουν εντός και εκτός Ελλάδος.
     Η νομοθεσία είναι σαφής για την προστασία του ασθενούς, όμως τίποτα δεν τηρείται γιατί οι Θεσμοθετημένοι Ελεγκτικοί Φορείς Αδυνατούν να Ελέγξουν. Ο νόμος 3418-ΦΕΚ 287/28-11-2005, άρθρο 24 παρ. 4 αναφέρει οτι μια πειραματική θεραπευτική μέθοδος εφαρμόζεται μόνο ύστερα από ΕΓΚΡΙΣΗ του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και το άρθρο 25 οτι οι νέες θεραπευτικές μέθοδοι εφαρμόζονται υπό την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων που διέπουν το σχεδιασμό και την εφαρμογή ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ.
     Τελικά, κάποιοι ερμηνεύουν τη νομοθεσία κατά το δοκούν και οι αρμόδιοι φορείς για να αποφύγουν των ευθυνών δηλώνουν, το ΚΕΣΥ από τη μια, οτι η εν λόγω μέθοδος είναι αποδεκτή και όποιος γιατρός την ξέρει την εφαρμόζει, δηλώνει επίσης οτι εκτός από τον Πειραματιστή-Ιατρό, την διενεργούν άλλοι δυο γιατροί στην Ελλάδα. Η Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων δηλώνει οτι η εν λόγω μέθοδος ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ στη διαδικασία έγκρισης κλινικών μελετών, αν είναι δυνατόν, μια μέθοδος που διεθνώς χαρακτηρίζεται ως ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ, ΜΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ και μελετάται σε ΧΟΙΡΟΥΣ και ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ εκτός από ανθρώπους, για τις «προχωρημένες» αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους θεωρείται... ΑΠΟΔΕΚΤΗ.
    Αξίζει να σημειωθεί, οτι εαν πεθάνει ένας ασθενής ή καταλήξει ανίκανος για εργασία, όχι μόνο δεν αποζημιώνεται η οικογένεια με το ποσό των #200.000# ΕΥΡΩ όπως έπρεπε για τις πειραματικές μελέτες αλλά ο Πειραματιστής-Ιατρός τους βάζει εαν δεν έχουν να εξοφλήσουν το λογαριασμό, να υπογράφουν συναλλαγματικές ή να πουλήσουν κάτι ή να δανειστούν προκειμένου να βρουν χρήματα να εξοφλήσουν αυτόν και την κλινική. Εαν δεν βρουν χρήματα να τον εξοφλήσουν υπάρχουν και...άλλοι τρόποι για να βρουν τα λεφτά!!!
ΣΕΤ ΣΩΛΗΝΩΝ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΔΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 ή
 ΛΑΣΤΙΧΑ....ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ



HIPEC ΣΕ ΧΟΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ



ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ...ΘΑΝΑΤΟΥ


ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ



ΝΟΜΟΣ 3418 ΦΕΚ 287 /28-11-2005 ΑΡΘΡΟ 24 παρ.4 και ΑΡΘΡΟ 25 παρ.3


ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ α



ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ β
      Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΔΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΥΕΧ ή HYPERTHERMIC INTRAPERITONEAL CHEMOTHERAPY-HIPEC (λαπαροσκοπική ή μη λαπαροσκοπική), η οποία παρουσιάζεται δια των μέσων ενημέρωσης ως πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας του καρκίνου, δεν υπάρχει στα επίσημα ογκολογικά πρωτόκολλα ως καθιερωμένη θεραπεία, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ  γνωστό δια των ενημερωτικών μέσων της ελληνικής επικράτειας. Περιλαμβάνει εγχύσεις, στην περιτοναϊκή κοιλότητα ογκολογικών ασθενών, σε μεγάλες θερμοκρασίες εξαιρετικά επικίνδυνων κυτταροστατικών ΦΑΡΜΑΚΩΝ υψηλής τοξικότητας με μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες επιδράσεις των οποίων οι παρενέργειες είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Η τεχνική αυτή αποτελεί μια πειραματική θεραπευτική πρακτική, μη τεκμηριωμένης βιβλιογραφίας, είναι υπό διερεύνηση-INVESTIGATIONAL και πραγματοποιείται διεθνώς σε επίπεδο κλινικών μελετών όπως είναι ευρέως γνωστό και δηλώνεται επισήμως και στο Διαδίκτυο στις ιστοσελίδες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – American Cancer Society και του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ -  National Cancer Institute.  Μελετάται σε Χ Ο Ι Ρ Ο Υ Σ και  Α Ρ Ο Υ Ρ Α Ι Ο Υ Σ  εκτός από ανθρώπους ενώ υπάρχουν και πρόσφατες  δημοσιευμένες μελέτες στα ιατρικά περιοδικά που καθιστούν  σαφές το επίπεδο κλινικών μελετών που βρίσκεται η HIPEC διεθνώς. Πρέπει να διενεργείται αυστηρώς μόνο από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι από κάποιους που απλώς παρακολούθησαν ένα σεμινάριο περιτοναϊκής καρκινωμάτωσης και HIPEC. Υπάρχει μια ομάδα γιατρών οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να πείσουν άπαντες οτι η  Λαπαροσκοπική HIPEC είναι μια καθιερωμένη και αποδεκτή θεραπεία και οτι υπερέχει της συστηματικής χημειοθεραπείας ενώ είναι πειραματική και την πληρώνουν εδώ και χρόνια οι Έλληνες πολίτες - ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία μιας χώρας που η οικονομία της βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
      Εάν αναζητηθεί στο google:


     intraperitoneal hyperthermic chemoperfusion
 παρουσιάζεται  ο ορισμός της Υπερθερμικής Ενδοπεριτοναϊκής Χημειοθεραπείας  στο wikipedia
  Η  επίσημη θέση της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (American Cancer Society) –επιστημονικά έγκυρη και αξιόπιστη- περί της hyperthermic intraperitoneal chemotherapy ή HIPEC βρίσκεται στη διεύθυνση :  



και η επίσης έγκυρη πληροφόρηση του Διαδικτυακού τόπου του  Εθνικού  Αντικαρκινικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ   (National Cancer Institute)  είναι στη διεύθυνση:


 http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Therapy/hyperthermia
       
                                                                                      
                                                                           Συντάκτης: gretelia@hotmail.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Από που πήραν το ονομά τους οι δώδεκα μήνες του χρόνου;

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ :

Ο πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από τον θεό των Ρωμαίων, τον Ιανό (Janus). Ο Ιανός ήταν θεός με δύο πρόσωπα, τα οποία κοίταζαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, γι αυτό τον αποκαλούσαν και Janus bifrons δηλαδή διπρόσωπο Ιανό.

Τα δυο του πρόσωπα συμβόλιζαν την αρχή και το τέλος, τη νιότη και το γήρας, την είσοδο και την έξοδο. Γι αυτό και του αφιέρωσαν τον Ιανουάριο που σαν πρώτος μήνας του χρόνου, κοίταζε προς τον προηγούμενο χρόνο και προς τον επόμενο.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ :
Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό ρήμα februare που σημαίνει καθαρίζω, εξαγνίζω. Ήταν αφιερωμένος στο θεό του Άδη Φέβρουο και στους νεκρούς γι αυτό και στη διάρκεια του οι Ρωμαίοι διοργάνωναν τελετές καθαρμών και εξαγνισμών. Με το παλαιότερο ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο τελευταίος μήνας του χρόνου και οι άνθρωποι έπρεπε να μπουν στον καινούργιο χρόνο καθαροί και αμόλυντοι.


Με την καθιέρωση του Ιουλιανού ημερολογίου το 46 π.Χ. περιορίστηκαν οι ημέρες του από 30 σε 29 και την εποχή του αυτοκράτορα Αύγουστου του αφαιρέθηκε άλλη μια μέρα η οποία προστέθηκε στον Αύγουστο και έτσι έχει 28 ημέρες, και 29 κάθε τέσσερα χρόνια, οπότε το έτος αντί 365 ημέρες έχει 366 και ονομάζεται δίσεκτο από το bis sextus (δις έκτη) δηλαδή δύο φορές η 24η του μήνα που ήταν η έκτη μέρα πριν από τις Καλένδες του Μαρτίου.

Εμείς, τον λέμε Φλεβάρη επειδή τότε ανοίγουν οι φλέβες της γης, δηλαδή αναβρύουν πολλά νερά, τον λέμε και Κουτσοφλέβαρο, επειδή έχει λιγότερες μέρες.


ΜΑΡΤΙΟΣ :
Κατά το αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο πρώτος μήνας του χρόνου και ονομαζόταν Primus. Μετά το 46 π.Χ. ονομάστηκε Μάρτιος, έγινε ο τρίτος μήνας του χρόνου, αφιερωμένος στον θεό Μαρς που αρχικά ήταν ο θεός της γονιμότητας και των αγρών αλλά αργότερα ταυτίστηκε με τον Άρη θεό του πολέμου. Ήταν πατέρας του Ρέμου και του Ρωμύλου και γενάρχης των Ρωμαίων. Είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης και στις 21 Μαρτίου είναι η εαρινή ισημερία.

Οι Έλληνες του έχουν δώσει πολλά ονόματα, όπως "ανοιξιάτης" επειδή φέρνει την άνοιξη, "γδάρτης", "παλουκοκαύτης" και "πεντάγνωμος" επειδή ο καιρός είναι άστατος, "βαγγελιώτης" από τη γιορτή του Ευαγγελισμού, "πενταγιόματο" (δηλ. πέντε γεύματα) στην ορεινή Πελοπόννησο.

Την 1η του Μάρτη, τα παιδιά δένουν στο χέρι τους το "μάρτη" ή "μαρτιά" ένα κορδόνι από κόκκινη και άσπρη κλωστή, για να μη τα κάψει ο μαρτιάτικος ήλιος.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ :
Είναι ο τέταρτος μήνας του χρόνου. Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό ρήμα aperio που σημαίνει "ανοίγω" γιατί τότε ανοίγει ο καιρός και ανθίζουν τα λουλούδια. Ήταν αφιερωμένος στην θεά Αφροδίτη.

Τον λέμε Ανοιξιάτη, Λαμπριάτη από τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα και Αϊγιωργίτη από την γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Την Πρωταπριλιά συνηθίζουμε να λέμε αθώα ψέματα και να κάνουμε ανώδυνες φάρσες, ένα έθιμο που μας έχει έρθει από τη δυτική Ευρώπη και που έγινε περισσότερο γνωστό περί το 1880 μέσω της "Εφημερίδας" του Κορομηλά.


ΜΑΪΟΣ :
Ο πέμπτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από την ρωμαϊκή θεότητα Maja (Μάγια). Το όνομα Maja προήλθε από τη λέξη Μαία (τροφός) τη μητέρα του θεού Ερμή στον οποίο ήταν αφιερωμένος.Είναι ο μήνας των λουλουδιών και την 1η Μαΐου πλέκουμε στεφάνια με λουλούδια και τα κρεμάμε στις εξώπορτες μέχρι τις 24 Ιουνίου που τα καίμε στις φωτιές του Άι- Γιάννη.

Η Πρωτομαγιά έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια ημέρα αργίας και διεκδικήσεων των εργατών γι αυτό την ονομάζουμε και "Εργατική Πρωτομαγιά". Τη 2η Κυριακή του Μαΐου είναι η "Γιορτή της Μητέρας".

Κατά το τριήμερο 21-23 γίνονται "Τα Αναστενάρια" προς τιμή των Αγίων Κωνασταντίνου και Ελένης. Στο τελετουργικό τους περιλαμβάνουν εκστατικούς χορούς, πομπικές περιφορές εικονισμάτων αλλά κυρίως πυροβασία δηλαδή περπάτημα πάνω σε αναμμένα κάρβουνα.
Τον λένε και Κερασάρη γιατί τότε βγαίνουν τα κεράσια.


ΙΟΥΝΙΟΣ :
Ο έκτος μήνας του έτους, ήταν αφιερωμένος από τους Ρωμαίους στη θεά Juno (Ήρα), σύζυγο του Jupiter (Δίας), προστάτιδα του οίκου και του γάμου. Κατά μία άλλη εκδοχή, πήρε το όνομά του από τον Λεύκιο Ιούνιο Βρούτο. Αυτός ανέτρεψε τον βασιλιά Ταρκύνιο τον Υπερήφανο το 510 π.Χ., εγκαθίδρυσε τον θεσμό της Υπατείας, θεμελίωσε τη Δημοκρατία και έγινε ο πρώτος Ύπατος της Ρώμης.

Στις 21 Ιουνίου είναι το θερινό ηλιοστάσιο, οπότε ξεκινά επίσημα το καλοκαίρι, ενώ έχουμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα στο βόρειο ημισφαίριο και την μικρότερη στο νότιο.

Λέγεται θεριστής γιατί κατά τη διάρκεια του γίνεται ο θερισμός του σταριού, ορνιαστής ή ρινιαστής γιατί γίνεται τεχνητή γονιμοποίηση των ήμερων συκιών με ορνιούς δηλαδή καρπούς άγριας συκιάς.


ΙΟΥΛΙΟΣ :
Ο έβδομος μήνας του έτους έχει 31 ημέρες και είναι αφιερωμένος στον Ιούλιο Καίσαρα ο οποίος θεωρείται ένας από τους τρεις μεγάλους στρατηλάτες του αρχαίου κόσμου.Ήταν εξαιρετικά ευφυής πολιτικός, στρατιωτικός, νομοθέτης, ρήτορας, ιστορικός, ανέβηκε σε όλα τα αξιώματα και άφησε σημαντικό έργο.

Τον Ιούλιο, οι Ρωμαίοι τον έλεγαν Quintilis επειδή κατά το ημερολόγιο του Νουμά Πομπιλίου ήταν ο πέμπτος μήνας του έτους με πρώτο το Μάρτιο. Το 153 π.Χ. ως πρώτη ημέρα του έτους ορίστηκε η 1η Ιανουαρίου.

Το 46π.Χ., ο Ιούλιος Καίσαρας ανέθεσε στον Σωσιγένη να αναμορφώσει το ρωμαϊκό ημερολόγιο το οποίο βασιζόταν στις φάσεις της σελήνης αλλά οι ατέλειες που είχε, είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες αποκλίσεις στην εαρινή ισημερία. Στο νέο ημερολόγιο, που ονομάστηκε Ιουλιανό, προστέθηκαν 80 ημέρες που δεν είχαν καταμετρηθεί και το έτος 46 ονομάστηκε "έτος σύγχυσης" διότι είχε 445 ημέρες.

Ο Ιούλιος είναι ένας μήνας με πολλές γιορτές και πανηγύρια, όπως της Αγίας Κυριακής στις 7, της Αγίας Μαρίνας στις 17 που είναι προστάτιδα των παιδιών, του Προφήτη Ηλία στις 20, της Αγίας Παρασκευής στις 26 που προστατεύει τα μάτια, του Αγίου Παντελεήμονα στις 27.
Τον λέμε και Αλωνάρη επειδή κατά τη διάρκειά του γίνεται το αλώνισμα του σταριού.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ :
Ο Αύγουστος οφείλει το όνομά του στον αυτοκράτορα Οκταβιανό ο οποίος τιμήθηκε από την Σύγκλητο με το προσωνύμιο Αύγουστος που σημαίνει σεβαστός. Η ηγεμονία του ήταν η αφετηρία μιας σχετικά ειρηνικής περιόδου για την αυτοκρατορία που έγινε γνωστή ως Pax Romana. Δημιούργησε μεγάλο έργο, όπως κατασκευή οδικού δικτύου, μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, ώθηση στα γράμματα και τις τέχνες,συγκρότηση μόνιμου στρατού κ.λπ.


Ο Οκταβιανός ήταν ανηψιός του Ιούλιου Καίσαρα και εξίσου σημαντική προσωπικότητα με εκείνον. Του αφιέρωσαν τον μήνα Sextilis (έκτος) των Ρωμαίων στον οποίο έδωσαν 31 ημέρες (γιατί θεωρούσαν ότι ήταν υποτιμητικό να έχει λιγότερες ημέρες από τον Ιούλιο), παίρνοντας μία ημέρα από τον Φεβρουάριο ο οποίος έτσι έμεινε με 28 ημέρες.

Τον Αύγουστο γίνονταν παλαιότερα προγνώσεις του καιρού με τα "μερομήνια", δηλαδή το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου χρησίμευε για να προβλέψουν τον καιρό όλης της χρονιάς. Έτσι τα καιρικά φαινόμενα της 1ης Αυγούστου θα ήταν ο καιρός που θα επικρατούσε το Σεπτέμβρη, της 2ης Αυγούστου του Οκτώβρη κ.λπ.

Τον Αύγουστο τον λέμε και Συκολόγο γιατί τότε ωριμάζουν τα σύκα αλλά και Δριμάρη από τις δρίμες (ξωτικά) που τις 6 πρώτες μέρες του Αυγούστου επηρεάζουν τα νεράκαι τότε δεν πρέπει να κολυμπάς ή να πλένεις ρούχα.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας με τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ :
Ο Σεπτέμβριος κατείχε την έβδομη θέση στη σειρά των μηνών, όπως δείχνει και το όνομά του καθώς septem στα λατινικά σημαίνει επτά. Όταν όμως καθιερώθηκε το ιουλιανό ημερολόγιο με πρώτο μήνα του έτους τον Ιανουάριο ο Σεπτέμβριος έγινε ένατος.

Η 1η του Σεπτέμβρη θεωρείται η αρχή του εκκλησιάστικού έτους, αποτελεί την Αρχή της Ινδίκτου, από την λατινική λέξη indictio (επιβολή φόρου), την οποία εισήγαγε ο Καίσαρας Αύγουστος όταν διέταξε να γίνει γενική απογραφή των κατοίκων του Ρωμαϊκού κράτους και να εισπραχθούν φόροι την 1η του Σεπτέμβρη.


Η Ινδικτιώνα είναι τρόπος μέτρησης του χρόνου ανά 15ετίες με αφετηρία την γέννηση του Χριστού ή από το 3 π.Χ. Η 23η του Σεπτέμβρη, γενέθλια ημέρα του αυτοκράτορα της Ρώμης Οκταβιανού, καθορίστηκε ως Πρωτοχρονιά και ως Αρχή της Ινδίκτου. Η Εκκλησία σ' αυτή την Πρωτοχρονιά τοποθέτησε τη γιορτή της σύλληψης του Προδρόμου, που αποτελεί το πρώτο γεγονός της ευαγγελικής ιστορίας, ενώ το 462 μ.Χ. η εκκλησιαστική Πρωτοχρονιά μετατέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου για πρακτικούς λόγους.

Τον Σεπτέμβριο αρχίζει και το γεωργικό έτος καθώς τότε ξεκινούν όλες οι αγροτικές εργασίες.
Λέγεται και Τρυγητής γιατί τότε γίνεται ο τρύγος των αμπελιών ενώ αρχίζει η σπορά και το όργωμα. Στις 2 του Σεπτέμβρη είναι η γιορτή του Αγίου Μάμα που θεωρείται προστάτης των βοσκών.

Στις 14 του Σεπτέμβρη είναι η μεγάλη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Στις 23 του μήνα είναι η φθινοπωρινή ισημερία και η νύχτα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την ημέρα έως την εαρινή ισημερία.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ :
Από την λέξη octo που σημαίνει οκτώ πήρα ο Οκτώβριος το όνομά του μια και στο παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο όγδοος μήνας. Το 46 π.Χ. με την αλλαγή του ημερολογίου έγινε ο δέκατος μήνας αλλά κράτησε το όνομά του.

Το Ιουλιανό ημερολόγιο είχε απόκλιση μίας ημέρας κάθε 128 χρόνια από το πραγματικό τροπικό έτος και έτσι το 1582 καταμετρήθηκαν 10 ημέρες απόκλισης, οπότε ο Πάπας Γρηγόριος ο 13ος θέσπισε το Γρηγοριανό ημερολόγιο τον Οκτώβριο του 1582 και την 4η Οκτωβρίου αυτού του έτους την διαδέχτηκε η 15η Οκτωβρίου αντί της 5ης για να αφαιρεθούν οι 10 ημέρες οι οποίες είχαν καταμετρηθεί χωρίς ωστόσο να έχουν διανυθεί και να επανέλθει η εαρινή ισημερία στην 21η Μαρτίου.

Τον Οκτώβριο τον λέμε και Βροχάρη για τις ευεργετικές για τους γεωργούς βροχές του. Ακόμα τον ονομάζουμε Σποριά ή Σπαρτό γιατί αρχίζει η σπορά στους αγρούς, αλλά και Άι-Δημητριάτη για τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.


Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των χρυσανθέμων.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ :
Είναι ο ενδέκατος μήνας του έτους σύμφωνα με το τωρινό ημερολόγιο, αλλά κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο ένατος μήνας γι αυτό και το όνομά του προέρχεται από τον αριθμό εννέα που στα λατινικά είναι novem. Είναι ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου και ο μήνας που αρχίζει η συγκομιδή της ελιάς ενώ τελειώνει η σπορά και τα κοπάδια κατεβαίνουν στα χειμαδιά τους να ξεχειμωνιάσουν. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη βασιλεύει η Πούλια (πλειάδες) γεγονός που σηματοδοτεί τον ερχομό του χειμώνα.

Τον λέμε Κρασομηνά γιατί ανοίγονται τα καινούργια κρασιά, Ανακατωμένο γιά τον άστατο καιρό του, Χαμένο γιατί είναι μεγάλες οι νύχτες του και οι μικρότερες στη διάρκεια του έτους οι μέρες του, αλλά και Αρχαγγελίτη από τη μεγάλη γιορτή των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ στις 8 Νοεμβρίου.

Έχει πάρα πολλές θρησκευτικές γιορτές όπως του Αγίου Μηνά, των Αγίων Αναργύρων, των Αγίων Ακινδύνων, του Αγίου Φιλίππου, του Αγίου Ανδρέα, τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Αγίας Αικατερίνης κ.λπ.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ :
Ο τελευταίος μήνας του έτους, ο πρώτος του χειμώνα, ο δέκατος του παλιού ρωμαϊκού ημερολογίου από όπου πήρε και το όνομά του. Decem στα λατινικά είναι το δέκα. Είναι ένας μήνας γεμάτος από γιορτές, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Σάββα, της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Σπυρίδωνα, του Αγίου Ελευθερίου και άλλες με μεγαλύτερη την γιορτή της γέννησης του Χριστού, τα Χριστούγεννα στις 25 του μήνα.

Τον λένε και Χιονιά, Ασπρομηνά, Χριστουγεννιάτη, Χριστιανάρη, Δεκέμπρη, Άι-Νικολιάτη.
Είναι ο μήνας με τις λιγότερες ώρες φωτός στο βόρειο ημισφαίριο και τις περισσότερες ώρες φωτός στο νότιο ημισφαίριο μια και ο ήλιος έχει τώρα τη μεγαλύτερη απόκλιση νότια του Ισημερινού.


Στις 22 του μηνός είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο οπότε η απόκλιση του ήλιου νότια του Ισημερινού αρχίζει να λιγοστεύει και έτσι αρχίζει να μεγαλώνει η ημέρα και να μικραίνει η νύχτα.
Κατά την παράδοση στις 25 του μήνα ξεχύνονται οι καλλικάντζαροι στον επάνω κόσμο και παραμένουν μέχρι τα Φώτα οπότε εξαφανίζονται με τον αγιασμό των υδάτων.


Είναι δαιμόνια τα οποία βγαίνουν από τη γη αυτό το δωδεκαήμερο που τα νερά είναι αβάπτιστα για να πειράξουν τους ανθρώπους. Φοβούνται τις φωτιές και τα κουδούνια, γι αυτό σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ανάβουν φωτιές και τραγουδάνε χτυπώντας κουδούνια.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

20 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Αυτά τα 20 λεπτά περίπου της Λιάνας Κανέλλης με συνομιλητή της, τον πολίτικο και ιστορικό αναλυτή του Πανεπιστήμιου του Μονάχου Ηλία Ηλιόπουλου ΠΡΕΠΕΙ και ΟΦΕΙΛΟΥΝ όλοι να τα ακούσουν, για να καταλάβετε που πάει το πράγμα από ποιους και για ποιο λόγο.



Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ..


κλικ στην εικόνα

 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Επίθεση ομάδας αλλοδαπών σε επιβάτες του ηλεκτρικού.


Απίστευτο και όμως αληθινό. Ομάδα 15 αλλοδαπών επιτέθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε επιβάτες του ηλεκτρικού που είχαν επιβιβαστεί στον σταθμό των Κάτω Πατησίων με προορισμό τον Πειραιά, για να τους ληστέψουν.
Σύμφωνα με   καταγγελία που έφθασε στο protothema.gr λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι ομάδα 15 ατόμων εμφανίστηκε στο σταθμό και μπήκαν σε ένα βαγόνι όπου άρχισαν να σπρώχνουν και να χτυπούν τους επιβάτες.

Η ομάδα των εγκληματιών εκμεταλλευόμενη την απουσία αστυνομικών και ατόμων της ασφάλειας του ΗΣΑΠ, επιτέθηκαν σε άτομα που κρατούσαν τσάντες και βαλίτσες και χτυπώντας τους τους άρπαξαν όσα χρήματα είχαν αλλά και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Με την άνεσή τους αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους βγήκαν από το βαγόνι και έφυγαν χωρίς κανείς να τους σταματήσει.

Όπως είπε στο protothema.gr επιβάτης που του άρπαξαν τα χρήματα και τη βαλίτσα του οι αλλοδαποί ληστές ήταν αρκετά βίαιοι ενώ έβριζαν, έσπρωχναν και απειλούσαν. «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Πήραν τις τσάντες από επιβάτες, ενώ από τα 30 άτομα που ήμασταν στο βαγόνι όπου έγινε η επίθεση κανείς δεν αντέδρασε γιατί όλοι φοβήθηκαν».
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενοχλημένος ο Καραμανλής με τον Σαμαρά


Έντονους προβληματισμούς για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να συμφωνήσει για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας εκφράζει στους συνομιλητές του ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως η ΝΔ μπαίνει στο...
εξής στο κάδρο της κριτικής για τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν, ενώ δεν θεωρεί πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταφέρει να πείσει για τις αιτίες της μεταστροφής του. «Χάσαμε το αντιμνημονιακό μας πλεονέκτημα», φέρεται να είπε ο Καραμανλής σε ανθρώπους τους περιβάλλοντός του.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: “Καμία λύση δεν έγινε αποδεκτή για το όνομα”

«Η Fyrom δεν μπορεί να δεχθεί διεθνή διαιτησία για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα, επειδή πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα που επηρεάζει τις βασικές παραμέτρους κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.
»Το γεγονός ότι η επιλογή του ονόματος του κράτους έγινε με δημοκρατικό τρόπο, αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί με την μεθοδολογία  που εφαρμόστηκε στην Σλοβενία – Κροατία, που είχαν μια απλή συνοριακή διαφορά»

 Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή του  στο Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόφσκι.


Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι  γίνονται διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, αλλά πρόσθεσε ότι  από τις δηλώσεις της ελληνικής πλευράς εξάγεται το συμπέρασμα ότι το πρόβλημα επεκτείνεται στο θέμα της ταυτότητας.

Σύμφωνα με τον Ποπόφσκι, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης που γίνεται με την Ελλάδα δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά , και δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει προσφερθεί  καμία λύση στο πρόβλημα για το όνομα,  η οποία, λύση, θα μπορούσε  να γίνει αποδεκτή από τους πολίτες της χώρας, ώστε να τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Καμία λύση δεν έγινε, ακόμη, αποδεκτή, ώστε η χώρα να κλείσει δύο βασικά κεφάλαια – την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Νίκολα Ποπόφσκι, υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων  στον αναφερόμενο σταθμό.


Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: «Ζούμε χειρότερα και από την Αλβανία»…


Και θα συνεχίσει:


Εδώ  βρήκαμε όλους τους γείτονές μας και τις δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Την καλύτερη αξιολόγηση λαμβάνει η Σλοβενία, η οποία βρίσκεται στην 21η θέση και ακολουθεί η Κροατία που βρίσκεται στην 46η θέση, το Μαυροβούνιο στην 56η θέση, η Βουλγαρία μετά μαζί με τη Σερβία στην 59η και μπροστά μας επίσης έχουμε την Αλβανία στην 70η θέση και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη που βρίσκεται στην 74η θέση στον κόσμο.

Η πρώτη χώρα σε ποιότητα ζωής είναι η Νορβηγία και η χειρότερη το Κογκό.

Ο νότιος γείτονάς μας, η Ελλάδα, βρίσκεται στην 29η θέση.

Η έκθεση αναφέρει ότι ακόμη και η Λιβύη ζει καλύτερα από τη χώρα μας, λόγω της δολοφονίας του Μουαμάρ Καντάφι και βρίσκεται στην 64η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ως μέτρο ποιότητας της ζωής λαμβάνεται το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων, η πρόσβαση στην εκπαίδευση, το εισόδημα, η υγεία, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανά κάτοικο, η φτώχεια, η ρύπανση του περιβάλλοντος.
Στην FYROM η αναμενόμενη διάρκεια ζωής είναι τα 74,8 χρόνια, στην Αλβανία 76,9, στη Σερβία 75,7 στη Σλοβενία 79,3 χρόνια.

Οι μακροβιότεροι είναι οι Ιάπωνες  με προσδόκιμο τα 83,4 χρόνια και βραχυβιότεροι στην Γουϊνέα με 48,1 χρόνια.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα στον 21ο αιώνα είναι η προστασία των δικαιωμάτων των σημερινών και των μελλοντικών γενεών ώστε να βιώνει σε μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τρεις προσθήκες στον Περιοδικό Πίνακα!

Το νταρμστάντιο, το ρεντγκένιο και το κοπερνίκιο είναι τα τρία νέα στοιχεία που προστέθηκαν στον Περιοδικό Πίνακα και των οποίων τα ονόματα ενέκρινε γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής και Εφαρμοσμένης Φυσικής, που συνεδρίασε στο Ινστιτούτο Φυσικής του Λονδίνου.
Perierga.gr - Τρεις προσθήκες στον Περιοδικό Πίνακα!
Τα τρία νέα στοιχεία είναι τόσο μεγάλα και βαριά που μπορούν να δημιουργηθούν μόνο σε συνθήκες εργαστηρίου, ενώ πολύ γρήγορα αποσυντίθενται σε άλλα χημικά στοιχεία. Προς το παρόν, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για κανένα από τα τρία καθώς δεν συναντώνται στην φύση ούτε είναι αρκετά σταθερά για να μελετηθούν πειραματικά με άνεση χρόνου.
Η Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Φυσικής ενέκρινε τα ονόματά τους, τα οποία πρότεινε η κοινή ομάδα εργασίας για την ανακάλυψη νέων στοιχείων, που έχει συσταθεί από κοινού με την Διεθνή Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας, καθώς το όλο ζήτημα αφορά εξίσου χημικούς και φυσικούς.
Το κοπερνίκιο (στοιχείο 112) πήρε το όνομα του αστρονόμου Νικολάου Κοπέρνικου (1473-1543) μετά από πρόταση των Γερμανών ερευνητών του Κέντρου Έρευνας Βαρέων Ιόντων Χέλμχολτς, με επικεφαλής τον Σίγκουρντ Χόφμαν, που ανακάλυψαν το νέο στοιχείο και ήθελαν να τιμήσουν τον διάσημο επιστήμονα. Οι Γερμανοί ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά το 1996 να δημιουργήσουν ένα μεμονωμένο άτομο του άκρως ραδιενεργού κοπερνίκιου, κάνοντας συγκρούσεις ψευδαργύρου και μολύβδου. Από τότε, έχουν παραχθεί και ανιχνευθεί συνολικά 75 άτομα του νέου στοιχείου. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια και διαδοχικές πειραματικές επαληθεύσεις, ώσπου το κοπερνίκιο να εγκριθεί επίσημα για εισαγωγή στον Περιοδικό Πίνακα.
Το ρεντγκένιο (στοιχείο 111) ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1994, όταν ερευνητές του ίδιου γερμανικού ερευνητικού κέντρου δημιούργησαν τρία άτομά του, κάτι που επαναλήφθηκε το 2002, όταν παρήχθησαν τρία ακόμα άτομα. Το στοιχείο πήρε το όνομα του γερμανού φυσικού Βίλχελμ Κόνραντ Ρέντγκεν (1845-1923), του «πατέρα» των ακτίνων-Χ, τις οποίες ανακάλυψε το 1895 και γι’ αυτό κέρδισε το Νόμπελ Φυσικής το 1905.
Το νταρμστάντιο (στοιχείο 110) δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1994 και πάλι στο ίδιο γερμανικό ερευνητικό κέντρο, στις εγκαταστάσεις του κοντά στην πόλη Ντάρμσταντ, από όπου πήρε και το όνομά του. Τα πρώτα τέσσερα άτομα του νέου στοιχείου παρήχθησαν μετά από σύγκρουση ενός βαριού ισοτόπου του μολύβδου με νικέλιο-62. Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής και Εφαρμοσμένης Φυσικής περιλαμβάνει αντιπροσώπους από επιστημονικές ακαδημίες και εταιρίες φυσικών από 60 χώρες.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι στον χώρο της "δεξιάς" που δεν κάνουν κωλοτούμπες:


ΕΥΓΕ ΓΙΩΡΓΟ!
Διαβάστε περισσότερα » »

Νόαμ Τσόμσκι: ΣΤΟΧΟΣ η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ

Τον έχουν χαρακτηρίσει «Αϊνστάιν της γλωσσολογίας», «Δαρβίνο της εποχής μας» και «κορυφαίο διανοούμενο του κόσμου».
Είναι ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που του έδωσε και τον χαρακτηρισμό «ο αντιαμερικανός εξτρεμιστής», τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως οι Αμερικανοί. Η θεμελιώδης πλέον «Ιεραρχία Τσόμσκι», την οποία περιέγραψε το 1956, τον έχει καθιερώσει και ως έναν από τους σημαντικότερους γλωσσολόγους όλων των εποχών.



Και όμως, παρ’ ότι έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου όταν πηγαίνεις να τον συναντήσεις, ο 83χρονος Νόαμ Τσόμσκι είναι τελικά ακόμη πιο επιβλητικός και εντυπωσιακός από τη φήμη του.

Ο Νόαμ, όπως τον αποκαλούν όλοι στο ΜΙΤ, πηγαίνει κάθε ημέρα στο γραφείο του, στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας. Εκεί βρεθήκαμε στις 3.00 το μεσημέρι, 15 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού μας. Η Μπεβ Στολ, η βοηθός του, μας άνοιξε την πόρτα του προθαλάμου του γραφείου του. Είναι αυτή που κανονίζει τα πάντα για εκείνον με κάθε λεπτομέρεια: «Σε πέντε λεπτά θα μπείτε στο γραφείο του, ετοιμαστείτε και ο καθηγητής θα είναι μαζί σας στην ώρα του».

Ένα γραφείο γεμάτο βιβλία παντού. Στην τεράστια βιβλιοθήκη όλα είναι τοποθετημένα σε ράφια με γραμμένη από κάτω την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Μια κατηγορία, όμως, ενώ έχει ετικέτα, είναι εντελώς κενή από βιβλία: «Intelligence». Σε κεντρικό σημείο υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία του Μπέρτραντ Ράσελ και από κάτω γραμμένη η φράση με την οποία ξεκινά η αυτοβιογραφία του και προφανώς εκφράζει και τον Τσόμσκι: «Τρία πάθη, απλά, αλλά κατακλυσμιαία, εξουσιάζουν τη ζωή μου: Η λαχτάρα για αγάπη, η αναζήτηση της γνώσης και η ανυπόφορη θλίψη για τα βάσανα του ανθρώπινου είδους». Καθήσαμε σε ένα τραπέζι στο μέσον του γραφείου του, και ο Τσόμσκι κάθησε ακριβώς δίπλα μας. Ευτυχώς, γιατί εκτός του ότι είναι συναρπαστικό να τον έχεις κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής, είναι γνωστό ότι μιλάει πάρα πολύ σιγά. Εκτός όλων των άλλων, φημίζεται και για την απίστευτη μνήμη του, θυμάται απλώς τα πάντα, κάτι που δεν το αρνείται και ο ίδιος: «Ναι, θυμάμαι πολλά πράγματα, αλλά μερικές φορές είναι λίγο βασανιστικό, επειδή οι άλλοι συνήθως δεν θυμούνται». Μπορεί με μεγάλη ευκολία να πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο σαν να «τραβάει» μέσα στο μυαλό του συρτάρια με γνώσεις και πληροφορίες. Άκουγε κάθε ερώτησή μας σκυφτός, κοιτώντας προς τα κάτω, και μόλις τελειώναμε σήκωνε αμέσως το βλέμμα του και έδινε την απάντησή του κοιτώντας μας κατάματα μέχρι τέλους.


Πάντως ο Τσόμσκι έκανε την πρώτη ερώτηση: «Αλήθεια, τι γίνεται στην Ελλάδα; Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».


Ετοιμαζόμαστε να καταστρέψουμε την παγκόσμια οικονομία. Ετσι μας λένε. Όμως η Ελλάδα που είναι λιγότερο από το ένα χιλιοστό της παγκόσμιας οικονομίας θα καταστρέψει όλη την υφήλιο; Δεν είναι γελοίο αυτό;


«Πιστεύω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο».

Και τι θα κερδίσουν οι λεγόμενες «αγορές» από την καταστροφή της Ελλάδας;

«Ξέρετε, αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».

Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν στο τέλος;

«Ήδη πληρώνονται εδώ και πολλά χρόνια. Έπαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, αλλά υπάρχουν δύο παραδείγματα χωρών, όπως η Αργεντινή και η Ισλανδία, που δεν υπάκουσαν και πλέον πηγαίνουν καλά. Ωστόσο αυτές οι δύο χώρες είχαν το δικό τους νόμισμα, μπορούσαν να πουν “δεν δεχόμαστε τους νόμους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος” και είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν αλλιώς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, αφού δεν έχει το δικό της νόμισμα»…
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΑΟΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


ΠΑΟΚ   ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7/11/2011 ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των βετεράνων ποδοσφαιριστών Εορδαίας και των βετεράνων ποδοσφαιριστών ΠΑΟΚ Θες/νικης.

Η προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν απέδωσε τα αναμενόμενα. Το Κέντρο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.
ΓΙΑ
ΤΟ Δ.Σ.


                   -Η-                                                       -Ο-
                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                   ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ                             ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΙΔΡΥΣ. 895/1989  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 7
ΤΗΛ 24630 22611  ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 50200                    
Email: sillogosameaeordaias@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
SITE:sillogosameaeordaias.yolasite.com
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΙΔΡΥΣ. 895/1989  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 7
ΤΗΛ 24630 22611  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 50200

Διαβάστε περισσότερα » »