Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σαλιγκάρια : Υψηλή η διατροφική και φαρμακευτική τους αξία

Αποτελούν εκλεκτό έδεσμα από την εποχή της Μινωϊκής Κρήτης...
έχουν κατακτήσει τη δική τους θέση στις ευρωπαϊκές γκουρμέ κουζίνες, ενώ συχνά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ακόμη και καλλυντικών.
Ο λόγος για τα σαλιγκάρια, ένα προϊόν με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση!

“Το κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί λιχουδιά για τους γευσιγνώστες, αλλά συγκεντρώνει και αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κρέατα. Παρουσιάζει αφενός μεν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη, αφετέρου δε υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία, απαραίτητα αμινοξέα και ευεργετικά λιπαρά οξέα”, σημειώνει ο καθηγητής κ. Χρήστος Νεοφύτου, ο οποίος διευθύνει το Εργαστήριο Εκτροφής Γαστεροπόδων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι τελευταίες έρευνες αναδεικνύουν το κρέας των σαλιγκαριών ως έναν από τους θετικούς διατροφικούς παράγοντες της μεσογειακής δίαιτας, επισημαίνοντας ότι η υψηλή βιωσιμότητα των κατοίκων της Κρήτης και τα χαμηλά ποσοστά καρκίνου, συσχετίστηκαν και με τη συχνή κατανάλωση σαλιγκαριών (εκτός από το ελαιόλαδο).

Η θερμιδική αξία του κρέατος των σαλιγκαριών είναι 60-90 θερμίδες ανά 100 γραμ. κρέατος έτοιμου προς κατανάλωση, μικρότερη από το κρέας διάφορων ψαριών, πτηνών και θηλαστικών.
Το περιεχόμενο σε πρωτεΐνη είναι υψηλό και κυμαίνεται από 10% έως 16% του νωπού βάρους. Το ποσοστό των λιπών αποτελεί το 0,5% έως 2% του ολικού νωπού βάρους και συνήθως είναι λίγο μεγαλύτερο στα νεαρά σαλιγκάρια. Το δε περιεχόμενο σε νερό είναι υψηλό και ποικίλλει από 73%-89%. Η ανάλυση, επίσης, της σύστασης των λιπιδίων δείχνει υψηλό ποσοστό πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Επίσης, το λίπος των σαλιγκαριών είναι ωφέλιμο, καθώς παρέχει στον οργανισμό τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός, μη μπορώντας να τα συνθέσει, πρέπει να τα λάβει με τη διατροφή του.
Τα σαλιγκάρια είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπου, καθώς παρεμποδίζουν την αθηροσκλήρωση και τη θρόμβωση και έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις, δρουν προληπτικά σε αλλεργίες, κατάθλιψη και άλλες ασθένειες του νευρικού συστήματος.
Διαβάστε περισσότερα » »

METAVASIS (greek trailer - rough edit)

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ!!!

ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΠΕΙΓΟΝ!!!

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΕΜΠΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝ, ΔΙΠΥΘΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΟΡΤΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΙΑΠΩΝΙΑ!
ΤΑ ΔΙΠΥΘΜΕΝΑ ΑΥΤΑ....

ΠΛΟΙΑ(DOUBLE BOTTOM CONTAINER SHIPS), http://en.wikipedia.org/wiki/Double_bottom ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ. ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΓΕΜΙΣΑΝΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ(ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! ). ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΣΑΡΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝΕ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΑΦΟΥ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝΕ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΞΕΧΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΥΔΑΤΑ.

ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ(ΟΣΟΙ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ) ΤΟΥ ΟΛΠ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ, ΕΙΤΕ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η COSCO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ "ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ" ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

ΕΠΙΒΙΩΣΤΕ!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενιαία διοίκηση-Μαιευτική σε Μποδοσάκειο και Καρδιολογική σε Μαμάτσειο!

 
  
Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προτάσεις ανά Νοσοκομείο για την 3η ΥΠΕ – Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, με βάση το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Αναδιάρθρωση των Νοσοκομείων που θέλει να εφαρμόσει το Υπουργείο Υγείας. Αναλυτικότερα για τα δύο νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, προτείνεται: Ενιαία διοίκηση του Νοσοκομείου Κοζάνης με το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και Μεταφορά του Μαιευτικού –Γυναικολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Αναλυτικότερα:
Νοσοκομείο Κοζάνης:
Ενιαία διοίκηση με το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Ανάπτυξη νέων κτηριακών εγκαταστάσεων
Λειτουργούν ήδη Καρδιολογικό Τμήμα και Στεφανιαία Μονάδα. Απορρόφησης της λειτουργίας του Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Εντάσσεται στα νοσοκομεία δικτύου για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις
Ανάπτυξη Μονάδας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων. Απαιτείται η ανάπτυξη ΜΕΘ (επί του παρόντος λειτουργεί στεφανιαία μονάδα) και η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου.
Ανάπτυξη Ογκολογικής Μονάδας τύπου Ι
Ανάπτυξη Διαβητολογικής Μονάδας τύπου ΙΙ και ενίσχυση με προσωπικό
Μεταφορά του Παιδιατρικού Τμήματος στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ανάπτυξη Διαβητολογικής  Μονάδας τύπου Ι για παιδιά
Μεταφορά του Μαιευτικού –Γυναικολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Ενιαία διοίκηση με το νοσοκομείο Κοζάνης

Μεταφορά του Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Κοζάνης
Λειτουργούν ήδη ΜΕΘ και Αξονικός Τομογράφος. Εντάσσεται στα νοσοκομεία δικτύου για ασθενείς με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο
Ανάπτυξη Ογκολογικής Μονάδας τύπου Ι
Ανάπτυξη Μονάδας Αναπνευστικής Αποκατάστασης Τύπου ΙΙ
Ανάπτυξη Διαβητολογικής Μονάδας τύπου ΙΙ και Διαβητολογικής Μονάδας τύπου Ι στην Παιδιατρική κλινική
Απορρόφηση της λειτουργίας του Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσ. Κοζάνης από το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Απορρόφηση της λειτουργίας του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματος του Νοσ. Κοζάνης από το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΤ-Υγειονομικοί.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Διαδώστε το παντου!!!Η μεγάλη απάτη του AIDS...



Ψάξτε και για επιστήμονες, διεθνώς διακεκριμμένους κυταρολόγους που αποκαλύπτουν την συνωμοσία της χοντρής κονόμας για τις φαρμακοεταιρείες με το "παραμύθι" ιό HIV που ΔΗΘΕΝ προκαλεί AIDS!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ!!! Οι δυστυχείς που πέφτουν θύματα του ΜΑΪΜΟΥ ΤΕΣΤ για ιό HIV και τρώνε το "παραμύθι" ότι ειναι τάχα φορείς ιού που θα τους προκαλέσει AIDS πεθαίνουν από τα....
ΦΑΡΜΑΚΑ που στοιχίζουν 1500 ευρώ το μπουκάλι!!! Οι φαρμακοεταιρείες κονομάνε τα χοντρά και οι γιατροί τις χοντρές μίζες για τις συνταγογραφήσεις που κάνουν ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ!!! Λένε ότι οι Ναρκομανείς είναι φορείς του ιού HIV, στην πραγματικότητα όμως έχουν εξασθενήσει τον οργανισμό τους από τα ναρκωτικά και γίνονται ευάλωτοι στις ασθένειες λόγω των ναρκωτικών... Κανένας ιός IHV δεν τους εξασθενεί!!! Όσο για το ΔΗΘΕΝ AIDS της ΑΦΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ!!!
Στην πραγματικότητα, οι ημέρες εκστρατείας - ενημέρωσης και πρόληψης από τον ιό HIV του AIDS είναι ημέρες δίαδοσης του ιού που ΔΗΘΕΝ προκαλεί ΑIDS λόγω της πλύσης εγκεφάλου που υφίσταται ο κόσμος!!!
Ορίστε που είναι οι αποδείξεις:

Peter Duesberg: Κυταρολόγος Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Berkeley της California:
http://www.duesberg.com/index.html
http://www.duesberg.com/presentations/$bnAIDSQuiz.pdf

Παπαγιαννίδου Μαρία: Δημοσιογράφος που την έπαθε με το τέστ "Μαϊμού" όταν της είπαν οι γιατροί ότι ήταν φορέας ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ του ιού IHV που ΤΑΧΑ θα της προκαλούσε AIDS. Παραλίγο να πεθάνει από τα φάρμακα, αλλά την λυπήθηκε ο Θεός και έζησε. Όταν έμαθε ότι έπεσε θύμα της παγκόσμιας σκευωρίας των φαρμακοεταιρειών αντέδρασε έντονα και δημοσιοποίησε όλα τα στοιχεία που είχε για την απάτη AIDS. Θα τα βρείτε όλα στο site:
http://www.hivwave.gr/pages/index.php

Γνώστος μου που την έπαθε όπως η Παπαγιαννίδου, σώθηκε όταν ἐκοψε τα φάρμακα που του έδιναν οι γιατροί τα οποία λίγο έλλειψε να τον στείλουν στον τάφο.
Μάλιστα αφού συνήλθε σταματώντας για πολλούς μήνες τα φάρμακα, πήγε στον γιατρό του AIDS που τον παρακολουθούσε χωρίς να τον ενημέρωσει για την διακοπή των φαρμάκων και τον αφήσε να του κάνει τις σχετικές αιματολογικές εξετάσεις. Ο γιατρός του ανεκοίνωσε ότι "έβλεπε σαφἐστατη και μεγάλη βελτίωση" της κατάστασής του και τον ρώτησε: "Συνέχίζετε την φαρμακευτική αγωγή που σας δίνω???", ο γνωστός μου, χωρίς να του αποκαλύψει την αλήθεια, του απάντησε "μα φυσικά γιατρέ μου, παίρνω όλα τα φάρμακα" και ο γιατρός συνέχισε: "Στα φάρμακα οφείλετε την βελτίωσή σας!!!". Αφού ο άτυχής, παρολίγον μακαρίτης, γνωστός μου, συγκράτησε τα νεύρα του για να μην χειροδικίσει εναντίον του γιατρού, βγήκε έξω από το ίατρείο όπου και ξέσπασε "μουτζώνοντάς" τον μανιωδώς και στολίζοντάς τον με τα ανάλογα "Γαλλικά"!!!

Άλλα site που διαφωτίζουν τον κόσμο για την απάτη AIDS:
http://www.natural-health-information-centre.com/hiv-aids.html
http://www.oikos.org/aids/default.htm
http://www.thewatcherfiles.com/cooper/aids.htm


Γιατί ο Γερμανός ασθενής (όπως και κάποιοι άλλοι) που αναφέρεται στο παρακάτω video θεραπεύτηκε Εντελώς από τον ιό HIV και το AIDS???
http://www.youtube.com/watch?v=2TIXQfo7WHY&NR=1&feature=fvwp
Απάντηση: Γιατί ο ιός είναι Μαϊμού, κανείς δεν τον έχει δεί ποτέ στα μικροσκόπια και το ΤΕΣΤ για το Aids είναι εντελώς ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ, την μία δείνει έτσι και την άλλη αλλοιώς και εν τέλει ιό ΔΕΝ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ!!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!!!
Διαβάστε περισσότερα » »