Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

Αυτόν τον ψήφισε ο Ελληνικός λαός; Όχι.

Ούτε αυτόν ψήφισε ο Ελληνικός λαός...

Μήπως ψήφισε αυτόν ο Ελληνικός λαός; Ούτε αυτόν....

Συνεπώς έχουμε Δημοκρατία ή Χούντα; Χούντα φυσικά, μα κάτι μου λέει πως εάν σήμερα ρωτούσαν τους πολίτες σε μία δημοσκόπηση, ποιος είναι καταλληλότερος από τους τρεις,
ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ... 

Διαφωνείτε; Δοκιμάστε το...
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ, ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ..

Ρε μαλάκα των διακοσίων κιλών, από που και ως που ένα αυτοκίνητο 1.200ων κ.ε. μπορεί να έχει τεκμήριο 4.000 ευρώ;

Ρε μαλάκα, από που και ως που ένα αυτοκίνητο 1.400ων κ.ε. μπορεί να έχει τεκμήριο 5.200 ευρώ;

Ρε μαλάκα, από που και ως που ένα αυτοκίνητο 1.600ων κ.ε. μπορεί να έχει τεκμήριο 6.400 ευρώ;


Αυτά είναι και τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα που έχουν οι μικρομεσαίοι και ήδη πτωχοί. Πως δικαιολογούνται τέτοια τεκμήρια όταν οι Έλληνες πλέον κάνουν σέρβις στα αυτοκίνητα τους κάθε 3 με 4 χρόνια και δεν τα κουνάνε καν αφού έχουμε και την ακριβότερη βενζίνη στον πλανήτη; Δηλαδή ο Έλληνας να κλειστεί στο σπίτι του και να μην έχει ένα αυτοκινητάκι να πηγαίνει με στοιχειώδη ασφάλεια την οικογένεια του κάθε Πάσχα και καλοκαίρι στο χωριό του; Πες μας ρε μαλάκα πως φορτώνεις τέτοια απίστευτα τεκμήρια στους πλέον πτωχούς πολίτες; Δεν είπαμε να μη βαρέσεις τεκμήρια αλλά βάρα από τα 2.000 ή έστω από τα 1.800 κ.ε. και πάνω. Ξέρετε πως ο μαλάκας έβαλε τεκμήριο 4.000 ευρώ και στην φουσκωτή βάρκα των τριών μέτρων και η οποία δεν κοστίζει ούτε 400 ευρώ με κουπί ή δύο χιλιάρικα με μηχανή;

Δηλαδή έχεις ένα σπιτάκι 80 τετραγωνικών με τεκμήριο 4.500 ευρώ, ένα αυτοκινητάκι 1.400άρι με 5.200 ευρώ τεκμήριο και 4.000 ευρώ τεκμήριο για μία φουσκωτή τριών μέτρων για να πιάνεις καμιά μαρίδα ή να χαίρεται το παιδί σου το καλοκαίρι, αμέσως αμέσως σου έκατσε ο μαλάκας των διακοσίων κιλών 13.700 ευρώ τεκμήριο διαβίωσης και ας σου κουτσούρεψαν τον μισθό ή την σύνταξη κατά 55%, και ας σου πήγαν το αφορολόγητο στα 5 χιλιάρικα και στη χειρότερη ας σε έριξαν στην ανεργία... Και θέλουν να βάλουν και αντικειμενικά τεκμήρια και στους ελεύθερους επαγγελματίες όταν μέχρι και στο Κολωνάκι έχουν κλείσει παραπάνω από τα μισά μαγαζιά ενώ η Πατησίων αποτελεί πόλη φάντασμα και όσα μαγαζιά έμειναν εκεί δεν πατάει κανείς το πόδι του γιατί ποιος θα πάει να ψωνίσει σε γκέτο να τον φάνε και λάχανο και ποιος θα μπει σε κατάστημα όταν από έξω αράζουν χιλιάδες μαύροι και αφορολόγητοι παραέμποροι; Και δεν φτάνουν όλα αυτά, έχεις πλέον και το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, το χαράτσι της ΔΕΗ, τα ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας στον πλανήτη χωρίς καν να έχουμε δρόμους και τόσα άλλα χαράτσια και λογαριασμούς να τρέχουν....

Είναι φανερό πλέον πως ο μαλάκας των διακοσίων κιλών δεν είναι μαλάκας αλλά υπάλληλος ξένων κέντρων εξουσίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης η οποία θέλει να αναγκάσει τους Έλληνες να φύγουν από την ίδια την χώρα τους για να πέσει αυτή στα χέρια των λαθρεποίκων λαθρομεταναστών που συνεχίζουν να έρχονται κατά εκατομμύρια στην χώρα εκτελώντας διατεταγμένες και επί πληρωμή αποστολές κατάληψης της πατρίδας μας.....

Το ζήτημα είναι όμως, εμείς τι κάνουμε γιατί όσο και να μας ψεκάζουν, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση τέτοια παράδοση άνευ όρων και αμαχητί.....

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΆ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ; ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΛΙΟ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΑΡΑ 10 ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙ. ΤΟ ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑ; ΟΚ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ...
πηγη
kerberos-hellas
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Greek subtitles {Full Video}

Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός 7 ρίχτερ στην Ιαπωνία...

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα νησιά Ιζου της νοτιανατολικής Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.Ο σεισμός σημειώθηκε στις 14:28 τοπική ώρα (07:28 ώρα Ελλάδας).

Η δόνηση έγινε αισθητή στο Τόκιο, αλλά δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Πληροφορίες για θύματα ή....
ζημιές δεν υπάρχουν.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στο Τορισίμα, ένα νησί περίπου 560 χιλιόμετρα νότια της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Το εστιακό βάθος ήταν 370 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός ταρακούνησε τα κτίρια του Τόκιο, αλλά δεν προκάλεσε τη διακοπή του τελικού ποδοσφαίρου για το Κύπελλο του Αυτοκράτορα στο εθνικό στάδιο της πρωτεύουσας.
Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα Νταΐτσι ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν προς το παρόν προβλήματα στις εγκαταστάσεις, οι οποίες καταστράφηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, σύμφωνα με την τηλεόραση ΝΗΚ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΑΣ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ! ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΗΣΑΝ

ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ 
”Οι κοιμισμένοι είναι εργάτες και συνεργοί σε αυτά που γίνονται στον κόσμο” ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
 Γραφει η Πόπη Σουφλή
Στο τέλειωμα του χρόνου, ένας ΕΛΛΗΝΑΣ, μου έστειλε αυτά που θα διαβασετε παρακάτω. Ένα συγκλονιστικό αποδεικτικό στοιχείο, για το ΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.


Η μεγαλύτερη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ όλων των εποχών στην Ελληνική Ιστορία, δια χειρός ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!.
Το κείμενο που ακολουθεί, θα σας καθηλώσει. Αν θέλουμε όμως να λεγομαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 1987 !
Πετρέλαιο – Ελληνοτουρκικά – Αιγαίο
Πέρασαν 24 χρόνια από τότε!
Όποιος βαριέται ας διαβάσει το τελείωμα κ θα καταλάβει

Στα πρακτικά της Βουλής αποδεικνύεται η γνώση της ύπαρξης πετρελαίου στην Ελλάδα

Tο γιατί είναι εδώ το ΔΝΤ, το ποιος το έφερε, και το γιατί το έφερε κάποιοι από εμάς το γνωρίζουμε, ωστόσο καλό είναι να το μάθουν και όσοι δεν το γνωρίζουν.
Στα πρακτικά της βουλής, που ακολουθούν και που αφορούν τη συνεδρίαση που έλαβε μέρος στις 6 Απριλίου 1987, είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς το πόσο καλά γνώριζαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις την ύπαρξη του Αιγαιακού Ελληνικού πετρελαίου, αλλά και τι φοβήθηκαν και δεν προχώρησαν στην άντλησή του.
Μπορεί η συνεδρίαση να έγινε… το 1987, αλλά είναι σαν να έγινε -κυριολεκτικά- χθες.Όποιος το διαβάσει θα το πάρει στη κυριολεξία για προφητεία. Και όμως, ήταν η γνώση που μέχρι σήμερα επιμελώς έκρυβε το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο από τους πολίτες της χώρας. Μάλιστα, εγκληματικά φερόμενο, το ίδιο κατεστημένο, σήμερα πριμοδοτεί την άλωση της χώρας και την παράδοση κάθε εθνικού και δημόσιου πλούτου στα χέρια τρίτων.
Σε βίντεο, που παρατίθεται στο τέλος του κειμένου, μπορείτε να απολαύσετε τον φερόμενο ως Έλληνα πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, να αρνείται την ύπαρξη πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τον “ ακαπέλωτο” αντιπρόεδρο της κυβέρνηξσης, τον “ πολλά βαρύ”, αλλά μηδενικού πολιτικού έργου, λαλίστατα ψευδόμενο -επί του ιδίου θέματος- κύριο Πάγκαλο…

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
ΣΥΝΟΔΟΣ Β’
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΛΕΥΡΑ
ΤΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ
Συνεδριάσεις 4Β’ – ΡΣΤ’
17 Μαρτίου 1987 – 27 Απριλίου 1987
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΑ’ . . 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1987 , Σελίδα, 5159
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Γιάννης Ν. Αλευράς)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στην όλη διαδικασία, θέλω να γραφεί στα πρακτικά, να διατυπώσω κι εγώ τη διαμαρτυρία μου, διότι ξέρω ότι 4-5 συνάδελφοι που είναι στην Αίθουσα, πιθανώς δεν θα με ακούσουν, λόγω της κόπωσης.
Διαμαρτύρομαι, λοιπόν, κι εγώ και ξεκινώ την ομιλία μου τονίζοντας, ότι αυτή δεν θα είναι κάποια ομιλία με συνέχεια, με συγκεκριμένη δομή. Θα αναφερθώ σε 3-4 σημαντικά κατά την άποψη μου ζητήματα, που εν τούτοις και αυτά είναι πτυχές του όλου ζητήματος, το οποίο συζητούμε σήμερα.
Στην αρχή θέλω να αναφερθώ για λίγο στο ιστορικό του θέματος.
Έχει γραφτεί στον ξένο Τύπο, αλλά και στον ελληνικό, ότι γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’60, δηλαδή 2-3-5 χρόνια πριν από το 70, οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τις έρευνες που έκαναν στην περιοχή μας για τα κοιτάσματα πετρελαίου και επεσήμαναν με τους δορυφόρους τους κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. Ακολούθησε, η χαρτογράφηση αυτών των κοιτασμάτων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δορυφόροι και στην συνέχεια είχαμε από την πλευρά των Αμερικανών πάντοτε, την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.
Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έβγαλαν τα εξής περίπου συμπεράσματα: Ότι υπάρχουν κατ’ αρχήν κοιτάσματα πετρελαίου, πιθανώς πλούσια, και σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης του 1958, που αναφέρεται στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης που ρυθμίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτά τα κοιτάσματα, είναι ελληνικά.
Οι εκτιμήσεις που έγιναν θα πρέπει να ήσαν οι εξής: Με την άντληση των πετρελαίων αυτών από τους ίδιους τους Έλληνες θα προέκυπτε μία ισχυροποίηση της Ελλάδος, ισχυροποίηση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.
Δεύτερο στοιχείο είναι, ότι αυτή η πρώτη εκτίμηση θα μπορούσε να οδηγήσει αργότερα σε μείωση ή και εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη Χώρα μας και επομένως θα προέκυπτε μακροπρόθεσμα μία ζημία στα πολιτικοστρατιωτικά, αλλά και οικονομικά συμφέροντα των Η.Π.Α.
Ακολούθησε η χάραξη της πολιτικής, από την πλευρά των Αμερικανών, στο συγκεκριμένο κρίσιμο χώρο του Αιγαίου με βάση αυτά τα δεδομένα.
Έχει δημοσιευτεί στον ξένο Τύπο, έχει γραφτεί και έχει συζητηθεί και εδώ στην Ελλάδα, ότι κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα θα έλεγα, οι Αμερικανοί έδωσαν αυτούς τους χάρτες στους Τούρκους, οι οποίοι στη συνέχεια τους δημοσίευσαν ως δικούς τους χάρτες. Είναι φυσικό να ξέρουμε όλοι, ότι οι Τούρκοι δεν είχαν δυνατότητες να βρουν τα πετρέλαια, ούτε φυσικά να φτιάξουν χάρτες, τους οποίους αργότερα δημοσίευσαν. Αυτή είναι εργασία των Αμερικανών.Υπέδειξαν στη συνέχεια στους Τούρκους να θέσουν τις αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις τους. Από τότε υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση τις διεκδικήσεις αυτές των Τούρκων. Αυτά είναι γνωστά.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, ότι καθοδηγούν τους Τούρκους στην κλιμάκωση των πιέσεων και στις διάφορες σχετικές μεθοδεύσεις.
Το τελευταίο που μπορούμε να πούμε είναι, ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Τούρκους με ρυθμούς τους οποίους δεν μπορεί να παρακολουθήσει η Χώρα μας. Οι Αμερικανοί δηλαδή, με απλά λόγια, προτίμησαν αυτή τη συνταγή της ανάμιξης των Τούρκων στις ελληνικές υποθέσεις, επειδή αυτή είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος από τους Άγγλους στην Κύπρο και μάλιστα με πολλή επιτυχία. Η άποψη μου είναι, ότι εδώ έχει εφαρμοστεί η κλασική μέθοδος του διαίρει και βασίλευε.
Οι Τούρκοι, όταν θα πήραν αυτά τα στοιχεία, είναι φυσικό να ανησύχησαν, γιατί γνωρίζουν ότι μια Ελλάδα ισχυρή όχι μόνο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκβιασμών, προκλήσεων και ληστείας, αλλά σύμφωνα και με τους δικούς τους πάγιους φόβους μπορεί αυτό να σημάνει το τέλος των ονείρων τους για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία και για άλλα τέτοια κωμικά πράγματα.

Έχουμε επομένως εδώ να παρατηρήσουμε, ότι αμερικανικά και τουρκικά συμφέροντα συμπίπτουν και γι’ αυτο ακριβώς υπάρχει ένα είδος κοινής πολιτικής και στενής συνεργασίας Αμερικανών και Τούρκων, αλλά φυσικά για διαφορετικούς λόγους. Όλες οι ενέργειες των Τούρκων από τότε έχουν ως αίτιο τους πιο πάνω λόγους και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αναφέραμε.
Επομένως, από δω και πέρα πρέπει να περιμένουμε ότι θα εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση και δεν πρέπει κανείς Έλληνας να αυταπατάται, ότι μπορεί να υπάρξουν καλές προθέσεις, διάλογος με αποτελέσματα και όλα τα σχετικά.
Εκείνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση απ’ όλους, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, διπλωματική επίθεση, διεθνή ερείσματα, ισχυρή οικονομία, ομοψυχία, δραστηριοποίηση όλων των εθνικών δυνάμεων, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και λεπτοί χειρισμοί.
Αυτά αναφέρονται στο παλαιό ιστορικό του θέματος και νομίζω ότι ήταν χρήσιμο να αναφερθούν, για να μπορούμε να έχουμε τη γενική πορεία από παλαιότερα μέχρι σήμερα, γιατί έτσι ερμηνεύονται τα γεγονότα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε σωστές εκτιμήσεις και να πάρουμε σωστές αποφάσεις.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα, που πρέπει να αναφέρω, είναι το πρακτικό της Βέρνης. Θυμάστε ότι τον Αύγουστο του 1976 υπήρξε μια συμφωνία των Υπουργών Εξωτερικών Μπίτσιου και Τσαγλαγεντήλ που οδήγησε στην Έναρξη ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου. Αργότερα στις 2. 11. 76 υπήρξε μια συνάντηση Τζούνη και Μπριγκέλ και απ’ αυτή προέκυψε το πρακτικό της Βέρνης, που υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου. Το περιεχόμενο ήταν δέσμευση και από τις δύο πλευρές για αποφυγή προκλήσεων στο χώρο του Αιγαίου κατά τη διάρκεια του διαλόγου.
Έχω εδώ το κείμενο και θα το διαβάσω για τα πρακτικά. Αναφέρομαι στα άρθρα 6 και 7 του πρακτικού της Βέρνης:
«Αρθρο 6: Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση όπως απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως σχετικής προς την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, η οποία θα ηδύνατο να παρενοχλήσει τη διαπραγμάτευση.
Αρθρο 7 : Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση, όπως, καθ’ όσον αφορά στις διμερείς των σχέσεις, απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως, η οποία θα έτεινε να μειώσει το κύρος του ετέρου»
Αν προσέξατε θα δείτε, ότι αυτά τα δύο άρθρα είναι διατυπωμένα τόσο ελεύθερα, ώστε να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ερμηνεία από την πλευρά της Τουρκίας. Και ξέρετε πόσο κακόπιστοι είναι οι Τούρκοι και πόσο εφαρμόζουν ή όχι τις διεθνείς συμβάσεις, στις οποίες έχουν δεσμευθεί. Είμαστε τώρα βέβαιοι, ότι ο διάλογος αυτός με βάση τις γνωστές τουρκικές διεκδικήσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλήξει σε συμφωνία. Απλα οι Τούρκοι επεδίωκαν και πέτυχαν, τον ατέρμονα διάλογο, με σκοπό την παρεμπόδιση ή διακοπή της εκμετάλλευσης των ελληνικών πετρελαίων από τους Έλληνες. Και αυτό οι Τούρκοι το επέτυχαν, έως ότου ετοιμαστούν, δηλαδή έως ότου αποκτήσουν την αναγκαία στρατιωτική υπεροχή, για να μας επιτεθούν και να μας αρπάξουν τουλάχιστον το μισό Αιγαίο, όπως αυτό υπάρχει στα σχέδια τους και επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί από την πλευρά τους.

Τα λάθη της Κυβέρνησης Καραμανλή στην περίπτωση αυτή της υπογραφής του πρωτοκόλλου είναι, πρώτο, ότι έκανε διάλογο με τους Τούρκους, καθ’ ην στιγμή οι Τούρκοι κατείχαν το 40% της Κύπρου. Το δεύτερο ότι άρχισαν ένα διάλογο, ο οποίος λόγω των διαφανών προθέσεων των Τούρκων δεν μπορούσε να καταλήξει σε αποτέλεσμα και τρίτο δεν συμφωνήθηκε αρχή και τέλος αυτού του διαλόγου. Ήταν δηλαδή αυτό ακριβώς που επεδίωκαν οι Τούρκοι. Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι το έκανε ηθελημένα η τότε Κυβέρνηση. Οπωσδήποτε, όμως, επιτεύχθη με πίεση των Τούρκων, με φανερό σκοπό να σταματήσουν επ’ αόριστον οι έρευνες για ανεύρεση και εκμετάλλευση πετρελαίων στο Αιγαίο.
Ποιά είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι, πώς κατάφεραν να πείσουν την Κυβέρνηση να δεχθεί τέτοια εξέλιξη, αυτό δεν φαίνεται ότι το γνωρίζουμε ακριβώς.
Αφήνουμε το θέμα αυτό στους ιστορικούς.
Η διακοπή του διαλόγου από την σημερινή Κυβέρνηση κατέστησε το πρακτικό της Βέρνης ανενεργό. Εμείς δεν έχουμε, κύριοι συνάδελφοι, να φοβηθούμε τίποτα για να είμαστε ευάλωτοι σε πιέσεις των Τούρκων. Σήμερα εμείς μπορούμε, εάν κρίνουμε κατάλληλο τον χρόνο, να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των πετρελαίων χωρίς καμιά δέσμευση.
Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση αποκτά τον έλεγχο των αποφάσεων του κονσόρτσιουμ και ρυθμίζει τις εξελίξεις σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού και διασφαλίζοντας τα γενικότερα συμφέροντα της.
Πριν κλείσω αυτό το θέμα θα ήθελα να θυμίσω και να σημειώσω, ότι τον Μάρτιο του 1978 συναντήθηκαν στο Μοντραί οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος–Τουρκίας κύριοι Καραμανλής και Ετσεβίτ, προκειμένου, όπως άκακοινώθηκε τότε -διαβάζω επακριβώς- «να αποκατασταθεί ένας διάλογος ο οποίος δυνατόν να άρει τα εμπόδια προς εξεύρεση αμοιβαίως ικανοποιητικών λύσεων στα ελληνοτουρκικά προβλήματα» Τότε θυμάστε έγινε και η διακοπή των ερευνών.
Τώρα εκείνο που εγώ έχω να σημειώσω είναι, πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν αμοιβαίως ικανοποιητικές λύσεις με κατεχόμενη από τους Τούρκους την Κύπρο, με συνεχείς απειλές και παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, με προκλητικές διεκδικήσεις σε βάρος μας και τόσα άλλα αμέτρητα, εμείς τελικά δεν το κατανοούμε.
Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω για να γραφτεί στα πρακτικά, ότι η συζήτηση εκείνηΚαραμανλή και Ετσεβίτ έγινε χωρίς ημερήσια διάταξη. Κράτησε πάρα πολλές ώρες και εξ όσων τουλάχιστον έχουμε διαβάσει στον Τύπο δεν κρατήθηκαν πρακτικά.
Ακολούθησε μία συνάντηση ακόμα στις 10 Μαίου του 1978 στην Ουάσιγκτον, η οποία κατέληγε σε διατύπωση ευχών, αλλά δε φαίνεται ότι και από αυτή τη συνάντηση μάθαμε πολλά πράγματα για το τι ακριβώς συζητητήκε.
Η ουσία είναι, ότι το πρακτικό της Βέρνης ίσχυσε εκείνα τα χρόνια με απαίτηση των Τούρκων και βέβαια επί ζημία των δικών μας συμφερόντων. Ότι το πρακτικό αυτό υπήρξε επιζήμιο για τα εθνικά μας συμφέροντα, αποδεικνύεται, και εκ του ότι οι Τούρκοι το επικαλούνται συνεχώς ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει διάλογος και που επομένως δεν έχει καμιά ισχύ.
Θέλω να πω λίγα λόγια για την αιγιαλίτιδα ζώνη και ελπίζω στο τέλος να σας δώσω την εικόνα ενός σεναρίου, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες εβδομάδες.
Το θέμα της αιγιαλίτιδος ζώνης είναι γνωστό, αλλά θέλω να επισημάνω ορισμένα πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι έχουμε δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, απόλυτο δικαίωμα, στα 12 ναυτικά μίλια. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις μας στο Αιγαίο γενικά, και ειδικότερα στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, χωρίς μεγάλες διεθνοπολιτικές τριβές. Η Τουρκία το γνωρίζει αυτό και επικαλείται την αρχή, της ευθυδικίας και την αρχή της επιείκειας, οι οποίες δεν μπορούν βέβαια να προσφέρουν στους Τούρκους καμιά σοβαρή νομική θεμελίωση. Γι’ αυτό ακριβώς η Τουρκία μάς απειλεί με πόλεμο, σε περίπτωση δηλαδή που εμείς θα προχωρήσουμε στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στη Χώρα μας.
Εγώ μπορώ να αναφέρω κάτι εδώ στη Βουλή υπεύθυνα. «Ότι δηλαδή γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι και οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δεν επιθυμούν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στον χώρο του Αιγαίου από 6 σε 12 ναυτικά μίλια. Και δεν το επιθυμούν, διότι όταν γίνει αυτή η επέκταση όχι μόνο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα μας στό χώρο του Αιγαίου και γίνονται αναμφισβήτητα, αλλά καταρρέει και ολη η πλαστή επιχειρηματολογία, περί του ότι η Τουρκία είναι χώρος με μεγαλύτερη στρατηγική σημασία από αυτή της Ελλάδος. Αυτό τι κάνει; Ανατρέπει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της περιοχής όπως είναι σήμερα. Και αυτό επίσης θα είχε σαν αποτέλεσμα, ότι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί δεν θα μπορούν να ελέγχουν το χώρο όπως έχουν συνηθίσει.
Μπορώ να σας βεβαιώσω, ότι αυτή η δυνατότητα που έχουμε, για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, είναι, ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της όποιας ελληνικής κυβέρνησης και πρέπει να γίνεται έντονη εκμετάλλευση στις όποιες διαπραγματεύσεις για τα εθνικά μας θέματα.
Έχω και μια άλλη πρόταση κατά τη γνώμη μου σημαντική. Έως ότου δηλαδή αντιμετωπίσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας, συνολικά, δικαιούμεθα και μπορούμε να προβούμε σε τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, χωρίς μάλιστα να δημιουργηθούν και εμπλοκές.

Προτείνω συγκεκριμένα την επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης της νήσου Θάσου από 6 ναυτικά μίλια σε 12 ναυτικά μίλια. Επαναλαμβάνω, ότι προτείνω την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μόνο της νήσου Θάσου. Θα μπορέσουμε έτσι απερίσπαστοι να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των εκεί κοιτασμάτων, χωρίς προβλήματα. Η Τουρκία, αφ’ ενός μεν δεν ενοχλείται από αυτή τη συγκεκριμένη επέκταση, αφ’ ετέρου δε, δεν δικαιούται να αντιδράσει, διότι η ίδια η Τουρκία είχε επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη και στον Εύξεινο Πόντο και νότια προς την πλευρά της Κύπρου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Η Κυβέρνηση το δέχεται;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Εγώ το προτείνω αυτό κύριε συνάδελφε. Εγώ, ο Βουλευτής Κουτσογιάννης. Εγώ, παρακαλώ την Κυβέρνηση, αφού το αναφέρετε, να μελετήσει με προσοχή αυτή την πρόταση για τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και πιστεύω ότι έτσι λύνονται πολλά προβλήματα. Οι μεγάλες δυνάμεις επίσης δεν εμποδίζονται στην περίπτωση αυτή στη ναυσιπλοΐα τους ή στην κίνηση πολεμικών σκαφών τους στην περιοχή.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ : Είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση σας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Είναι δική μου, δεν έχω καμία συνεννόηση ούτε με τον κ. Υπουργό, ούτε με την Κυβέρνηση γενικότερα. Και η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΑΝΑ, δυστυχώς κατά τη γνώμη μου, επιμένουν να κτυπήσουμε ανατολικά της Θάσου στα 11 μίλια….
ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ : Εμείς δεχόμαστε την πρόταση τη δική σας εάν το δεχθεί η Κυβέρνηση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Αναφέρομαι σ’ αυτά που είπατε περί Ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδος. Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι σύμφωνα με όσα διάβασα στις εφημερίδες οι Τούρκοι δέχονται αυτό το σημείο, δηλαδή να κτυπήσουμε εμείς 11 μίλια ανατολικά της Θάσου. Το ερώτημα είναι γιατί το δέχονται. Είναι προφανές, ότι αμέσως μετά οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε γεώτρηση, η οποία θα είναι εκτός των δικών μας χωρικών υδάτων και έτσι θα προκληθεί σύγκρουση ή οπωσδήποτε εμπλοκή δεν ξέρω ποιας έκτασης και ποίας μορφής, κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το σενάριο. Και στις δυο περιπτώσεις θα είχαμε πτώση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πιθανώς και διχοτόμηση στο Αιγαίο. Αυτό είναι, μέσα στα σενάρια. Εγώ από τα στοιχεία που έχω δεν βλέπω ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη για μεγάλη σύγκρουση και μπορώ να πω, γιατί δεν θα είχαμε τέτοια σύγκρουση, αλλά δεν πρέπει να παραλείψω να πω ότι τον τελευταίο μήνα πριν από την σύγκρουση παρατηρήθηκε μία μεγάλη και έντονη κινητικότητα
Ουάϊμπεκερ, Περλ, γνωστοί τουρκόφιλοι και ανθέλληνες να βρίσκονται 1, 2 βδομάδες στην Αγκυρα, ο Οζάλ να πηγαίνει στην Αμερική, να κάθεται εκεί αρκετές μέρες και στη συνέχεια να πηγαίνει στο Λονδίνο. Αυτή όλη η κινητικότης, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καθόλου συμπτωματική και κατά τη δική μου άποψη ταυτίζεται με τα γεγονότα και τις εξελίξεις εκείνων των ημερών. Ίσως αυτό έγινε, διότι η Κυβέρνηση έχοντας πιθανώς κάποιες πληροφορίες -δεν το γνωρίζω αυτό επίσημα- πρόλαβε και προχώρησε στη διατύπωση αυτού του σχεδίου νόμου. Όταν οι κύριοι αυτοί είδαν ότι το σενάριο δεν μπορούσε να προχωρήσει, να ασκήσουν πιέσεις και εκβιασμούς κ.λπ., τότε προχώρησαν στο δεύτερο σενάριο. Αυτή είναι η άποψη μου και θα παρακαλέσω να την έχετε υπόψη σας στις αναλύσεις που γίνονται. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σύγκρουση Ελλάδος–Τουρκίας; Αυτό συμφέρει την Ελλάδα; Συμφέρει την Τουρκία; Συμφέρει το ΝΑΤΟ; Συμφέρει τους Αμερικανούς; Να το δούμε.
Η επίσημη θέση των Αμερικανών, που εξεφράσθη από τον κ. Κίσιγκερ το 1976 είναι, ότι αποκλείεται κάθε στρατιωτική λύση στο Αιγαίο, έχω ολόκληρο το κείμενο εδώ από την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», αλλά δεν χρειάζεται να το διαβάσω επειδή δεν έχουμε χρόνο.  
Το γιατί δεν συμφέρει πράγματι είναι γνωστό. Μία τέτοια σύγκρουση δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, πού θα οδηγήσει και γι’ αυτό δεν συμφέρει. Εάν όμως γίνει κάποια εμπλοκή με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ελεγχόμενη από τους Αμερικάνους, ολιγοήμερη και ελεγχόμενη, ασφαλώς θα γίνει. Πότε θα γίνει αυτό; Όταν η Χώρα η δική μας θα βρεθεί σε κάποιο είδος διάλυσης, σε ακυβερνησία, σε οικονομική ή άλλη κρίση, σε παράλυση θα έλεγα, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του Αττίλα, τότε θα γίνει αυτη η επίθεση…
(Στο σημείο αυτό ακούγεται ο προειδοποιητικός ήχος λήξης του χρόνου ομιλίας του κ. Βουλευτή)
Κύριε Πρόεδρε, θα παρακαλούσα να μου δώσετε άλλο ένα λεπτό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) : Όχι και άλλο λεπτό, κύριε Κουτσογιάννη.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Να ολοκληρώσω κύριε Πρόεδρε. Τότε μόνο. Όταν η δική μας Χώρα βρεθεί σε κατάσταση παράλυσης θα μπορέσουν αυτοί να επέμβουν, σε λιγες μέρες να πετύχουν αυτά που έχουν σχεδιάσει με τα γνωστά διχοτομικά σενάρια του Αιγαίου. Και τότε βέβαια θα το έχουν επιτύχει αυτό χωρίς πόλεμο. Και για να το πετύχουν αυτό., θα πρέπει να έχουν προωθήσει εδώ στη Κυβέρνηση, σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις δικούς τους ανθρώπους και να φθάσουν βέβαια τη Χώρα στην κατάσταση που ανάφερα..
Απ’ αυτό προκύπτει ποιό είναι το δικό μας καθήκον: Ομοψυχία, ενότητα, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις κ.λπ
Δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο. Ευχαριστώ που με ακούσατε, παρά το προχωρημένο της ώρας.
– ”Οι κοιμισμένοι είναι εργάτες και συνεργοί σε αυτά που γίνονται στον κόσμο”ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ



Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, διαφωτιστές των Σλάβων

Δεκέμβριος 31, 2011. (από την σερβική εφημερίδα Alo!)

Η Σερβική  Ορθόδοξη Εκκλησία γιόρταζε στις 24 Δεκεμβρίου τους δύο μεγάλους εκπαιδευτικούς τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο. Τους δύο αδελφούς που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 9ο αιώνα και διέδωσαν γνώσεις και γραφή στους Σλάβους, οι οποίοι τους έχουν στη μνήμη τους ως ‘Αποστόλους’.


Τα δύο αδέλφια γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από  φημισμένη και πλούσια οικογένεια της πόλης. Ο μεγαλύτερος , ο Μεθόδιος είχε θητεύσει δέκα χρόνια ως αξιωματικός των Σλάβων και έτσι έμαθε τη σλαβική γλώσσα. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, έγινε μοναχός και  λίγο αργότερα, τον ακολούθησε και ο μικρότερος αδελφός του, Κύριλλος.

Όταν ο  χαζάρος βασιλιάς  Kagan,  ζήτησε από τον αυτοκράτορα Μιχαήλ κήρυκες του Χριστιανισμού, ο αυτοκράτορας έστειλε τους δύο αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο.

Κατ’ αρχήν έγιναν χριστιανοί  ο βασιλιάς Kagan, οι βοηθοί και οι επιτελείς του. Με την επιστροφή τους οι δύο μοναχοί στην Κωνσταντινούπολη δημιούργησαν το σλαβικό αλφάβητο αποτελούμενο από 38 γράμματα και άρχισαν να μεταφράζουν  λειτουργικά βιβλία από τα ελληνικά στα σλαβικά.

Μετά από πρόσκληση του Πρίγκιπα  Rastislav, πήγαν στη Μοραβία για να διαδώσουν το Χριστιανισμό δημιουργώντας εκκλησία και κοινοποιώντας τα ιερά βιβλία για να διδάξουν τη νεολαία.

Μετά από έκκληση του Πάπα, ο Κύριλλος πήγε στη Ρώμη, όπου και πέθανε το 869. Ο Μεθόδιος έγινε αρχιεπίσκοπος της Παννονίας,  στην Sremska Mitrovica της Βοϊβοδίνας. Πέθανε το 885, αλλά κανείς δεν γνωρίζει που είναι ο τάφος του.

Η ιδέα των αγίων αδελφών,  με το κυριλλικό αλφάβητο, έσωσε από την καταστροφή τη σλαβική ταυτότητα,  και αυτή είναι η μεγαλύτερη αξία του έργου τους.

Στους  Μεγάλους  αυτούς του  Διαφωτισμού, έχουν αφιερωθεί  πολλοί ναοί , συμπεριλαμβανομένου και του ναού Banovom Brdu του Βελιγραδίου,  του καθεδρικού της Λιουμπλιάνας και άλλοι.
 
Vasilije Papović
--

Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: 54χρονος Έλληνας επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο Μοναστήρι

Ιανουάριος 1, 2012- Сител

Έλληνας επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός σε διαμέρισμα που νοίκιαζε στην πόλη  του Μοναστηριού, των Σκοπίων.

Το νεκρό σώμα του επιχειρηματία βρήκε φίλος του που πήγε να τον επισκεφθεί  και βρήκε τη πόρτα του διαμερίσματος κλειδωμένη.  Με τη βοήθεια γειτόνων άνοιξαν την πόρτα και βρήκαν το επιχειρηματία νεκρό.


Η αστυνομία, η οποία ήρθε για καταγραφή του συμβάντος, επιθεώρησε το χώρο  και ο ανακριτής παρέδωσε τη σωρό του επιχειρηματία για αυτοψία και καθορισμό του θανάτου του. Σύμφωνα, ωστόσο, με τα προκαταρκτικά ευρήματα ο θάνατός του οφείλεται σε φυσιολογικά αίτια.

Ο 54χρονος Έλληνας επιχειρηματίας είχε ανοίξει επιχείρηση με ελληνικά κεφάλαια στην περιοχή και για μεγάλο χρονικό διάστημα διέμενε στο Μοναστήρι.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γέμισαν πάλι τα καζίνο των Σκοπίων από Ελληναράδες!

«Παραμονή πρωτοχρονιάς και η «Μακεδονία» καλωσόρισε πάλι  31.169  ξένους τουρίστες», αναφέρει το σκοπιανό κανάλι για τους ταξιδιώτες που  μπήκαν στη χώρα από τα σύνορά της.

Και είναι η πρώτη φορά που (σκοπίμως, πια) δεν αναφέρεται  στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα και στις επισκέψεις πολιτών από την Ελλάδα.

«Στις 30 Δεκεμβρίου εισήλθαν στη χώρα 24.647 ξένοι  από τους οποίους οι 6.742 ήταν ‘μακεδόνες’ (δηλαδή Σλάβοι) και άλλοι 17.579 αλλοδαποί. 
( Οι αλλοδαποί είναι αυτοί που εισήλθαν από τα ελληνο-σκοπιανά σύνορα και γέμισαν τα καζίνο της περιοχής).

Ταυτόχρονα, αναφέρει το σκοπιανό κανάλι – για να πούμε του ..στραβού το δίκαιο- άλλοι 24. 699  κάτοικοι σλαβικής καταγωγής  και  άλλοι 19. 109 μη αναφερόμενης καταγωγής (εμείς,  λέμε αλβανικής)  προτίμησαν να περάσουν την πρωτοχρονιά εκτός της χώρας…

Διαβάστε περισσότερα » »

1000 οδοντιατροι μιλούν για το Φθοριούχο Νάτριο-Βίντεο

 
1000 οδοντίατροι επιτέλους ανοίγουν τα μάτια και ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ !!!
Το Φθοριούχο νάτριο είναι ένα συνθετικό προϊόν αποβλήτων των πυρηνικών εργοστασίων, της παρασκευής αλουμινίου, και των φωσφορικών στις βιομηχανίες λιπασμάτων ήδη μολυσμένων με με μόλυβδο, αλουμίνιο, και κάδμιο....
Αυτός ο τύπος φθορίου έχει μια καταπληκτική ικανότητα να συνδυάζει και να αυξάνει την δραστικότητα των άλλων τοξικών υλικών.
Καταστρέφει το ήπαρ και τα νεφρά, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδέχεται να οδηγήσει σε καρκίνο, δημιουργεί συμπτώματα που μιμούνται την ινομυαλγία, και λειτουργεί σαν Δούρειος Ίππος για την μεταφορά του αλουμινίου στον εγκέφαλο διαπερνώντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό του εγκεφάλου
Ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός είναι κυτταρικός φραγμός που περιορίζει την είσοδο επικινδύνων ουσιών στον εγκέφαλο.
Από αυτήν την λειτουργία κατηγορείται το φθόριο ότι προκαλεί την νόσου του Alzheimer και μειώνει τον δείκτη νοημοσύνης.
Ένα άλλο γνωστό όργανο θύμα του φθορίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου είναι η επίφυση, ένας κωνοειδής αδένας που μπορεί να ασβεστοποιηθεί από το φθόριο, αναστέλλοντας την λειτουργία του να παράγει μελατονίνη.
Η μελατονίνη είναι απαραίτητη για τον υγιή, βαθύ ύπνο, και η έλλειψη της συμβάλλει επίσης σε προβλήματα του θυρεοειδούς που επηρεάζουν ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα.
Διάφορες παραλλαγές του Φθοριούχου νατρίου βρίσκεται επίσης, σε πολλά εντομοκτόνα για τα σπίτια και στα φυτοφάρμακα για καλλιέργειες . Μερικές φορές ακόμη προστίθεται στις παιδικές τροφές και τα εμφιαλωμένα νερά. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν σε όλες τις οδοντόπαστες αναγράφεται ότι η κατάποση τους μπορεί να σας δηλητηριάσει
Προσέξτε επίσης τα μεταποιημένα τρόφιμα, όπως στιγμιαίο τσάι, προϊόντα προερχόμενα από σταφύλι χυμός, και γάλα σόγιας για τα μωρά.
healthwithaloe.gr

ΦΘΟΡΙΟ σε ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ και ΝΕΡΟ = ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ


 
 
thanosxristos
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΡΟΠΗ…

”H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων,που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”.
Είναι κάποιες στιγμές, που ο άνθρωπος, περνά από την λογική και την γνώση, στην παράνοια και την τρέλα. Περίπου πέντε ημέρες, την περίοδο της συναίνεσης, παρακολουθούσα τα γεγονότα για την εύρεση του κατάλληλου πρωθυπουργού της χώρας.



Σίγουρα όχι αυτόν που θα ήθελα εγώ η εσείς, αλλά κάποιον που να βολεύει τα διεθνή κοράκια που παραμονεύουν για να ξεσκίσουν τις σάρκες μας. Από την άλλη, στα καφενεία των χωριών και στα σπίτια των φτωχών ανθρώπων, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την χρεοκοπία και αν η χώρα θα γυρίσει στην δραχμή. Παράλληλα ψάχνουν απεγνωσμένα για ένα μεροκάματο που θα δώσει λίγη τροφή στους ίδιους η τα παιδιά τους. Και αν κάποιοι από εσάς δεν τα βλέπετε η δεν θέλετε να τα δείτε, πολύ ευχαρίστως να σας τα δείξω.
Θέλω να αναφερθώ στην διαφορά που θα έχει μια χρεωκοπία και η επαναφορά μας στην δραχμή. Ίσως, όπως κάποιοι επισημαίνουν να ήταν καλύτερα για εμάς. Εγώ θα συμφωνήσω για έναν και μόνο λόγο. Όλος ο πλανήτης, με νύχια και με δόντια προσπαθεί να μην χρεοκοπήσει η ΕΛΛΑΔΑ. Παράλληλα, μας βάζουν δυσβάστακτα μέτρα και φόρους, αλλά τα λεφτά μοιράζονται στους ίδιους. Αν λοιπόν χρεοκοπούσαμε, θα παίρναμε πολλούς από αυτούς μαζί μας. Και αυτό είναι κάτι που με φτιάχνει. Προτιμώ δραχμή και χρεοκοπημένος, παρά ευρώ και να δουλεύω μια ζωή για τους ξένους. Ούτος η άλλως για τον πολύ λαό δεν αλλάζει κάτι. Όταν δεν έχεις δουλειά και λεφτά, είτε είναι δραχμή είτε είναι ευρώ, το ίδιο είναι. Εγώ όμως για κάποιους ανεξήγητους λόγους, νοιώθω ΝΤΡΟΠΗ για κάποιους από εμάς. Για μια κοινωνία ανθρώπων που επιμένει να μην πιστεύει και να μην παραδέχεται τα λάθη της. Για δεκάδες, η καλύτερα εκατοντάδες Ελλήνων που πλούτισαν από τα παραμύθια και τις κομπίνες που στήθηκαν για την κατάσταση αυτή. Θυμάμαι την εποχή που είχε πρωτοβγεί το ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή κουλτούρας, των νεόπλουτων και τον τρόπο διασκέδασης των Ελλήνων. Ο παραδοσιακός τρόπος με τα μπουζούκια, τα κλαρίνα, τα κουτουκάκια και τα ροκ μπαράκια είχε μετατραπεί σε χώρους κυριλέ και στημένης εξόδου. Ακριβά μαγαζιά, πόρτα, γκόμενες στην μπάρα, πελάτισσες πάνω στην μπάρα να κάνουν στριπτίζ και φυσικά οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ. Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που η Ελλάδα έγινε ένα μεγάλο μπουρδελο. Οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ..οι φελλοί, που ήθελαν να δημιουργήσουν χρήμα και δόξα, πατώντας πάνω στα όνειρα και τις φιλοδοξίες μικρών κοριτσιών. Άντρες που δεν έβρισκαν γκόμενα ούτε με σφαίρες και γυναίκες που δεν τις κοίταζε ούτε ο χάρος, μόλις απόκτησαν παράνομο χρήμα και δόξα, εκμεταλλεύτηκαν δεκάδες φτωχούς ανθρώπους. Και τώρα, ενώ όλοι αυτοί οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ, είναι αραχτοί και άνετοι, οι άνθρωποι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν, αργοπεθαίνουν σιγά-σιγά στην προσπάθεια τους για επιβίωση. Νοιώθω ΝΤΡΟΠΗ γιατί η φιλοξενία και το φιλότιμο του Έλληνα που πάντα μας συνόδευε στα βάθη των αιώνων, πήγε περίπατο στον βωμό της πρόσκαιρης ’’εικονικής’’ χαράς και ευτυχίας. Νοιώθω ΝΤΡΟΠΗ γιατί στην χώρα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας δεν έχουν βρεθεί δυο-τρεις άνθρωποι να κυβερνήσουν σαν άνθρωποι και σαν Έλληνες. Νοιώθω ΝΤΡΟΠΗ για τους Αθηναίους, που θυμούνται την ’’άλλη’’ Ελλάδα, μόνο το Πάσχα και στις καλοκαιρινές διακοπές. Νοιώθω ΝΤΡΟΠΗ για τους Μακεδόνες, τους γνήσιους Μακεδόνες, που κατηγορώντας όλους τους άλλους, παραβλέπουν την φυσική ομορφιά και τον πλούτο που έχουν, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να χάσουν κι αυτά τα λίγα που έμειναν. Λυπάμαι και ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για τους νησιώτες. Τα παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια πάνω στην θάλασσα, έγιναν pool bar και beach bar..χάνοντας έτσι την αγνότητα και την φυσική μας ομορφιά, που οι τουρίστες ερχόταν για να δουν και να θαυμάσουν. ΝΤΡΟΠΗ στους Έλληνες δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες καναλιών και ραδιοφώνων. Είναι οι πρώτοι απ’ όλους που γνωρίζουν την αλήθεια για το τι επακολουθεί, αλλά συμπεριφέρονται σαν τους κουκουλοφόρους την εποχή της κατοχής. Που κατέδιδαν Έλληνες αγωνιστές για ένα κομμάτι ψωμί. Βέβαια εδώ η προπαγάνδα έχει να κάνει με άλλα ’’κόλπα’’. Πιο περίεργα και ειδικά. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για τους Έλληνες πολιτικούς. Που δεν έχουν τους όρχεις και το ανάστημα των Ελλήνων προγόνων τους. Αλλά αλήθεια, ποιος είναι εκατό τοις εκατό Έλληνας, από αυτούς που είναι στην Βουλή ;;; ΝΤΡΟΠΗ για την Ελληνική Αριστερά, που μας έφτασε σε αυτό το χάλι. Με τα παραμύθια περί αγώνων και δημοκρατίας, παραμύθιασαν τους νέους Έλληνες, παρασύροντας τους σε αυτόν τον εξευτελισμό. Τα μεγαλύτερα ποσοστά αμαρτίας και μοιχείας, αλλά και διαφθοράς, βρίσκονται εκεί που τα λεγόμενα Αριστερά κόμματα, έχουν υψηλό ποσοστό ψήφων. Τυχαίο ;; Δεν νομίζω. ΝΤΡΟΠΗ και για τους ακροδεξιούς που παραμυθιάστηκαν από ’’παπαγαλάκια’’ ηγέτες κάποιων άλλων ξένων συμφερόντων.
Η ΕΛΛΑΔΑ κυρίες και κύριοι, τα τελευταία χίλια χρόνια, δεν θα πω για παραπίσω, γιατί ήταν άλλες εποχές, πάλεψε και άντεξε πολέμους, κακουχίες, κλοπές, πείνες, προσβολές, ατιμίες και πουστιές. Και ήρθαν οι καιροί, που για ένα καλό αμάξι και μια καλή ξεπέτα, πουλήσατε ιδανικά, αξίες, ήθη και έθιμα χιλιάδων χρόνων. Αφού κάποιοι θεωρούν και λένε πως είμαστε τα καλύτερα καμάκια και οι καλύτεροι εραστές, τότε ας κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα σε όσους μας προσβάλλουν και μας κάνουν να ντρεπόμαστε γι αυτό που γίναμε. Και για να πούμε την αλήθεια, η πλειοψηφία δεν είμαστε έτσι. Αλλά δυστυχώς όπως πάντα, σε αυτή εδώ την χώρα, οι λίγοι και ανίκανοι κάνουν πάντα κουμάντο.
Ο Κος Παπάδήμος, έγινε πρωθυπουργός μόνο και μόνο για έναν λόγο. Για να υπογράψει την παράδοση της χώρας στην Ευρώπη και στο Βρετανικό Δίκαιο. Όταν γίνει αυτό, η χώρα θα πτωχεύσει και τα κοπρόσκυλα που μαζεύτηκαν στην πόρτα μας, θα μπουν να μας κατασπαράξουν. Μην τους δώσετε αυτήν την ευκαιρία. Κάντε άσο είναι νωρίς, αυτό που εμείς οι Έλληνες ξέρουμε και κάνουμε καλύτερα. Από την εποχή του ’21 Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και όλοι οι άλλοι οι λαοί, προσπαθούν να μας πηδήξουν. Και μέχρι τώρα δεν τα κατάφεραν ακόμα. Γιατί λοιπόν να τους δώσουμε το δικαίωμα αυτό τώρα ;; ΝΤΡΟΠΗ δεν είναι ;; Ας τους ¨πηδήξουμε ¨ εμείς πρώτοι. Με η χωρίς προφυλακτικό. Αυτό ΝΤΡΟΠΗ δεν είναι. Είναι επιλογή.
από τον Ομηρο Ελευθεριαδη στο facebook.

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνος Καμμένος vs Νίκου Παπανδρέου

Πάνος Καμμένος vs Νίκου Παπανδρέου: «Ρε κωλόπαιδο, ρε ψυχοπαθή»Ρε κωλόπαιδο, ρε ψυχοπαθή, σήμερα Ελληνικές οικογένειες κλαίνε, πεινούν,πονάνε ΑΝΘΡΩΠΟΙ στήν Πατρίδα της δημοκρατίας ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, ντρέπονται παππούδες και δακρύζουν γιατί δεν έχουν να πάρουν δώρο στα εγγόνια τους, γιατί?
Γιατί εσύ με την ιδιότητα του αδελφού πήγαινες στο Αμπου Ντάμπι με το κρατικό αεροσκάφος τρώγοντας αστακούς 28000 $ για να πουλήσεις στον Σάφα τα ναυπηγεία Σκαραμανγκά, που σήμερα ο Αβραμόπουλος αφού ο δντης του έφαγε με τον Χάλλακ τον δανειστή του μπαμπά δίνει 108 εκ. Ευρώ για δουλειά που έχει σταματήσει και υπογράφει το 5ο υποβρύχιο.
Την ώρα που εσύ με το κότερο του μεσάζοντα κάνεις βόλτες στη Μύκονο και βγάζεις φωτογραφίες μανάδες αφήνουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα θρέψουν.
Ο αδελφός σου δουλεύει σε εταιρείες που πόνταραν στην πτώχευση της Ελλάδας που στήσατε σαν οικογένεια. Μέ εταιρείες στην Ελβετία .
Άσε τον αστακό και το Ελληνικό.
ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ?..»
Αυτά γράφει ο Πάνος Καμμένος στο προφίλ του στο facebook απαντώντας στο παρακάτω άρθρο του Νίκου Παπανδρέου στην iefimerida
O αδελφός του πρωθυπουργού με στη σειρά του, είχε απαντήσει σε άρθρο του Χρήστου Ράπτη:
Πρώτον
Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε – η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι «αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω» ακολούθησε με το «Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου» και έτσι χάλασε η πρόταση.
Ουδεμία σχέση είχε με «οικογενειακές» παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πως να το χειριστεί.
Μετράν τα λόγια ή οι πράξεις; Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο ΓΑΠ εξάρχής, δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω.
Το έχουμε ξαναδεί; Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το «προδοτικό» της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια ως «καλό για τη χώρα» μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut…. Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; «Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του» έλεγαν.. Αμ δε.
Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι’ αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους…. το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.
Δημοκρατία στο μάξιμουμ. Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε… Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο.
Το ότι δεν «παραιτείται» από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.
Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος!
Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι)
Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου


ΠΗΓΗ: thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τομάτες, αυγά, κώδικας alimentarius και διάφορες σκέψεις....

Εδώ και δεκαεπτά χρόνια, κάναμε αποκέντρωση. Παιδί καθαρά της πόλης, βρέθηκα σε χωριό. Καταπληκτική απόφαση! Καθαρός αέρας, κήπος για τα παιδιά, λαχανόκηπος με φρέσκα λαχανικά, αηδόνια να σε ξυπνούν το πρωί και να σε νανουρίζουν το βράδυ και ένα σωρό άλλα θαυμάσια πράγματα, τα οποία ζώντας στο κέντρο της πόλης ούτε που τα φανταζόμουν.

Κι έρχονται τώρα αυτοί οι κύριοι να μου πούνε ότι δεν θα έχω το δικαίωμα να φυτεύω τις τοματούλες μου, να μαζεύω τα αυγουλάκια από τις κότες μου και να χρησιμοποιώ τα διάφορα βότανα που μαζεύω από το βουνό σαν αφεψήματα και για θεραπευτικούς σκοπούς... 

Έρχονται με τον κώδικα alimentarious να δηλητηριάσουν τον κόσμο, ποτίζοντάς τον με ότι δεν μπορεί ο νους μας να φανταστεί, προς όφελος των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών...

Έχω θυμώσει ειλικρινά πολύ ! Όχι τόσο με αυτούς τους "κυρίους", όσο με την αδιαφορία των συνανθρώπων μου. Βλέπω να δέχονται τα πάντα δίχως αντίδραση και όταν εγώ προσπαθώ να τους ταρακουνήσω, ακούω το κλασσικό : "ε! τι να κάνουμε; εμείς θα σώσουμε τον κόσμο;"

ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ φωνάζω. ΕΜΕΙΣ μπορούμε να σταματήσουμε και να καταφέρουμε πάρα πολλά πράγματα, όταν είμαστε συνειδητοποιημένοι. Αλλά με κοιτάνε με ένα ύφος, λες και είμαι τρελή....

Όπως και προχθές όταν είπα ότι τις λαγάνες θα τις ζυμώσω μόνη μου. Ή όταν λέω ότι θα κάνω σάλτσα μόνη μου, ή ότι κάνω μόνη μου αλοιφή για εγκαύματα κλπ... 

Όταν όμως ο περισσότερος κόσμος άγεται και φέρεται από την τηλεόραση και τα μηνύματα που περνάει, όταν δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα, πέρα από το καινούργιο αυτοκίνητο, την ταβέρνα, το ουζάκι του και τις/τους γκόμενες/γκόμενους, τότε σίγουρα γίνομαι γραφική.

Τρομάζω όταν βλέπω καθημερινά το πόσο εύκολα χειραγωγείται ο κόσμος... Σαν τα πρόβατα έχουν γίνει οι περισσότεροι... Και αυτό που με θυμώνει ακόμη περισσότερο, είναι ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Τι θέλω να πω μ' αυτό; 

Ότι έχουμε ένα ΑΔΑΜΑΣΤΟ πνεύμα ! Ότι έχουμε μία πολύτιμη κληρονομιά ! Την Ελληνική ψυχή! Κι ότι όλα αυτά, μας τα έχουν αποκοιμίσει... Και χορεύουν στις πλάτες μας.

Άρε Κολοκοτρώνη, Μπότσαρη, και για να πάω ακόμη πιο μακρυά, Αλέξανδρε, Αριστοτέλη, κλπ κλπ κλπ.... Θα τρίζουν τα κοκαλάκια σας !

Εμείς που θα έπρεπε να τους έχουμε ρίξει στην θάλασσα όλους αυτούς τους "κυρίους", καθόμαστε στην τηλεόραση, βολεμένοι στους καναπέδες μας και κοιτάμε με βλέμμα απλανές το απόλυτο κενό...

ΟΥΦ! Τελικά δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να μας ταρακουνήσει; Ποιο είναι το μέλλον που δίνουμε στα παιδιά μας; Να είναι σκλάβοι; Αμ θα σηκωθεί ο Παύλος Μελάς από εκεί που είναι και παρέα με όλους τους υπόλοιπους συντρόφους του, θα μας πάρουν στο κυνήγι...

Μας χειραγωγούν μέρα με την ημέρα... καταστρέφουν τις ρίζες μας, το πνεύμα μας, την ψυχή μας, το μέλλον μας...

Μας έχουν υποδουλώσει με τα διάφορα δάνεια, με την ανεργία, με τον τρόμο για το αύριο...

Λοιπόν, για ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! Ξυπνήστε και αρχίστε να παίρνετε λίγο λίγο την κατάσταση στα χέρια σας! Βγείτε από την μοιρολατρική κατάσταση που έχετε πέσει, θυμηθείτε ποιοι είμαστε και γίνετε λίγο πιο δραστήριοι. Αρχίστε να ενημερώνεστε, όχι για την Μενεγάκη (αυτή μου ήρθε τώρα στο μυαλό), αλλά για το τι συμβαίνει γύρω μας, τι συμβαίνει στον κόσμο. Καλό το fb, αλλά το διαδίκτυο, δεν είναι μόνο για chat, γκομενιλίκι, παιχνίδια και καψουροτράγουδα. Είναι μία αστείρευτη πηγή πληροφοριών, όπου μπορεί ο καθένας μας να μάθει πράγματα που μας κρύβουν επιμελώς. 

Γιατί όταν κάποιος είναι συνειδητοποιημένος, δύσκολα χειραγωγείται.Κι αν ο ένας αρχίσει να ξυπνάει τον άλλον, τότε έχουμε ελπίδα να δώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας.

Η ισχύς εν τη ενώσει έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ! Αυτό πρέπει να κάνουμε!

Εγώ πάντως θα βάλω τις τοματούλες και τα διάφορα λαχανικά μου και φέτος, και θα αρχίσω να τα μοιράζω μόλις γίνουν σε φίλους. Γελάτε; Δεν πειράζει!  Με αυτόν τον τρόπο ίσως τους ξυπνήσω μέσα τους τι θα πει γνήσιο φαγητό, δίχως να είναι παραγεμισμένο με φάρμακα...Όπως πέρυσι που φώναζα για τα εμβόλια... και ευτυχώς που αρκετοί άκουσαν!

Θα συνεχίσω να μαζεύω τα βότανά μου και να κάνω αγνά αφεψήματα και ματζούνια δια πάσαν νόσον και μαλακίαν...

Αλλά θα συνεχίσω να είμαι και έτοιμη για το πρώτο κάλεσμα στον ξεσηκωμό και θα είμαι η πρώτη που θα πετάξω στην θάλασσα όλους αυτούς τους δήθεν "εθνοσωτήρες" που καπηλεύονται το μέλλον μας. 

Γιατί ευτυχώς για μένα, και τις ρίζες μου ξέρω και οι ψυχές των προγόνων μου υπάρχουν μέσα μου!



ΞΥΠΝΗΣΤΕ λοιπόν από τον ύπνο του δικαίου, και να θυμάστε ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ !!!


Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΩΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Χωρίς λόγια.-
Διαβάστε περισσότερα » »