Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΛΙΒΥΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ-ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ!!!! ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. Ο ΜΟΓΓΟΛΙΚΟΣ ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.  ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ. ΛΙΒΥΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ-ΓΙΑΤΡΟΥΣ! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ. ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ. ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ KAI SEX. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣ ΕΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ……. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ.


ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΟΜΕΡΤΑ!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ! ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΗΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ομολογία πρόκληση του Γιλμάζ πρέπει να στείλει στο εδώλιο τον Σημίτη και τους συνεργάτες του



Η Νέα Ελλάδα καταφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Σημίτη, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Γιλμάζ
Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ (πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας) σχετικά με την δράση τούρκων πρακτόρων εντός της Ελληνικής Επικράτειας και συγκεκριμένα με εμπρησμούς Ελληνικών δασών, που σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από πράκτορες της ΜΙΤ (τουρκική μυστική κρατική υπηρεσία πληροφοριών).
Η ανατριχιαστική αυτή αποκάλυψη, επιβεβαιώνει τα όσα έχει παραδεχθεί Τούρκος βουλευτής ήδη από την δεκαετία του 1990, αλλά και σχετικές υποψίες μετά από συλλήψεις «περίεργων» ατόμων κατά το παρελθόν στην Ελλάδα, και καταγγελίες οι οποίες ουδέποτε είχαν ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψη, για εμπρησμούς σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε δάση της Μακεδονίας.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο βουλευτής του κόμματος του «Ορθού Δρόμου», Σεντάτ Μπούτζακο, ομολόγησε κομπάζοντας, ότι ένα από τα «πεπραγμένα» του νεκρού αρχιμαφιόζου Αμπντουλάχ Τσατλί ήταν και ο εμπρησμός δασών σε ελληνικά νησιά. Την επόμενη μέρα η εθνικιστική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» κυκλοφόρησε με τίτλο «Εμείς κάψαμε τη Ρόδο», αλλά τα αντίτυπα αυτής της εφημερίδας κάηκαν σε περίεργη πυρκαγιά που έπληξε την εφημερίδα την ίδια μέρα.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπιργκιούν» ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια των τουρκικών υπηρεσιών λέει τα εξής τρομερά:
«Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο.
Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για την διάθεση μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.
Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό», είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας».
Αυτά αναγράφονται στην τουρκική εφημερίδα και ουσιαστικά αποτελούν ευθύ κατηγορητήριο που στρέφεται κατά της τότε πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, δηλαδή κατά του ιδίου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και της κυβέρνησής του, αφού καμία απολύτως αντίδραση δεν υπήρξε με βάση πληροφορίες που υπήρχαν από την ΕΥΠ και που ανέφεραν εμπλοκή τούρκων πρακτόρων που δρούσαν στην πατρίδα μας και λειτουργούσαν δημιουργώντας δολιοφθορές (ανάμεσα σε αυτές και πυρκαγιές).
Ο Κώστας Σημίτης, ο δεύτερος στην ιεραρχία τραγικός και ανεπαρκής πρωθυπουργός μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, αποδείχθηκε ελάχιστος των ελαχίστων στην κάλυψη των εθνικών αναγκών και στις προκλήσεις που δέχθηκε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Και όμως, κανένα κόμμα δεν κινήθηκε εναντίον του, κανένα κόμμα δεν κατήγγειλε την ανεπάρκειά του (επιεικής χαρακτηρισμός), κανένα κόμμα δεν φρόντισε να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για τα όσα διαδραματιζόντουσαν εντός της Ελληνικής Επικράτειας με την άτυπη «άδεια» του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Ο Μεσούτ Γιλμάζ αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται. Και αυτή του η αποκάλυψη έχει σαφείς στόχους με κυριότερο την σφυγμομέτρηση του Λουκά Παπαδήμου και την τυχόν ελαστικότητά του στα εθνικά θέματα. Όμως, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει την πολιτική ομερτά από την πλευρά τόσο της κυβέρνησης όσο και των υπολοίπων Ελληνικών κομμάτων της Ελληνικής Βουλής. Οι δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ αποτελούν –δυστυχώς ή ευτυχώς- αποκαλυπτήρια της εγκληματικής ανοχής και ενοχής, της ανεπάρκειας και της μηδενικού εθνικού σθένους πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη.
Η Νέα Ελλάδα καταγγέλλει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του άκρως επικίνδυνου τότε πρωθυπουργού και των συνεργατών του που φέρoυν την απόλυτη ευθύνη για τις ζημίες που υπέστη η Ελλάδα. Δεν θα επιτρέψουμε οποιονδήποτε που στάθηκε αφορμή και δημιούργησε -παντί τρόπω ή λόγω- απώλεια ή ζημία στην πατρίδα μας, να κυκλοφορεί όχι μόνο ελεύθερος, αλλά και προστατευόμενος. Ο κύριος Σημίτης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και θα απολογηθεί για πράξεις και παραλείψεις που όφειλε, για να υπερασπίσει επαρκώς τα συμφέροντα του λαού αλλά και την εθνική κυριαρχία.
Η Νέα Ελλάδα δεσμεύεται πως θα απαιτήσει την απόδοση Δικαιοσύνης και θα οδηγήσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη έως και στα Διεθνή Δικαστήρια, προκειμένου να τον εξαναγκάσει να απολογηθεί και από το εδώλιο του κατηγορουμένου να απαντήσει στον Μεσούτ Γιλμάζ και να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για την καταστροφική κινητικότητα των τούρκων πρακτόρων εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Δεν είναι δυνατόν να παραμένει στο απυρόβλητο, ο άνθρωπος που γκριζάρισε το Αιγαίο, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τους νεκρούς των Ιμίων, ο άνθρωπος που φέρει ακέραια την ευθύνη υποστολής της Ελληνικής Σημαίας από τα Ελληνική Ίμια, ο άνθρωπος που παρέδωσε τον ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν στα χέρια της Άγκυρας, ο ηθικός αυτουργός της οικονομικής καταστροφής δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων μέσω του Χρηματιστηρίου.
Είναι χρέος όλων μας, να αρχίσουμε να τοποθετούμε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Τον «χορό» της προσέλευσης στα Δικαστήρια θα ανοίξει ο Κώστας Σημίτης, ενώ αναμένουμε με αγωνία την έμπρακτη αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων της σημερινής πολιτικής σκηνής, ενώ τους γνωστοποιούμε πως θα καλέσουμε σειρά από στελέχη τους προκειμένου να καταθέσουν τα όσα γνώριζαν για την περίοδο που αναφέρεται ο Μεσούτ Γιλμάζ.
Η Νέα Ελλάδα καλεί τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κινήσουν και εκ μέρους τους την διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για την παραπομπή των ενόχων στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας
kostasxan
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τι τρώμε - Μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο απο την εκπομπή του Alpha, το κουτί της Πανδώρα, με θέμα την σύγχρονη διατροφή μας...



ΠΗΓΗ


 
Διαβάστε περισσότερα » »

«Τουρκικά πλοία άνοιξαν πυρ στην περιοχή του φυσικού αερίου»


Δεκέμβριος 25, 2011. (τουρκική πηγή)

Η ιστοσελίδα της ισραηλινής αντικατασκοπείας υποστήριξε ότι τουρκικά πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ στην ελληνο-κυπριακή περιοχή αναζήτησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η Κύπρος  με το Ισραήλ κάνουν έρευνες για φυσικό αέριο.

(τελευταία ενημέρωση:  25 Δεκεμβρίου 16:37 gmt)


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πολεμικά πλοία που ανήκουν στο Ισραήλ στην περιοχή Λεβιάθαν μαζί με τους Έλληνες, στην αποκλειστική ζώνη του οικοπέδου 12- «Αφροτίδη»,    που παραμένουν στην περιοχή  δέχτηκαν  πυρά.

Το περιστατικό δεν αναφέρθηκε

Η ιστοσελίδα του Ισραήλ, αλλά, και οι Ελληνοκύπριοι δεν ανέφεραν τίποτε για το περιστατικό αλλά και οι δύο χώρες ζήτησαν ναυτικές ενισχύσεις.

Ακυρώθηκε η συμφωνία με το Ισραήλ

Για το συμβάν ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο Έλληνας ηγέτης αντέδρασε την Παρασκευή  και είπε ότι  ότι αν η Τουρκία με τα πλοία της συνεχίσουν να παίζουν την αστυνομία στην περιοχή, θέτοντας τους Τουρκοκύπριους στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντός τους, τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα για τον τουρκικό πληθυσμό της περιοχής».

Στο μεταξύ το Ισραήλ στις 22 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι ακύρωσε τη συμφωνία για την πώληση ενός στρατιωτικού συστήματος εντοπισμού, αξίας 90 εκατ. δολαρίων, λόγω των γεγονότων που μεσολάβησαν και προειδοποίησε την  Άγκυρα για αντιδράσεις αν τυχόν προβάλει  εμπόδια στην αναζήτηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ισραηλινή πηγή δεν υπήρξε αντίδραση από το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Διαβάστε περισσότερα » »

Περίεργες απόψεις των Σκοπίων

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε όριο στο γειτονικό κρατίδιο.`Ενα νομότυπο επιστημονικό
Συμβούλιο υποστηρίζει με σοφιστείες ότι η...
λαλούμενη γλώσσα των Σκοπιανών είναι η αρχαία  Μακεδονική. Και βγαίνει αυτό το κατάπτυστο πόρισμα τι στιγμή που οι ταφικές επιγραφές και οι Ονομασίες στα αγγείων συνδέουν άμεσα τα αρχαία μακεδονικά ως διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας.
Φυσικά οι Σκοπιανοί δεν στοχεύουν στη πολιτισμένη Δύση που τους χλευάζει,αλλά σε κάτι τριτοκοσμικές χώρες της Αφροασίας που δεν γνωρίζουν καλά την ιστορία και την λαογραφία,οπότε βλέπουν τα Σκόπια ως μια μικρή χώρα που πάει να σπάσει τα δεσμά μιάς
“Αποικιοκρατικής” δύναμης.
Τα Σκόπια με αυτή την τακτική αποσκοπούν να αποσπάσουν ψήφους στον ΟΗΕ και να
Χρησιμοποιήσουν την εγκυρότητα ενός διακρατικού μηχανισμού για να πολιορκήσουν πιο
Στενά την είσοδο τους στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

Νεκτάριος Κατσιλιώτης
Ιστορικός-Εκδότης
Διαβάστε περισσότερα » »

"Πορτα" Σαμαρα, σε Γκρουεφσκι!

Απαντητική επιστολή προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ.Αντώνης Σαμαράς.

Σε αυτήν αναφέρει ότι, λόγω των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για το ζήτημα της ονομασίας, δεν πιστεύει ότι μία μεταξύ τους συνάντηση θα ήταν, επί του παρόντος, χρήσιμη.

Ο κ. Σαμαράς, στην επιστολή του αυτή, η οποία διανεμήθηκε στα ΜΜΕ των Σκοπίων σπό το γραφείο του κ Γκρούεφσκι, προσθέτει: «Ο πιο συνετός τρόπος να συνεχίσουμε θα ήταν, αυτή τη στιγμή, να ενθαρρύνουμε περαιτέρω την υπάρχουσα διαδικασία των επίσημων διαπραγματεύσεων, που περιγράφονται από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος το συντομότερο δυνατό. Μία εξέλιξη, η οποία, είμαι σίγουρος ότι και εσείς συμφωνείτε, θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Είμαι υποχρεωμένος, ωστόσο, να σημειώσω ότι οι συστηματικές πράξεις της κυβέρνησής σας και των αξιωματούχων της ΠΓΔΜ, θέτουν εμπόδια στην ως άνω αναφερθείσα διαδικασία. Έτσι, θα σας προέτρεπα ιδιαίτερα να υιοθετήσετε μια θετική προσέγγιση προς αυτό το σημαντικό ζήτημα, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο κυβερνήσεις μας και το οποίο έχουμε συμφωνήσει να επιλύσουμε» καταλήγει ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο κ. Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ. Σαμαρά στις 16 Δκεμβρίου, με την οποία τον προσκαλούσε σε συνάντηση το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που θα επέλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και επιστολή Παπαδήμου

Επίσης, στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων διανεμήθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ και η απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, προς τον κ. Γκρούεφσκι, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Ο κ. Παπαδήμος, στην επιστολή του εκείνη, σημείωνε, μεταξύ άλλων, τη σημασία εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, στη βάση του erga omnes -μία ονομασία
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνες σε Μυστικές Αδελφότητες-Νεα ταξη πραγματων


Διαβάστε περισσότερα » »

Kαι νέα δωρεάν διαφήμιση των μασόνων Ρόταρυ στην ελληνική τηλεόραση.


Η διεθνής αυτή οργάνωση ιδρύθη στο Σικάγο στις 23.2.1905 από τον Αμερικανό δικηγόρο Paul P. Harris. Κάτω από το πρόσχημα φιλανθρωπικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων καλύπτει μυστικούς σκοπούς. Δια τούτο θεωρείται ως «το νηπιαγωγείον της Μασονίας»
Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Θεόκλητος(υπ’ αριθ. 1.227/4.4.1973 Εγκύκλιον)

Η Οργάνωσις του Ρόταρυ έχει στενή σχέσιν και συγγένειαν προς τον Τεκτονισμόν (Μασωνίαν), χαρακτηρισθείσα υπό των ειδότων ως «εξάδελφος» και «πρώτος σταθμός» και «προθάλαμος» της Μασωνίας και «προεισαγωγή» εις αυτήν.

2. – Μέγα ποσοστόν των Ροταριανών συμβαίνει να είναι και τέκτονες. Ο δε πρώτος «Κυβερνήτης» του εν Ελλάδι Ρόταρυ υπήρξε «διακεκριμένον μέλος» της Ελληνικής Μασωνίας.





Το έμβλημα του Ρόταρυ, ο οδοντωτός τροχός καταμαρτυρεί ότι η λέσχη κινεί καί κινείται από έτερους αφανείς τροχούς με εμπλεκόμενους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε δεκάδες χιλιάδες λέσχες σε Αμερική, Ευρώπη (με κέντρο την Ελβετία όπου γίνονται τα συνέδρια), Αυστραλία, Αφρική, Ασία. Το δε ειδικό σήμα της λέσχης (σύμπλεγμα λευκού και αντεστραμμένου μαύρου τριγώνου) είναι των «Θεοσοφιστών»


Τὸν Δεκέμβριον τοῦ 1928 ἱδρύθη ὁ Ροταριανὸς Ὅμιλος Ἀθηνῶν, ὁ πρῶτος Ὅμιλος ὄχι μόνον εἰς τὴν Ἑλλάδα καὶ τὴν ὑπόλοιπην Βαλκανικὴν περιοχήν,  ἀλλὰ ἐπίσης καὶ εἰς τὴν Ἀνατολικὴν Μεσόγειον.
Ιδρυτικά μέλη ήταν


ΑγαπητΟς Σπήλιος  Μάτσας Ἀντώνιος 
Αθηνογένης ἸωάννηςΜίλλερ Γουλιέλμος 
Ανδρεάδης ἈνδρέαςΟΙκονόμου Ἄγγελος 
Βαλαωρίτης ἈριστοτέληςΠαπαδημητρίου Στέλιος
ΒοΪλας Βασίλειος Πετρακόπουλος Δημήτριος
Δραγούμης Φίλιππος ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος
Ζαχαρίας ΠροκόπιοςΡακτιβΑν Γρηγόριος
Καλαντίδης Χρῆστος ΣισιλιΑνος Δημήτριος
Καραγιαννόπουλος Γεώργιος ΣταθΑτος Ἀντώνιος
Κυριαζίδης ΚυριᾶκοςΤσαμαδΟς Μιχαὴλ
Κωνσταντινίδης Γεώργιος Φίξ Ἀντώνιος (ο  ιδρυτής της μπύρας "Άλφα" ;;;;)
Λοβέρδος Σπυρίδων Χαριτάκης Γεώργιος


Πρώτος πρόεδρος  του ελληνικού Ρόταρυ υπήρξε ο ο τραπεζίτης Σπύρος Λοβέρδος  απο το 1928-1931, διετέλεσε διαδοχικά διευθυντής της "Εθνικής" και της "Γενικής Τράπεζας " και υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις Π. Τσαλδάρη 1933-34 ,ενω υπήρξε και τέκτονας, μέλος της Στοάς Παρθενών.

Περισσότερα για τον Σπύρο Λοβέρδο και τον ρόλο του ως υπουργος Οικονομικών διαβάστε  εδω








Και επειδή η συμμετοχή σε τέτοιες οργανωσεις γινόταν ανέκαθεν,ας δούμε και τι γίνεται σήμερα.

Εικόνα

Εικόνα


Εικόνα

O Kαρχιμάκης απο το Πασοκ.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας καί Ἐπίτιμος Πρόεδρος Ρ.Ο.Α.(Ροταριανού ομίλου Αθηνών) κύριος Κωνσταντῖνος Στεφανόπουλος διαβάζει τό Δίπλωμα τῆς ἀνακηρύξεώς Του.



Εικόνα

Mαρκογιαννάκης


Εικόνα



 








http://lh4.ggpht.com/_JZP39JzllUw/TUKx_HkBrrI/AAAAAAAAB3c/NUAcgCE2PLA/s1600/cf81cebfcf84ceb1cf81ceb9ceb1cebdcebfceb9-cebacebfcebccebfcf84ceb7cebdceb7cf83%5B4%5D.jpg
Διαβάστε περισσότερα » »

Ομολογία Μ.Γιλμάζ: "Κάψαμε τα δάση της Ελλάδας για ... αντίποινα"!

Σε μία τρομακτική αποκάλυψη που επιβεβαιώνει την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ: Παραδέχθηκε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997, Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση! 


Ήταν η εποχή με τις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, όπου είχαν υπάρξει μεν πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς από την Τούρκους πράκτορες, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της  εφημερίδας «Μπιργκιούν» ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια της εποχής αναφέρει τα εξής ανατριχιαστικά:
“Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν  τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο. 


Οι Ερμπακάν,  Ετσεβίτ και  Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για της διάθεση μυστικών κονδυλίων της περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. 


Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό”, είπε!
Δηλαδή εφάρμοζαν «αντίποινα» στα δάση της Ελλάδας με μυστικές επιχειρήσεις, εννοώντας ότι τα έκαιγαν! Ποιος ξέρει αν αυτές οι επιχειρήσεις δεν συνεχίζονταν και το 2007 από τους ίδιους τους πράκτορες στην καταστροφή της Πελοποννήσου ή αν η τότε καταστροφή οφειλόταν σε άλλες "δυνάμεις" που είχαν σκοπό την νατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή. 
Η ομολογία του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού και η ωμότητα με την οποία γίνεται είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Και βέβαια η υπόθεση δεν πρέπει να τελειώσει εδώ…







defencenet
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ «ΡΕΚΟΡ» ΜΕ ΟΛΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ

Πολική θερμοκρασία είχε το βράδυ που πέρασε, των Χριστουγέννων η Πτολεμαΐδα με τον υδράργυρο να βρίσκεται τα ξημερώματα και το πρωί της Κυριακής (σήμερα) 25 Δεκεμβρίου μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλότερη μέτρηση του υδραργύρου σημειώθηκε στις 6 το πρωί και κράτησε μέχρι και της 7πμ.μ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όλα δείχνουν ότι η μέρα θα κυλίσει με ολικό παγετό…
Αναλυτικά (σύμφωνα με το meteo.gr) για την περιοχή της Πτολεμαΐδας προβλέπεται:
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Πτολεμαΐδα σήμερα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 2 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους -1 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Για αύριο Δευτέρα 26/12, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 3 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 2 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με λίγα σύννεφα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους -2 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.


Διαβάστε περισσότερα » »

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα ήταν στην Πτολεμαΐδα

Τον Ιανουάριο του 1963 σημειώθηκε στην Πτολεμαΐδα η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγράψει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην Ελλάδα.




Ήταν -27,8 C.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ BLOG SAVREZ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012


















Το  BLOG 
SAVREZ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  σας  εύχεται  καλά  Χριστούγεννα   υγειά  και  ευτυχία  για  το 2012

Η γέννηση του Χριστού ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες.

Ο παλιός χρόνος φεύγει και ελπίζω να πάρει μαζί του όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή. Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι σύμμαχος μιας μεγάλης επανάστασης για μια ζωή ανθρώπινη πάνω απ’ όλα.


Διαβάστε περισσότερα » »

Οι τουρκοβάρβαροι κάνουν παιχνίδια με τα μουσουλμανικά μνημεία για φασιστικούς σκοπούς!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χοντρή προπαγάνδα της Τουρκίας με τέμενος στη Ρόδο

Παιγνίδι προπαγάνδας επιχειρεί η κυβέρνηση της Τουρκίας η οποία εκμεταλλευόμενη κατάρρευση τμήματος του μπροστινού τείχους του τεμένους Ρετζέπ Πασά, στη Ρόδο εξ αιτίας μιας αστοχίας που προκάλεσαν παρατεταμένα καιρικά φαινόμενα, εξέδωσε ανακοίνωση και κανοντας επιλεκτική χρήση στοιχείων ζητάει και τα …ρέστα!Και αυτό καθώς μάλιστα το τέμενος – φτιαγμένο κατά την οθωμανική κατοχή της Ρόδου – βρισκόταν σε φάση αναστύλωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν και με αργούς ρυθμούς.
Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις, όπως λένε τοπικοί παράγοντες, προκάλεσαν – στις 19 Δεκεμβρίου – αυτή την αστοχία η οποία είναι αυτονόητα ότι θα διορθωθεί.
Μάλιστα το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας γενικά είναι δεδομένο, οχι μόνο γιατί ήδη γινόταν η αναστύλωση-επισκευή, αλλά και από το ότι υπήρξε και εισαγγελικό ενδιαφέρον πολύ πριν …ξυπνήσει το τουρκικό προξενείο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και αρχίσει την προπαγάνδα …Μια προπαγάνδα που γίνεται τα τελευταία 1-2 χρόνια πιο έντονα με παρέμβαση τοπικές κλπ- μάλιστα κάποια στιγμή μπήκε στο παιγνίδι και ο ίδιος ο Νταβούτογλου…
Το εξωφρενικό είναι ότι διαμαρτύρεται η ‘Αγκυρα την στιγμή που για αιώνες ολόκληρους έχει μετατρέψει Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες ή εβραικές συναγωγές σε σταύλους, τζαμιά ή δήθεν μουσεία, αν δεν τις γκρέμιζε!
Η τουρκική. Μόνο τελευταία κάτω από τις συνεχείς καταδίκες από διεθνή φόρα και πιέσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, έχει αρχίσει δειλά – δειλά να αφήνει να ανοίγουν κάποιες Εκκλησίες και να δίνεται η περιουσία κάποιων ενοριών…
Η προπαγανδιστικού χαρακτήρα ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφοριών του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε αργά χτες βράδυ αναφορικά με την κατάρρευση του τμήματος του τεμένους, σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά, αναφέρει τα εξής:
«Αντιμετωπίστηκε με μεγάλη λύπη το γεγονός ότι στις 19 Δεκεμβρίου, κατέρρευσε ένα μέρος του τεμένους Ρετζέπ Πασά, που είναι ένα από τα οθωμανικά μνημεία στη Ρόδο, το οποίο γινόταν προσπάθεια, για πάνω από είκοσι χρόνια, να στηριχτεί με το στήσιμο σκαλωσιάς.
Το τέμενος Ρετζέπ Πασά χτίστηκε το 1588 και συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων δειγμάτων της πλούσιας οθωμανικής πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρόδο.
Τα οθωμανικά μνημεία που βρίσκονται στην Ελλάδα αποτελούν κοινή κληρονομιά Τουρκίας και Ελλάδας. Συνεπώς, η προστασία των μνημείων αυτών, που κατάφεραν να παραμείνουν όρθια μέχρι σήμερα, καθώς και το να φτάσουν στις επόμενες γενιές, έχει μεγάλη σημασία.
Έχοντας αυτή την αντίληψη, η κυβέρνηση μας προβαίνει από τη μια πλευρά, στη συντήρηση και επισκευή των χώρων προσευχής των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων στη χώρα μας και από την άλλη, προσπαθεί να κάνει ότι της αναλογεί για την προστασία της οθωμανικής / τουρκικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες.
Για να έχουν θετική απήχηση οι εκκλήσεις συνεργασίας που κάνουμε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της οθωμανικής περιόδου στην Ελλάδα, ευχόμαστε να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του τεμένους Ρετζέπ Πασά, έτσι, που να μην επαναληφθεί μια τέτοια λυπηρή εξέλιξη και η κατάσταση αυτή να αποτελέσει μία καμπή από την οποία θα ξεκινήσει μία συνεργασία, που θα αποτελέσει παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς».
Η προπαγάνδα και η διαστρεύλωση φαίνεται καθαρά πιστεύουμε…
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ας είμαστε πιο γενναιόδωροι με την Ελλάδα»


Για την προσφορά της χώρας μας στην ανθρωπότητα μίλησε η Γκουίνεθ Πάλτροου

«Η Ελλάδα έχει μια μακρά ιστορία την οποία εμείς ως οικογένεια τιμούμε, μιας και ο άνδρας μου σπούδασε και επομένως γνωρίζει αρχαία ελληνικά», είπε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Gwyneth Paltrow σε συνέντευξη της στο «Πρώτο Θέμα»...


«Ο τόπος αυτός έδωσε αξίες και όρισε ιδανικά. Απέναντι σε μια χώρα που πρόσφερε σημαντικά πράγματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα οφείλουμε να είμαστε περισσότερο γενναιόδωροι», δήλωσε και αποκάλυψε την αγάπη της για τη χώρα μας, αλλά για την ελληνική γλώσσα.

Ο σύζυγός της και τραγουδιστής των Coldplay, Chris Martin, έχει σπουδάσει στο University College του Λονδίνου, Ιστορία των Αρχαίων Πολιτισμών και μιλάει μάλιστα πολύ καλά τα αρχαία ελληνικά.

Οι δυο τους αγαπούν τόσο πολύ τον ελληνικό πολιτισμό που πέρσι τον Ιούνιο όταν ήταν να προσλάβουν δάσκαλο για τα παιδιά τους, έθεσαν ως απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα πρέπει να γνωρίζει άριστα και να μιλά ελληνικά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: «Διαμάχη Σλάβων και Αλβανών για τη γλώσσα»

 
Σκόπια.

Η χρήση της αλβανικής γλώσσας σε δημόσια ιδρύματα έχει προκαλέσει και πάλι ‘ηχηρή’ συζήτηση, ειδικά μετά την απόρριψη από τους συμβολαιογράφους  τη θεώρηση  εγγράφων,  τα οποία είναι γραμμένα στην αλβανική γλώσσα.


Το πρόβλημα δημιουργήθηκε – γράφει το δημοσίευμα- όταν οι συμβολαιογράφοι αρνήθηκαν να καταχωρήσουν τις μαρτυρίες των Αλβανών  μαρτύρων στις συμβολαιογραφικές πράξεις, στα αλβανικά  (όπως  αυτές παρουσιάζονται) και επιμένουν να χρησιμοποιούν τη σλαβική γλώσσα, ως επίσημη γλώσσα του κράτους των Σκοπίων.

Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει την  αλβανική αντιπολίτευση στο να απευθύνει κατηγορίες προς το κυβερνών κόμμα DUI, για την ανοχή του σε κάτι το οποίο δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας.

Για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας, διαμαρτυρίες εκφράζουν και οι Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων.

«Όταν εμείς, ως βουλευτές, δεν μπορούμε, δεν μας επιτρέπεται, να χρησιμοποιήσουμε την αλβανική γλώσσα, αφού  τροπολογίες οι οποίες καταθέσαμε, απορρίφθηκαν επειδή ήταν γραμμένες στην αλβανική γλώσσα, γίνεται φανερό πόσα προβλήματα αντιμετωπίζει ο απλός πολίτης», είπε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών των Σκοπίων, Ιμπραήμ Ορχάν.

Εξάλλου ο Οσμάν Καντρίου, καθηγητής του συνταγματικού δικαίου διευκρινίζει ότι Σκοπιανό Σύνταγμα αναφέρει ότι  εκτός από τη σλαβική γλώσσα και αλφάβητο που είναι επίσημη γλώσσα, επίσημη γλώσσα θεωρείται και η γλώσσα των εθνοτικών κοινοτήτων, οι οποίες είναι πάνω από το 20 τοις εκατό του πληθυσμού στο κράτος των Σκοπίων και για αυτό υπάρχει και ξεχωριστός νόμος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπάλληλος δικαστηρίου με καταθέσεις 7,5 εκατ. ευρώ - 'Οργιο διαφθοράς


Κρατικοί λειτουργοί βρέθηκαν με ποσά μαμούθ στους τραπεζικούς τους λογαρισμούς, όπως προέκυψε απο ελέγχους των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Τα αποτελέσματα του ανοίγματος τραπεζικών λογαρισμών απο τους επιθεωρητές έβγαλαν "λαβράκια".

Οπως αποκάλυψε το Mega, κατα τον έλεγχο του πόθεν έσχες που διέταξε ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, υπάλληλος δικαστηρίου εμφανίζεται να έχει σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς πάνω απο 7 εκατ. ευρώ.

Η ανακάλυψη προέκυψε μετά απο άρση του τραπεζικού, φορολογικού και του χρηματιστηριακού απορρήτου και μαλιστα σε 100 περιπτώσεις υπόπτων για υπόγειες συναλλαγές ανώτερων και ανώτατων κρατικών υπαλλήλων.

Ολοι τους κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τα ποσά και οι περισσότεροι απο αυτούς εμφάνισαν απίστευτες δικαιολογίες όταν μάλιστα οι μισθοί τους είναι συγκεκριμένοι απο το Δημόσιο.

Πρώην γενικός διευθυντής του ΥΠΕΧΩΔΕ εμφανίζει αδικαιολόγητα ποσά 1,2 εκατ ευρώ ενώ πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς εμφανίζει ενα εκατ. ευρώ. Ο τελευταίος είπε στους επιθεωρητές οτι πρόκειται για χρήματα που κατέθεταν πλούσιοι συγγενείς και φίλοι απο την Αμερική και την Ελλάδα στις γιορτές και τα γενέθλια των παιδιών του!

Σε τραπεζικούς λογαρισμούς προσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων βρέθηκε ένα εκατ. ευρώ. Σε υποδιευθυντή πολεοδομίας της Σύρου βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σε προϊστάμενο της πολεοδομίας Κηφισιάς 500.000 ευρώ ενώ σε προοϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιιών του Δ. Κηφισιάς 900.000 ευρώ.

Σε υπάλληλο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων Αττικής βρέθηκαν 500.000 ευρώ που δεν αντιστοιχούσαν στα εισοδήματά του.

Δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις απο 1 έως 2,5 εκατ ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγκεκριμένα γυναικολόγοι και ορθοπεδικοί έχουν καταθέσεις 3-4 εκατ ευρώ ενώ αστυνομικός είχε κατάθεση 2 εκατ. ευρώ . Ολοι τους θα κληθούν απο την εφορία να πληρώσουν φόρους ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι προχώρησαν σε συμβιβασμό.








newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

«Μαργαριτάρια» και στα ελληνικά αμφιθέατρα

Του Αποστολου Λακασα


Ο Στάλιν είναι μπαρ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Ο Πάπας είναι αρχηγός των παπών. Η ύφεση δεν έχει διαφορά από την ανάπτυξη. Στον πρώτο βαλκανικό πόλεμο πήραν μέρος η Ρουμανία και η Γαλλία! Είναι ορισμένα από τα πολλά «μαργαριτάρια» που αλιεύουν στα γραπτά των φοιτητών τους ή στα οποία γίνονται αυτήκοοι... μάρτυρες οι Ελληνες πανεπιστημιακοί. «Ορισμένες λέξεις είναι τόσο ανορθόγραφα γραμμένες, που για να τις καταλάβω για δευτερόλεπτα παύω να βλέπω το κείμενο και επαναλαμβάνω τις συλλαβές ηχητικά. Αυτή η "Εύβοια” έχει δεινοπαθήσει στα γραπτά των φοιτητών!» μας λέει καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.



Βιβλίο πολυσέλιδο θα μπορούσε να εκδοθεί με τα λάθη που κάνουν οι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων. «Το επίπεδο είναι χαμηλό. Ολοι το γνωρίζουν και φυσικά το πρόβλημα είναι εντονότερο στις σχολές και τα τμήματα με χαμηλή βάση εισαγωγής.

Οι απόφοιτοι λυκείου επιλέγουν σχολές χωρίς να τους ενδιαφέρει πραγματικά το αντικείμενό τους. Απλώς για να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ. Γι’ αυτό και εντυπωσιάζουν περισσότερο οι ελλείψεις που έχουν πάνω στο ίδιο το αντικείμενο των σπουδών τους» συμπληρώνει η ίδια, η οποία είναι ιστορικός.



Για του λόγου το ασφαλές, η πανεπιστημιακός έμεινε άναυδη όταν φετινός πρωτοετής φοιτητής της μπέρδεψε την «ύφεση» με την «ανάπτυξη». «Μα καλά, δεν ακούς ειδήσεις; Τι γίνεται στην Ελλάδα, στον κόσμο. Ολες οι χώρες απειλούνται με ύφεση» τον επέπληξε για να πάρει την... πληρωμένη απάντηση: «Καλά κυρία, με τις λέξεις θα παίζουμε τώρα;»! (Και δεν σχολιάζουμε τη σχολική προσφώνηση του εκπαιδευτικού ως «κύριε» - «κυρία». Είναι γνωστό ότι πολλοί πρωτοετείς δυσκολεύονται να ξεχάσουν ότι δεν βρίσκονται πια σε σχολικές αίθουσες, αλλά σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα).



Ανάλογα «μαργαριτάρια» ακούστηκαν σε αμφιθέατρο ΑΕΙ της βόρειας Ελλάδας, όταν φοιτητής ήξερε μόνο ένα... «Στάλιν»: το μπαρ στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης. Κάποιος άλλος ονειρεύτηκε πως η Γαλλία μεταφέρθηκε στα Βαλκάνια, ενώ ένας τρίτος ήταν βέβαιος ότι το Be της Benelux αντιστοιχεί στην ιταλική Βενετία…

Οσο για την ορθογραφία των φοιτητών (ή μήπως την ανορθογραφία;), η βιασύνη και η απροσεξία «ευθύνονται» για αρκετά μικρολάθη που υπάρχουν στα γραπτά των εξετάσεων. Ομως, έστω και αν αυτά αγνοούνται από τους διδάσκοντες, δεν νοείται φοιτητής Φιλολογίας να γράφει… κατέστει. Εκτός από την Εύβοια, η λέξη που μάλλον δεινοπαθεί περισσότερο στα γραπτά των φοιτητών είναι η μετοχή «κατειλημμένος».



Επίσης, πολλοί είναι οι φοιτητές που μπερδεύουν την ορθογραφία του τρίτου ενικού του ενεστώτα της παθητικής φωνής ενός ρήματος (λήγει σε -αι) με το δεύτερο πρόσωπο στον πληθυντικό του ενεστώτα της ενεργητικής φωνής του ίδιου ρήματος, που λήγει σε -ε (ηχητικά είναι η ίδια λέξη). Ετσι όπως για παράδειγμα θα μπορούσε να πει ένας πανεπιστημιακός στους φοιτητές του, «μπορεί εσείς να γράφετε στους τοίχους των σχολών για την κατάληψη, όμως δεν γνωρίζετε πώς γράφεται η λέξη Κατειλημμένος»...

«Δεν μπορείς να κάνεις στοιχειωδώς μάθημα. Τα παιδιά έχουν βασικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές στο πρώτο έτος να πρέπει ο καθηγητής να επαναλάβει την ύλη του λυκείου» αναφέρει, μιλώντας στην «Κ» για την κατάσταση, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.



Διεθνές το πρόβλημα

«Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο της ελληνικής εκπαίδευσης, είναι διεθνές. Νέοι απόφοιτοι λυκείου είναι λειτουργικά αναλφάβητοι. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι έξυπνα τα παιδιά. Ομως, το εάν δεν γράφουν σωστά ευθύνεται το σχολείο σε συνδυασμό με τη χρήση των νέων πηγών γνώσης, όπως το Διαδίκτυο» ανέφερε στην «Κ» ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Δημήτρης Καιρίδης. «Την κατάσταση επιβαρύνει το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο οδηγεί τους μαθητές να παπαγαλίσουν για να πάρουν μεγάλο βαθμό», προσθέτει ο ίδιος.

Σαφώς τα λάθη επιτρέπονται όταν είναι γόνιμα, όταν δηλαδή δίνουν στους μαθητές το έναυσμα να τα διαπιστώνουν και να τα διορθώσουν. Το κάνει αυτό το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα;





kathimerini
Διαβάστε περισσότερα » »