Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πήγαν για ..ποτό, και έφαγαν.. αυγά και …γιαούρτια.

«Ντου από παντού» έκαναν νεαροί μερακλήδες στο Bar Cue του Παγκρατίου όπου μερικά «φωτεινά» μυαλά του ΠΑΣΟΚ όπως οι Σοφία Γιαννακά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Ντόλιος, Ελενα Παναρίτη, Δημήτρης Παπουτσής Φραγκίσκος Παρασύρης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Παναγιώτης Ρήγας, Ελπίδα Τσουρή, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Λιντζέρης, Πυθαγόρας Βαρδίκος, συγκεντρώθηκαν για να στήσουν την συνομωσία του πατσά.
Οι βουλευτές (“αντιπαπανδρεϊκοί” κατά πληροφορίες) συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και του Εθνικού Συμβουλίου του Σαββατοκύριακου.
Κι εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ξαφνικά είδαν περίπου 20 νεαρούς να εισβάλουν στο μπαρ. Οι νεαροί, άρχισαν να τους φωνάζουν ενώ στη συνέχεια πέταξαν μπουκάλια, αβγά, γιαούρτια και άλλα αντικείμενα εναντίον τους και αποχώρησαν. Τελικά, η συγκέντρωση διεκόπη άδοξα. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, αφότου όμως είχε αποχωρήσει η ομάδα των αγνώστων και το επεισόδιο είχε λήξει.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑΦΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ!

1001577To εσωτερικό ενός τάφου των Μάγια, που πιστεύεται ότι είναι 1500 χρόνων, ανακαλύφθηκε -για πρώτη φορά- από αρχαιολόγους.

Χρησιμοποιώντας μια μικροσκοπική βιντεοκάμερα, οι ερευνητές ήταν σε θέση να "συλλάβουν" τις εικόνες από το νεκρικό θάλαμο, στην πόλη Palenque, στο νοτιοανατολικό Μεξικό.

Καθώς η συσκευή έφθασε στα 5 μέτρα βάθος, εντόπισε κόκκινο χρώμα και μαύρες φιγούρες, ζωγραφισμένες στους τοίχους του.

Οι επιστήμονες λένε ότι, οι εικόνες, θα ρίξουν περισσότερο "φως" στον πολιτισμό των Μάγιας.

Ο τάφος στο Palenque ανακαλύφθηκε το 1999, αλλά οι αρχαιολόγοι δεν έχουν κατορθώσει να προχωρήσουν σε ανασκαφή, φοβούμενοι μήπως προκαλέσουν φθορά, στην πυραμίδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κότες;

Mας κατήργησαν το Υπουργείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, χρυσώνοντας το χάπι με δήθεν ” Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης κ.λ.π.) και το ανεχθήκαμε!
Έρχονται τώρα- ο Χρυσοχοϊδης- να μας καταργήσουν και τη Γραμματεία αυτή, επειδή -σαφέστατα- ενοχλεί η ονομασία “ Μακεδονίας και Θράκης και Αιγαίου” κάποιους…
Εμείς οι γνήσιοι Μακεδόνες τι λέμε; Θα το “ φάμε” και αυτό, έτσι αδιαμαρτύρητα;
Ποιος είπαμε  ότι θέλει να γίνει και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;

Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ: Παράτησε την καριέρα του για να ιδρύσει εταιρία ιδιωτικών φρουρών πλοίων .

Πολύ πριν την ψήφιση του νόμου που καθορίζει την φύλαξη εμπορικών πλοίων από ιδιωτικούς φρουρούς, είχαμε δημοσιεύσει ένα αποκαλυπτικότατο άρθρο τόσο για το περιεχόμενό του όσο και για τις παρενέργειες.

Είχαμε επικρίνει, σκληρά μπορεί να πεις κανείς, τον αρμόδιο υπουργό κ.Χρήστο Παπουτσή, πολύ απλά διότι ανέλαβε να φέρει στη βουλή ένα νόμο, για τον οποίο οι αρμοδιότητές του ήταν επιδερμικές αγνοώντας τόσο τον καθ ύλη αρμόδιο υφυπουργό Ναυτιλίας όσο και άλλα υπουργεία που έχουν βαθιά γνώση του θέματος.

Είχαμε γράψει τότε, [ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ]ότι εκτός του ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελούσε τομέα αρμοδιότητας του πρώην υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας και όχι του υπουργείου δημοσίας τάξης, ότι κύριο λόγο θα έπρεπε να είχε ΚΑΙ το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το Υπουργείο Αμυνας.

Για λόγους που μόνο ο κ. Παπουτσής τους γνωρίζει, παραμερίστηκαν όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν χειριστεί υποθέσεις πειρατείας και ανατέθηκε η σύνταξή τους σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπειρία στο ζήτημα αυτό.

Ουδείς από την προηγούμενη ή από την παρούσα Κυβέρνηση επανέφερε στην τάξη τον Χρήστο Παπουτσή με αποτέλεσμα, σήμερα να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες σοβαρές παρενέργειες του νομοσχεδίου, που ναι μεν μπορεί να έχει κάποια σωστά στοιχεία, αλλά δεν παύει να δημιουργήθηκε στο πόδι, και βιαστικά , προφανώς για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες εταιρίες του χώρου!

Μια σοβαρή παρενέργεια αυτού λοιπόν του εξαμβλώματος, χτυπά στην καρδιά του Ελληνικού Στρατού και δη των Ειδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι γνωστό ότι οι Ελληνικές Μονάδες Υποβρύχιων Καταστροφών αλλά και όλες οι υπόλοιπες, διαθέτουν από τους καλύτερους άνδρες παγκοσμίως με ποιοτικά χαρακτηριστικά αξιοζήλευτα και αναγνωρισμένα διεθνώς !

Το νομοσχέδιο αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τις αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών των Στρατιωτικών, έχει φέρει σε απόγνωση πολλά στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, του Ναυτικού και της Αστυνομίας!!

Οι προτάσεις σε πολλούς από αυτούς για συμμετοχή σε πληρώματα φρούρησης πλοίων πέφτουν βροχή! Το «εύκολο κέρδος» των 3 με 5 χιλιάδων ευρώ αποτελεί μια ανάσα γι αυτούς και τις οικογένειές τους μέσα στο θολό τοπίο που ζούμε!

Ετσι, στις «πόρτες» των ήδη υπαρχόντων ή υπό σύσταση εταιριών, συνωστίζονται πολλά στελέχη των Ειδικών μας Δυνάμεων!

Και όχι μόνο αυτό !

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός πολύ γνωστού πρώην διοικητή ειδικών δυνάμεων , ο οποίος μην μπορώντας να αντέξει στο μισθό πείνας, παράτησε την λαμπρή του στρατιωτική καριέρα λίγο μετά τα 40 του, και σε συνεργασία με άτομα του εφοπλιστικού χώρου, μαζεύει την ελίτ των κομάντο, για να φτιάξει ομάδες φρούρησης και άμυνας των Ελληνόκτητων πλοίων που θα ταξιδεύουν στις λεγόμενες θάλασσες των Πειρατών
!

Πρόκειται για Αξιωματικό εν αποστρατεία πλέον, που φτιάχνει την δική του εταιρία φρούρησης πλοίων, που κατά την προσωπική μου άποψη, πολύ ορθά ενεργεί, και παραδέχομαι ότι κι εγώ στη θέση του ίσως έπραττα ακριβώς το ίδιο, μιας και πρόκειται για μια καθόλα νόμιμη ενέργεια του!

Τα ποσά που κερδίζει μια εταιρία και ένας φρουρός από κάθε τέτοιο ταξίδι σας τα είχαμε αναλύσει στο προηγούμενο άρθρο μας και όχι απλά δεν είναι ευκαταφρόνητα, αλλά αποτελούν όαση στα μάτια όλων αυτών των ανθρώπων!

Ο κ. Παπουτσής λοιπόν αλλά και οι Κυβερνήσεις που τον ανέχονται, δεν σκέφτηκαν, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα αποψιλώσει τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, από το άριστο προσωπικό τους!

Με την αλματώδη αύξηση της ζήτησης για τέτοιους άνδρες, ολοένα και περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα επιλέγουν την έξοδο από το Στρατό και την συμμετοχή τους σε τέτοιες εταιρίες! Και δεν μιλάμε για την ευκαιριακή συμμετοχή κάποιων ανθρώπων σε μια τέτοια επιχείρηση, με σκοπό το έξτρα εισόδημα!

Ο υπουργός της … Αστυνομίας, δίνει με το νομοσχέδιο αυτό, ένα σοβαρό λόγο για τα πλέον εκπαιδευμένα και καταρτισμένα στελέχη του Στρατού, να εγκαταλείψουν την καριέρα τους για χάρη του εύκολου κέρδους!

Με απλά λόγια, ο Ελληνικός λαός, επένδυσε χρήματα στον Ελληνικό Στρατό για να εκπαιδεύσει τέτοιους άνδρες, κι έρχεται σήμερα ο υπουργός της … Αστυνομίας και τους βγάζει στην ιδιωτική αγορά, εκπαιδευμένους με … δημόσιο χρήμα. Και βγάζει στην ιδιωτική αγορά, άνδρες του Στρατού και του Ναυτικού, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Τέλος επισημαίνω ότι προσωπικά ήμουν πάντα υπέρ της φρούρησης των Ελληνόκτητων πλοίων ! Αλλά με ένα νομοσχέδιο που θα ήταν αρμοδιότητα άλλων υπουργείων και όχι του γνωστού υπουργείου που οι υπάλληλοί του το ονόμασαν υπουργείο … ΠΡΟ.ΠΟ (Προστασίας Πολίτη)!!



Κι αν φτάσαμε τώρα σε αυτό το σημείο, φανταστείτε τι θα γίνει στα επόμενα χρόνια!
Προφανώς, τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και ο κ. Παπανδρέου, δεν είχαν καν σκεφτεί αυτή τη σοβαρή παρενέργεια του νομοσχεδίου και είμαι σίγουρος ότι τώρα θα … καμαρώνουν και θα φουσκώνουν από υπερηφάνεια για τις επιλογές και τα καμώματα του Χρήστου Παπουτσή!













aegeantimes.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Φρόντιζε τάφους ἡρώων του '40 καὶ τὸν φυλακίζουν!

Ξεσηκώνεται ἡ Βόρειος Ἤπειρος! Οἱ Ἀλβανοὶ καταδίκασαν προκλητικὰ σὲ φυλάκιση τὸν ἡρῶα-πρόεδρο τῶν Ἑλληνοβλάχων τῆς Κορυτσᾶς Ναουμ Ντισιο, ἐπειδὴ πῆγε νὰ περιποιηθεῖ τάφους ἑλλήνων στρατιωτῶν τοῦ 1940-41!
Τελευταῖο στήριγμα τῶν Ἑλληνοβλάχων τῆς ξεχασμένης Κορυτσᾶς ὑπῆρξε ὁ Πρόξενος Θεόδωρος Οἰκονόμου Καμαρινός, ὁ ὁποῖος ἀποκεφαλίστηκε ἀπὸ τὴν Ἀθήνα, ἐπειδὴ μιλοῦσε γιὰ ἑλληνικὴ ψυχὴ καὶ Βόρειο Ἤπειρο, προκειμένου νὰ ἐνδυναμώσει τὸν Βλαχικὸ Ἑλληνισμό. Ἀποτέλεσμα ἦταν πολλοὶ τρομαγμένοι Ἕλληνες τῆς Κορυτσᾶς νὰ φανερώσουν τὴν ἑλληνικότητά τους καὶ νὰ σπεύσουν νὰ καταγραφοῦν ἀπὸ τὸν Ναοὺμ Ντίσιο! Αὐτὸ ἐξόργισε τὴν Ἀλβανία καὶ καταζητεῖ τὸν Ντίσιο γιὰ νὰ τὸν φυλακίσει, ἐπειδὴ ἔστρωσε ἕνα δρομάκι τσιμέντο πρὸς τοὺς Τάφους τῶν Ἡρώων μας!!!  
Πρόκειται γιὰ δίωξη ἐκφοβισμοῦ, ποὺ ἀποδεικνύει τὴν μόνιμη ἐχθρότητα τῆς Ἀλβανίας καὶ δικαιώνει ἀπόλυτα τὸ παλαιὸ ὅραμα γιὰ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ! ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ!
Καμία ἐπίσημη ἀντίδραση δὲν ὑπάρχει μέχρι αὐτὴ τὴ στιγμὴ ἀπὸ τὸ ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν, στὴν προκλητικὴ ἀπόφαση τοῦ Ἐφετείου Κορυτσᾶς, μὲ τὴν ὁποία καταδίκασε σὲ ἕνα χρόνο φυλάκιση, χωρὶς ἀναστολή, τὸ μέλος τῆς ἑλληνικῆς μειονότητας στὴν Ἀλβανία καὶ ἀκτιβιστὴ κ. Ναοὺμ Ντίσιο, ἑλληνοβλάχο στὴν καταγωγή, γιὰ ἐργασίες ἀνάπλασης ποὺ πραγματοποίησε στὸ νεκροταφεῖο τοῦ χωριοῦ Μπομποστίτσα, ὅπου εἶναι θαμμένοι καὶ Ἕλληνες στρατιῶτες τοῦ....
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ...




Πρὶν ἀπὸ ἕνα χρόνο, Ἀλβανοὶ ἐθνικιστὲς κατηγόρησαν τὸν κ.Ντίτσιο, πὼς ἐπιχείρησε νὰ στήσει μνημεῖο γιὰ τοὺς Ἕλληνες πεσόντες τοῦ πολέμου, σὲ νεκροταφεῖο ποὺ σύμφωνα μὲ τὰ ὅσα ἰσχυρίζονται εἶναι θαμμένοι Ἀλβανοί. Οἱ ἀλβανικὲς ἀρχὲς ἀπήγγειλαν κατηγορίες κατὰ τοῦ ὁμογενῆ ἀκτιβιστή, γιὰ ὑποτιθέμενη καταστροφὴ ἀλβανικῶν τάφων, προκειμένου νὰ ἀνεγερθεῖ στὸ σημεῖο μνημεῖο γιὰ τοὺς Ἕλληνες νεκροὺς στὴ διάρκεια τοῦ ἑλληνοιταλικοῦ πολέμου. Πρωτόδικα τὸ δικαστήριο, εἶχε καταδικάσει τὸν κ. Ντίτσιο, σὲ ποινὴ φυλάκισης δύο ἐτῶν, ὁ ὁποῖος στὴ συνέχεια ἄσκησε ἔφεση.
Ὡστόσο τὴν περασμένη Τρίτη, τὸ Ἐφετεῖο Κορυτσᾶς ἐπέβαλλε ποινὴ φυλάκισης ἑνὸς ἔτους, χωρὶς ἀναστολή, διατάσσοντας τὶς ἀστυνομικὲς ἀρχὲς νὰ προχωρήσουν στὴν ἄμεση σύλληψη τοῦ ὁμογενῆ, ὁ ὁποῖος τὶς τελευταῖες ὧρες καταζητεῖται γιὰ νὰ ὁδηγηθεῖ στὶς φυλακὲς τοῦ Αὐλώνα.
Ἄμεση ἦταν ἡ ἀντίδραση τοῦ κόμματος «Ὁμόνοια» ποὺ ἐκπροσωπεῖ τὴν ἑλληνικὴ ἐθνικὴ μειονότητα στὴν Ἀλβανία. «Ἡ διαδικασία τῆς δίκης ἐναντίον τοῦ κ. Ναοὺμ Ντίτσιο εἶναι νομικὰ στημένη καὶ πολιτικὰ στεφανωμένη ἀπὸ τοὺς ἀκραίους ἐθνικιστές, ντυμένοι μὲ τὸ πολιτικὸ καὶ νομικὸ ἔνδυμα, οἱ ὁποῖοι μὲ τὸ σφυρὶ τῆς πλειοψηφίας στὸ χέρι θέλουν νὰ καταστρέψουν τὶς γέφυρες τῆς συνύπαρξης μὲ τὴν ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Μειονότητα στὴν Ἀλβανία» ἀναφέρει ἀνακοίνωση τοῦ παρατήματος Κορυτσᾶς τοῦ κόμματος.
Καὶ καταλήγει: «Ἐμεῖς σήμερα, ὄχι μόνο στεκόμαστε δίπλα καὶ στηρίζουμε τὸν κ Ντίσιο, ἀλλὰ καλοῦμε ὅλα τὰ μέλη τῆς μειονότητάς μας, νὰ κάνουμε πιὸ συμπαγές της γραμμές μας, νὰ συγχρονίσουμε τῆς πράξεις καὶ τὴν στάση μᾶς ἐναντίων της ἐθνικῆς θύελλας ποὺ ἔχει στηθεῖ ἐναντίων μας. Κανεὶς δὲν μπορεῖ νὰ μᾶς ἐκφοβήσει ἢ νὰ μᾶς ἀποθαρρύνει, ἀπεναντίας ὁ πόλεμος καὶ οἱ προσπάθειές μας δὲν θὰ σταματήσουν ποτὲ μέχρι τὴν πλήρη ἐγγύηση καὶ κατοχύρωση τῶν βασικῶν μας ἐλευθεριῶν καὶ δικαιωμάτων ποὺ μᾶς ἀνήκουν ἀπὸ τὸ Σύνταγμα τῆς Ἀλβανικῆς Δημοκρατίας καὶ τῆς Βασικὲς Διεθνὴς Πράξεις».
ΟΙ "ΧΑΜΕΝΟΙ" ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΠΑΝΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ!
«Εἴμαστε ξεχασμένοι Ἕλληνες».
Ἡ καταδίκη του Ἕλληνα ἀκτιβιστῆ, ἐντάσσεται στὸ σχέδιο τῶν ἀλβανικῶν ἀρχῶν, γιὰ ἐκφοβισμὸ τοῦ Ἑλληνισμοῦ τῆς εὐρύτερης περιοχῆς τῆς Κορυτσᾶς, ποὺ τὰ Τίρανα δὲν ἀναγνωρίζουν ὡς μειονοτικὴ περιοχή, ὅπως συμβαίνει καὶ μὲ τὴν Χειμάρρα.
Μιλώντας τὸν περασμένο Ἰούνιο στὸ Ράδιο Ἄστυ, ὁ κ. Ναοὺμ Ντίτσιο, εἶχε ἐπισημάνει, μεταξὺ ἄλλων : «Περιμένουμε ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα νὰ ἐνδιαφερθεῖ καὶ νὰ μᾶς βοηθήσει. Στὸ μόνο πράγμα ποὺ «φταῖμε» εἶναι ὅτι εἴμαστε Ἕλληνες Βλάχοι ποὺ ζοῦμε στὴν Κορυτσά. Ἐγὼ εἶμαι Βλάχος, ἕνας παππούς μου καταγόταν ἀπὸ τὰ Γιάννινα. Ἐγὼ γεννήθηκα καὶ μεγάλωσα ἐδῶ στὴν Κορυτσά, ἀλλὰ θέλουν νὰ μᾶς ἀναγκάσουν νὰ φύγουμε. Στὴν Περιφέρεια Κορυτσᾶς εἶναι γύρω στοὺς 40.000 Ἕλληνες Βλάχους Ὁμογενεῖς. Ἡ δικτατορία τοῦ Χότζα δὲν μᾶς ἀναγνώριζε σὰν Ἕλληνες. Ἀκόμα καὶ τώρα ὅμως μᾶς ἀναγνωρίζουν σὰν Βλάχους. Δὲν δέχονται οὔτε αὐτοὺς ποὺ ἔχουν ἔγγραφα ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα. Ἐπὶ Χότζα ἦταν πολλοὶ Βλάχοι, οἰκογένειες ὁλόκληρες μάλιστα, ποὺ φυλακίστηκαν ἐπειδὴ δήλωναν Ἕλληνες. Θὰ ἤθελα ἡ μητέρα Ἑλλάδα νὰ μᾶς ἀκούσει ἐπιτέλους μετὰ ἀπὸ τόσα χρόνια καὶ νὰ μᾶς στηρίξει. Νὰ βοηθήσει καὶ μένα μὲ τὴν περιπέτεια ποὺ ἔχω. Χωρὶς τὴ στήριξη τῆς Ἑλλάδας δὲν μποροῦμε νὰ προχωρήσουμε. Πρέπει νὰ μᾶς στηρίξει γιὰ νὰ παραμείνουμε στὰ πάτρια ἐδάφη».
 
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΓΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΣΚΕΛΕΤΟΙ 2,6μ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ

Ένα πολύ ωραίο ΒΙΝΤΕΟ που σε βάζει σε σκέψεις μήπως η Ελληνική μυθολογία ήταν αληθινή ιστορία;;
Π.Β Αυστραλία
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιπτάμενος Δίσκος του Ιράν κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος drone των ΗΠΑ, Ισχυρίζεται ενας πυρινικος φυσικός μηχανικός

Στα τέλη του περασμένου μήνα, το Ιράν έδειξε αποδείξεις(φωτογραφίες-βίντεο στο τέλος του άρθρου)απο το αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος stealth  RQ-170 ,οπου οι Ιρανοί επέμεναν ότι με μια καινουργια τεχνολογια που χρησιμοποίησαν καταφεραν και το κατέβασαν ανέγγιχτο  χωρις την παραμικρή ζημιά.. 
Την εποχή εκείνη η Αμερική ανακοίνωσε ότι είχε χάσει την επικοινωνία της με ένα RQ-170 ,και αμέσως  η Τεχεράνη ισχυρίστηκε ότι αυτοί έριξαν το RQ-170 με μια εξελιγμένη ηλεκτρονική επίθεση και το κατέχουν ανέγγιχτο με σκοπό να μελετήσουν την τεχνολογία του.




Ενας Ιρανός πυρινικος φυσικός μηχανικός ο Mehran Tavakoli Keshe ισχυρίζεται ότι έχει  γνώση το πως έγινε η κατάρριψη απαγωγή.




Η Ισλαμική Δημοκρατία χρησιμοποίησε  πεδία δυνάμεων και ιπτάμενους δίσκους για να εγκλωβίσει και να προσγειώσει  ανέγγιχτο το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Γνωρίστε τον  Mehran Tavakoli Keshe αυτή είναι η σελίδα του ιδρύματος του http://www.keshefoundation.com /en/introduction/mehran-tavakoli-keshe ,
(Το ίδρυμα Keshe είναι μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπικη και μη-θρησκευτική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον πυρηνικό MT μηχανικός Keshe με στόχο να επιφέρει νέες επιστημονικές γνώσειςτεχνολογίες και νέες λύσεις για τα μεγάλα παγκόσμια προβλήματα όπως πείναέλλειψη νερούέλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος,την αλλαγή του κλίματοςασθένειεςόπου ταυτόχρονα με τη χρήση των νέων τύπων αντιδραστήρωνπλάσματος δίνοντας ο άνθρωπος την πραγματική ελευθερία του ταξιδιού στο βαθύ διάστημα.)
ο οποίος φέρεται να είναι ο πατέρας  της κατάρριψης απαγωγής του RQ-170 .
Σε μια πρόσφατη δημοσίευση του στο επώνυμο online φόρουμ της σελίδας του ιδρύματος του ο  Keshe ισχυρίστηκε οτι οι  Ιρανοι   χρησιμοποίησαν "προηγμένη τεχνολογία του διαστήματος», που αυτοί είναι πρωτοπόροι.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει αν  το μη  επανδρωμένο αεροσκάφος που μιλάει  ο  Keshe  είναι το αεροσκάφος με το ονομα  "Τέρας της επαρχίας Κανταχάρ,"    αν υπάρχει στην πραγματικότητα  , η απλά  το εμφανίζουν για προπαγανδιστικούς λόγους..
Ο Keshe ισχυρίζεται ότι η μη επανδρωμένο αεροσκάφους του είναι αληθινό και με τα δυναμικά του πεδία μπόρεσε να ακινητοποιήσει και να εγκλωβίζει το stealth RQ-170 όπου μετέπειτα με μια ακτίνα το εναπόθεσε απαλά ανέγγιχτο  στο έδαφος του Ιραν και τώρα το έχουν στα χέρια τους απο εκεί και η φωτογραφία. (An United States advanced militairy drone, spying above Iran territory in no-fly zone, was captured by Iran on the date of December 4th 2011. The drone was not crashed, not shot out of the air, but safely captured by an Iranian aircraft, based on Keshe technology. Obama asked polite to get their drone back.
In the following articles you can read the Pesn.com coverage, find the answer from Mr. Keshe, and listen to the interview with him, made later that week, where he explains what's happening.)
Λέει οτι το Ιρανικό μη επανδρωμένο σκάφος έχει τμήμα της τεχνολογίας απο το Ιρανικό πρόγραμμα ιπτάμενου δίσκου που τρέχει  και μπορεί και εκμεταλλεύεται την αντίδραση της σύντηξης  και να  χειρίζεται χαλιναγωγεί την σκοτεινή ύλη,κανονική ύλη και αντιύλη."
Περισσότερα εδώ.. 
http://www.wired.com/dangerroom
Name: Mehran Tavakoli KESHE.
Born in Iran in 1958, son to an X-ray engineer, he was introduced to the world of radiation and nuclear at a very young age.
In the mid-seventies he moved to Europe for further education in the field of nuclear physics.
3 




















Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτα ανατριχιαστικός θόρυβος στον ουρανό και της Δανίας, καινούργιο - Βίντεο

Περίεργοι ήχοι ή θόρυβοι ακούγονται παγκόσμια στον ουρανό και τρομάζουν τους ανθρώπους.Το ανεξήγητο φαινόμενο τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιαστεί σε πάρα πολλές χώρες..
Και οι περιπτώσεις συνέχεια πληθαίνουν.
Εχθές ακούσαμε τέτοιους ήχους στην Κόστα Ρίκα.
Σειρά εχει η Δανία..

Αυτό είναι ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube από τη Δανία με παράξενους θορύβους που καταγράφονται στη μέση της νύχτας, 10 Ιανουαρίου, 2012.
Τι να είναι αυτοι οι θόρυβοι;
Περίεργα νέα φαινόμενα, τα UFO;
Ενας περίεργος θόρυβος που προέρχεται από τον ουρανό στη μέση της νύχτας.
Τι να είναι αυτό;


Διαβάστε περισσότερα » »

Κορυφαίο! Τιμοκατάλογος για όσους ψήφισαν ..ΠΑΣΟΚ!

Ενδιαφέρει όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ! Οι υπόλοιποι χαίρουν απαλλαγής, λόγω ψυχικής οδύνης!
Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο… Η εικόνα τα λέει όλα…

Διαβάστε περισσότερα » »

Η κρυφή επίκληση του Αλφαβήτου

Χωρίς λόγια.-
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΕΛΑΑΑΑΑ ! - Εγκρίθηκε δαπάνη 6,51 ευρώ !


Απίστευτα πράγματα! Δεν φτάνει που τόσα σκάνδαλα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τεράστια ποσά, που έχουν... εγκριθεί με υπουργικές αποφάσεις, τώρα ο Πάγκαλος ήρθε να κάνει την διαφορά, αφού το γραφείο του φαίνεται να εγκρίνει ποσά ακόμα και για το ψιλικατζίδικο!

Προφανώς κανείς δεν είχε 6,51 ευρώ να πληρώσει για χαρτί Α4, και έτσι εγκρίθηκε δαπάνη από το γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου!

Πραγματικά απίστευτα πράγματα, καθώς την στιγμή που ζητάνε από τον κόσμο να πληρώσει ακόμα και γι αυτά που δεν έχει, οι ίδιοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη , ούτε για τα πιο αστεία...






 






apospasma.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επίσπευση πωλήσεων Μελίτης και Αμύνταιου, «δείχνει» το νέο … οργανόγραμμα


 
Στην πλευρά της Κομισιόν αποδίδουν την καθυστέρηση για την ανακοίνωση των οριστικών αποφάσεων για τους λιγνίτες, ανώτατες πηγές του ΥΠΕΚΑ με τις οποίες συνομίλησε το EnergyPress, οι οποίες αναμένουν εξελίξεις άμεσα. «Για την καθυστέρηση στην υπόθεση των λιγνιτών δεν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και περιμένουμε την Κομισιόν. Οι υπηρεσίες της είχαν κλείσει στις διακοπές των Χριστουγέννων για 10 ημέρες.

Πλέον αναμένουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες το οριστικό χρονοδιάγραμμα» διευκρινίζεται αρμοδίως. Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι «η ελληνική πρόταση έχει δύο σκέλη δηλαδή τις πωλήσεις μονάδων και τα swaps» και θεωρούν ότι επί της ουσίας η υπόθεση έχει κλείσει και ότι υπάρχει συμφωνία.

«Σπάρτακος»

Την ίδια στιγμή πάντως και εντός της ΔΕΗ υπάρχει η αίσθηση ότι επίκεινται εξελίξεις γύρω από το θέμα των πωλήσεων. Μάλιστα χθες, οι εξελίξεις στα εσωτερικά της ΔΕΗ και το νέο οργανόγραμμα, «στοχοποιήθηκαν» από την πλευρά του Σπάρτακου, ότι εξυπηρετούν ακριβώς το στόχο της πώλησης των μονάδων. Εμμέσως το σωματείο της Δ. Μακεδονίας, θεωρεί ότι το νέο οργανόγραμμα ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για τη λεγόμενη μικρή ΔΕΗ, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η διοικητική ενοποίηση του ΑΗΣ Μελίτης με τον ΑΗΣ Αμύνταιου, υπήρχε από το 2003 όταν εντάχθηκε η καινούρια μονάδα της Φλώρινας και καταργήθηκε προ τετραετίας ως μη λειτουργική. «Πιστεύουμε ότι η νέα αναδιοργάνωση κινείται στην προοπτική πώλησης των συγκεκριμένων μονάδων που προωθεί η κυβέρνηση και δηλώνουμε για άλλη μια φορά, ότι θα πράξουμε μαζί με την τοπική κοινωνία ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να αποτρέψουμε την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ, όποτε αυτή προκύψει, για να αποφασίσει την δημιουργία Θυγατρικής στην Παραγωγή» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, το σωματείου που όπως φάνηκε από τη συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές, εκφράζει δυναμικά τους εργαζόμενους της περιοχής.

Αποκρατικοποίηση

Η πλευρά του ΥΠΕΚΑ και ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έχουν κρύψει ότι θα ήθελαν να προχωρήσει η λύση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ άμεσα. «Ισχύουν οι τρεις επιλογές για την αποκρατικοποίηση, δηλαδή πώληση μικρής ΔΕΗ, πώληση μέσω χρηματιστηρίου και πώληση μεριδίου θυγατρικής/ων στα δίκτυα. Είναι σαφές ότι λύσεις αυτές λειτουργούν συνδυαστικά. Όπως επίσης σαφές είναι ότι με την αποτίμηση της ΔΕΗ στα 900 εκατομμύρια, ακόμη και εάν εξασφαλιστεί premium 100%, δεν επιτρέπει πώληση μέσω χρηματιστηρίου» τονίζουν στο EnergyPress οι ίδιες ανώτατες πηγές του ΥΠΕΚΑ.

Πάντως πληροφορίες που ουδέποτε διαψεύστηκαν και είχαν διαρρεύσει προ διμήνου, έκαναν λόγο για ειλημμένη απόφαση και συμφωνία με την Κομισιόν για την πώληση τεσσάρων μονάδων, δηλαδή για το συγκρότημα του Αμύνταιου (300+300MW) τη Μελίτη (330MW) και μία μονάδα της Μεγαλόπολης (300MW), οι οποίες μαζί με τα swaps αποτελούν την ελληνική πρόταση απέναντι στην απόφαση της Κομισιόν για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στους λιγνίτες. Οι μονάδες αυτές μαζί με ένα υδροηλεκτρικό συγκρότημα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κορμό μιας «μικρής ΔΕΗ», ώστε να επιτευχθεί ταυτόχρονα και ο στόχος της αποκρατικοποίησης.

Θετική εξέλιξη

Μια πιθανή εξέλιξη για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ που θα περιλάμβανε πώληση παγίων, αντιμετωπίζεται θετικά από την πλευρά των οίκων αξιολόγησης: η περίφημη έκθεση υποβάθμισης της Standard & Poorʼs ανέφερε ότι θα εξέταζε την αλλαγή του outlook σε σταθερό ή ακόμη και θετικό, μεταξύ άλλων «εάν η ΔΕΗ πουλήσει πάγια, περιλαμβανομένων λιγνιτωρυχείων, λιγνιτικών μονάδων ή ανοίξει την πρόσβαση σε τρίτους στο μετοχικό κεφάλαιο των θυγατρικών μεταφοράς και διανομής». Ο οίκος θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση θα μπορούσε να αντλήσει κεφάλαια για τη μείωση του δανεισμού της και την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας που έχει.

energypress
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς χάθηκε η ευκαιρία κατασκευής της Σήραγγας της Κλεισούρας (του Αποστόλη Κιοσσέ)


Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας , το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 21-12-2011 στην Καστοριά. Ήταν μια συνεδρίαση , που ως Καστοριά περιμέναμε από καιρό γιατί θεωρούσαμε ότι πέρα από τον πανηγυρικό της χαρακτήρα θα είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο για τα μεγάλα Αναπτυξιακά έργα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.


Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε και εμείς και οι πολίτες της περιοχής, γιατί τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα του αναμενομένου για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν
( οδικά έργα , εξυγίανση της λίμνης , ισόρροπη ανάπτυξη των Περιφερειακών Ενοτήτων και κατοχύρωση του τρόπου κατανομής του συνόλου των πιστώσεων στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Καστοριάς , Φλώρινας , Κοζάνης με την αναλογία 22-22-22-34)

Μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης ήταν και η έγκριση της πρότασης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ( με εισήγηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς ) για ένταξη έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μα-κεδονίας – Θράκης 2007-2013 , που διαχειρίζεται πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η πρόταση σχεδόν στο σύνολό της , περιελάμβανε μόνον οδικά έργα τα οποία ήταν :
1ο . Ολοκλήρωση γέφυρας Νεστορίου με τις προσβάσεις με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ
2ο . Κατασκευή δρόμου Πεύκου – Λιανοτόπι με προϋπολογισμό 6.300.000 ευρώ
3ο. Κατασκευή δρόμου Μυροβλήτη- Χρυσή με προϋπολογισμό
4.700.000 ευρώ
4ο. Οδοποιία εντός οικισμού Πεύκου με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ
5ο. Κατασκευή δρόμου Νυμφαίο – Περικοπή με προϋπολογισμό
12.000.000 ευρώ

Από την παραπάνω πρόταση έλειπε το μεγαλύτερο Αναπτυξιακό έργο που διεκδικούν όλοι οι φορείς της Καστοριάς τα τελευταία 20 χρόνια , η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

Το έργο αυτό είναι έργο «Σημαία» για την Π.Ε Καστοριάς . Ένα καθαρά περιφερειακό , αναπτυξιακό έργο , το οποίο συνδέει δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας με αντίθετα χαρακτηριστικά: την Πτολεμαίδα, που είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας με υποβαθμισμένο περιβάλλον και την Καστοριά , που είναι το τουριστικό κέντρο της περιφέρειας μας με το καλύτερο φυσικό περιβάλλον. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα ισχυρό δίπολο στην περιφέρειά μας , το οποίο μπορεί κάποιους να «φοβίζει » , αλλά εμείς έχουμε χρέος , ως αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο , να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα προς όφελος των πολιτών .
Επειδή , μετά την εκπόνηση της μελέτης του έργου , οι κατά καιρούς προσπάθειες που έγιναν μέχρι τώρα από τους αρμόδιους για χρηματοδό-τηση του από τα τομεακά προγράμματα των αρμοδίων Υπουργείων δεν είχαν αποτελέσματα , πιστεύαμε ότι είχε έρθει η ώρα το πρώτο αιρετό πε-ριφερειακό συμβούλιο , στα πλαίσια των πιστώσεων που διαχειρίζεται ,να πάρει την τύχη αυτού του έργου στα χέρια του . Ήταν ιστορική ευθύνη για όλους εμάς τους περιφερειακούς συμβούλους , σε αυτήν την συνεδρίαση να αποφασίζαμε πλέον εμείς , μόνοι μας, με χρήματα που διαχειριζόμαστε εμείς , για το πώς βλέπουμε την πορεία υλοποίησης αυτού του έργου .
Εμείς , ο συνδυασμός « αρχή…ζούμε μαζί » και ο επικεφαλής μας ο Γιάννης ο Παπαιορδανίδης έχουμε αυτό το έργο σε πρώτη προτεραιότητα για την Καστοριά και επειδή τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις , στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Καστοριά καταθέσαμε τεκμηριωμένη πρόταση, η οποία , εάν εγκρινόταν ,τονίζουμε πάντα στα πλαίσια των πιστώσεων που έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο , θα ήταν η μεγάλη ευκαιρία επιτέλους να αρχίσει η υλοποίησή του έργου της Σήραγγας της Κλεισούρας
Η πρότασή μας για το συγκεκριμένο έργο ήταν ότι , με βάση την εκπονηθείσα μελέτη και μετά από μια συζήτηση που έγινε με μελετητές αντίστοιχων έργων , θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο μεγάλα υποέργα (μην ξεχνάτε ότι και η παράκαμψη της Καστανιάς δεν δημοπρατήθηκε σαν ένα ενιαίο έργο , αλλά ήταν , πέντε διαφορετικές εργολαβίες ) . Τα δύο υποέργα που προτείνονται είναι τα εξής :
1ο ΥΠΟΕΡΓΟ : Διάνοιξη της σήραγγας μήκους 1350 μέτρων με προϋπολο-γισμό περίπου 35 εκ. ευρώ.
2ο ΥΠΟΕΡΓΟ : οδικά δίκτυα πρόσβασης προς την σήραγγα με την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών και μιας γέφυρας με προϋπολογισμό 30 εκ. ευρώ περίπου.
Έτσι ή πρόταση που καταθέσαμε εμείς για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν :
1ο έργο : η γέφυρα Νεστορίου με 1 εκ. ευρώ. Αυτό το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί , γιατί είναι ένα έργο που συνδέει με ασφάλεια το Νεστόριο με τα «ενεργά» χωριά του Γράμμου .
2ο έργο : η οδοποιία εντός του οικισμού του Πεύκου με προϋπολογισμό 600 χιλιάδες ευρώ το οποίο θα αναβαθμίσει και θα δώσει μια άλλη προοπτική στον συγκεκριμένο οικισμό ,( το έργο προτείνεται στο μέτρο των αναπλάσεων)
και 3ο έργο: η διάνοιξη της σήραγγας της Κλεισούρας με προϋπολογι-σμό 35 εκ. ευρώ (με τις εκπτώσεις το παραπάνω έργο θα υλοποιηθεί με πολύ λιγότερα χρήματα) και εδώ κλείνει η πρόταση .
Από την στιγμή που θα είχε ενταχθεί η σήραγγα της Κλεισούρας , η διαδρομή Νυμφαίο - Καστοριά θα έχει συντομεύσει κατά πολύ , άρα το έρ-γο Νυμφαίο – Περικοπή μπορούσε να περιμένει .Όσον αφορά τα άλλα δύο έργα Πεύκο- Λιανοτόπι με περίπου 6,3 εκ. προϋπολογισμό και Μυροβλήτη- Χρυσή με περίπου 5 εκ, νομίζουμε ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα άλλο μεγάλο αναπτυξιακό σχεδιασμό για την συνολική ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Γράμμου , αφού έχουμε ολοκληρώσει τις μεγάλες οδι-κές παρεμβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς . Έτσι πλέον κλείνοντας το Ε.Σ.Π.Α ( 40 Κ.Π.Σ ) , με δεδομένο ότι η διάνοιξη της Σήραγγας της Κλεισούρας θα είχε ενταχθεί ,θα έμενε μόνο το κομμάτι των οδικών δικτύων προς την σήραγγα , το οποίο με δεδομένη την ύπαρξη της σήραγγας θα ήταν ένα έργο « γέφυρα » για το επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης .
Δυστυχώς όμως η πρότασή μας αυτή , που πιστεύαμε ότι μετά την αδυναμία κεντρικής χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου , ήταν μοναδική ιστορική ευκαιρία να χρηματοδοτήσουμε εμείς ως Περιφερειακό Συμβούλιο την διάνοιξη της Σήραγγας της Κλεισούρας , απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία παρέμεινε αμετακίνητη στην αρχική της πρόταση , παρά την ισχυρή επιχειρηματολογία μας για τις πράγματι ιστορικές ευθύνες που αναλάμβαναν , ακυρώνοντας με την ψήφο τους ουσιαστικά και οριστικά το έργο της Σήραγγας της Κλεισούρας .
Επειδή δεν υπήρχε σοβαρή επιχειρηματολογία για την απόρριψη της πρότασης μας , τελευταία από την πλευρά της πλειοψηφίας επικαλούνται το σκεπτικό ότι δεν μπορεί το έργο να ενταχθεί σαν υποέργο 1 ( διάνοιξη της σήραγγας ) και υποέργο 2 ( οδικά δίκτυα πρόσβασης προς την σήραγγα) γιατί αυτό θεωρείται σπάσιμο του έργου ή γιατί η Ε.Ε δεν θα το δεχτεί ως μη λειτουργικό .

Αναφέρω περιπτώσεις έργων του , 30υ Κ.Π.Σ και του Ε.Σ.Π.Α( 40 Κ.Π.Σ ) τα οποία δημοπρατήθηκαν ,αν και στην αρχή φαινόταν ως μη λειτουργικά ,αλ-λά σε επόμενες δημοπρατήσεις έγιναν ή θα γίνουν λειτουργικά και τα οποία καταρρίπτουν αυτή την προσχηματική και εκτός διαδικασιών έντα-ξης έργων , επιχειρηματολογία
1ο : Κατασκευή καθέτου Εγνατίας Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής , όσοι θυμούνται την χρονολογική εξέλιξη κατασκευής του έργου ( και οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να την θυμούνται ) δημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε πρώτα το τμήμα Άργος -Κορομηλιά (τυφλό και από τις δύο πλευρές του)
και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα κομμάτι Σιάτιστας- Άργος
2ο : Φράγμα Γέρμα (Κατασκευάστηκε χωρίς το αρδευτικό ,το οποίο θα πρέ-πει να κατασκευαστεί από το τρέχον Ε.Σ.Π.Α)
3ο : Αποχέτευση Αργους (κατασκευάστηκε σε φάση Α και φάση Β )
40 :Φράγμα Νεστορίου (πρώτα κατασκευάζεται το φράγμα και στο επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης τα αρδευτικά που είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη λειτουργία του φράγματος)

Ως Καστοριά , στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση , χάσαμε μία ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ξεκινήσει η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου . Οι συνά-δελφοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ανέλαβαν ένα τεράστιο βάρος και μια μεγάλη ευθύνη με την απόρριψη της πρότασης του Συν-δυασμού μας και θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες της Καστοριάς γιατί ενώ μπορούσαν , δεν στήριξαν την υλοποίηση αυτού του έργου .
Πιστεύω ότι σαν Χώρα , σαν Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σαν Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε η περιοχή των «χαμένων ευκαιριών» και ότι θα πρέπει να έχουμε την διορατικότητα και την αποφασιστικότητα να δημιουργούμε και να αξιο-ποιούμε τις «ευκαιρίες » που μας παρουσιάζονται .
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΟ «ΑΕΡΑ» Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ - ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα γύρισαν οι δήμαρχοι του δικτύου ενεργειακών δήμων από τη νέα συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την Τρίτη, αφού αφ’ ενός αποδείχθηκε ότι ο υπουργός δεν είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή του και αφ’ ετέρου η παρουσία στη συνάντηση των περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου καθόρισε εξ ορισμού την έκβαση της συνάντησης, καθώς διαπιστώθηκε ακόμα μια φορά η διάσταση απόψεων για το ύψος κατανομής του Αναπτυξιακού τέλους Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς στους πληττόμενους δήμους και στις δύο περιφέρειες που βρίσκονται οι δικαιούχοι δημοτικές ενότητες.
«Ως δίκτυο ενεργειακών δήμων καταθέσαμε μία ατζέντα 11 σημείων με αιχμή του δόρατος να διατεθεί στους ενεργειακούς δήμους το σύνολο σχεδόν το ποσοστού το Πόρου, καθώς οι κάτοικοι των δήμων μας είναι αυτοί που πλήττονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ», δήλωσε ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, επισημαίνοντας όμως ότι η συνάντηση ήταν ουσιαστικά αναποτελεσματική, διότι: «Ο υπουργός δεν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του, ενώ άγνωστο για ποιο λόγο κάλεσε και τους δύο περιφερειάρχες (Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακή και Πελοποννήσου Π. Τατούλη), ενώ έκπληξη προξένησε η παρουσία της διοίκησης της ΑΝΚΟ στη συνάντηση αυτή, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η όλη υπόθεση με τα ποσοστά κατανομής του Πόρου».
Ο κ. Ιωσηφίδης δεν δίστασε να εκφράσει πάντως την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σύντομα απόφαση για την κατανομή του Πόρου και ότι «οι ενεργειακοί δήμοι θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος, όπως άλλωστε δικαιούνται».
Σημείωσε ότι με βάση τα λεγόμενα του κ. Παπακωνσταντίνου πρόκειται να ακολουθήσει νέα συνάντηση με τους δημάρχους των ενεργειακών περί τις 20 Ιανουαρίου και συμπλήρωσε ότι οι δήμαρχοι εξέφρασαν για άλλη μια φορά στον υπουργό Ενέργειας την αντίδρασή τους για τη σχεδιαζόμενη πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ, λέγοντάς του ότι θα τους βρει μπροστά του καθώς θα οργανώσουν δυναμικές κινητοποιήσεις με τις τοπικές κοινωνίες εάν η κυβέρνηση επιμείνει στο σχεδιασμό της.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ρόη Βασβατέκη
Διαβάστε περισσότερα » »

Στην 8η θέση η Ελλάδα στον κατώτερο βασικό μισθό ανάμεσα στις 14 της ευρωζώνης

Ποιος είναι ο κατώτατος βασικός μισθός στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γιατί πιέζει τόσο η τρόικα για τη μείωσή του στην Ελλάδα; Κατ΄ αρχήν από τα 27 κράτη – μέλη της Ε.Ε, μόνο στα 20 διασφαλίζεται από την εθνική νομοθεσία  το πλαφόν του κατώτατου βασικού μισθού, ενώ μόνο για τις 14 από τις 17 χώρες της ευρωζώνης υπάρχουν στοιχεία. Από αυτές τις 14 χώρες η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Εργοδοτικών Οργανώσεων (FedEE), το 2011 ως προς τις μεικτές κατώτερες αμοιβές  στις χώρες της Ευρωζώνης. Η κατάταξη έχει ως εξής:



Λουξεμβούργο: 1.757.56 ευρώ
Βέλγιο: 1.498.87 ευρώ
Ιρλανδία: 1.499.93 ευρώ
Ολλανδία: 1.424.40 ευρώ
Γαλλία: 1.365.00 ευρώ
Αυστρία: 1.000.00 ευρώ
Κύπρος: 909.00 ευρώ
Ελλάδα: 739.56 ευρώ
Μάλτα: 664.95 ευρώ
Ισπανία: 641.50 ευρώ
Σλοβενία: 530.00 ευρώ
Πορτογαλία: 485 ευρώ
Σλοβακία: 317.00 ευρώ
Εσθονία: 278.02 ευρώ
 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat του Ιουλίου του 2011 οι χαμηλότεροι μισθοί είναι στη Ρουμανία με 158 ευρώ, στη Βουλγαρία με 123 ευρώ, στην Αλβανία με 143,69 ευρώ, στην Τουρκία με 263,28 ευρώ και στη Σερβία με 167,25 ευρώ, όλες χώρες που γειτνιάζουν με την Ελλάδα!
Οι μισθολογικές ανισότητες ακολουθούνται από ανισότητες στην αγοραστική δύναμη, με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη των 27 να το έχει για το 2010 σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το Λουξεμβούργο (271% του μέσου κοινοτικού) και το χαμηλότερο η Βουλγαρία (44%).
Αντίστοιχα στην Ελλάδα το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν υπολογιζόμενο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ) μειώθηκε το 2010 στην Ελλάδα κατά 4 μονάδες σε σχέση με το 2009, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη των 27.
Με δεδομένα τη συρρίκνωση κατά 7,8% της βιομηχανικής παραγωγής και την προβλεπόμενη ύφεση στο 5,5%, η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει την Ελλάδα για μειώσεις στον κατώτερο μισθό, εκτιμώντας ότι θα ενισχυθεί η απασχόληση και η ανταγωνιστικότητα.
Τα συνδικάτα στην Ελλάδα υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι παρά το γεγονός πως οι αμοιβές έχουν στην πραγματικότητα μειωθεί η ανεργία παραμένει υψηλή και έχει ξεπεράσει το 16%, καθώς και ότι το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. με τις οποίες συγκρίνεται

Διαβάστε περισσότερα » »

Μέλι, το δώρο της φύσης ~ Προϊόντα & πρακτικές συνταγές

Φτιάξτε στο σπίτι συνταγές με μέλι για τη φαρυγγίτιδα, τα μικροεγκαύματα, το στομάχι

Ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν, που υπερβαίνει την ιδιότητα της απλής γλυκαντικής ύλης, αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών και ενέργειας, αγγίζοντας τα όρια του φαρμάκου. Το μέλι περιέχει 17% νερό, γεγονός που εξηγεί την έντονα ενυδατική δράση του.

Επίσης εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, καθώς αποτελεί πηγή απλών και σύνθετων υδατανθράκων.:


Έρευνες δείχνουν ότι ορισμένα από τα αντιοξειδωτικά συστατικά του έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση.

Θεωρείται καταπραϋντικό και χαλαρωτικό. Διόλου τυχαία, οι γιαγιάδες συμβουλεύουν να ρίχνουμεμία κουταλιά μέλι σε χλιαρό γάλα το βράδυ και να το πίνουμε: διευκολύνει τον ύπνο.:

Με τη μορφή καταπλάσματος, έχει θετική επίδραση σε ασθενείς με χρόνιες πληγές και έλκη. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι περιέχει απλά σάκχαρα, τα οποία απορροφούν υγρά από την πληγή, αναστέλλοντας έτσι την ανάπτυξη μικροβίων.

Το μέλι περιέχει το ένζυμο οξειδάση της γλυκόζης, το οποίο προάγει την παραγωγή υπεροξειδίου του υδρογόνου, μιας ουσίας με ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες.
Συντελεί στην καλή λειτουργία του εντέρου. Το μέλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά, ελαφρά καθαρτικά. Η φρουκτόζη που περιέχει απορροφάται δυσκολότερα και σε συνδυασμό με τη χολίνη διεγείρει τα έντερα και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα.

Συνοδεύετε φίλο ή φίλη που έχει μεθύσει; Το υψηλό ποσοστό φρουκτόζης, σε συνδυασμό με τα ένζυμα που περιέχει το μέλι, βοηθά όσους βρίσκονται σε κατάσταση μέθης να συνέλθουν πιο γρήγορα. Διαλύστε 2 κουταλιές μέλι σε λίγο χυμό λεμονιού.


Μέλι για τον βήχα

O Ιπποκράτης συνιστούσε διάλυμα μελιού για τον δυνατό βήχα και τον ερεθισμό του φάρυγγα και του λάρυγγα. Τα σημερινά επιστημονικά ευρήματα συνηγορούν σε αυτό. Σε πρόσφατη έρευνα, γιατροί από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας μελέτησαν την αντιβηχική δράση του μελιού σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 2-18 ετών και παρατήρησαν ότι μια μικρή δόση μελιού πριν από τον ύπνο προσέφερε μεγαλύτερη ανακούφιση στα παιδιά από τον νυχτερινό βήχα σε σύγκριση με τη δεξτρομεθορφάνη, μια ουσία κατασταλτική του βήχα που περιέχεται σε πολλά αντιβηχικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το …βασίλειο μου για ένα βάζο μέλι

Μείγμα σακχάρων και άλλων συστατικών. Όσον αφορά τους υδατάνθρακες, το μέλι αποτελείται κυρίως από φρουκτόζη (περίπου 38,5%) και γλυκόζη (περίπου 31%), ενώ περιέχει σε μικρότερα ποσοστά μαλτόζη, σουκρόζη και γαλακτόζη. Η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες είναι μικρή και σε λίπος μηδαμινή.

Περιέχει πληθώρα αμινοξέων, όπως προλίνη, φαινυλαλανίνη, τυροσίνη, βαλίνη κλπ.

Πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών (βιταμίνη C, χρυσίνη, καταλάση κλπ.).

Μικρές, αλλά ποικίλες ποσότητες ιχνοστοιχείων και βιταμινών, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη B6, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο κλπ.


Μέλι για όλα τα γούστα

Η σύσταση, η ποιότητα, τα οργανοληπτικά στοιχεία, ακόμη και η μορφή του μελιού, διαφέρουν από φυτό σε φυτό, από περιοχή σε περιοχή, ακόμη και από χρονιά σε χρονιά, γιατί επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και τη χλωρίδα. Τα σκουρόχρωμα μέλια έχουν μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών στοιχείων.

Πευκόμελο. Μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας, χάρη στις πολλές και διαφορετικές ουσίες που υπάρχουν στη σύστασή του. Επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα.

Μέλι ελάτης. Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο). Περιέχει βιταμίνες σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η δόση βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μέλι καστανιάς. Παράγεται από το νέκταρ και τις μελιτώδεις εκκρίσεις της καστανιάς, η οποία δίνει γύρη εξαιρετικής ποιότητας. Εκτός από τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, θεωρείται ότι μπορεί να δράσει ως στυπτικό σε περιπτώσεις δυσεντερίας.

Θυμαρίσιο. Άριστης ποιότητας μέλι, με ζηλευτό χρώμα και γεύση, αλλά και τονωτικές, και αντισηπτικές ιδιότητες. Δρα προληπτικά για καρδιαγγειακές διαταραχές και έχει ευεργετική δράση σε παθήσεις του ουροποιητικού και πεπτικού συστήματος.

Μέλι ερείκης (ερεικόμελο). Πολύ θρεπτικό είδος μελιού, ιδιαίτερα τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Θα το βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Μέλι ηλίανθου. Καλή πηγή πολυφαινολών. O ηλίανθος καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις, κυρίως στη Β. Ελλάδα, και δίνει πλούσια παραγωγή μελιού.


Η κυψέλη δεν βγάζει μόνον μέλι

Πρόπολη. Ρητινώδης ουσία που προστατεύει τους βλαστούς των δέντρων. Oι μέλισσες τη συλλέγουν, την αναμειγνύουν με γύρη, ένζυμα και κερί και τη χρησιμοποιούν για να σφραγίσουν τις χαραμάδες στην κυψέλη τους, να απολυμάνουν τα τοιχώματά της και να αποστειρώσουν τα κελιά προτού η βασίλισσα εναποθέσει εκεί τα αυγά, ώστε να αποφύγουν παράσιτα που εισέρχονται στις κυψέλες.

Η πρόπολη έχει τη φήμη φυσικού αντιβιοτικού και έρευνες που έχουν γίνει την ενισχύουν. Η πρόπολη περιέχει κερί, βάλσαμα, ρητίνες και αιθέρια έλαια σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Το κερί, της προσδίδει την επουλωτική του δράση και οι ρητίνες, τα βάλσαμα και τα αιθέρια έλαια τις αντιμικροβιακές και αντιικές της ιδιότητες. Η πρόπολη φαίνεται ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιώντας τις φυσικές άμυνες του οργανισμού. Έχει, επίσης, ευεργετική δράση στο πεπτικό σύστημα. Κυκλοφορεί σε διάφορα σκευάσματα, όπως βάμμα, αλοιφή, κάψουλες.


Γύρη. Είναι περισσότερο γνωστή εξαιτίας των αλλεργιών που προκαλεί, λίγοι ωστόσο γνωρίζουν ότι οι κόκκοι της αποτελούν ένα εξαιρετικά φυσικό θρεπτικό προϊόν με τονωτικές ιδιότητες. Μία κουταλιά γύρη καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Οι πρωτεΐνες μάλιστα της γύρης αποτελούν το 20% της σύστασής της. Επιπλέον, αποτελεί ισχυρό αντιαναιμικό προϊόν, καθώς περιέχει σίδηρο, που ευνοεί τονσχηματισμό των συστατικών του αίματος. Τη γύρη μπορείτε να την προμηθευτείτε σε διάφορες μορφές. Oι μελισσοκόμοι, αμέσως μετά τη συλλογή, μπορούν να την παγώσουν και να την πουλήσουν συσκευασμένη σε βαζάκια. Αυτό είναι και το πιο γνήσιο προϊόν. Στο εμπόριο κυκλοφορεί και αφυδατωμένη, σε μορφή σκόνης, σε γυάλινα βάζα και σε αποξηραμένους κόκκους, που μπορούν να προστεθούν σε χυμούς φρούτων, στο γιαούρτι ή τη σαλάτα.


Βασιλικός πολτός. Κρεμώδης φυσική ουσία που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των μελισσών. Εργάτριες μέλισσες παράγουν αυτή την τροφή αποκλειστικά και μόνο για να θρέψουν τις βασίλισσες και τις προνύμφες. Είναι ενδεικτικό ότι η βασίλισσα ζει έως και πενήντα φορές περισσότερο από την απλή εργάτρια και καταφέρνει να γεννά κάθε μέρα έως και 2.000 αυγά. Πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι οι επιδόσεις της αυτές, τόσο σε μακροβιότητα όσο και σε ευγονία, οφείλονται στην καθημερινή κατανάλωση βασιλικού πολτού. O βασιλικός πολτός είναι πλούσιος σε μεταλλικά άλατα και κυρίως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι πηγή βιταμινών, ενζύμων και μιας ομάδας συστατικών που μέχρι σήμερα έχουν μείνει απροσδιόριστα.

Ο βασιλικός πολτός:

Tονώνει τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους οργανισμούς, επισπεύδει την ανάρρωσή τους.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Θεωρείται ότι τονώνει την ερωτική επιθυμία.

Συντελεί στην καλή υγεία του δέρματος και των ιστών.

Έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.


Κερί. Προϊόν, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Παράγεται από τους κηρογόνους αδένες στην κοιλιά των θηλυκών μελισσών και τους χρησιμεύει για να κατασκευάζουν τις κυψέλες. Το μάσημα άσπρου και άγευστου φυσικού κεριού θεωρείται ότι κάνει καλό σε όσους έχουν ορθοδοντικές προσθήκες. Έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, για τον λόγο αυτό είναι ιδανικό στο να καταπραΰνει τραυματισμούς ή ερεθισμούς του στόματος. Το κερί χρησιμοποιείται για την κατασκευή κεριών, περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα (π.χ. υπόθετα, αλοιφές για δερματοπάθειες και εγκαύματα κλπ.) και σε πολλά καλλυντικά (κραγιόν, κρέμες κλπ.).



ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για το στομάχι

Φτιάξτε ένα μείγμα από πρόπολη και θυμαρίσιο μέλι σε ίσα μέρη. Βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και καταναλώνετε 1 κουταλάκι την ημέρα με ένα ποτήρι νερό. Είναι καλό «φυσικό» φάρμακο για τα παράσιτα του εντέρου, τις ενοχλήσεις και τα προβλήματα του στομάχου. Αν υποφέρετε και από κολίτιδα, προσθέστε στο μείγμα γύρη (πάλι σε ίσα μέρη). Διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο για 10 ημέρες. Τη θεραπεία αυτή μπορείτε να την κάνετε για 10-15 ημέρες περίπου.


Για τη φαρυγγίτιδα και τον πονόλαιμο

Διαλύστε σε 50 ml νερό, 25 ml μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο, 1 ml (20 σταγόνες) αιθέριο έλαιο φασκόμηλο και 25 ml βάμμα πρόπολης. Για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας και του πονόλαιμου, κάνετε γαργάρες 2-3 φορές την ημέρα με 1 κουταλιά από το μείγμα.


Για την κολπίτιδα

Διαλύστε σε 1 λίτρο νερό 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά βάμμα πρόπολης και 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Κάντε κολπικές πλύσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς καταπολεμά τους μύκητες και τα βακτηρίδια.


Για μικροεγκαύματα

Φτιάξτε ένα μείγμα με 1/3 μέλι, 2/3 πρόπολη και λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας (το 1% του μείγματος). Ανακατέψτε το καλά και βάλτε το πάνω στο έγκαυμα. Το ίδιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοπική επάλειψη πάνω σε εκζέματα, ακόμα και σε έλκη που έχουν προκληθεί από κατακλίσεις. Πρόκειται για μείγμα με επουλωτική και καταπραϋντική δράση.

tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα κλέψανε και τώρα... μας τα δανείζουνε για τα 100 χρόνια

Εκατό αρχαιολογικά αντικείμενα που προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και τα οποία βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στις αποθήκες του Βρετανικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το τρέχον έτος.

Ανάμεσα στα άλλα χρυσά επιστόμια, γλυπτά, ξίφη και κεραμική από μακεδονικούς τάφους θα επιστρέψουν έστω και για λίγο στην πατρώα γη στο πλαίσιο της συνεργασίας του...
 Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Βρετανικού. Είναι μάλιστα μία από τις δράσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Άλλωστε, συμπληρώνονται και σχεδόν εκατό χρόνια από τότε (1916) που έκαναν τις ανασκαφές Βρετανοί αρχαιολόγοι οι οποίοι συνόδευαν τη Συμμαχική Στρατιά της Ανατολής. Τα ευρήματα δεν έχουν εκτεθεί καν στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ήταν εν πολλοίς αγνοημένα, ενώ η καταγραφή και ανάδειξή τους οφείλεται κυρίως στον επιμελητή του Βρετανικού Αρχαιολογικού Μουσείου Άντριου Κάπλαντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανασκαφές που πραγματοποίησαν οι Βρετανοί αρχαιολόγοι στο Καραμπουρνάκι και σε μακεδονικούς τάφους της ευρύτερης περιοχής έγιναν σε συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές και σήμερα κατέχουν νομίμως τα ευρήματα αυτά.

Οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συμφωνία ήταν ουσιαστικά οι πρώτες συστηματικές που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, αφού μέχρι τότε οι αρχαιολόγοι του ελληνικού κράτους ουσιαστικά αρκούνταν σε περισυλλογή αρχαίων αντικειμένων που εντοπίζονταν διασκορπισμένα επιφανειακά.

Η Συμμαχική Στρατιά συνοδευόταν από μεγάλο επιστημονικό επιτελείο και η συμφωνία με το ελληνικό κράτος προέβλεπε ότι ως αντάλλαγμα για τις ανασκαφές τα μισά ευρήματα θα τα κρατούσαν οι Βρετανοί. Από τα αντικείμενα αυτά λοιπόν επιλέγονται εκατό αντιπροσωπευτικά για να εκτεθούν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Έθνος, Απόστολος Λυκεσάς, 12/01/2012 ~ arxaiologia.gr



Στρατοπέδευση δυνάμεων της Συμμαχικής Στρατιάς στη Θεσσαλονίκη. (Καρτ ποστάλ, Συλλογή Τζούντυ Λεβή

Διαβάστε περισσότερα » »

Ντεμέκ τυφλός στην Ιταλία ~ Θα επιστρέψει τα 160.000 ευρώ


Κάντο όπως οι Ιταλοί...

Επειδή στη γειτονική χώρα δεν είναι εντελώς μπουρδέλο το κράτος όπως το δικό μας, άξια αναφοράς είναι η κίνηση της φορο-αστυνομίας να καταγράψει με κάμερες έναν 69χρονο απατεώνα από το Μιλάνο που πήρε συνολικά 160.000 ευρώ σε επιδόματα από το 1994!

Ο συγκεκριμένος οδηγούσε αυτοκίνητο, ποδήλατο, ρύθμιζε τα ρολόγια κλπ.
Όταν τον κάλεσαν στο τμήμα χωρίς να του πούνε τον λόγο, πήγε με συνοδεία και μπαστούνι τυφλού...

Ως δικαιολογία αφού του έδειξαν τα βίντεο, έφερε τη σταδιακή αποκατάσταση της όρασής του, που φυσικά δεν έπεισε και τώρα καλείται να επιστρέψει στο σύνολό του τα χρήματα που πήρε για το επίδομα ολικής τυφλότητας.

Σωστότατη κίνηση που θα παραδειγματίσει τους υπόλοιπους επίδοξους απατεώνες.

Μεγάλα ποσοστά Ναπολιτάνων που ήταν καταγεγραμμένοι ως παραπληγικοί άρχισαν να χάνουν τις παροχές τους όταν έγιναν έλεγχοι που ξεκίνησαν με αφορμή τη συμμετοχή ενός "παραπληγικού" που συμμετείχε σε Μαραθώνιο...

-Φυσικά δεν πρόκειται να μας φτάσουν ούτε στο ποσοστό αναπήρων, ούτε στη ατιμωρησία τους εδώ στο Ελλάντα.
Διαβάστε περισσότερα » »