Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ιμια νο2 στην Μύκονο με βίντεο-σοκ: Πώς η κυβέρνηση αποδέχθηκε de facto τις τουρκικές θέσεις στο Αιγαίο

Mείζον θέμα de facto αποδοχής των τουρκικών θέσεων και "γκριζαρίσματος" σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ... Μυκόνου ανέκυψε από την πρωτοφανή αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση να μην επιληφθεί της διάσωσης του Τούρκου πλοιάρχουν και μελών του πληρώματος, το ΛΣ/Ακτοφυλακή, αλλά οι ... Αμερικανοί του σκάφους αμφίβιων επιχειρήσεων USS Bataan!
Ολα ξεκίνησαν όταν χαρακτήρισαν «Διεθνή ύδατα» τα βράχια της Μυκόνου όπου είχε προσαράξει το τουρκικό φορτηγό!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan, ο αρμόδιος της τουρκικής Εταιρείας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και Εμπορίου "Φουρκάν", Τουντζάι Τσεπνίογλου, λέγοντας ότι:
«Είναι καλή η κατάσταση της υγείας του πληρώματός μας. Όλοι διασώθηκαν. Επειδή το συμβάν έγινε στα διεθνή ύδατα, ολοκληρώθηκε η ανάκριση του πληρώματός μας και εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο.
Οι δικηγόροι της εταιρείας μας μετέβησαν στον τόπο που έγινε το συμβάν και εξετάζουν το θέμα. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα.
Ο Μουσταφά Γκιουρ και ο Λεβέντ Γιουκσέλ είναι σε καλή κατάσταση».
Τι είχε συμβεί; Ο Τούρκος καπετάνιος, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στα Ίμια αρνήθηκε την βοήθεια των ελληνικών αρχών υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε ... διεθνή ύδατα!
Τα "διεθνή ύδατα" ήταν τα βράχια βορείως της Μυκόνου, όπου βρίσκεται και το ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το εξωφρενικό είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του στην πράξη και αντί να την αφήσει να πνιγεί, ζήτησε την ... συνδρομή του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου USS Bataan, το οποίο τελικά ήταν αυτό που διέσωσε στις 8 Μαρτίου τον Τούρκο πλοίαρχο μαζί με τον υποπλοίαρχο του σκάφους Yusuf Cepnioglu!
Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και η κυβέρνηση επιχείρησε να "θάψει" το θέμα, καθώς τίθεται θέμα αποδοχής απομείωσης της εθνικής κυριαρχίας και μάλιστα όχι σε κάποιον ακριτικό βράχο, αλλά στην καρδιά του Αιγαίου...
Το βίντεο-ντοκουμέντο του αμερικανικού Ναυτκού με την διάσωση των Τούρκων από την ... Μύκονο (!) είναι αρκούντως αποκαλυπτικό του εξευτελισμού της χώρας:

)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γκεοργκιέφσκι: Τα Σκόπια ζουν δημογραφική καταστροφή βιβλικών διαστάσεων

«Προπαγάνδα των Ελλήνων ότι έχουμε αίμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Μάρτιος 12, 2014.

Ο αρχηγός του VMRO-NP, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές προσδοκά να αποκτήσει 10 κοινοβουλευτικές έδρες και μαζί με την αντιπολίτευση θα καταβάλει προσπάθειες για την ταχύτερη αλλαγή της κυβέρνησης προς το συμφέρον της δημοκρατίας και του μέλλοντος της χώρας.

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι της Οχρίδας, αναφερόμενος συγχρόνως  στο ζήτημα της διαδικασίας ‘αρχαιοποίησης’ που προωθεί το κόμμα του Γκρούεφσκι, τη θέση των Αλβανών στη χώρα, τις σχέσεις με την Ελλάδα, τη μετανάστευση και την ευνοιοκρατία, καθώς και την προσπάθεια που γίνεται από το VMRO-DPMNE να εξαφανίσει την πραγματική ιστορία της χώρας.

Αναφερόμενος στο έργο «Σκόπια 2014» τόνισε ότι δαπανήθηκαν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ των φορολογουμένων, χωρίς να γίνουν επενδύσεις στη χώρα, ενώ θα μπορούσαν να διατεθούν για έργα σε όλη την επικράτεια.

Αναφερόμενος στο θέμα της «αρχαιοποίησης» της χώρας  και της ιστορίας και το χαρακτήρισε ως πολιτικό σχέδιο, για να αποπροσανατολίσει το λαό και να τον κάνει να πιστέψει ότι είναι απόγονος των αρχαίων Μακεδόνων.

«Θέλουμε οι πολίτες να αντιμετωπίσουν με σαφήνεια την πραγματικότητα και η ιστορία ότι μέσα σας ρέει το αίμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ένα έργο της ελληνικής προπαγάνδας του 19ου και του 20ου αιώνα», δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι.
Πρόσθεσε ότι εάν στη χώρα γίνει απογραφή πληθυσμού, «τότε θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα».

«Βιώνουμε μια δημογραφική καταστροφή βιβλικών διαστάσεων. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, δεν  είναι γραμμένο ούτε στην Αγία Γραφή. Τόση γρήγορη και τόση μεγάλη συρρίκνωση ενός έθνους. Ίσως θα έπρεπε να εξετάσουμε πιο σοβαρά αυτό συμβαίνει στον πληθυσμό και να προσευχηθούμε στους Αγίους Κλήμεντο και Ναούμ, που προδώσαμε τη διαθήκη τους», είπε στο κανάλ Οχρίντ Έντεν.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας

Καλά νέα για όσους απολαμβάνουν το ψαροντούφεκο και την ερασιτεχνική αλιεία. Τι θα ισχύει, βάσει του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας
Χωρίς άδεια αλιείας θα μπορούν πλέον οι ερασιτέχνες ψαράδες να ασκούν το χόμπι τους ενώ επίσης δεν θα χρειάζεται κάθε δύο χρόνια να ανανεώνουν την άδεια τους σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας ''Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις'' που κατατέθηκε την Τετάρτη στην βουλή.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το dikaiologitika.gr στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 του νομοσχεδίου προτείνονται ρυθμίσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας που έχουν ως στόχο να διευρύνουν τις δραστηριότητες που μπορούν να συνδυαστούν και να ενισχύσουν την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, καταργείται η υποχρέωση εφοδιασμού με ερασιτεχνική άδεια αλιείας (ατομικής και σκάφους) για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιεία όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.
Περαιτέρω όπως αναφέρετε στο νομοσχέδιο, η κατάργηση της έκδοσης και θεώρησης των ερασιτεχνικών αδειών θαλάσσιας αλιείας, αναμένεται να οδηγήσει στην εξοικονόμηση σημαντικού αριθμού εργατοωρών και προσωπικού για τις Λιμενικές Αρχές, που θα διευκολύνει και θα βελτιώσει το ελεγκτικό τους έργο, ιδίως ως προς τη διέλευση των συνόρων και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει άμεσα δυνατότητα κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων του ΛΣ-Ελ.Ακτ., συνεπώς η βελτίωση του έργου των Λιμενικών Αρχών μπορεί να προκύψει κυρίως μέσα από την ορθολογιστική οργάνωση των καθηκόντων τους.
Τονίζεται ότι η κατάργηση της άδειας σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται εξαίρεση από την εφαρμογή των υπόλοιπων προβλέψεων της νομοθεσίας σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία, όπως ενδεικτικά: ώρες της ημέρας, εποχές του έτους και περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η αλιεία, επιτρεπόμενα εργαλεία, είδη και ποσότητες αλιευμάτων, απαγόρευση πώλησης και γενικά εμπορίας των αλιευμάτων.
Με την ρύθμιση αυτή οι ερασιτέχνες ψαράδες γλιτώνουν και ένα σημαντικό κόστος που ανερχόταν σε 30 ευρώ που κατέβαλαν στις Λιμενικές Αρχές.
Το μέτρο είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό και κρίνεται από τους κόλπους των ερασιτεχνών ψαράδων ως πολύ θετικό αφού μειώνει αισθητά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν έως τώρα.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σήμερα οι αιτήσεις για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού 2014

Σήμερα οι αιτήσεις για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού 2014 Ανακοινώθηκε ο κατάλογος με τα καταλύματα του ΕΟΤ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους και θα μπορούν να επισκεφτούν οι δικαιούχοι των δελτίων. Οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό ξεκινούν σήμερα 12 Μαρτίου, στα ΚΕΠ.

Στο πλαίσιο του υποπρογράμματος εξαήμερων διακοπών, που θα υλοποιηθεί από τον Μάρτιο 2014 έως 30 Ιουνίου 2014, θα διατεθούν συνολικά 23.400 ατομικά δελτία. Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια, σε ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας σε ισχύ.
Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 30η Ιουνίου 2014 (η ημερομηνία αυτή θα είναι η ημέρα αναχώρησης του δικαιούχου από το κατάλυμα).
Δικαιούχοι του Προγράμματος
Στο Πρόγραμμα 6ήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας (για λογαριασμό της οποίας υλοποιεί προγράμματα ο ΟΑΕΔ) ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας καθώς και των μελών του Ταμείου Νομικών και με τις προϋποθέσεις της Παραγράφου Ι.Β. Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
dc81209188a00e1a01cbebdd7942a9ba XL
Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της τέως Εργατικής Εστίας (ΟΑΕΔ), και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων του. Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. ,Τ.Σ.Α, , πρώην ΤΑΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται τα μέλη του Ταμείου Νομικών (το οποίο υλοποιεί για τα μέλη του δικό του Πρόγραμμα).
Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ και Τ.Σ.Α., με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας(νυν δικαιούχοι ΟΑΕΔ).
Oι ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
Οι ελεύθεροι δημοσιογράφοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Β ΔΝΣΗ (πρώην ΤΑΥΣΙΤ) στους οποίους δεν γίνονται κρατήσεις για την τέως Εργατική Εστία (νυν ΟΑΕΔ).
Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ (εν ενεργεία και συνταξιούχοι)
Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005) Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη κύριων ασφαλισμένων δικαιούχων του Προγράμματος αυτού.
Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενα του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό. Άτομα που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ με αυτασφάλιση και εφ όσον τα περισσότερα ένσημά τους προέρχονται από την αυτασφάλιση. Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου.
Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας (ΟΓΑ) ή από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Εστίας( νυν ΟΑΕΔ) και ως μέλη του Ταμείου Νομικών.
Στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα, χωρίς δηλαδή οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τους συνοδέψουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματός μας, τότε δικαιούνται δελτίου για το συνοδό τους με τη προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή ή τα ΚΕΠΑ, που πιστοποιούν και το ποσοστό αναπηρίας. Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση και η χορήγηση του δελτίου γίνεται με μόνο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας, εφόσον βέβαια δεν είναι και αυτοί άτομα με αναπηρία. Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμου στην οικογένεια με αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται ξεχωριστού συνοδού για τον καθένα από τους δικαιούχους, υπό την προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή ή ΚΕΠΑ, που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας.
Τα ανήλικα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και για το γονέα ο οποίος ασκεί την επιμέλεια, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας ανήκει σε μία από τις κατηγορίες επαγγελμάτων της παραγράφου Ι.Α. της παρούσης. Και σ' αυτή την περίπτωση το δικαίωμα για τη χορήγηση δελτίου εφαρμόζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο.
Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω):
Οι πολύτεκνοι, που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων, δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».
Ειδικές Διευκρινίσεις: Οι διαζευγμένοι δικαιούχοι του Προγράμματος εφόσον έχουν υπό την προστασία τους τέκνα των οποίων έχουν τη δικαστική επιμέλεια (θα προσκομίζουν το ανάλογο πιστοποιητικό στο Κ.Ε.Π.) δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και τα προστατευόμενα τέκνα τους, ανεξάρτητα αν τα τέκνα είναι ασφαλισμένα στον έτερο από τους διαζευγμένους γονείς.
Οι εν διαστάσει γονείς, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, στην οποία συμπεριλαμβάνουν και τα τέκνα τους, δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα τέκνα τους ανεξάρτητα αν αυτά είναι ασφαλισμένα στον έτερο από τους εν διαστάσει γονείς.
Τα νεόνυμφα ζευγάρια τα οποία δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση από κοινού θα προσκομίζουν ληξιαρχική πράξη γάμου και τα ατομικά εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας, προκειμένου να υπολογισθεί το οικογενειακό εισόδημα από το άθροισμα των δύο φορολογητέων ποσών.
Σημειώνεται ότι τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά) των δικαιούχων, όπως προκύπτει από το βιβλιάριο του ασφαλιστικού φορέα, δικαιούνται των παροχών μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους, ή του 24ου εφόσον είναι άνεργοι, ή του 26ου εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν, και ανεξαρτήτου ηλικίας εφόσον έχουν ποσοστό αναπηρία 67% και άνω. Επισημαίνεται ότι τα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών δεν είναι υποχρεωτικό να καταλύσουν μαζί με τους γονείς.
Διευκρινίζεται επίσης ότι δελτίο Εξαήμερων διακοπών του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» χορηγείται και σε συνταξιούχους (συζύγους-τέκνα), που λαμβάνουν σύνταξη από τα ως άνω ταμεία λόγω θανάτου του κυρίως ασφαλισμένου, εφόσον η σύνταξη αυτή αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων τους.
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2013-2014, είναι οι εξής: Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα :
1) Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα: € 16.000,00
2) Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα: € 28.000,00
3) Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα: € 35.000,00 Στα ανωτέρω 2 και 3 το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 € για κάθε προστατευόμενο τέκνο Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος.
Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη. Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένος και υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής.
Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη.
Αναλυτικά σ' αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος άλλου Προγράμματος ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου.
Στη κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες.
Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν και τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω ανεξαρτήτως ηλικίας.
Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη. Δεν δικαιούνται Δελτίου Εξαήμερων διακοπών οι εξής :
- Οι δικαιούχοι Προγραμμάτων της τέως Εργατικής Εστίας (ΟΑΕΔ), του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας (ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α.) και τα μέλη του Ταμείου Νομικών όσοι δηλ. έχουν δημιουργήσει προγράμματα για τους ασφαλισμένους τους
- Όσοι πήραν Δελτίο ενός από τα υποπρογράμματα (εξαήμερων διακοπών, ή Γ΄ Ηλικίας) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Ε.Ο.Τ. κατά το διάστημα 3-08-2012 έως 31-05-2013, ή συμμετείχαν στην Α Φάση του τρέχοντος Προγράμματος του Ε.Ο.Τ. (από16-7-2013 έως 31-12-13) δεδομένου, ότι το δικαίωμά τους για χρήση δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύει εναλλάξ, χρόνο παρά χρόνο.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Δέκα φοβερές χρήσεις της ασπιρίνης που ίσως αγνοούμε

Είναι μακράν το πιο διαδεδομένο φάρμακο στον κόσμο για την ανακούφιση του πονοκεφάλου, αλλά και του πυρετού.Εκτός από αυτά, όμως, η ασπιρίνη  μπορεί να έχει
κ άλλες ευεργετικές χρήσεις και εφαρμογές σε παθήσεις, αλλά κ άλλα σημεία που προκαλούν έκπληξη.

Ας δούμε τις δέκα χρήσεις – έκπληξη:

Καταπολεμά τα σπυράκια της ακμής. Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε τομ είγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα.

Μειώνει φαγούρα και ερεθισμό από τα τσιμπήματα εντόμων. Χρησιμοποιήστε το παραπάνω μείγμα πάνω στο τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας και η φαγούρα, η κοκκινίλα και ο ερεθισμός θα μειωθούν σημαντικά.

Αφαιρεί τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου από τα χέρια. Σπάστε 2-3 χαπάκια και αναμείξτε με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δαχτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τάχιστα θα εξαφανσιτούν.

Είναι το καλύτερο λίσπασμα για το χώμα. Διαλύστε 1 δισκίο ασπιρίνης σε 1,5 λίτρο νερού και βρέχετε ανά τακτά διαστήματα το χώμα σε κήπο ή γλάστρες. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε παραπάνω ασπιρίνες γιατί θα βλάψετε τα φυτά σας.

Απομακρύνει την πιτυρίδα. Φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και οι γνώριμες νιφάδες της πιτυρίδας είναι ενοχλητικά συμπτώματα και αντιαισθητικά επίσης. Σπάστε δύο δισκία ασπιρίνης και ανακατέψτε με λίγο σαμπουάν. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου δύο λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και λουστείτε με το σαμπουάν μόνο άλλη μία φορά. Η πιτυρίδα σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.

Λειτουργεί ως άριστο απολεπιστικό του δέρματος. Το σαλικυλικό οξύ που εμπεριέχεται στις ασπιρίνες χρησιμοποιείται συχνά σε απολεπιστικά και καθαριστικά προσώπου. Δημιουργήστε ένα μείγμα νερού και ασπιρίνης και τρίψτε πρόσωπο ή σώμα 1 φορά την εβδομάδα, όπως θα κάνατε και με ένα συμβατικό απολεπιστικό.

Αφαιρεί τους κάλους. Σπάστε έξι δισκία ασπιρίνης και αναμείξτε με μισό κουταλάκι του γλυκού νερό και το χυμό 1 λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα γενναιόδωρα πάνω στον κάλο και καλύψτε με ένα ζεστό πανί. Αφαιρέστε μετά από δεκαπέντε λεπτά το πανί και τρίψτε τον κάλο, που θα έχει μαλακώσει, με μια ελαφρόπετρα.

Ζωντανεύει τα λουλούδια στο βάζο. Ρίξτε μια ασπιρίνη στο νερό του βάζου με τα λουλούδια και αυτά θα διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα.

Αφαιρεί τους λεκέδες από ύφασμα. Διαλύστε δυο ασπιρίνες σε λίγο νερό και απλώστε το μείγμα πάνω στο λεκέ. Αφήστε για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο κανονικά.

Προλαμβάνει τις μυκητιάσεις στα πέλματα. Σπάστε τρία δισκία και αναμείξτε με λίγο ταλκ. Ρίξτε τη σκόνη αυτή στα πόδια σας, φροντίζοντας να πάει ανάμεσα από τα δάχτυλα. Επαναλάβετε 1 φορά την εβδομάδα.

πηγή
ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ


η νικη της σαμοθρακηςΤο ιστορικό της κλοπής του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης και η μεταφορά στο μουσείο του Λούβρου.
Στις 15 Απριλίου του 1865, η αρχαιολογική αποστολή του Γάλλου υποπρόξενου Καρόλου Σαμπουαζό, έκανε ανασκαφές στα βόρεια της Σαμοθράκης.Τότε ένας Έλληνας εργάτης αναφώνησε «Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα»!
Είχε βρει τα πόδια και τον κορμό της Νίκης της Σαμοθράκης.
Η Σαμοθράκη βρισκόταν ακόμα υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ο Σαμπουαζό χρειαζόταν την άδεια της Υψηλής Πύλης, για να μεταφέρει το γλυπτό στη Γαλλία. Το άγαλμα έφτασε στο Λούβρο στις 11 Μαΐου του 1864, αλλά με σημαντικές ελλείψεις. Είχε βρεθεί σε πολλά κομμάτια, γιατί οι καλλιτέχνες της ελληνιστικής περιόδου συνήθιζαν να φτιάχνουν το γλυπτά σε τμήματα και να τα ενώνουν μετά.
Όταν ο Σαμπουαζό πήρε τη Νίκη απ’ τη Σαμοθράκη, είχε αφήσει πίσω την πλώρη στην οποία πατούσε το άγαλμα, γιατί πίστευε ότι ανήκε σε άλλο γλυπτό. Χωρίς την πλώρη, όμως, το άγαλμα δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο. Ήταν έτσι δημιουργημένο απ’ τον γλύπτη, που χρειαζόταν να στέκεται στην πλώρη, για να υπάρχει η απαραίτητη ισορροπία. Το πρόβλημα έλυσαν Αυστριακοί αρχαιολόγοι το 1875, όταν συνειδητοποίησαν ότι τελικά η πλώρη ήταν μέρος της σύνθεσης της Νίκης. Ο Σαμπουαζό κατάφερε να πάρει και αυτό το κομμάτι στη Γαλλία.

η νικη της σαμοθρακης
Η Νίκη της Σαμοθράκης εκτίθεται στο Λούβρο από το 1884. Το όνομα του ιδιοφυή γλύπτη παραμένει άγνωστο, αλλά η φήμη του αγάλματος έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου.
Υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκε τον 2ο αιώνα π Χ και κοσμούσε το Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη.
Πολλοί λένε ότι ήταν αφιέρωμα του Δημήτριου του Πολιορκητή, που νίκησε τον στόλο του Πτολεμαίου το 290 πΧ.
Μια άλλη εκδοχή λέει ότι το αφιέρωσαν οι Ρόδιοι, όταν νίκησαν τον Αντίοχο Γ’ της Συρίας σε ναυμαχία.
Εκτός από το άγαλμα στο Λούβρο υπάρχει άλλο ένα στο αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης και ένα ακόμη ρωμαϊκό αντίγραφο σε μουσείο της Βιέννης.
Η Νίκη είναι απόδειξη της λεηλασίας των ελληνικών γλυπτών από πολλούς τυχοδιώκτες, οι οποίοι απλά δεν ήταν τόσο ξεδιάντροποι όσο ο Λόρδος του Έλγιν.
Αυτοί έκλεβαν από ανασκαφές σε όλο τον κόσμο και δεν κατέστρεφαν όπως ο Βρετανός διπλωμάτης.
Η αποκατάσταση του αγάλματος με προσφορές ιδιωτών
Την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης που σχεδίαζε το μουσείο του Λούβρου, έχει συγκεντρώσει 5.000.000 ευρώ από ιδιωτικές δωρεές, μέσω της καμπάνιας «Όλοι Μαικήνες». Συμμετείχαν περίπου 6.700 ιδιώτες, οι οποίοι προσέφεραν από 1 μέχρι και 8.500 ευρώ.
Οι επισκέπτες του Λούβρου θα μπορούν να αντικρίσουν ξανά το άγαλμα από τις αρχές του καλοκαιριού του 2014, γιατί η κλίμακα Νταρού, στην οποία φιλοξενείται, είναι κλειστή για ανακαίνιση.
Σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας και Αποκατάστασης των Μουσείων της Γαλλίας, το άγαλμα ήταν βαμμένο με χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια για τα εγκλήματα και τα δεινά που υπέστη η χώρα μας στο παρελθόν από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Δυστυχώς συνεχίζει ακόμη και σήμερα με οικονομικό πόλεμο αυτή τη φορά χωρίς όμως ακόμη να σηκώνει το πραγματικό της ανάστημα.

votegreece
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα!

Με το όνομα Παυλοπέτρι είναι γνωστά νησίδα και ομώνυμη παραλία που ανήκουν στην κοινότητα Ελαφόνησου στην γη της Λακωνίας δίπλα στο χωριό Βιγκλάφια. Στην περιοχή υπάρχουν ταφικά αρχαιολογικά ευρήματα. Θαλαμωτοί αρχαίοι τάφοι στην ακτή Παυλοπέτρι με τα σμαραγδένια νερά. Λαξευμένα σκαλιά, κιβωτιόσχημοι αρχαίοι τάφοι πάνω στην ομώνυμη νησίδα απέναντι.
Βυθισμένη ελάχιστα μέτρα κάτω από την επιφάνεια βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την νησίδα η αρχαία πόλη των Βοιών που περιγράφει ο Παυσανίας στα Λακωνικά τον 2ο μΧ. αιώνα. Ποντίστηκε τον 4ο μΧ. αιώνα από σεισμό και σύμφωνα με έρευνα των Ιάκωβου Σταμούλη και Ηλία Κρούπη ο σεισμός ήταν άνω των 7 με 8 ρίχτερ. Πιθανότερο να ήταν και μεγαλύτερος αφού το ίδιο φαινόμενο συντελέστηκε ταυτόχρονα στον Γέρακα, την Μονεμβασιά και την Πλύτρα, αλλά πιθανόν και στα Κύθηρα). Το μέγεθος αυτό του σεισμού συντέλεσε στο φαινόμενο της αμμοποίησης του παραθαλάσσιου εδάφους μετατρέποντας τεράστια έκταση εδάφους, σε μια στιγμή, σε κινούμενη άμμο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν και η αποκοπή της γης της χερσονήσου Όνου Γνάθος και η δημιουργία της σημερινής Ελαφόνησου.

)


 
ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHBXVyluAn8MRmKLX2ulWA2M7g5BkoRRuStlOO3f_UgNVnrZor4M_ENo21HRdwojOwEPfcadLZ1ds_P2IkA8-pEJnv9d814Xy5_TQewxxcky-mXPVcOVRotSdm5t19y-T2ThmXH6J_9L4/s320/pavlopetri_01.jpg
Ανεξάρτητες οικίες με κήπους, ρούχα να στεγνώνουν στις αυλές, τοίχους και δρόμους – το Παυλοπέτρι εκπροσωπεί τον αστικό τρόπο ζωής. Μόνο που μιλάμε για ένα λιμάνι της εποχής του Χαλκού, βυθισμένο για χιλιάδες χρόνια στην νότια ακτή της Λακωνίας.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε έγινε η πρώτη βυθισμένη πόλη που χαρτογραφήθηκε πλήρως ψηφιακά και καταγράφηκε σε τρεις διαστάσεις, ενώ στη συνέχεια αναδημιουργήθηκε με την βοήθεια της τεχνολογίας.
Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει πόσα κοινά είχε το Παυλοπέτρι με άλλα σημερινά λιμάνια, όπως το Λίβερπουλ, η Ν. Υόρκη, το Σαν Φραντσίσκο, το Τόκυο ή η Σαγκάη, παρόλο που άνθησε πριν από 4000 χρόνια. 
Καλύπτοντας μια περιοχή οκτώ ποδοσφαιρικών γηπέδων περίπου το Παυλοπέτρι παρουσιάζεται ως μια σειρά τεράστιων περιοχών με πέτρες, οι οποίες υποδεικνύουν συμπλέγματα κτιρίων, ανάμεσά τους και ένα δίκτυο τοίχων. 
Πρόκειται για μια πόλη με άριστη ρυμοτομία, που περιλαμβάνει πολύ καλά κατασκευασμένους δρόμους περιτριγυρισμένους από ανεξάρτητες και μη οικίες, δύο ορόφων. Υπάρχουν προφανώς τεράστια δημόσια κτίρια και αποδείξεις ενός πολύπλοκου συστήματος διαχείρισης του νερού που περιλαμβάνει κανάλια και υδρορροές. 
Η πόλη ήταν χωρισμένη σε ευχάριστες αυλές και ανοικτές περιοχές όπου οι άνθρωποι καλλιεργούσαν κήπους, σιτηρά, στέγνωναν ρούχα και συνομιλούσαν με τους γείτονες.
Ανάμεσα στα κτίρια και πολλές φορές χτισμένα μέσα στους τοίχους βρίσκονται πετρόκτιστοι τάφοι. Αυτό το στοιχείο έρχεται σε αντίθεση με την χρήση οργανωμένου νεκροταφείου ακριβώς έξω από την πόλη.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία για το Παυλοπέτρι που θυμίζουν τις σημερινές πόλεις και τον σημερινό τρόπο ζωής – ανθρώπους να μένουν μαζί, δίπλα σε τεράστιους δρόμους.
Δεν πρόκειται για ένα χωριό αγροτών αλλά για  μια στρωσιγενή κοινωνία όπου οι άνθρωποι είχαν επαγγέλματα – υπήρχαν οι ηγέτες της πόλης, αξιωματούχοι, γραφιάδες, έμποροι, τεχνίτες (αγγειοπλάστες, τεχνίτες του χαλκού, καλλιτέχνες), στρατιώτες, ναυτικοί, αγρότες, βοσκοί και πιθανότητα σκλάβοι.
Η αρχαία ελληνική κοινωνία της εποχής του Χαλκού ήταν η ιεραρχικά δομημένη και γινόταν όλο και πιο πολύ οργανωμένη, όπου ο καθένας είχε έναν ξεκάθαρο ρόλο μέσα σε αυτή.
 
Τεχνολογία αιχμής
Η άνοδος και η πτώση του αρχαίου λιμανιού συμπίπτουν κατά προσέγγιση με την περίοδο εμφάνισης των πρώτων ευρωπαϊκών πολιτισμών – οι Μινωίτες από την Κρήτη και αργότερα οι Μυκηναίοι από την ηπειρωτική Ελλάδα.

 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtsdkPWjIJld7Cd89tkgJCWimKkJoyqbRPYhoEtr6n7TgQWQncDuEgcaH-AZoeL-atYBH9PxQ-E1eyHan5yEzxfJbAJDyZ1KJ4vJE9ZM3K2OHcgrq7AIToHvO12tRLWw7ceerNfi9fNOw/s1600/pavlopetri_02.jpg


Παρόλο που η δύναμη του Μινωικού και Μυκηναϊκού πολιτισμού βασιζόταν κυρίως στον έλεγχο τους στην θάλασσα, η αρχαιολογία επικεντρώθηκε στην καλύτερη κατανόηση των γεωγραφικών σημείων όπου βρίσκονταν τα παλάτια και οι ακροπόλεις τους.
Αντίθετα, το Παυλοπέτρι προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να μελετήσουμε σε λεπτομέρεια πώς λειτουργούσε ένα αρχαίο λιμάνι, πώς έρχονταν τα πλοία και κυρίως, τα όρια των θαλάσσιων επαφών και εμπορίου την εποχή του Χαλκού.
Ως αναπτυσσόμενο λιμάνι το Παυλοπέτρι ήταν ανοικτό σε ένα εκρηκτικό μείγμα επιρροών από την θάλασσα. Όπως και οι σύγχρονες παραθαλάσσιες πόλεις η ευημερία του στηρίχθηκε στο εμπόριο και στις συναλλαγές.

Η συνεχιζόμενη επαφή με εμπόρους και ναυτικούς έδινε την δυνατότητα στους κατοίκους του αρχαίου λιμανιού να γνωρίζουν όλες τις τελευταίες καινοτομίες και να κάνουν χρήση τεχνολογίας αιχμής της εποχής.
Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει θραύσματα αντικείμενων καθημερινής χρήσης όπως αγγεία μαγειρέματος, είδη κεραμικής, στάμνες, αποθηκευτικά αγγεία και περίτεχνα αγγεία πόσης, που πιθανόν να τα φύλαγαν για την φιλοξενία υψηλών καλεσμένων ή χρησιμοποιούταν για προσφορές προς τους θεούς.
Εισαγόμενα αγγεία προέρχονταν από όλη την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και την Μινωική Κρήτη. Οι άνθρωποι στο Παυλοπέτρι αντέγραψαν το ύφος της Κρήτης αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας παράγοντας δικές τους εκδοχές τοπικής αγγειοπλαστικής.
Σε ορισμένες περιπτώσεις έφτιαξαν ακριβή κεραμικά αντίγραφα χάλκινων κρητικών σταμνών καθώς και πολύ φθηνά αντίγραφα ακριβών εξωτικών προϊόντων με τον ίδιο τρόπο που αντιγράφονται επιθυμητές μάρκες προϊόντων σήμερα.
Αποθήκες
Διασκορπισμένα σε όλο τον βυθό στο Παυλοπέτρι βρίσκονται τα υπολείμματα εκατοντάδων τεράστιων πίθων, που χρησιμοποιούνταν ως αγγεία αποθήκευσης.

 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJBBcjqk9wiw2Lb6yN0zO4lz49uOBTYAk8CSaW_cthLuQRcSfB-hExszwDCmmP6Jql7OZw3t8pyj4qWw05eRfZV0HC6V1q9G_7wLzQiTitM5v2kUTojvFwmT59eWmJD_Ncydik357UnDo/s1600/pavlopetri_03.jpg

Αυτοί μπορούσαν εύκολα να μεταφερθούν από και προς τα πλοία για την μεταφορά πληθώρας αγαθών όπως λαδιού ελιάς, κρασιού, χρωμάτων, αρωμάτων ακόμα και αγαλματιδίων.

 
Πυκνές συγκεντρώσεις πίθων σε συγκεκριμένα κτίρια υποδεικνύουν την ύπαρξη κεντρικών αποθηκών και πιθανόν αναδιαμονής των αγαθών.
Μια τέτοια λειτουργία θα απαιτούσε ένα υψηλό επίπεδο διαχείρισης και λογιστικής προκειμένου να καταγράφουν τις εισαγωγές και εξαγωγές των προϊόντων.
Θα απαιτούσε γραπτά έγγραφα και άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι με την εύρεση πινακίδων Γραμμικής Α’ από Μινωικές τοποθεσίες και Γραμμικής Β’ από τα αντίστοιχα Μυκηναϊκά – που αποτελούν τις πρώτες αποδείξεις γραφής στην Ευρώπη – κάποιου είδους γραφής θα πρέπει να ήταν γνωστό στο Παυλοπέτρι, παρόλο που δεν υπάρχει καμία απόδειξη μέχρι στιγμής γι’ αυτό.
Το Παυλοπέτρι αποτέλεσε μέρος της γέννησης της νέας πόλης στην Ευρώπη. Μιας πόλης όχι βασισμένης γύρω από ένα θεό, ένα βασιλιά ή ένα ιερό παλάτι αλλά βασισμένη στο εμπόριο και στην οικονομία.
Όλες οι σημαντικές παραθαλάσσιες πόλεις του κόσμου χρωστούν την επιτυχία τους στην σχέση τους με την θάλασσα. Όλες είχαν στην καρδιά τους μια πόρτα για την θάλασσα και μια για τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορούμε να δούμε το Παυλοπέτρι σαν ένα από τους πρώτους κρίκους μιας αλυσίδας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

 
ERROSO.BLOGSPOT.COM
 
 ΠΗΓΗ:
DR. J. HENDERSON, BBC
THE PAVLOPETRI UNDERWATER ARCHAEOLOGY PROJECT .
ERROSO.BLOGSPOT.COM



Διαβάστε περισσότερα » »