Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Οι Σλάβοι πρέπει να μάθουν να ζουν με τους Αλβανούς στα Σκόπια

Ο πρώην πρωθυπουργός  των Σκοπίων και αρχηγός του κόμματος του Λαϊκού Κόμματος, Lubço Georgievski, δήλωσε ότι οι Σλάβοι πρέπει να μάθουν να ζούνε με τους Αλβανούς.


Ο Γκεοργκιέφσκι  σε συνέντευξή του στο “RL” μίλησε για τις εθνικές σχέσεις και τις παλιές ιδέες του για μια συμφωνία με την ανταλλαγής εδαφών  μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων των Σκοπίων.

«Τώρα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ανταλλαγή των εδαφών. Τώρα μαθαίνουμε την αλβανική γλώσσα ώστε να αποκτήσει η χώρα ένα μέλλον.

Νομίζω  ότι ένα από τα μεγαλύτερα ατού σε αυτή τη χώρα είναι  να γνωρίζουμε από κοινού τη γλώσσα τους και αυτοί τη δική μας. Και αυτή είναι μια πραγματικότητα. 
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους Αλβανούς, οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ανεκτικοί και πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε μνημείο που τοποθετήθηκε – βάσει μιας ψευδούς ομολογίας- και το οποίο ερεθίζει τους Αλβανούς, δεν ερεθίζει μόνον τους Αλβανούς», είπε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων , Λιούπτσκο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος είναι μέρος του μεγάλου συνασπισμού με τη Σοσιαλιστική  Αντιπολίτευση στο κράτος των Σκοπίων.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ήλθε η ώρα της δράσης στη Θράκη: Στη φυλακή οι παρακρατικοί, οι παραστρατιωτικοί και ο πρόξενος Του Σάββα Καλεντερίδη


Ίσως η μακροβιότερη θεατρική παράσταση στον κόσμο, μετά το «Φάντασμα της Όπερας, να είναι αυτή που παίζεται στη Θράκη, με μόνιμο πρωταγωνιστή τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, σε δεύτερο ρόλο τους εγκάθετους του προξενείου και σε ρόλο κομπάρσου, τους ιθύνοντες του
Ελληνικού κράτους, που -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, τη στιγμή που η Τουρκία προωθεί τα αποτρόπαια σχέδιά της στην περιοχή.

Όλα αυτά τα χρόνια, το Ελληνικό Υπουργείου Εξωτερικών, παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής αλλά και υπηρεσιακής ευθύνης, επέτρεψε στον Τούρκο πρόξενο να υποκαταστήσει το ελληνικό κράτος και, δρώντας κυριολεκτικά ανενόχλητος και εκτός των αρμοδιοτήτων του (που ορίζονται σαφώς από τη Συνθήκη της Βιέννης και πρέπει να περιορίζονται μόνο σε γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν πολίτες κατόχους τουρκικών διαβατηρίων και χορηγήσεις θεωρήσεων εισόδου σε αλλοδαπούς) να δημιουργήσει έναν παρακρατικό και παραστρατιωτικό μηχανισμό, που επιβουλεύεται την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Για το ζήτημα αυτό υπάρχουν απτές αποδείξεις και το ελληνικό κράτος πρέπει να σταθμίσει τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί το θέμα σε εσωτερικό, διμερές αλλά και διεθνές επίπεδο και κυρίως σε επίπεδο ΝΑΤΟ, όπου υποτίθεται ότι είμαστε σύμμαχοι!

Όμως, εκτός από τις τεράστιες ευθύνες του υπουργείου εξωτερικών, τεράστιες ευθύνες έχουν και οι λοιπές αρχές του ελληνικού κράτους που υπάρχουν στην περιοχή, οι οποίες δεν έπραξαν τίποτε για να αποκαλύψουν το δίκτυο των πρακτόρων του προξενείου που κινητοποίησε τον κόσμο εναντίον των Ελλήνων ηθοποιών που κινδύνεψαν να λυντσαριστούν στον Εχίνο, όπως και εναντίον του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου, στις Θέρμες της Ξάνθης, όπου οι Γάλλοι δημοσιογράφοι ήλθαν αντιμέτωποι με τους φανατισμένους παρακρατικούς και παραστρατιωτικούς μηχανισμούς του τουρκικού προξενείου.

Και στις δυο ανωτέρω περιπτώσεις ο εισαγγελέας όφειλε να ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των πρωταγωνιστών των επεισοδίων, για να αποκαλυφθεί ο κεντρικός παρακρατικός και παραστρατιωτικός ρόλος του προξενείου.
Σε ανάλογες ενέργειες θα έπρεπε να προβούν και οι λοιπές αρμόδιες αρχές του ελληνικού κράτους, πάντα στα πλαίσια των νόμιμων αρμοδιοτήτων τους.
Αντ’ αυτού, αφέθηκε ο πρόξενος και οι μηχανισμοί του να δρουν εντελώς ανενόχλητα, γι’ αυτό, εκμεταλλευόμενοι τη χειμερία νάρκη του ελληνικού κράτους, δεν πτοήθηκαν να απειλήσουν ευθέως τον ιμάμη του χωριού Σώστης Κομοτηνής, ο οποίος αρνήθηκε να προσχωρήσει στην παράνομη τουρκοσυμμορία, ενώ, παρά το διάβημα διαμαρτυρίας του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, το οποίο μάλλον έγραψαν στα οθωμανικά τους στιβάνια, φρόντισαν να επεκτείνουν τη δράση τους και στη Ρόδο, όπου και πάλι παρακρατικοί απείλησαν και επιτέθηκαν εναντίον του νόμιμου ιμάμη της Ρόδου, επειδή δεν υποχωρούσε υπέρ του παρακρατικού που ήθελε να τοποθετήσει εκεί η Άγκυρα.
Και στην περίπτωση αυτή, παρότι επενέβη ο εισαγγελέας και είχαμε καταδικαστική απόφαση, δεν ζητήθηκε η άρση του απορρήτου των τηλεφώνων των δραστών, ο ένας εκ Θράκης και ο άλλος εκ Τουρκίας, για να διαπιστωθεί αν ανήκουν σε συμμορία που δρα παράνομα και υπό τον συντονισμό του προξενείου.

Τέλος, η εγκληματική αδιαφορία των ελληνικών αρχών επισφραγίζεται με τον έλεγχο που έκανε συνεργείο του ΣΔΟΕ, μετά από καταγγελία, σε κυλικείο που λειτουργούσε επί δεκαετίες υπό την ευθύνη και στο χώρο της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», χωρίς άδεια λειτουργίας, ΑΦΜ και ταμειακή μηχανή.
Και αναρωτιέται κανείς: Αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη καταγγελία που κινητοποίησε το ΣΔΟΕ, πόσες ακόμα δεκαετίες θα λειτουργούσε το συγκεκριμένο κυλικείο-θερμοκήπιο παρακρατικών και παραστρατιωτικών, πάντα υπό την ευθύνη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής;

Τα γεγονότα που αναφέραμε είναι μόνο λίγα κομμάτια που παζλ της καραμπινάτης και εξοφθάλμως παράνομης δράσης του προξενείου της Κομοτηνής.
Αν ξυπνήσουν επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους και αρχίσουν να αποκαλύπτουν έναν προς έναν τους παράνομους παρακρατικούς και παραστρατιωτικούς μηχανισμούς που δρουν στη Θράκη, θα βρεθούν και τα τεκμήρια που στοιχειοθετούν τουλάχιστον το αδίκημα της σύστασης συμμορίας υπό το συντονισμό του προξενείου.
Για παράδειγμα, αν ζητήσουν την άρση του απορρήτου των εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων των δραστών της επίθεσης εναντίον του ιμάμη του Σώστη Κομοτηνής και του ιμάμη της Ρόδου, καθώς και των φοροκλεπτών της Κομοτηνής, θα διαπιστώσουν ότι στην κορυφή της πυραμίδας στέκει ο αγέρωχος ο Τούρκος πρόξενος και αμέσως από κάτω οι άλλοι «αρμόδιοι» για τη συγκρότηση των ειδικών ομάδων.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το …πήδημα!!!

 "Κυριακάτικη Δημοκρατία"

Διαβάστε περισσότερα » »

Μεταμοσχεύσεις και εγκεφαλικός θάνατος: Γιατρός τιμωρείται επειδή έσωσε άνθρωπο!

Αγαπητοί αναγνώστες του άρθρου Ελλάδα αποθήκη ανθρώπινων ανταλλακτικών. Είμαι γιατρός Εντατικολόγος και το 2008 η εκτελούσα χρέη Διευθυντή στη Μονάδα που εργάζομαι προσπάθησε να μας πείσει ότι ασθενής που νοσηλεύαμε σε κώμα ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Παρά τις αντιρρήσεις μου
προχώρησε η ίδια σε δοκιμασίες εγκεφαλικού θανάτου ενώ απαγορευόταν από το νόμο αφ’ ενός γιατί η ίδια ήταν εκπρόσωπος του ΕΟΜ και αφ’ ετέρου η ασθενής δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για έναρξη τέτοιων δοκιμασιών. Προσπάθησε να πείσει τους συγγενείς της ασθενούς να υπογράψουν συγκατάθεση και επειδή τους σταμάτησα μου έκανε επίθεση ενώπιον όλων. Παρ’ όλα αυτά έπεισα τους συγγενείς να μην υπογράψουν και αφαιρεθούν τα όργανα της ασθενούς και η ασθενής μετά από περίπου ένα μήνα εξήλθε του κώματος, στη συνέχεια ανένηψε και εξήλθε του νοσοκομείου. Πριν εξέλθη οι συγγενείς της κατέθεσαν καταγγελία στο πρωτόκολλο του νοσοκομείου αλλά δυστυχώς η Διοίκηση και τα αρμόδια όργανα εκώφευσαν. Στη συνέχεια η ασθενής παραχώρησε συνέντευξη σε εφημερίδα και πάλι δεν έγινε κάτι. Κατόπιν η γιατρός που ζητούσε τα όργανα της ασθενούς μου έκανε αγωγή και μήνυση για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου για τη συνέντευξη της ασθενούς!!! Η μήνυση απορρίφθηκε τελεσίδικα αλλά δυστυχώς θα πρέπει να περάσω το μαρτύριο της αγωγής όπου μου ζητάει και 100.000 Ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη. Στο νοσοκομείο μου έκανε αίτηση ότι δήθεν συκοφαντώ αυτή, το νοσοκομείο και τον ΕΟΜ και ζήτησε να με τιμωρήσουν και βεβαίως και με το νέο νόμο της τρόικας να με απολύσουν. Παρά του ότι τους κατέθεσα τα χαρτιά των Εισαγγελέων που με αθώωσαν η Διοίκηση του νοσοκομείου άφησε την υπόθεσή μου σε εκκρεμότητα για μη φέρνω προφανώς αντιρρήσεις σε παρόμοιες προσπάθειες αλλά και για παραδειγματισμό για τους άλλους τι πρόκειται να τους συμβεί αν φέρουν αντιρρήσεις σε παρόμοια περιστατικά. Γιατί αλλιώς τι να πω; Την υπόθεση διαβάστε τη στο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=9528877 αλλά και σε πολλά άλλα sites όπου υπάρχουν και σχόλια που αξίζει τον κόπο να διαβάσετε για να ξέρετε τι μας περιμένει. Για οτιδήποτε άλλο μη διστάσετε να μου γράψετε στο kofinasgeorge@yahoo.gr

[Το παρόν κείμενο είχε εισαχθεί στα σχόλια του προαναφερόμενου άρθρου μας (εδώ) και λόγω ενδιαφέροντος που παρουσιάζει, το αναρτήσαμε και ξεχωριστά. ]

Σχόλιο : Η Πολιτεία αντί να ενημερώνει τους πολίτες ότι σύντομα θα γίνουν όλοι δότες ιστών και οργάνων, συνεχίζει να διαφημίζει την ανύπαρκτη πια “δωρεά” ιστών και οργάνων. Πέραν τουτού, μια που όλα τα νομικά είναι έτοιμα, για να μην πάνε χαμένα τα μάτια μας, έσπευσε και ίδρυσε Τράπεζα Οφθαλμών.

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ στην Βέροια: Αγγελία πώλησης στον νεφρό του για να ξεχρεώσει

Θύμα της κρίσης 29χρονος από την Βέροια. Έβγαλε "στο σφυρί" τον νεφρό του, προκειμένου να απαλλαχτεί από τα χρέη του. "Ντρέπομαι", λέει ο ίδιος
Τα χρέη που είχε προς τις τράπεζες, αλλά και η αδυναμία του να βρει δουλειά επί μήνες, έφεραν στο σημείο... μηδέν έναν 29χρονο από τη Βέροια, ώστε αποφάσισε να πουλήσει τον νεφρό του, προκειμένου να ξεχρεώσει τις δανειακές τους εκκρεμότητες προς τράπεζες και τρίτους.
Ο Γιάννης Τσαχαλίδης πριν από 15 ημέρες, όταν και πήρε την απόφαση αυτή, απευθύνθηκε σε ιδιωτικό ερευνητή, ζητώντας να του βρει συμβατό δότη.
Ο 29χρονος μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής" εξομολογήθηκε πως το μυαλό του θόλωσε, μια και επί μήνες ήταν άνεργος.
"Σκέφτηκα πως αυτή ήταν η μοναδική λύση για να σωθώ. Ντρέπομαι και μετανιώνω που σκέφτηκα κάτι τέτοιο, αλλά το μυαλό μου θόλωσε. Δεν μπορώ να βρω δουλειά εδώ και πάρα πολλούς μήνες και χρωστάω λεφτά στις τράπεζες. Δεν αντέχω άλλο".
Ο ίδιος παραδέχεται στην κυριακάτικη εφημερίδα, ότι κατέβηκε ένα ένα τα σκαλιά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αφού έψαξε για δουλειά παντού και βρίσκοντας τις πόρτες κλειστές, κατέφυγε ακόμη και στον τζόγο
Τίποτα ωστόσο, δεν τον απήλλαξε  από τα χρέη.
Κάποτε έκανε ακόμη και τρεις δουλειές, ταυτόχρονα, και είχε μπει στη βιοπάλη από τα εννέα του χρόνια, όμως τώρα πια δεν μπορεί να βρει ούτε μεροκάματο.
Ο ίδιος υπογραμμίζει στο "Έθνος της Κυριακής" ότι είχε ψάξει στο ίντερνετ τα τιμολόγια για τις "αγγελίες" νεφρών,αλλά και πόσο κοστίζει η πώλησή τους.
"Γνώριζα πως η τιμή για ένα νεφρό ήταν 100.000 ευρώ. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά το μυαλό μου θόλωσε από το βάρος των χρεών. Και άρχισα να εξετάζω την ιδέα", λέει ο νεαρός.
Ωστόσο, ο ερευνητής ήταν αυτός που τον στήριξε και τον απέτρεψε.
Ο Γ. Τσαχαλίδης δεν είναι ο μόνος Έλληνας που έχει σκεφθεί να πουλήσει τα ίδια του τα όργανα, για να γλιτώσει από τα υπέρογκα χρέη και να σωθεί από τη φτώχεια.
Με μια πρόχειρη αναζήτηση μπορεί κανείς να βρει αγγελίες συνανθρώπων μας που βγάζουν στο "σφυρί" τα όργανά τους, με αντάλλαγμα σημαντικά χρηματικά ποσά.
Ωστόσο, αυτές οι αγοραπωλησίες είναι παράνομες και επισύρουν βαρύτατες ποινές.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλαγές σε 25 βουλευτικές έδρες μετά την απογραφή του 2011

Αλλαγή στον "χάρτη" των βουλευτικών εδρών μετά την τελευταία απόφαση πληθυσμού του 2011. Πώς διαμορφώνονται, ποιες εκλογικές περιφέρειες "κερδίζουν" από μία έδρα
Αλλαγές σε 25 βουλευτικές έδρες επέφερε η τελευταία γενική απογραφή πληθυσμών του Μαΐου 2011, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας.
Το επίμαχο διάταγμα κατατέθηκε στο Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Σύμφωνα με το διάταγμα από μια βουλευτική έδρα κερδίζουν 25 εκλογικές περιφέρειες οι οποίες είναι:
  • Α' Αθηνών 14,
  • Β' Αθηνών 44,
  • νομός Αττικής 15,
  • Α' Πειραιώς 6,
  • Β' Πειραιώς 8,
  • νομός Αργολίδος 3,
  • νομός 'Αρτης 3,
  • νομός Δωδεκανήσου 5,
  • νομός Ευρυτανίας 1,
  • νομός Θεσπρωτίας 2,
  • νομός Ιωαννίνων 5,
  • νομός Καστοριάς 2,
  • νομός Κέρκυρας 3,
  • νομός Κιλκίς 3,
  • νομός Κοζάνης 5,
  • νομός Κυκλάδων 4,
  • νομός Λακωνίας 3,
  • νομός Λέσβου 3,
  • νομός Λευκάδος 1,
  • νομός Μαγνησίας 6,
  • νομός Πιερίας 4,
  • νομός Πρεβέζης 2,
  • νομός Φθιώτιδος 5,
  • νομός Φλωρίνης 2,
  • νομός Χίου 2,
  • νομός Αιτωλοακαρνανίας 7,
  • νομός Αρκαδίας 3,
  • νομός Αχαΐας 8,
  • νομός Βοιωτίας 3,
  • νομός Γρεβενών 1,
  • νομός Δράμας 3,
  • νομός Έβρου 4,
  • νομός Ευβοίας 6,
  • νομός Ζακύνθου 1,
  • νομός Ηλείας 5,
  • νομός Ημαθίας 4,
  • νομός Ηρακλείου 8,
  • νομός Α' Θεσσαλονίκης 16,
  • νομός Β' Θεσσαλονίκης 9,
  • νομός Καβάλας 4,
  • νομός Καρδίτσης 4,
  • νομός Κεφαλληνίας 1,
  • νομός Κορινθίας 4,
  • νομός Λαρίσης 8,
  • νομός Λασιθίου 2,
  • νομός Μεσσηνίας 5,
  • νομός Ξάνθης 3,
  • νομός Πέλλης 4,
  • νομός Ρεθύμνης 2,
  • νομός Ροδόπης 3,
  • νομός Σάμου 1,
  • νομός Σερρών 6,
  • νομός Τρικάλων 4,
  • νομός Φωκίδος 1,
  • νομός Χαλκιδικής 3 και
  • νομός Χανίων 4.
 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

"Ο Κεμάλ ήταν Αρμένιος"! Τούρκος δικηγόρος ανατρέπει όσα ξέραμε

Σε άρθρο γνώμης στην Today’s Zaman με τίτλο “Istanbul and Constantinople”, ο Orhan Kemal Cengiz υποστηρίζει ότι τα πράγματα στην Τουρκία θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετικά αν ζούσαν ακόμα στη χώρα 18 εκατομμύρια μη μουσουλμανικοί πληθυσμοί, αποτελούμενοι από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους. Αντιθέτως, σήμερα η τουρκική κοινωνία είναι μια κοινωνία χωρίς μνήμη η οποία υποφέρει από διάφορα συμπλέγματα.

Ο κ. Orhan Kemal Cengiz, που είναι Τούρκος δικηγόρος, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αι παλιότερα  διευθυντής του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το 1997-1998 εργάστηκε ως δικηγόρος στο Λονδίνο.Αφιέρωσε πολλά χρόνια στην  υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αρθρογραφεί τώρα στην  Zaman.

Είναι αυτός που πρωτοπαρουσίασε - το καλοκαίρι -το βιβλίο του Fatih Bayhan στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι Αρμενικής καταγωγής , ενώ στα τέλη του 2011 έκανε αίσθηση άρθρο του που - μετά τις αποκαλύψεις του Γιλμάζ  ότι Τούρκοι πράκτορες είχαν βάλει φωτιές στην Ελλάδα- τόνιζε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί από την Τουρκία!




Για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα


Το άρθρο είχε τίτλο «Turkish deep State and Greek Forest Fires».Ο αρθρογράφος αφού περιέγραφε πως ξέσπασε το σκάνδαλο Σουσουρλούκ έπειτα από τροχαίο ατύχημα στην εν λόγω πόλη, ανέφερε ότι ο τότε πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ διέταξε ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό έρευνα που κατέληξε στην λεπτομερή Έκθεση Σουσουρλούκ η οποία αποκάλυπτε τις σχέσεις του βαθέως τουρκικού κράτους με την μαφία , την διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και με εξωδικαστικές εκτελέσεις ανθρώπων. Ωστόσο –ανέφερε ο αρθρογράφος κ. Orhan Kemal Cengiz -από την Έκθεση Σουσουρλούκ αφαιρέθηκαν ορισμένες σελίδες με το επιχείρημα ότι αποκάλυπταν κρατικά μυστικά  και ο πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ στην γνωστή συνέντευξή του στην εφημερίδα Birgun , αποκάλυψε ότι οι σελίδες που λείπουν από την Έκθεση Σουσουρλούκ σχετίζονται με δύο περιπτώσεις, την διενέργεια πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν και τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα!


Προφανώς-ανέφερε ο αρθρογράφος κ. Orhan Kemal Cengiz - οι λογοκριμένες σελίδες περιέχουν ισχυρισμούς ότι η τότε Πρωθυπουργός  Τανσού Τσιλέρ διέθεσε χρήματα από τα μυστικά κονδύλια της Πρωθυπουργίας σε κάποιους «πράκτορες» για να βάλουν φωτιές σε ελληνικά δάση. Επρόκειτο για αντίποινα-όπως ανέφερε  ο αρθογράφος  κ. Orhan Kemal Cengiz - για το ότι η Ελλάδα επέτρεπε την παρουσία στρατοπέδων εκπαίδευσης μελών του ΡΚΚ εντός των συνόρων της.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η ελληνική υποστήριξη στο ΡΚΚ είναι κάτι που ένας καλός γείτονας πρέπει να κάνει. Ωστόσο τα λεγόμενα «αντίποινα» είναι απολύτως απαράδεκτα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό μας δείχνει ότι αν υπάρχει ένα παρακράτος σε μια χώρα, τότε αυτό το παρακράτος είναι επιζήμιο τόσο για τους πολίτες της χώρας αυτής όσο και για τους πολίτες γειτονικών χωρών για τους οποίους συνιστά σοβαρή απειλή. Θυμηθείτε -έγραφε-ότι στις πρόσφατες αποκαλύψεις του σχεδίου «Βαριοπούλα» ένα από τα σενάρια ήταν να καταρριφθεί πολεμικό αεροσκάφος για να ξεκινήσει σύρραξη με την Ελλάδα.

Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών τότε αυτό είναι πολύ άσχημο, τόνιζε. Ωστόσο ελπίζω οι συζητήσεις για το θέμα αυτό να κάνουν τους ‘Ελληνες και Ελληνοκύπριους να συνειδητοποιήσουν την αξία ύπαρξης μιας δημοκρατικής και σταθερής Τουρκίας στην γειτονιά τους. Μια φασιστική νοοτροπία και ένα αυταρχικό καθεστώς στην Τουρκία δεν προκαλεί μόνο δολοφονίες Τούρκων και Κούρδων αλλά απειλεί και την ειρήνη με την Ελλάδα και αυτό είναι προφανές, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Ελπίζω επίσης -κατέληγε – ότι η Τουρκία θα διεξάγει ανεξάρτητη και με διαφάνεια έρευνα για αυτούς τους ισχυρισμούς που θα μπορούσε να καταλήξει στην τιμωρία των ενόχων. Επίσης η χώρα πρέπει να αποζημιώσει τις όποιες ελληνικές απώλειες. Ελπίζω επίσης αυτός ο διάλογος για το θέμα να μην καταλήξει στη πασίγνωστη εθνικιστική υστερία που είναι πηγή εσωτερικών και εξωτερικών συγκρούσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.



Για Ατατούρκ

Το σχετικό άρθρο του Orhan Kemal Cengiz, ξεσήκωσε τεράστιες αντιδράσεις στους εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας όταν δημοσιεύτηκε στην  Zaman.

Ο κ. Orhan Kemal Cengiz, αναφέρεται στο βιβλίο του Fatih Bayhan, στο οποίο ανατρέπονται όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, ότι δηλαδή ο Κεμάλ ήταν Εβραίος που εξισλαμίστηκε, γεννήθηκε στη Χρυσαυγή Λαγκαδά, ήρθε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 6 ετών και έφυγε για τις σπουδές του σε ηλικία 18 ετών.

Ο Bayhan γράφει ότι ο Κεμάλ, ήταν Αρμένιος.Οι πραγματικοί του γονείς ζούσαν στη Μαλάττεια, όπου διέμεναν πολλοί Αρμένιοι και μετανάστευσαν στη Θεσσαλονίκη, χωρίς τον μικρό Κεμάλ. Η Zübeyde Hanım που όλοι γνωρίζουμε ως μητέρα του, ήταν στην πραγματικότητα θεία του.Ο Κεμάλ έφτασε από τη Μαλάττεια στη Θεσσαλονίκη, όταν ο πραγματικός πατέρας του πέθανε. Λίγο αργότερα πέθανε και η μητέρα του Ayse και τον υιοθέτησε η Zübeyde Hanım, που έμεινε γνωστή ως μητέρα του.


ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Σωματείο συνταξιούχων ΔΕΗ : Xρήσιμες ανακοινώσεις και ο βρώμικος ρόλος που παίξανε και συνεχίζουν να παίζουν εδώ και 2,5 χρόνια

Συνάδελφοι,
    Μετά από τις αλλεπάλληλες πιέσεις – θα αναφερθούν με αναλυτική ανακοίνωσή μας – ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας προς εμάς τα κάτωθι:
1 ον Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ή το πολύ μέχρι 10 Ιανουαρίου θα εξοφληθούν όλα τα ΕΦΑΠΑΞ υπολογιζόμενα σε 160 με 170 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι επιταγή της ΤΡΟΪΚΑ, το ΕΦΑΠΑΞ αποτελεί ληξιπρόθεσμη οφειλή του Ελληνικού Δημοσίου και αυτό πέρασε στον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2013 .
2 ον Οι υπηρεσίες μας, έχουν διαβεβαιώσει το Υπουργείο ότι είναι έτοιμες να δεχθούν αυτό το ποσό και να το δώσουν.
3ον Από το 2013 η επιχορήγηση του ΤΑΥΤΕΚΩ, από τις εισφορές των εν ενεργεία συναδέλφων μας, θα είναι 2.750.000 € τον μήνα που αντιστοιχούν σε έξοδο στη σύνταξη περίπου 50 συναδέλφων και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει καινούργια ληξιπρόθεσμη οφειλή (υπολογίζουν ότι για το 2013 θα βγουν στη σύνταξη περίπου 600 άτομα και αυτά μειούμενα λόγω αύξησης των ορίων ηλικίας κατά δύο έτη). Επίσης για το 2013 θα δοθούν ως έκτακτη επιχορήγηση ακόμη 10.000.000€.
4 ον Φορέας που δεν θα  είναι σε θέση να απορροφά τα χρήματα και επομένως να δημιουργεί καινούργιες ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έχει ποινή με το 10% της επιχορήγησης.
Για τα αλλά σωματεία και για τον βρώμικο ρόλο που παίξανε και συνεχίζουν να παίζουν εδώ και 2,5 χρόνια θα ασχοληθούμε μαζί τους αργότερα.

Για το Δ/Σ
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        Αναστάσιος Δημάκης                                       Δημήτριος Τραχανάς

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟ PSI ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ!

του Μάκη Βραχιολίδη

Το πολιτικό έγκλημα που γίνεται από τους «σωτήρες» του έθνους είναι άνευ προηγουμένου.

Πρόκειται για εν ψυχρώ ληστεία στα χρήματα των ασφαλισμένων που οδηγεί στην διάλυσή τους και στην απόλυτη φτωχοποίηση του λαού. Ακόμη και τα εναπομείναντα υγιή ταμεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΤΣΑΥ των δημοσιογράφων δηλαδή και των γιατρών, έχουν μπει μέσα στο καζάνι όπου συντελείται η κλοπή τους! Ο μόνος φορέας που προς το παρόν έχει γλιτώσει είναι ο ΕΟΔΕΑΠ, οι δημοσιογράφοι δηλαδή των ημερησίων εφημερίδων αλλά και από αυτούς κόβεται με απόφαση Στουρνάρα το «αγγελιόσημο» με αποτέλεσμα και αυτό το ταμείο να συρθεί στην βεβαία πτώχευση.

Οι πολιτικοί ηγέτες που δήθεν νοιάζονται για το ασφαλιστικό ενεργούν με χειρουργική μέθοδο για την διάλυση των ταμείων. Προφανώς με σχέδιο υπαγορευμένο από την τρόικα και τους τοκογλύφους. Πρώτα το PSI με τις υπογραφές του Βενιζέλου, Σαμαρά, Παπαδήμου αλλά και τη συνέργεια Προβόπουλου έγινε πλιάτσικο στα αποθεματικά των ταμείων, με συνέπεια να κουτσουρέψει τεράστια ποσά από τα περιουσιακά στοιχεία τους. Τώρα, η βιαία εισαγωγή των ελάχιστων υγειών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ ισοδυναμεί με σφαγή των τελευταίων αποθεματικών τους!

Ο ΕΟΠΥΥ του Λοβέρδου που αναρωτιόταν γιατί οι συνταξιούχοι ζουν πολλά χρόνια και δεν πεθαίνουν κιόλας, είναι το σύστημα που θα αποτελειώσει όλα τα ασφαλιστικά ταμεία! Θα αρπάξει τις τελευταίες αποταμιεύσεις των ταμείων και θα παραδώσει τους Έλληνες εξαθλιωμένους στις διαθέσεις των τοκογλύφων.

Περιμένετε και θα δείτε πώς οι Έλληνες θα μείνουν χωρίς ασφάλεια, χωρίς σπίτια, χωρίς σεντ τσακιστό! Κάτι ξέρει ο Σαμαρά όταν λέει «πάση θυσία να παραμείνουμε στο ευρώ»! Να παραμείνουμε για να μας γδύσουν εντελώς οι δανειστές.


makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο επιθετικός καρκίνος απεχθάνεται τη χορτοφαγική διατροφή!

Οι βέγκαν και οι χορτοφάγοι προωθούν τον τρόπο ζωής τους για δεκαετίες και τώρα έρευνα υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι όσοι προσθέτουν φρούτα, λαχανικά, βότανα και τσάι στη διατροφή τους έχουν τεράστιο όφελος στην πρόληψη του καρκίνου.

Μια μελέτη της Susan Steck του Arnold School of Public Health διαπιστώνει ότι η υψηλή πρόσληψη φλαβονοειδών, μια ομάδα ενώσεων που βρίσκονται στα φυτά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για τον πολύ επιθετικό καρκίνο του προστάτη.

Σε μια μελέτη με περισσότερους από 10.000 άνδρες και γυναίκες, τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερα φυτικά συστατικά που ονομάζονται φλαβονοειδή, ειδικά έναν τύπο που είναι πιο άφθονος στα μήλα- ήταν λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακή νόσο ή να αναπτύξουν μια ποικιλία από χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, του άσθματος, των εγκεφαλικών επεισοδίων και του διαβήτη.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου μειώνεται όσο αυξάνεται η κατανάλωση φλαβονοειδών, αλλά υπάρχουν και άλλες μελέτες που έχουν αποτύχει να δείξουν μια προστατευτική επίδραση αυτών των χημικών ενώσεων των φυτών.

«Η ενσωμάτωση περισσότερων φυτικών τροφών και ποτών, από φρούτα και λαχανικά, βότανα και τσάι, στη διατροφή μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία έναντι του επιθετικού καρκίνου του προστάτη», δήλωσε η Steck, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Arnold και εισηγήτρια του Center of Research in Health Disparities.

Μια δίαιτα πλούσια σε φλαβονοειδή – όπως τα μήλα και τα πορτοκάλια – μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου κατά 40% στους άνδρες. Προηγούμενα δεδομένα στηρίζουν τις αυξανόμενες πειραματικές αποδείξεις για νευροπροστατευτικά αποτελέσματα αυτών των ενώσεων, ειδικά των ανθοκυανίνων.

Η Steck παρουσίασε τα ευρήματά της στο International Conference on Frontiers in Cancer Prevention Research. Η ετήσια εκδήλωση επιχορηγείται από την Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου, η αποστολή της οποίας είναι η πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης, της επικοινωνίας και της συνεργασίας.
Προηγούμενες προκλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φλαβονοειδή έχουν ευεργετικά αποτελέσματα κατά του καρκίνου του προστάτη, αλλά λίγες μελέτες έχουν εξετάσει την επίδραση των φλαβονοειδών για τον καρκίνο του προστάτη στον άνθρωπο.

Η Steck και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν στοιχεία από 920 Αφρο – αμερικανούς και 977 λευκούς άνδρες στο North Carolina – Louisiana Prostate Center οι οποίοι είχαν πρόσφατα διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα διατροφικό ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση του ιστορικού τους στην πρόσληψη φλαβονοειδών, που μετρήθηκε χρησιμοποιώντας τη Βάση Δεδομένων του 2011 του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας για την περιεκτικότητα φλαβονοειδών σε επιλεγμένα τρόφιμα.
Οι άνδρες με την υψηλότερη συνολική πρόσληψη φλαβονοειδών είχαν 25% λιγότερο κίνδυνο για επιθετικό καρκίνο του προστάτη συγκριτικά με τους άνδρες με τη χαμηλότερη πρόσληψη των ουσιών αυτών.

«Βρήκαμε ότι η υψηλότερη συνολικά πρόσληψη φλαβονοειδών συσχετίστηκε με μειωμένες πιθανότητες για επιθετικό καρκίνο του προστάτη και στην Αφρο-αμερικανική και στην Ευρω – αμερικανική ομάδα ανδρών, αλλά καμία ατομική υποκατηγορία των φλαβονοειδών δεν φάνηκε να δρα περισσότερο προστατευτικά από κάποια άλλη, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι σημαντικό να καταναλώνουμε μια ποικιλία φυτικών τροφών στη καθημερινή μας διατροφή, αντί να επικεντρωθούμε σε ένα συγκεκριμένο είδος φλαβονοειδών, “δήλωσε η Steck.

Επιπλέον, ο κίνδυνος για επιθετικό καρκίνο του προστάτη ήταν ακόμα χαμηλότερος στους άνδρες ηλικίας κάτω των 65 ετών και στους καπνιστές με τα υψηλότερα επίπεδα πρόσληψης φλαβονοειδών. Από τα διαιτητικά αποτελέσματα του ερωτηματολογίου προέκυψε ότι τα εσπεριδοειδή και οι χυμοί φρούτων, όπως τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ, το τσάι, τα σταφύλια, οι φράουλες, τα κρεμμύδια και τα μαγειρεμένα χόρτα ήταν οι κορυφαίοι συνεισφέροντες στη συνολική πρόσληψη φλαβονοειδών μεταξύ των συμμετεχόντων. “Τα αποτελέσματα υποστηρίζονται δημόσια από τις συστάσεις και τις κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία από οργανισμούς όπως το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο το οποίο προτείνει την κατανάλωση περισσότερης φυτικής διατροφής,» είπε ο Steck. «Συγκεκριμένα, η κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή μπορεί να είναι ευεργετική για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.”

Ένα άρθρο του True Activist

Μετάφραση: Μωυσής
Εκτός από τα παραπάνω αναφερόμενα τρόφιμα, πλούσια σε φλαβονοειδή είναι και τα παρακάτω:
Βαλσαμόχορτο, Δεντρολίβανο, Φασκόμηλο, Pinus Marinitus, Κράταιγος

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Λυγαριά-Το γυναικείο βότανο

Λυγαριά-Βίτηξ ο αγνός ή Άγνος η κοινή-Vitex agnus castus-Chaste tree
Άλλα ονόματα: Λυγιά, αγνιά, Καναπίτσα Οικογένεια Βερβενίδες (Vervenaceae)
Αυτό το μεσογειακό βότανο συγκαταλέγεται στα κορυφαία φυτά της γυναικείας γονιμότητας.
Διεγείρει την υπόφυση και συμβάλλει στην παραγωγή και την ισορροπία των ορμονών.
Σύμφωνα με τη δρα Μέριλιν Γκλένιβιλ, συγγραφέα του βιβλίου “Natural solutions to infertility” (“Φυσικές λύσεις για την υπογονιμότητα”), η λυγαριά συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσμηνόρροιας, της αμηνόρροιας, ρυθμίζει τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου όταν αυτός είναι πολύ βραχύς, παρέχει ανακούφιση από τη δυσμηνόρροια και αυξάνει την αναλογία των οιστρογόνων έναντι της προγεστερόνης, εξισορροπώντας τις υπερβολικές τιμές των οιστρογόνων.

Η δρ. Γκλένβιλ χορήγησε το βότανο σε μεγαλύτερες γυναίκες που είχαν υψηλές τιμές ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (ένδειξη ότι η εμμηνόπαυση πλησιάζει) και συνεπώς είχαν κριθεί ακατάλληλες για εξωσωματική γονιμοποίηση. Η λυγαριά μείωσε τις τιμές της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης, κι έτσι οι γυναίκες υποβλήθηκαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.
Η γονιμότητα των γυναικών που υποφέρουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών θα ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη λήψη της λυγαριάς.
Η λυγαριά είναι ισχυρότατο βότανο, και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο αποτελεσματική σε σύγκριση με την κρέμα από άγριο γιαμ, στις γυναίκες που έχουν βραχύ εμμηνορροϊκό κύκλο. Σε μια έρευνα στην οποία μετείχαν σαράντα οκτώ γυναίκες με πρόβλημα γονιμότητας που πήραν λυγαριά επί τρεις μήνες, οι επτά έμειναν έγκυες, ενώ είκοσι πέντε από αυτές εμφάνισαν φυσιολογικές τιμές προγεστερόνης, που είναι απαραίτητες για να λάβει χώρα η σύλληψη.
Ένα μειονέκτημα της λυγαριάς είναι ότι ενδέχεται να απαιτηθούν τρεις μήνες προτού γίνει εμφανής η δράση της. Έτσι, μην προσδοκάτε εντυπωσιακές αλλαγές εν μία νυκτί από τη λήψη της λυγαριάς.

Και κάτι ακόμα: φυλάξτε αυτό το βότανο μακριά από το σύντροφό σας!
Κυριολεκτικά «κρεμάει» τη στύση του. Η λατινική ονομασία του βοτάνου προέρχεται από το γεγονός ότι οι μοναχοί το λάμβαναν ως αντιαφροδισιακό, για να θέσουν υπό έλεγχο τη λίμπιντό τους, προκειμένου να στρέψουν τις σκέψεις τους σε πιο πνευματικές ενασχολήσεις. Ορισμένοι Άγγλοι βοτανοθεραπευτές αποκαλούν το βότανο με την παραδοσιακή του ονομασία, «monk’s pepper» (πιπέρι του μοναχού)...
Πηγή: Διατροφή και γονιμότητα-Sarah Dobbyn-δόσεις Διόπτρα


Ρυθμιστής των ορμονών
Η λυγαριά είναι από τα πιο σημαντικά βότανα για την ρύθμιση των γυναικείων ορμονών.
Με το να αυξάνει τη δραστηριότητα της προγεστερόνης, η λυγαριά μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της παραγωγής προγεστερόνης και οιστρογόνων από τις ωοθήκες κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Προβλήματα εμμηνόρροιας
Η λυγαριά χορηγείται από τους βοτανοθεραπευτές της δύσης για την θεραπεία των προβλημάτων της εμμηνόρροιας, από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και πολλά από τα συμπτώματα που το συνοδεύουν έως τις ανωμαλίες του κύκλου ή την απουσία περιόδου. Για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, το βότανο πρέπει να λαμβάνεται για μερικούς μήνες έως ότου φανούν τα οφέλη του, τα οποία μπορεί να είναι σημαντικά, μείωση των συμπτωμάτων, των φουσκωμάτων, του πρηξίματος και του ερεθισμού του στήθους, της οξυθυμίας και της κατάθλιψης.

Ανωμαλίες περιόδου
Το βότανο βοηθάει να ρυθμιστούν οι ανωμαλίες περιόδου, φροντίζοντας να μικραίνει το μεγάλο κύκλο και να μεγαλώνει το μικρό.

Άλλα εμμηνορροϊκά προβλήματα
Η λυγαριά είναι πολύτιμη στη θεραπεία άλλων προβλημάτων που μπορεί να συνδέονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο, όπως οι ημικρανίες και η ακμή.

Στειρότητα
Η λυγαριά μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν, όταν η στειρότητα οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης.

Δυσκολίες στο θηλασμό
Τα μούρα χορηγούνται για να αυξήσουν το γάλα του στήθους στο θυλασμό.
Πηγή: Βοτανοθεραπεία-Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια θεραπευτικών φυτών/Andrew Chevallier M.N.I.M.H

Τι έγραψαν οι Έλληνες 2.000 χρόνια πριν…
Η άγνος ή λυγαριά είναι θάμνος δενδρώδης, που φυτρώνει δίπλα σε ποτάμια και πετρώδεις περιοχές και χαράδρες, με κλαδιά που σπάνε δύσκολα, φύλλα σαν της ελιάς, πιο μαλακά όμως. Άλλη βγάζει λευκό άνθος μαζί με μια ελαφριά πορφυρότητα, ενώ άλλη βγάζει πορφυρό, και σπόρο σαν το πιπέρι.

-Έχει ιδιότητες θερμαντικές και μαλακτικές. Ο καρπός της, όταν πίνεται, βοηθά όσους έχουν δαγκωθεί από φίδι, όσους πάσχουν από τη σπλήνα και όσους έχουν υδρωπικία.
- Όταν πίνεται σε ποσότητα μιας δραχμής μαζί με κρασί, κατεβάζει γάλα και προκαλεί την έμμηνο ρύση, ενώ ελευθερώνει και το σπέρμα, χτυπάει όμως και το κεφάλι προκαλώντας νάρκη.
-Το αφέψημα του ίδιου του φυτού και του καρπού βοηθά τις παθήσεις και τις φλεγμονές της μήτρας με ατμόλουτρα των γυναικείων οργάνων.
-Ο σπόρος, όταν πίνεται μαζί με γλήχωνα και γίνεται υποκαπνισμός και εισάγεται με βύσμα, προκαλεί την έμμηνο κάθαρση.
-Ως κατάπλασμα διαλύει τον πονοκέφαλο, και γίνονται πλύσεις με αυτόν μαζί με ξίδι και λάδι σε όσους έχουν λήθαργο και φρενίτιδα.
-Και τα φύλλα της, όταν γίνονται θυμίαμα και όταν στρώνονται από κάτω, διώχνουν τα φίδια, και όταν γίνονται κατάπλασμα, βοηθούν όσους έχουν δαγκωθεί από τα φίδια.
-Μαζί με βούτυρο και φύλλα αμπελιού μαλακώνουν τα σκληρώματα των όρχεων.
-O σπόρος ως κατάπλασμα μαζί με νερό καταπραΰνει τις ραγάδες στον πρωκτό.
-Μαζί με τα φύλλα θεραπεύει τα διαστρέμματα και τα τραύματα.
-Μάλιστα φαίνεται ότι εμποδίζει τα συγκάματα κατά τις οδοιπορίες, αν κανείς κρατά στο χέρι του ένα κλαδί της.

Έχει ονομαστεί «άγνος», επειδή οι γυναίκες που παρέμεναν αγνές κατά τα Θεσμοφόρια, τη χρησιμοποιούσαν ως στρώμα. Λέγεται μάλιστα «λυγαριά», επειδή τα κλαδιά της είναι ευλύγιστα.
Πηγή: Διοσκουρίδης–Περί ύλης ιατρικής Α’



Συγκομιδή
Οι καρποί μαζεύονται το Φθινόπωρο, όταν έχουν ωριμάσει πλήρως.
(Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί γιατί βγαίνει παντού σε όλες τις παραθαλάσσιες και πεδινές περιοχές. Λόγο του ζεστού κλίματός μας προλαβαίνει να καρποφορήσει πλήρως, κάτι που δεν συμβαίνει στη κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Ευτυχώς τη λυγαριά , δεν τη τρώνε τα πρόβατα και βρίσκεται παντού.)

Δοσολογία
Οι σπόροι που μοιάζουν με του πιπεριού, μπορούν να καταναλωθούν κατευθείαν, σπάζοντας δαγκώνοντάς τους αργά στο στόμα ένας μετά τον άλλον. Η δόση είναι περίπου μισό κουτάλι του τσαγιού (περίπου 1 γραμμάριο) κατά την διάρκεια της ημέρας.
Εάν θέλετε να το πίνεται σαν τσάι ή να την κάνετε βάμμα, σπάστε τους σπόρους και κάντε τους σκόνη σκόνη.

Αντενδείξεις
Το βότανο χρησιμοποιείτε για τις εμμηνορροϊκές ενοχλήσεις. Εάν λαμβάνοντας σπόρους λυγαριάς αυξηθούν τα συμπτώματα σταματήστε την χρήση.
Μην παίρνετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή σε συνδυασμό με αντισυλληπτικά χάπια.
Πηγή: Making plant medicine-Richo Cech

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ειδικά όταν λαμβάνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα, βότανα ακόμα και συμπληρώματα.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε το πανάκριβο υποβρύχιο που έγερνε

Το πρώτο ταξίδι του υποβρυχίου "Παπανικολής", που κόστισε ακριβά στο ελληνικό κράτος, απέδειξε ότι έγερνε και βούλιαζε στα κύματα σαν καραβάκι...

Δείτε το βίντεο όπως προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha






eleftheriskepsii




Διαβάστε περισσότερα » »

H Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί για τους Σαηεντολόγους

Κυκλοφορεί ευρύτατα έντυπο με τίτλο: «Ο Δρόμος προς την Ευτυχία - Ένας Οδηγός κοινής λογικής για Καλύτερη Ζωή», στο εξώφυλλο του οποίου απεικονίζεται μάλιστα Ορθόδοξος αιγαιοπελαγίτικος ναός.

Προς ενημέρωση του Ορθοδόξου Πληρώματος, καθιστούμε γνωστό ότι το έντυπο αυτό έχει εκδοθεί και κυκλοφορείται από την Σαηεντολογία και εντάσσεται στις ποικίλες μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί η οργάνωση αυτή, για να προωθεί τις πεποιθήσεις της σε ανύποπτους πολίτες, αλλά και στο ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως επεχείρησε να πράξει και το 2009.

Aν και το ζήτημα αυτό απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο και στο παρελθόν, εν τούτοις θεωρούμε ότι έχουμε χρέος έναντι του Πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος να επαναλάβουμε ότι, όπως σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έτσι και στην Ελλάδα η Ελληνική Δικαιοσύνη (αποφάσεις Πρωτοδ. Αθηνών 7380/96 και Εφετ. Αθηνών 10493/97) έχει αποφανθεί ότι η "Σαηεντολογία" "επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελευθέρου όντος".

Επίσης ότι είναι "μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις που στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπον, ενώ ενεργεί ελεύθερα και μόνον κατ' επίφαση προκειμένου και αποκλειστικά να προσελκύσει μέλη τα οποία στην συνέχεια υφίστανται.... πλύση εγκεφάλου, με απώτερο σκοπό την δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης... και που από ετών τράπηκε σε απαγορευμένη κερδοσκοπική δραστηριότητα".

Κατά συνέπεια, οι σαηεντολογικές αντιλήψεις, με όποιο τρόπο και αν προωθούνται, δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε "οδηγός κοινής λογικής για καλύτερη ζωή", πολύ δε περισσότερο ως "εκπαιδευτικά εργαλεία για την εξομάλυνση των εντάσεων", όπως υποστηρίζει η εν λόγω οργάνωση.

Η Ιερά Σύνοδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Ποιμνίου Της, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να διαφυλάττει ανόθευτη την Ορθόδοξη Πίστη έναντι οιασδήποτε πλάνης, η οποία καλύπτεται ενδεχομένως κάτω από ποικίλα προσωπεία και να προστατεύει τους πιστούς της Εκκλησίας του Χριστού από κάθε επιβουλή.

(romfea.gr) 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »