Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αποκάλυψη μετά από 23 χρόνια: “Οι συμφωνίες για τον διαμελισμό σας έχουν ήδη υπογραφεί”!

Ένα βαρύ μυστικό που κρατούσε στην καρδιά του επί δεκαετίες, φανέρωσε ο Δημήτρης Παξινός. Ένας εκ των σοβαρότερων λειτουργών στον χώρο της δικαιοσύνης και της μαχόμενης δικηγορίας. Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είχε επισκεφθεί το Βελιγράδι μαζί με
αντιπροσωπεία του ΔΣΑ το 1989. Τότε που όλα ήταν ακόμα ρευστά και το Γερμανικό σχέδιο διάλυσης της

Γιουγκοσλαβίας δεν είχε γίνει εμφανές στο βαθμό που εκδηλώθηκε στην συνέχεια.
Σ’ εκείνη την επίσκεψη, άκουσε τον ομόλογο του, πρόεδρο του οικείου δικηγορικού συλλόγου του Βελιγραδίου, απολύτως πεπεισμένο για την λαίλαπα που θα ακολουθούσε. Του δήλωσε μάλιστα ξεκάθαρα ότι “Οι συμφωνίες διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας υπήρχαν και περίμεναν την ώρα.Υπάρχουν όμως και για εσάς!!”

Ίσως αυτό να φάνταζε απίστευτο εκείνον τον καιρό. Σημερα όμως οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν το κανουν να ακούγεται. Γι’ αυτό και απαιτείται εθνική ενότητα και εγρήγορση. Από όλους, όχι από την “αριστερά” ή την “δεξιά” κυβέρνηση. Διότι ο κύριος Παξινός, στο ίδιο του το άρθρο στα Επίκαιρα, δίνει την εξήγηση της κακοδαιμονίας μας: “Όλα αυτά τα χρόνια κατάφεραν να διχάσουν τον Ελληνικό λαό με ιδεοληψίες, νεκραναστάσεις και φαντάσματα, μεταφέροντας σκηνές εμφυλιακών συγκρούσεων, ιδιαίτερα παραμονές εκλογών”.

Οι καταστάσεις απαιτούν να δώσουμε άμεσα ένα τέλος.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ.‏

Η εισβολή ξένων και κυρίως αγγλικών λέξεων και φράσεων στην καθημερινότητα μας, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε είναι ορατός ο κίνδυνος στο άμεσο μέλλον να εκτοπίσουνε τη γλώσσα μας ή να την νοθέψουν σε σημαντικό βαθμό. Η απειλή αυτή είναι ορατή από την ξενομανία που συναντάμε
σε βιτρίνες, αφίσες, περιοδικά, διαφημίσεις, ταμπέλες καταστημάτων. Πιο συγκεκριμένα τα περιοδικά μας έχουν πλημμυρίσει με ξενόγλωσσους τίτλους, οι διαφημίσεις σε αφίσες και σε όλα τα Μ.Μ.Ε είναι γεμάτες από αγγλικές λέξεις και φράσεις. Πολλές φορές το τελικό μήνυμα που θέλουν να εντυπωθεί στον Έλληνα καταναλωτή είναι αγγλική φράση όπως Power to you! , Fashion for all!, The power of knowledge! , Keep walking! Call them all! κλπ.

Στις βιτρίνες βλέπεις τη λέξη offers αντί για προσφορές, discount αντί για έκπτωση και το χειρότερο αντί να γράψουν παντελόνι, παπούτσια, φούστα, μπλούζα ,γράφουν pant ,shoes, top κλπ. Κάποιος που δεν γνωρίζει αγγλικά χρειάζεται διερμηνέα, ενώ παράλληλα αισθάνεται «αγράμματος» εφόσον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις συναλλαγές, και ξένος μέσα στην ίδια του την χώρα.

Όσον αφορά τις ταμπέλες των καταστημάτων, είναι φωτεινές εξαιρέσεις εκείνα που φέρουν ελληνικό όνομα, με ελληνική γραμματοσειρά. Η μεγάλη πλειοψηφία φέρει αυτούσιες αγγλικές, ιταλικές ή γαλλικές λέξεις. Σε πολλές περιπτώσεις, αν η λέξη στη ταμπέλα είναι ελληνική την γράφουνε με γκρίκλις πχ ekentron , efimeron, iliofania, κλπ.
Μερικοί Έλληνες καταστηματάρχες ή ιδιοκτήτες βιοτεχνιών, γράφουν το όνομά τους έτσι ώστε να φαίνεται η φίρμα αγγλική όπως Dimis-Tshirts, ή ιταλική πχ, Fratelli Karida. ή γαλλική πχ Manouel collection. Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι η εκτεταμένη χρήση της αγγλικών λέξεων και φράσεων στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Παραδείγματα άπειρα όπως: «Θα ήθελα κάτι πιο compact» ή «Ένα καφέ για take away», «Θα τα πούμε face to face» κλπ.

Αν παρατηρήσουμε τους Έλληνες πολιτικούς όταν βγαίνουν στο εξωτερικό σε διεθνείς συναντήσεις, ή όταν δίνουν συνέντευξη στα ξένα ΜΜΕ μιλάνε στα αγγλικά, σε αντίθεση με τους άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την μητρική τους γλώσσα.
Ο Αναστάσιος Πεπονής είχε γράψει σε κείμενο που δημοσιεύτηκε το 1972 τα εξής: «Οι ξένες λέξεις, σύμφωνα με τον Μανόλη Τριανταφυλλίδη, μέσα στο λαϊκό στόμα, πολιτογραφούνται, εξελληνίζονται τελείως, παίρνουν τον τονισμό και τις κλίσεις των άλλων ελληνικών λέξεων. Τώρα όμως το ελληνικό λαϊκό στόμα σχεδόν αδρανεί, βομβαρδίζεται το μάτι και το αυτί του Έλληνα και δεν του μένει παρά να επαναλαμβάνει μαϊμουδίζοντας ότι βλέπει και ότι ακούει στη διαφήμιση.[…] 
Οι ξένες λέξεις και φράσεις έχουν εγκατασταθεί μόνιμα μέσα στη ζωή και στη γλώσσα μας, χωρίς να αλλοιώνονται , χωρίς να αφομοιώνονται , χωρίς να χάνουν τίποτα από τα ξενικά χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα.» Από το 1972 έχουν περάσει 40 χρόνια. Το πρόβλημα του συνεχούς αφελληνισμού της γλώσσας που είχε επισημάνει τότε ο Α. Πεπονής έχει γίνει πια υπαρκτή απειλή. Και εδώ γεννιούνται ποικίλα ερωτήματα όπως: Γιατί το κάνουμε αυτό; Ποια είναι η αιτία που μας σπρώχνει να χρησιμοποιούμε μια ξένη γλώσσα και όχι την μητρική μας;

Η ιστορία έχει δείξει ότι, όταν μια χώρα είναι αδύναμη οικονομικά, τότε παρατηρούμε το φαινόμενο αυξημένης εισροής ξένων λέξεων, ενώ αντίθετα αν είναι εύρωστη τότε η ίδια δανείζει σε άλλους ξένες λέξεις και εκφράσεις. Όλα ξεκινάνε δηλαδή από το πώς νιώθουμε σε κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Αυτό το πλέγμα εθνικής μειονεξίας μας κάνει να νομίζουμε ότι εμπνέουμε κύρος και σεβασμό, φαινόμαστε μοντέρνοι και έξυπνοι, φτάνουμε στο επίπεδο του Άγγλου του Γάλλου ή του Ιταλού Ευρωπαίου αν χρησιμοποιούμε την γλώσσα του. Δεν καταλαβαίνουμε πόσο θλιβερός είναι αυτός ο πιθηκισμός, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ένας άνθρωπος ή ένας λαός είναι όμορφος και γοητευτικός όταν δείχνει αυτό που πραγματικά είναι. Αυτό που τον κάνει υπέροχα μοναδικό είναι η γλώσσα του, η νοοτροπία του, οι συνήθειές του , το φαγητό του, η μουσική του.

Υπάρχουν και αυτοί που έχουν αντίθετη άποψη, ανάμεσά τους καθηγητές πανεπιστημίου και γλωσσολόγοι, οι οποίοι θεωρούν ότι όλα αυτά περί ξενικής γλωσσικής εισβολής και αφελληνισμού της γλώσσας είναι υπερβολικά και φτάνουν μέχρι την κινδυνολογία.

Τα επιχειρήματα που προβάλλουν είναι συνήθως τα εξής:

o Την παρουσία των δανείων στη γλώσσα θα μπορούσε να τη δει κανείς ως κάτι θετικό αφού τα δάνεια εμπλουτίζουν την ελληνική γλώσσα δημιουργώντας σημασιολογικές διαφορές.
Είναι μια άποψη παρόμοια με όλες αυτές τις απόψεις που προωθείται σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, η οποία προβάλλει ως θετικό την «συνύπαρξη» διαφορετικών πολιτισμών, θρησκειών, οικονομιών, με όρους φυσικά όχι αδελφοσύνης και διατήρησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του καθενός, αλλά ομογενοποίησης, ισοπέδωσης και επικράτησης του πιο ισχυρού. Για χάρη αυτής της «συνύπαρξης», όλοι οι λαοί πρέπει να υποχωρήσουν να παραχωρήσουν, έως και να χάσουν πολλά από την εθνική και οικονομική τους κυριαρχία, τον πολιτισμό τους, την θρησκεία τους και τη γλώσσα τους.
o Δεύτερο επιχείρημα είναι ότι δεν δανείζεται μόνο η ελληνική γλώσσα από την αγγλική, αλλά όλες οι γλώσσες κάνουν το ίδιο, διότι η αγγλική αποτελεί σήμερα γλώσσα περιωπής.
Οι άλλες όμως γλώσσες, οι περισσότερες στην Ευρώπη, είναι λατινογενείς, το αλφάβητο κοινό κι έτσι ενσωματώνουν εύκολα την ξένη λέξη. Εδώ όμως, εκτοπίζεται το ελληνικό αλφάβητο, διατηρείται η ξένη γραφή και πολύ συχνά και η ξένη προφορά. Οι Ισπανοί παρόλο που έχουν το ίδιο αλφάβητο με τους Άγγλους, επιλέγουν να μην μιλήσουν αγγλικά στους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα τους ακόμα κι αν γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα. Οι ταμπέλες των καταστημάτων τους, οι βιτρίνες και οι διαφημίσεις είναι στα Ισπανικά. Ακόμα και διεθνείς αγγλικούς όρους τους έχουν «εξισπανίσει». Αντιστέκονται και προστατεύουν την γλώσσα τους από την γλωσσική κυριαρχία της Αγγλικής γλώσσας που χρόνο με τον χρόνο μας καταπίνει όλους.

«Η διείσδυση της ξένης γλώσσας λοιπόν αλλοιώνει τη δική μας κατά την φυσιογνωμία και αυτή η αλλοίωση , δηλαδή η νόθευση της φυσιογνωμίας της γλώσσας απειλεί και την εθνική μας φυσιογνωμία, πράγμα πολύ σημαντικό, για όσους βέβαια ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την ελληνικότητα του λαού μας και του τόπου μας»(Α. Πεπονής)

o Ένα άλλο επιχείρημα των «εκσυγχρονιστών» που διακηρύττουν ότι η γλώσσα μας δεν κινδυνεύει, είναι ότι ίσως να σταματούσε η κινδυνολογία γύρω από το δανεισμό αν γνωρίζαμε ότι πολλές λέξεις όπως αντιβιοτικό, αστροναύτης, ελικόπτερο, ένζυμο, ηλεκτρισμός, θερμόμετρο, μαγνητόφωνο, μετεωρολογία, σπηλαιολόγος, τεχνολογία, τηλέγραφος, , φωτογραφία και χιλιάδες άλλες , είναι δάνειες λέξεις.

Πράγματι, αυτές τις λέξεις, τις επινόησαν ξένοι επιστήμονες μέσα από τις ενασχολήσεις τους για να «ντύσουν» τις πράξεις τους, τις εφευρέσεις τους, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματά τους. Που κατέφυγαν όμως και αναζήτησαν λέξεις για να δημιουργήσουν αυτούς τους ορισμούς; Τα ελληνικά έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως γλώσσα-πηγή, διότι είναι ειδική στο να δημιουργεί σύνθετες λέξεις με απίστευτων δυνατοτήτων χρήσεις, πολλαπλασιάζοντας το λεξιλόγιο. Επίσης η ακριβολογία και η κυριολεξία στη διατύπωση των εννοιών είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της γλώσσας μας. Οι Γάλλοι λεξικογράφοι Jean Bouffartigue και Anne-Marie Delrieu τονίζουν «Η επιστήμη βρίσκει ασταμάτητα νέα αντικείμενα ή έννοιες. Πρέπει να τα ονομάσει. Ο θησαυρός των Ελληνικών ριζών βρίσκεται μπροστά της, αρκεί να αντλήσει από εκεί. Θα ήταν πολύ περίεργο να μην βρει αυτές που χρειάζεται.».
o Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο των επιχειρημάτων έρχονται να προστεθούν και απόψεις όπως ότι «δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες γλώσσες, όπως δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ανάγεται στο χώρο του ρατσισμού.».
Δεν υπάρχουν ανώτερες φυλές, όλοι οι άνθρωποι μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό. Υπάρχει όμως κοινή παραδοχή ότι υπήρξαν λαμπροί πολιτισμοί που άφησαν την σφραγίδα τους στην ανθρωπότητα.
Ένας τέτοιος θαυμαστός πολιτισμός ήταν ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, ο οποίος επηρέασε και επηρεάζει ακόμα τη σύγχρονη σκέψη. Παράλληλα δημιούργησε την πλουσιότατη και πλαστικότατη και αξεπέραστη γλώσσα. Επειδή όμως η σχέση μεταξύ γλώσσας και πολιτισμού είναι αμφίδρομη, η γλώσσα είναι το όχημα που διακινεί τον πολιτισμό. 
Προς τί λοιπόν αυτές οι ισοπεδωτικές απόψεις; Ας υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς που θέλουν να υποβαθμίσουν την αξία της γλώσσα μας (οι οποίοι κατά κόρον είναι Έλληνες ), τι έχουν πει ξένοι διανοούμενοι γι αυτήν:

*Gilbert Murray (Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης)

«Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι μια σκέψη μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και βαριά στην Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική. Είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις τελειότερων ανθρώπων.»

*Φρειδερίκος Σαγκρέδο (Βάσκος καθηγητής γλωσσολογίας – Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας της Βασκωνίας)

«Η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη κληρονομιά που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική όλες, και επιμένω όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς.»

*Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:

«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα.»

*Juan Jose Puhana Arza (Βάσκος Ελληνιστής και πολιτικός)

«Οφείλουμε να διακηρύξουμε ότι δεν έχει υπάρξει στον κόσμο μία γλώσσα η οποία να δύναται να συγκριθεί με την κλασσική Ελληνική.»

*D’Eichtal (Γάλλος συγγραφέας)

«Η Ελληνική γλώσσα είναι μία γλώσσα η οποία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, όλες τις προϋποθέσεις μιας γλώσσης διεθνούς... εγγίζει αυτές τις ίδιες τις απαρχές του πολιτισμού... η οποία όχι μόνον δεν υπήρξε ξένη προς ουδεμία από τις μεγάλες εκδηλώσεις του ανθρωπίνου πνεύματος, στην θρησκεία, στην πολιτική, στα γράμματα, στις τέχνες, στις επιστήμες, αλλά υπήρξε και το πρώτο εργαλείο, – προς ανίχνευση όλων αυτών – τρόπον τινά η μήτρα... Γλώσσα λογική και συγχρόνως ευφωνική, ανάμεσα σε όλες τις άλλες...»

*Ιωάννης Γκαίτε (Ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας, 1749-1832)

«Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική αντήχησε άστρο λαμπερό μέσα στη νύχτα.»

Δυστυχώς όμως την ελληνική γλώσσα την αναγνωρίζουν και την υποστηρίζουν στον μεγαλύτερο τουλάχιστον βαθμό μόνο οι ξένοι και όχι οι Έλληνες .Πολλοί επιφανείς επιστήμονες αλλά και πολιτικοί μας, υποστηρίζουν με κάθε μέσο τις ξένες γλώσσες και μάλιστα κάνουν λόγο για την κατάργηση του ελληνικού αλφαβήτου για να μην πονοκεφαλιάζουν τα Ελληνόπουλα με την ορθογραφία, όπως επίσης υποστηρίζουν και την καθιέρωση της Αγγλικής ως επίσημη γλώσσα τη στιγμή που οι ίδιοι οι Άγγλοι μιλούν για την ανωτερότητα και τη σπουδαιότητα της ελληνικής.

Αλλά ακόμα και αν η γλώσσα μας δεν ήταν αυτή που είναι, ακόμα και αν δεν είχε προσφέρει θησαυρούς λέξεων και ορισμών σε όλη την ανθρωπότητα, έχουμε καθήκον να την προστατέψουμε γιατί είναι η μητρική μας γλώσσα. Είναι αναντικατάστατη η αξία των λέξεων της μητρικής γλώσσας για τον Μ. Τριανταφυλλίδη. Χαρακτηριστικά έχει πει: «Με τη μητρική γλώσσα, ξυπνούμε στη ζωή και ωριμάζουμε• μ’ αυτήν εντασσόμαστε στην ανθρώπινη κοινωνία και ρίχνουμε ρίζες στο γονικό μας παρελθόν• οι λέξεις της παίρνουν στη γλωσσική μας συνείδηση χρώμα, συναισθηματικό βάθος, ψυχικό πλούτο, έμφαση εκφραστική, συγκινησιακή δύναμη».
Ανατρέπεται λοιπόν αυτό το καθεστώς της γλωσσικής μας υποδούλωσης στο οποίο έχουμε περιέλθει και το οποίο διαβρώνει σιγά σιγά και την εθνική μας ταυτότητα ; Η απάντηση είναι ναι! Από εμάς, τους Έλληνες εξαρτάται. Για το τι θα πρέπει να κάνει η πολιτεία σε επίπεδο σχολικής εκπαίδευσης είναι μια άλλη συζήτηση. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς:

 Να χρησιμοποιούμε στη γραφή αποκλειστικά και μόνο το ελληνικό αλφάβητο. Ποτέ γκρίκλις, διότι έτσι υποβιβάζουμε και γελοιοποιούμε τη γλώσσα μας ενώ παράλληλα χάνουμε και ξεχνάμε την οπτική εικόνα των λέξεων. Όλα τα ιστολόγια που συμφωνούν με αυτή την άποψη, να μην ανεβάζουν σχόλια με γκρίκλις.

 Να χρησιμοποιούμε ελληνικό αλφάβητο ακόμα και σε ξένες λέξεις. Να γράφουμε πχ ίντερνετ, τουίτερ κλπ

 Όπου μπορούμε σιγά σιγά στον προφορικό λόγο, να αντικαθιστούμε λέξεις και εκφράσεις που τις έχουμε συνηθίσει στα αγγλικά με τις αντίστοιχες ελληνικές.

 Τα καταστήματα, οι βιομηχανίες για την ονομασία της επιχείρησης , των προϊόντων τους ή της ανάγκες της διαφήμισής τους, να καταφεύγουν στην ανεξάντλητη πηγή της ελληνικής γλώσσας. Θα ανακαλύψουν τεράστιο πλούτο και απίστευτη ομορφιά!

 Να διδάσκουμε στα παιδιά μας την αξία της χρησιμοποίησης της μητρικής μας γλώσσας και του ελληνικού αλφαβήτου.

 Μου αρέσει, αγαπώ να μαθαίνω ξένες γλώσσες δεν σημαίνει ότι ξεχνώ και παραγκωνίζω την μητρική μου.

Κι έτσι θα βρούμε ξανά τον δρόμο μας, έτσι θα αισθανθούμε ξανά την αυτοπεποίθηση που πηγάζει από την μοναδικότητά μας. Αν πάρουμε την στροφή και ακολουθήσουμε την πινακίδα που γράφει «Ελληνική Γλώσσα».

Θωμαή Στεφανοπούλου, Νηπιαγωγός

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια - Ο Αλί Αχμέτι αποδέχεται όνομα που θα αντικατοπτρίζει την πολυ -εθνικότητα του κράτους

Οι Αλβανοί των Σκοπίων ενδιαφέρονται να επιτευχθεί  επίλυση στη διαμάχη για το όνομα, το συντομότερα δυνατόν, με στόχο την απεμπλοκή  της διαδικασίας ένταξης, δήλωσε στη Βιέννη ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Karl Heinz Kropf, ο Αχμέτι δήλωσε ότι οι Αλβανοί των Σκοπίων αποδέχονται μία ονομασία που θα αντικατοπτρίζει  τον πολυεθνικό χαρακτήρα του κράτους.

«Οι Αλβανοί στα Σκόπια,  αποδέχονται κάθε όνομα που να αντανακλά τον πολυεθνικό χαρακτήρα του κράτους», είπε ο Αχμέτι, χωρίς να προσδιορίζει κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Ο αρχηγός του DUI τόνισε ότι η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, παραμένει προτεραιότητα για την κυβέρνηση της χώρας, γράφει το Μακφαξ.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

‘Frankfurter Rundschau’: «Το Παιχνίδι με την ιστορία των Βαλκανίων δεν έχει τελειώσει»

 Η ταινία που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των Σκοπίων εξόργισε τους Βουλγάρους
Βερολίνο.

 Όποιος νομίζει ότι το καταστροφικό παιχνίδι με την ιστορία των Βαλκανίων έχει τελειώσει, μάλλον, κάνει λάθος. Μόλις τώρα πυροδοτήθηκε μία άλλη σύγκρουση μεταξύ των γειτόνων Βουλγαρίας και Σκοπίων.

Και πάλι πρόκειται για την ταυτότητα, το έθνος, την ιστορία, γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα ‘Frankfurter Rundschau’.

Όλα ξεκίνησαν με μία ταινία των Σκοπίων. Το στόρι της ταινίας είναι ο έρωτας ενός  Σλάβου με μια Εβραία και δείχνει πως σε μια νύχτα του Μαρτίου του 1943 οι Βούλγαροι στρατιώτες συγκεντρώνουν του Εβραίους στην κατεχόμενη τότε Βαρντάρσκα, η οποία αργότερα παραδόθηκε στους Γερμανούς.

Πολλοί Βούλγαροι πιστεύουν ότι η εικόνα τους έχει πληγεί σοβαρά. Η χώρα είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι, ακόμη και αν στον πόλεμο ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας, είχε διασώσει τους Εβραίους της.

Το Νοέμβριο του 2012, τρεις Βούλγαροι ευρωβουλευτές, εξοργισμένοι από τις ιστορικές πλαστογραφήσεις, με επιστολή τους αντέδρασαν  προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ζήτησαν από την κυβέρνηση των Σκοπίων, η οποία χρηματοδότησε κατά το ήμισυ την ταινία, να αποσυρθεί από  αυτήν.

Στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πήρες τέτοιες διαστάσεις το θέμα, ώστε να ταυτιστεί η Βουλγαρία με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της δεν θέλει να παραδώσει το ιστορικό όνομά της Μακεδονίας  στα Σκόπια.

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι αντιτίθεται στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη των Σκοπίων στη Ευρωπαϊκή Ένωση.


Διαβάστε περισσότερα » »

Zαλίζουν οι μισθοί των παπαγάλων του MEGA

Οι μισθοί των τηλεσχολιαστών του ΜΕGA, όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW, ζαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους.

To δημοσίευμα του περιοδικού εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την αγάπη προς το Μνημόνιο  και τη στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, καθώς και την κινδυνολογία:

O Γιάννης Πρετεντέρης δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίμας 410.000 ευρώ και     η Όλγα Τρέμη 480.000 ευρώ...

Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια κι οι τράπεζες, τις οποίες ετοιμαζόμαστε να αναχρηματοδοτήσουμε τη στιγμή που η λιτότητα μας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA...

Οι σφουγγοκωλάριοι της μαφίας που μας κυβερνά, Δημήτρης Οικονόμου και Βασίλης Λυριτζής στο πρωινό του ΣΚΑΪ ...εκτέθηκαν από έναν αγρότη. Ανείπωτη ευχαρίστηση ....!!!
 
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν: "Μα γιατί λέτε ότι σας φταίει το κράτος; Γιατί δεν κάνατε την παραγωγή σας ανταγωνιστική; Και η Ινδία και η Αφρική έχουν αντίστοιχα προϊόντα. Γιατί να πάρουν τα δικά σας;".
 
Η ...επική απάντηση του γίγαντα ήταν: "Μα και στην Ινδία και την Αφρική έχουν πολύ καλούς δημοσιογράφους που αμείβονται με 10 ευρώ!!! Να τους φέρουμε λοιπόν και να φύγετε εσείς, είστε ακριβοί!!!".
 
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραδώστε τις περιουσίες σας και φύγετε από τη χώρα

Γράφει ο Π. Τραϊανού 



Αν κάποιοι στη Θράκη αισθάνονται εσχάτως Τούρκοι, θα πρέπει να γνωρίζουν τι προβλέπει ο νόμος γι' αυτούς...

Τι προβλέπει; 

Ότι πρέπει να παραδώσουν τις περιουσίες τους δωρεάν στο κράτος και να φύγουν από τη χώρα με άδεια χέρια. Γιατί; Γιατί θα πρέπει να διαπραγματευτούν ξανά τη θέση τους μέσα στο ελληνικό κράτος. Όμως, αυτό είναι κάτι που τώρα πλέον δεν τους συμφέρει. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν πλέον οι Έλληνες χριστιανοί της Κωνσταντινούπολης, που ανάγκαζαν την Ελλάδα να φιλοξενεί μουσουλμάνους κρυπτότουρκους. Αν θέλουν αυτοί οι μουσουλμάνοι να κατοικήσουν ως Έλληνες στην Ελλάδα... 

Κανείς και ποτέ δεν θα τους ενο­χλή­σει. Τα θρησκευτικά τους δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και απολαμβάνουν το σύνολο των προνομίων που απολαμβάνει ο κάθε Έλληνας.

Ό,τι δικαίωμα απολαμβάνει ο γράφων, το ίδιο θ' απολαμβάνουν κι αυτοί. Αν ο γράφων είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί για τα δικαιώματα των συμπολιτών του, είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί και για τα δικά τους δικαιώματα.
Αυτά όλα τα απλά και κατανοητά πράγματα τα αποδέχονταν στην πλειοψηφία τους οι μουσουλμάνοι της Θράκης, μέχρι να επιληφθεί του θέματος η "ξύπνια" δικαιοσύνη. 

Τι έκανε αυτή η "ξύπνια" εξουσία; 

Αγνοώντας το σύνολο των διεθνών συνθηκών και εντελώς παράλογα, εξέτασε το ζήτημα πάνω σε μηδενική βάση. Εξέτασε το ζήτημα, όπως θα το εξέταζε εάν επρόκειτο για εγχώριες αυτόχθονες δυνάμεις, οι οποίες αναζητούν μια εθνική διαφορετικότητα. Αν για παράδειγμα κάποιοι Θεσσαλοί θεωρούσαν ότι η καταγωγή τους είναι τόσο ειδική και τόσο ξεχωριστή, ώστε να επισκιάζει την ελληνικότητά τους, θα μπορούσαν να κινηθούν στο επίπεδο αυτό. Είναι γηγενείς και ξαφνικά "ξύπνησαν" και δεν θέλουν να ονομάζονται Έλληνες το γένος, άσχετα αν είναι Έλληνες πολίτες. 

Η δικαιοσύνη, σε περίπτωση που κάποιοι από αυτούς θελήσουν να συνθέσουν σύλλογο ως Θεσσαλοί το γένος, θα πρέπει να τους εξασφα­λίσει τα δικαιώματά τους. Θα πρέπει να αποφανθεί γι' αυτούς τους αυτόχθονες, γιατί δεν υπάρχει κάποια προηγούμενη διάταξή, που να τους προσδιορίζει σ' ό,τι αφορά το γένος. Η δικαιοσύνη δηλαδή μπορεί ν' αποφανθεί για τους Θεσσαλούς, αλλά όχι για τους Τούρκους. Για τους Τούρκους έχουν αποφανθεί άλλοι, πολύ πριν χρειαστούμε τα "φώτα" της.

Ο γράφων πιστεύει ότι πίσω από όλες αυτές τις αθλιότητες δεν κρύβεται ούτε η Τουρκία και βέβαια ούτε η ίδια η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Η μειονότητα αυτή δεν έχει λόγους να είναι ανήσυχη. Γνωρίζει με ποιο νομικό καθεστώς βρίσκεται στην Ελλάδα και επιπλέον βλέπει ότι η Τουρκία δεν είναι ένας παράδεισος, που θα πρέπει να λαχταράει. Αυτοί οι οποίοι φαίνονται σαν "ανήσυχοι" Τούρκοι είναι βέβαιον ότι από κάπου τα "παίρνουν". Έχουν βρει κάποιους και τους "αρμέγουν". Κάποιοι τους πληρώνουν για να κάνουν αυτά τα οποία κάνουν και είναι βέβαιον ότι δεν είναι η Τουρκία. Ποιοι είναι οι "χορηγοί" τους; Όποιος ενδιαφέρεται, ας ψάξει στις περίφημες "μη κυβερνητικές οργανώσεις". Αυτές ελέγχονται από τους διαχειριστές της Νέας Τάξης και χρηματοδοτούν αδρά όποιους μπορούν να τους βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων της Τάξης αυτής.

Αν γνωρίζει κάποιος αυτά τα προβλήματα, μπορεί να καταλάβει πώς, ποιοι και με ποιον τρόπο προσπαθούν να τα επιλύσουν. Αν γνωρίζει κάποιος τι απειλεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων, μπορεί να καταλάβει γιατί οι άνθρωποί της συνεργάζονται με αυτούς τους όψιμους Τούρκους της Θράκης. Μπορεί να καταλάβει γιατί είναι έτοιμοι ν' αναγνωρίσουν ακόμα και θεσσαλική ή κρητική ή πελοποννησιακή μειονότητα. 

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων φοβάται τα ομοιογενή εθνικά κράτη. Τα κράτη τα οποία λεηλατεί και τα οποία γνωρίζει ότι μπορεί —όταν αυτά φτάσουν στα όρια— ν' αντιδράσουν. Πολύ πριν έρθει η ώρα της αντίδρασης, φροντίζει να δημιουργήσει εκείνους τους μοχλούς πίεσης, που θα τα απειλούν με διάλυση. Που θα τα απειλούν με την τύχη της Γιουγκοσλαβίας. Η Θράκη και η κάθε "Θράκη" μπορεί να γίνει ένα Κοσσυφοπέδιο για την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνον την Ελλάδα. Κάθε κράτος έχει ένα "Κοσσυφο­πέδιο", που μπορεί ανά πάσα στιγμή να λειτουργήσει σαν "δυναμίτης" και να το διαλύσει. Η Ιταλία έχει τη Λομβαρδία, η Ισπανία έχει την Καταλονία, η Βρετανία έχει την Ιρλανδία, η Γαλλία την Αλσατία κλπ...

Η Ελλάδα έχει ως "Κοσσυφοπέδιό" της τη Θράκη. Όμως, για να γίνει "χρήσιμη" η Θράκη στο επίπεδο αυτό, θα πρέπει να εξασφαλιστούν εκείνα τα δεδομένα, που θα επιτρέπουν στους ιμπεριαλιστές να παρουσιάζονται σαν υπερασπιστές του διεθνούς δικαίου και άρα της διεθνούς νομιμότητας. Εκείνα τα δεδομένα, που θα δίνουν την επιθυμητή νομιμοφάνεια στις ενέργειές τους. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στο επίπεδο αυτό τούς είναι άχρηστη. Δεν έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τους επέτρεπαν να την ενθαρρύνουν, για να δημιουργήσουν προβλήματα στο ελληνικό κράτος και στη συνέχεια να επέμβουν στο όνομα του διεθνούς δικαίου και άρα σαν ανθρωπιστές. Δεν έχει νομικά κατοχυρωμένα εθνικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα είχαν οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, τους οποίους "βοήθησαν". Αυτά τα χαρα­κτη­ριστικά προσπαθούν να δώσουν σήμερα στους μουσουλμάνους.

Με λίγα λόγια θέλουν να δημιουργήσουν "Κοσσοβάρους" στην Ελλάδα και αυτήν τη στιγμή τα χαρακτηριστικά των μουσουλμάνων της Θράκης δεν τους το επιτρέπουν. Η διεθνής συνθήκη της Λοζάνης δεν τους επιτρέπει να απειλούν το ελληνικό κράτος με άλλοθι την προστασία των διεθνών συνθηκών. Δεν τους επιτρέπει να το εκβιάζουν, σε περίπτωση που δεν υποκύπτει στις απαιτήσεις τους. Η ελληνική δικαιοσύνη προφανώς αυτήν την ανάγκη τους προσπαθεί να καλύψει και αυτό μπορεί να γίνει με μια απόφασή της, που έχει την ισχύ νόμου. Αν αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη ότι υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη, είναι έτοιμοι οι "Κοσσοβάροι" που θα χρησιμο­ποιηθούν εις βάρος του ελληνικού λαού. Που θα αποτελούν μόνιμο μοχλό πίεσης εις βάρος του ελληνικού λαού, εφόσον θα απειλούν το ελληνικό κράτος με διάλυση και εμφύλιο πόλεμο.

Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από τη διάλυση του κράτους, όταν υπάρχει μέσα στα όριά του μια νόμιμη εθνική μειονότητα. Αρκούν λίγοι προβοκάτορες και το εκρηκτικό μείγμα είναι έτοιμο να δράσει. Οι πέντε πληρωμένοι χαφιέδες, που δηλώνουν Τούρκοι, θα κάνουν μια προβοκάτσια και όλα θα δρομολογηθούν όπως πρέπει. Θα προκαλέσουν τον ελληνικό λαό και αυτός θα αντιδράσει. Θα αντιδράσει όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις εις βάρος δικαίων και αδίκων. Η αντίδρασή του θα τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους μουσουλμάνους και θα τους οδηγήσει στην "αγκαλιά" των πέντε "Τούρκων". Ξαφνικά η μουσουλμανική μειονότητα, εξαιτίας της βίαιης και τυφλής αντίδρασης, θα γίνει τουρκική. Οι πέντε, μέσα σε μια νύχτα αντιποίνων, θα γίνουν χιλιάδες.

Από εκεί και πέρα θα γίνει ό,τι επιθυμούν αυτοί οι οποίοι ελέγχουν τους προβοκάτορες χωρίς καμία αντίδραση. Θα επέμβει και η Τουρκία σαν "μητέρα" πατρίδα και μετά δεν ξεμπλέ­κεις ούτε σε έναν αιώνα. Θα επέμβει και η διεθνής κοινότητα, για να σταματήσει έναν εκτεταμένο πόλεμο μεταξύ κρατών και μέσα σε μια στιγμή μπορεί μια Θράκη να γίνει χειρότερη από το Κοσσυφοπέδιο....


ΠΗΓΗ: ΕΑΜ Β'

Σχόλιο ιστολογίου: Ο Παναγιώτης Τραϊανού, κατά την άποψη του γράφοντα, εξετάζει μονομερώς την παρείσφρυση εκείνων που επιθυμούν να μεταβάλλουν την Θράκη σε "Κόσοβο". Η Άγκυρα επιθυμεί διακαώς να "απλωθεί" προς την Ελλάδα και η Θράκη αποτελεί το μαλακό υπογάστριο απέναντι σε φοβικούς πολιτικούς που υποτίθεται πως προστατεύουν την Ελλάδα. 

Τεράστια είναι τα κονδύλια που δίνονται προς την κατεύθυνση δημιουργίας μείζονος θέματος εθνικής μειονότητας στην Θράκη. Και αυτά τα κονδύλια βγαίνουν από τα ταμεία της γείτονος Τουρκίας και με πολλούς τρόπους (και όχι μόνο μέσω των ΜΚΟ) φτάνουν στα χέρια των επιτήδειων ανθυποπρακτορίσκων που δρουν εντός της Ελληνικής Θράκης. 

Τα κονδύλια που διαχειρίζεται το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ξεπερνούν κατά πολύ (είναι περισσότερο από διπλάσια) τα ετήσια κονδύλια της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών... 
Συμφωνώντας με το γενικότερο σκεπτικό του κ. Τραϊανού, θέλουμε να προσθέσουμε πως μπορεί η Θράκη να μην είναι η μοναδική Ελληνική περιοχή που επί δεκαετίες έχει εγκαταλειφθεί από το επίσημο Ελληνικό κράτος, αλλά είναι η περιοχή που αποτελεί ξεκάθαρο στόχο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και ως εκ τούτου χρήζει άμεσης πολιτειακής - κυβερνητικής παρέμβασης, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω φαινόμενα τα οποία θα δύνανται να λειτουργήσουν ως ισχυρή πυρηνική έκρηξη στα πλαίσια των Βαλκανίων και όχι μόνο της Ελλάδας.


 Πηγή
 http://attikanea.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2742.html#more
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στις 19.00 το απόγευμα στο κτήριο της...
ομάδας ξεκινάει ένας νέος κύκλος μαθημάτων, που έχουν να κάνουν με: τις πρώτες βοήθειες την ορεινή διάσωση την αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών τη διάσωση από το υγρό στοιχείο τις τηλεπικοινωνίες διάσωσης. Οι εγγραφές νέων μελών θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 19:00 το απόγευμα στην έδρα της ομάδας που βρίσκεται στο 1ο Χιλιόμετρο Πτολεμαϊδας – Ασβεστόπετρας (πρώην Στρατόπεδο).
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΝΗΣ-ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!

· ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!
· Θα ακολουθήσει ο Τσίπρας που θα παίξει το ίδιο παιχνίδι ξεπουλήματος της χώρας!

· Έτσι εξηγείται η απαξίωση του Σώρρα με τα 600 δις από το πολιτικό σύστημα
· «Μπέης-Κασιμάτης-Χρυσόγονος, παιδιά του συστήματος κι’ αυτά. Εκτελούν επιχείρηση εγχειριδίου κοινωνικής μηχανικής»
· Όλο το πολιτικό σύστημα είναι απόλυτα ελεγχόμενο

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Η αποκλειστική συνέντευξη Σώρρα στην "Ε.Ω" ίσως καταδείξει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους απαξιώθηκε από το σύνολο του πολιτικού συστήματος, η προσφορά των 600 δις δολαρίων για την εξαγορά του δημόσιου χρέους της Ελλάδος.

Η αποκλειστική συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα προς την «Ελεύθερη ‘Ώρα» (η οποία μεταδίδεται και σε youtube και ήδη σπάει όλα τα hits), μαζί με τις διώξεις που έχουν ασκήσει οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης-Μουζακίτης, άνοιξαν το… κουτί της Πανδώρας. Μέρα με τη μέρα πλέον αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για το σχέδιο και τους εμπνευστές του, που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή! Μετά τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, σύντομα θα δούμε να μπαίνουν στο κάδρο οι προϊστάμενοί του, Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Η ανησυχία είναι έκδηλη και στους κόλπους της ΕΕ με την Κομισιόν να σπεύδει να δηλώνει ότι το έλλειμμα «καλώς διαμορφώθηκε στο 15,5%»!!!

Πιθανώς, μέσα από αυτή τη ιστορία αποκαλυφθούν και οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους απαξιώθηκε η προσφορά του Σώρρα για την εξαγορά του δημόσιου χρέους της χώρας. Προσέφερε 600 δις δολάρια, αλλά το πολιτικό σύστημα, αποφάσισε να προσκυνήσει τους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ και της Ευρώπης!

Εκπληκτική επιστολή που λάβαμε από την κ. Ελένη Πρωτόπαπα αμέσως μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης Σώρρα, εξηγεί γλαφυρά το πώς στήθηκε το παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδος από ΔΝΤ-Παπανδρέου. Ένα σχέδιο το οποίο ευδοκίμησε, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στους εγκληματίες της διεθνούς τοκογλυφίας. Παράλληλα, η επιστολή της κ. Πρωτόπαπα δίνει απάντηση και στο «γιατί» το πολιτικό σύστημα περιφρόνησε τη σωτήρια πρόταση του Αρτέμη Σώρρα για την εξαγορά του δημόσιου χρέους της Ελλάδος.
Τι λέει λοιπόν η αγαπητή αναγνώστρια της «Ε.Ω»; Ότι το ΔΝΤ στην πραγματικότητα, δεν έδωσε φράγκο για την Πατρίδα μας. (Τον περασμένο Οκτώβριο, είχαμε αποκαλύψει κι εμείς με σχετικό δημοσίευμα, ότι «ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΤΟ ΔΝΤ» !

Ιδού λοιπόν τι αποκαλύπτει η κ. Πρωτόπαπα:


Το δάνειο δεν είναι τίποτα άλλο παρά εικονικά ψηφία που διακινούνται από υπολογιστή σε υπολογιστή. Ψηφία χωρίς αντίκρισμα.

Για αυτόν τον λόγο και οι τράπεζες λυσσάνε να είναι το χρήμα μόνο ψηφιακό. Φρέσκος αέρας και κοπανιστός! Να μην υπάρχει κανενός είδους αντίκρισμα και να μην υπάρχει τίποτα που θα μπορεί να αποδείξει ότι δεν το έχουν κι ότι διακινούν αέρα. Και χωρίς να παράγουν απολύτως τίποτα, να βάζουν στο χέρι τον πραγματικό πλούτο.

Με το ΔΝΤ όλοι καταλάβαμε πλέον τι έγινε. Κάποιος δέχθηκε να κάνει τη δουλειά τους (σημ. συντάκτη: βλέπε Παπανδρέου), του έστρωσαν το δρόμο με σικέ επιτυχίες, διεθνείς αναγνωρίσεις, όπως αυτή της εκλογής του στη σοσιαλιστική διεθνή όπου θριάμβευσε χωρίς αντίπαλο, την αρχηγεία κόμματος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Έκαψαν με πυρκαγιές τα δάση όλης της χώρας το 2007, όταν δεν πέτυχε η εκλογή του στην κυβέρνηση, προσπάθησαν να οργανώσουν εμφύλιο το 2008 για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση (Δεκεμβριανά στην Αθήνα) και να τον επιβάλουν. Δεν πέτυχε κι επανέλαβαν την ίδια συνταγή και το '09 με ένα… κοράνι, δεν πέτυχε και τέλος απείλησαν το καθεστώς να παραιτηθεί και ξανάκαψαν για να είναι σίγουροι ότι θα κυβερνήσει ο άνθρωπός τους.

Ο άνθρωπός τους κανόνισε να βάλει άτομο του ΔΝΤ στην προεδρεία της ΕΛΣΤΑΤ, κανόνισε να ανοίξει το δρόμο για την σπέκουλα του αιώνα με το Τ10, γυρνούσε ανά την υφήλιο δυσφημώντας την οικονομία της χώρας και τον λαό που μόλις τον είχε ψηφίσει, και με μαγειρεμένο το έλλειμμα του '09 δόθηκε το άλλοθι για να στηθεί η κομπίνα.

Έκανε πανηγυρική υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, υπέγραψαν μια δανειακή που δεν κυρώθηκε από την βουλή, γιατί κάποιοι έπρεπε να κάνουν τους αντίθετους, αλλά εφαρμόζονταν κοινή συναινέσει οι όροι της, κι άρχισε να δίνεται το «δάνειο».

Το είδατε ποτέ εσείς αυτό το δάνειο; Έχουμε δει πού «εκταμιεύεται» και τι «εκταμιεύεται»;

Τι νομίζετε ότι είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Αφού υπάρχουν νόμοι που μπορεί να δανείζουν μέχρι και 10 φορές πάνω από τα αποθεματικά τους! (το είδα να καταγγέλλεται στο youtube) δεν είναι πολύ βολικό αυτό με αποκλειστικά ψηφιακό χρήμα;;;

Μιλάμε για μία τεράστια κομπίνα που είναι πρωτοφανής στα χρονικά μας.

Με το πρόσχημα του "δανείου" ζητούνται τόκοι...

Οι τόκοι όμως, αν το καλοσκεφθείτε δεν έχουν επινοηθεί ποτέ ως χρήμα.

Δηλαδή, αν εγώ η τράπεζα, -ο moneymakeroutoffreshair- σας δανείσω 50 λεπτά και σας ζητήσω να μου επιστρέψετε 60 με τον τόκο, θα πρέπει να σας ξαναδανείσω για να μου αποπληρώσετε το αρχικό δάνειο με τον τόκο, που αποκαλώ πλέον "χρέος" σας.

Αυτοί λοιπόν, μας κάνουν πίστωση με… αέρα κοπανιστό για να πληρώνουμε ανατοκιζόμενους τόκους, σε ένα σύστημα που συνειδητά είναι χτισμένο έτσι ώστε να διαιωνίζει το χρέος και να μην μπορεί ποτέ να αποπληρωθεί!

Και τελικά, ενώ αυτό το κατάλαβα εγώ η πανάσχετη, δεν το κατάλαβε ένας οικονομολόγος του Χάρβαρντ, ένας πρωθυπουργός που είχε σύμβουλο τον καθηγητή του πανεπιστημίου και κουμπάρο του αδελφού του (τον Βαρουφάκη) κι ένα αστέρι της επανάστασης που έγινε μείζων αντιπολίτευση, επειδή είπε ένα μόνο σωστό πράγμα, ότι θα καταργήσει αυτήν την απάτη, αλλά δεν το εννοούσε τελικά και κατέληξε στο "Η Ελλάδα θα πληρώσει το χρέος της".

(Δεν ασχολούμαι με την Αλέκα γιατί το δήλωσε η γυναίκα ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός...)

Έτσι λοιπόν, για να παίρνουμε το δάνειο του …φρέσκου αέρα που φυσικά συνοδεύεται από τόκους και πρέπει να πουλήσουμε τα πάντα.

Κι εδώ, έχουμε το Μεσοπρόθεσμο που κανονίζει πως ό,τι έρχεται στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα επιστρέψει ποτέ στο Δημόσιο (Γιατί ποτέ; Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για την αιωνιότητα;) αλλά και ότι οι σύμβουλοι της τρόικας θα κανονίζουν τι θα πωλείται και σε τι τιμή, αλλά και σε ποιους!

Και βλέπουμε να πωλούνται πράγματα σε τιμές δωρεάν παραχώρησης.

Και αναρωτιόμαστε: Μα οι σύμβουλοι της τρόικας που μας «δάνεισε» πώς υποδεικνύουν τόσο χαμηλές τιμές πώλησης; Οι «δανειστές» με αυτές τις τιμές δεν θα πάρουν τα λεφτά τους, δεν θέλουν να τα πάρουν; Αφού υποτίθεται ότι μας τα δάνεισαν....

Καθίσταται σαφές από όλα αυτά λοιπόν, ότι οι Δανειστές δεν θέλουν να πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Αλλά θέλουν με βάσει το υποτιθέμενο δάνειο να βάλουν στο χέρι τον πραγματικό πλούτο τις χώρας που είναι αρκετά τρις!



Το ΔΝΤ είναι μια διεθνής ληστοσυμμορία που αναλαμβάνει εργολαβικά να υφαρπάξει τον πλούτο των χωρών που στοχεύουν οι εργοδότες της.

Στην δική μας περίπτωση, έκανε ένα κονσόρτσιουμ με άλλους δύο, το οποίο ονομάσθηκε τρόικα. Και όλο το πολιτικό σύστημα όπως το είδαμε στη βουλή του 2009, συναίνεσε σ' αυτό το έγκλημα.

Ο αντιμνημονιακός ορυμαγδός κατά την γνώμη μου ήταν ένας αντιπερισπασμός, μια επιχείρηση κοινωνική μηχανικής. Έκαναν θόρυβο για το Μνημόνιο, για να μην υπάρξει χρόνος και κενό να σκεφτεί κανείς, αλλά για δανειακή σύμβαση που ήταν η πηγή του μνημονίου κι εφαρμοζόταν χωρίς να έχει επικυρωθεί από την βουλή, ούτε λόγος!

Ακούγατε να κατηγορούν το μνημόνιο, ακούσατε κανέναν αρχηγό κόμματος να μιλά κατά της δανειακής;;;;

Θυμάστε την δήλωση του αντιπολιτευόμενου Σαμαρά «Θα σεβαστώ τις υπογραφές»; Ποιες υπογραφές εννοούσε; Τις υπογραφές της δανειακής! Και μετά τι είπε; "θα επαναδιαπραγματευτώ κάποιους όρους" του μνημονίου... Το καθεστώς της δουλείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη κατάσταση για να επαναδιαπραγματευθείς τους όρους. Ή την δέχεσαι ή όχι.

Μίλησε ο Τσίπρας -σ' όλο εκείνο το καλό γι’ αυτόν διάστημα- ποτέ κατά της δανειακής; Δεν νομίζω...

Κι όταν μίλησε μετά τις εκλογές του Μαΐου στον Κούλογλου κι είπε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο, ο Κούλογλου του αντέτεινε «θα σταματήσουν οι δόσεις», για να απαντήσει ο Τσίπρας: «Δεν νομίζω, γιατί τότε δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε»!!!

Καλή …φούσκα είσαι κι εσύ αγόρι μου....

Κι η παρέα Μπέη- Κασιμάτη- Χρυσόγονου πιστεύω ότι βγήκε για τον ίδιο λόγο, ως επιχείρηση εγχειριδίου κοινωνικής μηχανικής!

Για να προλάβει να καταλάβει το επικοινωνιακό έδαφος από την πιθανή δημιουργία μιας γνήσιας αντιδανειακής έκφρασης. Μίλησαν ποτέ για την δανειακή; Το ερώτημα στο ΣΤΕ το έκαναν για την δανειακή;;; Όχι βέβαια! Το έκαναν για το μνημόνιο! Συνταγματολόγοι είναι οι δύο εκ των τριών, δεν ήξεραν;

Μετά, ανακάλυψα ότι ο Χρυσόγονος είναι φίλος του Βενιζέλου.Και μετά έλαβε χώρα και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τρικομματική χούντα για να κυρώσουν δεύτερη δανειακή σύμβαση! Και η τιμημένη αριστερά, η επαναστατική, τα αγριογούρουνα, οι κομμάντος, τι έκαναν; Αποκαλούσαν τον δικτάτορα Παπαδήμο «κύριε πρωθυπουργέ».


Ναι, όλο το πολιτικό σύστημα -τουλάχιστον της βουλής του 2009- είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο κι ελεγχόμενο. Αλλιώς, αυτή η απίστευτη διεθνής απάτη, δεν θα είχε σταθεί.

Πώς είναι δυνατόν να θελήσουν τη βοήθεια του Σώρρα; Δεν μου κάνει εντύπωση η τακτική της σιωπής που ακολουθούν. Πιστεύω ότι είναι η απόλυτη τακτική, για να χαθεί από την επικαιρότητα, γρήγορα κι αθόρυβα. Στην περίπτωση που βλέπουν ότι δεν συμφέρει να επιτεθούν ή να το χλευάσουν, αφήνουν τη σιωπή να το τυλίξει, να ξεχαστεί ήσυχα, όπως η δανειακή...

Την τακτική την έχω δει και κάποιες άλλες φορές: Η μία, ήταν όταν ο μακαρίτης Κακαουνάκης είχε πει ότι η σύναψη κρατικών δανείων ενέχει προμήθεια για τους συνάπτοντες, αλλά κανείς δεν απάντησε.Ακόμα κι η διάψευση θα συντηρούσε την είδηση και δεν ήθελαν να ακούγεται.

Η δεύτερη φορά ήταν, όταν ο υποψήφιος πολιτευτής της ΝΔ, Δριμάλας δήλωσε στο FB "στ' @@ μου αν οι Έλληνες σκοτώνονται αυτοκτονούν ή πεθαίνουν"! Ενώ για την αθλήτριά μας Βούλα Παπαχρήστου είχε στηθεί λαϊκό δικαστήριο, εκεί δεν υπήρξε κανενός είδους δήλωση από πουθενά...

Ίσως τελικά ο Σώρρας να είναι πραγματικά επικίνδυνος γι’ αυτούς!

"Ελεύθερη Ώρα"
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία

O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία Μια μέρα σαν και αυτή, το 1556, μια τρομακτική σεισμική δόνηση χτυπά την επαρχία Σαντζι στην Κίνα προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 830.000 ανθρώπων.
Εκείνη την μέρα θα σημειωθεί ο καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία.
Η «Εγκέλαδος» χτύπησε αργά το απόγευμα με ισχυρούς μετασεισμούς να σημειώνονται για ένα ολόκληρο 24ωρο. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως η δόνηση ήταν εντάσεως 8.3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Και μπορεί να μην είχε από άποψης εντάσεως ο ισχυρότερος που έχει ποτέ σημειωθεί, όπως το επίκεντρο του βρισκόταν στο μέσο μιας πολυπληθούς κατοικημένης περιοχής όπου είχαν χτιστεί πρόχειρα χιλιάδες σπίτια χωρίς καμιά υποδομή για να αντέξουν έναν τέτοιο σεισμό.
Όλα τα σπίτια και τα κτίρια κατέρρευσαν στις πόλεις Huaxian, Weinan και Huayin θάβοντας τους χιλιάδες ενοίκους τους. Ο σεισμός στην επαρχία Σαντζί εξαφάνισε από το χάρτη χωριά και πόλεις αφήνοντας πίσω του μια τραγωδία απίστευτου μεγέθους.

goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεύτερη μέρα απεργίας στα αεροδρόμια του Ντισελντορφ και Κολωνίας.

Για δεύτερη συνεχή ημέρα η απεργία του προσωπικού ασφαλείας πλήττει δύο μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια, του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας-Βόννης.
Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, 80 πτήσεις έχουν ματαιωθεί από το πρωί, οι περισσότερες των αεροπορικών εταιρειών Air Berlin και Lufthansa, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρόμιου υπενθυμίζοντας ότι χθες υπήρξαν 50 ματαιώσεις πτήσεων.
Στο Αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης, 28 πτήσεις έχουν ματαιωθεί μέχρι στιγμής επί των 195 προγραμματισμένων. Ωστόσο η κατάσταση είναι λιγότερο τεταμένη σε σχέση με χθες, αφού οι επιβάτες έχουν ειδοποιηθεί και έχουν λάβει τα μέτρα τους.
Το προσωπικό ασφαλείας είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο των αποσκευών και τον σωματικό έλεγχο των επιβατών πριν από την επιβίβαση. Πραγματοποιούν απεργία που κήρυξε το συνδικάτο Vendi στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το μισθολογικό καθεστώς. Ζητούν αύξηση μισθών κατά 30%.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »